Аржентина ще бори инфлацията с по-висок данък "лукс"

Резервите в централната банка в страната са спаднали с 20 млрд. долара за три години

    


Този КСНС е най-големият провал за президента

Гражданските патрули са извън закона, заяви Румен Петков

    

Този КСНС е най-големия провал за президента

Гражданските патрули са извън закона, заяви Румен Петков

    


Министър Андреева: Тази година ще се родят 4500 бебета по-малко

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева обяви, че е плашеща тенденция, че тази година ще се родят 4500 бебета по-малко в сравнение с миналата.

Бен Афлек и Мат Деймън - продуценти в нов филм

/КРОСС/ Холивудските актьори Бен Афлек и Мат Деймън ще продуцират общ филм. Двете звезди, които всъщност са близки приятели ще работят върху филмовата адаптация на комикса на Ед Брюбейкър, издаден през 2008 г. За снимките по проекта ще им помага и продуцентът Дженифър Тод.  Афлек изпълнява ролята на Батман в продължението на „Човек от стомана", а близкият му приятел Мат Деймън, с когото е съсценарист на филма от 1997 г. „Добрият Уил Хънтинг", се присъедини към актьорския състав на Interstellar и ще има малка роля в новия научнофантастичен филм на Кристофър Нолън, която се пази в тайна.  

За омразата и бежанците


Препубликуваме текста на Петър Ганев от новия брой на Седмичния бюлетин на Института по пазарна икономика (ИПИ). Акцентите са на "Дневник": 

През последните месеци темата за бежанците заема все по-централно място в общественото пространство. Политическите неразбории в страната също насочват енергия в тази посока, като заиграването с темата с политически мотиви е повече от очевидно. Бумът на националистическите прояви се храни всекидневно с демагогия на тема бежанци – онзи ден в...

Американец не си пощя печалба от $16 млн.

Късметлия, спечелил 16 ммлн. долара от лотарията Пауърбол в американския щат Флорида, така и не е потърсил печалбата си, предаде ИТАР-ТАСС.

Патриарх Неофит за скандала във Варна: Всяко обвинение е смущаващо


Всяко обвинение е смущаващо, но с божия помощ ще се надявам да се справим с трудностите, каза по Би Ти Ви патриарх Неофит по повод скандалите около избора на варненски митрополит. Запитан, дали вече е взел решение ще има ли при това положение избор в неделя той заяви: "Когато започне разглеждането на въпроса ще стане най-ясно". "Предварително нещо положително не мога да кажа", каза патриарх Неофит в отговор на въпрос дали е обнадежден за положителен изход от създалата се ситуация.
...

Нови протести готвят таксиджиите в Пловдив

Таксиметровите шофьори са готови за нови протести и те няма да са никак мирни, ако не се изпълнят исканията им каза Георги Ряпов, председател на Асоциацията на превозвачите и таксиметрови шофьори в Пловдив. Предаде Фокус.

 Засега всичко е в сферата на обещанията, след като те получиха уверението на Министерството на транспорта, в лицето на Таксиметровите шофьори са готови за нови протести и те няма да са никак мирни, ако не се изпълнят исканията им каза Георги Ряпов, председател на Асоциацията на превозвачите и таксиметрови шофьори в Пловдив. Предаде Фокус. Засега всичко е в сферата на обещанията, след като те получиха уверението на Министерството на транспорта, в лицето на

Бомба в плюшено мече откри куриер в САЩ

Доставяйки пратки в град Латимър, Антъни Кенън

ЦРУ и ФБР имат дебели папки за българина Димитър Димитров

За българина Димитър Димитров, който представял себе си за американския ген. Доналдасън, има подробна информация, събирана от ФБР и ЦРУ, показа проучване на “24 часа”. Тя изскача от дебелите папки за убийството на Кенеди, които се пазят в Националните американски архиви (NARA) в Мериленд. Част от тях са разсекретени по програмата за исторически
За българина Димитър Димитров, който представял себе си за американския ген. Доналдасън, има подробна информация, събирана от ФБР и ЦРУ, показа проучване на “24 часа”. Тя изскача от дебелите папки за убийството на Кенеди, които се пазят в Националните американски архиви (NARA) в Мериленд. Част от тях са разсекретени по програмата за исторически

Ловеч за втори път домакин на националната изложба на гълъбовъдите

За втора поредна година Ловеч е домакин на националната изложба на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни, информират от пресцентъра на общината. Тя ще се проведе от 22 до 24 ноември в Спортната зала. Организатор е Съюзът на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни в България, община Ловеч осигурява безвъзмездното ползване на залата и охраната. Изложбата преминава под патронажа на кмета Минчо Казанджиев, който ще я открие официално днес. В това най-голямо по рода си изложение могат да бъдат видяни близо 1000 птици. В...

Емигрант пращал "витаминчета" на сестра си в България

През 2009 г. българската сестра на Димитър Димитров, който нарича себе си ген. Доналд Доналдсън - Кирилка Манойлова от Лом, започна да го издирва чрез “24 часа”. 
“Брат ми Димитър Адамов Димитров е роден на 7 май 1924 г. в с. Медковец. Напуска България през 1947 г., установява се временно в съседна Гърция”, пишеше жената. 
По думите  след 1951 г. През 2009 г. българската сестра на Димитър Димитров, който нарича себе си ген. Доналд Доналдсън - Кирилка Манойлова от Лом, започна да го издирва чрез “24 часа”. “Брат ми Димитър Адамов Димитров е роден на 7 май 1924 г. в с. Медковец. Напуска България през 1947 г., установява се временно в съседна Гърция”, пишеше жената. По думите след 1951 г.

Българин - обект на тайния проект на ЦРУ "Артишок"?

Българинът Димитров е един от най-неочакваните резултати на тайния проект на ЦРУ “Артишок”.
Операцията за своеобразен контрол на ума, която проучва различни методи за разпит, възниква на 20 август 1951 г. от по-ранен проект на ЦРУ Bluebird (Синя птица - бел. авт.), а през 1953 г. започва да се нарича МКУЛТРА. 
Проектът, ръководен от офиса за Българинът Димитров е един от най-неочакваните резултати на тайния проект на ЦРУ “Артишок”. Операцията за своеобразен контрол на ума, която проучва различни методи за разпит, възниква на 20 август 1951 г. от по-ранен проект на ЦРУ Bluebird (Синя птица - бел. авт.), а през 1953 г. започва да се нарича МКУЛТРА. Проектът, ръководен от офиса за

Българин се замесва в убийството на Кенеди - кой е мистериозният Димитров-Доналдсън

Българският емигрант Димитър Димитров (Димитроф) от с. Медковец, който се представял за американския ген. Доналд Доналдсън, твърдял близо 15 г., че знае кой е убиецът на президента Джон Кенеди. 
Думите му, подхранвали фантазиите на дузина чужди автори през годините, засега се опровергават от разследване на “24 часа”. Вчера се навършиха 50 г. Българският емигрант Димитър Димитров (Димитроф) от с. Медковец, който се представял за американския ген. Доналд Доналдсън, твърдял близо 15 г., че знае кой е убиецът на президента Джон Кенеди. Думите му, подхранвали фантазиите на дузина чужди автори през годините, засега се опровергават от разследване на “24 часа”. Вчера се навършиха 50 г.

You’re gonna die! Юргана дай! Измръзнах...

- You’re gonna die!*
- Какво?
- Юргана дай, ма, че измръзнах!
В този виц има огромна доза житейска истина - придърпването и обсебването на юргана се оказва една от петте основни причини за скандали и разочарования при попадане в леглото на нов партньор, сочи проучване на британски учени. То бе проведено сред 2003-ма младежи и девойки. - You’re gonna die!* - Какво? - Юргана дай, ма, че измръзнах! В този виц има огромна доза житейска истина - придърпването и обсебването на юргана се оказва една от петте основни причини за скандали и разочарования при попадане в леглото на нов партньор, сочи проучване на британски учени. То бе проведено сред 2003-ма младежи и девойки.

В Овча купел с бежанците: Страх и масово преселение!

Ден след ден присъствието на препълнения с бежанци център в столичния квартал "Овча купел" променя навиците и атмосферата и дори бизнеса там. Едва ли някъде другаде може да се види офис на фирма, който работи под ключ.

"Атака" подкрепя гражданските патрули


Подкрепяме гражданските патрули, но в парламентите до момента това не е срещало разбиране, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров в предаването "Седмицата" по Дарик радио. По думите му тези отряди не трябва да се създават за противопоставяне, а за опазване на обществения ред. Сидеров допълни, че техните членове само наблюдават ключови места и има уверения, че няма да действат на расистка основа.
 
"В момента няма законов норматив за такива формирования, но трябва да се направи и е...

Делегатите в глобалните дебати за климата удължиха сесията заради спорни точки


Преди ден трябваше да приключи Международната конференция за климата. Очакваше се 19-тите по ред глобални дебати, които този път се провеждат във Варшава да завършат със споразумение за финансирането на развиващите се страни в усилията им за борба с климатичните промени и за поставянето основите на нов глобален пакт за намаляване ефекта от глобалното затопляне.

Разговорите са се водили цяла нощ и тази сутрин има проект на заключително споразумение, по който дебатите се продължават и...

Не оставяйте растителни остатъци в градината

Тъй като есента бе топла и продължителна, някои градинари не бързаха с почистването на растителните остатъци. Все пак тази дейност не бива да се отлага за пролетта. 
На начинаещите любители ще напомним, че в растителните остатъци се запазват много вредители - зарази от болести и зимуващи неприятели. 

Тъй като есента бе топла и продължителна, някои градинари не бързаха с почистването на растителните остатъци. Все пак тази дейност не бива да се отлага за пролетта. На начинаещите любители ще напомним, че в растителните остатъци се запазват много вредители - зарази от болести и зимуващи неприятели.

7000 души загинали и изчезнали след тайфуна във Филипините

7000 души достигна броят на на загиналите и изчезнали в резултат на тайфуна „Хаян 7000 души достигна броят на на загиналите и изчезнали в резултат на тайфуна „Хаян", връхлетял Филипините, съобщава AFP. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева В събота филипинското правителство съобщи, че броят на жертвите е достигнал 5235 души, а други 1613 са все още в неизвестност. Това са трагичните

Animal Rescue Sofia организира разпродажба на старовремски и иноземски чудеса

На 23 и 24 ноември от 14:00 нататък в залата на учебен център Master Class, ул. „Славянска” 24 ет. 2 – разпродажба на всякакви интересни неща – дрехи, чанти, книги, предмети от различен вид, форма, размери и приложение. Винтидж лачени чанти и тенджери на цветенца, чаши и чинии, велурени палта и стари дървени шейни, романи и лампи, кутийки и бижута. От по-специални артикули до много евтини, но здрави и полезни неща – диапазонът е широк. Тук можете да намерите любопитен коледен подарък, или много полезна, топла жилетка за вкъщи.Всички средства събрани от базара отиват във фонда за собствена сграда на приюта за животни в Богров, който в края на годината губи мястото си.Animal Rescue Sofia стопанисва най-големия приют за бездомни кучета в България – приют ...

Отборите от Формула 1 недоволни от ситуацията с гумите

Много е деликатна в момента ситуацията между отборите от Формула 1 и производителя на гумите за автомобилите им – “Pirelli“. В момента се водят бурни дебати как ще бъдат тествани гумите на италианците за новия сезон, след като непрестанният дъжд на пистата “Интерлагос” в Бразилия се оказва сериозна пречка. От “Pirelli“ докараха прототипите на новите гуми в петък, но отборите няма как да ги тестват. “Мисля, че каквото и да се случи сега, то трябва да важи за всички отбори. Намираме се в много деликатна позиция. Всички искаме да помогнем на “Pirelli“ да ни предложат най-добрите гуми за следващия сезон, но ще е нечестно ако един отбор има възможността да ги тества а другите – не”, коментира Рос Браун от тима на “Ме...

На челните места сме в Европа по брой на "ин витро" бебета

България се нарежда в челните места в Европа по успеваемост на "ин витро" процедурите. Тази година се навършват 25 г. от раждането на първото "ин витро" бебе и сме щастливи да отбележим празника.Това заяви пред БГНЕС Радина Велчева, председател на фондация "Искам бебе" преди началото на втория ден от Националния форум "Майчинство и детско здравеопазване", посветен на 25 г. репродуктивна медицина в България. Нашите клиники и лекарите, които ни лекуват са изключително високо квалифицирани и образовани. А за нас като пациенти се полагат много грижи и наистина имаме прекрасни резултати, добави тя. Повече от 3000 са бебетата, заченати "ин витро", откакто е създаден Националният фонд "Ин витро", уточни Велчева. Нашата организация "Искам бебе" съществува от 7 г. и бебетата, заченати с наша помощ ...

Египет изгони турския посланик

Египет експулсира днес посланика на Турция след изявлението на турския премиер Реджеп Ердоган, осъждащо репресиите срещу ислямистите на новите египетски власти. Това съобщи министерството на външните работи в Кайро.Египетският посланик, който бе извикан в Кайро на 15 август, няма да се върне в Анкара; равнището на египетското дипломатическо представителство в Турция ще бъде понижено и занапред то ще се ръководи от дипломат с ранг шарже д`афер, уточнява министерството.Решенията са били взети заради изявленията на Ердоган, които "са неприемлива намеса във вътрешните работи на Египет и представляват провокация", обяснил за АФП говорителят на министерството Бадр Абделати.

Кметът на Община Стралджа Митко Андонов в бизнес делегация до Кралство Йордания

По покана на Почетно консулство на Хашемитско Кралство Йордания в София , Българо-Йорданска камара на икономическо сътрудничество и Йорданска индустриална камара от 22 до 27 ноември кметът на Община Стралджа Митко Андонов заедно със съпругата си Мима Андонова и общинския съветник Паруш Парушев ще вземат участие в бизнес-делегация до Кралство Йордания. Пътуването има за цел размяна на информация за възможностите на местното производство пред йорданските инвеститори, предприемачи, търговци и представители на големи търговски вериги, държавни ...

Портних: Посоката, в която сме поели,позволява Варна да добие облик на европейска столица на културата

Сигурен съм, че посоката, в която сме поели, е правилна и тя ще ни позволи в следващите две години Варна наистина да добие един нов облик, облик на европейски град, на европейска столица на културата в крайна сметка. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Иван Портних, кмет на община Варна, във връзка с кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 година.

Броят на загиналите при инцидента в Рига се увеличава

Кметът на града Нил Ушаков заяви, че под отломките може да има 30 души

Бугенвилията обича постоянната влага

След цъфтежа може да подрежете ниско, защото после ще се разлисти още по-пищно. Това тропическо растение обича слънчевите лъчи, свеж въздух и редовно подхранване. През лятото обича да е на топло (тераса или двор), а през зимата - на светло и хладно при температура между 8 и 12°C










След цъфтежа може да подрежете ниско, защото после ще се разлисти още по-пищно. Това тропическо растение обича слънчевите лъчи, свеж въздух и редовно подхранване. През лятото обича да е на топло (тераса или двор), а през зимата - на светло и хладно при температура между 8 и 12°C

Бугенвилията обича постоянната влага

След цъфтежа може да подрежете ниско, защото после ще се разлисти още по-пищно. Това тропическо растение обича слънчевите лъчи, свеж въздух и редовно подхранване. През лятото обича да е на топло (тераса или двор), а през зимата - на светло и хладно при температура между 8 и 12°C                                 След цъфтежа може да подрежете ниско, защото после ще се разлисти още по-пищно. Това тропическо растение обича слънчевите лъчи, свеж въздух и редовно подхранване. През лятото обича да е на топло (тераса или двор), а през зимата - на светло и хладно при температура между 8 и 12°C

“Столипиново” приютил нелегална група от Сирия и Афганистан

Бежанци, Снимка: Сергей Антонов

Група от 19 нелегално влезли в страната граждани на Сирия и Афганистан е била открита в ромския квартал “Столипиново” в Пловдив.

Имигрантите са открити от полицията в петък. Всички 19 души са обитавали един апартамент в ромския квартал. Сред имигрантите имало и майка с три деца.

Бежанците са били разпитани и транспортирани до лагерите в София. Пред полицията имигрантите разказали, че крайната им цел е Западна Европа, където повечето от тях имали роднини.

Групата им се сформирала в Истанбул, като за целта всеки от тях е платил по 2500 евро на каналджии.

“Бежанците се увеличават, а прекарването им през граница се е превърнало в доходен бизнес за доста хора. Тенденцията е изключително опасна, защото в групите може да има както терористи, така и хора, извършили престъпления”, коментираха от Асоциацията на сирйците в Пловдив.

Статията "“Столипиново” приютил нелегална група от Сирия и Афганистан" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пелегрини обмисля подсилване на защитата през зимата

Състоянието на Компани сериозно притеснява мениджъра на Манчестър Сити

    


Нови протести готвят таксиджиите в Пловдив

Таксиметровите шофьори са готови за нови протести и те няма да са никак мирни, ако не се изпълнят исканията им каза Георги Ряпов, председател на Асоциацията на превозвачите и таксиметрови шофьори в Пловдив. Предаде Фокус.

 Засега всичко е в сферата на обещанията, след като те получиха уверението на Министерството на транспорта, в лицето на Таксиметровите шофьори са готови за нови протести и те няма да са никак мирни, ако не се изпълнят исканията им каза Георги Ряпов, председател на Асоциацията на превозвачите и таксиметрови шофьори в Пловдив. Предаде Фокус. Засега всичко е в сферата на обещанията, след като те получиха уверението на Министерството на транспорта, в лицето на

Не оставяйте растителни остатъци в градината

Тъй като есента бе топла и продължителна, някои градинари не бързаха с почистването на растителните остатъци. Все пак тази дейност не бива да се отлага за пролетта. 
На начинаещите любители ще напомним, че в растителните остатъци се запазват много вредители - зарази от болести и зимуващи неприятели. 

Тъй като есента бе топла и продължителна, някои градинари не бързаха с почистването на растителните остатъци. Все пак тази дейност не бива да се отлага за пролетта. На начинаещите любители ще напомним, че в растителните остатъци се запазват много вредители - зарази от болести и зимуващи неприятели.

Откъс от "Плана Константинопол" на Евгения Иванова


Този уикенд в рубрика "Четиво" ви представяме няколко страници от романа "Плана Константинопол" на писателката и етнолог Евгения Иванова.

"Започнах го преди повече от три години, но трябваше често да прекъсвам заради спешни академични проекти", каза Иванова пред "Дневник" по-рано тази година. "Но във всяка свободна секунда се връщах към него. Няма да крия, че го писах с огромно удоволствие. Всъщност аз винаги пиша с удоволствие. Всичко."

Книгата, която ще изправи героите...

Безработните мъже остаряват по-бързо

Ранното състаряване се влияе от много фактори, включително липсата на работа. Ако един мъж е безработен за дълго, например една или две години, той започва да изглежда много по-възрастен от връстниците си.Тази теория беше потвърдена от изследователи от Лондон, според които бездействието най-много състарява силния пол.Експертите са изследвали повече от 5500 ДНК проби, принадлежащи на жители на Финландия, родени през 1966 г., посочва БГНЕС. Всички те преминали медицински прегледи. Учените анализирали начина им на живот. Тези от тях, които са имал...

Отборът на СОУ „Константин Константинов” е победител в състезанието „Зная, мога, творя”

Първенец във второто издание на Общинското състезание „Зная, мога, творя” стана отборът на СОУ „Константин Константинов”, съобщават от общинска администрация. Второ място зае отборът на ОУ „Панайот Хитов”, а трето - отборът на СОУ „Елисавета Багряна”. Поощрителни грамоти получиха останалите отбори, участвали в състезанието. Организатори са Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Община Сливен, Областната дирекция на МВР и Детски комплекс - Сливен. В надпреварата участваха представителни отбори на ...

Бен Афлек и Мат Деймън ще продуцират нов филм

Бен Афлек и Мат Деймън ще продуцират новия филм Sleeper. Двамата актьори и продуцентът Дженифър Тод обединяват усилията си в проекта, който ще бъде адаптация на комикс на Ед Брюбейкър, издаден от DC Comics през 2008 г., съобщава специализираното издание „Варайъти”. Афлек изпълнява ролята на Батман в продължението на „Човек от стомана”, а близкият му приятел Мат Деймън, с когото е съсценарист на филма от 1997 г., пише БГНЕС. „Добрият Уил Хънтинг”, се присъедини към актьорския състав на Interstellar и ще има малка роля в новия научнофантастичен ф...

Дигиталната ера - напред към миналото

От Гутенберг до дигитализацията - в търсене на информация Катрин Вайнър, зам. главен редактор на "Гардиън", в лекция пред Центъра за развитие на журналистиката: Ще започна с един истински случай. Наскоро провеждах интервю за работа в "Гардиън" и попитах кандидат, работил само за печатни издания, как възнамерява да се справи с дигитално такова

Дигиталната ера - напред към миналото

От Гутенберг до дигитализацията - в търсене на информация
Катрин Вайнър, зам. главен редактор на От Гутенберг до дигитализацията - в търсене на информация Катрин Вайнър, зам. главен редактор на "Гардиън", в лекция пред Центъра за развитие на журналистиката: Ще започна с един истински случай. Наскоро провеждах интервю за работа в "Гардиън" и попитах кандидат, работил само за печатни издания, как възнамерява да се справи с дигитално такова

При серия земни трусове в Китай пострадаха 60 000 души

Няколко земетресения разтърсиха Североизточен Китай, като най-силното от тях бе с магнитуд 5.5 по Рихтер. Нанесени са сериозни щети. Земният трус от 5.5 бе регистриран в около 06.04 часа местно време на разстояние от 34 км северно от Чанлин в провинция Дзилин. Епицентърът му е бил на дълбочина от 12.5 км, съобщава Американският геофизичен институт. Половин час по-късно той бе последван от трус с магнитуд 4.9 с епицентър южно от Кинан. Държавната телевизия излъчи кадри, на които се вижда, че са нанесени сериозни щети на 19 000 сгради в засегнатите райони. В някои села е прекъснато електроснабдяването. Над 58 000 души са пострадали в резултат на серията трусове, а евакуирани са 16 000 души, предадоха по-късно местни медии.

Новa победа на Благой Иванов на ММА ринга

Благой Иванов продължава с отличното си представяне на ММА ринга. Багата постигна девета победа в кариерата си. В гала вечер в Бетлеем, Пенсилвания, организирана от веригата "Белатор", българският боец победи американеца Кийт Бел. Този път Иванов отнесе няколко удара и американецът по прякор Лошата новина дори успя да разкървави лицето на

Яйцата могат да помогнат при рак на гърдата

Кокошите яйца могат да помогнат да преодолеете коварната болест рак на гърдата, откриха специалисти от Северна Каролина. Ежедневната употреба на яйца намалява риска от заболяването, твърдят американски учени. Те си възложили задачата да разберат коя диета може да намали риска за „женския” рак. Резултатите показват, че в световен мащаб редовната употреба на яйца има значителен положителен ефект, пише БГНЕС. Оказва се, че яйцата имат антиканцерогенно действие, поради което са препоръчителни за закуска. Лекарите обясняват този ефект с високото нив...

Румен Петков: Заседанието на КСНС е провал за Плевнелиев

Заседанието на КСНС е провал за президента Росен Плевнелиев. Темата за бежанците трябваше да бъде дискутирана още юни, юли, август месец. Президентът бягаше от тази тема за бежанците и трябва да обясни защо. Това каза пред БНТ бившият вътрешен министър и ексдепутат от БСП Румен Петков.

"Докладът на Цветлин Йовчев беше доста силен, категоричен и Заседанието на КСНС е провал за президента Росен Плевнелиев. Темата за бежанците трябваше да бъде дискутирана още юни, юли, август месец. Президентът бягаше от тази тема за бежанците и трябва да обясни защо. Това каза пред БНТ бившият вътрешен министър и ексдепутат от БСП Румен Петков. "Докладът на Цветлин Йовчев беше доста силен, категоричен и

Димитър Каров: На волейбола му трябват твърди глави

Легендата на българския и световния волейбол Димитър Каров навършва на 27 ноември 70 г. Той е от звездите на спорта през 60-те и 70-те години на миналия век, а през 1970-а печели сребро с националния на световното в София. Тогава Каров е обявен и за разпределител №1 на планетата, но загубеният финал е негова голяма болка. Болка таи и съпругата Лиди Легендата на българския и световния волейбол Димитър Каров навършва на 27 ноември 70 г. Той е от звездите на спорта през 60-те и 70-те години на миналия век, а през 1970-а печели сребро с националния на световното в София. Тогава Каров е обявен и за разпределител №1 на планетата, но загубеният финал е негова голяма болка. Болка таи и съпругата Лиди

Тодор Гребенаров поема националната полиция?

/КРОСС/ Директорът на ОДП Пловдив комисар Тодор Гребенаров най-вероятно ще оглави ръководството на Главна дирекция на Националната полиция от следващата седмица. Той е бил повишен в петък по заповед на на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Мястото му в пловдивската дирекция остава вакантно. До избора на нов директор в ОДП Пловдив, постът ще се заема от заместникът на полицията комисар Георги Георгиев. Вчера досегашният шеф на националната полиция Ангел Антонов бе уволнен. Той бе назначен за директор на ведомството от бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.   

С кръшно хоро протестиращи студенти и майки затвориха булевард в Хасково

С кръшно българско хоро, под съпровода на местни музиканти, протестиращите студенти и майки в Хасково днес затвориха за кратко бул. „Раковски”, до ДНА. Полицейски патрули отцепиха района, като автомобилите бяха отбивани по околни маршрути. Протестиращите бяха аплодирани от автобус с чуждестранни туристи, който премина покрай тях.

Над 100 души се събраха в 13 часа на площад „Свобода”, за да изразят недоволството си от управлението на правителството. Това е вторият по ред протест на студентите, които поискаха незабавно оставката на недостойните политици. Те издигнаха лозунги „Не сме платени – мразим ви безплатно!!!”, „Орешарски изчезни през задния вход”, „Вдигайте си чуковете и сърповете”, „Станишев, Доган, Местан, политики без капка срам!”, „Вън боклуците от парламента!”, „Не се ли наядохте!” и „Долу червените окупатори!”.

„Управляващата коалиция сама по себе си е във всички крайности. Социалисти да управляват с фашистка партия като „Атака”, а от другата страна етническа партия като ДПС – това е един парадокс, който българската избирателна система допусна. Не трябва да това повече да се случи”, заяви от трибуната студентът по право в УНСС Румен Койнов.

Студентите настояват за мажоритарен вот. Сред исканията им е да бъде свикано Велико народно събрание от 400 депутата, които да бъдат избрани мажоритарно, и да не са политически обвързани. Сред тях трябва да има юристи, които да напишат новата българска конституция. Това се налага, тъй като  правата на гражданите са само едно добро пожелание, изтъкнаха студентите. Сред протестиращите имаше и граждани.

„Подкрепям протеста, защото исканията на младежите са основателни. Това правителство е безпринципно и трябва да има друг начин за управление на държавата”, сподеди Веселина Никова.

На протеста бе и хасковлийката Лилия Салакова, която заедно с двете си дъщери изрази гласно подкрепата си към студентите и техните искания.

„Бях на техните години, когато започна т.н. демокрация в България. Тогава  участвах в студентските протести. 24 години по-късно пак БСП е на власт и нищо не се е променило. Половин век от нашия живот си отиде в протести”, сподели пред Хасково Новини Лидия Салакова.

Към протеста на студентите се присъединиха и недоволни майки, които не желаят увеличение на таксата за детските градини в областния град. Протестиращите се зарекоха да излязат на площада и следващата седмица, докато правителството не подаде оставка и не бъдат изпълнени исканията им.

Репортаж гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Румен Кочев, студент

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мая Манолова: Харесвам студентите, но не и липсата на диалог

Харесвам студентит, но не и липсата на диалог, каза пред БТВ Мая Манолова.  „Няма как да не се харесва младото поколение, тези, които са образовани, интелигентни и търсещи реализация“, посочи депутатът от левицата.

Манолова не одобрява и искането на оставка на правителството. Според нея след като протестиращите са започнали да крещят „оставка“ о Харесвам студентит, но не и липсата на диалог, каза пред БТВ Мая Манолова. „Няма как да не се харесва младото поколение, тези, които са образовани, интелигентни и търсещи реализация“, посочи депутатът от левицата. Манолова не одобрява и искането на оставка на правителството. Според нея след като протестиращите са започнали да крещят „оставка“ о

Серия от трусове разтърси Китай

Няма жертви при серията земетресения, които разтърсиха Североизточен Китай. Местните власти съобщават за нанесени щети на жилищни сгради. На места няма електричество и са прекъснати комуникациите. Няколко земни труса удариха североизточната част на Китай, причинявайки сериозни повреди на близо 20 хиляди жилищни сгради, съобщи Геофизичният институт на САЩ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване