40-годишен вратар изравни рекорд на Пеле

Вратарят Рожерио Сени изигра своя мач номер 1115 за Сао Пауло и застигна легендата на бразилския футбол Пеле.Освен с изявите си под рамката на вратата, 40-годишният страж е известен и с головете, които бележи.

Ромски контрапатрули – без трикольори, с кърпи на глава

Твърдят, че ще пазят хората си в столицата от националистите

    


Расате: Някой подкокоросва ромите към етнически конфликт

/КРОСС/ Гражданските патрули само наблюдават и не проверяват документите на никого. Това е манипулация на разни либералчета, че някой уж изземва функциите на държавата. Това заяви председателят на Националния център за развитие на ромите в България Петко Асенов. Думите му бяха коментар по повод образуваните контрапатрули от роми, които имат за цел да отговорят на националистите на Боян Расате. Той заяви, че хората му се обаждат, за да споделят, че са уплашени. В тази държава институциите са заети с други неща. Полицията изнемогва. Непрекъснато се спекулира, че сме фашисти. Няма такова нещо, има български граждани, които искат сигурност", обясни от своя страна Расате. Според него някой си играе с напрежението в страната и подкокоросва ромите към етнически конфликт. Тези граждански патрули са създадени, за да се пазим от чужденци, не от циганите. Ако един човек е с честни намерения, ние няма да го пипаме, каза Йордан Манасиев, съмишленик на Расате.  

Здравната система у нас е в практически фалит, заяви министър Андреева

България е страната в ЕС с най-много болници на глава от населението. В градове като Перник и в Ловеч, например, броят на болничните лица е равен или по-голям от този в София. Има сравнително малки градове, като например Пазарджик, в които преведеният ресурс от НЗОК е по-голям от този за Варна, където в болниците се обслужва почти цяла Североизточна България. Такива парадокси на здравната система у нас разкри пред bTV ресорният министър д-р Таня Андреева по повод разработвана от здравното ведо...

Покрив на търговски център се срути в Рига, има ранени

Покрив на търговски център, разположен в краен квартал на латвийската столица Рига, се срути. В резултат на инцидента има пострадали. Техният брой още не е ясен, съобщиха от спасителната служба.

Близо 600 участници от Варненска област се включиха в серия кръгли маси на ОИЦ-Варна

578 участници се включиха в проведените от Областния информационен център-Варна кръгли маси в общините на Варненска област под надслов „Европа в моя регион-добри практики и партньорства“. Сред присъстващите на събитията бяха граждани, ученици, представители на културни и образователни институции, местни власти.

Поне 40 онлайн хазартни оператора ще се регистрират след промените в закона

Поне 40 онлайн оператора на хазартни игри ще се регистрират след промените в Закона за хазарта. Това прогнозира председателят на бюджетната парламентарна комисия Йордан Цонев. В момента има само един лицензиран онлайн оператор – регистрираният в Малта efbet.com. Още двама са подали заявления, а в скоро време се очаква това да направят още двама, съобщи зам.-министърът на финансите Людмила Петкова. Йордан Цонев е вносител на промените в Закона за хазарта заедно с група депутати от ДПС и БСП. Те бяха одобрени на първо четене от бюджетната комисия с техни гласове, докато депутатите от ГЕРБ гласува против. Министерството на финансите и Комисията по хазарта подкрепят законовите промени. Облагането на онлайн хазарта се променя, за да се увеличат приходите в бюджета. Така вместо 15% данък върху получените залози, организаторите на онлайн игрите ще плащат еднократна такса от 100 хил. лв. и 20% върху разликата между стойността на получените залози и изплатените такси. Министерството на финансите е заложило приходи от 135 млн. лева от хазарт в бюджет 2013. За тази година са планирани 120 млн. лв., каза Людмила Петкова. Новата процедура за лицензиране на онлайн операторите не предвижда компаниите да местят сървърите си от чужбина у нас, а да плащат данъка върху приходите от IP-адресите в България, обясни Цонев. По думите му в момента се правят много онлайн залози при големи оператори, макар и те да нямат лиценз за дейност у нас. Филтрирането на сайтовете не действа и данните показват ръст на залозите с 25%, като операторите непрекъснато променят своите домейни и така избягват филтрите, обясни Цонев. Неговите сметки сочат, че ако Законът за хазарта не се промени през следващата година, приходите в бюджета от тази дейност ще намалеят с 21.7 млн. лева. С промените не се отваря вратата за неясни хазартни сайтове у нас, защото при лицензиране дейността на компаниите по-лесно се контролира, отговори Цонев на въпрос на Владислав Горанов, бивш зам.-министър на финансите и депутат от ГЕРБ. Той допълни, че големите компании за залози са коректни и техните софтуерни продукти следят всички парични потоци – получени залози и изплатени печалби като подават информацията директно в Националната агенция по приходите (НАП). Бившият председател на бюджетната комисия и настоящ депутат от ГЕРБ Менда Стоянова изказа притеснения относно увеличените възможности за рекламиране на хазартната дейност, залегнали в промените на закона. Според нея това може да доведе до "зарибяване" на младите хора. Цонев и отговори, че и в момента хазартните игри широко се рекламират. От игралната индустрия настояха да оставане т. нар. черен списък на нелицензираните оператори с цел по-добра защита на играчите. Големите сайтове не могат да си позволят измами, но много сайтове са регистрирани в офшорни зони и трудно се изяснява собствеността им, каза Александър Тумпаров от Българската асоциация за хазартни и развлекателни игри.

Направено с европари проучване обяви изсветляване на икономиката

Финансирано с европейски средства проучване за състоянието на сивата икономика отчете в четвъртък изсветляване на икономиката с 1.04 на сто и преструктуриране на скрития бизнес. Ден по-рано от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) излязоха противоположни данни за ръст на недекларираните доходи и данъци заради бедността и политическата нестабилност в страната. Представеното от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Министерството на финансите проучване, базирано на национално представителни социологически анкети, отчита, че намаляват досегашните сиви практики за работа без договор и източване на ДДС, което също противоречи на данните на ЦИД, но се засилва тенденцията за сключване на фиктивни трудови договори, осигуряване на по-ниски от реално получаваните суми и укриване на доходи. Според сегашното проучване икономиката на светло вече е 67.41 единици, което е с 1.04 единици повече спрямо данните от 2011 г. Това показва, че предприетите в периода от 30 юни 2012 до 20 юни 2013 г. мерки за борба със сивия бизнес дават своите резултати, макар и с бавен нарастващ тренд, което може да се обоснове с продължаващата икономическа криза, посочва изследването. Все още е силно желанието да се надхитри закона, да се избегнат административните формалности, но тежки остават административното бреме, и дефицитите в предлагането на публични поръчки. В съчетание с относително ниския данъчен морал на населението, в крайна сметка се създават достатъчно силни нагласи за нарушаване на легитимните правила и прилагането на сиви икономически практики в националната икономика, посочват от АИКБ.

Българин е блъснал 8 деца на спирка в Белгия

Той е карал с временна шофьорска книжка, без задължителния по закон придружител и е избягал от мястото на инцидента

Aрестуваха 40 активисти на "Грийнпийс" в Полша

Еколозите нахлули в обществена сграда, за да привлекат внимание върху казуса със задържаните им съмишленици в Русия

Българин блъсна 8 деца на спирка в Белгия

Той е карал с временна шофьорска книжка, без задължителния по закон придружител и е избягал от мястото на инцидента

35% повече българи посрещат Нова година зад граница

С 30-35% повече българи ще посрещнат Коледа и Нова година в чужбина. С толкова в сравнение с предишни години са нараснали записванията, съобщи шефът на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) Байко Байков, цитиран от агенция „Фокус”.

Ако имате симулантка в кревата, очаквайте "рога"

Жените с фалшив оргазъм по-склонни на изневери

    


Новите жилища поскъпват заради евронорми

По-строгите евронорми, които трябва да влязат от началото на следващата година, ще вдигнат цените на строителството. Това прогнозира преподавателят в УАСГ доц Йонко Пенев, цитиран от сайта bnews.bg. Според него един нов апартамент едва ли не ще поскъпне с 30-50%.

Роми стягат контрапатрули срещу националистите на Боян Расате

Започва сформирането и на ромски отряди за отбрана. Това се прави като отговор на гражданските патрули на Боян Расате, съобщи bTV.

Ромските отряди тръгват от столичните махали. Според представители на Националния център за развитие на ромите, те ще са гаранция, че патрулите на Боян Расате няма да ги тормозят... Започва сформирането и на ромски отряди за отбрана. Това се прави като отговор на гражданските патрули на Боян Расате, съобщи bTV. Ромските отряди тръгват от столичните махали. Според представители на Националния център за развитие на ромите, те ще са гаранция, че патрулите на Боян Расате няма да ги тормозят...

Устройство ще прожектира образи в очите ни, няма да ни трябват екрани

От следващата година екраните ще станат излишни, съобщава Forbes. Компанията Avegant възнамерява следващата година да пусне на пазара устройство, което прожектира образи направо в очите ни. От Avegant уверяват, че новото устройство няма да уврежда ретината ни, тъй като източникът на светлината е LED, тоест с ниска интензивност. От следващата година екраните ще станат излишни, съобщава Forbes. Компанията Avegant възнамерява следващата година да пусне на пазара устройство, което прожектира образи направо в очите ни. От Avegant уверяват, че новото устройство няма да уврежда ретината ни, тъй като източникът на светлината е LED, тоест с ниска интензивност. "Виртуалният ретина.

Военното министерство предлага 36 места за настаняване на бежанци


За настаняване на имигранти ще бъдат предложени 36 освободени военни района, голяма част от тях в Южна България. Сред селищата, където ще бъдат настанени, са Харманли, Момчилград, Самоков и Телиш, каза министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от БНР. Според него решението за настаняване на конкретно място не зависи от Министерството на отбраната.

Министърът пресметна, че издръжката на 10 хил. бежанци за година е 130 млн. лв. По думите му 60% от тези 10 хил. души имат право да...

Саудитска Арабия арестува двама за безплатни прегръдки

Снимка: freehugscampaign.org

Сътрудници на религиозната полиция на Саудитска Арабия арестуваха двама младежи от движението Free Hugs (Безплатни прегръдки).

Младежите са арестувани, само защото предлагали да прегърнат безплатно всеки желаещ на улица в Рияд.

Младите мъже носели табелки  с надпис Free Hugs.

Радио “Голос России” уточнява, че саудитската религиозна полиция има право да задържа хората, които, според полицаите, недостатъчно ревниво следват ислямските традиции.

Free hugs е инициатива, която започва през 2004 г., но получава широк отзвук в интернет и световните медии през 2006 г., благодарение на клип в YouTube.

Кампанията се състои в предлагането на прегръдки на непознати на обществени места, с единствената цел да накара хората да се почувстват по-щастливи.

Статията "Саудитска Арабия арестува двама за безплатни прегръдки" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"168 часа": "Каваците" на Банев за продан сред имоти за 1 млрд. лева

Стотици хотели и къщи за гости по Черноморието са обявени за публична продан през последната година. Собствениците фалират заради кризата и силната конкуренция на големите вериги.

Повечето от тях са теглили кредити, които сега не могат да връщат. Допълнително бреме е и фактът, че банките са вдигнали лихвите заради повишения пазарен риск, което Стотици хотели и къщи за гости по Черноморието са обявени за публична продан през последната година. Собствениците фалират заради кризата и силната конкуренция на големите вериги. Повечето от тях са теглили кредити, които сега не могат да връщат. Допълнително бреме е и фактът, че банките са вдигнали лихвите заради повишения пазарен риск, което

Екоминистерството планира рециклиране и на водата

Заради измененията на климата, министърът на екологията и водите Искра Михайлова поиска във водната стратегия са се заложи развитието на алтернативни източници за водоснабдяване и повторно използване на пречистената вода. Това стана при обсъждането на документа по време на съвместното заседание на парламентарните комисии по регионална политика и за околна среда в четвъртък. В представения проект на стратегията не са предвидени такива мерки. В същото време днешните реалности, продиктувани от намаляването на питейна вода, налагат нейното пестене и повторната употреба, смята екоминистерството. Една от алтернативните възможностите е отпадните води да се събират в изкуствени водоизточници и след преработка да се използват за напояване. Дъждовната вода също може да се събира в изкуствено направени водоеми. Друга възможност например е водата от ваната у дома да не отива в канала, а да се събира и да се използва повторно. Това вече се прави в Германия, подкрепи искането на Михайлова Любен Татарски от ГЕРБ. Дълго чаканата стратегията за развитието и управление на ВиК сектора за периода 2014 - 2023 г. най-после е готова и ще бъде внесена за обсъждане в Министерския съвет през декември, обеща министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Преди това обаче тя ще претърпи корекции, за да се отбележат и препоръките на Министерството на околната среда и водите, стана ясно от дискусията. Стратегията и генералните планове за ВиК отрасъла са основата за планиране на инвестициите в сектора. Анализът показва, че за това ще са необходими около 12.2 млрд. лв. в следващите десет години, каза зам.-министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев. Според Искра Михайлова сумата е завишена, защото не е отчетено намаляването на населението и промишленото производство и поиска да бъде преразгледана. Според стратегията годишното потребление на вода у нас е 3.5 млрд. куб. м годишно, но водният експерт Ганчо Хитров смята, че то не е повече от 1.9 млрд. куб.м, но загубите при преноса са огромни. За осигуряването на средствата за изпълнението на ВиК-сектора ще се разчита на няколко източника на финансиране. Основната част се очаква да дойде през цената на водата. За десет години прогнозите сочат, че тя ще поскъпне с 30 до 40%, каза Симидчиев. Министерството на регионалното развитие е категорично, че трябва да има система за социално подпомагане на хората, които ще бъдат най-силно затруднени да плащат за водната услугата. Единият от вариантите е ваучери за вода по подобие на енергийните, но срещу това бил социалният министър Хасан Адемов. Регионалното министерство обаче е уверено, че ще може да го убеди социалния в необходимостта от подобен подход. Около 30% от инвестициите във водния сектор ще дойдат от еврофондовете, а останалата част ще се осигури от бюджета, заеми и от повишаването на ефективността на дружествата, каза Симидчиев. Според председателя на парламентарната комисия по регионална политика Димчо Михалевски реалистично е еврофондовете да осигурят не повече от една четвърт от нужните инвестиции. Останалата четвърт ще дойдат от бюджета и заеми, а основната част – половината от средствата - от повишаването на цената на водната услуга, смята Михалевски. Другият пропуск на стратегията за ВиК-отрасъла, която трябва да се коригира, е отсъствието на бизнеса. Министър Михайлова заяви, че иска да види как поскъпването на услугата ще се отрази на бизнеса и какво е мястото на компаниите в изпълнението на водната стратегия.

Аню Ангелов: Цялостното осигуряване на въоръжените сили няма да бъде възможно с бюджета за 2014 г.

Цялостното осигуряване на въоръжените сили, не говоря за модернизация, а за поддръжка на сегашните боеспособности, няма да бъде възможно с бюджета за 2014, определен за Министерство на отбраната (МО). Това каза на пресконференция бившият министър на отбраната Аню Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Роми с контрапатрули срещу националистите на Боян Расате

Започва сформирането и на ромски отряди за отбрана. Това се прави като отговор на гражданските патрули на Боян Расате, съобщи bTV.

Ромските отряди тръгват от столичните махали. Според представители на Националния център за развитие на ромите, те ще са гаранция, че патрулите на Боян Расате няма да ги тормозят... Започва сформирането и на ромски отряди за отбрана. Това се прави като отговор на гражданските патрули на Боян Расате, съобщи bTV. Ромските отряди тръгват от столичните махали. Според представители на Националния център за развитие на ромите, те ще са гаранция, че патрулите на Боян Расате няма да ги тормозят...

Малоброен протест на пл. “Народно събрание”

Снимка: БНТ

Протестът срещу кабинета на Пламен Орешарски, който се проведе тази вече в столицата, бе малоброен и повече от спокоен.

Група протестиращи срещу правителството се бяха събрали пред Министерския съвет. Охраняващите ги полицаи там бяха видимо повече от тях. Протестиращите поеха по традиционния си маршрут към Народното събрание, където се бяха събрали още стотина демонстранти.

И там полицейската охрана бе повече от сериозна, но тази вечер нямаше напрежение. Демонстрантите скандираха “Мафия”, “Оставка” и “Избори”. Малко след 20,30 часа протестиращите започнаха да се разотиват.

Статията "Малоброен протест на пл. “Народно събрание”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

BG ученик помете 8 деца на спирка в Белгия

17-годишен българин помете осем деца на трамвайна спирка с джипа на баща си в белгийския град Гент. Инцидентът станал в сряда следобед, малко след като нашият юноша взел БМВ-то на родителите си и започнал да обикаля, съобщава местното издание De Gentenaar.

Бойко Ноев: Нищо, което препоръча КСНС не е ново

/КРОСС/ Трябва да се спре потокът от бежанци-задължително. Не една стена-три стени трябва да изградим. Това заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев. По негови думи страната ни има капацитет да ограничи броя на влизащите на територията ни нелегални имигранти.  „Тези хипотетични идентифицирани съмнителни 7 лица са нищо на фона тези 10 000 души, на които не можем да помогнем. Това е големият проблем", така коментира изнесените от ДАНС данни за потенциална терористична заплаха към България Ноев. Според него от свикването на КСНС не може да се очаква да бъдат решени всички актуални за страната ни проблеми. „Нищо, което препоръча КСНС, не е ново", заяви пред bTV Ноев. „В България влязоха поканени толкова хора, на които не можем да осигурим нормален живот. Важно е да се отговори колко хора можем да приемем. Това с чартърите няма да се случи, защото няма как да се случи и вие го знаете", добави той. Експертът по национална сигурност проф. Димитър Йончев заяви, че протестирането е част от демократични живот, друг е въпросът за какво протестираш, смята той. „20 годни вече не можем да направим закон за собствената си сигурност, как е възможно това?, попита Йончев.Положението от преди три месеца няма да се възстанови никога, винаги ще има емигранти. Трябва ни дългосрочна програма, изтъкна Димитър Йончев.   

Гюнай Сефер го грози бедност

След остър сблъсък с две банки и частен съдия-изпълнител отлъченият от ДПС депутат Гюнай Сефер от милионер до месец може да бъде доведен до просешка тояга. Цялото имущество на скандалния политик, който получи 10-годишна ефективна присъда за документни престъпления, е обявено за публична продан.

Ексхумация доказа: Наш гастарбайтер убит в Израел. Искат арест на българи

Ексхумацията на тялото на благоевградчанина Александър Пашов, на 49 години, доказа, че той е починал от насилствена смърт. Пашов беше погребан преди година и три месеца. Но по искане на съпругата му Димитрина започна разследване, защото тя изрази съмнение, че мъжът й е бил убит.Пашов заминава преди 15 месеца за Израел. Ексхумацията на тялото на благоевградчанина Александър Пашов, на 49 години, доказа, че той е починал от насилствена смърт. Пашов беше погребан преди година и три месеца. Но по искане на съпругата му Димитрина започна разследване, защото тя изрази съмнение, че мъжът й е бил убит.Пашов заминава преди 15 месеца за Израел.

Президентът на Афганистан: Не вярвам на САЩ и те не ми вярват

Лоя джирга обсъжда споразумението със САЩ в областта на сигурността

    


Оградата срещу бежанците ще струва 6 млн. лв.

Оградата, която ще бъде издигната по българо-турската граница ще струва на страната ни шест милиона лева. Това обяви министърът на отбрана Ангел Найденов. Съоръжението ще бъде с височина 3 метра, по него няма да тече ток, там няма да има патрули, които да стрелят, направено е съответно зданието по начин, който да затруднява естествено неговото преодоляване, увери още министърът. Ангелов обяви още, че са одобрени още 36 военни района, в които ще бъдат настанени имигранти. Сред селищата са Телиш, Самоков, Момчилград и Харманли. Според него решението за настаняване на конкретно място не зависи от Министерството на отбраната. Ангел Найденов обясни, че 1100 лева не е пряката издръжката на бежанците, предаде КРОСС. "Това е сума, която включва режийните разходи, включително всички...

Мишел Пфайфър се разхожда гола вкъщи

Американската актриса Мишел Пфайфър, която има две пораснали деца - Клаудия на 20 и Джон на 19 години, призна, че чувства къщата си празна, след като двамата са се изнесли и са отишли в университет, но сега пък никой не й пречи да се разхожда без дрехи, предаде БГНЕС. "Трудно е, когато децата вече не са у дома, но сега мога винаги, когато пожелая, да се разхождам гола. Това е нещо хубаво", сподели носителката на "Златен глобус". 55-годишната Пфайфър си взе дълъг отпуск от снимачната площадка през 2003 г., за да се посвети на отглеждането на децата си. Тя обясни, че продължителното й отсъствие от екран е причинено и от липсата на добри роли в Холивуд. Актрисата, чиято кариера е продължила над три десетилетия, смята, че в днешно време е много трудно жена да направи дълготрайна к...

Карлсен се възползва от подарък на Ананд и докосна световната титла в шаха


Груба грешка, която може да доведе до края на ерата на Вишванатан Ананд като световен шампион в шаха. Така най-кратко може да се опише случилото се в деветата партия между индиеца и Магнус Карлсен.

Шахматният Моцарт, както е познат норвежецът, се възползва от подаръка, който получи, и спечели третата си победа в мача. 22-годишният гросмайстор води с 6:3 три кръга преди края.

Карлсен се нуждае само от реми, за да спечели световната корона.

Партията беше една от...

Освободиха 3 жени, държани 30 години като робини

За деянието са задържани двама души, заподозрени

Изборът на Кирил Йорданов за кмет на ГЕРБ отключил проблемите в партията, твърди съветничка от БАСТА

Напуснах ГЕРБ заради начина на взимане на решения в партията и задкулисното поведение на ръководството. Това каза общинският съветник Марина Панайотова-Карапетян в предаването „Зала Пленарна” по Дарик. Карапетян влезе през май в местния парламент от листата на ГЕРБ, но през септември напусна партията на Бойко Борисов и се присъедини към БАСТА.

МО предоставило 36 военни имота на бежанците

До този момент сме изпратили списък с възможност за настаняване на бежанци в 36 освободени военни райони – 26 в Южна България и 10 в Северна България. В режим на съгласуване и предоставяне са имоти на територията на Харманли, Момчилград, Самоков, Телиш.

Еквадор хвана 224 кг кокаин за София

Службите за борба с наркотрафика в Еквадор откриха 224, 545 кг кокаин в контейнер с плодове, готов за отпътуване към България от пристанището в град Гуаякил, съобщиха местни медии. Наркотикът е хванат в рамките на продължилата няколко месеца мащабна операция, наречена “Алкол” (Сокол). Крайната дестинация на пратката била София. Службите за борба с наркотрафика в Еквадор откриха 224, 545 кг кокаин в контейнер с плодове, готов за отпътуване към България от пристанището в град Гуаякил, съобщиха местни медии. Наркотикът е хванат в рамките на продължилата няколко месеца мащабна операция, наречена “Алкол” (Сокол). Крайната дестинация на пратката била София.

Украйна обърна гръб на ЕС и пак поглежда към Русия

Правителството на Украйна реши да спре преговорите за подписване на споразумение за асоцииране с Европейския съюз

    


Двоен скок в цените на жилищата ново строителство

/КРОСС/ Цената на сградите ново строителство може да поскъпне почти двойно след въвеждането на новите европейски правила за проектиране, сигнализираха от Съюза на строителните конструктори.  Новите правила ще влязат в сила от 29 декември, когато изтича срока, в който проектантите можеха да избират дали да работят по родните стандарти или по европейските. Според други експерти от бранша обаче въвеждането на европейските изисквания не би трябвало да оскъпи строителството и предупреждават, че еврокодовете се използват като повод за вдигане на цените от засегнатите от кризата строителни фирми. Според тях, ако има поскъпване, то би следвало да бъде не повече от 30%. Общо 58 евро правила ще завишат изискванията за здравината на сградите и енергийната им ефективност. Строителството трябва да стане по-устойчиво на земетресения.   

Фирмата Scytl показа машина за гласуване в парламента, Мая Манолова си го представяла по-просто


Чипове за членовете на избирателните комисии, SMART карти за гласоподавателите, тъч-скрийн екрани и в крайна сметка - хартиени бюлетини. Това включва система за машинно гласуване, представена днес в парламента пред журналисти, депутати и членове на обществения съвет към временната комисия, изготвила проекта на нов изборен кодекс.

След демонстрацията председателят на комисията Мая Манолова обясни пред журналисти, че си представя системата по-проста. Ако предложението за...

Парите за подслушване ще бъдат прехвърлени за здраве

До 10-и декември болниците ще получат 27 милиона лева, с което ще им бъде изплатена изцяло дейността за месец септември, а необходимите за това средства ще бъдат набавени от финансите, заложени за подслушване. Това съобщи председателят на Здравната комисия в парламента и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер, като уточни, че от парите за СРС-та се предвижда също да бъде прехвърлена и известна част към Здравното министерство за финансиране на ваксините. След като имунизациите бяха прехвърлени от Здравната каса към ведомството, се взе решение 29-те мил...

200 литра менте алкохол иззет от кафене в Разград

Една част е открита в бара, а друга в дома на собственика

    


ГЕРБ сезирали европейските институции и партии за "опорните точки" на МВР и Бисеров

От ГЕРБ са изпратили писма до европейски институции и партии, в които ги информират за позицията си по казусите с "опорните точки на МВР", с "Христо Бисеров" и за случилото се на протестите пред парламента на 12 ноември.

Пак мачове по водна топка на “Диана”

След възстановеното финансиране на Българската федерация по водна топка (БФВТ) от държавата централата по мъжкия спорт вече е и с подновен лиценз за следващите 5 години. 

Така в края на ноември на отново заработилия след кратък ремонт покрит басейн “Диана” в София са мачовете за Купата на България при мъжете. Двубоите са в последния уикенд на ме След възстановеното финансиране на Българската федерация по водна топка (БФВТ) от държавата централата по мъжкия спорт вече е и с подновен лиценз за следващите 5 години. Така в края на ноември на отново заработилия след кратък ремонт покрит басейн “Диана” в София са мачовете за Купата на България при мъжете. Двубоите са в последния уикенд на ме

Бойко Ноев: Прекалено много бежанци влязоха

След доклада на ДАНС има еволюция в проблема с бежанците. Президентът в началото отричаше да има проблем, Кристалина Георгиева ни каза, че ще си обогатим генофонда. Министърът на вътрешните работи и екипа му, които преди дни подкрепяха политиката на отворените врати, сега са сменили тактиката. Очаквах от политическите лидери на КСНС да дадат отговор как ще се реши вътрешнополитическото напрежение.

Китаеца бая си пада по Русата Златка

Ники Китаеца сподели в интервю, че харесва Златка Димитрова и Златка Райкова, но на сърце му била

Психичноболна жена и бебето й са в неизвестност

СДВР издирва 26-годишна жена и 11-месечната й дъщеря от село Мировяне, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Цветелина Василева е в неизвестност от 20 ноември, когато около 18.00 часа, заедно с 11-месечната си дъщеря, напуснала дома си в ж.к. "Слатина" в София.Цветелина е висока около 165 см със слабо телосложение, светло лице, дълга тъмнокестенява СДВР издирва 26-годишна жена и 11-месечната й дъщеря от село Мировяне, съобщиха от пресцентъра на МВР. Цветелина Василева е в неизвестност от 20 ноември, когато около 18.00 часа, заедно с 11-месечната си дъщеря, напуснала дома си в ж.к. "Слатина" в София.Цветелина е висока около 165 см със слабо телосложение, светло лице, дълга тъмнокестенява

Празни мисли на един празен магистрат

Аз съм обикновен български магистрат. Вече 20 години. Видяла съм доста в съдебните зали. Чула съм какво ли не. Прочела съм чудеса между кориците на делата. Нищо не може да ме изненада. Или почти нищо. Не ме изненада и правната комисия на българския парламент. Още повече че съм съгласна с нейния призив съдебната власт да поеме солидарно тежестите на Аз съм обикновен български магистрат. Вече 20 години. Видяла съм доста в съдебните зали. Чула съм какво ли не. Прочела съм чудеса между кориците на делата. Нищо не може да ме изненада. Или почти нищо. Не ме изненада и правната комисия на българския парламент. Още повече че съм съгласна с нейния призив съдебната власт да поеме солидарно тежестите на

Морската градина възпламени скандал между кмета и областния упраавител във Варна


За пореден път проблемите с движението на автомобили във варненската Морска градина стана повод за задочен но публичен скандал между общинската и областната администрация в града.

На 11 ноември т.г. кмета на Варна Иван Портних" обяви, че е подписал две заповеди, с които забранява движението на частни автомобили в парка. Първата касае т.нар. историческо ядро, а втората местността "Салтаната" северно от варненския Зоопарк, обясни Портних на специално свикана за целта...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване