Джейдън Смит ходи със сестрата на Ким Кардашиян

Джейдън - синът на Уил Смит, и Кайли Дженър - полусестрата на Ким Кардашиян, са гаджета. Няма никакво съмнение.

Преди два дни бяха фотографирани в Западен Холивуд.

Повече четете тук. 




























































Джейдън - синът на Уил Смит, и Кайли Дженър - полусестрата на Ким Кардашиян, са гаджета. Няма никакво съмнение. Преди два дни бяха фотографирани в Западен Холивуд. Повече четете тук.

Бизнесът подкрепи затягането на фискалния контрол

Това стана ясно от доклад на Асоциацията на индустриалния капитал в България

57 на сто одобряват пълната забрана за тютюнопушене на обществени места

/КРОСС/ 57 на сто одобряват пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. Това сочат данни, оповестени днес по време на инициативата на коалиция „За живот без тютюнев дим" по повод световения ден против тютюнопушенето - 21 ноември. В подлеза на Софийски университет „Св. Климент Охридски" всички минаващи получиха стикери, изобразяващи задраскана цигара, а спиращите се научаваха и разказа за днешния специален ден, началото на чиято история тръгва от Америка, когато бедни родители решават да не пушат ,за да имат пари за образвание на децата си. От включилите се в допитването 57% одобряват пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, а 27% не харесват забраната, а 17 на сто не могат да преценят. В проучването са участвали 1056 граждани, от които пушачи - 35%.    

Цветанов: Разходите по полицаите са в пъти повече от предсрочните избори

Разходите за командироване на полицаи от вътрешността на страната както към границата, така и в София заради бежанския поток, ще бъдат в пъти повече, отколкото за провеждането на предсрочни парламентарни избори, успокояване на обстановката и нормализиране работата на институциите. Това коментира в кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по повод вчерашния КСНС към президента.

Над 14 тона метални отпадъци са иззети от двор в Самоков

62-годишният собственик бил криминално проявен

    


Verizon Wireless с нов подход към клиентите на мобилни услуги

Операторът се опитва да превърне офисите си в стаи за забавление за маниаци

    


Намаляват случаите на работа без договор и източване на ДДС

Увеличават се случаите на фиктивни договори за работа, осигуровки на недействителни суми, недеклариране на действителни доходи

    


Сивата икономика продължава да расте, но по-бавно

Увеличават се случаите на фиктивни договори за работа, осигуровки на недействителни суми, недеклариране на действителни доходи

    


Изгубено е малко кученце до Автогарата във Варна

Изгубен е Йоркширски териер. Малкото кученце отговаря на името Скипър. Има черно-кафяв цвят. Последно е видян около Автогара -Варна в 00:30часа. Умоляват се гражданите, които имат информация да се обадят на посочените телефони: 0897/974 858 или 0898/ 787 302.

Синът на Делон с присъда за тежка телесна повреда

Той ударил по непредпазливост тийнейджърка през 2011 г.

Отхвърлиха експертиза - с коя ръка е стреляно по Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев

Адвокат на подсъдимия по делото "Килърите" Петър Стоянов - Сумиста - Николай Беров, поиска от Варненския апелативен съд да назначи комплексна медико-балистична експертиза. Тя трябва да отговори на въпроса с коя ръка стрелецът е произвел изстрелите и при трите убийства - на Борислав Георгиев, на Петър Лупов и на Румен Рачев. 

Според състава на съ Адвокат на подсъдимия по делото "Килърите" Петър Стоянов - Сумиста - Николай Беров, поиска от Варненския апелативен съд да назначи комплексна медико-балистична експертиза. Тя трябва да отговори на въпроса с коя ръка стрелецът е произвел изстрелите и при трите убийства - на Борислав Георгиев, на Петър Лупов и на Румен Рачев. Според състава на съ

8-годишна индийка се разведе

/КРОСС/ 8-годишна индийка се разведе с 14-годишния си съпруг, пише Daily Mai. Решението за разтрогване на брака е взето от бащата на момичето, който решил, че дъщеря му е малка, за да има свое семейство. Родителите са омъжили детето си, когато то е било на четири годинки. До навършване на осмата си година младата булка живяла заедно със своето семейство. Когато съпругът й навършил 14 години, решил да прибере жена си. Това обаче не се харесало на баща й, който решил да развали брака им. "Осъзнах, че не съм бил прав да омъжа дъщеря си толкова рано. Тя трябва да има нормално детство", казва бащата на момичето. „Сега искам да оправя нещата. Искам да гарантирам детството на дъщеря ми. Ще направя всичко, за да я защитя", добавя той.Сега местните активисти за правата на човека подготвят съдебен иск срещу бащата на момичето за това, че е позволил дъщеря му да се омъжи на 4 години.

Част от исканията на КНСБ били в програмата на правителството


Вицепремиерът Даниела Бобева и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов са се срещнали днес с представители на КНСБ, които са им връчили декларация, състояща се от девет точки. Това съобщи правителствената информационна служба.

"Някои от исканията са залегнали в програмата на правителството. Част от тях се изпълняват и досега", е казала след срещата Бобева, цитирана в съобщението. Сред исканията са антимонополно и антикорупционно законодателство и Закон за...

Porsche представи наследника на Cayenne

Porsche представи официално наследника на кросоувъра си Cayenne - по-компактния, но също така мощен Macan. Топ версията на новия SUV ще бъде оборудвана с 3,6-литров бензинов мотор V6 битурбо с мощност 400 к.с. и 7-степенна роботизирана трансмисия PDK, позволяващи на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди. Ще се предлага и модификация S с 3-литров двигател V6 с парна турбина с мощност 340 к.с., като тук 100 км/ч ще се вдигат от място за 5,4 секунди. В дизеловия си вариант Macan ще разполага с 3-литров турбо двигател с мощност 258...

Силен трус във Франция

Земетресение с магнитут 4.5 по скалата на Рихтер бе регистрирано днес във Франция, съобщава Европейския сезмологичен институт.


Трусът е регистриран в 10 часа и 53 минути местно време. Епицентърът е бил на 10 километра от град Ван в областта Бретан. Дълбочината на подземните колебания е 5 километра. Няма съобщения за разрушения и жертви. Земетресение с магнитут 4.5 по скалата на Рихтер бе регистрирано днес във Франция, съобщава Европейския сезмологичен институт. Трусът е регистриран в 10 часа и 53 минути местно време. Епицентърът е бил на 10 километра от град Ван в областта Бретан. Дълбочината на подземните колебания е 5 километра. Няма съобщения за разрушения и жертви.

Износът на ток скочи с 43%

България е изнесла с 43% повече ток за първите 20 дни на ноември спрямо същия период на м. г. Това показват данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).
Докато през 2012 г. 

България е натоварвала преносните си мощности до 1122 мегавата на час, сега това натоварване достига 1608 мегавата. Рязкото увеличение започна през август, когато бе България е изнесла с 43% повече ток за първите 20 дни на ноември спрямо същия период на м. г. Това показват данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Докато през 2012 г. България е натоварвала преносните си мощности до 1122 мегавата на час, сега това натоварване достига 1608 мегавата. Рязкото увеличение започна през август, когато бе

Ядките борят рака и сърдечно-съдовите заболявания

/КРОСС/ Ежедневната консумация на ядки намалява риска от рак и сърдечно-съдови заболявания с 20%. До този извод са достигнали група учени от Бостън. В изследването им, което се е провело в продължение на 30 години, са участвали 76 000 жени и 42 000 мъже.От резултатите става ясно, че ежедневната употреба на 28 грама ядки снижава риска от сърдечно-съдови заболявания и рак с повече от 20%. Учените не виждат особена разлика между това какъв точно вид ядки ще се консумират.

Джейдън Смит ходи със сестрата на Ким Кардашиян

Джейдън - синът на Уил Смит, и Кайли Дженър - полусестрата на Ким Кардашиян, са гаджета. Няма никакво съмнение.

Преди два дни бяха фотографирани в Западен Холивуд.

Повече четете тук. 




























































Джейдън - синът на Уил Смит, и Кайли Дженър - полусестрата на Ким Кардашиян, са гаджета. Няма никакво съмнение. Преди два дни бяха фотографирани в Западен Холивуд. Повече четете тук.

ВМРО във Варна поиска нов избор за митрополит

Призоваваме ви за пълна прозрачност на избора

Скандал с гроба на Паисий

Гробът на българския народен будител и духовник Паисий Хилендарски се намира в Самоков, а не в Асеновград, както гласи официалната версия.



























































































Гробът на българския народен будител и духовник Паисий Хилендарски се намира в Самоков, а не в Асеновград, както гласи официалната версия.

Поляк създаде музикален инструмент, нарисуван от Леонардо


Това е една от многото идеи на Леонардо да Винчи, които той е скицирал и описвал в продължение на 40 години, но повечето от тях така и не е развил в нещо реално.

Половин век след написването на неговия прочут "Атлантически кодекс" (Codex Atlanticus) един поляк създаде действащ екземпляр на виола органиста - музикален инструмент, който може накратко да се опише като нещо средно между пиано и виолончело.

Пианистът Славомир Зубржицки три години се занимава да анализира...

35-годишен мъж от Търговище загина в катастрофа до Стражица

35-годишен мъж от Търговище е загинал при пътен инцидент на пътя София – Варна около 11 ч. днес, на стотина метра от разклона за Стражица. По първоначална информация, водачът на лек автомобил „Смарт”– 35-годишен мъж от София, без видима причина е навлязъл в насрещната лента за движение и се е ударил челно в „Лада”. На място е загинал 35-годишен мъж от Търговище, пътувал на предната седалка в руското возило. Водачът на „Лада”-та – 39-годишен мъж от Добрич, е откаран във великотърновската болница с тежка черепно-мозъчна травма, фрактура на долнит...

Фирмите имат по-добри очаквания за 2014 г.

Повече оптимизъм в очакванията на фирмите за 2014 г. показват резултатите от проучване на бизнес климата, извършено от Българската...

Сотир Цацаров е наредил пълна ревизия на националното следствие


Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил "цялостна ревизия на Националната следствена служба за дейността й за периода от 28.01.2011 до 31.10.2013 г.". Това става ясно от заповед на Цацаров от 12 ноември, с която "Дневник" разполага.

Ревизията започва следващия понеделник и ще продължи до шести декември. Ръководител на екипа в който влизат 12 прокурори от цялата страна е Атанас Гебрев, а контролът по изпълнението на заповедта е възложено на зам.главните прокурори Борислав Сарафов...

Полицаи закопчаха пишман камикадзе пред Министерския съвет в Анкара

Турската полиция е задържала мъж пред офиса на премиера Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, предаде Reuters, позовавайки се на турски телевизионен канал. Причината е съмнение, че задържаният носи взривно устройство.






















































Турската полиция е задържала мъж пред офиса на премиера Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, предаде Reuters, позовавайки се на турски телевизионен канал. Причината е съмнение, че задържаният носи взривно устройство.

Пълни с екстри нови автобуси тръгват из Варна до Коледа

Новите автобуси на „Градски транспорт" ще започнат да возят пътници най-късно до средата на декември. Това стана ясно при представянето на първите 10 от общо 70 автобуси "Solaris Urbino", с които общественият транспорт ще се сдобие до седмица. Предстои машините да бъдат регистрирани в КАТ. До 3-ти декември всичките 70 нови автобуси, произведени в Полша, ще бъдат във Варна. Те ще пристигат през няколко дни. Следващата партида от 10 автобуса се очаква в събота. Други 30 ще пристигнат на 25-и и 29-и ноември, а последните 20 машини се очакват ...

Задържана е шофьорка от Смолян с 2,19 промила алкохол

Шофьорка с 2,19 промила алкохол в кръвта е задържана, съобщават от полицията в Смолян. Към 15:30 вчера, 37-годишната смолянчанка е арестувана, след като автомобилът й е спрян за проверка. Жената е отказала кръвна проба. Работата по случая продължава, уточняват от полицията....

Йордан Цонев оглави комисията ”Мишо Бирата”

Депутатите създадоха временна анкетна комисия, която да провери скандалния разговор на Бойко Борисов по случая „Мишо Бирата”. ГЕРБ обвиниха управляващите в разиграване на парламентарни циркове и изземване функциите на прокуратурата.

Не пускат Тимошенко на лечение в чужбина

Украинският парламент отхвърли цели шест законопроекта, които биха позволили това да се случи

Маман пред пенсия върти бардак с 10 гърли

Маман на почти пенсионна възраст арестува полицията в Бургас.
59-годишната Станка Б. е обвинена в трафик на хора и предоставяне на апартамент за развратни цели.
Секс-гнездото било в бл. 294, в к-с Маман на почти пенсионна възраст арестува полицията в Бургас. 59-годишната Станка Б. е обвинена в трафик на хора и предоставяне на апартамент за развратни цели. Секс-гнездото било в бл. 294, в к-с "Меден Рудник". В него заработвали десетина жени на възраст между 18 и 30 г. При обиск в жилището полицаите са натъкнали на интересни

Бунт в бежански лагер след смъртта на млад сириец

32-годишен сириец е починал в лагера в кв. "Военна рампа" в София, което е предизвикало напрежение сред настанените над 800 души. Наложило се е намеса на полиция и жандармерия, които са били замеряни с камъни.

Орешарски: Няма страна, установила върховенството на закона, да е останала бедна

КРОСС/ Парите никога не стигат. Така премиерът Пламен Орешарски отговори на очакванията за повече пари в съдебната система. Без предварително обявяване, изненадващо днес той посети Висшия съдебен съвет, заедно с правосъдния министър Зинаида Златанова. Важно е да върви добре изпълнението на бюджета, за да се удовлетворят различните потребности на съдебната система. Бюджетът преди всичко е лимити, а не източници, отбеляза министър-председателят и призова съдебната система да извърши реформите, които са необходими - случайно разпределение, натовареност, съдебна карта, преструктуриране на военните магистратури, кадрово обезпечаване. Членовете на ВСС поставиха проблема с недостига на средства. Представляващият ВСС Соня Найденова каза, че бюджетният ресурс не стига за всичко. Има нужда не само от грижи и съдействие, но и от достатъчен финансов ресурс, отбеляза тя. Председателят на бюджетната комисия Михаил Кожарев изтъкна, че за трета поредна година не се осигуряват средства за заплати за незаетите щатни бройки. Отбеляза още, че качествена реформа не може да се направи без достатъчно финансиране, а председателят на ВКС проф. Лазар Груев отбеляза, че съдилищата в София и Варна страдат заради окаяното състояние на сградите. По думите на премиера важното е действително изпълнението на бюджета да върви нормално. ТОй каза още, че за проблемите в София се вижда някакъв изход

Отхвърлиха експертиза - с коя ръка е стреляно по Георгиев, Лупов и Рачев

Адвокат на подсъдимия по делото Адвокат на подсъдимия по делото "Килърите" Петър Стоянов - Сумиста - Николай Беров, поиска от Варненския апелативен съд да назначи комплексна медико-балистична експертиза. Тя трябва да отговори на въпроса с коя ръка стрелецът е произвел изстрелите и при трите убийства - на Борислав Георгиев, на Петър Лупов и на Румен Рачев. Според състава на съ

Земетресение с магнитут 4,5 по Рихтер разлюля Франция

Земетресение с магнитут 4.5 по скалата на Рихтер бе регистрирано днес във Франция, съобщава Европейския сезмологичен институт.


Трусът е регистриран в 10 часа и 53 минути местно време. Епицентърът е бил на 10 километра от град Ван в областта Бретан. Дълбочината на подземните колебания е 5 километра. Няма съобщения за разрушения и жертви. Земетресение с магнитут 4.5 по скалата на Рихтер бе регистрирано днес във Франция, съобщава Европейския сезмологичен институт. Трусът е регистриран в 10 часа и 53 минути местно време. Епицентърът е бил на 10 километра от град Ван в областта Бретан. Дълбочината на подземните колебания е 5 километра. Няма съобщения за разрушения и жертви.

Ново хапче ще спасява невроните в мозъка

И ще лекува от Паркинсон и Алцхаймер

    


1000 инфаркта по-малко след въвеждането на забраната за пушене

1000 инфаркта по-малко са отчетени у нас в рамките на година след въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, спрямо минали години. Данните са на Дружеството на кардиолозите в България и бяха представени пред Дарик от д-р Гергана Гешанова от "България без дим".

Унижението на един народ

Тони Николов

Текстът е публикуван първо в портала kultura.bg

Автор: Тони Николов

 

Те вървяха по същия път, по който от юни техни съграждани поеха към свободата си. Докарани с влакове или натъпкани в автобуси, събрани под натиска на власт, вездесъща по места, те покорно вървяха с лозунги в подкрепа на правителството, без да знаят накъде са поели и защо. Този марш на покорството, който няма нищо общо с истинската „политика” (в него отсъства тъкмо „полисът”, гражданското), най-добре разкрива българската несвобода. Онова, заради което хората днес протестират. Онова, което съсипва отвътре държавата и опустошава душите ни. Онова, което прави възможен хладния цинизъм на управляващите, техния пълен „непукизъм” (тъкмо Делян Пеевски и Йордан Цонев да внесат законопроект за офшорните зони!). Тези пълноправни, поне на хартия, човешки същества вървяха в събота така, както вървят поробени хора, обградени и насочвани от шепата активисти на БСП и ДПС. Предвождаше ги черна лимузина с вид на катафалка, от която трябваше да се разнасят възгласите „победа”. Кой кого побеждава обаче? Или по-точно: кой кого владее? Докарали сме се дотам една малка политическа каста в буквалния смисъл на думата да владее маса от политически поробени хора, а териториите на някогашните пашалъци, наследени от социалистическите АПК, отдавна са се превърнали в новите феоди на ДПС и БСП. Трябва ли да се учудваме тогава, че противно на природните закони, където по-големите тежести надделяват над по-малките, в нашия случай на политическа експлоатация, ако перифразираме Симон Вейл, няколко грама БСП и ДПС натежават на социалната везна много повече, отколкото същинската маса от български граждани.

Нямаме право с равнодушие да отминаваме този факт, защото точно това е трагедията на днешна България.Пред Софийския университет в събота се разминах с група кротки и видимо стъписани хора, очевидно докарани от Родопите, които ме помолиха да ги упътя накъде е ЦУМ. Явно бяха решили да си спестят ораторското изкуство на Пламен Орешарски, което е напълно разбираемо, но как да им обясня, че днешният ЦУМ, собственост на един от червените олигарси, че и ръководен кадър на БСП, отдавна не е народен магазин! Посочих им накъде да вървят, а те заедно със забулените си жени, поеха към днешния център на властта, за да възкресят някогашните си спомени за „благоденствието при комунизма”. „ЦУМ, ЦУМ, ЦУМ, кебапчета, кюфтета…” – както се пееше в една песничка. По-късно заедно със студентите от балкона на историческата 137 аудитория, носеща името на Атанас Далчев (точно над главния ход на Ректората), наблюдавахме самото шествие на несвободата. Отначало студентите, силно мотивирани, посрещаха с възгласа „Оставка” партийните активи, които им отвръщаха с „Победа”, а някои доста възрастни социалисти откровено им показваха среден пръст. Сетне обаче се проточи истинското шествие – вяло, без политически нерв, където много хора вървяха, свели глава, без да погледнат напред или нагоре, без да казват нищо. Промени се и настроението сред студентите. „Защо вървят така?” – попита ме смаяно едно момиче. Някои студенти не издържаха на гледката и се прибраха вътре в Университета. Други останаха, за да изгледат до края този акт на принудата. На унижението на един народ. Над хора от малки населени места, чийто хляб и работни места зависят от обръчите от фирми, затова не смеят да надигнат глас, нито могат да протестират срещу една овластена система за корупция: тя разполага с техния труд и техния живот.

Трагедията на днешната българска демокрация е, че покрай поляризацията на прехода (десни срещу леви), покрай историческия компромис около членството в НАТО и ЕС, беше допусната появата на ново политическо робство,  цели региони станаха подвластни на политически клиентели и корпоративни интереси.

Трябва ли да ни учудват тогава резултатите от изборите, в които все по-ясно прозира матрицата на овладените и купени гласове? Или пък съществуването на чисто корпоративни партии като тази на Христо Ковачки или пък политическото инженерство, което в момента прелива „маса” към формацията на Николай Бареков.

Проблемът е, че прекалено свикнахме с неистината и неправдата, обилно вкусвайки от нейната отрова. До степен, че много хора вече не съзнават каква е социалната деградация в страната, други пък не приемат бунта на младите, смесвайки дисциплина с покорство. Казвам това в отговор и на разни медийни клакьори, които дни наред не спряха да отправят призиви към полицията – това е „метеж”, удряйте, разгонете ги…

И защо? Защото не искали да чуват „у-у-у”-то на улицата, затова жандармерията трябвало да използва всички възможни средства – палки, водни струи и още… (какво още – куршуми?), за да озапти студентите, за да спрат протестите, за да няма несъгласие в тази България, в която, уви, всички ние отказваме да се разпознаем.

По-бързо, настояват тези гласове, подели реториката на Волен Сидеров, за да стихне ферментът на бунта и тестото на свободата да не набухне. По-бързо, студът се задава, ей ги къде са и коледните празници… Но всички те, заедно с управляващите, не си дават сметка, че протестиращият човек е свободен, че той е сгряван от почти неуловимото дихание на свободата и че това слабо дихание, както пише Жорж Бернанос, е диханието на Духа. Спомнете си само бурната зима на 1997 г., към която започваме да се завръщане все по-несимволично.

Струва ми се, че през изминалите дни властта преподаде два много важни урока на протестиращите студенти.

Първо, на 12 ноември тя нагледно им демонстрира – по лицата и гърбовете им – накъде върви днешната „полицейска демокрация”, докъде тя смята, че може да стигне, и какво смята за „легитимно насилие”. И това е само предупреждението.

И, второ, на 16 ноември управляващата коалиция нагледно потопи всички нас в „бъдещето”, което, уви, е едно все още незабравено минало. А именно – на дирижираните манифестации, на които хората трябваше да дефилират, за да благодарят от сърце на „мъдрите вождове” за тяхната опека, заради парчето хляб и глътката въздух, тъй като всяка минимална сигурност се заплащаше със съществена свобода.

Ето защо младите хора, неизбягали от днешна България, имат само две възможности: или да последват примера на близо два милиона българи, потърсили достойно съществуване на чужда земя и под чуждо небе, изоставяйки тук своите близки, или да се борят тук за своето достойнство и за достойнството на всички нас, включително и на тези „политически синджири роби”, с които управляващите илюстрираха модела на своята „дирижирана демокрация”. Ала протестиращите не трябва да забравят и нещо друго. Че има нещо по-страшно от унижението на един народ. Това е агонията на един народ.

Статията "Унижението на един народ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Съдят майка, задушила бебето си

В Пловдивския окръжен съд започна делото срещу 33-годишната Юлияна Илинова от Сопот, която на 15 юни миналата година уби в частна клиника "Торакс" новородения си син, предаде съобщи БГНЕС.Срещу Юлияна бе повдигнато обвинение за умишлено убийство, наказанието за което може да бъде и доживотна присъда. Развоят на делото, чийто окончателен край се очаква утре сутринта, обаче, води към условно наказание.Пред съда днес застанаха обвиняемата с двамата си адвокати Хари Харалампиев и Тошко Стоев и прокурорът Тодор Павлов. Бяха призовани 27 свидетели и вещи лица, но обвинението и защитата се споразумяха за съкратено съдебно следствие. Квалификацията по обвинението не бе променена, въпреки че защитата пледира за неумишлено убийство. Делото се гледа при закрити врати. Според защитата, майката не е ис...

ГЕРБ сезирали евроинституции за Бисеров и „опорните точки”

От ГЕРБ са изпратили сигнали до редица европейски институции и пертии относно случая „Христо Бисеров” и казуса с „опорните точки”, касаещи протестите от 12 ноември. Това съобщиха депутатите от ГЕРБ Димитър Главчев и Александър Ненков, предаде КРОСС. Писмата с позицията на партията са били изпратени до председателите на Европейската комисия, на Европейския парламент, на ЕНП, на ПЕС, на АЛДЕ, на ПАСЕ и на ОССЕ. От ГЕРБ определиха като смущаващи фактите около случая „Бисеров" и начина, по който е изтекла информация за предстоящото му разследване, още преди органите на реда да предприемат нужните мерки за това. Друг повод провокирал партията да сезира европейските институции са събитията от 12 ноември, по време на които зоната около Народното събрание се е прев...

Пепси сгафи с Роналдо

Голям гаф сътвориха от "Пепси" с реклама, в която Кристиано Роналдо е изобразен като вуду кукла и му се прилагат какви ли не мъчения. Шведският представител на безалкохолната напитка "Пепси" опита по доста нетрадиционен начин да попречи на националния тим на Португалия да си тръгне от Стокхолм с победа. От отдела за връзки с обществеността на компанията направиха доста интересна реклама преди срещата на Швеция с португалците. В социалната мрежа на "Пепси" в Швеция бяха публикувани снимки, на които си личи, че е правен опит за вуду магия срещу звездата на "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо. Специално направена кукла на CR7 е измъчвана по различни начини - завързана на релси, със смачкано кенче "Пепси" в главата и класиката за този тип магии - забити игли. Феновете на Португалия отго...

Пореден взрив на кола-бомба в Ирак взе десетки жертви


Най-малко 25 души са загинали при взрив на кола-бомба североизточно от Багдад, съобщи Би Би Си. Атаката е станала на пазара в градчето Саадия в религиозно смесената иракска провинция Дияла.

Според свидетели взривното устройство се е намирало в камион, пълен със зеленчуци. Кварталът, в който е станал поредният инцидент, е населен предимно с шиитски кюрди, обясняват официални източници пред агенция France Presse.

Нападението се случва ден, след като най-малко 29 души бяха...

Фалшива тревога за камикадзе пред турския Министерски съвет

Турската полиция е задържала мъж пред офиса на премиера Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, предаде Reuters, позовавайки се на турски телевизионен канал. Причината е съмнение, че задържаният носи взривно устройство.






















































Турската полиция е задържала мъж пред офиса на премиера Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, предаде Reuters, позовавайки се на турски телевизионен канал. Причината е съмнение, че задържаният носи взривно устройство.

Разбиха „секс квартира” в Бургас

Бургас /КРОСС/ Обвинение за трафик на хора и за предоставяне на апартамент за развратни цели, разположен в бл. 294 в к-с „Меден Рудник", е повдигнато на 59-годишната С.Б. от Бургас. Същата от началото на месец март тази година е склонила и предоставяла за платени секс-услуги общо девет момичета на възраст между 18 и 30 години, всички от Бургас. Момичетата се отзовавали по обяви до клиенти, публикувани в интернет и бургаски вестници, които обещавали „приятни преживявания", „секс със строга господарка", „руса медицинска сестра, сбъдваща всички желания" и др. При стандартен секс „труженичките" вземали сумата от 70 до 100 лв. на час, като в зависимост от клиента и услугите цената можела да варира. Секс за цяла нощ струвал 400 лв., а цената на еротични преживявания със садо-мазохистичен привкус се определяла по договорка. В резултат на полицейските действия на служители от сектор „Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас е констатирано, че освен „секс-квартирата", разположена в бл. 294 в к-с „Меден Рудник", за уговорки и изживявания с клиенти е ползвано и кафене „Фонтана", разположено в бл. 332 в к-с „Меден Рудник". Момичета са отвозвани и по адреси на клиенти. При извършеното претърсване на апартамента, личния апартамент на С.Б

Паника с ”камикадзе” пред Министерски съвет в Анкара

Задържане на мъж пред сградата на турския Министерски съвет предизвика за кратко паника в Анкара. Мъжът носел съмнителен пакет и не се подчинил на полицейско разпореждане. Тревогата се оказа фалшива.

Цветанов се спаси от разпит за „Килърите“

Цветан Цветанов няма да бъде разпитан по делото „Килърите“, както поискаха адвокатите на подсъдимите. Магистратите прецениха, че има достатъчно писмени доказателства, събрани във връзка с обстоятелствата, които се иска да бъдат изяснени допълнително.

Теориите на конспирацията за смъртта на Кенеди са в изобилие

Тайна група банкери, мафията или хомосексуална банда? Теории за атентата срещу Кенеди продължават да съществуват и до ден днешен. Доста над половината американци продължават да вярват, че все още не е известно какво всъщност се е случило на 22 ноември 1963 година. Веднага след като Кенеди беше убит в Далас, се появиха опасенията за заговор. Много американци отказаха да повярват на разкритията от официалната Комисия "Уорън": че заподозреният Лий Харви Осуалд е действал сам. Според анкети, правени от 2003 г. - 40 години след убийството, над 70 на сто от гражданите на САЩ продължават да вярват, че то не е дело само на един човек. Холивудски продуцент и сценарист включи много от теориите във филма си "Джей Еф Кей" от 1991 година. В четвъртък агенция ДПА прави обобщение на най-повтаряните теории на конспирацията. Теорията ЦРУ Могъщата американска тайна служба ЦРУ присъства в практически всички теории на конспирацията, както и Сикрет сървис, ФБР и Пентагонът. Теоретиците на конспирацията вярват, че ЦРУ е искало да си отмъсти на Кенеди за провалената инвазия в Залива на прасетата в Куба, или че ЦРУ се е опасявало да не започне да губи властта си в полза на Пентагона. Теорията за Федералния резерв Месеци преди смъртта си Кенеди подписа указ, който дава право на министъра на финансите да издава сребърни сертификати. Теоретиците на конспирацията вярват, че американската централна банка, Федералният резерв, е контролиран от могъща тайна група международни банкери, които са се опасявали, че решението ще предаде контрола над Федералния резерв на министъра на финансите. Кубинската теория Предвид напрежението между комунистическа Куба и САЩ, подозрението се насочва или към кубинския революционен лидер Фидел Кастро, който е искал отмъщение за проваленото нашествие в Залива на прасетата, или към прогонените от Куба противници на Кастро, бесни, че Кенеди е позволил провала на нашествието през Залива на прасетата. Теорията за мафията Смята се, че водещите мафиотски босове са били бесни на Кенеди, когато ФБР се заема сериозно с организираната престъпност под ръководството на брата на Кенеди, министъра на правосъдието Робърт Кенеди. Според тази теория мафията е изпратила Джак Руби да убие Осуалд, за да предотврати разкриването на заговора им пред обществото. Теорията Джонсън Според тази теория Линдън Джонсън, вицепрезидентът на Кенеди, е искал да премахне президента, за да може да поеме властта. По-нататък спекулациите казват, че Джонсън е искал да скрие корупционен скандал или че индустриалните магнати са му платили да убие Кенеди, защото са смятали, че ще ги представлява по-добре от него. Теорията за тревистия хълм Подозрителни сенки, силуети на предполагаеми стрелци и дим на снимките и записите са подхранвали в продължение на години подозрението, че е имало и втори стрелец освен Лий Харви Осуалд. Твърди се, че звуковите записи доказват, че е имало още един изстрел освен трите, изстреляни от пушката на Осуалд. Смята се, че четвъртият изстрел е бил изстрелян от високо, от малко възвишение покрай улицата, на която е убит Кенеди. НЛО теорията Никой списък на конспиративни теории не може да бъде пълен без летяща чиния. Теорията за НЛО твърди, че Кенеди е бил убит, защото е проявявал прекален интерес към извънземните и е имало опасност да разкрие тайни програми на ЦРУ. Като "доказателство", освен останалото, се сочи предполагаемото писмо от Кенеди до ЦРУ, в което той иска достъп до тайни документи за НЛО само 10 дни преди смъртта си. Твърди се, че директорът на ЦРУ му отговорил, че не е в състояние да му даде достъп до тези поверителни документи. Теорията КГБ Напрежението от ерата на Студената война накара някои да повярват, че руската тайна служба КГБ е разпоредила убийството на Кенеди. Стрелецът Осуалд е прекарал 2 години в СССР, имал руска съпруга и връзки със съветски дипломати. И до днес теорията твърди, че КГБ е наел Осуалд да работи за тях и го е накарал да убие Кенеди. Гей теорията Тази теория твърди, че Кенеди е бил убит от ревнив гей. Според бившия областен прокурор Джим Гарисън пилотът Дейвид Фери е бил мозъкът зад смъртта на Кенеди. Кенеди е бил всичко, което Фери не е бил: успешен, красив, популярен, богат и енергичен. Гарисън е бил убеден, че заговорниците са били гейове, които просто са искали смъртта на президента и са изпитали удоволствие от нея. По БТА

Бежанец почина в лагера във "Военна рампа"

Смъртта на 32-годишният мъж е предизвикала напрежение сред живеещите в лагера

Румъния се доближи до свободната покупка на земя от чужденци


Румънското правителство одобри предложение гражданите на Европейския съюз да придобиват земеделска земя в страната от следващата година, предаде "Франс прес".

Законопроектът ще бъде обсъден по спешна процедура в парламента, където управляващата лявоцентристка коалиция има 70% от местата.

Румъния, която се присъедини към ЕС през 2007 г., се ангажира да отвори своя пазар на земя за чужденци от 1 януари 2014 г. В момента освен румънските граждани, само фирми, регистрирани в...

Да пресъздадеш реални събития, факти и хора - това е бъдещето на литературата

/КРОСС/Добрата литература не е лесна литература. Книгата изисква от читателя да е толкова съсредоточен, колкото и авторът, когато я е писал. Това казва в интервю за kafene.bg писателят, поет и журналист Димитър Кенаров, представяйки книгата на Елиф Батуман "Изстъпления. Приключения с руските книги и с хората, които ги четат", която е вече и на българския книжен пазар. Елиф Батуман е една от най-добрите писателки днес. Тя е на 36 години, преподавател, журналист, живее в Сан Франциско, от турски произход. Понастоящем е гостуващ писател към Koç University и преподавател по литература вStanford University. Публикува в The New Yorker, Harper's Magazin и други списания. Носител е на литературната награда за писатели на Rona Jaffe Foundation, прави визитка на авторката Кенаров.За книгата й "Изстъпления"той напомня, че излиза още през 2010-а и е публикувана на около 12-14 езика. Интересното е, че жанрово "Изстъпления" е много трудно определима. Тя е хибриден жанр - смесица от мемоар, пътепис, литературна критика. Определят я като документалистика, но няма нищо общо със скучното и сухо изреждане на факти. Това са есета, писани от човек, който обожава литературата

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване