Камион с писма летя в пропаст, стотици се разпиляха

Камион на една от най-големите спедиторски фирми у нас се обърна в 10-метрова пропаст. При полета надолу се разпиляха стотици пратки на клиенти от цялата страна.

Повечето мечки в парка край Белица вече спят зимен сън

По думите на Димитър Иванов, управител на парка за мечки до Белица, общият брой на танцуващите мечки в парка, е 23, съобщи Фокус. „Седем от тях не са заспали зимен сън. Останалите вече спят”, каза Иванов. 

Управителят на парка обясни, че не се знае дали мечето Монти ще заспи зимен сън тази година. „До сега не е спало. Обяснението за това е, че е По думите на Димитър Иванов, управител на парка за мечки до Белица, общият брой на танцуващите мечки в парка, е 23, съобщи Фокус. „Седем от тях не са заспали зимен сън. Останалите вече спят”, каза Иванов. Управителят на парка обясни, че не се знае дали мечето Монти ще заспи зимен сън тази година. „До сега не е спало. Обяснението за това е, че е

Бихте ли дали 20 000 долара за кафе машина?

Холандска компания произвежда по 400 машини годишно в малка работилница в град Вааре

    


Греков: Всички общини да се възползват от наддоговарянето на средства по ПРСР

/КРОСС/ „През изминалите седем години от прилагането на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. у нас се осъществиха редица общински проекти, насочени към подобряване на условията на живот в малките общини. Макар и по-малки като мащаб тези проекти са жизненоважни за много населени места в страната, които не разполагат с достатъчно финансови средства и разчитат изключително на тази подкрепа, затова призовавам всички общини да се използват по наддоговарянето на средства по ПРСР". Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, който заедно с министъра на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов откри реконструирани междуселищни пътни участъци финансирани по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от ПРСР 2007-2013 г. в община Самуил, област Разград. Новата пътна мрежа е около 20 км. и обхваща пътища в община Самуил. Проектът е в размер на 5 330 668 млн. лв. „В областта по тази мярка се изпълняват още 14 проекта на обща стойност над 35 млн. лв., от които вече са разплатени 21 млн. лв.", съобщи министър Адемов. Той информира, че през тази седмица с решение на Министерски съвет по мярка 321 се осигуряват допълнителни 126 млн. лв. за общински проекти. С тези средства ще се финансират проекти, с които общините кандидатстваха през септември т.г., но поради изчерпване на бюджета на приема, останаха без финансиране

Заподозряха внук в убийството на баба му в Бузовград

27-годишният Тодор Стоев е задържан в полицейското управление на МВР-Казанлък, след като криминалистите установиха, че на 22 ноември е извършил на тежко криминално престъпление в с.Бузовград, предадоха от ОД на МВР - Стара Загора.
В 10,24 ч. на тел. 112 е получен сигнал за намерено тяло на жена - 72-годишната Пенка Тодорова от Бузовград. 27-годишният Тодор Стоев е задържан в полицейското управление на МВР-Казанлък, след като криминалистите установиха, че на 22 ноември е извършил на тежко криминално престъпление в с.Бузовград, предадоха от ОД на МВР - Стара Загора. В 10,24 ч. на тел. 112 е получен сигнал за намерено тяло на жена - 72-годишната Пенка Тодорова от Бузовград.

"Металург" победи отбора на Студена с 5 : 0

„Металург“ (Перник) победи отбора на „Студена“, научи ZaPernik.com.

Николай Симеонов (Нико) се разписа с 3 гола, Мартин Евгениев и Иван Иван с по 1. „Мачът премина добре, без никакви проблеми. Момчетата изпълниха указанията.“, каза треньорът на „Металург“ Емил Милчев.

Зимата идва следващата седмица

Зима, Снимка: БГНЕС

Зимата ще настъпи трайно следващата седмица, прогнозират метеоролозите. Настоящият уикенд е последният с по-високи от обичайните температури за сезона.

Още в понеделник се очаква застудяване и минусови температури. Те ще продължават да се понижават и в сутрешните часове ще са максимум нула градуса, според прогнозата на НИМХ.

Максималните температури в понеделник ще са между 6 и 16 градуса, като в по-голямата част от страната ще достигнат между 10 и 12 градуса по Целзий.

Статията "Зимата идва следващата седмица" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

БСП се страхува от Реформаторския блок, смята Кунева

Знам, че БСП ги е страх от Реформаторския блок, защото стъпка по стъпка ние правим нещо истинско, което отдавна липсва. Ако това провокира страха им, че сме автентични и искаме реформи, да си дадат сметка защо се страхуват от това. Това заяви в Сливен лидерът на движение "България на гражданите" Меглена Кунева.Тя допълни, че човек винаги може да се опита да се състезава към дъното, но очаква от всички български политици да не го правят, а да се състезават с Реформаторския блок по въпроси, които водят към върха.Меглена Кунева попита докога „БСП ще приема подкрепа на ултарнационалистическата партия „Атака", какви са връзките им с новопоявили се и работейки от тяхно име и за тяхна сметка нови политически проекти".„Лидерът на БСП Сергей Станишев не му е работа да задава въпро...

Кунева: БСП се страхуват от Реформаторския блок

/КРОСС/ Знам, че БСП ги е страх от Реформаторския блок, защото стъпка по стъпка ние правим нещо истинско, което отдавна липсва. Ако това провокира страха им, че сме автентични и искаме реформи, да си дадат сметка защо се страхуват от това. Това заяви в Сливен лидерът на движение "България на гражданите" Меглена Кунева. Тя допълни, че човек винаги може да се опита да се състезава към дъното, но очаква от всички български политици да не го правят, а да се състезават с Реформаторския блок по въпроси, които водят към върха. Меглена Кунева попита докога „БСП ще приема подкрепа на ултарнационалистическата партия „Атака", какви са връзките им с новопоявили се и работейки от тяхно име и за тяхна сметка нови политически проекти". „Лидерът на БСП Сергей Станишев не му е работа да задава въпроси към опозицията", заяви председателят на ДСБ Радан Кънев и добави, че това е унизително за него. „Като управляваща партия те дължат много отговори, а единственото нещо, което трябва да направят управляващите и правителството, след като не могат да дадат отговори, да си подадат оставката", коментира още Кънев. Меглена Кунева призова всички партии, които намират себе си за демократични, да кажат, че няма да правят коалиция и да направят санитарен кордон с отношенията си в националпопулизма.  

28-годишен моторист загина на Е-79 край Благоевград

28-годишен мотоциклетист загина на ГП Е-79 в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Стига само критики - туризмът ни е на високо ниво

Над средните показатели сме за развитие в световен мащаб, заяви Ботев

    


Президентът на Латвия: Рухването на супермаркета в Рига е убийство на беззащитни хора

Латвийският президент Андрис Берзинш определи срутването на покрива на търговския център "Максима" в Рига като убийство, а не като природна катастрофа.

Внук заподозрян в убийството на баба си в Бузовград

27-годишният Тодор Стоев е задържан в полицейското управление на МВР-Казанлък, след като криминалистите установиха, че на 22 ноември е извършил на тежко криминално престъпление в с.Бузовград, предадоха от ОД на МВР - Стара Загора.
В 10,24 ч. на тел. 112 е получен сигнал за намерено тяло на жена - 72-годишната Пенка Тодорова от Бузовград. 27-годишният Тодор Стоев е задържан в полицейското управление на МВР-Казанлък, след като криминалистите установиха, че на 22 ноември е извършил на тежко криминално престъпление в с.Бузовград, предадоха от ОД на МВР - Стара Загора. В 10,24 ч. на тел. 112 е получен сигнал за намерено тяло на жена - 72-годишната Пенка Тодорова от Бузовград.

ДПС: Президентът да си подаде оставката, да даде пример

Ако президентът Росен Плевнелиев счита, че народните представители трябва да подадат оставка, защото няколко хиляди души им я искат, нека бъде така добър да даде пример, подавайки своята собствена. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов за "Дарик".

Терористи от Европа се обучават в Сирия

Броят на европейците, заминаващи за Сирия, за да се бият на страната на опозицията, расте непрекъснато. Повечето от тях са млади и дори малолетни, предаде радио „Голос России".

Чуждестранните наемници в Сирия са между 17 и 20 хиляди души. В по-голямата част става дума за граждани на съседни страни, но има и такива, които идват от по-далече, Броят на европейците, заминаващи за Сирия, за да се бият на страната на опозицията, расте непрекъснато. Повечето от тях са млади и дори малолетни, предаде радио „Голос России". Чуждестранните наемници в Сирия са между 17 и 20 хиляди души. В по-голямата част става дума за граждани на съседни страни, но има и такива, които идват от по-далече,

Над 2 млн. лв. приходи от нощувки в Благоевградско

174 средства за подслон и места за настаняване с над 10 легла, от които 144 са хотели, а  30 са места за краткосрочно настаняване (хижи, квартири, почивни станции, бунгала и ваканционни селища), са функционирали през септември  в Благоевградска област. Броят на стаите в тях е бил 5 799, а на леглата  -  12 278, съобщиха от Статистиката. В сравнение с предходния месец общият брой на функциониралите средства за подслон и места за настаняване се увеличава със  7.4%, а на леглата в тях - с 11.8%. Спрямо септември 2012 г. общият брой на средствата з...

Глобалното затопляне е започнало преди няколко хиляди години

Глобалното затопляне, свързано с човешката дейност, е започнало преди няколко хиляди години. Тази хипотеза се потвърждава от резултатите от проучване, публикувани в сп. "Сайънс". Логан Мичел от държавния университет в Корвалис, щата Орегон, САЩ , и колегите му сравнили съдържанието на метан в мехурчетата въздух, съхранени в ледени проби, взети в Гренландия и Западна Антарктида.

В Сирия се обучават терористи от Европа

Броят на европейците, заминаващи за Сирия, за да се бият на страната на опозицията, расте непрекъснато. Повечето от тях са млади и дори малолетни, предаде радио „Голос России Броят на европейците, заминаващи за Сирия, за да се бият на страната на опозицията, расте непрекъснато. Повечето от тях са млади и дори малолетни, предаде радио „Голос России". Чуждестранните наемници в Сирия са между 17 и 20 хиляди души. В по-голямата част става дума за граждани на съседни страни, но има и такива, които идват от по-далече,

2016 г. започва изграждането на седми реактор

До половин година трябва да е готов финансовия модел за изграждането на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй", съобщи пред БНР икономическият министър Драгомир Стойнев.По думите му предстои започването на преговори с американската енергийна компания "Уестингхауз" и при добро развитие на нещата, през 2016-а строителството може да започне.

Олимпийският огън се потопи и в езерото Байкал

/КРОСС/ След като излезе в открития космос, сега олимпийският огън преплува и най-дълбокото езеро в света - Байкалското. Водоустойчивата факла бе връчена на водолаз, който имаше за задача да стартира щафетата по предаването на огъня във вода. Пламъкът трябваше да бъде пренесен от общо трима души- местен спасител, телевизионна водеща и участник в организационния комитет на игрите в Сочи.  След като стигна сушата факлата отново трябваше да премине над езерото, но този път по въздух чрез специално оборудване.  Следващото изпитание пред символа на Олимпийските игри е да бъде качен на най-високия връх в Европа - Елбрус.

Гражданите също ще могат да обявяват фалит

Граждани, които нямат възможност да обслужват своите кредити ще могат да обявяват фалит. Тази идея лансираха депутатите от левицата Янаки Стоилов и Иван Иванов, както и техните колеги от ДПС Хамид Хамид и Четин Казак. Очаква се до три месеца предложението да се превърне в законопроект, заяви председателят на правната комисия в парламента Четин Казак.

Граждани ще могат да обявяват фалти едва след пълен анализ на реалното им финансово състояние, в рамките на който ще бъдат обстойно проучени техните доходи и задължения. Според депутатите от левицата и ДПС само така ще се спре масовата вълна от хора, които губят единственото си жилище, а борчовете им се прехвърлят върху техните наследници.

“Факт е , че има проблем в България, както навсякъде по света и в Европа със свръхзадлъжнялостта на много лица, на много граждани и има много случаи на абсолютна невазможност те да покриват своите задължения. Факт е, че в редица европейски държави има въведен подобен режим, подобен статут на граждански фалит и на личен”, заяви пред БНТ Четин Казак.

В новия закон внимателно ще се фиксират датите, от които човек обявява фалит, за да не може преди това да е продал имотите си и по този начин нарочно да завлече кредиторите. За да няма злоупотреби със статута на фалирал гражданин, имената на хората изпаднали във финансово затруднение, ще се записват в забранителен списък за взимане на нови кредити. Освен това за дълъг период от време те нямат право на фирмена търговска дейност. Според Четин Казак моделът е доказал своята жизненост в редица европейски страни:

“Трябва просто да се проучи този опит. Трябва да се види доколко той е приложим в България и ако се прецени, че това няма да създаде сериозни проблеми на кредитните институции въобще на стабилността на нашата банкова система, може да се помисли за взаимстване на този опит.”

Самите граждани все още се колебаят дали тази идея може да придобие формата на закон.

Истината е, че след 2008 г. почти всеки работещ българин е теглил някакъв кредит. С настъпването на световната икономическа криза обаче заемите у нас масово не се обслужват. Според статистиката на БНБ през първото шестмесечие на 2013 година лошите кредитити, по които не са правени вноски над 90 дни, са 17.1% от всички, отпуснати от банките./КРОСС/

 

 

“Репортери без граници” обявиха кампания “Сочи 2014: Сразяващите игри”

Сочи 2014 - Смразяващите игри - кампания за свободата на словото в Русия на "Репортери без граници"

Международната правозащитна организация “Репортери без граници” обяви, че започва информационна кампания в защита на свободната журналистика в Русия по повод наближаващата Олимпиада в Сочи.

Кампанията е озаглавена “Сочи 2014: Смразящите игри” и има за цел покрай зимната олимпиада да насочи вниманието на света върху потъпкването на свободата на словото в путинска Русия и многото случаи на убити заради работата си журналисти.

 ”След по-малко от три месеца ще бъдат открити Зимните олимпийски игри в Сочи. Тези Игри са уникални. Ще се проведат в страна, която не прилича на никоя друга по света”, пише организацията в анонс за кампанията. тя припомня, че от месец май 2012 г., когато Владимир Путин отново става президент на страната, в Русия са приети серия репресивни закони, задушаващи свободата на изразяване и информиране. 30 журналисти са загинали в Русия от 2000 година досега, като смъртта им има пряка връзка с работата им, припомнят “Репортери без граници”. Последният случай е убийството на журналиста от седмичника “Новое дело” Ахмеднаби Ахмеднабиев, застрелян на слизане от автомобила си в село в Кавказ на 9 юли 2013 г.

Статията "“Репортери без граници” обявиха кампания “Сочи 2014: Сразяващите игри”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Иран няма да се откаже от правата си в ядрената област

Водещи дипломати от „шесторката Водещи дипломати от „шесторката" по иранската програма посочиха, че преговорите в Женева са трудни, пише Бтв. Иран ще се противопостави на всяко прекомерно искане, което би я лишило от правата й в ядрената сфера. Това заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, който участва в Женева в преговорите по иранската ядрена програма, предаде

Тиери Анри тренира с Арсенал

"Артилеристите" потвърдиха, че Тиери Анри е започнал тренировки с тима, за да поддържа форма след края на сезона в МЛС, където играе за Ню Йорк Ред Булс.

Еврозоната е преодоляла най-тежката рецесия в история си, според Шойбле


Еврозоната преодоля най-тежката рецесия в своята история, каза финансовият министър на Германия Волфганг Шоюбле, цитиран от ИТАР-ТАСС. По неговите думи Испания и Ирландия постепенно преодоляват своите финансови трудности, което придава стабилност на единната европейска валута.

"Еврото е стабилно, на финансовите пазари вече не цари безпокойство. Кризата вече не заплашва да се разпространи към други държави от валутния съюз", обобщи Шойбле. По негова преценка успехите на Гърция в...

Нов грип – “Масачузетс” очакваме тази зима

Грипната епидемия може да ни връхлети в края на месец януари, смятат имунолози. Очаква се и нов грипен щам „Масачузетс”, който се смята за най-опасен за децата до 10-годишна възраст и възрастните хора. За тази година противогрипната ваксина съдържа щамовете на добре познатия ни свински грип и на новия “Масачузетс”.

Препоръчително е имунизацията да се извърши до края на ноември, напомнят специалистите. В Пловдив обаче все още в аптеките липсват ваксини. По информация от здравното министерство до седмица в мрежата ще бъдат пуснати поръчаните 50 хиляди опаковки,съобщава БНТ.

Безплатните ваксини в Пловдив са свършили само за три дни още в началото на октомври. Докато бъдат заредени аптеките, специалистите съветват да не се подценяват и алтернативните средства.

Препоръчва се използването на вит Ц. Според много автори употребата му може да доведе по-леко протичане на грипа.

Все още не е късно хората да се имунизират, тъй като за изработването на достатъчно антитела, които да ни предпазят от грипа е необходимо между 14 и 21 дни, напомнят лекари.

В разгара на епидемията специалистите съветват да се ограничат контактите и да се консумират повече сезонни плодове и зеленчуци./КРОСС/

 

 

Турция "отговори" на Египет с изгонване на посланика им

По-рано турския посланик бе принуден да напусне Кайро

Изграждане на VII блок на АЕЦ започва най-рано през 2016

Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при завръщането си от работното посещение в САЩ

Бащите от армията с право на отпуск или болнични за дете

В Народното събрание е внесена поправка в закона за отбраната, според който бащите, които са военнослужещи ще имат право на отпуск или болнични за дете, съобщава Би Ти Ви. Това би изравнило техните права с тези на майките. 

Съпругата на капитан Анатоли Емилов е починала, когато дъщеряим е била на 3. За да я отглежда, той се възползва от така В Народното събрание е внесена поправка в закона за отбраната, според който бащите, които са военнослужещи ще имат право на отпуск или болнични за дете, съобщава Би Ти Ви. Това би изравнило техните права с тези на майките. Съпругата на капитан Анатоли Емилов е починала, когато дъщеряим е била на 3. За да я отглежда, той се възползва от така

И гражданите ще могат да обявяват фалит?

Граждани, които нямат възможност да обслужват своите кредити ще могат да обявяват фалит. Тази идея лансираха депутатите от левицата Янаки Стоилов и Иван Иванов, както и техните колеги от ДПС Хамид Хамид и Четин Казак. Очаква се до три месеца предложението да се превърне в законопроект, заяви председателят на правната комисия в парламента Четин Казак.Граждани ще могат да обявяват фалти едва след пълен анализ на реалното им финансово състояние, в рамките на който ще бъдат обстойно проучени техните доходи и задължения. Според депутатите от левицата и ДПС само така ще се спре масовата вълна от хора, които губят единственото си жилище, а борчовете им се прехвърлят върху техните наследници. "Факт е , че има проблем в България, както навсякъде по света и в Европа със свръхзадлъжнялостта на м...

Нели Петрова открива изложба „Карай умно, спаси детски живот” във Варна

Изложба от рисунки на тема „Карай умно, спаси детски живот” ще бъде открита на 24 ноември /неделя/ от 11 ч. в зала 17 на Младежки дом-Варна. Творбите, които ще бъдат включени в експозицията, са дело на ученици. Над 200 деца участваха в конкурса за рисунки, организиран по повод Световния ден на загиналите при пътно-транспортни произшествия.

Ислямисти превзеха петролно находище в Сирия

Ислямистки бунтовници, сред които джихадисти от свързания с „Ал Кайда” Фронт „Ал Нусра”, поеха контрола върху едно от най-големите петролни полета в Сирия, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от АФП и „Ройтерс”. Бунтовниците са превзели петролното находище „Ал Омар” в провинция „Деир аз Зур” след сражения, водени през нощта. В края на ноември миналата година бунтовниците бяха превзели същото петролното поле, но правителствените сили си върнаха контрола. Бунтовниците поеха контрола върху няколко петролни находища в източната част на Сирия. Групи, действащи в тези територии под бунтовнически контрол, започнаха да произвеждат петрол, който продават на черния пазар. Производството на петрол, основно предназначен за вътрешно потребление, възлизаше на около 400 000 барела на ден преди наложените от САЩ и ЕС санкции през 2011 г. срещу режима на Башар Асад. Сега производството възлиза на едва 10% от нивото му преди избухването на бунта срещу режима на Асад през март 2011 г. Междувременно директорът на Сирийския център за наблюдение на правата на човека Рами Абдул Рахман съобщи, че в контролирания от опозицията район на Алепо военни самолети на режима атакували бунтовнически позиции, но пропуснали целта си и обстреляли зеленчуков пазар, убивайки 14 души. При друга въздушна акция в град Ал Баб близо до Алепо вчера бяха убити 15 души, добави Абдул Рахман.

Моторист загина на Е-79

Младият мъж се е ударил в мантинела

    


Община Плевен продава блок на 16 етажа за 825 000 лв


Община Плевен ще предложи за продажба на по-ниска цена 16-етажен жилищен блок със 115 апартамента в ж.к. "Сторгозия". Предложение предстои да бъде разгледано от общинския съвет.

Блокът на ул."Тотлебен" 33 бе обявен на търг в края на септември с пазарна оценка 876 400 лв., но купувачи не се явиха. Новата оценка е 825 000 лв.
 
Общината извади предишните наематели от сградата, тъй като не полагаха грижи за стопанисването й. Назначената комисия установи, че носещата...

Цветан Цветанов раздаде десетки членски карти на работен семинар на ПП ГЕРБ в Бургас

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов раздаде десетки карти на членове на партията от област Бургас. Това се случи след откриването на двудневния работен семинар на структурата на ПП ГЕРБ-Бургас, който се провежда в конферентната зала на хотел „Плаза” в кв. Сарафово. Членски карти бяха раздадени на участници в конференцията от всяка една община в областта в присъствието на областния председател на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев, депутатите от групата на партията, кметове, съобщиха от пресцентъра на ТЕРБ в Бургас.

„Всяка седмица организираме семинари и с ядрата на нашите структури. На тези срещи си казваме реалните проблеми и обсъждаме всички предпоставки за подобряване на работата ни. Партията минава през изключителен период на своето съществуване, когато си в опозиция виждаш кой е бил искрен в намеренията си. ПП ГЕРБ е единствената партия, която води реален политически живот,едно от най-важните неща е да изразим своята подкрепа към кметовете, които са от ГЕРБ. Атаките, които има в момента към нас, ще бъдат много по-интензивни с следващите месеци, защото предстоят евроизбори, така важни за държавата и регионите. В момента мотивът на Тройната коалиция е как да е задържат по-дълго на власт, без да се интересуват от бъдещето на страната ни и предстоящия програмен период. Днешното управление, колкото по-бързо си замине, толкова по-добре за бъдещето на страната ни”, заяви Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов обсъди и проведения митинг на БСП и ДПС в столицата. „По време на съвместния митинг между БСП и ДПС всички видяхме целувката, която бе направена публично между два политически обекта. В тази ситуация много от редовите членове на ДПС и БСП са сериозно объркани. Тук се вижда разликата с митинга на ГЕРБ. Управляващите са още по-стресирани и не са предполагали, че една партия може да направи такъв митинг. Всички вие работите изключително активно заедно с депутатите на ГЕРБ-Бургас. Няма човек, който да не е работил за партията и да не е допринесъл. За нас е важно всеки един избирател да има своята гражданска позиция и да гласува”, коментира Цветан Цветанов.

Той заяви категоричната позиция на партията за незабавни предсрочни избори. „Протестите в България продължават над 160 дни. Кажете ми кога сме издирвали протестиращите през февруари месец или сме записвали личните им карти, както се случва днес в София, тази полицейщина, която се шири. За бизнеса и икономиката на една държава е важно да има стабилност. Новите избори са необходими, за да продължи развитието на България и работата на кметовете ни, които сега са пресирани. да продължи. Бургаска област е сред атрактивна общини, а развитието на всяка община минава през европейско финансиране, което може да бъде изгубено през следващия програмен период заради управлението на Тройната коалиция”, сподели зам.-председателя на ГЕРБ.

Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев също поздрави всички присъстващи и им благодари за активното участие на митинга в Пловдив, в което структурата на ГЕРБ-Бургас се включи с над 700 човека. „Всички хора, които се събраха в Пловдив показаха желание на хората за промяна в България. Днес сме се събрали над 200 човека на двудневния Изключително благодаря на г-н Цветан Цветанов, който винаги се е отзовавал на всички събития и въпроси.

Кметът на Бургас Димитър Николов сподели, че подобни семинари са, на които се обсъждат актуални въпроси и проблеми, са необходими. „Надявам се България да бъде водеща страна по отношение на усвояването на евросредства и да продължава своето развитие”, заяви той.

 

Депутат от ДПС: Фокусът трябва да е върху бюджета, а не върху фалшивите протести

Вниманието на парламента трябва да бъде обърнато към процедурата за приемането на държавния бюджет за 2014 г., заедно с бюджета за общественото осигуряване и бюджета на здравната каса. Това каза за Фокус Хамид Хамид, народен представител от ДПС. 

Той отбеляза, че това е пакет от три закона, които са най-важни за всяко управление и вместо с него Вниманието на парламента трябва да бъде обърнато към процедурата за приемането на държавния бюджет за 2014 г., заедно с бюджета за общественото осигуряване и бюджета на здравната каса. Това каза за Фокус Хамид Хамид, народен представител от ДПС. Той отбеляза, че това е пакет от три закона, които са най-важни за всяко управление и вместо с него

16 души може да са останали под срутилия се супермаркет в Рига

До 16 души може да остават под развалините на срутилия се в Рига супермаркет, заяви кметът на града Нил Ушаков, съобщи Фокус.

По последни данни, в резултат на срутването на покрива и стената в супермаркета в латвийската столица са загинали 52-ма души, а 40 са ранени, от които 29 са в критично състояние.
До 16 души може да остават под развалините на срутилия се в Рига супермаркет, заяви кметът на града Нил Ушаков, съобщи Фокус. По последни данни, в резултат на срутването на покрива и стената в супермаркета в латвийската столица са загинали 52-ма души, а 40 са ранени, от които 29 са в критично състояние.

Истина или лъжа: Орлин Горанов си пуска мустаци заради роля в "Сатирата"

Орлин Горанов си пуска мустак, пише жълтата преса. Певецът се решил на промяната заради ролята си в лекарския спектакъл Орлин Горанов си пуска мустак, пише жълтата преса. Певецът се решил на промяната заради ролята си в лекарския спектакъл "Операцията", чиято премиера в Сатирата е на 30 ноември. Потърсихме Орлин Горанов и ето какво каза той. Лъжа е. На този етап нямам такива намерения", каза през смях Орлин Горанов. "С този хубав грим на Коклин не би имало

В сряда: Протестът само на 25 м от депутатите

Протестът в сряда ще се приближи както никога досега до депутатите. Недоволните от правителството ще бъдат едва на 25 м от входа на Народното събрание – в градинката между полицейската будка на парламента и храм-паметника „Св. Ал. Невски”.

Ранобудните студенти от ВТУ с отворено писмо до протестиращите граждани на В. Търново

Обръщание към всички протестиращи граждани  във Велико Търново разпространиха Ранобудните студенти от ВТУ. В него те изказват безкрайната си благодарност за подкрепата и вярата. "Днес може да сме по-малобройни, но будни хора! А утре ще сме много и по-силни! Ние сме тези, които ще събудят обществото и ще кажат: “Повече така не може!”. Знаем, че вие ни подкрепяте и ще продължите да го правите, а ние ще продължим да поставяме нашите искания пред политиците. Ще продължим да търсим отговорност от виновните лица за престъпния т. нар. “преход” и...

Катар домакинства Световното по футбол през 2022 г. заради Германия и Франция

Берлин и Париж са оказали натиск за избора на емирството заради икономически интереси

    


Роби Уилямс поема към 40-те на кораб и с нов албум

Има няколко начина, по които може да измамиш времето. Ако си поп идол на цяло едно поколение, няма да чакаш годините да оставят отпечатъка си върху теб. Вместо това ти ще оставиш своята следа върху годините. Ако освен звезда си и Роби Уилямс,  следите ти няма да се побират в петолинието.  Ще се качиш на борда на кораб, ще плаваш из улиците на Лос Има няколко начина, по които може да измамиш времето. Ако си поп идол на цяло едно поколение, няма да чакаш годините да оставят отпечатъка си върху теб. Вместо това ти ще оставиш своята следа върху годините. Ако освен звезда си и Роби Уилямс, следите ти няма да се побират в петолинието. Ще се качиш на борда на кораб, ще плаваш из улиците на Лос

Шофьорът на Сумиста: Винаги се е хвалел, че има познати във всички партии

Бившият шофьор на Петър Стоянов-Сумиста и жена му, който е важен свидетел по делото срешу „Килърите", каза че Сумиста иска да изкара себе си политически затворник. 

"Каква политика има тук. От коя партия са тези хора. Петър Стоянов винаги се е хвалел, че има познати във всички партии. Парадираше с това", каза Боян Джамалов пред Нова Бившият шофьор на Петър Стоянов-Сумиста и жена му, който е важен свидетел по делото срешу „Килърите", каза че Сумиста иска да изкара себе си политически затворник. "Каква политика има тук. От коя партия са тези хора. Петър Стоянов винаги се е хвалел, че има познати във всички партии. Парадираше с това", каза Боян Джамалов пред Нова

Страхил Ангелов: Поканата ми за Сирия е от Хасковската търговска палата

Поканата до Страхил Ангелов за посещение в Сирия

Поканата ми за посещение в Сирия не е по инициатива на “Атака”, а дойде от Хасковската търговско-промишлена палата.

Това заяви пред OFFNews депутатът от БСП Страхил Ангелов по повод широко коментираната визита на български народни представители в Дамаск, планирана на 7 декември. Като доказателство за думите си Ангелов ни показа поканата, която е получил на 20 ноември.

От документа става ясно, че е поканата е изпратена лично до Страхил Ангелов в качеството му на председател на парламентарната група за приятелство със Сирия и е за участие в бизнес делегация до Дамаск. Визитата трябва да се осъществи на 7-10 декември. Делегацията заминава за Сирия по инициатива на сирийския министър на икономиката и се осъществява със съдействието на посланика на страната у нас.

Хасковската търговска палата се обръща към Ангелов с молба да се включи в групата, за да “подкрепи усилията на българския бизнес за развитие на двустранните икономически отношения”.

В писмото не се споменава с инициативата да са партия “Атака” или нейният лидер Волен Сидеров, нито дали са поканени други депутати.

По информация на OFFNews Сидеров не е бил поканен.

 

Статията "Страхил Ангелов: Поканата ми за Сирия е от Хасковската търговска палата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пепеляшка е родена по нашите земи

Има неща на този свят, чиято коварна цел е да убиват всичко детско в нас. Този материал е именно такъв, затова ако сте вдетинен идиот на средна възраст, тутакси престанете да четете по-нататък.
За останалите - голата истина: приказките не са това, което са. В оригиналните си варианти историите за деца имат мрачен и зловещ финал... Има неща на този свят, чиято коварна цел е да убиват всичко детско в нас. Този материал е именно такъв, затова ако сте вдетинен идиот на средна възраст, тутакси престанете да четете по-нататък. За останалите - голата истина: приказките не са това, което са. В оригиналните си варианти историите за деца имат мрачен и зловещ финал...

Айтор де Мендисабал: България е люлката на европейската култура

България е люлката на западната култура. Това обяви в предаването „Под лупа”, един от най-известните европейски скулптори Айтор де Мендисабал. Според него има много български градове, които заслужават да бъдат европейска столица на културата през 2019 година .

Обръщение в подкрепа на ядреното бъдеще на България

Подкрепяме българското правителство в решението да построи 7- ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ с американска технология и с участието на американски капитали.

България е люлката на западната култура

/КРОСС/ България е люлката на западната култура, според един от най-известните европейски скулптори Айтор де Мендисабал.   "Вие сте люлката на една голяма солидна основа на културата, която е повлияла както за развитието на западната култура, така и на гръцката, благодарение на всички митове, които са се родили тук по тези земи", заяви Мендисабал пред телевизия "Европа".  По негови думи в страната ни има много градове, които заслужават да бъдат европейска столица на културата през 2019 г. Творецът е в България, за да представи поредната си изложба.  Айтор де Мендисабал участва в многобройни изложби в почти всички европейски страни. Заради творческата си кариера е удостоен с много отличия, между които Първа награда на гр. Сан Себастиан и Наградата на гр. Делфт (Холандия). А до 20 декември любителите на изкуството ще могат да се насладят на творбите му в галерия „Индустрилана".  

Шофьорът на Сумиста: "Килърите" искат да се изкарат политически затворници

Бившият шофьор на Петър Стоянов-Сумиста и жена му, който е важен свидетел по делото срешу „Килърите Бившият шофьор на Петър Стоянов-Сумиста и жена му, който е важен свидетел по делото срешу „Килърите", каза че Сумиста иска да изкара себе си политически затворник. "Каква политика има тук. От коя партия са тези хора. Петър Стоянов винаги се е хвалел, че има познати във всички партии. Парадираше с това", каза Боян Джамалов пред Нова

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване