МВР с горещи разкрития за инфарктната ситуация около бившия „Шератон“

https://petel.bg/MVR-s-goreshhi-razkritiya-za-infarktnata-situatsiya-okolo-bivshiya----SHeraton---__254200

Кадър nova.bg/camera Около 18.45 часа на тел. 112 е подаден сигнал за забелязан дим от покрива на столичен хотел“. Това съобщиха от МВР пред Блиц въ...

Мартин Димитров: Трябва да има международно разследване за КТБ

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/martin-dimitrov-triabva-ima-mejdunarodno-razsledvane-ktb.html

Нищо добро не очаквам от т.н. ”Закон Пеевски” за КТБ. Но ще следим развитието. Вече има решение на съда. Трябва да ни бъде отговорено колко са върнатите пари от КТБ. Има ли критерии, по какъв принцип е направено. Това заяви Мартин Димитров.

Мартин Димитров: Трябва да има международно разследване за КТБ

https://frognews.bg/novini/martin-dimitrov-triabva-ima-mejdunarodno-razsledvane-ktb.html

Нищо добро не очаквам от т.н. ”Закон Пеевски” за КТБ. Но ще следим развитието. Вече има решение на съда. Трябва да ни бъде отговорено колко са върнатите пари от КТБ. Има ли критерии, по какъв принцип е направено. Това заяви Мартин Димитров.

Най-малко 800 са убитите цивилни в Източна Гута

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749582

Най-малко 800 са убитите цивилни в Източна ГутаНай-малко 800 цивилни, сред които 177 деца, са били убити при бомбардировки в Източна Гута от началото на офанзивата на сирийските правителствени сили срещу последния бунтовнически бастион в околностите на столицата Дамаск на 18 февруари, предаде Франс прес, като се позова на неправителствена мониторингова организация.

Опашки от тирове на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749581

Опашки от тирове на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово"На ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" на българо-турската граница е интензивен трафикът на товарни автомобили на изход от страната. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от ГД "Гранична полиция". На границите със Сърбия, Макефония Гърция и Румъния трафикът е нормален на всички контролно- пропускателни пунктове.

Без ток утре във Варна и региона ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=370276

Няколко места ще са без електрозахранване - утре - 7 март - сряда във Варна и Аксаково. Това съобщиха за Moreto.net от Енерго про. Причината е неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия. - от 09:30 ч.

Нередовни се оказаха документите за строеж на Яворовите скали

https://frognews.bg/novini/neredovni-okazaha-dokumentite-stroej-iavorovite-skali.html

Окръжната прокуратура в Бургас установи съществени нарушения при актове, издадени от Общинския съвет в Поморие. Проверката беше извършена по сигнал на вицепремиера Валери Симеонов за стартирала процедура по продажбата на 600 квадратни метра терен за строителството на хотел до Яворовите скали в града.

Гинка Върбакова вече е в Чехия, започват преговорите с ЧЕЗ

https://offnews.bg//ikonomika/ginka-varbakova-veche-e-v-chehia-zapochvat-pregovorite-s-chez-676187.html

Собственичката на "Инерком" Гинка Върбакова вече се намира в Чехия, за да преговаря с ЧЕЗ за възможността българската държава да участва в сделката.

Пред bTV Върбакова обяви, че ще обясни на ЧЕЗ каква е ситуацията и ще очаква решение, но надали ще има такова до края на седмицата. 

На въпрос за възможни неустойки Върбакова посочи: "Ние имаме договор с големи неустойки, но към момента сме в изпълнение на договора си, ще разговаряме с продавача, ще му обясним ситуацията и ще очакваме решение.

Тя отказа да издаде дали в договора има клауза за забрана дружеството да бъде препродадено за период от пет години. 

На въпрос дали има риск обещаното ѝ финансиране да отпадне в тази ситуация Върбакова отговори, че се надява да няма такъв риск. 

За възможността държавата да участва в сделката с ЧЕЗ стана ясно на 1 март след среща на Гинка Върбакова с премиера Бойко Борисов. 

Договорката е държавата и "Инерком" да са партньори, но властта да държи контрола.

Организация предлага изцяло частно пенсионно осигуряване

http://econ.bg/Новини/Организация-предлага-изцяло-частно-пенсионно-осигуряване_l.a_i.758716_at.1.html

Изцяло частно пенсионно осигуряване и право на избор в какво да бъдат инвестирани парите от пенсионните вноски предлагат от организацията Българско...

Матурата по български ще е на 21 май

http://dnes.dir.bg/news/matura-balgarski-21-mi-26943197

Задължителният зрелостен изпит по български език и литература ще се проведе на 21 май, а вторият задължителен изпит ще е на 23 май, съобщиха от МОН.

Оскверниха паметник на съветските воини в центъра на Виена

http://www.mediapool.bg/oskverniha-pametnik-na-savetskite-voini-v-tsentara-na-viena-news276351.html

Неизвестни злосторници оскверниха паметник на съветските воини на площад "Шварценбергплац" в центъра на австрийската столица Виена, съобщи БТА във вторник.  Паметникът е бил залят с черна боя, предаде ТАСС, като се позова на руското посолство в Австрия. Паметникът редовно става мишена на вандали. На 10 януари неизвестни извършители го заляха с черна боя, а на 16 януари миналата година - с тъмночервена. Руското посолство всеки път изпраща протестна нота до австрийското външно министерство с искане да се вземат спешни мерки за отстраняване на щетите, за установяване на виновните и недопускане на подобни случаи в бъдеще. Паметникът на "Шварценбергплац" е най-известният монумент на съветските воини в Австрия. Той е издигнат в памет на 17-те хиляди съветски военнослужещи, загинали при Виенската настъпателна операция през 1945 г., и е открит на 19 август същата година.

Каракачанов: Обхватът на неизбежната самоотбрана трябва да се разшири

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749566

Каракачанов: Обхватът на неизбежната самоотбрана трябва да се разшириХората реагират, защото на хората им омръзна да бъдат ограбвани. Омръзна им една част от населението, която през последните 27-28 години се научи, че имат права, да смятат, че могат да пътуват в градския транспорт без билет, че могат да бият кондуктори, да влизат в домовете и да ги ограбват, и да не бъдат наказвани.

Изграждат пясъчни диги край езеро Вая

https://frognews.bg/novini/izgrajdat-piasachni-diga-krai-ezero-vaia.html

Въпреки че за сега опасност за населението няма, край езеро Вая днес започна превантивно изграждане на пясъчни диги.

Пожар горя в хотел „Балкан“ в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pozhar-goria-v-hotel-balkan-v-sofiia-snimkivideo-2082924

Пожар избухна тази вечер в столичния хотел "Балкан", бившия "Шератон". Сигналът за дим над хотела е получен в пожарната в 18.40 ч.

На място са изпратени шест коли. Сградата е била евакуирана.
 

Турското разузнаване изложи радиостанция заловена от български агент

https://www.actualno.com/curious/turskoto-razuznavane-izloji-radiostancija-zalovena-ot-bylgarski-agent-news_663147.html

В музейна сбирка, организирана в чест на 90 години от основаването си турското разузнавателно управление МИТ изложи на показ радиостанция използвана от български агент през 80-те години. Турският офицер Музаффер Чанлъгил е золовен от турското разузнаване през 1980г. и обвинен в шпионаж в полза на България. Истанбулски съд го осъжда на 27, 5 години на затвор през 1983г. При обиск у дома на Чанлъгил в Истанбул тогава са открити радиостанция, замаскирана вътре във везна, а също така и ключ за шиф

Пловдивчани пак на протест, не вярват на прокуратурата (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749573

Пловдивчани пак на протест, не вярват на прокуратурата (Снимки)Пловдивчани отново се събраха на протест пред паметника на Съединението, на метри от прокуратурата. Повечето от хората тук - около стотина, заявиха, че не вярват на изнесените подробности от прокуратурата днес по-рано. На извънреден брифинг обвинителите заявиха, че д-р Иван Димитров е прикривал следите от местопрестъплението с двама помагачи.

В НС изслушаха кандидатите за шеф на антикорупционния орган

http://www.cross.bg/nikolov-georgiev-koryptziyata-1569474.html

/КРОСС/ Депутатите изслушаха двамата кандидати за председател на новия антикорупционен орган. Т. нар. Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество бе създадена през декември с идеята да бори корупцията по високите етажи на властта. И петимата й членове обаче се избират от парламента, а двамата кандидати за председател Пламен Георгиев и Николай Николов са издигнати съответно от ГЕРБ и „Обединени патриоти" и от БСП, предава Дарик. Георгиев и Николов имаха на разположение повече от два часа, през които да убедят членовете на парламентарна комисия за борба с корупцията в своята дистанцираност от политическите сили. Депутатите изслушаха двамата кандидати за председател на новия антикорупционен орган. Т. нар. Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество бе създадена през декември с идеята да бори корупцията по високите етажи на властта. И петимата й членове обаче се избират от парламента, а двамата кандидати за председател Пламен Георгиев и Николай Николов са издигнати съответно от ГЕРБ и „Обединени патриоти" и от БСП. Георгиев и Николов имаха на разположение повече от два часа, през които да убедят членовете на парламентарна комисия за борба с корупцията в своята дистанцираност от политическите сили. Според Николай Николов работата му като председател на Комисията за конфликт на интереси била достатъчна заявка

От БАБХ не знаят дали в търговската мрежа са попаднали заразени яйца

http://www.cross.bg/yaiitza-fevryari-mrezha-1569473.html

/КРОСС/ Осем дни след като беше регистрирано огнище на птичи грип във ферма в община Генерал Тошево, от Регионалната агенция по безопасност на храните не знаят дали в търговската мрежа са попаднали заразени яйца и какво количество. Това стана ясно днес на извънредното заседание на Епизоотичната комисия в област Добрич. Първите проби на птиците в животновъдната ферма край град Генерал Тошево са взети на 26 февруари, а болестта е потвърдена два дни по-късно. Тогава е преустановено и изнасянето на яйца от обекта. Колко яйца са попаднали в предните дни в търговската мрежа от Агенцията по безопасност на храните в Добрич не могат да кажат. "Надявам се, да няма количества, но това ще мога да кажа утре. Ако има, трябва да се унищожават на място от търговските обекти. Предполагам, че на пазара няма големи количества", коментира д-р Андонова. Според източник на "Хоризонт" първите случаи на умрели птици във фермата са били много преди 26 февруари, но продажбата на яйца не е спирала до официалното установяване на заразата на 28 февруари.  

Дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал също е пострадала

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/dashteriata-bivshiia-shpionin-sergei-skripal-sashto-postradala.html

Жената, придружавала бившия шпионин Сергей Скрипал, когато той е бил изложен на неизвестно засега вещество, е дъщеря му – 33-годишната Юлия Скрипал, съобщи Би Би Си.

Петкова твърдо остава енергиен министър

http://dnes.dir.bg/news/ostavka-karakachanov-temenujka-petkova-kabinet-borisov-3-sdelkata-chez-26943196

Въпросът е решен: няма да бъде приета оставката на енергийния министър Теменужка Петкова

За пръв път в спортната зала във Видин - турнир по мини волейбол за момичета

https://www.actualno.com/vidin/za-pryv-pyt-v-sportnata-zala-vyv-vidin-turnir-po-mini-volejbol-za-momicheta-news_663145.html

За първи път в Спортна зала „Фестивална” във Видин се проведе турнир по мини волейбол, посветен на Националния празник на България 3 март. Състезанието е организирано от Лайънс клуб Видин, волейболен клуб ”Бдин-Вида”, със съдействието на Община Видин и Регионално управление на образованието. В него се включиха седем отбора от три видински училища – ОУ „Иван Вазов”, СУ „Цар Симеон Велики” и СУ „П.Р

Извънредно положение в Шри Ланка заради насилие между мюсюлманите и будистите

http://www.moreto.net/novini.php?n=370268

Шри Ланка въведе извънредно положение в цялата страна за първи път от гражданската война в отговор на възникналото през последните дни насилие между мюсюлманите и синхалите, съобщава "Ройтерс". Специалните мерки позволяват разполагане на армията в граждански райони.

БСП провокира протести срещу "джендър-правителството" и сделката за ЧЕЗ

http://www.mediapool.bg/bsp-provokira-protesti-sreshtu-dzhendar-pravitelstvoto-i-sdelkata-za-chez-news276350.html

На 7 март в София се организират два протеста, но с една цел - срещу правителството. Само единият от тях е официално подкрепен от БСП, която яха общественото недоволство от сделката на Гинка Върбакова за ЧЕЗ. Другата акция е организирана от верни привърженици на БСП, които обаче атакуват правителството далеч по-всеобхватно, обединявайки пропагандната анти-джендър "кауза" с патриотарски лозунги за "смяна на системата" и "нов курс и нова власт". Подобни послания звучаха по улиците на големите градове и през февруари 2013 г. по време на бунта срещу цените на тока и парното, прераснал в бунт срещу всички и всичко. Както се оказа впоследствие, в основата на тогавашните демонстрации са стояли откровени провокатори и бунтът, увлякъл масите, е бил режисиран. Това не попречи на Бойко Борисов да се уплаши и да подаде оставка. Преди седмица, когато се възмущаваше на глас от сделката за ЧЕЗ като "ювелирна акция" за свалянето му от власт, Борисов се закани да гони до край "гадовете" и се зарече, че този път оставки няма да има. Предстоящите протести като че ли доказват, че Борисов не страда от политическа циклофрения, а наистина има опит ситуацията да се повтори. Организацията на протеста за оставка на кабинета заради сделката с ЧЕЗ набра скорост през почивните дни в социалната мрежа Фейсбук. Митингът е планиран на 7 март пред Министерския съвет под наслов "Да Му дръпнем шалтера! Оставка!". За това, че се иска оставката на Бойко Борисов, се разбира от приложения колаж, изобразяващ протестна тълпа на пл. "Народно събрание" и премиерът, излязъл на перваза на прозореца си в Министерския съвет. Събитието е целодневно – от 9 до 21 часа, пише на страницата му във Фейсбук. Около 380 души са натиснали иконката "ще присъствам", а над 3 000 са "заинтересовани" от проявата. Ток, анти-джендъри и България над всичко Възванията на протеста са следните: "Въпросният Истанбулски дилър на скъпия ток, третия пол и третия престъпен мандат, Борисов, е опасен за човешкия род, националната сигурност, общественото здраве, умствения статус на народа и териториалната цялост на България. Меркелът на Балканите води България и горките Балкани към национална и регионална катастрофа! Настояваме за: Незабавна оставка на джендър-правителството. Служебен кабинет за прочистване на Бардака. Смяна на Системата. България над всичко! За нов курс и нова власт!" Всички споменати тезиси са от арсенала на БСП в последните седмици (както и на "Обединени патриоти", които обаче са във властта и едва ли са тръгнали да се свалят). Един от организаторите на протеста е внукът на Георги Димитров, който носи същото име, а другият – бившият журналист и симпатизант на БСП, живеещ към момента в Лондон – Йордан Мичев. Георги Димитров е участник във всички протести, организирани от БСП в последно време. Особено активен е в акциите срещу приемането на Истанбулската конвенция. Участниците в тези прояви твърдяха, че Брюксел иска да наложи "трети пол" в България, а посланията им бяха антиевропейски. В социалната мрежа Димитров е публикувал свои снимки и от централата на БСП на "Позитано" 20, както и от различни събития, свързани с партията.    Официалният протест на БСП "срещу измамата в ЧЕЗ" Междувременно още един протест се организира в сряда, но от 11 часа - на същото място. Той е обявен като Протест срещу измамата в ЧЕЗ, организиран във Фейсбук от инициативата "Защото ми пука за България". Заявилите, че ще отидат на този протест в социалната мрежа, са 125. Второто събитие е аноснирано далеч по-лаконично, а в дискусиите под него не се ползва лумпенската лексика на Фейсбук-ивент. Преглед на организатора "Защото ми пука за България" показва, че групата се активизира по протест и избори, предимно с анти-ГЕРБ послания. Последната активност на групата е преди президентския вот 2017 година. От фейсбук страницата на партийната структура на БСП в Дупница става ясно, че партията дава рамо на протестите с хора и автобуси от провинцията. "Скъпи съграждани на 07.03 2018г. от 11.00 часа. се организира национален протест пред Министерския съвет по повод сделката с най-голямото ни електроразпределително дружество - ЧЕЗ. Време е вместо да се възмущаваме от всичко това да излезем на улицата и ясно да заявим, че тази държава е и наша. Поканата е за цялото будно българско общество,без значение от партийната принадлежност. За желаещите от гр. ДУПНИЦА , автобусите ще тръгнат в 9.00 ч. от Спортна зала - гр.Дупница на 07.03.2018г.", пише в мрежата БСП-Дупница. Проверка на Mediapool показва, че социалистите от "недалечните на София населени места ще се организират за посещение в града". Депутати от левицата твърдят, че транспорт ще има и от други градове. Според тях второто събитие е направено, за да не бъдат обвинени БСП в излишна "агресия", каквато личи в първото събитие, организирано от Георги Димитров. По същество обаче ставало дума за един и същи протест. ГЕРБ: БСП иска да свали правителството По-късно от ГЕРБ обвиниха БСП в опити да бъде свалено правителството с незаконни средства и с манипулации за вдигане на цената на тока. ″Категорично няма да има вдигане на цената на тока. Потребителите да бъдат спокойни - държавата с всички законни средства ще се противопостави на всяко самоволно искане за увеличение на цената на тока″, каза на брифинг депутатът от ГЕРБ и зам.-шеф на енергийната комисия в парламента Валентин Николов. Електроразпределителните дружества не влияят пряко върху цената, а косвено с таксите си за пренос и разпределение. Цената на тока се определя от АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ "Марица Изток 2", НЕК, които са със съсобственик и принципа министерството на енергетиката, обясни Николов. Самоволно вдигане на някои от компонентите ще се определи от КЕВР, ще се прецени, но в никакъв случай няма да се разреши, допълни той.

Не е ясно има ли заразени яйца в магазините в Добрич

https://frognews.bg/novini/babh-znae-ima-zarazeni-iaitsa-magazinite-dobrich.html

Осем дни, след като беше регистрирано огнище на птичи грип във ферма в община Генерал Тошево, от Регионалната агенция по безопасност на храните не знаят дали в търговската мрежа са попаднали заразени яйца и какво количество.

Язовирите в Монтанско се наблюдават, увери областният управител

https://www.24chasa.bg/region/article/6749564

Язовирите в Монтанско се наблюдават, увери областният управителС близо един метър се покачи нивото на язовир „Огоста” край Монтана през последните няколко дни и обемът му достигна 254 млн. куб.м. Максималният му обем е 504 млн куб. метра. Изпускат се по13 000 куб м в /сек. Язовир „Огоста” както и останалите по-малки водоеми в региона са под постоянно наблюдение, няма данни за опасно покачване на нивата им,

Заляха с черна боя паметник на съветските воини в центъра на Виена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749570

Заляха с черна боя паметник на съветските воини в центъра на ВиенаНеизвестни злосторници оскверниха паметник на съветските воини на площад "Шварценбергплац" в центъра на австрийската столица Виена. Паметникът е бил залят с черна боя, предаде ТАСС, като се позова на руското посолство в Австрия. Паметникът редовно става мишена на вандали. На 10 януари неизвестни извършители го заляха с черна боя,

Албена Михова: Аз съм от добрите полицайки

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-novoto-bylgarsko-kino/albena-mihova-az-sym-ot-dobrite-policajki-6080001

Сбъднах детската си мечта с тази роля, коментира актрисата, която участва в новия комедиен сериал "Полицаите от края на града"

Каракачанов: Няма да има оставка на Теменужка Петкова

https://frognews.bg/novini/karakchanov-niama-ima-ostavka-temenujka-petkova.html

Крадецът е многократно арестуван. Също беще и с художника Опиц. Но пак ставаше дума за човек, задържан хиляди пъти. На хората им омръзна да бъдат ограбвани, да бият кондуктори, някои да пътуват без билет.Разработихме още в миналия парламент текст за неизбежна отбрана, сега сме го обновили.

Матурата по български език и литература ще бъде на 21 май

https://frognews.bg/novini/maturata-balgarski-ezik-literatura-shte-bade-21-mai.html

От днес до 16 март 2018 г. учениците от ХII клас, които желаят да се явят на държавни зрелостни изпити (ДЗИ), трябва да подадат заявления до директорите на училищата, в които се обучават.

Съпрузите, обвинени за убийство на възрастен мъж в София, остават в ареста

http://www.mediapool.bg/sapruzite-obvineni-za-ubiystvo-na-vazrasten-mazh-v-sofiya-ostavat-v-aresta-news276349.html

Съпрузите Свилен и Мария Велеви, обвинени за убийството на бащата на жената – 87-годишният Стефан Янев, остават за постоянно в следствения арест, реши във вторник Софийският апелативен съд (САС). По време на заседанието обвиняемият Свилен Велев призна, че е извършил убийството, пребивайки дядото с арматурно желязо, а съпругата му бе изгонена от залата заради невъздържаното ѝ поведение. Убийството бе предшествано от редица сигнали до различни институции, че двамата държат в изолация трите си дъщери в семейния апартамент в столичния кв. "Люлин". Преди да бъде убит, Стефан Янев дори бе потърсил телевизионното предаване "Съдебен спор", за да разкаже за съдбата на внучките му. Той обаче така и не се появи в ефир, тъй като не бе открит, а накрая се разбра, че е бил убит. Софийският градски съд прие на първа инстанция, че има достатъчно уличаващи данни срещу Велеви, както и опасност да се укрият или да извършат друго престъпление и затова ги остави в ареста. САС потвърди това определение. В мотивите си апелативните съдии записаха, че въпреки признанията на съпруга и твърденията му, че жена му нямала общо с убийството, по делото има достатъчно доказателства и срещу нея. Включително показанията на голямата дъщеря, според които двамата съпрузи от години тормозели психически и физически възрастния мъж "Просто се сдърпахме и го ударих. Исках просто да го набия, ама стана фаул. С арматурно желязо. Просто го извлачих на едно балконче... Първо ме обиди с думи, които сега не мога да ги кажа, и след това заплаши, че ще ми разпродаде децата. Точно това му бяха думите", разказа Велев пред медиите извън съдебната зала. Определението е окончателно и в него Апелативният съд разкритикува остро институциите, допуснали въпреки сигналите, дългогодишното домашно насилие и пълната изолация на трите момичета.

Над 37 кг. хероин задържаха митнически служители на ГКПП - Дунав мост 1

https://frognews.bg/novini/nad-37-heroin-zadarjaha-mitnicheski-slujiteli-gkpp-dunav-most-1.html

Митнически служители задържаха над 37 кг хероин в автомобил с италианска регистрация. Колата, управлявана от албански гражданин, постоянно пребиваващ в Италия, се явила на трасе „Изход” на ГКПП-Дунав мост 1 на 5 март 2018 г. сутринта.

Екоминистърът е обещал в Брюксел да представи ясни мерки със срокове за въздуха

https://www.dnevnik.bg/zelen/2018/03/06/3141494_ekoministurut_e_obeshtal_v_brjuksel_da_predstavi_iasni/?ref=rss


Министърът на околната среда Нено Димов е уверил в Брюксел, че ще изпълни ангажимента си да представи ясни мерки със срокове и отговорности по изпълнението в различните сектори за подобряване на въздуха на национално ниво. До края на март проект на Световна банка ще определи точно мерките, които трябва да бъдат предприети. <br /><br />Това става известно от изявление на Димов на съвместна пресконференция с еврокомисаря по околната среда, морското дело и рибарството Кармену Вела и...

КЕВР: Сътрудничеството ни с КЗК ще бъде задължителна норма

https://www.actualno.com/business/kevr-sytrudnichestvoto-ni-s-kzk-shte-byde-zadyljitelna-norma-news_663142.html

Сътрудничеството ни с КЗК ще бъде задължителна норма. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов на обсъждането на тема „Предстоящите промени в Закона за енергетиката – стъпка към пълната либерализация на електроенергийния пазар в България“. „КЕВР ще предложи двукратно увеличаване на санкциите. Определили сме прогнозната цена, по която дружествата ще купуват технологичните загуби. С много голяма вероятност прогнозните цени ще се доближават до реалните ц

Снегът и дъждовете не пощадиха уличния "Рапан" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370275

Снеговете и дъждовете, изсипали се над Варна през изминалите месеци, вече са оставили грозен отпечатък върху част от уличната библиотека "Рапана", която радваше жителите и гостите на морската столица през лятото. Дървената конструкция на Входа на Морската градина, вече е започнала да прогнива в предната си част, видя репортер на Moreto.

Изключи компютъра и грабвай ските

https://frognews.bg/novini/izkliuchi-kompiutara-grabvai-skite.html

Включи се в турнира по ски между компании на Holiday Heroes в к.к. Пампорово

Собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова вече е в Чехия за преговорите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749548

Собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова вече е в Чехия за преговоритеСобственичката на "Инерком" Гинка Върбакова вече е в Чехия, за да обсъди вариантите за участие на българската държава в сделката за ЧЕЗ. Срещите ѝ с представителите на продавача започват този следобед, потвърдиха за bTV  от чешката компания. И днес Върбакова отказа да назове финансовите институции, на които разчита.

Мигренон – за пролет без главоболие

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6749551

Мигренон – за пролет без главоболиеТази пролет резките атмосферни промени нямат край. От главоболие се оплакват дори хора, които досега не са имали такива проблеми. Какво да кажат тези, които страда от мигрена или имат „глава-барометър“, отчитаща всяка промяна във времето. Обезболяващите, гълтани час по час, само временно и донякъде притъпяват болката,

"Форбс": Шефът на "Амазон" Джеф Безос е най-богатият човек в света

http://www.mediapool.bg/forbs-shefat-na-amazon-dzhef-bezos-e-nai-bogatiyat-chovek-v-sveta-news276348.html

Шефът на гиганта в онлайн търговията "Амазон" (Amazon) Джеф Безос е начело на класацията на списание "Форбс" на най-богатите хора в света. Списъкът бе публикуван днес на сайта на изданието. Списанието оценява богатството на Безос на 112 млрд. долара. Той е първият и единствен човек в списъка, чието богатство се изписва с 12-цифрено число. За изминалите 12 месеца акциите на "Амазон" са поскъпнали с 59 на сто, което е увеличило състоянието на ръководителя ѝ с 39.2 млрд. долара. Това е най-големият растеж, откакто "Форбс" започва да следи богатството на милиардерите през 1987 година. Разликата между Безос и доскорошният първи в класацията - Бил Гейтс, е най-голямата регистририрана между първите двама в подреждането от 2001 г. досега. "Форбс" оценява състоянието на филантропа и основател на "Майкрософт" на 90 млрд. долара. Трети е инвеститорът Уорън Бъфет с 84 млрд. долара. Най-богатият европеец е французинът Бернар Арно, шеф на компанията LVMH. Тя притежава над 70 марки, сред които модния бранд "Луи Вютон" (Louis Vuitton) и веригата за козметика "Сефора" (Sephora). Богатството му се оценява на 72 млрд. солара и нарасна след придобиването на модната марка "Диор" (Dior). "Форбс" е отчел 2208 милиардери от 72 държави за тази година. Общото им богатство се оценява на 9.1 трилиона долара и е нараснало с 18% спрямо миналата година. В класацията на милиардерите най-много са американците - 585, следвани от китайците - 373. За първи път в списъка попадат 259 души, сред които и първия в историята милиардер от криптовалути. Дори в такава силна година от класацията са отпаднали 121 души, а причината е загуба на богатство или политическа нестабилност. В това число влизат и десет богаташи от Саудитска Арабия, обясняват от "Форбс".

ООН: Въздушните удари на Русия и коалицията около САЩ взеха много цивилни жертви в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749542

ООН: Въздушните удари на Русия и коалицията около САЩ взеха много цивилни 
жертви в СирияВследствие на въздушни удари на Русия и оглавяваната от САЩ коалиция през миналата година в Сирия са загинали голям брой цивилни, а правителството в Дамаск е използвало незаконни химически оръжия срещу бунтовниците в Източна Гута. Това се констатира в доклад на комисия на ООН, разследваща военни престъпления в Сирия,

Албания от вносител стана износител на ток

https://www.actualno.com/balkani/albanija-ot-vnositel-stana-iznositel-na-tok-news_663144.html

Интензивното топене на снеговете и обилните дъждове значително увеличиха производството на електричество в Албания, превръщайки балканската държава в износител на електричество. „Албанската електрическа корпорация“ /КЕШ/ в течение на март ще продаде на търг 398 000 мегаватчаса ток на стойност 13,4 милиона евро. Тези количества електричество са продадени на 14 компании при средна цена от 34 евро за мегаватчас. КЕШ се надява, че износът ще допринесе за подобряването на финанс

Наказанието за руските атлети остава в сила, но се задава по-страшно

https://offnews.bg//leka-atletika/nakazanieto-za-ruskite-atleti-ostava-v-sila-no-se-zadava-po-strashno-676188.html

Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) остави в сила наказанието за руските лекоатлети и те ще продължат да се състезават под неутрален флаг.

Членството на Руската федерация в IAAF бе прекратено през ноември 2015 година след грандиозния допинг скандал, довел до отстраняването на страната от участие на игрите в Рио 2016.

"Работната група препоръча продължаване на наказанието и съветът на IAAF потвърди, че отстраняването на Руската федерация по лека атлетика остава в сила", ръководителят на работната група Руне Андерсен.

Въпросната работна група бе сформирана от IAAF да работи съвместно с руската страна за изпълнение на критериите за възстановяване на членството на Русия в световната централа.

Но санкцията остава в сила, тъй като Русия не е изпълнила двете условия - лицензиране на Руската антидопингова агенция съобразно кодекса на УАДА, както и признаване на изводите от докладите на комисията "Макларън" и "Самюъл Шмид" за целенасочена употреба на допинг в Русия в периода 2011 - 2015 година.

"Без тези неща не можем да продължим нататък. Русия също така не е предоставила антидопингов план за 2018 година", каза още Андерсен. Той добави, че ако до юли руската федерацията не отговори на критериите, то може да се стигне до изключването й от IAAF и до пълна забрана за участие на руснаци на международни състезания, дори и под неутрален флаг.

Евакуираха столичния "Балкан" заради пожар (ВИДЕО)

http://clubz.bg/65073-evakuiraha_stolichniq_balkan_zaradi_pojar_video

Пожар избухна в столичния хотел "Балкан", бившия „Шератон”,  съобщи Нова тв. Сградата е затворена. Персоналът и посетителите са евакуирани.

Към 18.45 ч. е получен сигнал за излизащ пушек от покрива на хотела.

 

 

На място са изпратени 6 пожарни коли, автомеханична стълба, екип на столичната пожарна, съобщиха от МВР.

 Движението в района беше отцепено.

Към 19,20 ч стана ясно, че няма пострадали, а пожарът е потушен. Причината са проблеми в аспирацията на ресторанта до хотела.

 

43-годишен мъж и 73-годишна жена са жертвите на катастрофата край Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749532

43-годишен мъж и 73-годишна жена са жертвите на катастрофата край Варна43-годишен добричлия и 73-годишна жена от силистренското село Калипетрово са загиналите при жестоката катастрофа на пътя Варна - Добрич. Тежкият инцидент стана днес около 14 часа на пътя между варненските села Любен Каравелово и Зорница. По първоначална информация 43-годишният мъж бил зад волана на джип шевролет,

Пак агресия срещу спешни медици: Дъщеря на дипломат нападна лекари

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pak-agresiia-sreshtu-speshni-medici-dyshteria-na-diplomat-napadna-lekari-2082927

За поредна агресия над екип от линейка информираха Дарик от столичния Център за спешна медицинска помощ. Инцидентът се случил в посолството на Украйна в София. От центъра посочиха, че спешните лекари били забавени на входа на посолството от проверя

Пожар горя в хотел "Балкан" в София (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pozhar-goria-v-hotel-balkan-v-sofiia-video-2082924

Пожар избухна тази вечер в столичния хотел "Балкан", бившия "Шератон". В района се издига черен дим.

Сградата е затворена, евакуирани са посетителите. Екипи на пожарната и полицията вече са пристигнали на място.

Огънят вече е овладян.
 

ГЕРБ: Искат по ”организиран начин” да свалят правителството

http://dnes.dir.bg/news/tok-tzena-gerb-sdelkata-chez-njama-ima-26943072

Държавата с всички възможни средства ще се противопостави на всяко самоволно искане за вдигане на цената на тока.

ГЕРБ: Няма да има вдигане цената на тока

http://dnes.dir.bg/news/tok-tzena-gerb-njama-ima-26943072

Държавата с всички възможни средства ще се противопостави на всяко самоволно искане за вдигане на цената на тока.

Разпределението на парите за култура във Варна отново предизвика недоволство и критики

https://www.dnevnik.bg/morski/2018/03/06/3141566_razpredelenieto_na_parite_za_kultura_vuv_varna_otnovo/?ref=rss


До 12 март е срокът за подаване на проектни предложения за финансиране от общинския фонд "Култура" във Варна. Тяхната реализация трябва да е планирана в периода от 1 юли до 30 ноември т.г., уточняват от местната администрация.<br /><br />Първата сесия за прием на проекти беше проведена през януари, а резултатите от нея бяха обявени на 1 март. Още тогава обаче от фондация "Пътуване към миналото" обявиха, че се отказват от предложената им субсидия в рамките на 1000...

До Австралия откриха потънал самолетоносач на САЩ по време на Втората световна война

http://www.moreto.net/novini.php?n=370266

До крайбрежието на Австралия откриха останките на потънал американски самолетоносач по време на Втората световна война, съобщава БиБиСи. USS Lexington е локализиран на дълбочина около 3 километра в Коралово море, на около 800 километра от източното крайбрежие на Австралия.

11 неща, които не знаехме за "Формата на водата"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6749517

11 неща, които не знаехме за "Формата на водата"Независимо дали вече сте гледали филма, който триумфира на тазгодишните Оскари, или не, вероятно ще ви бъде интересно да научите повече за неговите автори и неговата история. „Формата на водата“ е фантастична приказка. Любовна история за глухоняма жена и мъж-риба. Всъщност жанрът на „Формата на водата“ трудно може да се побере само в двете думички

Откриха писмо в бутилка на 132 години

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/otkriha-pismo-butilka-132-godini.html

Писмо в бутилка, окачествено като едно от най-старите известни послания от този тип в света, е намерено в Австралия - 132 години след като е хвърлено в Индийския океан през борда на германски плавателен съд, съобщи БНР.

Токът няма да скача, ГЕРБ ги е страх от протести

https://frognews.bg/novini/tokat-niama-skacha-gerb-strah-protesti.html

Категорично няма да има вдигане на цената на тока. Това увери депутатът от ГЕРБ Валентин Николов на извънреден брифинг в парламента. Николов увери, че няма да се разреши самоволно вдигане на цената и припомни функциите и правомощията на КЕВР.

Новото оръжие на Путин е причинило странни радиоактивни замърсявания над Европа?

https://www.actualno.com/analysis/novoto-oryjie-na-putin-e-prichinilo-stranni-radioaktivni-zamyrsjavanija-nad-evropa-news_663113.html

Наскоро руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е провела успешни изпитания на ново "непобедимо" оръжие за масово поразяване с неограничен обсег. Сега може би най-популярният шведски вестник Aftonbladet свързва тези тестови пускове със загадъчно радиоактивно излъчване, което беше регистрирано в скандинавските страни. "То може да се дължи от авариите на путиновите крилати ракети с радиоактивен двигател", пише бившия министър на външните работи на Швеция Карл Билд в T

Ето къде няма да има ток във Варненско следващите дни

https://petel.bg/Eto-kade-nyama-da-ima-tok-vav-Varnensko-sledvashhite-dni__254188

Сряда, 07.03.2018 г.: В периода 06.03.2018 - 31.03.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка н...

Крокодила в съда: Отвлечен съм от диктатор Цацаров, искам отвод на всички! Боли ме корема, не мога да стана

https://petel.bg/Krokodila-v-sada--Otvlechen-sam-ot-diktator-TSatsarov--iskam-otvod-na-vsichki--Boli-me-korema--ne-moga-da-stana__254190

Снимка Флагман.бг Арестантът Емил Милев, известен в медиите като Крокодила, сътвори поредното си „шоу” в съдебна зала. Във вторник Апел...

Две промени в групата на Черно море за Левски

https://petel.bg/Dve-promeni-v-grupata-na-CHerno-more-za-Levski__254191

Наставникът на Черно море Илиан Илиев определи групата за мача с Левски. Две промени направи специалиста от мача с Етър. От 18-те отпадна Ма...

Мартин Димитров: Цената на тока ще се повиши при проекта „Белене”

https://petel.bg/Martin-Dimitrov--TSenata-na-toka-shhe-se-povishi-pri-proekta----Belene---__254189

Евентуалното възобновяване на проекта „Белене” носи по-голям риск за поскъпване на тока от сделката за активите на ЧЕЗ в България. Това ...

Намериха писмо в бутилка на 132 години

https://petel.bg/Nameriha-pismo-v-butilka-na-132-godini__254193

Писмо в бутилка, окачествено като едно от най-старите известни послания от този тип в света, е намерено в Австралия - 132 години след като е х...

Оставката на Теменужка Петкова няма да бъде приета

https://petel.bg/Ostavkata-na-Temenuzhka-Petkova-nyama-da-bade-prieta__254192

Оставката на Теменужка Петкова няма да бъде приета. Това потвърдиха  от пресслужбата на правителството, предаде Нова тв. Решението е би...

Пожар в хотел "Шератон" в София

https://petel.bg/Pozhar-v-hotel-SHeraton-v-Sofiya__254194

Кадър nova.bg/camera Пожар в столичния хотел "Балкан", бившия „Шератон”,  научи NOVA. Сградата е затворена. Евакуират персонала и посетителите. ...

Сорос отхвърли обвиненията, че опитва да дестабилизира Словакия

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/06/3141488_soros_othvurli_obvineniiata_che_opitva_da/?ref=rss


Американският милиардер от унгарски произход Джордж Сорос отхвърли твърденията на словашкия премиер Роберт Фицо, че е замесен в опит за дестабилизиране на правителството в Братислава, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.<br /><br />Вчера Фицо каза, че на среща през септември Сорос по някакъв начин е използвал влиянието си, за да повлияе на словашкия президент Андрей Киска. Фицо заяви, че Сорос е изиграл роля за призивите на Киска за правителствени промени или...

"Газпром" е построил 50% от морския участък на "Турски поток"

https://www.actualno.com/asia/gazprom-e-postroil-50-ot-morskija-uchastyk-na-turski-potok-news_663141.html

50% от морския участък на газопровода „Турски поток“, или 930 км общо от двете тръби, са поставени по дъното на Черно море. Това се казва в съобщение на оператора на проекта. „На 6 март приключи изграждането на 50% от морския участък от газопровода „Турски поток“. Към днешна дата са изградени над 930 км от двете тръби на газопровода по дъното на Черно море. Корабът Pioneering Spirit, който се занимава с дълбоководното строителство, е прем

Снегът се топи, ще прелеят ли язовирите

https://www.vesti.bg/bulgaria/snegyt-se-topi-shte-preleiat-li-iazovirite-6080004

Критична е била ситуацията при два от тях – язовир „Елешница” край Дългопол и врачанския „Бързина“

Сорос отхвърли твърденията на премиер, че дестабилизира кабинета в Словакия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749507

Сорос отхвърли твърденията на премиер, че дестабилизира кабинета в СловакияАмериканският милиардер от унгарски произход Джордж Сорос отхвърли твърденията на словашкия премиер Роберт Фицо, че е замесен в опит за дестабилизиране на правителството в Братислава, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА. Вчера Фицо каза, че на среща през септември Сорос по някакъв начин е използвал влиянието си,

Върбакова вече е в Прага. Петкова: Всичко е в ръцете на ЧЕЗ

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-sdelkata-za-cez/vyrbakova-veche-e-v-praga.-petkova-vsichko-e-v-rycete-na-chez-6080003

„Ако има купувач, който е склонен да даде цената, която продавачът иска, то тогава това е пазарната цена", посочи министърът

Не се чувствам престъпник, каза обвиненият за убийството в Пловдив на излизане от ареста

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/06/3141489_ne_se_chuvstvam_prestupnik_kaza_obvineniiat_za/?ref=rss


Задържаният за убийството на Георги Джевизов на 2 март в Пловдив Иван Димитров излезе от ареста. По-рано днес пловдивската прокуратура обяви, че няма да иска постоянното му задържане под стража и той ще бъде освободен срещу "подписка".<br /><br />"Аз не се чувствам престъпник", заяви пред журналисти на излизане от ареста Димитров. Той няколко пъти заяви, че "не съм убиец".<br /><br />"Истината ще излезе, аз не съм престъпник, аз съм...

Земетресение с магнитуд 6,7 удари Папуа Нова Гвинея

http://www.cross.bg/gvineya-papya-magnityd-1569471.html

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 6,7 бе регистрирано днес край Папуа Нова Гвинея, информира Геофизичният институт на САЩ. Силният трус е станал на дълбочина от около 33 километра под морското дъно. За момента няма данни за жертви и материални щети. Припомняме, че най-малко 75 човека загинаха в Папуа Нова Гвинея при земетресение с магнитуд 7,5 на 26 февруари. То бе последвано от силни вторични трусове.    

Три стъпки за реакция на пострадалите от полета с „Ryanair”

http://dnes.dir.bg/news/postradali-maja-manolova-reaktzia-poleta-tri-stapki-ryanair-26942972

Три стъпки за реакция на пострадалите от полета с „Ryanair” бяха набелязани при среща на потърпевшите с омбудсмана Мая Манолова.

Във варненско училище симулират заседание на Европейския съвет

http://www.moreto.net/novini.php?n=370269

Заседание на Европейския съвет ще бъде симулирано в Първа езикова гимназия. Събитието ще се проведе на 10 март, научи Moreto.net. Ученически европейски съвет e инициатива на сдружение „БЕТА България", част от Bringing Europeans Together Association eV.

Продажбите на дребно в еврозоната се свиват в началото на годината

http://econ.bg/Новини/Продажбите-на-дребно-в-еврозоната-се-свиват-в-началото-на-годината_l.a_i.758712_at.1.html

Продажбите на дребно в еврозоната и ЕС се понижиха в началото на 2018 година за втори пореден месец, показват данни на Евростат. Търговията на дребно...

Кандидат-студенти от Монтана избират родните университети

https://www.24chasa.bg/region/article/6749496

Кандидат-студенти от Монтана избират родните университетиЗа 14-ти път в Монтана се провежда кандидатстудентска борса. Момичета и момчета се интересуват не само от условията за кандидатстване, но и от новите специалности и професиите, които са избрали за трудовата си реализация. Борсата откри зам.-кметът Тихомир Антонов. „15 висши учебни заведения са са завили интерес и се надявам да помогнат на нашите

Скокът надолу на българската лека атлетика на световни първенства в зала (графика)

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/06/3141439_skokut_nadolu_na_bulgarskata_leka_atletika_na_svetovni/?ref=rss


Българските състезатели записаха ново неубедително представяне на световно първенство по лека атлетика в зала. В Бирмингам страната остана на 42-ото място в крайното класиране от общо 48 държави, чиито атлети са получили точки.<br /><br />От българите в зоната за точки (при класиране до осмо място в съответната дисциплина) влезе единствено Мирела Демирева. Сребърната медалистка от Рио 2016 в скока на височина завърши шеста и донесе три точки.<br /><br />Със същия актив...

Протести в Чехия: Комунистически депутат оглави комисия

http://dnes.dir.bg/news/protest-chehia-komisia-komunist-26942971

Хиляди чехи протестираха срещу избирането на комунистическия депутат Зденек Ондрачек за ръководител на парламентарната комисия за надзор над полицията.

Франция и Великобритания искат заседание на Съвета за сигурност на ООН за Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749447

Франция и Великобритания искат заседание на Съвета за сигурност на ООН за СирияФранция и Великобритания поискаха днес извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Сирия, предаде Франс прес, като се позова на дипломати, съобщи БТА. Очаква се то да се състои утре. Париж и Лондон поискаха заседанието за обсъждане на провала да бъде наложено 30-дневно хуманитарно прекратяване на огъня в Сирия в съответствие с

Има ли основание патриарх Кирил да си тръгне огорчен от България?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ima-li-osnovanie-patriarh-kiril-da-si-trygne-ogorchen-ot-bylgariia-2082923

В Руско-турската война, която води до освобождението на България, участват поданици на Руската империя от различен етнически произход, но като част от руската армия - това са финландци, поляци, украинци, естонци, татари и други. Това разказа пред Дарик историкът акад. Конст

Трети протест в Пловдив в защита на д-р Димитров

//dariknews.bg/novini/bylgariia/treti-protest-v-plovdiv-v-zashtita-na-d-r-dimitrov-2082918

Около 50-на души се събраха на третия пореден протест в Пловдив в защита на д-р Иван Димитров. Лекарят  беше освободен днес от ареста с мярка "подписка" след като в нощта срещу петък - 2 март, застреля в двора на къщата си крадеца Жоро Джевизов- Плъха.
 

Норвежкото разузнаване твърди, че Москва тренира удари по цели в Северна Норвегия

http://www.mediapool.bg/norvezhkoto-razuznavane-tvardi-che-moskva-trenira-udari-po-tseli-v-severna-norvegiya-news276347.html

Началникът на военната разузнавателна служба на Норвегия генерал-лейтенант Мортен Хага Лунде заяви, че военно-космическите сили на Русия миналата година са тренирали за нанасяне на удари по цели в Северна Норвегия, съобщи електронното издание "Индипендънт баренц обзървър”, цитирано от БГНЕС.   Генерал Лунде е обявил това в понеделник по време на лекция във Военното дружество в Осло.   "Преди по-малко от година, на 24 март, руски бомбардировачи извършиха тактически полет срещу съоръжения в град Вардьо. Бомбардировачите тренираха настъпателни действия преди да се върнат в базите си на Колския полуостров. В операцията участваха общо 9 самолета”, каза норвежкият генерал, цитиран от изданието.   Високопоставеният норвежки военен съобщи още, че през 2017 e имало поне още 2 подобни случаи. Лунде каза, че и през май м. г. руски военни самолети са тренирали нанасяне на удари по военна техника и съдове, включени в международни учения, в които Норвегия тогава е участвала.   В съответствие със стандартната процедура, срещу тях са били изпратени изтребители на норвежките ВВС, но не е имало нарушения на норвежкото въздушно пространство.   Норвежкият генерал посочи, че по време на руските учения "Запад 2017” ракетни комплекси "Искандер” са били прехвърлени в района на Мурманска област, който е на 40 км.от границата с Норвегия.

БСП организира сваляне на правителството, твърдят от ГЕРБ

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/06/3141479_bsp_organizira_svaliane_na_pravitelstvoto_tvurdiat_ot/?ref=rss


От БСП организират сваляне на правителството. Това заяви на пресконференция депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. За сряда има обявени два протеста срещу правителството, на които ще се иска неговата оставка заради казуса със сделката за купуване на активите на "ЧЕЗ България". Единият е организиран от партия "Възраждане", а другият - от "Българска пролет".<br /><br />Според Николов БСП е обявила, че подкрепя протестите. Той цитира и партийния си лидер...

Един от полицаите, реагирали първи на инцидента с руския агент, остава под лекарско наблюдение*

https://www.actualno.com/europe/edin-ot-policaite-reagirali-pyrvi-na-incidenta-s-ruskija-agent-ostava-pod-lekarsko-nabludenie-news_663137.html

Всички полицаи, които са отишли на място по време на инцидента с бившия полковник от разузнаването на Русия Сергей Скрипал, са постъпили в болница, съобщиха местните полицейски власти. Един от тях остава под допълнително наблюдение, другите са минали успешно изследвания. Припомняме, че бившият полковник от разузнаването на Русия Сергей Скрипал пострада тежко при досег с неизвестно вещество в търговски център в английския град Солсбъри, съобщи BBC, цитирана от БГНЕС. "Двама души –

Борис Джонсън се закани на Москва заради Скрипал

http://dnes.dir.bg/news/rusia-boris-jonsan-rusia-putin-skripal-26942739

Великобритания ще отговори твърдо, ако се докаже, че Русия е замесена в инцидента, след който бивш руски шпионин и дъщеря му са в критично състояние.

Земетресение с магнитуд 6,7 разтърси Папуа Нова Гвинея

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749474

Земетресение с магнитуд 6,7 разтърси Папуа Нова ГвинеяЗеметресение с магнитуд 6,7 бе регистрирано днес край Папуа Нова Гвинея, предаде Ройтерс, като се позова на Геофизичния институт на САЩ. Силният трус е станал на дълбочина от около 33 километра под морското дъно. За момента няма данни за жертви и материални щети, предава БТА.  Най-малко 75 човека загинаха в Папуа Нова Гвинея при земетресение с

КНДР се отказва от ядрените оръжия ако властта на Ким бъде гарантирана

http://www.moreto.net/novini.php?n=370263

Северна Корея е готова да се откаже от ядрените си оръжия, ако управлението на лидера Ким Чен-ун бъде гарантирано, съобщават световни агенции, позовавайки се на Сеул. Представители от делегацията на Южна Корея, която бе на двудневна визита в КНДР, потвърдиха, че Пхенян е обявил, че няма причина да притежава ядрени оръжия, ако сигурността на държавата бъде гарантирана.

Златари от пловдивската улица "Отец Паисий": Бизнесът ни умира

https://www.24chasa.bg/region/article/6749487

Златари от пловдивската улица "Отец Паисий": Бизнесът ни умираЗатварят до 30 април втора отсечка от емблетатичната улица, известна като втората главна на Пловдив Напълно недостъпна става ул."Отец Паисий", известна като втората главна на Пловдив. Отсечката от ул. "Станислав Доспевски" до "Патриарх Евтимий" се затваря до 30 април, обявиха от общината. В същото време първата част от трасето,

Карол: Развиващите се европейски пазари са много привлекателни за инвестиции

https://www.investor.bg/analizi/91/a/karol-razvivashtite-se-evropeiski-pazari-sa-mnogo-privlekatelni-za-investicii-256970/

Прогнозата на анализаторите се подкрепя от движението на борсите от началото на годината и данните на Евростат за последното тримесечие на 2017 г.

Таксиметрови шофьори протестираха срещу "нашествието" на "Юбер" в Гърция

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/03/06/3141463_taksimetrovi_shofyori_protestiraha_sreshtu/?ref=rss


Стотици таксиметрови шофьори протестираха в центъра на Атина срещу "нашествието" на "Юбер" и атакуваха преминаващи коли, които смятаха, че се използват за услугата, предаде "Ройтерс".<br /><br />Шофьорите твърдят, че "Юбер" завзема бизнеса им. Те обвиняват гръцкото правителство, че бави законодателство за регулиране на приложения като "Юбер" и местното приложение "Бийт".<br /><br />"Няма да съществуваме...

Денят в снимки – 6 март

http://www.dnes.bg/index/2018/03/06/deniat-v-snimki-6-mart.369875

Протести в защита на д-р Димитров и саудитският принц в Египет

Пускат паяци до 21 часа в Пловдив, вдигат наред

https://www.24chasa.bg/region/article/6749473

Пускат паяци до 21 часа в Пловдив, вдигат наредПаяците в Пловдив се увеличават с още два и минават на удължено работно време. Те ще дежурят до 21 часа и ще вдигат поголовно коли, спрели в нарушение. Това обяви зам.-кметът Златин Велев, който представи две нови машини за 450 000 лева. Те са взети на лизинг и ще се изплащат в следващите 2 г. С тях платформите стават общо 5.

ФИФА ще обордува стадион в Москва за съдийски тренировки с видеоповторения

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/06/3141400_fifa_shte_oborduva_stadion_v_moskva_za_sudiiski/?ref=rss


Организационният комитет на световното първенство по футбол в Русия съобщи, че стадион "РЖД арена" в Москва ще бъде използван за тренировки на съдиите със системата за видеоповторения. Съоръжението, на което "Локомотив" (Москва) играе домакинските си срещи, ще може да се ползва от реферите от 3 юни.<br /><br />В събота Международния футболен борд (ИФАБ) одобри с пълно единодушие използването на технологията за световното първенство.<br /><br...

ГЕРБ: БСП се опитва да яхне проблема с ЧЕЗ и да свали правителството

https://offnews.bg//politika/gerb-bsp-se-opitva-da-iahne-problema-s-chez-i-da-svali-pravitelstvoto-676186.html

"Нагло поведение на хора от опозицията, които се опитват да яхнат един проблем, да вменят вини на управляващите". 

Така от ГЕРБ коментираха решението на БСП да се включат в насрочения за утре "Протест срещу измамата в ЧЕЗ". Днес социалистите внесоха в прокуратурата и три сигнала за приватизацията на дружеството

От най-голямата партия казаха още, че БСП плашат хората с поскъпване електричеството, а държавата няма да допусне увеличение на цените. "Категорично няма да има вдигане на цената", казаха от ГЕРБ и посочиха, че държавата ще се противопостави с всички средства на всяко самоволно искане за вдигане на цената на тока. 

"Нямат ли главна роля в това нажежаване на напрежението, то не е ли провокирано? Това за мен е организиран начин да се свали правителството, и то незаконно", коментира Валентин Николов от ГЕРБ. 

"За пореден път се събираме да опровергаваме лъжите на опозицията, опитват се да се дистанцират от техни управления", каза депутатът от ГЕРБ Александър Николов. От най-голямата партия припомниха, че има депутати от БСП, които са били в бордовете на ЧЕЗ и на ЕОН.

"Инерком": Имаме осигурено финансиране за сделката с ЧЕЗ

http://www.cross.bg/sdelkata-inerkom-nyakolko-1569469.html

/КРОСС/ Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни. Веднага след като приключат, обществото и институциите ще получат пълна инфорамция за резултатите. На този етап нямаме какво да добавим, заяви пред журналисти на летището в Прага Гинка Върбакова. Очаква се тя да запознае чешката страна с искането на българската държава да участва в сделката. Преди седмица след среща с премиера Бойко Борисов Гинка Върбакова заяви, че "премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме, и компанията, която ще придобием". Според подписания договор между ЧЕЗ и "Инерком" има условие новият купувач да не продава бизнеса си в близките няколко години.    

Супер модел ”сложи юзди” на плейбоя на НБА

https://frognews.bg/laif-stail/fabrika-kliuki/super-model-sloji-iuzdi-pleiboia-nba.html

Плейбоят на НБА Чандлър Парсънс най-накрая се кротна. Отскоро звездата на Мемфис Гризлис е ”тих и смирен” с новото си гадже - модела Кейси Амато. 24-годишната калифорнийка е взела акъла на баскетболиста, категорични са неговите приятели.

Започна записването за матурите, датите на изпитите са ясни

https://www.actualno.com/education/zapochna-zapisvaneto-za-maturite-datite-na-izpitite-sa-jasni-news_663133.html

От днес до 16 март 2018 г. учениците от 12 клас, които желаят да се явят на държавни зрелостни изпити (ДЗИ), трябва да подадат заявления до директорите на училищата, в които се обучават. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. За тази учебна година няма промени в учебно-изпитните програми, в които са регламентирани видът и форматът на изпита и учебното съдържание. Задължителният зрелостен изпит по български език и литература ще се проведе на 21 май, а вторият

Евросъюзът се готви да изключи още три страни от черния списък с данъчни убежища

http://econ.bg/Новини/Евросъюзът-се-готви-да-изключи-още-три-страни-от-черния-списък-с-данъчни-убежища_l.a_i.758711_at.1.html

Държавите - членки на Европейския съюз, се готвят следващата седмица да изключат Бахрейн, Маршаловите острови и Сейнт Луис от списъка с данъчните...

32% от първокласниците във Варна с комуникационни нарушения

http://www.moreto.net/novini.php?n=370272

32% от първокласниците във Варна имат комуникационни нарушения. Наблюдават се проблеми в устната реч. Една десета от по-големите деца във втори и трети клас пък имат нарушения в писмената реч. Това показват резултатите от извършен скрининг през есента на 2017-та година.

Руски самолет се разби в Сирия, 32-ма са мъртви

https://frognews.bg/svqt/ruski-samolet-razbi-siriia-32-martvi.html

Руски военнотранспортен самолет се разби в Сирия. На борда е имало 26 пътници и 6 души от екипажа, които са загинали, съобщиха от руското министерство на отбраната, пише BBC.

Започна записването за държавните зрелостни изпити

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749437

Започна записването за държавните зрелостни изпитиОт днес до 16 март 2018 г. учениците от ХII клас, които желаят да се явят на държавни зрелостни изпити (ДЗИ), трябва да подадат заявления до директорите на училищата, в които се обучават. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на образованието и науката, цитирани от БТА. За тази учебна година няма промени в учебно-изпитните програми,

Две БГ суперколи на салона в Женева

https://www.24chasa.bg/avto/article/6749450

Две БГ суперколи на салона в ЖеневаДве български суперколи са част от атракциите на салона в Женева. Единият автомобил е плъг-ин хибрид, а другият е "три в едно" - може да се произведе по желание на клиента с бензинов двигател, хибрид или само с електрически мотор. Те са дело на компанията Sin Cars на русенския бизнесмен Росен Даскалов.

ГЕРБ: Няма да има вдигане на цената на тока

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749445

ГЕРБ: Няма да има вдигане на цената на токаКатегорично няма да има вдигане на цената на тока. Потребителите да бъдат спокойни - държавата с всички законни средства ще се противопостави на всяко самоволно искане за увеличение на цената на тока. Това заяви депутатът от ГЕРБ и зам.-шеф на енергийната комисия в парламента Валентин Николов. От ГЕРБ директно обвиниха БСП в опити да бъде свалено

Георги Коритаров и Георги Божинов: ЧЕЗ си отива за да остане! /ВИДЕО/

http://pogled.info/bulgarski/georgi-koritarov-i-georgi-bozhinov-chez-si-otiva-za-da-ostane-video.92984

/Поглед.инфо/ Георги Коритаров и Георги Божинов, разговор в Свободна зона, ЧЕЗ си отива за да остане. Чий сценарий е скандалът с ЧЕЗ? /ВИДЕО/

Проф. Иво Христов: Разказът за българския преход трябва да бъде суров, честен, отговорен и компетентен

http://www.cross.bg/hristov-prof-prehod-1569468.html

/КРОСС/ „Разказът за българския преход трябва да бъде суров, честен, отговорен и компетентен", каза проф. Иво Христов на среща с пловдивски читатели в Културен център „Тракарт". Снощи той представи второто и допълнено издание на книгата си „Пред пепелището на нестаналото българско общество". След шест тиража и ново отпечатване с допълнена глава за правото на социализма, тя продължава да вълнува и предизвиква широк читателски интерес. Книгата дава отговор на въпросите: как се докарахме дотук, защо се докарахме дотук, можеше ли да бъде по различен начин и какво ни чака? Пред аудиторията в Пловдив проф. Христов резюмира логичните и закономерни процеси, станали причина за настоящото състояние на българското общество, сурово назовано с метафората в самото заглавие. „Нито един обществен преход не е продукт на вътрешни фактори. Ако през 1878 г не бяха руският император, руската армия, руският народ и православието, нас ни чакаше съдбата на арменците в Анадола", поясни социалният учен в контекста на третомартенските чествания. Той допълни, че събитията от 1944 г и 1989г. също са резултат от действието на външни сили. „Бидейки интегрирана част от Съветския блок и поради това, че обективните съветски интереси тогава съвпадат с обективните български интереси, България от примитивна аграрна страна се превърна в модерна индустриална държава. Българите бяха вкарани в условията на модерността, въпреки тяхната воля

Глобиха младеж без книжка, катастрофирал и избягал

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749440

Глобиха младеж без книжка, катастрофирал и избягал22-годишен добричлия трябва да плати 1500 лева глоба, след като се заби с чужда кола в канавка и избяга. Освен това младежът нямал и шофьорска книжка. Състав на Варненския районен съд го освободи от наказателна отговорност и му наложи само глоба. Инцидентът станал точно преди година - на 6-и март 2017.

Руски военен самолет се разби в Сирия, десетки са загинали

http://dnes.dir.bg/news/samolet-siria-rusia-putin-26942904

Руски военнотранспортен самолет се разби при заход за кацане в Сирия. Всичките 32 души на борда са загинали, предадоха световните агенции.

Руски военен самолет се разби в Сирия, 32-ма са загинали

http://dnes.dir.bg/news/samolet-siria-26942904

Руски военнотранспортен самолет се разби при заход за кацане в Сирия. Всичките 32 души на борда са загинали, предадоха световните агенции.

Симеонов проведе среща с представители на РБ за енергетиката

http://dnes.dir.bg/news/sreshta-chez-aleri-imeonov-predstaviteli-rb-26942903

Вицепремиерът Валери Симеонов обсъди предложения за промени в Закона за енергетиката с представители на Реформаторския блок.

Обраха обменно бюро в Пазарджик

http://www.cross.bg/byuro-kradtzite-sistemata-1569467.html

/КРОСС/ Пореден обир на чейндж бюро е извършен миналата нощ в Пазарджик. За кражбата е станало ясно тази сутрин, тъй като крадците са успели да заглушат СОТ системата. Крадците са разбили входната врата, като преди това със специално устройство са обезвредили СОТ системата. По този начин в охранителната фирма не е постъпил сигнал за нахлуване в обменното бюро и крадците са действали спокойно. Сигналът е подаден тази сутрин от жена-продавач в съседен магазин. Тя забелязала, че вратата на бюрото е отворена. Предполага се, че в неделния дъждовен ден, в района около кръговото кръстовище на река Марица, не е имало пешеходци. Все още се изяснява открадната сума, но по неофициална информация става дума за около 160 хиляди лева. Вратата на касата е разрязана с ъглошлайф. Преди година, пак по това време, трима маскирани успяха да оберат чейндж бюрото на булевард "България", като преди това обезвредиха собственика на обекта. Задържани до този момент няма.  

Чавушоглу: Берлин и Анкара се обявяват за териториалната цялост на Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749434

Чавушоглу: Берлин и Анкара се обявяват за териториалната цялост на Сирия 
Берлин и Анкара ще си сътрудничат по въпроса за намирането на решение на кризата в Сирия и се обявяват за териториалната цялост на страната. Това заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу преди среща с германския си колега Зигмар Габриел, предаде ТАСС. Турция и Германия се обявяват за политическата и териториалната цялост на Сирия.

Икономисти предлагат България да мине към частни пенсии

https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/ikonomisti-predlagat-bylgariia-da-mine-kym-chastni-pensii-256988/

През следващите десетилетия недостигът от средства в държавното обществено осигуряване ще намалява като дял от БВП, показват актюерските разчети на НОИ

Задължителният зрелостен изпит по български език ще е на 21 май, от днес се подават заявления

https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2018/03/06/3141460_zaduljitelniiat_zrelosten_izpit_po_bulgarski_ezik_shte/?ref=rss


От днес до 16 март 2018 г. учениците от ХII клас, които желаят да се явят на държавни зрелостни изпити (ДЗИ), трябва да подадат заявления до директорите на училищата, в които се обучават.<br /><br />За тази учебна година няма промени в учебно-изпитните програми, в които са регламентирани видът и форматът на изпита и учебното съдържание.<br /><br />Задължителният зрелостен изпит по български език и литература ще се проведе на 21 май, а вторият задължителен изпит ще е на...

Започна записването за матурите, задължителните изпити ще са на 21 и 23 май

http://www.mediapool.bg/zapochna-zapisvaneto-za-maturite-zadalzhitelnite-izpiti-shte-sa-na-21-i-23-mai-news276346.html

От вторник, 6 март, до 16 март учениците от ХII клас, които желаят да се явят на държавни зрелостни изпити, трябва да подадат заявления до директорите на училищата, в които се обучават. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. Промени в учебно-изпитните програми, както и във вида и формата на матурите няма. Задължителният изпит по български език и литература ще е на 21 май, а вторият задължителен изпит - на 23 май. Матурите по желание ще са от 29 май до 1 юни по график, който ще бъде обявен допълнително. В заявленията си учениците трябва да посочат по кой предмет ще е втората им задължителна матура, както и да заявят дали ще се явяват на изпит по желание. Зрелостниците могат да избират за втора задължителна матура или за такава по желание от следните предмети - математика, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, география и икономика, история и цивилизация, биология и здравно образование, философски цикъл и чужд език. Зрелостниците в професионалните гимназии могат да не се явяват на втори задължителен държавен зрелостен изпит. Законът за предучилищното и училищното образование позволява като оценка от втората матура в дипломата им да се запише средноаритметичната стойност от оценките, получени на държавните изпити за придобиване на професионална квалификация. Държавните зрелостни изпити са писмени и анонимни. Провеждат се в рамките на 4 астрономически часа, като за учениците със специални образователни потребности са предвидени допълнително 2 астрономически часа. По всеки от предметите учениците отговарят на отворени въпроси, както и на такива с избираем отговор. По български език и литература, чужд език, история и цивилизация, география и икономика и по философия се изисква създаване на текст, а по математика – решаване на задачи. Всеки изпит се оценява с максимум 100 точки. Почти всички университети признават оценките от матурите за балообразуващи при приема на кандидат-студенти. Те заменят оценката от изпит в съответното висше училище. Изключение има само за някои специалности като право, медицина и архитектура. На сайта на МОН (рубрика Общо образование, подрубрика Държавни зрелостни изпити) е публикувана информация, актуална към 28 февруари 2018 г., за решенията на висшите училища в кои професионални направления и специалности ще приемат с оценките от матурите, както и за кои специалности оценките ще бъдат включени в балообразуването. До 18 май 2018 г. учениците ще получат служебна бележка за допускане до матурите и ще бъдат обявени списъците с разпределението на учениците по училища, сгради и зали. Изпитните работи ще бъдат оценени в периода от 25.05.2018 г. до 08.06.2018 г. Резултатите от матурите ще бъдат обявени до 13 юни 2017 г.

Започна записването за матурите

http://www.mediapool.bg/zapochna-zapisvaneto-za-maturite-news276346.html

От вторник, 6 март, до 16 март учениците от ХII клас, които желаят да се явят на държавни зрелостни изпити, трябва да подадат заявления до директорите на училищата, в които се обучават. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. Промени в учебно-изпитните програми, както и във вида и формата на матурите няма. Задължителният изпит по български език и литература ще е на 21 май, а вторият задължителен изпит - на 23 май. Матурите по желание ще са от 29 май до 1 юни по график, който ще бъде обявен допълнително. В заявленията си учениците трябва да посочат по кой предмет ще е втората им задължителна матура, както и да заявят дали ще се явяват на изпит по желание. Зрелостниците могат да избират за втора задължителна матура или за такава по желание от следните предмети - математика, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, география и икономика, история и цивилизация, биология и здравно образование, философски цикъл и чужд език. Зрелостниците в професионалните гимназии могат да не се явяват на втори задължителен държавен зрелостен изпит. Законът за предучилищното и училищното образование позволява като оценка от втората матура в дипломата им да се запише средноаритметичната стойност от оценките, получени на държавните изпити за придобиване на професионална квалификация. Държавните зрелостни изпити са писмени и анонимни. Провеждат се в рамките на 4 астрономически часа, като за учениците със специални образователни потребности са предвидени допълнително 2 астрономически часа. По всеки от предметите учениците отговарят на отворени въпроси, както и на такива с избираем отговор. По български език и литература, чужд език, история и цивилизация, география и икономика и по философия се изисква създаване на текст, а по математика – решаване на задачи. Всеки изпит се оценява с максимум 100 точки. Почти всички университети признават оценките от матурите за балообразуващи при приема на кандидат-студенти. Те заменят оценката от изпит в съответното висше училище. Изключение има само за някои специалности като право, медицина и архитектура. На сайта на МОН (рубрика Общо образование, подрубрика Държавни зрелостни изпити) е публикувана информация, актуална към 28 февруари 2018 г., за решенията на висшите училища в кои професионални направления и специалности ще приемат с оценките от матурите, както и за кои специалности оценките ще бъдат включени в балообразуването. До 18 май 2018 г. учениците ще получат служебна бележка за допускане до матурите и ще бъдат обявени списъците с разпределението на учениците по училища, сгради и зали. Изпитните работи ще бъдат оценени в периода от 25.05.2018 г. до 08.06.2018 г. Резултатите от матурите ще бъдат обявени до 13 юни 2017 г.

Майката на Емил Шарков пред Фрог: Дано синът ми не вижда, че другарите му са предатели

https://frognews.bg/inteviu/maikata-emil-sharkov-pred-frog-dano-sinat-vijda-che-drugarite-predateli.html

Дано синът ми не вижда как приятелите му станаха предатели. Това каза пред Фрог нюз майката на загиналия командос Емил Шарков-Ваня Рибчева. Ето какво още обясни тя дни преди да отбележи 4 години от неговата загуба.

Майката на Емил Шарков пред Фрог: Дано синът ми не вижда, че другарите му са предатели

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/maikata-emil-sharkov-pred-frog-dano-sinat-vijda-che-drugarite-predateli.html

Дано синът ми не вижда как приятелите му станаха предатели. Това каза пред Фрог нюз майката на загиналия командос Емил Шарков-Ваня Рибчева. Ето какво още обясни тя дни преди да отбележи 4 години от неговата загуба.

Майката на Емил Шарков пред Фрог: Дано синът ми не вижда, че другарите му са предатели

https://frognews.bg/novini/maikata-emil-sharkov-pred-frog-dano-sinat-vijda-che-drugarite-predateli.html

Дано синът ми не вижда как приятелите му станаха предатели. Това каза пред Фрог нюз майката на загиналия командос Емил Шарков-Ваня Рибчева. Ето какво още обясни тя дни преди да отбележи 4 години от неговата загуба.

Още подробности за зверската катастрофа на пътя Варна-Добрич! До инцидента се е стигнало, защото...

https://petel.bg/Oshhe-podrobnosti-za-zverskata-katastrofa-na-patya-Varna-Dobrich--Do-intsidenta-se-e-stignalo--zashhoto---__254184

Около 14:00 часа днес, на пътя Варна – Добрич, в участъка между селата Любен Каравелово и Зорница, е възникнало тежък инцидент с участието н...

Трагедията е огромна! Ето какво се е случило с разбилия се руски самолет Ан-26

https://petel.bg/Tragediyata-e-ogromna--Eto-kakvo-se-e-sluchilo-s-razbiliya-se-ruski-samolet-An-26__254185

Около 15 часа московско време (14 часа българско) при заход за кацане на летището в Хмеймим се разби руски товарен самолет Ан-26. По предварит...

След 36 часа драмата на пътя София – Самоков приключи

https://petel.bg/Sled-36-chasa-dramata-na-patya-Sofiya-----Samokov-priklyuchi-__254186

Кадър: bTV Пътят София – Самоков беше отворен в ранния следобед, след като остана блокиран повече от 36 часа.  Както "Петел" вече писа зара...

Хасковлия реши да защити момиче и си навлече голяма беля, намериха го да лежи гол на улицата, пребит като куче

https://petel.bg/Haskovliya-reshi-da-zashhiti-momiche-i-si-navleche-golyama-belya--nameriha-go-da-lezhi-gol-na-ulitsata--prebit-kato-kuche__254187

Снимка Булфото Двама мъже са задържани за побой над мъж в Хасково. Сигналът за лежащ на улицата пред площадка “Спартак” мъж в безпомощн...

Готова е следващата крачка към либерализация на енергийния пазар

https://www.investor.bg/energetika/472/a/gotova-e-sledvashtata-krachka-kym-liberalizaciia-na-energiiniia-pazar-256990/

Готвените промени в Закона за енергетиката няма да се отразят върху цената на електроенергията, гарантираха експерти

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване