„Синьо единство“ решава за Реформаторския блок

Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС

Ръководството на „Синьо единство“ ще проведе днес заседание, на което трябва да вземе окончателно решение за отношенията партията с Реформаторския блок.

Различията между „Синьо единство“ и останалите пет партии се изостриха в последните дни. В началото на седмица председателят на ДСБ Радан Кънев предложи на Гражданския съвет на Блока да изолират от преговорите формацията на Христо Панчугов и Надежда Нейнски. Мотивите на Кънев бяха, че Надежда Нейнски обявява публично детайли около междупартийните преговори на Реформаторите. По думите на тъмносиния лидер „Синьо единство“ е единствената партия, която не е съгласна с визия та на Блока.

След дълго заседание обаче Гражданският съвет не изключи практически „Синьо единство“, но потвърди точките от коалиционното споразумение, с което хората на Нейнски не са съгласни.

В сряда някои от емблематичните лица на партията и бивши депутати от „Коалиция за България“ – Мартин Димитров и Петър Славов напуснаха „Синьо единство“, за да останат близки до Реформаторите. Тогава Христо Панчугов коментира, че не възнамерява да влиза в коалиции на всяка цена.

Статията "„Синьо единство“ решава за Реформаторския блок" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Британски политик ще брои българи и румънци на 1 януари

Кийт Ваз щял да следи как действат властите на летище Лутън

    


Преглед на печата от 21 декември


Държавно управление

Сега

Вътрешният министър установи, че столичният КАТ се управлява лошо
Шефът на пътната полиция в София се раздели с поста си заради слаби резултати

Пенсионната възраст пак тръгва нагоре от 2015 г.
Увеличението на пенсионната възраст ще бъде приоритет в работата на социалното министерство и на кабинета през следващата година, в която иначе пенсионната реформа е във ваканция

Рискът за загуба на евросредства през 2013 г. е...

Михаил Ходорковски пристигна в Германия, след като Путин го помилва

Барак Обама възприема информацията за освобождаването на руския бизнесмен Михаил Ходорковски от затвора като „позитивна стъпка”. Това заяви ключовият външнополитически съветник на Обама в Белия дом Бен Родс пред ИТАР-ТАСС. „Разбира се, той приветства тези усилия, не само по делото Ходорковски, но и по редица други въпроси. Продължава да ни безпокои обаче избирателното правосъдие в Русия”, каза Родс. Той изрази надежда, че „тази стъпка ще помогне да се положи началото, призвано да осигури равенство между хората пред закона и да се избегне впечатлението на политическо мотивирано преследване”. Държавният секретар на САЩ Джон Кери също приветства освобождаването на най-известния в Русия затворник и критик на Кремъл Михаил Ходорковс...

Повдигат обвинения срещу приближени на Ердоган

Турската прокуратура е започнала да повдига обвинения срещу някои от приближените на примера Реждеб Тайип Ердоган в рамките на мащабен корупционния скандал, на който той отговори с грандиозна чистка в полицията, предаде AFP. Ердоган заяви, че се бори с „държава в държавата” и описа разследването за корупция, което идва преди ключовите избори през март, като опит да се оклеветят властите. Прокурорите са предявили обвинения срещу някои от 89 заподозрени, задържани преди три дни, като за първите осем са издадени заповеди за арест. Те са обвинени в редица нарушения, включително приемане на подкупи за развитието на проекти и издаването на разрешения за строителство в защитени райони. Останалите задържани се явиха в съда в петък, след като бяха разпитани от полицията.

Слънчева събота

Днес ще бъде слънчево. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 6° и 11°, в София - 6°-7°. Още сутринта ще задуха слаб запад-северозападен вятър, в Северна България до умерен и мъглите навсякъде ще се разсеят. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи „Фокус”. Над Черноморието през деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури по крайбрежието - до 8°-10°. Температурата на морската вода е 7°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините времето ще се задържи слънчево. Ще се усили вятърът от запад-северозапад, ще бъде предимно умерен. Максимална температу...

Честит имен ден на Юлияна, Юлиан, Юлия

Днес празнуват: Юлияна, Юлиан, Юлия Св. Юлиания била дъщеря на знатни и богати родители езичници, които живеели във Витиния (Мала Азия) в края на ІІІ век. Още малка тя била сгодена за един момък, на име Елевсий, също така от знатен род и езичник. Като пораснала, тя имала случай да се просвети чрез вярата в истинския Бог и се убояла да свърже съдбата си с идолопоклонник. Затова, когато дошло време да се омъжи, заявила на Елевсия, че ако той не повярва в Христа, Комуто тя служи, да си търси друга годеница. Като съобщил за това на родителите на Юлиания, Елевсий заедно с тях я убеждавал да се отрече от вярата в разпнатия Христос, но никакви просби, нито убеждения не били в състояние да склонят младата християнка да отстъпи от Тогова, Комуто тя се предала безвъзвратно. Разгневен до крайност...

Глобяват Google с 900 000 евро

Глобяват Google с 900 000 евро заради нарушение на испанския закон за защита на данните, съобщи BBC. Съгласно испанския закон за защита на данните, това е най-голямата глоба, която може да се наложи на фирма. Глобата бе наложена на компанията, след като тя промени своята политика за конфиденциалност и обедини личната информация с нейните онлайн услуги.  В отговор на съдебното решение от Google заявиха, че няма да предприемат каквито и да е действия, докато не получат пълен отчет от испанската Агенция за защита на данните.

Ники Михайлов иска да напусне Верона

През настоящия зимен трансферен прозорец вратарят на националния ни отбор по футбол желае да напусне настоящия си отбор. Причината е, че е твърда резерва. В момента Ники Михайлов води преговори с няколко клуба. Вратарят призна, че е разочарован от ситуацията, тъй като при преминаването му от холандския "Твенте" във "Верона" шефовете на италианския клуб са поели ангажименти, които не се спазват. Николай Михайлов заяви, че за него най-важното е в следващите месеци да играе редовно. В момента агентът му води преговори с няколко клуба, както за договор под наем, така и директно за закупуване. Михайлов уточни, че става дума за отбори от Италия и от водещите европейски шампионати.   Михайлов разкри още, че преди две години е имало вариант да премине в ...

Камерън не иска "голямо движение" на новите в ЕС

След България и Румъния, той се "нахвърли" и върху чакащите приемане

Татяна Дончева напуска БСП

Татяна Дончева, Снимка: БГНЕС

Дългогодишният партиен член на БСП Татяна Дончева е подала заявление за напускане на столетницата, съобщава „Дневник“.

Информацията е била потвърдена и местните структури на БСП. В заявлението си Дончева не е посочила мотиви за напускането си, нито пък е говорила с председателя на районния съвет на БСП в Красно село, където членува.

Дончева неведнъж е заявявала намерението си да напусне БСП. Тя ясно показа, че не одобрява настоящото ръководство на партиятата. През лятото социалистката прогнозира, че до есента БСП ще се разцепи и от него ще се роди нов ляв проект.

„Започнали сме да работим върху нещо, което да приключи отношенията ни с “Позитано” по цивилизован начин, така че да се погрижим за тази част на левицата, която не иска да бъде обвързана с олигархия. До септември – октомври ще се извършат организационните упражнения, за да покажем субекта”, каза в средата на юли Дончева.

Намеренията й обаче засега не са се реализирали.

Статията "Татяна Дончева напуска БСП" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Рекорд: 4 млрд. се изсипаха за ден

Рекордните 4 милиарда лева платиха за ден фирми и граждани у нас. Скокът спрямо обичайните нива е с над 35%, а за задграничните преводи ръстът е с 40 на сто.

Китайски милиардер изчезна след катастрофа с хеликоптер

Съпругата му се спасила заради страх от летене

    


Светият синод разглежда избора nа варненски митрополит

Светия синод, Снимка: Сергей Антонов

Светият синод ще заседава днес, за да разгледа провелия се миналата седмица епархийски избор за нов Варненски и Великопреславски митрополит.

OFFNews припомня, че двамата кандидати, които събраха най-много гласове на изборите миналата седмица бяха Знеполският епископ Йоан и Мелнишкият епископ Серафим.

Днес Синодът ще разгледа дали изборът е бил извършен по църковните канони. Ако той бъде легитимиран, утре следва окончателните избори за варненски митрополит.

Владиците ще трябва да дадат предпочитанията си за Йоан или Серафим с явен избор, при който всеки записва собственоръчно името на избраника си и се подписва.

Мястото на Варненския и Великопреславски митрополит остана свободно, след като през лятото митрополит Кирил се удави край плажа на местност “Траката”. Макар че съдебните медици бяха категорични, че не става дума за насилствена смърт, кончината на Кирил и до днес е обект на различни обвинения и спекулации. 

Първите избори за наследник на Кирил се проведоха на 17 ноември и двамата най-успешни кандидати тогава бяха епископите Игнатий и Борис. Двамата обаче не се ползваха с доверието на миряните от областта, които въстана срещу избора им. На 23 ноември Светият синод уважи протеста им и насрочи нови избори за Варненски и Великопреславски митрополит.

Статията "Светият синод разглежда избора nа варненски митрополит" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Жана Бергендорф е новият X Factor

Втори се нареди Наско, трета остана Ана-Мария

    


Не връщайте сирийци в България - там е лошо!

Преглед на по-интересните теми от печата за 21 декември

    


Цецо Соколов: Ще е резил ако не се класираме

Цветан Соколов е на мнение, че българският национален отбор по волейбол ще се класира за предстоящото световно първенство. "Смятам, че имаме доста сериозен шанс да се класираме. За по-сериозни конкуренти смятам отборите на Холандия и Чехия. Не бива да се подценява и Кипър. Холандия имат тим, който е много променен от предишните години. Играят по-различно от преди време. За нас най-важно е да излезем мотивирани на терена, защото нямаме толкова време да се подготвяме за тези мачове. Всички имат желание да се докажат и да се класираме. Ако не се класираме на това световно би било един голям провал за нас", заяви Цецо Соколов. "Не мисля, че е по-трудно, като не сме домакини. За мен е по-важно как ще играем ние. Без значение е къде са ни мачовете. Мисля, че съвсем спок...

Само за ден у нас бяха изплатени рекордните 4 милиарда лева

Рекордните 4 милиарда лева платиха за ден фирми и граждани в България. Скокът спрямо обичайните нива е с над 35%, а за задграничните преводи ръстът е с 40%. Това са отчели от УниКредит Булбанк, съобщава в. "Стандарт". Подобна е ситуацията и в останалите банки. В последните дни на годината разплащанията скочиха, заявили от ПИБ и ОББ. Хората превеждат суми за празниците на своите близки в страната и чужбина, а фирмите приключват плащанията по договорени през годината сделки, допълнили от банките. Обикновено през системата RINGS, която обработва банковите преводи, всеки ден минават по около 3 млрд. лв. Вчера обаче те били с милиард повече. 31,5% от българите пазаруват коледните подаръци в навечерието на Бъдни вечер, а едва 3,1% от анкетираните правят това в течение на цялата годи...

Какво не знаем за грипа и простудата

Очите са най-широката врата, през която респираторните вирусни инфекции нахлуват в организма ни. Това твърди проф. Рон Икълс от Центъра по простудни заболявания към 

Националната здравна служба на Великобритания, който изследва вирусите на грипа и настинките повече от 20 години. Достатъчно е да потъркаме очите си с неизмити ръце, след като сме Очите са най-широката врата, през която респираторните вирусни инфекции нахлуват в организма ни. Това твърди проф. Рон Икълс от Центъра по простудни заболявания към Националната здравна служба на Великобритания, който изследва вирусите на грипа и настинките повече от 20 години. Достатъчно е да потъркаме очите си с неизмити ръце, след като сме

Рожден ден на 21 декември имат

Проф. д-р Анелия Мингова, юрист, бивш член на ВСС, бивш депутат

Благой Георгиев, футболист

Бойко Кръстанов, актьор

Ванко Урумов, художник


























































































Проф. д-р Анелия Мингова, юрист, бивш член на ВСС, бивш депутат Благой Георгиев, футболист Бойко Кръстанов, актьор Ванко Урумов, художник

Юношите изпревариха мъжете в бокса

Юношите изпревариха мъжете ни по успехи в бокса през този сезон. Затова за №1 на 2013-та бе обявен младок. 16-годишният Даниел Асенов, с прякор Тайсъна, триумфира с европейската титла, а на световното стигна четвъртфиналите в кат. до 50 кг. Призът при жените за най-добра получи Валентина Поптолева, световна шампионка за девойки в кат. до 48 кг.

Юношите изпревариха мъжете ни по успехи в бокса през този сезон. Затова за №1 на 2013-та бе обявен младок. 16-годишният Даниел Асенов, с прякор Тайсъна, триумфира с европейската титла, а на световното стигна четвъртфиналите в кат. до 50 кг. Призът при жените за най-добра получи Валентина Поптолева, световна шампионка за девойки в кат. до 48 кг.

"Роснефт" купува активи на "Морган Стенли"

Инвестиционната банка "Морган Стенли" обяви, че планира да продаде част от петролния си бизнес на руския нефтен гигант "Роснефт", като сумата не се разкрива.

Убиха шеф на разузнаванеТО в Либия

Полковникът е убит в град, където пристигнал за сватба

Перничанин откри камъни в руска салата "Ескада"

 Днес си купихме руска салата на фирма "СД Колев и сие" - Ескада от магазин  "Кауфланд" и вместо салам вътре имаше камъни.

Това е безобразие! Може ли в тази салата да има само картофи,моркови и камъни които чупят зъби? Страшно много съм разочарован от фирмата производител, внимавайте с тази салата мили съграждани.

Иван Петков

Китайски милионер катастрофира след покупката на лозов масив във Франция

Китайски милионер, който купи най-големия лозов масив край френския град Бордо, е изчезнал, след като превозващият вертолет падна в река.

Кола пламна в столичния жк "Надежда" (видео)

В 1 през нощта лек автомобил горя на ул. В 1 през нощта лек автомобил горя на ул. "Йордан Хаджи Константинов" в ж.к. "Надежда-2" в София. Граждани се опитваха да загасят пламналата предница на автомобила с кофи с вода и пожарогасители от колите си. Върху предния капак на автомобила имаше горящ голям предмет, вероятно подхвърлен върху колата и причина за пожара. Електрозахранването в

zaPernik.com пожелава весела ваканция на учениците

 Днес е първият ден от толкова обичаната и дългочакана коледна ваканция на учениците.

Екипът на zaPernik.com пожелава незабравима ваканция, изпълнена с много емоция, топлина и хубави моменти.

На училище сме отново на 6 януари 2014г.

12 години от трагедията „Индиго”

На 21 декември 2001 г. между 18:45 и 19:30 часа на стълбището пред заведението от притискане и задушаване загинаха 7 деца

Без офшорки в 28 бизнеса от догодина

От 1 януари 2014 г. фирми, регистрирани в офшорни зони, няма да могат да участват в приватизацията, в обществени поръчки, да получават лицензи за финансови, застрахователни и хазартни дейности. Общо в 28 бизнеса не се допускат офшорки. 
 Това реши вчера парламентът, който прие на второ четене закон за офшорните зони. Ще се създаде и регистър на От 1 януари 2014 г. фирми, регистрирани в офшорни зони, няма да могат да участват в приватизацията, в обществени поръчки, да получават лицензи за финансови, застрахователни и хазартни дейности. Общо в 28 бизнеса не се допускат офшорки. Това реши вчера парламентът, който прие на второ четене закон за офшорните зони. Ще се създаде и регистър на

Обама приветства освобождаването на Ходорковски

Американският президент Барак Обама възприе като "позитивна стъпка" освобождаването на Михаил Ходорковски, заяви външнополитическият съветник в Белия дом Бед Родс.

Убит е шеф на разузнаването в Бенгази

Началникът на военното разузнаване в Бенгази бе убит от неизвестни лица, докато е бил при семейството си в околностите на град Дерна, съобщиха източници от силите за сигурност.

ГЕРБ: Над 4000 са сменените чиновници от БСП и ДПС

Управляващите от БСП и ДПС и опозицията от ГЕРБ си спретнаха парламентарен скандал на изпроводяк, преди Народното събрание да излезе в коледна ваканция до 15 януари. Темата бе партийните назначения в администрацията, а поводът - искането на мнозинството да се удължи срокаът на работа на временната комисия, която разследва "партизираното" кадруване

Наградиха фирмите с най- голям икономически принос

На тържествена церемония бяха връчени грамоти на фирмите от област Сливен с най-голям принос в развитието на областната икономика. Събитието се проведе в областна администрация, а наградите връчи областния управител Корнелий Желязков. Той подчерта, че сред стратегическите цели на областна администрация Сливен е подпомагането на икономическия растеж и ускоряване процесите на преструктуриране в индустрията, селското стопанство и услугите. Класацията „Топ 100 – лицето на бизнеса” е изготвена със съдействието на Териториално статисти...

Наградиха 10-те най- добри боксьори на клуб „Априлец”

На тържествена церемония наградиха 10 –те най-добри боксьори на Боксов клуб „Априлец”, село Бояджик. Приветствие към участниците в церемонията поднесе кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев. Той подчерта, че постиженията на боксовия клуб през 2013 година са уникални и доказват, че и малкият селски клуб може да постигне големи, при това и световни успехи. Безспорен пример за това е Даниел Асенов, който е пети в света и извоюва европейска титла за българския бокс. Той е и единственият българин със злато от престижното първенството в руския гра...

Кой беше Дядо Коледа?

Дядо Коледа пристига в Кукления театър в Сливен днес. Всички деца могат да се включат в пътешествие до Северния полюс с героите от спектакъла Кой беше Дядо Коледа?. Режисьор на постановката е Елица Петкова, текст Венера Нечкова – Фингарова, музикално оформление – Пламен Петков, сценография и кукли – Анна Пулиева. Участват актьорите Елица Петкова, Атанас Махнев, Даниел Тотов. Началото на спектакъла е 11 часа....

Кремъл: Михаил Ходорковски е свободен да се върне в Русия

В Берлин бившият олигарх вече се срещна със сина си Павел

Пламен Стоилов: „Очаквам 2014 да е годината на реалната промяна за Русе“

 „Отминаващата 2013 година беше трудна не само за Русе, а и за цяла България". Така прозвуча равносметката на кмета Пламен Стоилов за отиващата си година на последната за него и екипа му пресконференция за 2013-та. „Въпреки трудностите, ако трябва да направя оценка на свършеното, то ние успяхме да изпълним планираното в управленската ни програма", допълни Стоилов. Той се аргументира с факта, че са финализирани всички процедури по проектите, с които започва реална промяна на града и тези, които ще имат съществен принос за основната цел, която си...

Религиозен календар за 21 декември

Св. мчца Юлиания и пострадали с нея 500 мъже и 130 жени в Никомидия
Св. Юлиания била дъщеря на знатни и богати родители езичници, които живеели във Витиния. Още от малка била сгодена за  Елевсий - също от знатен род и езичник. Като пораснала, Юлиания повярвала в истинския бог и отказала да свърже съдбата си с идолопоклонник. Не успели да склонят Св. мчца Юлиания и пострадали с нея 500 мъже и 130 жени в Никомидия Св. Юлиания била дъщеря на знатни и богати родители езичници, които живеели във Витиния. Още от малка била сгодена за Елевсий - също от знатен род и езичник. Като пораснала, Юлиания повярвала в истинския бог и отказала да свърже съдбата си с идолопоклонник. Не успели да склонят

Ограничават движението на ТИР-ове по пътя Русе-Разград

Днес се въвежда временно ограничение за движение на превозни средства над 10 тона по пътя Русе-Велико Търново. Забраната е в сила между 16:00 и 20:00 часа. Целта е осигуряване на по-висока безопасност на движението при засиления трафик през почивните дни, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура". Забраната е в сила и за пътищата Варна-Бургас, Пловдив-Свиленград и Мездра-ГКПП Кулата От Агенцията препоръчват на шофьорите да тръгват на път с автомобили оборудвани за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указания...

Обраха Николета Лозанова с 80 бона!

Откраднаха дрехи и скъпи аксесоари за над 80 000 лева от топ водещата на ТВ7 Николета Лозанова, научи zaPernik.com.

Николета Лозанова се завърна от посещение в Италия, където прекара пет дни, но луксозния й куфар Луи Вюитон, пълен със скъпи дрехи е изчезнал от авиокомпанията „Ал Италия”. 

„Тя е направо в истерия! Няма й го целият шопинг, а за момиче като нея това е същинско бедствие! Заминала е невероятната й рокля на...

Продължава

Камерън иска ограничения за всички следващи членки на ЕС

Според британския премиер на новите членки не би трябвало да се разрешават "големи движения на население"

Испания глоби Google заради събиране на лични данни

Интернет гигантът не пояснява какво прави с личната информация на потребителите и колко време я съхранява

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване