Легендарният режисьор Роман Балаян ще получи Наградата на София

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6749816

Легендарният режисьор Роман Балаян ще получи Наградата на София22-ят София Филм Фест посрещна първите си гости - Роман Балаян, Завен Саркисян, Харутюн Хачатрян. Той започва на 7 март Специален Параджанов акцент подготви киноманите за 13-ото пловдивско изданиена най-мащабния български филмов фестивал В кино „Лъки Дом на киното“ – Пловдив се състоя изложба с експонати от музея „Параджанов“ в Ереван,

Как да разпознаем фалшивите обяви за имоти?

https://www.investor.bg/bylgariia/451/a/kak-da-razpoznaem-falshivite-obiavi-za-imoti-256999/

Те съдържат малко информация и са без или с малко снимки, казва Илиана Тошева от "ЕКИП Недвижими имоти"

Скали на пътя затрудняват движението по пътя Смолян-Средногорци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749810

Скали на пътя затрудняват движението по пътя Смолян-СредногорциДвижението по пътя Смолян-Средногорци при 109-ия км временно е в една лента заради срутени скали, съобщава пресцентърът на агенцията "Пътна

Йордан Опиц: Лекарят е действал при неизбежна отбрана

http://dnes.dir.bg/news/yordan-opitz-neizbezhna-otbrana-26943490

Убийство при неизбежна отбрана – така Йордан Опиц определи по bTV случая с пловдивския лекар д-р Иван Димитров.

Вицепрезидентът ще се срещне с победителките в инициативата „Посланик за един ден“

http://www.cross.bg/pobeditelkite-vitzeprezidentut-initziativata-1569456.html

/КРОСС/ В сряда, 7 март, в 10.30 в библиотеката на „Дондуков" 2 вицепрезидентът Илияна Йотова ще разговаря с победителките в инициативата „Посланик за един ден", организирана от посолството на Великобритания в София. Участничките, на възраст между 15 и 18 години, от различни градове в България, представиха в кратки текстове своите виждания как да бъде постигнат прогрес в борбата за равенство между половете. След дискусията вицепрезидентът ще връчи сертификати на победителките.  

Лудогорец си тръгна с трите точки от Стара Загора

https://offnews.bg//futbol/ludogoretc-si-tragna-s-trite-tochki-ot-stara-zagora-676196.html

Отборът на Лудогорец победи Берое с минималното 1:0 като гост в първи мач от 24-ия кръг на Първа лига, игран в Стара Загора.

На стадиона под Аязмото се получи здрав и равностоен сблъсък, като в крайна сметка „орлите“ успя да надделеят, благодарение на гол на Марселиньо в 80-та минута.

Бразилският халф се разписа с глава, след като бранителят Игор Пластун отклони топката след центриране от корнер. Пет минути след това Върджил Мисиджан бе близо до това да удвои резултата, но ударът му срещна напречната греда на вратата, пазена от Душан Перниш.

В крайна сметка шампионите спечелиха с 1:0 и поведоха с шест точки пред втория ЦСКА, който в четвъртък приема Етър на стадион „Българска армия“. Берое заема четвърто място в класирането с актив от 41 точки.

Бакояни: Намаляват перспективите за намиране на решение в спора за името на Македония

https://www.actualno.com/balkani/bakojani-namaljavat-perspektivite-za-namirane-na-reshenie-v-spora-za-imeto-na-makedonija-news_663159.html

Перспективите за сериозно разрешаване на проблема с името все повече намаляват, каза бившият външен министър на Гърция Дора Бакояни в интервю за радио „Real fm“. Според Бакояни гръцкото правителство имаше реален шанс да реши проблема, но с начина, по който работи по въпроса, сега върви към задънена улица. „Искам да бъде ясно, че тази възможност може да бъде използвана и ще имаме положителен резултат, ако имаме сериозно правителство. На този етап в правителството и

32 загинаха при катастрофа на руски военнотранспортен самолет в Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=370274

26-има пасажери и шестима членове на екипажа загинаха, след като руски военнотранспортен самолет „Ан-26” падна в Сирия, съобщиха от руското Министерство на отбраната. Машината е катастрофирала при кацане на базата Хмеймим, близо до град Латакия, допълва РИА „Новости”.

Хахахаха! Честито! Гинка купува ЧЕЗ - Теменужка Петкова остава министър!

http://pogled.info/bulgarski/hahahaha-ginka-kupuva-chez-temenuzhka-petkova-ostava-ministar.92990

/Поглед.инфо/ Въпросът е решен - няма да бъде приета оставката на Теменужка Петкова. Това е на решение от срещата, на която бяхме повечето министри днес. Нашето мнение – на „Обединени патриоти”, е че няма никакво основание да се търси изкупителна жертва, и то жертва, която няма никаква вина.

Истинската българска позиция

http://pogled.info/bulgarski/istinskata-balgarska-pozitsiya.92991

/Поглед.инфо/ Поредната българска драма, възпроизведена около честванията във връзка с Освобождението, тоест реализацията на политическата свобода и възможността да бъде възстановена българската държавност преди 140 години с единствената помощ на Русия, стана повод отново и отново да се разгорещят абсурдните български страсти!...

Как митата на Тръмп ще засегнат потребителите и компаниите

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/06/3141067_kak_mitata_na_trump_shte_zasegnat_potrebitelite_i/?ref=rss


Обещанието на президента на САЩ Доналд Тръмп от четвъртък (1 март) да наложи мита върху вноса на стомана и алуминий обезпокои инвеститорите, повдигайки опасения, че другите страни ще отвърнат със собствени санкции, и създаде опасност от увеличаване на цените за американските потребители и компании, които използват стомана и алуминий.<br /><br />"Асошиейтед прес" предлага кратък обзор на митата, потенциала им да разпалят търговска война и да засегнат американската...

Цитат на деня: За Божидар Димитров може да се каже, че е Паисий

https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2018/03/06/3141617_citat_na_denia_za_bojidar_dimitrov_moje_da_se_kaje_che/?ref=rss


Не искам да кажа, че съм Паисий. За Божидар Димитров може да се каже.<br /><br />Това заяви драматургът Христо Бойчев, който е един от учредителите на Българския надпартиен съюз "Кубрат". Той беше учреден вчера, като за негов лидер беше избран бившият директор на Националния исторически музей Божидар Димитров.<br /><br />Съюзът се обяви България да стане президентска република. Сред учредители му са още историкът Нина Дюлгерова, боксьорът Кубрат Пулев, певецът...

Срутване на скална маса затвори пътя Мездра-Ребърково

https://www.24chasa.bg/region/article/6749777

Срутване на скална маса затвори пътя Мездра-РебърковоСрутване на скална маса затвори международния път Мездра-Ребърково. Цял ден продължи разчистването на тоновете скална маса и кал, предаде NOVA.  Според специалистите всички дефилета са опасни за движение, така че шофьорите трябва да са внимателни. Причината за свлачищата е рязката промяна на температурата през последните дни.

200 души протестираха в Пловдив в подкрепа на д-р Димитров

https://offnews.bg//obshtestvo/200-dushi-protestiraha-v-plovdiv-v-podkrepa-na-d-r-dimitrov-676193.html

Около 200 души протестираха в Пловдив в подкрепа на д-р Иван Димитров, който беше арестуван, след като застреля крадец. 

Днешният протест беше доста по-рехав от вчерашния, когато в протеста в Пловдив се включиха над 2000 души. Протести вчера се проведоха в още три града. 

По-рано днес от прокуратурата в Пловдив обявиха нови факти около стрелбата, според които кражбата не е станала в дома на д-р Димитров, както първоначално се твърдеше, а в гаража под апартамента му, а неговото семейство не се е намирало в дома им. 

Димитров е изпразнил пълнителя на пистолета по крадеца Жоро Плъха, като един от куршумите го е уцелил.

Освен това Димитров е опитал да прикрие следите си - укрил е пистолета, прибрал е гилзите от изстреляните патрони и е почиствал местопрестъплението.

Днес той беше освободен от ареста с мярка за неотклонение "Подписка". 

Протестиращите в Пловдив се обявиха отново в подкрепа на Димитров. Според тях изнесените от прокуратурата факти не отговарят на истината. 

Подкрепа за Димитров изразиха колегите му от УМБАЛ "Пловдив" и лекари от болницата в Шумен подкрепиха с декларация своя колега от Пловдив. Те заявиха, че не заемат страна и вярват, че правораздавателните институции в България ще си свършат работата.

Около 30 души се събраха на мирен протест и в Бургас. Те поискаха и законови промени, които да защитят българите в тяхната собственост, независимо дали е дом, двор или автомобил. Който влиза да краде, трябва да носи последствията си, смятат хората.

Някои посочиха, че по „Тошово време“ е било по-сигурно. Мирният протест, иницииран от Организацията за закрила на българските граждани, премина в шествие от съдебната палата до сградата на общината.

ЕС прие пътна карта за общата европейска отбрана

http://dnes.dir.bg/news/evropeyska-otbrana-evropredsedatelstvoto-2018-26943480

Съветът на ЕС прие днес пътна карта за осъществяване на постоянното структурирано сътрудничество (ПСС) в областта на отбраната.

Захариева: Огромни са възможностите за сътрудничество между България и арабските страни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749781

Захариева: Огромни са възможностите за сътрудничество между България и арабските страни„Стокообменът на България с държавите от арабския регион общо възлиза едва на около 2 млрд. щ. д., което е изключително малко на фона на съществуващия огромен потенциал. Българските компании и специалисти са добре познати сред арабските ни партньори, а спомените за тях в тези страни са изцяло положителни.

Шефът на Амазон оглави рейтинга на най-богатите хора в света според Forbes

https://frognews.bg/biznes-turisam/shefat-amazon-oglavi-reitinga-nai-bogatite-hora-sveta-spored-forbes.html

Шефът на компанията Amazon Джеф Безъс оглави тазгодишната класация на най-богатите хора на планетата на американското списание Forbes. Журналът е оценил състоянието му на 112 млрд. долара.

Шефът на Амазон оглави рейтинга на най-богатите хора в света според Forbes

https://frognews.bg/novini/shefat-amazon-oglavi-reitinga-nai-bogatite-hora-sveta-spored-forbes.html

Шефът на компанията Amazon Джеф Безъс оглави тазгодишната класация на най-богатите хора на планетата на американското списание Forbes. Журналът е оценил състоянието му на 112 млрд. долара.

От президентството: Радев каза за “силата на мълчанието” и Негово Светейшество спря с упреците

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749762

От президентството: Радев каза за “силата на мълчанието”  и Негово Светейшество спря с упреците Ето позицията на “Дондуков” 2 за срещата на президента Румен Радев с руския патриарх Кирил, предоставена на "24 часа" след запитване: “Руските медии излъчват упреците на Негово Светейшество Кирил, но побързаха да се оттеглят преди отговора на президента. В него Румен Радев твърдо заяви, че “така, както църквата се бори за душата на всеки човек,

Цветанов: БСП дестабилизира държавата

http://dnes.dir.bg/news/bsp-tzvetan-tzvetanov-darzhavata-destabilezira-26943468

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи пред представителите на фондация "Конрад Аденауер", че БСП се опитват да дестабилизират страната ни.

Манекенки дефилираха в есенна гора за ревю в Париж (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6749747

Манекенки дефилираха в есенна гора за ревю в Париж (Снимки)Карл Лагерфелд облече манекенките в дрехи с щамповани листа за ревюто, което възпя есента насред мъглива гора в Гран пале в Париж, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес. В колекцията есен/зима, представена през последния ден на Парижката седмица на модата, има някои доста непрактични облекла за разходка сред природата,

Правителството изтегля Истанбулската конвенция

http://www.cross.bg/nyama-borisov-konventziyata-1569481.html

/КРОСС/ Властта изтегля Истанбулската конвенция, твърди NOVA, като се позовава на свои източници. Това ще стане с ново решение на Министерския съвет. Още през февруари премиерът Бойко Борисов коментира "Щом хората са уплашени - махаме я, връщаме дебата отначало". Тогава министър-председателят посочи, че документът би се приел само при абсолютен консенсус в обществото. Той напомни, че основната тема на конвенцията е превенцията на насилието над жени и домашното насилие. По повод на документа ГЕРБ се обърна към Конституционния съд. "ГЕРБ се оттегля, защото сами, без БСП, без Патриоти, срещу президента, няма смисъл да вървим, след като хората си мислят, че ние всъщност искаме да узаконим гей браковете, а то няма една точка по това нещо, няма ние да понесем пасива повече. Но ще участваме в следващ дебат, когато съзреят, когато оценят, че насилието и конвенцията за насилие над жени и деца е достатъчно сериозен проблем, ще се върна да дебатирам", каза в средата на февруари Борисов.  

Изграждането на АЕЦ "Белене" може да оскъпи тока двойно, смята Мартин Димитров

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/06/3141611_izgrajdaneto_na_aec_belene_moje_da_oskupi_toka_dvoino/?ref=rss


Ако се стигне до изграждането на АЕЦ "Белене" цената на тока може да скочи двойно. Това заяви членът на "Нова република" Мартин Димитров пред Би Ти Ви, като уточни, че това ще се дължи на голямата сума, която е нужна за реализацията на проекта - около 20-30 млрд. лв.<br /><br />Преди седмица премиерът Бойко Борисов обяви по време на инвестиционния форум за Западните Балкани, който Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) организира в Лондон, че му е...

Изложба по повод 140 години от Руско-турската Освободителна война подредиха във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370262

Изложба по повод 140 години от Руско-турската Освободителна война подредиха във Варна, научи Moreto.net. 40-те гравюри, представящи реалните бойни действия, всеки жител и гост на града може да разгледа във фоайето пред зала „Пленарна“ в сградата на общината.

Посолството на САЩ в Анкара ще извършва отново всички обичайни услуги от утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749732

Посолството на САЩ в Анкара ще извършва отново всички обичайни услуги от утреПосолството на Съединените щати в Анкара ще отвори отново утре и ще предоставя всички обичайни услуги, заяви говорител на посолството, цитиран от Ройтерс. Мисията бе затворена за два дни заради заплаха за сигурността, предаде БТА. "Посолството на САЩ в Анкара ще функционира нормално и ще предоставя всички редовни услуги от сряда, 7 март,

”Газпром” е построил 50% от морския участък на „Турски поток“

https://frognews.bg/novini/gazprom-postroil-50procenta-morskiia-uchastak-turski-potok.html

50% от морския участък на газопровода „Турски поток“, или 930 км общо от двете тръби, са поставени по дъното на Черно море. Това се казва в съобщение на оператора на проекта.

Пореден протест в защита на д-р Иван Димитров

http://dnes.dir.bg/news/protest-neizbezhna-otbrana-26943438

Малцина пловдивчани отново се събраха протест в защита на д-р Иван Димитров.

Тръмп: В САЩ вече нямаме звезди, останах само аз

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6749709

Тръмп: В САЩ вече нямаме звезди, останах само аз
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Twitter, че в американското кино вече не са останали истински звезди. Американският лидер подчерта, че рейтингът на състоялата се в неделя 90-та церемония по раздаване на кинонаградите „Оскар” е бил „най-нисък в историята”. „Проблемът е в това, че вече нямаме звезди, освен вашия президент (само се шегувам,

Източвали военния корабостроителен завод ”Флотски арсенал” на всички нива

https://frognews.bg/novini/iztochvali-voenniia-korabostroitelen-zavod-flotski-arsenal-vsichki-niva.html

Източване на военния корабостроителен завод ”Флотски арсенал” е установила проверка на финансовото звено на държавния холдинг ”Терем”. Проверката e направена по сигнали, информира Haskovo.net.

Руски съветник наглее: България ни предаде два пъти

https://frognews.bg/novini/ruski-savetnik-balgariia-predade-dva-pati.html

Съветникът на председателя на Държавната дума на Русия и първи зам.-председател на Синодалния отдел по взаимоотношенията на руската църква с обществото и медиите Александър Щипков, коментира във „Фейсбук“, че България е предала страната му два пъти и подчерта, че думите на московския патриарх, изречени пред президента Румен Радев в София са били „явен бой“.

Обир в чейнджбюро е извършен в Пазарджик

https://www.actualno.com/crime/obir-v-chejndjburo-e-izvyrshen-v-pazardjik-news_663156.html

Нов обир е извършен тази нощ в Пазарджик. Този път е ограбено чейндж бюро на бул. „България“ в областния град, предаде БГНЕС. По всяка вероятност крадците са влезли през нощта, а сигнал за инцидента е подаден тази сутрин от продавачка в съседен магазин, която забелязала, че вратата е отворена, а собственикът го няма. Чейнджбюрото е собственост на Георги Шарков от Црънча. Той е собственик на обменното бюро от 15 години. Вчера в 15.30 часа мъжът приключил работа, заключил мета

Цветан Цветанов се срещна с представители на фондация "Конрад Аденауер"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749710

Цветан Цветанов се срещна с представители на фондация "Конрад Аденауер"Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов проведе работна среща в София със зам.-ръководителя на отдел "Европейско и международно сътрудничество" във фондация "Конрад Аденауер" Франк Прийс и ръководителя на офиса на фондация "Конрад Аденауер" в София Торстен Гайслер, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В Гърция разбиха голяма страхотия

https://petel.bg/V-Gartsiya-razbiha-golyama-strahotiya__254206

Гръцката служба за борба с тероризма съобщи, че нейно разследване е довело до разкриване на престъпна организация, свързана с крайнодясн...

Омбудсманът Мая Манолова меси козунаци, събира пари за бонус "баба и дядо "

https://petel.bg/Ombudsmanat-Maya-Manolova-mesi-kozunatsi--sabira-pari-za-bonus-baba-i-dyado-__254207

Снимка Булфото За трета поредна година омбудсманът Мая Манолова стартира кампанията за събиране на средства за великденски бонуси на т...

Служба за борба с тероризма ще разследва мистериозното заболяване на бившия руски шпионин

https://petel.bg/Sluzhba-za-borba-s-terorizma-shhe-razsledva-misterioznoto-zabolyavane-na-bivshiya-ruski-shpionin__254208

Снимка Туитър Службата Национална полицейска мрежа за борба с тероризма ще оглави разследването за мистериозното заболяване на бивш...

Започват преговори за участието на държавата в сделката за ЧЕЗ

https://frognews.bg/novini/zapochvat-pregovori-uchastieto-darjavata-sdelkata-chez.html

Започват преговорите за участието на държавата в сделката за ЧЕЗ. Собственикът „Инерком“ Гикна Върбакова обясни пред Нова телевизия, че има насрочени редица срещи с продавача.

Радев назначи Данчо Дяков за началник на НСО

http://dnes.dir.bg/news/nachalnik-nso-umen-adev-prezidentat-radev-dano-djakov-26943392

С указ президентът Румен Радев назначи Данчо Дяков на длъжността началник на Националната служба за охрана /НСО/.

"Лудогорец" взе инфарктен успех над "Берое" в мач с много съдийски грешки

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/06/3141609_ludogorec_vze_infarkten_uspeh_nad_beroe_v_mach_s_mnogo/?ref=rss


"Лудогорец" възстанови преднината си на върха в Първа лига на шест точки след минимална победа над "Берое" с 1:0. Шампионите стигнаха до успеха в Стара Загора в първия мач от междинния 24-и кръг в първенството, но сблъсъкът беше пълен със съдийски грешки. След скандалните срещи между "Лудогорец" и "Септември" и "Дунав" - ЦСКА от предходния кръг, сега и Драгомир Драганов развали впечатленията с отсъжданията си.<br /><br />Единствения...

Няма потенциално опасни язовири в Пернишка област

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749697

Няма потенциално опасни язовири в Пернишка областОсигурен е достатъчен свободен обем, който да поеме евентуални обилни валежи. Създадена е необходимата организация за осигуряване на 30% обем под преливник в язовирите. Това стана ясно на проведената работна среща на областния управител Ирена Соколова с представителите на общините, като собственици на водни обекти, Напоителни Системи” ЕАД,

"Лудогорец" взе инфарктен успех над "Берое" в мач пълен със съдийски грешки

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/06/3141609_ludogorec_vze_infarkten_uspeh_nad_beroe_v_mach_pulen/?ref=rss


"Лудогорец" възстанови преднината си на върха в Първа лига на шест точки след минимална победа над "Берое" с 1:0. Шампионите стигнаха до успеха в Стара Загора в първия мач от междинния 24-и кръг в първенството, но сблъсъкът беше пълен със съдийски грешки. След скандалните срещи между "Лудогорец" и "Септември" и "Дунав" - ЦСКА от предходни кръг, сега и Драгомир Драганов развали впечатленията с отсъжданията си.<br /><br />Единственият...

Горя хотел "Балкан" в София

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/goria-hotel-balkan-v-sofiia-6080010

Пристигналите пожарни екипи потушиха пламъците, няма пострадали хора

39, а не 32 са загиналите руски военни при авиокатастрофата

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-samolet-siria-rusia-putin-26943391

На борда на разбилия се днес в Сирия руски военнотранспортен самолет Ан-26 е имало 39, а не 32 човека, както бе съобщено първоначално.

Горя хотел "Шератон" в София

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/goria-hotel-sheraton-v-sofiia-6080010

Пристигналите пожарни екипи потушиха пламъците, няма пострадали хора

Президентът назначи съветника си Данчо Дяков за шеф на НСО

https://offnews.bg//politika/prezidentat-naznachi-savetnika-si-dancho-diakov-za-shef-na-nso-676191.html

Със свой указ президентът Румен Радев назначи Данчо Дяков на длъжността началник на Националната служба за охрана и го удостои с висше офицерско звание генерал-майор, считано от 7 март 2018 г., съобщиха от Президентството.

Мястото на началника на НСО беше овакантено с оставката на Ангел Антонов, който става генерален консул в Санкт Петербург. Към момента тече проверка на прокуратурата за злоупотреби в службата, в които медии намесиха и името на Антонов.

Досега шеф на НСО временно беше полк. Росен Тодоров - зам.-началник на службата.

Данчо Дяков е започнал военна служба като щабен офицер в 49-ти мотострелкови полк в Симеоновград. През 1992 г. преминава на служба в служба „Военна полиция“, а през 2009 година оглавява военното разузнаване.

През 2011 година получава генералски пагони от президента Росен Плевнелиев. Той беше съветник при Плевнелиев и Радев го остави в екипа си.

Великобритания плаши да не участва на Световното първенство по футбол в Русия

http://www.moreto.net/novini.php?n=370282

Великобритания заплаши да се оттегли от Световното първенство по футбол в Русия, ако се окаже, че Москва стои зад мистериозното заболяване, което повали бивш руски двоен агент, осъден в Москва за предаване на десетки шпиони на британското разузнаване, съобщава "Ройтерс".

Президентът назначи ген. Данчо Дяков за шеф на НСО

http://www.cross.bg/dyakov-nachalnik-prezidentut-1569480.html

/КРОСС/ Президентът Румен Радев е подписал указ за назначаването на ген. Данчо Дяков за началник на Националната служба за охрана (НСО), като го е удостоил с висше офицерско звание генерал-майор, съобщават от Президентството. Преди дни правителството даде съгласието си ген.-майор Дяков да бъде назначен на длъжността началник на НСО. Досега той беше съветник на Радев по военната сигурност. Припомняме, в началото на февруари държавният глава освободи предишния началник на НСО генерал-лейтенант Ангел Антонов.    

Правителството гласува в сряда за изтеглянето на Истанбулската конвенция?

http://clubz.bg/65075-pravitelstvoto_glasuva_v_srqda_za_izteglqneto_na_istanbulskata_konvenciq

Министерският съвет ще изтегли на утрешното си заседание предложението си България да ратифицира Конвенцията срещу насилието над жените и домашното насилие на Съвета на Европа, съобщава Нова тв като се позовава на свои източници.

Очаква се кабинетът да приеме решение, с което ще отмени решението си, с което одобри конвенцията от 3 януари. Министрите ще гласуват и за изтегляне на предложението до парламента да се ратифицира документа. При предишното гласуване на МС осем от министрите бяха против.

След бурни обществени дебати и протести премиерът Бойко Борисов обяви, че е нужен по-широк дебат по нейните текстове. Срещу приемането на конвенцията се обявиха коалиционните партньори в правителството от "Обединени патриоти", които даже заплашиха с трусове във властта, ако документът бъде приет. От ВМРО заговориха за референдум срещу гей браковете и джендър понятията.

БСП също се оказа против конвенцията, както и СДС. Социалистите имаха идея дори да се свика всенародно допитване за или против Истанбулската конвенция.

Св. синод пусна позиция, в която заклейми документа, който защитава жените от домашното насилие. Оттам предвиждаха и молитви, които да предотвратят приемането на конвенцията.

Главно мюфтийство също не одобри документа. 
Конвенцията раздели в мненията им и президентът Румен Радев и вицепрезидентката Илияна Йотова.

Противниците на конвенцията създадоха заплашителни образи, според които тя се опитва да въвежда, налага и защитава трети пол, а не е основно насочена срещу домашното насилие. 

В разпространения предварителен дневен ред такава точка липсва.

Правителството изтегля решението за Истанбулската конвенция

https://frognews.bg/novini/pravitelstvoto-izteglia-reshenieto-istanbulskata-konventsiia.html

Министерският съвет ще изтегли утре предложението си България да ратифицира Конвенцията срещу насилието над жените и домашното насилие на Съвета на Европа. На редовното си заседание правителството ще приеме решение, с което ще отмени решението си за одобряване на конвенцията от 3 януари.

Манекенките се разходиха в есенна гора в ревюто на "Шанел" в Париж

//dariknews.bg/novini/liubopitno/manekenkite-se-razhodiha-v-esenna-gora-v-reviuto-na-shanel-v-parizh-2082938

Карл Лагерфелд облече манекенките в дрехи с щамповани листа за ревюто, което възпя есента насред мъглива гора в Гран пале в Париж, съобщиха Ройтерс и АП.
 

Дим на покрива на бившия ”Шератон” вдигна пожарната на крак

http://dnes.dir.bg/news/pozhar-26943390

Дим на покрива на столичния хотел „Балкан” – бивш „Шератон”, вдигна на крак пожарната.

23 идеи за синьо в интериора

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6734815

23 идеи за синьо в интериораСвързваме този цвят с небето и морето, със свежестта и лекотата. Внушава чистота и хлад, нещо, за което мечтаят всички в летните горещини. Според психолозите влияе позитивно на хората, а според дизайнерите е подходящ за всяко помещение в жилището - от кухнята до банята. Освен това се комбинира добре с останалите цветове.

Върбакова се хвали от Чехия: Парите за ЧЕЗ са осигурени

https://www.actualno.com/business/vyrbakova-se-hvali-ot-chehija-parite-za-chez-sa-osigureni-news_663161.html

Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни. Това съобщи в Прага собственичката на фирма „Инерком България“ Гинка Върбакова "Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни. Веднага след като приключат, обществото и институциите ще получат пълна информация за резултатите. На този етап нямаме какво да добавим", заяви пред журналисти на летището в Прага Гинка Вър

Пламна хотел "Балкан" в София

http://www.cross.bg/balkan-hotel-politziyata-1569479.html

/КРОСС/ Пожар избухна в столичния хотел "Балкан", бившия "Шератон". В района се издига черен дим. Сградата е затворена, евакуират посетителите. Екипи на пожарната и полицията вече са пристигнали на място. Районът е отцепен. Трамваите, които се движат по ул. "Съборна", също са блокирани. От полицията съобщават, че на място е установено, че задимяването е причинено от аспирацията на ресторант в сградата. Към 19.05 часа ситуацията е овладяна. Не са пострадали граждани.      

39 души, всички те военни, са били на борда на разбилия се в Сирия руски самолет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749683

39 души, всички те военни, са били на 
борда на разбилия се в Сирия руски самолет
На борда на разбилия се днес в Сирия руски военнотранспортен самолет Ан-26 е имало 39, а не 32 човека, както бе съобщено първоначално, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия. То съобщи в комюнике, че по уточнени данни на борда на самолета е имало 33 пътници и шестима членове на екипажа.

Пореден, но малоброен протест в защита на д-р Димитров

http://www.cross.bg/prokyratyrata-protest-zashtita-1569478.html

/КРОСС/ Пловдивчани отново се събраха протест в защита на д-р Иван Димитров на метри от прокуратурата, но този път малоброен. Лекарят беше освободен днес срещу подписка, след като беше задържан за убийството на крадец. Днес прокуратурата за първи път изнесе своята версия по случая. Стана ясно е, че крадецът не е нахлувал в жилището на доктора, а децата и жена му изобщо не са били у дома. Затова според обвинението не може да се говори за действия в рамките на неизбежната отбрана. Повечето от хората, излезли и тази вечер на протест, не вярват на изнесените подробности от прокуратурата. По думите на един от организаторите на протеста само лекарят знае какво точно се е случило. Те продължават да настояват за промяна в законодателството, касаеща неприкосновеността на личната собственост.  

Юристи: Наказателното право не трябва да решава социални проблеми

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/06/3141369_juristi_nakazatelnoto_pravo_ne_triabva_da_reshava/?ref=rss


Убийството на известния като крадец-рецидивист Жоро Джевизов-Плъха от пловдивския лекар Иван Димитров предизвика в последните два дни протести в различни градове на страната с искания за незабавното освобождаване на арестувания и за промяна в закона, която да разшири правото на защита на живота и собствеността.Убийството в Пловдив – фактите и въпросите от разследването<br />Преди още прокуратурата да изнесе факти по случая и да обяви, че Димитров не е защитавал дома и семейството си,...

Пожар в хотел ”Шератон” в София

https://frognews.bg/novini/pojar-hotel-sheraton-sofiia.html

Пожар в столичния хотел ”Балкан”, бившия „Шератон”, научи NOVA. Сградата е затворена. Евакуират посетителите.

Каракачанов: Оставката на енергийния министър няма да бъде приета

https://www.investor.bg/energetika/472/a/karakachanov-ostavkata-na-energiiniia-ministyr-niama-da-byde-prieta-257004/

Патриотите готвят законодателни промени, даващи повече правомощия на КЕВР при продажбата на енергийни дружества

Румен Радев назначи Данчо Дяков за началник на НСО

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/06/3141605_rumen_radev_naznachi_dancho_diakov_za_nachalnik_na_nso/?ref=rss


Със свой указ президентът Румен Радев назначи Данчо Дяков за началник на Националната служба за охрана (НСО). Освен това го удостои и с висше офицерско звание генерал-майор, съобщиха от прессекретариатът на държавния глава.<br /><br />Дяков беше съветник на Румен Радев по военната сигурност. Той е роден на 9 февруари 1965 г. в хасковско село Скобелево, се разбира от биографията му, публикувана на сайта на президентството.<br /><br />Той започва военна служба като щабен...

Варненските полицаи задържаха двама мъже с марихуана

http://www.moreto.net/novini.php?n=370245

На трети март, около 17:20 часа, в гр. Варна, на бул. «Осми Приморски полк», при извършване на полицейска проверка на мъж на 37 г. от гр. Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета със суха тревиста маса и пакетче, съдържащо кристално вещество.

Адв. Екимджиев: Прокуратурата действа спрямо прищявките на Цацаров

https://frognews.bg/inteviu/adv-ekimdjiev-prokuraturata-deistva-spriamo-prishtiavkite-tsatsarov.html

В СГС продължават да се случват безобразия – по някакъв начин продължават да правораздават зависими съдии, съдии, които са направили кариера в съдебната система с успех от държавните изпити малко над среден 3, но благодарение на парламентарна подкрепа са били първо инспектори, след това членове на ВСС, заяви в интервю за Фрог нюз адв. Михаил Екемджиев.

Могерини: Съветът на ЕС се надява скоро да освободят задържаните гръцки военни в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749679

Могерини: Съветът на ЕС се надява скоро да освободят задържаните гръцки военни в ТурцияСъветът на Европейския съюз се надява на скорошно освобождаване на задържаните гръцки граничари в Турция. Това заяви днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, предаде ТАСС. На 1 март двамата войници - Ангелос Митретодис и Димитрис Кукладзис, патрулиращи край границата с Турция,

Горя "София хотел Балкан"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749681

Горя "София хотел Балкан"Хотел "Балкан", бившият "Шератън", в центъра на София гори. От покрива му се издига гъст дим, който се вижда отдалеч. Сигналът е получен в 18:40 часа - за дим над хотела, казаха пред "24 часа" от пажарната. На място са изпратени шест коли. Още не е известно какво се е случило и дали пожарът е загасен.

Полъхът на пролетта ще усетим още в петък

http://www.cross.bg/vremeto-petuk-temperatyri-1569427.html

/КРОСС/ През следващите 10 дни ще се радваме на по-топло време и на наближаващата пролет. Не ни чака сняг. В петък, събота и неделя времето ще бъде много хубаво с повишаващи се дневни температури, а в неделя и понеделник температурите на места ще достигнат 18-20 градуса. Това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе". Този четвъртък времето ще се влоши, ще има превалявания, но затоплянето продължава. Истинският полъх на пролетта ще усетим този петък, през уикенда и в понеделник. Според синоптичните модели в края на седмицата ще имаме сравнително добро време. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана облачност и с високи дневни температури, дори до над 15 градуса. Във вторник и сряда се чака ново влошаване на времето. Ще има облаци и превалявания от дъжд. Но дневните температури ще бъдат високи, нощните също ще бъдат над нулата. В планините също ще се усети затопляне и ще започне снеготопене.

Тайните служби на Путин в ролята на мафиоти

http://clubz.bg/65060-tajnite_slujbi_na_putin_v_rolqta_na_mafioti

Пренасяне на кокаин с правителствен самолет, посолството на Москва в Буенос Айрес като координатор, тайните служби на Путин в ролята на мафиоти. Това са тежки обвинения, отправени от московски критици на Кремъл към собственото им правителство, след като се провали планиран нелегален трансфер на наркотици от Аржентина за Русия.

За Запада подобни обвинения граничат с фантастика. Който обаче продължително се занимава с днешна Русия, не може да не забележи тесните връзки между мафия и всесилни, между тайни служби и организирана престъпност.

Обстоятелствата около операцията, при която бяха иззети 389 кг кокаин на стойност 50 милиона евро, са като в приключенски филм. Но само на пръв поглед. Следа води и до Германия.

Не е чудно, че верните на Кремъл руски медии дълго премълчаваха скандала. Те съобщиха и то крайно смекчено, едва след като руският професор и блогер Максим Миронов разпространи свой доклад по случая, а широкият отзвук в аржентинските медии достига по интернет и до Русия.

Дипломати като дилъри

В началото на 2017 г. престъпниците укриват кокаина в 12 куфара в съседна на руското посолство в Аржентина сграда – посолското училище. Сдобили са се с право на достъп до обекта чрез съветник по сигурността в дипломатическото представителство. В същото време обаче аржентинските власти са били в дирите на наркотика. Те тайно са подменили кокаина с брашно и в товара са поставили GPS-предаватели.

Част от дрогата.

Южноамериканските разследващи едва ли са повярвали на очите си, когато година по-късно «кокаинът» е бил извозен и натоварен в самолета на приближения на Путин и шеф на Съвета по сигурността Николай Патрушев.

При пристигането в Москва на товара на борда на правителствения самолет в началото на февруари т. г., руската полиция нанася удар и задържа трима мъже, един от които функционер.

В същото време аржентинските сили за сигурност арестуват двама  заподозрени за участие в престъплението.

Трафик на дрога под «дипломатически защитен чадър»

Аржентинският  в. «La Nacion» съобщи, че това не е бил първият подобен товар. Още между 2012 и 2015 г. такива кокаинови доставки за Европа са били осъществени под “дипломатическия защитен чадър” на руското посолство.

Според аржентинска министърка ставало дума за един от най-обхватните и професионално извършени гешефти с дрога, какъвто някога е имало в Аржентина.

“Когато днес в нашата страна искаме да говорим за политика, то ние сме принудени да говорим и за кокаин”, посочи Алексей Навални, руски опозиционен лидер и допълни: “Скандалът, който преживяхме, е в такъв размер, че оставка трябва да подадат цялото ръководство на външно министерство и на тайните служби.”

Според Навалин най-вероятно ставало дума за постояннен трафик на дрога към Русия по дипломатически канали, което не би било възможно без съдействието на дипломати и тайни служби. Поредицата от опровержения на руските власти били изпълнени с противоречия:

“Руското външно министерство и неговата говорителка де факто лъжат с всяка изречена дума. Докато в началото оборваха единствено Миронов, сега оборват и аржентинскикте разследващи.”

В началото Външно в Москва отрече в канала за дрога да са били замесени дипломати. Имало само един “технически сътрудник”. Властите в Буенос Айрес опровергаха подобна теза.

Фактически с лъжите си руските власти сами са потвърдили, че има какво да крият и ето защо най-вероятно са били замесени в наркотрафика, смята  социологът и критик на Кремъл Игор Айдман. И според него е факт, че доставката е пристигнала в Москва с правителствения самолет на Патрушев.

В началото руските власти отричат, че въпросните куфари са били на борда, всичко било фотомонтаж. Но и това беше опровергано от аржентинците, като публикуваха видео със съответните кадри.

Натъпканите куфари.

Докато първоначално Москва тръдеше, че руският посланик открил кокаина и съобщил това на властите, по-късно стана ясно, че точно аржентинските служби са влезли в дирите на наркотика и са били по петите на куриерите на дрогата по пътя им към руското посолство.

За “собственик” на куфарите се смята полковникът от тайните служби Андрей К., работил в различни руски посолства, също и в Берлин.

Прелюбопитен факт: Андрей К. понастоящем живее в Германия. Миналия петък полицията задържа 49-годишния мъж на брега на езерото “Шармютцел” край Берлин.

Според опозиционния лидер Навални Путин не е замесен в наркоскандала около руското посолство в Аржентина. Вината обаче носела създадената от Путин система.

“Тези хора, които сега са на власт, са водени единствено от жаждата си за пари и имане”, подчертава борецът срещу корупцията Навални.

Борис Райчустер е известен германски журналист и познавач на Русия. Препечатваме със съкращения публикацията му от немското издание на US онлайн всекидневника “Хъфингтън поуст”. Заглавието и преводът са на Клуб  Z.

Заев: Промяна в конституцията не е гаранция за трайно решение на спора за името

https://www.actualno.com/balkani/zaev-promjana-v-konstitucijata-ne-e-garancija-za-trajno-reshenie-na-spora-za-imeto-news_663155.html

Промяна в конституцията не е гаранция за Гърция за трайно решение на спора за името, заяви премиерът на Македония Зоран Заев в отговор на гръцкото настояване за конституционни промени като условие за постигане на споразумение. Премиерът Заев предлага на Гърция възможността за международен договор, основан на международното право. Македонският премиер смята, че страната му вече е изпълнила едно от ключовите искания на Гърция, обвързано с иредентизъм. По-нататък, след постигнатото споразумение,

Ги Верхофстат: Споразумението за правата на гражданите след Брекзит е близо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749675

Ги Верхофстат: Споразумението за правата на гражданите след Брекзит е близоГлавният преговарящ от страна на Европейския парламент по въпросите на Брекзит Ги Верхофстат заяви, че преговарящите са близо до споразумение за правата на гражданите след излизането на Великобритания, предаде Ройтерс. "Мисля, че е възможно в следващите дни и седмици да постигнем напредък по този въпрос, както и да можем да го приключим",

131 са опасните язовири в страната

https://petel.bg/131-sa-opasnite-yazoviri-v-stranata__254203

131 са опасните язовири в страната. Това показват проверките на надзора на съоръженията.  Язовирите в най-лошо състояние са в областите: В...

Румен Радев: Най-важният приоритет в европейските политики трябва да бъдат хората

https://petel.bg/Rumen-Radev--Nay-vazhniyat-prioritet-v-evropeyskite-politiki-tryabva-da-badat-horata__254205

Снимка Булфото Социалните рискове за големи групи от обществото, заетостта и равният достъп за хората с увреждания са съществена част н...

На власт в Италия идват привърженици на Путин

http://pogled.info/svetoven/evropa/na-vlast-v-italiya-idvat-privarzhenitsi-na-putin.92989

/Поглед.инфо/ Резултатите от изборите в Италия станаха наистина сензационни. Новото правителство на страната ще бъде оглавено или от Матео Салвини, наричащ Путин „най-добрия държавен деец в света“, или от Луиджи ди Майо, искащ свалянето на всички санкции от Русия. Кой от тях има най-големи шансове да спечели, въпреки тайните механизми на италианската политика?

Президентът назначи Данчо Дяков за шеф на НСО

https://frognews.bg/novini/prezidentat-naznachi-dancho-diakov-shef-nso.html

Със свой указ президентът Румен Радев назначи Данчо Дяков на длъжността началник на Националната служба за охрана и го удостои с висше офицерско звание генерал-майор, считано от 7 март 2018 г., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

”Възраждане” пита кога ще се освободим от мутренското робство

https://frognews.bg/politika/vazrajdane-pita-koga-shte-osvobodim-mutrenskoto-robstvo.html

Преди дни чествахме 140 години от Освобождението на България от Турско робство. А от мафиотското и мутренско робство кога ще се освободим? Това попита председателят на ПП ”Възраждане” Костадин Костадинов по време на пресконференция.

Евакуираха хотел 'Шератон' в София заради дим

https://offnews.bg//112/evakuiraha-hotel-sheraton-v-sofia-zaradi-dim-676190.html

Евакуираха бившия хотел „Шератон”, сега хотел "Балкан", в София заради задимяване. 

Около 18.45 ч. е получен сигнал за излизащ пушек от покрива на хотела. На място са изпратени 6 пожарни коли, автомеханична стълба, съобщиха от МВР.

Районът около хотела беше отцепен.  

Задимяването е причинено от аспирацията на ресторант близо до хотела.

Ситуацията е овладяна около 19.05 часа. При инцидента няма пострадали. 

Пожар в хотел 'Шератон' в София

https://offnews.bg//112/pozhar-v-hotel-sheraton-v-sofia-676190.html

Пожар в хотел „Шератон” в София.

Сградата е затворена. 

На мястото има екипи на пожарната, които отцепват улиците около хотела, съобщи Нова телевизия. 

Френският финансов министър: Париж ще получи хиляди работни места след Брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749661

Френският финансов министър: Париж ще получи хиляди работни места след БрекзитФренският министър на финансите Брюно Льо Мер заяви, че няколко хиляди работни места ще бъдат преместени в Париж в резултата на решението на Великобритания да напусне ЕС, предава Reuters. „Това ще са няколко хиляди работи места, не стотици“, заяви министърът пред журналисти в Лондон без да съобщи имената на компаниите,

Още разчистват свлачището край Мездра, движението е затруднено

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749672

Още разчистват свлачището край Мездра, движението е затрудненоЕкипи на агенцията за пътна инфраструктура продължават да разчистват отломките от свлачището, което се образува снощи между разклона за селата Дърманци Ребърково. На мястото и в момента работят фадрома, багер и къртач, които разчистват падналите на пътното платно скални и земни маси. Временно е спряно движението по пътя от Мездра за Ботевград.

Дневен хороскоп за 7 март

https://www.actualno.com/curious/dneven-horoskop-za-7-mart-news_663160.html

Овен През този ден не правете компромиси с бизнес партньорите си. Не забравяйте, че общите усилия ще допринесат и за вашите ползи. Телец Тази сряда бъдете честни със себе си. От това зависи успеха ви в близките седмици. Реалната представа за ресурсите, с които разполагате е от особена важност сега. Близнаци Бъдете по-придирчиви към себе си ако искате бърз напредък в бизнес делата ви. В преговорите бъдете безкомпромисни за налагането на вашите желания. Рак Не се страхувайте да научите нещо

Чикагската фондова борса се отказа от сливане с китайски консорциум

https://www.investor.bg/sasht/337/a/chikagskata-fondova-borsa-se-otkaza-ot-slivane-s-kitaiski-konsorcium-257001/

Решението подчертава враждебната среда, пред която са изправени китайските купувачи по време на управлението на Доналд Тръмп

Разширяват ”неизбежната отбрана”?

http://dnes.dir.bg/news/kabinet-borisov-3-neizbezhnata-otbrana-26943349

Трябва да се даде възможност на хората да се защитават не само когато в жилищата се прониква с насилие и взлом, а когато е застрашен животът ти...

Видео: Другите новини

https://www.dnevnik.bg/video/novinite_na_bnt/2018/03/06/3141603_video_drugite_novini/?ref=rss


Другите новини е рубрика за уеб новини на БНТ. Ето акцентите днес:<br /><br /><br /><br />Френски стипендии за млади български учени<br /><br />Откриха метрополис с над 1 милион пингвини<br /><br />Започнаха снимките на най-новия български филм "Доза щастие"<br /><br />Роман Балаян пристигна за "София филм фест"<br /><br />Anastacia включи България в евротурнето си<br /><br />Български певец...

Правителството си изтегля решението за Истанбулската конвенция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749660

Правителството си изтегля решението за Истанбулската конвенцияМинистерският съвет ще изтегли днес предложението си България да ратифицира Конвенцията срещу насилието над жените и домашното насилие на Съвета на Европа, научи "24 часа". На редовното си заседание правителството ще приеме решение, с което ще отмени решението си за одобряване на конвенцията от 3 януари.

Ново 20: Оставката на Теменужка Петкова няма да бъде приета

http://www.cross.bg/nyama-prieta-petkova-1569477.html

/КРОСС/ Оставката на Теменужка Петкова няма да бъде приета. Това съобщи NOVA, като се позова на пресслужбата на правителството. Решението е било взето на коалиционен съвет днес.    

Матео Салвини - антиимигрантският десен политик, който харесва Тръмп и Орбан

https://www.investor.bg/evropa/334/a/mateo-salvini-antiimigrantskiiat-desen-politik-koito-haresva-trymp-i-orban-256965/

Той не се разкайва, че използва подстрекателски език - обича например да казва, че нелегалните имигранти трябва да бъдат "разчистени с булдозер" от Италия

Президентът: Най-важният приоритет в европейските политики трябва да бъдат хората

http://www.cross.bg/horata-yvrezhdaniya-zhaiier-1569476.html

/КРОСС/ Социалните рискове за големи групи от обществото, заетостта и равният достъп за хората с увреждания са съществена част не само от дневния ред на ЕС, но и на България, заяви днес президентът Румен Радев на среща на „Дондуков" 2 с Лука Жайер, председател на групата „Други интереси" в Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК). Групата е изразител на позициите на различните социални, професионални, икономически и културни организации на гражданското общество. Двамата обсъдиха възможностите за професионално обучение и консултиране на хората с увреждания, тяхната трудова реализация, създаването на адаптирана работна среда и достойното заплащане на труда им. По време на срещата стана ясно, че президентската администрация подготвя кръгла маса по проблемите на заетостта на хората с увреждания, в рамките на която ще се дискутират посоките за промяна на съществуващия модел на заетост за хората в неравностойно положение на пазара на труда. Лука Жайер, който притежава сериозна експертиза в сферата на социалната икономика, приветства тази инициатива и се ангажира да съдейства за обмен на добри идеи и практики, които насърчават развитието на социалното предприемачество. Социалното включване и приобщаване на хората с увреждания в България, също бяха сред темите на срещата. Лука Жайер изрази задоволство от включването на заетостта и социалната политика сред приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС

Тръмп: В САЩ вече нямаме звезди, останах само аз

https://www.actualno.com/america/trymp-v-sasht-veche-njamame-zvezdi-ostanah-samo-az-news_663154.html

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Twitter, че в американското кино вече не са останали истински звезди. Американският лидер подчерта, че рейтингът на състоялата се в неделя 90-та церемония по раздаване на кинонаградите „Оскар” е бил „най-нисък в историята”. „Проблемът е в това, че вече нямаме звезди, освен вашия президент (само се шегувам, разбира се)”, написа Тръмп. В понеделник сп. „Върайъти” цитира предвар

Костадин Костадинов ще освобождава българите от "мафиотското и мутренско робство"

http://www.moreto.net/novini.php?n=370267

Преди дни чествахме 140 години от Освобождението на България от Турско робство. А от мафиотското и мутренско робство кога ще се освободим? Това отсече председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов по време на пресконференция.

Тръмп: И други служители ще си тръгват от Белия дом, стремя се към съвършенство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749650

Тръмп: И други служители ще си тръгват от Белия дом, стремя се към съвършенствоАмериканският президент Доналд Тръмп отрича в Белия дом да цари хаос и казва, че и други служители ще си тръгват, понеже той се стреми към съвършенство, предоха Франс прес и Асошиейтед прес. "Новата теория на Фалшивите новини е, че в Белия дом има ХАОС. Грешка! Хора винаги ще идват и ще си отиват, а аз искам сериозен диалог,

Президентът назначи Данчо Дяков за началник на НСО

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749654

Президентът назначи Данчо Дяков за началник на НСОСъс свой указ президентът Румен Радев назначи Данчо Дяков на длъжността началник на Националната служба за охрана и го удостои с висше офицерско звание генерал-майор, считано от 7 март 2018 г., съобщиха от прессекретариата на държавния

Няма да приемат оставката на Теменужка Петкова, обяви Каракачанов

https://offnews.bg//politika/niama-da-priemat-ostavkata-na-temenuzhka-petkova-obiavi-karakachanov-676189.html

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова няма да бъде приета, съобщи пред bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Решението е взето тази сутрин на среща с премиера Бойко Борисов, на която са присъствали повечето министри, обясни той.

Теменужка Петкова подаде оставка заради сделката за ЧЕЗ, след като стана ясно, че собственикът на купувача "Инерков" Гинка Върбакова е нейна приятелка. 

Според Каракачанов Петкова няма вина за сделката за продажба на ЧЕЗ и не може да контролира такива сделки. 

Само КЕВР може да се намеси в сделката, като отнеме лиценза постфактум, ако има нарушения на закона от страна на купувача, обясни вицепремиерът.

Красимир Каракачанов коментира и изявлението на руския патриарх Кирил, който обяви, че си тръгва огорчен, защото Русия е приравнена към другите народи, участвали в освобождението на България преди 140 години. 

"В тогавашната Руска империя армията е била многонационална. Финландските части са част от руската армия. Батак е освободен от чеченци и други кавказки народи. Въпреки това не смятам, че е нормално който и да било да държи такъв тон на българския президент или на който и да е друг български служител. Ние сме суверенна държава", посочи Каракачанов. 

Той отговори и на въпроси за необходимостта от промяна на текстовете в Наказателния кодекс, свързани с неизбежната отбрана след случая, в който д-р Иван Димитров застреля Жоро Плъха. 

По думите му от "Обединени патриоти" са категорични, че настоящите текстове са остарели. Според него в закона трябва да бъде записано, че няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, когато нападението е насочено срещу живота, свободата и половата неприкосновеност на жертвите, когато престъплението се извършва нощем, както и от две или повече лица.

Руският патриарх изопачава историята и явно си мисли, че ние пасем трева

http://www.mediapool.bg/ruskiyat-patriarh-izopachava-istoriyata-i-yavno-si-misli-che-nie-pasem-treva-news276352.html

  За всички, които добре знаят руски език – вижте видеото; вслушайте се в думите на човека, който говори; чуйте внимателно какви опашати лъжи казва не кой да е, а главата на руската православна църква. Наглостта на руския патриарх Кирил няма граници! При това той не говори на президента Радев – не, напротив, обръщайки се към камерите, той нарежда това му послание да стигне до всички българи. Патриархът: Ние сме за историческата истина (3:57 мин.). Истината: Да разгледаме какво по-конкретно казва той и дали казаното отговаря на историческите факти. Патриархът: Руско-турската война била продиктувана от любовта на Русия към България.(1:58) Истината: Тази причина я няма в нито един от учебниците по история. Нещо повече, в Манифеста за обявяване на войната (12 април 1877 г.) руският цар Александър II споменава България след Херцеговина, а и след Босна. В него се говори за "облекчаване участта на християните на Балканите". Разбира се, основната причина е друга – и патриархът я споменава малко преди това: загубата на територии и пари в резултат от Кримската война. В България обаче знаем колко беди е донесла тази война на българското население, а самият факт, че патриархът я споменава на няколко пъти е ясен знак, че той или не знае, или знае, но се подиграва на българите. Патриархът: Войната била обявена в пълна дипломатическа изолация, цяла Европа била против, (1:38), даже целият свят (2:16). Истината: Това е, разбира се, лесна за опровергаване лъжа – на 8-ми юли 1876 г. Русия сключва тайно споразумение с Австро-Унгария, т.нар. Райхщадско споразумение, с което си осигурява дипломатическа помощ за войната, която ще бъде обявена едва през 1877 г. На 15-и януари 1877 г., още преди да завърши Цариградската конференция – и пак преди да бъде обявена войната – между двете страни е сключена и допълнителна тайна Будапещенска конвенция, с която се уточняват подробностите по предстоящата война. Така че не е вярно, че Русия е била в пълна дипломатическа изолация. Патриархът: Трудно ми бе да слушам как други страни участвали във войната. Нито полският сейм, нито литовският сейм са взимали решение за обявяване на войната. (2:54) Истината: Опит за заблуда. И Полша, и Литва са тогава част от руската империя. Но в руската армия има румънци, финландци – с цял Лейбгвардейски финландски пехотен полк, украинци, поляци… Във войната загиват също така и сърби, и черногорци. И накрая, но в никакъв случай не по значение, във войната участват хиляди български доброволци, които изиграват особено важна роля в боевете на Шипка, но не само. В наши дни за подобни армии се казва, че са многонационални. Впрочем, добре е да напомним на патриарха, че във войната загиват 11905 души, на които признателният български народ е издигнал стотици паметници по територията на цялата страна. Менторският тон и лъжите не помагат с нищо за опазване паметта на загиналите воини. Патриархът: Освобождението било безкористно (5:33) Истината: Всъщност Русия получава значителни територии и пари от Турция, но и България е задължена да заплаща поддържането на окупационния руски корпус на своята територия. Преди някой да се развика, че не е имало такъв корпус, препоръчвам му да прочете целия текст на Берлинския договор, а по-специално внимание да отдели на чл. XXII. И т.н.  Дори кратък преглед на казаното от руския патриарх демонстрира (без да обръщаме внимание на тона, с който го казва!) наглост и чувство за безнаказаност, както и изключително лошо възпитание и поведение на човек, дошъл на гости в чужда държава и чужда къща, в която се опитва да наложи на българския президент, на българската държава и на българския народ някакво чувство за вина. Българският народ е признателен на всички загинали във войната и им отдава напълно безкористно почит – и така вече 140 години! Българският народ няма нужда от постоянно натякване, че трябва да бъде благодарен за освобождението, още повече, че от този народ са излезли хора като Левски, Ботев, Волов и хиляди други, които са отдали живота си в борба за свободата на България – и при тях това е действително напълно безкористно. Българският народ няма нужда от фалшива история. Материалът е препечатан от личния блог на Вени Марковски

Радев: Най-важният приоритет в европейските политики трябва да бъдат хората

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749651

Радев: Най-важният приоритет в европейските политики трябва да бъдат хората

Социалните рискове за големи групи от обществото, заетостта и равният достъп за хората с увреждания са съществена част не само от дневния ред на ЕС, но и на България, заяви днес президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с Лука Жайер, председател на групата „Други интереси“ в Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

Barclays: Не крийте парите под матрака от страх от наближаваща криза

https://www.investor.bg/sasht/337/a/barclays-ne-kriite-parite-pod-matraka-ot-strah-ot-nablijavashta-kriza-256984/

Според банката колкото по-далеч в бъдещето гледате, толкова по-малко трябва да се притеснявате за следваща рецесия

Добрев: Странно е това, че БСП участва към протест пред Министерски съвет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749631

Добрев: Странно е това, че БСП участва към протест пред Министерски съветДържавата има своите механизми. В момента в закона за енергетиката има текстове, които дават широки правомощия на Комисията за енергийно и водно регулиране по отношение на контрола на лицензианта да си изпълнява функциите по закон. Това заяви председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев пред БНТ.

И БСП на протест срещу кабинета на Борисов за ЧЕЗ

https://frognews.bg/novini/bsp-protest-sreshtu-kabineta-borisov-chez.html

За оставка на целия кабинет настояват организаторите на антиправителствения протест, който ще се проведе утре - сряда пред Министерския съвет. Искането им е заради сделката за ЧЕЗ, демографската катастрофа и липсата на демокрация и законност в страната, съобщава БНР.

Мъжът, убил дядото в София: Исках просто да го набия, ама стана фал

https://frognews.bg/kriminalno/majat-ubil-diadoto-sofiia-iskah-prosto-nabiia-ama-stana-fal.html

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Мария и Свилен Вълеви пребили до смърт 86-годишния баща на Мария, съобщи БНР. Съдът изгони Мария Велева след като тя прекъсна многократно съдията. Тя беше изведена от съдебната зала, за да не възпрепятства процеса.

Интерактивен робот помощник за пръв път ще се появи на МКС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749643

Интерактивен робот помощник за пръв път ще се появи на МКСЕвропейският концерн "Еърбъс" и компанията Ай Би Ем представиха първия интерактивен мобилен помощник за космонавти, който се казва CIMON (Crew Interactive MObile companioN - Саймън), предаде ТАСС, цитирана от БТА. Роботът с тегло около 5 кг ще бъде доставен на Международната космическа станция (МКС) този месец.

Матео Салвини: Аз съм единственият възможен вариант за премиер от десницата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749628

Матео Салвини: Аз съм единственият възможен вариант за премиер от десницатаЛидерът на крайнодясната партия "Лига" Матео Салвини заяви днес, че е единственият възможен кандидат от десницата за министър-председател на Италия, след като партията му получи най-много гласове сред членките на консервативния блок на изборите в неделя, предаде Ройтерс. Салвини отговори с "не", когато бе попитан от репортери в Милано дали е

Какво никога не бива да топлим в микровълновата фурна?

https://petel.bg/Kakvo-nikoga-ne-biva-da-toplim-v-mikrovalnovata-furna-__254198

Микровълновата ни спестява много време и миене на съдове за готвене. Претоплянето на храната в нея става за нула време и не изисква особ...

Правителството изтегля Истанбулската конвенция

https://petel.bg/Pravitelstvoto-izteglya-Istanbulskata-konventsiya__254202

Снимка Булфото Властта изтегля Истанбулската конвенция, твърди NOVA, като се позовава на свои източници. Това ще стане с ново решение на ...

Срутване на скална маса затвори пътя Мездра-Ребърково

https://petel.bg/Srutvane-na-skalna-masa-zatvori-patya-Mezdra-Rebarkovo__254201

Кадър: Нова тв Срутване на скална маса затвори международния път Мездра-Ребърково. Цял ден продължи разчистването на тоновете скална ма...

Ето кой измества Ники Кънчев от "Стани богат"

https://petel.bg/Eto-koy-izmestva-Niki-Kanchev-ot-Stani-bogat__254204

Снимка Булфото Владо Пенев е потенциалният водещ на шоуто „Стани богат“, в което правилният отговор на последния 15-и въпрос може да дон...

ГЕРБ: БСП се опитва незаконно да свали правителството, като използва сделката с ЧЕЗ

https://www.actualno.com/politics/gerb-bsp-se-opitva-nezakonno-da-svali-pravitelstvoto-kato-izpolzva-sdelkata-s-chez-news_663151.html

БСП се опитва незаконно да свали правителството, като използва сделката с ЧЕЗ, заявиха на брифинг в парламента депутати от управляващата партия ГЕРБ. От ГЕРБ определиха поведението на БСП като "нагло" и ги обвиниха, че се опитват да яхнат едно обществено недоволство, че вменяват вина на управляващите и внушават, че ще има повишаване цената на тока. Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов заяви: "Това, за мен е организиран начин да се свали правителството и то незаконно. Видяха, че по

Убиецът от "Владиславово" остава в ареста

http://www.moreto.net/novini.php?n=370248

Венцислав Апостолов, привлечен като обвиняем за умишленото убийство на 34-годишния Явор ще остане постоянно в ареста. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд във Варна. Днес състав на Варненския апелативен съда потвърди определение на Окръжен съд- Варна от 18 февруари тази година, с което е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 36 годишния Венцислав.

Сливен иска промяна в закона за сигурността и неизбежната отбрана

https://www.24chasa.bg/region/article/6749640

Сливен иска промяна в закона за
сигурността и неизбежната отбрана
Около 50 граждани и представители на медицинското съсловие в Сливен протестираха днес с искане законодателството да бъде променено така, че да гарантира сигурността на гражданите и неизбежната отбрана да бъде регламентирана, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. „Искаме промяна на закона така,

Renault показа бъдещето на автомобила

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/renault-pokaza-bydeshteto-na-avtomobila-6080008

Може и да не ви харесва, но EZ-GO е убеждението на Renault, че автомобилният свят се движи в посока на автомобили, в които ще има само седалки и големи екрани и таблети. Воланът и педалите ще са отживелица.

Комисия в НС изслуша кандидатите за антикорупционния орган

http://dnes.dir.bg/news/koruptzia-26943276

Кандидатите за председател на новия антикорупционен орган представиха концепциите си в парламента.

Пътят София – Самоков беше отворен в ранния следобед

http://www.cross.bg/sledobed-putyat-otvoren-1569475.html

/КРОСС/ Пътят София - Самоков беше отворен в ранния следобед, след като остана блокиран повече от 36 часа. Заради обилното снеготопене тонове земна маса се стовариха върху пътното платно недалеч от Кокаляне. Днес екип алпинисти обследваха и премахваха останалите нестабилни скали от стената.    

Оставката на Теменужка Петкова няма да бъде приета, обяви Каракачанов

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/06/3141576_ostavkata_na_temenujka_petkova_niama_da_bude_prieta/?ref=rss


Оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова няма да бъде приета. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той уточни, че решението е взето тази сутрин на среща с премиера Бойко Борисов, на която са присъствали повечето министри.<br /><br />По думите му Петкова няма никаква вина за сделката за продажбата на българския бизнес на чешкото дружество ЧЕЗ. Тя реши да подаде оставка, след като се разбра, че компанията "Инерком...

Надзирателите пак протестират на 10 март, канят Борисов, Цачева и Горанов

https://frognews.bg/novini/nadziratelite-pak-protestirat-10-mart-kaniat-borisov-tsacheva-goranov.html

С отворено писмо Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) официално кани министър-председателя Бойко Борисов, правосъдния министър Цецка Цачева и финансовия министър Владислав Горанов на поредния си протест под надслов ”Европа и за нас”, който ще се състои на 10 март.

Теменужка Петкова остава министър на енергетиката

https://www.actualno.com/politics/temenujka-petkova-ostava-ministyr-na-energetikata-news_663150.html

Теменужка Петкова остава министър на енергетиката. За това са се разбрали коалиционните партньори днес (6 март). Това стана ясно от думите на вицепремиера Красимир Каракачанов пред bTV. Срещата, на която са участвали и повечето министри, е била тази сутрин при премиера Бойко Борисов. Надделяло е мнението, че Петкова няма никаква вина около сделката с ЧЕЗ, заради която подаде оставка. Според Каракачанов Петкова няма никаква вина, че законът за енергетиката е такъв. "Тя няма власт над подобн

Съветник на шефа на Думата нарече речта на Кирил пред президента Радев открит бой

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749585

Съветник на шефа на Думата нарече речта на Кирил пред президента Радев открит бой"Гордея се с руския патриарх. Пред целия свят той заяви предателството на българския елит към нашата обща история", написа във фейсбук съветникът на председателя на Държавната дума Александър Шчипков, който е и първи заместник-председател на Синодалния отдел по взаимоотношенията на църквата с обществото и медиите. Ето поста му до края: .

Как мина изслушването на двамата кандидати за шеф на антикорупционната комисия (видео)

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/03/06/3141438_kak_mina_izslushvaneto_na_dvamata_kandidati_za_shef_na/?ref=rss


Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика изслуша днес двамата кандидати да оглавят новата антикорупционна комисия - Пламен Георгиев, номиниран от ГЕРБ и Обединени патриоти, и Николай Николов, издигнат от БСП.<br /><br />С малки изключения въпросите на депутатите към двамата се изчерпваха със задаването на въпросите на неправителствения сектор. Това беше така, защото според правилата, които самата комисия прие, само депутатите можеха...

Отново победа в края за "Лудогорец". И пак съдийски грешки

http://clubz.bg/65074-otnovo_pobeda_v_kraq_za_ludogorec_i_pak_sydijski_greshki

"Лудогорец" се добра до труден успех с 1:0 като гост на "Берое" в първи мач от 24-мия кръг на Първа лига. Така шампионът отново дръпна с 6 точки пред ЦСКА-София, който след два дни приема "Етър". 

За втори пореден път "орлите" спечелиха в края. Победният гол реализира Марселиньо в 80-ата минута с глава след изпълнение на ъглов удар. Остава съмнение за засада в момента на подаването на Игор Пластун към бразилеца.

И ако това положение е "тънко" и трудно може да се прецени дори на видеозапис, то минути преди гола Сисиньо от "Лудогорец" настъпи умишлено Карлос Окехе от "Берое". Реферът Драгомир Драганов не показа картон на Сисиньо, който заслужаваше да бъде изгонен.

А в 79-ата минута "Берое" можеше да открие резултата при ситуация, при която имаше явна засада. Милен Желев даде отличен пас на Мартин Райнов, а той от непосредствена близост прати топката над вратата.

В края на първото полувреме пък вратарят Ренан излезе и блокира удар на Бригадо, който бе изведен на чиста позиция. В самия край Иван Иванов можеше да изравни с глава. Това бяха златните възможности за "беройци".

Гостите имаха своите. В 28-мата минута се стигна до разбъркване пред вратата на домакините, замесен бе Клаудиу Кешеру. Драганов отсъди фаул в атака на румънеца, който пък претендираше за дузпа. В 84-ата минута Върджил Мисиджан разтресе напречната греда. В последните дни крилото тренира малко с тима си, тъй като пътува до Холандия, където му се е родило дете.

Станаха банални съдийските грешки. Добре поне, че треньорът на старозагорци Александър Томаш говореше за футбол след края на срещата, а не потърси оправдания в реферите.

Останалите мачове от кръга са в сряда и четвъртък. Утре интересно ще бъде във Варна, където "Черно море" приема "Левски".

БСП атакува приватизацията на ЧЕЗ с три сигнала

http://www.moreto.net/novini.php?n=370270

ОТ БСП настояват да се провери произходът на средствата, с които "Инерком" кандидатства за купуването на ЧЕЗ. Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков внесе три сигнала за приватизацията на ЧЕЗ в прокуратурата.

Актуална пътна обстановка в страната към 17.30 часа

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6749619

Актуална пътна обстановка в страната към 17.30 часаІ. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от –1° до +16°. Времето над страната е облачно. Слаб до умерен е вятърът в областите Бургас, Варна, Кърджали, Перник, Русе, Смолян, София, Търговище и Шумен. Слаб е дъждът в областите Варна, Добрич, Кюстендил и Русе. Сняг не вали. Пътните настилки са преобладаващо сухи,

Ердоган към ООН: Проклета да е резолюцията ви за Сирия

https://www.vesti.bg/sviat/erdogan-kym-oon-prokleta-da-e-rezoliuciiata-vi-za-siriia-6080007

„Светът е по-голям от петтте“, каза той, имайки предвид постоянните членки на Съвета за сигурност

Георги Коритаров и Георги Божинов: ЧЕЗ си отива за да остане! /Втора част - ВИДЕО/

http://pogled.info/bulgarski/georgi-koritarov-i-georgi-bozhinov-chez-si-otiva-za-da-ostane-vtora-chast-video.92985

/Поглед.инфо/ Разговор на Георги Коритаров с бившия депутат и бивш зам.-председател на БСП Георги Божинов за скандалите около ЧЕЗ, ролята на чешката страна, реакциите на правителството и на политическите партии у нас. /ВИДЕО/

Трети март - не успяха да го отровят

http://pogled.info/bulgarski/treti-mart-ne-uspyaha-da-go-otrovyat.92986

/Поглед.инфо/ Плевнелиев мачкаше по всякакъв начин Трети март. Дори беше готов да каже, че турците са ни освободили на тази дата. И сега пак се чуха нелепости, но по-малко отровни.

The New York Times: Тръмп превърна Белия дом в «черна дупка», а републиканците - в анархисти

http://pogled.info/svetoven/amerika/NYT-tramp-prevarna-beliya-dom-v-cherna-dupka-a-republikantsite-v-anarhisti.92988

/Поглед.инфо/ „Хаотичната личност“ на Доналд Тръмп се превръща в безкрайна борба вътре в президентската администрация, пише наблюдателят на The New York Times Питър Венер. Нещо повече, под влияние на държавния глава и неговите привърженици Републиканската партия забравя за миналите принципи и фактически става „деструктивна политическа сила“ убеден е колумнистът.

Популацията на азиатските лъвове в Индия се е увеличила

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6749592

Популацията на азиатските лъвове в Индия се е увеличилаУсилията да се опазят азиатските лъвове, които са защитен вид, са се увенчали с успех - в гора в северозападната част на Индия, където единствено се срещат тези животни, наскоро са регистрирани над 600 екземпляра от вида, при около 500 през 2015 г., оповестиха властите в щата Гуджарат, цитирани от Франс прес и БТА.

Повишение на индексите на Wall Street след новините от Северна Корея*

https://www.investor.bg/sasht/337/a/povishenie-na-indeksite-na-wall-street-sled-novinite-ot-severna-koreia-257002/

Туширането на напрежението и по отношение на евентуална търговска война стимулира интереса към по-рискови активи

Съветът на ЕС прие пътна карта за осъществяване на европейската отбрана

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749611

Съветът на ЕС прие пътна карта за осъществяване на европейската отбранаСъветът на ЕС прие днес пътна карта за осъществяване на постоянното структурирано сътрудничество (ПСС) в областта на отбраната. В документа се дават насоки за по-нататъшната работата за управлението, включително за проектите и във връзка с последователността на изпълнение на ангажиментите, се казва в прессъобщение,

Тръмп: Нямате друга звезда освен мене

https://frognews.bg/laif-stail/fabrika-kliuki/tramp-niamate-druga-zvezda-osven-mene.html

Това написа американският президент Доналд Тръмп в Twitter, предаде Би Би Си, цитирана от Новини.бг.

Тръмп: В САЩ вече нямаме звезди, останах само аз

https://petel.bg/Tramp--V-SASHH-veche-nyamame-zvezdi--ostanah-samo-az__254195

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Twitter, че в американското кино вече не са останали истински звезди. Американският лидер подчерта, ...

Пак агресия срещу спешни медици: Дъщеря на дипломат нападна лекари

https://petel.bg/Pak-agresiya-sreshhu-speshni-meditsi--Dashherya-na-diplomat-napadna-lekari__254197

Снимка Булфото За поредна агресия над екип от линейка информираха Дарик от столичния Център за спешна медицинска помощ. Инцидентът се...

Опасност от лавини в планините

https://petel.bg/Opasnost-ot-lavini-v-planinite__254196

Опасността и от лавини в планините е значителна. От Планинската спасителна служба предупреждават, че на много склонове снежната покривка...

Ердоган срази ООН: Проклета да е резолюцията ви за Сирия! Заблуждавате човечеството, мамите го

https://petel.bg/Erdogan-srazi-OON--Prokleta-da-e-rezolyutsiyata-vi-za-Siriya--Zabluzhdavate-chovechestvoto--mamite-go__254199

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заклейми резолюцията на Съвета за сигурност (СС) на ООН за 30-дневно прекратяване на огъня в Сирия,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване