Кола се метна в блато в Бургас, ври от полиция

https://petel.bg/Kola-se-metna-v-blato-v-Burgas--vri-ot-politsiya__300156

Снимка флагман.бг Лек автомобил се метна в блатото близо до Аутлета на пътя Поморие-Бургас, съобщават читатели на Флагман.бг. Превозн...

Автомобил се опита да „нахлуе” в сградата на президентството във Варшава

http://www.struma.com/bulgariya/avtomobil-se-opita-da-nahlue-v-sgradata-na-prezidentstvoto-vuv_144689/

Полските власти уточниха, че не става въпрос за терористичен акт

Автомобил се вряза в огражденията пред входа на президентския дворец в полската столица Варшава. Властите уточниха, че не става въпрос за терористичен акт.

Шофьорът е задържан. Предполага се, че той е седнал зад волана под въздействието на наркотици или алкохол. При инцидента е пострадал един полицай, който е настанен в болница без опасност за живота.

Миналата седмица кметът на полския град Гданск беше убит, след като беше намушкан с нож по време на благотворително...

Продължава

НФСБ прекрати преговорите с ВМРО за общо явяване на евровота

https://offnews.bg//politika/nfsb-prekrati-pregovorite-s-vmro-za-obshto-iaviavane-na-evrovota-696022.html

Разривът между отделните формации в т. нар. "Обединени патриоти" продължава да се задълбочава. Партията на Валери Симеонов НФСБ официално обяви, че прекратява преговорите с ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов за общо явяване на изборите за Европейски парламент.

"В последните дни, за пореден път, станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията", заявяват от НФСБ в политическа декларация.

"На 18.01.2019г. в Казанлък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си позволи да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определи като „несериозни“. За разлика от него, ние не определяме като „несериозен“ пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение.

Каракачанов упрекна партньорите си, че „се ослушвали“, когато решил „да се захване“ с циганския въпрос, въпреки категоричната подкрепа изразена от Валери Симеонов в позиция по БНТ на 17 януари. Припомняме, че Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността, остана пасивен и безмълвен при по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. „Шекер махала“ в Пловдив. Етническите сблъсъци бяха предотвратени с активната намеса на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер - не по сигурността) от местната власт и МВР.

На 22 януари ВМРО излезе с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига „оригинални“ законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ).

От НФСБ посочват и че за проблема с проблема с продажбата на български паспорти отговорността е именно на партията на Каракачанов. В декларацията се казва:

Странно за управляваща партия звучат лозунги като „български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми“, когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт.

По същия начин звучи и призива за „реализиране на ревизията в инвалидните пенсии ... “!? За сведение на колегите ни от ВМРО, ревизията в инвалидните пенсии се „реализира“ вече 6-ти месец, чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт.

Без да коментираме останалите спорни текстове, общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори.

Националният изпълнителен комитет на НФСБ, преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за горепосочените медийни изяви", се казва в декларация на партията на Валери Симеонов, разпратена до медиите.

Предстоящото днес посещение на Ердоган в Москва - водеща тема на турския печат

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258633

Предстоящото днес посещение на Ердоган в Москва - водеща тема на турския печат Предстоящото днес посещение на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Москва е сред водещите теми на турския печат тази сутрин. "Критично важна среща в Москва" ("Йени шафак"), "Вниманието на света е насочено към тази среща" ("Стар"), "Среща в Москва за създаването на зона за сигурност" ("Акшам"),

Драма в Мелбърн, четири мачбола не стигнаха на Серена Уилямс срещу Каролина Плишкова

https://offnews.bg//tenis/drama-v-melbarn-chetiri-machbola-ne-stignaha-na-serena-uiliams-sresht-696021.html

В изключително зрелище се превърна полуфиналът от Откритото първенство на Австралия между Серена Уилямс и Каролина Плишкова. Чешката тенисистка успя да наложи волята си след 6:4 4:6 7:5 като в решителния трети сет навакса пасив от 5:1 гейма.

Първият сет започна отлично за Плишкова, която реализира пробив и при 3:1 бе близо до втори такъв. По-голямата от сестрите Уилямс обаче успя да удържи подаването си, но продължи да изпитва трудности при посрещането. Без да даде на съперничката си точка за пробив, Каролина затвори първата част при резултат 6:4.

Втората част също започна силно за чехкинята, която отново проби за 3:2. Серена отказа да се предаде, а упоритостта ѝ бе възнаградена с три точки за връщане на пробива. Седемкратната шампионка в Австралия успя да върне пробива, а до края на сета бе безпощадна и го спечели с 4:6.

Силната игра на американката продължи и в третия сет. В него тя бързо достигна преднина от 5-1 и изглеждаше въпрос на време мачът да свърши в нейна полза. При приземяване след сервиз Уилямс получи контузия в глезена след което Плишкова получи възможност да върне един пробив. Чехкинята успя да се справи с тази задача, а при резултат 5:4 спаси два мачбола. Движенията на носителката на 23 титли от Големия шлем бяха силно ограничени от болките в глезена, което пролича и в следващия гейм, в който бе пробита на 0. Минути по-късно Плишкова я довърши и сложи край на участието ѝ в турнира, класирайки се за първи път на полуфинал в Австралия.

В спора за място на финала Каролина Плишкова ще се изправи срещу Наоми Осака от Япония, която срази в два сета украинката Елина Свитолина 6:4 6:1 

Драма в Мелбърн, четири мачбола не стигнаха на Серина Уилямс срещу Каролина Плишкова

https://offnews.bg//tenis/drama-v-melbarn-chetiri-machbola-ne-stignaha-na-serina-uiliams-sresht-696021.html

В изключително зрелище се превърна полуфиналът от Откритото първенство на Австралия между Серина Уилямс и Каролина Плишкова. Чешката тенисистка успя да наложи волята си след 6:4, 4:6, 7:5 като в решителния трети сет навакса пасив от 5:1 гейма.

Първият сет започна отлично за Плишкова, която реализира пробив и при 3:1 бе близо до втори такъв. По-малката от сестрите Уилямс обаче успя да удържи подаването си, но продължи да изпитва трудности при посрещането. Без да даде на съперничката си точка за пробив, Каролина затвори първата част при резултат 6:4.

Втората част също започна силно за чехкинята, която отново проби за 3:2. Серина отказа да се предаде, а упоритостта ѝ бе възнаградена с три точки за връщане на пробива. Седемкратната шампионка в Австралия успя да върне пробива, а до края на сета бе безпощадна и го спечели с 4:6.

Силната игра на американката продължи и в третия сет. В него тя бързо достигна преднина от 5-1 и изглеждаше въпрос на време мачът да свърши в нейна полза. При приземяване след сервиз Уилямс получи контузия в глезена след което Плишкова получи възможност да върне един пробив. Чехкинята успя да се справи с тази задача, а при резултат 5:4 спаси два мачбола. Движенията на носителката на 23 титли от Големия шлем бяха силно ограничени от болките в глезена, което пролича и в следващия гейм, в който бе пробита на 0. Минути по-късно Плишкова я довърши и сложи край на участието ѝ в турнира, класирайки се за първи път на полуфинал в Австралия.

В спора за място на финала Каролина Плишкова ще се изправи срещу Наоми Осака от Япония, която срази в два сета украинката Елина Свитолина 6:4 6:1 

Медици излизат на протест в Пловдив

https://zaistinata.com/%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%b2-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2/

Медиците от МБАЛ „Свети Мина“ организират протест пред Община Пловдив на 25 януари- петък, от 12.00 часа. Двата синдиката в лечебното заведение подкрепят исканията на персонала за  по-високо заплащане и настояват за среща с кмета на града, за започване на преговори преди гласуването на  Бюджет 2019-а в края на месеца, съобщи регионалното издание „Под тепето“. […]

Турският президент Реджеп Ердоган ще посети Москва

http://www.struma.com/bulgariya/turskiyat-prezident-redjep-erdogan-shte-poseti-moskva_144688/

Той ще се срещне с руския си колега Владимир Путин

Турският президент Реджеп Ердоган пристига на посещение в Москва.

Той ще се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Очаква се двамата да обсъдят широк кръг от въпроси, сред които общите енергийни проекти на двете страни.

Акцент по време на разговорите ще бъде ситуацията в Сирия след решението на САЩ да изтеглят военните си от страната.

Двамата лидери ще обсъдят идеята за създаване на буферна зона от около 30 километра в района на Северна Сирия.

Продължава

Известна наша актриса осъди мисленето на днешните младежи

http://www.varna24.bg/news/844010.html

Койна Русева се дразни на безотговорните родители, с които й се налага да се сблъсква ежедневно. За ...

Как да се освободим от стреса според зодията си? (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kak-da-se-osvobodim-ot-stresa-spored-zodiiata-si-video-2143553

Стресът днес е стотици пъти по-силен отколкото в миналото. Неслучайно е наричан „болестта на ХХ век”, а и XXI век не изглежда много по-различен в това отношение. От кариерата - до личния живот - всички имаме безброй причини да чувстваме напрежение и натиск.

Има ли еф

Утре опасните кодове над страната стават повече и се вдига степента

http://www.varna24.bg/news/844004.html

Четири области в Южна България днес са с предупреждения за опасно време и "жълт" код ...

Китай ще продължи да разширява пазарния достъп за чужди инвеститори

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258598

Китай ще продължи да разширява пазарния достъп за чужди инвеститори
Вчера говорителят на Държавната комисия за развитие и реформи Мън Уей заяви, че страната ще продължи с мерките за разширяване на пазарния достъп и ще позволи на чуждестранни физически и юридически лица да бъдат еднолични собственици на бизнеси в повече области. Същевременно ще се усъвършенства и законовата рамки за инвестициите,

Парламентът решава дали да отложи спорните промени в Закона за горивата

http://econ.bg/Новини/Парламентът-решава-дали-да-отложи-спорните-промени-в-Закона-за-горивата_l.a_i.768593_at.1.html

Парламентът ще решава днес дали да отложи с 6 месеца спорните промени в Закона за горивата. Проектът ще бъде обсъден на първо четене от...

Не е шега. Борисов и Караниколов ще прережат лентата на цех за автомобилни фарове

http://www.transmedia.bg/2019/01/23/%d0%bd%d0%b5-%d0%b5-%d1%88%d0%b5%d0%b3%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d1%89%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%80/

Премиерът Бойко Борисов министърът на икономиката Емил Караниколов и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев ще открият цех за производство на автомобилни фарове.

Строителството на новия завод беше започнато през март 2017 г. от турската компания „Са-Ба“. През 2018 г. тя бе купена от Varroc Lighting Systems, базирана в Плимът, САЩ, която е част от индийската група Varroc.

До края на годината работните места ще са 100 с тенденция да се увеличават. Стартовата средна заплата е над 700 лв., а за работниците от Димитровград и Хасково е осигурен транспорт, храна и отделно ваучери за храна, информират от общината в Димитровград.

Общата стойност на инвестицията е около 8 млн. евро.

Подновяват издирването на 15-годишно момче, потънало в замръзнал водоем

http://nakratko.bg/category/58/170027/


Тази сутрин ще бъде подновено издирването на тялото на 15-годишното момче, което потъна вчера в замръзнал водоем край пловдивското село Марково. Издирването снощи продължи до 20 ч. Очаква се водолазите да влязат пак към 10 часа днес.

Кметът на Марково: Трите момчета отишли на язовира, за да си направят интересни селфита

http://www.varna24.bg/news/843998.html

От тази сутрин подновяват издирването на 15-годишното момче, което снощи се удави в микроязовир ...

Първа снимка на рома, скочил да коли полицай със сабя

http://www.varna24.bg/news/843990.html

Ромът, който посегна със самоделна сабя на полицай в Сливен и го заплаши с убийство и с палеж на ...

По-високите осигурителни вноски скараха бизнеса и синдикатите

http://www.varna24.bg/news/843985.html

По-високи осигурителни вноски за служителите – това е един от приоритетите, по които през тази ...

Роналдо прие 2-годишна условна присъда и 19 млн. евро глоба

http://www.struma.com/lyubopitno/ronaldo-prie-2-godishna-uslovna-prisuda-i-19-mln-evro-globa_144687/

Футболната легенда призна вината си!

Футболната икона Кристияно Роналдо прие да плати глоба от 18,8 милиона евро и 23 – месечна условна присъда, след като се призна за виновен по обвинение в укриване на данъци в Испания.

Роналдо пристигна в съда под ръка с Джорджина Родригес, облечен изцяло в черно. Футболистът бе принуден да влезе пеша в сградата на съда и да мине покрай папараците, тъй като съдията отказа да му разреши да влезе с кола в двора на сградата.trafficnews.bg

При -45 градуса две момиченца избягаха от детска градина в Сибир

http://www.varna24.bg/news/843980.html

Две момиченца са избягали от детска градина в Русия при температура от -45 градуса, съобщава БГНЕС. ...

Рецидивистът, нападнал баба Иванка в Гурково - баща на 7 деца и дядо на внучета

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258631

Рецидивистът, нападнал баба Иванка в Гурково - баща на 7 деца и дядо на внучетаМъжът се оказа баща на 7 деца и дядо на внучетаОкръжната прокуратура в Стара Загора, която наблюдава разследването срещу 39-годишния Кольо Рашков, който преби и ограби 83-годишната баба Иванка Койчева в град Гурково, ще поиска съдът да му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Убиецът от Борисовата градина" остава без адвокати, двама се отказаха

http://www.varna24.bg/news/843976.html

Двама от адвокатите на Йоан Матев - подсъдим за убийството преди 4 години в Борисовата градина на ...

С толкова пари ти казвам, че ще намалим страниците по делото КТБ

http://clubz.bg/78588-s_tolkova_pari_ti_kazvam_che_shte_namalim_stranicite_po_deloto_ktb

Помните ли едни фрази, когато явно поядосан от сумата, строителният предприемач Александър Ваклин казва:

"С толкова пари ти казвам, че ще мине през парламента да сменим закона - да са назначаеми тия тъпанари." Тъпанарите в случая са районните кметове... 

Нямам никаква идея откъде накъде на човек, правещ бизнес в България - и то сериозен, не със семки пред стадиона, - може да му мине през ума, че у нас се купуват дори кметовете. Или че закони се кроят "с кожа на клиента". Фантазьор някакъв... Сигурно Ваклин - макар и на пръв поглед любимец на прокуратурата и КПКОНПИ - участва в сложна многоходова комбинация на Сорос, да натопи стабилността и в частност нейните трима крепители.

Но както и да е...

Сетих се за думите на строителя обаче днес по повод това, че някой променил НК, а пък той - НПК, така че да не им окапят в залата устите на подчинените на прокурор Иван Гешев. Който вероятно с помощта на същите тези подчинени написа обвинение от 210 000 страници по КТБ. Че го и разпечата, че накрая се и оплака от това - че му е създало известни затруднения.

Разбира се, че е малоумие това, което се случва с четенето на КТБ толкова месеци.

Тогава къде е проблемът ли?

Проблемите са всъщност няколко.

Първият е, че променянето от полуграмотни - извинете - орки на коляно на постулати, засягащи основни жалони на такова консервативно нещо като правото, и то наказателното право, и то процеса, чрез който то действа и упражнява своето влияние за обществото - е парекселанс 101% гаранция, че всичко нормално ще се спасява презглава и ще бяга от тази държава. От измамения с единствения си дом, който не е срещнал правда и благодарение на това сега живее на улицата, до най-големите като ВАЦ, "Карфур ", предстои "Метро" и пр... В скоба - вицепрезидентът Илияна Йотова, която подписва "онова гражданство" за инвеститори, каза в понеделник буквално, че желаещи вече почти няма.

Да, днес едно нещо направено за "удобство" на едни хора, изглежда така (няма да коментираме те нормално ли е да внасят обвинителен акт, чието резюме - т.нар. диспозитив, се събира само в ЗИЛ). Но утре някой няма да научи в какво го обвиняват, благодарение на поправката на чл. 276. А на това - както е известно, имат право и най-неукият, и най-големият "звяр". Поне в обществата, които не си изяждат вождовете.

На второ място случката е доказателство, че у нас само държавното обвинение има невероятния комфорт да променя правилата на мача, докато го играе. Помислете си, ако някой от известните адвокати имаше тези прерогативи... Но, ок - държавата така действа и там, където дейстивтелно се борят с мафията, макар да не съм сигурен, че нашият случай е точно такъв.

Има един изключителен озадачаващ разнобой: при положение, че всеки твой хатър се задоволява моментално и немедленно - по най-безобразния начин за една съдебна система: с безумни протворечия, остри завои и "резки движения", внесени от правния Гаргантюа Дани Кирилов и разни бивши юрисконсултки от ГЕРБ (едната вносителка на нещо важно дори нямаше правно образование), имам един простичък въпрос:

Къде са резултатите?

Те са, да не обидим прокуратурата - повече от скромни. Не е ли фрапиращо такова противоречие? Защото нали знаете къде ще свършат обвиненията срещу например Вълчо Арабаджиев, който бил прал пари на баща си и майка си - големи данъкоплатци, които подслоняваха министрите на ЕС, като той трябва да "знае или предполага", че са придобити от престъпна дейност? Или, че Николай Банев е "изпрал един милиард". А дали са "читави" съответните лица е съвсем друг разговор...

Някои казват, че прокурор Иван Гешев ще е следващият Цацаров. Личното ми мнение е, че няма да е, защото аз например го харесвам, но това е друга тема - в кръга на шегата... Демагогията обаче е as father as son, както казват англичаните. Ако сравним последното мегаинтервю на Цацаров пред Слави (истински слагаческите му на други места не ги броим) и актуалните тв участия на Гешев, стилът е един - всичко добро ние сме изработили, за всичко лошо са виновни и ни пречат съдът, медиите на Прокопиев, законът, Лозан Панов, жената на Лозан Панов, кучето на Лозан Панов и понякога ЕК... За едни "факти и обстоятелства" се бълват купчина от клюкарски и позорящи подробности, за други се казва "не съм запознат", позовава се на следствената тайна, изобщо се сгушва в законно позволеното мълчание - по целесъобразност.

Окъпана в комфорта - ти да стреляш, а някой да мести мишената, за да има уж попадения, българската прокуратура няма нито една акция, която - освен в определени вестници, да не оставя съмнения. Че или е поръчкова, или ще катастрофира в съда, или и двете. Е, освен може би с ония сирийци с "хавалата", за която слушахме лекции колко страшен бич е за съвременното общество.

Тъжно е - да не би точно като на онзи безпочвен фантазьор Ваклин да почнат да ни минават разни мисли: че например държавното обвинение не брани държавния интерес на Република България, а някакви други интереси, идващи от "дълбоката държава".

Безпрецедентно! Откраднаха над 900 килограма храна от склад на БЧК

http://www.varna24.bg/news/843971.html

Над 900 килограма захар, ориз, грах, спагети и консерви са откраднати от склад на БЧК в Лом, ...

Путин и Ердоган обсъждат Сирия на среща в Кремъл

http://www.cross.bg/siriya-tyrtziya-erdogan-1594588.html

/КРОСС/ Очаква се Сирия да е водещата тема по време на разговорите между президентите на Турция и Русия днес в Кремъл. Срещата ще е в рамките на посещението на Реджеп Ердоган в Москва. Разговорите са на фона на решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да изтегли американските военни от Сирия, както и предупреждението му към Турция да не атакува кюрдските сили там след напускането на американците. Във фокуса на обсъжданията в последните седмици е и идеята за създаване на зона за сигурност в северна Сирия. Очаква се в дневния ред на срещата да е и проектът "Турски поток" за пренос на газ по дъното на Черно море до Турция. Газопроводът трябва да заработи до края на 2019 г.  

10 млн. евро глоба за производство на храни по двоен стандарт

http://www.moreto.net/novini.php?n=389974

Глобата за фирма, която произвежда храни с двойно качество в Европейския съюз, може да стигне 10 млн. евро или до 4% от годишния оборот. Това реши Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите на Европейския парламент. Двойният стандарт при продуктите да бъде включен в “черния списък” на ЕС за нелоялни и забранени търговски практики.

Криско продавал алкохол на черно?!

http://www.varna24.bg/news/843962.html

Много преди да стане известен, рапърът Криско въртял измами в дискотека край морето. Първата работа ...

Филм с българско участие е номиниран за "Оскар"

http://www.varna24.bg/news/843956.html

Черно-белият мексикански филм "Рим“ получи 10 номинации за "Оскар“. Интимното и лично ...

14 области на страната вече с в грипна епидемия

http://nakratko.bg/category/58/170026/


14 области на страна вече са в грипна епидемия. От днес във ваканция са и учениците в Сливен и Хасково – децата там няма да учат до понеделник включително. Вчера епидемия беше обявена и за София-област и Варненска област.

Малкият Стефко стигна до Румъния, парите за лечението му – не

http://www.varna24.bg/news/843951.html

Нов обрат в лечението на 9-годишния Стефан, който страда от спинална мускулна атрофия: въпреки че ...

Ниагарският водопад замръзна

http://www.struma.com/lyubopitno/niagarskiyat-vodopad-zamruzna_144686/

Температурите падат заради арктическа студена вълна, нахлуваща от Канада

Части от Ниагарския водопад замръзнаха, съобщава БНТ.

Мразовитото време превърна прочутата забележителност в спираща дъха гледка от ледени фигури.

В САЩ е в сила предупреждение за зимни бури за голям брой щати по източното крайбрежие с общо население от 100 милиона души.

Температурите падат заради арктическа студена вълна, нахлуваща от Канада.

flagman.bg

Партията на Валери Симеонов спира преговорите с ВМРО за общо явяване на евроизборите

http://www.transmedia.bg/2019/01/23/%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5/

 

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) прекратява  преговорите с ВМРО за общо явяване на европейските избори. Това се посочва в декларация на партията на Валери Симеонов, разпространена от пресцентъра ѝ в сряда.

„В последните дни за пореден път станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията“, се посочва в декларацията.

От НФСБ настояват ръководството на ВМРО да даде обяснения за медийните си изяви.

Коалицията между ВМРО, НФСБ и „Атака“ се тресе от скандали през последните месеци. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не присъства на коалиционните съвети, а сега става ясно, че и преговорите между Красимир Каракачанов и Симеонов се прекратяват.

По-късно Симеонов обясни пред журналисти в парламента, че коалицията може да се разпадне във всеки един момент и никога не е имало решение за общо явяване на евроизборите.

Освен това той каза, че не би подкрепил кандидатурата на Ангел Джамбазки от ВМРО за евродепутат.

От НФСБ посочват, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си е позволил да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определил като „несериозни“.

”За разлика от него, ние не определяме като „несериозен“ пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение”, посочват от НФСБ.

Освен това Каракачанов упрекнал партньорите си, че „се ослушвали“, когато решил „да се захване“ с циганския въпрос, въпреки категоричната подкрепа изразена от Валери Симеонов в позиция по БНТ на 17 януари.

”Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността остана пасивен и безмълвен при по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. „Шекер махала“ в Пловдив. Етническите сблъсъци бяха предотвратени с активната намеса на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер) от местната власт и МВР“, се посочва още в декларацията.

От НФСБ отбелязват, че няколко дни по-късно – на 22 януари, от ВМРО са излезли с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига „оригинални“ законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ).

„Странно за управляваща партия звучат лозунги като „български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми“, когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт. По същия начин звучи и призивът за „реализиране на ревизията в инвалидните пенсии … „!? За сведение на колегите ни от ВМРО ревизията в инвалидните пенсии се „реализира“ вече 6-и месец чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт”, посочват от партията на Валери Симеонов.

 

Освен това НФСБ не приема и искането на ВМРО от преди ден, управлението да се съсредоточи около приоритетите ѝ.

”Без да коментираме останалите спорни текстове, общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори“, отбелязват от НФСБ.

 

 

Жена предизвиква хаос по пътищата като се прави на умряла

http://www.varna24.bg/news/843942.html

65-годишна жена от Бобов дол ежедневно стопира автомобили по пътищата в общината, правейки се на ...

Спецакция в Югозапада! Щракнаха белезниците на трима, заради…

http://regiona.bg/%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%86%d0%b0%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d1%8e%d0%b3%d0%be%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d1%89%d1%80%d0%b0%d0%ba%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b7/

Арестуваха трима за кражби в Югозапада при мащабна акция на криминалисти от ОДМВР, служители от РУ Кюстендил, експерти и разследващи полицаи .

В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствени действия на 2 адреса в с. Граница и на 1 в Кюстендил. Открити и иззети са множество инструменти: електрически ъглошлайфове, шлайфмашини, електрически бормашини, водни помпи, електрически циркуляр, лазерен нивелир, комплекти гидории, електрически инструменти „Хилти, електрически двигатели, инструменти за полиране, компресори, професионална прахосмукачка, пароструйка, водоструйка и кухненски приспособления.

Освен това полицаите откриха готварски печки, хладилници, газови котлони, кутии с ръчни часовници, преносими компютри, , GPS навигация, 868 кутии с МР4 плеъра и аксесоари към тях, автомобилни гуми и части, електронни модули, състезателен картинг, малък състезателен мотопед, мотоциклет тип скутер, който се издирва чрез ШИС, обявен е за откраднат в Италия през 2016 г., и четириколесно превозно средство „Polaris“ , обявено за откраднато миналата година в Италия и обявено за издирване чрез Шенгенската информационна система.

Работата по установяване на произхода на иззетите предмети продължава. За някои има данни, че са откраднати в чужбина и се укриват на територията, обслужвана от РУ Кюстендил. Започнато е досъдебно производство по случая, процесуално-следствените действия са осъществени с прякото участие на прокурор от РП – Кюстендил

Материалът Спецакция в Югозапада! Щракнаха белезниците на трима, заради… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Шофьор прегази човек и избяга! Издирват го

http://www.varna24.bg/news/843937.html

Водач на неустановен автомобил издирват старозагорските пътни полицаи след сигнал за труп на мъж ...

Стихотворение на баташки диалект стана хит в социалните мрежи СНИМКА

http://www.struma.com/lyubopitno/stihotvorenie-na-batashki-dialekt-stana-hit-v-socialnite-mreji-snimka_144685/

Автентичната творба е дело на талантливия Борис Крумов Божков от град Батак

Стихотворение на чист баташки диалект стана хит в социалните мрежи. То е написано от талантливия Борис Крумов Божков, който е жител на град Батак.

Автентичната творба той успял да напише на 18 януари 2019 година и беше публикувана от неговата племенницата във фейсбук групата "ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАМЕ ГР. БАТАК И ИМАМЕ ВРЪЗКА С НЕГО".Само за няколко часа уникалното по рода си стихотворение беше споделено над 120 пъти и събра стотици лайкове и похвални...

Продължава

Фики проговори след побоя! Призна защо го нападнаха

http://www.varna24.bg/news/843931.html

За първи път Фики Сторарао говори за нападението срещу него и Гюлджан по Коледа. Певецът твърди, че ...

Д-р Георги Миндов: При първите симптоми на грип вземете противовирусен препарат

http://nakratko.bg/category/58/170025/


След първите симптоми на грип – температура, гадене, болки в мускулите, вземете веднага противовирусни препарати, които не са антибиотици. Това каза в предаването „Тази сутрин” общопракикуващият лекар д-р Георги Миндов.

Хърватия иска екстрадицията на сърбин от Австралия заради военни престъпления

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258624

Хърватия иска екстрадицията на сърбин от Австралия заради военни престъпления Обвиняван за военни престъпления сърбин, живеещ в Сидни от 27 години, е привлякъл вниманието на властите, след като блъснал жена на пътя, предаде ДПА. Австралийски вестник съобщи днес, че Зоран Тадич, 59-годишен, издирван от хърватските власти за избиването през 1991 г. на 43 души, живеел в тихо предградие на Сидни, откакто през 1992 г.

Министър Ангелкова на туристическо изложение с испанския премиер Педро Санчез

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7258622

Министър Ангелкова на туристическо изложение с испанския премиер Педро СанчезИмах честта да участвам в откриващата церемония на 38-ото издание на Международното туристическо изложение FITUR в Мадрид, което се провежда от 23 до 27 януари. На официалното събитие във форума на музея Прадо имах удоволствието да разговарям с министър-председателя на Испания Педро Санчез (Pedro Sanchez Perez-Castejon), министри,

Подкрепата за "Алтернатива за Германия" е на най-ниското си ниво от над 1 година

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/01/23/3378988_podkrepata_za_alternativa_za_germaniia_e_na/?ref=rss


Дясната антиимигрантска партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) губи позиции сред германските избиратели, сочи проучване, направено, след като службата за вътрешно разузнаване съобщи, че разследва партията, предаде вестник "Билд", цитиран от ДПА.<br /><br />Според проучването на социологическата агенция ИНСА, която е анкетирала 2044 души в края на миналата седмица, подкрепата за партията в момента е 13 процента - най-ниското равнище от над една година. Спадът само...

Проучване: Българите масово се возят сами в колите си на път за работа

https://pik.bg/проучване-българите-масово-се-возят-сами-в-колите-си-на-път-за-работа-news813952.html

Проучване: Българите масово се возят сами в колите си на път за работа

Над 416 000 софиянци пътуват сами в колата на път за работа. Това става ясно от проучване на инициативите „Визия за София“ и „Зелена София“ на Столичната община сред служители и работодатели в големи фирми. Повече от 60% от общо 694 800 работещи - по официални данни на НСИ, се придвижват с коли, като в някои компании делът им е значително по-голям. 90% от тях пък ползват собствения си автомобил, в който са сами, уточнява изследването. Анкетата има за цел да проучи предпочитаните начини за придвижване до работното място и как може да се постигне по-устойчива градска мобилност.

Два са мотивите на хората, които предпочитат автомобила пред градския транспорт - време и комфорт. Малко над една четвърт от интервюираните посочват, че това е най-бързият начин за придвижване. Липсата на удобен градски транспорт по съответния маршрут е вторият посочван фактор.

Дългото разстояние не е сред най-съществените фактори. Оказва се, че ако пътят до работното място е над 10 км се предпочита общественият транспорт. На първо място се подрежда автобусният превоз, но и трамваите се приемат добре, като бърз и екологичен транспорт, особено там, където мотрисите се движат с самостоятелни трасета. Тези, които ползват градския транспорт, уточняват, че са се насочили към този вид придвижване защото имат удобна директна линия или пътуват само с едно прекачване. Метрото също е предпочитано, но трасетата все още не достигат до всички райони на града.

Около една пета от участниците в анкетата пътуват между 7 и 10 км. За немалка част – 27%, разстоянието до работното място е между 10 и 20 км. Средното времетраене на пътуването е между половин и един час. Но за 10% пътуването е над час, пише в-к Монитор.

Младите хора се насочват по-често към споделено пътуване с автомобил, но то се осъществява предимно на връщане от работа. В най-честия случай то се осъществява от шофьор с личен автомобил и пътници, които нямат такъв. Според изводите на проучването обаче това не облекчава трафика, а по-скоро градския транспорт. За да се получи необходимият ефект, поне двама от пътуващите трябва да са шофьори, тоест така може да се спести една кола по улиците на града.

В анкетата са застъпени и нагласите за придвижване с велосипед. Участниците в проучването са посочили, че все още няма удобна система от велоалеи и пътуването на две колела е рисково на кръстовищата, както и по пътното платно и по тротоарите. Ключов фактор е и чистотата на въздуха в София.

Манолова: Двойният стандарт при храните засяга 100 млн. европейци

https://frognews.bg/novini/manolova-dvoiniiat-standart-pri-hranite-zasiaga-100-mln-evropeitsi.html

Ще има драконовски санкции. Двойният стандарт при храните, водещ до подвеждане и заблуда на потребителите, ще бъде инкриминиран като хранителна измама. Това е битка на всички европейски граждани срещу мултинационалните компании.

Космическа скала е ударила Луната по време на затъмнението (ВИДЕО)

http://clubz.bg/78587-kosmicheska_skala_e_udarila_lunata_po_vreme_na_zatymnenieto_video

Астрономи потвърдиха, че видяното от някои звездобройци проблясване по време на пълното лунно затъмнение в понеделник, е било удар на метеороид в повърхността на естествения ни спътник, съобщи в. "Дейли мейл".

Метеороидът е небесно тяло по размер между космическия прах и астероида.

Ударът е станал около 4, 41 ч. по Гринуич (6,41 ч. българско време).

Астрофизикът Хосе Мария Мадиедо разпространи в Туитър запис на проблясъка още в понеделник.

 

 

Телескопи на проекта за наблюдение на Луната МИДАС - Moon Impact Detection and Analysis System - са документирали мимолетното явление, станало през фазата на пълно затъмнение, когато Луната светеше в кърваво червено.

Проектът МИДАС следи ударите на тъмната страна на Луната, която никога не се осветява от Слънцето. 

"Като изследваме метеороидите на Луната, можем да определим колко космически скали падат на нея и честотата им. От това можем да заключим каква е вероятността за удари на Земята" - обясни Мадиедо .

 

Спорт по тв днес: тенис от Australian Open, футбол от Испания, Англия, Франция и "Копа Либертадорес", волейбол, баскетбол, европейско по фиг. пързаляне, NHL и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/7258249

Спорт по тв днес: тенис от Australian Open, футбол от Испания, Англия, Франция и "Копа Либертадорес", волейбол, баскетбол, европейско по фиг. пързаляне, NHL  и голф                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

НФСБ прекратява преговорите с ВМРО за общо явяване на евроизборите

https://www.mediapool.bg/nfsb-prekratyava-pregovorite-s-vmro-za-obshto-yavyavane-na-evroizborite-news288946.html

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на европейските избори. Това се посочва в декларация на партията на Валери Симеонов. разпространена от пресцентъра й в сряда. "В последните дни, за пореден път, станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията", се посочва в декларацията. От НФСБ настояват ръководството на ВМРО да даде обяснения за медийните си изяви. От партията на Валери Симеоново посочват, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си е позволил да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определил като "несериозни". ”За разлика от него, ние не определяме като "несериозен" пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение”, посочват от НФСБ. Освен това Каракачанов упрекнал партньорите си, че "се ослушвали", когато решил "да се захване" с циганския въпрос, въпреки категоричната подкрепа изразена от Валери Симеонов в позиция по БНТ на 17 януари. ” Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността, остана пасивен и безмълвен при по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. "Шекер махала" в Пловдив. Етническите сблъсъци бяха предотвратени с активната намеса на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер - не по сигурността) от местната власт и МВР", се посочва още в декларацията. От НФСБ отбелязват, че няколко дни по-късно - на 22 януари, от ВМРО са излезли с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига "оригинални" законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ). "Странно за управляваща партия звучат лозунги като "български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми", когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт. По същия начин звучи и призивът за "реализиране на ревизията в инвалидните пенсии ... "!? За сведение на колегите ни от ВМРО, ревизията в инвалидните пенсии се "реализира" вече 6-и месец, чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт”, посочват от партията на Валери Симеонов. Освен това НФСБ не приема и искането на ВМРО от преди ден, управлението да се съсредоточи около приоритетите й. ”Без да коментираме останалите спорни текстове, общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори", отбелязват от НФСБ.  

"Патриотите" пред развод за евроизборите, но заедно във властта

https://www.mediapool.bg/patriotite-pred-razvod-za-evroizborite-no-zaedno-vav-vlastta-news288946.html

Трите партии от "Обединени патриоти" може и да не се явят заедно на евроизборите, но това няма да попречи на съвместното им участие в управляващата коалиция с ГЕРБ. Така изглеждат нещата след поредната драма помежду им, предизвикана от декларацията на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) в сряда, че "прекратява започнатите преговори за явяване с ВМРО до изясняване на всички проблеми, създадени от медийните изяви от последната седмица". Коалицията между ВМРО, НФСБ и "Атака" се тресе от скандали през последните месеци. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не присъства на коалиционните съвети, а сега става ясно, че и преговорите между Красимир Каракачанов и Симеонов се прекратяват. "Да се явим сами на европейските избори може да стане, може и да не стане", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред репортери. Както се разбра, в НФСБ са раздразнени от медийните изяви и "фалшивата загриженост" на ВМРО за бъдещето на "Обединени патриоти" (ОП). ВМРО готова да се извини на НФСБ Искрен Веселинов от ВМРО каза, че партията засега не обсъжда явяване на избори с други формации освен тези в ОП. По думите му "коалицията не работи", защото проблемите не се обсъждат. В същото време Веселинов каза, че ВМРО е готова да се извини на НФСБ и да преговаря с хората на Валери Симеонов. Развод за евроизборите не би пречил на съвместното участие във властта Валери Симеонов междувременно уточни, че евентуалният им развод за евроизборите по никакъв начин няма да попречи трите партии остават заедно в управлението, тъй като подписаното споразумение между тях е за този парламент и съответно за този управленски мандат. "За работата на коалицията в 44-тото Народно събрание не виждам каква връзка има с това кой как ще се явява на евроизборите. Получава се обработка на общественото мнение за това, че евроизборите са изключително важни за това как ще продължи да действа правителството. Това НС е сформирано с редовни, законни избори, които никой не е оспорил. А коалицията между НФСБ, "Атака" и ВМРО е създадена за участие в 44-тото Народно събрание, именно затова е създадена и подписана коалиционната ни програма, а не за общо участие на евроизборите", каза Валери Симеонов.   По думите му е "напълно възможно" НФСБ да се яви самостоятелно на евроизборите. Симеонов и друг път е давал такива заявки, включително се е заканвал НФСБ да напусне ОП, но досега това не се е случвало.   "В последните дни, за пореден път, станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията", заявява НФСБ и настоява ръководството на ВМРО да даде обяснения за медийните си изяви. НФСБ постави въпроса дали последните медийни изяви и декларации на ВМРО "не са поредни стъпки в посока самостоятелно явяване, или с друга коалиция". "Ако е така, не би ли било по-редно това да бъде оповестено? Няма драма в това. Да бъде казано на нас и на обществото чрез медиите", заяви Симеонов. Волен Сидеров: Ако има разтрогване на брака, дано да е по взаимно съгласие Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че не изключва вариант за общо явяване на ОП на евроизборите. Макар че, според него, съдейки по декларацията на НФСБ, все повече били белезите на разтрогване на брака. Дано да е по взаимно съгласие, каза Сидеров, чиято реакция на новото развитие на събитията бе доста по-сдържана и сговорчива в сравнение с агресивните му нападки към коалиционните партньори в последните седмици. "Атака" ще иска обща програма със снемане на санкциите срещу Русия Сидеров изтъкна, че е много важен въпросът с какви програмни идеи ще отидат на евроизборите. Става дума за геополитически избори, за една битка за Европа, в която ще се сблъскат глобализъм-антиглобализъм. Имаме шанс Европа да започне по-самостоятелна политика - енергийна, икономическа, да се преразгледат санкциите срещу Русия, заяви Сидеров. По тези въпроси ние програмно как ще се разберем, още не сме говорили, трябва да ги изчистим, допълни той. И заплатите на евродепутатите Българите много се дразнят от високите заплати на евродепутатите, отбеляза Сидеров и повтори, че ще предложи всеки, който се кандидатира за член на ЕП, да декларира пред специален нотариален орган, че ще дарява на фонд за болни деца парите, които получава над българската си депутатска заплата. Защото, по думите му, отиват хора (в Европейския парламент), стоят по 5-10 години, трупат по един-два милиона евро в едни банкови сметки и всичко това е на наш гръб.   Той ще настоява, ако са заедно с НФСБ и ВМРО на евровота, да има ясно написана програма какви идеи ще защитават, позиции, от които по-късно да не могат да се отрекат. Сидеров, който е председател на парламентарната група на ОП, отрече да е бягал от събиране на коалицията. Аз съм на линия, който иска да говорим- ето ме тук, каза той и отново отрече да е поставял условия да е водач на обща евролиста, независимо, че колегите му в ОП твърдят обратното. Сидеров за лидерството на евролистата: Както се получи, така Поне осем месеца поставям този въпрос и вече реших да не го правя, защото излиза, че много настоявам, вървят слухове, че държа да водя листата, да поставям условия, което не е вярно. Затова престанах да поставям този въпрос и както се получи - така, заяви лидерът на "Атака".   Той освен това предпочита лице в лице с партньорите си в ОП да обсъдят и въпроса за съпредседателство с Валери Симеонов на парламентарната група. Ако повдигнат въпроса пред мен, ще отговоря, да не е през медиите, каза Сидеров и декларира, че като председател на групата е готов да инициира среща с останалите лидери на партии в обединението и да изчистят проблемите. Защо НФСБ се ядоса на ВМРО   По-рано в сряда НФСБ разясни защо прекратява преговорите с ВМРО за евровота. Партията твърди, че разговорите за съвместно явяване на евроизборите са започнали миналия вторник, а "в петък излиза едно изказване, което не можем да приемем". Очевидно партията визира коментарите на лидера на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов за отказа на НФСБ да подкрепи започването на преговори със САЩ за закупуване на изтребители F-16. НФСБ са раздразнени и от декларацията на ВМРО от 22 януари, в която се настоява трите партии от ОП да се обединят около управленските приоритети на ВМРО. "Колегите поставят въпроси, които трябва да бъдат поставени в коалиционен формат, ако още сме коалиция, естествено", каза Валери Симеонов в сряда и допълни: "Няма как да приемем обобщения, че коалицията била раздирана от това, че отделни политически фигури се боричкали за егото си". Запитан дали "Атака" е била ли е поканена на разговорите за евровота, Симеонов отвърна: "Да, беше поканена. Три поредни седмици е канена. Никой от тях не присъства". "Явяването на евроизборите за нас не е жизненоважно политическо събитие. Нито Ангел Джамбазки, нито Красимир Каракачанов, нито Валери Симеонов, нито Валентин Касабов са обсъждани като хора, които евентуално да бъдат в евролистата", заяви Симеонов. Запитан дали основната причина за неразбирателството между НФСБ и ВМРО не е въпросът за първото място на Ангел Джамбазки от ВМРО в евролистата, Симеонов отговори: "Не, никога не е коментирано". НФСБ не приема критиките на Каракачанов От НФСБ посочват, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си е позволил да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определил като "несериозни". "За разлика от него, ние не определяме като "несериозен" пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение", посочват от НФСБ. Освен това Каракачанов упрекнал партньорите си, че "се ослушвали", когато решил "да се захване с циганския въпрос", въпреки категоричната подкрепа изразена от Валери Симеонов в позиция по БНТ на 17 януари. "Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността, остана пасивен и безмълвен при по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. "Шекер махала" в Пловдив. Етническите сблъсъци бяха предотвратени с активната намеса на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер - не по сигурността) от местната власт и МВР", се посочва още в декларацията. От НФСБ отбелязват, че няколко дни по-късно - на 22 януари, от ВМРО са излезли с поредна декларация, с която хвърлят упреци върху своите колеги и издигат "оригинални" законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ). "Странни лозунги" от ВМРО "Странно за управляваща партия звучат лозунги като "български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми", когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт. По същия начин звучи и призивът за "реализиране на ревизията в инвалидните пенсии ... "!? За сведение на колегите ни от ВМРО, ревизията в инвалидните пенсии се "реализира" вече 6-и месец, чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт”, посочват от партията на Валери Симеонов. Освен това НФСБ не приема и искането на ВМРО от преди ден, управлението да се съсредоточи около приоритетите ѝ. "Без да коментираме останалите спорни текстове, общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори", отбелязват от НФСБ.    

Тестват хибридни автобуси “Соларис” във Варна

http://budnavarna.bg/43515-testvat-hibridni-avtobusi-solaris-vav-varna/

Два автобуса „Соларис“ с хибридно задвижване се тестват в момента във Варна. Единият от тях се движи по линия 17А, става ясно от публикация в социалната мрежа Facebook. „Свежо!!! Във Варна пристигна за изпитания автобус “Соларис” с хибридно задвижване, който в момента се движи по линия 17А“, гласи постът.

Хибриден автобус може да бъде видян и по линиите за „Владиславово“, гласи пък коментар под публикацията, споделена в група за Варна.

Двата автобуса – солов и съчленен, работят на дизел и електричество. Предвижда се изпитанията да продължат месец. Целта е да се разбере дали автобусите са подходящи за Варна, съобщиха в началото на годината от „Градски транспорт“.

Изключително модерен хибриден автобус бе презентиран и през есента на миналата година в морската столица. Той обаче се оказал неподходящ за града, тъй като не можел да издържи на дълъг пробег по дълга линия и се налагало да бъде презареждан периодично.

Около 50 са старите автобуси на общинската фирма „Градски транспорт“, за които се предвижда постепенно да излязат от експлоатация. Намеренията на местната власт са те да бъдат сменени постепенно.

Източник: varnautre.bg

Материалът Тестват хибридни автобуси “Соларис” във Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Финландия въведе следобедния сън на работното място

http://www.cross.bg/rabotnoto-myasto-sredata-1594578.html

/КРОСС/ Хелзинки има нова мода - да се спи на работа и работодателят ти да плаща за това. Оказва се, че финландските профсъюзи са стигнали до извода, че сънят в средата на работния ден се отразява ползотворно не само на продуктивността на сътрудниците, но и на финансовото благополучие на фирмите. Както пише изданието yle.fi, някои фирми дори наемат специалисти, които водят тих корпоративен час, помагайки на хората да се отпуснат и да научат повече за медитацията. „Да успееш да се отпуснеш много често е трудно, но под ръководството на учител, това става много по- постижимо, дори в средата на деня. Инструкторът прави по-лесна стъпката към тази умствена пауза", казва Тина Вайния от центъра Sofia Future Farm, организиращ такива занятия. До извода за ползите от дневния сън (от 30 до 60 мин, в зависимост от политиката на конкретната фирма), хелзингските профсъюзи стигат след допитване до служители от различни компании. В него много работещи споделят за умората си на работното място, за физически дискомфорт, (болки в гърба, ставите и пр. при седяща работа) и за желанието си да си тръгнат максимално бързо след края на работния ден. Много медии във Финландия вече описват нововъведението на страниците на своите издания. Журналистите не изключват възможността, в близко време спането на работното място да се разпространи и сред фирми в други градове

Радосвет Радев: Разделянето на осигуровките е гаранция за връщане на работници от чужбина

https://www.dnevnik.bg/biznes/2019/01/23/3378991_razdelianeto_na_osigurovkite_poravno_ne_e_prehvurliane/?ref=rss


Предложението за разделяне на осигуровките поравно между работодател и работник не е прехвърляне на тежестта, а гаранция за връщане на работна ръка от чужбина. Това заяви председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев в ефира на БНТ.<br /><br />"В момента работникът е най-фаворизиран. Заплатите нарастват периодично, а нито една фирма не е постигнала подобен ръст, както този на трудовите възнаграждения", каза той. Поводът за коментара му е предложението на...

Варненският съд потвърди ареста на 19 годишен първокурсник, продаващ марихуана

http://www.moreto.net/novini.php?n=389950

Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на двама мъже, разследвани за наркопрестъпления. Георги Ж., обвиняем по досъдебно производство за притежание и разпространение на марихуана ще остане постоянно в ареста, след като днес Апелативният съд във Варна потвърди като правилно и законосъобразно първоначалното му задържане под стража, съобщават от пресцентъра на съдилището за Moreto.

Мъж задигна златен пръстен и портмоне от апартамент в Благоевград

http://regiona.bg/%d0%bc%d1%8a%d0%b6-%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b5/

26–годишен мъж открадна златен пръстен и портмоне от апартамент в Благоевград. Бързо производство за извършено престъпление е образувано срещу С.А./26г./ от Кърджали. Около 11:00 часа вчера от частен дом в Благоевград, същият е извършил кражба на златен пръстен и портмоне с намиращи се в него: сума от около 90 лв. и лични документи.

Стойността на нанесената щета е около 150 лева.

 

Материалът Мъж задигна златен пръстен и портмоне от апартамент в Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Професионалисти в повече: Разбиха два лекарски кабинета в болницата в Петрич, охранител на "Елос" хвана крадеца и "го пусна" да си ходи

http://www.struma.com/krimi/profesionalisti-v-poveche-razbiha-dva-lekarski-kabineta-v-bolnicata-v_144684/

Младо момче безчинства снощи в болницата в Петрич, при опит да проникне в два лекарски кабинета младежът разбил вратите им, но не успял да открадне нищо, тъй като е видян и заловен от охранител на фирма "Елос", собственост на бившия полицай Пене Алексиев.

Доволен от действията си, охранителят неглижирал заловения престъпник, спокойно вдигнал телефона да се обади на полицията и крадецът избягал. Изпарил се яко дим. Охранителят дори не запомнил лицето...

Продължава

Подариха на баба Дора от Шарково козичка

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258603

Подариха на баба Дора от Шарково козичкаПодариха първата коза на баба Дора от село Шарково, чието стадо бе евтаназирано заради съмнения за чума, предаде bTV. Радвам се, че достойните хора в България изпълняват обещанията си, заяви баба Дора. "Готова съм да гледам ново стадо. Радвам се, че все още има достойни хора", каза още старицата. Тя е решила да кръсти животното на съпругата на

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите решават за Закона за горивата - гледайте НА ЖИВО!

https://pik.bg/извънредно-в-пик-tv-депутатите-решават-за-закона-за-горивата---гледайте-на-живо-news813942.html

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите решават за Закона за горивата - гледайте НА ЖИВО!

Парламентът ще разгледа промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, по-известен като Закона за горивата. С промените се удължава срока на влизането в сила на закона. Той трябваше да започне да се прилага в края на януари 2019 г., но с направените промени се отлага за 1 юли 2019 г.

Това се налага във връзка с проблеми в текстовете, касаещи неотчетени специфики на определени икономически дейности, които водят до невъзможност за изпълнение на законовите норми, както и до необосновано увеличаване на административната и финансовата тежест на част от структуроопределящи за икономиката на страната икономически оператори, като например - минна промишленост и строителството. С промените се отлага до 1 август 2019 г. и срокът за изработване на наредбата, с която се определят редът и условията за водене на регистъра по на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. 

На вниманието на депутатите се поставят и промените в Закона за защита на личните данни, които ще бъдат разгледани на второ четене. Промените са свързани с новата законова рамка за защита на личните данни в рамките на ЕС. 

Предвидено е 8 парламентарни комисии да проведат заседание. Предстои изслушване на министъра на транспорта Росен Желязков в Транспортна комисия, а членовете на Образователна комисия ще задават актуални устни въпроси към министъра на образованието Красимир Вълчев. Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще изслуша ръководството на Дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз" (АФКОС) към Министерство на вътрешните работи за актуалното състояние и предизвикателствата, свързани с борбата с нередностите и измамите, засягащи финансовите интереси на ЕС.

Дневният ред на комисията предвижда още изслушване на ръководството на Сметна палата и Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз” във връзка с извършените одити през 2018 г. по програмите, съфинансирани със средствата от Европейския съюз и държавите от Европейското икономическо пространство в Република България за програмен период 2014 – 2020 г.

Гледайте на живо по ПИК TV!

 <--|piktvplayer|-->

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите решават за Закона за горивата - гледайте НА ЖИВО (ОБНОВЕНА)

https://pik.bg/извънредно-в-пик-tv-депутатите-решават-за-закона-за-горивата---гледайте-на-живо-обновена-news813942.html

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите решават за Закона за горивата - гледайте НА ЖИВО (ОБНОВЕНА)

Парламентът ще разгледа промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, по-известен като Закона за горивата. С промените се удължава срока на влизането в сила на закона. Той трябваше да започне да се прилага в края на януари 2019 г., но с направените промени се отлага за 1 юли 2019 г.

Това се налага във връзка с проблеми в текстовете, касаещи неотчетени специфики на определени икономически дейности, които водят до невъзможност за изпълнение на законовите норми, както и до необосновано увеличаване на административната и финансовата тежест на част от структуроопределящи за икономиката на страната икономически оператори, като например - минна промишленост и строителството. С промените се отлага до 1 август 2019 г. и срокът за изработване на наредбата, с която се определят редът и условията за водене на регистъра по на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. 

На вниманието на депутатите се поставят и промените в Закона за защита на личните данни, които ще бъдат разгледани на второ четене. Промените са свързани с новата законова рамка за защита на личните данни в рамките на ЕС. 

Предвидено е 8 парламентарни комисии да проведат заседание. Предстои изслушване на министъра на транспорта Росен Желязков в Транспортна комисия, а членовете на Образователна комисия ще задават актуални устни въпроси към министъра на образованието Красимир Вълчев. Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще изслуша ръководството на Дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз" (АФКОС) към Министерство на вътрешните работи за актуалното състояние и предизвикателствата, свързани с борбата с нередностите и измамите, засягащи финансовите интереси на ЕС.

Дневният ред на комисията предвижда още изслушване на ръководството на Сметна палата и Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз” във връзка с извършените одити през 2018 г. по програмите, съфинансирани със средствата от Европейския съюз и държавите от Европейското икономическо пространство в Република България за програмен период 2014 – 2020 г.

"До разглеждането на днешната точка се стигна след 6 месеца обсъждане Закона за горивата. Още преди приемането имаше остра реакция от страна на собствениците на малки бензиностанции, на които ще им се отнеме бизнеса". Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов при обсъждането.

Симеонов допълни, че той в качеството си на вицепремиер и НФСБ са направили каквото могат, за да предотвратят фалита на бензиностанции. Валери Симеонов благодари предварително на колегите си от Обединени патриоти, ГЕРБ, ДПС и БСП, че ще подкрепят на първо четене, а и на второ Закона да се отложи и да се коригира.

"Законът за горивата в голямата си част е неприложим, създали сме едно недоносче", така го определи депутатът от ДПС Димитър Аврамов. Той посочи, че при приемането на закона през юли е било обяснено, че с него секторът ще бъде изсветлен и огромната контрабанда ще бъде намалена драстично. „Ние подкрепихме тогава закона с цел да бъде сложен някакъв ред в сектора. Имаше много проблеми, които се надявахме, че ще изчистим“, допълни Аврамов.

„Приемаме един закон, който е абсолютно негоден. Спешно искаме да отложим влизането му в сила. Всичко това е една илюстрация на цялостната управленска немощ на сегашното управление. Дано час по-скоро да приключим това нещо, за да можем да не създаваме повече проблеми, ако не решаваме. Така създадената ситуация смятам, че ние нямаме друг полезен ход, освен да подкрепим законопроекта“, каза още Аврамов.

Драгомир Стойнев заяви, че БСП ще преглътнат обидите и ще подкрепят отлагането, но смятат, че 6 месеца са прекалено дълъг период и два месеца са достатъчно, за да се направи един хубав Закон. 

Валери Симеонов пък уточни, че става въпрос за законопроект, който не идва от Министерски съвет, а от Народното събрание и БСП са го подкрепили, а техния президент не е наложил вето. "Не виждам защо с такава ярост критикувате правителството, което не е виновно. Критики ще отправите и къв своите колеги от БСП", заяви лидерът на НФСБ. 

Гледайте на живо по ПИК TV!

 <--|piktvplayer|-->

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите отложиха Закона за горивата - гледайте НА ЖИВО (ОБНОВЕНА)

https://pik.bg/извънредно-в-пик-tv-депутатите-отложиха-закона-за-горивата---гледайте-на-живо-обновена-news813942.html

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите отложиха Закона за горивата - гледайте НА ЖИВО (ОБНОВЕНА)

Парламентът ще разгледа промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, по-известен като Закона за горивата. С промените се удължава срока на влизането в сила на закона. Той трябваше да започне да се прилага в края на януари 2019 г., но с направените промени се отлага за 1 юли 2019 г.

Това се налага във връзка с проблеми в текстовете, касаещи неотчетени специфики на определени икономически дейности, които водят до невъзможност за изпълнение на законовите норми, както и до необосновано увеличаване на административната и финансовата тежест на част от структуроопределящи за икономиката на страната икономически оператори, като например - минна промишленост и строителството. С промените се отлага до 1 август 2019 г. и срокът за изработване на наредбата, с която се определят редът и условията за водене на регистъра по на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. 

На вниманието на депутатите се поставят и промените в Закона за защита на личните данни, които ще бъдат разгледани на второ четене. Промените са свързани с новата законова рамка за защита на личните данни в рамките на ЕС. 

Предвидено е 8 парламентарни комисии да проведат заседание. Предстои изслушване на министъра на транспорта Росен Желязков в Транспортна комисия, а членовете на Образователна комисия ще задават актуални устни въпроси към министъра на образованието Красимир Вълчев. Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще изслуша ръководството на Дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз" (АФКОС) към Министерство на вътрешните работи за актуалното състояние и предизвикателствата, свързани с борбата с нередностите и измамите, засягащи финансовите интереси на ЕС.

Дневният ред на комисията предвижда още изслушване на ръководството на Сметна палата и Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз” във връзка с извършените одити през 2018 г. по програмите, съфинансирани със средствата от Европейския съюз и държавите от Европейското икономическо пространство в Република България за програмен период 2014 – 2020 г.

"До разглеждането на днешната точка се стигна след 6 месеца обсъждане Закона за горивата. Още преди приемането имаше остра реакция от страна на собствениците на малки бензиностанции, на които ще им се отнеме бизнеса". Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов при обсъждането.

Симеонов допълни, че той в качеството си на вицепремиер и НФСБ са направили каквото могат, за да предотвратят фалита на бензиностанции. Валери Симеонов благодари предварително на колегите си от Обединени патриоти, ГЕРБ, ДПС и БСП, че ще подкрепят на първо четене, а и на второ Закона да се отложи и да се коригира.

"Законът за горивата в голямата си част е неприложим, създали сме едно недоносче", така го определи депутатът от ДПС Димитър Аврамов. Той посочи, че при приемането на закона през юли е било обяснено, че с него секторът ще бъде изсветлен и огромната контрабанда ще бъде намалена драстично. „Ние подкрепихме тогава закона с цел да бъде сложен някакъв ред в сектора. Имаше много проблеми, които се надявахме, че ще изчистим“, допълни Аврамов.

„Приемаме един закон, който е абсолютно негоден. Спешно искаме да отложим влизането му в сила. Всичко това е една илюстрация на цялостната управленска немощ на сегашното управление. Дано час по-скоро да приключим това нещо, за да можем да не създаваме повече проблеми, ако не решаваме. Така създадената ситуация смятам, че ние нямаме друг полезен ход, освен да подкрепим законопроекта“, каза още Аврамов.

Драгомир Стойнев заяви, че БСП ще преглътнат обидите и ще подкрепят отлагането, но смятат, че 6 месеца са прекалено дълъг период и два месеца са достатъчно, за да се направи един хубав Закон. 

Валери Симеонов пък уточни, че става въпрос за законопроект, който не идва от Министерски съвет, а от Народното събрание и БСП са го подкрепили, а техния президент не е наложил вето. "Не виждам защо с такава ярост критикувате правителството, което не е виновно. Критики ще отправите и къв своите колеги от БСП", заяви лидерът на НФСБ. 

След гласуване бе прието на първо четене предложението законопроекта да бъде отложен за шест месеца, а по предложение на Делян Добрев, второто гласуване ще бъде след три дни. 

Гледайте на живо по ПИК TV!

 <--|piktvplayer|-->

Футболистът от изчезналия самолет: Страх ме е

https://www.vesti.bg/sviat/futbolistyt-ot-izcheznaliia-samolet-strah-me-e-6091228

Френски източник споделя, че шестместния самолет е тръгнал за Острова едва след три неуспешни опита да излети от Нант

Кървав екшън в „Слатина“! Рецидивист счупи ръцете на 17-годишното си гадже, тръгна да я убива, а за капак...

https://petel.bg/Karvav-ekshan-v----Slatina-----Retsidivist-schupi-ratsete-na-17-godishnoto-si-gadzhe--tragna-da-ya-ubiva--a-za-kapak---__300153

Снимка Булфото Млад рецидивист счупи ръцете на гаджето си, преби я почти до смърт, а щом видя полицията, заплаши, че ще се хвърли от осмия ...

Палежи по време на антиправителствени протести във Венецуела (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258615

Палежи по време на антиправителствени протести във Венецуела (Снимки)Полицейски участък в град Пуерто Кабело в Северна Венецуела бе подпален в нощта срещу сряда от участници в антиправителствените демонстрации, предаде ТАСС, като се позова на в. "Насионал". Не се съобщава за пострадали, но на публикуван видеозапис се вижда как никой не опитва да загаси огъня в двуетажната сграда, предава БТА.

Строежът край къмпинг "Градина" - законен

https://www.vesti.bg/bulgaria/stroezhyt-kraj-kymping-gradina-zakonen-6091226

"За обекта има всички разрешения, всички оценки”, заяви главният инженер на обекта

През 2020 г. Люксембург ще стане първата страна с безплатен обществен транспорт

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/01/23/3378985_prez_2020_g_ljuksemburg_shte_stane_purvata_strana_s/?ref=rss


Жителите и гостите на Люксембург ще пътуват безплатно с обществения транспорт, съобщи австрийският в. "Дер Щандарт".<br /><br />От 1 март 2020 г. за пътуване с автобусите, трамваите и влаковете на втората най-малка страна в ЕС няма да имате нужда от билет, а само от лична карта, съобщи министърът на инфраструктурата Франсоа Бош.<br /><br />По този начин Люксембург ще стане първата страна в света с безплатен обществен транспорт не на последно място защото може...

Добре е, че махат един абсурд в НПК

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7258187

Добре е, че махат един абсурд в НПКВ наказателния процес има много ненужни, понякога абсурдни формалности, които компрометират и обезсмислят правосъдието, което трябва да е бързо и справедливо. Един такъв абсурд ще бъде премахнат в петък, когато влизат в сила промени в НПК. Надали може да се счита за нормално от май м.г. прокурорите да четат 5 хил.

Министрите одобряват план за намаляване на бедността

http://econ.bg/Новини/Министрите-одобряват-план-за-намаляване-на-бедността_l.a_i.768592_at.1.html

Правителството ще приеме план за действие за държавните концесии през тази и следващата година. На редовното си заседание министрите ще одобрят и...

ИЗДИРВА СЕ: 11-годишно детенце с Даун изчезна в Ловеч (СНИМКА)

https://pik.bg/издирва-се-11-годишно-детенце-с-даун-изчезна-в-ловеч-снимка-news813971.html

ИЗДИРВА СЕ: 11-годишно детенце с Даун изчезна в Ловеч (СНИМКА)

Около 15 часа вчера от дома си в Ловеч е излязло 11-годишно момиченце и от тогава няма следа от него. Детето се казва Александра. Ако някой го забележи, нека да се обади на тел. 112 или в РУ на МВР в Ловеч.

С този призив се обърнаха приятели на семейството на изгубеното дете, което живее в заводските блокове на града, на ул. "Здравец".

От многобройните коментари в една от групите във фейсбук става ясно, че в момента полиция обикаля квартала с фенери и издирва момиченцето. 

"Дано да се намери!", се молят всички в социалната мрежа. "От много добро, тихо семейство е", коментират познати на детето. "Това истина ли е? Господ да е с него и да го пази, докато го намерят", се надяват сега хората.

"Айде, дигайте се, Ловеч, да търсим детето!, призоваха ловчанлии. Приятелка на семейството написа: "Моля, ако някой я забележи, да позвъни на 0887996540 - Анна Койнова, майката на детето". Междувременно хората се организираха в групата "Забелязано в Ловеч" и десетки семейства излязоха в тъмното да търсят Алекс.

 

Ниагарският водопад замръзна

http://www.cross.bg/niagarskiyat-vodopad-zamruzna-1594587.html

/КРОСС/ Части от Ниагарския водопад замръзнаха. Мразовитото време превърна прочутата забележителност в спираща дъха гледка от ледени фигури. В САЩ е в сила предупреждение за зимни бури за голям брой щати по източното крайбрежие с общо население от 100 милиона души. Температурите падат заради арктическа студена вълна, нахлуваща от Канада.

Какво важно си казаха премиерът на Япония и Владимир Путин?

http://www.cross.bg/yaponiya-pytin-pregovorite-1594577.html

/КРОСС/ Премиерът на Япония Шиндзо Абе заяви, че той и президентът на Русия Владимир Путин са потвърдили по време на днешната си среща своето желание да намерят решение на териториалния спор, датиращ от Втората световна война, предадоха Ройтерс, ТАСС и ДПА. На съвместната пресконференция след преговорите в Москва Абе съобщи, че външните министри на двете държави ще се срещнат през февруари, за да продължат диалога относно суверенитета на един спорен архипелаг в Тихия океан, наричан от руснаците Курилски острови, а от японците - Северни територии.Пред репортери Путин каза, че има да се свърши още много работа, преди да бъде подписан мирен договор с Япония. Той подчерта, че решаването на териториалния спор трябва да стане само при широка обществена подкрепа - намек за масовото несъгласие сред руснаците да се отстъпват територии на Япония. Малко преди Путин и Абе да приключат преговорите бе съобщено, че руската полиция е задържала 11 демонстранти пред японското посолство в Москва, протестиращи против евентуалното връщане на Курилите на Япония. Сред задържаните има един депутат от Държавната дума - комунистът Алексей Корниенко. След Втората световна война СССР и Япония не подписват мирен договор, а само примирие. Оттогава те са в спор за суверенитета на архипелага, който към края на войната е превзет от съветски войски, а впоследствие японското население е прогонено оттам

Предотвратиха терористична атака в щата Ню Йорк

http://www.moreto.net/novini.php?n=389973

Предотвратиха терористична атака в щата Ню Йорк. Трима младежи на 18, 19 и 20 години са задържани заради план да атакуват мюсюлмани в малко градче край щатската столица Олбани. В къщата на непълнолетен техен помощник били намерени 3 самоделни бомби.

Откриха опасни вещества в пелени във Франция

http://clubz.bg/78586-otkriha_opasni_veshtestva_v_peleni_vyv_franciq

Токсични вещества, включително глифозат, са открити в бебешки пелени във Франция. Това сочи изследване, публикувано днес от френската агенция за околната среда АНСЕС (ANSES), информира Ройтерс.
След проучвания на пелените за еднократна употреба и как те се използват, контролиращата служба е установила доказателства за няколко химични вещества с опасно високи равнища на съдържание, посочи агенцията.
Според проучването сред веществата са бутилфенил метилпропионал, използван в козметиката, някои ароматични хидрокарбонати и глифозат, използван в борбата с вредителите в селското стопанство. Всички те представляват потенциална опасност.

Френското правителство посочи, че производителите и търговците трябва да гарантират, че вредните вещества са премахнати от пелените за еднократна употреба.
Призовахме производителите и търговците да вземат мерки през следващите 15 дни за премахване на тези вещества от бебешките пелени за еднократна употреба, се посочва в съобщение на министерствата на здравеопазването, околната среда и финансите.

Глифозатът се очаква да бъде спрян от употреба във Франция до три години, макар че се прави изключение от забраната в случаите, при които няма достатъчно надеждни алтернативи на пестицида в земеделието, съобщава БТА.

Ще празнува ли с хоро и потури Каракачанов 40 г от акцията на ДС срещу циганите?

https://frognews.bg/novini/shte-praznuva-karakachanov-40-aktsiiata-sreshtu-tsiganite.html

Красимир Каракачанов, известен още като агент „Иван“, започна предизборната кампания на ВМРО. Разделен от Волен Сидеров и Валери Симеонов той няма шанс да вкара отново в Европарламента любимеца си Ангел Джамбазки.

Германия замрази участието си в операцията срещу трафика на хора през Средиземно море

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/01/23/3378982_germaniia_zamrazi_uchastieto_si_v_operaciiata_sreshtu/?ref=rss


Германия обяви, че замразява участието си във военноморската операция "София" на Европейския съюз, която има за цел да пресича трафика на хора през Средиземно море. В нея остава да участва само фрегатата "Аугсбург", която бе изпратена там неотдавна, се казва в съобщението, получено и разпространено от ДПА.<br /><br />Операция "София" започна пред 2015 г. и има за задача да залавя трафиканти и да разбива техния бизнес модел, а същевременно да обучава...

Бившият американски държавен секретар Джон Кери призова Тръмп да подаде оставка

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258594

Бившият американски държавен секретар Джон Кери призова Тръмп да подаде оставкаБившият американски държавен секретар Джон Кери призова вчера президента на САЩ Доналд Тръмп да подаде оставка, предаде Франс прес. Кери не изключи възможността да участва на изборите за президент на Съединените щати през 2020 г., предаде БТА. "Вече заявих публично, че не отхвърлям тази възможност, но в момента не планирам кампания",

"Патриотите" не си говорят за евровота. Но искали

http://clubz.bg/78585-patriotite_ne_si_govorqt_za_evrovota_no_iskali

Напрежението в Обединени патриоти, което и тримата съпредседатели на коалицията подгряват от дни, днес се пренесе и в Народното събрание. Където лидерът на НФСБ Валери Симеонов заподозря ВМРО в намерение да се яви самостоятелно на изборите за Европейски парламент през май и на свой ред обяви, че партията му може да постъпи по същия начин. В казуса непосредствено след Симеонов се включи и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, за да обяви, че... драма няма. В цялата схема изплува и името на бившия съратник на Радан Кънев - Петър Москов. Официално "воеводите" отричат да водят разговори с когото и да е било извън ОП, неофициално обаче посочват, че текат совалки с Москов.

На говорещите хора...

Причината за новопоявилото се напрежение е, че лидерите на партиите в ОП не сядат на една маса, за да се разберат ще се явят ли заедно на евровота. Опити за разговори имало още преди Нова година, но тогава Симеонов заявявал, че е прекалено рано, разказват депутати от ВМРО. По думите на самия Симеонов, който свика днес специален брифинг - разговорите били насрочени за миналия вторник. Но оттогава насам не се явявали представителите на "Атака", въпреки предварителните уведомления от секретарките, телефонните обаждания и изпращането на СМС-и. Паралелно вчера от "Атака" обявиха, че на насрочената поредна среща не се е явил нито един представител на НФСБ. Което пък днес Симеонов отрече. По думите му никой от партията не е бил предварително уведомен, а на срещата от "Атака" е отишъл само депутатът и дясна ръка на Сидеров Десислав Чуков с екип на партийната телевизия "Алфа".

Масло в огъня наля собствената кампания, която ВМРО реши да води - което прозира от разпратената до медиите декларация, която има вид на програмен управленски документ. В нея хората на Красимир Каракачанов изброяват някои условия за оставането си във властта, в т.ч. и въвеждане на данък лукс. Малко преди това пък мобилизирана от ВМРО група интелектуалци издигна кандидатурата на настоящия евродепутат - зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки за втори мандат в ЕП.

На този фон Сидеров от няколко дни също прави самостоятелни медийни изяви, фокусирани върху личността на Джамбазки, въпреки че привидно темата е обща - за това какви доходи получават евродепутатите и как се разпореждат с тях. Отдавнашен кулоарен слух е, че лидерът на "Атака" има амбицията да води листата за евродепутати на ОП, въпреки че той сам отрича това. Което направи и днес.

Нямаме наследство да делим

И все пак - днес нито една от страните не изключи възможността все пак да седнат на една маса.

"Може да стане, може и да не стане. Преустановяваме преговорите до изясняване на проблемите", заяви днес Валери Симеонов.

И даде заявка, че за НФСБ евроизборите не са от жизнено важно значение, нито това кой ще води листата - но можело да се яви самостоятелно.

Лидерът на НФСБ обаче неколкократно подчерта, че коалиционното споразумение между трите партии е такова само за общо управление, не и за явяване на европейски и местни избори, каквито предстоят тази година. В този контекст ако на евровота се явяли поотделно, не означавало разпад на малката коалиция, а оттам и на голямата управленска коалиция с ГЕРБ.

Пред медиите Искрен Веселинов от ВМРО посочи, че "воеводите" са готови да се извинят, ако са обидили някого, както и да седнат на масата на преговорите.

"ВМРО категорично не води преговори с партиите извън Обединени патриоти", категоричен бе той.

Негови съпартийци обаче коментираха неофициално, че разговори се яводят - с Петър Москов. Който макар и да няма партийни структури, има симпатизанти. Ако се стигнело до този вариант, щели да предложат на бившия зам.-председател на ДСБ и място в кандидатската листа.

Самостоятелната си активност от последните дни обясниха с факта, че покрай крамолите в малката коалиция се бави старта на кампанията. Все пак оттам посочиха, че вероятно ОП в крайна сметка ще се яви обединена на евровота.

Най-колоритен както обикновено бе лидерът на "Атака". По думите му не е било изключено трите партии в ОП да се вявят заедно. "Още има шанс за обща листа", посочи Сидеров и даде заявка, че е склонен да инициира среща с партньорите си.

"Макар че все още виждам блези за разтрогване на брака. Дано да е по взаимно съгласие, нямаме наследство да делим", все пак добави Сидеров.

САЩ забраниха на Тръмп да вади страната от НАТО със закон

https://www.mediapool.bg/sasht-zabraniha-na-tramp-da-vadi-stranata-ot-nato-sas-zakon-news288945.html

В САЩ е одобрен закон, който забранява на президента Доналд Тръмп да изважда страната от НАТО, съобщиха световните агенции. Законът, наречен "За подкрепа на НАТО" беше подкрепен в Камарата на представителите със 357 гласа "за" срещу 22 "против". Той предвижда "да се отклоняват всякакви опити на президента за напускане на Алианса и забранява използването на бюджетни средства за осъществяването на подобна стъпка", поясниха вносители от Демократическата партия. Законът предполага и отпускането на значителни средства за т. нар. Европейска инициатива за противодействие на руската агресия.

Камарата на представителите със закон забрани на Тръмп да вади страната от НАТО

https://www.mediapool.bg/kamarata-na-predstavitelite-sas-zakon-zabrani-na-tramp-da-vadi-stranata-ot-nato-news288945.html

Камарата на представителите на САЩ одобри закон, който забранява на президента Доналд Тръмп да извади страната от НАТО, съобщава ДПА. Законът "За подкрепа на НАТО" бе одобрен със 357 гласа "за" срещу 22 "против". Той предвижда "отклоняване на всякакви опити на президента да напусне алианса и забранява използването на бюджетни средства за осъществяването на подобна стъпка", поясни един от вносителите - Джим Панета от Демократическата партия. Законът подкрепя стремежа на страните членки на НАТО да отделят минимум два процента от брутния си вътрешен продукт за отбрана и предполага отпускане на значителни средства за т. нар. Европейска инициатива за противодействие на руската агресия. В. "Ню Йорк таймс" писа преди няколко дни, че Тръмп е предложил миналата година САЩ да се изтеглят от НАТО. Подобна стъпка на практика ще унищожи 70-годишния алианс, посочва ДПА. "НАТО е от най-голямо значение за американската сигурност и за поддържането на мира и стабилността в света", заяви преди гласуването лидерът на мнозинството в Камарата на представителите Стени Хойер.

Зловеща сцена в Югозапада! Жена лежи насред пътя край…

http://regiona.bg/%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%89%d0%b0-%d1%81%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b2-%d1%8e%d0%b3%d0%be%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b8-%d0%bd%d0%b0/

За спешни мерки от страна на институциите настояват жителите на Бобов дол, които ежедневно се сблъскват с 65-годишна психично болна жена. Проблемите с Христина Стаменкова започнали преди 2-3 години. Жената освен здравословните си проблеми, имала зависимост към алкохола и често предизвиквала хаос по пътищата в града.

Най-редовното изпълнение на Христина било да ляга на пътното платно и да се прави на умряла, пише канал3. Неведнъж дори изкачала пред колите, само и само водачите да й спрат, за да я подпомогнат финансово.

„Доколкото знаем тази жена има две деца. Сега е самичка. Дъщеря й е омъжена в друго населено място, а синът й е в чужбина. Вече всички вдигнахме ръце от нея. Толкова ли няма институции, които да се погрижат за нея? Ако някой я блъсне или стане най-лошото, кой ще е виновен? Тя излиза сутрин рано или вечер, когато е тъмно и няма достатъчна видимост“, обясниха притеснени жители от града.

С проблема вече се ангажира и общинският съвет от Бобов дол, д-р Борис Дашков. По негови думи Христина едва преди седмица е излязла от Психиатрично отделение, но не е насочена за долекуване.
„Днес проведох няколко срещи.

Това, което може да се направи за Христина е да се хоспитализира принудително заради това, че застрашава живота на хората и нарушава реда в общината. От там вече, след като й поставят диагноза, може да се изпрати за долекуване. През м.г. ѝ беше предложено от Общината да бъде настанена в Дома за стари хора в Кочериново, но тя отказа“, коментира Дашков.

Материалът Зловеща сцена в Югозапада! Жена лежи насред пътя край… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Д-р Мира Кожухарова: Опасен симптом при грип е дихателната недостатъчност

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/7258575

Д-р Мира Кожухарова: Опасен симптом при грип е дихателната недостатъчностУчестено и повърхностно дишане, синкава кожа са основните видими симптоми, че състоянието на болния от грип се влошава. Нужна е дихателна реанимация, каза в ефира на Нова тв експертът по епидемиология проф. д-р Мира Кожухарова. Тежката вирусна инфекция протича в рамките на 24-48 часа с дихателна и бъбречна недостатъчност и последствията са

Британците стават все по-разделени по въпроса за Брекзит

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/01/23/3378980_britancite_stavat_vse_po-razdeleni_po_vuprosa_za/?ref=rss


Нито едно от възможните решения на въпроса с Брекзит не се ползва с подкрепата на мнозинството от британците, които са единни само в неодобрението си на договорената от премиера Тереза Мей сделка за излизане на Великобритания от Европейския съюз, според публикуван вчера доклад, предаде "Франс прес".<br /><br />Авторите на доклада, учени от шотландския университет в Стратклайд, обобщават резултатите от няколко социологически проучвания.<br /><br />Малка част от...

Турските власти хванаха 104 кила хероин в наш ТИР на границата

https://pik.bg/турските-власти-хванаха-104-кила-хероин-в-наш-тир-на-границата-news813967.html

Турските власти хванаха 104 кила хероин в наш ТИР на границата

Турските власти на ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево са разкрили 104 кг хероин при опит да бъде изнесен в България.

Наркотикът е бил открит в ремаркето на ТИР с българска регистрация при проверка със скенер, информира агенция Доган.ТИР-ът бил натоварен с железни материали.

В проверката били включени и кучетата-търсачи на наркотични вещества, които са на Капъкуле - Бенга и Маске. С тяхно участие наркотикът бил открит под дюшемето на ремаркето в 130 пакета, въпреки че шофьорът бил наръсил нафталин и талаш.
Шофьорът на камиона, идентифициран с инициалите З.A.A.,след разпитите в полицията е бил предаден на съда, който постановил да бъде задържан в затвора и ще бъде съден за наркотрафик.
Според турските източници стойността на нелегалната пратка надхвърля 21 млн. турски лири.

Турските власти на ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево са разкрили още 36 кг и 812 грама хероин при опит да бъде изнесен от Турция към България.

По информация на агенция Доган автомобил, шофиран от иракски гражданин, пристигнал на ГКПП Капъкуле, за да премине към Капитан Андреево. При проверка на рентгеновата уредба се установило наличие на повече товар. Предприет бил щателен обиск на колата. При проверката били включени и кучета-търсачи на наркотици.

В специални тайници в колата били намерени 75 пакета хероин с общо тегло 36 кг и 812 грама.

Водачът на автомобила е иракски гражданин, с инициали А.А.А. В колата пътували също съпругата му и двете им деца. Водачът е бил арестуван. При разпита в полицията признал, че взел жена си и децата със себе си, за да не буди съмнение.

Съдът в Одрин е постановил да бъде изпратен в затвора и ще бъде съден за трафик на наркотици.

Съпругата и децата били оставени на свобода.

Еколозите са виновни за високите цени на колите

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/ekolozite-sa-vinovni-za-visokite-ceni-na-kolite-6091227

Твърди го един от шефовете на Volkswagen, за което представя и своето виждане по темата.

Тихомир Безлов за критиките към „златните визи” у нас: Бият най-малките

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258591

Тихомир Безлов за критиките към „златните визи” у нас: Бият най-малкитеОчаква се България да бъде критикувана от Брюксел за начина, по който чужденци получават българско гражданство. Очаква се докладът да излезе днес. В него се коментира издаването на т. нар. „златни визи” – гражданство срещу инвестиция от 1 млн. лв. В документа се посочва, че в Малта, Кипър и България са страни,

Според прокуратурата, Елена Йончева е „изпрала“ 330 хил. Евро

https://zaistinata.com/%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b9%d0%be%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%b5/

На 22.01.2019г. Специализираната прокуратура привлече като обвиняема Елена Йончева – народен представител в 44- то Народно събрание за пране на пари в размер на 333 000 евро, извършено в периода 13.06.2012г. до 06.11.2014г. в съучастие с още едно лице – Б. М., като Йончева е извършител, а Б. М. е неин помагач. Това съобщи днес пресцентърът […]

Във Варна изграждат център за подкрепа на хора с увреждания и два центъра за деца с деменция

http://www.moreto.net/novini.php?n=389951

С 1 081 000 лв. е увеличен бюджетът за социални дейности в Община Варна спрямо 2018 г. Това стана ясно на днешната комисия "Социални дейности и жилищна политика" в морската столица, предаде репортер на Moreto.net. Общинските съветници одобриха проекторамката от 16 668 000 лв.

НАП проверява 13 000 фирми

http://www.cross.bg/firmi-stoka-nyama-1594576.html

/КРОСС/ 13 хил. фирми попаднаха на мушката на данъчните. От НАП имат съмнения за укриване на данъци чрез счетоводен финт, посочва NOVA. Данъчните квалифицират тези 13 хиляди фирми като рискови. Причината - по документи в складовете им има стока за прекалено много пари, сравнено с оборотите, които са декларирани. Така държавата търси запаси за 8 млрд. лв. Според бизнеса парите са в стоки, а стоките са в складове.Под прицела на данъчните попада верига магазини за дрехи. По информация на NOVA, стоката която трябва да е в складовете на фирмата е на стойност 2 млн. лв. Оказва се обаче, че магазините изобщо нямат складови помещения, а само търговски обекти. „В тези три магазина няма стока за 6-цифрена сума. И по-големият въпрос е, че няма никаква счетоводна следа за никаква стока. И възниква логичният въпрос, ако тази стока съществува само и единствено по документи не е ли тя била продадена отдавна и да не е внесен дължимия данък по ДДС", каза говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров. Ако действително всички фирми на прицел имат фиктивна складова наличност за 8 милиарда и са направени продажби без да се отдели дължимото за хазната, то държавата губи 20% или милиард и 600 млн. Затова сега данъчните с на ход. Сравняват дали това което е по книга, действително го има в складовете.Никой няма право да продава нещо без да издаде касова бележка или фактура

Британската гранична полиция предупреди за опасности при Брекзит без сделка

https://www.mediapool.bg/britanskata-granichna-politsiya-predupredi-za-opasnosti-pri-brekzit-bez-sdelka-news288944.html

Британската гранична полиция предупреди ръководството на страната за заплахите за сигурността на кралството и транспортните проблеми, които могат да възникнат при излизане на Великобритания от ЕС без споразумение. Презентацията, подготвена от Гранична полиция, бе публикувана във вторник вечерта на сайта на телевизия "Скай нюз". . Според документа в случай на Брекзит без споразумение британската гранична полиция ще загуби достъп до част от важна за нейната работа информация и до редица важни компютърни бази на ЕС. Това ще доведе до влошаване на ситуацията в сферата на граничната безопасност, се посочва в документа. Британските полицаи ще трябва да използват базата данни на Интерпол вместо Шенгенската информационна система. Един от главните проблеми ще бъде това, че служителите на Гранична полиция ще бъдат лишени от възможността да различават отдавна живеещите и работещи в Обединеното кралство граждани на ЕС от току-що пристигащите в страната. Брекзит без сделка може да доведе и до това пътуващите към ЕС британски граждани да бъдат лишени от възможността да използват коридорите за притежатели на електронни паспорти. Това заплашва да образува дълги опашки на гишетата за паспортен контрол на летищата в ЕС и да обърка разписанията на полетите. Със същия проблем може да се сблъскат и пътниците на влаковете "Евростар", които пътуват от Лондон до Амстердам, Брюксел и Париж. Гранична полиция предупреждава и за потенциални проблеми пред гражданите на ЕС на британските митници, отбелязва БТА. Те ще трябва да използват "червения коридор" при внасяне в страната на определени категории стоки. При Брекзит без сделка съществено ще бъде затруднен превозът на стоки между френския град Кале и английския Дувър. Ако бъдат възобновени митническите проверки по този важен маршрут, ще бъдат превозвани не повече от 12-25 процента от сегашния обем товари, което ще принуди британските власти да търсят алтернативни начини за доставка на стоки от континента.

Предложение за ограничаване на скоростта по магистралите ядоса шофьорите в Германия

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/01/23/3378978_predlojenie_za_ogranichavane_na_skorostta_po/?ref=rss


Изтекло в медиите предложение за налагането на ограничение върху скоростта по аутобаните в Германия предизвика гнева на автолюбителите в страната, предаде "Асошиейтед прес".<br /><br />Германия е една от малкото страни в света, в която няма ограничение за скоростта по автомагистралите. Идеята тя да бъде ограничена до 130 км/ч е предложена с аргументи като намаляване на замърсяването на въздуха, принос в борбата срещу климатичните промени и намаляване на броя на...

И тази нощ агресия в Спешната помощ в Горна Оряховица

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258578

И тази нощ агресия в Спешната помощ в Горна ОряховицаИ тази нощ в Спешната помощ в Горна Оряховица е имало случай на агресия. „През нощта пациенти блъскат вратата и чупят ключа вътре.Такива хора нямат обща култура. Те идват тук да търсят помощ, а същевременно проявяват агресия. Освен това е имало пиян човек, който се е опитал да направи опит за самоубийство.

Чудо в България. Велик български град намали данъците на хората, въпреки че ще загуби пари за бюджета си

https://petel.bg/CHudo-v-Balgariya--Velik-balgarski-grad-namali-danatsite-na-horata--vapreki-che-shhe-zagubi-pari-za-byudzheta-si__300152

Снимка Булфото Общинският съвет във Велики Преслав намали данъка за новите коли като занижи коефициента на автомобилите от големите ев...

Извънредно! Намериха тялото на удавеното в пловдивско момче

https://petel.bg/Izvanredno--Nameriha-tyaloto-na-udavenoto-v-plovdivsko-momche-__300151

Снимка TrafficNews.bg Водолази намериха тялото на 15-годишното момче, което потъна вчера във водоем край Марково. На място са и близките за заги...

Радо Шишарката "изби рибата" в ефир: Слушам хеви метъл, скоро бях на концерт на "Рамщайн"

https://petel.bg/Rado-SHisharkata-izbi-ribata-v-efir--Slusham-hevi-metal--skoro-byah-na-kontsert-na-Ramshhayn__300150

Поп-фолк певецът Радо Шишарката направи интересно разкритие в предаването "На кафе" по "Нова телевизия". Оказа се, че любимата му музика е х...

Още един мъж почина след усложнения от грип в Пазарджик

https://petel.bg/Oshhe-edin-mazh-pochina-sled-uslozhneniya-ot-grip-v-Pazardzhik__300149

Снимка Булфото Втора жертва взе грипът в Пазарджик. Мъж на 62-годишна възраст е издъхнал вчера в Интензивното отделение на Областната бо...

Експерти за ТЕЛК: Мизерните заплати и бумащината раждат корупция

https://frognews.bg/novini/eksperti-telk-mizernite-zaplati-rabotata-dokumenti-predpostavki-koruptsiia.html

Фактори за корупционните схеми при получаване на ТЕЛК са забавянето на електронната система, работата с документи и мизерните заплати на лекарите.

Финландия внедрява следобедния сън на работното място

//dariknews.bg/novini/sviat/finlandiia-vnedriava-sledobedniia-syn-na-rabotnoto-miasto-2143748

Финландия внедрява следобедния сън на работното място. Профсъюзите в страната са стигнали до извода, че сънят в средата на работния ден се отразява ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите. 

Поройни дъждове до края на седмицата, на места времето ще е опасно

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7258580

Поройни дъждове до края на седмицата, на места времето ще е опасноПредстои период със значителни, дори екстремни валежи в южната половина на страната. Те ще започнат днес вечерта и ще продължат с прекъсвания до края на седмицата. В следващите 24 часа се очакват количества до 35 литра на квадратен метър в областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково, съобщава NOVA.

Предотвратиха терористична атака в Ню Йорк

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258577

Предотвратиха терористична атака в Ню ЙоркПредотвратиха терористична атака в щата Ню Йорк. Трима младежи на 18, 19 и 20 години са задържани заради план да атакуват мюсюлмани в малко градче край щатската столица Олбани, съобщава NOVA. В къщата на непълнолетен техен помощник били намерени 3 самоделни бомби. Той също е арестуван. Открити са и повече от 20 огнестрелни оръжия.

Брекзит без споразумение крие опасности за сигурността

http://www.moreto.net/novini.php?n=389972

Британската гранична полиция предупреди ръководството на страната за заплахите за сигурността на кралството и транспортните проблеми, които могат да възникнат при излизане на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) без споразумение.

САЩ: Срещата във Варшава не цели да демонизира Иран

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258573

САЩ: Срещата във Варшава не цели да демонизира ИранСАЩ отхвърлиха твърденията, че насрочената за средата на идния месец международна конференция във Варшава има за цел да демонизира Иран, и подчертаха, че тя ще способства за мира и стабилността в Близкия изток. Заместник-постоянният представител на страната в ООН Джонатан Коен, цитиран от Асошиейтед прес,

Как тихомълком убиха Булгартабак

https://offnews.bg//dw/kak-tihomalkom-ubiha-bulgartabak-696020.html

Декември 2017 година.

Двайсетина автобуса стоварват в центъра на София протестен десант. Униформите са навлечени предварително - бели фланелки с надпис „Булгартабак“. „Въоръжението“ чака на паркинга - еднотипни вувузели и плакати с надписи като: „Булгартабак е отговорен производител" и „Не унищожавайте българското производство“.

Само за прикритие

Под строй в два лъча шествието посещава офисите на една медия и на една извънпарламентарна партия, които са сред малцината, позволяващи си да задават въпроси по една тема табу за властта, за останалите партии и за повечето медии: твърдението на турските спецслужби, че "продуктите, идващи от българската компания "Булгартабак", са се превърнали в източник на контрабанда в Турция“. Затова протестиращите били дошли да "защитят работните си места“ от опитите на "медийни и икономически кръгове" да унищожат компанията. Всъщност протестът, удостоен с обилно медийно отразяване, не е нищо повече от прикритие за истинските унищожители. Защото по това време работещите в компанията вече са по-малко от докараните по заповед протестиращи. А само няколко дни по-късно в последната останала фабрика започват поредните масови съкращения. Работниците в Благоевград получават „покана за напускане по инициатива на работодателя“ и повечето от тях я приемат - доброволно и безропотно.

Малко повече от година по-късно, към средата на януари 2019, малцината останали във фабриката са уведомени, че тя ще бъде закрита и че ако искат да получат обезщетение, трябва в двудневен срок да я напуснат доброволно. Поканата, естествено, е приета - този път без протести и при минимално медийно внимание. Така че вероятно мнозина даже не са разбрали, че „Булгартабак“, някогашният символ на българската индустрия, е окончателно мъртъв. Което пък го превръща в поредния поучителен символ на т.нар. преход.

На когото трябва

Най-напред е символ на целенасочено забавената и насочена в „глуха линия“ приватизация. Години наред стратегическите инвеститори в бранша чакаха на опашка, за да платят за „Булгартабак“ големи пари, но бяха систематично прогонени. През 2004 година почти се стигна до сделка с една от най-големите цигарени компании в света. В последния момент обаче тя бе провалена с гласуване в парламента. По свитедетелство на тогавашен вицепремиер - заради ДПС и заради мистичен руски факс, изпратен „от телефон в складове в покрайнините на Москва“.

„Булгартабак“ е и пример за масово приложената в България входно-изходна схема за „приватизация на печалбите и национализация на загубите“. Благодарение на нея пропуснатите за приватизация години бяха „оползотворени“ за източване и обезценяване на компанията. За да може, като му дойде времето, да бъде дадена на когото трябва. Така през 2011 бе обявена нова процедура, в която за всеки случай бяха включени такива безумно непазарни условия, каквито никой нормален инвеститор не би приел. И „Булгартабак“, по това време все още лидер на пазара, отиде в създадено от руска банка австрийско дружество срещу в пъти по-ниска сума от договорената през 2004 цена. Дори и кешовите наличности в компанията бяха по-големи. Тогавашният (и днешен) премиер определи това като "възможно най-добрата сделка".

Още тогава мнозина твърдяха, че новият собственик е само подставено лице. Но по-късно той така или иначе „отплава“ в мътни офшорни води, където реалната собственост остава невидима. От тях по едно време като официален миноритарен акционер изплува депутатът от ДПС Делян Пеевски, но бързо размисли и се гмурна обратно.

С любезното съдействие на държавата

После „Булгартабак“ се превърна и в символ на специфично българската разновидност на политико-олигархичен капитализъм, който не желае или не може да произвежда, но затова пък може да обезкостява, изяжда, оглозгва и нарязва на скрап."На всяка цена ще гарантираме бъдещето на фабриките в София и Благоевград", каза през 2011 година тогавашният шеф на Агенцията по приватизация, който, вероятно заради заслугите си около тази и други подобни сделки, днес е министър на икономиката. Обещаното бъдеще се оказа много кратко. Софийската фабрика бе закрита през 2016. Година по-късно (докато все още бяха най-търсените в страната) бяха продадени марките на „Булгартабак“. Накрая дойде ред и на фабриката в Благоевград.

Както в много други подобни случаи, убийството на „Булгартабак“ бе извършено с любезното съдействие на държавата. Народното събрание ѝ правеше акцизни и други законодателни подаръци. Държавна банка ѝ отпускаше кредити (след съсипването на първоначалния ѝ донор КТБ). Министерство и агенция си затваряха очите за загробването и закриването на производства. А „независими“ комисии не виждаха хватките с офшорната собственост, нито пък постоянните подигравки с правата на дребните акционери, които научиха последни за закриването на фабриката в Благоевград. При това от медиите, а не по задължителния за публичните компании законов ред.

Прокуратурата проявяваше системна липса на интерес към тези процеси. Въпреки че иначе старателно се рови в приватизацията на предприятия, които си работят благополучно и имат съвсем ясни собственици. Парламентарните партии също хич не се вълнуват от темата. Даже БСП, която иначе всекидневно ни проглушава ушите със своята социална загриженост, този път си мълчи. Явно интересът и на прокуратурата, и на партиите зависи единствено от това кой е собственикът.

Честито на печелившите

А собственикът, който и да е той, не е за оплакване. Платеното при приватизацията отдавна се е върнало - дори само от продажбата на марките. Недвижимите имоти и изтеглените през годините дивиденти идват отгоре. На мястото на съборената цигарена фабрика в центъра на София сега се подготвя строителството на осем нови високи сгради. Няма никаква опасност да се наложи да бъдат платени и предвидените в приватизационния договор неустойки. Миналата година някогашното австрийско дружество продаде всичките си акции на две офшорки. Така че да се иска нещо от него е като да се чака от умрял писмо.

Историята на „Булгартабак“ е много поучителна, включително за онези, които през декември 2017 озвучиха София с вувузелите си. Само че тази поука се повтаря толкова много пъти без никакъв ефект, че вече няма никакво значение.

Б. ред. - Статията е от сайта на Дойче веле.

Медици от Спешната помощ в Г. Оряховица заплашват с оставки

http://www.cross.bg/gorna-pomosht-oryahovitza-1594586.html

/КРОСС/ Държавата да се намеси и адекватно да защити медиците, а нападателите да бъдат осъждани ефективно. За това настояха граждани и медици на протест тази вечер пред Спешна помощ в Горна Оряховица.Близо 50 са работещите в Спешна помощ в Горна Оряховица и всеки от тях по няколко пъти е бил жертва на насилие. В рамките на едно денонощие беше пребита фелдшерка от Спешното в Горна Оряховица и нападнати медици от отделението по хемодиализа във Велко Търново. „Крайно време е да се направят някакви радикални промени медиците ни да се чувстват незастрашени, да могат да работят адекватно. Протестирам, защото съм против насилието над лекарските екипи в България," заявиха участници в протеста. Медиците от Спешна помощ в Горна Оряховица заявиха, че са готови за колективна оставка в знак на протест срещу ескалиращата агресия. „С толкова много години стаж сме, просто боксова круша на работното си място. Нищо не се прави. Държавата я няма," поясни директорът на центъра д-р Виолета Пашова.  

Спрете член 50, мисис Мей!

http://clubz.bg/78584-sprete_chlen_50_misis_mej

Тереза Мей. Снимки ЕПА/БГНЕС

Измина още една седмица след като Долната камара на британския парламент отказа да приеме договорената от Тереза Мей сделка за "Брекзит". И нищо не се променя. Фактите си остават същите. План Б, какъвто Мей уж трябваше да представи, няма. Всъщност тя иска да преправи сегашния договор за излизане от ЕС – но как, къде и кога – не е изобщо ясно. За подобни действия обаче трагично провалилата се министър-председателка няма нито политическата сила, нито подкрепата на парламента в Лондон или на партньорите в Брюксел.

Европейският съюз не е променил досегашната си позиция, включително и след последния отчаян опит на Мей да спаси сделката. Нови преговори за условията на "Брекзит" няма да има, най-много да се проведат спешни разговори за оставането на Великобритания в общ митнически съюз със ЕС. Ситуацията е тотално объркана. Вече никой не проумява какво стои зад вътрешнополитическите игрички и боричкания във Великобритания. Може би дори и британските партии не знаят какво всъщност искат да постигнат.

Времето неумолимо изтича. Ако не предприеме нещо, на 29 март Обединеното кралство само ще се изхвърли от европейския вътрешен пазар, без да разполага с някакви подсигуровки. А между Северна Ирландия и Република Ирландия ще се появи една политически крайно опасна "твърда граница". Това не желаят нито ЕС, нито ирландците и британците. Какъв тогава е изходът от задънената улица, наречена "Брекзит"?

Премислете отново!

Британската министър-председателка очевидно не е способна да прокара в парламента сделката за "Брекзит". При това положение тя би следвало да направи една последна и голяма услуга на своята страна, а и на ЕС, и да спре процедурата за излизането от ЕС по член 50 от Европейския договор. Тя може да сложи край на безумието, наречено "Брекзит", и то напълно легално и без одобрението на парламента. Трябва само да изпрати до Брюксел официално писмо, в което да поиска връщане на статуквото от времето преди да е била задействана процедурата за излизане от ЕС.

Така Великобритания ще има предостатъчно време спокойно да размисли дали наистина желае да напусне ЕС. Ако англичаните, уелсците, шотландците и северноирландците успеят да се споразумеят как искат да напуснат ЕС и какви да са бъдещите им отношения с Европа, те ще могат отново да задействат член 50-ти. Но само и едва тогава.

Това, разбира се, ще е краят на Тереза Мей като министър-председателка, но тя и бездруго вече оповести, че на следващите парламентарни избори няма да се кандидатира. Необходими ще са предсрочни избори за съставянето на дееспособно правителство, което да разполага с мнозинство в парламента. Това ново правителство може да реши отново да проведе пряко допитване до народа относно оставането в ЕС или излизането от него - но тогава на британците вече ще им е ясно с какви последици ще е свързан един "Брекзит". Това би бил третият референдум по въпроса след допитването през 1975 и през 2016 г. В една демокрация това е напълно възможно.

От Тереза Мей сега зависи да сложи край на хаоса, да напусне премиерския пост, а преди това да върне нещата в изходно положение. Спрете член 50-ти, мисис Мей! 

Дойче веле.

Министрите одобряват план за намаляване на бедността

http://www.cross.bg/godina-bednostta-namalyavane-1594585.html

/КРОСС/ Правителството ще приеме план за действие за държавните концесии през тази и следващата година. На редовното си заседание министрите ще одобрят и плана за изпълнение на Националната стратегия за намаляване на бедността за периода 2019-2020 година. Данните сочат, че през 2017-а близо 40 процента от населението или 2,8 млн. души са били в риск от бедност. Най-застрашени от изпадане в бедност са самотните възрастни над 65-годишна възраст и близо 30 процента от децата. Затова държавата залага да осигури благоприятна икономическа среда, така че през 2021 година средната заплата да достигне 1 500 лева, минималната да е 650. Важни за намаляване на бедността са мерките, които ще осигурят равен достъп до качествено образование и здравеопазване. Броят на преждевременно напускащите училище трябва да се намали. В плана за намаляване на бедността са записани и промените в размерите на пенсиите, които ще са следствие от предвижданите индексации. За тази година нарастването ще е с 5,7 на сто от първи юли за пенсиите, отпуснати до края на миналата година.  

Орлин Павлов стана баща

http://www.cross.bg/pavlov-stana-orlin-1594575.html

/КРОСС/ Поп звездата Орлин Павлов стана баща на дъщеричка. За това се похвали самият певец в социалните мрежи. „Елизабет Павлова, добре дошла на този свят", написа във Фейсбук щастливият татко.Неизмерими благодарности на д-р Анна Богданова и целия екип на акушер-гинекологията в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Невероятни сте!", допълни развълнуван той. Не пропусна да отправи послание и към своята любима жена: „Диана обичам те! Ти си майка-героиня! И както се пее в една песен: „Светът е друг, когато си тук".

Минчо Коралски: Механизмът на работа с документи на ТЕЛК е основен фактор за корупция

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258565

Минчо Коралски: Механизмът на работа с документи на ТЕЛК е основен фактор за корупцияМВР и прокуратурата реализираха съвместна акция срещу схемите за отпускане на инвалидни пенсии с решение на ТЕЛК, чрез които се източват милиони приходи от държавния бюджет. Оказа се, че в редица области у нас гражданите получават пенсии за общо заболяване без дори да са се явили на ТЕЛК, нито пък знаят каква е диагнозата,

Пътуването в обществения транспорт на Люксембург става безплатно

http://www.transmedia.bg/2019/01/23/%d0%bf%d1%8a%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82-%d0%bd/

Всички линии на обществения транспорт в Люксембург ще бъдат безплатни от 1 март 2020 г. За пътуване с автобусите, трамваите и влаковете на втората най-малка страна в ЕС няма да имате нужда от билет, а само от лична карта, съобщи министърът на инфраструктурата Франсоа Бош. Само пътуванията първа класа ще продължат да се плащат.

Люксембург ще стане първата страна в света с безплатен обществен транспорт. Проектът, който има за цел да мотивира повече хора да се откажат от колите си, ще бъде финансирана от държавния бюджет с 41 млн. евро годишно.

Не се очакват промяната да доведе до съкращения в транспортните компании, защото на продавачите на билети и контрольорите ще бъдат намерени нови задачи, каза Бош.

Люксембург планира до 2023 г. да инвестира и 2.2 млрд. евро в жп пътища, а от 2030 г. всички автобуси трябва да станат електрически.

Гръцкият парламент започва дебати по Преспанското споразумение

https://www.mediapool.bg/gratskiyat-parlament-zapochva-debati-po-prespanskoto-sporazumenie-news288943.html

Гръцкият парламент започва дебати по Преспанското споразумение, което се очаква да бъде гласувано утре, съобщиха информационните агенции. Снощи парламентарната комисия по национална отбрана и външни работи одобри споразумението със Скопие за промяна на името на бившата югославска република на Северна Македония. Вече се появиха призиви за нов голям митинг утре срещу Преспанското споразумение. Организаторите призовават гърците да не ходят на работа днес и в четвъртък, а също и през следващите дни, ако вотът бъде отложен. На предишната мащабна демонстрация в неделя се стигна до сблъсъци с полицията, бяха ранени десетки протестиращи, както и служители на реда.   Според проучванията на общественото мнение 70% от гърците не приемат споразумението и искат референдум.   Въпреки протестите се очаква независими депутати да подкрепят управляващата парти "Сириза" и парламентът да ратифицира договора от Преспа.

Камарата на представителите на САЩ забрани Тръмп да извади страната от НАТО

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258569

Камарата на представителите на САЩ забрани Тръмп да извади страната от НАТО Камарата на представителите на САЩ одобри закон, който забранява на президента Доналд Тръмп да извади страната от НАТО, съобщават ТАСС и ДПА. Законът "За подкрепа на НАТО" бе одобрен със 357 гласа "за" срещу 22 "против". Той предвижда "отклоняване на всякакви опити на президента да напусне алианса и забранява използването на бюджетни средства за

Предотвратиха терористичен акт в САЩ

http://www.cross.bg/vlastite-bili-pomoshtnik-1594584.html

/КРОСС/ Властите в щата Ню Йорк предотвратиха терористична атака, съобщава Ей Би Си. Трима млади мъже на 18, 19 и 20 години били задържани заради план да атакуват мюсюлмани в малко градче край щатската столица Олбани.В къщата на непълнолетен техен помощник били намерени три самоделни бомби. Момчето също е задържано. Бомбите представлявали големи буркани, напълнени с барут от патрони и парчета желязо. В различни имоти, свързани с арестуваните, полицията открила и 23 огнестрелни оръжия. Властите разбрали за заговора след сигнал от дете, което учело в едно и също училище с 16-годишния помощник на заподозрените и чуло подозрителен разговор. Източник: БГНЕС

Тихомир Безлов: Гражданството срещу инвестиция не трябва да бъде спирано

https://frognews.bg/novini/tihomir-bezlov-grajdanstvoto-sreshtu-investitsiia-triabva-bade-spirano.html

Поне половината държави в ЕС предлагат визи срещу инвестиции. В случая бият най-малките държави каквито са Малта, Кипър и България.

Плишкова спаси четири мачбола при немислим обрат и пречупи Серена Уилямс в Мелбърн

https://www.dnevnik.bg/sport/2019/01/23/3378976_plishkova_spasi_chetiri_machbola_za_nemislim_obrat_i/?ref=rss


Каролина Плишкова спаси четири мачбола и пречупи Серена Уилямс в наглед немислим обрат, за да стигне полуфиналите на Australian Open. Чехкинята спечели с 6:4, 4:6, 7:5, след като в третия сет губеше с 1:5.<br /><br />В полуфиналите тя ще срещне японката Наоми Осака. Шампионката от US Open беше убедителна за 6:4, 6:1 срещу Елина Свитолина.<br /><br />При 5:1 и 40:30 Уилямс имаше първа възможност да спечели мача, но съперничката ѝ се спаси. При разиграването американката...

Продължава издирването на момчето, паднало в микроязовир край Пловдив

http://www.cross.bg/momcheto-plovdiv-mikroyazovir-1594583.html

/КРОСС/ Тази сутрин продължава издирването на момчето, което падна в заледения микроязовир край Пловдив. 15-годишното момче потъна вчера в ледените води на микроязовир между селата Марково и Първенец, докато си прави селфи. Ледът се пропукал и то потънало във водата.Детето било с двама свои приятели - момче и момиче. Когато приятелят им паднал в ледените води, те първо се обадили на бабата на момчето, съобщава NOVA. Тя пък се свързала с дядото, който отишъл на място и опитал сам да измъкне тийнейджъра. Според свидетели момчето поне 20-ина минути се борило да плува и да се измъкне, но не успяло. Сигналът за инцидента е подаден към 17.00 ч. на тел. 112. Незабавно са се отзовали полицейски екип от Пловдив и техника от Пожарната. Спасителна операция е започнала веднага, но тялото на момчето все още не е открито.  

Шу Джун: До 2020 г. Шанхай трябва да стане един от глобалните финансови центрове

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258564

Шу Джун: До 2020 г. Шанхай трябва да стане един от глобалните финансови центрове
Програмата за превръщането на Шанхай в глобален финансов център (2018-2020) изисква задълбочаване на реформите и отварянето на финансовия пазар на града, засилване на иновациите в сферата, и всичко това е свързано както с националната стратегия за развитие, така и необходимостта от абсорбиране на най-добрите практики и опит от развитите държави,

Бургаският драматичен театър гостува във Варна с постановка за Джуди Гарланд

http://www.moreto.net/novini.php?n=389915

Тони Димитрова, Веселин Плачков и Асен Лозанов са звездното трио в "Да минеш под дъгата" - постановката, която гостува днес във Варна, напомня Moreto,.net. Бургаският драматичен театър "Адриана Будевска" и режисьорът Борислав Чакринов са разработили хитовата пиеса на Питър Куилтър, която вече над 10 години жъне успехи театралните сцени от Уест енд до Бродуей.

Трафиканти на хора държат 20 000 нигерийски жени и момичета в Мали

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258559

Трафиканти на хора държат 20 000 нигерийски жени и момичета в МалиДвайсет хиляди жени и момичета вероятно са станали жертва на трафиканти на хора и са прехвърлени от Нигерия в Мали, където са държани затворени преди да бъдат принудени да проституират. Това заяви ръководителката на нигерийската агенция за борба с трафика на хора, предаде Ройтерс. Джуди Оках-Донли каза,

Задава се сериозно влошаване на времето

http://www.cross.bg/duzhd-predimno-raiioni-1594582.html

/КРОСС/ На много места в страната ще има валежи: в Северозападна България - от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъжд. Значителни ще са количествата в Рило-Родопската област. Ще духа слаб, след обяд в Източна и Южна България умерен вятър от юг-югоизток, в северозападните райони - от североизток, сочи прогнозата на НИМХ. В четири области на страната е обявен жълт предупредителен код за опасно време. В Благоевград и Смолян ще има значителни валежи от дъжд, над около 1200 метра - от сняг. Количества през денонощието - 20-35 л/кв.м. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат. В Кърджали и Хасково се очакват сериозни валежи предимно от дъжд. И тук количества през денонощието се очаква да достигнат 20-35 л/кв.м. Ще духа и силен вятър от юг-югоизток с пориви до 24 м/сек. Сериозната метеорологична обстановка ще продължи и в нощта срещу четвъртък. Минималните температури в страната ще са предимно между минус 1 и 4 градуса; максималните ще са между 6 и 11 градуса, в северозападните райони ще са по-ниски - 2-5 градуса.

Арестуваха двама израелци в Япония за внос на 4 тона злато

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258562

Арестуваха двама израелци в Япония за внос на 4 тона злато Японската полиция арестува двама граждани на Израел, които са заподозрени в незаконен внос на около четири тона злато, предаде ТАСС, като се позова на телевизия ЕнЕйчКей. Контрабандната стока възлиза на около 20 милиарда йени (близо 183 милиона долара). Израелските граждани доставяли ценния метал в сандъци с авточасти от Хонконг през токийското

Мистериозно отвличане в Австрия

https://dnes.dir.bg/svyat/misteriozno-otvlichane-v-avstriya

Похитена е 88-годишна жена, майка на Щефан Отрубай, който управлява милиардите на фамилията Естерхази

Две момиченца избягали от детска градина в Сибир при -45 градуса навън

http://www.cross.bg/gradina-ednoto-detska-1594581.html

/КРОСС/ Две момиченца избягали от детска градина в Русия при температура от минус 45 градуса, съобщава Би Би Си. 5-годишните деца се измъкнали, без служителите да забележат. Единствено видеокамера на входа на детската градина в село северно от Якутск ги заснела как излизат. Едното носело плюшена играчка, като и двете били без ръкавици.Бягството на момиченцата било открито, едва след като майката на едното отишла да го вземе от детската градина и видяла, че якето й го няма. Междувременно едното дете стигнало до дома си, откъдето баща му го взел и го откарал в лечебно заведение. Другото се объркало в тъмнината, но потърсило подслон в къща наблизо и така се спасило от измръзване.Оказало се, че едното от децата е пострадало по-тежко и било откарано до болница в Якутск, като според майка му, три от пръстите му са измръзнали сериозно. Води се следствие как се е стигнало до инцидента.

Дворецът на Кносос и гробницата на Филип Втори Македонски - извадени от списък за концесии в Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258558

Дворецът на Кносос и гробницата на Филип Втори Македонски - извадени от списък за концесии в Гърция Гръцкото правителство извади стотици археологически музеи, антични обекти и крепости, които по невнимание били включени в списък за отдаване на концесия съгласно условията на спасителните програми, предаде Асошиейтед прес. Министерството на културата съобщи снощи, че след внимателен преглед от списъка са премахнати 2 330 държавни обекта,

Кошмар в Австрия: Отвлякоха княгиня Естерхази, доайен на прочута унгарска фамилия с милиардно богатство

https://petel.bg/Koshmar-v-Avstriya--Otvlyakoha-knyaginya-Esterhazi--doayen-na-prochuta-ungarska-familiya-s-miliardno-bogatstvo__300148

Медии в Австрия съобщиха, че вчера следобед към три и половина в района на Айзенщат, столица на провинция Бургенланд, е била отвлечена въз...

104 кг хероин - заловени на турско-българската граница в български ТИР

https://petel.bg/104-kg-heroin---zaloveni-na-tursko-balgarskata-granitsa-v-balgarski-TIR__300147

Снимка Булфото Турските власти на ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево са разкрили 104 кг хероин при опит да бъде изнесен в България, съобщи БТ...

Бъркали с момче Саня Борисова като дете. Актрисата тренира бойни изкуства заради роля

https://petel.bg/Barkali-s-momche-Sanya-Borisova-kato-dete--Aktrisata-trenira-boyni-izkustva-zaradi-rolya__300144

Актрисата Саня Борисова разкри, че като малка често я бъркали с момче. Причината е късата й прическа тогава. "Като малка много ме бърка...

Вижте къде в столицата няма да има вода днес

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7258556

Вижте къде в столицата няма да има вода днес"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата днес, съобщиха от дружеството. Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на бул. "Президент Линкълн", в кв. "Овча купел", се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 ч. на живеещите в района на бул. "Президент Линкълн", ул. "Централна", ул.

На лов за Пловдив

https://offnews.bg//mama-nindzha/na-lov-za-plovdiv-696045.html

Преди време във фейсбук „уловихме“ няколко трейлъра на филмчета, правени от деца. Оказа се, че това е част от проекта „Улови Пловдив 2019“. Идеята е на Георги Стоев – архитект по образование и учител по призвание. Ето какво ни разказаха той и децата, тръгнали „на лов за Пловдив“. Учителят Завършил съм УАСГ, София като магистър по архитектура. Огромното ми желание за работа с хора обаче ме насочи към учителската професия. Точно в този момент се запознах с целите и ценностите на фондация „Заедно в час” и реших да кандидатствам. Вече втора година преподавам математика като част от организацията. Краткият ми…

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване