Янукович назначи за кмет на Киев депутат, шеф на групата за приятелство с Русия


Президентът на Украйна Виктор Януковиче е уволнил ръководителя на Киевската градска държавна администрация Олександър Попов и е назначил на негово място депутата Виктор Макеенко. Указът на държавния глава е публикуван на сайта му, предаде ИТАР-ТАСС.

Макеенко, който е на 48 години, е депутат във Върховната рада от управляващата Партия на регионите. Той е член на междупарламентарната комисия по сътрудничеството между Върховната рада и Съвета на федерацията (горната камара на...

Студенти на протест срещу колегите им окупатори

/КРОСС/ Десетки студенти от Историческия факултет на Софийския университет се събраха в подлеза на СУ, за да изразят недоволството си от повторното окупиране на сградата на Ректората, съобщи бТВ Нюз. Част от присъстващите заявиха, че са имали работа в университета днес, която не са успели да свършат заради пълната блокада. Младите хора заявиха готовност да скандират срещу повторната окупация на техни колеги - някои дори заплашиха да разбият вратите на ВУЗ-а. Според недоволните студенти вече е безотговорно университетът да става арена за решаване на политическите борби. Повечето искат да им се даде възможност да се явят на изпитната сесия в края на януари и началото на вевруари.    

Електронната поща много по-ефективна от социалните мрежи

Бизнесът продължава да разчита на класическите имейли за набиране на клиенти

    


Зрее бунт срещу Камерън в Консервативната партия заради имиграцията от Изтока

Във Великобритания може да върнат доскорошните ограничения за българи и румънци. Британският премиер Дейвид Камерън е изправен пред нов бунт в партията си, съобщи вестник „Дейли мейл". Този път 69 депутати от Консервативната партия настояват ограниченията върху българите и румънците, които работят във Великобритания, да бъдат отново въведени.

Още 4 служители от египетското посолство в Либия отвлечени

Четирима служители от посолството на Египет в Триполи, сред които културното аташе, са били отвлечени днес в столицата – ден след отвличането на египетски дипломат.

Човек загина в подстанция на ЧЕЗ

В подстанция на ЧЕЗ в Ихтиман е загинал човек. Станала е авария в трафопоста на територията на стария чугунен завод, стопанисван от двама работниците на частна фирма, разказаха запознати, цитирани от ...

Общинско първенство по тенис на маса за момичета и момчета

tenis_na masa
На 24 януари във физкултурния салон на СОУ Иван Вазов – Поморие, се проведе Общинско първенство по тенис на маса за момичета и момчета от Ученически игри 2013 – 2014. Спортният празник бе открит от кмета на община Поморие Иван Алексиев с изпълнение на първия сервиз.

И при малките и при големите момичета на първо място се класираха децата от СОУ Иван Вазов, с учител Диян Тенев. Второто място бе спечелено от децата на с. Страцин с учител г-н Иван Вътков.

При момчетата, отново първи станаха учениците от СОУ Иван Вазов, следвани от състезателите на Каблешково с учители г-н Марков и г-н Щаков, а трети – момчетата от с. Страцин. Първото място при юношите (8 – 10 клас) спечели отборът на ПГТ “Алеко Константинов” – Поморие с учител г-н Цолов. Победителите ще представят Община Поморие на Областно Първенство през месец март.

Община Поморие награди всички училища и раздаде индивидуални награди на най-добре представилите се. Осигурен беше и обяд за децата, предоставен от общинското ръководство и фирма “Гранд”.
tenev

Ли На грабна титлата на Australian Open

/КРОСС/ Китайката На Ли спечели титлата в турнира Аустрелиън Оупън при жените, след като се наложи над Доминика Цибулкова със 7:6, 6:0. За Ли това е втора титла от Големия шлем след тази от "Ролан Гарос" през 2011 г.  

Бареков: Искаме да бъдем голямата центристка партия на България

Ние искаме да говорим за бъдещето, за икономика, за работа, за бизнес, за сигурност. Искаме нова политика, нова икономика, с грижа за хората. "България без цензура" е единен политически субект с ясен лидер и визия. Това каза Николай Бареков в ефира на TV7 часове преди учредяването на партията, което е от 12.00 часа в Зала 1 на НДК.
Ние искаме да говорим за бъдещето, за икономика, за работа, за бизнес, за сигурност. Искаме нова политика, нова икономика, с грижа за хората. "България без цензура" е единен политически субект с ясен лидер и визия. Това каза Николай Бареков в ефира на TV7 часове преди учредяването на партията, което е от 12.00 часа в Зала 1 на НДК.

Цацаров командирова прокурора Роман Василев "да работи по доктората си"


Главният прокурор Сотир Цацаров е командировал зам.- градския прокурор на София Роман Василев в Апелативната специализирана прокуратура. Новината, съобщена от "Медиапул", е потвърдена пред "Капитал" от държавното обвинение.

Официалният мотив за преместването е нуждата Василев да се концентрира върху  доктората си за организираната престъпност в Академията на МВР. 

Заповедта на Цацаров представлява понижение чрез повишение, защото Роман Василев губи ръководния си пост както...

Младите у нас – масово недоволни от работата си

Все повече млади българи не виждат смисъл в това да завършат висше образование или да получат документ за професионална квалификация. В същото време...

Цацаров командирова заместника си Роман Василев "да работи по доктората си"


Главният прокурор Сотир Цацаров е командировал заместника си Роман Василев в Апелативната специализирана прокуратура. Новината, съобщена от "Медиапул", е потвърдена пред "Капитал" от държавното обвинение.

Официалният мотив за преместването е нуждата Василев да се концентрира върху  доктората си за организираната престъпност в Академията на МВР. 

Заповедта на Цацаров представлява понижение чрез повишение, защото Роман Василев губи ръководния си пост както в Софийска градска...

Бареков: Време е да говорим за бъдещето

Ние искаме да говорим за бъдещето, за икономика, за работа, за бизнес, за сигурност. Искаме нова политика, нова икономика, с грижа за хората. Ние искаме да говорим за бъдещето, за икономика, за работа, за бизнес, за сигурност. Искаме нова политика, нова икономика, с грижа за хората. "България без цензура" е единен политически субект с ясен лидер и визия. Това каза Николай Бареков в ефира на TV7 часове преди учредяването на партията, което е от 12.00 часа в Зала 1 на НДК.

Откриха дефилетата на сурвакарските и кукерските групи - снимки

Дефилетата на сурвакарските и кукерски групи на 23-тия международен фестивал Сурва - 2014 започнаха малко след 10 часа, предаде репортер на ZaPernik.com.

На тазгодишния фестивал Сурва ще се представят над 6300 участници. В дефилетата ще участват и над 10 групи от чужбина - представители на 8 държави.

Журито на Сурва - 2014 е в състав: председател - професор доктор Георг Краев - фоклорист от департамент за фолклорни изкуства на НБУ - София и членове: професор...

Продължава

Доц.Чанков: Главната въпросителна на „Женева 2" е САЩ

/КРОСС/ Началото на „Женева 2" е добро, разговорите започват. Това заяви в предаването „Събота 150" на БНТ доц. Георги Чанков - преподавател по международни отношения в УНСС. "Самото обстоятелство, че конференцията започна, след като имаше месеци на съмнения, че тя ще може да започне изобщо - за мен това е успех. Второ - на конференцията са представени по-голямата част от замесените, пряко и косвено - това също е предпоставка за успех. Оттук нататък трябва да отчетем - в Сирия се води гражданска война с външно участие. Когато става дума за гражданска война, някак хората са склонни да смятат, че това е в по-малък мащаб, по-лесно за решение, което не е вярно. Натрупано е толкова много напрежение, което не може да се разсее за няколко дни, една седмица. Дневният ред, както е поставен - да се започне с договорка за хуманитарна помощ за жителите на Хомс, е добро начало. Това е тема, по която по-лесно може да се постигне съгласие, защото в момента и двете страни се борят за надмощие в очите на международното обществено мнение. Хуманитарен акт би бил добре дошъл за всяка от страните", каза още той. "Мисля, че Иран не е кой знае колко недоволен. Иран би могъл да си защити прекрасно интересите като присъства и задкулисно", допълни Чанков

Министър Мариана Георгиева: Поздравлението ми към Григор остана недоразбрано

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева коментира днес пред Дарик, че поздравлението й към Григор Димитров за силното му представяне в Откритото първенство на Австралия е било недоразбрано.
В поздравителния си адрес до Григор спортният министър заяви: „Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големи Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева коментира днес пред Дарик, че поздравлението й към Григор Димитров за силното му представяне в Откритото първенство на Австралия е било недоразбрано. В поздравителния си адрес до Григор спортният министър заяви: „Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големи

„България без цензура“ е ново стъпало на демокрацията

Голяма част от елементите на платформата на „България без цензура“ са много близки до сърцето ми – например прогресивно подоходно облагане, помощта за малките и средни предприятия, патриотизма, семейството като ценност. Това признание направи бившият главнокомандващ на силите на НАТО в Европа Уесли Кларк преди учредяването на партията.

Футболните клубове - многомилионното хоби на богатите

Британското издание Realbusiness.co.uk разкрива двайсетте най-богати предприемачи, които притажават футболен отбор

    


Конфликтът в Сирия върна страната 40 години назад

/КРОСС/ Вътрешният конфликт в Сирия, започнал през 2011 година, върна страната близо 40 години назад в социално-икономическото й развитие, констатира доклад на Икономическата и социалната комисия за Западна Азия, цитиран от бТВ. Ако кризата продължи, всяка година Сирия ще се връща с осем години назад в икономическото си развитие, се посочва в доклада. По данни на комисията, ежедневните загуби за БВП на Сирия възлизат на 109 милиона долара. Освен това безработицата е нараснала на 42% от трудоспособното население на страната, а 38% от учениците са били принудени да прекратят обучението си. В резултат на продължаващите боеве в Сирия всеки месец загиват по 6000 души, а всеки час по 300 губят покрив. Всяка седмица по 10 000 сирийци остават без работа. По данни на международни организации от началото на конфликта в Сирия през март 2011 година в страната са загинали повече от 130 000 души, над 2,4 милиона са избягали от страната.  

Станишев: Окупацията на СУ е срещу знанието

Окупацията на Софийския университет вече е окупация срещу знанието. Става дума за 20-ина души и мнозинството студенти ще искат да си издържат изпитите. Част от исканията, които видях в медиите, са нелепи и не са обърнати към правителството или парламента.

Страните в сирийския конфликт започнаха преките преговори

Мирната конференция "Женева-2" премина в следващия си ключов етап

    


Убийството на малкия Станислав се връща на старта

Жестокото убийство на 11-годишния Станислав Мирчов ще се гледа от самото начало.

Сергей Станишев: Окупацията на СУ е окупация на знанието

Днешната окупация на СУ вече е окупация на знанието. Това заяви пред журналисти в Бургас лидерът на БСП Сергей Станишев, съобщиха от партийния пресцентър. „Аз съм убеден, че ако попитате мнозинството от студенти, те искат да си издържат изпитите, да учат, да имат перспектива в живота. Част от исканията, които видях в медиите, са нелепи и не са Днешната окупация на СУ вече е окупация на знанието. Това заяви пред журналисти в Бургас лидерът на БСП Сергей Станишев, съобщиха от партийния пресцентър. „Аз съм убеден, че ако попитате мнозинството от студенти, те искат да си издържат изпитите, да учат, да имат перспектива в живота. Част от исканията, които видях в медиите, са нелепи и не са

Природен коктейл за здраве

“Науката подкрепи с нови данни популярното твърдение, че “човек е толкова млад и здрав, колкото е млада и здрава неговата имунна система”, каза доц. д-р Мария Генкова-Папазова. Тя е специалист фармаколог и холистичен лекар от Института по невробиология в БАН, член е на Нюйоркската академия на науките.
“В отговор на променената екологична обстановк “Науката подкрепи с нови данни популярното твърдение, че “човек е толкова млад и здрав, колкото е млада и здрава неговата имунна система”, каза доц. д-р Мария Генкова-Папазова. Тя е специалист фармаколог и холистичен лекар от Института по невробиология в БАН, член е на Нюйоркската академия на науките. “В отговор на променената екологична обстановк

Нападнаха 79-годишна баба, за да й вземат двата лева

/КРОСС/ Двама мъже нападнали снощи 79 годишна баба от Павликени, успяли да откраднат само два лева. Според тъжителите вчера около 18,00 ч. двама непознати прескочили оградата на къщата на самотноживеещата жена, спрели тока от ел.-таблото, разбили бравата на входната врата и влезли в стаята при потърпевшата. Запушили с ръка устата й и поискали пари. Жената им посочила портмоне, с намиращи се в него 2 лв. След като го взели, извършителите избягали в неизвестна посока. Възрастната жена е откарана в Спешна помощ - Павликени. Прегледът установил, че няма телесни увреждания. По случая в полиецйското управление е започнато досъдебно производство за грабеж. Нападателите се издирват.  

Министър Мариана Георгиева: Не ме разбраха правилно за Григор

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева коментира днес пред Дарик, че поздравлението й към Григор Димитров за силното му представяне в Откритото първенство на Австралия е било недоразбрано.
В поздравителния си адрес до Григор спортният министър заяви: „Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големи Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева коментира днес пред Дарик, че поздравлението й към Григор Димитров за силното му представяне в Откритото първенство на Австралия е било недоразбрано. В поздравителния си адрес до Григор спортният министър заяви: „Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големи

На Ли спечели Australian Open от третия си опит


Китайката На Ли спечели титлата от Australian Open за първи път след третия си опит. Тя победи със 7:6 (3), 6:0 Доминика Цибулкова от Словакия за 97 минути в Мелбърн.

За Ли това е втора титла от Големия шлем след тази от "Ролан Гарос" през 2011 г.

Китайката преодоля психическото напрежение от загубените финали от 2011 и 2013 г. В предишните два мача за титлата срещу Ким Клайстерс и Виктория Азаренка тя започваше добре, но допускаше обрат след спечелен първи сет.
...

Сергей Станишев: Окупацията на СУ е окупация на знанието

Днешната окупация на СУ вече е окупация на знанието. Това заяви пред журналисти в Бургас лидерът на БСП Сергей Станишев, съобщиха от партийния пресцентър. „Аз съм убеден, че ако попитате мнозинството от студенти, те искат да си издържат изпитите, да учат, да имат перспектива в живота. Част от исканията, които видях в медиите, са нелепи и не са Днешната окупация на СУ вече е окупация на знанието. Това заяви пред журналисти в Бургас лидерът на БСП Сергей Станишев, съобщиха от партийния пресцентър. „Аз съм убеден, че ако попитате мнозинството от студенти, те искат да си издържат изпитите, да учат, да имат перспектива в живота. Част от исканията, които видях в медиите, са нелепи и не са

Кукери от 8 държави се събраха за Сурва в Перник (снимки)

"Сурва" в Перник събира над 6300 участници от 8 държави, за да прогонят злото и да покажат най-доброто от народното творчество и обичаите с маски, а малките талисмани Сура и Сури, които неот...

Срив в системата на турската полиция блокира движението към Европа

Срив в компютърната система на Генералната дирекция по сигурността (ГДС) към 04.000 часа тази сутрин напълно блокира движението през турските ГКПП към Европа, информира телевизионният канал NTV. Пора...

Цацаров понижи Роман Василев

Роман Василев е бил командирован със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров в Апелативната специализирана прокуратура

Сняг вали на много места в страната, въведени са и ограничения в движението

Оранжев и жълт код за силен вятър, обилен дъжд и за сняг са обявени в цялата страна. Заради снеговалежи и заледявания по пътищата, на места са въведени ограничения в движението. Ограничения има по пътя Русе - Бяла, в областите Смолян, Пазарджик, Ловеч.

Станишев: Окупацията на СУ е окупация на знанието

/КРОСС/ "Днешната окупация на СУ вече е окупация на знанието". Това заяви пред журналисти в Бургас лидерът на БСП Сергей Станишев, помолен за коментар. „Аз съм убеден, че ако попитате мнозинството от студенти, те искат да си издържат изпитите, да учат, да имат перспектива в живота. Част от исканията, които видях в медиите, са нелепи и не са обърнати към правителството или към парламента, защото ако говорим за Царево - става въпрос за решение на съда. Аз като лидер на БСП заявих много ясна позиция по тази тема, защото знам, че тук, в Бургас, това е важна тема. Не само в Бургас, тя е важна за България, защото Странджа е богатство за цялата ни страна", категоричен бе Станишев. По думите му ПГ на КБ поиска да има ясна позиция, която да е експертна и аргументирана - от МОСВ и МРРБ и всички институции, които имат отношение, за да се гарантира, че Странджа няма да се превърне в това, което се е превърнал Слънчев бряг, например. „Това е недопустимо. На тази основа ние ще имаме своята позиция и действия и като политическа сила, и като парламентарна такава", заяви лидерът на социалистите. По думите му колкото повече работи правителството на Орешарски, толкова повече конкретни резултати се постигат. „За първи път от много години насам, държавата започва годината на чисто с бизнеса - практически цялото ДДС е разплатено. Това не се случваше последните 4 години. Държавата отлепва от дъното и икономиката започва да работи

Студенти се обявиха против окупацията на СУ. Ректорът: Зад протеста стои някой друг

Студенти от Историческия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски" се събраха в подлеза на университета, за да изразят недоволството си от повторното окупиране на сградата на Ректората. 

Събирането им бе оповестено в социалните мрежи за 11,30 часа, и към този час са дошли между 20 и 30 души, като се надяват да пристигнат още. Студенти от Историческия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски" се събраха в подлеза на университета, за да изразят недоволството си от повторното окупиране на сградата на Ректората. Събирането им бе оповестено в социалните мрежи за 11,30 часа, и към този час са дошли между 20 и 30 души, като се надяват да пристигнат още.

Кадиев: На икономиката й трябва време, но 2014г. ще покаже резултати

/КРОСС/ Георги Кадиев от Коалиция за България заяви в студиото на "Факторът Кошлуков", че е нужно време за растеж на икономиката на страната, но 2014 г. ще покаже реални резултати. Подготвят се редица антимонополни закони, очаква се и ограничаване на корупцията в митниците. Кадиев е на мнение, че митниците са избрали правилния път на развитие, но не са имали достатъчно време да покажат резултати. "Все още текат конкурси за назначение на началници на митниците по места. Изчезването на корупцията на 100% е мит, но е важно да не се допуска пирамидална структура и това зависи от ръководството на митниците и от Министерството на финансите", заяви Кадиев. Той остава на позицията, че плоският данък трябва да бъде заменен от по-справедливия прогресивен данък върху доходите. Правилната стъпка според Кадиев е въвеждането на необлагаем минимум. По повод последните процеси в редиците на БСП Георги Кадиев посъветва колегите си от БСП да не влизат в полемика с АБВ и да се съсредоточат върху основния противник на партията - ГЕРБ. "Ако тръгнем по пътя на обвиненията и партийното изключване, ще стигнем до разцепление, каквото се случи в дясното пространство", категоричен бе Кадиев.    

Станишев: Исканията на студентите са нелепи

По думите му те не изразяват мнението на мнозинството, които искат

Росица Янакиева иска справедливост и доброта

Кметът на Перник и председател на организационния комитет на фестивала Росица Янакиева откри шествията на Сурва - 2014, предаде репортер на ZaPernik.com.

"Добър ден скъпи приятели. От ваше име и името на перничани нека кажем добре дошли на всички гости. Тези, които са уважили нашия фестивал и са минали през няколко граници, за да станат част от него. Да станат съпричастни на културата, която ние показваме. Защото в тази култура се крие силата на нашия...

Продължава

ДАНС вече разследва, има дела със становища за съд

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) вече има действаща дирекция "Разследване" и работи по близо 40 дела. Това е станало ясно по време на изнесеното заседание на парламентарната комисия за контрол над спецслужбите в агенцията. Разследващите функции на ДАНС бяха въведени в закона, след като Главна дирекция "Борба с организираната престъ Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) вече има действаща дирекция "Разследване" и работи по близо 40 дела. Това е станало ясно по време на изнесеното заседание на парламентарната комисия за контрол над спецслужбите в агенцията. Разследващите функции на ДАНС бяха въведени в закона, след като Главна дирекция "Борба с организираната престъ

Повторна окупация в Софийския университет

Ректоратът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се оказа окупиран за втори път за последните няколко месеца в нощта на петък срещу събота. Сведения за акцията се появиха първо във Фейсбук. Според първоначалната иинформация новите окупатори не са част от "Ранобудните студенти", но са участвали в техни действия. В декларация, прочетена от Веселин Недков малко след 2.00 часа през нощта, бе заявено, че целта на повторната окупация е оставка на правителството, разпускане на парламента, както и оставка на ректора на СУ проф. Иван Илчев. Самият той коментира сутринта в събота пред БНТ, че в Ректората има около 28-30 души, "от които само половината са студенти". Илчев каза и, че вече се е срещнал с трима представители на протестиращите, от които само един бил възпитаник на СУ. "Това не е протест на студентите от Софийския университет. Очевидно зад тях стои някой, който иска да създава напрежение", добави още ректорът. "Дължим много на общественото доверие, създадено през първата половина на ноември 2013 и молим всички будни граждани да извинят грешката ни. Длъжни сме заедно да свалим 42-то "Народно" събрание – и то без симпатии към никоя от силите там. Ние сме част от всички български граждани, които протестират срещу мафиотското управление на страната. В студентска декларация от 16 ноември 2013 беше заявено, че окупацията ще бъде подновена, ако има провокации към протестиращите студенти", се казва в декларацията на протестиращите студенти. "На фона на предишни Ректори, както и на фона на събитията в Украйна, когато академичните ръководства заявяват истинска съпричастност със справедливия протест на студентите си, ние бяхме оставени сами и дори притискани да изоставим действията си. Дори сега охраната ни отказва съдействие по заповед на Ректора, което не ни спира да гарантираме сигурността на окупираната сграда. Обвинението, че пречим на колегите си и на сесията отхвърляме с аргумента на професор Кьосев, че просто повече така не може. Нашият отговор е, че проф. Илчев повече не може да бъде наш Ректор. Ние искаме оставката му от поста, за който той се оказа негоден. Разбира се, ако проф. Илчев желае да доведе външни сили в Ректората, това би било поредно доказателство за неспособността му да бъде на висотата на поста си. Също така искаме оставката на проф. Токушев, който опорочи Конституцията на страната. Мониторинговият доклад на Европейската комисия потвърждава, че България не може да продължава да пренебрегва елементарен морал и законност. Съдебната система, политическата легитимност и доверието към институциите на практика са съсипани", заявяват още окупаторите. Рано сутринта те призоваха във Фейсбук да бъдат подкрепени отвън, тъй като имали информация, че полицията може да щурмува сградата. Това обаче така и не се случи. Вместо униформените пред Ректората дойде председателят на Конституционния съд проф. Димитър Токушев, който преподавател по история на българската държава и право. Оказа се, че той е насрочил изпит за събота, който окупаторите не допуснаха. Първата окупация в края на октомври започна именно по време на лекция на проф. Токушев. Тогава "Ранобудните студенти" окупираха зала 272 – най-голямата аудитория в Софийския университет, с което обявиха частична окупация, а два дни по-късно преминаха към пълна.

30-минутен спектакъл представя Майстора

София e бъде домакин на уникална мултимедийна експозиция, посветена на художника Владимир Димитров.

Олигархът Ахметов: Използването на сила е неприемливо

Вътрешният министър обвини демонстрантите в Киев, че складират оръжие

    


Алгафари: Не разцепваме БСП, направихме я по-силна

/КРОСС/ В предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7 Нидал Алгафари от АБВ отрече твърденията, че движението на Георги Първанов се опитва да отцепи гласове от БСП. "Нещо повече - ние направихме БСП по-силна, защото партията има способността да се мобилизира в трудни моменти", заяви Алгафари. Той обаче потвърди сериозната заявка на АБВ да се учреди като партия и да участва със самостоятелна листа на предстоящите избори за евродепутати. "Въпреки това АБВ не се цели в гласовете на твърдия електорат на БСП, а в периферията", категоричен бе Алгафари. Според него има много хора с леви убеждения, които искат да гласуват за лява партия, но не харесват досегашната история на БСП или пък настоящия й лидер Сергей Станишев. "Ние каним тези хора да дойдат при нас и да гласуват за АБВ," зави Нидал Алгафари. Той заяви, че е убеден, че АБВ ще успее да вкара двама или дори трима евродепутати в Европейския парламент. Красимир Премянов обаче не е съгласен с твърдението на Алгафари, че АБВ няма да цепи гласове от БСП. "Няма съмнение, че се отива към разцепление в левицата", категоричен е Премянов. На това мнение е и проф. Драгомир Драганов, който заяви, е левите му студенти отиват при Първанов, докато възрастният електорат на БСП ще си остане при Станишев.  

Целувката на Сурва - 2014! Хенри ван дер Кроон целуна любимата си Росица Янакиева

Минути след 10 часа фестивалните шествия на 23-тия международен фестивал на маскарадните игри Сурва - 2014 в Перник бяха открити, предаде репортер на ZaPernik.com. На откриването присъстваше и председателят на федерацията на европейските карнавални градове - Хенри ван дер Кроон. 

"Добро утро, Перник!", каза на български Хенри ван дер Кроон на откриването на шествията. "Щастлив съм много да бъда тук отново. Виждам толкова много приятели. Много...

Продължава

Истина или лъжа: Христина, малката дъщеря на Стоичков, биела гаджето си

Христина, малката дъщеря на Христо Стоичков, посинила дясното око на приятеля си Лука Белич, който е хърватин. Това преписваха един от друг вчера всички жълти онлайн издания и вестници. Според тези издания това се е случило, докато двамата са играли тенис пред телевизора чрез сензори. И при един от ударите Стоичкова блъснала приятеля си в окото. Христина, малката дъщеря на Христо Стоичков, посинила дясното око на приятеля си Лука Белич, който е хърватин. Това преписваха един от друг вчера всички жълти онлайн издания и вестници. Според тези издания това се е случило, докато двамата са играли тенис пред телевизора чрез сензори. И при един от ударите Стоичкова блъснала приятеля си в окото.

Общо 233 проверки и 1 съставен акт са извършили инспекторите от РЗИ-Варна за седмица

През периода са извършени 233 инспекции от служители, упражняващи държавен здравен контрол. Във връзка с чл.54 от ЗЗ /забранява се продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години/ служители при РЗИ-Варна са извършили общо 20 инспекции.

Дончев: Колкото по-скоро има избори, толкова по-добре

/КРОСС/ "Колкото по-скоро има избори, толкова по-добре", заяви Томислав Дончев, депутат от ПГ на ГЕРБ, в студиото на "Животът и други неща" по БНТ. "Процесите в левицата разглеждам като неизбежно отражение на процесите на напрежение, които се трупат в обществото", каза още той и допълни, че хубавата новина е, че БСП не е имунизирана срещу обществените напрежения. "Ако има потенциал за взаимодействие на ГЕРБ с партиите от Реформаторския блок, то ще е категорично следизборно, подчинено на определени цели", заяви бившият министър по еврофондовете от ГЕРБ. "Ако следваме брюкселската менталност, ние сме докарали до съвършенство умението да произвеждаме текстове, закони и стратегии. Големият проблем е спазването", коментира Дончев доклада на Европейската комисия. "В този смисъл уповаването в някакъв екшън план е стъпка в крива посока. Малка и конкретна стъпка би била много по-убедителна", добави той. "България ще бъде гледана под лупа, но това е по-малкият проблем. Големият проблем е при изобилстващата от грешки работа на политиката. На институциите няма да им бъде простена една малка грешка", поясни Томислав Дончев.  

Игуменът на Бачковския манастир без право да служи

/КРОСС/ Високопоставен източник от Светия Синод потвърди пред "Хоризонт" на БНР, че игуменът на Бачковския манастир епископ Борис е поставен под запрещение и няма право да служи. Формалната причина е решението на Синода да не включва в каталога епископ, който един път е отказал официално да бъде кандидат за митрополит на определена епархия. Едва сега става известно, че след скандалните видеоклипове в навечерието на варненския вот Бачковският игумен бил изпратил писмо до Св. Синод, в което се отказал от участие в изборите. Светия синод чака заключението на специално създадената комисия по случая със скандалното поведение на игумена. Духовникът е изключен от всички списъци на епископи за митрополитски избори.  

Червеният женшен спира махмурлука

Червеният женшен облекчава симптомите на махмурлук след прекаляване с пиенето. Този извод правят китайски изследователи, проучвали влиянието на корена върху здрави мъже, които преди това приемали стандартизирано количество алкохол.
Червеният и белият женшен се различават само по начина си на обработка, но за разграждането на алкохола по-голямо Червеният женшен облекчава симптомите на махмурлук след прекаляване с пиенето. Този извод правят китайски изследователи, проучвали влиянието на корена върху здрави мъже, които преди това приемали стандартизирано количество алкохол. Червеният и белият женшен се различават само по начина си на обработка, но за разграждането на алкохола по-голямо

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване