Астрономическата зима настъпва в 19:11 ч.

На 21 декември в 19:11 ч. настъпва зимното слънцестоене и започва астрономическата зима.С настъпването на астрономическата зима е и най-краткият ден на годината и най-дългата нощ.Слънцестоенето е астрономическо понятие, обозначаващо определено положение на Слънцето по неговия видим път върху небесната сфера. Най-често понятието се отнася само за две от положенията на Слънцето - т.нар. зимно слънцестоене и лятно слънцестоене. Като резултат от наклона на земната ос продължителността на деня и нощта зависят от положението на Земята спрямо Слънцето...

ФОТОГАЛЕРИЯ: Дядо Коледа по въздух и вода

Дядо Коледа и Снежанка кацнаха на Летище София. Във Врна пък той пристигна с военен катер.

Миков: Евроизборите или ще стабилизират управлението, или ще доведат до предсрочни избори

/КРОСС/ Евроизборите през месец май 2014 година несъмнено ще се отразят върху цялостната политическа карта. Това мнение изрази в обзорното политическо предаване „Годината" на Дарик председателят на парламента Михаил Миков. „Евроизборите или ще стабилизират управлението, или ще създадт среда за евентуални предсрочни избори", добави Миков. Запитан не е ли по-логично да има предсрочни избори, ако БСП и ДПС спечелят повече гласове на евроизборите, отколкото е представена в парламента колицията, Миков коментира: „Има един възлов въпрос, който никой не оценява - въпроса за стабилността, за това как изглежда България, за предприетите политики и възможността във времето те да бъдат прокарани. Примерно, политиката в социалната сфера. Едни избори винаги водят до тримесечен период, в който и след изборите се конструира властта. Това е време, което фактически се губи. Ако правителството срещне подкрепа и на европейските избори чрез гласуването на гражданите - за социалната политика, за политиката в областта на енергетиката и другите политики, които бяха прокарани есента и лятото на тази година, то тогава може да се продължи напред". Председателят на парламента коментира в студиото на Дарик и избора на протестиращия човек за Политик на годината и протестите за събитието на 2013 година: „За събитие да, за политик трудно мога да го разбера, защото протестиращите протестират против политиците"

Камерън заплаши да блокира новите кандидатки за членство в ЕС

Новите страни кандидати за членство в ЕС са заплашени от британско вето. Това обяви самият премиер на Великобритания Дейвид Камерън на среща на върха в Брюксел. Дейвид Камерън заплаши да попречи на кандидатките за членство в ЕС, освен ако не се въведе по-стриктен имиграционен контрол.

Едва 1% от българите живет комфортно с доходите си

Едва 1% от българите живеят комфортно с доходите, които получават в началото на 2013 г., срещу 35% в Словения, по 13 на сто в Чехия и Словакия, 8% в Полша.

"Лъч надежда" - коледният подарък на Орешарски за народа

"2014-та ще бъде първата година на икономическото възстановяване", се зарече на финална на пресконференцията си в МС министър-председателят и пожела весели празници.

Психично болна горила децата си със сода каустик

Баща разкри, че майката на децата му горила ръцете и краката им със сода каустик. Това разказа бащата Рахми в студиото на „Съдебен спор по Нова телевизия. Той поиска родителските й права да бъдат отнети.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 


Христо Младенов от Мешерето разказа, че към него се обърнал за Баща разкри, че майката на децата му горила ръцете и краката им със сода каустик. Това разказа бащата Рахми в студиото на „Съдебен спор по Нова телевизия. Той поиска родителските й права да бъдат отнети. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Христо Младенов от Мешерето разказа, че към него се обърнал за

Туристите в Италия ще плащат такса "вулкани"

Италианският Сенат гласува нова нормативна уредба, с която въведе туристическа такса за вулканите, съобщава  в. "Кориере дела сера". 
Според гласувания текст туристите, които посещават райони в страната с вулкани, ще плащат на местните власти такса за престой в размер на 5 евро.
Проектът за решение беше внесен от сицилианския сенатор Антонио Италианският Сенат гласува нова нормативна уредба, с която въведе туристическа такса за вулканите, съобщава в. "Кориере дела сера". Според гласувания текст туристите, които посещават райони в страната с вулкани, ще плащат на местните власти такса за престой в размер на 5 евро. Проектът за решение беше внесен от сицилианския сенатор Антонио

Родителите на Ходорковски пристигнаха в Берлин

Германска преса: Не се знае дали Ходорковски ще обърне гръб на Русия

    


Грип тръшна Черната Златка

Коварен грип тръшна плеймейтката Златка Димитрова.

Голям пожар в британски развлекателен парк

Силен пожар, избухнал на територията на развлекателния парк Чесингтън (Chessington World of Adventures) в Съри, стана причина за временно затваряне на комплекса, предаде Би Би Си.

Сигурни признаци, че гаджето ви е психопат

Дори да не е сериен убиец, може да таи зло в душата си

    


Орешарски: 20% подкрепа за кабинета не е лош резултат

Г-н Орешарски, Вие бяхте номиниран от "Дарик" за "Политик на 2013-та" заедно с Росен Плевнелиев, Кристалина Георгиева, Ирина Бокова и протестиращия човек. Интрига няма обаче с класацията тази година. Огромното мнозинство от слушателите, от медиите посочват протестиращия човек за "Политик на 2013-та" и протестите през годината за "Събитие на 2013-та". Свидетелство за какво за протестите? За много неща. Според мен протестите най-вече са свидетелство за това, че след последните четири години обществото постепенно се освобождава от страха, започва ...

Орешарски: 2014-а ще е първата година на икономическо възстановяване

Най-вероятно растежът за третото тримесечие ще бъде 1,5 на сто, което е най-добър резултат за последните осем тримесечия, каза премиерът Пламен Орешарски.

Правят данъчна ревизия на Бойко Борисов

Данъчна ревизия е започнала на бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това обяви самият той пред Дарик.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

„Имаше данъчна проверка за 5-годишен период. Тя показа, че всичко е изрядно. Затова сега ми възложиха данъчна ревизия от 2003 г., когато ... Данъчна ревизия е започнала на бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това обяви самият той пред Дарик. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева „Имаше данъчна проверка за 5-годишен период. Тя показа, че всичко е изрядно. Затова сега ми възложиха данъчна ревизия от 2003 г., когато ...

В Италия въвеждат туристическа такса "вулкани"

Италианският Сенат гласува нова нормативна уредба, с която въведе туристическа такса за вулканите, съобщава  в. Италианският Сенат гласува нова нормативна уредба, с която въведе туристическа такса за вулканите, съобщава в. "Кориере дела сера". Според гласувания текст туристите, които посещават райони в страната с вулкани, ще плащат на местните власти такса за престой в размер на 5 евро. Проектът за решение беше внесен от сицилианския сенатор Антонио

Европейската комисия даде зелена светлина за завода за отпадъци на София

Има готовност веднага да бъде подписан договорът с избрания изпълнител, уточни кметът на София Йорданка Фандъкова

    


Правителството разреши научната експедиция на германски кораб в наши води

/КРОСС/Правителството разреши пребиваването на научно-изследователския кораб „Maria S. Merian", плаващ под германски флаг, в териториално море и изключителната икономическа зона на България във връзка с провеждането на комплексни научни изследвания. Те са планирани за периода от 20 януари до 14 февруари 2014 г. в северозападната акватория на Черно море. Научните изследвания, които ще бъдат осъществени в рамките на експедицията, са непосредствено свързани с реализацията на интегрирания проект SUGAR, свързан с развитието на енергетиката в рамките на Европейския съюз и задоволяване на енергийните потребности на държавите-членки. Научните изследвания, които са предназначени изключително за мирни цели и за разширяване на познанията за морската среда, ще се извършват с безопасни методи и средства и не създават затруднения за страната ни при упражняване на суверенните и права и юрисдикции.  

Две нови автобусни линии към Витоша

На 1 януари тръгват две нови автобусни линии към Витоша, съобщиха от Столичния център за градска мобилност, предаде БГНЕС. Линия 66 ще се движи от автостанция "Хладилника" до хотел "Морени" на Витоша и обратно. Маршрутът минава от "Хладилника", през бул. "Черни връх", ул. "Папрат", ул. "Ген. Ковачев", ул. "Елена Снежина", ул. "Маестро Г. Атанасов", ул. "Академик Сандерс" и по пътя през Витоша – през разклона за лифта на Драгалевци, разклона за Драгалевски мнастир, заслон "Бай Кръстьо" до хотел "Морени". Линия 103 ще пътува от автостанция "Овча купел" до вилна зона "Бонсови поляни" и обратно. Автобусите ще минават през бул. "Овча купел"...

Върховният съд в Канада не позволи проституцията да бъде криминализирана

Канадският върховен съд отмени ограниченията срещу проституцията, които правителството на страната наложи. Решението на съда беше взето с пълно единодушие - девет съдии от общо девет го подкрепиха. Според магистратите желанието на правителството да постави извън закона уличните проститутки противоречи на канадската конституция, предаде Нова телевизия. Председателят на Канадския върховния съд заяви, че много проститутки нямат друг вариант за работа. Според съдията криминализирането на дейността им ще ги постави в неизгодна позиция и е заплаха за тяхната сигурност. Съдът даде на правителството срок от една година да промени законите, които налагат забрани на дейностите в областта на секс услугите.

Клише е, че ромите чакат само на помощи

Евгени Янков от добричкото село Пчелино има силен аргумент, с който да разбие натрапчивия образ за циганите, че те живеят само от социални помощи и кражби. 
Оказа се, че той е не просто работлив човек, а е най-големият производител на дини в Европа. При това дава добре платена работа на още 40-50 човека. 
Примерът му може да стане з Евгени Янков от добричкото село Пчелино има силен аргумент, с който да разбие натрапчивия образ за циганите, че те живеят само от социални помощи и кражби. Оказа се, че той е не просто работлив човек, а е най-големият производител на дини в Европа. При това дава добре платена работа на още 40-50 човека. Примерът му може да стане з

Благотворителен концерт за Алекс и Дари

Коледен концерт събира днес средства за две дечица в Пловдив. Инициативата „Усмивки за Алекс и Дари“ е за петгодишната Божидара Георгиева и седемгодишния Алекс Колев. Те са с диагнози детска церебрална парализа и аутизъм. За благотворителната кауза от 18.30 часа в Концертна зала ще пеят изпълнители на Нов музикален център, Цветелина Янева, JJ и Богдана Петрова. Концертът се организира фондация „Светът на Ерика” със съдействието на Държавната опера. Билетите са концерта с цена от 8 лева и се продават на касата на бившия партиен дом. Дарителска с...

Мъж спечели картина на Пикасо от благотворителна томбола

Произведението, чиято подажба набира средства за спасяване на древния ливански град Тир, е оценено на 1 млн. долара

    


Правителството прие Национален план за действие по заетостта за 2014-а

/КРОСС/ Правителството прие Национален план за действие по заетостта за 2014 г. Планът подкрепя икономическото и социалното възстановяване, намаляването на безработицата и стабилизирането на пазара на труда. Неговата цел е да се ограничи безработицата чрез създаване на заетост в реалната икономика, включително на неравнопоставените групи на пазара на труда като се възстановяват част от разходите на работодателите за наемането им. Основните приоритети на националната политика по заетостта през 2014 г. включват активиране и подобряване на пригодността за заетост на безработните лица и най-вече на тези от неравнопоставените групи на пазара на труда; подобряването на бизнес средата, подкрепа за запазване на заетостта и ефективното използване на субсидиите за наемане на работа, използване на потенциала за заетост на ключови сектори на икономиката, подпомагане на заетостта в малките и средните предприятия; развитие на междуинституционалното взаимодействие и социалното партньорство. През 2014 г. политиката по отношение пазара на труда ще бъде насочена към безработни младежи до 29 г. и безработни над 50-годишна възраст, безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, хора с увреждания, неактивни лица, желаещи да работят, и др

Разходка в Гората на мечките

След малко микрофонът трябва да реагира и да улови предавателя, който е прикрепен към мечката в блатото. И ето че тонът се чува - първо слабо, после по-силно. Звуците вече са добре доловими и все-по-чести. „Идва към нас", казва Гунтер Шмит изумен. „Да се връщаме в колата". Това е страх, който не би трябвало да очакваме от него, като сега е ... След малко микрофонът трябва да реагира и да улови предавателя, който е прикрепен към мечката в блатото. И ето че тонът се чува - първо слабо, после по-силно. Звуците вече са добре доловими и все-по-чести. „Идва към нас", казва Гунтер Шмит изумен. „Да се връщаме в колата". Това е страх, който не би трябвало да очакваме от него, като сега е ...

Президентът: Правителството не си върна доверието ми

/КРОСС/ Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви самият държавен глава Росен Плевнелиев в "Годината" на Дарик. През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. По думите му решението за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години". Държавният глава обаче подчерта, че остава отворен за всяка полезна инициатива на управляващите и посочи, че институциите са в ежедневен контакт и комуникация и подкрепя всеки смислен проект и действие на правителството. "Работя в рамките на своите конституционни правомощия", категоричен бе президентът. На въпрос дали приема евроизборите да бъдат проверката дали да остане кабинетът на власт, Плевнелиев посочи, че всеки избор е проверка и той няма да се ангажира с подобни сметки. "Държавният глава няма да влиза в никакви подобни сметки, защото те не зависят от него и докато аз съм държавен глава, няма да го приема", каза той. Плевнелиев изтъкна, че за него е важен гласът на народа. "Това правителство може да е загубило моето доверие, но то е избрано на база на демократични процедури и механизми, а аз съм се заклел в Конституцията и ще отстоявам демократичното развитие и устоите на нашата държава до последно. От тази гледна точка съм честен да кажа, че не се доверявам, но спазвам конституцията, работя и подкрепям всеки смислен проект", категоричен е президентът

Не само наркотиците, но и борбата срещу тях се оказва доходоносна

Или поне това показва проверка в Организацията за борба с наркотиците ОКАНА, където доходи и надбавки са се увеличавали със стотици проценти

прочети повече

Обвинен в опит за изнасилване краде кола, посреща 2014 в ареста

Михаил Ангелов от с. Славянци ще посрещне Нова година зад решетките.

Окръжният съд  потвърди мярката му за неотклонение задържане под стража, която е наложена от Районен съд - Карнобат.

На 10 ноември  Михаил откраднал фолксваген от гараж в Славянци. Той го подкарал към с. Чубра, но катастрофирал, зарязал колата и се скрил. Задържан е по-късно Михаил Ангелов от с. Славянци ще посрещне Нова година зад решетките. Окръжният съд потвърди мярката му за неотклонение задържане под стража, която е наложена от Районен съд - Карнобат. На 10 ноември Михаил откраднал фолксваген от гараж в Славянци. Той го подкарал към с. Чубра, но катастрофирал, зарязал колата и се скрил. Задържан е по-късно

Енерго про осигури по една онлайн каса в Тополи и Старо Оряхово

За улеснение на клиентите, „Български пощи” ЕАД разкрива още онлайн каси за заплащане на задължения за консумирана електроенергия към ЕНЕРГО-ПРО. От 21.12.2013 г. по една каса ще бъдат разкрити по една каса в пощенските станции на варненските села Тополи и Старо Оряхово.

Бургазлия се прости със запасите си от 100 лв вино точно преди Коледа

Неизвестни извършители проникнаха с взлом в избеното помещение на възрастен бургазлия и опустошиха запасите му от вино.Кражбата е била извършена в бл. 5 на комплекс "Лазур"Проверката след нашествието е установила,че нечестивците са отнесли със себе си 40 л. червено вино и 60 литра бяло.Служители на Пето РПУ Бургас вече са по следите на крадците.    ...

Шеф на кол център на "ЧЕЗ" в Плевен присвоявал бонусите на подчинените си

На 20 декември 2013 г. полицаи заловиха ръководител на колцентъра на „ЧЕЗ-България" - ЕАД-София в Плевен в момент на получаване на 330 лева от служителка в центъра. Същият ден в 14:30 часа разследващи полицаи и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" са засекли 37-годишен ръководител от високо ниво в дружеството в момент на получаване на 330 белязани лева от своя подчинена. Сигналът бил подаден от служителката до прокуратурата в Плевен. При последвалите разпити на свидетели се е установило, че на 12 декември 2013 г. ...

Правителството одобри промени в Закона за интеграция на хората с увреждания

/КРОСС/Правителството одобри промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, чиято основна цел е облекчаване на съществуващите административни режими. В съответствие с правителствения план за намаляване на административната тежест, се облекчава режимът за регистрация на специализираните предприятия и кооперации на хората с увреждания и лицата, осъществяващи дейности по предоставяне и ремонт на помощни средства, приспособления и съоръжения и медицински изделия, предназначени за хора с увреждания. Редуцира се броят на изискваните документи и се разписва изискване за проверка по служебен път на документите, за които това може да бъде направено. Намалява се срокът за вписване в регистрите, водени от Агенцията за хората с увреждания, и се регламентира 3-дневен срок за издаване на удостоверения след регистрацията. Разписани са особените правила в производството по вписване в регистрите и по издаване на удостоверенията, в т. ч. и особените правила за спиране и прекратяване на дейността, съответно - заличаване на лицата от регистрите. Правителството прие и Национална стратегия за дългосрочна грижа. Целта й е да бъдат създадени условия за независим и достоен живот за възрастните хора  и хората с увреждания чрез подобряване на достъпа до качествени социални услуги, разширяване на мрежата им в страната, деинституционализация, както и  насърчаване на взаимодействието между здравните и социалните услуги

Oracle купува Responsys за 1,39 млрд. долара

Американският технологичен гигант Oracle обяви, че планира да придобие софтуерната компания Responsys за 1,39 млрд. долара, предаде "Ройтерс". ...

Лиляна Павлова разсмя нета със скандален гаф

Гаф на депутатката от ГЕРБ Лиляна Павлова разсмя социалните мрежи.

Рецидивист открадна кабел от строеж, хванаха го

33-годишен криминално проявен и осъждан мъж е задържан за 24 часа в РУ“Полиция“-Исперих. Около 15.30 часа на 20 декември мъжът с инициали А.Х. проникнал в новострояща се сграда в Исперих и с клещи срязал около 200 метра трижилен меден кабел. Нанесените щети за 55-годишния собственик на имота възлизат на 300 лв.   По случая се води бързо производство. ...

Красен Станчев: Руският заем за Украйна реално е изкупуване на външен дълг

Украйна вече е част от Митническия съюз на Русия, заяви икономистът.

    


Пелегрини: Висшата лига трябва да въведе зимна пауза

"За играчите е много важно в Англия да се въведе зимна пауза, защото сега им се налага да играят през 48 часа, невероятно е, че мачовете са толкова начесто", обяви мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини. Чилийският специалист работи девет години в Испания, а от това лято пое "гражданите", но очевидно все още не може да свикне с футболните традиции на Острова. "Знам, че тук тези дни са много важни. Но всички други първенства спират, за играчите е много важно и в Англия да се въведе зимна пауза. Ние трябва да играем на 26-ти и след това на...

От товарен автомобил в Исперих изчезнаха близо 4000 лв.

Близо 4 000 лева задигнаха крадци от товарен автомобил, паркиран пред магазин „Лозана” в Исперих – съобщават от ОДМВР-Разград. Кражбата е извършена между 13.50 и 14 часа на 20 декември. возилото „Фолксваген Транспортер”, собственост на шуменска фирма, било оставено незаключено от 37-годишния му водач от град Нови пазар. Крадците отворили предната дясна врата и отмъкнали мъжка чантичка с мобилен телефон „Нокиа” и сумата от 3 850 лева.   По случая е образувано досъдебно производство....

Националният музей показва тракийското злато безплатно

Националният исторически музей ще бъде с безплатен вход предпразнично - на 22, 23 и 30 декември, съобщиха БНТ. От музея добавят, че експозицията на музея е в пълното си великолепие пред Коледа и Нова година.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 


В зала 2 отново са тракийските съкровища, които бяха изложени в Националният исторически музей ще бъде с безплатен вход предпразнично - на 22, 23 и 30 декември, съобщиха БНТ. От музея добавят, че експозицията на музея е в пълното си великолепие пред Коледа и Нова година. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева В зала 2 отново са тракийските съкровища, които бяха изложени в

Мъж се самозапали в Атина

Мъж се самозапали днес в центъра на гръцката столица Атина, предаде ИТАР-ТАСС.

По първоначални данни пострадалият е ирански граждани. Според очевидец чужденецът се е облял с бензин и се е подпалил. Мъжът е откаран в болница, където е починал от силни изгаряния. Органите на реда смятат, че потърпевшият е нелегален имигрант. 

В близост до мястото на инцидента са открити документи, собственост на ирански гражданин. Гръцката полиция проверява дали документите принадлежат на самоубиеца. 

Все още не са установени причините за самозапалването. Води се разследване.

Това не е единственият случай на подобен самоубийствен акт в  Атина.  На 13 април в болница бе приет 35-годишен мъж с 80% изгаряния по тялото, а през ноември 2012 20-годишна жена почина от самозапалване. 

Статията "Мъж се самозапали в Атина" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Изборите за Европейски парламент ще са решаващи за управляващите

Лидерът на БСП Станишев не се интересува от европейска кариера, а Лютви Местан призова политиците да не броят депутатските места в ЕП за Атака

    


Бебе гигант се роди в тутраканската болница

"Бебе-великан" се е родило в тутраканската болница, съобщи управителката на лечебното заведение д-р Недка Цветкова, цитирана от БТА. Двайсет и осем годишната Елица Йорданова Добрева от с. Айдемир е родила момченце с тегло 5,920 кг и 57 см височина. Това е първо дете на младата майка. В края на 2011 година в тутраканската болница е родено момченце с подобно тегло - 5,570 кг, от двайсетгодишната Вероника Радкова от с. Старо село. От началото на годи...

Орешарски: Има лъч светлина в края на годината!

Ще започнем на чисто 2014 г. Растежът за третото тримесечие е 1,5 %, което подсказва, че 2014 г. ще е първа година на икономическо възстановяване. Това каза премиерът Пламен Орешарски след последното за тази година заседание на кабинета.

"Нещо за четене" - епизод 55: Уилям Никълсън - "Тайното напрежение на ежедневния живот"

В последното за 2013 г. издание на рубриката по Дарик „Нещо за четене” Драгомил Георгиев представя „Тайното напрежение на ежедневния живот” от Уилям Никълсън. Авторът е сред най-известните английски сценаристи и романисти. Печели световна популярност след създаването на сценария на филма „Гладиатор”. Романът „Тайното напрежение на ежедневния живот” задава вечните въпроси, от които се вълнуват героите и всеки от нас - Какво очаквам от живота? Какво постигам? Достатъчно ли ми е това, което имам и то прави ли ме щастлив? Оценката на „Дейли Телегра...

Да посивееш за една нощ

GEO: Д-р Наварини, всъщност кой твърди такова нещо? 
Наварини: В историята на медицината синдромът „Мария-Антоанета GEO: Д-р Наварини, всъщност кой твърди такова нещо? Наварини: В историята на медицината синдромът „Мария-Антоанета" е описван десетина пъти. Твърди се, че косата на френската кралица е побеляла през нощта преди нейната екзекуция в 1793 г. Смята се, че същата съдба е споходила английския философ Томас Мор още в 1535 година. И в Йерусалимския ...

Кабинетът не си е върнал доверието на президента

Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви самият държавен глава Росен Плевнелиев в "Годината" на Дарик. През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. По думите му решението за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години". Държавният глава обаче подчерта, че остава отворен за всяка полезна инициатива на управляващите и посочи, че институциите са в ежедневен контакт и комуникация и подкрепя всеки смислен проект и действие на правителс...

Променят разписанието по автолинията Поморие – Бургас – Поморие през празниците

Във връзка с настъпване на Коледните и Новогодишни празници от транспортната фирма “Конкорд – 7″ съобщиха, че няма да се изпълняват следните курсове по направление:

ПОМОРИЕ /център / – БУРГАС – ПОМОРИЕ /център /

24.12.2013 г  – 6,30 и 20,30 от гр.ПОМОРИЕ и от гр.БУРГАС;

25.12.2013 г  – 6,30 и 20,30 от гр.ПОМОРИЕ и от гр.БУРГАС;

31.12.2013 г  – 6,30 и 20,30 от гр.ПОМОРИЕ и от гр.БУРГАС

01.01.2014 г  – 6,30;  7,30;  8,30; от гр.ПОМОРИЕ и от гр.БУРГАС

През останалите почивни дни, автобусите на „Конкорд – 7” ЕООД, ще се движат без промяна в часовете.                                                                                                                                  

Пенсионерите ще плащат 1 лев такса за посещение при личния лекар

Разликата ще бъде поета от държавния бюджет, реши Министерският съвет

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване