Спорният закон за горивата влиза в пленарна зала

http://www.moreto.net/novini.php?n=389971

Предложението за промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, придобил популярност като законът за горивата, влиза за първо четене в пленарна зала. Превърналият в спорен законопроект е заложен като точка първа от дневния ред на заседанието на парламента в сряда.

Отлагат закона за горивата с 6 месеца

https://offnews.bg//ikonomika/otlagat-zakona-za-gorivata-s-6-mesetca-696019.html

Очаква се днес депутатите от икономическата комисия да гласуват отлагането с 6 месеца на новия закон за горивата.

Подготвените промени предизвикаха гнева на собственици на малки бензиностанции. Новият закон въвежда финансови изисквания като банкови гаранции и капитал, който фирмите трябва да притежават, за да търгуват с горива.

Представители на малки фирми обявиха, че остават в стачна готовност, докато гласуването мине и през пленарната зала.

Срещу законопроекта се обявиха и представители на едрия бизнес заради регламенти свързани с горивата за строителни фирми и минната индустрия.

Целта на изтеглянето е в рамките на половин година спорните текстове да се изчистят.

Руската армия съобщава за голяма атака на радикални ислямисти в Сирия

http://www.cross.bg/armiya-islyamisti-siriya-1594580.html

/КРОСС/ Стотици радикални ислямисти от фронта "Нусра" са атакували позиции на правителствената армия в провинция Идлиб, съобщава ТАСС, цитирайки руски генерал в Сирия. Около 400 бойци са провели координирани атаки в района на населените места Абу Духур и Абу Шарджа.Те успели да се вклинят около 1.5 километра в територията, контролирана от правителството, след което били отблъснати.

Изчезналият аржентинец от самолета: Страх ме е

http://clubz.bg/78583-izcheznaliqt_arjentinec_ot_samoleta_strah_me_e

Аржентинският футболист Емилиано Сала, който изчезна с малък самолет над Ламанша в понеделник вечерта на път за Уелс, е изпратил плашещи гласови съобщения на свои приятели на приложението WhatsApp, съобщава сайтът Ole.com в родината на нападателя и дори публикува съобщенията.

За драмата на 28-годишния Сала се разчу вчера сутринта. В събота той подписа договор с "Кардиф Сити" от Висшата лига - рекорден за клуба, който трябва да плати 15 милиона паунда на френския "Нант". Емилиано се прибира обратно, за да си вземе дрехи и други вещи и да се сбогува с досегашния си тим. Решил е да наеме "Пайпър Малибу" и да пътува в понеделник вечерта, за да е на линия за тренировка във вторник.

Машината с британски пилот и Сала излита от Нант, малко след това иска разрешение за кацане край Кардиф и около 22:30 ч. българско време изчезва от радарите. Оттогава няма и следа. Издирването започна още през нощта, продължи през целия ден вчера и тази сутрин бе подновено с хеликоптери, самолет и плавателни съдове.

Фенове на "Нант" на централния площад в града.

Според полицията във Франция и Великобритания обаче шансовете на играча и пилота за оцеляване вече граничат с чудо. Водата е много студена, духа вятър, морето е бурно, мина много време от изчезването...

"Здравейте, братчета мои, гласи първото съобщение на Емилиано, който от тийнейджърските си години е във Франция. - Как сте, луди глави? Братле, аз съм много уморен. Бях тук в Нант и трябваше да свърша какво ли не, направо не се спрях. Нямах почивка. Сега съм в един самолет, който изглежда така, че сякаш ще се разпадне. Отивам в Кардиф, луда работа. Утре трябва да започна там. Следобед ми е първата тренировка в новия отбор, момчета."

Още един кадър от Нант.

Малко по-късно Сала казва следното:

"Как сте, хора, всичко наред ли е? Ако нямате новини от мен в следващиите час-час и половина, не знам... Не знам дали ще има нужда някой да ме търси. Започва да ме хваща страх."

Сала е закаран на летището от защитника на "Нант" Никола Палоа. И пред него също е изразил опасения за полета, разказа Палоа пред френските медии. Причината е, че футболистът е ползвал същата машина от Кардиф до Нант в неделя и се оплакал в тима и на приятелите си от преживяването. Чувал странни шумове, често имало турбуленция. Полетът на това разстояние и с този самолет би трябвало да отнеме около час и двадесет минути.

Флагът на Аржентина и цветя във френския град.

Вчера "Нант" призова феновете на отбора да се стекат на централния площад в града и да се помолят и засвидетелстват обич за Сала. Отидоха стотици, скандираха, пяха песни, някои оставиха цветя, други носеха фланелки и снимки на играча, който бе един от любимците им.

От началото на сезона латиноамериканецът имаше 13 гола и е трети в голмайсторската листа на френската Лига 1. Първи е Килиан Мбапе от ПСЖ.

Цветя и послание до стадиона на "Кардиф", където вчера също се стекоха много фенове.

Родителите на футболиста дадоха няколко изявления пред аржентинската преса. В последните дни Емилиано бил безкрайно щастлив от трансфера си, тъй като сбъднал мечта - да играе във Висшата лига. Някога той много харесвал "Арсенал" заради Тиери Анри и Робер Пирес.

Бащата на Сала: Съсипан съм. Не знам какво да мисля...

Родителите, приятелите и съотборниците на играча вече се подготвят за най-лошото.  

Очаквайте подробности.

Кмет за удавеното момче: Сигнал до тел.112 е подаден по-късно, първо е помагал роднина

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258553

Кмет за удавеното момче: Сигнал до тел.112 е подаден по-късно, първо е помагал роднинаИздирвателните действия продължиха до 20 часа, но бяха прекратени заради смрачаването. Издирването ще се поднови към 9 часа. Това заяви кметът на Марково Пламен Кабаков пред БНТ. "Децата са тръгнали по леда. Момчето е доказвало, че ледът е здрав подскачайки на него. По този начин той се е пропукал. Децата звънят на своята баба,

Кукерите от Разлог влизат в списание National Geographic

https://www.actualno.com/blagoevgrad/kukerite-ot-razlog-vlizat-v-spisanie-national-geographic-news_717742.html

Дни след като приключи традиционният фестивал "Старчевата" в Разлог, където кукери, сурвакари и други маскирани лица обикаляха града и околията, от града дойде добрата новина, че техни снимки ще се появяват на страниците на списание National Geographic. Известното в цял свят списание ще публикува снимките на фотографа Иво Данчев, посветени на Разлог, като освен кукери, са снимани и различни местности в града. Интересът към събитието е толкова голям, че се присъeдинява и пътуващият фот

Преглед на вестниците

http://www.cross.bg/libiya-bili-nfsb-1594573.html

/КРОСС/"24 часа": ГЕРБ избира кандидати за евродепутати до 21 февруари До 21 февруари ще се направят събрания по места, на които ще станат ясни номинациите за евродепутати. До март ще бъдат обявени имената на избраните кандидат-евродепутати на ПП ГЕРБ, това заяви народният представител от ГЕРБ - Монтана Ирена Димова. "Това е техническата подготовка. По-важна е другата - всеки от нас трябва да обясни на хората важността на евроизборите. Със сигурност шестимата ни евродепутати не са разпознаваеми за обикновените хора, особено в малките населени места и това трябва да бъде променено. Всеки е добре да знае колко важен е за всички нас е Европейския съюз, защото инвестициите по различните проекти се случват именно заради това, че България е част от този съюз.", каза Димова. Грип. "Дума": Обявиха грипна епидемия в Сливен и Хасково Грипна епидемия е обявена от днес в Сливенска област, а от утре, 23 януари, в Хасково. Заповедта е издадена във връзка с повишаване на броя на заболелите от грип и остри респираторни заболявания за периода от 14 до 20 януари. Разпоредени са мерки спрямо лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, както и до ръководителите на социалните заведения в областта. Прекратяват се плановите операция, свижданията в болниците, плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, както и профилактичните прегледи и имунизации

Ердоган отива при Путин

https://offnews.bg//sviat/erdogan-otiva-pri-putin-696018.html

Турският президент Реджеп Ердоган пристига на посещение в Москва.

Той ще се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Очаква се двамата да обсъдят широк кръг от въпроси, сред които общите енергийни проекти на двете страни.

Акцент по време на разговорите ще бъде ситуацията в Сирия след решението на САЩ да изтеглят военните си от страната.

Двамата лидери ще обсъдят и идеята за създаване на буферна зона от около 30 километра в района на Северна Сирия.

Китай планира значително да ограничи броя на изкачващите Еверест

https://dnes.dir.bg/svyat/kitay-planira-znachitelno-da-ogranichi-broya-na-izkachvashtite-everest

Около 60 000 алпинисти и водачи посещават северната част на планината, която се намира на китайска територия

Британската гранична полиция предупреди за опасностите при Брекзит без споразумение

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/01/23/3378974_britanskata_granichna_policiia_predupredi_za/?ref=rss


Британската гранична полиция предупреди ръководството на страната за заплахите за сигурността на кралството и транспортните проблеми, които могат да възникнат при излизане на Великобритания от ЕС без споразумение. Презентацията, подготвена от Гранична полиция, бе публикувана във вторник вечерта на сайта на телевизия Скай нюз, съобщава БТА.<br />.<br />Според документа в случай на Брекзит без споразумение, британската гранична полиция ще загуби достъп до част от важна за нейната...

Парламентът решава дали да отложи спорните промени в Закона за горивата

https://www.mediapool.bg/parlamentat-reshava-dali-da-otlozhi-spornite-promeni-v-zakona-za-gorivata-news288942.html

Парламентът ще решава в сряда дали да отложи с 6 месеца спорните промени в Закона за горивата. Проектът ще бъде обсъден на първо четене от депутатите. Отлагането е предложено от Министерския съвет заради протестите в края на миналата година от малките търговци на горива, които обясниха, че не могат да отговорят на залаганите високи финансови изисквания - да плащат 20 000 лв. за регистрация на фирмите си и още 20 000 банкова гаранция, а продавачите на бутилирана газ се обявиха срещу изискването да имат на склад 10 000 оборотни бутилки. Законът раздели бизнеса не само на едър и дребен, но и вся раздор сред работодателските организации, след като Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) призоваха правителството да го отложи за туширане на проблемите. Същото поискаха и малки търговци и превозвачи, които заплашиха с протести по примера на "жълтите жилетки" във Франция. Българската петролна и газова асоциация (БПГА) напусна след шумен скандал КРИБ, по чиято инициатива правителството поиска отлагане на закона, мотивирайки се именно с интересите на строителите, минните и металургичните компании. Тя призова депутатите да не отлагат закона, а нейните искания бяха подкрепени от Българската стопанска камара. БПГА се оказа член на камарата от октомври 2018 г.   

Парламентът отложи спорните промени в Закона за горивата

https://www.mediapool.bg/parlamentat-otlozhi-spornite-promeni-v-zakona-za-gorivata-news288942.html

Парламентът отложи с шест месеца спорните промени в Закона за горивата. 112 депутати гласуваха "за", а 28 се въздържаха. Отлагането бе предложено от Министерския съвет заради протестите в края на миналата година от малките търговци на горива. Te обясниха, че не могат да отговорят на залаганите високи финансови изисквания - да плащат 20 000 лв. за регистрация на фирмите си и още 20 000 банкова гаранция, а продавачите на бутилирана газ се обявиха срещу изискването да имат на склад 10 000 оборотни бутилки. Законът раздели бизнеса не само на едър и дребен, но и вся раздор сред работодателските организации, след като Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) призоваха правителството да го отложи за туширане на проблемите. Същото поискаха и малки търговци и превозвачи, които заплашиха с протести по примера на "жълтите жилетки" във Франция. Българската петролна и газова асоциация (БПГА) напусна след шумен скандал КРИБ, по чиято инициатива правителството поиска отлагане на закона, мотивирайки се именно с интересите на строителите, минните и металургичните компании. Тя призова депутатите да не отлагат закона, а нейните искания бяха подкрепени от Българската стопанска камара. БПГА се оказа член на камарата от октомври 2018 г. 

Отсрочката за новите правила за търговия с горива мина на първо четене

https://www.mediapool.bg/otsrochkata-za-novite-pravila-za-targoviya-s-goriva-mina-na-parvo-chetene-news288942.html

Парламентът отложи до 1 юли влизането в сила на спорните промени в новия закон, регламентиращ дейността с нефтопродукти, с идеята да бъдат извършени поправки в текстовете, което се оказа, че пречат на работата на минната, металургичната и строителната индустрия. На първо четене отсрочката бе одобрена от 112 депутати, а 28 се въздържаха. Отлагането бе предложено от Министерския съвет по искане на Националното сдружение на малките търговци и превозвачи на горива, на Асоциацията на индустриалния капитал в българия и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Дребният бизнес обясни, че не може да отговори на заложените ввъв влизащия по принцип в края на януари закона високи финансови изисквания - да плащат 20 000 лв. за регистрация на фирмите си и още 20 000 банкова гаранция, а продавачите на бутилирана газ се обявиха срещу изискването да имат на склад 10 000 оборотни бутилки. Едрият бизнес пък защити тежката индустрия, която поради недомислие бе поставена в положение да трябва да изкарва багери, валяци и строителна техника до стационарни бензиностанции. За незабавното влизане в сила на закона настояваха единствено от Българската петролна и газова асоциация, която реално написа текстовете на закона и наредбата към него, и от Българската стопанска камара.Те също се съгласиха, че има нужда от поправки в текстовете за зареждането на тежките машини, но искаха това да става без да се отлага влизането в сила на закона. При гласуването на отлагането на закона за юли в парламентарната комисия срещу контрабандата миналата седмица, нейният председател Емил Димтров - Ревизоро припозна предложенията на БСК и БПГА и обеща да свика още този понеделник среща с всички парламентарни групи, за да се подкрепят исканията на бизнеса. Така досдега не е ясно да се е случило. Икономическият министър Емил Караниколов също обеща да свика среща с всички заинтересовани страни, за да се обсъдят необходимите поправки. Той дори каза, че се обсъжда диференциране на размера на банковите гаранции за всяка бензиностанция според притежаваните от една фирма обекти, както и дори възможността тя да е символична с единствената цел да изкара всички търговци на светло и те да влязат в бъдещия регистър на лицата, извършващи икономичесик дейности с горива.

Спасихме Пирин засега! Искаме оставката на министър Нено Димов!

https://terminal3.bg/spasihme-pirin-zasega-iskame-ostavkata-na-ministar-neno-dimov/

Утре – 24 януари – от 18:30 ч. пред Министерски съвет “За да остане природата” организират протест за  оставката на министъра на околната среда Нено Димов. Публикуваме призива на организацията. 

Спасихме Пирин засега! Искаме оставката на министър Нено Димов.

Той предложи промените в плана за управление на Национален парк Пирин, за да позволи строителство и сечи! Правителството ги одобри. Ние обжалвахме и спечелихме съдебното дело на последна инстанция.

Премиерът Бойко Борисов трябва да поеме политическата отговорност за незаконното решение на Министерски съвет за Пирин и министърът на околната среда Нено Димов трябва да подаде оставка!

Въобще не става дума за втората кабинка, за поминъка или за спорта на децата. Става дума за това как държавата работи само в полза на своите икономически обръчи.

Да се съберем! И не само в София! Пирин е на всички българи!

Подробности може да намерите тук!

Столичен инспекторат с обяснение как да различаваме фалшиви фишове за неправилно паркиране

https://www.actualno.com/sofia/stolichen-inspektorat-s-objasnenie-kak-da-razlichavame-falshivi-fishove-za-nepravilno-parkirane-news_717751.html

Когато санкционираме за неправилно паркиране, не поставяме фиш, а констативен протокол. Това заяви Полина Асенова от Столичния инспекторат във връзка с множество сигнали за фалшиви фишове, поставяни на коли в София. Измамата лъснала, когато жена опитала да си плати глобата, но се оказало, че посочената във фиша банкова сметка не съществува. Тя отишла до Столичния инспекторат да попита как да плати и тогава на органа му станало ясно, че имало измами. Когато има санкция на място, тя се налага от

Грипната епидемия обхвана половин България

http://www.cross.bg/stranata-detskite-ponedelnik-1594579.html

/КРОСС/ В половината области на страната е обявена грипна епидемия. От днестя е в сила и в Хасково. Училищата там ще бъдат затворени до понеделник включително. Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения, плановите операции и профилактичните имунизации.Затворени са над една четвърт от училищата и детските градини в страната. От днес се спират учебните занятия и в Сливенска област. Всички ученици в областта от днес до петък са във грипна ваканция. Първият учебен ден е в понеделник, 28 януари. Д-р Даниела Калева - директор на Дирекция „Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция, призова хората при първи симптоми на неразположение да търсят лекарска помощ. „Да се избягва самолечението, за да може да се предпише адекватна противовирусна терапия, която да започне навреме, с цел избягване на усложненията от грипния вирус". Д-р Калева напомни, че грипният вирус е широкоизменчив и засяга освен дихателната система и други органи и системи в човешкия организъм и не бива да се подценява. Вследствие на усложнения от грипа смъртните случаи в страната досега са 5.  

Манолова: Ако една марка предлага храни с различни съставки - това ще е хранителна измама

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258551

Манолова: Ако една марка предлага храни с различни съставки - това ще е хранителна измамаДоволна съм от успеха на каузата на моя екип и на българските граждани, който беше постигнат в Брюксел. Подадох тази жалба с видни български общественици през октомври 2017 г. Тя предизвика много сериозни действия в Европейските институции. Това заяви пред БНТ омбудсманът Мая Манолова. "Беше направено законодателно предложение за промени на

Британците стават все по-разделени по въпроса за Брекзит

http://varnautre.bg/2019/01/23/101855/%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%b2%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%be

Нито една от двете групи обаче не поддържа "мек" Брекзит, при който се запазват близките отношения между Великобритания и европейските институции

Смъртоносно селфи: 15-годишно момче се удави в язовир

http://www.cross.bg/markovo-myastoto-momche-1594574.html

/КРОСС/ 15-годишно момче от Първенец се e удавило в язовир между селата Марково и Първенец. Сигналът за инцидента е подаден около 17 часа вчера. Момчето било с двама свои връстници в района на язовира, за да се пързалят. Според приятелите му той решил да си направи селфи върху замръзналия водоем. Ледът обаче се пропукал и детето пропаднало в дупка около 5 м в диаметър. "Имало е 4 сантиметра лед. Момчето само е навлязло в микроязовира на 6 метра от брега. Започнало е да подскача, при което ледът се е пропукал и то е потънало. Това разказват двамата му приятели", разказа кметът на Марково Пламен Кабаков, цитиран от "24 часа". След пропукването на леда, приятелите му се изплашили и започнали да звънят на свои роднини, без да знаят как да постъпят. Миг, след като ледът се спукал и 15-годишното момче потънало, приятелчетата му позвънили на бабата на едното. Тя веднага се обадила на дядото, който тръгнал към мястото. Мъжът опитал с въдица да извади момчето, но не успял, съобщава "Марица". Когато спасителни екипи и кметът на Марково Пламен Кабаков пристигнали на мястото, за съжаление, момчето вече е било под вода. По думите на кмета водоемът е дълбок над 4 метра. В момента на място са водолази, които издирват тялото на детето, а "Гражданска защита" осветява мястото със специална техника.  

"Да говорим за смъртта": Франсоаз Долто и трудните отговори

https://www.avtora.com/da-govorim-za-smartta-fransoaz-dolto-i-trudnite-otgovori/

Една от най-значимите фигури в световната психоанализа – Франсоаз Долто – е добре позната на всички, които се интересуват от тази наука. Трудовете ù съвсем не се ограничават до академичната среда, а стават изключително популярни сред значително по-широка читателска аудитория, тъй като в по-голямата си част са посветени на лечението и възпитанието на деца.С оригиналния си подход и прекрасно чувство за хумор, съчетани с интересите в областта на детската психиатрия, Долто успява да си спечели широка популярност сред четящите родители. Може би най-известната ù книга е Каузата на децата, където поставя темата за фундаменталното значение на езика в развитието

Какво направи и какво - не, президентът за 2 г.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7258192

Какво направи и какво - не, президентът за 2 г.На 22 януари се навършиха 2 години от встъпването в длъжност на президента Румен Радев. Заради ангажименти и наситена програма обаче държавният глава ще направи годишната си отчетна пресконференция в началото на другата седмица - т.е. след конгреса на БСП, който ще заседава на 26 януари. От “Дондуков” отричат изчакването да е свързано с партийния

Част от "Владиславово" без вода днес за повече от половин денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=389970

Поради изграждане на връзки от фирма "Хидрострой" днес от 9 до около 24 часа без вода ще бъдат абонатите в част от кв. "Владиславово" , съобщават за Moreto.net от ВиК-Варна. Засегнати ще бъдат: -част от I-ви микрорайон - абонатите над Пощата, блокове от 18 до 36, от 50 до 57, от 401 до 409; местностите Жълъдови хълмове, Балъм дере, Лозята, Ментеше, Гъбена махала.

Издирват тялото на удавено дете край Пловдив

https://frognews.bg/novini/izdirvat-tialoto-udaveno-dete-krai-plovdiv.html

Подновяват издирването на 15-годишно момче, потънало вчера в замръзнал водоем край пловдивското село Марково.

Кондукторите в автобуси и тролеи на Варна стават… контрольори!

http://budnavarna.bg/43513-konduktorite-v-avtobusi-i-trolei-na-varna-stavat-kontrolori/

Работещите в момента като кондуктори в градските автобуси и тролеи на Варна ще бъдат назначени като контрольори в ТАСРУД. Това съобщи  инж. Злати Златев, директор на общинския превозвач.

„Предполагам има готовност от март да имаме само контрольори. Тогава контрольорите ще разполагат с електронни устройства, които в движение ще проверяват кой се е чекирал и кой – не. Договорките са всички кондуктори да се преназначат като контрольори. За информация – сега 58 от тях са в болнични“, каза инж. Златев.

Според него в автобусите няма да стоят контрольорите, а ще се качват през определени спирки. Към тях „Градски транспорт“ няма да има ангажименти, те ще бъдат към ТАСРУД.

Източник: chernomore.bg

Материалът Кондукторите в автобуси и тролеи на Варна стават… контрольори! е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Започва Седмица за предпазване от рак на маточната шийка

https://www.actualno.com/healthy/zapochva-sedmica-za-predpazvane-ot-rak-na-matochnata-shijka-news_717746.html

В периода 23–25 януари 2019 г. тематични щандове, разположени в сградата на Народното събрание, ще предоставят информация за методите за превенция на единственото до момента предотвратимо онкологично заболяване и за действащата Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка. С нея България се нарежда сред групата от 91 държави в света, които имат национални програми за имунизация срещу HPV. Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка у нас ще се проведе

Политолог: Вместо демонстрация на единство правителството на САЩ свърши работата на Кремъл

http://pogled.info/svetoven/politolog-vmesto-demonstratsiya-na-edinstvo-pravitelstvoto-na-sasht-svarshi-rabotata-na-kremal.100549

/Поглед.инфо/ Спирането на работата на правителството в САЩ е "отлична новина" за Русия, пише в The Atlantic Ричард Фонтейн, директор на аналитическия център CNAS. Та нали властите в САЩ "на практика свършиха вместо Кремъл неговата работа", констатира американският политолог.

Американски доклад: Сред заплахите за САЩ са усилията на Русия да увеличи влиянието си

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258549

Американски доклад: Сред заплахите за САЩ са усилията на Русия да увеличи влиянието сиВ последния доклад на американското разузнаване се посочва, че усилията на Русия да увеличи своето влияние и модернизиращата се армия на Китай са сред "все по-разнообразните" заплахи за САЩ, съобщава АП. Директорът на Националното разузнаване Дан Коутс заяви при представянето на доклада във вторник,

Стана ясна самоличността на размазания от Ягуар пешеходец на входа на Бургас

https://petel.bg/Stana-yasna-samolichnostta-na-razmazaniya-ot-YAguar-peshehodets-na-vhoda-na-Burgas__300146

Снимка флагман.бг Установиха самоличността на размазания от лек автомобил "Ягуар" пешеходец на пътя Ветрен-Бургас. Това е 56-годишен айто...

Проф. Кожухарова: Грипът е непредвидим, а усложненията се развиват за часове

https://petel.bg/Prof--Kozhuharova--Gripat-e-nepredvidim--a-uslozhneniyata-se-razvivat-za-chasove__300145

Грипът е непредвидим, а усложненията се развиват за часове. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия експертът по епидемиология...

НФСБ къса и с ВМРО? Няма да са заедно на евровота

https://petel.bg/NFSB-kasa-i-s-VMRO--Nyama-da-sa-zaedno-na-evrovota__300143

Снимка Булфото Изпълнителният комитет на НФСБ разпространи декларация, от която става ясно, че партията на Валери Симеонов ще се явява ...

Джипи: Грипът удря като влак и буквално смазва за няколко часа

https://petel.bg/Dzhipi--Gripat-udrya-kato-vlak-i-bukvalno-smazva-za-nyakolko-chasa__300142

За съжаление всяка грипна епидемия взима жертви. Най-засегнати са хората с по-слаба имунна система - деца, възрастни. Това каза пред каме...

Столичанин си отглежда овца за домашен любимец

https://petel.bg/Stolichanin-si-otglezhda-ovtsa-za-domashen-lyubimets__300141

За интересен случай от София излъчи репортаж току-що bTV. Столичанин от квартал "Лагера" отглежда овца за домашен любимец. Той се казва Й...

Грипната епидемия е вече в 14 области

https://frognews.bg/novini/gripnata-epidemiia-veche-14-oblasti.html

14 области на страната вече с в грипна епидемия. Пред епидемия са още четири области. Вчера епидемия беше обявена за София-област и Варненско.

МВР разследва кражба на ток и дали вилни селища на вдовицата на Бай Миле не са замесени

https://www.actualno.com/crime/mvr-razsledva-krajba-na-tok-i-dali-vilni-selishta-na-vdovicata-na-baj-mile-ne-sa-zameseni-news_717736.html

Правоохранителните органи разследват дали вилни селища в Боровец, собственост на вдовицата на Милчо Бонев-Бай Миле, крадат ток. Собственост на вдовицата Силвия Панагонова "Мура", "Бреза", "Ягода" и "Малина", в които има 68 луксозни бунгала с всички екстри, пише в. "24 часа". В събота (19 януари) полицаи от Самоков и служители на ЧЕЗ са правили мащабни проверки за незаконно присъединяване към ел. мрежата. "Разкрити са манипулирани измервател

Прочетоха "едва" 7760 страници от обвинителния акт за КТБ

http://clubz.bg/78582-prochetoha_edva_7760_stranici_ot_obvinitelniq_akt_za_ktb

Търсеният ефект от държавата, която специално промени два закона заради "фамозния" обвинителен акт на прокурор Иван Гешев за КТБ от десетки хиляди страници, днес не сработи. Напротив - съставът на съда продължи от страница № 7760, до която е стигнал благополучно от май месец м.г.

Вчера в "Държавен вестник" бяха публикувани промени в Наказателния кодекс, с които - знаково за управляващите - чрез преходни и заключителни разпоредби се изменя Наказателно-процесуалният кодекс. С отявлена цел.

Така след правните лупинги в чл. 276 на процесуалния закон вече пише, че делото започва "с доклад, в който се посочват основанията за образуване на съдебното производство и предявените граждански искове". В старата редакция на същия текст пишеше изрично "с прочитане заключителната част" на обвинителния акт.

Промените обаче по конституция влизат в сила 3 дни след обнародването им, т.е. - в петък.

Така днес две прокурорки продължиха - може би за последно - монотонното четене (на смени) на хиляди страници изреждане на еднотипни често деяния, справки от закони, засягащи базисни факти от учебниците по икономика, право и пр, с които е пълен обвинителният акт.

Междувременно, от известно време многомесечните "литературни четения" се пренесоха в новата сграда на Софийския районен съд. Причината е малкият размер на Спецсъда и това, че не предоставя такава луксозна зала, каквато има във "Военното НДК".

Според съобщенито на Специализираната прокуратура от юли, 2017 г. обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници (което тогава създаде на бъдещия зам.главен прокурор Иван Гешев и затруднения за принтиране, б.а.).

По делото са привлечени като обвиняеми 18 лица, като на всеки са връчени по обвинения, описани в над 5000 страници.

Челси Клинтън чака трето дете - не казва пола

http://clubz.bg/78581-chelsi_klintyn_chaka_treto_dete_ne_kazva_pola

Челси Клинтън обяви, че семейството й се увеличава, съобщи Асошиейтед прес.
Дъщерята на Хилъри и Бил Клинтън, която е на 38 години, написа в Туитър, че със съпруга й Марк очакват дете през лятото. Тя не разкри пола му.
Двойката има дъщеря Шарлот, която се роди през 2014 г., и син Ейдън, роден през 2016 г. 

Челси Клинтън и 41-годишният Марк Мезвински, който е инвестиционен банкер, сключиха брак през 2010 г. Те живеят в Ню Йорк.
В отговор на поздравленията в Туитър, Челси написа, че баща й и майка й са се зарадвали много на новината.
Челси Клинтън пише трета книга за деца - за застрашените животни. Тя ще излезе в продажба през април.

Британската гранична полиция: При Брекзит без споразумение губим редица важни бази данни

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258547

Британската гранична полиция: При Брекзит без споразумение губим редица важни бази данниБританската гранична полиция предупреди ръководството на страната за заплахите за сигурността на кралството и транспортните проблеми, които могат да възникнат при излизане на Великобритания от ЕС без споразумение. Презентацията, подготвена от Гранична полиция, бе публикувана във вторник вечерта на сайта на телевизия Скай нюз, предаде ТАСС.

Днес ще е облачно и дъждовно

https://offnews.bg//obshtestvo/dnes-shte-e-oblachno-i-dazhdovno-696017.html

Днес ще е облачно. На много места в страната ще има валежи: в Северозападна България – от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъжд, показва прогнозата на НИМХ.

Значителни ще са количествата в Рило-Родопската област. Ще духа слаб, след обяд в Източна и Южна България умерен вятър от юг-югоизток, в северозападните райони – от североизток.

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, а максималните в по-голямата част от страната, ще са между 6° и 11°.

През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще е облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето е 3 бала.

Над планините ще е облачно. Ще има валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Пускат предсрочно нова отсечка от магистрала „Хемус”

//dariknews.bg/regioni/varna/puskat-predsrochno-nova-otsechka-ot-magistrala-hemus-2143737

Отсечка от автомагистрала „Хемус” ще бъде завършена предсрочно. Близо 67% е изпълнението на участъка между Ябланица и Боаза, който е дължина 9,3 км. Напълно възможно е обектът да бъде завършен в началото на есента, въпреки че по договор трябва да е готов през март 2020 г., съобщава

Екстремно време в Южна България, сняг в Северозападна

https://www.vesti.bg/ekstremno-vreme-v-iuzhna-bylgariia-sniag-v-severozapadna-6091224

Времето над цяла България днес ще бъде облачно, като на много места в страната ще има валежи

Преглед на печата - 23 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=389969

Избори. "24 часа": ГЕРБ избира кандидати за евродепутати до 21 февруари До 21 февруари ще се направят събрания по места, на които ще станат ясни номинациите за евродепутати. До март ще бъдат обявени имената на избраните кандидат-евродепутати на ПП ГЕРБ, това заяви народният представител от ГЕРБ - Монтана Ирена Димова.

Две момиченца избягали от детска градина в Сибир при -45 градуса навън

https://www.mediapool.bg/dve-momichentsa-izbyagali-ot-detska-gradina-v-sibir-pri--45-gradusa-navan-news288941.html

Две момиченца избягали от детска градина в Русия при температура от минус 45 градуса, съобщи Би Би Си. 5-годишните деца се измъкнали без служителите да забележат. Единствено видеокамера на входа на детската градина в село северно от Якутск ги заснела как излизат. Едното носело плюшена играчка, като и двете били без ръкавици. Бягството на момиченцата било открито, едва след като майката на едното отишла да го вземе от детската градина и видяла, че якето й го няма. Междувременно едното дете стигнало до дома си, откъдето баща му го взел и го откарал в лечебно заведение. Другото се объркало в тъмнината, но потърсило подслон в къща наблизо и така се спасило от измръзване. Води се следствие как се е стигнало до инцидента.

Откъс от "Последен ход" на Дейвид Балдачи

https://www.actualno.com/literature/otkys-ot-posleden-hod-na-dejvid-baldachi-news_717383.html

1 Уил Роби се взираше през илюминатора на самолета с ясното съзнание, че следващите двайсет и четири часа могат да се окажат последните в живота му. От друга страна обаче, това бе един обикновен работен ден. Миг след като масивните подсилени колесници докоснаха земята и множеството им колела се завъртяха по пистата, пилотите включиха реверс. Най-големият пътнически самолет в света започна да рулира бавно към отреденото му място за паркиране. Вратите се отвориха – и отпред, и отзад,

Общественият транспорт в Люксембург става безплатен

http://www.cross.bg/transport-lyuksembyrg-myasto-1594572.html

/КРОСС/ Жителите и гостите на Люксембург ще пътуват безплатно с обществения транспорт, съобщи австрийският в. "Стандарт".От 1 март 2020 г. за пътуване с автобусите, трамваите и влаковете на втората най-малка страна в ЕС няма да имате нужда от билет, а само от лична карта, съобщи вчера министърът на инфраструктурата Франсоа Бош. По този начин Люксембург ще стане първата страна в света с безплатен обществен транспорт, не на последно място защото може да си го позволи, отбелязва изданието. Мярката, която има за цел да мотивира повече хора да се откажат от колите си, ще бъде финансирана от държавния бюджет с 41 млн. евро годишно. Пътуванията първа класа обаче ще продължат да се плащат. Не се очакват съкращения в транспортните компании, като на продавачите на билети и контрольорите ще бъдат намерени нови задачи, каза Бош. От инициативата полза ще имат също чуждестранните гости и хората, които всеки ден пътуват до работното си място, макар че ще трябва да плащат пътуванията си до люксембургската граница.  

Тръмп спрял брифингите в Белия дом заради невъзпитани журналисти и фалшиви новини

https://www.mediapool.bg/tramp-spryal-brifingite-v-beliya-dom-zaradi-nevazpitani-zhurnalisti-i-falshivi-novini-news288940.html

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че брифингите в Белия дом са ограничени заради "медиите за фалшиви новини", предаде Франс прес. Всекидневната пресконференция на говорителя на Белия дом, излъчвана по телевизиите директно от прочутата зала "Уест уинг", е традиция, просъществувала десетилетия. В началото на мандата на Тръмп пресконференциите не се провеждаха всеки ден, но бяха чести. От няколко месеца обаче те се превърнаха по-скоро в изключение, отколкото в правило. Последната се състоя на 18 декември. "Причината, поради която Сара Сандърс (говорителката на Белия дом - бел.ред.) вече не се появява пред журналистите е, че те се държат с нея по невъзпитан начин и отразяват новините пристрастно. Казах й, че няма нужда да продължава. По-голямата част от медиите така и няма да ни отразят по почтен начин. Затова ги наричам "медии за фалшиви новини", написа Тръмп в Туитър.  

Дрон спря временно пристигащите полети на летище Нюарк

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258543

Дрон спря временно пристигащите полети 
на летище НюаркЛетището в американския град Нюарк, което обслужва Ню Йорк, временно спря да приема пристигащи полети във вторник, след като на друго летище наблизо бе забелязан дрон, предаде Асошиейтед прес. Около 17,00 ч. местно време федералните авиационни власти са получили информация от два самолета, насочили се към Нюарк,

Очакват се силни валежи

https://www.mediapool.bg/ochakvat-se-silni-valezhi-news288939.html

Жълт код за обилни валежи е обявен за четири области в Южна България. Между 25 и 30 литра на квадратен метър дъжд се очакват в района на Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. Очаква се сериозната метеорологична обстановка да продължи и в нощта срещу четвъртък.  

Путин и Ердоган обсъждат Сирия на среща в Кремъл

https://frognews.bg/svqt/putin-erdogan-obsajdat-siriia-sreshta-kremal.html

Очаква се Сирия да е водещата тема по време на разговорите между президентите на Турция и Русия днес в Кремъл. Срещата ще е в рамките на посещението на Реджеп Ердоган в Москва.

Кабинетът обсъжда държавните концесии

https://www.actualno.com/politics/kabinetyt-obsyjda-dyrjavnite-koncesii-news_717710.html

Кабинетът обсъжда план за държавните концесии. Това предвижда седмичният дневен ред на министрите, които ще проведат редовното си заседание днес (23 януари). Социалният министър Бисер Петков предлага на вниманието на колегите си обсъждане на стъпки за намаляване на бедността в страната, както и преглед на изпълнението на националната стратегия за бедността за периода 2019 -2020 година. Сред дневния ред е включено обсъждане на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националн

Подновяват издирването на 15-годишното момче, удавило се в микроязовир

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258545

Подновяват издирването на 15-годишното момче, удавило се в микроязовирТази сутрин ще бъде подновено издирването на тялото на 15-годишното момче, което потъна вчера в замръзнал водоем край пловдивското село Марково. Акцията ще започне към 8 ч., предаде bTV. Момчето отишло вчера на разходка край микроязовира близо до селото със свои приятели. Стъпило върху дебелия лед и стигнало до средата на водоема,

15-годишно момче пропадна в заледен водоем край Пловдив

https://www.mediapool.bg/15-godishno-momche-propadna-v-zaleden-vodoem-krai-plovdiv-news288938.html

15-годишно момче пропадна в ледените води на микроязовир между пловдивските села Марково и Първенец. Сигналът е подаден към 17:00 часа във вторник, съобщиха от полицията. Момчето било с двама свои приятели. То влязло в замръзналия водоем, но ледът се пропукал и потънало. Незабавно към мястото са били насочени полицаи от Първо районно управление, спасителен екип и техника от пожарната. До късно обаче тялото на момчето не е било открито. Водолазите ще продължат издирването му в сряда, съобщи Нова телевизия. Другите две момчета са невредими.

Ще спечели ли "Старбъкс" "войната на кафетата" в Китай

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/01/23/3378770_shte_specheli_li_starbuks_voinata_na_kafetata_v_kitai/?ref=rss


Starbucks влезе в Китай преди 20 години с обещанието да отваря в страната едно кафене на всеки 15 часа. Смел местен конкурент, Luckin Coffee, днес иска да детронира американската компания като открива едно... на всеки три часа и половина.<br /><br />Динамиката на стартъпа успя да привлече потребители с неговите многобройни купони за намаления. Неговата целева група са студентите и белите якички, които обичат да си резервират кафето чрез смартфхоните си, след това да минат да си го...

Депутатите с първа крачка да отложат закона за горивата

http://clubz.bg/78580-deputatite_s_pyrva_krachka_da_otlojat_zakona_za_gorivata

Парламентът гласува на първо четене отлагане на промените в  Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Законът ще влезе в сила от 1 юли, а министърът трябва да издаде наредбата към него до 1 август. 112 депутати подрепиха отлагането, против нямаше, а 28 се въздържаха.

Срокът за предложения между първо и второ четене беше съкратен на 3 дни, за да може отлагането на действието на закона да се случи навреме. В противен случай той влиза в сила на 28 януари във вида, в който бе приет преди половин година - тоест с всички изисквания към малките търговци на горива, заради които те твърдят, че ще фалират. 

По т.нар. закон за горивата има различни спорове, но основният засяга именно новите правила за търговците и вносителите на горива. Малките търговци заплашиха с протести, докато от Българската петролна и газова асоциация твърдят, че текстовете всъщност борят сивата икономика в сектора. Бившият вече вицепремиер Валери Симеонов от самото начало твърди, че законът е лобистки. Той предвижда въвеждане на нови изисквания към търговците на горива като минимален уставен капитал, минимален капацитет на складовите стопанства и др., с което дребният бизнес заяви, че не може да се справи и ще започне да обявява фалити.

Въпреки че във финалния вариант на закона бяха направени някои отстъпки само заради масовото недоволство и разразилия се скандал, миналата седмица малките търговци обявиха начало на безсрочни протести пред сградите на институциите, като дадоха зявка, че ще се иденифицират с акциите на "жълтите жилетки" във Франция. В крайна сметка по предложение на Министерството на икономиката и с решение на Министерския съвет властта поиска не отмяна на закона, а той да влезе в сила в средата на годината.

Гласуването днес бе предшествано от дебат, в който всеки се опитваше да прехвърли отговорността за проблемия закон. Особено остро бе изказването на Драгомир Стойнев (БСП). Според него това отлагане показва, че парламентът не работи ефективно и за това от БСП настояват той да се разпусне. Стойнев изтъкна, че този законопроект трябва да влезе в сила след няколко дни, но вече създава проблеми.

"Този законопроект бе разглеждан в продължение на 6 месеца. Всички заинтересовани страни си казаха проблемите и ние като опозиция сме искали да чуем абсолютно всички проблеми. Защо строителната камара от юли месец досега не се е поинтересувала за готвените от нас промени или по-скоро от вас, защото ГЕРБ и "Обединени патриоти", вие сте хората, които управлявате тази страна. За мен отговорът е, защото строителната камара се занимаваше с опозицията. Този законопроект е от 6 месеца. Министерски съвет, министерството не си е мръднало пръста. Сега искате да гласуваме доверие за още 6 месеца. Каква е гаранцията, че в тези 6 месеца ще се случат нужните промени. Може би всичко се прави с оглед предстоящите избори, за да има тишина, спокойствие, но ако е така, това означава, че ние не решаваме проблемите на хората. Ние замитаме проблемите на хората", заяви Стойнев.

Според него отлагане с два месеце би било напълно достатъчно. За пореден път той заяви, че управляващите са неспособни да управляват.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов попита Стойнев защо БСП е подкрепила този закон и защо "вашия президент" Румен Радев, не е наложил вето, както са поискали от НФСБ.

"Г-н Стойнев в три четвърти от изказването си критикува изпълнителната власт. За какво? Не мога да разбера. Става въпрос за коригиране на текстове от законопроект, който е внесен от Народното събрание, който вие сте подкрепили, въпреки че поискахме от вас да не подкрепяте този закон. Поискахме го от вашия президент. Той не наложи вето също", припомни Симеонов.

Според него в публичното пространство е ясно защо БСП не са реагирали своевременно. Симеонов обаче не уточни за какво намеква. 

Въпросният закон от самото начало бива приписван като авторство на Българската петролна и газова асоциация, начело на която е Валентин Златев - шефът на "Лукойл". Той е и основният защитник на текстовете. 

Стойнев отговори на Симеонов, че социалистите са имали своите предложения, които не са били приети.

Бившият вицепремиер все пак призна, че е допусната грешка и тя трябва да бъде поправена.

"Законът за горивата водеше до "бели петна" в България за възможността за зареждане на бензиностанции, ликвидираше редица малки бензиностанции. Поставяше непосилни условия за собствениците им. Направихме каквото можахме тогава, аз в качеството си на вицепремиер и с колегите от НФСБ да разясним, че въпреки че законът е създаден с мотив за изсветляване на сектора, той в голяма степен беше лобистки", каза още Симеонов.

Според Димитър Аврамов (ДПС) законът в голямата си част е неприложим и е "едно недоносче".

"Всичко това е една илюстрация на цялостната управленска немощ на сегашното управление. Дано час по-скоро да приключим това нещо, за да можем да не създаваме повече проблеми, ако не решаваме. Така създадената ситуация смятам, че ние нямаме друг полезен ход, освен да подкрепим законопроекта", каза още Аврамов.

Според Валентин Николов (ГЕРБ) трябва да се създаде работна група по закона, но той не трябва да пропада.

"Гласувахме го и с голяма изненада установихме, че се оказва, че това не е правилен избор. Оказа се, че има голямо недоволство", призна Николов.

И министърът на икономиката Емил Караниколов миналата седмица обеща в най-кратки срокове да се предложат промени, които да удоволетворят всички в петролния бранш и да се получи баланс.

Откриха 104 кг хероин в български ТИР на ГКПП Капъкуле

http://www.cross.bg/gkpp-heroin-kolata-1594571.html

/КРОСС/ Турските власти на ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево са разкрили 104 кг хероин при опит да бъде изнесен в България. Наркотикът е бил открит в ремаркето на ТИР с българска регистрация при проверка със скенер, информира агенция Доган.ТИР-ът бил натоварен с железни материали. В проверката били включени и кучетата-търсачи на наркотични вещества, които са на Капъкуле - Бенга и Маске. С тяхно участие наркотикът бил открит под дюшемето на ремаркето в 130 пакета, въпреки че шофьорът бил наръсил нафталин и талаш. Шофьорът на камиона, идентифициран с инициалите З.A.A.,след разпитите в полицията е бил предаден на съда, който постановил да бъде задържан в затвора и ще бъде съден за наркотрафик. Според турските източници стойността на нелегалната пратка надхвърля 21 млн. турски лири. Турските власти на ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево са разкрили и 36 кг и 812 грама хероин при опит да бъде изнесен от Турция към България в автомобил, шофиран от иракски гражданин. Колата пристигнала на ГКПП Капъкуле, за да премине към Капитан Андреево. При проверка на рентгеновата уредба се установило наличие на повече товар. Предприет бил щателен обиск на колата. При проверката били включени и кучета-търсачи на наркотици. В специални тайници в колата били намерени 75 пакета хероин с общо тегло 36 кг и 812 грама. Водачът на автомобила е иракски гражданин, с инициали А.А.А. В колата пътували също съпругата му и двете им деца. Водачът е бил арестуван

Най-важното от Варна във вчерашния 22 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=389968

Кои тъмни улици във Варна ще се сдобият с осветление през 2019-та Община Варна смята да похарчи 300 хил. лева за изграждане и ремонт на улично осветление в различни части на града през 2019-та. Купуват нови „паяк“ и електромобили за Синята зона във Варна В бюджета на ОП „Общински паркинги и синя зона“ за 2019-та са заложени близо 3.

Австрия не е съгласна с идеята за единен бюджет на еврозоната

http://pogled.info/svetoven/evropa/avstriya-ne-e-saglasna-s-ideyata-za-edinen-byudzhet-na-evrozonata.100548

/Поглед.инфо/ Булката на приятелката си преди сватбата: "Имам леко несъгласие с младоженеца. Той иска шлейфът на сватбената рокля да бъде дълъг три метра. А аз изобщо никога не съм искала да се омъжвам за това копеле".

Грипната епидемия обхвана половин България

https://www.mediapool.bg/gripnata-epidemiya-obhvana-polovin-bulgaria-news288937.html

В половината области на страната е обявена грипна епидемия. Заради усложнения от грипа смъртните случаи в страната досега са пет. Спрени са детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения, плановите операции и профилактичните имунизации. Затворени са над една четвърт от училищата и детските градини в страната. От сряда грипната епидемия е в сила и в Хасково. Училищата там ще бъдат затворени до понеделник включително. От сряда се спират учебните занятия и в Сливенска област. Всички ученици в областта от днес до петък са във грипна ваканция. Д-р Даниела Калева, директор на Дирекция ”Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция, призова хората при първи симптоми на неразположение да търсят лекарска помощ. ”Да се избягва самолечението, за да може да се предпише адекватна противовирусна терапия, която да започне навреме, с цел избягване на усложненията от грипния вирус“, препоръча тя, цитирана от БНР. Д-р Калева напомни, че грипният вирус е широкоизменчив и засяга освен дихателната система и други органи и системи в човешкия организъм и не бива да се подценява. Вчера епидемия беше обявена и за София-област и Варненска област. В областите Бургас и Стара Загора обаче, които бяха сред първите с обявена епидемия, учениците от днес се връщат в клас. В Перник ваканцията им се удължава до петък, когато са на училище. Пред епидемия са в Кърджали, Плевен, Русе и Кюстендил.  

Черно море – Медж Легница 1:1 (видео)

http://varnautre.bg/2019/01/23/101845/%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b5-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b6-%d0%bb%d0%b5%d0%b3%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-11-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be

Отборът на Черно море записа равенство 1:1 срещу тима на Медж Легница (Полша) в първата си контрола от лагера в Турция. Поляците откриха резултата в 68-ата минута от дузпа. Пламен Димов фаулира футболист в наказателното поле и Пясецки реализира отсъдената дузпа. “Моряците” изравниха в 80-ата минута. Пламен Димов засече с глава центриране от фаул на […]

Без повече брифинги в Белия дом? Тръмп обвини медиите за фалшиви новини

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258541

Без повече брифинги в Белия дом? Тръмп обвини медиите за фалшиви новиниАмериканският президент Доналд Тръмп заяви днес, че за края на брифингите в Белия дом са отговорни "медиите за фалшиви новини", предаде Франс прес. Всекидневната пресконференция на говорителя на Белия дом, излъчвана по телевизиите директно от прочутата зала "Уест уинг", е традиция, просъществувала десетилетия, предаде БТА.

Сирия - една икономика в свят на геополитически игри

https://www.actualno.com/analysis/sirija-edna-ikonomika-v-svjat-na-geopoliticheski-igri-news_717551.html

За последната година се случиха важни събития, които ще бъдат предпоставка за бъдещото икономическо развитие на Сирия, пише анализаторът Борислав Боев в коментар за Actualno.com. Военните победи край столицата Дамаск и освобождаването на йорданската граница несъмнено ще се отразят положително на икономиката на страната. Напредналата фаза на войната и затихването на голяма част от бойните действия естествено насочват вниманието към предстоящото икономическо възстановяване след войната. Дебатът з

Хампарцумян с тревожна прогноза за всички българи, които имат кредити

https://petel.bg/Hampartsumyan-s-trevozhna-prognoza-za-vsichki-balgari--koito-imat-krediti__300140

„Има индикатори, че идва краят на нулевите лихви. Личи, че сме близо до този период, но важното е Европейската централна банка (ЕЦБ) да взем...

Страхотен жест! Мъж зарадва баба Дора от Шарково с козичка. Ето как я кръсти

https://petel.bg/Strahoten-zhest--Mazh-zaradva-baba-Dora-ot-SHarkovo-s-kozichka--Eto-kak-ya-krasti__300139

Страхотен жест направи мъж на име Симеон за баба Дора от село Шарково, чието стадо бе евтаназирано преди няколко месеца. Преди минути в еф...

Кметът на Враца: Имаме готовност да обявим грипна ваканция

https://petel.bg/Kmetat-na-Vratsa--Imame-gotovnost-da-obyavim-gripna-vakantsiya__300138

Кадър Нова тв Враца е в предепидемична обстановка, но не са достигнати необходимият брой болни, за да бъде обявена такава. Това заяви в е...

Здравейте любящи двойки, които все още чакате радостта от първото си дете

https://petel.bg/Zdraveyte-lyubyashhi-dvoyki--koito-vse-oshhe-chakate-radostta-ot-parvoto-si-dete__300040

По повод предстоящия празник на влюбените 14 февруари с гордост ви съобщаваме, че заедно с БОЛНИЦА МЕМОРИАЛ (ТУРЦИЯ), ние от МЕДИКАЛ КАРАДЖ...

"Витоша зимен фест" ще се проведе в неделя с богата програма

https://www.dnevnik.bg/sport/2019/01/23/3378657_vitosha_zimen_fest_ochakva_ljubitelite_na_sporta_v/?ref=rss


Спускане с колело и паралелен слалом ще са главните състезания в програмата на "Витоша зимен фест". Събитието, което ще отбележи Световния ден на снега, ще се проведе за четвърти път в неделя.<br /><br />Организаторите отложиха провеждането му с ден, тъй като в петък и събота се очаква обилен снеговалеж. Спортният празник ще започне в 10.30 ч., като записването за състезанията е половин час по-рано пред х. "Алеко". <br /><br />Цената на дневната лифт...

Облачно ще бъде времето днес

https://frognews.bg/novini/oblachno-shte-bade-vremeto-dnes.html

Времето ще остане облачно и днес. Температурите ще са между 1 и 11 градуса.

Отвлякоха майката на управител на милиардите на много богат унгарски род в Австрия

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258539

Отвлякоха майката на управител на милиардите на много богат унгарски род в АвстрияМедии в Австрия съобщиха, че вчера следобед към три и половина в района на Айзенщат, столица на провинция Бургенланд, е била отвлечена възрастна жена. По непотвърдени, но и неопровергани от полицията слухове, става дума за майката на Щефан Отрубай, генерален управител на милиардите на фамилията Естерхази - много богат благороднически унгарски род,

Предстоящи събития в страната на 23 януари

http://www.cross.bg/chasa-provede-zasedanie-1594570.html

/КРОСС/ София.От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София.От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет. Около 30 минути преди началото на заседанието природозащитната организация WWF ще внесе доклад „Хлъзгави склонове - защита на Пирин от неустойчиво развитие". ***София.В 11.00 часа в сградата на Централно управление на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) - София ще се проведе пресконференция по повод актуалната епизоотична обстановка в страната по отношение на заболяванията чума по дребните преживни животни иафриканска чума по свинете (АЧС). ***София.От 11.30 часа във фоайето на Народното събрание ще бъде даден официален старт на Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка. На събитието ще присъстват д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването, народни представители, представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Световната здравна организация, съсловни и пациентски организации и водещи медицински специалисти. ***София.От 11.30 часа в Клуба на Народния представител (в сградата на Народното събрание на пл. „Народно събрание" № 2), ще се открие фотоизложба „Дари живот"

Спират водата в част от ж.к. "Овча купел"

https://www.actualno.com/sofia/spirat-vodata-v-chast-ot-jk-ovcha-kupel-news_717611.html

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 23 януари. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на бул. „Президент Линкълн“ в кв. „Овча купел“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Президент Линкълн“, ул. &bdquo

Освободиха певеца Крис Браун от ареста в Париж след обвинения в изнасилване

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7258529

Освободиха певеца Крис Браун от ареста в Париж след обвинения в изнасилванеАмериканският певец Крис Браун, който бе арестуван в понеделник в Париж с още двама души по подозрение в изнасилване, е бил освободен от полицейския арест късно снощи, предадоха информационните агенции, като цитираха прокуратурата на Париж. Случаят все още се разследва, допълни френската прокуратура.

Пътна обстановка в страната - 23 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=389967

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: Област София: Движението по АМ "Тракия" от 45+900 до км 53+000 и в двете посоки се осъществява с повишено внимание поради констатирани неравности по пътната настилка. Скоростта на движение се ограничава до 90 км/ч.

Правителството одобрява концесиите и важните обекти за националната сигурност

https://frognews.bg/novini/pravitelstvoto-odobriava-kontsesiite-vajnite-obekti-natsionalnata-sigurnost.html

На редовното правителствено заседание министрите ще одобряват обектите и дейностите, които са от значение за националната сигурност. Трябва да обсъдят и стратегия за борба с измамите в ЕС, както и държавните концесии.

Ердоган и Путин обсъждат "бъдещето на Сирия" днес

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/01/23/3378728_erdogan_shte_obsudi_budeshteto_na_siriia_s_putin_v/?ref=rss

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще е в Москва утре, за да разговаря за бъдещето на Сирия с руския си колега Владимир Путин.<br /><br />С това още днес започва "дипломатическият трафик между Турция и Русия за 2019 г." след осем срещи и 18 телефонни разговора, пише проправителственото издание "Дейли сабах". То цитира думи на Ердоган от понеделник, според които приоритетна тема ще са "освободените от терористични елементи" райони на Сирия и...

Спорният закон за горивата влиза в пленарна зала

https://www.actualno.com/politics/spornijat-zakon-za-gorivata-vliza-v-plenarna-zala-news_717709.html

Предложението за промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, придобил популярност като законът за горивата, влиза за първо четене в пленарна зала, предаде БГНЕС. Превърналият се в спорен законопроект е заложен като точка първа от дневния ред на заседанието на парламента в сряда. Инициатор на промените в Министерски съвет, а те предвиждат направените през лятото на 2018 г. изменения да влязат в сила на 1 юли тази год

Най-малко четирима турци загинали при пожара на два кораба в Черно море

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258524

Най-малко четирима турци загинали при пожара на два кораба в Черно мореНай-малко четирима граждани на Турция са загинали при пожара, избухнал в понеделник на два кораба в района на Керченския проток край Крим. Издирват се още четирима турци, предаде агенция ТАСС, като се позова на изявление на турското външно министерство. По предварителни данни на борда на двата плавателни съда са се намирали 16 турски граждани.

Дрон спря полетите на летище до Ню Йорк

https://dnes.dir.bg/intsidenti/dron-sprya-poletite-na-letishte-do-nyu-jork

Пилоти забелязали хвърчащите машини, които били на километър височина

Джон Кери към Доналд Тръмп: Подайте си оставката!

http://clubz.bg/78579-djon_keri_kym_donald_trymp_podajte_si_ostavkata

Джон Кери. Снимка EPA/БГНЕС

"Подайте си оставката" - така бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери отговори на въпрос какво би казал на американския президент Доналд Тръмп, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

Кери участва в Световния икономически форум в Давос, където президентът на САЩ отказа да се появи.

Бившият първи дипломат не изключи и възможността да участва в изборите за президент през 2020 г. 

"Вече заявих публично, че не отхвърлям тази възможност, но в момента не планирам кампания", заяви 75-годишният Кери пред Си Ен Би Си.

В случай, че се кандидатира за държавен глава, Кери ще трябва най-напред да се справи с конкуренцията на останалите кандидати от Демократическата партия. Последна намерението си да участва в изборите заяви сенатор Камала Харис.

Джон Кери определи като срамно спирането на работата на американското правителство заради противопоставянето между конгресмените демократи и президента Тръмп по въпроса с финансирането на граничната стена с Мексико. Кери освен това обвини Тръмп в лъжи, особено по отношение на Парижкото споразумение за климата.
 

Владислав Шуригин: Няма причини за голяма война

http://pogled.info/svetoven/vladislav-shurigin-nyama-prichini-za-golyama-voina.100547

/Поглед.инфо/ През септември 2018 г. Русия проведе ученията „Изток-2018” - най-амбициозните учения в постсъветската си история. Според Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на Руските въоръжени сили, 297 000 войници, над 1000 самолета, хеликоптери и безпилотни летателни апарати, до 36 000 танкове, бойни машини на пехотата, бронетранспортьори и други бойни машини и 80 бойни кораба са взели участие. Основната цел на маневрите е да се провери реалното ниво на обучение на частите. Важното е, че тези маневри са най-високото ниво на проверка на бойните умения, на полевите, въздушни и морски умения на военните окръзи.

Рожденици на 23 януари

http://www.cross.bg/depytat-bivsh-otdelenie-1594569.html

/КРОСС/ Адела Пеева, режисьор Андреа, попфолк певица Д-р Веселин Бучков, началник отделение по Анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Здраве" - Велинград Виктор Божинов, режисьор Дарин Димитров, кмет на Търговище, бивш депутат от ГЕРБ в 43-ото НС Денис Ризов, продуцент, басист на група „Ахат" Йордан Ефтимов, поет, литературен критик Константин Атанасов, композитор, музикант, бивш член на „Щурците" Д-р Спас Патишанов, началник АГ отделение в УМБАЛ „Пълмед" Татяна Петкова, областен управител на Сливен Ферихан Ахмедова, депутат от ДПС в 43-ото НС Хубен Черкелов, художник    

Катастрофа блокира движението на АМ „Струма“ край Бараково

http://regiona.bg/%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b0-%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%b4%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%bc/

Движението на автомагистрала “Струма” бе отбивано след Благоевград , заради инцидент на кръговото кръстовище на отбивката за село Бараково.

Катастрофата е станала снощи около 22 часа. На мястото е имало полицаи, които да отбиват преминаващите автомобили, пише струмабг. Там е имало два тира. По първоначална информация вероятно е станал инцидент с тежките камиони.

сн.илюстративна

 

Материалът Катастрофа блокира движението на АМ „Струма“ край Бараково е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Собственичката на каракала: Страх го е от котки. През първата година е по-труден за гледане от бебе

https://petel.bg/Sobstvenichkata-na-karakala--Strah-go-e-ot-kotki--Prez-parvata-godina-e-po-truden-za-gledane-ot-bebe__300137

Собственичката на каракала, който стресна пловдивчани, разказа пред "Нова телевизия" подробности за животното си. Тя призна, че има аб...

Правосъдното министерство: Без българско гражданство на големи чужди инвеститори

https://petel.bg/Pravosadnoto-ministerstvo--Bez-balgarsko-grazhdanstvo-na-golemi-chuzhdi-investitori__300135

Снимка Булфото Да не се дава българско гражданство на големи чужди инвеститори - това е една от промените в закона за българско гражданс...

В Северозападна България ще има валежи от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъжд

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7258518

В Северозападна България ще има валежи от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъждВремето ще остане облачно. На много места в страната ще има валежи: в Северозападна България - от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъжд. Ще духа слаб, след обяд в Източна и Южна България умерен вятър от юг-югоизток, в северозападните райони - от североизток. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса; максималните ще са

Стефанос Циципас - зрелият талант, призван да спре доминацията на тримата големи

https://www.dnevnik.bg/sport/2019/01/23/3378567_stefanos_cicipas_-_zreliiat_talant_prizvan_da_spre/?ref=rss


"Полуфинал в Големия шлем", смело заяви Стефанос Циципас, когато преди старта на сезона беше попитан какви са целите му през 2019 г. Гръцкият талант имаше нужда от едва три седмици, за да изпълни целта си. И да даде заявка за нещо много по-значимо в близко бъдеще.<br /><br />В неделя Циципас затвърди по впечатляващ начин статута си на една от най-големите надежди на световния тенис. 20-годишният грък детронира своя идол Роджър Федерер в четвъртия кръг на Аustralian Open,...

Без ток днес във Варна ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=389963

В два района край Варна са възможни електросмущения днес, 23 януари. Причината е обслужване и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, съобщиха от ЕРП-Север за Moreto.net. - от 09:00 ч. до 15:00 ч.

Пет причини да изберем свинската мас

//dariknews.bg/novini/liubopitno/pet-prichini-da-izberem-svinskata-mas-2143011

Свинската мас е била част от битието на българите в миналото. В последните години обаче тя не се радваше на особена почит и беше синоним на нездравословна храна. Смяташе се, че е вредна, защото съдържа много холестерол и вреди на кръвоносните съдове и сърцето. Днес тя отново се завръща в пълния си

Компании обявиха, че напускат Великобритания заради Брекзит

//dariknews.bg/novini/sviat/kompanii-obiaviha-che-napuskat-velikobritaniia-zaradi-brekzit-2143734

Редица компании се оттеглят от Великобритания заради Брекзит, пише в."Гардиън". Това е пореден удар за премиера Тереза Мей, която не може да осигури подкрепа за споразумението за условията на раздялата с Европейския съюз (ЕС).

Дончо Барбалов: Вдигаме глобите за некачествени ремонти в София и затягаме контрола над фирмите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7257981

Дончо Барбалов: Вдигаме глобите за некачествени ремонти в София и затягаме контрола над фирмитеЗа довеждащия транспорт до метрото няма да се плаща допълнителен билет, казва в интервю зам.-кметът по финанси, здравеопазване и транспорт на София Още акценти от интервюто:  Със 133 млн. лв. купуваме още автобуси, 15 електробуса, 13 трамвая и 10 метровлака Предлагаме 1,7 млрд. лв. бюджет. Ще инвестираме в столицата 632 млн. лв.

С критики към България Брюксел ще обяви първите си препоръки за продажбата на паспорти в ЕС

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/01/23/3378515_s_kritiki_kum_bulgariia_brjuksel_za_pruv_put_shte/?ref=rss


Европейската комисия днес се очаква да призове държавите членки на ЕС да засилят проверките на богати инвеститори, кандидатстващи за т.нар. златни визи, и да предупреди, че тези схеми са отворили блока за пране на пари, организирана престъпност и корупция, пише "Файненшъл таймс". Брюксел ще отправи първите си препоръки към държавите как да защитят от злоупотреби схемите за "инвестиции срещу статут", в рамките на които правителствата предлагат право на пребиваване или...

Прогноза за времето - 23 януари (сряда)

https://www.actualno.com/society/prognoza-za-vremeto-23-januari-srjada-news_717730.html

Днес на много места в страната ще има валежи: в Северозападна България - от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъжд. Значителни ще са количествата в Рило-Родопската област. Ще духа слаб, след обяд в Източна и Южна България умерен вятър от юг-югоизток, в северозападните райони - от североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°; максималните, в по-голямата част от страната, ще са между 6° и 11°, в северозападните райони по-ниски -

Брекзит без сделка къса връзката с Шенген

https://dnes.dir.bg/svyat/brekzit-bez-sdelka-kasa-vrazkata-s-shengen

Полицията на Острова разкри опасностите за сигурността по границата

Теми и гости в сутрешните блокове на телевизиите

http://www.cross.bg/tema-zhivo-bulgarskata-1594568.html

/КРОСС/ БНТ, „Сутрешен блок" Тема: Срещу двойния стандарт при храните. Омбудсманът Мая Манолова; Тема: "Офлайн" ли е българската икономика? Председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев; Тема: Схемата с ТЕЛК-овете - как да има повече контрол? Тема: Има ли разцепление в патриотичните редици - думата на ВМРО; Тема: Последните дни на януари най-тежки през годината - как да се справим? БТВ, "Тази сутрин" Тема: Епидемията се разраства - как да се предпазим от грипа? Тема: Започна ли животоспасяващата терапия на 9-годишния Стефчо? Директно от Букурещ! Тема: След критичния доклад на Европейската комисия - как ще се промени законът, за да спре търговията с българско гражданство за милиони? Тема: Ще плащаме ли по-високи осигуровки по предложение на работодателите? Дискусия в студиото; Тема: На живо от село Шарково: баба Дора с ново стадо Нова телевизия, „Здравей България" Тема: Момче пропадна в ледените води на язовир. Версията - опит за селфи. На живо от акцията по издирване. Тема: Смъртни случаи заради грипа. Има ли основание за паника? Говори проф. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология. Тема: След побой над фелдшер, здравни работници от Горна Оряховица заплашват с масови оставки. Тема: В "Дръжте крадеца" тръгваме по следите на сериен обирджия. Тема: Преди най-очакваното спортно събитие през зимата - Sofia Open

Синът на новия бразилски президент замесен в тъмни сделки

https://www.actualno.com/america/sinyt-na-novija-brazilski-prezident-zamesen-v-tymni-sdelki-news_717740.html

В Бразилия обвиняват сина на президента Жаир Болсонаро, че е наел на работа майката и съпругата на бивш полицай, подозиран че оглавява престъпна организация, съобщава Euronews. 37-годишният Флавио Болсонаро, който беше депутат в местния парламент в щата Рио де Жанейро, а от октомври е избран за сенатор, твърди, че е невинен, предаде БГНЕС. Обвиненията помрачиха първите 3 седмици от управлението на баща му, който дойде на власт с обещанието, че ще се бори с корупцията и връзкарството в политикат

Парламентът решава отлагането на закона за горивата

https://frognews.bg/novini/parlamentat-reshava-otlaganeto-zakona-gorivata.html

Народното събрание ще решава дали да отложи закона за горивата. Следваща точка от дневния му ред са промени в Закона за защита на личните данни.

Горя пожар в складово помещение на улица «Княз Борис I»

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2mdX3O8ywAs/

pojarnaНа 22.01.т.г. около 12.30 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за пожар, възникнал в складово помещение, разположено на поморийската улица «Княз Борис I», наети от 70- годишен помориец. От инцидента изгорял амбалаж :  600 картонени кутии за съхранение на банани и 50 кг. торба тор за ябълки / всичко на обща стойност около 650 лева/. Вероятна причина за пожара са искри от печка на твърдо гориво, разположена в съседно на склада помещение, чийто комин преминавал през изгорялата постройка.

23 януари в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=389928

Събития 393 г. – Римският император Теодосий I провъзгласява 9-годишния си син Хонорий за съимператор. 1482 г. – Излиза първо печатно издание на свещената еврейска книга Тора (Петокнижието) 1556 г. – При най-смъртоносното земетресение в историята, в провинция Шенси, Китай, загиват 820 000 души.

Заради ината на Тръмп за стената с Мексико ФБР няма пари да плаща на информатори

https://www.actualno.com/america/zaradi-inata-na-trymp-za-stenata-s-meksiko-fbr-njama-pari-da-plashta-na-informatori-news_717739.html

Служители на ФБР се оплакаха, че липсата на финансиране за американското правителство им пречи да плащат на техните информатори и да извършват операции под прикритие, пише БГНЕС Разследванията страдат от липсата на пари за пътуване, за да разпитат свидетели или средства за заплащане на преводачи, казват агенти по думите Том О'Конър, президент на Асоциацията на агентите на ФБР (FBIAA). "Всеки ден, с който липсата на пари продължава, оперативните пречки, създадени от затварянето, се влошава

Външният дълг на Русия през 2018 г. е намалял

http://pogled.info/svetoven/russia/vanshniyat-dalg-na-rusiya-prez-2018-g-e-namalyal.100546

/Поглед.инфо/ Външният дълг на Русия за 2018 г. е намалял с 64,4 млрд. долара или с 12,4%. Това са данните, които на 21 януари представи пресслужбата на „Банката на Русия”. По данните за 1 януари 2019 г. външният дълг на страната, според предварителните оценки на регулатора, е 452,7 милиарда долара.

В Германия се върнаха методите на ЩАЗИ

http://pogled.info/svetoven/evropa/v-germaniya-se-varnaha-metodite-na-shtazi.100545

/Поглед.инфо/ В опит да се спре ръстът на популярност на „Алтернатива за Германия“, властите на страната пристъпват към, честно казано, тоталитарен натиск срещу нея. Вместо да се бори срещу терористите, контраразузнаването на Германия търси компромати срещу една от най-големите партии на страната.

24 януари в историята

http://www.cross.bg/interfeiis-svetovna-voiina-1594653.html

/КРОСС/ 41 г. - По време на Палатинските игри в Рим Касий Херея убива император Калигула.1848 г. - Започва Калифорнийската златна треска в Сакраменто.1862 г. - Влахия и Молдавия се обединяват и създават държавата Румъния, а Букурещ е избран за столица на новата държава.1878 г. - Град Карнобат е освободен от турско робство.1895 г. - Кралицата на Хавайските острови Лилилукалани се отрича от трона и се обявява за привърженик на републиканско управление.1903 г. - САЩ и Канада създават комисия, която да определи границите на Аляска.1918 г. - С декрет в Съветска Русия е въведен Грегорианския календар.1920 г. - В Пещера е убит от екстремисти на ВМРО политикът и държавникът Михаил Такев.1922 г. - Американецът Кристиан Нелсън патентова сладоледа Ескимо.1924 г. - Петроград е преименуван на Ленинград.1933 г. - Дейци на ВМРО убиват в София народния представител, македонист Христо Трайков.1935 г. - В Ричмънд (САЩ) е пусната на пазара първата в света консервирана бира.1939 г. - При най-смъртоносното земетресение в Чили загиват около 30 хил. души.1940 г. - В Испания е забранено масонството.1940 г. - Състои се премиерата на американския драматичен филм Гроздовете на гнева.1942 г. - Втората световна война: Японските войски за първи път атакуват територията на Австралия.1944 г. - Втората световна война: Англо-американската авиация извършва бомбардировки върху градове Скопие и Враца, и селата Кунино (Врачанска област) и Беглеж (Плевенска област), загиват общо 124 души.1946 г

Виц на деня

http://www.struma.com/zabavno/vic-na-denya_144330/

Петокласник разказва на съседа си по чин:
- Вчера татко ме би два пъти...
- А, защо два пъти?
- Първия път ме би като му показах бележника пълен с двойки, а втория - като разбра, че това е неговият бележник от едно време...

23 януари в историята

http://www.cross.bg/stava-durzhava-purvata-1594567.html

/КРОСС/ 393 г. - Римският император Теодосий I провъзгласява 9-годишния си син Хонорий за съимператор.1482 г. - Излиза първо печатно издание на свещената еврейска книга Тора (Петокнижието)1556 г. - При най-смъртоносното земетресение в историята, в провинция Шенси, Китай, загиват 820 000 души.1558 г. - Руските войски нападат Ливония, което е начало на Ливонската война, целяща контрол на Русия над днешната територия на Естония и Латвия.1579 г. - Подписана Утрехтската уния, поставила основите на новата държава Нидерландия.1849 г. - Елизабет Блекуел се дипломира в Медицинския колеж в Дженива и става първата американка - лекар.1899 г. - Емилио Аквиналдо става първи президент на Филипините.1904 г. - Приет е Закон за университета, който преобразува Висшето училище в София в Български университет Братя Евлоги и Христо Георгиеви от Карлово (дн. Софийски университет „Св. Климент Охлидски")1928 г. - Професор Михаил Арнаудов издига кандидатурата на драматурга Иван Грозев за Нобелова награда за литература през 1929 г.1943 г. - Втората световна война: Британски войски успяват да завладеят Триполи от Нацистка Германия.1950 г. - Ерусалим е провъзгласен за столица на новосъздадената държава Израел.1953 г. - Екзекутиран е Йосиф Тончев, католически свещеник, осъден за противонародна дейност от комунистическия режим в България.1978 г. - Швеция става първата държава в света, която забранява аерозолните опаковки, като мярка за съхранение на озоновия слой.1997 г

Засега подновяването на договора за транзит на газ от Украйна е далеч

https://www.actualno.com/europe/zasega-podnovjavaneto-na-dogovora-za-tranzit-na-gaz-ot-ukrajna-e-dalech-news_717738.html

Преговорите за транзита на газ от Русия за Европа през украинска територия ще продължат след президентските избори в Украйна. Това са резултатите от срещата в Брюксел на ниво Украйна - Русия - ЕС. Междувременно страните споделиха взаимно изключващи се предложения, съобщава вестник "Независимая Газета", цитиран от Агенция "Фокус". Договорът за транзит на руски газ през украинската газопреносна система, подписан през 2009 година, е валиден до края на тази година. Условията на

Мозъкът започва да работи с пълна сила след 60 години

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/5hpEHuzR9_o/

mozykАмерикански лекари разрушават много митове за мозъка на човек над 60 години

Мозъкът на възрастен човек

Директорът на медицинския колеж в Университета Джордж Вашингтон твърди, че мозъкът на един възрастен човек е много по-пластичен, отколкото обикновено се смята. На тази възраст взаимодействието на дясното и лявото полукълбо на мозъка става хармонично, което разширява нашите творчески възможности. Ето защо сред хората на възраст над 60 години можете да срещнете много личности, които току-що са започнали своята творческа дейност.

Разбира се, мозъкът не работи толкова бързо, колкото в младостта. Въпреки това, той печели с гъвкавост. Ето защо с възрастта ние взимаме правилните решения и сме по-малко изложени на отрицателни емоции.
Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила.
С течение на времето количеството миелин, вещество, което насърчава бързото преминаване на сигнала между невроните, се увеличава в мозъка. Поради това интелектуалните способности в късната възраст се увеличават с 300% в сравнение със средната.

А пикът на активното производство на това вещество е около 60-80-годишна възраст. Интересен е и фактът, че след 60 години човек може едновременно да използва двете полукълба. Това ни позволява да разрешим много по-сложни проблеми.

Професор Мончи Ури от Университета в Монреал счита, че мозъкът на един възрастен човек избира най-енергийно интензивния начин, като оставя всичко ненужно и използва само правилните възможности за решаване на проблема. Беше проведено проучване, в което участват различни възрастови групи. При преминаването на тестовете младите хора бяха объркани, а тези над 60 г. взеха правилните решения.

Сега нека разгледаме особеностите на мозъка работа на възраст от 60-80 години. Те са наистина впечатляващи.

Характеристики на мозъка на възрастен човек

Невроните на мозъка не умират. Между тях просто се губят връзки, ако човек не се занимава с умствена работа.

След 60-годишна възраст човек по време на вземането на решения използва не само едно полукълбо както младите хора, но и двете.
При здравословен начин на живот пълен с умствена дейност, интелектуалните способности не намаляват с възрастта, а се увеличават, достигайки връх към 80, а понякога дори и 90 години.

Така че не се страхувайте от старостта. И винаги се развивайте интелектуално, за да работи мозъкът с пълна сила и се интересувайте от живота!

НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за евровота. Чака обяснения

http://clubz.bg/78578-nfsb_preustanovqva_pregovorite_s_vmro_za_evrovota_chaka_obqsneniq

Конфликтите между партиите в рамките на малкия коалиционен партньор във властта - "Обединени патриоти", изглежда се задълбочават. Има развитие от рано сутринта в сряда - официална декларация от НФСБ на Валери Симеонов. 

В самия й край се казва:

"Националният изпълнителен комитет на НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за горепосочените медийни изяви."

Въпросните медийни изяви за изброени в документа. Ето ги и тях, описани от партията на Симеонов. Първо:

На 18.01.2019г. в Казанлък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си позволи да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определи като „несериозни“. За разлика от него ние не определяме като „несериозен“ пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение.

Причината за тази "конфликтна точка" е това, че Симеонов и депутатите му в рамките на "Обединени патриоти" не подкрепиха предложението на военния министър Каракачанов и правителството като цяло за старт на преговори със САЩ за купуване на F-16 за Военновъздушните сили. С мотиви - различни от тези на "Атака" и БСП. 

Вторият случай на нападки от ВМРО според НФСБ е упрек на Каракачанов към партньорите му, "че „се ослушвали“, когато решил „да се захване“ с циганския въпрос, въпреки категоричната подкрепа изразена от Валери Симеонов в позиция по БНТ на 17 януари."

"Припомняме, че Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността, остана пасивен и безмълвен при по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. „Шекер махала“ в Пловдив. Етническите сблъсъци бяха предотвратени с активната намеса на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер - не по сигурността) от местната власт и МВР.

Следва трети аргумент в декларацията: 

"На 22 януари ВМРО излезе с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига „оригинални“ законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ). Странно за управляваща партия звучат лозунги като „български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми“, когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт."

"По същия начин звучи и призива за „реализиране на ревизията в инвалидните пенсии ... “!? За сведение на колегите ни от ВМРО, ревизията в инвалидните пенсии се „реализира“ вече шести месец чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт."

Според НФСБ декларацията на ВМРО от вчера оставя "общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори".

Тази сутрин пред БНТ депутатът от ВМРО Милен Михов обяви, че проблемите в "Обединени патриоти" били по-скоро междуличностни. Но партията искала да се работи за общо явяване на европейските избори през май. 

Късно снощи от НФСБ разпространиха и друга декларация - но в отговор на третия коалиционен партньор в "Обединени патриоти" - "Атака". Малко след като от партията на Волен Сидеров обвиниха партията на Валери Симеонов, че е провалила заседание на парламентарната група, вторите реагираха така:

Заседанията на парламентарната група не са редовни, а се организират епизодично по решение на прeдседателя на групата  Волен Сидеров.

За провеждането на заседания на ПГ „Обединени патриоти“ председателят на парламентарната група съобщава на секретариата, който уведомява депутатите по телефона или чрез SMS. За заседанието на 22.01.2019 г. не са уведомени нито секретариатът, нито депутатите - голяма част от които са от провинцията.

От партия „Атака“ не е присъствал никой - за кратко е дошъл Десислав Чуколов с екип на телевизия „Алфа“, като е напуснал стаята на групата ОП веднага след приключване на снимките. 

ПП НФСБ определя съобщението от ръководството на "Атака" като некоректно и подвеждащо медиите. За съжаление, проблемите в организацията и ръководството на парламентарната група видимо очакват своето решаване.

 

Грипна епидемия е обявена в 14 области

//dariknews.bg/novini/bylgariia/gripna-epidemiia-e-obiavena-v-14-oblasti-2143729

14 области на страна вече са в грипна епидемия. От днес във ваканция са и учениците в Сливен и Хасково - децата там няма да учат до понеделник включително.
 

Повече от 416 000 софиянци се возят сами в колата на път за работа

https://petel.bg/Poveche-ot-416-000-sofiyantsi-se-vozyat-sami-v-kolata-na-pat-za-rabota__300134

Снимка Булфото Над 416 000 софиянци пътуват сами в колата на път за работа. Това става ясно от проучване на инициативите „Визия за София“...

Лечение и приложение в "Клиника Нова"

https://petel.bg/Lechenie-i-prilozhenie-v-Klinika-Nova__299221

Лечение на сънна апнея и хъркане - NightLase® Сънната апнея се проявява с различни симптоми и се предизвиква от различни фактори. Когато липс...

БАБХ информира за чумата по свинете и дребните преживни животни

https://petel.bg/BABH-informira-za-chumata-po-svinete-i-drebnite-prezhivni-zhivotni__300133

Снимка Булфото Агенцията по храните ще представи данни от проведената миналата седмица в България международна одитна мисия, свързана ...

Момчето, което пропадна под леда в язовира в Марково, било здраво физически и можело да плува

https://petel.bg/Momcheto--koeto-propadna-pod-leda-v-yazovira-v-Markovo--bilo-zdravo-fizicheski-i-mozhelo-da-pluva__300132

Момчето, което пропадна под пропукалия се лед в язовира край пловдивското село Марково, било здраво физически и можело да плува много доб...

Прогноза за времето - 23 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=389927

Над Черноморието ще е облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето е 3 бала. И през следващото денонощие ще остане облачно.

На 23 януари рожден ден има

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7258051

На 23 януари рожден ден имаДенис Ризов, музикант и продуцент Адела Пеева, режисьорка Андреа (Теодора Андреева), попфолк певица Виктор Божинов, режисьор Д-р Дарин Димитров, кмет на Търговище Йордан Ефтимов, поет и литературен критик Константин Атанасов, композитор и музикант Спас Патишанов, началник-отделение по акушерство и гинекология, УМБАЛ “Пълмед” Татяна Петкова,

Св. свщмчк Климент, еп. Анкирски. Св. мчк Агатангел. Св. Павлин, еп. Нолански

http://www.cross.bg/kliment-agatangel-ankirski-1594566.html

/КРОСС/ Свети Климент се родил в гр. Анкира (днешната турска столица Анкара), в областта Галатия - една от люлките на малоазийското християнство, което оставило спомена за безбройни и славни изповедници на евангелската вяра. Своя бърз възход във вярата, благочестието и изповедническото мъжество той дължал на блажената си майка Ефросиния. Убедени в словата на апостола, че "не повярвал мъж бива осветен чрез вярваща жена" (1Кор. 7:14), нейните родители я омъжили за един закоравял езичник, но надеждите им не се оправдали. Този мъж не само не мислел да приеме вярата на жена си, но с всички средства полагал усилия да привлече нея към езичеството. По цели нощи вярващата християнка се молила на Бога да й дари или духовно единство, или пълна разлъка с този неповярвал мъж. Господ се отвърнал от този порочен човек, като непотребен Свой раб, и той скоро умрял, като оставил Ефросиния с пеленаче на ръце, на което дали името Климент.Когато той бил на 12 години, умряла и майка му. За останалия сирак се погрижила приятелката на майка му, богатата и благородна София, която нямала деца. Тя била много състрадателна. По време на един глад в Галатия мнозина от жителите на Анкира оставяли на произвола на съдбата своите дечица, понеже нямали с какво да ги хранят. Климент, който и след майчината смърт се намирал под добро влияние, събирал тези дечица и ги водел в дома на София, а тя ги хранила и обличала

С критиките за "златни визи" за инвеститори Европа биела най-малките

http://clubz.bg/78577-s_kritikite_za_zlatni_vizi_za_investitori_evropa_biela_naj_malkite

„Поне половината държави в ЕС предлагат визи срещу инвестиции. В случая ми се струва, че бият най-малките.”

Това коментира тази сутрин пред бТВ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията информациите, че България е критикувана за издаването на визи на ивнвеститори.

Както е известно, очаква се България да бъде критикувана от Брюксел за начина, по който чужденци получават българско гражданство - залегнал в Закона за българското гражданство. Очаква се докладът да излезе днес. В него се коментира издаването на  т. нар. „златни визи” – гражданство срещу инвестиция от 1 млн. лв. В документа се посочва, че Малта, Кипър и България са страни, в които действа  схема за продажба на гражданство.

Тихомир Безлов обаче представи и таблица за продадените „златни визи” за пет години в различни държави от съюза:

Според него Гърция и Кипър имат намерение дори да разширят програмите си за гражданство срещу инвестиции, защото виждат ефект.

"У нас Министерството на правосъдието говори за прекратяване на програмата, но Министерството на икономиката е на мнение, че има смисъл от нея и не трябва да бъде спирана", коментира още Безлов.

Именно проект на Министерството на правосъдието, представен вчера за обществено обсъждане, се предлагат значими промени. Между другото - някакво преформатиране на Държавната агенция за българите в чужбина не е залегнало. 

Kaтo ocнoвни пpoмeни oт министерството изpeждaт oтпaдaнe нa възмoжнocттa зa пoлyчaвaнe нa бългapcĸo гpaждaнcтвo нa ocнoвaниe инвecтиции, cъĸpaщaвaнe нa cpoĸoвeтe и пpeцизиpaнe нa ĸpитepиитe зa пpeдocтaвянe нa бългapcĸo гpaждaнcтвo, въвeждaнeтo нa изиcĸвaнe ĸaндидaтитe зa гpaждaнcтвo нa ocнoвaниe нa пpoизxoд дa влaдeят бългapcĸи eзиĸ и дa имaт paбoтa и дoxoд в cтpaнaтa.

Проектът ще бъде обсъден на 30 януари от Съвета за развитие към Министерския съвет и ще бъде публикуван за обществено обсъждане, съобщиха от МП.

Само преди дни пък визцепрезидентът Илияна Йотова заяви пред Клуб Z на среща, посветена на българското гражданство, че вече почти няма желаещи за виза чуждестранни инвеститори.

А преди ден се разбра за интересен случай - руският милиардер Сергей Адониев е получил български паспорт срещу инвестиция през 2008 г., въпреки че през 1998 г. е бил осъден в САЩ за пране на пари. За присъдата е имало предостатъчно информация в медиите от това време, но тя е останала тайна за българските власти. Чак сега - 10 години по-късно, след сигнал на Антикорупционния фонд и партньорски служби паспортът на Адониев все пак е бил отнет. 

 

Хороскопът за деня: Скорпиони предстоят промени, Козирог отдайте се на веселие

http://regiona.bg/%d1%85%d0%be%d1%80%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf%d1%8a%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%8f-%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bf%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%be/

Хороскоп за 23 януари 2019

Хороскоп Овен (21 март – 20 април) В настоящия момент нещата определено не са съвсем във ваша полза, но това не означава, че трябва да спрете или да се ядосвате. Просто потърсете други пътища, а често пъти просто се налага да почакате.

 

Хороскоп Телец (21 април – 21 май) Днес обръщайте по-малко внимание на това какво говорят и по-голямо на това какво правят. Преднамерено или не, но могат да ви заблудят. Не разчитайте на омайните приказки, а по-скоро на интуицията си.

 

Хороскоп Близнаци (22 май – 21 юни) Днес ще ви се струват напълно нормални най-невероятни неща. Построените от вас пясъчни замъци ще се задържат удивително дълго. Защо пък да не направите и нещо от по-устойчив материал…

 

Хороскоп Рак (22 юни – 23 юли) Днес ще бъдете направо неприлично разсъдливи и практични. Не си струва да сте чак толкова старателни, спомнете си и за радостите в живота. Ако не ги намирате – създайте ги.

Хороскоп Лъв (24 юли – 23 август) Днес трябва да се осъществи едно отдавна чакано събитие. Може би ще се наложи именно заради това да промените предварителните си планове, но пък усилията ще си струват.

 

Хороскоп Дева (24 август – 23 септември) Днес ще демонстрирате спокойствие, но дали наистина се чувствате по този начин. Едва ли ще ви свърта на едно място. По-добре си намерете някоя по-подвижна работа, че иначе доста ще се изнервите.

 

Хороскоп Везни (24 септември – 23 октомври) Днес ще се наложи малко да поукротите желанието ви да сте лидери. Опитайте се да избягвате темата – “кой е шефът тук?” и внимавайте по кои въпроси ще застанете в опозиция.

Хороскоп Скорпион (24 октомври- 22 ноември) Ситуацията, в която се намирате в момента е променлива. Бъдете готови да приемете новото положение на нещата, без да драматизирате излишно.

 

Хороскоп Стрелец (23 ноември – 21 декември) Днес ще бъдете необикновено красноречиви и удивителни, така че насрочвайте срещи и разговори. Успехът ви е в кърпа вързан.

 

Хороскоп Козирог (22 декември – 20 януари) Днес може да бъдете душата на компанията, естествено, ако не решите да останете сами. Днес може да си позволите всякакви волности, това само ще забавлява околните.

 

Хороскоп Водолей (21 януари – 19 февруари) Днес ще бъдете сборна точка за информация. Опитайте да я синтезирате и подредите, защото ползата от това ще е главно за вас.

Хороскоп Риби (20 февруари – 20 март) Не се изхвърляйте с твърде патетични изказвания, не всички могат да издържат на толкова експресивност. Може да посетите някое културно мероприятие или пък само да организирате такова. Най-важното е да не потискате творческия си импулс.

Материалът Хороскопът за деня: Скорпиони предстоят промени, Козирог отдайте се на веселие е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Ирландците си отмъщават на британците за Брекзит

http://pogled.info/svetoven/evropa/irlandtsite-si-otmashtavat-na-britantsite-za-brekzit.100544

/Поглед.инфо/ В Северна Ирландия пред съда на град Лондондери автомобил, пълен с експлозиви, експлодира. Избегнати са жертви, защото някой (вероятно самите изпълнители) са се обадили в полицията и са предупредили за предстоящата експлозия. По подозрение за извършване на атаката са задържани четирима души.

Михаил Хазин: Точка на кипене

http://pogled.info/svetoven/russia/mihail-hazin-tochka-na-kipene.100543

/Поглед.инфо/ Многобройни истории за депутати и чиновници, както и за техните близки роднини, които са носители на откровено антисоциални глупости, купуват/притежават милиарди долари в имущество, грубо нарушават руските закони (например, бият хора на кръстовища, шофират в нетрезво състояние и др.), се плодят по невероятен начин. Очевидно, от максимална любов на хората, те също се опитват да приемат закони за защита на репутацията на длъжностните лица и в същото време непрекъснато увеличават данъците върху обикновените трудещи се (като в същото време увеличават пенсиите си).

Хакери шокираха американци с предупреждение за ядрена атака

//dariknews.bg/novini/sviat/hakeri-shokiraha-amerikanci-s-preduprezhdenie-za-iadrena-ataka-2143725

Компания за производство на камери за сигурност предупреди клиентите си да сменят паролите, заради злонамерени хакерски атаки, пише АФП.
 
Семейство в малък град край Сан Франциско изпаднало в паника, след като камера за сигурността, монтирана в дома

Предотвратиха терористичен акт в САЩ

//dariknews.bg/novini/sviat/predotvratiha-teroristichen-akt-v-sasht-2143726

Властите в щата Ню Йорк предотвратиха терористична атака, съобщава Ей Би Си.
 
Трима млади мъже на 18, 19 и 20 години били задържани заради план да атакуват мюсюлмани в малко градче край щатската столица Олбани.
 
В къща

Не се страхувай от бавното израстване

http://www.cross.bg/izrastvane-bavnoto-strahyvaii-1594565.html

/КРОСС/ "Не се страхувай от бавното израстване. Страхувай се от това да стоиш неподвижно." китайски мъдрости

Покъртителни са последните думи на футболна звезда от изчезналия самолет

https://petel.bg/Pokartitelni-sa-poslednite-dumi-na-futbolna-zvezda-ot-izcheznaliya-samolet__300131

Аржентинският футболист Емилиано Сала е предупредил свой приятел, че умира на борда на самолет, който скоро ще се разбие. Както е известно...

Строежът в къмпинг "Градина" бил напълно законен, правели ресторант с паркинг

https://petel.bg/Stroezhat-v-kamping-Gradina-bil-napalno-zakonen--praveli-restorant-s-parking__300130

Строежът на къмпинг "Градина" край Созопол би напълно законен, обявиха преди минути по "Нова телевизия". "Строи се ресторант с паркинг. ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване