“Синьо Единство”: Реформаторите вече са ни конкурент

Синьо Единство Снимка: Ивайло Анев

Синьо Единство няма да подпише споразумението на Реформаторския блок,  реши на днешното си събрание ръководството на партията.

“Против”  споразумението са гласували 25 души, а “за” подписването му са се обявили 4. Председателят на партията Христо Панчугов определи Реформаторския блок като “безпринципна коалиция”.

„Оттук нататък разглеждаме блока като конкурентен проект. Това е една безпринципна коалиция, която се разпада. Смятаме, че е възможно и друг път към дясно представителство, обяви на пресконференция след заседанието председателят на партията Формацията продължава да подкрепя платформата на блока и изготвените пакети от мерки в областта на икономиката и правосъдието” каза Панчугов.

Председателят на “Синьо единство” предсказа неприятна съдба за новите си конкуренти.

„Това, което нас ни съмнява е, че както се развива Реформаторския Блок той ще може да устои. Ние имаме друг път, който трябва да извървим. Трябва да запазим идеята да рефоримараме себе си, а след това България. Да се откажем от правенето на коалиции на всяка цена. Ние не робуваме на партийни структури. В края на януари свикваме национална конференция, която ще даде повече яснота” допълни Панчугов.

Пред медиите, макар и със закъснение, седна и Надежда Нейнски. Тя коментира напускането на Мартин Димитров, за когото се оказа, че по-скоро ще се раздели със “Синьо единство”, отколкото с Реформаторите. 

„Мартин Димитров напусна Синьо Единство, което беше създадено, в следствие на това че беше изгонен от СДС. Аз не бях изключена, аз напуснах тази идея, която намирам за смислена след толкова много години в политиката. Може би българската политическа реалност превръща коалициите в нещо нетрайно, заредено с много конфликти и задкулисност. Невинаги тези, които желаят най- силно промяната, печелят най- голяма подкрепа. Това, което правим доказва, че ние не се пазарим за места”, каза  Надежда Нейнски след края на пресконференцията.

Евродепутатът изрази съжаление, че пътищата между Блока и “Синьо единство” се разделят. По думите й ДСБ са затворили вратата за преговорите, преди да започне същинският диалог.

„А можехме да го направим. Смисълът на цялото това нещо е да покажем един по- различен път. ДСБ прекъсна разговорите с нас и поискаха нашето напускане преди изобщо да започне дебатът за европейските избори. Фактът, че протестиращите не приеха Реформаторския Блок, това е един смущаваш извод, който ние всички трябва да си направим. А реформата, новаторството трябва да бъде припознато най- вече от младите, студентите” завърши тя.

 Ивайло Анев

Статията "“Синьо Единство”: Реформаторите вече са ни конкурент" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Обама ще празнува Коледа в Хавай

Президентът на САЩ Барак Обама, съпругата му Мишел и двете им деца - Саша и Малия, пристигнаха в Хонолулу, Хавай, предаде Асошиейтед прес.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 


Самолетът на президентското семейство кацна на острова минути след полунощ, местно време. Посрещна го ръководителя на тихоокеанското Президентът на САЩ Барак Обама, съпругата му Мишел и двете им деца - Саша и Малия, пристигнаха в Хонолулу, Хавай, предаде Асошиейтед прес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Самолетът на президентското семейство кацна на острова минути след полунощ, местно време. Посрещна го ръководителя на тихоокеанското

„Лудогорец“ ще играе на „Гнездо на орли“, докато ремонтират „Арена“-та

В края на януари - началото на февруари благодетелят на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев ще представи пред общинските съветници в Разград идейния проект за ремонт на „Лудогорец Арена“. Това съобщи кметът на Разград Денчо Бояджиев. Модернизацията цели стадионът да стане 4 звезди по критериите на УЕФА, за да може да посреща мачове от груповата фаза на евротурнирите, а съгласуването с местния парламент е необходимо, тъй като спортното съоръжение е публична общинска собственост, ползва се от българския евробоец на база договор за публично-частно партньо...

Роднините на Ходорковски вече са при него в Берлин

Близките на бившия петролен магнат и критик на Кремъл Михаил Ходорковски, който вчера беше помилван от руския президент Владимир Путин, вече са при него в Берлин. Още вчера той напусна Русия и замина за Германия.

Обама посреща Коледа на Хаваите

/КРОСС/ Президентът на САЩ Барак Обама, съпругата му Мишел и двете им деца - Саша и Малия, пристигнаха в Хонолулу, Хавай, предаде Асошиейтед прес. Самолетът на президентското семейство кацна на острова минути след полунощ, местно време. Посрещна го ръководителя на тихоокеанското командване на САЩ адмирал Самюел Локлиър, губернатора на Хаваите Нийл Абъркромби и кмета на Хонолулу Кърк Колдуел. Засега Обама не е посочил точната дата, на която ще се върне във Вашингтон, но в петък той заяви, че тъй като в Конгреса не е постигнато засега споразумение по така наречената фискална скала, най-вероятно ще лети към столицата още след Коледа.По традиция семейство Обама прекарва коледните и новогодишните празници на Хаваите. Обама не предвижда публични изяви на острова тази година.  

Нова ясла за 100 деца отвори врати във "Владиславово"

Нова детска ясла за 100 деца в квартал „Владислав Варненчик” отвори врати в навечерието на най-светлите празници през годината – Коледа и Нова година.  Кметът Иван Портних официално преряза лентата на детското заведение. „Няма как да не се чувства развълнуван човек в такъв момент – откриваме нова детска ясла „Мечо Пух“ и както е казал Мечо Пух  - „колкото повече, толкова повече”! Затова да си пожелаем още повече деца и още повече ясли и детски градини за тях, защото те са нашето бъдеще”, заяви кметът. Новата сград...

АИКБ пое председателството на Асоциацията на българските работодатели

Васил Велев ще бъде заместник-председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество

    


"Заубер" задържа Гутиерес за 2014 г., дебютът на Сироткин се отлага

Мексиканецът Естебан Гутиерес ще се състезава за "Заубер" и през следващия сезон във Формула 1, а очакващият титулярно място тийнейджър Сергей Сироткин ще заеме ролята на тест пилот.

Гутиерес ще си партнира с опитния германец Адриан Сутил, който размени позицията си във "Форс Индия" с Нико Хюлкенберг.

"Заубер" обяви и продължаването на спонсорския договор с мексиканската телекомуникационна компания "Телмекс", която подкрепя кариерата на Гутиерес и неговия сънародник във...

Сидеров: Ако не се криех под масата, щяха да ме убият

Симпатизанти на Атака държат маса над Волен Сидеров, за да го запазят от хвърляните по него предмети по време на протеста в понеделник. Снимка Сергей Антонов

„Разни шоу халтураджии, които се подиграваха с пластмасовата маса, с която колегите ме пазеха, защото аз можех да съм с разбита глава, можех и да не съм жив след тези вандалщини, продължават да се гаврят с опита да бъда убит тогава, защото можеха да ме убият с огромните камъни, павета и бутилки, които хвърляха.”

Това заяви пред „Дарик“ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в коментар по протестите, които бяха обявени за „Събитие на годината“ от медията.

Според Сидеров протестите през отминалата година са показали, че „има доста пари, които се дават, за да се имитират протести“. По думите на атакист № 1 напоследък са се появили професионални протестиращи. Сидеров сподели, че е запознат и с тарифата на демонстрантите – „за 100 лева излизат със семейството, за 1000 лева нападат полицай“. Той бе категоричен, че в протестите през февруари е имало „осъзнатост“, а в тези от юни – „крясъци, викове, вувузели, думкане на тъпани и нездрав шум”.

„Тогава полицията, ръководена от Цветлин Йовчев, стоеше с кръстени ръце и безучастно наблюдаваше как вилнееща и хулиганска тълпа се опитва да ме убие с камъни. С всичко това продължават да са подиграват определени водещи, медии и шоухалтураджии, които взимат огромен брой пари за тези поръчкови плювни по мен. На тяхната съвест оставам това, нека да им се случи същото, пожелавам им го“, каза Волен Сидеров.

Във връзка с нашумелите напоследък снимки Сидеров коментира, че „Атака“ е обект на нападки, защото е засегнала редица интереси.

„В определени моменти ставаше кристално ясно, защото този опит за преврат стояха ГЕРБ, структурите на ГЕРБ, силовите структури и криминалните им групировки. Ние ги изброихме, дадохме сигнали в прокуратурата и в МВР, описахме кой се занимава с разпределянето на парите, мои колеги бяха ранени“, посочи Волен Сидеров.

„Не коментирам анонимни снимки, сигналчета и опити за компроматчета и т.н. Нямам угризения. Всичко това се случва, защото настъпихме много здрави интереси през тази година”, каза лидерът на „Атака“.

Статията "Сидеров: Ако не се криех под масата, щяха да ме убият" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Откриха войнишки паметник в Каменар

Паметник на загиналите във войните 12  жители на Каменар бе открит в селото от кмета на Варна Иван Портних, от Димо Карчобанов, председател на инициативния комитет, и от Костадин Костадинов – общински съветник  от Варна и член на инициативния комитет. „Това е първият войнишки паметник, изграден на територията на община Вярна от  1944 година насам -  на загиналите в първата и втората Балкански войни и на загиналите в първата и втората Световни войни жители на село Каменар. Това е спомен за 12 души, които са дали живота си, за да може България да...

Утре ще има каноничен избор за нов Варненски и Великопреславски митрополит

Каноничен избор за нов Варненски и Великопреславски митрополит утре ще има. Това реши на свое заседание Светият Синод на Българската православна църква. Св. Синод, в пълен състав в заседанието си, изслуша доклада на Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий, наместник на овдовелия Варненски и Великопреславски епархийски престол, разгледа цялата документация по проведения на 15 декември избор във Варна с приложени протоколи и изборни книжа и изложението на Варненския и Великопреславския епархийски избирателен събор и се произнесе, че изборът е преминал съгласно разпоредбите на Устава на БПЦ - БП и Каноните на Църквата. Постъпили жалби и възражения няма. При това положение, на 22 декември 2013 г. в Синодалния параклис "Св. цар Борис-Михаил Покръстител" ще се ...

Главният секретар на МВР ще предложи удължаване на преградата по границата с Турция

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров ще предложи на политическото ръководство на министерството, преградата по границата между България и Турция да бъде удължена, предаде БНР. Лазаров уточни, че стената по границата ни с Турция трябва да бъде удължена в най-рисковите участъци, където има най-голям прилив на чужденци. Главният секретар обясни, че цената на съоръжението не е голяма в сравнение с финансовия ресурс, който в момента отделя МВР за справяне с бежанците. Той каза още, че ще предложи това решение на политическото ръководство на МВР пред служителите на "Гранична полиция". Около 1500 души са командировани в момента на българо-турската граница, каза още Светлозар Лазаров по време на днешния празник на "Гранична полиция".

Нормализирано е движението на закъсняващите влакове

Движението на влаковете, които преминават в участъка между гарите Илиянци и Своге, вече протича нормално. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. От 06:00 ч. бе спряно напрежението в контактната мрежа в участъка между гарите Курило и Своге поради счупване на пантографа на пътнически влак № 20101 от София за Мездра в гара Реброво. По тази причина всички влакове, които преминават в участъка между гарите Илиянци и Своге, се движеха със закъснение - общо 14 влака. Възстановено е движението в участъка между гарите Казичене и Столник, където беше прекъснато по-рано, поради кражба на кабели. Междувременно стана ясно, че от столицата са пуснати 10-15 автобуса за цялата страна. „Най-много са към Велико Търново, Варна, Бургас, Силистра, Русе, Плевен, Видин, Ямбол, Сливен, Благоевград, Банск...

АНС подслушвала премиера на Израел и зам-председателя на ЕК

Разкритията относно подслушванията от страна на АНС нямат край. Поредното отново беше изнесено от Едуард Сноудън - оказа се, че АНС е подслушвала израелския премиер, един от членовете на Европейската комисия и редица хуманитарни организации. Предишният премиер на Израел Ехуд Олмерт е бил следен и подслушван, уточнява Нова телевизия. Пресата в Германия и Англия разкрива, че правителствените агенции на Великобритания и САЩ са подслушвали или следели над 1 000 политици и бизнесмени от 60 държави. Списъкът излиза далеч извън определението "престъпници и терористи", което разузнавачите дават за следените от тях лица. Неочаквано, в списъка се появява и зам.-председателят на Европейската комисия и отговорник по въпросите на конкуренцията Хоакин Алмуния. Испанецът дава разрешения за с...

Във Варна ще има 2 спешни болнични комплекса

Във Варненска област ще бъдат изградени 2 спешни болнични комплекса, научи „Черно море“ от д-р Мая Рашева, директор на ЦСМП. Това е заложено в Стратегията за спешна медицинска помощ за 2014 - 2020 г. ЦСМП ще запази целостта си, но към него ще преминат спешните отделения.

Прокуратурата е преосмислила практиката си по отношение на бежанците


Натоварена и динамична за прокуратурата нарече изминалата година главният прокурор Сотир Цацаров в предаването "Годината" на Дарик радио. Той отказа да подреди важни дела по показател значимост и обществен интерес.

"Ако трябва да отбележа събитието на 2013 година, това е войната в Сирия, защото тя показва как би се разиграло шахматното поле на световната сцена." По думите му бежанците, които търсят закрила, не са престъпници. "Бежанската вълна към днешна дата е овладяна като вълна,...

Бареков чака и депутати да влязат в партията му

Не е изключено на редовете в Зала 1 на НДК на 25 януари при създаването на партията му да има и депутати, стана ясно от думите на Николай Бареков. Ще се борим за спечелване на едно от първите три места в Европейския парламент и вкарване поне на 4 евродепутати, заяви лидерът на България без цензура Николай Бареков. Като основни опоненти определи Атака, НФСБ, както и партиите на статуквото – БСП и ДПС, останките от Реформаторския блок и ГЕРБ.

Над 8 хиляди лв. за Драмата събраха ротарианците

Над 8,2 хиляди лева за  Драматичния театър събраха пловдивските ротарианци на благотворителен търг, проведен  по време на традиционния коледен бал. Тази година трите ротари клуба в града се обедниха в общата кауза да съберат средства за изгорялата сцена на театъра. Сред продадените за явния търг предмети са картина на Вълчан Петров, футболната топка на “Ботев” и тениска на Тодор Неделев, картината на турския художник Айнур Язибакан и уникална сребърна чаша в античен стил със златна инкрустация. Откупени бяха още стъклена пластика на Жорж Трак и...

През 2014 г. ЕИБ ще подпомага секторите "Транспорт" и "Околна среда"

Правителството одобри плана за действие за 2014 г., включващ мерките и интервенциите на експертите от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) по...

Удължат срока на мерките за насърчаване на инвестициите

Правителството удължи срока на прилагане на мерките за насърчаване на инвестициите. Министерски съвет (МС) направи промени в Правилника за прилагане...

ЕИБ ще подпомага секторите "Транспорт" и "Околна среда" и през 2014 г.

Правителството одобри плана за действие за 2014 г., включващ мерките и интервенциите на експертите от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) по...

Макай ще води Кардиф срещу Ливърпул

Малки Макай ще води отбора на Кардиф Сити и при гостуването на Ливърпул днес от 14:45 часа, но най-вероятно това ще е последният му мач начело на уелския тим. В последните дни Макай изпадна в конфликт със собственика Винсънт Тан и получи ултиматум - да подаде оставка или ще бъде уволнен. Специалистът обяви, че няма да се откаже сам от Кардиф и ще остане начело и за днешната среща, но по всичко изглежда, че след това ще бъде уволнен. Медиите на Острова вече започнаха да определят най-вероятните заместници на Макай, като фаворит за поста според т...

Деца на психично болна горени със сода каустик

Баща разкри, че майката на децата му горила ръцете и краката им със сода каустик. Това разказа бащата Рахми в студиото на „Съдебен спор по Нова телевизия. Той поиска родителските й права да бъдат отнети.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 


Христо Младенов от Мешерето разказа, че към него се обърнал за Баща разкри, че майката на децата му горила ръцете и краката им със сода каустик. Това разказа бащата Рахми в студиото на „Съдебен спор по Нова телевизия. Той поиска родителските й права да бъдат отнети. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Христо Младенов от Мешерето разказа, че към него се обърнал за

Десетки влакове закъсняват заради кражба на кабели и аварии

Десетки влакове закъсняват и са пренасочени заради проблеми, предизвикани от кражба на кабели или аварии по железопътната инфраструктура. Кражба на кабели от контактната мрежа е спряло движението на влаковете в участъка между гарите Казичене и Столник. Всички композиции от участъка са пренасочени по обиколен маршрут през гара Илиянци, съобщиха от БДЖ в събота, последния работен ден преди коледните празници. Това обаче натоварва допълнително движението на гарата.   Въведена е специална организация за поетапното осъществяване на пропусквателен режим между гарите Илиянци и Своге на засегнатите влакове, както и за обслужване на пътниците от гарите Подуяне и Искър, които пътуват с бързите влакове за Бургас, пренасочени по обиколен маршрут през гара Илиянци.   Между Курило и Илиянци пък електрическа мотриса от София за Враца е счупила пантограф и е прекъснато напрежението в контактната мрежа до отстраняване на проблема. Аварията вече е отстранена, но има големи закъснения. Общо 14 влака, в двете посоки, са със закъснения между 60 и 80 минути. В същото време изходите на София по обяд са нормално натоварени и няма образувани "тапи". По-засилен трафик има в центъра на града.  

Забиха кирка в кола

В Първо РУП - Стара Загора е получен сигнал от 28-годишен старозагорец, който заявил, че върху тавана на колата му „Ауди А6" е забита кирка, а четирите гуми са срязани. На ул. „Цар Иван Асен II" в Стара Загора пък горя автомобил. Той е на 32-годишна старозагорка и е установено, че е с напълно изгорял двигателен отсек. По случаите са образувани досъдебни производства.  ...

Жана от X Factor пуска първи сингъл в началото на 2014 г.

Чакаме първото видео на победителката през февруари-март

    


Луис Карол с "На лов за Снарк"

/КРОСС/ Легендарният Луис Карол отново на книжния пазар с "На лов за Снарк". Книгата излиза на 23 декември с подкрепата на програма „Култура" на Европейския съюз. Прекрасно, абсурдно, дегизирано в стихове и илюстрации пътешествие, което ще разсмее децата и мъничко ще натъжи онези уж зрели възрастни хора, разпознали в него мъчните си опити да се справят с предизвикателствата на ежедневието. - това е "На лов за Снарк" на Луис Карол Авторът на тази кратка, но поучителна книга е убеден, че ако някой някога - а това е доста вероятно - го обвини, че пише безсмислици, основният му аргумент ще се основава върху следния стих: „А понякога бъркаха бушприта с руля." Луис Карол (1832-1898) е прочутият, обичан от малки и пораснали деца баща на „Алиса в страната на чудесата" и „Алиса в огледалния свят". Малцина знаят, че зад рожденото му име - Чарлс Доджсън, се крие неимоверно сериозен и улегнал мъж, завършил математика в Оксфорд. Първите си литературни стъпки прави в семейното списание „Миш-маш", а ексцентричната му поема „На лов за Снарк" излиза за пръв път на български език, макар да е известна като един от неговите безспорни шедьоври.  

КЗК отмени поръчка на Центъра за градска мобилност

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила решение на изпълнителния директор на "Център за градска мобилност" ЕАД за откриване на обществена поръчка за "изработка, доставка и монтаж на пътни знаци, табели, стълбове, антипаркинг-стълбчета, хоризонтална маркировка и асфалт за полагане, за поддържане на зоните за почасово платено паркиране", съобщиха от КЗК в събота. Производството е установило, че възложителят е заложил незаконосъобразно условие за наличие на сертификат за управление на сигурността на информацията ISO 27001:2005, доколкото изпълнението на обществената поръчка не предполага необходимост от доказателства за възможности в сферата на управление на сигурността на информацията.   Според КЗК включването на подобно изискване в критериите за подбор на участниците в процедурата се явява дискриминационно, необосновано ограничава кръга на евентуални участници и представлява основание за отмяна на обжалваното решение за откриване на обществената поръчка.

Десетки влакове закъсняват заради кражба и авария

Кражба на кабели от контактната мрежа и счупен пантограф на локомотив станаха причина за големи закъснения на десетки влакове днес. Трафикът в София е интензивен, като особено натоварен е по булевардите към изходите на града.

Държавата връща ДДС-то на фирмите до края на годината

Държавата ще върне ДДС-то на фирмите до края на годината. Това заяви премиерът Пламен Орешарски след последното за тази година заседание на...

Кристалина Георгиева се надява, че 2014-а ще бъде година на политическо отрезвяване

Интервю с еврокомисаря от България Кристалина Георгиева в „Годината" по Дарик. Кое е според вас събитието на 2013-та година? Ако гледаме Европа, събитието за нас е, че най-сетне й виждаме края на кризата. Това е добра новина за всички ни. Ако гледаме моята работа, събитието безусловно е кризата в Сирия, войната в Сирия, която за хиляди дни уби 125 хиляди души, докара до безизходно положение десет милиона, които се нуждаят от хуманитарна помощ вътре в страната, изгони от домовете им вътре в Сирия 6 милиона и половина души и направи по официална...

Загубихме властта, защото не влизаме в безпринципни коалиции, заяви Борисов

„Загубихме властта, защото не влизаме в безпринципни коалиции". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в „Годината" на Дарик. По думите му обаче все пак гласоподавателите са оценили свършеното от ГЕРБ като магистрали, метро, детски градини, зали и училища, след като отново са решили партията да е първа политическа сила.

Mercedes ще предлага и по-голям C-Class, но само в Китай

Моделът трябва да се появи още догодина

    


Кабинетът даде допълнително 700 хил. лв. на разузнававеното


На последното си за годината заседание правителството одобри допълнителни 700 000 лв. по бюджета на Националната разузнавателна служба за 2013 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Средствата са необходими за изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба, както и за неотложни разходи за обезпечаване дейността на службата.

Допълнителното финансиране е осигурено за сметка на икономии на разходите и трансферите по републиканския...

България ще загуби малко над 35 млн. евро евросредства


България ще загуби малко над 35 милиона евро по оперативните програми за изтичащия програмен период 2007-2013 г., съобщи вицепремиерът Зинаида Златанова на пресконференция след последното за годината заседание на правителството.  

Най-много средства ще бъдат загубени по оперативната програма "Околна среда" - близо 27 и половина милиона евро. По програмата "Административен капацитет" загубените пари ще бъдат близо 6 милиона евро, а по "Техническа помощ" - 1.836 млн. евро.
...

"Бебе-великан" се роди в Тутракан

"Бебе-великан" се е родило в тутраканската болница, съобщи управителката на лечебното заведение д-р Недка Цветкова, цитирана от БТА. Двайсет и осем годишната Елица Йорданова Добрева от с. Айдемир е родила момченце с тегло 5,920 кг и 57 см височина. Това е първо дете на младата майка. В края на 2011 година в тутраканската болница е родено

"Бебе-гигант" се роди в тутраканска болница

"Бебе-великан" се е родило в тутраканската болница, съобщи управителката на лечебното заведение д-р Недка Цветкова, цитирана от БТА.
Двайсет и осем годишната Елица Йорданова Добрева от с. Айдемир е родила момченце с тегло 5,920 кг и 57 см височина.
Това е първо дете на младата майка.
В края на 2011 година в тутраканската болница е родено "Бебе-великан" се е родило в тутраканската болница, съобщи управителката на лечебното заведение д-р Недка Цветкова, цитирана от БТА. Двайсет и осем годишната Елица Йорданова Добрева от с. Айдемир е родила момченце с тегло 5,920 кг и 57 см височина. Това е първо дете на младата майка. В края на 2011 година в тутраканската болница е родено

Поли Генова за малко да се откаже да пее точно преди финала на "Музикална академия"

Съвсем скоро Поли Генова ще може да си свири на пиано вкъщи. Запалила се благодарение на Дичо, с когото свириха заедно в къщата на “Музикална академия”. Макар че вече има едно в дома на родителите си, сега певицата е решила да си купи и в квартирата, в която живее в София. Може да си го позволи, след като спечели голямата награда от музикалното р Съвсем скоро Поли Генова ще може да си свири на пиано вкъщи. Запалила се благодарение на Дичо, с когото свириха заедно в къщата на “Музикална академия”. Макар че вече има едно в дома на родителите си, сега певицата е решила да си купи и в квартирата, в която живее в София. Може да си го позволи, след като спечели голямата награда от музикалното р

Ние сами си избрахме крадливи политици

"Днес сме тръгнали в една изключителна ситуация за България. Никога не е имало такъв момент в новата ни история с толкава ниско доверие в държавните институции, въпреки националните катастрофи, въпреки Ньойския договор". Това заяви Любен Дилов на лекцията, която изнесе при трансформирането на движението "България без цензура" в партия във Велико Търново, предаде БГНЕС. "В момента сме на абсолютното дъно. Докарали сме се в ситуация, в която функциите на правосъдието се изпълняват от здравеопазването и болниците раздават справедливост. Извънредността на ситуацията е такава, че имаме тотално разхищение в доверието, а най-важната ценност на обществото е доверието", каза още Дилов. Според него политическият елит е направил всичко възможно, за да нямаме ...

Италианци разработват „суперспагети”

Екип учени от Италианския съвет за аграрни изследвания и експериментиране работи върху създаването на "суперспагети", съобщиха днес специализирани медии, цитирани от БТА. Програмата е финансирана с държавни и частни капитали, а разработваният продукт е с лабораторното название "функционални спагети". Причината да бъдат предварително окачествени като "суперспагети" е, че те ще съдържат повече витамини, антиоксиданти (противоокислители), висококачествени протеини и вещества с пробиотичен ефект. Противоокислителите са група биохимични вещества, които имат благоприятно и отпускащо въздействие върху човешкия организъм, тъй като унищожават токсини и тежки метали, отделящи отровни оксиди и причиняващи тежки заболявания. Пробиотиците са живи микрохранителни добавки...

Лека катастрофа предизивка огромни задръствания в Кресненското дефиле

Лек пътен инцидент е предизвикал километрични опашки и двучасово задръстване в Кресненското дефиле преди Коледните празници, предаде БГНЕС. Катастрофата е станала към 12.30 часа днес на главен път Е-79 в Кресненското дефиле между "Опел" и открит микробус, превозващ стъкла. На прав участък при разклона за Стара Кресна, лека кола "Опел" със силистренска регистрация предприема изпреварване на ТИР. След като се изравнил с влекача на ТИР-а от към Кресненските ханчета се задава открит микробус, който превозва витринни стъкла. Опел-ът се блъска в лявата му част и при удара половина стъкла падат на пътното платно. За щастие ТИР-ът в това време успява да спре и така не удря отзад опела, предизвикал катастрофата. Колата след ТИР-а успява да спре буквално на една боя разстояние. ...

Разходка в Гората на мечките

След малко микрофонът трябва да реагира и да улови предавателя, който е прикрепен към мечката в блатото. И ето че тонът се чува - първо слабо, после по-силно. Звуците вече са добре доловими и все-по-чести. „Идва към нас След малко микрофонът трябва да реагира и да улови предавателя, който е прикрепен към мечката в блатото. И ето че тонът се чува - първо слабо, после по-силно. Звуците вече са добре доловими и все-по-чести. „Идва към нас", казва Гунтер Шмит изумен. „Да се връщаме в колата". Това е страх, който не би трябвало да очакваме от него, като сега е ...

Мария Христова е класирана първа за директор на РИОСВ

Мария Вълева Христова е класирана на първо място в обявения конкурс за директорския пост в РИОСВ Стара Загора с решение на комисията, публикувано на сайта на МОСВ. В разпространена до медиите информация обаче, се твърди, че Христова е прекъснала през 2002 година висшето си образование в ТУ Габрово и по този начин не отговаря на едно от изискванията за заемане на длъжността. Мария Христова се е явила на конкурса, обявен от МОСВ по предварително зададени от тях критерии и правила. Към момента няма заповед от министър Искра Михайлова за нейното на...

Осигурени са допълнителни 3 млн. лв. за зимно поддържане на пътищата

Министерският съвет (МС) измени ПМС 27/2013, с което се предвижда реализираната по постановлението икономия в размер на 3 014 035 лв. да...

Кражба на кабели забави 14 влака

14 влака закъсняват, заради проблеми, предизвикани от кражба на кабели от железопътната инфраструктура, съобщиха от БДЖ.

Предколедно търсене в хасковските магазини

 

Десетки клиенти използваха днешната събота, за да закупят за своите близки и приятели подаръци, които да оставят под елхата.Увеличено е търсенето в хасковскитемагазини, но все още няма бум от продажби, коментират търговците.Тази година най- предпочитани били сувенирите.

Някои дами залагали основно на аксесоар, с който да зарадват партньора си. Най- търсени били писалките и кутиите за вино с бутилка от червеното пиво. Мъжете пък имали голям избор от сувенири, кутии за бижута, елегантни запалки и визитници.

В някои магазини за сувенири се предлагат и ръчно направени, които били сред предпочитаните.
От семейните  подаръци най- купувани били комплeкт сервизи, картини и икони.

Репортаж гледайте в новините

 

Анжелина Янева

Красен Станчев: Руският заем за Украйна реално е изкупуване на външен дълг

Украйна вече е част от Митническия съюз на Русия, заяви икономистът

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване