Ансамбълът ни с второ злато в София

https://offnews.bg//gimnastika/ansambalat-ni-s-vtoro-zlato-v-sofia-677868.html

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева получиха оценка от 20.850 точки (най-високата им до този момент на Световната купа в София, 12.300 за трудност). Това е второ златно отличие за възпитаничките на Весела Димитрова след титлата в многобоя снощи.

Сребърното отличие стана притежание на ансамбъла на Япония с 19.800 точки (12.000 за трудност). Италия спечели бронза с 19.650 точки. Ръководството на италианския тим подаде контестация за оценката, но тя беше отхвърлена. По-късно днес са финалите на бухалки и лента при жените, както и на три топки и две въжета при ансамблите.

В същото време Катрин Тасева спечели титлата на финала на бухалки и вече има пълен комплект медали на Световната купа по художествена гимнастика в София. Тасева изигра силно своята композиция и получи оценка от 17.850 точки. По-рано днес българката стана втора на обръч и трета на топка. Боряна Калейн завоюва бронз на обръч и се класира пета на топка.

Втора на бухалки се класира Влада Николченко (Украйна) със 17.200 точки, а трета е Александра Солдатова (Русия) с 16.900 точки, която допусна грешки. Така до момента България има пет медала от днешните финали след титлата на ансамбъла на пет обръча. По-късно днес са финалите на лента при жените и на топки и въжета при ансамблите.

В “Пирин” дължат по две заплати и премии

https://www.24chasa.bg/sport/article/6792700

В “Пирин” дължат по две заплати и премииТака са нещата, за съжаление. Беше всичко изчистено, сега пак има проблем. Затова казвам, че трябва всички да искаме и да гледаме в една посока за спасението на “Пирин”. Трудно се случва на този етап. Нормално е футболистите да са малко демотивирани - те играят за пари, гледат семейства. Все пак мисля, че с тях правим каквото можем.

7 дни преди Великден цената на агнешкото скочи!

http://www.cross.bg/meso-leva-kilogram-1571591.html

/КРОСС/ Седмица преди Великден сме свидетели на скок в цената на агнешкото месо в търговските обекти в цялата страна. Тази година килограм българско агнешко месо струва средно между 13 и 16 лева, за разлика от вносното, което е значително по-евтино. Въпреки това обаче изкупната цена от фермите на родните производители е 5 лева за килограм живо тегло, което според тях не стига дори за покриването на разходите им. И въпреки че фермерите са принудени да продават стоката си толкова евтино, в търговските обекти цената на агнешкото месо започва от 13, а на места достига и до рекордните 16 лева за килограм. Повечето хора са категорични, че заради изключително високата цена тази година няма да купят агнешко за празника, информира Bulgaria ON AIR. А преди празника от Агенцията по безопасност на храните вече започнаха масови проверки за качеството и произхода на яйцата, козунаците и месото в цялата страна.    

Инспектори с 624 лв. заплати, контролират ресторанти и магазини в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6792160

Инспектори с 624 лв. заплати, контролират ресторанти и магазини в ПловдивВъзнагражденията на здравните инспектори в Пловдив скачат с 10%. Увеличението е със задна дата от януари и е първото от 2008 г. насам. "Старата средна заплата бе 567 лева, сега става 624, но за контролиращ орган, какъвто е РЗИ, е ниска. Затова и специалистите не искат да идват при нас", заяви директорът д-р Ваня Танчева-Манчева.

Заседналият начин на живот много бързо уврежда здравето

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/zasednaliiat-nachin-na-zhivot-mnogo-byrzo-uvrezhda-zdraveto-2088438

Учени от университета на Ливърпул, Великобритания, установиха, че проблемите със здравето се появяват още на втората седмица при заседнал начин на живот, пише в. "Дейли мейл".
 

Двама шофьори загинаха при челен удар край Ловеч

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dvama-shofiori-zaginaha-pri-chelen-udar-kraj-lovech-2088445

Двама шофьори на леки автомобили загинаха при челен удар на пътя Ловеч - Троян след разклона за село Хлевене тази вечер, съобщиха за Дарик от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.
 
Тежкият инцидент станал около 19.20 ч. Сблъскали са се „Пежо” с

Папа Франциск призова за мир в Светите земи

http://www.cross.bg/prizova-zemi-svetite-1571582.html

/КРОСС/ В посланието си "Урби ет орби" (Към града и към света) по случай католическия Великден папа Франциск призова за мир в Светите земи. Преди два дни 15 палестинци бяха застреляни от израелски войници на границата между ивицата Газа и Израел. Папата заяви в словото си, че конфликтът в региона "не пощадява беззащитните", предаде Ройтерс. В посланието си от централния балкон на базиликата "Свети Петър" папата също призова да се сложи край на "касапницата в Сирия" и да се допусне там хуманитарна помощ, както и за мир в Южен Судан и Демократична република Конго.Франциск призова за "помирение в Светите земи, които в тези дни също изпитват раните на продължаващ конфликт, в който беззащитните не са пощадени", вероятно имайки предвид сблъсъците в ивицата Газа. Папата се помоли за мир за "целия свят, започвайки с възлюбената и страдаща сирийска земя, чийто народ е изтощен от една сякаш безкрайна война".Франциск призова за международна помощ за Венецуела, за да не се налага на още хора да напускат родината си заради икономическата и политическа криза. Той изрази надежда, че "плодовете на диалога" ще помогнат за мир и хармония на Корейския полуостров, където двете Кореи на 27 април ще се съберат на първата си среща на върха от повече от десетилетие

70% от хората у нас не знаят как да проверят достоверността на дадена информация

http://www.cross.bg/horata-informatziya-govorim-1571590.html

/КРОСС/ 70% от хората у нас не знаят как да проверят достоверността на дадена информация. Това каза в интервю за Агенция „Фокус" координаторът в Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов. „Ако се върнем към едно национално представително изследване, което ние правихме в края на 2016 г., 40% от интервюираните честно признаха, че те не биха могли да различат вярна от невярна информация. И тук не говорим за познаване на условията - те просто си признават, че това, което виждат не им е ясно дали е вярно или невярно. Аз тук бих добавил още едни 30% отгоре. Тоест поне 70% от хората, според мен не знаят как да проверят за достоверността на дадена информация. По наши наблюдения не мисля, че процентът на хората, които четат условията за ползване превишава 10%", допълни още той. По думите му изключително тревожно е колко е ниско нивото на дигитално-медийна грамотност на хората по целия свят. „Прекалено лесният достъп до информация прави хората все по-неграмотни и все по-вярващи на фантастични истории, конспирации, заговори и т.н. Когато говорим за случая с „Кеймбридж Аналитика" ние не говорим за лични данни по смисъла на българския закон, които са 3 имена, ЕГН, номер на лична карта и т.н., там говорим за персонални данни, които са огромно количество и изключително подробни

38 ранени при земетресение в Иран

https://offnews.bg//sviat/38-raneni-pri-zemetresenie-v-iran-677867.html

38 души пострадаха при земетресение с магнитуд 5.3 и епицентър в Иран, предаде БТА, като цитира говорител на спешните медицински служби в страната.

Повечето пострадали имат дребни контузии, например наранявания по главите от падащи предмети. Те са получили първа помощ в болници и са били освободени за домашно лечение.

Най-засегната е провинция Керманшах, съобщи говорителят пред полуофициалната новинарска агенция ИСНА. Там е и епицентърът - на дълбочина 10 км и на 25 км южно от град Сарпол е Захаб, недалече от границата с Ирак, и на 163 км североизточно от иракската столица Багдад.

Агенциите припомнят, че същият район пострада тежко от предишно земетресение на 12 ноември м.г. Тогава последваха два мощни труса един след друг с магнитуд съответно 7,2 и 7,3. Засегнати бяха седем провинции в Иран и общо 1650 населени пункта. Загинаха не по-малко от 530 души, а около 7500 пострадаха. Разрушени бяха 12 000 жилищни домове.

Ансамбълът ни се окичи и с бронз пред родна публика

https://www.actualno.com/moresport/ansambylyt-ni-se-okichi-i-s-bronz-pred-rodna-publika-news_667499.html

Бронзов медал спечели националният ансамбъл на България във финала на 3 топки + 2 въжета на Световната купа по художествена гимнастика в София. В последното състезание в зала "Арена Армеец" родните грации допуснаха някои неточности, но въпреки това стигнаха до трети медал на Световната купа, след като получиха оценка 17.700. Титлата в тази дисциплина бе за японките, които се представиха много силно и бяха оценени с 18.800 точки от съдиите, докато на второ място остана италианк

"Марица": Работник от Урал пръв заместил Путин

https://petel.bg/Maritsa--Rabotnik-ot-Ural-prav-zamestil-Putin__258069

Двойниците на Путин са публична тайна в Русия. Първият дубльор  се появява около година, след като става президент през 2000 г., пише "Марица"...

Черен празник! Кървава касапница на пътя Ловеч-Троян, двама загинаха

https://petel.bg/CHeren-praznik--Karvava-kasapnitsa-na-patya-Lovech-Troyan--dvama-zaginaha-__258070

снимка: Булфото, архив Двама души са загинали в катастрофа на пътя Ловеч-Троян. Инцидентът е станал в 19.20 часа след разклона за село Хлев...

Люта битка за 5000 улични стълба в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6792141

Люта битка за 5000 улични стълба в ПловдивДълга съдебна битка за собствеността на уличните стълбове в Пловдив, които крепят контактната мрежа на тролейбусите приключи в полза на общината. Електрически транспорт в града на тепетата отдавна няма. Но обявеното в несъстоятелност "Градски транспорт" предяви претенции за 5000 съоръжения. "Заведохме дело, за да докажем, че не са на дружеството.

Благо оставя на Есмер проектите си в Русия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6792669

Благо оставя на Есмер проектите си в РусияОсвен със съпругата си Благо Георгиев ще се раздели и с проектите си в Русия. Наскоро бившият национал призна, че му предстои развод по взаимно съгласие с бившата европейска шампионка по аржентинско танго Есмер Омерова. В интервю за “24 часа” в края на миналата година Благо обяви, че слага край на футболната си кариера.

Пътниците от запалилия се влак София-Бургас ще получат безплатни билети

https://offnews.bg//112/patnitcite-ot-zapalilia-se-vlak-sofia-burgas-shte-poluchat-bezplatni-b-677866.html

Пътниците от запалилия се влак София - Бургас ще бъдат обезщетени с безплатни билети, съобщи "БДЖ-Пътнически превози".

На 30 март към 20 ч. пламна третия вагон бързия влак 8613, нямаше пострадали. Пътниците останаха на гара Коньово, след което бяха извозени с автобуси до Бургас. Поради късният час на пристигане там, пътниците бяха откарани с автобусите до своите домове.

За обезщетение БДЖ ще предостави билет за избран маршрут на пътуване с влак в страната на всички потърпевши от престоя на композицията. Хората ще могат да получат компенсациите си на билетните каси във всяка гара от утре, 2 април, като предоставят билета си от пътуването с бързия влак от София за Бургас.

Катрин Тасева спечели четири медала в последния ден от Световната купа в София

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/01/3156496_katrin_taseva_specheli_chetiri_medala_v_posledniia_den/?ref=rss


Катрин Тасева се представи отлично в последния ден от Световната купа и след като спечели пълен комплект медали. В отсъствието на Невяна Владинова, 20-годишната гимнастичка от София се възполва по най-добрия начин и взе злато на бухалки, сребро на обръч и лента, както и бронз на топка.<br /><br />В последния ден от състезателната програма българската гимнастичка стана единствената, която се качи на подиума четири пъти. В събота в многобоя тя остана на четвърто място.<br...

Най-малко 16 загинаха при сблъсъци в Кашмир

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792646

Най-малко 16 загинаха при сблъсъци
в Кашмир Най-малко 16 души загинаха при боеве между индийската армия и бунтовници в оспорвания регион на Кашмир, предаде Франс прес, цитирайки изявление на индийската полиция, която се опасява, че е възможно насилието, рязко ескалирало в последните дни, да продължи. Според местни жители ранените са над 50.

За матриците по аферата Скрипал

http://pogled.info/svetoven/za-matritsite-po-aferata-skripal.93533

/Поглед.инфо/ Габровският полит-практикуващ философ Toмислав Дончев опита да обвие в тайнствена уникалност аферата Скрипал: «Това е до голяма степен непозната ситуация и обичайните матрици не ни вършат никаква работа» («Медиапул.бг»/31м.м.).

Руски дипломати, изгонени от САЩ, кацнаха в Москва

http://www.cross.bg/diplomati-vashington-semeiistvata-1571581.html

/КРОСС/ Първият самолет от Вашингтон с изгонените от САЩ руски дипломати кацна на московското летище Внуково-2. На борда на самолета Ил-96 в родината се завърнаха 46 служители в руското посолство във Вашингтон и членовете на техните семейства, съобщиха ТАСС. За дипломатите и семействата им, напускащи САЩ след решението на Вашингтон да се присъедини към антируските мерки във връзка със случая с бившия полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал бяха изпратени два самолета Ил-96 на специалния отряд "Русия". По-късно днес в Москва се очаква да пристигне от Ню Йорк друга група дипломати - 14 служители в генералното консулство и в постоянното представителство на Русия в ООН със семействата им.  

Алекс Айкън: Нямаше да обвиняваме Москва, ако нямахме доказателства

https://frognews.bg/novini/aleks-aikan-niamashe-obviniavame-moskva-ako-niamahme-dokazatelstva.html

Ние говорим на базата на доказателства и не бихме отправили обвинения, които не можем да докажем. Знаем от нашите учени, че „Новичок“ може да бъде произведен от една държава и имаме доказателства, които потвърждават тези заключения. Това казва Алекс Айкън, който отговаря за публичните комуникации на британското правителство.

Кипърското правителство: Въпросът за въглеводородите не стои на масата за преговори

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792639

Кипърското правителство: Въпросът за въглеводородите не стои на масата за преговориГоворителят на кипърското правителство Продромос Продрому заяви, че въпросът за въглеводородите край Кипър няма да бъде обсъждан на бъдещи преговори за обединението на острова, съобщава "Сайпръс мейл", цитиран от БТА. Ако кипърските турци настояват да бъде създадена комисия за природния газ като условие за възобновяването на преговорите за

Проверяваният хотел във Велинград нямал сертификат за СПА център

https://www.actualno.com/pazardjik/proverjavanijat-hotel-vyv-velingrad-njamal-sertifikat-za-spa-centyr-news_667498.html

По разпореждане на министър Николина Ангелкова експерти на Министерството на туризма влязоха на проверка в четиризвезден хотел във Велинград след сигнали от туристи за лоша хигиена и услуги, които не отговаряли на категорията на хотела. Инспекцията в “СПА ХОТЕЛ СЕЛЕКТ” във Велинград показа, че на рецепцията няма обособено място за хора с увреждания, каквото се изисква за 4-звезден хотел. В проверените стаи липсвали някои от нужните консумативи, но не са установени повреди на

Карлово прави нов път за 5,8 млн. лева

https://www.24chasa.bg/region/article/6792164

Карлово прави нов път за 5,8 млн. леваИзцяло нова асфалтова настилка ще бъде положена на 12-километровата отсечка Карлово-Дъбене-Войнягово-Климент. За нея са осигурени 5, 8 милиона лева по европейски проект. В момента върви изборът на изпълнител на обществената поръчка. Това съобщи пред "24 часа" кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. По думите му на въпросното шосе не е извършван

Реджеп Тайип Ердоган нарече Бенямин Нетаняху „терорист“

http://www.moreto.net/novini.php?n=371810

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в неделя обвини Бенямин Нетаняху, че е "терорист", след като израелският премиер отхвърли „моралните уроци" на Турция за смъртоносните сблъсъци, които се състояха в петък на Ивицата Газа, предава Hyriet.

Нова лицева реконструкция на кроманьонец, живял преди 28 000 години

http://nakratko.bg/category/29/157058/


Той е живял преди около 28 000 години и когато е починал, е погребан в земите на съвременна южна Франция. Сега, благодарение на новите технологии, експерти са извършили лицева реконструкция и можем да видим как е изглеждал.

Коментар №1 на седмицата: Защо да гоним руски шпиони

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6792428

Коментар №1 на седмицата: Защо да гоним руски шпиониМежду консултациите с посланика и брилянтния пример на Нова Зеландия В разразилия се скандал между Запада и Русия заради отровения във Великобритания двоен агент Сергей Скрипал една подир друга страните в Европа представиха своите позиции. Някои по съвест, други по целесъобразност, а трети бяха настойчиво приканени за това от свои по-влиятелни

Илон Мъск: Идва Трета световна война, ето как да се спасите

https://petel.bg/Ilon-Mask--Idva-Treta-svetovna-voyna--eto-kak-da-se-spasite__258064

Илон Мъск е доста интересна и противоречива знаменитост. 46-годишният американски бизнесмен има милиарди долари, но пък експерти му предр...

38 ранени след земетресение от 5.3 по Рихтер

https://petel.bg/38-raneni-sled-zemetresenie-ot-5-3-po-Rihter__258065

Земетресение с магнитуд 5,3 разтресе западната част на Иран, предадоха световните агенции. Най-малко 38 души са ранени, засега не се съобщав...

Шефът на Военноморското училище обясни какво да правим, ако паднат отломки от “Тянгун-1” у нас

https://petel.bg/SHefat-na-Voennomorskoto-uchilishhe-obyasni-kakvo-da-pravim--ako-padnat-otlomki-ot----Tyangun-1----u-nas__258066

Няма реален риск китайската космическа станция “Тянгун-1” да падне над България, каза тази вечер началникът на Висшето военноморско учи...

Героят днес: Кондукторката от горящия влак – Фатме Хюсеин влезе в болница

https://petel.bg/Geroyat-dnes--Konduktorkata-ot-goryashhiya-vlak-----Fatme-Hyusein-vleze-v-bolnitsa__258067

Благодарение на нея няма жертви при инцидента край гара Коньово   Започва транспортирането на вагоните след инцидента с пожара във вла...

Стотици поискаха свобода за Пучдемон на шествие в Берлин

https://petel.bg/Stotitsi-poiskaha-svoboda-za-Puchdemon-na-shestvie-v-Berlin__258068

  Стотици привърженици на каталунската независимост са провели шествие в Берлин с искане германското правителство да освободи бившия ...

Работник от Урал пръв заместил Путин

https://petel.bg/Rabotnik-ot-Ural-prav-zamestil-Putin__258069

Двойниците на Путин са публична тайна в Русия. Първият дубльор  се появява около година, след като става президент през 2000 г.  Двойници са...

Ердоган изригна срещу Израел: Терористична държава

https://www.vesti.bg/sviat/erdogan-izrigna-sreshtu-izrael-teroristichna-dyrzhava-6080890

Днес Нетаняху отхвърли турските критики във връзка с действията на израелската армия на 30 март

Седмичен хороскоп за 4-8 април

https://www.actualno.com/curious/sedmichen-horoskop-za-4-8-april-news_667420.html

Овен През тази седмица направете така, че да прекарвате повече време в разходки на чист въздух. От вторник ще започне поредица от нови познанства и предизвикателства в работата. Ако имате човек до себе си, обаче, нека той да бъде на преден план. Сега може би не си давате сметка колко е важен той за вас, но ако го загубите ще ви бъде много тежко. В средата на периода ще имате много нови идеи, които непременно трябва да реализирате. Нека не ви мързи и задължително ги запишете и започнете да прави

Най-справедливият футболен съдия Йордан Дурчев с плакет от шефа на БФС Боби Михайлов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6792605

Най-справедливият футболен съдия Йордан Дурчев  с плакет от шефа на БФС Боби МихайловЙордан Дурчев, най-справедливият футболен съдия, изненадващо и за него самия, навърши 60 години в навечерието на 1 април. Президентът на футболния съюз Боби Михайлов го удостои със специален юбилеен плакет. Призът бе пренесен от София до Арбанаси от специален и дискретен куриер. За заслугите на г-н Дурчев,

Актуална пътна обстановка тази вечер

http://www.cross.bg/srok-dvizhenieto-poradi-1571579.html

/КРОСС/ /МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от +5° до + 20°. Времето над страната е предимно слънчево и ясно. Вятър духа в областите Варна, Видин, Кюстендил, Монтана и Хасково. Слаб дъжд вали в област Благоевград и Сливен. Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, частично заледени и обработени. ІІ. СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия": Област София: Ограничено е движението по пътната връзка София-Костенец на пътен възел „Мухово" на АМ „Тракия" при км 46 в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман поради ремонтни дейности. Обходни маршрути: - за направлението София - Костенец през пътен възел „Ихтиман" при км 34+000. - за направленията Ихтиман - Пловдив и Костенец - Пловдив през пътен възел „Церово" при км 69+167. Движението по АМ „Тракия" в посоките София - Бургас и обратно е без ограничения. През пътния възел може да се минава идвайки от Бургас в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман. Срок до 30.04.2018 г. Област Бургас: от км 308+100 до км 359+000 в участъка граница ОПУ Ямбол - Ветрен - частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка.Организацията на движение е сигнализирана с пътни знаци.Срок до 05.04 2018 г.   АМ „Хемус": няма ограничения

Варненският археологически музей с програма за пролетната ваканция на децата

http://www.moreto.net/novini.php?n=371808

Учебният музей към Археологическия музей във Варна за поредна година кани децата да се включат в програмата за Великден, научи Moreto.net. Презентациите са тематични, тъй като пролетната ваканция на учениците съвпада с подготовката за великденските празници.

Експерт: 70% от българите не знаят как да проверят дали дадена информация е истина

https://www.actualno.com/society/ekspert-70-ot-bylgarite-ne-znajat-kak-da-proverjat-dali-dadena-informacija-e-istina-news_667497.html

70% от хората у нас не знаят как да проверят достоверността на дадена информация. Това каза координаторът в Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов. „Ако се върнем към едно национално представително изследване, което ние правихме в края на 2016 г., 40% от интервюираните честно признаха, че те не биха могли да различат вярна от невярна информация. И тук не говорим за познаване на условията – те просто си признават, че това, което виждат, не им е ясно дали е

Вижте състоянието на пътищата в страната към 17,30 часа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792612

Вижте състоянието на пътищата в страната към 17,30 часаИнформация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. за 01.04.2018 г. І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от +5° до + 20°. Времето над страната е предимно слънчево и ясно. Вятър духа в областите Варна, Видин, Кюстендил, Монтана и Хасково. Слаб дъжд вали в област Благоевград и Сливен.

Проверки забавили 20 автобуса с българи на сръбско-унгарската граница

http://www.mediapool.bg/proverki-zabavili-20-avtobusa-s-balgari-na-srabsko-ungarskata-granitsa-news277500.html

20 автобуса с български граждани са били забавени на сръбско-унгарската граница. Сигнали са подадени във Външното ни министерство малко преди полунощ срещу 1 април, съобщи бТВ. Посолството на България в Будапеща е оказало незабавно съдействие на чакащите ни сънародници, съобщиха от МВнР. След осем разговора с главния дежурен на унгарското МВР е установено, че от март на граничните пунктове на Унгария се провежда постоянна операция "Сухопътни граници 2018". Това важи особено за уязвимите за миграционен натиск направления. Операцията включва тотална проверка на всички моторни превозни средства, влизащи в страната от Сърбия. Властите обръщат особено внимание на тирове и автобуси. Това е причината за забавянето на автобусите с българи, сред които и ученици. МВнР е уведомило своевременно подалите сигнала за операция "Сухопътни граници 2018". От МВнР напомнят, че преминаването на унгарската граница може да бъде затруднено заради отбелязването на католическия Великден, намаления брой служители на граничен контрол и парламентарните избори в Унгария на 8 април.  

Започнатите улични ремонти във Варна ще приключат преди началото на сезона, увери кметът

https://www.dnevnik.bg/morski/2018/04/01/3156491_zapochnatite_ulichni_remonti_vuv_varna_shte/?ref=rss


Започнатите улични ремонти във Варна ще приключат преди началото на активния летен сезон. Единственото изключение ще е булевард "Васил Левски", който по план трябва да се пусне на 15 август.<br /><br />През есента се планира да започне ремонтът на още шест основни пътни артерии в града. За инфраструктура, тази година Варна разполага с 350 млн. лева, каза Портних.<br /><br />Той припомни, че след пауза от 30 години, първата нова библиотека в страната ще бъде...

Палестинската автономия призова да се проведе извънредно заседание на Арабската лига

http://www.cross.bg/palestinskata-avtonomiya-izrael-1571578.html

/КРОСС/ Палестинската автономия призова да се проведе извънредно заседание на Арабската лига за обсъждане на ситуацията в Ивицата Газа, на чиято граница имаше сблъсъци между палестинските демонстранти с израелските военни, предава РИА Новости. Според постоянния представител на Палестинската автономия в организацията Дияб ал Лух на тази среща ще се обсъдят „престъпленията на Израел срещу мирните палестински демонстранти". „Загинаха 16 души, ранени бяха повече от 1500 палестинци, което е грубо нарушение на международното хуманитарно право от страна на Израел", заяви палестинският дипломат.  

Катрин Тасева със злато на бухалки и общо четири медала в София

https://www.actualno.com/moresport/katrin-taseva-sys-zlato-na-buhalki-i-obshto-chetiri-medala-v-sofija-news_667496.html

Катрин Тасева спечели златен медал на бухалки на Световната купа по художествена гимнастика в София. Грацията изигра стабилно съчетанието си, за което получи 17.850 точки. Втора се нареди младата украинка Влада Николченко със 17.200, а трета е шампионката в многобоя Александра Солдатова от Русия с 16.950. На финала на лента пък Катрин се нареди на второ място. Така медалите ѝ от този кръг на Световната купа станаха общо четири. По-рано тя спечели сребро на обръч и бронз на топка. Друга наша г

Министър Караниколов и турския му колега в Желязната църква в Истанбул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792602

Министър Караниколов и турския му колега в Желязната църква в ИстанбулТърговско-икономическите отношения между България и Турция, както и възможностите за тяхното активизиране обсъдиха днес в Истанбул министрите на икономиката на България Емил Караниколов и на Турция Нихат Зейбекджи. Срещата се състоя в Съвета за икономически връзки на Турция с участието на придружаващите министрите отговорни лица,

Четвърти медал за Катрин Тасева на световната купа в София

https://www.24chasa.bg/sport/article/6792594

Четвърти медал за Катрин Тасева на световната купа в СофияЧетвърти медал подред грабна индивидуалната ни гимнастичка Катрин Тасева на световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в столичната зала "Арена Армеец".  За танцувалната си лента на песента на Бруно Марс "Uptown Funk" българката получи 14.800 точки, които й стигнаха за сребърното отличие.

Ето коя е най-скъпата немска компания

https://www.actualno.com/europe/eto-koja-e-naj-skypata-nemska-kompanija-news_667494.html

Компанията SAP, която се занимава с програмно осигуряване за автоматизираното управление на бизнес процесите, е призната за най-скъпата германска компания. Борсовата стойност на SAP се оценява на около 104 милиарда евро. Това съобщава DPA, позовавайки се на консултантската компания PwC. Така SAP изпревари такива големи и водещи компании като Siemens /94 милиарда евро/ и Volkswagen /84,6 милиарда евро/. В първата десетка са попаднали застрахователят Allianz /84 милиарда евро/, фармацевтичн

Москва зададе неудобни въпроси по казуса "Скрипал"

http://www.moreto.net/novini.php?n=371805

Външното министерство на Русия огласи вчера списъци с въпроси към Великобритания и Франция относно отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря, предаде ТАСС. Въпросите - 14 към Лондон и 10 към Париж - се съсредоточават до френското участие в разследването на покушението с нервнопаралитично вещество в английския град Солсбъри в началото на март.

Градушка в София на Цветница

http://nakratko.bg/category/58/157057/


Градушка валя над столицата в следобедните часове навръх най-пролетния празник Цветница. Тя е придружена от силни пориви на вятъра. Все още няма данни за нанесени щети. През целия ден столичани бяха изненадани от рязката промяна на времето.

Косовският вицепремиер критикува Ердоган: Не сме ничии васали

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792596

Косовският вицепремиер критикува Ердоган: Не сме ничии васалиКосовският вицепремиер Фатмир Лимай заяви днес в Призрен, че Косово "не е ничий васал" и косовският премиер Рамуш Харадинай може да бъде сменен само от народа, който го е избрал, предаде агенция Бета. "Косово желае добри отношения с всички, но няма да бъде васал на никого", заяви Лимай, отговаряйки на критики на турския президент Реджеп Тайип

Козунаците – без мляко и с Е-та

http://www.mediapool.bg/kozunatsite-bez-mlyako-i-s-e-ta-news277499.html

Най-разпространените в търговската мрежа козунаци са направени без мляко и изобилстват от Е-та. Положителното е, че в тях не са открити синтетични багрила, както преди години. Това показва проучване на Асоциация "Активни потребители". Изводите са направени на базата на информацията на етикетите на козунаците. В лаборатория е изследвано съдържанието на синтетични багрила. В проучването са включени 16 марки козунаци. Закупени са от различни търговски вериги и от Женския пазар в София. Според традиционната рецепта козунаците се правят с няколко традиционни и евтини съставки – брашно, прясно мляко, яйца, олио или мас, мая, захар. В 11 от 16-те анализирани козунака обаче мляко няма. Един производител е спестил освен от мляко и от яйца или яйчения меланж и ги е заместил с изкуствени добавки и химикали, твърдят от "Активни потребители". "Пестенето от класически съставки води до добавяне в козунаците на модерни, индустриално произведени суровини. Усреднено във всяка марка са вложени 2 нетрадиционни съставки – между 1 и 3 за всеки продукт. Това са сух глутен, яйчен меланж, суроватка и палмова мазнина", твърдят от "Активни потребители". Според тях се използва и по-нискокачествено брашно, което се подобрява с глутен и ензими. Добавя се и суроватка. "Това е заместване на млякото с един по същество отпадъчен продукт, притежаващ свойства много различни от оригинала. Рецептите забъркани със заместителите позволяват да се намали себестойността на продукта, разбира се за сметка на качеството", казват от "Активни потребители". Според тях нискокачествените суровини и заместители водят до използването в индустриалните рецепти на множество технологични добавки. Такива са описани на етикетите на всички изследвани козунаци. Средно във всеки продукт има по 6 добавени Е-та. Те са предимно емулгатори, ензими, антиоксиданти, консерванти, киселинни регулатори, оцветители и други. Преди 6 години "Активни потребители" установиха, че в някои козунаци се слага жълтата боя татразин (Е102). Тестовете за тази съставка сега са отрицателни. При 10 от 16-те марки е вложен естествения оцветител каротин.

Единадесетокласничката от Гимназия "Пейо Яворов", Катя Карпарова, бе окичена с титлата "Мис Божура" за 2018г.

http://www.struma.com/hailaif/edinadesetoklasnichkata-ot-gimnaziya-peio-yavorov-katya-karparova-be-okichena-s_132434/

При оспорвана конкуренция от 9 кандидатки за короната, тазгодишната "Мис Божура" -Петрич бе избрана 17 годишната ученичка от Гимназия "Пейо Яворов", Катя Карпарова. Тя грабна сърцата на петричани и жури с непринуденото си сценично поведение на модния подиум на днешния празник Цветница.

Едноименното сдружение традиционно организира проявата, а в нея кулминацията е избирането на най-красивото момиче на южния град. На второ място бе избрана 16- годишната Таня...

Продължава

Проверяват сирените за тревога: ще вият утре в 11 града и край АЕЦ Козлодуй

https://offnews.bg//112/proveriavat-sirenite-za-trevoga-shte-viat-utre-v-11-grada-i-kraj-aetc-677865.html

Сиренната система за излъчване на националните сигнали за тревога ще бъде тествана утре в 13 ч., съобщи МВР.

Сирената ще вие в 11 града: Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Враца и населените места в 30-километровата зона около АЕЦ "Козлодуй".

В тренировките ще участват и локалните системи за оповестяване, изградени в обекти, чиято дейност създава опасност от възникване на бедствия.

Тренировката ще се извършва за проверка на техническото състояние на националната система и обучение на населението.

Руски дипломати, изгонени от САЩ, кацнаха в Москва

http://dnes.dir.bg/news/diplomati-zavrashtane-skripal-27012177

Първият самолет от Вашингтон с изгонените от САЩ руски дипломати кацна на московското летище Внуково-2.

Дневен хороскоп за 2 април

https://www.actualno.com/curious/dneven-horoskop-za-2-april-news_667442.html

Овен Денят ще ви изправи пред събития, за които отдавна мечтаете. Все пак някое от тях може да се появи изненадващо и да ви е нужно повече време за реакция. Телец Сега ви е дадено да бъдете себе си. Смелостта ви е пословична, а натрупалото се напрежение вече не може да чака. Ако сте се решили на действия използвайте ранната сутрин за действие, докато всички все още си доспиват. Близнаци Днес ще ви е трудно да си съберете мислите, но ще ви се наложи. Най-добре е да си го наложите сами още от

"Арсенал" пречупи "Стоук сити" с две дузпи и късни голове

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/01/3156485_arsenal_prechupi_stouk_siti_s_dve_duzpi_i_kusni_golove/?ref=rss


"Арсенал" постигна втора поредна победа във Висшата лига, след като надигра с 3:0 "Стоук сити" у дома. Въпреки категоричния резултат обаче "артилеристите" срещнаха много сериозни проблеми и трите гола паднаха в заключителния четвърт час.<br /><br />Обамеянг два пъти и Лаказет вкараха головете. "Арсенал" спечели два поредни мача за първи път от края на ноември. След 31 изиграни срещи "артилеристите" имат 51 точки и са с четири зад...

Чуйте гласът на майките! Смелите жени на Сандански започват акция след пожара на "Първи май"

http://www.struma.com/obshtestvo/chuite-glasut-na-maikite-smelite-jeni-na-sandanski-zapochvat-akciya_132433/

Мисля,че е време да преминем към по сериозна организация! Трябва да си разпределим задачите, за да не изоставаме с някои важни неща, това написа една от майките на Сандански, която води люта битка за детското отделение в курортния град. Този път Марина обединява майките в помощ на пострадалите от големия пожар на улица "Първи май".

Чуйте гласът на майките, истинските жени на Сандански, които наред с обичайните си грижи имат време за обществена дейност и борба за сериозни...

Продължава

Цитат на деня: Трябва да се числим към евроатлантическата, а не към евразийската общност

https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2018/04/01/3156486_citat_na_denia_triabva_da_se_chislim_kum/?ref=rss


Трябва да се числим към евроатлантическата, а не към евразийската общност. Разбира се, че трябва да поддържаме добри отношения с Русия, но това, което те правят в момента, е недопустимо за XXI век, това каза пред журналисти председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.<br /><br />Според него, подкрепяйки Великобритания, България подкрепя развитите демократични общества. "Ние не сме разследващ орган, затова трябва да сме...

Фантастична! Катрин Тасева със златен медал на бухалки

https://www.24chasa.bg/sport/article/6792557

Фантастична! Катрин Тасева със златен медал на бухалкиСлед страхотно изиграване Катрин Тасева грабна златния медал във финала на бухалки на световната купа в "Арена армеец". Българката беше оценена със 17.850, с което остави зад себе си украинката Влада Николченко и победителката в многобоя Александра Солдатова.  Николченко заслужи среброто с оценка от 17.

Започва обработка против кърлежи във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=371809

От 2 април - понеделник започва първата за годината обработка против кърлежи на терени с обществено значение на територията на община Варна, съобщи за Moreto.net Антоанета Тончева, директор на ОП „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“.

Григор към феновете си: Винаги е хубаво да ви благодаря (Видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6792571

Григор към феновете си: Винаги е хубаво да ви благодаря (Видео)Григор Димитров отправи послания към феновете си след неубедителните си игри напоследък. Гришо стигна до номер 3 в света, но от понеделник ще е номер 5, като единствено загубата на Хуан Мартин дел Потро в Маями не го свали до шестата позиция. "Винаги е хубаво да ви благодаря за подкрепата", написа Гришо под видео в социалните мрежи.

Да помогнем на малкия Коко да каже "Здравей" на мама!

https://petel.bg/Da-pomognem-na-malkiya-Koko-da-kazhe-Zdravey-na-mama-__258063

Утре е и световният ден за информираност за аутизма. Ето какво ни пише майката на Коко по този повод! "Здравейте! Обръщам се към Вас с молб...

Ердоган нарече Нетаняху "терорист"

https://www.actualno.com/asia/erdogan-nareche-netanjahu-terorist-news_667493.html

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Бенямин Нетаняху, че е "терорист", след като израелският премиер отхвърли „моралните уроци“ на Турция за смъртоносните сблъсъци, които се състояха в петък на Ивицата Газа. Това предава AFP, цитирана от "Фокус". „Хей, Нетаняху, вие сте окупатор на тези земи и в същото време сте терорист“, заяви Ердоган в излъчена по национална телевизия реч, изнесена пред негови последователи в южната турск

Бахрейн откри голямо петролно находище

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792564

Бахрейн откри голямо петролно находищеБахрейн обяви днес, че е открил най-голямото през последните десетилетия находище на петрол и газ в страната, предаде Ройтерс, цитирайки държавната агенция БНА, съобщи БТА. То се намира край западния бряг на малкото арабско кралство от района на Залива. Находището е шистово е се смята, че съдържа много повече петрол от този,

Франция и Италия се скараха заради непозволена полицейска акция през границата

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/01/3156481_franciia_i_italiia_se_skaraha_zaradi_nepozvolena/?ref=rss


Акция на френски митничари в италианска хуманитарна организация отвъд границата разгневи Италия, предадоха ДПА и АП, цитирани от БТА.<br /><br />Френските полицаи поискали от един мигрант от Нигерия да направи тест за наркотици на жп гарата в италианския граничен град Бардонекиа край Торино и за целта използвали клиниката за мигранти там, съобщават от организацията "Рейнбоу фор Африка", която поддържа клиниката и бежанския лагер, в който живее нигериецът.<br /><br...

Ердоган към премиера на Израел: Ей, Нетаняху, съвземи се - ти си терористична държава и никой не те обича

https://offnews.bg//sviat/erdogan-kam-premiera-na-izrael-ej-netaniahu-savzemi-se-ti-si-tero-677863.html

Продължава размяната на остри реплики между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и израелския премиер Бенямин Нетаняху заради стрелбата на израелски войници, довела до смъртта на палестинци в Ивицата Газа.

Днес турският държавен глава оприличи Израел с "терористична държава".

Полемиката се разрази, след като турският президент критикува вчера Израел за насилието по време на протестите на палестинци с думите, че е използвал "непропорционална сила" и е извършил "безчовечна атака".

Израелският премиер отговори, че не приема да бъде поучаван "от този, който безогледно бомбардира цивилни от години". "Най-етичната армия в света няма защо да получава морални уроци от този, който безогледно бомбардира цивилни от години", написа той в Тутър.

"Ей, Нетаняху, съвземи се", заяви днес Ердоган в реч пред граждани преди окръжен конгрес в Адана на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). "Ти си терористична държава. Ясно е какво правиш в Газа, Ерусалим. Никой в света не те обича."

"Трябва да знаеш следното: не се занимавай с угнетени хора. Не се занимавай с нас! Не чакай от нас положителна дума, когато не постъпваш честно", добави Ердоган в обръщението си към израелския премиер.

В петък десетки хиляди палестинци се събраха близо до границата с Израел на протести, които трябва да продължат шест седмици. В тях се настоява за правото на завръщане на палестинските бежанци, които са избягали или са били прогонени от домовете си във войната, последвала създаването на държавата Израел през 1948 г. Най-малко 16 палестинци, които се доближили до граничните ограждения, са били застреляни от израелски войници, а над 1400 са били ранени по данни на здравното министерство на ивицата Газа.  Израелската армия заяви, че е открила огън по протестиращи, които са замеряли войниците с камъни или коктейли "Молотов", стреляли са по тях или са се опитали да проникнат в Израел през граничните ограждения.

Още две титли за гимнастичките на Световната купа

http://clubz.bg/66154-oshte_dve_titli_za_gimnastichkite_na_svetovnata_kupa

Цели седем медала (два златни) спечелиха гимнастичките ни - индивидуално и отборно, в последния ден на турнира от Световната купа в столичната зала “Арена Армеец”.

Българските момичета донесоха страхотни емоции на публиката с прекрасни съчетания и почти без грешки. И получиха много аплодисменти.

След като вчера триумфира безапелационно в многобоя, днес ансамбълът грабна още едно злато - с пет обръча в надпреварата на отделните уреди. Нашият тим бе в състав Симона Дянкова, Лаура Тратс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева.

Среброто е за Япония, а трети са италианките.

Нашите бяха коноровани с оценка от 20.850 точки (12.300 за трудност).

На финала на три топки и две въжета българският ансамбъл спечели бронзов медал. Първото място тук е за азиатките, следвани от Италия. Така възпитаничките на Весела Димитрова приключиха с две титли и трето място.

Голямо състезание записа Картин Тасева, която грабна цели четири медала от финалите на отделните уреди. Тасева спечели титлата на бухалки, стана втора на обръч и лента и трета на топка. Другата ни състезателка Боряна Калейн заслужи бронз на обръч и се класира пета на топка. 

Общият баланс за България от надпреварата е 8 медала - три златни, два сребърни и три бронзови.

Папа Франциск призова за мир в Близкия изток и Сирия (СНИМКИ)

http://nakratko.bg/category/25/157056/


Папа Франциск отправи традиционното послание към „Града и света“ (Urbi et orbi) пред поклонниците на ватиканския площад „Свети Петър“, поздравявайки целия свят с Възкресение Христово.

Космическата станция "Тянгун 1" навлиза в атмосферата в понеделник

http://www.mediapool.bg/kosmicheskata-stantsiya-tyangun-1-navliza-v-atmosferata-v-ponedelnik-news277498.html

Китайската космическа станция "Тянгун 1" ще навлезе в земната атмосфера в понеделник, съобщи космическата агенция на Китай. Очаква се тя да премине в близост или над територията на България в периода от 5.38 часа до 10.17 часа. Тя ще бъде на височина 166 километра. Изчисленията са направени от екип на Висшето Веонноморско училище "Никола Вапцаров" и цитирани от БНР. Центърът за космическо и въздушно наблюдение на университета следи движението на необитаемата станция. По последни данни от 4 до 10 часа тази сутрин станцията е обиколила четири пъти Земята. Две от обиколките са били по траектория извън границите на България. В петък министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че армията има готовност да реагира, ако останки от китайската космическа станция, паднат на наша територия. Той обясни обаче, че станцията преминава над България за 15 - 20 секунди на всеки 89 минути, като шансът останки от нея да паднат на нашата територия е 0.01 процента. Ако това все пак се случи, хората не трябва да докосват парчетата, предупреди вицепремиерът. Учените предполагат, че станцията ще се разпадне при влизането си в плътните слоеве на атмосферата и по-голямата част от парчетата ще изгорят, но все пак е възможно късове с маса до 100 килограма да стигнат до земната повърхност. Европейската космическа агенция прогнозира, че отломките от станцията, която тежи 8.5 тона, ще паднат в райони, които се намират около 43-тия паралел. Това потенциално означава, че части от космическия обект може да паднат и на територията на България. Досега обаче няма случай човек да е наранен от паднала отломка от космически апарат. "Тянгун 1" беше изстреляна в орбита на 29 септември 2011 година и досега е приела две пилотирани експедиции. От 2016 година обаче няма контакт с нея.

Трогателно след огнения ад! Тежкото престъпление на ул. "Първи май" разплака Сандански! Хората се обединяват в помощ на пострадалите от стихията

http://www.struma.com/obshtestvo/trogatelno-sled-ogneniya-ad-tejkoto-prestuplenie-na-ul-purvi-mai_132432/

Грандиозният пожар, изпепелил магазин и кооперация на улица "Първи май" в Сандански обедини жителите на града, които започнаха са се събират и обсъждат ,как и кой с какво може да помогне на пострадалите.

Открита е и дарителска сметка в помощ на 40-те семейства загубили домовете си в огнения ад завчера през нощта. Хората, които нямат средства пък са заявили желание да участват в разчистването на отломките, свидетелстващ за ужаса от огнената нощ в града. Полицаите два...

Продължава

38 пострадаха при труса по границата между Иран и Ирак

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792558

38 пострадаха при труса по границата между Иран и Ирак При земетресението с магнитуд 5,3, регистрирано в Западен Иран днес, са пострадали най-малко 38 души, съобщи говорител на спешните медицински служби в страната, цитиран от Ройтерс, пише БТА. Повечето от пострадалите са били пуснати да си ходят от болниците, след като им е оказана първа помощ за дребни контузии - най-често наранявания по главите

Феноменални! Ново злато за България

https://frognews.bg/novini/fenomenalna-otsenka-novo-zlato-balgariia.html

Националният ни ансамбъл по художествена оценка спечели златния медал във финала на пет обръча на Световната купа в София. Грациите на Весела Димитрова се представиха феноменално и получиха историческа оценка от 20.850 точки, от които 12.300 за трудност.

Гимнастичките ни грабнаха три медала на обръч и топка

http://www.cross.bg/taseva-katrin-topka-1571577.html

/КРОСС/Три медала грабнаха в неделя българските гимнастички на Световната купа по художествена гимнастика в София, предаде Гонг. Катрин Тасева завоюва сребро, а Боряна Калейн спечели бронз във финала на обръч. Победителка на този уред стана шампионката от многобоя Александра Солдатова от Русия с оценка 18.550. Второто място зае българката Катрин Тасева с оценка 17.950. И тя, и бронзова на този уред Боряна Калейн със 17.750 играха великолепно и без грешка и заслужено се качиха на подиума на първия финал. Катрин Тасева спечели днес и още един медал. Родната грация грабна бронза, като зае третото място на топка с оценка 17.650. Надпреварата продължава с финалите в индивидуалната надпревара на топка, бухалки и лента. На топка участват и двете българки, а на останалите два уреда финалистка е Катрин Тасева. Предстоят и двата финала при ансамблите.  

Вече ползваме всички услуги от мобилния си оператор навсякъде в ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=371806

От днес европейците ще имат достъп до онлайн съдържанието, за което са се абонирали у дома, където и да се намират в Европейския съюз, съобщи пресслужбата на Европейската комисия. До момента например, нямаше възможност в чужбина да се гледат телевизионни програми.

Германските пощи продавали данни на клиенти на партии

http://www.cross.bg/partii-poshti-germanskite-1571576.html

/КРОСС/ Германските пощи са продавали дании на свои клиенти на политически партии. Това съобщава днес неделното издание на вестник „Билд". От пощите реагираха с твърдение, че се придържат към германските закони. Данни на клиенти са били продавани на партии още от 2005 година, пише вестникът. Преди изборите през 2017 година от тази възможност са се възползвали християндемократите и либералите. Двете партии са платили по петцифрени хонорари за анализите на данните, събирани от пощата. И от ХДС, и от СвДП потвърдиха сътрудничеството си с Германските пощи. От германските пощи обясниха, че тази продажба е извършвана от дъщерната им фирма Дойче пост Директ в съответсвие с всички закони. Германските пощи се контролират директно от федералното бюро за защита на данните и редовно биват проверявани, казаха още от институцията. В съответствие с правилата те не са продавали данни, съдържащи лични адреси. Данните представлявали информация и анализ на географски региони, клиентско поведение, доходи, банково поведение, възраст, пол, семейна структура, притежание на автомобили и други. Тези данни са анонимни и не съдържат името и точния адрес на собственика им. Анализът за политическите партии съдържа и преценка на шанса за гласуване с тяхната бюлетина по жилищн ирайони. Става дума за над един милиард информации, отнасящи се до 20 милиона жилищни сгради с 34 милиона домакинства.  

Градушка удари София на Цветница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792553

Градушка удари София на ЦветницаПролетна градушка удари столицата в следобедните часове на Цветница. Тя е придружена от силни пориви на вятъра. Все още няма данни за нанесени щети. Очаквайте

По последни данни: Китайската космическа станция ще падне в Сомалия

http://nakratko.bg/category/25/157055/


Отломки от Китайската космическа станция „Тянгун-1“ се очаква с най-голяма вероятност да паднат на Земята тази нощ в 1 часа в района на Сомалия.

Съчетанието с пет обръча донесе злато на България (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/moresport/sychetanieto-s-pet-obrycha-donese-zlato-na-bylgarija-video-news_667492.html

Националният ни ансамбъл по художествена оценка спечели златния медал във финала на пет обръча на Световната купа в София. Грациите на Весела Димитрова се представиха феноменално и получиха историческа оценка от 20.850 точки, от които 12.300 за трудност. Това е най-високата оценка показвана до момента в състезанието, предаде bTV. След титлата в многобоя, Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Теодора Александрова изиграха перфектно композицията си на фона на модерна ин

Ердоган към Нетаняху: Ти ръководиш "терористична държава"

http://nakratko.bg/category/25/157054/


Размяната на остри реплики през последните два дни между президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и израелския премиер Бенямин Нетаняху продължи днес с думите на турския лидер, който оприличи Израел на "терористична държава".

Скандал между Италия и Франция заради полицейска акция без позволение

http://www.cross.bg/italiya-frantzyzite-skandal-1571575.html

/КРОСС/ Скандал между Италия и Франция. Рим привика френския посланик за да иска обяснение за инцидент на границата. Въоръжени френски полицаи влезли на територията на Италия без разрешение. Те търсели мигрант, който живеел в бежански център, управляван от неправителствена организация. Французите намерили мъжа и го накарали да даде проба за наркотици. Италиански депутат каза, че французите са направили Италия за посмешище и че Рим трябва да гони френски, а не руски дипломати. Париж се позова на спогодба от 90-те, която давала разширени права на полицаите в погранични райони. Рим твърди, че спогодбата е била отменена и французите го знаели.  

Виж културните събития в НДК през април

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6792544

Виж културните събития в НДК през април1 АПРИЛ /НЕДЕЛЯ/ Най-голямото стендъп комеди шоу, правено в България, ще зарадва феновете на най-забавното изкуство на 1 април (неделя) от 20:00 ч. в зала 1 на НДК. Най-добрите стендъп комедианти на Комеди клуб София излизат на сцената на зала 1 НДК точно година след като поставиха рекорд за най-голямо стендъп комеди шоу, правено в страната,

Българските гимнастички с ново злато и 6 медала

https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgarskite-gimnastichki-s-novo-zlato-i-6-medala-6080889

Възпитаничките на Весела Димитрова спечелиха втори златен медал в Световната купа в София

„Активни потребители”: Фабричните козунаци са с лошо качество

http://nakratko.bg/category/58/157053/


В козунаците тази година не са открити синтетични багрила, но изобилстват от Е-номера и заместители. Това показва проучване на „Активни потребители”, което анализира състава на индустриално приготвени козунаци.

Българските гимнастички с ново злато и три медала

https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgarskite-gimnastichki-s-novo-zlato-i-tri-medala-6080889

Възпитаничките на Весела Димитрова спечелиха втори златен медал в Световната купа в София

Коментар №2 на седмицата: “Тренд”: 3/4 от българите вярват в пророчествата на Ванга

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6792424

Коментар №2 на седмицата: “Тренд”: 3/4 от  българите вярват в пророчествата на ВангаТаен елит ли управлява света? 40% казват “да”, 33% - “не”, сочи проучване на изсбедователски център по поръчка на "24 часа" Съществува тайно общество, което управлява света, убедени са 40% от българите. Почти всеки втори в тази група е висшист. Това показва проучване на изследователски център “Тренд” по поръчка на вестник “24 часа” за нагласите на

Фантастична е! Катрин Тасева със златен медал на бухалки

https://petel.bg/Fantastichna-e--Katrin-Taseva-sas-zlaten-medal-na-buhalki__258056

Снимка fbgr.org След страхотно изиграване Катрин Тасева грабна златния медал във финала на бухалки на световната купа в "Арена армеец". Бълг...

14-тe дyши, ĸoитo вcъщнocт ĸoнтpoлиpaт интepнeт

https://petel.bg/14-te-dyshi----oito-vcashhnoct---ontpolipat-intepnet__258061

Cвиĸнaли cмe дa възпpиeмaмe интepнeт ĸaтo oтвopeнo и cвoбoднo пpocтpaнcтвo. Ho вcъщнocт 14 дyши гo ĸoнтpoлиpaт. Дa, звyчи ĸaтo иcтopия oт ĸнигa нa Дaн Бpayн, нo вcъщнocт e иc...

Game of Thrones ще се снима в България?

https://petel.bg/Game-of-Thrones-shhe-se-snima-v-Balgariya--__258062

Световноизвестната сага Game of Thrones идва в България. Част от снимките на последния сезон от екранизацията на серията "Песен за огън и лед" по ...

Германия иска да възстанови доверието с Русия след ”Скрипал”

https://frognews.bg/novini/germaniia-iska-vazstanovi-doverieto-rusiia-sled-skripal.html

Германският външен министър Хайко Маас иска да възобнови диалога с Русия и постепенно да подобри отношенията след масираното експулсиране на дипломати заради нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал в Англия, за което Великобритания обвинява Русия, съобщава ”Ройтерс”.

Над 100 души се включиха в Националната кръводарителска кампания в София

https://www.actualno.com/sofia/nad-100-dushi-se-vkluchiha-v-nacionalnata-kryvodaritelska-kampanija-v-sofija-news_667491.html

„От една единица дарена кръв се получват четири компонента. Добре е на пациентите да се прелива само тази съставка, от която те имат нужда. По този начин, един дарител реално може да помогне на четирима души.” Това каза директорът на Националния център по трансфузионна хематология проф. Фани Мартинова при старата на Националната кампания за насърчаване на безвъзмездното и доброволно кръводаряване, съобщиха от центъра. Тя благодари на всички, които избраха в днешния празниче

Над 100 кръводарители се включиха в националната кампания в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792537

Над 100 кръводарители се включиха в националната кампания в София В София повече от 100 кръводарители се включиха в кампанията под надслов "Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!", която всяка година се организира на големия християнски празник Цветница от Националния център по трансфузионна хематология /НЦТХ/ и Българския червен кръст, и е с благословението на Българския патриарх и Софийски

Ердоган обвини Нетаняху, че ръководи ”терористична държава”

https://frognews.bg/novini/erdogan-obvini-netaniahu-che-rakovodi-teroristichna-darjava.html

Размяната на остри реплики през последните два дни между президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и израелския премиер Бенямин Нетаняху продължи днес с думите на турския лидер, който оприличи Израел на ”терористична държава”.

Навръх Цветница засадиха 1000 фиданки край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=371807

Навръх Цветница ДГС „Варна” даде начало на Седмицата на гората, като организира засаждането на 1000 церови фиданки в землището на град Аксаково. В залесяването, което се проведе в неделното утро, се включи екип от Центъра за специализация и професионална подготовка по пожарна безопасност и спасяване - гр.

Ансамбълът отвя конкуренцията по пътя към второ злато в София

https://www.24chasa.bg/sport/article/6792525

Ансамбълът отвя конкуренцията по пътя към второ злато в СофияСлед страхотното представяне в многобоя, ансамбълът на България получи нова рекордна висока оценка, с която спечели златото на пет обръча. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска - Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Лаура Траатс отново взривиха зала "Арена Армеец" с изпълнението си и получиха оценка от

Фото наблюдател! Истинско чудо! Огромен клон се сгромоляса на ул. "Радовиш" в Благоевград, на метри от паркирани коли

http://www.struma.com/obshtestvo/foto-nablyudatel-istinsko-chudo-ogromen-klon-se-sgromolyasa-na-ul_132431/

Огромен клон се сгромоляса на ул. "Радовиш" в Благоевград и по чудо не засегна паркирани наблизо автомобили, или преминаващи по улицата граждани. Сигналът бе подаден до полицията и огнеборци пристигнаха на място, за да разчистят улицата.

Хората твърдят, че дървото е старо и клонът се е счули от вятъра. Тази сутрин в Благоевград дърво падна и смаза автомобил.

Петя Петрова

За първи път. Ким слуша южнокорейски поп в Пхенян

http://clubz.bg/66153-za_pyrvi_pyt_kim_slusha_yujnokorejski_pop_v_phenqn

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и съпругата му И Сол Джу присъстваха днес на първия концерт на южнокорейски поп музиканти в Пхенян от повече от едно десетилетие, предаде Франс прес. Информацията е на агенция Йонхап, която се позовава на южнокорейското министерство на културата.

Концертът се състоя в момент на разведряване на обстановката на полуострова след две години на напрежение заради ядрените и ракетни опити на Северна Корея.

Общо 120 южнокорейци пристигнаха вчера в Пхенян. Сред тях има 11 музикални групи, танцьори, техници и майстори на таекуондо.

Двучасовият концерт тази вечер се състоя в големия театър в източен Пхенян, който има капацитет от 1500 места. 

Ройтерс отбелязва, че севернокорейският лидер присъства за първи път на южнокорейско представление в столицата. Пхенянската телевизия показа кадри как той ръкопляска в такт с някои от изпълнените песни, а по-късно се ръкува с изпълнителите и се снима за спомен с тях. 

Сред звездите на южнокорейския поп, на чийто изпълнение се наслаждаваше Ким, бяха и Red Velvet. Ето тук едно изпълнение на гърл бандата.

Зимните олимпийски игри в Южна Корея послужиха за катализатор на бързото разведряване между двете Кореи, припомня АФП. Ким Чен Ун изпрати в южната си съседка делегация, която включваше не само спортисти, а и собствената му сестра, която е важна фигура в севернокорейския режим.

Последваха дипломатически контакти, довели до предложения за срещи на върха както между двете Кореи, така и между Вашингтон и Пхенян.

На 27 април се очаква в Панминчжон да се състои среща между Ким Чен Ун и южнокорейския президент Мун Дже Ин. Датата за евентуална среща между Ким и президентът на САЩ Доналд Тръмп все още не е уточнена.

БТА

"Активни потребители": В повечето фабрични козунаци няма мляко и изобилства от Е-та

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/01/3156475_aktivni_potrebiteli_v_povecheto_fabrichni_kozunaci/?ref=rss


В най-разпространените козунаци в търговските вериги тази година не са открити синтетични багрила, но те изобилстват от Е-номера и заместители. В 11 от 16 продукта вместо мляко има заместители, а при една марка са спестени дори и яйцата или друг техен заместител.<br /><br />Това показва традиционното преди Великден проучване на организацията "Активни потребители", което анализира състава на индустриално приготвени козунаци. Информацията е извлечена от етикетите, т.е. от...

Силен вятър събори временни постройки в Шумен

http://nakratko.bg/category/58/157052/


Силен вятър събори временни постройки на търговски базар в Шумен. Те са се намирали в центъра на града. Сглобяемите щандове са поддали под напора на вятъра, който според данните рано сутринта е бил около 17 метра в секунда.

Германските пощи продавали данни на клиенти на партии

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792531

Германските пощи продавали данни на клиенти на партииГерманските пощи са продавали дании на свои клиенти на политически партии. Това съобщава днес неделното издание на вестник „Билд“. От пощите реагираха с твърдение, че се придържат към германските закони. Данни на клиенти са били продавани на партии още от 2005 година, пише вестникът. Преди изборите през 2017 година от тази възможност са се

В Struma.com! Акцията се разраства! Разбиха ОПГ! Обискираха дома на сводника Мурат в Сандански, задържаха жена му! Масови арести в ромската махала на Кюстендил

http://www.struma.com/krimi/v-struma-com-akciyata-se-razrastva-razbiha-opg-obiskiraha-doma-na_132430/

Заедно с Мурат е задържан и неговият братовчед Дани ...

Минути след като на входа на Благоевград бе задържан скандалноизвестният сандананин Мартин М., с прякор Мурат, криминалисти щурмуваха дома му на улица "Родопи" в Сандански, научи struma.com. В началото на обиските за разпит е задържана съпругата му, която е вкарана в полицията. В същото време по сигнал на колегите им от Благоевград започнаха масови претърсвания в ромската махала на Кюстендил.

Проверени са няколко адреса и са задържани 2 -ма души, за които има оперативна...

Продължава

Жените се бранят със спрейове, мъжете предпочитат газови пистолети

https://www.24chasa.bg/novini/article/6784278

Жените се бранят  със спрейове, мъжете предпочитат  газови пистолети124 хиляди оръжия за самозащита регистрирани Жените използват за самозащита лютиви спрейове, а мъжете предпочитат да се бранят с газови пистолети, сочат данните на един от най-големите оръжейни магазини в София. Освен от дамите спрейовете се купуват и от пенсионери. Вземат ги и родители, които ги дават на децата си.

"Синя" мъка и срещу "Берое"

http://clubz.bg/66152-sinq_myka_i_sreshtu_beroe

"Берое" би "Левски" с 2:1 насред "Герена" в мач от първия кръг на втората фаза на футболния ни елит. Така разликата в точките между двата отбора на третото и четвъртото място вече е само две - "сините" имат 50, а "зелено-белите" - 48.

Беройци играха по-добре и заслужено нанесоха ново разочарование на "Левски", който вече три проредни кръга няма победа. За последно тимът на Делио Роси спечели във Варна на 7 март.

Двубоят започна отлично за гостите. В третата минута Педро Еуженио заби страхотен гол почки с гръб към вратата, като се възползва от излизането напред на вратаря Божидар Митрев с диагонален прехвърлящ удар.

В 11-ата Еуженио удари греда.

"Левски" имаше няколко добри възможности, а в 42-ата минута получи доста спорна дузпа, след като Станислав Костов се строполи в наказателното поле. Роман Прохазка обаче стреля неубедително и вратарят Душан Перниш изби топката.

Нов шамар получиха "сините" и в началото на втората част, когато Камен Хаджиев засече с глава кълбото при центриране на Еуженио за 2:0.

"Левски" постепенно излезе от шока, помогна и 18-годишният Станислав Иванов, който влезе от скамейката. Той изработи попадението на Серджиу Буш в 75-ата - 1:2.

До края на срещата обаче левскарите не направиха достатъчно, за да стигнат поне до хикса, независимо че притиснаха сериозно своя опонент. Така допуснаха първо домакинско поражение този сезон. Не можаха да вкарат и трета поредна дузпа.

В събота "Левски" гостува на "Ботев" (Пловдив), а "Берое" излиза срещу "Верея" в старозагорско дерби. Ден по-рано е голямото дерби за титлата между "Лудогорец" и ЦСКА-София.

Папата: Спрете сечта в Сирия!

https://offnews.bg//sviat/papata-sprete-sechta-v-siria-677860.html

Папата призова да се сложи край на "сечта" в Сирия по време на великденското си послание от Ватикана.

В речта си "Урби ет орби" (Към града и към света) по случай католическия Великден днес пред хиляди хора на пл. "Св. Петър" папа Франциск каза още, че силата на християнското послание дава надежда на онеправданите, сред които са мигрантите и бежанците, които "толкова често са отхвърляни от съвременната култура на разхищение", пише Би Би Си.  Необходима е "солидарност с всички принудени да напуснат родните си земи, които са лишени от най-насъщното за преживяване", каза още папата.

"Днес ние се молим за плодовете на мира върху целия свят, започвайки с възлюбената и страдаща от дълго време земя на Сирия, чийто народ е разкъсван от сякаш непрестанна война", каза папата.

По време на първите си пет години като папа Франциск постоянно публично осъжда сирийския конфликт. От 2013 година той е водещата морална опозиция на западната военна интервенция.

Папа Франциск призова също за мир в Светите земи. Преди два дни 15 палестинци бяха застреляни от израелски войници на границата между Ивицата Газа и Израел. Конфликтът в региона "не пощадява беззащитните", отбеляза папата, цитиран от Ройтерс и БТА.

Франциск призова за международна помощ за Венецуела, за да не се налага на още хора да напускат родината си заради икономическата и политическа криза.

Той изрази надежда, че "плодовете на диалога" ще помогнат за мир и хармония на Корейския полуостров. Ръководителите на Северна и Южна Корея ще се срещнат на 27 април за първата си среща на върха от повече от десетилетие.

Папата призова и за повече усилия за постигане на хармония в разделената Украйна и прикани света да не забравя жертвите на конфликти, особено децата, предаде Асошиейтед прес.

Българките с общо три медала на обръч и топка на Световната купа в София

https://www.actualno.com/moresport/bylgarkite-s-obshto-tri-medala-na-obrych-i-topka-na-svetovnata-kupa-v-sofija-news_667490.html

Три медала спечелиха българските гимнастички във финалите на обръч и топка в индивидуалните дисциплини на Световната купа по художествена гимнастика в София. Катрин Тасева спечели сребърния медал във финала на обръча, след като получи резултат 19.950 за изпълнението си, докато Боряна Калейн грабна бронза с резултат 17.750 точки, предаде БГНЕС. Титлата в дисциплината бе за рускинята Александра Солдатова, която бе оценена с 18.550 за съчетанието си от съдиите. Солдатова спечели и титлата

Повече направления и повече пари за здраве от днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=371804

Националната здравноосигурителна каса вече ще плаща средно с 10% повече за клиничните пътеки. Това е залегнало в подписания Национален рамков договор за 2018 година, който влиза в сила от днес, 1 април. По-голямо е увеличението на пътеките за рехабилитация и долекуване.

Козунаци без мляко и яйца на пазара в България

https://www.vesti.bg/bulgaria/kozunaci-bez-mliako-i-iajca-na-pazara-v-bylgariia-6080888

Това показва проучване на „Активни потребители”, което анализира състава на индустриално приготвени козунаци

Хелън Мирън си "татуирала" вежди

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6792524

Хелън Мирън си "татуирала" веждиБританската актриса Хелън Мирън, която е на 72 години, отдава добрия си външен вид на процедура по нанасяне на перманентен грим на веждите си, съобщи "Контактмюзик", цитиран от БТА. Методът представлява недълбока медицинска татуировка. "Ще ви кажа какво направих наскоро и обожавам - татуирах си веждите", каза звездата пред в. "Дейли мейл".

Ердоган нарече Израел терористичена държава

http://www.mediapool.bg/erdogan-nareche-izrael-teroristichena-darzhava-news277497.html

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи Израел като "терористична държава", предаде БТА. Думите му са част от размяната на остри реплики между него и израелският премиер Бенямин Нетаняху през последните дни. Спорът се разрази, след като турският президент критикува Израел за насилието по време на протестите на палестинци в ивицата Газа, обвинявайки го, че е използвал "непропорционална сила" и е извършил "безчовечна атака". Израелският премиер каза на свой ред, че не приема да бъде поучаван "от този, който безогледно бомбардира цивилни от години". "Ей Нетаняху, съвземи се", заяви Ердоган в реч пред граждани преди окръжен конгрес в Адана на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). "Ти си терористична държава. Ясно е какво правиш в Газа, Ерусалим. Никой в света не те обича", каза още турският президент. "Трябва да знаеш следното: не се занимавай с угнетени хора. Не се занимавай с нас! Не чакай от нас положителна дума, когато не постъпваш честно", добави Ердоган в обръщението си към израелския премиер. В петък десетки хиляди палестинци се събраха близо до границата с Израел на протести. В тях се настоява за правото на завръщане на палестинските бежанци, които са избягали или са били прогонени от домовете си във войната, последвала създаването на държавата Израел през 1948 г. Най-малко 16 палестинци, които се доближили до граничните ограждения, са били застреляни от израелски войници, а над 1400 са били ранени по данни на здравното министерство на ивицата Газа. Израелската армия заяви, че е открила огън по протестиращи, които са замеряли войниците с камъни или коктейли "Молотов", стреляли са по тях или са се опитали да проникнат в Израел през граничните ограждения.  

Папата зове за край на "клането" в Сирия

http://clubz.bg/66151-papata_zove_za_kraj_na_klaneto_v_siriq

Папата призова днес, навръх католическия Великден, за край на "клането" в Сирия. Това стана по време на традиционното му послание за Възкресение във Ватикана, съобщава Би Би Си.

Той помоли Господ да излекува раните в Южен Судан и Демократическа република Конго и призова за диалог на Корейския полуостров.

Франциск отбеляза, че силата на християнското послание дава надежда за лишените и потиснатите. Тук той включи мигрантите и бежанците, които по думите му са "така често отхвърлени от днешната култура на разхищение".

"Днес, ние се молим за плодовете на мира в цял свят, като започваме с обичната и дълго страдаща сирийска земя, чийто народ е разкъсван от изглеждаща безкрайна война", каза папата. 

По време на първите пет години на своето управление Франциск периодично осъждаше сирийския конфликт. 

Проучване: Купешките козунаци са с лошо качество и пълни с Е-та

https://www.actualno.com/society/prouchvane-kupeshkite-kozunaci-sa-s-losho-kachestvo-i-pylni-s-e-ta-news_667487.html

Козунаците по магазините тази година не съдържат синтетични багрила, но пък изобилстват от Е-номера и заместители. Това показва проучване на „Активни потребители”, което анализира състава на индустриално приготвените обредни хлябове. Информацията е извлечена от етикетите, т.е. от това, което самите производители са декларирали. Отделно е проведен и лабораторен тест за наличие на оцветителя Е102 (тартразин). В проучването са включени 16 марки козунаци, закупени от търговски

Успокояват ни: Няма реален риск „Тянгун-1“ да падне над България

//dariknews.bg/novini/bylgariia/uspokoiavat-ni-niama-realen-risk-tiangun-1-da-padne-nad-bylgariia-2088430

Няма реален риск китайската космическа станция „Тянгун-1“ да падне над България. Това каза началникът на Висшето военноморско училище във Варна флотилен адмирал проф.Боян Медникаров. В Планетариума на учебното заведение от 28 март е сформиран оперативен щаб, който

Петър Зехтински: Срещу "Байерн" играх капитан с лентата на отрядник от охраната на стадиона

https://www.24chasa.bg/sport/article/6792491

Петър Зехтински: Срещу "Байерн" играх капитан с лентата на отрядник от охраната на стадионаСъбирам фланелки с моя номер 10, но нямам на Пеле Петър Зехтински-Зико е роден на 15 септември 1955 г. в Пловдив. Полузащитник, играл за "Тракия" ("Ботев") - Пловдив, в периода 1976-1991 г., "Арда" (Кърджали) и "Омония" (Кипър) през 1986-1987 г. Шампион на Кипър с "Омония" през 1987 г.. Има 351 мача и 39 гола за "Тракия" ("Ботев") в "А" група.

Автобус с деца катастрофира

http://www.mediapool.bg/avtobus-s-detsa-katastrofira-news277496.html

Автобус, превозващ деца, и лек автомобил катастрофираха рано тази сутрин на пътя Севлиево-Варна, в района на Севлиево, до село Богатово. Загинал е шофьорът на леката кола. Няма други пострадали, децата са добре. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал след 07 ч. Вероятно децата са пътували на екскурзия. Малко преди 8 ч. от агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че временно е ограничено движението по пътя София - Велико Търново района на с. Богатово заради катастрофа. Движението се пренасочваше през Севлиево и с. Богатово.  

Григор към феновете си: Винаги е хубаво да ви благодаря

https://petel.bg/Grigor-kam-fenovete-si--Vinagi-e-hubavo-da-vi-blagodarya__258057

Григор Димитров отправи послания към феновете си след неубедителните си игри напоследък. Гришо стигна до номер 3 в света, но от понеде...

Съчетанието с пет обръча донесе злато на България (Видео)

https://petel.bg/Sachetanieto-s-pet-obracha-donese-zlato-na-Balgariya--Video--__258059

Кадри Youtube Националният ни ансамбъл по художествена оценка спечели златния медал във финала на пет обръча на Световната купа в София. Гр...

Католиците днес честват Великден! Папа Франциск поздрави народите

https://petel.bg/Katolitsite-dnes-chestvat-Velikden--Papa-Frantsisk-pozdravi-narodite__258060

На днешния ден католиците по света честват Възкресение Христово. На снощното бдение на Велика Събота, папата призова католиците по свет...

Моуриньо: Невъзможно е да се борим с "Манчестър сити"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/01/3156470_mourinyo_nevuzmojno_e_da_se_borim_s_manchestur_siti/?ref=rss


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо реално развя бялото знаме далеч преди края на сезона, след като обяви че отборът му няма как да следва "Манчестър сити". Според португалския специалист "Сити" са едно ниво над всички останали във Висшата лига.<br /><br />След 31 мача "гражданите" имат преднина от 16 точки, а следващата събота двата тима се изправят един срещу друг в двубой, който може да короняса "Сити" с титлата.<br...

Ердоган обяви Израел за терористична държава

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/01/3156472_erdogan_obiavi_izrael_za_teroristichna_durjava/?ref=rss


Размяната на остри реплики през последните два дни между президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и израелския премиер Бенямин Нетаняху продължи днес с думите на турския лидер, който оприличи Израел на "терористична държава", предаде БТА. Полемиката се разрази, след като турският президент критикува вчера Израел за насилието по време на протестите на палестинци в ивицата Газа, обвинявайки го, че е използвал "непропорционална сила" и е извършил "безчовечна...

Безплатно пътуване с БДЖ за пътниците в запалилия се влак

http://www.mediapool.bg/bezplatno-patuvane-s-bdzh-za-patnitsite-v-zapaliliya-se-vlak-news277495.html

С безплатно пътуване с влак по избрана дестинация ще бъдат компенсирани хората, пътували със запалилия се в петък вечерта влак от София до Бургас. Композицията пламна край гара Коньово. Изгоряха два вагона, а пътниците престояха на гарата два часа преди да бъдат извозени до Бургас с автобуси. Заради инцидента "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД ще компенсира клиентите си от този влак, съобщиха от дружеството в неделя. Желаещите да получат компенсацията си могат да го направят на всяка гара от 2 април. Условието е да покажат билета си за запалилия се влак. Късно в събота започна операцията по изтегляне на изгорелите вагони. Те трябва да бъдат закарани до депо в Пловдив, където ще се търси причината за пожара. Водещата версия остава проблем с електрическата инсталация. Кондукторката, която първа е видяла дима и е помогнала за евакуацията, е обгазена и затова сега е настанена в болница. Медицинска помощ са потърсили началникът на влака и един от машинистите, които са помагала в гасенето на огъня с наличните пожарогасители.

Компенсират пътниците от изгорелия влак за Бургас с безплатни билети

https://frognews.bg/novini/kompensirat-patnitsite-izgoreliia-vlak-burgas-bezplatni-bileti.html

”БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще компенсира всички свои клиенти, които са пътували с бързия влак от София за Бургас на 30 март 2018 г.

Силвестър Сталоун потвърди: Шварценегер е добре

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792513

Силвестър Сталоун потвърди: Шварценегер
е добре Холивудският актьор Силвестър Сталоун потвърди, че колегата му и бивш губернатор на американския щат Калифорния Арнолд Шварценегер е добре и му пожела бързо възстановяване, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА. Шварценегер беше приет в болница за смяна на аортна клапа, но след усложнения при интервенцията,

Утре тестват сирените във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=371803

Националната система за ранно предупреждение и оповестяване ще бъде тествана във Варна утре - 2 април - понеделник, около 13 часа. Това съобщиха от полицията за Moreto.net. Оттам допълниха, че по време на профилактиката всяка сирена ще бъде просвирена за 5 – 10 секунди.

Във великденското си слово папа Франциск призова за мир в Близкия изток

https://www.actualno.com/europe/vyv-velikdenskoto-si-slovo-papa-francisk-prizova-za-mir-v-blizkija-iztok-news_667486.html

Папа Франциск отправи традиционното послание към „Града и света“ /“Урби ет Орби“/ пред поклонниците на ватиканския площад „Свети Петър“, поздравявайки целия свят с Възкресение Христово. Католическият Великден е седмица преди православния. Церемонията започна по обед и се излъчваше директно в десетки страни по света. „Христос воскресе!“, провъзгласи папата. В своето обръщение той призова за мир в целия свят и,

Реджеп Тайип Ердоган нарече Бенямин Нетаняху „терорист“

http://www.cross.bg/netanyahy-erdogan-redzhep-1571574.html

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в неделя обвини Бенямин Нетаняху, че е "терорист", след като израелският премиер отхвърли „моралните уроци" на Турция за смъртоносните сблъсъци, които се състояха в петък на Ивицата Газа, предава Hyriet. „Хей, Нетаняху, вие сте окупатор на тези земи и в същото време сте терорист", заяви Ердоган в излъчена по национална телевизия реч, изнесена пред негови последователи в южната турска провинция Адана.  

7 нелегални мигранти спасени от р. Тунджа

http://www.mediapool.bg/7-nelegalni-migranti-spaseni-ot-r-tundzha-news277494.html

Гранични полицаи задържаха 7 нелегални мигранти на границата в района на р. Тунджа, съобщи МВР. Заловените са петима мъже и две жени, самоопределящи се като сирийци. Те опитали да влязат на българска територия в района на р. Тунджа, въпреки пълноводието. Наложило се да бъдат спасени от екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" от Ямбол и с хеликоптер от Специализирания отряд за въздушно наблюдение. Задържани са още каналджията, иракски гражданин, който водел групата, и двама българи, които я чакали на наша територия. Случаят е докладван на Районната прокуратура в Елхово. Образувани са 3 досъдебни производства срещу нелегалните мигранти, срещу каналджията и българите. Действията по разследването продължават. 17 нелегални мигранти пък са били заловени от полицията в Септември. Автопатрул засякъл микробус с чужда регистрация на разклона за село Симеоновец и след кратко преследване бусът бил спрян. При извършената проверка униформените установили в него общо 17 чужди граждани без документи за самоличност. 13 от тях казали, че са афганистанци, останалите четирима - иракчани. За 24 часа е задържан водачът на микробуса. Работата по случая продължава.

Ердоган: Ей, Нетаняху, съвземи се, ти си терористична държава

https://www.24chasa.bg/novini/article/6792507

Ердоган: Ей, Нетаняху, съвземи се, ти си терористична държава Размяната на остри реплики през последните два дни между президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и израелския премиер Бенямин Нетаняху продължи днес с думите на турския лидер, който оприличи Израел на "терористична държава", съобщава БТА. Полемиката се разрази, след като турският президент критикува вчера Израел за насилието по време на

Бронзов медал за Катрин Тасева на топка

https://www.24chasa.bg/sport/article/6792496

Бронзов медал за Катрин Тасева на топкаКатрин Тасева се пребори за втори медал във финалите на отделните уреди на световната купа в София. След среброто на обръч грацията спечели и бронз с топка. За нежната си композиция Тасева беше оценена с 17.650 точки.  Победителка на топка стана Александра Солдатова от Русия с 18.300, а среброто грабна сънародничката й Екатерина Селезньова с

Музей за Казанова отваря врати във Венеция

https://www.investor.bg/novini/346/a/muzei-za-kazanova-otvaria-vrati-vyv-veneciia-258587/

Откриването на музея в двореца Папафава в понеделник съвпада с рождения ден на авантюриста

Заловиха нелегални мигранти след преследване

http://dnes.dir.bg/news/migranti-bezhanskiat-natisk-27011902

Общо 17 нелегални мигранти са заловени от служители на РУ-Септември в микробус с чужда регистрация. Други седем нелегални мигранти са задържани край Елхово.

Макрон смята, че изкуственият интелект може да е заплаха за демокрацията

https://www.actualno.com/europe/makron-smjata-che-izkustvenijat-intelekt-moje-da-e-zaplaha-za-demokracijata-news_667485.html

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че изкуственият интелект „може напълно да заплаши демокрацията“, ако не бъде контролиран. Той обаче допълни, че дигиталните алгоритми трябва да направят публичните и частните услуги по-ефективни. Според него технологията трябва да бъде открита за обществен контрол, за да има доверие към нея. Това предава изданието Politico, цитирано от "Фокус". „Ролята ми не е да блокирам тази промяна, а да обучавам хората да им

Коментар №3 на седмицата: Защо е по-добре на масата, а не в менюто?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6792421

Коментар №3 на седмицата: Защо е по-добре на масата, а не в менюто?Коментар на политолога Иван Кръстев за срещата ЕС-Турция във Варна специално за "24 часа" Малките европейски народи са научили от историята си, че когато не са поканени на масата за преговори, най-вероятно тяхното място е някъде в менюто. Срещата във Варна е важна, защото е демонстрация, че малките страни могат не просто да бъдат на масата за

Отзоваването на руски дипломати не значи край на комуникацията с Русия

https://www.investor.bg/evropa/334/a/otzovavaneto-na-ruski-diplomati-ne-znachi-krai-na-komunikaciiata-s-rusiia-258583/

Според координаторa на Европейския съвет за външна плитика Даниел Стефанов до момента Путин е получавал това, което иска без да плаща политическа цена

Папа Франциск призова за мир в Светите земи

http://dnes.dir.bg/news/katolitzi-velikden-papa-frantzisk-27011901

В посланието си "Урби ет орби" (Към града и към света) по случай католическия Великден папа Франциск призова за мир в Светите земи.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване