Ливиу Драгня: Йоханис подписа отстраняването на Кьовеши заради страх

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958322

Ливиу Драгня: Йоханис подписа отстраняването на Кьовеши заради страхЛидерът на румънските социалдемократи Ливиу Драгня обвини президента Клаус Йоханис, че е "пряко замесен" в осъждането му по дело за фиктивни назначения, по което Драгня получи на първа инстанция присъда от три и половина години затвор за подстрекаване към злоупотреба със служебно положение, пише в. "Адевърул", цитиран от БТА.

Български полицаи върнали мигранти в Турция

http://www.cross.bg/bili-tyrtziya-otkriti-1578949.html

/КРОСС/ Петима пакистански бежанци са били върнати обратно в Турция, след като са преминали нелегално границата, съобщава БНР, като се позовава на турски медии. Бежанците са открити, след като се укривали в областта Къркларели край българо-турската граница. Те били открити от екип на турската жандармерия. При проведения разпит бежанците разкрили, че няколко дни преди това преминали нелегално през границата от Турция в България. Но там били заловени от българските полицаи, които ги върнали обратно в Турция. След приключване на разпитите всички били настанени в Център за мигранти.

Треньорът на спасените в Тайланд момчета - герой без гражданство

http://www.struma.com/bulgariya/treniorut-na-spasenite-v-tailand-momcheta-geroi-bez-grajdanstvo_136562/

Той не може да се ожени, да бъде нает на работа, да си отвори банкова сметка, да притежава имущество или да гласува

Получилият образованието си в будистки манастир 25-годишен треньор по футбол на спасените от пещерата в Тайланд момчета сега е национален герой.

Агенцията отбелязва, че той, както и три от децата, обаче нямат гражданство.

Еккапол Чантауон е един от 400-те хиляди апатриди в Тайланд, сочат данните на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Сраженията между етнически групи и армията в съседна Мианма са една от основните причини за големия брой хора без гражданство,...

Продължава

Започва ремонт на пътя през прохода Витиня

http://econ.bg/Новини/Започва-ремонт-на-пътя-през-прохода-Витиня_l.a_i.763367_at.1.html

Започва ремонт на път I-1 София - Ботевград през Витиня, съобщи пресцентърът на агенция "Пътна инфраструктура". Участъкът е алтернативен маршрут...

Полицията разпитва оцелелия след отравяне с „Новичок” британец

http://www.struma.com/bulgariya/policiyata-razpitva-oceleliya-sled-otravyane-s-novichok-britanec_136561/

Партньорката на Чарли Кроули почина в неделя

Британската полиция съобщи днес, че детективи вече са разговаряли с мъжа, отровен с нервнопаралитичното вещество "Новичок", в опит да установят как той и партньорката му, която почина в неделя, са били изложени на заразата, предаде „Ройтерс”.

45-годишният Чарли Кроули и 44-годишната Доун Стърджис се разболяха, след като бяха изложени на отровата в Югозападна Англия, близо до мястото, където през март руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха...

Продължава

За собствениците и ползвателите на земеделски земи в землищата на община Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Rcmy2xHrgLw/

Във връзка с предстоящата кампания по сключване на споразумения за създаване на масиви за ползване на земеделските земи,  на основание чл. 37 в, ал.2 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ЗСПЗЗ/ за стопанската 2018/2019 г.  Общинска служба по Земеделие   Поморие информира следното:

Срокът за подаване на декларации по чл.69 и заявления по чл.70 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ППЗСПЗЗ/ е 31.07.2018 г.

Собственици
Собствениците на земеделски земи подават декларация по образец по чл. 69 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ППЗСПЗЗ/, в която посочват начина, по  който желае  да ползва всеки от имотите през съответната стопанска година .

Собствениците, които не желаят имотите им да се включват в масиви за ползване по чл.37в от ЗСПЗЗ, посочват изрично това в декларацията. Важно е да се знае, че декларацията подадена от един съсобственик, ползват всички съсобственици.

Имотите на собственици, за които не са подадени декларации по чл.69 от Правилника за прилагане на закона за собствеността и ползването на земеделските земи, ще бъдат включени в споразуменията по чл.37 в, ал.3 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /имоти-бели петна/.

Ползватели
Ползвателите на земеделски земи подават в Общинската служба по Земеделие, лично или чрез пълномощник, заявление по чл. 70 от правилника за приложение на закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ППЗСПЗЗ/. В него се посочват имотите, които ползва и на какво правно основание. Ползвателите трябва да посочат желанието си да участват или да не участват в разпределението на масивите за ползване по споразумение.

Декларациите по чл.69 от ППЗСПЗЗ и заявленията по чл.70 от ППЗСПЗЗ задължително трябва да бъдат придружени с документи за собственост, договори за наем, аренда или други документи, доказващи правното основание за ползване на земеделската земя.

За повече информация земеделските стопани да се обръщат към служителите на Общинска служба по земеделие-Поморие.

 

            

Парламентът продължи с второто четене на закона за горивата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958317

Парламентът продължи с второто 
четене на закона за гориватаПарламентът продължи с второто четене на законопроекта за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, по-известен като закон за горивата. По предложение на Красимир Велчев от ГЕРБ, депутатите разместиха дневния ред, за да продължат със закона за горивата, който започнаха вчера.

Над 2600 са заболелите от рак във Варненска област за 2017 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=377547

2616 са заболелите от рак във Варненска област през 2017 година, съобщи зам.-управителят по лечебната дейност в Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания „Д-р Марко Марков“ д-р Янислава Илиева. Броят им е сравним с предходните години.

Защо хървати и сърби доминират в Топ 5, а българските футболисти ги няма на картата

https://petel.bg/Zashho-harvati-i-sarbi-dominirat-v-Top-5--a-balgarskite-futbolisti-gi-nyama-na-kartata__273475

Снощният триумф на Хърватия  и тоталното му превъзходство във футбола над България бяха прогнозиран още през декември миналата година ...

На Острова са на нокти, ураганът Крис пристига

https://petel.bg/Na-Ostrova-sa-na-nokti--uraganat-Kris-pristiga__273474

Кажете „чао” на горещата вълна, защото ураганът Крис ще удари Великобритания и ще развали времето. Ураганът, ударил първо източната част...

17-годишен се напи и уби своя позната на улицата

https://petel.bg/17-godishen-se-napi-i-ubi-svoya-poznata-na-ulitsata-__273470

илюстразия Булфото Окръжната прокуратура в Шумен задържа за срок до 72 часа непълнолетният И.И., след като е бил привлечен като обвиняем ...

Акцията по спасяване на децата от пещера в Тайланд – на косъм от трагедия

http://www.struma.com/bulgariya/akciyata-po-spasyavane-na-decata-ot-peshtera-v-tailand_136560/

Появиха се първите кадри със спасените момчета, които са в изолирано отделение в болница

Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е била на косъм от трагедия, след като няколко спасители попадат в капан. Това става ясно, след капо излязоха нови подробности около спасителната акция.

Докато световните агенции разпространяват новината, че целият футболен отбор вече е в безопасност, в пещерата все още са около 100-на спасители.

Километър и половина преди изхода трима австралийски водолази попадат в капан. Поврежда се основната водна помпа и нивото на...

Продължава

"Лобисткият" закон за горивата поема към Брюксел за наказателна процедура

http://clubz.bg/70431-lobistkiqt_zakon_za_gorivata_poema_kym_bryuksel_za_nakazatelna_procedura

Определяният като "лобистки" закон за горивата, приет окончателно днес от депутатите, литва към Брюксел в момента, в който бъде обнародван в Държавен вестник. Европейската комисия ще бъде сезирана с искане за започване на наказателна процедура срещу България не от кого да е, а от партията от управляващата коалиция - НФСБ. 

Още вчера вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов се закани, че ще сезира ЕК, а днес Симеонов затвърди това си намерение и по време на брифинг в парламента, където дойде, за да защити предложения от него закон за шума. 

Симеонов обаче няма да е физическият "вносител" на сигнала до ЕК. Това ще направят от парламентарната му група, в т. ч. и депутатите, които се бяха подписали под законопроекта като негови вносители, даде заявка пред Клуб Z Симеонов. ЕК можело да бъде сезирана и от засегнатата страна - малкият бизнес с горива, според който целият проект облагодетелства големите производители.

Според НФСБ част от приетите норми в законопроекта за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, по-известен като закон за горивата противоречат на редица евродирективи. Депутатът на Симеонов Йордан Апостолов посочи, че един от основните проблеми в така приетия проект е новото изискване за търговците с горива да депозират в Министерство на икономиката суми или да дадат банкови гаранции като обезпечения по бъдещи актове по силата на законите, които регулират дейността им. Бяха определени обезпечения за различните типове бизнес с горива в диапазона 20 000 лева до 500 000 лева.

Апостолов припомни, че в момента срещу България тече наказателна процедура именно за искането за обезпечения по закона за ДДС. В действителност, през март ЕК обяви, че започва процедура заради чл. 176 от закона. 

Понастоящем малките дружества, търгуващи с горива, са задължени да плащат авансово прекомерно високи суми, за да гарантират, че могат да платят дължимото от тях ДДС. За големите дружества е достатъчно само да внесат гаранция в размер, равен на дължимото по сделките им ДДС.

Позицията на ЕК е, че националното законодателство не е съвместимо с нормите на ЕС  и със свободата на стопанска инициатива. 

Апостолов цитира и становището на МВР по закона за горивата, според което ще се облагодетелстват малко на брой икономически субекти.

Днес парламентът прие окончателно на второ четене законопроекта за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, по-известен като закон за горивата. 

Той влиза в сила в шестмесечен срок от обнародването му в "Държавен вестник", с изключение на отделни текстове. Със закона се въвеждат специални изисквания за регистрация на търговците с нефт и нефтопродукти - определен уставен капитал и обезпечение, както и високи санкции за нарушителите.

Лице, което осъществява търговия с нефт и нефтени продукти без регистрация, извън нейния обхват, или в нарушение на законовите условия, ще се наказва с глоба, съответно с имуществена санкция в размер от 25 000 до 250 000 лв. За повторно нарушение санкцията е в двоен размер, реши парламентът.

Превозваните нефт и/или продукти от нефтен произход, превозните средства и други съоръжения, използвани за транспорт на нефтени продукти без регистрация, ще се отнемат в полза на държавата, независимо от това чия собственост са.

Забранява се зареждането с нефт и продукти от нефтен произход на пътни превозни средства или извънпътна техника или механизация от мобилни бензиностанции, други пътни превозни средства, преместваеми обекти или подвижни съоръжения, с изключение на зареждането от вътрешен обект за собствени нужди и обект, от който се извършва земеделска дейност, както и зареждането за собствено потребление до 80 литра.

При нарушение на забраната се налага глоба или имуществена санкция от 20 000 до 200 000 лв. 

Водачите са длъжни да зареждат с гориво управляваните от тях пътни превозни средства и/или самоходни машини само на бензиностанции, които разполагат с резервоари, които са трайно прикрепени към недвижим имот, записаха депутатите в Закона за движение по пътищата чрез преходните и заключителни разпоредби на закона за горивата.

Срещу този текст възрази Георги Колев ("Обединени патриоти"). Представете си, всички ние ще станем престъпници, ако закъсаме на пътя и отиваме с една пластмасова бутилка да си налеем гориво, за да може да си подкараме автомобила, коментира той. 

В отговор председателят на ресорната парламентарна комисия Емил Димитров разясни, че никъде в този закон не се прави каквото и да е ограничение да се зарежда от бензиностанция било земеделска техника, било резервоар до 1000 литра или туба за лека кола. Той отбеляза, че за земеделските производители е разрешено до 80 литра, заредени от вътрешен обект, да не се брои за престъпление, защото наистина може по пътя да е свършило горивото на трактор или земеделска техника. 

Не беше прието предложението на Христиан Митев (ОП) законът да влезе в сила след нотификация от Европейската комисия. Емил Димитров посочи, че Министерството на икономиката, докато е изготвяло закона, не е поискало такава нотификация. Той обясни, че се дава шест месеца срок за влизането му в сила, през който това може да бъде направено.

Великобритания се готви за посещението на Тръмп

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958313

Великобритания се готви за посещението 
на ТръмпПротестите вече започнаха, отпуските на полицаите бяха прекратени, а британската премиерка Тереза Мей и външният й министър се готвят нервно за всякакви потенциални недоразумения, гафове и обиди: президентът на САЩ Доналд Тръмп пристига във Великобритания, пише британският в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Новият мексикански президент отменя имунитета си и реже заплатите в администрацията

https://www.mediapool.bg/noviyat-meksikanski-prezident-otmenya-imuniteta-si-i-rezhe-zaplatite-v-administratsiyata-news281397.html

Новоизбраният президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор представи приоритетите си в законодателната сфера. Те включват мерки за отмяна на президентския имунитет и намаляване на възнагражденията на служителите с високи заплати в публичния сектор, предаде Ройтерс. Лопес Обрадор, който ще встъпи в длъжност на 1 декември, каза, че собствената му президентска заплата ще бъде намалена и че привилегиите и служебните облаги на високопоставените държавни служители ще бъдат ограничени. "Всичко, свързано с републиканския план за икономии и борбата срещу корупцията, ще има приоритет от първия ден на новия Конгрес", заяви той след среща с бъдещи депутати от неговото Национално движение за обновление (МОРЕНА). Бившият кмет на столицата Мексико, който постигна убедителна изборна победа на 1 юли, обеща да изкорени корупцията и да се бори срещу неравенствата във втората по големина икономика в Латинска Америка. Пое ангажимент и да се бори срещу гангстерското насилие, от което страда голяма част от страната. Обрадор обяви, че в новия Конгрес, който ще започне работа през септември, ще бъде внесен законопроект за удвояване на минималната работна заплата в граничната зона със САЩ. Това е част от плана му за създаване на по-добри условия на живот в Мексико и за намаляване на незаконната миграция в САЩ.

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

https://frognews.bg/novini/sofiiska-voda-vremenno-shte-prekasne-vodosnabdiavaneto-niakoi-chasti-stolitsata-2018-07-12.html

На 13 юли 2018 г. (петък), във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Житница“ кв. „Лагера“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

Политиката на правителството е всеки ден да зашива по една дупка в чорапа, но сериозни реформи няма

https://www.actualno.com/cite/politikata-na-pravitelstvoto-e-vseki-den-da-zashiva-po-edna-dupka-v-chorapa-no-seriozni-reformi-njama-news_684504.html

Това каза пред bTV финансовият експерт професор Димитър Иванов. Иванов коментира в по-широк смисъл положението на българската икономика и хвалбите относно бъдещото сътрудничество с Китай. Все още няма разработени бизнес проекти що се отнася до сътрудничество между България и Китай - "има само проекти, които премиерът си хвърля от джобовете", категоричен беше професорът. Какво каза Иванов за влизането ни в еврозоната - прочетете ТУК!

Ryanair отменя 30 полета заради стачки в Ирландия

https://news.bg/business/ryanair-otmenya-30-poleta-zaradi-stachki-v-irlandiya.html

В края на месеца предстоят още протести в Италия, Испания, Португалия и Белгия

НАТО приема Македония, след като стане Северна

http://www.struma.com/bulgariya/nato-priema-makedoniya-sled-kato-stane-severna_136559/

Западната ни съседка ще стане 30-тата членка на Алианса

Страните от НАТО са постигнали съгласие за начало на преговори за присъединяването на Македония към Алианса. Това заяви генералният му секретар Йенс Столтенберг, цитиран от агенция МИА.

От години пътят на западната ни съседка към НАТО се блокираше от Гърция заради спора за името.

Сега именно окончателното решаване на въпроса е главно условие за успешния край на присъединителния процес, отбелязва АП.

„Поздравяваме Атина и Скопие за договора помежду им, съгласихме...

Продължава

500 лв. събра от смс-и "синята зона" в първия си ден от най-съвестните шофьори

http://www.varna24.bg/news/802474.html

500 лв. са приходите от смс-и в първия ден от пускането на "синята зона" вчера, сподели ...

Хванаха трима борци, обирали чужденци в Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958305

Хванаха трима борци, обирали чужденци в Слънчев брягТрима борци, вадели нож и обирали чужденци в Слънчев браг, бяха задържани от полицаите от РУ-Несебър и Главна дирекция "Национална полиция". Криминалистите следели от няколко дни бандитите. Мариян, Даниел и Николай са от Сливен. Работели като гардове в Слънчев бряг, а вечер издебвали в тъмните часове на денонощието чужденци.

Младен Младенов е избягалият от пловдивска болница затворник

http://www.varna24.bg/news/802469.html

Затворник изчезна от болницата "Свети Георги" в Пловдив. Той е бил закаран там под ...

Девойка реве на спешния телефон: Опитват се да ме изнасилят и пребиват от бой мъжа ми

http://www.struma.com/sinya-lampa/devoika-reve-na-speshniya-telefon-opitvat-se-da-me-iznasilyat_136558/

26-годишна жена, съобщила през сълзи на спешния телефон, че мъж се опитва да я изнасили в Козлодуй, бе изправено на подсъдимата скамейка за лъжа, научи BulNews.bg.

Делото се гледа в районния съд в Козлодуй, където магистратите постановиха на „жертвата“ да плати глоба от 1 000 лева.

От документите в съда става ясно, че 26-годишната В.М. е решила да се изгаври с униформените в Козлодуй като подаде фалшив сигнал на спешния телефон 112.

На 31 октомври миналата...

Продължава

Дете пострада тежко след спускане по водна пързалка

https://www.vesti.bg/bulgaria/dete-postrada-tezhko-sled-spuskane-po-vodna-pyrzalka-6084391

"Всички изисквания за спускане са спазени, всички съоръжения са безопасни", каза представител на аквапарка

След тежкия инцидент край Равда: Спазват ли се мерките

https://www.vesti.bg/bulgaria/sled-tezhkiia-incident-kraj-ravda-spazvat-li-se-merkite-6084391

С тежка кръвозагуба е 9-годишното момиченце от Русия, след като се спуснало по пързалка вчера

Катастрофата на Клуни, запечатана от охранителна камера (видео)

https://offnews.bg//offtopic/katastrofata-na-kluni-zapechatana-ot-ohranitelna-kamera-video-684216.html

Охранителна камера е запечатала инцидента с актьора Джордж Клуни, който катастрофира с мотор на италианския остров Сардиния. 

Инцидентът стана в Коста Коралина във вторник сутрин. На кадрите се вижда как моторът на Клуни се удря челно в автомобил, който навлиза в неговата лента. Секунда преди това с автомобила на косъм се разминава друг моторист.

Шофьорът на автомобила се обадил на линейка, която откарала Джордж Клуни в болница. Актьорът се отърва с травма на крака. Той беше изписан от болница с предписания за почивка от няколко дни. 

Според местни медии Клуни е пътувал към старото летище на Олбия, където се снима тв сериал, режисиран от него. Актьорът има къща на брега на езерото Комо.

Лекари от Пирогов спасиха ръцете на двама мотористи

https://offnews.bg//obshtestvo/lekari-ot-pirogov-spasiha-ratcete-na-dvama-motoristi-684215.html

Лекари от "Пирогов" спасиха ръцете на двама млади мъже, пострадали в катастрофа с мотори преди няколко дни, съобщиха от лечебното заведение.

Пациентите са били оперирани от началника на Клиниката по хирургия на ръката и реплантация доц. Людмил Симеонов и екипа му.

Един от пациентите - 23-годишен мъж - бил опериран три пъти, за да може да бъдат възстановени тежките последствия след падането с мотора.

Другият пострадал, 32-годишен мъж, имал сложно счупване в областта на китката. Операцията продължила часове. Към момента пациентът се възстановява успешно в клиниката.

Лекарите констатират увеличен травматизъм с мотори в летния сезон. За последните 2 седмици през Спешното отделение на университетската болница преминаха над 20 мотористи ранени в катастрофи.

Д. Иванов: България не е готова за членство в банковия съюз

https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/d-ivanov-bylgariia-ne-e-gotova-za-chlenstvo-v-bankoviia-syiuz-264533/

Страната ни трябва сама да извърши забавените структурни реформи и да не разчита, че членството в еврозоната ще ни реши проблемите, смята икономистът

Адвокат Чанков заплаши с физическа разправа журналиста Иван Бакалов

http://e-vestnik.bg/28194/advokat-chankov-zaplashi-s-fizicheska-razprava-zhurnalista-ivan-bakalov/

Адвокат Калин Чанков, герой на няколко публикации в e-vestnik в. „Галерия”, заради които той води дела срещу автора им Иван Бакалов и срещу вестника, заплаши журналиста в коридорите на съда. Както е известно на множество читатели, преди година адвокат Чанков сътвори нечуван и невиждан съдебен казус, с който ще остане в историята на българското правосъдие.…

Материалът Адвокат Чанков заплаши с физическа разправа журналиста Иван Бакалов е публикуван за пръв път на e-vestnik.bg.

Адвокат Чанков заплаши с физическа разправа журналиста Иван Бакалов

http://e-vestnik.bg/28194/

Адвокат Калин Чанков. Снимка: Иван Бакалов Адвокат Калин Чанков, герой на няколко публикации в e-vestnik в. „Галерия”, заради които той води дела срещу автора им Иван Бакалов и срещу вестника, заплаши журналиста в коридорите на съда. Както е известно на множество читатели, преди година адвокат Чанков сътвори нечуван и невиждан съдебен казус, с който ще…

Материалът Адвокат Чанков заплаши с физическа разправа журналиста Иван Бакалов е публикуван за пръв път на e-vestnik.bg.

6 часа след посещението на Радев в Дупница - асфалтирането започна!

http://www.struma.com/obshtestvo/6-chasa-sled-poseshtenieto-na-radev-v-dupnica-asfaltiraneto_136557/

Будни граждани на социалната мрежа алармираха, че е започнало асфалтирането на улица "Черни връх" в Дупница. Това е улицата, която води към един от най-населените квартали жк "Бистрица".

Сроковете за асфалтиране на улиците, засегнати от дъждовете са веднага, каза в Дупница вътрешният министър Валентин Радев. Заедно с областния управител на Кюстендил и с директора на ОД на МВР, той се срещна с местната управа и се запозна на място с нанесените от валежите...

Продължава

/Видео/ Бащата на кмета на Кулата върти търговия с чесън, съветва: Яжте го, пази от болести и уроки!

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%b1%d0%b0%d1%89%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%82%d0%b8/

Седнал на столче 83 –годишният Георги Дамянов петричкото село Кулата продава чесън в близост до 3 ОУ в Благоевград.Той е баща на кмета на селото Митко Дамянов.Зеленчукът излага за продажба всяка сряда и събота,продава го за 4 лв. килограма и дава ценни съвети на купувачите си.

„ Приканих преди малко едни роми да си купят чесън,че е много полезен за здравето,а те ми отговориха,че ядат само пържоли“,обяснява шеговито бай Георги и допълва,че със всеки човек може да намери обща тема за разговор.

„ Днес изкарах 54 лева от продажбата. Пенсийката ми е 200 лв. и не стига за нищо.За това засаждаме чесън в градината със съпругата ми,която е на 78 години, и така покривам някой разход, купуваме скъпи лекарства “,обяснява възрастния мъж. Зеленчукът засаждат от 10 години, чудодейните скилидки са и афродизиак, и подправки, използвани от 5000 години.

Пенсията му е едва 200 лв. при получение,че 20 години е работил като шофьор.

„ Важно е всеки ден да се яде чесън, защото помага за много болести.
Чесънът облекчава болките в ушите, помага при разстройство, облекчава ухапванията от насекоми, помага и при болен зъб“,добавя още бай Георги и добавя,че и до ден днешен хората увесват връзки чесън в домовете си за защита от зли духове.

Материалът /Видео/ Бащата на кмета на Кулата върти търговия с чесън, съветва: Яжте го, пази от болести и уроки! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Лозан Панов съди Комисията за противодействие на корупцията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958297

Лозан Панов съди Комисията за противодействие на корупциятаЛозан Панов съди Комисията за противодействието на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество заради декларация, която не подал пред Сметната палата миналата година. По закон той трябва да я подава пред инспектората към Висшия съдебен съвет и го е направил. Въпреки това обаче е глобен с 300 лева, съобщава NOVA.

В "Пирогов" спасиха ръцете на двама мотористи

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6958281

В "Пирогов" спасиха ръцете на двама мотористиУвеличават се пътните произшествия с мотори, а при тях се получават едни от най-тежките травми, предупредиха лекарите от Клиниката по хирургия на ръката и реплантация в университетската болница по спешна медицина. Пироговски лекари спасиха ръцете на двама млади мъже, пострадали изключително тежко при пътно-транспортни произшествия. Доц.

Румен Радев и Ердоган ще се срещнат в Брюксел

https://www.actualno.com/europe/rumen-radev-i-erdogan-shte-se-sreshtnat-v-bruksel-news_684500.html

Миграцията, енергетиката и засилването на икономическия и туристически обмен, са част от темите, които ще обсъди днес президента Румен Радев по време на срещата си с турския му колега Реджеп Ердоган в Брюксел в рамките на втория ден от срещата на върха на Алианса. В кулоарите на форума Ердоган ще разговаря и с гръцкия премиер Алексис Ципрас, като се очаква да бъде обсъден въпросът със задържането на двама гръцки военни, преминали турската граница през пролетта. Според гръцката страна военните с

Ася Пеева (ГЕРБ): Ремонтът на пътя Просеник-Горица е дългоочакван от жителите на три общини

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/-t6pLRZzGD4/

prosenikРемонтът на пътя Просеник-Горица вече е започнал и много скоро всички, които ежедневно го използват, ще пътуват безопасно и удобно, сподели народният представител от ГЕРБ-Бургас Ася Пеева. Натоварената отсечка е част от републикански път ІІІ-2085-„Руен-Просеник-Горица- Гюльовца”, a рехабилитацията обхваща участъка от км.20,300 до км.29,623, който е в много лошо състояние. Възложител на ремонта е Агенция „Пътна инфраструктура“. Стойността на поръчката е близо 500 000 лв., като срокът за приключване е юли месец тази година.

„Като жител на община Поморие и като народен представител неведнъж съм дискутирала този въпрос с гражданите, особени в рамките на приемните ми дни. Тази отсечка е от особено значение, тъй като съединява три общини – Поморие, Руен и Несебър и съответно селата Горица, Просеник и Гюльовца. Пътят е изграден преди около 40-50 години и оттогава периодично се изкърпва, но не се е извършвал цялостен ремонт. Пътното платно от Руен до средата между селата Горица и Просеник е в задоволително състояние, но оставащите километри са изпитание за шофьорите“, коментира бургаският депутат.

Въпросната отсечка се намира в близост до курортния комплекс Слънчев бряг и през по-голямата част от годината е натоварена. Това е и най-прекият път до морето за цялата община Руен, която се състои от 39 населени места.

„Важно е да се отбележи, че по този републикански път преминават минават много автобуси, микробуси и леки автомобили, пътуващи за Североизточна България през Шумен и през Провадия. Поради тежкото състояние на платното, участъкът доскоро беше опасен за водачите на МПС и се създаваха предпоставки за пътни произшествия. Радвам се, че съвсем скоро този проблем ще остане в миналото и така правителството отново показва, че рехабилитацията на пътната мрежа в страната е сред приоритетите му“, коментира още Ася Пеева.

 

 

 

 

Разбиха огромна българска мрежа за проституция във Франция, 8 сводници са в ареста

http://www.struma.com/sinya-lampa/razbiha-ogromna-bulgarska-mreja-za-prostituciya-vuv-franciya-8-svodnici_136556/

Десетима сводници бяха задържани в Германия, Франция и България в началото на юли в рамките на операция срещу разбиване на мрежа за проституция в Източна Франция, по-конкретно в Страсбург и Анси, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС. Престъпниците са принуждавали десетки български жени да проституират за тях.

Петима от сводниците са задържани в България, а други трима – в Германия с европейска заповед. В най-скоро време те трябва да бъдат предадени на Франция. Двама от сводниците са...

Продължава

Местни хора подозират небрежност при влаковата катастрофа край Одрин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958299

Местни хора подозират небрежност при влаковата катастрофа край Одрин24 души загубиха живота си, а десетки са ранени след влаковата катастрофа в Турция. Според репортера на Би Ти Ви Мария Савкова, която бе пратеник там, официалната причини, която се съобщава, е, че проливните дъждове са довели до трагичния инцидент. По думите й обаче хората от селото, до което стана катастрофата, предполагат,

САЩ плашат със санкции западните компании, инвестирали в "Северен поток-2"

http://www.moreto.net/novini.php?n=377610

Вашингтон повтори заплахите си към западните компании, инвестирали в руския проект за газопровод "Северен поток-2", който ще свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море, като те са изложени на риск от санкции, съобщава "Ройтерс".

Заради Брекзит Франция търси начин да стане по-привлекателен финансов център

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/07/12/3280607_zaradi_brekzit_franciia_tursi_nachin_da_stane/?ref=rss


Франция ще сведе финансовите регулации до минималните изисквания на ЕС и ще въведе нови данъчни стимули, за да направи Париж по-привлекателен финансов център. Това каза вчера френският премиер Едуар Филип, цитиран от "Ройтерс".<br /><br />Филип заяви на прием, на който бяха дошли 200 директори от финансовия сектор, че повечето промени ще бъдат направени до края на годината.<br /><br />Страните от ЕС се борят да привлекат банкери от Лондон на фона на...

София очаква покана за чакалнята на еврозоната

http://econ.bg/Новини/София-очаква-покана-за-чакалнята-на-еврозоната_l.a_i.763366_at.1.html

България очаква днес да получи дата за присъединяване на лева към т.нар. чакалня на еврозоната. В Брюксел се събират министрите на финансите на...

Кабинетът на Бабиш получи вот на доверие благодарение на чешките комунисти

https://www.mediapool.bg/kabinetat-na-babish-poluchi-vot-na-doverie-blagodarenie-na-cheshkite-komunisti-news281396.html

Долната камара на чешкия парламент гласува в четвъртък вот на доверие на ново лявоцентристко правителство на малцинството, начело с милиардера Андрей Бабиш, предаде Ройтерс. Кабинетът, съставен от движението "Действие на недоволните граждани" (АНО) и Чешката социалдемократическа партия, бе одобрен с гласовете на Комунистическата партия на Чехия и Моравия. За пръв път от падането на Желязната завеса през 1989 г. в Чехия идва на власт правителство с подкрепата на комунистите. След продължило 16 часа заседание 105 от присъстващите 196 депутати гласуваха "за", а 91 – "против" новото правителство, съобщи Франс прес. Центристкото популистко движение на Бабиш – втория по богатство човек в страната, основател на компанията за селскостопанска и хранително-вкусова промишленост "Агроферт", който контролира и двата вестника с най-голям тираж в Чехия – спечели парламентарните избори през октомври 2017 г. Борбата срещу нелегалната имиграция, корупцията и прахосването на държавни средства са сред основните цели на кабинета. Комунистите, които са настроени проруски и са противници на НАТО, подкрепят неформално правителството в замяна на постове в държавни предприятия.  Те успяха да вкарат и седем точки в правителствената програма, включително въвеждане на национални референдуми, увеличения на пенсиите и на минималната работна заплата, отбеляза ДПА.  Повечето партии отказаха да работят с Бабиш, тъй като са му повдигнати обвинения в измама в размер на 2 милиона евро, свързани с получени преди едно десетилетие евросубсидии. Той отрича да е извършил нещо нередно, припомни Ройтерс.

"Райънеър" анулира близо една трета планираните за днес полети

http://www.cross.bg/raiiuneur-poletite-razpisanieto-1578948.html

/КРОСС/ Ирландската нискотарифна авиокомпания "Райънеър" анулира близо една трета планираните за днес полети на Острова заради планирана стачка на пилотите. Компанията уточнява, че засега отмяната на полетите ще засегне само полетите между Великобритания и Ирландия, но не изключва по-нататъшни проблеми с разписанието. Обявено бе, че стачката започва в 1 ч. тази нощ и ще продължи 24 часа. От "Райънеър" обявиха, че не изключват по-нататъшни нарушения в разписанието през юли и август. Синдикатите настояха, че ще продължат с протестите, докато авиокомпанията не изпълни исканията им, свързани с работните им условия.

Кървавата свада в Бургас заради секс с обвързана жена и заплахи за смърт! (СНИМКИ)

http://www.struma.com/sinya-lampa/kurvavata-svada-v-burgas-zaradi-seks-s-obvurzana-jena-i_136555/

Екшънът, който се разигра тази нощ в бургаския жк. „Меден рудник”, е заради момиче... при това обвързано. Иван Иванов, един от администраторите на популярната фейсбук група „Шофьори Бургас” влезе в люта битка за сърцето на красива, но обвързана бургазлийка, която е настояща половинка на Антон Ж. Спорът между двете момчета започнал преди няколко дни. Иван писал на приятелката на Антон, а след това му се похвалил, че имал интимни отношения с нея. По твърденията на Антон...

Продължава

Щутгарт забранява старите дизели от 2019 г.

https://www.avtora.com/shtutgart-zabraniava-starite-dizeli-ot-2019-g/

Щутгарт ще въведе забрана за движение на стари дизелови автомобили в рамките на града. Забраната ще влезе в сила от януари 2019 г., съобщи местната управа, цитирана от Automotive News.Градът, смятан от мнозина за сърцето на германската автомобилна индустрия, планира да забрани всички дизели с ниво Евро 4 или по-ниско. Първоначалната идея е предвиждала дори по-строги ограничения, но местният регионален парламент е решил да избегне забраните за дизели с Евро 5 чрез допълнителен пакет мерки за по-чист въздух.Няколко от големите германски градове имат твърде високи нива на замърсяване, а Хамбург, Мюнхен и Щутгарт превишават лимита на NOx частиците, който

Жертвите на наводненията в Япония стават все повече

https://www.actualno.com/asia/jertvite-na-navodnenijata-v-japonija-stavat-vse-poveche-news_684497.html

Броят на загиналите в Япония след големите дъждове и наводнения достигна 199 души, предаде AFP. Десетки хора все още остават в неизвестност. Причината за огромното бедствие в Страната на изгряващото слънце е тайфунът "Прапирун". Най-много пострадаха остров Шикоку, както и в префектурите Шидзуока и Фукуока на главния остров Хоншу. Бедствената ситуация доведе и до сериозни затруднения в транспорта и далекосъобщенията, а крупни заводи и предприятия са принудени да преустановят дейност за

Апелативен съд потвърди паричната гаранция на ексшефа на КАТ Данаил Стоицов!

http://regiona.bg/%d0%b0%d0%bf%d0%b5%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d1%8a%d0%b4-%d0%bf%d0%be%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b0/

На днешното си заседание Софийският апелативен съд потвърди паричната гаранция от 10 000 лева на бившия шеф на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов. До разглеждане на мярката в Апелативен съд София се  стигна, след като един от съдиите си даде отвод, а после съдя Диана Узунува гледа мярката. Окръжна прокуратура Благоевград протестира срещу това решение и така мярката отиде в София.

Стоицов бе арестуван при полицейска операция на вътрешна сигурност на 22 май и обвинен по система за подкупи “Бързи номера”. От близо два месеца той е зад решетките.

Миналата седмица окръжният съдия Диана Узунова измени мярката му от “задържане под стража” в “парична гаранция”, от 10 хил.лева,  която влезе в сила едва днес след произнасяне на софийските магистрати.

На Стоицов са повдигнати обвинения за това, че в качеството му на длъжностно лице,началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград, той приемал облаги – пари, вещи и услуги с имуществен характер.
Подведен е под наказателна отговорност и за превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.

 

Материалът Апелативен съд потвърди паричната гаранция на ексшефа на КАТ Данаил Стоицов! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Търговците и превозвачите на горива пак на протест пред парламента

https://offnews.bg//ikonomika/targovtcite-i-prevozvachite-na-goriva-pak-na-protest-pred-parlamenta-684214.html

Поредният протест на членове на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива се очаква днес пред Народното събрание, съобщи БНР.

Протестиращите настояват да отпаднат промените в Закона за горивата, предложени от депутата от Обединени патриоти Емил Димитров. Заради тях ще им се наложи да плащат сериозни суми, за да работят. Според представителите на малките бензиностанции промените в закона ще доведат до фалити.

Вчера обсъжданията на спорните текстове отново извадиха наяве разногласията между партиите в "Обединени патриоти", част от предложенията обаче бяха приети на второ четене в пленарна зала, макар и в смекчен вариант. Днес гласуването продължава.

Първоначално заложеното изискване за начален капитал от 3 милиона лева бе намалено на 1 милион, отпадна и изискването за образователния ценз за търговците на горива. Размерът на исканите обезпечения също бе намален спрямо проекта на Димитров.

Дребните търговци обявиха, че най-вероятно ще съдят България, "която се оказа мащеха за нас".

Лекари от "Пирогов" спасиха ръцете на двама мотористи

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/lekari-ot-pirogov-spasiha-ratsete-na-dvama-motoristi

За 2 седмици през спешното на болницата са преминали над 20 мотористи, пострадали при катастрофи

Измама за милиони евро в Италия! Замесени българи!

http://www.struma.com/sinya-lampa/izmama-za-milioni-evro-v-italiya-zameseni-bulgari_136554/

Карабинерите от Венеция конфискуваха в полза на държавата луксозни автомобили, които са били регистрирани в България. Иззети са 386 автомобила на стойност около 3 млн. евро, чиито собственик по документи е един същ, съобщава „Монитор“. Той е 28-годишен мъж от намиращото се до Парма градче Сала Баганца и притежава еднолична фирма за търговия с моторни превозни средства.

Според прокуратурата в Милано, която е издала заповедта за секвистирането на колите, те били...

Продължава

Заев за поканата за членство в НАТО: Радвай се, Македонийо!

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958300

Заев за поканата за членство в НАТО: Радвай се, Македонийо!Радвай се, Македонийо! Портите за нашето пълноправно членство в НАТО са отворени, написа македонският премиер Зоран Заев в своя профил във Фейсбук във връзка с решението, което приеха на първия ден от срещата на върха на НАТО в Брюксел лидерите на страните-членки да поканят Македония да започне преговори за присъединяване,

"Лeтящият холандец" кацна в Летния театър

http://www.cross.bg/opera-senta-holandetza-1578947.html

/КРОСС/ Премиерата на "Летящият холандец", обвеяната в легендите на Севера опера на Вагнер, ще се състои днес, 12 юли, от 21 ч. в рамките на ММФ "Варненско лято", научи ДУМА от Виолета Тончева, пиар на ТМПЦ Варна. Да дирижира спектакъла е поканен диригентът от Виенската щатсопера Ерих Биндер, специалист в творчеството на именития  композитор. Продукцията е резултат от творческото сътрудничество между Държавната опера във Варна и Народно позорище в Белград,Националния театър за опера и балет на Сърбия. Върху режисьорския прочит на Деян Миладинович работи Ивана Драгутинович Маричич, костюмите са дело на Катарина Гърчич Николич, диригент на хора е Цветан Крумов. В главните роли ще аплодираме солистите на Варненската опера - баса Гео Чобанов като Холандеца и сопраното Линка Стоянова в ролята на Сента, дъщерята на Даланд - Людмил Петров, а тенорът Мирослав Христов пристига от Цюрих за ролята на ловеца Ерик. Бойка Василева ще бъде Мари, а кормчията на кораба - Арсений Арсов. Още на предпремиерата този великолепен състав впечатли аудиторията със задълбочената си трактовка на Вагнеровата творба, която макар и да се причислява към ранния период на неговото творчество, не е лесна за изпълнение.  В сюжета е залегнала легендата за смелия капитан, който предизвикал природните стихии, проклел бог и затова е осъден да се скита с кораба си - призрак до деня на Страшния съд

Проф. Димитър Иванов: Еврозоната е в ремонт, можем да влезем най-рано 2022 г.

https://frognews.bg/novini/prof-dimitar-ivanov-evrozonata-remont-mojem-vlezem-nai-rano-2022.html

Доколкото знам България е подала документи за влизане във валутния механизма 2 и в банковия съюз. Той припомни, че в предишен разговор е предупредил, че еврозоната се намира е ремонт и може би не е най-уместно да се чука на вратата на една къща, която се ремонтира. Нещо повече - планът за този ремонт не е напълно ясен.

Проф. Димитър Иванов: Еврозоната е в ремонт, можем да влезем най-рано 2022 г.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/prof-dimitar-ivanov-evrozonata-remont-mojem-vlezem-nai-rano-2022.html

Доколкото знам България е подала документи за влизане във валутния механизма 2 и в банковия съюз. Той припомни, че в предишен разговор е предупредил, че еврозоната се намира е ремонт и може би не е най-уместно да се чука на вратата на една къща, която се ремонтира. Нещо повече - планът за този ремонт не е напълно ясен.

Шок! Изверг блудствал с дете в София!

http://www.struma.com/sinya-lampa/shok-izverg-bludstval-s-dete-v-sofiya_136553/

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 10 юли тази година около 02:00 часа в столичния квартал „Христо Ботев“, в спално помещение, А. Спасов (на 50 години), е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – М.

Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 149, ал. 1 НК. Предвид...

Продължава

С помощта на чешките комунисти кабинетът на Бабиш получи вот на доверие

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/07/12/3280605_s_pomoshtta_na_cheshkite_komunisti_kabinetut_na_babish/?ref=rss


Долната камара на чешкия парламент гласува днес вот на доверие на ново лявоцентристко правителство на малцинството, начело с милиардера Андрей Бабиш, предаде "Ройтерс".<br /><br />Правителството, в което участват политическото движение "Действие на недоволните граждани" (АНО) и Чешката социалдемократическа партия, бе одобрено, благодарение на гласовете на Комунистическата партия на Чехия и Моравия.<br /><br />За пръв път от падането на Желязната...

Откриха най-стария запис на "Одисея" на Омир

http://clubz.bg/70430-otkriha_naj_stariq_zapis_na_odiseq_na_omir

Археолози откриха древна керамична плоча, гравирана с 13 стиха от Омировата епична поема "Одисея", в близост до древния град Олимпия, южна Гърция. Плочата е датирана от III в. сл. Хр., от времето на Римска Гърция. Това вероятно е най-старият запис на творбата, твърдят от гръцкото Министерство на културата, цитирани от "Гардиън".

"Ако датата бъде потвърдена, плочата може да се окаже най-старият открит в Гърция запис на Омировата творба", казват от гръцкото министерство.

Пасажът от 13 стиха е от 14-ата песен и описва завръщането на Одисей на родния остров Итака след пътешествията.

Плочата била открита след 3 години повърхностни разкопки на гръцки и германски археолози. Намирала се близо до останките на Храма на Зевс около мястото на провеждане на Олимпийските игри в западната част на полуостров Пелопонес.

Създадена устно през VIII в. пр. Хр., епичната поема на Омир започва да се записва около идването на християнството – период, от който са открити няколко фрагмента в Египет.

Площад Славейков

Съдебен спор: Пиян шофьор прави катастрофа или Цикълът на Кребс го оневинява?

https://www.actualno.com/crime/sydeben-spor-pijan-shofior-pravi-katastrofa-ili-cikylyt-na-krebs-go-onevinjava-news_684483.html

Дело по спор за това дали шофьорът на ТИР е бил пиян и затова е причинил катастрофа в Германия и дали застрахователното дружество, с което фирмата има договор, трябва да плати обезщетение, реши Окръжният съд в Смолян. Спорът е много интересен, защото всъщност възлов се оказва въпросът дали ТИР-аджията е бил пиян. Точно с аргумент, че има доказателство за употреба на алкохол застрахователната компания е отказала да плати на „Суни транс“ ЕООД в Смолян с управител Стефан Сунков

Майка скочи в реката и спаси сина си от Крокодил!

http://www.struma.com/lyubopitno/maika-skochi-v-rekata-i-spasi-sina-si-ot-krokodil_136552/

В индонезийския район Източен Танджунг-Джабунг жена спасила сина си, който крокодил замъкнал във водата, съобщава издание Coconuts. Влечугото нападнало 11-годишния Яди Путра, когато момчето дошло до реката за вода. Крокодилът грабна детето за крака и го дръпнал във водата. Майка му, 37-годишната Расми, която остана в селото, чула викове и се втурнала да го спасява. Докато родителят дотича до реката, момчето се оказало на 15 метра от брега.

Жената скочила във водата и доплувала до...

Продължава

Доведената сестра на Ким Кардашиян - най-младата милиардерка в света (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6958283

Доведената сестра на Ким Кардашиян - най-младата милиардерка в света (Видео)Кайли Дженър ще стане най-младата милиардерка, която сама е натрупала парите си. Състоянието на доведената сестра на Ким Кардашиян се оценява на 900 милиона долара, предава Нова телевизия. Кариерата й е ярко доказателство за влиянието на социалните мрежи. Кайли Дженър няма никакви очевидни таланти - не е певица,

200 станаха жертвите на наводненията в Япония

http://www.cross.bg/dyshi-yaponiya-sedmitza-1578946.html

/КРОСС/ 200 са вече жертвите на наводненията в югозападните и централни райони на Япония. Четирима души се намират в критично състояние. От дни се издирват и още изчезнали хора, като към днешна дата официално издирваните са 23 души. Освен това в префектура Хирошима за 42 души не може да се потвърдят местонахождението и безопасността им. И в момента по издирване и спасяване на бедстващи работят 73 000 пожарникари, полицаи и военни, включително са вдигнати и 80 хеликоптера. Властите препоръчаха евакуацията на почти 5 млн. души, повече от 2 милиона души от 19 префектури на островите Хоншу и Шикоку бяха евакуирани. Бедствената ситуация доведе и до сериозни затруднения в транспорта и далекосъобщенията, а множество предприятия са принудени да преустановят дейност за неопределен срок. Щетите са огромни. За последната седмица над Западна Япония се изля 3 пъти повече дъжд, отколкото е обичайното количество за целия юли. Само в петък манилата седмица над град Мотояма валежите достигнаха 583 литра на квадратен метър.  

Българска мрежа за проституция е разбита във Франция

http://www.cross.bg/bulgariya-frantziya-bili-1578945.html

/КРОСС/ Десет сводници са били задържани във Франция, Германия и България в началото на този месец в рамките на операция за разбиването на мрежа за проституция, експлоатирала "няколко десетки" българки в Източна Франция от 2015 г. насам, предаде Франс прес, като се позовава на съдебни източници. Петима сводници са били задържани в България, а трима - в Германия с европейска заповед за арест. Очаква се в най-скоро време те да бъдат предадени на Франция, за да бъдат изправени пред специализирания междурегионален съд за борба с организираната престъпност в източния град Нанси. Двама сутеньори, арестувани близо до френския град Анси, са били обвинени в сводничество при утежняващи вината обстоятелства, пране на пари в рамките на организирана престъпна група, трафик на хора и участие в престъпна група. Те са изпратени в ареста и може да получат до 20 години затвор. "На младите жени, родом от България, е била обещавана работа във Франция, били са настанявани в Германия и е трябвало да проституират в Страсбург" или близо до Анси, се казва в изявление на специализирания съд. Те са работели на предварително определени места и "са изпращали по-голямата част от припечелените средства на сводниците, които стоели в България, но не се колебаели да отидат във Франция или Германия, за да наблюдават жертвите си", според изявлението. Разследването е започнало в Страсбург през 2015 г

Холандия и Франция пречат на влизането ни в Шенген, смята Захариева

https://www.mediapool.bg/holandiya-i-frantsiya-prechat-na-vlizaneto-ni-v-shengen-smyata-zaharieva-news281395.html

Холандия и Франция възпрепятстват присъединяването на България към Шенгенското пространство, твърди вънпният министър Екатерина Захариева в интервю за руското издание "Известия", цитирано от БНР. Тя припомня, че от началото на 2011 г. Европейската комисия и Европейският парламент са издали много резолюции и доклади, които призовават страните от Европейския съюз да приемат България и Румъния в Шенген, но това така и не се случва заради отказа на Холандия и Франция. "След избухването на миграционната криза мога да разбера техните притеснения, но не мога да намеря истински аргументи за отказа. До 2011 г. вече сме изпълнили всички технически изисквания и сега, в условията на масов приток на бежанци в ЕС, доказахме своята способност да защитим външните граници на Европейския съюз", допълва Захариева. По думите ѝ България продължава да води преговори с двете страни, за да ги убеди, че страната има място в Шенгенската зона.

Специалист по Вагнер ще дирижира тази вечер "Летящият холандец" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=377586

Диригентът от Виенската Щатсопера Ерих Биндер ще излезе тази вечер в Летния театър да дирижира премиерната постановка на класическата опера на Рихард Вагнер - "Летящият холандец", напомня Moreto.net. Спектакълът е в рамките на ММФ „Варненско лято“ и част от модула "Опера в Летния театър" и е с начален час 21 ч.

Руска аптекарка надупчи презервативите, които продавала на футболните фенове

http://www.struma.com/lyubopitno/ruska-aptekarka-nadupchi-prezervativite-koito-prodavala-na-futbolnite-fenove_136551/

Фармацевтката искала да се обогати генофондът на Русия

Бум на новородени бебета се очаква след девет месеца в Русия. Причината за резкия скок в раждаемостта ще бъде световното първенство по футбол. Любопитното в случая е, че голяма част от майките изобщо няма да имат представа кой е бащата на детето им или в коя точка на света се намира. Голяма заслуга за активизиране на популацията има руската аптекарка Людмила от Нижни Новгород.

По време на Световното първенство по футбол 2018 аптекарката е дупчила презервативите, които продава на...

Продължава

17-годишен е задържан за убийството с юмруци на жена от шуменското село Лятно

https://petel.bg/17-godishen-e-zadarzhan-za-ubiystvoto-s-yumrutsi-na-zhena-ot-shumenskoto-selo-Lyatno__273470

илюстразия Булфото Окръжната прокуратура в Шумен задържа за срок до 72 часа непълнолетният И.И., след като е бил привлечен като обвиняем ...

Йовка Тодорова от ГЕРБ остава зад решетките

https://petel.bg/Yovka-Todorova-ot-GERB-ostava-zad-reshetkite__273473

Снимка: Община Ловеч Окръжният съд в Ловеч потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на общинският съветник от ГЕРБ Йовка ...

"Райънеър" анулира близо една трета планираните за днес полети на Острова

https://petel.bg/Rayanear-anulira-blizo-edna-treta-planiranite-za-dnes-poleti-na-Ostrova__273472

Ирландската нискотарифна авиокомпания "Райънеър" анулира близо една трета планираните за днес полети на Острова заради планирана стачка...

Войната по пътищата: Петима ранени и една загинала жена във Варна и региона за ден

https://petel.bg/Voynata-po-patishhata--Petima-raneni-i-edna-zaginala-zhena-vav-Varna-i-regiona-za-den__273467

илюстрация Булфото Вчера около 08:35 часа, на ул. «Акад. Андрей Сахаров», в района на бензиностанция, 51-годишният водач на «Мерцедес» Р.Г. от...

"Дойче Веле": "Германците" се връщат в Столипиново - време за харч на сватбени рокли

https://petel.bg/Doyche-Vele--Germantsite-se-vrashhat-v-Stolipinovo---vreme-za-harch-na-svatbeni-rokli__273464

През юли всеки трети автомобил в Столипиново е с германска регистрация. А сватбените рокли се харчат по-бързо от зеленчуците. Причината: ...

Кабинетът прие: 310 лв. екотакса за стар автомобил

http://www.cross.bg/godini-dulzhi-symata-1578944.html

/КРОСС/ По-високи екотакси ще плащат собствениците на стари автомобили у нас, когато ги регистрират, реши на заседанието си вчера Министерски съвет. Става въпрос за сумата, която се дължи само при първоначалната регистрация в страната, но не и при препродажба на автомобил, който вече има български номера. 310 лева става таксата за коли над 10 години, досега тя беше 275 лв. За автомобил между 5 и 10 години сумата се вдига от 260 на 290 лв., а до 5 години – остава без промяна – 194 лв. Намаление има за новите коли – от 138 лв. досега на 125 лв. Голямата промяна в наредбата е въвеждането на такса при регистрацията на автобуси и камиони, които досега бяха освободени от нея. За нови пътнически микробуси, минибуси и камиони от 3,5 до 12 т ще се плащат по 625 лв. За такива над 5 години – 970 лв., от 5 до 10 год. – 1450 лв., а за най-старите – над 10 години – 1550 лв, съобщи "Труд".  При регистрацията на камиони над 12 т и автобуси над 5 т ще се дължи такса от 938 лв., ако са нови. За тези до 5 години сумата е 1455 лв., от 5 до 10 години – 2175 лв., а за над 10 години – 2325 лв. Намаление има за новите хибридни автомобили с около 20% до 100 лева, за тези до 5 години остава без промяна – 170 лева, а за по-старите налогът се увеличава с 12%. При регистрирането на електромобил в България до края на 2021 г. няма да се дължи екотакса.

В края на август се очаква да приключи ремонтът на язовир „Рогозен” 1

http://www.cross.bg/vodata-vodi-yazovira-1578943.html

/КРОСС/ В края на август се очаква да приключи ремонтът на язовир „Рогозен” 1, съобщи пред  bTV Иван Омайски, зам.-главен изпълнителен директор на държавната фирма „Транспортно строителство и възстановяване”. Язовир „Рогозен 1” край Хайредин е проблемен заради разрушния преди години преливник. Високите води направиха така, че голяма част от стената, която се ремонтира, падна отново в коритото на преливника, заедно със земна маса и с траверси, а държавата отпусна малко над 2 млн. лв. за ремонт. Кметът на Хайредин Тодор Алексиев съобщи, че язовирът е колкото опасен, сто пъти повече необходим, защото е създаден да защитава населението. „В момента е опасен заради случващите се природни аномалии и това, че е правен през 62-ра година и трябва да се ремонтира. Язовирът е с водосборна площ от 100 кв. км и е предпоследен от каскада от 11 язовира. Така че си представяте колко вода при един обилен валеж и едно обилно снеготопене влиза в него и неговата функция е да пусне тази вода постепенно по поречието на р. Скът и е направен така, че да задържи малко водата, да се разминат двата лъча. От Бяла Слатина има лъч и от тази каскада има един лъч с водата, и двата лъча, ако се срещнат в Мизия, което се случи 2014 г., там става апокалипсис”. Иван Омайски, зам

С ледоразбивач до Северния полюс през лятото

https://www.dnevnik.bg/na_put/2018/07/12/3279590_s_ledorazbivach_do_severniia_poljus_prez_liatoto/?ref=rss


Руски туроператор предлага круиз по Северния ледовит океан с достигане на Северния полюс на борда на атомния ледоразбивач "50 години от победата", съобщава РБК.<br /><br />Най-близкият курс е на 19 юли, но билети има само за догодина, когато на 7 юли 2019 г. е следващата екскурзия.На борда на ледоразбивача, пуснат на вода през 1993 г., има ресторант, барове, библиотека, музикален салон и спортна зала с басейн и сауна.<br /><br />Стойността на круиза започва от...

Ново медицинско достижение вече е достъпно за пациентите на Аджибадем Сити Клиник Бургас

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6957739

Ново медицинско достижение вече е достъпно за пациентите на Аджибадем Сити Клиник БургасАтеросклерозата уврежда всички еластични артериални съдове в организма, които са стеснени, поради наличието в стената им на атеросклеротични плаки. Освен до инфаркт, тя води до периферна съдова болест, когато са засегнати съдовете, които кръвоснабдяват крайниците. А когато са засегнати каротидните /сънни/ артерии, разположени в шията,

Спорт по тв днес: ЦСКА стартира в Европа, "Уимбълдън", обиколка на Франция, тото и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/6958009

Спорт по тв днес: ЦСКА стартира в Европа, "Уимбълдън", обиколка на Франция, тото и голф                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Проф. Димитър Иванов: Влизането в еврозоната ще попречи на големите реформи

https://www.actualno.com/business/prof-dimityr-ivanov-vlizaneto-v-evrozonata-shte-poprechi-na-golemite-reformi-news_684501.html

Информацията е твърде оскъдна, публична такава няма. Доколкото знам, България е кандидатствала да влезе и в Банковия съюз, и в ERM II. Има промяна, която е доста интересна – така проф. Димитър Иванов коментира развитието относно кандидатурата на България за влизане в чакалнята на еврозоната. Експертът посочи, че еврозоната в момента е "в ремонт" и може би не е много разумно да чукаме на такава къща сега. Той напомни, че Германия и Франция подписаха декларация за реформа на е

Стачка на пилотите отменя полети на "Райънер" днес

http://econ.bg/Новини/Стачка-на-пилотите-отменя-полети-на-Райънер-днес_l.a_i.763365_at.1.html

"Райънер" отменя до 30 от 290-те си полета в Ирландия днес заради стачка на пилотите, съобщи компанията. Всички полети до Европа ще оперират както...

Известна блогърка научи за смъртта на баба си в Банско. 50 000 жалят с нея!

http://www.struma.com/obshtestvo/izvestna-blogurka-nauchi-za-smurtta-na-baba-si-v-bansko_136550/

Известната блогърка и пътешественичка Камил, позната с псевдонима camwonderlands съобщи тъжна новина на последователите си. Баба на влогърката починала, докато тя била в Банско и двете не могли да си вземат последно сбогом!

"Докато съм в този прекрасен хотел в Банско, искам да изразя огромната мъка от загубата на баба си, която си отиде вчера. Тя беше умна, любознателна жена със страст към образованието. Нейното най-голямо щастие бяха децата, внуците й и нейните 11 правнуци, да...

Продължава

Приходите от нощувки в туризма с ръст от над 16% за първите пет месеца на годината

http://www.varna24.bg/news/802463.html

Ръст от 16,1% отчитат приходите от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла в първите ...

Лекари от "Пирогов" спасиха ръцете на двама мотористи

http://www.cross.bg/simeonov-postradali-rutzete-1578942.html

/КРОСС/ Доц. Людмил Симеонов от "Пирогов" и екипът му спасиха ръцете на двама млади мъже, пострадали при ПТП с мотори през няколко дни. Благодарение на началника на Клиниката по хирургия на ръката и реплантация в университетската спешна болница доц. Людмил Симеонов двамата пострадали запазват ръцете си, съобщиха от лечебното заведение.  23-годишен мъж претърпя общо 3 операции, за да може доц. Симеонов да възстанови тежките последствия след падането с мотора. Другият пострадал, 32-годишен мъж пристига в „Пирогов” със сложно счупване в областта на китката. Доц. Симеонов и екипът му го оперират часове наред. Към момента пациентът се възстановява успешно в Клиниката по хирургия на ръката след продължителната операция. Лекарите констатират увеличен травматизъм с мотори в летния сезон. За последните 2 седмици през Спешното отделение н ауниверситетската болница преминаха над 20 мотористи пострадали при ПТП.

Акциите на ZTE се изстреляха нагоре

https://www.investor.bg/harduer/459/a/akciite-na-zte-se-izstreliaha-nagore-264530/

Причината е изявление на американските власти за наближаващ край на забраната за търговия с части за китайския концерн

Трамвай № 6 няма да се връща в Лозенец, Шести тунел в подлеза на НДК

https://frognews.bg/novini/tramvai-6-niama-vrashta-lozenets-shesti-tunel-podleza-ndk.html

Около този проект се обедини мнозинството общински съветници в комисиите по архитектура и транспорт, окончателното решение ще вземе СОС на заседанието си днес.

"Взгляд": Куп признаци сочат, че Европа ще пренебрегне шантажа на Тръмп

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958285

"Взгляд": Куп признаци сочат, че Европа ще пренебрегне шантажа на ТръмпРуската тема присъстваше в повечето дискусии през първия ден от започналата в Брюксел среща на върха на НАТО, отбелязва "Комерсант", цитиран от БТА. Генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг уверяваше, че подходът към Русия остава без промяна, съчетавайки възпиране на Москва и същевременно - диалог с нея.

Парламентът прие ключови промени в Закона за интеграция на хората с увреждания

//dariknews.bg/novini/bylgariia/parlamentyt-prie-kliuchovi-promeni-v-zakona-za-integraciia-na-horata-s-uvrezhdaniia-2108860

Народните представители приеха окончателни промени в Закона за интеграция на хората с увреждания.

Хората с трайни увреждания ще имат право на финансова подкрепа след индивидуална социална оценка на потребностите и възможностите им. База за определян

Излезе второто класиране за прием след 7 клас

//dariknews.bg/novini/bylgariia/izleze-vtoroto-klasirane-za-priem-sled-7-klas-2108870

Излезе второто класиране за прием след 7 клас.
 
Резултатите от него  са публикувани на сайта на Министерството но образованието и науката и могат да се видят на адрес: priem.mon.bg

Мелания Тръмп и Десислава Радева се забавляват в Белгия (ВИДЕО/СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/melaniia-trymp-i-desislava-radeva-se-zabavliavat-v-belgiia-videosnimki-2108857

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп се завърна на международната сцена, след като се смеси със съпругите на ръководителите на най-близките съюзници на САЩ, сред които и Десислава Радева, на фона на класическа музика, съобщи Асошиейтед прес.

Докато през

"Няма разрив" в отношенията между Европа и САЩ, увери Тръмп на среща с Макрон

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/07/12/3280603_niama_razriv_v_otnosheniiata_mejdu_evropa_i_sasht/?ref=rss


Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери по време на разговори с френския си колега Еманюел Макрон в централата на НАТО, че "няма разрив" в отношенията между Европа и Съединените щати въпреки напрежението на срещата на върха на алианса, предадоха "Франс прес" и "Ройтерс", цитирайки изявление на френското президентство.<br /><br />По време на продължилата около 40 минути среща с Макрон Тръмп е изразил личната си привързаност към Европа и е отправил към нея...

Македония получи покана за НАТО - какво следва за страната и за Балканите

http://www.cross.bg/makedoniya-nikolov-nato-1578941.html

/КРОСС/ Една от най-важните новини от вчерашната среща на върха в НАТО беше поканата към Македония за преговори за присъединяване към Алианса. Какво да очакваме оттук нататък за западната ни съседка и къде са пресечните точки в диалога между евролидерите и американския президент Доналд Тръмп - темата в "Денят започва" коментираха проф. Тодор Тагарев, военен експерт и бивш министър на отбраната, и Симеон Николов, директор на Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения. Поканата към Македония е поредния ход в посоката към изграждане на стабилитет на Балканите, категоричен е проф. Тагарев. Македония отдавна е готова за това членство, знаем, че други бяха причините то да се забави и една от тях е смяната на името, допълни Николов. По думите му, сега трябва да се проследят резултатите от референдума в западната ни съседка. Освен това, предстоящите избори в Гърция догодина също може да имат отражение по темата. Но няма съмнение, че рано или късно, членството на Македония в НАТО ще стане факт, убеден е Николов. Двамата събеседници коментираха и противоречията между лидерите в ЕС и американския президент Доналд Тръмп по въпроса за бюджета за отбрана в Алианса, както и отношенията с Русия. Симеон Николов: Реториката на Тръмп беше начин той да стресне европейците и да извлече печалби от това. Съвсем необкетивни бяха заплахите, че ще изтегли въоръжените сили или няма да спази ангажиментите по бюджета за отбрана

Община Благоевград започва повторна дезакаризация на зелените площи

http://www.struma.com/obshtestvo/obshtina-blagoevgrad-zapochva-povtorna-dezakarizaciya-na-zelenite-ploshti_136549/

На 13,14 и 15 юли ще се извърши дезакаризация на зелените площи против влечуги и кърлежи.

Целта, на третирането на зелените площи в Благоевград, е да бъде ограничено разпространението на инфекциозни заболявания. То ще се извършва в малките и ранните часове на денонощието, като карантинният срок е 24 часа. С цел информираност на гражданите, във всеки обработен терен или обект ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането, с точно фиксирана дата, час на извършване и...

Продължава

Половината деца със заболявания в детските градини приети с диагнози, които не са в списъка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958287

Половината деца със заболявания в детските градини приети с диагнози, които не са в списъка4000 деца са приети в детските градини със заболявания, които не им дават право на предимство, гласи сигнал на Васил Николов от инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система. Повечето от половината приети в детски градини са с хронични заболявания. Тези заболявания ги няма ги нито в стария, нито в новия списък.

Брюксел обсъжда искането на България за чакалнята на еврозоната

http://www.cross.bg/evrozonata-vuprosi-bryuksel-1578940.html

/КРОСС/ Финансовите министри от еврозоната може да обсъдят искането на България да се присъедини към чакалнята на еврозоната и банковия съюз. Според Ройтерс това трябва да се случи по време на заседанието на Еврогрупата в Брюксел. Днес финансовият министър Владислав Горанов ще представи пред комисията по парични въпроси в Европарламента резултатите от българското европредседателство в областта на икономическите и финансовите въпроси.

Конфискуваха "български" коли за 3 млн. евро на страховити цигански мафиоти в Италия

http://www.varna24.bg/news/802456.html

Карабинерите от Венеция конфискуваха в полза на държавата луксозни автомобили, които са били ...

Община Петрич придобива в собственост имота на бившето помощно училище

http://www.struma.com/obshtestvo/obshtina-petrich-pridobiva-v-sobstvenost-imota-na-bivsheto-pomoshtno-uchilishte_136548/

Решението е от днес на Министерски съвет. Община Петрич ще влезе във владение на бившето помощно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, а в бъдеще на това място ще бъде изграден Обединен център за социални услуги. Тогава ще бъде възможно Дневен център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневен център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно...

Продължава

Среднощен екшън! Младежи атакуваха с камъни кола

http://www.varna24.bg/news/802439.html

Неизвестни атакуваха с камъни автомобил на паркинг в бургаския ж.к. "Славейков". Екшънът ...

Нова стачка на пилотите в "Райънеър" отмени близо 1/3 от полетите на Острова

https://www.mediapool.bg/nova-stachka-na-pilotite-v-raianear-otmeni-blizo-13-ot-poletite-na-ostrova-news281394.html

Планирана стачка на пилотите в "Райънеър" отмени в четвъртък близо една трета от полетите за деня на Острова. По информация на нискотарифната авиокомпания засега са засегнати само полетите между Великобритания и Ирландия, но не се изключват и по-нататъшни проблеми с разписанието. Според предварителните планове на пилотите, стачката им трябва да продължи 24 часа, като започна в 1.00 часа сутринта в четвъртък. От "Райънеър" обаче не изключват отмяна на полети и по-нататък  през юли и август. Синдикатите настояха, че ще продължат с протестите, докато авиокомпанията не изпълни исканията им, свързани с работните им условия.

Чешкото правителство получи вот на доверие

http://www.cross.bg/chehiya-pravitelstvo-partiya-1578939.html

/КРОСС/ В Чехия Андрей Бабиш получи вот на доверие от долната камара на парламента и успя да сформира лявоцентристко правителство на малцинството. За първи път от падането на Желязната завеса, в Чехия на власт идва правителство, подкрепено от комунистическа партия. "За" политическото движение "Действие на недоволните граждани" и Социалдемократическата партия гласуваха 105 от 196 депутати. Милиардерът Андрей Бабиш е вторият най-богат човек в страната. Той контролира и най-влиятелните вестници в Чехия. След изборите в края на миналата година, повечето партии отказаха да се коалират с него заради обвинения за злоупотреба с еврофондове в особено големи размери.

Все още не сме казали последната си дума, заяви селекционерът на Хърватия

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/07/12/3280600_vse_oshte_ne_sme_kazali_poslednata_si_duma_zaiavi/?ref=rss


Хърватският отбор все още не е казал последната си дума на световното първенство по футбол, заяви селекционерът Златко Далич. Думите му дойдоха след победата с 2:1 срещу Англия след продължения, която изпрати състава на финала.<br /><br />В спора за световната купа хърватите ще играят с Франция в неделя в 18.00 часа на "Лужники".<br /><br />Хърватия стигна до финала след три поредни мача, в които игра продължения. Отборът отстрани последователно Дания, Русия и...

Николай Ненчeв се изправя пред Tемида заради МиГ-29

https://frognews.bg/novini/nikolai-nenchev-izpravia-pred-temida-zaradi-mig-29.html

Бившият военен министър Николай Ненчев отново се изправя пред Темида. Съдът ще гледа делото за ремонта на руските изтребители МиГ-29.

Аферата с тютюна, палежите и опасните връзки с арестувания бос на незаконната търговия в Пиринско, Ев. Хавальов! 5-има полицаи на прицел! 2-ма криминалисти от Благоевград са служители на КАТ от днес!

http://www.struma.com/krimi/aferata-s-tyutyuna-palejite-i-opasnite-vruzki-s-arestuvaniya-bos_136547/

Разследват кои са висшите ченгета разпънали чадър над Хавальов, чието име изплува като поръчител на палеж на трактора на брата на служителя във Вътрешна сигурност Атанас К.. Как пламна и кой стои зад пожара на колата на полицая Изет Мурадов? И още....

Арестуваният лидер на Организирана Престъпна Група /ОПГ/за незаконна търговия с тютюн, Евгени Хавальов от село Абланица, който вчера се яви като защитен свидетел по делото срещу прокурора К. Сулев, се оказа начело на групировка, работила "под чадър" години наред. Името му изплува зад палежи и престъпления за отмъщение на хора, замесени в схемата и неизпълнили обещанията си към организираната престъпна група и лично към Хавальов..

Вътрешна сигурност в ОД на МВР Благоевград,...

Продължава

Преките чуждестранни инвестиции в САЩ са намалели с над 30%

https://www.actualno.com/america/prekite-chujdestranni-investicii-v-sasht-sa-namaleli-s-nad-30-news_684496.html

Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в американската икономика са намалели с 32% или 120 милиарда долара през 2017 година в сравнение с предходната година. Това съобщи Бюрото за икономически анализ към министерството на търговията на САЩ, предаде БГНЕС. "Преките вложения на чуждестранните инвеститори в САЩ достигнаха през 2017 година 259,6 милиарда долара. Това е с 32% по-малко в сравнение с 379,7 милиарда долара, които бяха вложени през 2016 година. Това е по-ниско от средния показател з

Фермери излизат на протест, ще изливат мляко на пътя

http://www.moreto.net/novini.php?n=377601

Фермери излизат на протест срещу безхаберната политика на държавата срещу тях. В петък, 13 юли, от 11 до 15 часа близо 1500 животновъди от цялата страна ще се съберат на главния път София – Варна, край село Шереметя. Ще се излива прясно мляко, ще има докарани и животни.

Хлебното зърно, прибрано преди дъждовете, поскъпва

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958279

Хлебното зърно, прибрано преди дъждовете, поскъпваХлебното зърно, прибрано преди дъждовете, поскъпва, съобщиха от стоковата борса в Монтана. В началото на жътвата тя бе 260 - 270 лв. за тон, от два дни скочи на 300 - 310 лв. за тон. То е с високо качество за разлика от зърното, прибирано след дъждовете. Качественото зърно е малко по количество, тъй като са ожънати само 7 120 дка при среден добив

САЩ предупредиха за риск от санкции срещу фирми, инвестирали в "Северен поток 2"

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/07/12/3280597_sasht_preduprediha_za_risk_ot_sankcii_sreshtu_firmi/?ref=rss


Вашингтон повтори вчера предупреждението си за риск от санкции срещу западни фирми, инвестирали в руския газопровод "Северен поток 2" към Германия, предаде "Ройтерс". Според американското правителство Москва използва проекта, за да всее разкол в Европа.<br /><br />"Бяхме ясни, че фирмите, които работят в сектора на руския енергиен износ, участват в бизнес, който носи риск от санкции", каза пред "Ройтерс" говорител на Държавния департамент на...

Dog Eat Dog, Atheist Rap, Стругаре, Iskaz и Пираня с концерт в Клуб Терминал 1 на 13 юли

https://www.actualno.com/music/dog-eat-dog-atheist-rap-strugare-iskaz-i-piranja-s-koncert-v-klub-terminal-1-na-13-uli-news_684502.html

Повечето групи, които трябваше да свирят на първия ден на отменения Wrong Fest 2018, ще излязат на сцената на столичния Клуб Терминал 1. Събитието стана факт, благодарение на бързата реакция на Wrong Fest и организаторите на събитието – столичните клубове Строежа и Терминал 1. Концертът ще открие българската скейт пънк група Пираня, следвани от сърбите Iskaz, които успешно смесват хип-хоп с фънк, дъбстеп и рага-рок. Iskaz ще гостуват за първи път в България, а тази седмица издадоха на

Русия: НАТО е безполезен военен блок

http://www.cross.bg/nato-rysiya-voenen-1578937.html

/КРОСС/ НАТО е безполезен военен блок. Това се казва в изявление на руското външно министерство, цитирано от РИА Новости. В момента се провежда среща на върха на НАТО. След първия ден страните – членки излязоха с обща декларация. В нея те обвиняват Русия, че подкопава атлантическата сигурност. „Докато безполезният военен блок НАТО ни обвинява в провокативни дейности, ние се готвим да гледаме финала на Световното първенство по футбол“, се казва в изявлението, разпространено в социалните мрежи.   Русия определи твърденията на НАТО като абсурдни. Твърди се, че срещата показва деструктивния ефект, който Алиансът има върху отношенията с Русия. Кремъл призовава за повече диалог.

Отношението на Тръмп към Германия е колониално

https://www.actualno.com/cite/otnoshenieto-na-trymp-kym-germanija-e-kolonialno-news_684499.html

Ние ще си държим войските при вас да ви пазим, но вие ще купувате само от нас - такава е концепцията на американския президент Доналд Тръмп и отношението му спрямо Германия, смята бившият ни външен министър Ивайло Калфин, който изрази мнението си пред Нова телевизия. По отношение на постоянната реторика на Тръмп как САЩ харчи най-много за отбрана в НАТО, Калфин се съгласи, че всъщност само 15% от американските разходи за отбрана отиват за дейности в рамките на НАТО. САЩ харчи общо 3,5% от своя

Италия няма да приеме "и един мигрант" преди ЕС да защити външната си граница

https://www.mediapool.bg/italiya-nyama-da-prieme-i-edin-migrant-predi-es-da-zashtiti-vanshnata-si-granitsa-news281393.html

Италия няма да се съгласи на споразумение, по силата на което да приема обратно мигранти от Германия, докато ЕС не предприеме действия за защита на външните си граници и не започне да споделя миграционното бреме. Това заяви вчера италианският вътрешен министър Матео Салвини, цитиран от ДПА. Салвини коментира пред репортери след среща с германския си колега Хорст Зеехофер, че тези условия трябва да бъдат изпълнени, "преди да приемем и един мигрант в Италия". Въпреки твърдата позиция на Салвини, Зеехофер заяви, че се надява да бъде постигнато споразумение до края на юли или началото на август за връщане в Италия на кандидатите за убежище, регистрирали се първо там. Салвини каза, че двамата със Зеехофер имат обща цел: "по-малко пристигнали кораби, по-малко загинали, по-малко мигранти както в Италия, така и в Германия", предаде Франс прес. Двамата разговаряха в навечерието на среща в астрийския град Инсбрук на министрите на правосъдието и вътрешните работи от ЕС, която до голяма степен ще бъде посветена на миграционния въпрос.

Италия засега отказва на Германия споразумение за връщане на бежанци

https://www.mediapool.bg/italiya-zasega-otkazva-na-germaniya-sporazumenie-za-vrashtane-na-bezhantsi-news281393.html

Италия няма да се съгласи на споразумение, по силата на което да приема обратно мигранти от Германия, докато ЕС не предприеме действия за защита на външните си граници и не започне да споделя миграционното бреме. Това заяви италианският вътрешен министър Матео Салвини, цитиран от ДПА. Салвини заяви пред репортери след среща с германския си колега Хорст Зеехофер, че тези условия трябва да бъдат изпълнени, "преди да приемем и един мигрант в Италия". Въпреки твърдата позиция на Салвини, Зеехофер заяви, че се надява да бъде постигнато споразумение до края на юли или началото на август за връщане в Италия на кандидатите за убежище, регистрирали се първо там. Салвини каза, че двамата със Зеехофер имат "обща цел: по-малко пристигнали кораби, по-малко загинали, по-малко мигранти както в Италия, така и в Германия". Двамата разговаряха в навечерието на среща в астрийския град Инсбрук на министрите на правосъдието и вътрешните работи от ЕС, посветена на миграционния въпрос, която започна в четвъртък. Германия, Италия и Австрия искат Европа "да смени предавката“   Германия, Италия и Австрия възнамеряват да работят в по-тясно сътрудничество, за да бъде въведен ред в сегашната ситуация с миграцията в Европейския съюз, заявиха министрите на вътрешните работи на трите страни в кулоарите на заседанието на Съвета на ЕС по вътрешни работи в Инсбрук, цитирани от ДПА.   "Несъмнено целта е да накараме Европа да смени предавката", каза италианският вътрешен министър Матео Салвини след разговори с германския и австрийския си колега, Хорст Зеехофер и Херберт Кикъл. По думите на Салвини приоритетите трябва да са следните: опазване на външните граници на Европейския съюз; оказване на подкрепа така, че мигрантите да не предприемат пътувания към Европа; връщане на мигрантите с отхвърлени молби; и подкрепа за спасителните операции на Либия в Средиземно море. "Обединихме се около мнението, че искаме да въведем ред по този въпрос, защото прекалено дълго преобладаваше безредието", заяви Зеехофер. Кикъл каза, че трите страни искат "да изпратят ясното послание на света и особено на трафикантите, че за в бъдеще вече няма да бъде възможно и не бива да бъде възможно да стъпваш на европейска земя, ако нямаш право на закрила". Зеехофер посочи, че той и колегите му - и тримата са с твърдолинейни позиции за миграцията - искат европейски решения, но допълни, че и "тримата знаят, че това ще бъде изключително трудна задача". По-рано тази седмица Кикъл влезе в новините с предложение на бежанците да не се позволява да подават молби за убежище в ЕС, посолства на ЕС или в планираните "платформи за дебаркиране". Вместо това Европейският съюз може да подбере най-уязвимите бежанци в бежански лагери край кризисните региони, заяви той. Снощи обаче Кикъл каза, че би било преждевременно този план да се обсъжда днес в Инсбрук.

Завършени са 70% от първия етап на третия метролъч

http://www.cross.bg/etap-izpulnenieto-nachaloto-1578936.html

/КРОСС/ Първият от 20-те влака, които ще се движат по третата линия на метрото, вече се намира в едно от халетата на новото депо на ул. "Житница". Още на 16 юли се очаква да пристигне и втората мотриса, а в началото на август - третата. Останалите се очакват в столицата до началото на 2019 година, съобщава БНР.  Метродепото в "Красна поляна" е в процес на изграждане и трябва да бъде завършено до края на годината, като ще бъде оборудвано с тежкотоварни кранове и два локомотива за маневри - българско производство. Кметът на София Йорданка Фандъкова извърши инспекция на съоръжението и разгледа новия метровлак. Тя обясни докъде е стигнало изпълнението на строителните дейности по третия метролъч: Над 75% е изпълнението на новото депо. Общо на първия етап от осемте километра и първите осем метростанции от третата линия на метрото изпълнението е около 70 процента, като над 3 километра от тунелите вече са изкопани от тунелопробивната машина. В момента тя се намира на метростанцията на НДК.  Фандъкова припомни, че през есента на 2019 година е пусковият срок за първия етап от осем метростанции от третия метролъч. Вторият етап - четири километра от това трасе, които се изграждат до Околовръстния път при "Горна баня", трябва да бъде завършен до началото на 2020 година.  Улица "Житница" ще бъде изцяло обновена следващото лято, съобщи още столичният кмет

Кратки новини: Община Стамболийски ще пусне безплатен градски транспорт

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/07/12/3280595_kratki_novini_obshtina_stamboliiski_shte_pusne/?ref=rss


Кратки новини е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.<br /><br />Община Стамболийски ще пусне безплатен градски транспорт<br /><br />Община Стамболийски предвижда да осигури безплатен градски транспорт в града и в околните села, съобщава БНТ. Разходите ще бъдат за сметка на събраните данъци и такси. Така общината ще стане единствената в страната, която предлага подобна...

Зорница Русинова: Социалното предприемачество дава възможност за трудова интеграция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958275

Зорница Русинова: Социалното предприемачество дава възможност за трудова интеграцияСоциалното предприемачество има цел постигането на социално въздействие, а не генерирането на печалба за своите собственици. Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в студиото на "Денят започва" по БНТ. Социалното предприемачество първо развива предприемачески умения в хората,

Голяма мрежа от български сводници беше разбита във Франция

https://www.actualno.com/crime/goljama-mreja-ot-bylgarski-svodnici-beshe-razbita-vyv-francija-news_684494.html

Десетима сводници бяха задържани в Германия, Франция и България в началото на юли в рамките на операция срещу разбиване на мрежа за проституция в Източна Франция, по-конкретно в Страсбург и Анси. Престъпниците са принуждавали десетки български жени да проституират за тях, предаде БГНЕС. Петима от сводниците са задържани в България, а други трима – в Германия с европейска заповед. В най-скоро време те трябва да бъдат предадени на Франция. Двама от сводниците са задържани в Анси по обв

Шеф на психиатрия: Нашите пациенти не са престъпници, те са болни

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/shef-na-psihiatriya-nashite-patsienti-ne-sa-prestapnitsi-te-sa-bolni

Д-р Цветеслава Гълъбова предположи, че 26-годишният мъж, който уби баща си, не е пил лекарствата си

Нашите пациенти се нуждаят от грижа, не от безхаберие, твърди шеф на психиатрия

https://frognews.bg/novini/nashite-patsienti-nujdaiat-grija-bezhaberie-tvardi-shef-psihiatriia.html

”Нашите пациенти имат нужда от грижа, не от безхаберие”. Това заяви д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница ”Св. Иван Рилски”. В сряда 26-годишен мъж уби баща си, преби майка си и нападна полицаи, отзовали се на сигнала на пострадалата жена. Екшънът се разигра в столичния квартал ”Лозенец” във вторник.

Затворник пак избяга. Този път - от болница в Пловдив

https://offnews.bg//temida/zatvornik-pak-izbiaga-tozi-pat-ot-bolnitca-v-plovdiv-684213.html

Затворник избяга от болница "Св. Георги" в Пловдив.

59-годишният Младен Младенов е изчезнал в сряда по обяд, а информацията бе оповестена снощи.

Мъжът бил закаран под охрана в лечебното заведение в началото на седмицата за изследвания. Охраната обаче не останала да го пази, а обяснението е, че затворникът бил на лек режим. При визитацията в сряда лекарите просто установили, че пациентът им е изчезнал.

Лекарите веднага се обадили в Пловдивския затвор, чийто директор - Божил Иванов, отказа да говори с медии.

От правосъдното министерство обясниха пред Нова тв липсата на охрана с факта, че той не създавал проблеми, не бил и опасен.

Болницата има камери, както и охрана от частна фирма на входовете. Полицията преглежда записите.

Младенов е осъден за кражба на 6 г. и 6 месеца затвор. Трябвало да лежи още месец. Първоначално бил настанен в затворническо общежитие, отскоро бил в Пловдив, тъй като изследвания потвърдили, че страда от тежко заболяване. Няколко пъти през последните седмици приемали мъжа в болница за изследвания.

Това бягство е поредното у нас през последните месеци и третото за пловдивския затвор. Едно от тях - на Владимир Пелов, когото МВР не успяло да намери, защото си пуснал брада - завърши трагично, с неговата смърт и тази на още един човек. 

Проф. Сотир Марчев: Лятото е добрият период за сърдечно болните

https://www.24chasa.bg/novini/article/6958274

Проф. Сотир Марчев: Лятото е добрият период за сърдечно болнитеМежду 18 и 25 градуса е най-ниската сърдечно-съдова смъртност. Когато почнат големите горещини, те ще ни създадат повече проблеми. При горещините на повечето хора кръвното им спада. За да не прегреем, се разширяват повърхностните съдове на тялото ни и това сваля кръвното. Пониженото кръвно налягане води до малко инфаркти, по-малко инсулти,

Проф. Сотир Марчев: Лятото е добрият период за сърдечно болните

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6958274

Проф. Сотир Марчев: Лятото е добрият период за сърдечно болнитеМежду 18 и 25 градуса е най-ниската сърдечно-съдова смъртност. Когато почнат големите горещини, те ще ни създадат повече проблеми. При горещините на повечето хора кръвното им спада. За да не прегреем, се разширяват повърхностните съдове на тялото ни и това сваля кръвното. Пониженото кръвно налягане води до малко инфаркти, по-малко инсулти,

Вашингтон отново заплаши със санкции фирми, инвестирали в "Северен поток 2"

https://www.mediapool.bg/vashington-otnovo-zaplashi-sas-sanktsii-firmi-investirali-v-severen-potok-2-news281392.html

Вашингтон повтори в сряда предупреждението, че може да наложи санкции на западни фирми, инвестирали в руския газопровод "Северен поток 2" към Германия, предаде Ройтерс. Според американското правителство Москва използва проекта, за да всее разкол в Европа. "Бяхме ясни, че има риск от налагане на санкции на фирми, работещи в сектора на руския енергиен износ", каза пред Ройтерс говорител на Държавния департамент на САЩ. "Смятаме, че (газопроводът) ще подкопае цялостната енергийна сигурност и стабилност на Европа, предоставяйки на Русия още един инструмент за оказване на политическа принуда на европейските страни, особено на Украйна. Русия разбира, че този проект разделя Европа и го използва да вземе преимущество", добави той. Пет западни фирми са инвестирали в "Северен поток 2" – германските компании Унипер (Uniper) и Винтерсхал (Wintershall), австрийската О Ем Ви (OMV), френската Анжи (Engie) и англо-холандската Шел (Shell).

Захариева: Бежанците не искат да остават в България

http://clubz.bg/70429-zaharieva_bejancite_ne_iskat_da_ostavat_v_bylgariq

Бежанците и нелегалните мигранти – това беше основната тема в емисията на ТВ-предаване на ДВ „Конфликтна зона". Водещият Мишел Фридман беше поканил българската министърка на външните работи Екатерина Захариева. 26-минутното интервю се водеше на английски, а колегите от„Конфликтна зона" ни предоставиха обобщение на по-важното:

За съжаление миграцията е "най-разделящата тема" в ЕС, смята българската министърка на външните работи Екатерина Захариева, чиято страна приключи шестмесечното си председателство на ЕС.

След многомесечни дебати лидерите на ЕС постигнаха споразумение за миграцията. То съдържа предложения за изграждане на затворени приемни центрове за мигранти вътре в ЕС и за контролни центрове за мигранти извън границите на ЕС (в държави от Северна Африка и Средния изток), както и въвеждане на по-строги вътрешни проверки, които ограничават мигрантите свободно да си избират държавата, в която да поискат политическо убежище.

Първата мярка, изграждането на контролни центрове за кандидати за убежище на европейска територия, трябва да бъде доброволна, казва Захариева: „Нека бъдем искрени. Доброволно никой няма да ги пожелае."

„Външните си граници ние пазим изключително добре – не нашите, а външните граници на ЕС. Имаме и центрове, където регистрираме. Ние сме регистрирали всички бежанци, които пресичат нашата граница", казва Захариева.

Тя смята още, че ЕС носи част от вината за кризата:

„Не бяхме подготвени за първата криза. Нито една държава-членка на ЕС не беше подготвена."

Мнозинството от пристигащите сега не са политически бежанци

Международната организация по миграцията през януари 2018 г. съобщи, че числеността на хората, пристигнали в Европа по море, през 2017 година е била над два пъти по-малка, в сравнение с предишната година. През Средиземно море в Гърция, Италия, Кипър и Испания през 2017 година са влезли по-малко от 172. 000 души – в сравнение с 363. 000 през 2016-та.

Според българската външна министърка, две години след най-големия прилив на бежанци и мигранти от Втората световна война насам, мнозинството хора, пристигащи в Европа сега, не са политически бежанци:

„От 2012 до 2015 година 90% от хората, прекосили европейските граници, бяха бежанци. Сега вече не е така." Според нея, сега 80% са „нелегални мигранти".

Тя разкритикува водената в момента публична дискусия с упрека:

„Хората престанаха да правят разлика между бежанци и нелегална миграция. А разлика има."

И добави:

, добави тя по-к„Солидарност ли е, когато само държавите по външната граница приемат всички бежанци и нелегални мигранти, които искат да дойдат в Европа? Това не е солидарност".

Повечето от бежанците не искат да остават в България, Гърция, Италия

Българският Хелзинкски комитет през 2017 година стигна до следния извод:

„Вече четвърта поредна година интеграцията на бежанците в България е нулева. Нещо повече, през цялата 2017 кандидати за убежище многократно съобщаваха, че са били подлагани на словесен и физически тормоз, на нападения и грабежи близо до бежанските центрове. Тези деяния не бяха разследвани."

А „Амнести интернешънъл“ твърди:

"Мигрантите и бежанците не получават необходимата подкрепа, това важи включително и за децата без придружител." Докладът на „Амнести“ цитира кмет на българсски град с думите: „Мюсюлмани от Сирия са нежелани."

В отговор на репликата на водещия на ДВ Мишел Фридман, че България не желае да подслонява бежанци, външната министърка каза:

„Не само България не желае." Освен това обаче, добави тя, самите бежанци не желаят да оставят в България, Гърция или Италия. 

Бележка на редакцията на ДВ: В интервюто става дума още за антиромските изявления на българския вицепремиер Валери Симеонов, за българската позиция към  Русия след анексирането на Крим и агресията в Украйна, за енергийните отношения между България и Русия, за корупцията в страната. В прикачения видеофайл можете да гледате цялото интервю на английски.

Дойче веле.

 

Екатерина Захариева: Бежанците не искат да остават в България

http://clubz.bg/70429-ekaterina_zaharieva_bejancite_ne_iskat_da_ostavat_v_bylgariq

Бежанците и нелегалните мигранти – това беше основната тема в емисията на ТВ-предаване на ДВ „Конфликтна зона". Водещият Мишел Фридман беше поканил българската министърка на външните работи Екатерина Захариева. 26-минутното интервю се водеше на английски, а колегите от„Конфликтна зона" ни предоставиха обобщение на по-важното:

За съжаление миграцията е "най-разделящата тема" в ЕС, смята българската министърка на външните работи Екатерина Захариева, чиято страна приключи шестмесечното си председателство на ЕС.

След многомесечни дебати лидерите на ЕС постигнаха споразумение за миграцията. То съдържа предложения за изграждане на затворени приемни центрове за мигранти вътре в ЕС и за контролни центрове за мигранти извън границите на ЕС (в държави от Северна Африка и Средния изток), както и въвеждане на по-строги вътрешни проверки, които ограничават мигрантите свободно да си избират държавата, в която да поискат политическо убежище.

Първата мярка, изграждането на контролни центрове за кандидати за убежище на европейска територия, трябва да бъде доброволна, казва Захариева: „Нека бъдем искрени. Доброволно никой няма да ги пожелае."

„Външните си граници ние пазим изключително добре – не нашите, а външните граници на ЕС. Имаме и центрове, където регистрираме. Ние сме регистрирали всички бежанци, които пресичат нашата граница", казва Захариева.

Тя смята още, че ЕС носи част от вината за кризата:

„Не бяхме подготвени за първата криза. Нито една държава-членка на ЕС не беше подготвена."

Мнозинството от пристигащите сега не са политически бежанци

Международната организация по миграцията през януари 2018 г. съобщи, че числеността на хората, пристигнали в Европа по море, през 2017 година е била над два пъти по-малка, в сравнение с предишната година. През Средиземно море в Гърция, Италия, Кипър и Испания през 2017 година са влезли по-малко от 172. 000 души – в сравнение с 363. 000 през 2016-та.

Според българската външна министърка, две години след най-големия прилив на бежанци и мигранти от Втората световна война насам, мнозинството хора, пристигащи в Европа сега, не са политически бежанци:

„От 2012 до 2015 година 90% от хората, прекосили европейските граници, бяха бежанци. Сега вече не е така." Според нея, сега 80% са „нелегални мигранти".

Тя разкритикува водената в момента публична дискусия с упрека:

„Хората престанаха да правят разлика между бежанци и нелегална миграция. А разлика има."

И добави:

, добави тя по-к„Солидарност ли е, когато само държавите по външната граница приемат всички бежанци и нелегални мигранти, които искат да дойдат в Европа? Това не е солидарност".

Повечето от бежанците не искат да остават в България, Гърция, Италия

Българският Хелзинкски комитет през 2017 година стигна до следния извод:

„Вече четвърта поредна година интеграцията на бежанците в България е нулева. Нещо повече, през цялата 2017 кандидати за убежище многократно съобщаваха, че са били подлагани на словесен и физически тормоз, на нападения и грабежи близо до бежанските центрове. Тези деяния не бяха разследвани."

А „Амнести интернешънъл“ твърди:

"Мигрантите и бежанците не получават необходимата подкрепа, това важи включително и за децата без придружител." Докладът на „Амнести“ цитира кмет на българсски град с думите: „Мюсюлмани от Сирия са нежелани."

В отговор на репликата на водещия на ДВ Мишел Фридман, че България не желае да подслонява бежанци, външната министърка каза:

„Не само България не желае." Освен това обаче, добави тя, самите бежанци не желаят да оставят в България, Гърция или Италия. 

Бележка на редакцията на ДВ: В интервюто става дума още за антиромските изявления на българския вицепремиер Валери Симеонов, за българската позиция към  Русия след анексирането на Крим и агресията в Украйна, за енергийните отношения между България и Русия, за корупцията в страната. В прикачения видеофайл можете да гледате цялото интервю на английски.

Дойче веле.

 

Модрич: Английските медии и анализатори ни подцениха и показаха неуважение, което бе голямата им грешка

https://petel.bg/Modrich--Angliyskite-medii-i-analizatori-ni-podtseniha-i-pokazaha-neuvazhenie--koeto-be-golyamata-im-greshka__273469

Една от големите звезди на Хърватия - Лука Модрич, упрекна английските медии в проява на неуважение към балканския отбор. Причината за т...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване