Иран не иска да се отказва от правата си в ядрената област

Преговорите в Женева са трудни и е малко вероятно да бъде постигнато споразумение тази вечер

Чака ни топла и суха зима

Чака ни мека зима - като миналогодишната. Това е добрата новина, която съобщи за “Труд” синоптикът Симеон Матев. Лошата може да огорчи скиорите - валежите ще са по-малко от миналата година.

Неделя е последният ден от “пролетната” есен - още от следващия ден зимата ще предяви правата си. В понеделник ще започне да нахлува студен въздух... Чака ни мека зима - като миналогодишната. Това е добрата новина, която съобщи за “Труд” синоптикът Симеон Матев. Лошата може да огорчи скиорите - валежите ще са по-малко от миналата година. Неделя е последният ден от “пролетната” есен - още от следващия ден зимата ще предяви правата си. В понеделник ще започне да нахлува студен въздух...

Внук уби баба си и отиде на кафе

Внук преби до смърт баба си в казанлъшкото с. Бузовград и отиде да пие кафе. 27-годишният Тодор Стоев е обвинен за убийството и е задържан в ареста за 72 часа.

Касираха избора за Варненски и Великопреславски митрополит

Светият Синод реши да касира избора за Варненски и Великопреславски митрополит, съобщиха от пресцентъра на Светия Синод на Българската православна църква. На своето заседание Светият Синод в пълен състав изслуша доклада на Доростолския митрополит Амвросий, временно управляващ овдовялата Варненска и Великопреславска епархия, и разгледа Светият Синод реши да касира избора за Варненски и Великопреславски митрополит, съобщиха от пресцентъра на Светия Синод на Българската православна църква. На своето заседание Светият Синод в пълен състав изслуша доклада на Доростолския митрополит Амвросий, временно управляващ овдовялата Варненска и Великопреславска епархия, и разгледа

Българските футболистки загубиха с 0:10 от Франция в Ловеч


Българският национален отбор по футбол за жени допусна тежка загуба в квалификациите за световното първенство през 2015 г. В Ловеч момичетата, водени от Емил Кърцелски, паднаха с 0:10 от Франция.

Заради огромната разлика в класите се очакваше мачът да бъде неравна битка. Прогнозите се оправдаха още с първите няколко докосвания на топката.

Французойките поведоха в 56-ата секунда с гола на Дели. В десетата резултатът вече беше 4:0 в полза на гостенките. Постепенно те...

Синодът касира избора на варненски владика

Протест на свещеници и миряни окупира снощи Светия синод в София. 
Причината за недоволството на християните е насроченият за днес избор за нов владика на Варненската епархия, който да заеме мястото на починалия през юли дядо Кирил. 
Светият синод се събра снощи в 18 ч, за да гласува дали днес изобщо да има избор между двамата, излъчени от епархи Протест на свещеници и миряни окупира снощи Светия синод в София. Причината за недоволството на християните е насроченият за днес избор за нов владика на Варненската епархия, който да заеме мястото на починалия през юли дядо Кирил. Светият синод се събра снощи в 18 ч, за да гласува дали днес изобщо да има избор между двамата, излъчени от епархи

4500 бебета по-малко за година

Родените през тази година бебета ще бъдат с 4500 по-малко в сравнение с миналата. Това заяви вчера здравният министър Таня Андреева по време на национален форум “Майчинство и детско здравеопазване”.

Първа заварка на “Южен поток” в Сърбия днес

Три седмици след България Сърбия също дава старт на проекта за изграждане на „Южен поток “. Първа заварка ще бъде направена днес в Шайкаш, Войводина, съобщи БТА.

Новият шеф на полицията не мигнал 30 часа при размириците в Катуница

Стана традиция Пловдив да дава висши кадри на националната полиция. Така бившият главен секретар на МВР ген. Валентин Петров коментира назначението на комисар Тодор Гребенаров за шеф на Главна дирекция Стана традиция Пловдив да дава висши кадри на националната полиция. Така бившият главен секретар на МВР ген. Валентин Петров коментира назначението на комисар Тодор Гребенаров за шеф на Главна дирекция "Национална полиция". "Много качествен служител, на "ти" е с охранителната дейност, за него няма тайни в нея", каза още Петров по адрес на...

Нямаше да говорим за „Фукушима”, ако реакторът беше AP 1000

„Ако във „Фукушима”, реакторите бяха AP 1000, по всяка вероятност ние нямаше да чуем нищо за събитията там, защото нямаше да има никакви последствия.” Това коментира вчера по отношение на безопасността на американския реактор шефът на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов.

Учени разшифроваха древен учебник по магии

Някои магии действат, само ако бъдат изречени точно в 3 часа през нощта. Това е записано в древен ръкопис със словесни магии и заклинания, който немски учени успяха да разшифрират.

Расате към Каролев: Не знам за плоския данък, но българинът живее все по-зле

Националистът Боян Расате призова икономиста Каролев по ТВ7 да не му се прави на умник и да не му говори за цифри и години със сложни фрази по темата за новите социални мерки на правителството и облекченията за т.нар. „работещи бедни”. "Не знам плоския данък добър ли е или лош, но българинът живее все по- зле. На нас не ни харесва, че сме гладни”, отсече Расате.

US банка дава 70% от парите за 7-и блок в „Козлодуй”

7-и блок на АЕЦ „Козлодуй” ще бъде изграден по технологията AP 1000 на американската компания „Уестингхаус”. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев броени минути след като се завърна от работното си посещение в САЩ.

ВИДЕО: Изумителният Карлос Вела отчая Селта с 4 гола в мач-мечта

Нападателят на Реал Сосиедад Карлос Вела изигра изключителен мач при домакинството срещу Селта Виго, като собственоръчно наниза и четирите успеха за инфарктния успех с 4:3. Двубоят на „Сан Себастиан“ премина през два обрата, преди домакините да успеят да се реваншират пред феновете си за загубата с 1:5 от Реал Мадрид в миналия 13-и кръг. ВИДЕО СЪС СЕДЕМТЕ ПОПАДЕНИЯ - ТУК! Вихреното начало бе дадено още в 6-ата минута, когато левият краен бранител Алберто де ла Бела намери Вела сам ...

Вежди Рашидов: Досието на Лютви Местан от ДС е унищожено

Досието на Лютви Местан от Държавна сигурност е унищожено. А на по-добрите агенти са унищожавали досиетата. Това заяви бившият културен министър Вежди Рашидов в студиото пред Нова телевизия. Той коментира също, че е чел и досието на Ахмед Доган.

„На Доган му четох 23 дена досието, и в момента, когато го прочетох много внимателно, тогава този Досието на Лютви Местан от Държавна сигурност е унищожено. А на по-добрите агенти са унищожавали досиетата. Това заяви бившият културен министър Вежди Рашидов в студиото пред Нова телевизия. Той коментира също, че е чел и досието на Ахмед Доган. „На Доган му четох 23 дена досието, и в момента, когато го прочетох много внимателно, тогава този

Юсейн Болт гони догодина рекорд на 200 м

Най-бързият мъж в света Юсейн Болт обяви, че основната му цел за 2014 година е подобряването на световния рекорд на 200 метра. Към момента върхът в дисциплината е точно на Болт - 19,19 секунди, поставен на 20 август 2009 г. на световното в Берлин. Преди седмица Болт за пети пореден път бе обявен за Атлет №1 на годината в анкетата на ИААФ.

“През Най-бързият мъж в света Юсейн Болт обяви, че основната му цел за 2014 година е подобряването на световния рекорд на 200 метра. Към момента върхът в дисциплината е точно на Болт - 19,19 секунди, поставен на 20 август 2009 г. на световното в Берлин. Преди седмица Болт за пети пореден път бе обявен за Атлет №1 на годината в анкетата на ИААФ. “През

Цветанов: Очаквам четвърто обвинение, нека е изненада

Бившият вътрешен министър предупреди за непрозрачно харчене на парите за граничната ограда

Себастиан Фетел спечели квалификацията под проливния дъжд в Бразилия


Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще стартира първи в последното състезание за сезона в Бразилия. Пилотът на "Ред бул" беше най-бърз в квалификацията под проливния дъжд ба "Интерлагос".

Той изпревари с повече от половин секунда втория Нико Розберг от "Мерцедес". Трети се нареди пилотът на "Ферари" Фернандо Алонсо.

Другият състезател на "Ред бул" Марк Уебър ще стартира от четвъртото място в последния старт в кариерата си. След него ще са Люис...

Газовите уредби на колите незаконни

Газовите и метанови уредби ще станат незаконни от 1 март догодина, ако в големия талон изрично не е посочено, че колите могат да се движат освен на бензин и на друго гориво.

Лекари без граници ще помагат на бежанците у нас

В София и Харманли условията били нечовешки

    


Планова подмяна на електромери на територията на пернишка област за периода 25 - 29 ноември

Уважаеми клиенти, Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. 

Подмяната на електромерите ще се извърши както...

Продължава

Вежди Рашидов: Досието на Лютви Местан от ДС е унищожено

Досието на Лютви Местан от Държавна сигурност е унищожено. А на по-добрите агенти са унищожавали досиетата. Това заяви бившият културен министър Вежди Рашидов в студиото пред Нова телевизия. Той коментира също, че е чел и досието на Ахмед Доган.

„На Доган му четох 23 дена досието, и в момента, когато го прочетох много внимателно, тогава този Досието на Лютви Местан от Държавна сигурност е унищожено. А на по-добрите агенти са унищожавали досиетата. Това заяви бившият културен министър Вежди Рашидов в студиото пред Нова телевизия. Той коментира също, че е чел и досието на Ахмед Доган. „На Доган му четох 23 дена досието, и в момента, когато го прочетох много внимателно, тогава този

Германия и Франция са виновни за избора на Катар, обясни Блатер

Те трябва да носят отговорността за третирането на сезонните работници в страната

    


Плеймейтка каза "Да" на Монтоливо

Рикардо Монтоливо излиза от пазара на ергените. Капитанът на Милан предложи брак на приятелката си, Кристина Де Пин. Двамата са гаджета от пет години, и живеят заедно от три, затова следващата стъпка изглежда повече от логична. Самият футболист разкри за медиите в Италия за романтичното предложение - "Заведох я на вечеря в един замък, и там я помолих да се омъжи за мен, с пръстен." Разбира се, отговорът бил "Да". Все още няма насрочена дата за сватбата, но Монтоливо не иска да чакат много, и затова венчавката ще е в първия свободен от футбол мо...

10-има задържани на мача Левски-Литекс

Десетима младежи са задържани преди и по време на мача "Левски"-"Литекс", съобщиха от МВР.

Трето рухване в супермаркета в Рига

Трето рухване стана в търговския център " Максима " в Рига в събота. Падна част от покрива на сградата, но този път нямаше пострадали, съобщи говорителката на пожарно-спасителната служба на Латвия Виктория Шембеле.

Тъжният Йол: Трябва да вкарваш, за да печелиш

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол за пореден път изрази разочарованието си от представянето на своя тим, който днес падна с 1:2 от Суонси Сити.  Загубата остави „котиджърс“ в зоната на изпадащите (18-о място с 10 точки), но по плашещото за специалиста е, че отборът има само 11 гола в 12-те кръга, изиграни във Висшата лига. „Ако не вкарваш голове, няма как да печелиш мачове“, каза холандецът. „Дарън Бент днес можеше да вкара хеттрик и можехме да водим, но това не се случи.“ Бент, заедно със Стив Сидуел, е водещият реализатор на тима с едва 2 попаде...

Планирани прекъсвания на електрозахранването в пернишка област за периода 25 - 29 ноември

Уважаеми клиенти, ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както...

Продължава

Дейвид Камерън ще обявява драконовски мерки срещу българи и румънци

Британският премиер Дейвид Камерън ще разкрие поредица от мерки, които ще въведат по-строги ограничения за имигрантите във връзка с достъпа им до социални помощи, пише в. “Дейли телеграф”. С тези действия Камерън цели да обезсърчи имигрантите от България и Румъния, които се очаква да пристигнат във Великобритания догодина. Британският премиер Дейвид Камерън ще разкрие поредица от мерки, които ще въведат по-строги ограничения за имигрантите във връзка с достъпа им до социални помощи, пише в. “Дейли телеграф”. С тези действия Камерън цели да обезсърчи имигрантите от България и Румъния, които се очаква да пристигнат във Великобритания догодина.

Йовчев: Политическата криза започва да се разрешава, но ще е дълго и хората ще пострадат


Обществено-политическата криза ще се разреши, навлиза в разрешаване. Обаче ще бъде продължителен период от време и хората ще пострадат, казва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в интервю за днешния "24 часа".
 
Според него победител и победен в политиката в истинския смисъл на думата няма, когато става дума за демократична страна. Йовчев смята, че ситуацията в страната не да се опише като Студена война, а по-скоро има политически екстремизъм и нетърпимост към...

А коланите на депутатите?

Депутатите отказват да затегнат собствените си колани. ДПС категорично няма да подкрепи предложението на Георги Кадиев да се намали държавната субсидия за партиите. В БСП цари разногласие. В ГЕРБ се ослушват. Само в “Атака” били “за”. Колко убедителни са избраниците в парламента, когато призовават народа към лишения. И как хич ги няма, когато

Старец - разбойник проси и обира коли по главен път Е-79

Възрастен мъж на патерици обикаля трасето на автомагистрала Струма и се възползва от милосърдието на преминаващите. Старецът проси, обира автомобилите или размахва юмруци срещу шофьорите, ако не успее да предизвика тяхното милосърдие. Репортер на struma.com се натъкна на измамника, след като няколко пъти направи опит да качи и да помогне на стареца.

На пръв поглед, неговата немощ бие на очи, но се оказа, че мъжът не е толкова слаб, колкото самият той се...

Продължава

Лудогорец дръпна на върха, Локо Пд сдаде третото място в Разград

Лудогорец се наложи с 3:0 над Локомотив Пловдив в сблъсъка между първия и третия във временното класиране преди началото на този 18-ти кръг. С успеха разградчани се откъснаха с шест точки на върха в А група, след загубата на втория Литекс от Левски. Локомотив Пловдив пък сдаде третата позиция и от тази вечер на нея вече са „сините“, като двата състава имат по равен брой точки – 31. На „Лудогорец Арена" Локомотив Пловдив не предложи нищо от показаното от тима в последните кръгове и домакините играеха с абсолютна лекота, оставяйки на „черн...

През 2016 г. почват строежа на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй" (Обзор)

Изграждането на нов, 7-и блок на АЕЦ “Козлодуй” може да започне през 2016 г., съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев вчера при завръщането си от САЩ.
Там той е разговарял с американската компания “Уестингхауз” и харесал нейния най-нов модел реактор - АР 1000. Ще бъде изготвен доклад, с който ще се предложи Министерския Изграждането на нов, 7-и блок на АЕЦ “Козлодуй” може да започне през 2016 г., съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев вчера при завръщането си от САЩ. Там той е разговарял с американската компания “Уестингхауз” и харесал нейния най-нов модел реактор - АР 1000. Ще бъде изготвен доклад, с който ще се предложи Министерския

Един месец окупация в СУ. Вчера, днес и утре.

Ранобудните студенти подготвят концерт по случай патронния празник на Софийския Университет на 25.11, понеделник, от 19 часа в сградата на Ректората. Поканени са всички студенти и преподаватели от университета. По същото време, като част от програмата, на сцената на университетския театър @лма @лтер ще се изиграе „Хамлет“. 

Днес обаче, Ранобудните студенти подготвят концерт по случай патронния празник на Софийския Университет на 25.11, понеделник, от 19 часа в сградата на Ректората. Поканени са всички студенти и преподаватели от университета. По същото време, като част от програмата, на сцената на университетския театър @лма @лтер ще се изиграе „Хамлет“. Днес обаче,

ПСЖ с резонна класика срещу Реймс

Париж Сен Жермен записа трета поредна победа в Лига 1, като без особени трудности надигра гостуващия Реймс с 3:0 в мач от 14-ия кръг. Голямата звезда на столичани Златан Ибрахимович показа, че е успял да загърби разочарованието от пропуснатото класиране за Мондиал 2014 и се отчете с гол и асистенция в двубоя. Така шведът вече застигна Радамел Фалкао на върха в голмайсторската листа на френския шампионат, като и двамата имат по 9 попадения. Тимът на Лоран Блан излезе с особено настроение за мача, тъй като Реймс бе последният тим, побеждавал ги з...

"Лудогорец" се откъсна на върха след 3:0 срещу "Локомотив" (Пловдив)


Шампионът "Лудогорец" спечели с 3:0 срещу "Локомотив" (Пловдив) в среща от 18-ия кръг в първенството. Воденият от Стойчо Стоев отбор се наложи с добра игра и голове на Върджил Мисиджан, Михаил Александров и Роман Безяк.

С успеха си съставът от Разград събра 43 точки и вече има шест повече от втория "Литекс". Оранжевите загубиха с 1:4 от "Левски" в София. Сините и "Локомотив" (Пловдив) са с по 31 точки.

"Лудогорец" имаше пълно превъзходство през целия двубой и заслужи...

Всяко семейство ще усети социалната политика

В края на мандата хората ще живеят по-добре, убеден е Красимир Янков

    

Красимир Янков: Всяко семейство ще усети социалната политика

В края на мандата хората ще живеят по-добре, убеден е депутатът

    


Елен Колева се връща при Александър?

В интервю актрисата Елен Колева споделя, че не меркантилен интерес, а искрена любов е била причината тя да започне връзка с Александър Найденов.

Един месец окупация в СУ. Вчера, днес и утре.

Ранобудните студенти подготвят концерт по случай патронния празник на Софийския Университет на 25.11, понеделник, от 19 часа в сградата на Ректората. Поканени са всички студенти и преподаватели от университета. По същото време, като част от програмата, на сцената на университетския театър @лма @лтер ще се изиграе „Хамлет“. 

Днес обаче, Ранобудните студенти подготвят концерт по случай патронния празник на Софийския Университет на 25.11, понеделник, от 19 часа в сградата на Ректората. Поканени са всички студенти и преподаватели от университета. По същото време, като част от програмата, на сцената на университетския театър @лма @лтер ще се изиграе „Хамлет“. Днес обаче,

Регистрират БАСТА до Коледа

БАСТА не се е загубила, работим усилено, за да изградим своите структури, защото не искаме да останем изненадани, ако изборите през месец май догодина се окажат 2 в 1", заяви В Стара Загора един от създателите й Мирослав Найденов.

Цветлин Йовчев: Направихме първата стъпка към примирие - да спрем с персоналните нападки

- Г-н Йовчев, какви са рисковете за националната сигурност? Какво показва вашият анализ, който представихте на Консултативния съвет за национална сигурност? 
- Кризата в Близкия изток влияе многопосочно. Оттук съвсем спокойно можем да изведем и рисковете от настъпването на хуманитарна криза, като в нея включваме и здравните рискове от възникване - Г-н Йовчев, какви са рисковете за националната сигурност? Какво показва вашият анализ, който представихте на Консултативния съвет за национална сигурност? - Кризата в Близкия изток влияе многопосочно. Оттук съвсем спокойно можем да изведем и рисковете от настъпването на хуманитарна криза, като в нея включваме и здравните рискове от възникване

Любомир Попйорданов, председател на БААТ: Дунав не е граница, а възможност

- Г-н Попйорданов, каква е целта на проекта “Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния - България”, в който е партньор и Българската асоциация за алтернативен туризъм?
- Дунав е една от четирите най-дълги реки в света (б.а. - другите са Нил, Ганг и Рио де ла Плата). Тя е емблематична за Европа, но с нея не - Г-н Попйорданов, каква е целта на проекта “Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния - България”, в който е партньор и Българската асоциация за алтернативен туризъм? - Дунав е една от четирите най-дълги реки в света (б.а. - другите са Нил, Ганг и Рио де ла Плата). Тя е емблематична за Европа, но с нея не

Миранда Кер се вдъхновява от баба си

"Баба ми има страхотен стил и наистина ми влияе", признава звездата

“Пирин” печели рекордно с 5:2

Последният в “А” група “Пирин” (Гоце Делчев) постигна най-убедителната си победа в елита, като разгроми с 5:2 гостуващия “Любимец”. Въпреки успеха домакините останаха на дъното, но доближиха по точки останалите заплашени от изпадане.


Заедно с проливния дъжд на стадиона в Гоце Делчев валяха и голове. Още в 27-ата секунда “Любимец” откри, но на Последният в “А” група “Пирин” (Гоце Делчев) постигна най-убедителната си победа в елита, като разгроми с 5:2 гостуващия “Любимец”. Въпреки успеха домакините останаха на дъното, но доближиха по точки останалите заплашени от изпадане. Заедно с проливния дъжд на стадиона в Гоце Делчев валяха и голове. Още в 27-ата секунда “Любимец” откри, но на

Взехме световна титла в самбото

Марко Косев спечели световната титла на първенството по бойно и спортно самбо за мъже и жени в Санкт Петербург. След първите два дни на шампионата българите взеха общо 8 отличия. 

Мартин Иванов остана със сребро в кат. до 68 кг, въпреки че игра с висока температура и вирусно заболяване. Даниел Дичев, Веселин Иванов и Мартин Маринков пък заслужих Марко Косев спечели световната титла на първенството по бойно и спортно самбо за мъже и жени в Санкт Петербург. След първите два дни на шампионата българите взеха общо 8 отличия. Мартин Иванов остана със сребро в кат. до 68 кг, въпреки че игра с висока температура и вирусно заболяване. Даниел Дичев, Веселин Иванов и Мартин Маринков пък заслужих

Третокласник изчислява с години напред дните от седмицата

Иво е ученик в трети клас в бургаското СОУ „Елин Пелин” и се отличава с изключителна механична памет. Той проявява уникална дарба – притежава способността да изчислява за минути коя дата какъв ден ще бъде от седмицата след години, пише Иво е ученик в трети клас в бургаското СОУ „Елин Пелин” и се отличава с изключителна механична памет. Той проявява уникална дарба – притежава способността да изчислява за минути коя дата какъв ден ще бъде от седмицата след години, пише "Флагман". Момчето ярко се откроява от съучениците си с математическите си способности. Макар че е аутист...

Пеев с гол срещу Попето

Георги Пеев вкара от дузпа третия гол за “Амкар” при победата с 3:1 над гостуващия “Кубан” с Ивелин Попов. Двамата българи заслужиха силни оценки. За “Амкар” не играха контузеният Петър Занев и наказаните за картони Благой Георгиев и Захари Сираков.
Ивелин Попов центрира от ъглов удар за първия гол в мача. Георги Пеев стори същото за изравнителнот Георги Пеев вкара от дузпа третия гол за “Амкар” при победата с 3:1 над гостуващия “Кубан” с Ивелин Попов. Двамата българи заслужиха силни оценки. За “Амкар” не играха контузеният Петър Занев и наказаните за картони Благой Георгиев и Захари Сираков. Ивелин Попов центрира от ъглов удар за първия гол в мача. Георги Пеев стори същото за изравнителнот

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване