Бачково се моли игуменът Борис да отиде във Варна

Молим се денонощно нашият игумен да оглави Варненската епархия. Засега получава удари под кръста, но дай боже да успее, надява се един от възрастните монаси Михаил. И бачковлии се кръстят дядо Борис да се премести в морската столица. 
“От хубаво ли бият камбаните на умряло във Варна”, пита дългогодишната готвачка на манастира Елка. Молим се денонощно нашият игумен да оглави Варненската епархия. Засега получава удари под кръста, но дай боже да успее, надява се един от възрастните монаси Михаил. И бачковлии се кръстят дядо Борис да се премести в морската столица. “От хубаво ли бият камбаните на умряло във Варна”, пита дългогодишната готвачка на манастира Елка.

Селската програма дава над 13 млн. евро за канализация в 14 общини

Държавен фонд "Земеделие" започва да приема проекти за изграждане на канализационни съоръжения за пречистване на отпадни води, за които са предвидени 13.1 млн. евро от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от земеделското министерство в четвъртък. Документите ще се подават от 2 до 9 ноември по мярката за финансиране на основни услуги за населението и икономиката в селските райони.   Общо 14 общини от седем области могат да подават проекти за канализация. Това са местните власти в Белица, Петрич, Сатовча, Симитли и Якоруда (обл. Благоевград), Айтос и Несебър (обл. Бургас), Кочериново и Сапарева баня (обл. Кюстендил), общ. Тетевен (обл. Ловеч), общ. Септември (обл. Пазарджик), Калояново и Садово (обл. Пловдив) и общ. Баните (обл. Смолян).   Съобщението идва два дни след предупреждението на Брюксел, че страната ни може да изгуби 286 млн. евро, предвидени за фермерите, ако те не бъдат изплатени до края на 2013 г. В отговор земеделският министър Димитър Греков обяви, че започва ударно договаряне и изплащане на евросредствата, за да се намали максимално загубата на финансиране.

Болницата за рехабилитация в Котел получи апаратура от „Българската Коледа“

Президентът Росен Плевнелиев откри новото отделение за рехабилитация в Специализираната болница за лечение на деца в Котел. В отделението има 18 легла за деца, като най-малкият пациент е на 21 дни. От „Българската Коледа" отделението получи апарат за робот-асистирана локомоторна терапия и още няколко високотехнологични апарата на стойност 300 000 лева. В България има само в четири такива апарата като дарения в специализираната болница в Котел е единствен за Югоизточна България. Президентът Росен Плевнелиев заяви, че „закупуването на подобна тех...

Дават пари на висшето образование от Бюджет 2014

От Бюджет 2014 ще бъдат отделени средства за подобряване на висшето образование в страната. Няма да се разчита само на европейските средства по бъдещата оперативна програма, стана ясно на срещата на премиера Пламен Орешарски с ректори на висшите учебни заведения и учени. На нея бе обсъден проект на стратегия за развитието на висшето образование за периода 2014-2020-а година, който бе представен от министъра на образованието Анелия Клисарова.

От съда изпратиха Крис Браун в клиника

Калифорнийски съдия изпрати Крис Браун в рехабилитационна клиника за 90 дни.

Изпълнителят беше отново в съда вчера, където се провеждаше пореднот оизслушване по делото му за побоя над Риана, който той й нанесе през 2009 година.

Наскоро Крис беше арестуван по подозрение за пореден побой. Той и бодигардът му нападнали мъж пред хотел W във... Калифорнийски съдия изпрати Крис Браун в рехабилитационна клиника за 90 дни. Изпълнителят беше отново в съда вчера, където се провеждаше пореднот оизслушване по делото му за побоя над Риана, който той й нанесе през 2009 година. Наскоро Крис беше арестуван по подозрение за пореден побой. Той и бодигардът му нападнали мъж пред хотел W във...

Джейсън Стейтъм поиска Оскар и за каскадьорите

Британският актьор Джесън Стейтъм защити холивудските каскадьори, като поиска те също да могат да получават Оскар за работата си. Според него каскадьорите трябва да бъдат признати от Американската киноакадемия, защото рискуват живота си в името на филмите. "Всички каскадьори са едни непризнати герои. Никой не им придава известност, а те рискуват живота си. В същото време има префърцунени актьори, които твърдят, че сами правят каскадите си", възмущава се Стейтъм, който сам изпълнява голяма част от опасните номера във филмите си. Дискусията за признанието на каскадьорите се разрази отново след смъртта на легендарния каскадьор и режисьор Хал Нийдъм, който почина миналия месец. Нийдъм никога не получи номинация за Оскар, но беше удостоен с почетна статуетка през 2012.  

“Монти Пайтън” обещаха стари хитове и питонски обрати в новото си шоу

"Монти Пайтън" в днешния си състав: (от ляво на дясно) Майкъл Пейлин, Ерик Айдъл, Тери Джоунс,, Тери Гилиам и Джон Клийз Снимка: Би Би Си

След като новината за завръщането британската комедийна трупа “Монти Пайтън” с ново шоу екзалтира Великобритания, днес петимата живи членове на групата разкриха подробности около проекта на пресконференция в Лондон. 

Към събитието на Острова имаше толкова висок интерес, че то бе излъчвано директно по телевизията и едва ли има медия, която не го е отразила.

Шоуто ще бъде еднократно и поставено на живо в лондонската 02 Арена на 1 юли 2014 г., съобщиха “питоните” Майкъл Пейлин, Ерик Айдъл, Тери Джоунс, Тери Гилиам и Джон Клийз.

Идеята е да видим “дали още сме забавни”, казаха те, цитирани от Би Би Си.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 25 ноември. Цената им ще е между 26,50 и 95 паунда (“с някакви 300 паунда по-евтини от тези на Ролинг стоунс”).

Проектът е първият нов продукт, който трупата създава за последните три десетилетия, припомнят английските медии. В него ще има “от големите хитове на “Монти Пайтън” със съвременно, актуални, “питонски” обрати”, се казва в пресъобщение, разпространено преди брифинга.

 ”Хората наистина искат да видят някои от старите ни хитове, но не бихме желали да го покажем в по предсказуем начин, каза Джон Клийз. – Най-големият риск пред шоуто е, че публиката знае репликите по-добре от нас.”

 Шоуто ще бъде записано и ще може да се купи на DVD. 

 BZhUM-yIUAAm1qa

 

Статията "“Монти Пайтън” обещаха стари хитове и питонски обрати в новото си шоу" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сигнал: Защо никой не е обезопасил изкопа по ул. "Брегалница"?

До редакционната поща на Moreto.net, пристигна писмо на разтревожена варненка. Жената живее в района, на ул. "Брегалница", по която в момента текат ремонтни дейности. Варненката се оплаква от това, че няма поставени "мостове" за пресичане на изкопите по ул.

Безплатни прегледи за деца с гръбначни изкривявания

Известният бургаски специалист по неврология и гръбначни изкривявания д-р Димитър Генов ще преглежда благотворително на 3, 4 и 5 декември, в своя кабинет в блок 57, вход А, комплекс „Зорница”. Прегледите са напълно безплатни, от тях могат да се възползват деца с гръбначни изкривявания, както и техните родители с подобни проблеми. Приемното време  ще бъде от 13 до 16 часа. Телефон за записване 0888 934 662. ...

Какво да се случи с Паметника? Набират идеи!

Най-вероятно през февруари ще бъде обявен международен конкурс за Паметника на Съветската армия.

Депутати създадоха комисия "Мишо Бирата"

Депутатите създадоха временна анкетна комисия по случая „Мишо Бирата Депутатите създадоха временна анкетна комисия по случая „Мишо Бирата". Предложението бе на лидера на Коалиция за България Сергей Станишев и група народни представители. Пълното име на временната комисия е: "Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия мин

One World Trade Center стана най-високата сграда в САЩ


Новопостроеният небостъргач в Ню Йорк One World Trade Center беше обявен за най-високата сграда в САЩ със своите 541 м височина. Допреди това носител на титлата беше Willis Tower в Чикаго, която е с височина 442 м.

Званието се присъжда официално с решение на организацията на архитекти, наречена Съвет по високи сгради и градска среда (Council on Tall Buildings and Urban Habitat). Неговите членове изрично уточняват, че титлата на One World Trade Center се дава, след като към височината...

Депутати искат държавни пари за спасяването на мост-канала над Фатрико дере

С официално предложение, внесено днес в парламента, варненските народни представители от ГЕРБ настояват републиканският бюджет за 2014 да обезпечи укрепването на мост-канала над Фатрико дере. Депутатите предлагат да се заложат 1,3 млн. лв. за  изграждане на защитни и антигравитационни съоръжения по южния склон на Фатрико дере в зоната на мост-канала (канализацията) Виница – Евксиноград –Траката. Разрушителните ерозионни процеси в района на практика застрашават канализацията, която обслужва над 50 000 души от “Виница”, Траката, “Евксиноград”, Св...

Депутатите все пак създадоха комисия по случая „Мишо Бирата”

Парламентът реши да се създаде временна комисия, която да провери скандала с телефонния разговор между експремиера Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници" Ваньо Танов за Михаил Михов - Мишо Бирата. Очаквано идеята доведе до пореден скандал между опозицията и управляващите. По време на дискусията Цвета Караянчева от ГЕРБ заяви: „Аз мисля, че това нещо се работи от прокуратурата, колеги. Вие изземвате определени функции само и само да правите циркове и да обяснявате на някой кой колко е лош. След като формирахме комисия за „калинки"...

Свиленградско даровито дете получи стипендия от Образователното министерство

Стипендия за стимулиране на даровити деца е присъдена на Ясен Георгиев от Свиленград. Финансовата подкрепа се отпуска за 12 месеца от Министерството на образованието и науката ежегодно на деца с изявени дарби. Тази година комисия от Общината е подала  имената но общо четири талантливи свиленградчанчета. Те се определят по критерии, заложени в Наредба за условията и реда за закрила на деца с изявени дарби. Ясен Георгиев  се отличава с разностранни таланти и интереси в различни области - компютърни технологии, математика,  музика, театър. Той бе ...

ГЕРБ се жалва в Брюксел за "опорните точки" на МВР

Сезират евроинституции и заради случая "Бисеров"

    


Президентът връчи апаратура на болницата за рехабилитация в Котел от „Българската Коледа“

Президентът Росен Плевнелиев откри новото отделение за рехабилитация в Специализираната болница за лечение на деца в Котел.  В отделението има 18 легла за деца, като най-малкият пациент е на 21 дни. От „Българската Коледа“ отделението получи апарат за робот-асистирана локомоторна терапия и още няколко високотехнологични апарата на стойност 300 000 лева. В България има само в четири такива апарата като дарения в специализираната болница в Котел е единствен за Югоизточна България. Президентът Росен Плевнелиев заяви, че „закупуването на подобна те...

В МЦ КИРМ-Плевен откриха две нови лаборатории

На 21 ноември 2013 г. - Деня на християнското семейство, екипът на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина"- Плевен с ръководител доц. д-р Емилияна Конова, д.м., тържествено откри две нови лаборатории - микробиологична и вирусологична. Отец Петко от храм „Св. Николай" в Плевен освети новата придобивка на центъра с тържествен водосвет и пожела здраве и успех на целия екип в благородната му мисия. В двете нови лаборатории на МЦ КИРМ ще бъдат извършвани микробиологични и вирусологични изследвания, както и ДНК диагностика на...

Anneke Van Giersbergen с концерт у нас

На 28 ноември представя новия си албум Drive

    


20 дни мъж ходи с разкъсан далак, без да знае

Цели 20 дни мъж ходи с разкъсан далак, без да подозира. Оцелява с божията помощ. И тази на хирурзите от “Пирогов”.
“Бил съм на косъм. Това научих от лекарите, след като дойдох в съзнание след операцията. Сега се чувствам много добре. Като се прибера у дома, ще запаля свещи за лекарите и сестрите на болницата”, развълнуван каза пред “Труд” 71-годиш Цели 20 дни мъж ходи с разкъсан далак, без да подозира. Оцелява с божията помощ. И тази на хирурзите от “Пирогов”. “Бил съм на косъм. Това научих от лекарите, след като дойдох в съзнание след операцията. Сега се чувствам много добре. Като се прибера у дома, ще запаля свещи за лекарите и сестрите на болницата”, развълнуван каза пред “Труд” 71-годиш

Джокович победи Надал в демонстративен мач в Чили


Новак Джокович победи Рафаел Надал със 7:6 (3), 6:4 в демонстративен мач в Чили, игран пред 10 000 зрители в чест на местния любимец Николас Масу, който се оттегли от професионалния тенис.

Масу остана в историята на тениса, след като спечели златните медали на сингъл и на двойки на олимпийските игри в Атина през 2004 г. 34-годишният чилиец обяви край на състезателната си кариера на 27 септември.

Преди двубоя между Джокович и Надал се изигра демонстративен мач между Николас...

Канадски лекар е обвинен в насилване на 21 жени

Канадски лекар-анестезиолог бе признат за виновен за сексуално насилие над 21 жени, докато са били под упойка, предаде АФП. 


Джордж Дууднаут е обвинен, че по време на четиригодишния си престой в болницата Норт Йорк в Торонто, е опипвал пациентките си, целувал ги е и ги принуждавал да му правят орална любов. Жените са били наясно какво се Канадски лекар-анестезиолог бе признат за виновен за сексуално насилие над 21 жени, докато са били под упойка, предаде АФП. Джордж Дууднаут е обвинен, че по време на четиригодишния си престой в болницата Норт Йорк в Торонто, е опипвал пациентките си, целувал ги е и ги принуждавал да му правят орална любов. Жените са били наясно какво се

Най-красивото момиче в инвалидна количка

Аз съм просто едно момиче, което си счупи гръбнака през 2008-ма година. Обичам да прекарвам времето си във фитнеса и басейна, това са любимите ми места. Така описва себе си във Facebook Мария Петровска, която събира погледите на всички на NAC Latvia Championships на 16-ти ноември. Там печели първо място. Тя не е единственият човек в инвалидна количка на събитието, но е единствената жена. Мария е от Латвия. Води обикновен начин на живот, докато през 2008-ма не претърпява тежка катастрофа. Животът й се променил коренно и прекарвала почти цялото си време вкъщи. И така докато не прочела статия за друго момиче в нейното положение. Свързала се с нея и това променило всичко. Преместила се в столицата на Латвия, Рига и си намерила работа. „Хората казват, че движението е начин на живот, е ...

Не сме разисквали да има предсрочни избори, заяви Росен Плевнелиев

Дебат за предсрочни избори по време на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) не е имало. Това заяви президентът Росен Плевнелиев. По думите на президента не е негова работа да говори и да инициира темата. Вчера заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който представляваше партията, заяви, че е повдигнал въпроса като точка номер шест в дневния ред на заседанието. „Няма нито една моя дума, която да разделя гражданите", заяви Плевнелиев и допълни, че като президент е готов да чуе всеки и да изпрати неговото послание към компетентните институции. „Не може да правим бежански лагери без съгласието на местните власти. Именно това направихме на този съвет – осигурихме разбирателство и съгласие по темата”, каза още президентът. „Предв...

Полицай е пострадал във „Военна рампа”, няма опасност за здравето му

Полицай е бил ударен с камък по време на протеста на сирийци в бежанския лагер във „Военна рампа”. Това съобщиха от СДВР. Няма опасност за 42-годишния мъж, който е бил прегледан в болница и след това освободен. По-рано днес сред бежанците в лагера избухна недоволство след като техен сънародник, баща на 3 деца, почина. Много от хората излязоха в двора в знак на протест, че живеят в нечовешки условия, а документите им за статут се бавят.

Цигански патрули тръгват в отговор на Расате

500 цигани доброволци плъзват из улиците на столицата в отговор на патрулите на Расате. Това обяви за BNews шефът на Националния център за развитие на ромите в България Петко Асенов.

Интересни факти, свързани с развода

По какъв начин разводът или действията преди него могат да повлияят на една женена двойка

    


Франция и Италия настояват за постоянен председател на Еврогрупата

Позицията на двете страни е, че такъв може да бъде определен на изборите за Европейски парламент догодина

    


Саудитска Арабия депортира 60 000 нелегални имигранти

Властите в Саудитска Арабия са депортирали около 60 хиляди души - нелегални имигранти, които са влезли в страната в търсене на препитание. По думите на принц Мохамед бен Наиф, който оглавява външното министерство на страната, кампанията срещу нелегално пребиваващите продължава и не е ограничена във времето.

Търсят решение за "деполитизация" на Паметника на Съветската армия

През февруари ще бъде обявен конкурс за Паметника на Съветската армия в центъра на София, каза главният архитект на столицата Петър Диков. Очаква се това да стане, ако Общинския съвет приеме съответното решение. Според главния архитект, направени са много смислени предложения за решаване на пространството около паметника, който събужда от години много спорове в обществото.

Морските превози - още един двигател на пазара на логистични площи

Логистичните имоти около пристанищата все по-често попадат във фокуса на инвеститорите

    


Френска лирика звучи на концерта на радиосимфониците

/КРОСС/ Френска лирика ще звучи на концерта на Радиосимфониците, който ще се състои на 22 ноември/петък/ от 19:00 ч. в зала „България". Под палката на гост-диригента Александър Мират Симфоничният оркестър на БНР ще изпълни „Гробът на Купрен" от Равел, Концерт за цигулка и оркестър № 3 от Сен-Санс и Симфония в до мажор от Бизе. Третият цигулков концерт на Сен-Санс е сред най-популярните произведения на френския композитор. Тази бляскава творба предлага силна виртуозна изява на солиста- Десислава Чолакова, концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. Тя гостува често на оркестри в Цюрих, Хамбург, Каракас, Пхенян , както и на Женевските радиосимфоници и на фестивалите в Бергамо и Лозана. Диригентът на концерта, Александър Мират, идва в света на музиката от Гърция. Той учи в Париж с Игор Маркевич, Макс Дойч и Надя Буланже, която го описва като роден да дирижира. След първото изпълнение на трилогията Орест от Дариус Мийо, което той дирижира с оркестъра на Радио Франс през 1976, Александър Мират започва своята международна кариера. Тя го води във Франция, Белгия, Холандия, Великобритания, Италия, Испания, Югославия, България, Германия, Гърция, Корея и др. Александър Мират основава Синфониета - оркестър на Пикардия, Франция и е негов директор до 1989, а от 2011 е назначен за артистичен директор на Солунския държавен симфоничен оркестър.  

Парижкият стрелец говорел за "фашистки заговор"

Предполагаемият парижки стрелец, арестуван снощи край френската столица, споменава в свои писма за "фашистки заговор", разобличава злодеянията на "капитализма" и "манипулирането на масите" от страна на медиите, съобщи днес парижки прокурор.

Иран няма да подпише за ядрената си програма, ако не може да обогатява уран

Френският външен министър се надява преговорите да доведат до споразумение

    


Дежурен кабинет отвори в болница “Медика”

Дежурен кабинет отвори в болница “Медика”, съобщи д-р Ивелин Йоцов – началник на хирургичното отделение в лечебното заведение. Кабинетът работи през нощта, както и в празничните и почивните дни. Нощната смяна е от 19.30 до 7.30 часа, а в почивните и празничните дни дежурствата са 24-часови. В дежурния кабинет ще бъдат преглеждани всички пациенти, потърсили помощ в МБАЛ „Медика“. Здравноосигурените ще заплащат потребителска такса от 2.90 лв. и цената на направените изследвания. Здравнонеосигурените пациенти ще плащат за прегледа по ценоразписа н...

"Параполитически формирования" се възползват от протестите

Лидерът на БСП и на парламентарната група на "Коалиция за България" Сергей Станишев призова членовете на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) и от управляващите, и опозицията да заявят своята категорична позиция за протестите в страната от последните месеци. Според него не е демократично да се държат като заложници депутати, министри, експерти и синдикалисти, да се блокират улици.   Виждаме, че има много параполитически формирования - кръгове, неправителствени организации, които реализират политика, без да носят отговорност за това, коментира Станишев в кулоарите на парламента в четвъртък, ден след провелото се при президента заседание на КСНС, виждайки заплаха в тези формирования.   Изказването му напомня на тезите на народния представител от БСП Валери Жаблянов, лансирани в средата на протестната вълна. Той искаше да се напише закон за неправителствените организации, който да им попречи да вземат отношение по политически въпроси. Предложенията му тогава останаха незабелязани, но очевидно ръководството на БСП вече ги е възприели.   Според Станишев е било важно КСНС да отправи "единно послание към българските граждани, че демократичната партийна система е в основата на една демократична държава, не само защото така е по конституция, а защото така е във всяка демокрация.   Председателят на БСП посочи още, че през миналата седмица лично той не бил видял полицията да превишава правата си са има насилия срещу протестиращите. но не било демократично и да се блокират улици.   Той посочи като успех на съвета за национална сигурност решението да се упълномощи министър-председателя да инициира в един от следващите европейски съвети предложението за регулация и по-голяма прозрачност на доходите и собствеността на политиците както в ЕС, така и в държавите членки.

Станишев видя заплаха в "параполитически формирования" около протестите

Лидерът на БСП и на парламентарната група на "Коалиция за България" Сергей Станишев призова членовете на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) и от управляващите, и опозицията да заявят своята категорична позиция за протестите в страната от последните месеци. Според него не е демократично да се държат като заложници депутати, министри, експерти и синдикалисти, да се блокират улици.   Виждаме, че има много параполитически формирования - кръгове, неправителствени организации, които реализират политика, без да носят отговорност за това, коментира Станишев в кулоарите на парламента в четвъртък, ден след провелото се при президента заседание на КСНС, виждайки заплаха в тези формирования.   Изказването му напомня на тезите на народния представител от БСП Валери Жаблянов, лансирани в средата на протестната вълна. Той искаше да се напише закон за неправителствените организации, който да им попречи да вземат отношение по политически въпроси. Предложенията му тогава останаха незабелязани, но очевидно ръководството на БСП вече ги е възприели.   Според Станишев е било важно КСНС да отправи "единно послание към българските граждани, че демократичната партийна система е в основата на една демократична държава, не само защото така е по конституция, а защото така е във всяка демокрация.   Председателят на БСП посочи още, че през миналата седмица лично той не бил видял полицията да превишава правата си са има насилия срещу протестиращите. но не било демократично и да се блокират улици.   Той посочи като успех на съвета за национална сигурност решението да се упълномощи министър-председателя да инициира в един от следващите европейски съвети предложението за регулация и по-голяма прозрачност на доходите и собствеността на политиците както в ЕС, така и в държавите членки.

Гръцкият парламент отново умува над проектобюджета за следващата година

По информация на „Катемерини“ финансовият план за 2014 включва съкращения за над 1 млрд. евро.

    


Съдът потвърди: Седем години затвор за Берлускони

/КРОСС/ Бившият италиански премиер Силвио Берлускони бе осъден на седем години затвор за ролята му в секс партитата в дома му, в които участие е взела непълнолетната тогава проститутка Руби, съобщават местни медии. Берлускони е бил „шеф" на прословутите „Бунга-бунга" партита, които са се провеждали в дома му, заяви съдът в четвъртък. Според съда има категорични доказателства, че медийният магнат е имал сексуални отношения с мароканската танцьорка Карима Ел Махруг. Присъдата по делото, в което освен  секс с малолетна фигура и организиране на проституция, натиск върху полицията и подкупване на свидетели, е предадена за изпълнение на полицията. Така Берлускони трябва да прекара седем години в затвора за секс с малолетна. През август пък бе потвърдена присъдата на Берлускони по случая Mediaset, в резултат на което той  загубили възможността да заемат обществени длъжности.  

Съдът потвърди: Седем години затвор за Берлускони

/КРОСС/ Бившият италиански премиер Силвио Берлускони бе осъден на седем години затвор за ролята му в секс партитата в дома му, в които участие е взела непълнолетната тогава проститутка Руби, съобщават местни медии. Берлускони е бил „шеф" на прословутите „Бунга-бунга" партита, които са се провеждали в дома му, заяви съдът в четвъртък. Според съда има категорични доказателства, че медийният магнат е имал сексуални отношения с мароканската танцьорка Карима Ел Махруг.    

Седем години затвор за Берлускони заради секс партита с непълнолетни

/КРОСС/ Бившият италиански премиер Силвио Берлускони бе осъден на седем години затвор за ролята му в секс партитата, които са се провеждали в дома му, в които участие е взела непълнолетната тогава проститутка Руби, съобщават местни медии.   Очаквайте подробности

Украинският парламент не пуска Тимошенко да се лекува в чужбина

Украинският парламент гласува против законопроекти, които биха позволили на намиращата се в затвора бивша премиерка Юлия Тимошенко да замине в чужбина за лечение, нанасяйки вероятно фатален удар на шансовете за подписване на споразумение за асоцииране с Европейския съюз този месец, предаде БГНЕС. Върховната Рада отхвърли всички внесени шест законопроекта за лечение на затворници в чужбина, след като не получи подкрепата на управляваща Партия на регионите на президента Виктор Янукович. Депутатите от опозицията, които подкрепиха всички законопрое...

Бил Клинтън бе награден с "Медал на свободата"

/КРОСС/ Бил Клинтън получи най-престижното американско отличие „Медал на свободата". То му бе връчено от настоящия президент на САЩ Барак Обама на церемония в Белия дом. Наградата си Клинтън получи за заслугите си в областта на американската икономика, както и за хуманитарната си помощ за пострадалите при природните бедствия по света. Същото отличие получиха още Опра Уинфри, джазмена Артуро Сандовал, както апелативния съдия Патриша Лърд. Сред наградените бяха още изтъкнати борци за граждански права, учени и спортисти.

Словенски министър подаде оставка заради скандал с държавни субсидии


Словенският министър на икономиката Станко Степишник подаде оставка заради скандал с отпускане на държавни субсидии на фирмата "ЕМО Ороджарна", на която той е съсобственик, съобщиха Танюг и БТА.

Оставката на Степишник бе поискана от трите партии в правителството на премиера Аленка Братушек, след като бе разкрито, че "ЕМО Ороджарна" от град Целье е получавала средства на конкурси, провеждани от министерството на икономиката.

Степишник е член на партията "Позитивна Словения"...

Оградата по границата ще е висока 3 метра

Три метра ще е висока телената ограда срещу нелегалните имигранти по южната ни граница. Това съобщи на брифинг министърът на отбраната Ангел Найденов.

Повишихме търсенето на родна продукция, обяви МЗХ

Целта е до потребителите да достигат само качествени

Приходите от хазарт през 2014 година ще бъдат над 135 млн. лева

Хазартните компании са коректни и ще подават данни за получени залози и изплатени печалби, смята Йордан Цонев

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване