Избират нов управител на ВиК-Варна

Общо събрание на съдружниците във „ВиК-Варна” ще се състои в последния работен ден преди Коледа. То е насрочено за 11:00 часа в сградата на дружеството. Само в рамките на няколко месеца Министерството на регионалното развитие подготвя второ общо събрание, за да бъде сменен управителят Валентин Вълканов, съобщи регионалният лидер на КТ "Подкрепа" във Варна инж.

Цената на суровия петрол достигна двумесечен връх

Цената на лекият суров петрол West Texas Intermediate се изкачи до двумесечен връх, след като доклад показа, че икономиката на САЩ през третото...

Бъдник, баница и вино в парка пред НДК

/КРОСС/Празничното тържество с работилници и дегустации очаква всички, които са решили да останат в София за празниците, и техните гости. Богата културно-музикалната програма в парка пред НДК обещава "Големият коледен бъдник" на 22 декември, от 12 часа. Всеки гост може да научи как се прави бъдник, какво символизира, да чуе песните, които се пеят при правенето на бъдника и сам да си направи на място. Бъдниците ще бъдат миросани и подготвени за Бъдни вечер. Ще бъдат разказани и показани традиционните ритуали. На голям огън, край бъдниците ще приготвим три вида ошаф за всички присъстващи. Предвидени са дегустация на баница, айрян и вино, както и на други традиционни храни.  

Татяна Дончева напуска БСП, прави своя партия

Татяна Дончева напуска БСП, потвърди тя пред BNews. Соцдепутатката е подала заявление за напускане преди седмица.

Синове на турски министри обвинени и изпратени в ареста за корупция

Синовете на турския вътрешен министър и икономически министър

Варненски деца даряват храна на нуждаещи се

Деца от варненската занималня „Игралница занималница” ще дарят хранителни продукти на нуждаещи се възрастни. Малчуганите организират благотворително тържество, което ще се състои от 11 часа в сградата на занималнята (бл.189 в квартал „Чайка”). Инициативата е по идея на децата и техните родители. В продължение на месец те са изработвали различни картички и други продукти, които са предлагали на коледен базар. Със събраните средства са били закупени продуктите, които ще бъдат раздадени на възрастните.Освен това малчуганите ще приготвят коледни сл...

Греков: Това, което беше обещано, е изплатено

/КРОСС/ Това, което беше обещано на българските фермери, вчера до обяд всичко беше изплатено по график, заяви в студиото на предаването на ТВ7 „Фактора Кошлуков" министърът на земеделието Димитър Греков. От думите му стана ясно, че са разплатени и всички дължими суми от страна на ДФ „Земеделие", което, по думите на министъра, е в резултат на направените промени с цел прозрачност, по-добра координация и организация във фонда. За следващия програмен период средствата за земеделие са завишени с 2,5 млр., тоест те възлизат на 15 млрд., съобщи министър Греков. Той обаче акцентира на промяната, за която ще настоява, а именно - облекчаване на режима и условията за кандидатстване за европейски субсидии. Има европейски изисквания, на които трябва да се подчиняваме, но ние в някои случаи се престараваме. Много често изискванията са много високи и нашите земеделски производители нямат нито възможността, нито средствата да ги изпълнят, обясни Димитър Греков. Според него опростяването на процеса е необходим, тъй като земеделските производители срещат трудности при попълването на документите и им се налагат да ползват консултантски услуги. Министърът на земеделието коментира и други теми от сектора, въпроси по които са зададени от граждани. В отговор на някои от тях той обясни, че според него зърнопроизводството трябва да преминава през животновъдството, през производството, а не да се изнася като суровина

12 г. след трагедията в "Индиго" няма затвор за виновните

Днес се навършват 12 години от трагедията пред дискотека "Индиго", в която седем деца бяха задушени пред затворените врати на дискотеката, притиснати от връстниците си.

Ще ви бъдем верни докрай, скъпи другарю Ким Чен Ун!

10 дни след екзекуцията в Северна Корея митинги в подкрепа на лидера

    


Изсъхнала топола падна на метър от работник в Пловдив

Изсъхнала топола падна на метър от работник на новострояща се сграда в квартал "Смирненски – 4", западно от Гребния канал в Пловдив и едва не го уби, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Тайно съглашение: Кларънс Зеедорф поема Милан

Бившият полузащитник на Милан Кларънс Зеедорф може да оглави Милан. Това сочат последните слухове, идващи от Италия. 37-годишният халф на Ботафого вече е подписал предварително съглашение с клуба, информира Sky Sport Italia. Ръководството на „росонерите“ ще позволи на Масимилиано Алегри да довърши настоящия сезон, а през лятото ще напусне „Сан Сиро“. Договорът на Кларънс Зеедорф с Ботафого изтича през лятото на 2014 година. Холандецът носеше екипа на Милан в периода 2002-2012 година, в който спечели две шампионки титли, Купа на Италия и два пъ...

Орешарски: Догодина ще излезем от политическата нестабилност

„Гледах справка за обществената подкрепа към правителствата в 28-те страни на ЕС. Цифрата 20 на сто доверие към кабинета не е лоша, има и по-лоши резултати". Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски в „Годината" на Дарик. По думите му данните показват, че има сложни процеси в Европа. Има ситуации, при които правителствата губят подкрепа, но това не означава, че всеки път трябва да се правят избори, каза още премиерът. „Бяхме засегнати от кризата - тя завари страните в Европа неподготвени, с големи публични дългове и големи дефицити", ...

Самоосигуряващите се ще могат да заявяват, че плащат осигурителни вноски при стари дългове

С последните промени в Кодекса за социално осигуряване самоосигуряващите се лица могат да посочат, че плащат осигурителни вноски за държавното обществено осигуряване, независимо от това, че имат по-стари задължения например за данъци. За да бъде отнесено плащането за осигурителните вноски за ДОО, самоосигурявнащите се лицата, задължително трябва да подадат писмено заявление в офиса на НАП по постоянен адрес преди парите да бъдат наредени по сметките на приходното ведомство. Промяната е направена във връзка с изискването на осигурителното закон...

Димитър Стоянов за снимките на Сидеров: В Европа се подават оставки за такива гафове

Достатъчно органи бяха сезирани по този въпрос, при всички положения този въпрос е останал в миналото. Това каза евродепутатът и бивш член на партия "Атака" Димитър Стоянов по повод писмото от евродепутати, възмутени от поведението на Волен Сидеров. 

„Нарочна акция е, естествено", каза по повод показването на това писмо... Достатъчно органи бяха сезирани по този въпрос, при всички положения този въпрос е останал в миналото. Това каза евродепутатът и бивш член на партия "Атака" Димитър Стоянов по повод писмото от евродепутати, възмутени от поведението на Волен Сидеров. „Нарочна акция е, естествено", каза по повод показването на това писмо...

По празниците полицията засилва контрола по пътищата и обществени места

Полицейските служители в Хасковска област вече са създали организация за засилено присъствие и контрол с цел недопускане нарушаването на обществения ред на местата, свързани с масово събиране на хора по време на коледните и новогодишни тържества. Специални мерки се предприемат за гарантиране безопасността при провеждане на увеселителни прояви.

Звената за контрол на общоопасните средства вече са започнали проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език.  Особено строго ще бъдат наказвани лица, които съхраняват  или употребяват оръжие и пиротехнически изделия,  в нарушение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. Припомняме на гражданите, че законът изрично забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места, включително и в новогодишната нощ.

Всички публични мероприятия в празничните дни  ще бъдат охранявани от полицейски служители и естествено – ще бъде засилен пътния контрол.

През празниците Коледа и Нова година се увеличават предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия. Причините – употреба на алкохол, неправоспособност, превишена скорост и неправилно изпреварване. Към тях се прибавят и зимните условия по пътищата  и образуването на колони по най-натоварените участъци и проходите. При влошаване на времето има опасност от задръствания.

Празничната суматоха, свързана с подготовката за  Коледа и Нова година е и удобен момент за крадците, които използват навалицата около пазарите, празничните базари и местата за масово събиране на хора. Те се възползват се от празничната приповдигнатост и разсеяност  на хората.

Полицейските служители напомнят на гражданите да бъдат предпазливи и при съхранението и ползването на банкови карти. Често срещана, но изключително неразумна практика е пин-кодът да бъде съхраняван в един и същ портфейл с банковата карта. При ползване на банкомат, гражданите трябва да се уверят, че хората изчакващи зад тях нямат видимост към клавиатурата, на която набират пин-кода и задължително да закриват клавиатурата с ръка.

В почивните дни около Коледа и Нова година  мнозина предпочитат за посрещнат празниците с близки и приятели извън дома си. За да няма неприятни изненади при завръщането, е добре да се вземат мерки за предпазване на жилището и ценните вещи. При продължително отсъствие е добре доверени съседи или роднини да наглеждат жилището и при забелязване на съмнителни лица по стълбите на сградата да се обаждат в полицията.

Специални мерки за безопасност предприеха и пожарникарите. В навечерието на празниците огнеборците провериха църкви, увеселителни и туристически обекти. Внимание е обърнато на наличието на уреди за първоначално пожарогасене, наличието на условия за успешна евакуация, състоянието на отоплителните съоръжения и електрическите инсталации. Дадени са указания за извършване на инструктажи на персонала и служителите на съответните обекти. Всички църковни служители, които ще участват в отслужването на празничните литургии са инструктирани за действията, които трябва да предприемат при пожарен инцидент. Приоритетно огнеборците са проверили местата, на които ще бъдат проведени новогодишни концерти и детски тържества. С организаторите на празничните мероприятия са уточнени мерките по осигуряването на пожарната безопасност.

ОД МВР-Хасково пожелава на всички граждани  спокойни празнични дни, изпълнени със споделена обич и добро настроение. Ако все пак нещо помрачи празничното Ви настроение –  чрез тел.112 можете да се свържете с  РУП, където дежурят хора, готови да Ви помогнат.

Хасково Новини

Днес денят е най-кратък, празнуваме зимното слънцестоене

Астрономическата зима настъпва със зимното слънцестоене тази вечер в 19:11 ч. В северното полукълбо това се явява и най-краткият ден и най-дългата нощ в годината, предаде Стандарт нюз. Днес слънчевите лъчи, падащи под ъгъл 90°, са най-отдалечени от екватора, съответно слънцето е най-ниско по видимия си път над хоризонта за цялата година. Това е и периодът, в който нарастващото слънце побеждава намаляващото слънце. Празнува се прераждането и обновяването на старото. Празникът започва по здрач в деня на Зимното слънцестоене. В древността един от най-важните ритуали е бил запалването на огън на открито. Този свещен огън се палел, за да дари сила и живот на слънцето, за което се смятало, че се преражда в деня на Зимното слънцестоене. Навсякъде се окачат светлини, коит...

Светият синод гледа документацията за избор на Варненски митрополит

На свое заседание от 10:00 ч. днес Светият Синод ще разгледа документацията по проведения на 15 декември Епархийски избор, на който бяха излъчени двамата кандидати за Варненски и Великопреславски митрополит - Знеполският епископ Йоан и Мелнишкият - Серафим.Предвижда се утре да се проведе финалният избор, при който един от двамата духовници да бъде избран за наследник на покойния Дядо Кирил.Ако Епархийският избор обаче бъде касиран по време на заседанието, митрополит утре няма да бъде избран, подчертават от Светия Синод.Каноничният избор вече ве...

Daimler хеджира дела си в Tesla за три години

Германската компания ще продължи да работи с американците по съществуващи и нови стратегически проекти

    


Данък здраве според лечението

Всеки човек ще може сам да избира за какво лечение да плаща здравни вноски. Това предвиждат плановете на ресорното министерство за развитие на сектора. Идеята е заложена в плана за прилагане на Националната здравна стратегия 2014-2020 г.

Каталог събра всички актуални модели автомобили за 2014 г.


Каталог събра всички модели автомобили, който се предлагат на българския и европейските пазари, съобщиха издателите от списание ClubS1. За всяка марка може да бъде намерена кратка информация за текущото и състояние, и бъдещите планове, както и статии за основните им автомобили.

Седемнадесетото издание на каталога съдържа информация за над 3500 модела. За предлаганите у нас модели и модификации има и посочени цени.

Каталогът е с обем от близо 300 страници, богато илюстрован...

Мъгла в района на Харманли, видимост - 100 метра

Относително нормална е пътната обстановка областта, съобщиха от Областното пътно управление. В района на Харманли има мъгли, видимостта е ограничена до 100 метра и водачите да шофират с повишено внимание. През нощта на разклона за село Поляново заради ниските температури са се образували частични заледявания и се е наложило машини на Управлението да опесъчават участъците. В района на Тополовград също е имало заледени участъци, които са били опесъчени. Температурите в областта момента са около 2-3 градуса под нулата....

Николета се разпозна като муза на Алисия

Светът не се върти около нея, каза на свой ред певицата

    


Продават къща за 799 000 долара в биткойни

Виртуалната валута биткойн (bitcoin) все по-упорито навлиза и в сферата на недвижимите имоти. Американска брокерска къща продава дом за 799 000...

Динамика, манипулация и несправедливост - думите на 2013 г.

Динамика е ключовата дума за 2013 г. Шоуто не беше създадено само от управляващите, а и от гражданите и обществото. Динамиката през годината е по-добра от застоя.

Стара топола рухна на метър от работик

Стара топола падна на метър от строителен работник в квартал “Смирненски”. Мъжът не е пострадал, но дърветата са опасно наклонени и при по-вилен вятър могат да погубят човек. След случая районният кмет Димитър Колев разпорежда санитарна експертиза на мястото около нов строеж западно от Гребния канал. Заключението показва, че там има 15 силно наклонени тополи , които могат да паднат и нанесат щети. Опасните дърветата са на повече от 35 години и вече са маркирани иза отсичане, заяви директорът на общинското предприятие

Бареков: Личности от ЕНП са се "главили" за адвокати на Борисов и Цветанов

"България без цензура" събира хора от десни и центристки партии, основно от Движение "България на гражданите" на Меглена Кунева, стана ясно от изявление на Николай Бареков в Габрово. Бившият журналист участва в откриване на местен офис на своята формация. Помещението е разположено срещу Безистена. Бареков коментира преминаването на структури от ДБГ и други партии от Реформаторския блок: "Мисля, че от 90% от формацията ще бъде при нас. От СДС има наистина един много висок процент. Знаем каква е реалната картина. По документи са останали около 2 ...

Фотоволтаиците получиха подкрепата на европейската индустрия

EPIA предупреди, че такса ВЕИ е приета в нарушение на законите на ЕС и България и ще влоши инвестиционния климат в страната

    


Похвално слово* за Симеон Дянков (или как той продължава да управлява)

Новият бюджет развива неговите счетоводни възгледи, които ни превръщат в заден двор на Европа

Проф. Лъчезар Аврамов. Снимка: личен архив

Признавам, че заглавието на този текст е търсена  провокация, за да привлече вниманието на читателя. Но всъщност, само частично. От няколко дни, посредством новия бюджет, Симеон Дянков продължава да управлява гаснещия труп на българската държава.

Дянков като д-р Менгеле

Почти цял парламентарен мандат страната беше обект на експеримент за приложение на утопична псевдоикономическа доктрина, разрушила стопанствата на далеч по-развити държави. Изгрелият, по ирония на съдбата, второешалонен клерк на Световната банка  Симеон Дянков управляваше България в съответствие с извратеното си убеждение, че не публичните пари, наречени бюджет, са инструмент за регулиране на обществените интереси, а народът на страната, наречен „суверен” е субстрат за уравняване на бюджетни дефицити. Дянков се доказа като финансист точно толкова, колкото главният лекар на Аушвиц Йозеф Менгеле като изследовател генетик, развил уникална научна методика – дисекция на живи близнаци без упойка.

И до ден днешен, бутафорният генерал-футболист Борисов не е разбрал, че докато събираше безсмислена колекция с изрезки от национални флагове и даваше финансови консултации на европейските лидери, фактическото управление на всички човешки дейности в поверената му държава се упражняваше от Симеон Дянков. И обществените поръчки, и ДДС-то, и частните фирми – малки и големи, и здравният геноцид, и Академията на науките, и археологическите разкопки, и астрономическите наблюдения… Министър-председателят работеше предимно по специалността си – от време на време да загаси поредната клада, запалена от садист-счетоводителя.

В началото на Двадесети век България губи във войни над сто хиляди млади мъже – умни и не много, грамотни и неуки, таланти и посредствени – статистическа извадка от мобилизационните набори. Това е било наречено Национална катастрофа. В началото на нашия век загубите – много по-многобройни, във форма на млади пътници с еднопосочни билети, са селекционирани – квалифицирани и способни. Това се нарича държавна политика на „генна модификация на нацията”. И е само един аспект от управлението на ГЕРБ, т. е. на Дянков.

Ден преди  приемането на Закона за бюджета за 2014 г. се проведе Деветият Национален иновационен форум. На най-високо равнище, в присъствието на Президента на Р България, за пореден път беше констатирано, че „след присъединяването към ЕС българските правителства изцяло са припознавали европейските приоритети и разбирането за иновациите като критичен фактор за дългосрочен устойчив икономически растеж, за изграждането на предприемаческа и иновационна култура, за развитието и съхраняването на човешкия капитал на нацията и за повишаването на иновационния потенциал на националната икономика”. За пореден път беше констатирано и, че „България регистрира изоставане спрямо останалите страни членки на ЕС, а националната цел по показателя „Разходи за Научно изследователска и развойна дейност”, която сама по себе си отрежда на страната последно място в Европа, изглежда все по-непостижима”. За пореден път беше доказано, че малоумната политика на Дянков е удържала пълна победа.

Наследството  на Дянков и новият  бюджет

Изработването на Закона за бюджета за 2014 г. започва  с Указания на финансовото министерство, които дават основни насоки да се спазят: 1. Одобрените бюджетни параметри със Закона за бюджета за 2013 г., т.е. бюджета на Дянков! 2. Мерките от Националната програма за реформи. Именно в този стратегически документ, приет по времето на Дянков е формулирана Национална цел 2 – разходи за наука и иновации - 1,5 % процента от БВП до 2020 г., при европейска норма – 3%, т.е. стремежът България завинаги да бъде заден двор на Европа е въздигнат в Национална цел. Но дори в този манифест на невежеството е заложен „прогнозен индикатор” - 1,06 % за 2014 година.

В новия бюджет публичните инвестиции за ...

Димитър Стоянов за Сидеров: В Европа се подават оставки за такива гафове

Достатъчно органи бяха сезирани по този въпрос, при всички положения този въпрос е останал в миналото. Това каза евродепутатът и бивш член на партия Достатъчно органи бяха сезирани по този въпрос, при всички положения този въпрос е останал в миналото. Това каза евродепутатът и бивш член на партия "Атака" Димитър Стоянов по повод писмото от евродепутати, възмутени от поведението на Волен Сидеров. „Нарочна акция е, естествено", каза по повод показването на това писмо...

„Белене" и "Уестингхаус" - акценти в заседанието на НС на БСП

/КРОСС/БСП ще проведе заседание на Националния съвет на партията. Очаква се редица теми да бъдат засегнати на пленума - темата за АЕЦ „Белене", договорите с "Уестингхаус" и за газопровода „Южен поток". Освен това националният съвет ще обсъди стъпките, които да предприеме преди евроизборите през май. Очаква се да бъдат раздадени конкретни задачи за подготовка преди вота, както и да бъде обсъдена дата за Конгреса на БСП.  

В Чехия с последен опит за формиране на кабинет

Лидерът на чешките социалдемократи Бохуслав Соботка

Ограничават тежкотоварнитe автомобили по Е-79

Движението на МПС над 10 тона ще бъде ограничено утре от 16:00 до 20:00 часа, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград. Ограничението важи за най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа и по главен път Е-79. Целта е да бъдат ограничени предпоставките за възникване на ПТП, както и да бъде облекчено движението, и да бъде увеличена пропускателната способност. Забранате ще бъде в сила и на 01.01.2014 и 05.01. 2014 за времето от 12:00 до 20:00 часа....

AT&T иска да публикува заявките за данни

Американският концерн иска да разкрие колко клиенти са били подслушвани от правителствени ведомства и с каква цел

    


Дончева: ГЕРБ може да е основа за новото дясно

Татяна Дончева, Снимка: БГНЕС, Архив

„В дясно и в центъра рестартът на системата е необходим. Има нужда от нова дясна и нова лява формация. Дясната може да възникне върху ГЕРБ с отстраняването на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото там има хора с качество, потенциал и политически опит, които не са свързани до такава степен с най-големия въпрос кой докара ГЕРБ на власт и за какво се е използвала властта“.

Това заяви в предаването „Животът и други неща“ на БНТ социалистката Татяна Дончева.

Тя потвърди информацията, че е напуснала БСП и бе категорична, че политическият живот на България има нужда от нови десни и леви формации. По думите й на страната е необходим „рестарт“, който минава през създаването на нова Конституция и политическа система. Според нея основната причина за протестите през 2013 г. е усещането на хората, че държавата не им предлага никаква алтернатива в личен и професионален план.

Според Дончева ГЕРБ може да бъде добра основа за реформите в дясното пространство, но задължително условие ще бъде отстраняването на председателя Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов. Социалистката отбеляза, че Реформаторският блок вероятно също ще има важно участие, но подчерта, че след напускането на редица десни лидери, заместниците им не са „достатъчно силни кадри, за да теглят тази каруца“.

По думите на Дончева лявото пространство също има подчертана нужда от нова алтернатива, защото БСП вече не е представител за лявомислещите хора.

„Всички мислят, че БСП е огромна тапа, че няма никакви шансове за успех, но там има голяма ниша. БСП в сегашния си вид нито е лява по действия, нито по намерения, нито по това за кои хора се грижи. Наистина има нужда от нова лявоцентристка партия, която с по-малко лозунги и повече фактически решения да даде възможности на хората на труда да живеят достойно и да бъдат политически представени“, каза Дончева.

Тя обаче не се ангажира с прогноза кой би могъл да оглави подобна формация.

„Нямам никакви претенции аз да съм човекът. По това, което виждам в протестите от февруари, през лятото, досега, е липса на фокус, посока, ефективност, защото ако тези протести не бъдат ефективни, няма да се стигне до промяна. Без лидери не може и протестът трябва да е узрял за това“, каза Татяна Дончева.

Статията "Дончева: ГЕРБ може да е основа за новото дясно" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бербатов иска да напусне Фулъм през януари

Емил Данчев: Митко вече не е щастлив там, той иска да остане на Острова

    


Преглед на варненския печат - 21 декември

Суперзвездите от „Сигнал“ ще зарадват варненци по време на традиционния новогодишен концерт на площад „Независимост“. Това съобщава в днешния си брой варненския вестник „Черно море”. Освен рок динозаврите на сцената в морската столица ще излезе и младата звезда Рафи.

Коко Шанел: Ако искате да имате това, което никога не сте имали...

Коко Шанел: Ако искате да имате това, което никога не сте имали, ще се наложи да правите това, което никога не сте правили.

Засилен трафик в цяла България и 6 км опашка на “Капитан Андреево”

Опашка от тирове Снимка: БГНЕС

6-километрова опашка от ТИР-ове се образува на ГКПП “Капитан Андреево”, съобщиха от Митница – Свиленград.

Оттам обясниха, че струпването се дължи на интензивния трафик преди празниците и лошите метеорологични условия като мъгли и заледявания.

Засилен трафик заради празниците се очаква по всички пътища в България. От МВР съветват шофьорите да бъдат внимателни и да не превишават ограниченията на скоростта. За да следят за трафика, по пътищата в страната ще бъдат разположени допълнителни екипи на “Пътна полиция”.

Освен това от Агенция пътна инфраструктура (АПИ) днес въвеждат ограничение на движението на тежкотоварни превозни средства от 16:00 до 20:00 часа по пътя Пловдив – Свиленград. Целта е шофьорите да се придвижат до границата по-рано, обясниха от митническата пресслужба.

От АПИ съобщават още, че пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Настилките са сухи, на места мокри, заснежени или заледени, но са почистени и обработени, съобщават от АПИ.

През изминалото денонощие в страната е имало 19 произшествия със 4 загинали и 17 ранени.

Ивайло Анев

Статията "Засилен трафик в цяла България и 6 км опашка на “Капитан Андреево”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Забраняват пищните погребения в Китай

Властите в Китай забраниха на ръководните чиновници и семействата им да организират пищни погребения. Ръководителите от различни нива трябва да дават пример, затова траурните мероприятия трябва да бъдат скромни, гласят наставленията, които цитира държавната агенция Синхуа. Освен това следва да се избягва струпването на много хора, както и практики, свързани със суеверия и религиозни секти. Изключения могат да се правят само в разрешени от властите случаи. Забранява се на погребенията да се приемат пари, които се дават като израз на съболезнован...

Китай планира да построи поне 6 млн. достъпни жилища догодина

Тази година Пекин започна строителството на 6,7 млн. жилища, от които са завършени 80%

    


Св. мъченица Юлиания и пострадали с нея 500 мъже и 130 жени в Никомидия

/КРОСС/ Житие на св. мъченица Юлиания Св. Юлиания била дъщеря на знатни и богати родители езичници, които живеели във Витиния (Мала Азия) в края на ІІІ век. Още малка тя била сгодена за един момък, на име Елевсий, също така от знатен род и езичник. Като пораснала, тя имала случай да се просвети чрез вярата в истинския Бог и се убояла да свърже съдбата си с идолопоклонник. Затова, когато дошло време да се омъжи, заявила на Елевсия, че ако той не повярва в Христа, Комуто тя служи, да си търси друга годеница. Като съобщил за това на родителите на Юлиания, Елевсий заедно с тях я убеждавал да се отрече от вярата в разпнатия Христос, но никакви просби, нито убеждения не били в състояние да склонят младата християнка да отстъпи от Тогова, Комуто тя се предала безвъзвратно. Разгневен до крайност от това, което му се показвала като непонятна упоритост от страна на Юлиания, баща й се отнесъл към нея със зверска жестокост. Безпощадно я бил и най-после пребита, я дал да я съди Елевсий, който в това време бил управител. Зарадвал се той отначало на възможността да отмъсти на отхвърлилата го годеница, но като наблюдавал необикновената й красота, Елевсий отново започнал да я моли да се свърже с него, като обещавал никога да не я принуждава да се покланя на езическите богове. - Не мога аз да бъда твоя жена, докато ти не станеш християнин - отговорила му Юлиания

Ограничават движението на тежкотоварни автомобили по празниците

Във връзка с повишената интензивност на движение на автомобили през коледните и новогодишни празници и за осигуряване на пътната безопасност, се ограничава движението на товарни автомобили над 10 тона по няколко участъка от Републиканската пътна мрежа. На 21 декември между 16.00 ч. и 20.00 ч., на 1 и на 5 януари между 12.00 ч. и 20.00 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили по пътищата Мездра-ГКПП Кулата, Русе-Велико Търново-Ст. Загора - Хасково, Пловдив-Свиленград и Варна-Бургас....

“Левски” с премии за 4 победи

И пачки с пари усмихнаха футболистите на “Левски” ден след отстраняването на ЦСКА в осминафинала за Купата на България. 


Отборът имаше договорка с управата ако натрупа определен брой точки и заеме място в тройката да получи специални премии. Така в петък преди “сините” да излязат във ваканция напълниха джобовете с 4-цифрени суми. Вървят твърде И пачки с пари усмихнаха футболистите на “Левски” ден след отстраняването на ЦСКА в осминафинала за Купата на България. Отборът имаше договорка с управата ако натрупа определен брой точки и заеме място в тройката да получи специални премии. Така в петък преди “сините” да излязат във ваканция напълниха джобовете с 4-цифрени суми. Вървят твърде

Татяна Дончева напусна БСП

Един от острите критици на водената в момента политика от БСП Татяна Дончева е подала заявление за напускане на партията в началото на миналата седмица. Товасъобщи "Дневник" като се позова на председателя на районния съвет на БСП в Красно село Петър Апостолов, където Дончевачленува.   Бившата депутатка от левицата е отказала коментар. Апостолов е обяснил, че Дончева не е плащала членски внос от две години, а според устава на партията, ако не си плащаш вноската повече от една година - отпадаш автоматично. Заявлението за напускане на партията, подадено от Дончева, е по текста от устава - по собствено желание пред основната партийна организация, което се констатира на събрание. Тя не е посочила мотиви за напускането си, не е говорила и с Петър Апостолов. Решението й не е изненада, защотооще през лятото Дончева обяви, че се готви създаването на нов ляв политически проект, а на сегашното ръководство на БСП предрече съдбата на Иван Костов. "Започнали сме да работим върху нещо, което да приключи отношенията ни с "Позитано" по цивилизован начин, така че да се погрижим за тази част на левицата, която не иска да бъде обвързана с олигархия. До септември - октомври ще се извършат организационните упражнения, за да покажем субекта", каза тогава през юли Дончева. През септември тя уточни, че до края на годината ще е готова с политическия си проект, а след това ще напусне БСП. Заедно с Дончева заявление за напускане на БСП са подали и още 8 младежи от "Клуб 65" в организацията "Красно село". Сред тях са Симеон Славчев, който преди две години покани Георги Първанов да възстанови партийното си членство там, както и Георги Кардашев, който миналата година се кандидатира за председател на Младежкото обединение в БСП, но не успя.  

Реформаторите – отшелници на спасителен сал

Реформаторите ми приличаха на група отшелници, които търсеха спасителен сал, който да ги вкара в парламента, коментира лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред свои симпатизанти и бъдещи учредители вечерта преди учредителното събрание на новата партия.

КФН задължи акционерите на БФБ да не гласуват промяна в ръководството

Причината е, че предложенията за промени в Съвета на директорите не са направени 30 дни преди Общото събрание

    


Планинска застраховка в УНИКА с до 40% отстъпка

Зимният сезон стартира в родните ски курорти, а с това и желанието на всички любители на белите спортове да се качат в планината. По тази причина ЗК „УНИКА Живот Зимният сезон стартира в родните ски курорти, а с това и желанието на всички любители на белите спортове да се качат в планината. По тази причина ЗК „УНИКА Живот" АД са подготвили специални предложения за планинска застраховка. Така, дори високо в планината, ще сте спокойни, че можете да разчитате на помощ при нужда. Има няколко различни варианта

Устройство чете мислите на кучетата

Устройството No More Woof е създадено, за да се носи от кучета. То разчита мозъчните им вълни и ги превежда в човешка реч, пише CNET. Джаджата използва миникомпютър Raspberry Pi - сензори, които засичат модела на мозъчните вълни, и високоговорител. Проектът в момента събира финансиране на сайта Indiegogo. Изобретението обаче няма много възможности. Невронните модели, които то разчита, са ограничени до „Гладен съм”, „Уморен съм” и „Кой си ти?”. Създателят му Nordic Society for Invention and Discovery (NSID) твърди, че разработката е в процес на развитие, предаде БЛИЦ. Към момента устройството говори само на английски, но се предвижда да бъдат включени мандарин, френски и испански. NSID работи и за предлагането на различни гласови...

В новия Наказателен кодекс: Затвор за хакери, интернет педофили и ровене в чужд "Фейсбук"

След дълго чакане проектът за Наказателен кодекс е готов. В събота той ще бъде представен за обществено обсъждане. Новите правила въвеждат строги наказания за хакери и рушвети, предаде Стандарт нюз. Затвор за ровене в чужд Фейсбук Ревниви съпрузи, които разбиват пароли и ровят във Фейсбука на половинките си, отиват в затвора. Това предвижда новият Наказателен кодекс. Проектът въвежда 1 година затвор или пробация за всеки, който вземе чужда парола. В случаите, когато става дума за длъжностно лице, съдът може да реши да наложи по-строго наказание. То предвижда до 5 години затвор и глоба от 5000 до 15 000 лева. Дългоочакваният проект ще бъде представен за обществено обсъждане в събота. Експертите са предвидили отделна глава, която се нарича "Престъпления при използване на инф...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване