Какво представлява диетата 16:8? Ето какво трябва да знаете

https://www.actualno.com/curious/kakvo-predstavljava-dietata-168-eto-kakvo-trjabva-da-znaete-news_679883.html

Ако сте чували за ползите от интермитентното гладуване (IF), като загуба на тегло (включително упоритите коремни мазнини), понижени потребности от захар, повече енергия, подобрена психическа яснота, намалено възпаление, профилактика и по-добър сън, най-вероятно сте вдъхновени, да го опитате. За начинаещи, протоколът 16: 8 (наричан още Leangains) е чудесен начин да започнете. Против Първата седмица. Няма никакво съмнение, че ще се чувствате гладни, раздразнителни, с малко енергия и малко тъжно,

Чували ли сте за диетата 16:8? Ето какво трябва да знаете

https://www.actualno.com/curious/chuvali-li-ste-za-dietata-168-eto-kakvo-trjabva-da-znaete-news_679883.html

Ако сте чували за ползите от интермитентното гладуване (IF), като загуба на тегло (включително упоритите коремни мазнини), понижени потребности от захар, повече енергия, подобрена психическа яснота, намалено възпаление, профилактика и по-добър сън, най-вероятно сте вдъхновени, да го опитате. За начинаещи, протоколът 16: 8 (наричан още Leangains) е чудесен начин да започнете. Против Първата седмица. Няма никакво съмнение, че ще се чувствате гладни, раздразнителни, с малко енергия и малко тъжно,

БЕХ търси инвеститори за нови облигации, ще си изкупува старите

http://econ.bg/Новини/БЕХ-търси-инвеститори-за-нови-облигации-ще-си-изкупува-старите_l.a_i.762697_at.1.html

Държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) ще проведе в началото на следващата седмица срещи с международни инвеститори във връзка с планираното от...

И спецсъдът прекрати делото срещу пловдивския кмет

http://www.cross.bg/plovdivskiya-deloto-totev-1576975.html

/КРОСС/ Втори съд прекрати делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев. Състав на Специализирания наказателен съд днес прие, че обвинението за извършени нарушения при изграждането на зоопарка е необосновано и нелогично. Няма факти, че Иван Тотев е извършил престъпление в съучастие с заместника си Димитър Кацарски и кмета на пловдивския район Западен Димитър Колев, мотивира се съдът. Миналата есен пловдивския съд също върна делото на прокуратурата заради процесуални нарушения. Втори съд прекрати делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев. Състав на Специализирания наказателен съд днес прие, че обвинението за извършени нарушения при изграждането на зоопарка е необосновано и нелогично. Няма факти, че Иван Тотев е извършил престъпление в съучастие с заместника си Димитър Кацарски и кмета на пловдивския район Западен Димитър Колев, мотивира се съдът. Миналата есен пловдивския съд също върна делото на прокуратурата заради процесуални нарушения.

Тръмп наложи на Китай наказателни мита за 50 млрд. долара

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/15/3200783_trump_naloji_na_kitai_nakazatelni_mita_za_50_mlrd/?ref=rss


Американският президент Доналд Тръмп реши да наложи 25-процентни наказателни мита върху вноса на китайски стоки на стойност 50 млрд. долара, съобщи Би Би Си. В изявление, разпространено днес, Тръмп каза, че може да се вземат допълнителни мерки, ако Пекин изпълни заканата си за реципрочни действия.<br /><br />"Съединените щати вече няма да търпят да губят технологии и интелектуална собственост чрез несправедливи икономически практики", обяснява президентът.<br...

Докторите ни застаряват - близо 50 на сто са над 55 години

https://frognews.bg/novini/doktorite-zastariavat-blizo-50-sto-nad-55-godini.html

Повече от половината от българските лекари са на възраст над 55 години, а само един от четирима е под 45. Това сочат данните на Националния статистически институт, оповестени днес.

Бивш футболист на Черно море уби съгражданин след свада!

https://petel.bg/Bivsh-futbolist-na-CHerno-more-ubi-sagrazhdanin-sled-svada-__269450

Снимка: Булфото Бившият футболист Марио Метушев (на малката снимка долу) уби съгражданин след скандал и кървава битка с ножове в Гоце Де...

Брутална агресия на столична спирка взриви мрежата! Младеж рита и блъска жена, качваща се в рейса (видео)

https://petel.bg/Brutalna-agresiya-na-stolichna-spirka-vzrivi-mrezhata--Mladezh-rita-i-blaska-zhena--kachvashha-se-v-reysa--video-__269449

Видео с момче, което удря и рита пътничка в автобус № 310, предизвика огромно възмущение в социалните мрежи. Клипчето беше споделено в груп...

Пазарджик изгуби още един от своите уважавани лекари

https://petel.bg/Pazardzhik-izgubi-oshhe-edin-ot-svoite-uvazhavani-lekari__269445

Пазарджик изгуби днес още един от уважаваните си лекари и силните си специалисти в областта на медицината - д-р Емил Тричков, съобщава "Мар...

Ангелкова препоръча на община Каварна да не копае край плажа през лятото

https://offnews.bg//turizam/angelkova-preporacha-na-obshtina-kavarna-da-ne-kopae-kraj-plazha-prez-682705.html

Препоръчвам на община Каварна да вземе спешни мерки и да спре строителните дейности до плажа в града. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която инспектира днес ситуацията с продължаващите ремонти до ивицата.

Това е абсолютно забранено след 15 май.

Редно е било така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, сега е възпрепятствана заради строителните дейности и причинява дискомфорт на туристите, посочи Ангелкова.

Експертите на министерството са установили, че има достъп от две страни, но все пак това е неудобно за посетителите.

Ако община Каварна иска да привлича туристи и да осигури добри условия за плажуващите, не е редно да допуска такава ситуация. Ако е искала подобрения, е трябвало да си направи планирането така, че до 15 май строителните дейности да приключат, а не да са факт месец след забраната. Тук е добре да се намеси областната управа, смята министърът.

OFFNews вече ви разказа как точно до пясъка в морския град работи багер, въпреки изричната забрана за такива дейности в периода между 15 май и 15 септември. Машините рушат изградения по проект "Красива България" амфитеатрален подход към плажа и стълбите до ресторант "Българка", по които се слиза до плажа.

По същността си новият строеж представлява канализация за хотела на местен бизнесмен по прякор Цуцко, който е бил съветник в два парламента на бившия добрички депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, известен като Живко Суджука. Последният се раздели с депутатството, след като собственик на месарски цех се оплака, че го е рекетирал за 4 тона суджук, който уж трябвало да отиде за Бойко Борисов.

Галъп интернешънъл: 43% от българите оценяват положително председателството ни

https://offnews.bg//analizi-i-komentari/galap-interneshanal-43-ot-balgarite-otceniavat-polozhitelno-predseda-682707.html

Българите оценяват отминаващото европредседателство по-скоро положително, макар че не е малък и делът на онези, които признават, че не се чувстват достатъчно запознати. Политическите различия не са попречили на по-скоро позитивните нагласи. 

Изводите са от Политическия и икономически индекс на „Галъп интернешънъл“ – независимото ежемесечно национално представително изследване, което от началото на 90-те години на двайсетия век изследва мненията всеки месец. Проведено между 6 и 13 юни сред 760 респонденти в цялата страна.

43% казват, че председателството е било по-скоро добро, 12% - че по-скоро не е било добро, а 33% казват, че не са достатъчно запознати. Останалите не могат да отговорят. 

Сред най-положителните оценки са тези на привържениците на управляващата партия. Но дори и сред привържениците на БСП не преобладават отрицателните оценки – там по-скоро надделяват онези, които не се чувстват достатъчно запознати, за да формират мнение.

За сравнително добрата оценка на председателството допълнителна роля играе и традиционно високото доверие на българите в самия Европейски съюз, както и присъщото за такива моменти по-скоро пожелателно обществено мислене.

В разгара на кризата с децата с увреждания: Отговорният зам.-министър лети до Ню Йорк в първа класа за 8306 лв.

https://offnews.bg//obshtestvo/v-razgara-na-krizata-s-detcata-s-uvrezhdania-otgovorniat-zam-minista-682694.html

Две високопоставени служителки от социалното министерство, пряко отговорни за проблема на майките на деца с увреждания са на луксозна командировка в Ню Йорк. Става дума за зам.-министър Росица Димитрова и държавния експерт от отдел "Интеграция на хората с увреждания" Надежда Харизанова, разкри вестник "Сега".

От 12 до 14 юни двете дами са представяли "положителния опит и постигнатите резултати в България" за правата на хората с увреждания и деинституционализацията на децата с увреждания.

"Командировката им е с всички екстри - самолетна бизнес класа за зам.-министъра, дневни, квартирни и пр. Общата стойност на пътуването на двете служителки е 16 150 лева", съобщава "Сега", позовавайки се на документ, с който медията разполага.

Тъй като самолетните билети са купени в последния момент, билетът за бизнес класа на Димитрова струва 8306 лв., а икономичната класа на подчинената ѝ също хич не е евтина - 2016 лв.

Останалото до 16 150 лв. са дневни, хотел и пари за вътрешен транспорт. Въпреки че самата конференция е тридневна - от 12 до 14 юни, а нощувките са четири, зам.-министърът и държавният експерт са писали дневни за 6 дни. Не е ясно какво е наложило спешното купуване на билетите, при условие че датите на конференцията са известни още от миналата година, пише всекидневникът.

Порожанов обсъди с Агенцията по храните необходимите мерки срещу птичия грип и чумата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6915299

Порожанов обсъди с Агенцията по храните необходимите мерки срещу птичия грип и чуматаМинистърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов проведе работни срещи с ръководството на Българската агенция по безопасност на храните и директорите на областните дирекции по безопасност на храните. Направен беше преглед на мерките и готовността за реакция във връзка с усложнената епизоотична обстановка относно заболяванията инфлуенца

Кола изгоря на магистрала 'Тракия'

https://offnews.bg//obshtestvo/kola-izgoria-na-magistrala-trakia-682695.html

Кола се запали и изгоря на автомагистрала "Тракия".

Инцидентът е станал около 14 часа на 26-и км на магистралата, малко след Вакарел. 

От пресцентъра на МВР съобщиха за OFFNews, че водачът е изведен невредим и няма жертви или пострадали.

На мястото са изпратени линейка и пожарна.

Причините за пожара се изясняват. 

Кола изгоря на АМ „Тракия” близо до Вакарел

http://www.cross.bg/kola-izgorya-na-am-trakiya-blizo-do-vakarel-1576974.html

/КРОСС/ Автомобил изгоря на автомагистрала „Тракия” малко след Вакарел по посока София, предаде репортер на bTV. По първоначални данни леко пострадала е една жена. На място са пристигнали пожарникари, които са изгасили пламъците. Има и линейка. Причините за инцидента се изясняват.  

Безпрецедентната наказателна процедура срещу Полша напредва по искане на Еврокомисията

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/15/3200784_bezprecedentnata_nakazatelna_procedura_sreshtu_polsha/?ref=rss


Европейската комисия потвърди, че е предложила да бъде предприета следващата стъпка по наказателната процедура срещу Полша за нарушения на върховенството на закона, предаде БТА. Процедурата предвижда възможност Полша да бъде лишена от право на глас в Съвета на ЕС. Подобна мярка в ЕС досега не е прилагана.<br /><br />Съветът на ЕС е заложил в програмата на заседанието си за 26 юни в Люксембург да пристъпи към изслушване на становището на Полша. Предвижда се изслушването да премине в...

IVAN от X Factor представя първия си сингъл „Мойта схема“

https://www.vesti.bg/lyubopitno/ivan-ot-x-factor-predstavia-pyrviia-si-singyl-mojta-shema-6083455

Пулсът на лятото е уловен от Dexter и Мойсей, а Симона Загорова допълва звученето с женски вокал

Скандална скрита камера преди вота в Турция: Ердоган инструктира активисти

http://www.moreto.net/novini.php?n=376052

В истинска интернет сензация се превърна видеоклип, в който турският президент Реджеп Таип Ергдоган инструктира местни активисти на ръководената от него Партия на справедливостта и развитието (ПРС) да „пазят плътно“ избирателите, за да попречат на опозиционната прокюрдска Демократична партия на народите (ДПН) да влезе в Меджлиса.

Кола пламна и изгоря на АМ ”Тракия”

https://frognews.bg/novini/kola-plamna-izgoria-trakiia.html

Автомобил изгоря на автомагистрала ”Тракия” малко след Вакарел по посока София, предаде bTV. По първоначални данни леко пострадала е една жена.

Отлагат началото на летния сезон в Пампорово, ще отстраняват щети

https://www.actualno.com/smolyan/otlagat-nachaloto-na-letnija-sezon-v-pamporovo-shte-otstranjavat-shteti-news_679894.html

Началото на летния сезон, планирано за утре (16 юни) с отварянето на велопарк в Пампорово, се отлага, съобщиха от управата на курорта. Причина за отсрочката са нанесените щети върху трасетата във вело зоната и върху лифтовите съоръжения в комплекса след проливния дъжд и градушка от вчера. Новата дата за начало на летните занимания за туристи е 21-ви юни (четвъртък). Припомняме, че приток на огромни количества вода от високите части на Пампорово наводни двата бетонови възела край пътя Пампоров

Ченгета спипаха врачка, свила златното синджирче на девойка от Лом

https://www.24chasa.bg/novini/article/6915268

Ченгета спипаха врачка, свила златното синджирче на девойка от Лом23-годишна девойка от гр. Лом се оплакала в полицията, че в четвъртък, около 11,30 ч., докато била на работа, при нея дошла непозната врачка. Тя я омаяла и въвела в заблуждение, притъпила вниманието й и под предлог, че ще развали магия и задигнала дамска златна верижка с висулка под формата на кон с общо тегло 2,03 грама.

Уникална сватба на морски офицери събра погледите във Варна!

http://www.varna24.bg/news/797052.html

Приказна феерия от красота, стил, вкус и оригинална идея за ритуал сътвориха днес двама влюбени в ...

"Демократична България" пренася борбата срещу "Белене" в европейските институции

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/06/15/3200781_demokratichna_bulgariia_prenasia_borbata_sreshtu/?ref=rss


"Пренасяме битката и в европейските институции. Смятаме, че там имаме много силни съюзници, заедно с които ще успее да спрем проекта АЕЦ "Белене". Този проект е финансово опасен за България, екологично опасен за България, сеизмично опасен за България." Това каза икономистът и бивш депутат Мартин Димитров на пресконференция на "Демократична България", която обединява "Да, България", ДСБ и партия "Зелените".<br /><br /><br...

Двама задържани след свада в кв. "Христо Ботев"

https://www.actualno.com/crime/dvama-zadyrjani-sled-svada-v-kv-hristo-botev-news_679914.html

Двама души са задържани след спречкване между враждуващи фамилии в столичния кв. "Христо Ботев". Това каза пред журналисти директорът на СДВР - ст. комисар Ивайло Иванов, съобщи Агенция „Фокус“. "В 14.00 часа сме получили сигнал за спречкване между две враждуващи фамилии. Незабавно, след като получихме сигнала, разпоредих да бъдат изпратени служители на отдел „Специализирани полицейски сили", към СДВР с цел да не допуснем ескалация на напрежение

"Анонимен депутат" подпали билборд, разкри с каква цел (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/anonimen-deputat-podpali-bilbord-razkri-s-kakva-cel-video-2103772

Видео с мъж, представящ се за депутат, който пали билборд с реклама на цигари, бе разпространено в медиите и социалните мрежи. Оказа се, че видеото, както и писменото обръщение на мнимия депутат са част от кампания на сдружение „България без дим“, което има за цел да обърне внимани

Почина актьорът Лесли Грантъм

//dariknews.bg/novini/sviat/pochina-aktioryt-lesli-grantym-2103771

Актьорът Лесли Грантъм почина на 71  години в Лондон, съобщиха Би Би Си и в.  "Дейли мейл".
 
В началото на седмицата Грантъм се върна във Великобритания от България, за да се лекува. Той живееше в

Във Великобритания: Отнеха дете от майка му, не му купила сладолед

//dariknews.bg/novini/sviat/vyv-velikobritaniia-otneha-dete-ot-majka-mu-ne-mu-kupila-sladoled-2103773

Във Великобритания отнеха дете от майка му, защото не получило сладолед. Аргументът на социалния работник бил, че са накърнени емоционалните нужди на детето.

Случаят стигна  до Върховния съд в Лондон, който отсъди детето да бъде върнато при м

Предложение: Ток, топла вода, парно и природен газ да поскъпнат от 1 юли

//dariknews.bg/novini/bylgariia/predlozhenie-tok-topla-voda-parno-i-priroden-gaz-da-poskypnat-ot-1-iuli-2103765

Ток, топла вода, парно и природен газ поскъпват от 1 юли. Причината – ръст от близо 11 % на синьото гориво, става ясно от доклад на работна група към Комисията за енергийно и водно регулиране.

За пет месеца при катастрофи в страната са загинали 190 души

https://www.24chasa.bg/novini/article/6915262

За пет месеца при катастрофи в страната са загинали 190 душиЗа първите пет месеца на годината при катастрофи в страната са загинали 190 души, а 3 126 са ранени, каза днес във Варна началникът на отдел "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция" комисар Бойко Рановски. Заедно със зам.-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов той участва в дискусия за предстоящите промени в законодателството,

Sorry, Иванов - нищо лично!

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/06/15/3200771_sorry_ivanov_-_nishto_lichno/?ref=rss


Позицията на българското правителство по отношение последните развития на проблема за името на Македония е адекватна и зряла. България има своите неотменими национални интереси, свързани с нашата съседка Република Македония, и ние сме решили да защитаваме тези интереси в отговорно съгласие с позициите на нашите партньори и съюзници от ЕС и НАТО.<br /><br />Уреждането на спора за името на Македония е принципен въпрос<br /><br />- скандален е самият факт, че това уреждане...

Испанският премиер Педро Санчес критикува "националния егоизъм" на страните в ЕС

https://www.investor.bg/evropa/334/a/ispanskiiat-premier-pedro-sanches-kritikuva-nacionalniia-egoizym-na-stranite-v-es-263016/

Изказването на Санчес е във връзка с разделението на държавите от Европейския съюз по отношение на миграционната политика

Георги Гергов: БСП Сопот продължава напред

http://www.cross.bg/sopot-obshtinata-gergov-1576973.html

/КРОСС/ „Организацията в Сопот, въпреки проблемите от последните няколко месеца е силна и активна. Нека влизайки в  новия клуб на БСП всеки да намери своето място и да знае, че БСП е партията, която дава перспектива.“, това заяви председателят на  Областния съвет на БСП Пловдив Георги Гергов  по време на откриването на новия партиен клуб в Сопот.  Той поздрави членовете й и подчерта, че е важен пътя, който социалистите  и симпатизантите трябва да извървят в оставащите 15 месеца до местните избори. Изборите и настоящата политическа обстановка в общината бе тема и на провелото се по-късно събрание на организацията, на което Станислав Стоенчев, председател на БСП в града обобщи  основните проблеми, вълнуващи жителите на Сопот. Според него въпросът, който трябва да намери решение  в близките месеци е : Какво правим оттук нататък и каква е перспективата пред БСП Сопот. „В публичното пространство вече има заявени две кандидатури за кмет на общината. До вчера единият беше член на БСП, но избра да предаде гласуваното му доверие, защото всички в тази зала сме работили за неговото избиране.  За нас тази тема вече е приключена.  Той не оправда нашето доверие и няма защо да се връщаме назад.”, заяви Стоенчев и продължи с коментар относно другата  известна вече кандидатура

Салвини: Макрон трябва да предложи на Италия уважение и сътрудничество

https://www.24chasa.bg/novini/article/6915260

Салвини: Макрон трябва да предложи на Италия уважение и сътрудничествоФренският президент Еманюел Макрон трябва да предложи на Италия "уважение" и "сътрудничество", каза италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини, цитиран от ДПА. Запитан какво очаква от днешните разговори в Париж между Макрон и италианския премиер Джузепе Конте, концентрирани върху миграцията, Салвини каза: "Най-напред уважение (...

Испанският премиер критикува националния егоизъм на държавите в ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6915241

Испанският премиер критикува националния егоизъм на държавите в ЕСИспанският премиер Педро Санчес призова днес да се работи "за една нова Европа, в която националният егоизъм няма да надделява", предаде Франс прес. Изказването на Санчес е във връзка с разделението на държавите от Европейския съюз по отношение на миграционната политика. То е част от публикация на премиера в Туитър в отговор на поздравленията на

Гръм удари половинвековен бор в Калофер, изпотрошени са прозорците на кметството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914636

Гръм удари половинвековен бор в Калофер, изпотрошени са прозорците на кметствотоГръм порази половинвековен бор в двора на кметството в Калофер. Дървото буквално станало на трески, които се разхвърчали и потрошили стъклата на административната сграда. "Най-вероятно имаме и изгорели компютри. Не знаем колко са, тъй като токът угасна. Видеонаблюдението също пострада. В първия работен ден ще описваме щетите",

БДЖ ще осигури пътуването на участниците в XXXV Национален детски литературен конкурс „Искри 2018”

http://www.cross.bg/detza-detzata-osigyri-1576972.html

/КРОСС/ За дванадесета поредна година „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатното пътуване на децата, които ще участват в организирания от Българското национално радио XXXV Национален радиоконкурс за детско литературно творчество „Искри 2018”. Конкурсът ще се проведе на 16-и и 17-и юни в София и отново ще събере талантливи деца от цяла България, които ще получат своето заслужено пространство в националния ефир. С влак до столицата ще пътуват седем от отличените деца, които живеят в градовете Бургас, Варна, Търговище и Казанлък. Националният железопътен превозвач ще осигури и прибирането на младите творци по родните им места след приключването на 35-ото издание на конкурса. Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД подкрепя инициативата на Българското национално радио, чрез която се дава възможност за приобщаването на децата към културните ценности и тяхното съхраняване. Националният радиоконкурс за детско литературно творчество „Искри” е най-стария  конкурс у нас за деца до 16-годишна възраст. Всяка година през него преминават творби на над 300 деца, не само от България, а и на българчета, живеещи извън пределите на страната (Молдова, Украйна, Бесарабия, Западните покрайнини, Германия, Австрия, САЩ). Конкурсът не фиксира определена тема и дава пълна свобода на участниците

МЗ със съвети заради зачестилите случаи на птичи грип сред домашни птици

https://www.actualno.com/society/mz-sys-syveti-zaradi-zachestilite-sluchai-na-ptichi-grip-sred-domashni-ptici-news_679912.html

Във връзка със зачестили случаи на птичи грип сред домашни птици (патици, кокошки, пуйки, бройлери) на територията на страната и с цел предпазване от евентуално заразяване с птичи грип, Министерството на здравеопазването препоръчва да се спазват основни правила. Да не се консумират сурови или полусурови птиче месо, яйца или продукти от птичи произход. При приготвяне на храната всички продукти от птичи произход, вкл. яйцата, да бъдат добре термично обработени, което гарантира унищожаванет

Над 1 млрд. лв. са пропуснатите ползи от обжалването на търга за тол системата

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/06/15/3200777_nad_1_mlrd_lv_sa_propusnatite_polzi_ot_objalvaneto_na/?ref=rss


Търгът за изглаждането на тол система в България се обжалва повече от година, а щетите за държавата под форма на нереализирани преходи вече надхвърля 1 млрд. лв., съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, цитиран от БТА, по време на форум на тема "Подобряване достъпа до обществени поръчки".<br /><br />Той разказа и за трагикомичните случаи на обжалване, при които хигиенист обжалва поръчка за изграждане на сложни система, а фирма за търговия с чорапи - търг за производство на...

От 20 до 26 юни седмокласниците могат да подават заявления за участие в първото класиране

https://www.24chasa.bg/novini/article/6915242

От 20 до 26 юни седмокласниците могат да подават заявления за участие в първото класиране От 20 до 26 юни седмокласниците могат да подават заявления за участие в първия етап на класирането за прием след седми клас - след положени изпити чрез тест, и с проверка на способностите, в които училища се изисква това. Това съобщават от Регионалното управление на образованието в София. Подаването на заявление от седмокласниците може да стане

/Видео/ В Благоевград: Поредният порой ни удави и днес! Градушка, силен вятър, улици реки, "Марица" истински ад

http://www.struma.com/obshtestvo/video-v-blagoevgrad-poredniyat-poroi-ni-udavi-i-dnes-gradushka_135547/

Мина бурята, която за броени минути отново причини страшни вреди, проблемната улица "Марица" потъна под вода, а пицарията на Д. Бекярски се наводнява вече трети ден. На места в града падна и градушка, която изпотроши клони. Небето сякаш се разтвори от страшни гръмотевици. А казват, че утре пак ще е така. Вижте видео:

Р. Митева

Близки, военни и министри си взимат последно сбогом със загиналите в авиокатастрофата в Пловдив СНИМКИ

http://www.struma.com/bulgariya/blizki-voenni-i-ministri-si-vzimat-posledno-sbogom-sus-zaginalite_135546/

Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев бяха повишени в звание посмъртно

Семейство, близки, колеги и приятели си казаха последно сбогом с пилотите, загинали при трагичния авиоинцидент на базата в Крумово - майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев.

Загиналите пилоти на хеликоптер Ми-17 са повишени в звание със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев загинаха при трагичния инцидент с хеликоптер Ми-17 в понеделник, 11 юни, в района на авиобаза Крумово.

На траурната церемония на...

Продължава

Кодзиас: Споразумението между Гърция и Македония е изгодно за двете страни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6915243

Кодзиас: Споразумението между Гърция и Македония е изгодно за двете страниГръцкият външен министър Никос Кодзиас изрази надежда, че македонските граждани ще гласуват положително на референдума за името Република Северна Македония, договорено между Атина и Гърция, и оцени споразумението за името като добро, уравновесено и изгодно за двете страни, предаде агенция МИА. В интервю за руския в.

Роналдо ще получи 2 години условно за укриване на данъци

http://clubz.bg/69210-ronaldo_shte_poluchi_2_godini_uslovno_za_ukrivane_na_danyci

Кристиано Роналдо е постигнал извънсъдебно споразумение с испанската прокуратура и ще получи 2 години условно за укриване на данъци, пише в. "Ел Мундо". Също така голмайстор №1 в историята на "Реал" (Мадрид) ще заплати 18,8 милиона евро към държавната хазна.

Двете страни водеха преговори от няколко месеца. Обвинението имаше претенции за по-висока финасова санкция - близо 26 млн. Роналдо пък упорито твърдеше, че не е извършил нищо нередно, бил станал жертва на славата си и т.н. и т.н.

Проблемите на португалеца, който тази вечер от 21 часа излиза в първия си мач на Световното именно срещу Испания, започнаха през миналата година. През лятото той дори заплаши, че ще напусне "Реал" - огорчен от отношението към него, но все пак остана.

Сагата е напът да приключи без да влезе в съдебната зала, което е било желание на Кристиано, независимо дали ще продължи да носи екипа на "белите".

Той няма да влезе в затвора, тъй като в Испания всички присъди до 24 месеца са условни. Любопитно е, че подобна бе съдбата на големия съперник на Роналдо - Лео Меси (двамата явно се "съревновават" във всичко, дори в данъчните измами). Аржентинецът получи 21 месеца и доста по-ниска финансова санкция - 2,1 млн. евро.

От Роналдо прокуратурата искаше 14,8 млн. от данъци и още 11 млн. глоба.

Мрежа за трафик на хора с индустриални мащаби

https://www.mediapool.bg/mrezha-za-trafik-na-hora-s-industrialni-mashtabi-news280355.html

Осъденият в Унгария шеф на група трафиканти организирал прехвърлянето на над 1000 мигранти към Германия Афганистанецът Самсур Лаху, който вчера беше осъден заедно с трима българи в унгарския град Кечкемет на 25 години затвор за смъртта на 71 мигранти в хладилен камион през 2015 г., е ръководил мрежа с почти индустриални мащаби за трафик на хора към Западна Европа в разгара на бежанската вълна, и то с пълно презрение към човешкия живот, съобщава Франс прес като се позовава на данни, събрани по време на унгарското разследване. Лаху е използвал десетки превозни средства, ръководил е съучастници в няколко държави и е имал усъвършенствана логистика. Този 31-годишен мъж с фино лице е организирал превозването на най-малко 1106 мигранти, от всеки от които са били искани по 3500 евро, за да преминат в Австрия или Германия. Пристигнал незаконно в Унгария през 2013 г., където създава един от оперативните си центрове, говорещ добре английски, арабски, пущу, сръбски и унгарски, Лаху започва дейността си скромно през февруари 2015 г. Трафикът му бързо се разраства, когато тунизиец му предлага да организира "редовен транспорт" между Унгария и Германия, срещу 1000 евро на човек, твърди унгарското разследване. През юли 2015 г., когато миграционният натиск нараства поради конфликтите в Сирия, Ирак и Афганистан, Лаху структурира професионално мрежата си, от Сърбия до Германия. С помощта на българин, когото прави свой заместник и който вчера също получи 25 години затвор, Лаху създава стройна организация с отделни отговорници за финансите, работната сила, логистиката и закупуването на превозни средства, за които изисква да са в добро състояние. На най-ниското стъпало в организацията на афганистанеца са шофьорите, предимно българи. Получаващи между 500 и 2000 евро на курс, те са изложени на най-голям риск при пътни проверки и са бити, ако отказват да работят. Няколко от тях бяха арестувани от германската полиция в региона на Пасау, сред тях двама със съответно 26 и 36 мигранти в превозните им средства. Мрежата, която разполага с леки автомобили за предупреждаване и следване, се сдобива с все по-големи превозни средства. Натъпканите в тях мигранти, сред които има жени и деца, са транспортирани във все по-ужасяващи условия, без паузи за ходене до тоалетна и почти без кислород. Има случаи, когато са били транспортирани до 81 души в 17 кв. метра, посочи прокуратурата, която изтъкна "физическите и психически страдания", причинявани на мигрантите, отбелязва агенцията. Тревожните сигнали се множат: мнозина припадат, а през лятото на 2015 г. жена умира от задушаване. Това обаче не променя начина на действие на Самсур Лаху. Точно обратното, той се насочва към хладилни камиони, които не бият толкова на очи. Така се стига до трагедията на 26 август 2016 година. Натъпкани в 14 кв.м, 71 мигранти, сред които четири деца, умират мъчително в херметически затвореното хладилно отделение. Когато подчинените на Лаху му се обаждат и му казват, че хората се задушават и викат за помощ, той строго забранява да се отвори хладилното помещение, сочат записи от телефонните разговори, представени от прокуратурата. "Да ги остави по-скоро да умрат. Това е заповед", казва той на заместника си, който го пита какво да нареди на шофьора. Ден след драмата, с пълно съзнание за станалото в хладилния му камион, Лаху организира нов транспорт при сходни условия, но този път 67-те мигранти се спасяват, защото успяват да разбият вратата на хладилното отделение. Унгарската прокуратура изтъкна "ужасяващото безразличие и безгранична алчност" на Лаху, който е спечелил от трафик на хора най-малко 300 000 евро. При произнасянето на присъдата му вчера афганистанецът остана безучастен. Веднага след това прокурорът Габор Шмид, който беше поискал за Лаху и двама от съучастниците му доживотен затвор без право на замяна, обяви, че ще протестира наказанието на по-горната инстанция, защото "присъдата не отразява в достатъчна степен условията на престъплението".   Веднага след него Лаху заяви, че ще обжалва, защото не бил отговорен за смъртта на мигрантите.

Запечатаха колонки на 4 бензиностанции в Пловдивско

https://offnews.bg//obshtestvo/zapechataha-kolonki-na-4-benzinostantcii-v-plovdivsko-682704.html

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) запечата колонки в 4 бензиностанции на територията на област Пловдив заради отклонения в горивата. те са билиз асечени с проверки с мобилни лаборатории от инспекторите на агенцията между 11-15 юни. Проверени са 49 бензиностанции, взети са 26 проби от автомобилен бензин А-95Н и 42 от дизелово гориво.

В четирите обекта, от които е установено, че се разпространява гориво с отклонение от нормите, са наложени принудителни административни мерки и са запечатани бензиноколонките. От търговската мрежа са изтеглени 12 692 литра течно гориво, от които 7369 литра гориво за дизелови двигатели и 5323 литра автомобилен бензин. Предстои издаване на Актове за установени административни нарушения и на Наказателни постановления за общо 80 000 лв.

При 3 от пробите с нарушения има отклонение в качество съгласно Закона за чистотата на атмосферния въздух - 2 проби при дизеловото гориво, 1 проба при автомобилния бензин. Отклонението при бензина е по показател „дестилационни характеристики - край на кипене“, а при горивото за дизелови двигатели - по показател „пламна температура”. При 1 от пробите от дизелово гориво е установено несъответствие с изискването на Закона за енергията от възобновяеми източници за 

Варненските полицаи разкриха грабеж на мобилен телефон

http://www.moreto.net/novini.php?n=376036

Образувано е досъдебно производство за грабеж на мобилен телефон, извършен на ул. «Княз Черкаски» в гр. Варна, около 07:50 часа, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Варна за Moreto.net. Неизвестно лице е издърпало мобилен телефон от ръцете на 37-годишен мъж.

В Дупница: Конкурс за директори на 2 детски градини

http://www.struma.com/obshtestvo/v-dupnica-konkurs-za-direktori-na-2-detski-gradini_135545/

Община Дупница обявява конкурс за директори на две детски градини - "Слънце" и "Детелина". Изборът ще протече в два етапа - допускане по документи и интервю и защита на писмено предоставена стратегия на тема „Развитие на детската градина за период от 5 години”.

Крайният срок за подаване на документите е до 18-и юли включително, всеки работен ден от 09.00 ч. до 17.30 ч. в деловодството на Община Дупница. Трудовото правоотношение възниква с кандидата,...

Продължава

Днес завършва ремонтът на 22 км участък от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора

http://www.cross.bg/zagora-stara-ychastuk-1576971.html

/КРОСС/ Над 135 000 т асфалт и 92 км мантинели са монтирани в обновената отсечка  В рамките на светлата част на деня ще бъде напълно възстановено движението в ремонтирания 22-километров участък от автомагистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора. Предвижда се около 15 ч. да бъде пуснат трафикът в платното за София. В следващите часове пътуващите за Бургас трябва да карат внимателно, тъй като едновременно с възстановяването на трафика между 134-ти и 156-ти километър ще се премахва и временната организация на движението в платното за Бургас, по което шофьорите преминават двупосочно от началото на месеца при извършващите се строителни работи.                         22-километровата отсечка не е ремонтирана от въвеждането й в експлоатация през 1995 г. Извършените дейности включват ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи, пътни знаци, ограничителни системи и др. За подобряване конструкцията в участъка са използвани около 12 000 кв. м ПВЦ мрежа, а отделно са постави и над 12 000 кв. м стоманена мрежа. В ремонтирания участък са положени около 135 000 тона асфалт. За повишаване на безопасността на движение са монтирани около 92 км мантинели. Средно на денонощие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства

Борисов на откриването на пътя Бургас - Слънчев бряг: Лесно се приказва, трудно се строи (видео)

https://petel.bg/Borisov-na-otkrivaneto-na-patya-Burgas---Slanchev-bryag--Lesno-se-prikazva--trudno-se-stroi--video-__269448

Приказва се лесно, строи се трудно – от 40 години е обещавано. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на официалната церемония по пово...

Грации играят в памет на Меглена Михайлова

https://petel.bg/Gratsii-igrayat-v-pamet-na-Meglena-Mihaylova__269447

Четвъртото издание на националния турнир по художествена гимнастика "Морски звезди" и Приз "Меглена Михайлова" ще се проведе от 17 до 20 юни ...

Героят за Уругвай: Бяхме по-добри от Египет

https://petel.bg/Geroyat-za-Urugvay--Byahme-po-dobri-ot-Egipet__269446

Героят за Уругвай в днешния двубой с Египет - Хосе Хименес, коментира успеха на “небеснобелите” с 1:0 в среща от Група Е. Хименес реализира...

Светослав Малинов от ДСБ: Ще саботирам АЕЦ "Белене" от Европарламента! Ризова: Вие сте...

https://petel.bg/Svetoslav-Malinov-ot-DSB--SHHe-sabotiram-AETS-Belene-ot-Evroparlamenta--Rizova--Vie-ste---__269444

Снимка Булфото, архив "Ще използвам всички средства и правомощия като евродепутат, за да спра рестарта на проекта АЕЦ "Белене", коментира...

Бойко Борисов откри четирилентовия път от Поморие до Ахелой

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/OW8qr8EtzwI/

Вече официално е открито разширението между Поморие и Ахелой, както и  и обходният път на Ахелой. Преди минути премиерът Бойко Борисов символично пусна движението по отсечката.

Новоизграденото второ платно на първокласния път ще облекчи трафика през активния туристически сезон. Новото 4-лентово трасе е с обща дължина над 9 км. От тях 4,4 км са обходния път на Ахелой, а 4,7 км е реконструирания участък между Ахелой и Поморие. Проектите са изпълнени със средства от републиканския бюджет.

Изненада! Нови намалени присъди на полицая и сина му, убили бездомник

http://www.struma.com/sinya-lampa/iznenada-novi-namaleni-prisudi-na-policaya-i-sina-mu-ubili_135544/

 Върховният касационен съд измени присъдите на Петър П. и сина му Йордан П., които са признати за виновни от пловдивските апелативни магистрати в убийството на бездомника Камен Щ., извършено на 7.04.2013 г. в Пловдив, пише Марица.бг. Касационните съдии намират, че фактите по делото , от които се извежда умисълът на подсъдимите, сочат на непредпазлива форма на вината им за причинената смърт на пострадалия вследствие на умишлено причинената му средна телесна повреда.

Поради това...

Продължава

Уличиха кмета на Септември в конфликт на интереси

https://www.actualno.com/pazardjik/ulichiha-kmeta-na-septemvri-v-konflikt-na-interesi-news_679910.html

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) е установила, че кметът на Септември Марин Рачев е в конфликт на интереси заради издаването на заповед за изготвянето на проект в полза на фирма, собственост на майка му, предаде БНР. Имотът е в землището на курортното село Варвара, като целта е там да се строи семеен хотел. Сигналът до Комисията е подаден от адвокат Николай Баташки от инициативния комитет "Да спасим община Септември":

Затвор за пияния шофьор, искал да вози ученици

https://www.vesti.bg/bulgaria/zatvor-za-piianiia-shofior-iskal-da-vozi-uchenici-6083457

Нарушението беше разкрито на 1 юни в Златоград при полицейска проверка. С дрегер било установено, че осъденият е употребил алкохол

Християнсоциалният съюз потвърди съюза си с Меркел след фалшива новина в Туитър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914511

Християнсоциалният съюз потвърди съюза си с Меркел след фалшива новина в ТуитърХристиянсоциалният съюз (ХСС) побърза да отрече днес, че планира да сложи край на десетилетния си съюз с християндемократите на германския канцлер Ангела Меркел, след като подобна информация се появи във фалшив профил в Туитър, предаде Ройтерс. Заместник-председателят на парламентарната група на ХСС Ханс Михелбах определи информацията като

Повече от половината от българските лекари са на възраст над 55 години

http://www.varna24.bg/news/797045.html

Повече от половината от българските лекари са на възраст над 55 години, а само един от четирима е ...

Перничанката Антония Петрова вдига тайна сватба в Гърция

http://www.struma.com/obshtestvo/pernichankata-antoniya-petrova-vdiga-taina-svatba-v-gurciya_135543/

Антония Петрова – една от най-скандалните ни миски, ще мине под венчилото за втори път в живота си този уикенд, съобщи „Телеграф“. Пернишката хубавица вдига тайна сватба в Гърция с новия си любим – медика Ивайло, който луднал по блондинката за часове.

Той бил заклет ерген и досега не е предлагал брак на нито една жена. Двамата вече били извадили официален документ, с който могат да сключат брак извън границата ни.

За новата любов на миската не се знае...

Продължава

Тереза Мей се опитва да спечели проевропейските бунтари в Консервативната партия

https://www.mediapool.bg/tereza-mei-se-opitva-da-specheli-proevropeiskite-buntari-v-konservativnata-partiya-news280354.html

Уилям Джеймс, Ройтерс   Британският премиер Тереза Мей вчера не успя да спечели на своя страна проевропейски настроените депутати в нейната партия по въпроса за ролята на парламента в процеса за Брекзит, повишавайки риска от поражение при гласуването в долната камара следващата седмица. Мей се бори да обедини Консервативната партия около плана си за напускане на ЕС, опитвайки се да балансира между исканията на онези желаещи възможно най-близки отношения с блока и други, които искат категоричен развод. Разделенията изглежда само се задълбочават. Спорът се концентрира върху това, каква роля ще има парламентът в каквато и да било окончателна сделка за Брекзит, договорена с Брюксел. Някои депутати искат повече власт, отколкото им бе предлагана досега, за да направляват преговорна стратегия на правителството. По-рано тази седмица Мей се съгласи да търси компромис с непокорните консервативни депутати, избягвайки поражение в Камарата на общините по окончателната формулировка на законопроекта за (излизане от) Европейския съюз, който ще скъса връзките на Великобритания с ЕС. Нейното правителство на малцинството все още се нуждае от подкрепата на разколниците, за да прокара този законопроект и да спечели бъдещите гласувания на повече от 10 отделни законодателни акта, необходими за подготовката на Брекзит. Вчера стана ясно, че тази подкрепа не се очертава в близко бъдеще. Консервативният депутат Доминик Грийв, който води групата на отцепниците, каза през Би Би Си, че формулировката на сделката с Мей е била променена и че окончателният вариант е неприемлив. "Сега планът трябва да бъде да се опитаме да поправим нещата", каза по-късно Грийв пред Ройтерс. Законопроектът ще бъде обсъден в понеделник от горната Камара на лордовете и ако не се постигне компромис, Мей може да претърпи позорно поражение, когато той се върне в долната камара в сряда. "Тези, които подкрепиха премиера във вторник вечерта, могат сега наистина да се почувстват силно разочаровани и да предпочетат да не подкрепят тази действително доста нелепа поправка, предложена от правителството", каза за Би Би Си проевропейската депутатка Ана Субри. Министерството за Брекзит заяви, че е уверено в постигането на сделка, която парламентът би приел, но изложи в изявление трите сценария, които биха предизвикали вот в двете камари на парламента. Те са: "а) ако парламентът отхвърли сделката на правителството с ЕС, б) ако не се постигне никакво споразумение, или в) ако не се постигне сделка до 21 януари 2019 г." "Това гарантира, че при всички обстоятелства парламентът може да държи правителството отговорно, едновременно позволявайки му да изпълни волята на британския народ, изразена чрез референдум", каза говорител на Министерството за Брекзит. При все това същината на разногласията с разколниците изглежда е по въпроса, каква форма трябва да приемат тези гласувания. Първоначално Грийв предложи вот за търсене на парламентарна подкрепа, но правителството предлагаше по-скоро символичен вот. "Не съм лъгал, разбира се, че не съм", каза за "Скай нюз" заместник-главният прокурор Робърт Бъкланд, който съветва правителството по законодателни въпроси. Той каза, че окончателното решение за формулировката е взето от Мей. "Съжалявам, ако са разочаровани от окончателната терминология, наистина съжалявам", заключи той.   По БТА

Депутатският син и футболист на ОФК "Беласица" Зари Динев посети Барселона, придружаван от приятелката си Деа

http://www.struma.com/hailaif/deputatskiyat-sin-i-futbolist-na-ofk-belasica-zari-dinev-poseti_135542/

Синът на народният представител в 44-то Народно събрание Георги Динев и футболист на общинския футболен клуб "Беласица" Зари Динев замина за Барселона в Испания, за да разгледа забележителностите на красивия град. Заедно с него е и приятелка му Деа Петрова, с която публикуваха няколко прекрасни снимки в социалните мрежи.

Естествено нямаше как нападателят на "Беласица" Зари Динев да не посети и най-големия стадион с капацитет близо 100хил. души, легендарният...

Продължава

"Инерком" поиска ЧЕЗ от КЗК преди три месеца. Резултат няма

http://clubz.bg/69201-inerkom_poiska_chez_ot_kzk_predi_tri_meseca_rezultat_nqma

Юлия Ненкова е новият председател на КЗК. Снимка БГНЕС

Точно три месеца, след като компанията "Инерком" на Гинка Върбакова прати уведомление в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за намерението си да купи ЧЕЗ-България, в КЗК производство по случая дали сделката би била допустима за пазара... няма. 

Купувачът на бизнеса на чешката държавна компания в електроразпредението поиска от КЗК да се произнесе по сделката на 14 март 2017 г. Ден по-късно КЗК публикува кратко съобщение, в което се казва, че "съгласно установения модел на работа на Комисията, преди образуването на производството ще бъде извършен предварителен контрол на входираното уведомление и прилежащата към него информация на основание чл. 38, ал. 2 от Закона за защита на конкуренцията".

Заради тази "застраховка" в съобщението, три месеца по-късно председателката на КЗК Юлия Ненкова отговаря пред депутатите от комисията по икономическа политика тази седмица какво се случва с казуса "Инерком" и ЧЕЗ. Въпросът е поставен от народния представител от БСП Жельо Бойчев - той оглавяваше и временната анкетка комисия, която разследваше сделката. 

"Във връзка с въпроса на г-н Бойчев за "Инерком", мога да кажа, че не е образувано производство, защото практиката сега е, както и европейската практика е, първо да извършваме предварителен контрол, тоест да събираме всички необходими данни и доказателства и чак тогава да образуваме производство. В момента по отношение на сделката с "Инерком" тече точно такава предварителна проверка, каквато правна възможност съществува и в Закона за защита на конкуренцията", обяснява Нанкова.

Уточнява, че в едни случаи КЗК се произнася много по-бързо, а в други - по-бавно, защото това има връзка със сложността на казуса и изследването на пазара.

Сроковете за произнасяне на КЗК при образувано производство са доста по-кратки от изминалите досега три месеца от подаване на уведомлението - 25 работни дни с възможност за удължаване с още 10 работни дни. Още през март председателят на съвета на директорите на "Инерком-България" Милена Стоева заяви, че всяко искане на документи или допълнителна информация от страна на КЗК към "Инерком" като заявител ще удължи този срок с още от 10 до 14 дни. Стоева смята, че в случая не е приложима процедура за разширено проучване, ако това обаче се случи, процедурата от страна на КЗК може да бъде удължена и до три месеца.

Какво гласи законът

Стандартният срок за образуване на производство за решение за концентрация на предприятия от КЗК по Закона за защита на конкуренцията е три дни от постъпване на уведомлението от страната на подателя. Изключение се допуска, ако са налице обстоятелства по цитирания вече чл. 38, ал. 2.

Ето какво пише в него:

 (2) При констатиране на допуснати нередовности искането или уведомлението се оставя без движение и на молителя или уведомителя се изпраща съобщение за отстраняването им в 7-дневен срок. Ако те не бъдат отстранени в срок, председателят на комисията с разпореждане отказва да образува производство.

В закона следва нова хипотеза, която засяга т.нар. ускорено проучване на сделка, което по закон приключва за 25 работни дни (плюс 10, ако някой поиска удължаване). За да започне да тече този срок обаче вече трябва да е образувано производство. Освен ако не се появят обстоятелства по същия този чл. 38, ал. 2. В чл. 81 на закона се появява следният текст:

 (3) В случай че уведомлението е оставено без движение поради допуснати нередовности по чл. 38, ал. 2 или при необходимост от предоставянето на допълнителна информация от уведомяващите предприятия, сроковете по ал. 1 спират да текат.

Опцията "задълбочено проучване" на евентуална концентрация на предприятия "се извършва, когато в резултат на оценката, извършена при ускореното проучване, комисията установи, че концентрацията поражда сериозни съмнения, че в резултат на осъществяването й ще се създаде или засили съществуващо господстващо положение и ефективната конкуренция на съответния пазар ще бъде значително възпрепятствана". По закон решенията за този тип проучване се публикуват в сайта на КЗК. А самата проверка може да трае и четири месеца от решението за старт на задълбочено проучване. Според текстовете от закона обаче изглежда, че тази опция е в случай, че вече е започнало производство. Какъвто казусът с "Инерком" не е. 

От отговора на Ненкова не става ясно дали КЗК е открила някакви нередности в заявлението на "Инерком" за сделката или не. Или комисията е възпрепятствана някак да получи нужните документи за онова, което нарича "предварителна проверка, каквато възможност съществува и в закона..."

Парламентът чака данни от БНБ

Председателката на парламента Цвета Караянчева е изпратила вече писмо до БНБ, в което пита защо и в какъв срок държавният трезор ще предостави информация на депутатите за българските банки, участващи във финансирането на сделката за ЧЕЗ. 

Това обяви днес самата Караянчева, след като преди дни се разбра, че БНБ не изпълнява решение на Народното събрание, постановено преди месец. А именно - с приемането на доклада на временната комисия в парламента, която разследва обстоятелствата около сделката на "Инерком" и ЧЕЗ, НС реши да изиска от БНБ всичката налична й информация по случая с финансирането. 

 
БНБ не предостави данни и във временната комисия за продажбата на ЧЕЗ в България, оглавявана от Бойчев.

Тръмп спря военните учения с Южна Корея, но това може да отслаби отбраната на съюзника

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914501

Тръмп спря военните учения с Южна Корея, но това може да отслаби отбраната на съюзникаРешението на президента Доналд Тръмп да преустанови големите военни маневри на САЩ в Южна Корея може да отслабят отбраната на съюзниците до степен, зависима от продължителността и обхвата на паузата. Но възможните дипломатически щети изглеждат още по-големи. Съединените щати, Южна Корея и Япония изразиха в четвъртък публично солидарност относно

Поредно знаковото дело се срина пред спецсъда

https://www.mediapool.bg/poredno-znakovoto-delo-se-srina-pred-spetssada-news280353.html

Спецсъдът прекрати делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, който е обвиняем за злоупотреби по проекта за изграждането на пловдивския зоокът. Освен Тотев, прокуратурата привлече към наказателна отговорност заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев. Специализираният наказателен съд прие, че обвинителният акт е неясен, нелогичен и неподкрепен с факти.   "Прокуратурата не е изпълнила задължението си да представи пълно и състоятелно логично правно заключение", обяви съдията по делото Даниела Костова, която преди по-малко от година бе част от магистратите, които подкрепяха неотлъчно главния прокурор Сотир Цацаров във Висшия съдебен съвет.   Съдия Костова обясни, че обвинителният акт за зоокъта е написан достатъчно неясно, че да не се разбере с кои точно действия подсъдимите са извършили престъплението, за което са обвинени. Тя допълва, че не става ясно дали има някакво реално плащане по въпросната обществена поръчка, което би довело до нанесена щета на общината.   През ноември миналата година влязоха в сила спорните промени в Наказателно-процесуалния кодекс, който възложиха на спецсъда да гледа всички дела за корупция по върховете на властта. Главният прокурор бе един от най-големите застъпници за тази т.нар. реформа. Основният аргумент бе, че Софийският градски съд твърде често прекратява знаковите дела и така бламира прокуратурата в борбата срещу корупцията.   Механичното прехвърляне на делата от градския съд в спецсъда очевидно не решава този проблем. Само за няколко месеца спецсъдът прекрати редица знакови дела, включително това срещу бившата съдийка Румяна Ченалова, делото "Дянков, Трайков, Прокопиев" за ЕВН, делото срещу Румен Овчаров, делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров и др.   Това води до извод, че или прокуратурата е неспособна да работи професионално по повечето знакови дела, или че значителна част от тях започват с единствена цел да се ударят определени публични фигури. Не е изключено да става дума и за двете.   По делото срещу Иван Тотев наблюдаващият прокурор Димитър Петров коментира, че ще протестира решението на съда. Според него съдия Даниела Костова е преписала определението за прекратяването на делото на Окръжния съд в Пловдив. Това е съдът, в който Сотир Цацаров ръководеше преди да стане главен прокурор. Окръжният съд прекрати делото в края на септември 2017 г. и процесът бе прехвърлен в спецсъда в София заради промените в НПК.   По делото за зоопарка прокуратурата твърди, че Иван Тотев е нарушил служебните си задължения, сключвайки договор след пряко договаряне с изпълнителя "Запрянови 03". Твърди се, че това е станало в нарушение на Закона за обществените поръчки. Процедура е проведена, без да е одобрен идеен инвестиционен проект. Липсвала и стойностна сметка за проекта. За зоокъта не е бил изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж. Законовите изисквания не са били изпълнени и към момента на сключването на договора с фирмата. Прокуратурата смята, че Иван Тотев е допуснал всички тези нарушения, за да осигури облага за "Запрянови 03" ООД в размер на близо 690 хиляди лева. Димитър Кацарски и Димитър Колев са предадени на съд като помагачи на кмета.   Обвинението твърди, че те са улеснили Тотев при извършване на престъплението. Заместник-кметът Димитър Кацарски е бил назначен от Иван Тотев за председател на комисията за провеждане на процедурите за избор на строителя на зоопарка. Именно Кацарски е предложил на Тотев откритата процедура по Закона за обществените поръчки да бъде прекратена и да се премине към пряко договаряне без обявление.   Димитър Колев ще отговаря пред съда, защото е сключил договор с консултант и строителен надзор по проекта без район "Западен" да е възложител на поръчката. Така районният кмет е дал възможност на Иван Тотев да даде началото на строителството.   Заради повдигнатото му обвинение кметът бе за кратко отстранен от поста си с решение на Пловдивския окръжен съд, но после бе върнат от апелативните магистрати. След поредното прекратяване на процеса Иван Тотев отказа да коментира.

Благоевградчанка потресена: Шокиращи снимки! Ето как Ани завари квартирата си, дадена под наем на студент в Американския университет

http://www.struma.com/obshtestvo/blagoevgradchanka-potresena-shokirashti-snimki-eto-kak-ani-zavari-kvartirata-si_135541/

Благоевградчанка едва не колабира при вида на спретнатата си гарсониера, отдадена под наем на студент в Американския университет в Благоевград. Ани М. завариха къщата си истинска кочина, ето какво написа тя:

"Това е спретнатата, добре обзаведена и с нови уреди гарсониера, която отдадохме преди време един "интелигентен”, предполага се и образован студент в АУБГ. Меко казано съм възмутена, отвратена и недоумяваща как един млад човек би могъл да живее така..., как учи...

Продължава

Само във Фрог: Два телефона издали тесните контакти на Марио Панчев с полицаи и магистрати

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-dva-telefona-izdali-kontaktite-mario-panchev-politsai-magistrati.html

Двата телефона, които носел простреляният и впоследствие починал Марио Панчев, са издали тесните му контакти с полица и магистрати. Това съобщиха за Фрог нюз разследващи.

Само във Фрог: Два телефона издали тесните контакти на Марио Панчев с полицаи и магистрати

https://frognews.bg/obshtestvo/underground/samo-vav-frog-dva-telefona-izdali-kontaktite-mario-panchev-politsai-magistrati.html

Двата телефона, които носел простреляният и впоследствие починал Марио Панчев, са издали тесните му контакти с полицаи и магистрати. Това съобщиха за Фрог нюз разследващи.

"Галъп": Българите посрещат с одобрение европредседателството

https://www.actualno.com/politics/galyp-bylgarite-posreshtat-s-odobrenie-evropredsedatelstvoto-news_679908.html

Българите оценяват отминаващото европредседателство по-скоро положително, макар че не е малък и делът на онези, които признават, че не се чувстват достатъчно запознати. Политическите различия не са попречили на по-скоро позитивните нагласи.  Изводите са от политическия и икономически индекс на „Галъп интернешънъл“, цитиран от БГНЕС. 43% казват, че председателството е било по-скоро добро, 12% - че по-скоро не е било добро, а 33% казват, че не са достатъчно запознати

Дончев: Щетите от обжалване на тол системата надхвърля милиард

https://dnes.dir.bg/politika/donchev

Елжбета Бенковска: Система за правни средства на защита е важна за обществените поръчки

Какво представлява "клуб" сандвич

http://www.moreto.net/novini.php?n=376050

Клуб сандвичът, наричан още сандвич от клуба, е сандвич с препечен хляб. Често се нарязва на четвъртинки и се придържа от клечки за зъби. Има два слоя, разделени от допълнителен парченца хляб. Класическите съставки за клуб сандвич са пуешко, бекон, маруля, домати и майонеза.

Избраха най-добрите дървосекачи на България

http://www.struma.com/obshtestvo/izbraha-nai-dobrite-durvosekachi-na-bulgariya_135540/

Петър Вучов от „ДГС Самоков” зае първо място в дисциплината „Комбинирано рязане” в националното състезание за „Най-добър секач”. Другият представител на ЮЗДП - Личо Личев от „ДГС Тетевен”, се класира втори в дисциплините „Монтаж на верига” и „Кастрене” и трети в „Прецизното рязане”.

Отборът на Учебно-опитното горско стопанство „Г. Ст. Аврамов“ – с. Юндола защити шампионската си...

Продължава

Пускат ремонтирания участък на Тракия между Пловдив и Стара Загора

https://offnews.bg//obshtestvo/puskat-remontirania-uchastak-na-trakia-mezhdu-plovdiv-i-stara-zagora-682702.html

В рамките на светлата част на деня ще бъде напълно възстановено движението в ремонтирания 22-километров участък от автомагистрала „Тракия" между Пловдив и Стара Загора. Предвижда се около 15.00 ч. да бъде пуснат трафикът в платното за София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

В следващите часове пътуващите за Бургас трябва да карат внимателно, тъй като едновременно с възстановяването на трафика между 134-ти и 156-ти километър ще се премахва и временната организация на движението в платното за Бургас, по което шофьорите преминават двупосочно от началото на месеца при извършващите се строителни работи.

22-километровата отсечка не е ремонтирана от въвеждането ѝ в експлоатация през 1995 г. Извършените дейности включват ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи, пътни знаци, ограничителни системи и др. За подобряване конструкцията в участъка са използвани около 12 000 кв. м ПВЦ мрежа, а отделно са постави и над 12 000 кв. м стоманена мрежа. В ремонтирания участък са положени около 135 000 тона асфалт. За повишаване на безопасността на движение са монтирани около 92 км мантинели.

Средно на денонощие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 са автобусите.

Георги Мамалев пред Фрог: Трагично е да нямаш конкуренция - не само във футбола

https://frognews.bg/novini/georgi-mamalev-pred-frog-tragichno-niamash-konkurentsiia-samo-vav-futbola.html

Това каза в интервю пред ”Фрог нюз” обичаният български актьор Георги Мамалев. Той коментира футболното си пристрастие към ”отбора на народа - Левски”, но не се нае за заложи кой ще победи на Мондиала в Русия. Приятели са с Христо Стоичков, но не се карат за футбол.

Търсят се кастинг статисти

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/QdTm320isdc/

kinoКастинг агенция “Крю Кастинг” набира статисти, специални персонажи и актьори за епизодични роли в първият български сериал “УСКОРЕНИЕ”, който е международна продукция и се снима в България.
Първите му снимки започват в Слънчев бряг, Св. Влас и Несебър. Сериалът е копродукция между едни от най-големите медийни и кино компании от Франция, Италия, САЩ и България (Нов Броудкастинг Груп).
Криминалният екшън събра редица родни и чужди звезди на снимачната площадка. Сред звездите, които участват от българска страна са Александър Сано и Мариан Вълев, а Джон Савидж и Жули Ордон са само някои от чуждестранните имена. Историята на сериала е за приятелството, бързите коли, честта, опасните залози, риск и нелегални състезания с мирис на изгорели гуми и бензин, която истински ще разтърси зрителите.

Всеки, който иска да усети духа на истинското българско кино, може да заяви своето участие на имейл info@crewcasting-bg.com или телефон: 0878/ 19 19 02. Екипът на Crew Casting, ще подбере най-интересните визии, персонажи и актьори за всяка една роля и ще даде възможност на всеки един желаещ да види актьорите на живо. Снимките започват още този понеделник 18 юни 2018 год.

Дончев: Изпуснахме печалба от 1 милиард лева заради обжалванията за толсистемата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914477

Дончев: Изпуснахме печалба от 1 милиард лева заради обжалванията за толсистематаВажен въпрос, който стои на дневен ред пред кабинета, е как да се прецизират конкурсните процедури и да се намали масовото обжалване на обществени поръчки. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на конференция с участието на еврокомисаря по вътрешен пазар Елжбета Биенковска, цитиран от БГНЕС.

Министър Радев обобщи приноса на европредседателство за вътрешните работи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914486

Министър Радев обобщи приноса на европредседателство за вътрешните работиПроведените по време на конференцията дискусии бяха навременни, конкретни и полезни. Обсъдихме важни и актуални теми от дневния ред на Съвета, които и занапред ще бъдат в центъра на вниманието ни – граничната сигурност и взаимната съвместимост на европейските информационни системи, повишаването на ефективността в превенцията и борбата с

Благоевградчанката Биляна Писова с номинация в „Спортни таланти“

http://www.struma.com/obshtestvo/blagoevgradchankata-bilyana-pisova-s-nominaciya-v-sportni-talanti_135539/

 Биляна Писова - член на Националния ансамбъл по художествена гимнастика е с номинация за „Спортни таланти“, инициатива, организирана от Еврофутбол. Всеки, който желае да подкрепи грацията от Благоевград, може да даде своя глас на страницата на Еврофутбол http://talanti.eurofootball.bg/vote_2018.php?vote_id=666 .

Талантливата гимнастичка е родена на 12.11.2002 г. в Благоевград....

Продължава

Лястовици в "Джунглата" - бившият мигрантски лагер в Кале е станал природен парк

https://www.mediapool.bg/lyastovitsi-v-dzhunglata---bivshiyat-migrantski-lager-v-kale-e-stanal-priroden-park-news280352.html

Изчезнали са палатките, няма ги и паянтовите постройки - наоколо се виждат само храсти и изкуствени скали, където гнездят прелетни птици. След няколко месеца строителни работи някогашната "Джунгла" край северния френски град Кале, обитавана от близо 9000 мигранти, се е превърнала в същинско природно пространство, съобщава Франс прес. От дъсчената наблюдателница се открива гледка към спокойните води - човек трудно си представя как между шест и девет хиляди мигранти, главно от Судан, Еритрея и Афганистан, са живели тук месеци наред, скупчени в контейнери и колиби, точно срещу бленувания английски бряг. Пръснат на трийсетина хектара по склона край пристанищния път, тук израсна през пролетта на 2015 г. най-големият мигрантски лагер във Франция - малък град в града със собствена църква, джамия и училища, чието пълно разрушаване през октомври 2016 г. предизвика множество пожари. "Това е място с бурна история, по-специално покрай мигрантския наплив. Но вече отново принадлежи на хората от Кале и ще се нареди сред многото забележителности на региона", заяви пред АФП префектът на департамента Па дьо Кале Фабиен Сюдри на тържеството за откриване на обекта, реновиран с инвестиции от 1,7 милиона евро. Само няколко щриха напомнят за едновремешната "Джунгла" - пътни указатели за дневния бежански център "Жул Фери", приемал жени и деца, а впоследствие изчистен от азбеста и съборен; графити "love", изписано с червено на електрически стълб; решетките и четириметровият зид, изградени през 2015 и 2016 г. край пристанищния път, за да не скачат мигранти в минаващите камиони. За любителите на разходки пеш са построени две мостчета. Едното води към върха на бункер от времето на Втората световна война, в чието подножие са плажът, местната колония тюлени и самият Ламанш. Другото - към наблюдателница, от която се виждат дюните и водните пространства, привличащи пропъдените преди време прелетни птици: саблеклюни, дъждосвирци и брегови лястовици. "Дошли сме от Германия специално, за да видим подземните укрития, защото чичото на съпруга ми е служил в Кале през войната", разказва за АФП Ингрид Мюлх, туристка с фотоапарат на шията. Отдавнашен крайбрежен жител, Бернар Флюе вече е кръстосал с колелото си нашир и длъж обновената местност. "Уютно е тук. Не е като край заводите, дето пушат наоколо", казва той. Тревожи го обаче бъдещото съжителство на парка с околните ловни зони. "Идеята бе да възстановим природната среда, влажните зони, в които да се завърнат лястовиците, за да използваме отново увредените в известен смисъл пространства и да посрещаме туристи", обясни за АФП Одил Готие, оглавяваща Крайбрежния природозащитен център - собственик на обекта. Оттам се вижда как работят булдозерите, използвани за планираното разширяване на пристанище Кале до 2020 г. Първите пешеходни алеи са проектирани още през 80-те, но започналото възстановяване и обогатяване на природните пространства, целящо да компенсира ефекта от разширяването на пристанището върху околната среда, бе прекъснато с израстването на бордеите в някогашната Пуста земя - официалното име на "Джунглата". "Завръщат се вече някои от изчезналите защитени видове, също и някои растения като белия смил", уверява Еманюел Левьогл, която управлява фирмата "Еден 62", стопанисваща обекта. Теренът е бил разчистен (събрани са 16 тона отпадъци), разкопан, терасиран, обезлесен, а бреговете - моделирани наново с технически средства. До края на 2019 г. е предвидено освен това в съседство да бъде създаден паркинг и други пешеходни зони, които ще се разпрострат чак до Фор Вер - горски насаждения и земеделски земи на площ от около 300 хектара между общините Кале и Марк, в които по изчисления на природозащитния център живеят близо 250 вида птици. За целта ще бъдат отпуснати 520 000 евро. Превръщането на бившата "Джунгла" в природен парк "днес е глътка въздух за околната среда, но раните все още не са превързани, нито излекувани", изтъква пред АФП кметът Наташа Бушар. "Лагерът е разтурен, но още не сме обърнали страницата", добавя тя. По данни на префектурата тук и там из Кале живеят и до днес 350 или 400 мигранти - в условия, редовно критикувани от правозащитните сдружения . . . На неколкостотин метра от природния парк.   По БТА

"Софийска вода" ще пречиства питейната вода чрез UV лъчение

https://www.actualno.com/society/sofijska-voda-shte-prechistva-pitejnata-voda-chrez-uv-lychenie-news_679907.html

Планирали сме 2020-2021 г. да въведем по-модерен метод за пречистване на питейната вода от органични замърсители чрез UV третиране на водата. Това каза пред медии в Пречиствателна станция за питейни води „Бистрица" изпълнителният директор на „Софийска вода“ Васил Тренев. „В 5-годишния бизнес план, утвърден от КЕВР нашата идея е да започнем с UV лампи. Това е цялостна система. Идеята е да въведем такова нещо на вход на „Бистрица“,

Със заповед на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов се забранява паленето на огън на открито

http://www.struma.com/obshtestvo/sus-zapoved-na-kmeta-na-obshtina-blagoevgrad-d-r-atanas-kambitov_135538/

Във връзка с настъпването на „Восъчна зрялост“ на житните култури, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов издаде заповед, с която се забранява паленето на огън на открито.

Не е позволено използване на сигнални ракети и огнестрелни оръжия в района на посеви и фуражни площадки, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви и в непосредствена близост до тях. Забранява се и изгарянето на суха трева по слогове и други...

Продължава

Кола изгоря на АМ „Тракия” , ранена е жена

https://frognews.bg/kriminalno/kola-izgoria-trakiia-ranena-jena.html

Автомобил изгоря на автомагистрала „Тракия” малко след Вакарел по посока София.

Капсули на магнити заменят асансьорите в небостъргачите (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6914487

Капсули на магнити 
заменят асансьорите
в небостъргачите (ВИДЕО)В пренаселените мегаполиси бъдещето е на небостъргачите. На практика те ще се превърнат в мини градове, в които придвижването също трябва да е удобно и безопасно. Според архитектурната фирма PLP класическите асансьори скоро няма да са достатъчни и затова са необходими алтернативи. Компанията предлага своя.

500 овце паднаха в пропаст

http://www.varna24.bg/news/797037.html

Петстотин овце "сложиха край на живота си" в Турция, след като една от тях падна в ...

Идват ли последните дни на Меркел като канцлер

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/15/3200760_idvat_li_poslednite_dni_na_merkel_kato_kancler/?ref=rss


Как да наречем това, което се случва в момента в Берлин? Сблъсък? Война? Цареубийство? Това са може би последните дни на Меркел като канцлер, смята коментаторът на "Дойче веле" Йенс Турау.<br /><br />Нека първо да припомним какво се случи в четвъртък в политически Берлин. Цяла нощ германският канцлер и нейният вътрешен министър водят разговор в канцлерството. Но не съумяват да се обединят около обща миграционна политика. След това двете партии-посестрими - ХДС и ХСС - се...

БСП-София поиска оставки в Столична община заради Бронзовата къща

https://offnews.bg//obshtestvo/bsp-sofia-poiska-ostavki-v-stolichna-obshtina-zaradi-bronzovata-kashta-682701.html

Съветниците от БСП в Столична община поискаха зам.-кметът Тодор Чобанов да подаде оставка, а шефът на комисията по култура в СОС Малина Едрева да се оттегли като неин председател. 

Поводът е скандала с Бронзовата къща, който трябваше да се появи на мястото на бившия мавзолей в София преди месеци. 

Кметът Йорданка Фандъкова трябва да каже кой е виновен за провала с инсталацията, заяви лидерът на Столичните социалисти Калоян Паргов. Социалистите дадоха импровизирана пресконференция пред оградата в Градската градина, зад която няколко работници и авторът на проекта Пламен Деянофф изграждат основата на Бронзовата къща. Съветниците закачиха шарж на Деянофф с Фандъкова, Едрева и Чобанов. 

Приключваме председателството и нямаме Бронзова къща, а уж това трябваше да бъде символа на приемствеността между двете председателства – българско и австрийско. Според него е притеснително, че авторът на Бронзовата къща твърди, че хора от общината са го подучвали как да избегне законови процедури, конкурси, за да може да се случи тази къща по-бързо. Паргов призова авторът да каже кои са тези общински служители, които са му давали такива съвети. Управляващите в СОС могат да поставят собствените си скулптори и да ги поставят на мястото на Бронзовата къща, за да може един паметник на глупостта да напомня на софиянци, че решенията, които взимат днешните управляващи ни струват скъпо, каза още Паргов.

Зам. - председателят на СОС от БСП Милка Христова подчерта, че все още няма информация как точно са похарчени гласуваните 95 000 лв. за бетонния постамент върху бившия мавзолей. 

Проектът на Пламен Деянофф получи подкрепа от акад. Светлин Русев, Чапа, Любен Генов - председател на СБХ и още ред представители на изобразителното изкуство, скулптурата и архитектурата. 

Като председател на комисията по култура веднага след постъпването на предложението съм направила всичко, което е необходимо, заяви за OFFNews Малина Едрева. Тя припомни, че бяха проведени 6 обсъждания - със студенти, граждани, експерти, а на заседанието на СОС изграждането на инсталацията бе прието без нито един глас против.

След забавянето на изграждането на инсталацията Едрева поиска график за изграждане на Бронзовата къща, който ако не бъде спазен, проектът ще бъде спрян.   

Съветниците от БСП гласуваха "въздържал се"

Задържаната Йовка Тодорова от ГЕРБ-Ловеч остава в ареста

https://www.actualno.com/crime/zadyrjanata-jovka-todorova-ot-gerb-lovech-ostava-v-aresta-news_679906.html

Окръжният съд в Ловеч остави за постоянно в ареста общинският съветник от ГЕРБ Йовка Тодорова, която беше задържана във вторник с обвинение за длъжностно престъпление като служител на бюрото по труда в Ловеч, предаде БНР. Тодорова е обвинена, че е участвала в организиране на престъпна схема като неправомерно е насочила 166 лица към фирмата да шофьорски курсове „Учебен център Петър Спасов“, с което е ощетила Агенцията по заетостта с близо 120 000 лева. Адвокат Стефан Гецов п

Откриха кокаин в контейнер с банани в черногорско пристанище

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914479

Откриха кокаин в контейнер с банани в 
черногорско пристанищеМитничари в черногорското пристанище Бар са открили вчера 32 пакета по 1 килограм с прахообразно вещество, за което се подозира, че е кокаин, съобщи черногорската телевизия РТЦГ. Митничарите определели за проверка със скенер два контейнера с банани, които пристигнали от Еквадор през Малта, и открили подозрителните пакети в хладилното отделение на

Процедурата срещу Полша за нарушаване на върховенството на закона напредва

https://www.mediapool.bg/protsedurata-sreshtu-polsha-za-narushavane-na-varhovenstvoto-na-zakona-napredva-news280351.html

Европейската комисия потвърди, че е предложила да бъде предприета следващата стъпка по наказателната процедура срещу Полша за нарушения на върховенството на закона. Процедурата предвижда възможност Полша да бъде лишена от право на глас в Съвета на ЕС. Подобна мярка в ЕС досега не е прилагана. Съветът на ЕС е заложил в програмата на заседанието си за 26 юни в Люксембург да пристъпи към изслушване на становището на Полша. Предвижда се изслушването да премине в няколко части, като на посоченото заседание е насрочена първата част. След това ЕК ще обсъди на седмичното си заседание този въпрос. През декември ЕК издаде препоръки на Варшава и изрази готовност да прекрати процедурата, ако те бъдат изпълнени в следващите три месеца. След като до днес комисията остава неудовлетворена от отговорите и действията на полските власти, тя е предложила на Съвета на ЕС да бъде предприета следващата стъпка с изслушването на Варшава. Досега чл. 7 от договора за ЕС, задействан срещу Полша, никога не е бил прилаган. Този текст от договора бе приет, след като през 2000 г. в управляващата коалиция в Австрия влязоха крайнодесните сили, участващи и в днешното австрийско правителство. Заради липсата на подобен текст преди 18 години, държавите от ЕС едностранно замразиха отношенията си с Виена за девет месеца. Полша ще продължи с осъществяването на съдебната реформа въпреки критиките на Европейската комисия. Това заяви днес полският министър на външните работи Яцек Чапутович пред националното радио. "Нашата позиция се свежда до това, че ние сме суверенна държава, а организацията на съдебната система е от компетенциите на държавата. Ние реализираме своите права, не виждаме никакви заплахи за върховенството на закона в Полша и няма да променим своята позиция. Ще доведем докрай реформата на съдебната система", каза министърът.

Пазарджик изгуби още един от уважаваните си лекари

https://petel.bg/Pazardzhik-izgubi-oshhe-edin-ot-uvazhavanite-si-lekari__269445

Пазарджик изгуби днес още един от уважаваните си лекари и силните си специалисти в областта на медицината - д-р Емил Тричков, съобщава "Мар...

Страшен екшън в центъра на София. Пребита е...

https://petel.bg/Strashen-ekshan-v-tsentara-na-Sofiya--Prebita-e---__269443

Снимка: Булфото Ватманка е била нападната и набита от около 80-годишен мъж. Това алармира Блиц. Сблъсъкът се е разиграл в трамвай 22 близ...

В Гърция ври и кипи! Депутат от СИРИЗА проговори на български език, обявявайки го за... македонски (видео)

https://petel.bg/V-Gartsiya-vri-i-kipi--Deputat-ot-SIRIZA-progovori-na-balgarski-ezik--obyavyavayki-go-za----makedonski--video-__269441

От трибуната на гръцкият парламент, депутатът от СИРИЗА Йоргос Урсузидис направи обръщение към северните съседи на Гърция, говорейки на ...

Пълно разписание: Ето къде няма да има ток във Варненско през уикенда и след това

https://petel.bg/Palno-razpisanie--Eto-kade-nyama-da-ima-tok-vav-Varnensko-prez-uikenda-i-sled-tova-__269440

Бюлетин за планови прекъсвания на територията на област Варна Събота, 16.06.2018 г.: В периода 01.06.2018 - 30.06.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършва...

Осъдиха Роналдо на две години затвор, но...

https://petel.bg/Osadiha-Ronaldo-na-dve-godini-zatvor--no---__269439

Най-известният футболист в света Кристиано Роналдо може да лежи две години в затвора и трябва да плати близо 19 милиона евро глоби, предаде...

Доц. Момчил Георгиев: БНР е звуковата памет на България /2 част/

http://pogled.info/tv/kulturen-pogled/dots-momchil-georgiev-bnr-e-zvukovata-pamet-na-balgariya-2-chast.95352

/ПогледТВ/ Разговор за музика и музикално образование, и за ролята на Българското национално радио в съхраняването и разпространението на ярки музикални образци. Един полезен диалог с доц. Момчил Георгиев по тези актуални и важни теми. /ВИДЕО/

Доц. Момчил Георгиев: В България в културата не се правят инвестиции, а се правят разходи /1 част/

http://pogled.info/tv/kulturen-pogled/dots-momchil-georgiev-v-balgariya-v-kulturata-ne-se-pravyat-investitsii-a-se-pravyat-razhodi-1-chast.95351

/ПогледТВ/ Разговор за музика и музикално образование, и за ролята на Българското национално радио в съхраняването и разпространението на ярки музикални образци. Един полезен диалог с доц. Момчил Георгиев по тези актуални и важни теми. /ВИДЕО/

12% увеличение на нощувките във Варна и региона през април на годишна база

http://www.moreto.net/novini.php?n=376040

През април 2018 г. в област Варна са функционирали 186 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Това съобщиха от пресцентъра на Териториално статистическо бюро-Североизток за Moreto.

Според шеф на германското разузнаване арестът в Кьолн вероятно е предотвратил атентат

https://www.mediapool.bg/spored-shef-na-germanskoto-razuznavane-arestat-v-kyoln-veroyatno-e-predotvratil-atentat-news280350.html

Арестът тази седмица на тунизиец, заподозрян в създаването на биологични оръжия вероятно е предотвратил терористична атака, съобщи ръководителят на германската Федерална служба за защита на конституцията Ханс-Георг Маасен, цитиран от ДПА. Двадесет и деветгодишният тунизиец идентифициран като Сиеф Аллах Х. беше арестуван в западния град Кьолн след като по време на обиск в апартамента му във вторник беше намерено отровното вещество рицин. Разследването по случая още не е завършило, но "цялостната картина от намерените досега улики показва с висока вероятност, че е бил осуетен терористичен акт", каза шефът на вътрешното разузнаване за днешното издание на в."Райнише пост". Мъжът е имал достатъчно материал в апартамента си, за да произведе между 250 и 1000 силно токсични дози рицин, в зависимост от начина на използване, пише "Райнише пост". Според вчерашно изявление на прокуратурата обаче няма данни мъжът да е имал конкретен план за терористично нападение или да е бил член на терористична организация. Правоохранителните органи насочиха вниманието си към неговите действия, когато той поръчал 1000 шишенца със семена, съдържащи рицин и електрическа кафемелачка по Интернет. В началото на юни мъжът успешно съумял да произведе рицин - отрова, която може да е смъртоносна дори в малки дози.

Пускат до часове ремонтираната част от АМ "Тракия" до Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914478

Пускат до часове ремонтираната част от АМ "Тракия" до ПловдивРемонтираният участък от магистрала "Тракия" в района на Пловдив ще бъде пуснат до края на светлата част от деня. Това информира областният управител Здравко Димитров. Заедно с регионалния министър Николай Нанков и шефът на АПИ Дончо Атанасов те инспектираха 22-километровата отсечка, която беше преасфалтирана.

Кола изгоря на АМ „Тракия” , пострадала е жена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914475

Кола изгоря на АМ „Тракия” , пострадала е женаАвтомобил изгоря на автомагистрала „Тракия” малко след Вакарел по посока София, предаде bTV. По първоначални данни леко пострадала е една жена. На място са пристигнали пожарникари, които са изгасили пламъците. Има и

Двама задържани за конфликта между ромски фамилии в "Христо Ботев"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914471

Двама задържани за конфликта между ромски фамилии в "Христо Ботев"Двама са задържани за конфликта в "Христо Ботев" в София, съобщи шефът на СДВР Ивайло Иванов. Той обясни, че конфликтът е възникнал вчера около 14 часа между враждуващи ромски семейства. "Веднага на място са изпратени са екипи на полицията и жандармерията и ще останат там докато е нужно, ако трябва и месец-два", уточни Иванов и посочи,

Десет пъти повече британци са поискали да станат белгийци през последната година

https://www.mediapool.bg/deset-pati-poveche-britantsi-sa-poiskali-da-stanat-belgiytsi-prez-poslednata-godina-news280349.html

Броят на британците, поискали белгийско гражданство, е нараснал над десет пъти в последната година, съобщават медии в Белгия, цитирани от БТА. Исканията се увеличават заради неяснотите в условията за напускането на ЕС от Великобритания. Процедурата изисква желаещите да подадат заявление в общината, където са регистрирани, и да платят такса от 150 евро. Те трябва да са живели законно в Белгия поне пет последователни години, да са се вписали в местното общество и да могат да докажат, че работят. На пожелалите белгийско гражданство се предлага курс за приобщаване, но едва 30 британци са се възползвали от тази възможност. Уточнява се, че получилите белгийско гражданство могат да запазят британските си паспорти. Неотдавна институциите на ЕС призоваха Белгия да улесни издаването на гражданство на британските служители. Белгийският премиер Шарл Мишел призна, че засега административната практика в неговата страна е обтекаема и в различни случаи чужди граждани с еднакви права може да получат различно решение по внесените молби според мястото, където са ги подали. Британските служители в институциите получиха обещанието да запазят работата си и след напускането на Великобритания. Ако придобият друго гражданство от държава в ЕС, те ще могат да съхранят и произтичащите от това права на свободно движение.

Флорина Иванова е новото лице на спортните новини по bTV

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914472

Флорина Иванова е новото лице на спортните новини по bTVФлорина Иванова е новото попълнение в спортната редакция на bTV Media Group, съобщиха от медията. Зрителите ще я видят в ролята на репортер и водещ на емисиите на bTV Спорт от 20 юни. Освен за телевизията Флорина ще работи и за онлайн платформите на медията, с помощта на най-съвременните технологични решения за създаване на видео съдържание.

Ангелкова отрече за конфликт със Симеонов, имали различни гледни точки

http://econ.bg/Новини/Ангелкова-отрече-за-конфликт-със-Симеонов-имали-различни-гледни-точки_l.a_i.762692_at.1.html

Конфликт между мен и вицепремиера Валери Симеонов няма, имаме различни гледни точки, заяви пред журналисти в курорта Албена днес министърът на...

Договорът за новото име на Македония вече е факт

https://frognews.bg/novini/dogovorat-novoto-ime-makedoniia-veche-fakt.html

Правителството в Скопие единодушно прие договора за разрешаване на спора с Гърция за името на Македония.

Делото срещу Конър Макгрегър се отложи за 26 юли

https://offnews.bg//bojni/deloto-sreshtu-konar-makgregar-se-otlozhi-za-26-iuli-682700.html

Ирландската суперзвезда в смесените бойни изкуства Конър Макгрегър придружен от екип от адвокати, се яви в съда в Ню Йорк, за да чуе обвиненията срещу себе си в нападението над автобуса превозващ участници в турнира UFC 223.

Съдебното заседание обаче продължи само минута и половина. По време на изслушването адвокатите на ирландеца уведомиха съда, че той е готов да сключи сделка, в резултат на което заседанието приключи. Следващата среща е насрочена за 26 юли.

"Съжалявам за действията си, които ме доведоха тук днес. Аз съм наясно със сериозността на този въпрос. Надявам се, че скоро всичко ще бъде решено", каза Макгрегър след заседанието.

Напомняме, че на 5-и април ирландецът, Коули и техни съотборници нахлуха в паркинга на "Барклейс център" след края на медийния ден за събитието UFC 223, където започнаха да блъскат по автобус на UFC, който транспортираше бойците обратно към хотела.

В целия този хаос Макгрегър вдигна една количка и я захвърли по автобуса, счупвайки прозорец, който пък падна по лицата на няколко бойци на организацията. В следствие на нанесените наранявания Майкъл Киеза и Рей Борг отмениха срещите си, които трябваше да се проведат на следващия ден.

На рождения си ден Салах остава резерва в първия мач на Египет

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/15/3200745_na_rojdeniia_si_den_salah_ostava_rezerva_v_purviia/?ref=rss


Звездата на Египет Мохамед Салах е оставен на резервната скамейка за първия мач на отбора на световното първенство - срещу Уругвай. Двубоят стартира днес от 15.00 ч. в Екатеринбург.<br /><br />Голмайсторът на "Ливърпул" и Висшата лига се възстановява от контузия в рамото, която получи във финала на Шампионската лига срещу "Реал" (Мадрид) (1:3) след единоборство със Серхио Рамос.<br /><br />В четвъртък селекционерът на Египет Ектор Купер заяви, че...

Планови прекъсвания на електрозахранването за периода 18.06 до 22.06 в област Благоевград!

http://regiona.bg/%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%8a%d1%81%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b0%d1%85%d1%80%d0%b0-33/

Уважаеми клиенти,

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 18 юни – 22 юни 2018 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности.

Област Благоевград

Община Банско

На 18.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Добринище: Адам Трънка, Александър Стамболийски, Васил Априлов, Васил Левски, Гарата, Георги Димитров, Георги Темелков, Десилица, Димитър Благоев, Иван Вазов, Иван Галчев, Иван Козарев, Лиляна Димитрова, Любен Каравелов, Освобождение, Първи Май, Тодор Каблешков, Христо Ботев, Христо Смирненски

На 22.06.2018 г. /08:45 – 16:00 ч./ – Банско: Бъндерица, Глазне, Иконом К. Чучулайн, Кръсьо Асенов, местност Малка Ливада, Одрин, Орце Попйорданов, Палиго Ден, Панайот Хитов, Славянка, Сливница, Стефан Караджа, Хан Аспарух, Христо Смирненски, Явор

Община Благоевград

На 18.06.2018 г. /08:15 – 16:30 ч./ – Благоевград: Арсений Костенцев, Д-Р Христо Татарчев, Димитър Талев, Македония, Райко Даскалов, Тракия

На 18.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 19.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 20.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 21.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 22.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ – Марулево

На 18.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Бистрица, Общ. Благоевград

На 18.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Благоевград: Георги Попов, Евтим Драганов, Иван Гарванов, Искър, Климент Охридски, Кузман Шапкарев, Люляк, Места, Осогово

На 19.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ – Благоевград: Арсений Костенцев, Георги Измирлиев, Гьорче Петров, Митрополит Борис, Отец Паисий, Петко Д. Петков, Родопа, Стефан Стамболов, Трети Март, Христо Ботев, Христо Смирненски

На 19.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Бистрица, Общ. Благоевград: 04217. 920. 1. 70, местност Септемврийче

На 19.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Благоевград: местност Мингингова Поляна, местност Септемврийче

На 19.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Горно Хърсово: махала Михтарци, махала Новоселци, местност Валого, местност Гьоловете, Шопови Ниви

На 19.06.2018 г. /14:00 – 16:00 ч./ – Благоевград: Грамада

На 20.06.2018 г. /08:15 – 13:30 ч./ – Благоевград: Братя Миладинови, Иван Михайлов, Св. Св. Кирил и Методий, Скаптопара, Христо Ценин

На 20.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Благоевград: Крали Марко, Района Около Старата Автогара, Тодор Александров, Цар Иван Шишман

На 20.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Дъбрава, Общ. Благоевград: Долна Дъбрава, махала Веляци, извън регулация, местност Атанасова Падина, местност Бобови Ниви, Яновски Рид

На 20.06.2018 г. /12:15 – 16:30 ч./ – Благоевград: Георги Андрейчин, Еленово, Пейо К. Яворов

На 21.06.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ – Благоевград: Братя Миладинови, Георги Попов, Грамада, Евтим Драганов, Климент Охридски, Кузман Шапкарев, местност Под Грамадите-Ш13

На 21.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Българчево

На 21.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Железница, Общ. Симитли: местност Ръждавец, Поповска

На 21.06.2018 г. /09:00 – 16:15 ч./ – Мощанец: махала Поповска, махала Кантурска

Община Гоце Делчев

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Абланица, Общ. Хаджидимово: 000792, 072015, 595, Александър Стамболийски, Анещи Узунов, Асен Джикаров, Балтачица, Бузлуджа, Васил Левски, Вела Пеева, Даме Груев, Димо Хаджидимов, Драма, Дунав, Елин Пелин, Илезица, Йордан Йовков, Кавала, Кирил и Методий, Кокиче, Крали Марко, Ленища, М. Ленища, Места, местност Вельов Рид, местност Лозята, местност Шатора, Неврокоп, Неуточнен Адрес, Октомври, Орфей, Отец Паисий, П. Р. Славейков, ПИ -778, Площада, Победа, Родопа, С. Абланица, Имот 000517, Свилен Русев, Свобода, Селище, Славянка, Славянска, Слатина, Стопански Двор, Теменуга, Тодор Паница, Тридесет и Пета, Тридесет и Шеста, Тъпане, УПИ Іі, Кв. 44, Христо Ботев, Чавдар Войвода, Чешмите, Юрий Гагарин

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Блатска: 030023, Местн. Бозукдермен, 030023, Местн. Бозукдермен

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Боголин: 253

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Гоце Делчев: Драма, местност Мочура

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Гърмен: местност Маноле

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Долно Дряново

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Дъбница: Двадесет и Втора, Двадесет и Втора, Двадесет и Девета, Двадесет и Девета, Двадесет и Осма, Двадесет и Осма, Двадесет и Пета, Двадесет и Пета, Двадесет и Първа, Двадесет и Първа, Двадесет и Трета, Двадесет и Трета, Двадесет и Шеста, Двадесет и Шеста, Двадесета, Двадесета, Дванадесета, Дванадесета, Девета, Девета, Деветнадесета, Деветнадесета, Десета, Десета, Единадесета, Единадесета, Кюприжик, Кюприжик, Неуточнен Адрес, Неуточнен Адрес, Осемнадесета, Осемнадесета, Осма, Осма, Пета, Пета, Петнадесета, Петнадесета, Първа, Първа, Седемнадесета, Седемнадесета, Седма, Седма, Стопански Двор, Стопански Двор, Трета, Трета, Четвърта, Четвърта, Шеста, Шеста, Шестнадесета, Шестнадесета

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Копривлен: Неуточнен Адрес

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Крибул: 262

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Крушево, Общ. Гърмен: Vі-138, Кв. 10, Іх-108

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Ново Лески

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Теплен

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Хаджидимово: Мержането

На 18.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:30 – 16:00 ч./ – Хвостяне: 28028, 28028, УПИ-V, Кв. 2, УПИ-V, Кв. 2

На 18.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч./ – Гоце Делчев: 071003, 19-ти Октомври, Kурортен Kомплекс Попови Ливади, Ал. Стамболийски, Бабуна, Беласица, Борис Чанджиев, Витоша, Вихрен, Гоце Делчев, Гоце Делчев, Григор Пърличев, Гьорче Петров, Даме Груев, Димитър Стоянов, Димо Хаджидимов, Добруджа, Драма, Дунав, Енос, Завоя на Черна, Захари Стоянов, Иван Кюлев, Иван Скендеров, Иларион Макариополски, Илия Праматарски, Искър, Кавакли Дере, Казармата, Кичево, Клокотница, Кмет Никола Атанасов, Лозенград, М. Бербат Хендек, Марица, местност Бербат Хендек, местност Стрелбището, Мидия, Митрополит Макарий, Никола Мандушев, Никола Петков, Ниш, Ореляк, Панаирски Ливади-Продължение, Пирот, Полковник Борис Дрангов, Попови Ливади, Преспа, Първи Май, Райко Джинзифов, Сан Стефано, Саук Бунар, Свещник, Серес, Славянска, Сливница, Солун, Спаска Фурнаджиева, Средна, Средна Гора, Стара Планина, Стефан Веркович, Стефан Захариев, Стефан Стамболов, Стойо Льондев, Стражин, Страцин, Струга, Тодор Александров, Търговска, Хр. Смилянов 38а, Христо Силянов, Чаталджа, Шар Планина, Щип, Юг

На 18.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 10:00 – 14:00 ч.; 13:30 – 14:00 ч./ На 19.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 09:00 – 16:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ На 20.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 09:00 – 14:00 ч.; 13:30 – 14:00 ч./ – Средна

На 18.06.2018 г. /10:00 – 14:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ На 19.06.2018 г. /09:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ На 20.06.2018 г. /09:00 – 14:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Гоце Делчев: Средна

На 18.06.2018 г. /10:00 – 14:00 ч./ На 19.06.2018 г. /09:00 – 16:30 ч./ На 20.06.2018 г. /09:00 – 14:00 ч./ – Гоце Делчев: Свещник, Средна, Страцин, Струга, Търговска

На 18.06.2018 г. /13:30 – 14:00 ч./ На 19.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ На 20.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 13:30 – 14:00 ч./ – Гоце Делчев: 19-ти Октомври, Kурортен Kомплекс Попови Ливади, Ал. Стамболийски, Бабуна, Беласица, Борис Чанджиев, Витоша, Вихрен, Гоце Делчев, Григор Пърличев, Гьорче Петров, Даме Груев, Димитър Стоянов, Димо Хаджидимов, Добруджа, Дунав, Енос, Завоя на Черна, Захари Стоянов, Иван Кюлев, Иван Скендеров, Иларион Макариополски, Казармата, Кичево, Клокотница, Кмет Никола Атанасов, Лозенград, М. Бербат Хендек, Марица, местност Бербат Хендек, Мидия, Митрополит Макарий, Никола Мандушев, Никола Петков, Ниш, Ореляк, Панаирски Ливади-Продължение, Пирот, Полковник Борис Дрангов, Попови Ливади, Преспа, Райко Джинзифов, Сан Стефано, Саук Бунар, Свещник, Серес, Сливница, Спаска Фурнаджиева, Средна, Стара Планина, Стефан Веркович, Стефан Захариев, Стефан Стамболов, Стойо Льондев, Стражин, Страцин, Струга, Търговска, Хр. Смилянов 38а, Христо Силянов, Чаталджа, Шар Планина, Щип

На 18.06.2018 г. /16:00 – 16:30 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Гоце Делчев: 071003, Гоце Делчев, Драма, Илия Праматарски, Искър, Кавакли Дере, местност Стрелбището, Първи Май, Славянска, Солун, Средна Гора, Тодор Александров, Юг

На 19.06.2018 г. /09:45 – 16:30 ч./ На 20.06.2018 г. /09:45 – 16:30 ч./ – Гоце Делчев: Попови Ливади

На 19.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ На 20.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ На 21.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч.; 09:00 – 14:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД; 13:30 – 14:00 ч./ На 22.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 09:00 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД; 15:00 – 16:00 ч./ – Делчево, Общ. Гоце Делчев: 020288 М. Ливадите

На 19.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ На 20.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ На 21.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч.; 13:30 – 14:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:00 – 16:00 ч./ – Борово, Общ. Гоце Делчев: Капсии

На 19.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ На 20.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ На 21.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч.; 13:30 – 14:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:00 – 16:00 ч./ – Гоце Делчев: Kурортен Kомплекс Попови Ливади, Братя Миладинови, Гоце Делчев, Гранична, Димо Хаджидимов, Екзарх Антим, Илия Батаклиев, К. К. Попови Ливади, Кестените, местност Стрелбището, местност Текето, Неофит Бозвели, Панаирски Ливади, Папаз Чаир, Попови Ливади, Р-Н Манастирчето, Ръждавица, Тодор Александров, Христо Матов, Цар Калоян

На 19.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ На 20.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 16:00 – 16:30 ч./ На 21.06.2018 г. /09:00 – 10:00 ч.; 13:30 – 14:00 ч./ На 22.06.2018 г. /15:00 – 16:00 ч./ – Добротино: 4043, Сарп Дере

На 19.06.2018 г. /10:00 – 16:30 ч./ На 20.06.2018 г. /10:00 – 16:30 ч./ – Гоце Делчев: Kурортен Kомплекс Попови Ливади, Димо Хаджидимов, Попови Ливади

На 19.06.2018 г. /10:00 – 16:30 ч./ На 20.06.2018 г. /10:00 – 16:30 ч./ – Добротино: Сарп Дере

На 21.06.2018 г. /09:00 – 14:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ На 22.06.2018 г. /09:00 – 09:30 ч.; 09:00 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Добротино: 4043

На 21.06.2018 г. /09:00 – 14:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ На 22.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД; 09:00 – 09:30 ч./ – Гоце Делчев: Братя Миладинови, Гоце Делчев, Гранична, Екзарх Антим, Кестените, Неофит Бозвели, Р-Н Манастирчето, Тодор Александров, Христо Матов, Цар Калоян

На 21.06.2018 г. /09:00 – 14:00 ч./ На 22.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Гоце Делчев: Димитър Димов, Драгоман, Дунав, Кв. 157,207,216,218, Кв. 158 УПИ І, Комсалко Лако, Лакото, местност Стрелбището, Потока, Стара Планина, Янко Атанасов

Община Гърмен

На 21.06.2018 г. /09:00 – 16:30 ч./ – Горно Дряново: Клиентите Захранени От ТП Откъм Лещен

Община Петрич

На 18.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Баскалци

На 18.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 19.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Кулата: Антон Попов, Антон Попов, Антон Попов, Антон Попов, Антон Попов, Арда, Арда, Брегалница, Брегалница, Брегалница, Брегалница, Брегалница, Васил Левски, Васил Левски, Връх Китка, Връх Китка, Връх Китка, Гео Милев, Гео Милев, Ел-Тепе, Жп Кулата, Кожух, Кожух, Кочо Мавродиев, Люле Бургас, Люле Бургас, Максим Горки, Максим Горки, местност Гкпп-Кулата, местност Гкпп-Кулата, местност Кавако, Неуточнен Адрес, Неуточнен Адрес, Отец Паисй, Отец Паисй, Петко Р. Славейков, Петко Р. Славейков, Петко Р. Славейков, Плевен, Плевен, Плевен, Плевен, Рила, Стефан Караджа, Стефан Караджа, Хр. Чернопеев, Хр. Чернопеев, Цанко Церковски, Цар Калоян, Цар Калоян, Чаталджа, Яне Сандански, Янтра

На 18.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 19.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 21.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 22.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Даме Груев, Ел-Тепе, Ел-Тепе, Здравец, Изгрев, Изток, Калина, Кестен, Кочо Мавродиев, Кочо Мавродиев, Осогово, Осогово, Отец Паисий, Полковник Дрангов, Просвета, Просвета, Солунска, Стопански Двор, Струма, Тетово, УПИ Хііі-3694, Кв. 312, УПИ Хх Кв. 314, Хііі, Христо Чернопеев, Явор

На 18.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Коларово, Общ. Петрич: Местост Марковица

На 18.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: 22-ри Октомври, 28-ми Октомври, Димитър Гощанов, Иван Вазов, Полковник Дрангов, Св. Св. Кирил и Методи, Тома Митов, Цар Борис III, Яне Сандански

На 18.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 21.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 22.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Гарата, Иван Апостолов, местност Под Гарата, Свобода

На 19.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Кукурахцево

На 19.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Коларово, Общ. Петрич: Неуточнен Адрес

На 19.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: 22-ри Октомври, 28-ми Октомври, Димитър Гощанов, Иван Вазов, Княз Борис I, Полковник Дрангов, Сграда на Тк Гум, Славянска, Христо Ботев, Цар Борис III, Яне Сандански

На 19.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: България, Гарата, Зиче, Иван Апостолов, местност Бухото, местност Зиче, местност Неволница, местност Неволница Лозята, местност Неволница-Лозята, местност Под Гарата, Неволница Лозята, Неволница-Лозята, Полковник Дрангов, Свобода

На 20.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Чурилово

На 20.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 21.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Марино Поле, Общ. Петрич: местност Вадата

На 20.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Васил Кънчев, Демир Хисар, Пирин, Полковник Дрангов, Рокфелер, Тетово

На 20.06.2018 г. /09:30 – 10:30 ч./ – Чучулигово: местност Янкулица

На 21.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ На 22.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Гега

На 21.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: 28-ми Октомври, Даме Груев, Пирин, Полковник Дрангов, Рокфелер, Тома Митов, Хилендарски Манастир, Яне Сандански

На 22.06.2018 г. /08:00 – 16:00 ч./ – Долно Спанчево

На 22.06.2018 г. /08:30 – 16:00 ч./ – Петрич, Общ. Петрич: Александър Унев, Атанас Маджаров, Бистрица, Екзарх Йосиф, Иван Тасушев, Илинден, Княз Борис I, Мануш Георгиев, местност Реката, Орището, Орфано, Перманик, Полковник Дрангов

Община Разлог

На 18.06.2018 г. /09:15 – 09:45 ч.; 11:30 – 12:00 ч./ – Бачево: 23-ти Септември, Александър Стамболийски, Асен Лагадинов, Атанас Попстоянов, Васил Левски, Георги Бенковски, Георги Димитров, Георги Димитров, Гоце Делчев, Димитър Благоев, Димо Хаджидимов, Димо Хаджидимов, Захари Стоянов, Иван Вазов, Кирил и Методи, Костадин Катранджиев, Кръстю Стойчев, Людмила Живкова, местност Перивол, местност Раждавец, Неофит Рилски, Неуточнен Адрес, Никола Вапцаров, Никола Парапунов, Оборище, Паисий Хилендарски, Панайот Волов, Партизанска, Пейо К. Яворов, Пенчо Славейков, Перивол, Петър Берон, Петър Прангов, Пирин, Рила, Тодор Каблешков, Тримата Ятака, Шипка, Яне Сандански

На 18.06.2018 г. /09:00 – 11:00 ч./ – М. Трестеник

На 18.06.2018 г. /09:15 – 09:45 ч.; 11:30 – 12:00 ч./ – Белица, Общ. Белица: местност Семково

На 18.06.2018 г. /09:15 – 09:45 ч.; 11:30 – 12:00 ч./ – Годлево

На 18.06.2018 г. /09:15 – 09:45 ч.; 11:30 – 12:00 ч./ – Горно Драглище: Втора, Двадесет и Втора, Двадесет и Пета, Двадесет и Първа, Двадесет и Трета, Двадесет и Четвърта, Двадесета, Дванадесета, Девета, Деветнадесета, Десета, Единадесета, Неуточнен Адрес, Осемнадесета, Осма, Пета, Петнадесета, Първа, Седемнадесета, Седма, Трета, Тринадесета, Четвърта, Четиринадесета, Шеста, Шестнадесета

На 18.06.2018 г. /09:15 – 09:45 ч.; 11:30 – 12:00 ч./ – Добърско

На 18.06.2018 г. /09:15 – 09:45 ч.; 11:30 – 12:00 ч./ – Долно Драглище: 026036, УПИ Ix 219 кв. 42

На 18.06.2018 г. /09:15 – 09:45 ч.; 11:30 – 12:00 ч./ – Разлог: Бела Река, Вихрен, Катарино, местност Банище, местност Катарино, местност Перивол, местност Пром. Зона-Долен Стопански Двор, Христо Ботев, Черна Река

На 18.06.2018 г. /09:15 – 12:00 ч./ – Разлог: местност Пром. Зона-Долен Стопански Двор, Христо Ботев

На 18.06.2018 г. /09:30 – 16:00 ч./ – Горно Драглище: Двадесет и Втора, Двадесет и Пета, Двадесет и Първа, Двадесет и Трета, Двадесет и Четвърта, Двадесета, Деветнадесета, Неуточнен Адрес, Осемнадесета, Първа, Седемнадесета, Седма, Четиринадесета, Шестнадесета

Община Сандански

На 19.06.2018 г. /12:00 – 13:00 ч./ – Враня: извън регулация, До С. Враня

На 19.06.2018 г. /12:00 – 13:00 ч./ – Калиманци, Общ. Сандански

На 19.06.2018 г. /12:00 – 13:00 ч./ – Капатово

На 19.06.2018 г. /12:00 – 13:00 ч./ – Катунци: Асен Лагадинов, Бельовска Комуна, Бистрица, Васил Левски, Вела Пеева, Гьорче Петров, Димо Х. Димов, Еделвайс, Иван Вазов, Любен Каравелов, М. Раздол, Митко Палаузов, Неуточнен Адрес, Опълченска, Петър Димитров, Район Мтс, Район Стопански Двор, Стадиона, Трети Март, Хан Крум, Христо Ботев, Юри Гагарин, Явор, Яне Сандански

На 19.06.2018 г. /12:00 – 13:00 ч./ – Лешница, Общ. Сандански: УПИ Vі-203,Кв. 23

На 19.06.2018 г. /12:00 – 13:00 ч./ – Петрово, Общ. Сандански: Втора, Главна, Двадесет и Втора, Двадесет и Девета, Двадесет и Осма, Двадесет и Пета, Двадесет и Първа, Двадесет и Седма, Двадесет и Трета, Двадесет и Четвърта, Двадесет и Шеста, Двадесета, Дванадесета, Девета, Деветнадесета, Десета, извън регулацията, Мали Дол, Осемнадесета, Осма, Пета, Петнадесета, Първа, Седма, Трета, Тридесет и Втора, Тридесет и Първа, Тридесета, Тринадесета, Четвърта, Четиринадесета, Шеста

На 19.06.2018 г. /12:00 – 13:00 ч./ – Сандански: Александър Буйнов, местност Друма

На 19.06.2018 г. /12:00 – 13:00 ч./ – Хърсово, Общ. Сандански: 00061, Бели Брег, местност Падарката

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Бельово

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Враня

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Голешово

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Горно Спанчево

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Катунци: Ангел Кънчев, Асен Лагадинов, Атанас Зайков, Бачо Киро, Бельовска Комуна, Васил Левски, Вела Пеева, Георги Козепов, Георги Сава Раковски, Гоце Делчев, Гьорче Петров, Даме Груев, Иван Вазов, Кочо Честименски, Неуточнен Адрес, Никола Калъпчиев, Пейо К. Яворов, Петър Димитров, Стадиона, Стойо Хаджиев, Стоян Гущеров, Таската Врански, Юри Гагарин, Яне Сандански

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Ковачево, Общ. Сандански

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Кромидово: 038008, местност Селището, Под Черквата, Реката

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Левуново: 019012, VIII+437, Кв. 40, Банята, Беласица, Вихрен, Георги Сава Раковски, Главен Път Е-79, Гоце Делчев, Девети Май, Дружба, Иван Козарев, Изгрев, Илинден, Йорданка Николова, Кирил и Методий, Кочо Лютата, Лавеле, Лозята, местност Стопански Двор, Неуточнен Адрес, Никола Вапцаров, Октомври, Орловец, Осми Март, Отец Паисий, Пирин, Победа, Стефан Караджа, Струма, Цар Самуил, Чавдарци, Черно Море, Шейново, Шипка, Яне Сандански

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Лехово

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Ново Делчево: Георги Кирков, местност Кантона, местност Киселица

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Ново Кономлади

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Ново Ходжово

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Петрово, Общ. Сандански: Алибеговица, местност Извора

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Пиперица

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Пирин: местност Калугера

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Сандански: Асен Хадживасилев, Васил Кънчев, Градски Парк, Идентификатор 65334. 303. 703, Иван Рилски, местност Друма, местност Паркова Зона, Никола Вапцаров, Св. Св. Кирил и Методи, Св. Св. Козма и Дамян, Свобода, Стою Хаджиев, Тодор Паница, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Цар Иван Асен, Цар Самуил, Чудомир Кантарджиев

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Хърсово, Общ. Сандански: Бегова Поляна

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Черешница

На 19.06.2018 г. /12:15 – 13:15 ч./ – Яново

На 20.06.2018 г. /13:30 – 14:00 ч.; 13:30 – 15:45 ч.; 15:30 – 15:45 ч./ – Левуново: Главен Път Е-79

На 21.06.2018 г. /09:15 – 11:35 ч.; 09:15 – 09:35 ч.; 11:15 – 11:35 ч./ – Плоски

Община Сатовча

На 18.06.2018 г. /11:00 – 16:30 ч./ – Кочан: Антон Иванов, Бузлуджа, Васил Левски, Вергил Ваклинов, Възход, Георги Бенковски, Десета, Димитър Благоев, Дончо Ганев, местност Стопански Двор, Младост, Неуточнен Адрес, Никола Парапунов, Отец Паисий, Панайот Хитов, Пирин, Площада, Победа, Пролет, Рила, Родопи, Свилен Русев, Септемврийска, Христо Ботев

Община Симитли

На 18.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ На 19.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ На 20.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ На 21.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ На 22.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ – Полена: Вела Пеева, Георги Димитров, Зеленка, махала Ширината, местност Долна Сушица, местност Епрец, местност Училището, Потока, Руен, УПИ-Хі-58 Кв. 11, Христо Ботев, Ширините

На 18.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ На 19.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ На 20.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ На 21.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ На 22.06.2018 г. /08:00 – 16:15 ч./ – Симитли: Бреза, Георги Димитров, Долен Герен, Зеленка, Кокиче, Никола Вапцаров, Пазара, Симитли, Симитли, Струма, УПИ 1-538 Кв. 22, Христо Ботев

На 21.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 10:00 – 16:15 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Ракитна: 004077, 010040, махала Лулейска

На 21.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 10:00 – 16:15 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Симитли: Симитли

На 21.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Полето: Галабарци

На 21.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Сенокос, Общ. Симитли: Калайджийска, Чакърска

На 21.06.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 15:45 – 16:15 ч./ – Черниче: М. Сухата Река

Община Хаджидимово

На 18.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 19.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 21.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 22.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Копривлен: Александър Стаболийски, Атанас Тешовски, Гоце Делчев, Граничар, Драма, Здравец, Изгрев, Илинден, Малка Еловица, Младост, Парка, Петър Берон, Първи Май, Свети Димитър, Стопански Двор, Тодор Паница, Христо Ботев, Цар Калоян, Цар Симеон, Юрий Гагарин, Яне Сандански

На 22.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Садово, Общ. Хаджидимово: М. Вършилата -Индентификатор №042003

Община Якоруда

На 19.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 08:45 – 16:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 08:45 – 16:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Краище, Общ. Белица: Десета; Орцево; Палатик

На 19.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 08:45 – 16:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Белица, Общ. Белица

На 19.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 08:45 – 16:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Лютово

На 19.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 08:45 – 16:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /08:45 – 16:00 ч.; 08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Бабяк

На 19.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Юруково

На 19.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Якоруда: Васил Левски, Кирил и Методи, Лазарец, Цар Борис III/Георги Димитр

На 19.06.2018 г. /08:45 – 16:00 ч.; 08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Гълъбово, Общ. Белица

На 19.06.2018 г. /08:45 – 16:00 ч.; 08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /08:45 – 16:00 ч.; 08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Кузьово

На 19.06.2018 г. /08:45 – 16:00 ч.; 08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ На 20.06.2018 г. /08:45 – 16:00 ч.; 08:45 – 09:00 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Черешово, Общ. Белица

На 21.06.2018 г. /09:00 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Бунцево

На 21.06.2018 г. /09:00 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Конарско

На 21.06.2018 г. /09:00 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Разлог: Баница

На 21.06.2018 г. /09:00 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Рохлева

На 21.06.2018 г. /09:00 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Смолево: 038217

На 21.06.2018 г. /09:00 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Черна Места

На 21.06.2018 г. /09:00 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Юруково: местност Каменако

На 21.06.2018 г. /09:00 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Якоруда: Васил Левски, Витоша, местност Трещеник, Неуточнен Адрес, Ореховица, Пелистър, Трещеник, Цар Борис III/Георги Димитр, Черковна/9 Септември/, Четвърта /Г. Бицин/, Яворов, Якорущица

На 21.06.2018 г. /09:00 – 16:00 ч.; 09:00 – 09:15 ч.; 15:45 – 16:00 ч./ – Бел Камен

 

Ръководството на дружеството поднася извинения на своите клиенти за създадените неудобства от планираните прекъсвания на електрозаxранването.

За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия 0700 10 010 /на цена според индивидуалния тарифен план за мобилни услуги на обаждащият се потребител или според тарифния план към стационарен номер в мрежата на Виваком/ или посетете сайта www. cez-rp. bg. Можете да се възползвате и от онлайн приложението „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“ на cez-rp. bg, за да получите информация в реално време за всички планирани и непланирани прекъсвания на електрозаxранването в района, който ви интересува, както и за очакваното време за възстановяване на заxранването.

 

Материалът Планови прекъсвания на електрозахранването за периода 18.06 до 22.06 в област Благоевград! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

На гости в царството на Путин: какво няма да видят чужденците

https://dnes.dir.bg/svyat/na-gosti-v-tsarstvoto-na-putin-kakvo-nyama-da-vidyat-chuzhdentsite

За Световното първенство по футбол Москва и още няколко руски града бяха излъскани до блясък. Страната се представя в нова светлина - модерна и отворена към света. Но има и една друга Русия, която гостите няма да видят.

КЕВР отново откри резерви за по-слаб ръст на цената на газа от 1 юли

https://www.investor.bg/energetika/472/a/kevr-otnovo-otkri-rezervi-za-po-slab-ryst-na-cenata-na-gaza-ot-1-iuli-263001/

При очакваното увеличение обаче най-вероятно ще има поскъпване на парното и топлата вода от третото тримесечие

Катастрофа на пътя Равда - Ахелой, движението е в едната лента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914464

Катастрофа на пътя Равда - Ахелой, движението е в едната лентаДвижението по път I-9 Равда - Ахелой, при км 208, в посока Бургас, временно се осъществява в една лента поради ПТП, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Очаквайте

БСП - София поиска оставката на зам.-кмета Тодор Чобанов

https://www.actualno.com/politics/bsp-sofija-poiska-ostavkata-na-zam-kmeta-todor-chobanov-news_679904.html

БСП - София поиска оставките на зам.-кмета на столицата Тодор Чобанов и на Малина Едрева като председател на Комисията по култура в СОС заради провала на Бронзовата къща. Това обяви председателят на Градския съвет на БСП - София Калоян Паргов пред журналисти, предаде "Фокус". Мотивът за исканата оставка е провалът в изграждането на Бронзовата къща. Ако междинните етапи на проекта за Бронзовата къща не се изпълнят в срок, ще го прекратим, заяви по-рано днес заместник-кметът по

Доживотен затвор за мароканец, нападнал с нож през 2017 г. минувачи в град Турку

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914437

Доживотен затвор за мароканец, нападнал с нож през 2017 г. минувачи в град Турку Финландски съд даде доживотна присъда на мароканеца Абдул Рахман Буанан, който миналата година уби с нож две жени и рани още осем души при първото терористично нападение в скандинавската страна, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Буанан, който към момента на престъплението бил на 22 години, нападна с нож минувачи на площад в град Турку на 18

Уругвай наказа страхливия тим на Египет, Салах не игра

http://clubz.bg/69209-urugvaj_nakaza_strahliviq_tim_na_egipet_salah_ne_igra

Уругвай измъкна победата от Египет - 1:0 в края във втория мач от група А на Световното в Русия. Вчера Сборная разгроми Саудитска Арабия с 5:0.

Гол за защитника Хосе Хименес в 89-ата минута с глава след центриране от свободен удар донесе много ценни три точки за урусите. Те бяха по-добри и спечелиха напълно заслужено срещу игралия прекалено предпазливо тим на Египет, лишен от Мохамед Салах.

Голмайсторът на "Ливърпул", който получи контузия в рамото на финала на Шампионската лига срещу "Реал" (Мадрид), остана на резервната скамейка, независимо от твърденията, че е напълно възстановен и готов да излиза на терена.

Това се отрази на "фараоните", които за цял мач не записаха нито едно 100-процентово положение.

Преди почивката ще се запомни ситуация след корнер, при която Луис Суарес не уцели топката отблизо. През втората част Уругвай тръгна по-смело напред. Още два пъти Суарес можеше да се разпише, но в първия случай бе спрян от вратаря Ел Шенауи, а във втория не взе най-доброто решение.

Дойде ред и другата звезда в атаката на Уругвай - Едисон Кавани, да пропусне. Той първо отправи хубав удар, отразен от стража, после нацели и греда от фаул.

Така се наложи защитник да порази мрежата на египтяните и Хименес го направи малко преди последния съдийски сигнал. Тук дори игралият много силно Ел Шенауи не успя да се намеси.

Така преди вторите мачове Русия води с 3 точки и 5:0, Уругвай е на второ място с 3 т. 1:0, Египет е трети, а саудитците - четвърти. Ако "фараоните" искат да продължат, трябва да рискуват повече срещу руснаците на 19-и. Ключово е и това дали ще могат да разчитат на Салах.

Собственикът на Paradise Center и Serdika Center продължава експанзията си в ЦИЕ

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/sobstvenikyt-na-paradise-center-i-serdika-center-prodyljava-ekspanziiata-si-v-cie-263000/

Южноафриканският фонд NEPI Rockcastle навлиза за първи път в Балтийския регион с придобиването на търговски център във Вилнюс

Съдът за втори път върна делото срещу кмета на Пловдив, ще има обжалване

https://www.actualno.com/crime/sydyt-za-vtori-pyt-vyrna-deloto-sreshtu-kmeta-na-plovdiv-shte-ima-objalvane-news_679903.html

Съдебното дело срещу кмета на Пловдив Иван Тотев отново беше върнато – този път от Специализирания наказателен съд, предаде БНР. Делото е заради изграждането на зоопарка в Пловдив. Освен Тотев, подсъдими са заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев. Според държавното обвинение те са ощетили общината с 689 хиляди лева, тъй като вместо с обществена поръчка и конкурс са възложили строителството на зоокъта с пряко договаряне на фирма "Запрянови

Верижна катастрофа е станала по пътя Равда – Ахелой

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/zjNks0Oo7kE/

polic1Верижна катастрофа е станала на път I-9 Равда – Ахелой при км 208 в посока Бургас. Катастрофата е  станала между 4 – 5 автомобила, съобщават от ОДМВР-Бургас. При инцидента няма пострадали хора, нанесени са само материални щети, поради което минават по общия ред с протоколи за двустранна вина.

Обрушват и поставят мрежи на опасния скат на пътя за Рилския манастир

https://www.actualno.com/kustendil/obrushvat-i-postavjat-mreji-na-opasnija-skat-na-pytja-za-rilskija-manastir-news_679902.html

Аварийни дейности се предприемат за укрепване ската на пътя Рила-Рилски манастир, където има две свлачища, предаде БГНЕС. За целта алпинисти ще обрушат ската, след което ще бъдат поставени високоякостни мрежи. Ще бъде изградена и подпорна стена срещу падащи камъни. Всички тези дейности ще се извършат след стабилизиране на времето и последващото засушаване. От двете свлачища при 27-и километър на три пъти през последните 36 ч. се срутват скали и дървета, движението се извършва в една лента. Таз

Организират безплатни прегледи за туберкулоза във всички областни градове

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6914453

Организират безплатни прегледи за туберкулоза във всички областни градовеБезплатни прегледи за туберкулоза се организират в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулозата във всички областни градове на страната. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/. Инициативата се провежда за втори път тази година и ще продължи до 22 юни.

Партиите в Чехия се приближават към коалиционно споразумение за правителство

https://www.mediapool.bg/partiite-v-chehiya-se-priblizhavat-kam-koalitsionno-sporazumenie-za-pravitelstvo-news280348.html

Чешката социалдемократическа партия се очаква да обяви, че нейната членска маса е дала одобрението си формацията да участва в кабинет, доминиран от центристката политическа сила Действие на недоволните граждани. По този начин ще се сложи край продължилата над осем месеца политическа криза след колебливия резултат на последните парламентарни избори, предаде Ройтерс. Участието на ЧСДП в подобна коалиция беше поставено на гласуване на вътрешнопартиен референдум сред членската маса. Източници от партията заявиха, че според частичните резултати ще бъде дадена зелена светлина за участие в правителство, макар и някои от членовете да са против. "Казаха ни, че дори и всички останали членове да са гласували против, това няма да промени резултата", каза пред Ройтерс един от депутатите на ЧСДП. Друг представител на партията също заяви, че гласувалите на референдума ще подкрепят новата коалиция. Откакто партията му спечели изборите на 30 октомври, лидерът на Действие на недоволните граждани Андрей Бабиш не може да намери подкрепа за образуване на правителствено мнозинство. Той е разследван за предполагаема злоупотреба с 2 милиона евро европейски субсидии. Бабиш отрича обвиненията и окачестви разследването като заговор срещу него. Правителство на Действие на недоволните граждани и ЧСДП ще има 93 гласа в 200-местната долна камара и за да получи вот на доверие - чието гласуване винаги е един месец след назначаването на нов кабинет - ще трябва да разчита на антинатовската и проруска Комунистическа партия. Комунистите дадоха заявка, че ще гласуват в подкрепа на кабинета, макар и Бабиш да отказа да изпълни някои от исканията им, като например да бъде намалено участието на чешки военни в задгранични мисии под флага на НАТО. Бабиш обеща въпреки очакваното споразумение с комунистите, които не са участвали във властта от края на тоталитарното си управление през 1989 г., да държи Чехия на твърд прозападен курс, отбелязва Ройтерс. Той обеща и да повиши заплатите в публичния сектор и да увеличи инвестициите в инфраструктура, както и да намали данъците. През последните две години Чехия отчиташе бюджетни излишъци, което позволи да има по-отхлабена фискална политика. Комунистите ще имат съюзник в лицето на проруския президент Милош Земан по отношение на поне някои от политическите действия на правителството. Бабиш е служебен премиер, откакто през януари при първия му опит за правителство, кабинетът, който беше еднопартиен, не получи вот на доверие. Той каза, че е възможно до края на юни да бъде съставено ново управление и след 9 юли да иска вот на доверие.

Атина и Скопие подписват договора за името в неделя

https://www.mediapool.bg/atina-i-skopie-podpisvat-dogovora-za-imeto-v-nedelya-news280347.html

Подписването на споразумението между Атина и Скопие от министрите на външните работи на двете страни ще стане от македонската страна на Преспанското езеро в неделя, според информация на гръцкия вестник "Катимерини". Голямото Преспанско езеро е разделено между Македония, Гърция и Албания.   Освен министрите на външните работи Никос Кодзиас и Никола Димитров, на подписването ще присъстват и премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев.   Поканени са също генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, специалният специалният му пратеник по въпросите на гръцко-македонския спор Матю Нимиц, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и др.   Неделя остава най-вероятният ден за церемонията.

Индия изправена пред най-тежката криза с водата в историята си

http://www.moreto.net/novini.php?n=376049

Индия е изправена пред най-тежката криза с водата в историята си, като около 600 млн. души срещат остър недостиг на вода. Това се изтъква в доклад на правителствен мозъчен тръст, цитиран от британските медии. Докладът, който се основана на данни от 24 от 29-те щата на Индия, изтъква, че кризата "само ще се влошава" през следващите години.

КЕВР предлага увеличение с 10,81 на сто на природния газ от 1 юли

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kevr-predlaga-uvelichenie-s-1081-na-sto-na-prirodniia-gaz-ot-1-iuli-2103765

Комисията за енергийно регулиране /КЕВР/ предлага увеличение с 10,81 на сто на природния газ от 1 юли, вместо исканите от "Булгаргаз" 18,5 процента, става ясно от доклад на работна група към КЕВР, качен днес на сайта на енергийния регулатор.

Гръцки депутат проговори на български, наричайки го македонски (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/grycki-deputat-progovori-na-bylgarski-narichajki-go-makedonski-video-2103763

От трибуната на гръцкия парламент депутат от СИРИЗА Йоргос Урсузидис направи обръщение към северните съседи на Гърция, говорейки на чист български език, който обяви за македонски, съобщава електронното издание Български новини.

„Като се обръщам към с

ЕС постигна споразумение 32% дял от енергията да е от възобновяеми източници

https://www.investor.bg/energetika/472/a/es-postigna-sporazumenie-32-dial-ot-energiiata-da-e-ot-vyzobnoviaemi-iztochnici-262990/

Директивата за възобновяема енергия е била затворена вчера, съобщи зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков

Безработицата продължава да намалява през май, вече е 6,1 на сто

https://www.24chasa.bg/novini/article/6914434

Безработицата продължава да намалява през май, вече е 6,1 на стоТенденцията за намаляване на безработицата продължава и през май, като през месеца равнището се установява на 6.1 на сто , отчитайки намаление от 0.3 процентни пункта спрямо април 2018 г. и от един процентен пункт на годишна база. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта, цитирани от БТА.

Каньо Кристалес - "реката на петте цвята"

https://www.vesti.bg/lyubopitno/puteshestvia/kanio-kristales-rekata-na-pette-cviata-6083443

Днес ще ви разходим до едно райско кътче, на което мечтаем да отидем един ден

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване