Камен Костадинов: В ДПС не се знаеше нищо за случая "Бисеров"

От ДПС не знаехме нищо около случая „Бисеров" и бях силно изненадан от всичко, което се случи. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов пред Дарик радио.
„Няма от къде да разберем. Моята последна среща с господин Бисеров е от преди той да реши да напусне партията. Това стана един неделен ден, когато От ДПС не знаехме нищо около случая „Бисеров" и бях силно изненадан от всичко, което се случи. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов пред Дарик радио. „Няма от къде да разберем. Моята последна среща с господин Бисеров е от преди той да реши да напусне партията. Това стана един неделен ден, когато

Шойбле оптимист за еврозоната

Според него, в еврозоната не съществува риск от "заразяване"

Красин Димитров заминава на посещение в Саудитска Арабия, Катар и ОАЕ

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров ще посети Държавата Катар, Кралство Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в периода 24-28 ноември 2013 г., съобщиха от МИЕ.

Ген. Владимиров предава на жена конфискувано съкровище от ДС

1август 1990 г., 21 ч. Градинката пред НДК е претъпкана с десетки хиляди екзалтирани хора, дошли да поздравят първия президент демократ в най-новата ни история.
Само часове по-рано 284-ма депутати са подкрепили кандидатурата на Желю Желев от СДС за държавен глава на мястото на подалия оставка Петър Младенов. Злополучната реч. Служители от УБО... 1август 1990 г., 21 ч. Градинката пред НДК е претъпкана с десетки хиляди екзалтирани хора, дошли да поздравят първия президент демократ в най-новата ни история. Само часове по-рано 284-ма депутати са подкрепили кандидатурата на Желю Желев от СДС за държавен глава на мястото на подалия оставка Петър Младенов. Злополучната реч. Служители от УБО...

Infiniti Q50 получи още един двигател на Mercedes

Това е бензинов турбо агрегат, с който ще се задвижват най-достъпните версии

    


Жени Калканджиева пее в "Музикална академия"

Жени Калканджиева, шефката на модна агенция “Визаж”, получи покана да пее в “Музикална академия”. Затова предишните дни тя репетира с Етиен Леви, който се състезава в шоуто песента на “Диана експрес” “Наследство”, която е по-популярна като “Две праскови и две череши”. Всъщност най-близките приятели на Калканджиева знаят, че тя има добър слух и пее Жени Калканджиева, шефката на модна агенция “Визаж”, получи покана да пее в “Музикална академия”. Затова предишните дни тя репетира с Етиен Леви, който се състезава в шоуто песента на “Диана експрес” “Наследство”, която е по-популярна като “Две праскови и две череши”. Всъщност най-близките приятели на Калканджиева знаят, че тя има добър слух и пее

Камен Костадинов: От ДПС не знаехме нищо за случая "Бисеров"

От ДПС не знаехме нищо около случая „Бисеров От ДПС не знаехме нищо около случая „Бисеров" и бях силно изненадан от всичко, което се случи. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов пред Дарик радио. „Няма от къде да разберем. Моята последна среща с господин Бисеров е от преди той да реши да напусне партията. Това стана един неделен ден, когато

Хамид Хамид: Акцентът не бива да е върху фалшивите протести, а върху бюджета

Вниманието на парламента трябва да бъде обърнато към процедурата за приемането на държавния бюджет за 2014 г., заедно с бюджета за общественото осигуряване и бюджета на здравната каса. Това каза за Фокус Хамид Хамид, народен представител от ДПС. 

Той отбеляза, че това е пакет от три закона, които са най-важни за всяко управление и вместо с него Вниманието на парламента трябва да бъде обърнато към процедурата за приемането на държавния бюджет за 2014 г., заедно с бюджета за общественото осигуряване и бюджета на здравната каса. Това каза за Фокус Хамид Хамид, народен представител от ДПС. Той отбеляза, че това е пакет от три закона, които са най-важни за всяко управление и вместо с него

Черно море измъкна точка срещу Берое в борбата за седмото място

Черно море се добра до скъпоценна точка при домакинството си на Берое и по този начин запази мястото си в първата седмица на класирането. Двата отбора завършиха 1:1 в мач от 18-я кръг на А група, който се игра на стадион „Тича“. Берое влезе по-добре в мача и имаше предимство в първите 15 минути на срещата.

Александър Томов обяви, че ЦСКА иска египтяни, но ако са свободни агенти


ЦСКА иска да привлече египетски футболисти, потвърди Александър Томов пред "Меридиан мач". По думите му те могат да дойдат на "Българска армия", но при условия, че клубът не плаща нищо.

"Факт е, че Стойчо Младенов иска египетски играчи, като имена не желая да споменавам. Има обаче една важна подробност. Всички те имат договор с клубовете си. За да ги вземем, трябва да разтрогнат и да са свободни агенти. Само така можем да ги привлечем", обясни Томов.

Според твърденията...

Ловеч и Сливен - първенци по употребата на наркотици

/КРОСС/ Ловеч и Сливен са градовете с най-голям дял в употребата на наркотици. Според проучване на Сдружението за европейски инициативи, хората в тези градове употребяват най-вече екстази и амфетамини. Ловеч е първенец по разпространението на марихуана, хероин и метадон. От проведената анкета на тези места става ясно, че наркотици се употребяват най-често в градинки и паркове, обществени места и дискотеки, въпреки, че 13% от зависимите предпочитат в домашни условия. 49% са посочили, че най-много наркотици в общината употребяват непълнолетните, защото нямат други интереси. Председателят на сдружението Светлана Йорданова упрекна институциите, че знаят за проблема, но го прикриват умишлено и не предприемат превантивни мерки за решаването му. Пред БНР тя заяви, че в Закона за здравето е предвидено 1% от приходите от акцизи от цигари и алкохол да се дават за превенция и лечение на наркомани, но за тази година от близо 2 милиарда са отделени едва 50 хиляди лева.      

Епископ Игнатий лансира версия, че Митрополит Кирил е убит

Покойният митрополит на Варна - Кирил, който бе намерен удавен в местността Траката на 9 юли, всъщност е бил убит, това заяви пред бТВ единият от двамата претенденти за наследник на поста Варненски и Великопреславски митрополит - епископ Игнатий от Сливенската епархия. По думите му дядо Кирил усещал, че искат да го „премахнат". Причината била, че „той беше този, който възпрепятства основно избирането на пловдивския митрополит Николай за патриарх". „Бях при него 1-2 седмици, преди да го убият, на следващия ден след убийството му трябваше също да се срещнем. Тогава той чувстваше, беше го страх, казваше - искат да ме премахнат. Понеже има вражда с митрополит Николай. Тези, които тласкаха дядо Николай към патриаршеството, стоят зад смъртта на Кирил. Става въпрос за олигарси, които са близки до Николай. Свързани са с ДС, управляват и политици. Всичко е потулено", каза Игнатий. Според него смъртта на Кирил е „имитирано убийство, защото няма как удавен човек да няма вода в корема". В Светия синод не било тайна за никой, че покойният духовник е бил убит. Епископ Игнатий каза още, че ще се съобрази на 100% с решението на Синода дали да касира избора за митрополит на Варна, който по план трябва да се състои в неделя. За поста, освен Игнатий, претендент е и епископ Борис. Около него обаче се завъртя скандал с купуване на гласове за издигането му за кандидат. Версията за убийството на митрополит Кирил бе лансирана веднага след смъртта му, но медицинската експертиза я отхвърли.

Бащите военни с право на отпуск или болнични за дете

В Народното събрание е внесена поправка в закона за отбраната, според който бащите, които са военнослужещи ще имат право на отпуск или болнични за дете, съобщава Би Ти Ви. Това би изравнило техните права с тези на майките. 

Съпругата на капитан Анатоли Емилов е починала, когато дъщеряим е била на 3. За да я отглежда, той се възползва от така В Народното събрание е внесена поправка в закона за отбраната, според който бащите, които са военнослужещи ще имат право на отпуск или болнични за дете, съобщава Би Ти Ви. Това би изравнило техните права с тези на майките. Съпругата на капитан Анатоли Емилов е починала, когато дъщеряим е била на 3. За да я отглежда, той се възползва от така

Цветанов раздаде десетки членски карти на семинар на ГЕРБ

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов раздаде десетки карти на членове на партията от област Бургас, съобщи Фокус. След откриването на двудневния работен семинар на структурата на ПП ГЕРБ-Бургас, който се провежда в конферентната зала на хотел „Плаза” в кв. Сарафово, бяха раздадени членски карти на участници в конференцията от всяка Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов раздаде десетки карти на членове на партията от област Бургас, съобщи Фокус. След откриването на двудневния работен семинар на структурата на ПП ГЕРБ-Бургас, който се провежда в конферентната зала на хотел „Плаза” в кв. Сарафово, бяха раздадени членски карти на участници в конференцията от всяка

Инвеститори печелят и от падащ пазар

Възможностите за валутната търговия освен за индивидуални инвеститори, но и за институционални, както и за корпоративни клиенти, обсъдиха борсови играчи на конференция за форекс и инвестиции.

Турският посланик в Египет - прогонен

Египетските власти понижиха нивото на дипломатическите отношения с Турция и поискаха посланикът на страната в Кайро  - Хюсеин Авни Босталъ, да напусне Египет, съобщи Ал Джазийра.

Катo причина египетските власти посочиха подозренията, че Турция подпомага организации, подклаждащи хаос и нестабилност в Египет.

Говорител на египетското външно Египетските власти понижиха нивото на дипломатическите отношения с Турция и поискаха посланикът на страната в Кайро - Хюсеин Авни Босталъ, да напусне Египет, съобщи Ал Джазийра. Катo причина египетските власти посочиха подозренията, че Турция подпомага организации, подклаждащи хаос и нестабилност в Египет. Говорител на египетското външно

Египет гони турския посланик

Египетските власти понижиха нивото на дипломатическите отношения с Турция и поискаха посланикът на страната в Кайро  - Хюсеин Авни Босталъ, да напусне Египет, съобщи Ал Джазийра.

Катo причина египетските власти посочиха подозренията, че Турция подпомага организации, подклаждащи хаос и нестабилност в Египет.

Говорител на египетското външно Египетските власти понижиха нивото на дипломатическите отношения с Турция и поискаха посланикът на страната в Кайро - Хюсеин Авни Босталъ, да напусне Египет, съобщи Ал Джазийра. Катo причина египетските власти посочиха подозренията, че Турция подпомага организации, подклаждащи хаос и нестабилност в Египет. Говорител на египетското външно

Причините за протестите не са само в това правителство

Причината за протестите у нас, продължаващи повече от 5 месеца, с искане оставка на кабинета „Орешарски“ не са само заради това управление. Това стана ясно от думите на посланика на Франция у нас Ксавие Лапер Дьо Кабан в събота по Нова телевизия. "Сегашните протести не са само заради това правителство, проблемът съществува от 25 години", коментира дипломатът. Макар да е отскоро на този пост, Негово превъзходителство Дьо Кабан е отговарял за връзките с медиите на френското посолство в началото на 90-те и познава България много добре. Съпругата му е българка. Като проблем, който съществува още през 90-те години, посланика посочва "доста високата корупция", но смята също, че междувременно са взети много мерки като например има комисия за конфискация на имущество придобито от криминална дейност. Дьо Кабан мисли, че ксенофобията в страната ни за момента не е драматична. "Хората са по улиците, защото нещата не са се променили достатъчно за 20 години. В една демокрация е нормално човек да не бъде винаги доволен. Разликата между тоталитарния режим и демокрацията е, че при втория човек има право да каже, че не е доволен. Трудността е недоволството да се превърне в политическо действие. Към момента аз не успявам да разбера много добре каква е целта на тези протести, може би защото все още не съм разговарял достатъчно с протестиращите", каза френският посланик. По думите му, България от 20 години насам е преживяла много промени и хората са свикнали на доста чести избори, а това е нормално за един демократичен режим. Това е един по-скоро положителен елемент, защото конституцията функционира. От друга страна проблемът е, че явно гражданите продълават да не са доволни от политическата система, която имат в момента. Най-голямото доказателств, че те не са доволни, е ниската избирателна активност на парламентарните избори - 52 % е много ниско участие. Това показва, че българите имат умерено доверие в партиите, които искат да управляват. Това е малко обезпокояващо, смята Дьо Кабан . "Парламентът към днешна дата представлява само около една трета от избирателите, така че мнозинството е било избрано само от 20% от тях. Това, разбира се, не прави мнозинството нелегитимно, защото при демократичен режим трябва да се гласува", допълва той.

Американец, спечелил 16 млн. долара от лотарията, не си е прибрал печалбата

Неизвестен късметлия, спечелил 16 милиона долара от лотарията Пауърбол в американския щат Флорида, не е потърсил печалбата си до изтичане на крайния срок в петък. Така печелившият билет беше обявен за невалиден. Той е бил закупен през май тази година от супермаркет в град Тампа.

Цветан Цветанов раздаде членски карти на семинар на ГЕРБ в Бургас

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов раздаде десетки карти на членове на партията от област Бургас, съобщи Фокус. След откриването на двудневния работен семинар на структурата на ПП ГЕРБ-Бургас, който се провежда в конферентната зала на хотел „Плаза” в кв. Сарафово, бяха раздадени членски карти на участници в конференцията от всяка Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов раздаде десетки карти на членове на партията от област Бургас, съобщи Фокус. След откриването на двудневния работен семинар на структурата на ПП ГЕРБ-Бургас, който се провежда в конферентната зала на хотел „Плаза” в кв. Сарафово, бяха раздадени членски карти на участници в конференцията от всяка

Левски размаза Литекс на "Герена"

"Сините" смачкаха ловчанлии с 4:1 и се наместиха в тройката

    


Левски прегази и унижи Литекс

Отборът на „Левски” най-после изигра убедителен мач срещу някой от челото на класирането на А група и взе сладка победа срещу „Литекс” - 4:1. Така сините се изкачиха до трето място във временното класиране на първенството, с 31 точки и по-добра голова разлика от „Локомотив Пловдив”, докато „Литекс” остава втори с 37 точки преди останалите мачове от 18-ия кръг на А група. „Левски” започна агресивно и след центриране отляво на Кевин Бру Ларсен Туре се отзова сам срещу Евгени Александров, който скочи в краката на синия нападател и го спря. Веднага след това обаче Александров нямаше шанс – центриране отдясно на Владимир Гаджев доведе до невероятно разбъркване, Александров спаси удар от упор на Гари Родригес, но топката отиде в ...

Нов грип - "Масачузетс" очакваме тази зима

/КРОСС/ Грипната епидемия може да ни връхлети в края на месец януари, смятат имунолози. Очаква се и нов грипен щам „Масачузетс", който се смята за най-опасен за децата до 10-годишна възраст и възрастните хора. За тази година противогрипната ваксина съдържа щамовете на добре познатия ни свински грип и на новия "Масачузетс". Препоръчително е имунизацията да се извърши до края на ноември, напомнят специалистите. В Пловдив обаче все още в аптеките липсват ваксини. По информация от здравното министерство до седмица в мрежата ще бъдат пуснати поръчаните 50 хиляди опаковки,съобщава БНТ. Безплатните ваксини в Пловдив са свършили само за три дни още в началото на октомври. Докато бъдат заредени аптеките, специалистите съветват да не се подценяват и алтернативните средства. Препоръчва се използването на вит Ц. Според много автори употребата му може да доведе по-леко протичане на грипа. Все още не е късно хората да се имунизират, тъй като за изработването на достатъчно антитела, които да ни предпазят от грипа е необходимо между 14 и 21 дни, напомнят лекари.  В разгара на епидемията специалистите съветват да се ограничат контактите и да се консумират повече сезонни плодове и зеленчуци.  

Черно море измъкна точка срещу Берое в борбата за седмото място

Черно море се добра до скъпоценна точка при домакинството си на Берое и по този начин запази мястото си в първата седмица на класирането. Двата отбора завършиха 1:1 в мач от 18-я кръг на А група, който се игра на стадион „Тича“. Берое влезе по-добре в мача и имаше предимство в първите 15 минути на срещата. В 3-та минута Давид Каядо направи добър пробив, като изпревари Сашо Александров, а след това имаше съприкосновение между двамата и останаха съмнения за дузпа, но съдията Ивайло Стоянов прецени, че няма такава. Веднага след това Давид Каядо це...

50 студенти в Хасково протестираха против кабинета, 50 майки - против кмета

За втори път в Хасково около петдесет студенти се събраха на централния площад „Свобода" за да протестират срещу правителството. Младежите скандираха „Оставка", „Червени боклуци" и издигаха плакати с надписи „Станишев, Доган, Местан - политици без капка срам", „Орешарски , изчезни през задния вход", „Вън боклуците от парламента", „Не се ли наядохте". Те отново заявиха, че искат да изразят гражданската си позиция и да подкрепят колегите си в столицата и призоваха протестите да не са локализирани само в София, а в цялата страна. Днес към студентс...

Северните сияния - най-ярки тази зима

Тази зима ще може да се наблюдават най - ярките северни сияния за последния половин век, това твърдят учените от НАСА.
Най - дорбите места за наблюдение на величествените атмосферни явления - се намират на около 66 - 69 градуса на север, късчета от света, включващи земите на Северна Аляска и Канда, Гренландия, Северна Скандинавия и Серена Русия.
Тази зима ще може да се наблюдават най - ярките северни сияния за последния половин век, това твърдят учените от НАСА. Най - дорбите места за наблюдение на величествените атмосферни явления - се намират на около 66 - 69 градуса на север, късчета от света, включващи земите на Северна Аляска и Канда, Гренландия, Северна Скандинавия и Серена Русия.

Северните сияния - най-ярки за последния половин век тази зима

Тази зима ще може да се наблюдават най - ярките северни сияния за последния половин век, това твърдят учените от НАСА.
Най - дорбите места за наблюдение на величествените атмосферни явления - се намират на около 66 - 69 градуса на север, късчета от света, включващи земите на Северна Аляска и Канда, Гренландия, Северна Скандинавия и Серена Русия.
Тази зима ще може да се наблюдават най - ярките северни сияния за последния половин век, това твърдят учените от НАСА. Най - дорбите места за наблюдение на величествените атмосферни явления - се намират на около 66 - 69 градуса на север, късчета от света, включващи земите на Северна Аляска и Канда, Гренландия, Северна Скандинавия и Серена Русия.

Мъж откри стрелба в супермаркет в Москва

/КРОСС/ Неизвестен е открил стрелба в супермаркет в Москва, съобщи РИА Новости, като се позова на източник от правоохранителните органи.  „Инцидентът е станал в супермаркет, разположен на улица „Межинского". Неизвестен е открил стрелба с травматично оръжие. Има пострадали. На мястото работят екипи на Бърза помощ", каза източникът. Стрелбата е възникнала след конфликт между две групи младежи, съобщиха от районната дирекция на министерството на външните работи, откъдето посочиха, че ранените са двама.

Иван Данов: Трябва да се намери баланса между инвестиция и екология по Черноморието

Трябва да намерин баланса между инвестирането и екологията по Черноморието, заяви пред bTV инистърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. "Върху дюните не може да се строи. Ако е вярно твърдението на учените от БАН, че 95% от пясъчната ивица са дюни, то по Черноморието нищо няма да може да се построи", каза Данов.

19 нелегални имигранти заловени в "Столипиново"

19 нелегални емигранти са били задърбани в апартамент в пловдивския квартал „Столипиново", съобщи БГНЕС. Имигрантите са били от Сирия и Афганистан. 
Хората са дошли в България през Турция, като турски каналджия ги е превел до границата. Вървели са нощем по планински пътеки, а след като са влезли в България, са били превозени до Пловдив. Сред 19 нелегални емигранти са били задърбани в апартамент в пловдивския квартал „Столипиново", съобщи БГНЕС. Имигрантите са били от Сирия и Афганистан. Хората са дошли в България през Турция, като турски каналджия ги е превел до границата. Вървели са нощем по планински пътеки, а след като са влезли в България, са били превозени до Пловдив. Сред

Цветанов допусна коалиция с Реформаторския блок

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че коалиция с БСП и ДПС е напълно неприемлива. Трябва да се търсят съмишленици в дясно и по-скоро в редиците на Реформаторския блок, посочи той.

Внукът на убитата баба Пенка е задържан като предполагаем извършител

27-годишният Тодор Стоев, внук на убитата Пенка Тодорова, е задържан като предполагаем извършител за убийството на баба си. Тодор е задържан в РПУ-Казанлък за 72 часа. Вчера около 10:30 ч. сутринта 72-годишната жена е намерена мъртва в пристройката до къщата в казанлъшкото село Бузовград, в която е живеела, заедно с внука си. Пенка е открита от съседка. Дошлите на място криминалисти са констатирали множество кръвонасядания по тялото й, а в стаята, в която е живеела жената е царил пълен хаос. Няколко часа по-късно за убийството, като предполагае...

Полицията разкри подробности за трите робини от Лондон

Лондонската полиция освободи жени от 30-годишно робство

Лондонската полиция разкри подробности около трите жени, които в края на октомври са били освободени след 30-годишен плен в къща в южен квартал на британската столица.

 ”Поробителите” – мъж и жена на 67 години – са се заселили на Острова през 60-те, идвайки от Индия и Танзания. Двойката е държала насилствено в продължение на три десетилетия в плен 69-годишна малайзийка, 57-годишна ирландка и 30-годишна британка.

Двете по-възрастни жени срещнали мъжа в “група, споделяща еднаква политическа идеология”, съобщи полицията. По-късно всички се настаняват на общ адрес, но засега не е ясно кога и защо съжителството се е превърнало в пленничество.

Най-младата жена нямала никакви документи освен акт за раждане.

В момента за трите освободени жертви се грижат специалисти от неправителствена организация. За съдбата на трите жени се разбра, след като ирландката се осмелила да позвъни на фондацията “Черити фрийдъм”, работеща срещу трафика на хора.

 

Статията "Полицията разкри подробности за трите робини от Лондон" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

82-годишна жена се раздели с 2500 лева

Потърпевшата е поредната измамена по телефона

    


Гражданите също ще могат да обявяват фалит

/КРОСС/ Граждани, които нямат възможност да обслужват своите кредити ще могат да обявяват фалит. Тази идея лансираха депутатите от левицата Янаки Стоилов и Иван Иванов, както и техните колеги от ДПС Хамид Хамид и Четин Казак. Очаква се до три месеца предложението да се превърне в законопроект, заяви председателят на правната комисия в парламента Четин Казак. Граждани ще могат да обявяват фалти едва след пълен анализ на реалното им финансово състояние, в рамките на който ще бъдат обстойно проучени техните доходи и задължения. Според депутатите от левицата и ДПС само така ще се спре масовата вълна от хора, които губят единственото си жилище, а борчовете им се прехвърлят върху техните наследници.  "Факт е , че има проблем в България, както навсякъде по света и в Европа със свръхзадлъжнялостта на много лица, на много граждани и има много случаи на абсолютна невазможност те да покриват своите задължения. Факт е, че в редица европейски държави има въведен подобен режим, подобен статут на граждански фалит и на личен", заяви пред БНТ Четин Казак.  В новия закон внимателно ще се фиксират датите, от които човек обявява фалит, за да не може преди това да е продал имотите си и по този начин нарочно да завлече кредиторите. За да няма злоупотреби със статута на фалирал гражданин, имената на хората изпаднали във финансово затруднение, ще се записват в забранителен списък за взимане на нови кредити

Левски – Литекс: Бру вместо Вутов, гостите заложиха на офанзива

Старши треньорът на Левски Тони Здравков избра опитният и по-отпочинал Кевин Бру да започне като титуляр, а Антонио Вутов остава на резервната скамейка за един от най-интересните сблъсъци от 18-я кръг на А група. Големият отсъстващ за „сините“ в мача е наказаният Мирослав Иванов. Наставникът на Литекс Златомир Загорчич от своя страна избра много офанзивна схема, и пуска в стартовия състав и четиримата голмайстори на ловчанлии – Симеон Славчев, Джордан, Юрген Джазула и Армандо Ваюши. След като прекъсна слабата си серия от началото на сезона, Лев...

Пета загуба за Аоияма във Фукуока

Даниел Иванов-Аоияма отстъпи на Гоеидо с техниката цукиотоши и е с баланс от 9-5 победи преди последния кръг на надпреварата.

Ще строим 7 блок с американците от 2016 г

България ще започне строежа на 7 блок на АЕЦ „Козлодуй” най-рано през 2016 година. Това обяви енергийният министър Драгомир Стойнев след завръщането си от САЩ в събота.

Каруца прегази петричанин, той загина

Мъж от Петрич бе прегазен каруца и загина, съобщи БГНЕС. 
Нещастният случай е станал в района на „Топливо" в Петрич. По време на инцидента в каруцата са се возили няколко души. Най-вероятно прегазаният се е возил на капрата на каруцата и е паднал под возилото. 

За сега не е ясно самоличността на загиналия. 

Мъж от Петрич бе прегазен каруца и загина, съобщи БГНЕС. Нещастният случай е станал в района на „Топливо" в Петрич. По време на инцидента в каруцата са се возили няколко души. Най-вероятно прегазаният се е возил на капрата на каруцата и е паднал под возилото. За сега не е ясно самоличността на загиналия.

Март 2014 г. - краен срок за участие в реституцията в Сърбия, припомня МВнР

Подробна информация може да бъде намерена на интернет-страницата на МВнР

Тази година ще се родят 4500 бебета по-малко в България

Тази година ще се родят 4500 бебета по-малко в сравнение с миналата, отбеляза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, която е участник в Националния форум "Майчинство и детско здравеопазване". "Затова държавата трябва да завие по посока на майките, на децата и на младите семейства. И ако не вземем мерки да поощрим раждаемостта, няма да има смисъл да говорим повече по тази тема", допълни министърът. Първото "ин витро" бебе, родено у нас, е и първото "ин витро" бебе, родено на Балканския полуостров, обясни Андреева и допълни: „връщаме репродуктивния фонд към Министерството на здравеопазването, защото държавата е тази, която да се заеме сериозно с проблемите на демографския срив", предава БГНЕС. "Имаме нужда от активна политика и по отношение на недоносените деца, ще работим и по редица национални програми, свързани с майчиното и детско здраве. Това, което започнем да правим днес, ще даде своето отражение след 5-10-15 години", допълни тя.

Внук уби баба си

/КРОСС/ Намерената мъртва в казанлъшко село 72-годишна жена най-вероятно е била убита от своя внук. 27-годишният Тодор Стоев е бил задържан от полицията няколко часа след смъртта на баба си. Тя бе открита мъртва в дома си в казанлъшкото село Бузовград вчера сутринта. Тялото й е било намерено от съседка. От множеството травми, открити по трупа се предполага, че става въпрос за побой. След огледа на мястото, полицията е установила, че жената е живяла в пълен безпорядък. Основният заподозрян за убийството е внука Тодор, който е добре познат на местната полиция. Той живял заедно с баба си, тъй като родителите му били разведени, а баща му емигрирал в Англия. Според съседи на опустялата къща, Тодор имал лют характер, особено като се напие и често създавал проблеми на старата жена.

Дъжд от голове в наелектризиращото мърсисайдско дерби

Много драма, много голове и много положения – какво повече може да искат всички фенове на футбола? Точно това предложиха отборите на „Евертън” и „Ливърпул”, които си вкараха общо шест гола и разделиха накрая точките – 3:3. Мачът започна гръмотевично за „Ливърпул” – корнер отляво за червените, Луис Суарес игра с топката и тя отиде в оставения абсолютно сам Фелипе Коутиньо на далечната греда, за когото беше детска игра да вкара – 0:1. Играчите на „Ливърпул” още не се бяха нарадвали на попадението, когато „Евертън” отвърна на удара. Отново статично положение, този път пряк свободен удар – последва центриране, топката отскочи в купа от играчи към връхлитащия Кевин Миралас и белгиецът от близко разстояни...

Египет експулсира турския посланик

Властите в Египет ще експулсират турския посланик Хюсеин Авни Ботсали от Кайро. Решението бе взето след забележки на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, разглеждани като „провокативни”. Информацията бе потвърдена от египетското министерство на външните работи, което добави, че Кайро е взело общо три решения във връзка с дипломатическите си отношения с Анкара.

Петричанин падна под каруца, загина

Мъж от Петрич бе прегазен каруца и загина, съобщи БГНЕС. 
Нещастният случай е станал в района на „Топливо Мъж от Петрич бе прегазен каруца и загина, съобщи БГНЕС. Нещастният случай е станал в района на „Топливо" в Петрич. По време на инцидента в каруцата са се возили няколко души. Най-вероятно прегазаният се е возил на капрата на каруцата и е паднал под возилото. За сега не е ясно самоличността на загиналия.

Възстановиха потрошената от дърво детска площадка в кв. "Твърди ливади"

Възстановиха детската площадка в пернишкия квартал "Твърди ливади", която през лятото беше потрошена от огромна върба, предаде репортер на ZaPernik.com.

Припомняме ви, че в утрото на 7 юли огромна върба премаза детската площадка. Точно преди да падне огромното дърво майка с дете се била запътила към детската площадка, но като чула страшно изскърцване веднага избягала. Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване