2014-та ще е първата година на икономическо възстановяване, смята Орешарски

Към края на годината правителството ще е върнало целия дължим ДДС, ще е заплатило вноската си към Европейския съюз, а очакваният дефицит в бюджета ще е малко под 2 процента. Така премиерът Пламен Орешарски обобщи част от постиженията на правителството през първите 6 месеца от мандата. Той обясни още, че очакваното неизпълнение в приходната част на бюджета е под 500 милиона лева, а това говори за първи стъпки в подобряване на събираемостта на приходите. „За цялото общество годината беше с много противоречиви настроения и прояви, 3 кабинета, мног...

Италиански научен екип разработва "суперспагети"

Научен екип на Италианския съвет за аграрни изследвания и експериментиране разработва "суперспагети", съобщиха специализирани медии, цитирани от БТА. Програмата е финансирана с държавни и частни капитали, а разработваният продукт е с лабораторното название "функционални спагети". Причината да бъдат предварително окачествени като "суперспагети" е, че те ще съдържат повече витамини, антиоксиданти (противоокислители), висококачествени протеини и вещества с пробиотичен ефект. Противоокислителите са група биохимични вещества

Сменят шефа на ВиК - Варна, общината ще обжалва

Шефът на ВиК – Варна Валентин Вълканов да бъде освободен от поста му гласуваха днес акционерите в дружеството на общо събрание, свикано от принципала – Министерството на регионалното развитие и благоустройството, който притежава 51 %, предаде репортер на Moreto.

Ники Михайлов не ще във Верона, оглежда се

4-5 отбора от водещи първенства в Европа преговарят за Николай Михайлов.

До края на януари трябва да сме готови да храним бежанците

В момента комисариатът осигурява храна за около 1400 бежанци.

Играчка за малки и големи деца

Забравете легото и плюшените играчки, таблетът е най-предпочитаният подарък за малчуганите тази година, а и не само за тях. Няма нищо друго, което да ангажира вниманието на децата, а освен това дори им помага и при ученето. А за по-големите хора тънката плочка е незаменим спътник в ежедневието, с който може да се четат книги, да се “достъпва” интер Забравете легото и плюшените играчки, таблетът е най-предпочитаният подарък за малчуганите тази година, а и не само за тях. Няма нищо друго, което да ангажира вниманието на децата, а освен това дори им помага и при ученето. А за по-големите хора тънката плочка е незаменим спътник в ежедневието, с който може да се четат книги, да се “достъпва” интер

През празниците клиентите на EVN могат да плащат сметките си в Блгарски пощи и онлайн

/КРОСС/ Клиентите на дружеството ще могат да заплащат консумирана енергия в касовите салони на „Български пощи" ЕАД както в работните дни до края на 2013 г., така и на 23 декември (понеделник) и 31 декември 2013 г. (вторник), когато са осигурени дежурни касови салони на „Български пощи" ЕАД. По време на останалите почивни и празнични дни клиентите на EVN България могат да използват обновената интернет платформа за проверка и плащане на консумирана енергия „ЕVN Онлайн плюс": https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspx Всички EVN Офиси ще бъдат отворени за обслужване на клиенти в работните дни до края на 2013 г., както и на 2-ри и 3-ти януари 2014 г. Денонощно, без почивен ден, на разположение на клиентите е телефонният център на EVN България.  

Годината започна с отчаяние, но краят й е една идея по-добър, отчете Орешарски


Годината започна с отчаяние, а в края й картината изглежда една идея по-добра. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на пресконференция след последното за годината заседание на правителството, цитиран от агенция "Фокус".

Попитан какъв е най-големият коледен подарък към гражданите, Орешарски каза, че не го познават като Дядо Коледа, но смята, че това е "лъчът надежда". Успяхме да подсилим социалните политики, да съставим бюджет, който засилва тези тенденции – разплащанията...

За Станишев събитието на 2013-а е настъпилата промяна

Евроизборите следващата година ще повлияят на стабилността на правителството и ще бъдат мерило за влиянието на партиите. Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев в обзорното предаване на Дарик „Годината". Той допълни, че още преди изборите се е ангажирал правителството да бъде програмно и затова най-подходящ за премиер е бил Пламен Орешарски. Страхът на хората е преодолян и правителството има заслуга за това, каза още лидерът на БСП. Станишев посочи като събитие на годината промяната, която е настъпила. На въпрос дали приема резултатите от...

Бареков се готви да управлява през 2015 г.

Партията му се бори за челната тройка на евроизборите догодина

    


Плевнелиев: Това правителство може да е изгубило моето доверие, но то е избрано демократично

"Това правителство може да е изгубило моето доверие, но то е избрано на база на демократични процедури и механизми. Не се доверявам, но спазвам Конституцията, работя и подкрепям всеки смислен проект", това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев пред Дарик радио.

 









"Това правителство може да е изгубило моето доверие, но то е избрано на база на демократични процедури и механизми. Не се доверявам, но спазвам Конституцията, работя и подкрепям всеки смислен проект", това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев пред Дарик радио.

Правителството удължи срока на мерки за насърчаване на инвестициите

Решението е взето на базата на одобрени от ЕК промени в регламента за груповото освобождаване за някои категории държавна помощ

    


През 2014 г. ще започне икономическо възстановяване

Премиерът и заместниците му Даниела Бобева и Зинаида Златанова отчетоха изминалата година на пресконференция след последното заседание на МС за 2013 г.

Бащи украсиха елха пред съда с решения за родителски права

Бащи, облечени като Дядо Коледа, окичиха елха пред Съдебната палата със съдебни решения, които не им позволяват съвместно с бившите си съпруги да упражняват родителски права, предаде БГНЕС. "Събудете се, утре това може да се случи на вашето дете!" пишеше на плакатите, които бяха поставени зад елхата на стената на Съдебната палата. На други бяха изрисувани три маймуни, едната от които си запушва ушите, другата - очите, а третата - устата. Над тях пишеше ОДЗ - отдел закрила на детето. "Осъдихте детето ми да порасне без баща - защо???", "Режим на...

Кабинетът не си е върнал доверието на президента

Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви самият държавен глава Росен Плевнелиев в "Годината" на Дарик. През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. По думите му решението за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години".

Плевнелиев: Това правителство може да е изгубило моето доверие, но то е избрано демократично

"Това правителство може да е изгубило моето доверие, но то е избрано на база на демократични процедури и механизми. Не се доверявам, но спазвам Конституцията, работя и подкрепям всеки смислен проект", това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев пред Дарик радио.

Станишев уклончив за оставката след евровота

Сергей Станишев, Снимка: Лъчезар Ангелов

„Евроизборите следващата година ще повлияят на стабилността на правителството и ще бъдат мерило за влиянието на партиите“, заяви пред „Дарик“ лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

На въпроса дали резултатите от вота трябва да са критерий да евентуалната оставка на кабинета социалистът отговори, че „няма автоматизъм в нито един резултат от частични избори“, каквито според него са изборите за Европейски парламент.

Според председателя на БСП събитието на годината е „настъпилата промяна“ в обществото.

Станишев коментира, че протестите са променили облика си през последните месеци. По думите му зад демонстрациите в момента стоят интересите на Борисов и Цветанов.

“Има твърде много игри, заблуди и лицемерие в това, което се случи през последната половин година. Наред със спонтанния граждански протест, който възникна в началото на управлението във връзка с назначаването на председател на ДАНС, с всеки изминал ден от протестите организираната, мотивираната му страна – политически, финансово, по всякакъв начин, започна да набира сила и днес преобладава. И зад всичко това стоят интересите на партия ГЕРБ, на Борисов и Цветанов, които се стремят на всяка цена да се завърнат на власт”, каза Станишев.

Попитан дали са верни слуховете, че се стреми към пост в следващата Европейска комисия, председателят на ПЕС отрече.

“За мен това да бъда евродепутат или член на Еврокомисията въобще не е цел. Аз съм в Брюксел, както съм и в София. За мен, като българин, най-важното е нещата в България да се случват към по-добро – това е моят първи приоритет и като лидер на БСП, и като лидер на ПЕС“, каза Сергей Станишев.

Статията "Станишев уклончив за оставката след евровота" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Десетки влакове закъсняват

/КРОСС/Десетки влакове закъсняват и са пренасочени заради проблеми, предизвикани от кражба на кабели или аварии по железопътната инфраструктура. Друг проблем от тази сутрин също води до промяна в движението на влаковете. На гара Реброво на пътническия влак от София за Враца се счупил пантограф и заради това е спряно напрежението в контактната мрежа между Корило и Своге. Закъсняват влаковете за Варна, Бургас, Видин, Горна Оряховица, Мездра. Ще се промени и часа на отпътуване на влаковете от София, които предстои да тръгнат. Аварийна група от националната компания Железопътна инфраструктура работи по отстраняване на проблемите. Седем влака са били пренасочени по обходен маршрут през гара Илиянци. Очаква се около 13.00 часа движението да бъде възстановено. Изходите на София са натоварени. Голямо струпване на пътници има на гарата и Централна автогара в София. Опашките за билети започнаха още преди дни. От вчера БДЖ въведе и онлайн резервация на билети, която обаче важи само по направленията София-Варна и София-Бургас. Освен това националният железопътен превозвач е увеличил съставите на 190 влака и ще осигури 16 хиляди допълнителни места. За да избегнат хаоса и недоволството на пътниците от БДЖ ще отворят и допълнителни гишета, заяви за "Хоризонт" управителят на Пътнически превози Димитър Димитров. Създали сме необходимата организация като сме увеличили работни места по всички гари и бюра в мрежата

Без ТИР-ове по пътя за Свеиленград

Временна забрана за движение на ТИР-ове се въвежда за празниците по пътя Пловдив- Свиленград, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Целта е да се осигури безопасността на движение при интензивния трафик за през почивните днни за Коледа и Нова година. От 16.00 до 20.00 часа днес се спира преминаването на товарни превозни средстава над 10 тона по пътя за Свиленград. Забраната ще важи и от 12.00 до 20.00 часа на 1-ви и 5-ти януари 2014-та година. В тези времеви интервали посочените товарни автомобили ще бъдат спирани да изчакват извън пътното пл...

Бедността е двигател на протестите в България, смята Кристалина Георгиева


"През последните пет години на тежка икономическа криза се натрупаха сериозни социални проблеми навсякъде в Европа. Навсякъде имаше протести през тази година и мнението навсякъде беше, че политиците не се справят и не са успели да намерят пътя на обединението за решаване на проблемите." Това коментира еврокомисарят Кристалина Георгиева в предаването "Годината" на Дарик Радио. Според нея безработицата и бедността са основният подбудител на протестите в България.

"Имаме по-добри...

Мариане Кауфман победи в спускането във Вал Д'Изер

Швейцарката Мариане Кауфман-Абдерхалден спечели спускането във френския зимен център Вал Д'Изер и записа първа победа в кариерата си за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 27-годишната Кауфман-Абдерхалден преодоля трасето за 1:47.28 секунди и за втори път през сезона достигна до място на подиума след второто си място в спускането в Лейк Луис (Канада) на 6 декември. На втора позиция с изоставане от 29 стотни от секундата се нареди носителката на Световната купа Тина Мазе от Словения, с което записа най-доброто си класиране в настоящия сезон. 21-годишната австрийка Корнелия Хютер поднесе изненадата с класирането си на трето място. Тя завърши на 52 стотни зад победителката и за първи път в кариерата си заслужи място на подиума. Лара Гут от Швейцария се представи разочаро...

Влаковете в Северна България вече се движат, но все още има закъснения

Движението по жп релсите между Казичене - Мусачево - Столник вече е изцяло възстановено. Именно в този участък днес сутринта имаше сериозни проблеми заради авария и кражба на кабели. Тази нощ в междугарието неизвестни лица са направили опит за кражба на контактна мрежа, поради което бе преустановено движението в района. Аварийните екипи на НКЖИ своевременно установили провисване на контактния проводник и незабавно са започнали работа по възстановяване на повредата. Седем влака са били пренасочени по обходен маршрут през гара Илиянци, с цел да няма забавяне на пътници. Незабавно е създадена организация и по осигуряването на две допълнителни влака, които да превозват пътниците по направление София - Казичене – София. Все още има закъснения и забавяния на влакове. Междувр...

Човешкото тяло - разкрито и реално

Още от незапомнени времена, едни от най-големите умове на Света са изучавали и описвали човешкото тяло. Мислители като Аристотел и Платон и Хипократ са посветили талантите си на човешкото тяло. 

Към тях, разбира се, трябва да добавим и едни от най-великите артисти на всички времена като Леонардо Да Винчи, Микеланджело и Рембранд. Всички те са Още от незапомнени времена, едни от най-големите умове на Света са изучавали и описвали човешкото тяло. Мислители като Аристотел и Платон и Хипократ са посветили талантите си на човешкото тяло. Към тях, разбира се, трябва да добавим и едни от най-великите артисти на всички времена като Леонардо Да Винчи, Микеланджело и Рембранд. Всички те са

От протест към политики

/КРОСС/ Искам да споделя с вас своите възгледи за нашето време, за това как демокрацията на участието, базирана на справедливостта, би могла да изглежда в бъдеще. Ние искаме да знаем дали по отношение на демокрацията и демократичното управление бъдещето ще е светло или мрачно. Всичко това зависи в голяма степен от изборите, които прави средната класа. Смята са, че е невъзможно да построиш демокрация без средната класа. Това твърди теорията на модернизацията и някои исторически факти подкрепят тази гледна точка. За съжаление обаче по отношение на това твърдение историческите факти не са чак толкова безспорни. Средната класа наистина прави избор, който определя политическите резултати, но не е задължителен изводът, че нейните избори са винаги в полза на демокрацията. Много примери от историята на Европа - от революциите през 1848-1849 г. до революциите през 1917-1919 г. - ни дават основание да се отнасяме предпазливо към подобни лесни обобщения. И все пак аксиомата е вярна - за да имаш либерална демокрация, ти е нужна средната класа. Така или иначе пазителите на либералните принципи - независимо дали те са социални, културни, икономически или политически - в исторически план винаги са били представители на средната класа. Днес трябва да направим разграничение между различните категории средна класа

312 от „Ремотекс” получават еднократна социална помощ

359 са постъпилите молби от работещи в „Ремотекс" за еднократна социална помощ в размер на 325 лева. 47 са отхвърлени, тъй като не отговаряли на изискванията. Средствата на удовлетворените 312 молби на работници вече са изплатени. По този начин голяма част от хората в завода, които не са получавали заплати от десет месеца, ще бъдат подпомогнати за празниците Вчера социалният министър Хасан Адемов обяви на среща с работещите в „Ремотекс", че е започнало приемането на молби за еднократна социална помощ в размер на 325 лева. В предприятието беше ...

Левче такса за пенсионерите при джипито

Разликата до 2,90 лева ще се поеме от здравното министерство

    


Пенсионерите при личния си лекар ще плащат 1 лв.

/КРОСС/ Потребителската такса за пенсионерите при посещение на лекар става 1 лв. В изпълнение на програмата си правителството намали от 2,90 лв. на 1 лв. потребителската такса, заплащана от пенсионерите, за посещение при лекар или лекар по дентална медицина. Разликата ще бъде поета от държавния бюджет.  

Цветлин Йовчев: Реформите във втората част на мандата са безсмислени

Интервю със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в „Годината" на Дарик. Поканих ви да изговорим две от събитията на годината - протестите и бежанската вълна, кризата заради войната в Сирия. За какво свидетелстват протестите? Трудно е да се отговори, така, с едно изречение на този въпрос. Самата дума значи свидетелствам за. Да, значи, ако започнем от началото, аз мисля, че те показаха, че в обществото има много натрупани проблеми, които в даден момент като че ли обществото почувства, че трябва да се вър...

Държавата дава 14 млн. лева за спешната помощ

Държавата ще финансира реформата в спешната помощ с 14 млн. лв. Това е заложено в Националната здравна стратегия за 2014-2020 година, която бе приета от Министерски съвет на последното му заседание за тази година днес.

Бареков тръгна към партия от храма на държавността

Символично съмишлениците на Николай Бареков минаха през храма на държавността - сградата на първото ВНС на България, за да сложат точката на учредителното събрание на инициативния комитет за прерастване на движението "България без цензура" в партия. След края Бареков и учредителите си направиха семейна снимка пред музея.

Каноничен избор за нов Варненски и Великопреславски митрополит утре ще има

Каноничен избор за нов Варненски и Великопреславски митрополит утре ще има. Това реши на свое заседание Светият Синод на Българската православна църква. Св. Синод, в пълен състав в заседанието си, изслуша доклада на Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий, наместник на овдовелия Варненски и Великопреславски епархийски престол, разгледа цялата документация по проведения на 15 декември избор във Варна с приложени протоколи и изборни книжа и изложението на Варненския и Великопреславския епархийски избирателен събор и се произнесе, че изборът е преминал съгласно разпоредбите на Устава на БПЦ - БП и Каноните на Църквата.

Плевнелиев още няма доверие в кабинета, но работи с него

Най-значимият акт на задкулисие в българската политика

Правителството даде мандат за проучвания за "Южен поток" край Варна

South Stream Transport ще изготви проучване за археологически ценности

    


Нова наредба гарантира обезпечаването на потребителите на туристически услуги

/КРОСС/Правителството прие наредба за условията и реда за сключване на договор за задължителна застраховка „Отговорност на туроператора". Нейната цел е да защити потребителите на организирани групови и индивидуални туристически пътувания с обща цена срещу рисковете, посочени в чл. 98, ал. 2 от Закона за туризма. Те са свързани с отговорността на туроператора за причинени вреди вследствие на неразплащане с негови контрагенти и доставчици, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност. Наредбата гарантира обезпечаването на потребителите на туристически услуги при настъпване на застрахователно събитие посредством регламентирани лимити на отговорност. Те зависят от декларирания оборот за предходната финансова година и са в 13 категории, като за най-ниската - оборот до 50 000 лв., лимитът на отговорност е 25 000 лв., а за най-високата - оборот над 3 млн. лв., лимитът на отговорност е 1,4 млн. лв. С Наредбата се въвежда задължение за застрахователя да уведомява министъра на икономиката и енергетиката не по-късно от един ден от узнаването за настъпилото застрахователно събитие. Така ще се гарантира предприемането на своевременни и подходящи мерки, произтичащи от правомощията на изпълнителната власт.  

Къци Вапцаров ще меси питката на майка си за Коледа

От известно време и Къци Вапцаров като Руслан Мъйнов обръща храната не в калории, а в блокове протеини и въглехидрати. Спазвал е всякакви диети през живота си и всяка го научила по нещо. Сега е на “Зоната” и се чувства най-добре. “Това е начин на хранене, в който се приемат равни количества протеини, въглехидрати и мазнини, което е идеалният вариан От известно време и Къци Вапцаров като Руслан Мъйнов обръща храната не в калории, а в блокове протеини и въглехидрати. Спазвал е всякакви диети през живота си и всяка го научила по нещо. Сега е на “Зоната” и се чувства най-добре. “Това е начин на хранене, в който се приемат равни количества протеини, въглехидрати и мазнини, което е идеалният вариан

България ще загуби над 35 млн. евро по оперативните програми

България ще загуби малко над 35 милиона евро по оперативните програми за този програмен период. Това съобщи вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова на финалната за тази година пресконференция след заседанието на правителството. Най-много средства ще бъдат загубени по оперативната програма "Околна среда" - близо 27 и половина милиона евро. По програмата "Административен капацитет" загубените пари ще бъдат близо 6 милиона евро, а по "Техническа помощ" - 1.836 млн. евро. От общо 272 милиона евро в риск правителството е спасило 237 ми...

Допълнителни 700 000 лв. за Националната разузнавателна служба

/КРОСС/ Правителството одобри допълнителни 700 000 лв. по бюджета на Националната разузнавателна служба за 2013 г. Средствата са необходими за изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба, както и за неотложни разходи за обезпечаване дейността на службата. Те се осигуряват за сметка на икономии на разходите и трансферите по републиканския бюджет.  

Търсят археологически ценности по маршрута на "Южен поток"

Правителството учреди в полза на дружеството „Саут Стрийм Транспорт“ безвъзмездно право на ползване върху терен от 6,5 дка в държавна горска територия. В имота, който се намира в землището на Варна, ще бъдат извършени теренни проучвания за археологически ценности предвид предстоящото изграждане на газопровода „Южен поток”, съобщиха от правителствената пресслужба. Правото на ползване за срок от 1 година се учредява при задължение за дружеството да заплати 2875 лв. за дървесината в проучвания район, както и 4857 лв. за компенсационно залесяване....

Фандъкова обеща договор за завода до края на годината

Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС

Договорът за завода за отпадъци на София може да бъде подписан до края на годината, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Причината е, че снощи е получен отговор от Европейската комисия по повод жалбите, пуснати срещу конкурса за избор на строител на завода за боклук на София.

Всички съмнения по отношение на референциите на изпълнителя са разсеяни и по отношение на останалите сигнали – не са установени нарушения на европейското законодателство, уточни Фандъкова.

Тя очаква днес становище на Министерство на околната среда и водите – управляващия орган на Оперативна програма “Околна среда”, по която са отпуснати 200 млн. евро за изграждането на завода.

До края на годината, ще можем да пристъпим към подписването на договора, ако становището на МОСВ се получи навреме, каза кметът.

Втората обществена поръчка за избор на изпълнител за инсталацията за отпадъците на София беше спечелена от консорциума от гръцкото обединение “Актор-Хелектор”.

Статията "Фандъкова обеща договор за завода до края на годината" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Евродепутат изненада пенсионери

Евродепутатът Мария Габриел и младите доброволци към Инфоцентъра в Хаджидимово зарадваха предпразнично пенсионерите към социалния патронаж Членовете и от двете групи на Европейския младежки клуб саморъчно изработиха красиви празнични картички с послания за топла Коледа и здрава, мирна и плодовита Нова 2014 година. Детските художествени пожелания, придружени с торбички плодове, осигурени от евродепутата Мария Габриел, са предназначени за 140 възрастни хора, обслужвани от социалния патронаж в Хаджидимово. Това е поредната коледна инициатива, насо...

Прогнозата на Миков: Или стабилност, или предсрочни избори през май

Евроизборите през месец 2014 г. или ще стабилизират управлението, или ще създадат среда за евентуални предсрочни избори. Те несъмнено ще се отразят върху цялостната политическа карта.

ЕК даде зелена светлина на завода ни за боклук

/КРОСС/Късно вчера следобед Столична община е получила отговор от Европейската комисия по жалбата на участници в конкурса за избор на изпълнител за строителство на завода за механично и биологично третиране на отпадъците в София. Всички съмнения по отношение на референциите на избрания изпълнител - кооперацията между гръцките компании "Актор - Хелектор", за разсеяни и не са установени нарушения на европейското законодателство, съобщи днес столичния кмет Йорданка Фандъкова. Според нея до края на годината ще бъде подписан официално договора с избрания строител на завода, след което изграждането му може да започне. Очаква се все още становище на Министерството на околната среда и водите, което управлява Оперативна програма "Околна среда". "Очаквам до края на деня да получа и това становище, след което ще подпишем на 27 декември договора за изграждане на завода, имаме пълна готовност за това", заяви Йорданка Фандъкова. 200 милиона лева ще струва строителството на завода за отпадъци. По голяма част от тези средства са безвъзмездна помощ по ОП "Околна среда". 19 месеца ще са необходими за проектирането и строителството на завода. Очаква се той да заработи до края на 2015 година.  

Плевнелиев няма да налага вето на замразяването на пенсионните условия

Президентът Росен Плевнелиев няма да върне в парламента замразяването на пенсионните условия за трета категория труд за година, както приеха депутатите с бюджета за догодина и промени в Кодекса за социално осигуряване. "Спирането на пенсионна реформа само по себе си е погрешно решение, но временното спиране, за да може след това да се стартира мащабна и дай боже плод на национално съгласие реформа, би било аплодирано и подкрепено от мен", каза Плевнелиев в предаването "Годината" на Дарик. Държавният глава е категоричен, че пенсионната реформа в...

ЕК даде зелена светлина за завода за боклук на София

Договорът може да бъде подписан до края на годината, каза Фандъкова

    


Германски кораб ще проучва Черно море за газ

Правителството разреши пребиваването на научно-изследователския кораб „Maria S. Merian”, плаващ под германски флаг, в териториално море и изключителната икономическа зона на България във връзка с провеждането на комплексни научни изследвания. Те са планирани за периода от 20 януари до 14 февруари 2014 г. в северозападната акватория на Черно море, съобщиха от правителствената пресслужба. Научните изследвания, които ще бъдат осъществени в рамките на експедицията, са непосредствено свързани с реализацията на интегрирания проект SUGAR, свързан с ра...

Откриха 940 кутии контрабандни цигари в двоен под

/КРОСС/ 940 кутии контрабандни цигари в двоен под на товарен автомобил откриха при съвместна проверка митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".  Автомобилът „Опел Комбо" е пътувал от Турция за България, управляван от 23-годишен пловдивчанин. При извършената проверка става ясно, че товарното помещение на колата има двоен под, в който са укрити 940 кутии цигари без акцизен бандерол, основно от марките „Victory slims deluxe" и „Victory exclusive".Тютюневите изделия са иззети. По случая е образувано бързо производство по описа на Митница Свиленград.От началото на годината до края ноември служителите на Митница Свиленград са задържали 351 294 кутии контрабандни цигари. Междувременно правителството одобри проект на закон за изменение и допълнение на Закона за митниците. С него се отменя Раздел ІІІ „Постановления за принудително събиране на публични държавни вземания, издавани от митнически органи". Промените предвиждат вземанията да се установяват с решения на митническите органи, с които се определят длъжникът и размерът на публичното държавно вземане, като решенията на митническите органи ще подлежат на предварително изпълнение. Направено е изменение в чл. 209, ал. 2, т

Плевнелиев още не е върнал доверието си в правителството

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че все още не се доверява на правителството и определи назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС като най-значимия акт на задкулисие в българската политика от 24 години.

Плевнелиев не е върнал доверието си към кабинета


Правителството не си е върнало доверието на президента Росен Плевнелиев, заяви самият той в обзорното предаване "Годината" на Дарик радио. Часове след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС на 14 юни държавният глава обяви, че кредитът му на доверие към управлението е изчерпан.

"Това правителство може да е загубило моето доверие, но то е избрано на база на демократични процедури и механизми, а аз съм се заклел в Конституцията и ще отстоявам демократичното развитие и устоите...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване