Вулканът Етна изригна (видео)

Най-активният вулкан в Европа – Етна, изригна отново, бълвайки разтопена лава над сицилианската област, пише Най-активният вулкан в Европа – Етна, изригна отново, бълвайки разтопена лава над сицилианската област, пише "Дейли Мейл". Изригването на вулкана миналия уикенд, което трая два дни, е третото по мащаб през последния месец, след изригванията на 26 октомври и отново на 10 и 11 ноември. В резултат, над Италия се носят разпръснати струи пушек и пепел

Михайлович втрещи Италия с новия си подход

Новият наставник на Сампдория Синиша Михайлович направи шокиращо разкритие по време на редовната си пресконференция преди кръга в Серия А. Тя бе първа за него, откакто сърбинът пое тима, а по всичко личи, че ще му бъде и последна. Доскорошният селекционер на Сърбия ще направи своя дебют срещу Лацио в неделя, но въведе много правило за брифингите пред медиите. „Мисля, че онзи ден говорих достатъчно. Аз съм тук единствено за да ви кажа, че отсега всяка събота пресконференцията преди кръга ще се води от капитана и втория капитан на отбора. Ситуаци...

Светият Синод реши да касира епарийските избори

Утре обаче няма да има избор в Синодалната палата

Свещеници очакват решението на Светия Синод

Светият Синод решава дали да касира изборите за Варненски митрополит

Главчев: Управляващите би трябвало да решават проблеми, а не да правят митинги

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев в "Седмицата" на Дарик: Защо ГЕРБ иска оставката на председателя на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев? Ами, защото виждате как администрацията, държавната администрация въобще, в частност агенцията в бежанците, как се справя с този проблем. Някак си от обосновките. . . разказвате историята за починалия от инфаркт сирийски гражданин в бежанския център във "Военна рампа". Може би е ненормално българското общество да очаква, че при 10 хиляди бежанци няма да и...

Захладняване и валежи в неделя

През нощта облачността над страната ще бъде предимно значителна, като на места в Западна България ще превали дъжд. В Източна България ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°, съобщи „Фокус“, позовавайки се на информация от НИМХ-БАН.  

През нощта облачността над страната ще бъде предимно значителна, като на места в Западна България ще превали дъжд. В Източна България ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°, съобщи „Фокус“, позовавайки се на информация от НИМХ-БАН.

Златка Димитрова взе поправителния по география

Big Brother пак я изпита на тема "Европейски столици"

    


Наркозависими в комуна: Полицията прави чадър на дилърите

Плащаш и полицията ти прави чадър, разказаха наркозависими от комуна пред Миролюба Бенатова от Нова телевизия.

Наркозависим сподели също: „ Когато Бойко Борисов дойде на власт, разчисти вскички групировки. Сложи си свои хора. Ние бяхме принудени сами да се включим в пласирането. Идват от ГДБОП и ти казват кога ще има акция, но само, ако си плаща Плащаш и полицията ти прави чадър, разказаха наркозависими от комуна пред Миролюба Бенатова от Нова телевизия. Наркозависим сподели също: „ Когато Бойко Борисов дойде на власт, разчисти вскички групировки. Сложи си свои хора. Ние бяхме принудени сами да се включим в пласирането. Идват от ГДБОП и ти казват кога ще има акция, но само, ако си плаща

Вече няма да делим енергетиката на лява и дясна

„България без цензура” подкрепи решението на правителството да строи 7 блок на АЕЦ „Козлодуй” с американски технологии .

Камен Костадинов, ДПС: Пеевски притежава качествата, необходими, за да оглави ДАНС.


Делян Пеевски притежава нравствените и професионални качества, необходими, за да оглави ДАНС. Това свое убеждение изрази заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов в ефира на Нова телевизия.

По повод неясния произход на финансивото му състояние, Костадинов предполжи само, че най-вероятно Пеевски има джипове и охрана, защото е неудобен на много хора. Според депутатът от ДПС, колегата му не е участвал никога в приватизационни сделки, нито в държавни...

По-хладно и дъждовно в неделя

През нощта облачността над страната ще бъде предимно значителна, като на места в Западна България ще превали дъжд. В Източна България ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°, съобщи „Фокус“, позовавайки се на информация от НИМХ-БАН.  

През нощта облачността над страната ще бъде предимно значителна, като на места в Западна България ще превали дъжд. В Източна България ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°, съобщи „Фокус“, позовавайки се на информация от НИМХ-БАН.

Касим Дал: Лакомията изяде главата на Бисеров, а Доган и Пеевски са едно и също

"Алчността и лакомията изядоха главата на Бисеров. Много си е повярвал, намесил се е където не трябва. Задействали са се мафиотските структури“.  Така един от учредителите на ДПС Касим Дал, който през 2011 година беше изключен от движението, коментира пред бТВ станалото с бившия заместник-председател на парламента.   Според него мафията вече си поръчва закони, а парламентът ги гласува. "Ако си мислите, че Бисеров, или някой от ДПС някога ще проговори, забравете", допълни Дал.   "Не се вторачвам в личността на Бисеров. Излезе наяве как се действа", каза още той.   Според лидера на Народна партия "Свобода и достойнство Йордан Цонев е следващият застрашен от подобен сценарий, като Бисеров. В отговор на въпрос Дал каза, че Пеевски и Доган са едно и също, и където виждаш единият, там е и другият.   Според него извинението на Станишев към българските турци на митинга миналата събота е пореден ход за разделение на хората. "Най-много опити, най-голям терор е упражняван върху помаците. Станишев не каза нищо за тях, аргументира се Касим Дал

План за ден 167: Протестът по-близо до депутатите

Новите заграждения на парламента. Снимка: OFFNews

Протестиращи измислиха как със законови средства да преминат зад металните заграждения на парламента. Митингът срещу властта ще се премести по-близо до депутатите в сряда, 27 ноември.

Това ще стане благодарение на заявление за законен протест, за който вече има разрешение да се проведе в 12 ч в градинката до парламента, между Художествената академия и храм “Ал. Невски” (пред пицария “Мама Миа”). В момента тази зона влиза в отцепения от метални заграждения периметър.

Автор на уведомлението е Антони де ла Реа – активно протестиращ от началото на антиправителствените демонстрации. Той е внесъл уведомлението в лично качество. По закон, когато има разрешен протест, отцепеният периметър около институциите може да е до 20 метра.

За събитието вече има и фейсбук група, която за кратко събра близо 200 последователи на идеята. Според анонса за събитието неговата цел е протест не срещу полицията и редовите служители на МВР, а срещу грубата полицейщина сила, наложена от политическото ръководство на министерството:

Ние не протестираме срещу полицаите, които са на предните редове и не сме врагове с тези, които са под пагон и изпълняват заповеди на своите началници.

Ние дори не сме против тези началници, които също изпълняват заповеди на своите по-големи началници.

Ние сме срещу грубата полицейщина, наложена не от друг, а от политическото ръководство на МВР – от гл. секретар, който се натяга на началника си и заповядва прекомерна употреба на сила, от МВР министъра Йовчев, който е част от компрометираното управление на БСП-ДПС и от безсилния кабинет Орешарски, както и най-вече от председателя на НС Миков, койо продължава да се изживява като вътрешен министър!

 Именно Миков заповяда боя от 14 януари 2009 г.

 Сега виждаме, че нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено, силата е пред закона. В името на собственото си спокойствие, “втория гражданин на републиката”, разпорежда полицейски блокади в центъра на столицата и е готов да нарушава законите, които сам трябва да спазва!

Статията "План за ден 167: Протестът по-близо до депутатите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Турция отвърна - изгони египетския посланик

Кайро и Анкара в тежък дипломатически скандал

Частиците космическо неутрино носи нови данни за Вселената

Учени са успели да уловят частици неутрино под ледовете на Антарктида. Откритието е изключително ценно, тъй като частиците имат космически произход и енергията им е милиони пъти повече от на тези, които имат земен или слънчев произход.

Журналистът Юрген Рот: В България нищо не се е променило

Случаят с бившия зам.-председател на Народното събрание и втори човек в ДПС Христо Бисеров е симптом, че в България нищо не се е променило и отговорни за това са социалистите като наследници на комунистическата партия, коментира по телефона в ефира на бТВ разследващият журналист Юрген Рот от Германия. 

„Социалистите като наследници на Случаят с бившия зам.-председател на Народното събрание и втори човек в ДПС Христо Бисеров е симптом, че в България нищо не се е променило и отговорни за това са социалистите като наследници на комунистическата партия, коментира по телефона в ефира на бТВ разследващият журналист Юрген Рот от Германия. „Социалистите като наследници на

Камен Костадинов: Изборите са истинският измерител на политическото доверие

Изборите са онзи измерител на политическото доверие, а не социолозите. Те са най-точния социологически измерител. Нормално и логично е, че ако партиите, които управляват дадена държава, не става въпрос само за България, на дадени избори получат по-малко от тези, които се заявяват за тяхна алтернатива, то е логично да бъде поставен въпроса за Изборите са онзи измерител на политическото доверие, а не социолозите. Те са най-точния социологически измерител. Нормално и логично е, че ако партиите, които управляват дадена държава, не става въпрос само за България, на дадени избори получат по-малко от тези, които се заявяват за тяхна алтернатива, то е логично да бъде поставен въпроса за

Стойнев против одържавяването на ЕРП-тата

Енергийният министър Драгомир Стойнев се обяви против искането на „Атака" за одържавяване на електроразпределителните дружества, защото „противоречи на пазарната икономика". В петък депутатите на Волен Сидеров внесоха в деловодството на Народното събрание предложение парламентът да задължи правителството да преобразува електроразпределителните предприятия в дружества с преобладаващо държавно участие. През февруари, в разгара на протестите срещу високите сметки за ток, БСП също се обявиха за одържавяване на енергоразпределителните дружества.  ...

Юрген Рот: Видя се - Борисов не е месия!

Тезата, че Бойко Борисов не е месия, се оказа вярна. Това каза разследващият германски журналист Юрген Рот, който още през 2009 г. заяви, че новият български премиер не е никакъв нов месия.

Камен Костадинов: Доган не шикалкави. Може би наистина е в депресия

Изборите са онзи измерител на политическото доверие, а не социолозите. Те са най-точния социологически измерител. Нормално и логично е, че ако партиите, които управляват дадена държава, не става въпрос само за България, на дадени избори получат по-малко от тези, които се заявяват за тяхна алтернатива, то е логично да бъде поставен въпроса за Изборите са онзи измерител на политическото доверие, а не социолозите. Те са най-точния социологически измерител. Нормално и логично е, че ако партиите, които управляват дадена държава, не става въпрос само за България, на дадени избори получат по-малко от тези, които се заявяват за тяхна алтернатива, то е логично да бъде поставен въпроса за

Предстоящи събития в страната за утре, 24 ноември

София /КРОСС/ От 16.00 часа ще се проведе шествие „За удължаване на мораториума и прекратяване на ислямизацията". ***София /КРОСС/ В Зала "Овална" на Български червен кръст, бул. "Джеймс Баучер" 76, гражданско движение „България без цензура" организира кръгла маса на тема: „Здравеопазване". ***Варна /КРОСС/ От 11:30 часа в Гран Мол Варна балканския шампион по автомобилизъм Тодор Славов ще представи книжкка съдържаща съвети към младите шофьори за управлението на автомобил в тежките зимни условия. ***Русе /КРОСС/ От 14.00 ч. в хотел „Рига", бул. "Придунавски"-22, ще се проведе дискусия с участието на Георги Първанов - президент на Република България 2002-2012, на тема: „Висшето образование и науката - основен приоритет на националното развитие".  

С гол в края Шалке попари възкръсналия Айнтрахт

Двубоят от 13-ия кръг на Бундеслигата между Айнтрахт Франкфурт и Шалке 04 се превърна в истинско голово шоу, като приключи без победител при 3:3. Борещите за измъкване от долната половина на таблицата домакини осъществиха страхотен обрат от 0:2 в полза на „кралско сините“, но в крайна сметка Бенедикт Хьоведес развали празненствата с попадение четири минути преди края на мача. Малко над 51 хиляди зрители на „Комерцбанк Арена“ се надяваха да видят как техните любимци ще спрат серията от 4 поредни загуби (3 в шампионата и една в Лига Европа), но н...

Лудогорец не бави Локо Пд, откри в 24-та минута

Лудогорец поведе с 1:0 срещу Локомотив Пловдив, в сблъсъка между първия и третия във временното класиране преди началото на този 18-ти кръг. Шампионите стартираха мощно, и след като Мишо Александров на два пъти пропусна да се разпише, Върджил Мисиджан откри резултата в 24-та минута. Александров нацели и греда в 10-та минута. Първият гол падна след центриране от корнер, което Йордан Господинов изби лошо, и топката мина през куп играчи, за да достигне Мисиджан. Холандецът отляво в пеналта отправи удар, който отново рикошира няколко пъти, за да за...

Камен Костадинов: Правителството не е узурпирало властта

/КРОСС/ Депутатът от ДПС Камен Костадинов заяви, че не е виждал почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Според него оттеглилият се лидер на ДПС не се крие от съда по делото срещу Октай Енимехмедов. Той заяви позицията си. От тогава той няма публични изяви. Той не е човек, който би си позволил да шикалкави. Няма да коментирам здравословното му състояние", категоричен бе Костадинов. Костадинов каза още, че за предсрочни избори може да се мисли след май догодина - през септември или октомври - теза, която управляващите лансират от няколко дни насам в публичното пространство. Правителството не е узурпирало властта - за него са гласували над 1 млн. души, то има програма, която иска да изпълни, обяви още Костадинов.Според него никой от ДАНС не е предупредил предварително ръководството на ДПС за скандала с Христо Бисеров. Той заяви, че самият Бисеров най-вероятно е разбрал по свои си канали, че предстои да бъде обявено, че ще бъде разследван. Депутатът допълни, че според него Бисеров никога не е демонстрирал охолен и богат живот.  

Светият Синод решава дали да касира изборите за Варненски митрополит

Тази вечер Светият Синод ще реши дали ще касира изборите от 17-и ноември, при които бе решено кандидатите за нов митрополит на Варненска и Великопреславска епархия да са Агатонийският епископ Борис и Провадския - Игнатий. На свое извънредно заседание в пълен състав Синодът ще разгледа жалба, внесена от варненци, които са против кандидатурата на игумена на Бачковския манастир дядо Борис за митрополит на Варна. Заедно с жалбата са внесени 1300 подписа срещу епископ Борис, а събраните към момента подписи вече прехвърлят 2000. Варненци настояват за...

Антони Здравков: Върнахме левскарския дух


Треньорът на "Левски" Антони Здравков смята, че "левскарският дъх" се е завърнал в отбора. Той настоява футболистите му да играят с характер, особено в мачовете на "Георги Аспарухов".

"Откакто аз, Елин Топузаков и Мариян Христов сме треньори, не сме допуснали издънка на "Герена". Върнахме левскарския дух. Едно от изискванията ми е в нашите мачове тук да има домакински натиск, както е било винаги на "Герена". Така ще продължаваме и занапред", каза Здравков, доволен от успеха с 4:1...

Двама ранени след стрелба в супермаркет в Москва

Неизвестен откри огън с травматично оръжие в московски супермаркет, съобщи РИА "Новости". 

Ранените са двама. На мястото работят спасителни екипи. Според информация от правоохранителните органи,  инцидентът е последвал след конфликт на две групи младежи в магазина.................................. Неизвестен откри огън с травматично оръжие в московски супермаркет, съобщи РИА "Новости". Ранените са двама. На мястото работят спасителни екипи. Според информация от правоохранителните органи, инцидентът е последвал след конфликт на две групи младежи в магазина..................................

Утре дипломират 200 абсолвенти от МУ-Варна

Общо 200 дипломанти от специалностите „медицинска сестра“, „акушерка“, „здравен мениджмънт“ и „управление на здравни грижи“ – бакалаври и магистри, от Факултета по обществено здравеопазване на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, ще се дипломират на тържествена промоция.

Олимпийският огън се гмурна в езерото Байкал

Продължава странният му поход към Сочи

    


Тодор Гребенаров е новият директор на полицията

Гребенаров ще наследи поста на освободения в петък Ангел Антонов

ВИДЕО: ЦСКА с Жоро Миланов победи Спартак в московското дерби

ЦСКА победи Спартак в дербито на Москва от 17-тия кръг на руското първенство. По този начин „армейците“ направиха много важна стъпка към челото на класирането. С голям принос за успеха бе и българският национал Георги Миланов, който изигра пълни 90 минути и бе сред най-активните в своя отбор. Миланов бе заел мястото отляво в халфовата линия на отбора като заедно с Кейсуке Хонда и Зоран Тошич подпомагаше единствения нападател Сейду Думбия. Единственият гол в двубоя падна още в 8-а минута. След наглед безобиден дълъг пас към Думбия, вратарят на С...

"Оставка" отново кънти на площада

Около сто души протестират пред парламента, съобщи Агенция „Фокус”. Протестиращите, които бяха пред Министерски съвет, изминаха разстоянието по бул. „Цар Освободител”, скандирайки „оставка” и „червени боклуци”. След това те достигнаха до сградата на Народното събрание, където бяха посрещнати от друга група протестиращи. Недоволните граждани развяват български знамена, надуват свирки и вувузели. Движението по ул. „Г. С. Раковски” беше за кратко блокирано. В района има засилено полицейско присъствие. Спор между двама протестиращи възникна пред сградата на Народното събрание. Протестиращ възрастен мъж, който говореше на мегафон, каза думи, свързани с расизъм. Представител на протестиращите студенти каза: „Без расизъм&...

Журналистът Юрген Рот: В България нищо не се е променило

Случаят с бившия зам.-председател на Народното събрание и втори човек в ДПС Христо Бисеров е симптом, че в България нищо не се е променило и отговорни за това са социалистите като наследници на комунистическата партия, коментира по телефона в ефира на бТВ разследващият журналист Юрген Рот от Германия. 

„Социалистите като наследници на Случаят с бившия зам.-председател на Народното събрание и втори човек в ДПС Христо Бисеров е симптом, че в България нищо не се е променило и отговорни за това са социалистите като наследници на комунистическата партия, коментира по телефона в ефира на бТВ разследващият журналист Юрген Рот от Германия. „Социалистите като наследници на

Цветан Цветанов: Новите избори сa необходими, за да продължи развитието на България

"Новите избори са необходими, за да продължи развитието на България и работата на кметовете ни, които сега са пресирани". Това е заявил в Бургас заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на семинар. За форума и изказването на Цветанов съобщиха от местната структура на политическата сила. По думите на Цветанов Бургаска област е сред атрактивните общини, а развитието на всяка община минава през европейско финансиране, което може да бъде изгубено през следващия програмен период заради управлението на Тройната коалиция. На семинара в...

Двама ранени след стрелба в московски супермаркет

Неизвестен откри огън с травматично оръжие в московски супермаркет, съобщи РИА Неизвестен откри огън с травматично оръжие в московски супермаркет, съобщи РИА "Новости". Ранените са двама. На мястото работят спасителни екипи. Според информация от правоохранителните органи, инцидентът е последвал след конфликт на две групи младежи в магазина..................................

Проф. Александър Чирков: Над 90% от болниците са пълни с бактерии

Над 90% от българските болници не струват, пълни са с бактерии. Това каза пред bTV проф. д-р Александър Чирков.

"Над 21 млн. евро сме дали с холандската фондация, за да се оправят, но те трябва да се разрушат", добави той. 

По думите му трябва да се изградят центрове за спешна помощ, с хеликоптери и линейки. "Докато те се изграждат ние ще Над 90% от българските болници не струват, пълни са с бактерии. Това каза пред bTV проф. д-р Александър Чирков. "Над 21 млн. евро сме дали с холандската фондация, за да се оправят, но те трябва да се разрушат", добави той. По думите му трябва да се изградят центрове за спешна помощ, с хеликоптери и линейки. "Докато те се изграждат ние ще

Юрген Рот: В България нищо не се е променило

/КРОСС/ Случаят с бившия зам.-председател на Народното събрание и втори човек в ДПС Христо Бисеров е симптом, че в България нищо не се е променило и отговорни за това са социалистите като наследници на комунистическата партия. Това заяви разследващият журналист Юрген Рот. „Социалистите като наследници на комунистическата партия са дълбоко свързани, дори отговорни е по-правилната дума за тази структура на политическа и икономическа обвързаност в България. Социалистите и Движението за права и свободи, вашата така наречена турска партия. Ако се вгледаме в последните събития и помислим за случая с господин Бисеров, който беше доста високопоставен в тази партия, е очевидно, че нещо не е наред. Той е обвинен в пране на пари. Така се създава впечатлението, че нищо не се е променило през годините", коментира Юрген Рот. Той обаче беше и сред хората, които през 2009 г. заявиха, че тогавашният нов български премиер Бойко Борисов не е никакъв нов месия. „Нов месия... Той беше нещо като месия в това време, когато беше избран. Много хора в България, а и в цяла Европа вярваха, че той ще се бори срещу корупцията и организираната престъпност. Хората вярваха, че той е носител на промяна. И хората се надяваха, вярваха, но след няколко години много хора не само в България, но и в Западна Европа, и Германия виждат, че нищо не се е променило. На фона на това обещание, тезата, че не е месия, се оказа вярна", подчерта Рот

Проливен дъжд отложи мач на Динамо Загреб

Един от съперниците на Лудогорец в Лига Европа - Динамо Загреб - не успя да изиграе своята среща от 17-я кръг на хърватското първенство. По програма, Динамо гостуваше на Истра 1961, но проливният дъжд, изсипал се над град Пула, не позволи на стадион "Алдо Дросина" да се играе футбол. След като изчака четвърт час, арбитърът Тихомир Пеин разговаря с капитаните на двата отбора Фаусто Будичин и Йосип Шимунич, и бе взето единодушно решение мачът да не се играе днес. Тепърва ще се решава за коя дата да бъде пренасрочена срещата. Лудогорец гостува в З...

Виж как тренират морските ни спецчасти (Снимки + видео)

Специалният отряд към българския флот и морската вертолетна авиобаза Чайка проведоха съвместна тренировка край Варна преди дни.

Калфин: Турция трябва да ни помогне за спирането на бежанския поток

МВР трябва своевременно да предупреждава гражданите къде ще се строят бежански лагери и да дава гаранции, че техните обитатели няма да създават проблеми. Това заяви във Варна евродепутатът от ПЕС Ивайло Калфин, който бе категоричен, че правителството трябва да се постарае да ограничи броя на бежанците.

Новият партньор на Фетел: Себ ми е само съотборник, а не приятел

Пилотът на Торо Росо Даниел Рикардо заяви, че няма никакво намерение да става най-добър приятел на бъдещия си съотборник в Ред Бул Себастиан Фетел. Австралиецът ще замести напускащия в края на сезона Марк Уебър, но въпреки далеч по-скромния си опит няма намерение да се дава лесно на световния шампион. „Това е последният ми уикенд с Торо Росо, така че съм малко тъжен“, заяви Рикардо преди финалния старт за сезона във Формула 1 на пистата „Интерлагос“ в Бразилия. „Тук завързах някои добри приятелства с част от момчетата и момичетата.“ „От другата...

Левски разгроми Литекс с 4:1

/КРОСС/ "Левски" постигна категорична победа с 4:1 над Литекс, с което си осигури третото място в класирането на „A" група. Футболистът на „сините" Орлин Старокин зарадва с два гола близо 6000 хиляди привърженици, дошли да наблюдават двубоя. Защитникът бе точен на два пъти - в 11-тата и 73-тата минута. С попадения още се откроиха Даниел Димов в самото начало на двубоя (3) и Кевин Брю(51). Почетният гол за домакините отбеляза Вилмар Джордан в 61-та минута. Това бе девета победа за тима, воден от Антони Здравков.  Отборът ще трябва да се лиши от  Владимир Гаджев, който получи жълт картон и ще пропусне важния мач срещу "Черно море".

Професор Чирков: Българските лекари ще се върнат в родината

Както аз се върнах, така след време ще се върнат и другите наши лекари, които сега са в чужбина. Те приминават една безплатна специализация в Европа.Тази оптимистична прогноза направи професор Александър Чирков "120 минути" по bTV.

33 осакатени трупа са изровени в Мексико

Поне 33 осакатени трупа бяха намерени заровени в район в западната част на Мексико, където се води борба между наркокартели, соъбщиха представители на властите, цитирани от „Ройтерс”.
Телата, по които имало следи от мъчение, били намерени в 19 ями в Ла Барка на границата между щатите Мичоакан и Халиско, където се борят за надмощие два наркокартела Поне 33 осакатени трупа бяха намерени заровени в район в западната част на Мексико, където се води борба между наркокартели, соъбщиха представители на властите, цитирани от „Ройтерс”. Телата, по които имало следи от мъчение, били намерени в 19 ями в Ла Барка на границата между щатите Мичоакан и Халиско, където се борят за надмощие два наркокартела

Латвийският президент нарече трагедията в мола “масово убийство”

Мястото на трагедията в Рига Снимка: Ройтерс

Президентът на Латвия Андрис Берзинш нарече трагедията в търговския център в Рига “масово убийство” на невинни граждани. Държавният глава посочи, че инцидентът с много жертви е “бедствие, което не идва от природата, а сами си причинихме”. Затова Берзинш ще потърси международна експертна помощ, която да установи виновните за случилото се.

Досега жертвите на трагедията са 54, но опасенията са, че броят им може да се увеличи.

Според една от основните версии мащабното срутване на покривната конструкция в станало заради зимна градина на върха на сградата, за която е била поставено голямо количество почва. Некачественото строителство засега изглежда най-вероятната причина за срутването.Президентът обеща разследването да се води “на максимална скорост”. “Не подценявам професионализма на нашия строителен бранш, но вярвам, че е нужно да поискаме международна експертна помощ. Това не е свързано по никакъв начин със строителния бизнес”, заяви държавният глава.

Латвия обяви тридневен национален траур в памет на загиналите.

Статията "Латвийският президент нарече трагедията в мола “масово убийство”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Васко Василев: В Москва бях никой, след като тук вече бях голяма звезда

В Москава аз бях никой, след като тук вече бях голяма звезда. Това сподели световноизвестният цигулар Васко Василев пред Нова телевизия.

„Обожавам моята цигулка. Тя е на 304 години. За мен тя няма цена, но разбира се е много скъпа. Има около 10 такива в целия свят." 

„Моята техника идва от руската школа. Учили са ме да бъда абсолютно В Москава аз бях никой, след като тук вече бях голяма звезда. Това сподели световноизвестният цигулар Васко Василев пред Нова телевизия. „Обожавам моята цигулка. Тя е на 304 години. За мен тя няма цена, но разбира се е много скъпа. Има около 10 такива в целия свят." „Моята техника идва от руската школа. Учили са ме да бъда абсолютно

Напрежението между Турция и Египет доведе до взаимно изгонване на посланиците им


Египет изгони посланика на Турция в страната, а няколко часа по-късно властите в Анкара обявиха за "персона нон грата" египетския му колега, обобщи БТА. До напрежението в дипломатическите отношение между двете страни се стигна след серия от изказвания тази седмица на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган в подкрепа на отстранения президент на Егихет Мохамед Мурси и критики за ситуацията в Египет.
 
Египетски представители и медии често обвиняват лидерите на "Мюсюлмански братя", че се...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване