Извличат RSA ключове по шума от компютъра

/КРОСС/ Много компютри издават високочестотен шум, в резултат на вибрациите на някои електронни компоненти. Тези звукови колебания могат да съдържат информация за изпълняваните програми.В частност звукът дава информация за математическите изчисления, свързани с кодирането на данните. Израелски специалисти твърдят, че могат да извлекат ключовете за кодиращия алгоритъм RSA, като анализират шума от работата на компютъра.Изследването на учените от Института Вайцман има особена тежест, тъй като един от авторите, Ади Шамир, е разработчик на алгоритъма RSA. В екипа влизат още Даниел Дженкин и Еран Тромър. Преди десет години Шамир и Тромър заявиха, че когато изчислителната система декодира информация, тя издава определен шум, който е различен в зависимост от използваните ключове.Човешкото ухо, разбира се, не може да улови тези звукови колебания. В миналото, с помощта на специална апаратура учените успели да определят времето за дешифриране, но това не им помогнало да се доберат до ключовете.Извличането на ключа в реални условия е доста трудна задача, тъй като изисква изпълнение на редица условия и сложни действия. Така например, необходимо е имейл програмата, инсталирана на следения компютър, автоматично да открива кодираните с помощта на RSA съобщения. Важно е също така ключът да не е защитен с парола, т.е. системата да може да декодира няколко съобщения подред, без намеса на потребителя.На второ място, декодирането е възможно при използване на софтуер GnuPG версия 1.4.x

Коледарско надиграване в Ямбол

Най-добрите куди, които ще се представят на националния коледарски празник Ямбол 2013 ще бъдат избрани днес и утре на специално за целта надиграване. Празникът се пренася в двете „стари махали” на Ямбол – кв. „Каргон” и Първи градски район („Баира”), които са автентични носители на традицията на танцуващите коледари. Днес от 18.00 часа в двора на Етнографския комплекс в кв. „Каргон” ще се надиграват кудите от най-стария ямболски квартал. На 22 декември, от 11.00 часа, в двора на ОУ ”Д-р Петър Берон” ще бъде представянето на танцуващите коледарс...

Костов: Избори 2013 дадоха надежда, но бяха некачествени

Иван Костов

Парламентарните избори през май са събитието на 2013 г., но не изпълниха функциите си, смята бившият лидер на ДСБ Иван Костов.

„Изборите са най-мощното средство в условията на демокрация, за да се стабилизира една държава, защото те дават доверие и институциите се прераждат чрез изборите и надеждите се концентрират в новосдобилите се с доверие хора и институции“, каза пред „Дарик“ Иван Костов.

Той обаче подчерта, че вотът през май не е успял да изпълни функциите си и за това свидетелства нестабилната политическа обстановка, която продължи и след изборите.

Според Костов общественото доверие към институции като Народното събрание и Министерски съвет е на критично ниско ниво. По думите му държавата на практика се управлява без доверие.

“Това означава първо, политици, които се боят от ролята, която са поели; второ, администрация, която по никакъв начин не може да бъде дисциплинирана да взема решения и отговорност за тях. Отчайваща история”, каза експредседателят на ДСБ.

Костов подчерта, че демонстрациите в страната са символ именно на липсата на доверие. По думите му те показват, че българите желаят коренно да променят властта.

„Българите искат да излязат едно на едно с властта, искат да я контролират. Знаят, че могат да я контролират на базата на електронните възможности на епохата – интернет, свободата на комуникиране и на информацията. Те искат директно да упражняват този контрол, тя да е отчетна пред тях, искат да я виждат наистина загрижена, а не обслужваща себе си“, коментира Иван Костов.

Статията "Костов: Избори 2013 дадоха надежда, но бяха некачествени" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Фиксинг на БНБ за събота, 21 декември

Валутните курсове на БНБ за 21 декември в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. в петък (27 декември) са:   ...

Волен Сидеров: Тези, които се занимават с мен по долен начин, са лош човешки материал


"Тези, които в момента по долен начин се занимават с мен, са лош човешки материал", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в обзорното предаване "Годината" на Дарик радио.

Той отказа да коментира снимките, които бяха публикувани в различни сайтове през последните две седмици. "Не коментирам анонимни снимки, сигналчета и опити за компроматчета и т.н. Нямам угризения. Всичко това се случва, защото настъпихме много здрави интереси през тази година", каза Сидеров. Добави, че е бил на...

15-годишен тенисист издъхна на корта

/КРОСС/ 15-годишен индонезийски тенисист почина по време на мач. Прайоджа Ачмади се е сгромолясъл на корта и повече не е дошъл в съзнание. Преди седмица момчето е спечелило първата титла в кариерата си, спечелвайки турнир в Бруней и се е изкачил на 1272-о място в класацията за младежи на Международната тенис асоциация.Организаторите на фаталния за Ачмади турнир признават, че първоначално не са приели насериозно ситуацията и не са предприели необходимите мерки.

Местан: Надявам се 2013-а да е годината на последния месия в политиката ни

Много искам 2013-а да сe запомни като годината, в която си отива последният месия, защото политиката ни не се нуждае от месии, нуждае се от много повече нормалност. Това заяви в предаването „Годината" по Дарик лидерът на ДПС Лютви Местан.

Няма пречки за строежа на завода за боклука в София

Няма пречки за строежа на завода за боклука на София и договорът ще бъде подписан до края на годината. Това стана ясно от изявления на столичния кмет Йорданка Фандъкова и на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова.   Европейската комисия е дала зелена светлина на завода за отпадъци, съобщи първа Фандъкова. Столична община е получила отговор от Брюксел по повод жалби, свързани с процедурата за избора на гръцкото обединение "Актор-Хелектор" в петък вечерта. В него е посочено, че всички съмнения по отношение на референциите на изпълнителя са изчистени, каза Фандъкова. По думите й в писмото се посочва още, че не са установени нарушения на европейското законодателство.   Столичният кмет заяви, че очаква днес да получи и становището на Министерство на околната среда. Веднага след това договорът ще бъде подписан, имаме готовност, каза Фандъкова.   Малко по-късно министърът на околната среда Искра Михайлова заяви пред БТА, че "проектът за завода за отпадъци в София няма да бъде загубен и ще има сключен договор до края на годината, за което има положителни сигнали от страна на ЕК".   На свой ред Фандъкова благодари на Европейската комисия за, че в много кратък срок е успяла да разгледат всички обстоятелства и да изпратят отговор, както и на Министерство на околната среда и водите и лично на министър Михайлова за бързата й реакция.   Заводът за боклука на София е последния етап от проекта за изграждане на интегрираната система за битовите отпадъци. Той се финансира със средства от оперативна програма "Околна среда" и трябва да бъде изпълнен за 19 месеца след подписването на договора. Стойността на съоръжението е близо 200 млн. лв.   Преди една година беше построено депото в местността "Садината", което в момента е в пробна експлоатация. Готова е и компостиращата инсталация в местността "Хан Богров" край София.  

Брюксел даде зелена светлина на завода за отпадъци на София

Европейската комисия е дала зелена светлина на завода за отпадъци на София и договорът с избрания изпълнител може да бъде подписан до края на годината. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.   Столична община е получила отговор от Брюксел по повод жалби, свързани с процедурата за избора на гръцкото обединение "Актор-Хелектор" в петък вечерта. В него е посочено, че всички съмнения по отношение на референциите на изпълнителя са изчистени, каза Фандъкова. По думите й в писмото се посочва още, че не са установени нарушения на европейското законодателство.   Столичният кмет заяви, че очаква днес да получи и становището на Министерство на околната среда. Веднага след това договорът ще бъде подписан, имаме готовност, каза Фандъкова.   Тя благодари на Европейската комисия за, че в много кратък срок е успяла да разгледат всички обстоятелства и да изпратят отговор, както и на Министерство на околната среда и водите и лично на министър Искра Михайлова за бързата й реакция.   Заводът за боклука на София е последния етап от проекта за изграждане на интегрираната система за битовите отпадъци. Той се финансира със средства от оперативна програма "Околна среда" и трябва да бъде изпълнен за 19 месеца след подписването на договора. Стойността на съоръжението е близо 200 млн. лв.   Преди една година беше построено депото в местността "Садината", което в момента е в пробна експлоатация. Готова е и компостиращата инсталация в местността "Хан Богров" край София.

Астронавти извършват поправка на МКС в открития космос

Двама от шестте астронавти в Международната космическа станция (МКС) излязоха в открития космос, за да извършат спешен ремонт на една от системите на станцията, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Операцията, започнала в 12,01 ч по Гринуич (14,01 ч българско време) се предава пряко по телевизионния канал на американската космическа агенция НАСА. Астронавтите ще прекарат в открития космос 6 часа и половина и ще се опитат да заменят повредена помпа в една от двете охладителни системи на МКС, посочва БТА. Подобна операция е прав...

И победителите от играта "47 ронини" са...


Вече са ясни победителите в играта на "Дневник" и "Форум Филм България", посветена на филма "47 ронини" с Киану Рийвс. Печелившите бяха изтеглени между 269 потребителски имена, някои от които се повтаряха, защото са дали правилни отговори и в двете нива.

20 двойни билета за кинопрожекции на базирания на японска легенда филм печелят потребителите letza, zoti, vladicar, nikola7203, ivodi, masterjedinhg, sonia.todorova, lubomira, rumensokolov, ssvk, vassil_konov, dkpavlov,...

Разчетете правилно езика на тялото

Децата винаги имат нещо за казване и в повечето случаи това трябва да стане бързо и веднага. Обикновено те са много емоционални в речта си, често думите са придружени от много жестове, в които може да разчетете неизречени послания. Експертките по общуване Шерил и Карълайн Ебърли открояват някои от тях:

Скръстването на ръцете върху гърдите - това Децата винаги имат нещо за казване и в повечето случаи това трябва да стане бързо и веднага. Обикновено те са много емоционални в речта си, често думите са придружени от много жестове, в които може да разчетете неизречени послания. Експертките по общуване Шерил и Карълайн Ебърли открояват някои от тях: Скръстването на ръцете върху гърдите - това

Недоверието в обществото ни избива в тежка политическа криза, заяви Радан Кънев

Реформаторският блок вече съществува като политическа сила и той е повече от коалиция и по-малко от единна партия, става дума за постоянен политически съюз. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в „Годината" по Дарик. Лицето на съюза ще бъде политик, който ще изберем, допълни той. По силата на нашето споразумение ще е този, който каже изпълнителният съвет, допълни той. В споразумението пише, че пътят ни е към обща партия. Не си поставяме срокове, отговори Кънев на въпрос дали ще стана единна партия. "Не си поставяме срокове. Искам да подчертая,...

Български орден трогна пратеника на Ватикана у нас

Песента на Паша Христова „Една българска роза"

ГЕРБ зарадва социално слаби близнаци

Народният представител Евгени Стоев направи малко по-уютна Коледата на две деца – 14-годишните близнаци Лора и Виктор Колеви от великотърновското село Шемшево. Историята на брата и сестрата, описана в местна медия, трогна Стоев и колегите му. От години менюто на двете сирачета включва само боб, зеле и картофи. Откакто баща им е починал Лора и Виктор живеят с майка си и баба си. През зимата обитават една единствена стая в стара наследствена къщичка, четиримата дори спят на едно легло. Въпреки крайната мизерия, в която растат, момичето и момчето ...

Сидеров за скандалните снимки: Анонимни са и са опит за компромати

"Да излезе човек, който да каже кой ги е правил. Анонимни са и са опит за компромати" Това каза пред „Дарик“ лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод скандалните снимки, които обиколиха медиите. 
"Ние първи поставихме въпроса за енергетиката и ударихме зелената мафия. С новата поправка им отрязахме 20% Тези кръгове няма да се поколебаят, ... "Да излезе човек, който да каже кой ги е правил. Анонимни са и са опит за компромати" Това каза пред „Дарик“ лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод скандалните снимки, които обиколиха медиите. "Ние първи поставихме въпроса за енергетиката и ударихме зелената мафия. С новата поправка им отрязахме 20% Тези кръгове няма да се поколебаят, ...

Конфискуват незаконни елхички и сурвакници из страната

Горски инспектори конфискуваха 132 незаконни коледни дръвчета, съобщиха от агенцията по горите.

Йотова: Борбата с бедността ще бъде основното ни послание на предстоящите евроизбори

София /КРОСС/ Едно от основните ни послания по време на кампанията и в последващата ни работа като социалистическа партия е борбата с бедността, която наистина взе застрашителни размери. Тя включва всичко - новите работни места, икономическият растеж, реиндустриализацията на Европа, в политиките на европейските институции да застане човекът, а не това как да запазим богатствата на банките и финансовите институции. Това заяви евродепутатът Илияна Йотова днес на пресконференция след провелото се заседание на НС на БСП. Тя представи дейността на българските евродепутати от левицата през този мандат и очерта политиките, които са били следвани от представителите на групата на социалистите и демократите. Йотова подчерта няколко пробива, които са били направени. На първо място тя посочи извоюваната политика за европейската гаранция за младежка заетост. Евродепутатът припомни, че когато преди няколко години Сергей Станишев, преди да е титуляр на ПЕС, е лансирал тази идея, мнозина са били скептици, дори и в парламентарната група, че това някога ще бъде прието от ЕНП и съвета на мин.-председателите и президентите на Европа. "Кампанията, която предприе ПЕС очевидно беше много успешна, както и действията, които предприехме в ЕП, защото през следващите две години ще има 6 млрд. евро за разпределяне между европейските страни за младежка заетост", каза още Йотова

Слаб е трафикът през ГКПП по българо-гръцката граница

На пунктовете са пуснати допълнителни трасета

    


Орешарски: Годината започна с отчаяние, приключва с лъч надежда

Годината започна с отчаяние, а в края й картината изглежда една идея по-добра. Оптимистичното обобщение дойде от министър-председателя Пламен Орешарски по време на пресконференция след последното заседание на министрите за тази година.

Попитан за това какъв е най-големият коледен подарък към гражданите, той отговори, че те не го познават като Дя Годината започна с отчаяние, а в края й картината изглежда една идея по-добра. Оптимистичното обобщение дойде от министър-председателя Пламен Орешарски по време на пресконференция след последното заседание на министрите за тази година. Попитан за това какъв е най-големият коледен подарък към гражданите, той отговори, че те не го познават като Дя

"Синьо единство" каза "сбогом" на Реформаторите

София /КРОСС/ "Синьо единство" си тръгва от Реформаторския блок. Партията мигновено ще отдели всички свои представители от структурите на Реформаторския блок.Основният мотив за решението е, че проектът Реформаторски блок е имал много различен първоначален фокус и идея, с които обаче по пътя се е разделил."От тук нататък ние ще разглеждаме Реформаторския блок като конкуренти", обяви на пресконференция след заседанието председателят на партията Христо Панчугов.Сините си поставят нов път вдясно, който ще извървят в името на България.Смятаме, че е възможно и друг път към дясно представителство, обяви на пресконференция след заседанието председателят на партията Христо Панчугов. Формацията продължава да подкрепя платформата на блока и изготвените пакети от мерки в областта на икономиката и правосъдието."Другият път е да се откажем от правенето на коалиции на всяка цена, които да се разпадат, да се откажем от партийната си гордост", каза още Панчугов. И добави, че партията ще се яви на следващите избори, а дали самостоятелно, или в коалиция, ще се реши на заседание на националната конференция в края на януари. "Просто отказваме да влезем в нещо, което още не е създадено", допълни Панчугов.До този момент обаче коалицията на "Синьо единство" с основната опозиция ГЕРБ остава невъзможна. "Нашият път с ГЕРБ до този момент никога не е бил общ", напомни Панчуков

Ердоган заплаши посланици с изгонване

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заплаши да експулсира чуждестранни дипломати, участващи в "провокативни действия" на фона на разследването за корупция, която разтърси неговото правителство, съобщава Стандарт Нюз. Посланикът на САЩ Франсис Ричиардионе пресича линията на дипломацията и заплашва Турция, според коментарите в Twitter от Салих Капусуз, заместник-председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието и шеф на връзките с обществеността. В реч в Самсун Ердоган каза, че "в последните дни много странно посланици се оказаха въвлечени в някои провокационни действия." "Призовавам ги да си гледат своята работа. Ако излезете от границите на своите задължения, това може да се разпространи в сферата на правомощията на правителствата. В такъв сл...

Имигрантският поток у нас бе сведен до нула , твърди депутат от БСП

Имигрантския поток е сведен до нула, а същевременно „държавата е в абсолютна готовност да приема и следващи бежански вълни”. Това обяви депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов след заседанието на Националния съвет на БСП в събота, предаде БТВ. „Въпросът за бежанската вълна беше особено актуален, на моменти остър, в българското общество, но за чест на правителството, към днешна дата ние имаме практически нулево преминаване на българо-турската граница там, където беше най-ефективно действието на граничните власти и действията като цяло на държавата”, отбеляза Мерджанов. Той изтъкна, че през последните месеци е имало „множество спекулации” около справянето с бежанския проблем, определен като „провал&a...

Мариана Георгиева разбира нещата в дълбочина, смята Илиана Раева


Очаровани сме от замаха и прецизността, с които работи спортният министър проф. (Мариана) Георгиева, заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Изказването й е цитирано в съобщение от сайта на спортното министерство след проведените срещи между министъра и ръководствата на олимпийските федерации около новите договори за 2014 г.

"Сама видях и се убедих, че тя разбира нещата, за които говорим, в тяхната дълбочина, а това е показател,...

Коледна игра: резултатите

Над 60 щури и весели пожелания се състезаваха в коледната игра на GRReporter

прочети повече

Нова ясла за 100 деца отвори врати в квартал „Владислав Варненчик”

Нова детска ясла за 100 деца в квартал „Владислав Варненчик” отвори врати в навечерието на най-светлите празници през годината – Коледа и Нова година. Днес кметът Иван Портних официално преряза лентата на детското заведение. „Няма как да не се чувства развълнуван човек в такъв момент – откриваме нова детска ясла „Мечо Пух“ и както е казал Мечо Пух - „колкото повече - толкова повече”! Затова да си пожелаем още повече деца и още повече ясли и детски градини за тях, защото те са нашето бъдещето”, заяви кметът.

Борисов: Йовев е най-успешният министър в правителството на Орешарски

Лидерът на партия ГЕРБ и бивш премиер на страната Бойко Борисов в предаването "Годината" на Дарик Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, в студиото на "Годината".Три пъти "Политик на годината" - 2005 г., 2007 г., 2008 г., максимумът, затова не сте бил след това в номинациите. Сега става "Политик на годината" протестиращият човек, а протестите - "Събитие на годината". За какво свидетелстват протестите през 2013-а според вас?Много би могло да се говори. Макар че, както и преди малко споделих, и личности има, които и ...

До края на януари трябва да решим въпроса с храната за бежанците

Държавата трябва да осигури минимума за бежанците, каза Йовчев

    


Лютви Местан: Евроизборите ще покажат доколко е легитимна властта на кабинета


Няма смисъл да мерим политическата си тежест с митинги и контрамитинги, протести и конпрапротести. Изборите за Европейски парламент ще имат пряко вътрешнополитическо измерение, те ще покажат доколко реално легитимна е властта на кабинета "Орешарски", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в обзорното предаване "Годината" на Дарик радио.

По думите му, ако двете партии, които стоят зад кабинета "Орешарски", спечелят тези европейски избори, това би означавало категорично прелегитимиране на...

"Синьо единство" няма да подпише с реформаторите

Няма обаче да се търси сътрудничество и с ГЕРБ

"Синьо единство" няма да подпише с рефомкаторите

Няма обаче да се търси сътрудничество и с ГЕРБ

Сидеров: Тези, които сега се занимават с мен, са лош човешки материал

/КРОСС/ Протестите през 2013 година свидетелстват за това, че има доста пари, които се дават, за да се имитират протести, защото голяма част от тези протести бяха платени. Появиха се вече и професионални, платени протестиращи. Това заяви пред Дарик лидерът на „Атака" Волен Сидеров."Появиха се професионални протестиращи, които за 100 лева излизат със семейството, за 1000 лева нападат полицай. Това са тарифите", каза Сидеров.Ако говорим за протестите от февруари, довели до предсрочни избори, то тогава имаше ясни искания. „Атака" не е участвала в тях, защото ние имахме конкретни искания, каза лидерът на партията.„Във февруарските протести имаше осъзнатост, а сега няма", каза той.Относно снимките, които се появиха за Волен Сидеров, той заяви, че е бил на много места, но не е бил на държавни разноски и допълни, че не знае кой ги е направил. „Не коментирам анонимни снимки, компроматчета и т.н. Всичко това се случва, защото засегнахме много интереси тази година", допълни още Сидеров.Тези, които в момента по долен начин се занимават с мен, са лош човешки материал, заяви Сидеров по повод компроматите, появили се за него.   Снимка: Булфото, всички права запазени

Сидеров за скандалните снимки: Да излезе човек, който да каже кой ги е правил

"Да излезе човек, който да каже кой ги е правил. Анонимни са и са опит за компромати" Това каза пред „Дарик“ лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод скандалните снимки, които обиколиха медиите. "Ние първи поставихме въпроса за енергетиката и ударихме зелената мафия. С новата поправка им отрязахме 20% Тези кръгове няма да се поколебаят, ...

Мисия Абисиния - Българска грижа за египетския лешояд

Две години след последната експедиция на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) отново насочихме поглед към Черния континент. Този път, обаче, причината не бяха само нашите любими птици – лешоядите. В течение на дългогодишната ни работа в природозащитния сектор все по-ясно започнахме да виждаме корените на проблемите, с които се ... Две години след последната експедиция на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) отново насочихме поглед към Черния континент. Този път, обаче, причината не бяха само нашите любими птици – лешоядите. В течение на дългогодишната ни работа в природозащитния сектор все по-ясно започнахме да виждаме корените на проблемите, с които се ...

Бареков учредява партия на 25 януари, 480 влязоха в Инициативния комитет

Във Велико Търново бе учреден Инициативен комитет за създаване на политическа партия, в основата на която стои Гражданското движение на Николай Бареков “България без цензура”. В учредителното събрание участваха 480 души, които се събраха в емблематичната сграда на Музей “Възраждане и учредително събрание”. За председател на Инициативния комитет е избран Николай Бареков. Той обяви, че самата партия ще бъде учредена на 25 януари в София. Предстои да бъде избрано име на новата политическа формация, но то ще се различава от това на гражданското дви...

Слънце и слаб вятър утре

През нощта ще е ясно. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен северозападен вятър. Минималните температури сутринта ще са между -3° и 2°, в София около -2°. Утре ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще се задържа само над най-източните райони от страната. Вятърът ще бъде слаб. Такава е прогнозата на Националния институт по През нощта ще е ясно. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен северозападен вятър. Минималните температури сутринта ще са между -3° и 2°, в София около -2°. Утре ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще се задържа само над най-източните райони от страната. Вятърът ще бъде слаб. Такава е прогнозата на Националния институт по

Михаил Миков обеща проверка на сметките за ток на НС

Председателят на Народното събрание Михаил Миков обеща в предаването „Годината" на Дарик, че ще бъде направена проверка защо сметките за ток на институцията нарастват, след като беше обявено, че цената спада. Миков беше провокиран от гостуващия преди него Бойко Борисов, който повдигна темата.

„Ще направим една проверка откъде идва това", обеща М Председателят на Народното събрание Михаил Миков обеща в предаването „Годината" на Дарик, че ще бъде направена проверка защо сметките за ток на институцията нарастват, след като беше обявено, че цената спада. Миков беше провокиран от гостуващия преди него Бойко Борисов, който повдигна темата. „Ще направим една проверка откъде идва това", обеща М

Миков обеща проверка на сметките за ток на парламента

Председателят на Народното събрание Михаил Миков обеща в предаването „Годината Председателят на Народното събрание Михаил Миков обеща в предаването „Годината" на Дарик, че ще бъде направена проверка защо сметките за ток на институцията нарастват, след като беше обявено, че цената спада. Миков беше провокиран от гостуващия преди него Бойко Борисов, който повдигна темата. „Ще направим една проверка откъде идва това", обеща М

Данъчна ревизия на Бойко Борисов: Събирам командировъчни, броят ми тухлите

Започнала е данъчна ревизия на бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Първоначално е имало проверка за петгодишен период, а след това е насрочена ревизия за 10 години назад, стана ясно от обясненията на Борисов в събота пред Дарик радио.   "Имаше данъчна проверка за 5-годишен период. Тя показа, че всичко е изрядно. Затова сега ми възложиха данъчна ревизия от 2003 г., когато бях главен секретар на МВР. Свършва ми данъчната проверка, започна ми данъчната ревизия. На мен, на всички мои близки, на всеки, който ми е казал "добър ден“ през годините", каза Борисов.   "Сега събирам командировъчни, броят ми тухлите дори", разказа той и добави, че му се налага да си спомня за разходи отпреди десет години.   Коментирайки политическите събития на отминалата година, лидерът на ГЕРБ зави в предаването "Годината" на Дарик радио, че е сигурен, че управляващите подслешват опозицията.   "Точно нашата партия има право да говори за подслушване, защото само срещу нас имаше незаконни подслушвания и изтичаха записи в медиите", изтъкна той и напомни, че никога срещу хора от ДПС и БСП не са излизали записи.   Борисов защити и мястото на Цветан Цветанов в ГЕРБ, като допълни, че в средата на февруари ще има конгрес на ГЕРБ, на който ще обсъжда въпросът за състава на партията.   Според него има и добра страна на това, че ГЕРБ не е отново на власт:"Всяко зло за добро. Може би, ако ни бяха дали отново достатъчно гласове, някои от нашите грешки нямаше да ги видя и нямаше да си направим съответните изводи. За партията това е един оздравителен процес", каза Борисов.   Той определи вътрешния министър Цветлин Йовчев като "най-успешния в правителството на Орешарски". Бившият премиер уточни, че всъщност в сегашния кабинет няма други успешни министри.   Бившият премиер повтори тезата си, че ГЕРБ са загубили властта, защото не влизат в безпринципни коалиции, за разлика от сегашните управляващи. Според него българите не са могли да предположат, че БСП и ДПС са една партия. "Напоследък вече не се и крият, че за следващите избори ще сумират депутатите на двете партии. Не съм предполагал обаче, че ще се съюзят с "Атака". Не съм мислил, че Волен Сидеров може да утвърди правителство на ДПС", коментира лидерът на ГЕРБ.  

Министър Клисарова гостува на Коледното тържество на българското школо в Солун

/КРОСС/ Министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова бе гост на Коледното тържество в Българското неделно училище към Славянобългарския манастир „Св. Вмчк Георги Зограф" в Солун.Залата, в която се бяха събрали децата, учителите и родителите, бе огласена от български коледни песни, изпълнени от учениците, звучаха традиционни български хора и вълнуващи поздравления за здраве и успех през Новата 2014 година.Проф. Клисарова подари на училището климатична система, интерактивен модул за преподаване, комплект филми за България и книги. Тя пожела на децата да обичат България, да учат езика и историята й и никога да не забравят къде е родовият им корен. На тези, които пребивават временно в Гърция, проф. Клисарова припомни, че децата им могат да продължат успешно образованието си при завръщане в България.Неделното училище в Солун е открито през 2008 г. като училище от религиозен тип към Атонската обител „Св. Вмчк Георги Зограф" съгласно разпоредбите на гръцкото законодателство за този тип учебни заведения. В него изучават български език и литература, история на България и вероучение 72 ученика от 1. до 7. клас. Те са деца главно на български икономически емигранти и от смесени бракове. За учебната 2013 - 2014 година по Националната програма „Роден език и култура" на българското училище в Солун са отпуснати 42 400 лв

Обвиниха в корупция задържаните синове на турски министри

Турската прокуратура повдигна обвинения срещу синовете на двама турски министри – на вътрешното министерство и на икономиката, както и срещу председателя на държавната банка „Халкбанк“ и още дузина други, съобщава Ройтерс. Всички те са обвинени в злоупотреба с власт и взимане на подкупи. Обвинения са отправени срещу общо 24 души. От първоначално .. Турската прокуратура повдигна обвинения срещу синовете на двама турски министри – на вътрешното министерство и на икономиката, както и срещу председателя на държавната банка „Халкбанк“ и още дузина други, съобщава Ройтерс. Всички те са обвинени в злоупотреба с власт и взимане на подкупи. Обвинения са отправени срещу общо 24 души. От първоначално ..

Арестуваните синове на турски министри с обвинения в корупция (галерия)

Турската прокуратура повдигна обвинения срещу синовете на двама турски министри – на вътрешното министерство и на икономиката, както и срещу председателя на държавната банка „Халкбанк“ и още дузина други, съобщава Ройтерс. Всички те са обвинени в злоупотреба с власт и взимане на подкупи. Обвинения са отправени срещу общо 24 души. От първоначално .. Турската прокуратура повдигна обвинения срещу синовете на двама турски министри – на вътрешното министерство и на икономиката, както и срещу председателя на държавната банка „Халкбанк“ и още дузина други, съобщава Ройтерс. Всички те са обвинени в злоупотреба с власт и взимане на подкупи. Обвинения са отправени срещу общо 24 души. От първоначално ..

Километрични задръствания в Кресненското дефиле

Лека катастрофа предизвика километрични опашки и двучасово задръстване в Кресненското дефиле преди Коледните празници, предаде кореспондентът на БГНЕС от Благоевград.

Обама хвали възстановяването на американската икономика

Американският президент изпраща трудна година, в която най-големият му провал бе новата здравна система

    


Последен опит за сформиране на кабинет в Чехия

Лидерът на чешките социалдемократи Бохуслав Соботка направи, както самият той го нарече, последно предложение към най-малката партия от лявоцентристката коалиция за създаване до края на годината на ново правителство. Социалдемократите искат да съставят правителство с центристкото движение АНО и християндемократите, след като през юни тази година падна дясноцентристкият кабинет заради корупционен и шпионски скандал.

Орешарски: Ще продължим да работим за съживяването на икономиката

София /КРОСС/ 2014 година ще бъде първата година на икономическо възстановяване, заяви министър-председателят Пламен Орешарски в Министерския съвет на годишната отчетна пресконференция. „Лъчът надежда, колкото и да е слаб все още, е много важен, тъй като годината започна с отчаяние. В края на 2013г. картината като че ли изглежда по- добра. Това е добър стимул и предизвикателство да работим в тази посока и през 2014г. този лъч да се разширява", добави премиерът. Той беше категоричен, че правителството ще продължи да работи за съживяването на икономиката и за постигане на растеж. Според него това е ключово за разрешаването на всички други проблеми, дори и на тези, които на пръв поглед нямат общо с икономическото развитие. „Следващата година ще започнем на чисто в няколко аспекта. Към края на 2013г. практически ще върнем цялото ДДС, което беше една хронична слабост през последните години. Напълно сме изплатили и вноските си към ЕС", отбеляза министър-председателят. Той изтъкна, е дефицитът се очертава да бъде малко под 2%. „Когато поехме управлението, очаквахме, че приходната част няма да бъде изпълнена с около 1 млрд.лв. Очакваното неизпълнение е свито повече от половината и ще бъде под 500 млн.лв. спрямо първоначалния вариант на Закона за бюджета. Това говори за първи стъпки към подобряване на събираемостта на приходите", каза премиерът Орешарски. Той подчерта добрата фискална дисциплина, за което благодари на всички министри

Лютви Местан: Изборите за Европейски парламент ще покажат доколко легитимна е властта на кабинета

"Няма смисъл да мерим политическата си тежест с митинги и контрамитинги, протести и конпрапротести. Изборите за Европейски парламент ще имат пряко вътрешнополитическо измерение, те ще покажат доколко реално легитимна е властта на кабинета „Орешарски”, заяви председателят на ДПС Лютви Местан, пред Дарик радио. По думите му, ако двете партии,

Стоматолог от Кърджали ощети РЗОК с близо 22 000 лева

Икономическа полиция в ОД на МВР-Кърджали е изпратила материали в прокуратурата за нанесени щети в размер на 21 730 лв. на Регионалната здравноосигурителна каса. Полицаите установили, че стоматолог е представял неистински данни за извършени услуги на пациенти и неправомерно е получил цитираната сума.  ...

Обществеността не ме познава като Дядо Коледа, призна Орешарски

/КРОСС/ Намаляването цените на тока, което се планира от 1-ви януари, не е коледен подарък, каза премиерът Пламен Орешарски. Той отчете свършеното от началото на управлението на кабинета и подчерта, че през следващата година ще се постигне икономически растеж. Поредното намаляване в цената на тока, което трябва да е факт от 1-ви януари има икономическа логика и трудно може да се нарече коледен подарък, коментира премиерът Орешарски и обясни, че стъпката ще увеличи приходите в НЕК. Обществеността не ме познава като Дядо Коледа. Намалението, особено на по-отчетливото и нощната енергия, очакваме да донесе повече приходи на НЕК. В икономиката има правило, според което не винаги високите цени осигуряват високи приходи. Има случай, струва ми се, че сме в този, когато високите цени, надхвърлящи потребителските възможности, по-скоро свиват приходите, каза Орешарски. В отчета за свършеното от началото на мандата на управление, премиерът посочи, че годината е била много противоречива: "Три кабинета, много протести, от различен характер, много отчаяние и струва ми се обаче в края на годината и малко лъч светлина. Въпреки тези трудности успяхме да подсилим социалните политики, да съставим бюджет, който засилва тези тенденции." На заключителната пресконференция премиерът каза, че следващата година ще започне на чисто

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване