Издирват психичноболна жена и бебето й

СДВР издирва 26-годишна жена и 11-месечната й дъщеря от село Мировяне, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Цветелина Василева е в неизвестност от 20 ноември, когато около 18.00 часа, заедно с 11-месечната си дъщеря, напуснала дома си в ж.к. СДВР издирва 26-годишна жена и 11-месечната й дъщеря от село Мировяне, съобщиха от пресцентъра на МВР. Цветелина Василева е в неизвестност от 20 ноември, когато около 18.00 часа, заедно с 11-месечната си дъщеря, напуснала дома си в ж.к. "Слатина" в София.Цветелина е висока около 165 см със слабо телосложение, светло лице, дълга тъмнокестенява

Лудия Макс 4 излиза през май 2015

Внимание любители на пост-апокалиптичните пустощи, мото гангстерите и Том Харди : Mad Max: Fury Road ще се появи по кината на 15 май, 2015 – почти 30 години след премиерата на Mad Max Beyond Thunderdome.В сряда Warner Bros обявиха, че филмът ще е в 3-D формат.
С участието на Том Харди и Чарлийз Терон, Mad Max: Fury Road е съобщен като римейк... Внимание любители на пост-апокалиптичните пустощи, мото гангстерите и Том Харди : Mad Max: Fury Road ще се появи по кината на 15 май, 2015 – почти 30 години след премиерата на Mad Max Beyond Thunderdome.В сряда Warner Bros обявиха, че филмът ще е в 3-D формат. С участието на Том Харди и Чарлийз Терон, Mad Max: Fury Road е съобщен като римейк...

Мишков набутал Майкъл Чорни и Тодор Батков в сагата “Ина”

„Майкъл Чорни ще ти плати. Той има вила тука наблизо до Атина, живее постоянно във вилата – запиши си телефона му и се обади. Кажи му: „Едни пари имате да плащате на албанска фирма, която иска да купи цигари“. Това са думите на българина Георги Мишков, собственик на кораба „Ина“, задържан на 22 юни 2011 г.

Маргарита Попова бе удостоена с почетния знак на Института за литература при БАН

За подкрепата си за академичната хуманитаристика вицепрезидентът Маргарита Попова беше удостоена днес с Почетния знак на Института за литература при Българската академия на науките. Вицепрезидентът е първият носител на отличието, учредено по повод Деня на Института по литература, който тържествено беше отбелязан днес.

„Много благодаря за тази За подкрепата си за академичната хуманитаристика вицепрезидентът Маргарита Попова беше удостоена днес с Почетния знак на Института за литература при Българската академия на науките. Вицепрезидентът е първият носител на отличието, учредено по повод Деня на Института по литература, който тържествено беше отбелязан днес. „Много благодаря за тази

Yamaha се пробва при автомобилите

Този път нахлуват на територията на Smart

    


Сидеров: Има структури, които вече изграждат спящи клетки на терористите

/КРОСС/ Едва сега започват някакви мерки, и то частични по охрана на границите. Чуват се и намерения за разпределяне по групи на такива, които пристигат тук. . За съжаление, вътрешното министерство не правеше това през последните месеци.Това заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров. По негови думи казаното от вицепремиера Цветлин Йовчев на КСНС е закъсняло съгласяване с това, което „Атака" е искала преди месеци. „Много ясно се казва, че вече са установени лица, които имат връзки с терористични организации. В доклада и на разузнавателната служба, и на военното разузнаване имаше посочена бройка от 150 души", заяви пред БНР още Сидеров. Става дума за сериозна опасност, че има структури, които вече изграждат спящи клетки, допълни той. Според Сидеров докладите на разузнаването сочат, че Близкият изток продължава да бъде нестабилен и вълната от чужденци ще продължи. Лидерът на „Атака" призова да не спада темпът, с който се работи.

Випускници на водещи международни университети подкрепиха студентския протест

Възпитаници на престижни международни университети обявиха подкрепата си за студентите и техния протест. В декларация, изпратена до медиите и подписана от 86 випускници, те заявяват "огромното си уважение към гражданската позиция на студентите и решимостта им да отстояват ценностите, необходими за успешно развитие на гражданското ни общество". "Солидарни сме с исканията за незабавна оставка на дискредитираното правителство на г-н Пламен Орешарски, промяна в изборните правила и провеждане на нови избори. Oбявяваме се категорично против употребата на сила и тоталитарни форми на пропаганда и натиск – както срещу студентите, така и срещу всички, изразяващи своя протест срещу корупцията, беззаконието, некомпетентността и цинизма в политиката, които властват в България. Подкрепяме действията на студентите, защото смятаме, че те са чакана и небходима стъпка към изграждането на общество и държава, в която младите хора искат да останат и да се развиват в личен и професионален план", се казва в декларацията. Тя е инициирана от випускници от бизнес училището INSEAD, към която са се присъединили техни колеги от Харвард, Уортън, Станфорд, Оксфорд, Кеймбридж и други. "Подкрепяме действията на студентите, защото техният протест заявява право в лицето на морално-осакатената ни политическа класа – не искаме въпросът "В България или в чужбина?" да бъде риторичен!", се казва в декларацията, която завършва с думите: "Гордеем се с вас и ви желаем успех!".

1000 по-малко инфаркта след забраната за пушене

С 1000 инфаркта по-малко са отчетени в България след въвеждането на пълната забрана за пушене на обществени места.

Официално: Без Симона Пейчева в националния отбор

Симона Пейчева не попадна в разширения състав на националния отбор по художествена гимнастика, предаде Стандарт нюз. 27-годишната грацията се върна на килима след прекъсване от 4 г. Тя участва и на последното контролно в зала "Раковски". С изпълненията си обаче тя не намери място сред най-добрите грации, които ще се готвят в представителния отбор догодина. Така Управителният съвет на федерацията по предложения на старши треньора Ефросина Ангелова утвърди следните основни състезателки Мария Матева, Невяна Владинова, Анастасия Киссе и Радина Филипова. В разширения състав попаднаха Сара Стайкова, Катрин Тасева и Кристина Ташева.

Още една алоджийка с условна присъда, ще връща и детски

Още една алоджийка получи условна присъда за неплатени данъци, Шенай Муса от Брестовене обаче ще връща на държавата и неправомерно получени детски надбавки. Делото срещу 30-годишната жена се гледа по съкратената процедура в Окръжен съд-Разград. Според обвинителния акт от началото на 2008 г. до 30 април 2011 г. Шенай Муса е избегнала плащането на налози по закона на облагане на физическите лица, като не е подала данъчни декларации. В този период получавала парични преводи от различни държави. Изчисленията показват, че е трябвало да плати 3 245,...

Все повече българи предпочитат да получат висшето си образование в чужбина

Въпреки големият брой на висшите училища у нас, едва 27 процента от хората на възраст от 30 до 34 години имат висше образование. Това съобщи образователният министър Анелия Клисарова при представянето на проекта на стратегия за развитие на висшето образование 2014-2020 година. В проекта е заложено увеличаване на дела на хората от тази възрастова Въпреки големият брой на висшите училища у нас, едва 27 процента от хората на възраст от 30 до 34 години имат висше образование. Това съобщи образователният министър Анелия Клисарова при представянето на проекта на стратегия за развитие на висшето образование 2014-2020 година. В проекта е заложено увеличаване на дела на хората от тази възрастова

Дисциплинарната комисия на БФС взе решение за кървавия мач Ихтиман - Миньор

Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС – София взе решение за прекратения мач от Югозападната „В“ група между „Ботев“ (Ихтиман) и „Миньор“ (Перник). Двубоят бе прекъснат заради сблъсъци между фенове в края на срещата. Агитката на перничани бе атакувана в гръб от маскирани фенове, преминали през оградата на градския стадион в Ихтиман. По-късно няколко от привържениците на „жълто-черните“ и полицаи, които пострадаха най-тежко, бяха откарани...

Продължава

Гърците спасили Румъния от служебна загуба в първия мач от баражите за световното


Гръцкият национален отбор е проявил спортсменски дух и е спасил Румъния от евентуална служебна загуба в първия мач от баражите за класиране на световното първенство. От щаба на тима обясниха, че са предупредили съперника си, че може да допусне нарушение на правилника.

За двубоя в Атина румънците били записали само двама вратари. Това се наложило заради контузията на титулярния страж Чиприан Татарушану.

Директорът на гръцкия отбор Такис Фисас предупредил колегите си, че...

Добричлия на XI етаж изпоти ченгетата

Мъж се канеше да скочи от 11 етаж на сграда в Добрич.

Пореден ДАНСwithme иска оставки пред НС

Движението по бул. "Цар Освободител" е частично пуснато

    


3 причини да не цензурираме псевдофашистите

Бежанският проблем превъзбуди много хора в София - националисти, които се правят на милиционери, патрулирайки в центъра, и интелектуалци, които пък издигат дискриминационни крайности срещу надигането на фашистка вълна.

Покрай призива към главния прокурор нови профашистки партии въобще да не бъдат регистрирани хиляди коментатори заляха интернет Бежанският проблем превъзбуди много хора в София - националисти, които се правят на милиционери, патрулирайки в центъра, и интелектуалци, които пък издигат дискриминационни крайности срещу надигането на фашистка вълна. Покрай призива към главния прокурор нови профашистки партии въобще да не бъдат регистрирани хиляди коментатори заляха интернет

Предлагат преподавателите да не могат да четат лекции в няколко ВУЗ-а

Двойно да се увеличат парите за образование - от досегашните 3,2% да станат 6% от брутния вътрешен продукт, а 3% от тях да са за наука до 2020 година. Това е заложено в Проекта за стратегия за висше образование, заяви министърът на образованието Анелия Клисарова на представянето на проекта.

Видео: Студенти издигат полицай за нов вътрешен министър


Студенти успяха да забележат полицай, който на фона на масовата практика служителите на реда, да са без никакви отличителни знаци по униформите си, беше сложил значката си. С нея напрактика той не е просто анонимен полицай. 

И в сряда по време на поредната блокада сред множеството полицаи бяха забелязани такива и с маски.

Видеото е от сайта videonews.bg




Видео:Студенти издигат полицай за нов вътрешен министър


Студенти успяха да забележат полицай, който на фона на масовата практика служителите на реда, да са без никакви отличителни знаци по униформите си, беше сложил значката си. С нея напрактика той не е просто анонимен полицай. 

И в сряда по време на поредната блокада сред множеството полицаи бяха забелязани такива и с маски.

Видеото е от сайта videonews.bg


Сириецът във Военна рампа е починал от инфаркт

Бежанецът във Военна рампа е починал от инфаркт, а не е измръзнал. Това заяви здравната министърка Таня Андреева пред bTV. 

По-рано днес "Труд" съобщи, че 32-годишен сириец, баща на три деца, е починал в столичния квартал Военна рампа. Смъртта му предизвика брожения в лагера, което наложило намесата на полицията... Бежанецът във Военна рампа е починал от инфаркт, а не е измръзнал. Това заяви здравната министърка Таня Андреева пред bTV. По-рано днес "Труд" съобщи, че 32-годишен сириец, баща на три деца, е починал в столичния квартал Военна рампа. Смъртта му предизвика брожения в лагера, което наложило намесата на полицията...

"Монти Пайтън" се събират за един спектакъл

Комедийната трупа не е излизала в пълен състав пред публика от 1980 г. Шестият й член Греъм Чапман почина от рак през 1989 г.

Шефът на АПИ: Зимата и първият сняг няма да ни изненадат

Зимата и първият сняг, който се очаква в началото на следващата седмица, няма да ни изненадат, обеща в интервю за Дарик председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков. Той все пак посъветва водачите да не изпреварват почистващата техника. Всички областни пътни управления и пътноподдъжащи фирми имат готовност да бъде посрещнат първият сняг."Естествено, има винаги елемент на стрес и за шофьорите, и за хората, ангажирани със зимното поддържане, но мисля, че сме създали подходящата организация да не допусне...

Ранокиа: Постоянно ме „продават“, а винаги оставам в Интер

Защитникът на Интер Андреа Ранокиа сподели, че не е притеснен от факта, че вижда името си постоянно в трансферни слухове. „Винаги накрая оставам тук...“ Бъдещето на 25-годишния футболист е под въпрос, тъй като настоящият му договор е до 2015 година, а все още не са започнали преговори за удължението му. „Моят договор ще бъде разглеждан в правилния момент“, обясни италаинският национал, който бе привлечен в Милано от Дженоа през януари 2011. „Виждам името си във всички трансферни прозорец и е хубаво да видиш, че си желан, но съм концентриран еди...

Мъж плаши, че ще скочи от 11 ет., полиция го разубеждава

Мъж заплашва да скочи от 11-ия етаж на административна сграда до площад „Демокрация" в Добрич. Служители на реда водят преговори с него.

Преустановяване на водоподаването на 22 ноември

Във връзка с изпълнение на дейности по водния проект, поради присъединяване на новоизграден към съществуващ водопровод, на 22.11.2013 г. /петък/, от 08.30 ч. до 17.00 ч. се налага преустановяване на водоподаването по улици: Градище, Александър Керков, Иван Димов, Петър Берон, Хан Крум, Роден край и Захари Стоянов. Община Габрово се извинява за причиненото неудобство! Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Околна среда  2007 – 2013 г.”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи...

Строг контрол за качеството на вносната храна

Така родните продукти ще се харчат повече, убеден министър Греков

    


Берлускони подправял доказателства и подкупвал свидетели по аферата Руби

Силвио Берлускони, който бе осъден на седем години затвор по т. нар. "дело Руби" за сексуални контакти с непълнолетни проститутки и злоупотреба с власт, целяща да скрие това престъпление, е подправял доказателства и корумпирал свидетели, постанови съд в Милано, предаде Асошиейтед прес. В обосновката на решението, която беше публикувана от италиански медии, съдът отбелязва способността на бившия премиер "за упорито закононарушение чрез системно подправяне на доказателства и купуването на свидетели". Също така е доказано, че Берлускони "е бил режисьор на сексуалното излагане на показ на младите жени, той е давал старт на т.нар. вечеринки Бунга Бунга, на които гостенките е трябвало да задоволяват желанията му", добавят съдиите. Съдът отбелязва, че мароканската тийнейджърка е получавала пари и накити в замяна на сексуални услуги. Предвид хронологията на фактите, предоставените на процеса документи и дебатите, "няма никакво съмнение, че подсъдимият е знаел, че Руби е непълнолетна", отбелязват съдиите. В решението на съда се отбелязва също, че в нощта на 27 срещу 28 май 2010 г. Руби е била арестувана по подозрение в кражба, но Берлускони, който тогава е бил премиер, се е обадил в полицията да издейства освобождаването й. На 24 юни медийният магнат бе осъден по делото Руби (прякор на млада мароканка, която е била непълнолетна по време на деянията). Освен седемте години затвор той получи доживотна забрана да заема държавна длъжност. Берлускони обжалва присъдата. Нов процес е очакван през 2014 г.

Икономии от пари за подслушване отиват за болници

Бюджетът на Здравната каса ще бъде актуализиран с 27 милиона, а парите ще дойдат от средства от икономии за подслушване. Това се налага, за да се изплатят дълговете на институцията към болниците от септември.

Американски учени пребориха един от най-агресивните ракови гени

Американски учени успяха да изолират един от най-агресивните типове раков ген, който е причина за една трета от всички видове злокачествени тумори, пише британският Американски учени успяха да изолират един от най-агресивните типове раков ген, който е причина за една трета от всички видове злокачествени тумори, пише британският "Дейли мейл". След 30 години задълбочена работа най-опасният ген на канцерогенните мутации е овладян. При увреждане или мутиране генът ras задейства формирането на тумори, снабдява г

Учени пребориха един от най-агресивните ракови гени

Американски учени успяха да изолират един от най-агресивните типове раков ген, който е причина за една трета от всички видове злокачествени тумори, пише британският "Дейли мейл".

След 30 години задълбочена работа най-опасният ген на канцерогенните мутации е овладян. При увреждане или мутиране генът ras задейства формирането на тумори, снабдява г Американски учени успяха да изолират един от най-агресивните типове раков ген, който е причина за една трета от всички видове злокачествени тумори, пише британският "Дейли мейл". След 30 години задълбочена работа най-опасният ген на канцерогенните мутации е овладян. При увреждане или мутиране генът ras задейства формирането на тумори, снабдява г

Отнемат цялото имущество на Гюнай Сефер

/КРОСС/ След остър сблъсък с две банки и частен съдия - изпълнител отлъченият от ДПС депутат Гюнай Сефер от милионер до месец може да бъде доведен до просяшка тояга. Цялото имущество на скандалния политик, който получи 10-годишна ефективна присъда за документни престъпления, е обявено за публична продан. Най-заможният депутат от 41-во Народно събрание е мишена на съдия- изпълнителя от Силистра Георги Георгиев. Той е изнесъл за публична продан недвижими имоти на фирмата на Гюнай Сефер "Гелиг" ЕООД, Дулово. Търгът ще се проведе в град Дулово. Кандидатите вече се регистрират за участие в Районния съд. Общата стойност на имотите, които трябва да бъдат разпродадени, е около 3,5 млн. лева. С парите от продажбата на посочените в обявлението по изпълнително дело номер 20137670400967 имоти ще бъдат удовлетворени взискателите - две банки и комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. По искане на тази комисия Силистренският окръжен съд наложи преди три години запор на общо 24 имота, собственост на депутата, 23 автомобила и банкови сметки за 2,3 млн. лева. Те се възмущаваха, че в казиното се играе комар, забранен не само от исляма, а от всяка религия. За тържественото откриване на казиното обаче пристигнаха с много луксозен автопарк ВИП гости от София и от Турция. Сефер се радва за кратко време, около година и половина, и на второто си казино, това в Силистра, пише "168 часа"

Хакери изтребват социалисти във Фейсбук

Общинският съветник от БСП в София Гергана Алексова алармира, че стотици профили на нейни съмишленици във Фейсбук били заличени. Нейният бил изтрит за 4 часа. Хакерска атака била получила и по електронната си поща.

Нови детайли по сексаферата на Берлускони

Бившият италиански премиер е подправял доказателства и е корумпирал свидетели, за да се измъкне от делото за секс с непълнолетни проститутки

Администрацията на туризма се мести от Пловдив обратно в София


Експертите от ресор "Туризъм" в Министерството на икономиката, които бяха преместени в Пловдив при управлението на ГЕРБ, ще бъдат върнати обратно в София, съобщи ресорният зам.-министър Бранимир Ботев в Пловдив, участва в откриването на третата регионална среща на туроператорите от 13 държави. Така експериментът на вицепремиера в правителството на ГЕРБ Симеон Дянков с децентрализация на администрацията  просъществува година и три месеца. 

Администрацията на туризма беше първата и...

Отложиха „Килърите” за февруари

Въззивният съд остави без уважение и исканията на

46-годишен варненец беше осъден на 6 месеца затвор за кражба на автомобил

За противозаконно отнемане на автомобили, ползване на регистрационни табели за МПС от друга марка и модел, както и за кражба на чужди вещи, 46-годишен мъж бе осъден ефективно на 6 месеца затвор. Наказанието наложи Варненският районен съд след споразумение.

След тежката катастрофа пътят край Стражица е отворен

Движението по пътя София - Варна, в района на тежката катастрофа край Стражица, вече е възстановено. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР - Велико Търново.
 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

При пътния инцидент загина 35-годишен мъж от Търговище, а други трима бяха ранени след челния сблъсък на ... Движението по пътя София - Варна, в района на тежката катастрофа край Стражица, вече е възстановено. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР - Велико Търново. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева При пътния инцидент загина 35-годишен мъж от Търговище, а други трима бяха ранени след челния сблъсък на ...

ВСС позволи безсмислена проверка на случайното разпределение на делата

Висшият съдебен съвет взе в четвъртък решение, с което допусна външни експерти да правят проверка на компрометираните системи за случайно разпределение на делата в съдилищата. Едновременно с това кадровиците на Темида дадоха да се разбере, че няма да се съобразят с нейните изводи, което до голяма степен обезсмисля усилието. Искането за външна експертиза на системите бе направено преди два дни от шест граждански организации, които членуват в Гражданския съвет към ВСС. Те заплашиха, че ще бойкотират обсъждането на новите правила за случайното разпределение, защото съветът не прави нищо за допълнителното подсигуряване на системите. Повод за дебата стана доклад на Българския институт за правни инициативи (БИПИ) от началото на година, който доказа, че двете действащи в момента системи могат лесно да бъдат манипулирани и делата да бъдат насочвани към удобни съдии. ВСС първоначално отклони темата, после прие мерки със спорна ефективност, без да засегне сериозно въпроса за подмяна на системите. Под заплахата България да бъде сериозно критикувана от Европейската комисия през януари заради проблема, в четвъртък ВСС взе решение, с което частично удовлетвори искането на гражданските организации. Членовете на съвета решиха до 5 декември да излъчат двама независими експерти, които да проверят двете действащи системи. Едновременно с това ще бъде предложено до същата дата Гражданският съвет също да избере двама независими експерта. Проблемът възникна от факта, че едновременно с това ВСС реши да задължи всички председатели на съдилища в страната да подготвят системите си за случайно разпределение за обновление на 1 януари, което има за цел да подсили тяхната сигурност. Това ще се случи без значение какви дефекти ще открият независимите експерти. Членовете на ВСС Галина Карагьозова и Калин Калпакчиев се противопоставиха на този подход. Те заявиха, че е по-добре да се изчака експертизата и едва тогава системите да бъдат променяни, защото може да няма смисъл от това. Председателят на ресорната комисия в съвета Румен Георгиев обаче призова колегите си да побързат с промяната на софтуера за разпределението на делата, защото се ”гонят срокове”. Поради тази причина и не се обърна внимание на призивите на Калпакчиев и Карагьозова. Решението на ВСС все пак да допусне независими експерти до системите се случи под граждански натиск. В сряда гражданските организации заплашиха, че ще напуснат Гражданския съвет, ако ВСС не се съобрази с тяхното искане. Те припомниха, че съветът вече е взел решение на 31 октомври тази година, с което прие, че трябва да се назначи независима експертиза със специалисти от БАН или други държавни институции на двата продукта за разпределение. Организациите са Съюз на съдиите в България, Български адвокати за правата на човека, Български институт за правни инициативи, Сефита, Институт за развитие на публичната среда и Център на НПО – Разград. _______________ Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Фондация ‟Инфо спейс“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България.

Лечков окончателно оправдан за ощетяване на община Сливен с над 1.3 млн. лева

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков е окончателно оправдан по обвинението си, че е ощетил общината с над 1.3 млн. лева, съобщава в четвъртък агенция "Фокус". Такова е решението на Окръжния съд в Кърджали, който е потвърдил първоинстанционната присъда, произнесена от Районния съд в града. Лечков бе подведен под отговорност за това, че е ключил неизгодни сделки по договор за ремонт на Дома за стари хора и на детска градина "Еделвайс". Прокуратурата твърдеше, че като кмет Лечков е допуснал завишени цени за строително-ремонтните работи и така е ощетил общината с 1 375 156 лева. След края на делото бившият футболист благодари на съда и заяви, че никога не се е съмнявал в справедливата му преценка.

Клисарова: Без университетски борд

По-малко от 30% от завършилите студенти се реализират в съответното професионално направление

Бежанецът във Военна рампа е починал от инфаркт

Бежанецът във Военна рампа е починал от инфаркт, а не е измръзнал. Това заяви здравната министърка Таня Андреева пред bTV. 

Припомняме, че по-рано днес 32-горишен сириец, баща на три деца, е починал в столичния квартал Военна рампа. Смъртта му предизвика брожения в лагера, което наложило намесата на полицията. 
Виж тук новите електронни Бежанецът във Военна рампа е починал от инфаркт, а не е измръзнал. Това заяви здравната министърка Таня Андреева пред bTV. Припомняме, че по-рано днес 32-горишен сириец, баща на три деца, е починал в столичния квартал Военна рампа. Смъртта му предизвика брожения в лагера, което наложило намесата на полицията. Виж тук новите електронни

Марк Уебър: Напускам F1 заради неща, които искам да оставя в миналото


Пилотът на "Ред бул" Марк Уебър отново намекна, че не е доволен от обстановката в отбора и вероятно това е причината да се раздели със спорта.

Неделната Гран при на Бразилия ще е последна за австралиеца след 12 години в световния шампионат. След нея той ще се присъедини към "Порше" и програмата на германците в "24-те часа на Льо Ман" и Световния ендуранс шампионат.

"Нямаше да си тръгвам, ако не бяха някои неща, които искам да оставя в миналото. Ако имаше повече...

10 години затвор за пастрок, изнасилвал доведената си дъщеря

Ефективна присъда от 10 години лишаване от свобода постанови Окръжен съд-Разград за пастрок, изнасилвал близо 2 години доведената си дъщеря, която по това време е на 13 години. 47-годишният Атанас Иванов от село Осенец не се е признал за виновен по процеса, който се гледа при закрити врата и по съкратената процедура. Според обвинителния акт той е  изнасилвал момичето от август 2012 г. до 29 май 2013 г. Тийнейджърката вече е на 14 години, след инцидента е настанена в Център за жертви на насилие. Майката на изнасиленото момиче и насилникът...

Орешарски пак избяга от студентите през заден вход на НДК

Снимка: OFFNews

Двайсетина момчета и момичета, част от Ранобудните студенти, напразно чакаха премиера Пламен Орешарски пред зала 3 на НДК. Той я напусна от страничен изход, а те го поздравиха с познат рефрен.

По предварителна информация министър-председателят, заедно с посланика на Франция, трябваше да участва в посрещане на младото Божоле. Според анонса на организаторите, “посрещането на младото вино ще бъде отпразнувано в уютна обстановка, пресъздаваща 50-те години”.

Студентите трябваше да оставят плакатите си на пилоните до НДК, където бяха щателно проверени от бдителни полицейски патрули. След това те успяха да стигнат до 6-тия етаж, на който се намира зала 3. Охраната не ги допусна вътре, а отвън младежите припяваха “Пацо в Дупница…”

Оказа се, че малко след 20.15 ч. премиерът е напуснал залата през страничен изход. Репортерска проверка на OFFNews показа, че младото Божоле ще се радва на заслужена популярност сред ценителите.

 

 

Статията "Орешарски пак избяга от студентите през заден вход на НДК" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Студенти чакат Орешарски в НДК, той посреща младото вино

Снимка: OFFNews

Двайсетина момчета и момичета, част от Ранобудните студенти, чакат премиера Пламен Орешарски пред зала 3 на НДК.

По предварителна информация той, заедно с посланика на Франция, трябваше да участва в посрещане на младото Божоле.

Според анонса на организаторите, “посрещането на младото вино ще бъде отпразнувано в уютна обстановка, пресъздаваща 50-те години”.

Студентите трябваше да оставят плакатите си на пилоните до НДК, където бяха щателно проверени от бдителни полицейски патрули. След това те успяха да стигнат до 6-тия етаж, на който се намира зала 3. Охраната не ги допусна вътре, а отвън те припяваха “Пацо в Дупница…”

Оказа се, че малко след 20.15 ч. премиерът е напуснал залата през страничен изход.

 

 

Статията "Студенти чакат Орешарски в НДК, той посреща младото вино" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Убийството на Дж.Ф.Кенеди: 50 години конспирации

Днес 59% от американците вярват, че Кенеди е убит от няколко души в резултат на заговор, сочи проучване на АП. Едва за 24 на сто бившият морски пехотинец и неуспял политемигрант в СССР Осуалд е действал сам. Пръв сред обичайните заподозрени е Съветският съюз - основен идеологически враг. Година преди убийството си Кенеди затопля отношенията с Москв Днес 59% от американците вярват, че Кенеди е убит от няколко души в резултат на заговор, сочи проучване на АП. Едва за 24 на сто бившият морски пехотинец и неуспял политемигрант в СССР Осуалд е действал сам. Пръв сред обичайните заподозрени е Съветският съюз - основен идеологически враг. Година преди убийството си Кенеди затопля отношенията с Москв

Таня Андреева: Няма да има увеличение на цените лекарствата

/КРОСС/ Няма да има увеличение на цените на лекарствата, касата не е приела предложението на фармацефтите. Това съобщи здравният министър Таня Андреева. По нейни думи страната ни разполага с голям брой болнични легла на глава от населението. „В Перник и Ловеч например болничните легла са повече отколкото са в София. Точно поради тази причина трябва да се преброят и да се въведе нормални критерии за работа на болниците", заяви пред bTV министърът. Според Андреева трябва да бъдат въведени ясни правила за работата на болниците, за да не се увеличава броят на починалите пациенти. "Няма да има административно изкуствено рязане на болници, ще бъдат рязани тези, които не покриват изисквания", увери още тя. "Оставка не ме плаши, ако знам, че след това аз като лекар и колегите ми ще можем да работим по-спокойно. Ще се върна да работя в тази система", заяви Андреева. Тя подчерта ангажиментът, който пое правителство за изплащане на задълженията към лечебните заведения. В момента разработваме цялостна програма, основна политика ще се води по отношение на майките, раждаемостта, децата. „Това трябва да се разглежда в по-голям контекст", заяви Андреева и добави: „Родителството не е само акт на създаване на дете, но и на отглеждане. При безработни, необразовани хора е трудно да се постигне това

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване