Tesla отчете пето поредно тримесечие с рекордна загуба

https://www.investor.bg/novini/444/a/tesla-otchete-peto-poredno-trimesechie-s-rekordna-zaguba-260438/

Илон Мъск потвърди производствената цел за Model 3 и отрече нуждата от допълнително набиране на капитал, но направи нескопосани коментари пред анализаторите

Взривът в Северен Лондон може да е предизвикан от хвърлен в огъня мобилен телефон (ВИДЕО)

http://nakratko.bg/category/25/158861/


Над 30 души пострадаха при мощна експлозия в Северен Лондон, повечето от които са деца стана ясно по-рано днес, пише Дейли мейл.

Започва строителството на Бронзовата къща

http://www.struma.com/bulgariya/zapochva-stroitelstvoto-na-bronzovata-kushta_133808/

Работата по издигането ѝ ще бъде проследена от президента на Австрия Александър Ван дер Белен и кметът на София Йорданка Фандъкова

Започва строителството на Бронзовата къща на мястото на бившия мавзолей в центъра на София.

Работата по издигането ѝ ще бъде проследена от президента на Австрия Александър Ван дер Белен и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Проектът се реализира с австрийска финансова подкрепа.

Бронзовата къща е вдъхновена от традиционната българска архитектура и по-специално от Хрельовата кула от Рилския манастир.

С тази арт-инсталация Столична община поставя символично...

Продължава

Започва строителството на Бронзовата къща

http://nakratko.bg/category/76/158860/


Започва строителството на Бронзовата къща на мястото на бившия мавзолей в центъра на София. Работата по издигането ѝ ще бъде проследена от президента на Австрия Александър Ван дер Белен и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Заев: Вярвам, че заедно с Гърция можем да постигнем решение за името на Македония

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844247

Заев: Вярвам, че заедно с Гърция можем да постигнем решение за името на МакедонияВярвам, че Македония заедно с Гърция може да постигне решение преди провеждането на Европейския съвет в края на юни, заявил македонският премиер Зоран Заев, отговаряйки на журналистически въпрос след подписването на меморандум за сътрудничество с Женевския център за демократичен контрол на въоръжените сили, съобщава в. "Нова Македония".

7 държави участват в Международната регата Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/woD_1lfBSQ4/

7 държави участват в Международната регата “Порт Бургас – Бургаска ветроходна седмица”. Състезанието стартира днес и ще продължи до неделя. В регата участват състезатели от България, Финландия, Румъния, Турция, Украйна, Русия и Германия.

Ветроходците ще премерят сили в класовете Оптимист, Лазер 4.7, Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 420, 470 и Фин. Най- много са в клас Оптимист – 100, в  клас Лазер – 50, в клас 470 – 15, в клас 420 – 8, и в клас Фин – 15 .Организатор на регата е  Яхт клуб “Порт Бургас”.

Гонките могат да се наблюдават от крайбрежната алея в Морската градина, както и от Моста.

Предимно слънчево днес

http://www.struma.com/bulgariya/predimno-slunchevo-dnes_133807/

Превалявания в Западна България

Днес отново ще преобладава слънчево време. В източните райони и Горнотракийската низина преди обяд ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Временни увеличения на облачността ще има и над Западна България, но само на отделни места в планинските райони в следобедните часове превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

По Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, които около обяд ще се разсеят и ще се...

Продължава

Австрия иска да намали детските надбавки за деца в чужбина

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/05/03/3172712_avstriia_iska_da_namali_detskite_nadbavki_za_deca_v/?ref=rss


Мнозина чуждестранни работници в Австрия ще бъдат засегнати от орязване на детските надбавки, ако децата им живеят в родните им страни, а не в Австрия с тях. Това предвижда проектозакон на австрийското правителство, представен вчера, предаде ДПА.<br /><br />Ако законът бъде приет от парламента, социалните плащания ще бъдат намалени за работници от страни с по-нисък жизнен стандарт, а плащанията за граждани на страни с по-висок жизнен стандарт ще се повишат.<br /><br...

Последната българска подводница отива за скрап, 3 млн. лв. трябват, за да е музей

https://www.24chasa.bg/novini/article/6843688

Последната българска подводница отива за  скрап, 3 млн. лв. трябват, за да е музей- Обидно и болно е да се гледа как ръждясва на кея пред очите ни, твърдят от Съюза на подводничарите - Собственик на “Слава” е община Варна, оттам казват, че само средствата за изваждането ѝ вече надхвърлят милион   Последната българска подводница “Слава” ръждясва на кея във военноморската база във Варна и ако не се вземат спешни мерки за

Емил Караниколов: Няма държава, която да е приела еврото и да е била недоволна

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/05/03/3172709_emil_karanikolov_niama_durjava_koiato_da_e_priela/?ref=rss


Няма държава, която да е приела еврото и да е била недоволна. Правителството работи за влизането на България в чакалнята на еврозоната до една година. Това коментира министърът на икономиката Емил Караниколов в ефира на Би Ти Ви.<br /><br />Според него държавата е изпълнила абсолютно всички условия за това. &quot;В еврозоната ще имаме повече ликвидност, повече права и свързаност с европейските банки&quot;, каза икономическият министър и пожела България да не се сравнява с...

Соломон Паси: Краят на войната на Корейския полуостров означава едно ново начало

http://www.struma.com/bulgariya/solomon-pasi-krayat-na-voinata-na-koreiskiya-poluostrov-oznachava-edno_133806/

По думите му е било грешка, че Европейският съюз не се е намесил на Корейския полуостров

„Краят на войната на Корейския полуостров означава едно ново начало”, каза Соломон Паси в студиото на „Тази сутрин”. Той коментира, ще бъде много интересно дали Нобеловата награда мир ще бъде връчена на Доналд Тръмп и Северна Корея.

„Кандидатите са много. Наградата може да бъде споделена между Тръмп и Ким Чен-ун, и вероятно южнокорейският президент Мун Дже-ин”, смята Паси.

По думите му е било грешка, че Европейският съюз не се е намесил на...

Продължава

Емил Караниколов: Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната

http://nakratko.bg/category/59/158858/


„Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че е наше право да искаме да влезем в тази чакалня”, смята министърът на икономиката Емил Караниколов.

Емил Караниколов: Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната

http://www.moreto.net/novini.php?n=373545

„Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че е наше право да искаме да влезем в тази чакалня”, смята министърът на икономиката Емил Караниколов. По думите му няма държава, която да е приела еврото като валута и сега да се оплаква.

Партията на Веселин Марешки иска референдум за излизане от НАТО

http://www.transmedia.bg/2018/05/03/%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d1%84%d0%b5/

Представената в Народното събрание партия „Воля“ ще иска референдум за излизане на България от НАТО. Това заяви в интервю за БНР лидерът на партията Веселин Марешки.

„Това ще бъде една от големите ни инициативи в кампанията за европейските избори. Ние считаме, че НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва. В момента се говори за няколко милиарда, които трябва да се вземат от българския народ и да се дадат за безсмислена купчина желязо, от която българският народ нищо няма да види. Ние сме абсолютно против това! Ако НАТО иска да бъде наш партньор, те спокойно могат да ни подарят няколко самолета, а не последните български пари от най-бедната държава в Европа да ги изсмучат и на практика да хвърлят народа в още по-голяма бедност“, разясни позицията си Марешки.

Марешки не се ограничи до НАТО, но и посочи Европа като един от основните проблеми на България. „Те (Европейският съюз – бел. ред.) забраниха изграждане на нова АЕЦ, накараха ни да затворим предварително наши реактори, забраниха ни да участваме в „Южен поток“. В същото време си изграждат „Северен“, „Турски“ и всякакви други потоци. Германски, френски, американски фирми съвсем свободно си инвестират и сътрудничат с Русия, но това е забранено на Китай. Нас вместо да ни направят мост към Русия и Изтока, ни правят преграда към тях. На практика едва ли не насила ни вкарват в увеличаване на напрежението. Надявам се да не се стига до военни конфликти. Тези неща могат да бъдат променени, след като истински европейски патриотични формации застанат в управлението или начело на ЕС“, сподели Марешки.

Емил Караниколов: Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната

http://www.struma.com/bulgariya/emil-karanikolov-izpulnili-sme-vsichki-iziskvaniya-za-chakalnyata-na-evrozonata_133805/

„Не считам, че животът ще поскъпне след въвеждане на еврото, ние сме вързани към него и сега”, категоричен е министърът

„Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че е наше право да искаме да влезем в тази чакалня”, смята министърът на икономиката Емил Караниколов. По думите му няма държава, която да е приела еврото като валута и сега да се оплаква.

„Не считам, че животът ще поскъпне след въвеждане на еврото, ние сме вързани към него и сега. Ще има много повече ползи за нас”, категоричен е министърът.

Той добави, че това ще бъде много...

Продължава

Болна жена получи общинско жилище в „Люлин” без врати, прозорци и мивки

http://nakratko.bg/category/58/158857/


Болна жена получи предложение да бъде настанена в разбито общинско жилище без врати, прозорци, мивка и тоалетна. То се намира в столичния район „Люлин”. Диана Павлова остава без собствен дом след имотна измама.

Xiaomi подаде документи за IPO в Хонконг

https://www.investor.bg/novini/261/a/xiaomi-podade-dokumenti-za-ipo-v-honkong-260434/

Очаква се това да е най-голямото листване на китайска технологична фирма от близо четири години

Кметът Иван Портних откри Европейски форум за морски транспорт

http://www.barometar.net/90893/

Кметът на Варна Иван Портних откри Европейския форум за морски транспорт, който се провежда във Варна днес и утре. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. „Чест е за нашия град да бъде домакин на това престижно събитие, което утвърждава имиджа на Варна като морска столица на България, като […]

Европарламентът ще поиска правила за собствеността на медиите в ЕС

http://econ.bg/Новини/Европарламентът-ще-поиска-правила-за-собствеността-на-медиите-в-ЕС_l.a_i.761242_at.1.html

Европейският парламент ще обсъди днес доклад за свободата на медиите в Европейския съюз, в който се предлага да се забрани или поне да стане напълно...

Парламентът ще обсъжда депутатските заплати и ваканции

http://nakratko.bg/category/58/158856/


Очаква се депутатите да обсъдят промени в парламентарния правилник. Според предложението на БСП депутатските заплати трябва да бъдат намалени с близо 600 лева, а почивките да са съобразени с официалните празници.

Пълен абсурд: Насред поле до София - знак за кръстовище

https://www.vesti.bg/bulgaria/pylen-absurd-nasred-pole-do-sofiia-znak-za-krystovishte-6081895

„Просто малко са се престарали в момента колегите от фирмата”, заяви кметът на „Надежда”

Важно за всички, които имат кредити! Сменят лихвите..

http://www.struma.com/obshtestvo/vajno-za-vsichki-koito-imat-krediti-smenyat-lihvite_133804/

Формулата за пресмятане на лихвите по много от банковите кредити ще бъде сменена от 1 юли. В момента лихвите по потребителските и жилищните кредити може да се определят като сума от променлив лихвен процент и надбавка. Като този променлив лихвен процент може да е един от пазарните индекси ЛИБОР, ЮРИБОР, СОФИБОР или индикатори, публикувани от БНБ или от НСИ. От 1 юли обаче БНБ спира да изчислява справочните индекси СОФИБИД и СОФИБОР.

Според Регламент на ЕС, индекси, използвани във...

Продължава

Президентът на Австрия пристига на официално посещение в България

http://nakratko.bg/category/59/158855/


По покана на държавния глава Румен Радев, на официално посещение в България ще бъде президентът на Република Австрия Александър Ван дер Белен. Днес на площад „Св. Александър Невски“ в столицата от 10.

Германия и Франция поискаха от Израел да предостави на МААЕ данните си за Иран

http://www.struma.com/bulgariya/germaniya-i-franciya-poiskaha-ot-izrael-da-predostavi-na-maae_133803/

Информацията трябва да бъде предадена възможно най-скоро на МААЕ, за да бъде проверена, подчерта Меркел

Израел трябва да предостави на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) събраните данни, за които твърди, че показват, че Иран води ядрени изследвания въпреки международния контрол, заяви германската канцлерка Ангела Меркел на съвместна пресконференция със словашкия премиер Петер Пелегрини, предаде ТАСС.

Информацията трябва да бъде предадена възможно най-скоро на МААЕ, за да бъде проверена, подчерта Меркел. Тя заяви, че "има редица проблеми с Иран", предвид...

Продължава

Парламентът ще разгледа промени в Закона за съдебната власт

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844243

Парламентът ще разгледа промени в Закона за съдебната властПарламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за съдебната власт. След това депутатите ще изслушат министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков относно напредъка по приоритетните пътни проекти, предаде БТА. В програмата е и първо гласуване на промени в Закона за Държавна агенция "Национална сигурност".

Има нов списък на медицинските изделия, предназначени за хората с увреждания

http://nakratko.bg/category/58/158854/


Гарантиране правата на хората с увреждания е един от основните приоритети в Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017- 2021 г.

В. "Вима": Белград иска да стане новият Дубай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844241

В. "Вима": Белград иска да стане новият ДубайБолан Белобаба, собственик на автомивка в Белград, е отказал да напусне сградата, в която от 38 годиин насам се помещават неговите машини. На това място правителството има амбицията да построи парк. Той казва пред в. "Ню Йорк Таймс", че е бил заплашван. Паркът е част от амбициозна инвестиция в размер на три милиарда евро, един комплекс,

Петима загинаха при катастрофа на военен самолет в САЩ

http://www.struma.com/bulgariya/petima-zaginaha-pri-katastrofa-na-voenen-samolet-v-sasht_133802/

Машината се е разбила близо до летището на град Савана в американския щат Джорджия

Авио инцидент в Съединените щати – петима души загинаха при катастрофа на военнотранспортен самолет.

Машината се е разбила близо до летището на град Савана в американския щат Джорджия.

Трагедията се е разиграла със самолет на Националната гвардия на Пуерто Рико. Той е изпълнявал тренировъчен полет и е паднал на пътно кръстовище.

Същевременно самолет на авиокомпанията „Саутуест еърлайнс” извърши извънредно кацане в Кливланд заради пукнатина на един от...

Продължава

Валери Симеонов: Само църквата не продава лотарийни билети

https://frognews.bg/novini/valeri-simeonov-samo-tsarkvata-prodava-lotariini-bileti.html

Това коментира пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов, който внесе предложение за ограничаване на рекламата на хазартния бизнес.

Емил Караниколов: Готови сме за чакалнята на Еврозоната

https://dnes.dir.bg/ikonomika/emil-karanikolov-gotovi-sme-za-chakalnyata-na-evrozonata

Животът няма ще поскъпне с въвеждане на еврото, ние сме вързани към него и сега, категоричен е министърът

Подписа ли ЦСКА-София с вратар от “Уест Хем”? Истината

http://clubz.bg/67397-podpisa_li_cska_sofiq_s_vratar_ot_%E2%80%9Cuest_hem%E2%80%9D_istinata

Вчера официалният сайт на лондонския “Уест Хем” публикува информация, че Валентин Обретенов, кадър на “чуковете”, е подписал договор с ЦСКА-София.

Новината беше преведена от български медии и обиколи вече май всичките, а Обретенов е представен като първо ново попълнение в клуба за новия сезон.

Истината е малко по-различна.

Валентин Обретенов е роден през март 2000 г. в Русе. Известно време той е бил в системата на “Уест Хем Юнайтед”. В Англия това се нарича “фондация” - понятието включва клубове и отбори (най-често училищни), които работят по системата и методиката на даден голям клуб. В случая това е славният “Уест Хем”.

Обретенов е бил част от колежанския отбор на “чуковете” или Second Chance, както е името на проекта. Преди години той е бил предложен на българския треньор Красимир Корсачки, който живее в Лондон, работи за “Чарлтън” и “Уест Хем”, а отскоро има и собствена школа.

Корсачки предлага Обретенов на двата клуба, а “Уест Хем” го одобрява. Голямо предимство за тийнеджъра е, че редовно е тренирал с вратарите до 18 и 23 г. на клуба на Боби Мур. 

Всичко това разказа Корсачки пред Клуб Z.

Валентин Обретенов преминава в отбора за юноши старша възраст на ЦСКА-София (с треньор Ивайло Станев) през зимата. Известно време е отнело да бъдат оправени документите му, за да може да играе. Сега той е втори вратар на тима (титуляр е Борис Груев), който играе в Елитната юношеска група до 19 г.

Може да дебютира скоро за юношите. Няма професионален договор с “червените”. Информацията на “Уест Хем” е подвеждаща, а иначе е нормално клубът да се похвали, че футболист, преминал през Second Chance, е в ЦСКА-София.

Едно нещо е безспорно - Валентин Обретенов има качества. Но на този етап той е надежда за бъдещето, а не някой, който ще почне да пази на ЦСКА от новия сезон. Предвид възрастта му е по-вероятно да продължи да играе за юношите старша възраст на клуба и през сезон 2018-2019.

ЕС няма да преговаря под заплаха за митата от САЩ, настоя Юнкер

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/05/03/3172707_es_niama_da_pregovaria_pod_zaplaha_za_mitata_ot_sasht/?ref=rss


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза вчера, че Европейският съюз няма да приеме заплахи в преговорите със САЩ, за да си осигури постоянно изключване от американските вносни мита върху стоманата и алуминия, предаде &quot;Ройтерс&quot;, цитирана от БТА.<br /><br />Американският президент Доналд Тръмп удължи временното изключване на ЕС от митата до 1 юни, въпреки че представители на ЕС казаха, че не е ясно какво иска Вашингтон.<br /><br />Бих...

Командирът на българските ВМС: Нито една държава не може сама да осигури морската си сигурност

https://petel.bg/Komandirat-na-balgarskite-VMS--Nito-edna-darzhava-ne-mozhe-sama-da-osiguri-morskata-si-sigurnost-__262836

Нито една държава или организация не може сама да осигури морската си сигурност, а заплахите, включително и в Черно море, са сериозни и не ...

ЕС обсъжда във Варна пускането на нови фериботни линии между България, Турция и Русия

https://petel.bg/ES-obsazhda-vav-Varna-puskaneto-na-novi-feribotni-linii-mezhdu-Balgariya--Turtsiya-i-Rusiya__262831

снимки "Петел" Развитието на т.нар. морски магистрали в Черно море, по които да се осъществяват нови и по-ефективни фериботни превози, ще ...

Вериги за всички коли от 15 ноември до 1 март

https://petel.bg/Verigi-za-vsichki-koli-ot-15-noemvri-do-1-mart__262837

Снимка Булфото Всяко превозно средство задължително ще трябва да бъде оборудвано с вериги в периода от 15 ноември до 1 март. Това е част о...

77 души загинаха при пясъчна буря в Индия

https://petel.bg/77-dushi-zaginaha-pri-pyasachna-burya-v-Indiya__262838

Снимка Туитър Пясъчна буря, която се разрази в северните части на Индия, уби 77 души и рани 143-ма, след като силни ветрове събориха дървета ...

Извънредно в „Петел”: Руски изтребител се разби в Сирия

https://petel.bg/Izvanredno-v----Petel-----Ruski-iztrebitel-se-razbi-v-Siriya__262839

Снимка: РИА Новости В Сирия се разби руският изтребител ​​Su-30SM, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия. "И двамата пилоти, ...

Оставиха в ареста мъжа, хвърлил бомбичка по полицаи

https://petel.bg/Ostaviha-v-aresta-mazha--hvarlil-bombichka-po-politsai__262840

Снимка Булфото Съдът остави в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който хвърли бомбичка по време на вечното дерби между "Левски" и ЦСКА и ран...

Номинират Доналд Тръмп за Нобелова награда за мир

http://www.struma.com/bulgariya/nominirat-donald-trump-za-nobelova-nagrada-za-mir_133801/

Предложен е от американски конгресмени заради усилията му за помиряване на двете корейски държави

Американският президент Доналд Тръмп ще бъде номиниран за Нобелова награда за мир. Инициативата е на американски конгресмени, които изпратиха писмо до нобеловия комитет в Осло.

Аргументът на 13-те конгресмени е, че Тръмп е заслужил наградата заради усилията за помиряване на двете корейски държави, премахването на ядрените оръжия от полуострова и постигането на мир.

Любопитното е, че Тръмп беше номиниран за Нобел и през миналата година. Неговият предшественик Барак Обама...

Продължава

Дете пострада при катастрофа във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=373519

На ул. «Никола Симов» във Варна, в посока бул. «Република», е възникнало ПТП. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Варна за Moreto.net. Водач на автомобил, по време на движението си, блъска пешеходец – дете, което пресича пътното платно.

Заев очаква разрешаването на спора за името на Македония до юни

https://www.actualno.com/balkani/zaev-ochakva-razreshavaneto-na-spora-za-imeto-na-makedonija-do-uni-news_672728.html

"Вярвам, че е възможно Македония и Гърция да стигнат до решение на спора за името преди срещата на Съвета на министрите на ЕС." Това каза македонският премиер Зоран Заев, цитиран от държавната телевизия в Скопие. "Бих искал да постигнем решение дори и преди срещата ЕС-Западни Балкани, която ще се състои на 17- 18 май, но много по-важно е, да постигнем решение...ще се опитаме да намерим решение, което ще гарантира на Македония автоматична покана за НАТО и получаване на дата за зап

Теодора Маджарова лети за Истанбул на 8 май

https://offnews.bg//obshtestvo/teodora-madzharova-leti-za-istanbul-na-8-maj-679862.html

Полетът на онкоболната Теодора за Истанбул е насрочен за 8 май.

Това съобщи съпругът й Александър Русанов във Фейсбук, където благодари на външното ни министерство за оказаното съдействие за организиране на медицинския полет от Бразилия.

Все още няма яснота как ще се извърши трансферът от Турция до София и дали Теодора ще бъде в състояние да пътува с линейка.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди вчера, че Министерството на отбраната има готовност да изпрати самолет до Турция.

Към момента събраните средства по дарителската сметка на Теодора са 90 хиляди лева, които ще бъдат достатъчни за покриване на транспортните разходи.

Здравословното състояние на 32-годишната жена рязко се влоши след търсене на алтернативно лечение при медиуми в Бразилия.

Междувременно Министерството на здравеопазването започна проверка на дейността на лечителката Кармен Лазарова, организирала груповото лечебно посещение в Бразилия.

Баската организация ЕТА обяви разпускането си

http://www.transmedia.bg/2018/05/03/%d0%b1%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%8f%d0%b2%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bf%d1%83%d1%81/

Баската екстремистка група ЕТА обяви в писмо до баски институции и граждански организации в региона, че вече е разпуснала всичките си структури.

Писмото с дата 16 април беше публикувано вчера в испанския онлайн в. „Ел Диарио“. В него ЕТА признава отговорността си, че не е успяла да реши баския политически конфликт. Очаква се групата официално да обяви разпускането си по-късно тази седмица.

В писмото все пак се посочва, че усилията за баска независимост ще продължат, предаде „Ройтерс“. „Конфликтът не започна с ЕТА и не свършва с края на пътуването на ЕТА“.

Организацията е обвинявана за смърта на 853 души убити в акции от въоръжената й борба за създаване на независима баска държава в Северна Испания и Южна Франция.

ЕТА беше създадена по време на режима на Франсиско Франко. Групата привлече медиийното внимание с убийството на премиера на Франко – Луис Кареро Бланко, който беше посочен за негов наследник.

Баската кампания и сепаратиското движение постепенно отслабнаха отчасти заради отхвърлянето на насилствената тактика на ЕТА, но и заради липсата на подкрепа, след като баският регион получи по-голяма фискална автономия през 1981 г. Организация се отказа през 2011 г. от въоръжената борба.

Остава в ареста фенът, хвърлил бомба по полицайка

http://clubz.bg/67396-ostava_v_aresta_fenyt_hvyrlil_bomba_po_policajka

И втората инстанция остави за постоянно с най-тежката мярка "задържане под стража" 25-годишния Йордан Исаев, който на 18 април рани в лицето полицайка. Бомбичката хвърлена от него избухна по време на футболната среща ЦСКА-София - „Левски“, припомня БНР.

Според Софийския апелативен съд, чието решение не подлежи на обжалване, той е с висока обществена опасност и на свобода може да извърши друго престъпление.

И пред втората съдебна инстанция Йордан Исаев заяви, че съжалява за постъпката си и се извини на пострадалата служителката на Жандармерията Гергана Зашева.

Между другото, още в събота след дербито в медиите се появи информация, че издирваният футболен фен се е предал сам в полицията.

Въпреки че Исаев е направил пълни самопризнания пред съда, и втората инстанция отбеляза, че действията по разкриване на самоличността на извършителя са били затруднени и той се е предал няколко дни след като е започнало издирването му.

Пред журналисти Исаев каза, че не е направил бомбичката, но отказа да даде повече подробности

Русия може да блокира и Viber

http://clubz.bg/67395-rusiq_moje_da_blokira_i_viber

Месинджърът Viber ще последва съдбата на Telegram, заяви руският министър на съобщенията и масовите комуникации Николай Никифоров, цитиран от Нюз.Ру.

Това ще стане, ако от Viber откажат да предоставят на спецслужбите кодове за декодиране на съобщенията. Мерките могат да бъдат взети от Федералната служба за сигурност (ФСБ).

От Viber тъкмо отстраниха проблемите в работата, които възникнаха след масовото блоксиране от страна на Роскомнадзор на IP-адресите, свързани с Telegram. От компанията Viber Media S.a.r.I., контролираща месинджъра, изтъкнаха, че се придържат към политиката на конфиденциалност и сигурност на данните на потребителите, като гарантират шифроване на обажданията, всички групови и лични чатове.

"Трябва да се разбере, че повечето страни по света взаимодействието с властите е необходимо, за да се помогне на потребителите - да се издирят спамъри, да бъдат задържани злосторници, използващи подобни на нашата платформа за незаконна дейност, и т.н. За нас е задължително да работим с тях. Но има неща, които никога няма да направим", заяви операционният директор Майкъл Шмилов.

Руските служби отдавна се борят с апликациите, позволяващи криптирани разговори. Според властите в страната те се ползват от терористи и престъпници.

Експлозия в Северен Лондон рани около 30 души (Видео)

http://www.struma.com/bulgariya/eksploziya-v-severen-london-rani-okolo-30-dushi-video_133800/

Взривът е станал в запален на открито огън по случай еврейския празник Лаг Баомер в Северен Лондон

Около 30 души са пострадали след експлозия в запален на открито огън по случай еврейския празник Лаг Баомер в Северен Лондон, предадоха световните агенции.

Състоянието им към момента не се съобщава.

Експлозията е станала в квартал Стамфорд хил. Видеоклипове в социалните мрежи показват момента на взрива:

 

Кметът на Варна откри Европейски форум за морски транспорт

http://varnautre.bg/2018/05/03/80670/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b5%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%84%d0%be%d1%80%d1%83

Чест е за нашия град да бъде домакин на това престижно събитие, което утвърждава имиджа на Варна като морска столица на България, заяви Иван Портних

"Таймс": Брюксел заплашва да спре парите за източните автократи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844234

"Таймс": Брюксел заплашва да спре парите за източните автократиБрюксел ще има право да спира финансирането за страни, които не издържат нов тест за "върховенството на закона". Това предвижда първият план за разходите на Европейския съюз след Брекзит, пише британският в. "Таймс". Европейската комисия представи бюджет в размер на 1,3 трилиона евро за 2021-2027 г.

"Кеймбридж аналитика" влиза в процедура по несъстоятелност и спира дейността си

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/05/03/3172704_keimbridj_analitika_vliza_v_procedura_po/?ref=rss


Компанията за политически консултации "Кеймбридж аналитика", обвинявана, че е използвала данни от "Фейсбук", за да повлияе на президентските избори в САЩ и референдума за членството на Великобритания в ЕС, съобщи, че прекратява цялата си дейност и влиза в процедура по обявяване в несъстоятелност, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.<br /><br />Решението влиза в сила незабавно. Процедурата по обявяване в несъстоятелност ще протече в Обединеното...

"Кембридж Аналитика" влиза в процедура по несъстоятелност и спира дейността си

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/05/03/3172704_kembridj_analitika_vliza_v_procedura_po/?ref=rss


Компанията за политически консултации "Кеймбридж Аналитика", обвинявана, че е използвала данни от "Фейсбук", за да повлияе на президентските избори в САЩ и референдума за членството на Великобритания в ЕС, съобщи, че прекратява цялата си дейност и влиза в процедура по обявяване в несъстоятелност, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.<br /><br />Решението влиза в сила незабавно. Процедурата по обявяване в несъстоятелност ще протече в Обединеното...

Депутатите гласуват промени в Закона за съдебната власт

http://econ.bg/Новини/Депутатите-гласуват-промени-в-Закона-за-съдебната-власт_l.a_i.761241_at.1.html

С обсъждане на първо четене на промени в Закона за съдебната власт започват работата си днес депутатите. Поправките, предложени от Министерски...

Милена Виденова, "Кофас": Дигитализацията във финансите се развива бързо, но рискът остава

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6843569

Милена Виденова, "Кофас": Дигитализацията във финансите се развива бързо, но рискът остава- Г-жо Виденова, според доклад на "Кофас" пазарът на недвижими имоти в някои страни, в това число и България, е надценен. Има ли опасност от нов балон? - Това е проучване на "Кофас" за сектор строителство в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), в която България все още не е член,

Експерт: Всичко, което се случва в системата за пътна безопасност, е възможност да загинем на пътя

https://www.actualno.com/society/ekspert-vsichko-koeto-se-sluchva-v-sistemata-za-pytna-bezopasnost-e-vyzmojnost-da-zaginem-na-pytja-news_672735.html

"Всичко, което се случва в системата за пътна безопасност, е възможност ние да загинем на пътя. Проблемът за безопасността на пътя е заплаха за националната сигурност." Това заяви Богдан Милчев, бивш началник на КАТ в коментар за промените в правилата за движение по пътищата.  Милчев беше категоричен, че предложените промени са опасни за сигурността на българските граждани. По думите в Института за пътна безопасност само за дни са постъпили десетки предложения за корекция на

Юрген Клоп: "Ливърпул" играе откачен футбол

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/05/03/3172697_jurgen_klop_livurpul_igrae_otkachen_futbol/?ref=rss


Мениджърът на &quot;Ливърпул&quot; Юрген Клоп нарече класирането на финала в Шампионската лига по-емоционално от очакваното. Мърсисайдци стигнаха до последния мач след драматичен двубой с &quot;Рома&quot; загубен с 2:4. Петкратният европейски шампион беше само на един гол от това да играе продължения, но с общ резултат 7:6 продължава напред и ще срещне &quot;Реал&quot; (Мадрид) на 26 май.<br /><br />&quot;Не мисля, че сме се класирали с късмет. Напълно...

Как остров Капри се опитва да се спаси от "експлозия"

https://www.dnevnik.bg/na_put/2018/05/03/3172337_kak_ostrov_kapri_se_opitva_da_se_spasi_ot_eksploziia/?ref=rss


Миналата година местните власти на Капри предупредиха, че островът ще "експлодира" под наплива на туристи, а днес вече да готови с мерки за самоспасение.<br /><br />Миналото лято пред британския "Телеграф" кметът Джани де Мартино, който е строителен инженер по професия, описа ситуацията като опит "да вкараш литър и половина течност в литрова бутилка". Днес той следи с интерес опита на колегата си от Венеция, който тези дни прегради с бариери...

Скандалната "Кембридж Аналитика" прекратява дейността си

http://www.mediapool.bg/skandalnata-kembridzh-analitika-prekratyava-deinostta-si-news278628.html

Компанията за политически консултации "Кембридж Аналитика", обвинявана, че е използвала данни от Фейсбук, за да повлияе на президентските избори в САЩ и референдума за членството на Великобритания в ЕС, съобщи, че прекратява цялата си дейност и влиза в процедура по обявяване в несъстоятелност, предадоха агенциите. Решението влиза в сила незабавно. Процедурата по обявяване в несъстоятелност ще протече в Обединеното кралство. "Кембридж Аналитика се превърна в обект на редица необосновани обвинения и въпреки усилията на компанията да защити името си тя бе оклеветена за дейност, която не само е изрядна от законова гледна точка, но е и широко приета като стандартен елемент от рекламирането в интернет – както в областта на политиката, така и в областта на търговията", се казва в съобщението на британската консултантска фирма. Компанията се оказа в епицентъра на глобален скандал за злоупотреба с лична информация. Това стана, след като социалната мрежа Фейсбук призна, че по неправомерен начин е споделила с "Кембридж Аналитика" лични данни на милиони потребители. Консултантската компания от своя страна била използвала данните през 2016 г. в полза на кампанията за излизане на Великобритания от ЕС, както и на предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп. Според Фейсбук е било злоупотребено с информацията на 87 милиона потребители. Социалната мрежа посочи, че това е станало, след като потребителите били свалили приложение, което впоследствие споделило данните с "Кембридж Аналитика".

Варна домакин на международен турнир по плажен футбол

http://varnautre.bg/2018/05/03/80667/%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b8%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b8%d1%80-3

За надпреварата у нас пристигат шампионите на Англия и Румъния - Силесия и Уест Дева, както и първенецът на Москва и участник в най-силното първенство на света, това в Русия - Новатор

Заради секс скандал: Кралят промени устава на Шведската академия

//dariknews.bg/novini/sviat/zaradi-seks-skandal-kraliat-promeni-ustava-na-shvedskata-akademiia-2094703

Кралят на Швеция Карл XVI Густав е променил устава на Шведската академия, която присъжда Нобеловата награда за литература, позволявайки на членовете ѝ да се оттеглят по собствено желание, съобщават ДПА и ТАСС.

Шведският крал е одобри

Секс с кукла: зад пердетата на един публичен дом

//dariknews.bg/novini/komentar/seks-s-kukla-zad-perdetata-na-edin-publichen-dom-2094712

Тези красавици изпълняват безропотно всички желания: 12-те "момичета" от единствения в Германия публичен дом със секс кукли. Що за хора го посещават? Репортерът Чейз Уинтър надникна зад пердетата:

На една задънена уличка в тих квартал южно от центъра на Дортмунд откриваме единствения

Реалистично е АМ Хемус да е напълно завършена през 2024-а, смята Нанков

//dariknews.bg/novini/bylgariia/realistichno-e-am-hemus-da-e-napylno-zavyrshena-prez-2024-a-smiata-nankov-2094696

За една година Агенцията "Пътна инфраструктура", респективно правителството, е дало старт на пътни проекти за приблизително 1,4 млрд. лева и е сключило договори за строително-монтажни дейности за почти 500 млн. лева. Това съобщи министърът на регионалното развитие

Оставиха в ареста хулигана, ранил полицаи с бомбичка на мач

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ostaviha-v-aresta-huligana-ranil-policai-s-bombichka-na-mach-2094713

Съдът остави в ареста Йордан Исаев, който рани с бомбичка двама полицаи на вечното дерби между ЦСКА и Левски на 18 април. Ранена служителка на реда бе оперирана по спешност, а дали и в каква степен ще изгуби зрението си с едното око

Емил Караниколов: Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната

http://www.cross.bg/karanikolov-stranata-ataka-1573909.html

/КРОСС/ „Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че е наше право да искаме да влезем в тази чакалня”, смята министърът на икономиката Емил Караниколов. По думите му няма държава, която да е приела еврото като валута и сега да се оплаква. „Не считам, че животът ще поскъпне след въвеждане на еврото, ние сме вързани към него и сега. Ще има много повече ползи за нас”, категоричен е министърът в студиото на Тази Сутрин по bTV. Той добави, че това ще бъде много положително и за големия бизнес, като по този начин ще бъдат привлечени повече инвестиции в страната. Караниколов посочи, че процентът на безработните продължава да спада. „Безработицата е 5,2%, това е рекорд”, каза министърът. Той цитира и данните, според които средната работна заплата в страната се е повишила с 11%, но борбата за квалифицирани кадри продължава. „Това ще го видят и всички други българи в чужбина, че нещата тръгват нагоре”, посочи Караниколов, макар и да не било много бързо. Министърът коментира, че правителството прави всичко възможно да елиминира дисбаланса в доходите в отделните региони на страната

Село Гьоврен благодари на Цветанов за дарение от 1 000 лв., осигурено от ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/region/article/6844232

Село Гьоврен благодари на Цветанов за дарение от 1 000 лв., осигурено от ГЕРББлагодарствено писмо до председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов изпратиха от Народно читалище „Светлина-1948“ – с. Гьоврен, област Смолян. Причината е полученото дарение в размер на 1000 лв. за реализиране на инициативи по случай 70-годишния юбилей на местното читалище.

Герджиков: Иванчева продължава да е кмет на ”Младост” и от ареста

https://frognews.bg/novini/gerdjikov-ivancheva-prodaljava-kmet-mladost-aresta.html

Казусът с оставката на и.д. кмет на ”Младост” не е толкова прост, колкото изглежда на пръв поглед, обясни в ”Денят започва” Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.

Парламентът в Лондон иска сделка за границата с Ирландия

http://www.moreto.net/novini.php?n=373544

С 309 срещу 242 гласа Камарата на лордовете прие законова поправка, според която парламентът ще има последната дума за евентуалното споразумение за Брекзит по отношение на границата между Ирландия и Северна Ирландия, предаде Би Би Си.

Специалист: Защитата на личните данни в България съществува от 2002 година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844218

Специалист: Защитата на личните данни в България съществува от 2002 годинаПромени в закона за личните данни въвеждат нови защити, искането на ЕГН от администрацията и от фирми ще бъде силно ограничено. Предвижда се и въвеждане на ограничения в снимането на лични карти. И Фейсбук предлага нови защити на личните ни данни в социалната мрежа - предвиждат и пускането на ново приложение - за запознанства.

"Ливърпул" е на финал в Шампионската лига, отново спорни съдийски отсъждания

http://www.cross.bg/minyta-roma-livurpyl-1573908.html

/КРОСС/ "Ливърпул" е на финал в Шампионската лига. Мърсисайдци загубиха с 2:4 гостуването си на "Рома", но с общ резултат 7:6 (5:2 в първия мач) ще спорят с "Реал" Мадрид за трофея. Тази вечер обаче, на "Стадио Олимпико" в Рим, отново не липсваха спорни съдийски отсъждания. Гостите откриха резултата в 9-ата минута, когато Раджа Наинголан сбърка подаване, Роберто Фирмино отне топката и изведе Садио Мане сам срещу вратаря, а сенегалецът бе точен. След четвърт час игра "Рома" изравни по комичен начин. Деян Ловрен изби топката в главата на съотборника си Джеймс Милнър и, за негово нещастие, тя влетя в мрежата. Само 10 минути по-късно "Ливърпул" възстанови аванса си с гол на Жоржиньо Вайналдум с глава от близка дистанция. Играчите на "Рома" претендираха за засада, но повторенията показаха, че такава няма. В 35-ата минута Ел Шаарауи можеше да изравни, но десният страничен стълб спаси гостите. След почивката "Рома" притисна съперника. В 49-ата минута Един Джеко беше повален в наказателното поле от стража Лорис Кариус. Вместо да покаже бялата точка, реферът Скомина сбърка, отсъждайки засада на босненеца. Все пак малко по-късно Джеко направи 2:2 с добавка. В 60-ата минута съдията спести дузпа за "римските вълци" и червен картон на Трент Александър-Арнолд, който изби топката с ръка в пеналта след шут на Стефан Ел Шаарауи

Любо Левчев търси Острова сред всичко останало

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6843683

Любо Левчев търси Острова сред всичко останалоЛюбомир Левчев е живото доказателство, че духът е по-силен от тялото човешко. След около две години мълчание заради разни болежки вдъхновението взе надмощие над тях и поетът създаде поредния си шедьовър - поемата “Островът и всичко останало”, издание на “Захарий Стоянов”. Със своята висока интелектуалност тази поема е предизвикателство към

Народното събрание премахва банковата тайна за магистрати

http://www.transmedia.bg/2018/05/03/%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d1%8a%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%85%d0%b2%d0%b0-%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0/

Депутатите приеха на първо четене изменения в Закона за съдебната власт, с които се дава право на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) да има достъп до банковите тайни на магистратите при изричното им съгласие. При отказ ще се минава през процедурата, която изисква да бъде сезиран съответният районен съд, който да разреши или откаже достъпа.

Гласуването премина без никакви дебати. Проектът беше подкрепен от 96 народни представители, „против“ гласуваха 2, а 41 се въздържаха. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ обяви, че той и съпартийците му ще подкрепят проекта. По думите му той е внесен след продължителна и прецизна работа на Министерството на правосъдието с представители на върховните съдилища, прокуратурата и ВСС. Той призова депутатите да подкрепят работата на Министерския съвет, за да се подобри дейността на съдебната власт.

Колегата му от БСП Тодор Байчев заяви, че партията му няма да подкрепи предложения законопроект, макар и да цели да оптимизира законовата уредба. Той обаче попита дали е необходимо да се облекчава процедурата за банковата тайна на магистратите и не се ли изземват така функциите на районния съдия, който безпристрастно да реши.

С предлаганите промени се удължава срокът за извършването на проверката на имуществените декларации на магистратите от три на шест месеца. Освен това се ускоряват и конкурсните процедури и тези за избор на административни ръководители. Предвижда се срокът за изготвянето на комплексна оценка на съдия, прокурор или следовател от Комисията за атестирането и конкурсите към съответната колегия на ВСС да тече от откриване на процедурата с решение на КАК, а не както е в момента – от постъпване на предложение. На законово ниво ще се запишат и изискванията към съдебните служители.

Емил Караниколов: Икономиката ни ще има по-висок ръст, когато влезем в еврозоната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844220

Емил Караниколов: Икономиката ни ще има по-висок ръст, когато влезем в еврозонатаБългарската икономика ще се развива добре- за миналата година сме имали ръст от 3,6%, тази година очакваме да бъде около 4%. Безработицата е рекордно ниска, доходите растат. Така определи състоянието на икономиката пред БиТиВи икономическият министър Емил Караниколов. Той прогнозира, че може да се очаква още по-висок ръст на инвестиции,

Възможно е компания за събиране на боклук да е открила мощите на голям светец

https://www.actualno.com/interest/vyzmojno-e-kompanija-za-sybirane-na-bokluk-da-e-otkrila-moshtite-na-goljam-svetec-news_672724.html

Британска компания за събиране и преработка на отпадъци откри в склада си флакон с частица от кост, която може да е била на папа Св. Климент, предаде БГНЕС. Съгласно информацията, в бутилката от червено и златно стъкло, запечатано с восък, е намерен фрагмент от кост, с надпис "От костите на св. Климент, великият понтифик". Служители на компанията Enviro Waste са откриха флакона няколко дни след почистването на няколко сгради, така че не е ясно откъде е донесено. "Можете да си пр

Алексей Кудрин се връща в управлението на Русия?

https://dnes.dir.bg/ikonomika/aleksey-kudrin-se-vrashta-v-upravlenieto-na-rusiya

Нова позиция на финансиста може да подобри отношенията на Москва със Запада

Протестират жителите на села от Гулянци до Никопол за дупките по пътя

https://frognews.bg/novini/protestirat-jitelite-sela-guliantsi-nikopol-dupkite-patia.html

Жителите на няколко села излизат на протест заради огромни дупки по пътя. Проблемният участъкът е от 16 километра от Гулянци до Никопол. Пътят е важен, защото по него минават тежкотоварни автомобили, съобщи Нова тв.

Словашки дипломат: Без държавни символи и знамена на срещата ЕС-Западни Балкани в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844212

Словашки дипломат: Без държавни символи и знамена на срещата ЕС-Западни Балкани в София Словакия се обявява за това срещата на високо равнище в София ЕС-Западни Балкани да се организира в т.нар. Гимних формат, тоест без знамена и държавни символи, заяви за белградския вестник "Вечерне новости" държавният секретар в словашкото външно министерство Иван Корчок. Корчок, който заедно с премиера Петер Пелегрини ще присъства на срещата в

В STRUMA.COM! Подробности около една нелепа смърт зад волана! 41-годишният Методи Гръчки от благоевградската фирма "КИОГ" издъхнал, покосен от инфаркт

http://www.struma.com/obshtestvo/v-struma-com-podrobnosti-okolo-edna-nelepa-smurt-zad-volana-41-godishniyat_133799/

41-годишният благоевградчанин Методи Гръчки, международен шофьор в една от големите транспортни фирми в Благоевград "КИОГ", издъхна зад волана на голямата си машина във Франция. Международният шофьор бе намерен в мъртъв в камиона, оставен на паркинг, два дни след смъртта му.

Колегите му от фирмата открили с GPS местонахождението на ТИР-а, след като загубили връзка с Методи. Свързали се с българското посолство,, откъдето изпратили изпратили местните власти на посочения...

Продължава

Близо 30 души са ранени при взрив в Лондон

https://www.actualno.com/europe/blizo-30-dushi-sa-raneni-pri-vzriv-v-london-news_672734.html

Близо 30 души са ранени при взрив в квартал "Стамфорд Хил" в Северен Лондон, съобщи Reuters, позовавайки се на вестник Daily Express. Взривът е проехтял, когато много хора се събрали за еврейския празник Лаг Баомер, на който традиционно се палят огньове. Все още не са ясни причините за инцидента. Една от възможните версии е, че участник в празненствата е хвърлил мобилния си телефон в огъня и това е довело до експлозията. Според еврейския информационен сайт "Йешива" взривът

Фалко Валкенбург: Потребителите ще се доверят на европейския продукт за пенсионни спестявания

https://www.investor.bg/imenata-na-biznesa/107/a/falko-valkenburg-potrebitelite-shte-se-doveriat-na-evropeiskiia-produkt-za-pensionni-spestiavaniia-260390/

Актюерите трябва да осигурят ясни и безпристрастни данни, за да вземат клиентите информирани решения, посочи представителят на Европейската асоциация на актюерите

Вие чували ли сте скоро за голям корупционен скандал в България?

https://www.actualno.com/cite/vie-chuvali-li-ste-skoro-za-goljam-korupcionen-skandal-v-bylgarija-news_672732.html

Такъв въпрос зададе министърът на икономиката Емил Караниколов на водещия на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян. Припомняме, че Караниколов е номинация на партия "Атака" в третото правителство на Бойко Борисов. Министърът беше категоричен, че "на последните срещи с чуждестранни инвеститори от Холандия, Австрия и Германия дори не се говори за корупция", а се говорело за проблема с работната ръка.

Великобритания гласува днес на местни избори

https://offnews.bg//sviat/velikobritania-glasuva-dnes-na-mestni-izbori-679861.html

Днес англичаните гласуват в местни избори. Те ще избират 4 000 съветници в 150 района. Управляващата Консервативна партия на Тереза Мей се очаква да загуби позиции в Лондон.

Общински съветници могат да са представители на основните партии, както и независими кандидати. Ще се проведат и 6 избори за кмет - в четири лондонски квартала, както и за кметове на Уотфорд и Шефийлд.

Предварителните прогнози са доста противоречиви за представянето на двете основни партии, но според анкета на YouGov в Лондон лейбъристите изпреварват значително консерваторите с 54 срещу 28 процента подкрепа.

Взрив в Лондон, има ранени (ВИДЕО)

http://nakratko.bg/category/25/158853/


Близо 30 души са ранени при взрив в Стамфорд Хил, Северен Лондон, съобщи Ройтерс, позовавайки се на вестник „Експрес”.

Взрив в Лондон, има ранени

http://www.cross.bg/vzriv-v-london-ima-raneni-1573906.html

/КРОСС/ Близо 30 души са ранени при взрив в Стамфорд Хил, Северен Лондон, съобщи Ройтерс, позовавайки се на вестник „Експрес”. Взривът проехтял, когато много хора се събрали за еврейския празник Лаг Баомер, на който традиционно се палят огньове.

Кон захапа момченце за гушата, след като го изрита в гърдите, детето е в болница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844211

Кон захапа момченце за гушата, след като го изрита в гърдите, детето е в болница8-г. момченце от Сандански е пострадало, след като било ухапано по гушата от кон, който преди това го изритал в гърдите. Конят е на семейството, което има ферма в санданско село, предаде struma.bg. Инцидентът с малчугана станал в следобедните часове на неделния ден, докато семейството било във фермата. Детето си играело край един от конете,

Руски изтребител се разби в Сирия, двамата пилоти загинаха

http://clubz.bg/67394-ruski_iztrebitel_se_razbi_v_siriq_dvamata_piloti_zaginaha

Руски изтребител Су-30СМ се разби в Сирия и двамата пилоти на борда загинаха, предаде ТАСС.

Катастрофата станала при набиране на височина след излитане от летище "Хмеймим" над водите на Средиземно море. Двамата летци до последно се опитвали да спасят машината, заявяват от Министерството на отбраната в Москва.

Според предварителните информации причина за нещастния случай може да е попадане на птица в двигателя.

По самолета не е стреляно, твърдят от военното ведомство.

Той паднал в морето близо до пристанището Джабла.

Предишни инциденти

Само преди два месеца - на 6 март, в Сирия падна руски военнотранспортен самолет Ан-26. Загинаха всички 39 души на борда. Трагедията стана при заход за кацане в базата "Хмеймим". Причината бе техническа повреда.

През февруари бунтовници свалиха руски изтребител в контролираната от тях провинция Идлиб. Пилотът катапултира, но след това бе убит.

В края на ноември 2015 г. Турция свали руски бомбардировач, за който твърдеше, че е навлязъл в нейното въздушно пространство от Сирия. Загина пилотът и притекъл се на помощ руски войник. Инцидентът предизвика дипломатическа и търговска война между Москва и Анкара. Няколко месеца по-късно обаче президентите Владимир Путин и Реджеп Ердоган се сдобриха.

Защо не искат да са телефонисти?

http://clubz.bg/67393-zashto_ne_iskat_da_sa_telefonisti

"Не искам да съм телефонист" - това гласеше един от официалните лозунги на Първомайското шествие на БСП "срещу корупцията, мизерията и бедността". С него социалистите успяха да обидят наведнъж десетки хиляди млади българи, работещи в сектора на т.нар. изнесени услуги. Този плакат със сигурност не е бил донесен от някой случаен участник в шествието. Видът му издава, че е бил произведен от организаторите на шествието - на еднакъв фон, с еднакъв шрифт. И докато една участничка от първия ред на шествието бодро обявяваше пред камерите "сред нас са шлосери, стругари и други хора на труда", някои хора (неучастващи в шествието) веднага попитаха с какво право Българската социалистическа партия протестира срещу явления, за които също има принос. Защо всъщност социалистите не искат да са телефонисти?

Въпросът лесно получава отговор - архивът разкрива, че в последните месеци младежката организация на БСП редовно говори как младите българи нямат избор освен да са "сервитьорки или служители в колцентрове". Тази опорна точка присъства не само в изказванията, а бе материализирана в комплект лозунги - единият е този с "телефониста", а другият гласи: "НЕ на модерното робство". Очевидното послание е, че за БСП работата като стругар е уважавана, а работата в колцентър не е уважавана, тя е модерно робство и партията е решила да се бори срещу него.

Кого нарекоха "телефонист"?

Колцентровете са значителна част от бурно развиващата се в България аутсорсинг индустрия, наричана още индустрия на изнесените услуги. По данни на Българската аутсорсинг асоциация, в този бранш работят над 50 000 души, а още 20 000 ще бъдат наети до две години. Годишният оборот в сектора доближава 4 млрд. лева и скоро ще достигне 4% от БВП. Всеки четири от пет човека в аутсорсинг индустрията са с висше образование, 80% от работещите са в София. Заплатите в този бранш са в пъти над средното заплащане за страната. Защо БСП гледа на тази част от икономиката и на работещите в нея като на "модерни роби"?

Да, бумът на колцентровете не е типичен за една богата икономика, защото основният фактор е по-ниско платената и сравнително добре образована работна ръка. Когато клиент позвъни на потребителския телефон на някоя световна компания, има голяма вероятност от другата страна да му отговори момче или момиче в София, Пловдив или Варна. Индустрията обаче се развива: докато в началото познанията по чужд език са единственото изискване за наемане на работа, днес все повече се търсят разнообразни умения - за новите центрове по управление на човешки ресурси, финансов и счетоводен аутсорсинг. Колцентровете са работно място за десетки хиляди млади и образовани българи, които без този избор вероятно щяха да са заминали в чужбина или да търкат талончета с парите на родителите си. Младежката безработица в България е сред най-ниските в ЕС.

Какво иска да ни каже БСП?

Думата "телефонист" принизява работата на голяма част от младите българи и вероятно обижда част от тях - буквалното приемане на обаждания отдавна не е единствената и все по-малко е основна дейност в този сектор. Нарочването именно на аутсорсинга като враг обаче има своето идеологическо обяснение. Тук става въпрос за много на брой независими и предимно западни компании, а не за руски енергиен монополист, който иска да строи в България. Става дума за образовани и мобилни служители, които сами избират какво да работят и лесно могат да намерят нова работа, а не за зависимите миньори в Бобов дол, получаващи заплати близки до минималната и принуждавани да гласуват за някоя от големите партии, включително и БСП. Става дума и за сравнително високи доходи - това не са бедните цигански махали, пазарувани на едро по изборите. 

Няма нищо по-логично от това БСП да посочи класовия враг в лицето на "телефонистите". С подобно политическо "потупване" преди години се закичи и ИТ секторът (IT). Тогава лидерът на ГЕРБ възкликна: "Как няма работа? Ние примерно за овчари в момента… В зеленчукопроизводството… но той нямал, защото бил ИТ специалист". Независимите бизнеси не са обичани от политиците и това е добра новина. Колкото повече са инвеститорите, колкото повече работни места създават и колкото по-малко зависят от политиците, толкова по-добре за България.

Дойче веле.

Варна се включва в Нощта на литературата

http://varnautre.bg/2018/05/03/80664/%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%b2%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d0%bd%d0%be%d1%89%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0

За седми пореден път страната ни отново е част от международното събитие, което цели да популяризира съвременни европейски автори

Коректното прилагане на GDPR ще подобри защитата на данните

https://www.investor.bg/imenata-na-biznesa/107/a/korektnoto-prilagane-na-gdpr-shte-podobri-zashtitata-na-dannite--260374/

ЧЕЗ ще приложи технологични решения за сигурност и защита на личните данни, твърди Лазар Чифлигаров, директор по защита на личните данни в компанията

Йордан Исаев се изправя отново пред съда

http://www.cross.bg/isaev-suda-otnovo-1573905.html

/КРОСС/ Йордан Исаев, който рани с бобмичка двама полицаи по време на дербито ЦСКА – „Левски”, се изправя отново пред съда,съобщава bTV.  Защитата на 25-годишния футболен фен обжалва пред Апелативния съд наложената от по-долната инстанция мярка за неотклонение – задържане под стража. Според обвинението обаче Исаев представлява обществена опасност поради характера на тежкото престъпление, което е извършил. В съда преди 10 дни младежът се разкая за постъпката си и се извини на служителката на жандармерията Гергана Зашева. Нейното зрение пострада сериозно от стъкло, врязало се в окото ѝ след взрива от бомбичката.   Няколко дни след инцидента Исаев доброволно се предаде в полицията и беше задържан.

Взрив в Лондон, поне 30 са ранени

https://frognews.bg/novini/vzriv-london-pone-30-raneni.html

Близо 30 души са ранени при взрив в Стамфорд Хил, Северен Лондон, съобщи Ройтерс, позовавайки се на вестник „Експрес”, цитира Нова тв.

Пълното разминиране на Дума ще отнеме месеци

https://www.actualno.com/asia/pylnoto-razminirane-na-duma-shte-otneme-meseci-news_672726.html

Пълното разминиране на сирийския град Дума ще отнеме три месеца, предава TACC. От Центъра за умиротворяване на враждуващите групировки към руското Министерство на отбраната заявиха: "В момента тече активно разминиране на града. Досега сирийските сапьори са открили и обезвредили 1 200 мини, 1 500 взривни устройства и 4 000 самоделни бомби. Пълното разминиране на града ще отнеме до три месеца." Ежедневно сирийските сапьори намират 200-250 мини и самоделни взривни устройства, като полу

Соломон Паси: Доналд Тръмп и Ким Чен Ун може да си поделят Нобеловата награда за мир

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844208

Соломон Паси: Доналд Тръмп и Ким Чен Ун може да си поделят Нобеловата награда за мир Срещата между американския президент Доналд Тръмп и Ким Чен Ун ще бъде голямо решение. Имам информация, че тя ще се проведе в Сингапур. Мисля, че с Ким трябва да се преговаря нестандартно“. Така определи предстоящата среща между Тръмп и Чен Ун пред БиТиВи бившият външен министър Соломон Паси. Според него,

Двама са загинали при катастрофи в страната през изминалото денонощие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844205

Двама са загинали при катастрофи в страната през изминалото денонощиеПрез изминалото денонощие в страната са станали 28 катастрофи. Двама души са загинали, а 30 са ранени, съобщава МВР. В София са регистрирани 67 леки и осем тежки катастрофи. Деветима са

Kонгресмени искат Тръмп да бъде номиниран за Нобелова награда за мир

http://www.mediapool.bg/kongresmeni-iskat-tramp-da-bade-nominiran-za-nobelova-nagrada-za-mir-news278627.html

Американският президент Доналд Тръмп да бъде номиниран за Нобелова награда за мир за 2019 г. заради усилията му за прекратяване на кризата на Корейския полуостров и премахване на ядреното оръжие в региона. Това предлагат група конгресмени от САЩ в свое писмо, изпратено до Нобеловия комитет, предаде БТА. Текстът на посланието, подписано от 13 членове на Конгреса, беше публикуван от кабинета на конгресмена Люк Месър. В него се отбелязва, че откакто е заел поста, Тръмп неуморно е работил за оказване на максимален натиск над Северна Корея, за да прекрати оръжейната си програма и да се стигне до мир в региона. "Неговата администрация успешно обедини световната общественост, включително Китай, за да въведе най-успешните международни санкции срещу Пхенян в историята", отбелязват конгресмените. Те подчертават, че санкциите са разрушили икономиката на Северна Корея, което до голяма степен е позволило Пхенян да бъде доведен на масата за преговори. Доналд Тръмп вече беше номиниран за Нобелова награда за мир през 2018 г., за трета поредна година, припомня БТА.

Валери Симеонов връща пушенето в заведенията

http://www.barometar.net/90891/

Разрешаваме тютюнопушенето само в ресторанти, барове, кафенета и дискотеки, заяви в ефира на Българската национална телевизия вицепремиерът по демографска политика Валери Симеонов. Забраната за тютюнопушене в закрити обществени места беше въведена през 2012 година от ГЕРБ. 6 години по-късно коалиционният им партньор „Обединени патриоти” внася в парламента законопроекта за частична отмяна на забраната и иска […]

Парламентът ще обсъжда депутатските заплати и ваканции

http://www.cross.bg/depytatite-zaplati-depytatskite-1573903.html

/КРОСС/ Очаква се депутатите да обсъдят промени в парламентарния правилник. Според предложението на БСП депутатските заплати трябва да бъдат намалени с близо 600 лева, а почивките да са съобразени с официалните празници.  Социалистите предлагат още да има фиксирана заплата за този парламент от около 2900 лв. Сега депутатите получават над 3500 лева, защото възнаграждението е обвързано със средната работна заплата. Още при внасянето на промените от ГЕРБ отговориха, че заплатите пазят депутатите от това да бъдат подвластни на икономически кръгове. За три години депутатските заплати са скочили с 30%.

Дават над 1 млн. лева за енергийно обследване на сгради във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=373537

Един милион лева без ДДС е готова да плати Община Варна за обследване за енергийна ефективност на сгради, на системи за външно изкуствено осветление, климатични инсталации и за други дейности. Сумата следва да бъде похарчена в рамките на 4 години.

Марешки след срещата с Льо Пен: Искаме референдум за излизане от НАТО!

http://www.barometar.net/90889/

Ще започнем лансирането на идеята за референдум за излизане на България от НАТО. Това заяви пред БНР лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки. Според него българите страдат, защото Европа на практика е ограбила българския народ. „Те забраниха изграждане на нова АЕЦ, накараха ни да затворим предварително наши реактори, забраниха ни да участваме в „Южен поток“. […]

Девет военни загинаха при авиокатастрофа в САЩ

https://offnews.bg//sviat/devet-voenni-zaginaha-pri-aviokatastrofa-v-sasht-679860.html

Девет американски военнослужещи загинаха при катастрофа на военен самолет, който се разби на летището в Савана, Джорджия.

Самолетът е товарен С-130 „Херкулес“, който принадлежи на Националната гвардия на Пуерто Рико.

Той се е разбил в непосредствена близост до международното летище Савана Хилтън Хед, уточниха американските ВВС в комюнике.

Самолетът е извършвал тренировъчен полет.

Болна жена получи общинско жилище в „Люлин” без врати, прозорци и мивки

http://www.cross.bg/zhilishte-obshtinsko-raiion-1573902.html

/КРОСС/ Болна жена получи предложение да бъде настанена в разбито общинско жилище без врати, прозорци, мивка и тоалетна. То се намира в столичния район „Люлин”, съобщава bTV. Диана Павлова остава без собствен дом след имотна измама. Досега е живяла при възрастен мъж, за когото се грижила, но той починал. Получава пенсия от 170 лв. Това са причините да кандидатства за общинско жилище. На 19 април от отдел „Жилищно настаняване” в столичния район „Люлин” ѝ предлагат жилище, което тя  трябва да разгледа и да каже, дали приема. Предупредили я, че то се нуждае от „лек ремонт”. Диана обаче вижда апартамент в руини, който се нуждае от основен ремонт. Всичко беше обгоряло, човек нямаше къде да стъпи, разказва жената. Това я принудило да откаже жилището. Това, с което разполага общината, е стар жилищен фонд и е в такова състояние, коментира Светла Николова от отдел „Жилищно настаняване” в район „Люлин”. Само четири жени се грижили за 2500 наематели на общински жилища и нямало как да ги обиколят всички. Разчитаме на сигнали от собствениците на частни имоти в блока, те не са обезопасили входа, обяви служителката на районната администрация. На всеки казваме, че жилищата са за ремонта, общината няма пари, за да поема ремонтите, каза още Николова.

Кризата продължава да удря по джоба все повече гърци, според изследване

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844199

Кризата продължава да удря по джоба все повече гърци, според изследване Кризата продължава да удря по джоба все повече гърци, тъй като расте броят на потребителите в Гърция, които едва смогват да покриват разходите си, според цитирано от изданията ново проучване на института за икономически и промишлени изследвания ИОВЕ. Данните в него показват, че седем от десет гърци едва смогват да си плащат сметките и този

Спортът по телевизията днес

https://dnes.dir.bg/drugi/sportat-po-televiziyata-dnes-13

Реваншите в Лига Европа ще определят и втория голям финал в Европа за сезона

Кратки новини: Болна жена получи общинско жилище без врати, прозорци и мивки

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/05/03/3172703_kratki_novini_bolna_jena_poluchi_obshtinsko_jilishte/?ref=rss


Кратки новини е рубрика на &quot;Дневник&quot;, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.<br /><br />Болна жена получи общинско жилище без врати, прозорци и мивки<br /><br />То се намира в столичния район &quot;Люлин&quot;, съобщи Би Ти Ви. Диана Павлова остава без собствен дом след имотна измама. Получава пенсия от 170 лв. От отдел &quot;Жилищно настаняване&quot; ѝ предлагат жилище,...

Икономическият министър не иска да се сравняваме с никой за еврото, не вижда корупция

https://www.actualno.com/business/ikonomicheskijat-ministyr-ne-iska-da-se-sravnjavame-s-nikoj-za-evroto-ne-vijda-korupcija-news_672733.html

Правителството работи за влизането на България в ERMII (чакалнята на еврозоната) до 1 година. В това увери министърът на икономиката Емил Караниколов, според когото сме изпълнили абсолютно всичко за влизане в EMRII. Няма държава, която да е приела еврото и да е била недоволна, заяви Караниколов, според когото нашата макроикономическа рамка е доста по-добра от Гърция. Всъщност по отношение на Гърция министърът не пожела да коментира – поне що се отнася до еврото. Пред bTV Караниколов

Бивш шеф на КАТ: Някой иска да пробута на бг шофьорите 3 млн. вериги

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/bivsh-shef-kat-niakoi-iska-probuta-shofjorite-3-mln-verigi.html

Бившият шеф на КАТ Богдан Милчев коментира абсурда в системата на КАТ и как шофьори остават длъжници и след като са си платили глобата. Проблемът е системен, заяви той. Всички ние се нуждаем от нов модел, за управление на пътната безопасност.

Бивш шеф на КАТ: Някой иска да пробута на бг шофьорите 3 млн. вериги

https://frognews.bg/novini/bivsh-shef-kat-niakoi-iska-probuta-shofjorite-3-mln-verigi.html

Бившият шеф на КАТ Богдан Милчев коментира абсурда в системата на КАТ и как шофьори остават длъжници и след като са си платили глобата. Проблемът е системен, заяви той. Всички ние се нуждаем от нов модел, за управление на пътната безопасност.

Германските електромобили идват за Илън Мъск и Tesla

https://news.bg/auto/germanskite-elektromobili-idvat-za-ilan-mask-i-tesla.html

Конкуренцията ще догони компанията от САЩ, защото разполага с много по-голям капацитет и опит

Елен Герджиков: Иванчева е действащ кмет, само тя може да освободи Клисуров

https://dnes.dir.bg/politika/elen-gerdzhikov

По случая Иванчева не става дума само за забавени преписки, а и за объркани и липсващи

Президентът на "Рома" поиска незабавно въвеждане на видеоповторенията в Шампионската лига

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/05/03/3172695_prezidentut_na_roma_poiska_nezabavno_vuvejdane_na/?ref=rss


Престъпно поведение и пълна подигравка, така президентът на &quot;Рома&quot; Джеймс Палота определи поведението на съдиите в мача реванш срещу &quot;Ливърпул&quot; от Шампионската лига. &quot;Вълците&quot; от Рим отпаднаха с общ резултат 6:7, въпреки че победиха с 4:2 у дома. След края на двубоя обаче италианците изразиха претенции за две дузпи и не останаха доволни от отсъжданията на рефера Дамир Скомина.<br /><br />&quot;Знам, че за съдиите е много...

Турски хакери заплашват да ударят гръцки правителствени сайтове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844193

Турски хакери заплашват да ударят гръцки 
правителствени сайтове 
Турски хакери са отправили нови заплахи срещу гръцки правителствени сайтове, съобщава в. "Катимерини". Предполага се, че същите хакери са виновни за неотдавнашните кибератаки срещу сайтове на гръцки организации, сред които е и интернет страницата на атинската агенция АНА. В специално интервю за телевизия Скай турските хакери не са се поколебали да

Cambridge Analytica влиза в процедура по несъстоятелност

https://www.investor.bg/web/456/a/cambridge-analytica-vliza-v-procedura-po-nesystoiatelnost-260436/

Компанията е била оклеветена за изрядна от законова гледна точка и широко приета като стандарт дейност, се казва в изявление

Пашинян заплаши с „политическо цунами“, ако не бъде избран за премиер на Армения

http://pogled.info/svetoven/pashinyan-zaplashi-s-politichesko-tsunami-ako-ne-bade-izbran-za-premier-na-armeniya.94241

/Поглед.инфо/ Арменският опозиционен лидер и единствен кандидат за премиерския пост Никол Пашинян предупреди днес депутатите с „политическо цунами“, ако не бъде избран на поста от парламента, предаде АФП.

Почитат паметта на патрона на гр. Гоце Делчев

https://www.24chasa.bg/region/article/6844192

Почитат паметта на патрона на гр. Гоце ДелчевОбщина Гоце Делчев организира възпоменателно отбелязване на 115-та годишнина от гибелта на Гоце Делчев, което ще се състои на 4 май - петък. То ще започне в 16:30 часа със заупокойна молитва, която ще бъде отслужена в катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий". След това, от 17 часа, ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на

Домашният любимец намалява стреса в градска среда

https://www.actualno.com/curious/domashnijat-lubimec-namaljava-stresa-v-gradska-sreda-news_672727.html

Живот в градска среда без домашен любимец, може да окаже влияние върху психическото здраве на човека, сочат изводите на изследователи от Колорадския университет в Боулдър, публикувани в Proceedings of the National Academy of Sciences.. За експеримента били подбрани две групи хора на възраст между 20 и 40 г. Половината от тях били израсли във ферма с различни животни наоколо, а другите – в града, съобщи БГНЕС. Изследователите поискали от участниците в експеримента да решат проста мате

Валери Симеонов: Аз като непушач съм подложен на непрекъснат терор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844180

Валери Симеонов: Аз като непушач съм подложен на непрекъснат терор"Там за първи път, гордея се, че имах участие в този процес, направихме една съгласувана кампания с местните власти. За което искам да благодаря на община Асеновград. Там беше назряла една втора Катуница. Етнически градът еше разделен на 2. Имаше рискове от сблъсъци, кръвополития и т.н. Ние постигнахме пълно омиротворяване.

30 ранени след в взрив в Северен Лондон (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844189

30 ранени след в взрив в Северен Лондон (Видео)Близо 30 души са ранени след взрив в Стамфорд Хил, Северен Лондон, съобщи Ройтерс, позовавайки се на вестник Експрес. Взривът в Северен Лондон проехтял, когато много хора се събрали за еврейския празник Лаг БаОмер, на който традиционно се палят огньове Очаквайте

Извънредно за всички шофьори! Министър Нанков с важни новини за магистрала "Струма"

https://petel.bg/Izvanredno-za-vsichki-shofori--Ministar-Nankov-s-vazhni-novini-za-magistrala-Struma__262833

Снимка Булфото От автомагистрала „Струма“ през тази година предсрочно ще завършим 24-те км от Кресна до Сандански с почти 8 месеца, но не...

Ексклузивно в „Петел”: Учени разкриха кога ще победят рака

https://petel.bg/Ekskluzivno-v----Petel-----Ucheni-razkriha-koga-shhe-pobedyat-raka__262834

Фото: Flickr Генетисти от проекта "Геном" разкриха, че след 10 години ще се появят клетки, които ще бъдат неуязвими срещу вируси, рак, стареене...

Марешки готви референдум за излизане от НАТО

https://petel.bg/Mareshki-gotvi-referendum-za-izlizane-ot-NATO__262835

Снимка: Канал 3 Ще започнем лансирането на идеята за референдум за излизане на България от НАТО, обяви тази сутрин пред БНР лидерът на па...

Проливен дъжд удави 100 души в Кения

https://frognews.bg/svqt/proliven-dajd-udavi-100-dushi-keniia.html

Около 100 души за загинали в резултат на проливни дъждове и наводнения в Кения, продължили няколко дни, предаде ДПА.

Тръмп: Може да има новина около съдбата на тримата държани в Северна Корея американци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844187

Тръмп: Може да има новина около съдбата на тримата държани в Северна Корея американциПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп даде да се разбере снощи, че е възможно да съобщи новина за съдбата на тримата държани в Северна Корея американски граждани, предаде ДПА. "Както всички знаят, предишното правителство на САЩ дълго време искаше тримата заложници да бъдат освободени от севернокорейския трудов лагер, но напразно. Останете на линия!

Емил Радев: Има спад в измамите с евросредства

http://www.barometar.net/90887/

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев взе участие в дебата относно защитата на финансовите интереси на ЕС, който се проведе по време на пленарното заседание на Европейския парламент в Брюксел. Радев определи ежегодната оценка на изразходването на европейските средства като изключително важна, защото тя допринася за анализа на ефективността на финансирането. Той приветства спада на грешките […]

Отбелязваме Световния ден на свободата на пресата

https://www.actualno.com/society/otbeljazvame-svetovnija-den-na-svobodata-na-presata-news_672710.html

На 3 май 2018 г. - Световен ден на свободата на пресата (World Press Freedom Day), Управителният съвет на Съюза на българските журналисти (СБЖ) организира журналистическа дискусия на тема: "Кризата в медиите – криза в журналистиката!". Събитието ще се проведе сградата на СБЖ. Целта на събитието да се бие тревога в обществото за кризисното състояние на българските медии и на медийната среда у нас! Ще бъде анализирано положението, в което са поставени българските журн

Съкрушена майка разказа за загубата на детето си и отношението на медиците в АГ Стара Загора

http://www.cross.bg/beshe-nyama-zhivota-1573901.html

/КРОСС/ Вчера в социалната мрежа се появи разказа на една млада майка която е загубила детото си заради лекарства немарливост и лошо отношение в АГ болницата в Стара Загора. Споделеяме разказа на Христина Иванова една майка загубила рожбата си толкова рано без редакторска намеса: Добър ден!Пише ви една почернена майка!Така наречените „Лекари“ убиха здравото ни дете,прекрасния ни НИКОЛА!Моля прочетете трагедията ни,дълга и в детайли,но най-малкото което мога да направя е да дам гласност ,за да не доверяват повече майки най-важното на тези жени,а именно живота на детето си!Имах прекрасна бременност,сравнително лека ,много много желана и очаквана с трепет и любов. Следях бременноста си при др.Загорова,ходех на фетални морфологии при др.Тодоров,грешката ми беше да си избера само акушерка за самото раждане Ася Найденова от държавното аг Стара загора(която навсякъде агитира за нормално раждане на всяка цена,ние платихме голяма цена) с мисълта,че ако нещо се обърка в хода на раждането ,винаги има лекар на смяна и ще се пристъпи към спешно секцио! На 14.01.18 срещу 15.01 започнаха контракциите ми ,термина ми беше за 17.01,доносено бебе,в 00:30 отивам в аг с 5 см разкритие ,Найденова беше на смяна,сложи ме в предродилна да чакам пълно ракритие, в 05:00 часа сутринта стана пълно,започнах да напъвам ,но бебето не слизаше надолу

САЩ изпращат на мексиканската граница допълнително 35 прокурори и 18 съдии за имигрантите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6844181

САЩ изпращат на мексиканската граница допълнително 35 прокурори и 18 съдии за имигрантите Властите в САЩ изпращат на мексиканската граница 35 прокурори и 18 съдии по имиграционни дела, за да се справят с повишилия се брой нелегални имигранти, опитващи да влязат на тяхна територия. Това заяви главният прокурор на САЩ Джеф Сешънс, цитиран от Ройтерс. "Няма да позволим страната да бъде заливана.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване