ЕК бойкотира откриването на Олимпиадата в Сочи

Анализаторите виждат в отказа им обтягането на отношенията между Русия и ЕС

    


Гого искал да е Елвис, Яким Якимов - Моранди

“Гого кипеше от енергия, непрекъснато му хрумваха различни идеи, чувстваше се в силата си, защото знаеше как да ги реализира.” Това споделя Яким Якимов, с когото тръгват заедно в началото на “Гого кипеше от енергия, непрекъснато му хрумваха различни идеи, чувстваше се в силата си, защото знаеше как да ги реализира.” Това споделя Яким Якимов, с когото тръгват заедно в началото на "Тоника". Още като ученик Гого много искал да бъде като Елвис и пеел неговите песни, Яким предпочитал италианските шлагери и Джани Моранди.

Украинският народ отстоява със собствената си кръв европейските ценности

Обръщение на украинския писател Юрий Андрухович

Юрий Андрухович. Снимка: от тв екрана

Скъпи приятели, и преди всичко чуждестранни журналисти и редактори, Тези дни получавам от вас много запитвания с молба да опиша актуалната ситуация в Киев и въобще в Украйна, да дам оценката си за това, което става и да направя прогноза поне за най-близкото бъдеще. Понеже просто физически не мога да напиша за всяко едно от списанията ви отделна аналитична статия, реших да приготвя това кратко обръщение, което можете да използвате в зависимост от вашите нужди.

Най-важните неща, които трябва да кажа, са следните. За по-малко от четири години от своето управление режимът на г-н Янукович доведе страната и обществото до крайно напрежение. Още по-лошо – той сам се вкара в безизходица, в която трябва да се задържи на власт вечно и на всяка цена. В противен случай ще понесе сурова наказателна отговорност. Мащабите на кражбите и узурпацията превишават всички представи за човешка алчност.

Единственият отговор, който повече от два месеца режимът може да даде на мирните протестиращи, е насилие, при това засилващото се и „комбинирано“: атаките на полицейските спецотряди на Майдана се съчетават с индивидуални преследвания на опозиционни активисти и обикновени участници в протестните акции (следене, пребиване, подпалване на коли, къщи, нахлуване в жилища, арести, съдебни процеси на конвейер). Ключовата дума е сплашване. Но понеже то не работи и протестите стават все по-масови, властта предприема все по-сурови репресии.

Необходимата за репресиите „Законодателната база“ беше създадена на 16 януари, когато зависими от президента депутати, нарушавайки по всички възможни начини регламента, процедурата за гласуване и Конституцията, с вдигане на ръка (!) в течение на няколко минути (!) гласуваха редица изменения в законодателството, които реално въвеждат диктатура и извънредно положение в страната без да се обявява официално последното. Например в моя случай, докато пиша и разпространявам тези редове, автоматично нарушавам няколко члена на Наказателния кодекс, защото „клеветя“, „разпалвам“ и т.н.

Накратко, ако тези „закони“ се признаят, може да се смята, че в Украйна е забранено всичко, което не е позволено от властта. Властта пък позволява само едно – да й се подчиняваме. За да изрази своето несъгласие с тези „закони“, украинското общество на 19 януари за пореден път масово излезе на улицата, за да защити бъдещето си. Днес в телевизионните новини от Киев можете да видите протестиращи с разни видове шлемове и маски на лицата, понякога с дървени палки в ръце. Не вярвайте, че това са някакви „екстремисти“, „провокатори“ или „десни радикали“. И аз, и приятелите ми излизаме на манифестации с подобна екипировка.

В този смисъл аз, жена ми, дъщеря ми, приятелите ми – всички сме „екстремисти“. Нямаме друг изход – ние защитаваме живота и здравето си и тези на нашите близки. По нас стрелят бойци от полицейските спецотряди, техните снайперисти убиват приятелите ни. Количеството на протестиращите, убити само в правителствения квартал през последните две денонощия, достигна 5-7 души. Количеството на безследно изчезналите в цял Киев достигна няколко десетки души.

Ние не можем да спрем протестите, защото това би означавало, че сме съгласни да живеем в страна, която прилича на доживотен затвор. Младото поколение украинци, които израснаха и се оформиха в постсъветско време, органично не приема никаква диктатура. Ако диктатурата победи, Европа ще бъде принудена да се съобразява с перспективата да има една Северна Корея на източната си граница и според различни оценки – от 5 до 10 милиона бежанци. Не искам да ви плаша.

Нашата революция е революция на младите. Властта води необявената си война преди всичко срещу тях. С настъпването на нощта в Киев започват да се придвижват неизвестни групи „в цивилни дрехи“, които хващат предимно млади хора, ...

Оранжев код за снегове и силен вятър

За 15 области на Северна и Източна България е обявен оранжев код за опасно време

Атака - мъже в чорапогащи

/КРОСС/ Признавам, че заглавието е подвеждащо. Възприемаме думата "чорапогащи" като част от женския гардероб. Не, не е така. Клинчетата са били на мода при средновековните герои от Западна Европа. Няма спор - епоха на мъжкари с гореща кръв, които знаят що е смелост, род, чест, женска красота и победа - Тил Ойленшпигел, Вилхелм Тел, Робин Худ - все юнаци.Сетих се за филма на Мел Брукс "Робин Худ: мъже в чорапогащи", когато гледах репортажа за масовото връщане на имунитети от страна на депутатите от "Атака". Волен връща на Михаил Миков, останалите скачат и размахват листи. Един за всички, всички за един. Групата подкрепи водача. Лидерът не остана сам на голгота. Връщането на имунитета на лидера на Волен Сидеров наистина беше драматично. Мъжка постъпка. Не трепериш какво ще решат другите, не чакаш в мазето, гризейки нокти. Отиваш и срещаш съдбата в лицето. Това само показва израстването на националиста. Спомняте си, че когато преди време правеше золуми - други заставаха на гилотината вместо него. Така се случи на 7 април 2006-а, когато Сидеров се забърка в скандал покрай една катастрофа на магистрала "Тракия". Още не свършило разследването и той се скри зад гърба на бившия народен представител Петър Чернев, както и зад жалба "за опит за убийство". Сидеров загуби много от имиджа си, защото някак си не изглеждаше като националист

Силният вятър затвори пристанището

Пристанище Варна е затворено от снощи заради силния вятър, информират от Ръководство на корабния трафик. Забраната за маневриране се отнася за всички пристанища и канали. Скоростта на вятъра в района на порта е 12 м/с. с пориви до 16,7 м/с.

Карнавали, фестивали, вино и любов

Фестивали, карнавали, вино и любов - под този знак могат да преминат следващите седмици за всеки, който е решил да отбележи идващите празници - Трифон Зарезан, Свети Валентин, Сирни Заговезни и т.н.
В цяла Европа февруари е месецът на карнавалите. Но пищно шествие на хора с маски и костюми може да се види още днес в Перник. Там се провежда междуна Фестивали, карнавали, вино и любов - под този знак могат да преминат следващите седмици за всеки, който е решил да отбележи идващите празници - Трифон Зарезан, Свети Валентин, Сирни Заговезни и т.н. В цяла Европа февруари е месецът на карнавалите. Но пищно шествие на хора с маски и костюми може да се види още днес в Перник. Там се провежда междуна

Декларация на Протестна межа в подкрепа на окупацията на СУ

Те казват: „Така повече не може!“.
Те са нашите деца, ще си тръгнат и ние ще останем.
Няма да се гледаме в очите, защото ще сме ги предали.
Те искат живот тук, да имат свои деца и бъдеще.
Олигархията иска само едно – тях да ги няма.
На нея й трябват поданици и политици за прислуга.
Ние, от Протестна мрежа подкрепяме действията на студентите, които казват още веднъж ясно в лицето на управляващите и техните господари:
„Така повече не може!“
Тръгвайте си.
Искаме ви оставката над 220 дни.
Недостойни сте да бъдете българско правителство. Вие сте национални предатели.
Защо – е написано в декларацията на студентите, окупирали тази нощ Ректората.

Призоваваме всички свободни граждани, които се борят за спасението на тази държава от властимащите окупатори през последните 7 месеца да подкрепят студентите с присъствие около ректората във всеки свободен момент, в който могат!

25 януари 2014 г., Протестна мрежа

Вижте видео от изказването на студентите, окупирали най-големия български университет за втори път в петък вечерта:

 

The post Декларация на Протестна межа в подкрепа на окупацията на СУ appeared first on Noresharski.com.

Новият стадион може да има две имена

Съществува вариант новият стадион в София да има две имена. Това е една от обсъжданите възможности между представители на инвеститора IFS, хора от БФС и “Славия”.

Стадионът ще бъде кръстен на голям спонсор срещу солидна сума по подобие на зала “Арена Армеец”. Това е идеята на германския концерн, който ще строи съоръжението. Той ще предлага права Съществува вариант новият стадион в София да има две имена. Това е една от обсъжданите възможности между представители на инвеститора IFS, хора от БФС и “Славия”. Стадионът ще бъде кръстен на голям спонсор срещу солидна сума по подобие на зала “Арена Армеец”. Това е идеята на германския концерн, който ще строи съоръжението. Той ще предлага права

Шпионката Анна Чапман прави патриотична мода

Преди четири години Анна Чапман стана една от най- известните шпионки в постсъветска Русия. Но сега 31-годишната Анна Василиевна Кушченко има нова мисия - да наложи руската култура в модата. Тя представи колекцията си от рокли и чанти, създадена в партньорство с MONDIGO, на модно шоу в Анталия, Турция, по-рано този месец. Преди четири години Анна Чапман стана една от най- известните шпионки в постсъветска Русия. Но сега 31-годишната Анна Василиевна Кушченко има нова мисия - да наложи руската култура в модата. Тя представи колекцията си от рокли и чанти, създадена в партньорство с MONDIGO, на модно шоу в Анталия, Турция, по-рано този месец.

Още едно убийство в Гоце Делчев

/КРОСС/ Второ убийство само за последните три дни разтресе Гоце Делчев. Двама мъже са задържани тази нощ за убийството на 57-годишния Димитър А, който бил намерен пред блок в петък, а по тялото му имало следи от нанесен побой. Вследствие на издирвателни мероприятия от служители на РУП-Гоце Делчев са задържани двама от нападателите. Те са признали, че са насели побой на 57-годишния мъж. По случая е образувано съдебно производство за извършено престъпление.    

Миомата и фиброаденомът могат да бъдат победени без скалпел

Преди година това твърдение, изказано дори от утвърден експерт в гинекологията като професор Григор Горчев, ръководител на специализираната болница по акушерство и гинекология „Света Марина Преди година това твърдение, изказано дори от утвърден експерт в гинекологията като професор Григор Горчев, ръководител на специализираната болница по акушерство и гинекология „Света Марина" в Плевен, звучеше почти революционно. Тогава Професорът представи уникалния апарат - единствен в България и първият в Източна

Миомата и фиброаденомът могат да бъдат победени без скалпел

Преди година това твърдение, изказано дори от утвърден експерт в гинекологията като професор Григор Горчев, ръководител на специализираната болница по акушерство и гинекология „Света Марина" в Плевен, звучеше почти революционно. 

Тогава Професорът представи уникалния апарат - единствен в България и първият в Източна Преди година това твърдение, изказано дори от утвърден експерт в гинекологията като професор Григор Горчев, ръководител на специализираната болница по акушерство и гинекология „Света Марина" в Плевен, звучеше почти революционно. Тогава Професорът представи уникалния апарат - единствен в България и първият в Източна

Кулезич отказа да си сложи лепенка на устата

Заради опитите да бъде оказан натиск върху предаването „На светло” с компроматни есемеси на Люба Кулезич с Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Светлозар Костов, водещата възнамерявала да се яви днес в ефир с лепенка на устата. В последствие се отказала и показа само колаж как би изглеждала.

Станишев видя "окупация на знанието"

Исканията на студентите са нелепи, смята лидерът на БСП

    


Допълнителни 14 линейки за бебета и възрастни

/КРОСС/ Ново спешно звено с 14 линейки ще бъде създадено към общинските болници в София. Това е първата задача, с която ще се нагърби новият зам.-кмет по здравеопазването в столицата - ген. Стоян Тонев. Екипите обаче ще са тясно специализирани и ще се отзовават само на конкретни сигнали, пише "Монитор". Линейките ще се отзовават на сигнали за бебета до 1 годинка, възрастни хора над 70 г., психичноболни и такива с инфекциозни заболявания. "Ще направим нов спешен телефон, които ще приема и насочва тези екипи към конкретния случай. Те няма да се дублират с държавната спешна помощ, ще я допълват", категоричен бе ген. Тонев. Линейките ще са дарение, а екипите ще се сформират от общинските болници. По думите му предложението залежава по папки в Министерството на здравеопазването от три години, но сега като зам.-кмет до два месеца ще започне реализацията на идеята.  

Люба Кулезич: Откраднали са телефона ми докато съм била във фитнес залата

Телефонът ми е бил откраднат временно, вероятно от гардеробчето във фитнес залата, където ходя. И после е върнат незабелязано", каза Люба Кулезич в предаването си "На светло" по Нова тв. Преди време в медийното пространство се появиха нейни есемеси с Бойко Борисов, Цветан Цветанов и спецпрокурора Светлозар Костов.

Телефонът ми е бил откраднат временно, вероятно от гардеробчето във фитнес залата, където ходя. И после е върнат незабелязано", каза Люба Кулезич в предаването си "На светло" по Нова тв. Преди време в медийното пространство се появиха нейни есемеси с Бойко Борисов, Цветан Цветанов и спецпрокурора Светлозар Костов.

Делегациите на сирийския режим и на опозицията преговарят в Женева

Двете страни в сирийския конфликт ще седнат на една маса за преговори в събота и вероятно в неделя. Това съобщи специалният посланик на ООН и Арабската лига Лахдар Брахими, който проведе отделни срещи с тях. Според Брахими двете делегации разбирали важността на преговорите в Женева и щели да се опитат да постигнат компромисно решение.

Милиционер е убит в Киев, сблъсъците продължават

След падането на нощта протестиращите запалиха гуми по барикадите на улица "Грушевский", която през последните дни стана сцена на смъртоносни сблъсъци

Сблъсъците в Киев продължават

След падането на нощта протестиращите запалиха гуми по барикадите на улица "Грушевский", която през последните дни стана сцена на смъртоносни сблъсъци

Стажът за пенсия и на изплащане

/КРОСС/ Разсроченото плащане при откупуването на осигурителен стаж, което ГЕРБ премахнаха през 2011 г., предстои да бъде върнато. Това обсъждат депутати от социалната комисия към парламента, пише в.Монитор. „Ще внесем това предложение за обсъждане в парламентарната комисия. Така ще улесним хората, които иска да си откупят осигурителен стаж, но нямат възможност да платят цялата сума наведнъж", заяви пред „Монитор" зам.-председателят на комисията по труда и социалната политика Георги Гьоков. До края на 2010 г. при недостигащ осигурителен стаж до 3 г., периодите за разсрочено плащане можеха да се определят до 5 г. Ако на купувача не му достигаха над 3 г., вноските можеха да се разпределят за 8 г. напред. Закупеният стаж не влияе на размера на пенсията, защото не променя индивидуалния коефициент във формулата за изчисляването й. По закон недостигащите месеци, регистрирани в НОИ, могат да се откупват до 2015 г. Управляващите обаче ще обмислят и вариант за удължаване на този срок Преди година депутатите от БСП предложиха на социалната комисия в парламента обучението във ВУЗ да се зачита за осигурителен стаж за сметка на държавата. Предложението беше отхвърлено с мотива, че това би натоварило хазната. „Това е хубава идея, но това е въпрос на уговорки с партньора, с който управляваме", заяви още Гьоков. Осигурителен стаж за 7,7 млн. лв. са откупили българите през деветмесечието на миналата година

Люба Кулезич: Телефонът ми е бил откраднат и екрана му е сниман

Телефонът ми е бил откраднат временно, вероятно от гардеробчето във фитнес залата, където ходя. И после е върнат незабелязано Телефонът ми е бил откраднат временно, вероятно от гардеробчето във фитнес залата, където ходя. И после е върнат незабелязано", каза Люба Кулезич в предаването си "На светло" по Нова тв. Преди време в медийното пространство се появиха нейни есемеси с Бойко Борисов, Цветан Цветанов и спецпрокурора Светлозар Костов.

Мойс гледа мачa на Байерн с агента на Тони Кроос

Баварците ще искат 25 милиона паунда за халфа, шотландецът гледал и други футболисти

    


Заради сняг и силен вятър в цялата страна са обявени жълт и оранжев код


Заради опасност от силен вятър, обилен дъжд и силен вятър във всички области в страната има обявен жълт или оранжев код.

Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен в областите Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Монтана,  Ловеч, Плевен, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен, показва справка на интернет страницата на Института по метеорология и хидрология при БАН. Времето е опасно, ще се образува снежна покривка 15-25 см, ще духа силен източен вятър. Ще има виелици и...

ЕК също бойкотира откриването на Олимпиадата в Сочи

Комисията се оправда с натоварения си график, но според мнозина истинската причина е отношението на руските власти към човешките права

    


Симеонов: Волен вече не може да има приятели - прекалено е самовлюбен

/КРОСС/ „Волен Сидеров няма избор, за да бъде в светлината на прожекторите, трябва да извършва максимален брой, максимално шумни и атрактивни акции", коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов в студиото на "Тази събота" по бТВ. Той не споделя теорията за обща конспирация и, че всичко е подчинено на някакъв сценарий: "Волен сам се дискредитира. Той вече не може да има приятели - прекалено е самовлюбен", казва Симеонов. Лидерът на НФСБ коментира, че евродокладът е шамар и за него, и за държавата. Шамар е и за упраляващите, но не само за сегашните властимащи. На въпрос дали НФСБ обмисля някакво коалиране или дали има симпатии към някоя политическа формация, Симеонов заяви: „Когато имаш принципи, не можеш да имаш симпатии. С никого няма да се коалираме, тъй като в момента не виждаме никоя последователна партия с принципна програма, посветена на гражданите." Валери Симеонов смята, че партията му ще получи повече от един мандат на евроизборите.  

Убиха зверски Митьо Сърбина, двама са в ареста

Димитър Ангелов - Митьо Сърбина беше зверски убит тази но пред дома му в Гоце Делчев. Това е второто убийство в града през последните три дни, след като в началото на седмицата 20-годишният Марио уби собствената си баба.

Кметът на Трън Станислава Асенова се включи в инициативата "Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека".

Кметът на град Трън Станислава Асенова предостави четива от личната си библиотека за инициативата на МГЕРБ-Перник "Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека".

Тя заяви, че още от самото начало на проекта обмисля какви издания да дари и се е спряла на книга със стихове на Диана Даскалова и няколко романа от жанра фантастика. "Включвам се в инициативата с голяма радост, защото считам, че мога да подпомогна, други хора да се докоснат до магията на...

Продължава

Румен Ненков: От евродоклада лъха умора

Той застана отново зад думите си, че зад някои

Григор влезе в елита за 1092 дни

В понеделник, 27 януари 2014 г., Григор Димитров се очаква да е №19 в ранглистата на ATP. Списъкът с най-добрите сто в мъжкия тенис включва името на българина точно 3 години без 4 дни. Но за първи път Григор е в Топ 20, което затвърждава окончателно пробивът му в елита на спорта.

Пътят нагоре за Гришо започна през 2008 г., когато името му гръмна В понеделник, 27 януари 2014 г., Григор Димитров се очаква да е №19 в ранглистата на ATP. Списъкът с най-добрите сто в мъжкия тенис включва името на българина точно 3 години без 4 дни. Но за първи път Григор е в Топ 20, което затвърждава окончателно пробивът му в елита на спорта. Пътят нагоре за Гришо започна през 2008 г., когато името му гръмна

СУ отново е окупиран, искат оставката и на ректора

/КРОСС/ Софийският университет "Св. Климент Охридски" е отново под окупация. Малко след 2 часа през нощта те прочетоха декларация и заявиха, че настояват за оставка на правителството, разпускане на парламента и оставка на ректора на СУ проф. Иван Илчев. След като прочетоха декларацията, студентите обявиха, че канят всички участници от предишната окупация, да се присъединят към тях. Засега няма официална позиция на Ранобудните студенти на страницата им във "Фейсбук". Пред bTV част от участниците в новата акция обясниха, че целият университет е заключен и този път в него няма да има лекции или административна дейност, докато не бъдат изпълнени исканията им. Хора, които подкрепят инициативата, ще бъдат допускани само в двора на ВУЗ-а. Новите окупатори изтъкнаха като причина за подновените действия продължаващите "издънки" на властта - с мониторинговия доклад на ЕК за България, както и със скандалните планове за застрояване на парк "Странджа". "Това не е протест на студентите от Софийския университет. Очевидно зад тях стои някой, който иска да създава напрежение", коментира проф. Иван Илчев, ректор на Софийския университет пред БНТ. “Цялата тази работа е чист шантаж”, заяви Илчев. “Не може 10 човека да пречат на 25 хиляди”, допълни той и каза, че се търсят варианти за изход от създалата се ситуация. Снимка: Булфото, всички права запазени

СУ отново е окупиран, искат оставката и на ректора

/КРОСС/ Софийският университет "Св. Климент Охридски" е отново под окупация. Малко след 2 часа през нощта те прочетоха декларация и заявиха, че настояват за оставка на правителството, разпускане на парламента и оставка на ректора на СУ проф. Иван Илчев. След като прочетоха декларацията, студентите обявиха, че канят всички участници от предишната окупация, да се присъединят към тях. Засега няма официална позиция на Ранобудните студенти на страницата им във "Фейсбук". Пред bTV част от участниците в новата акция обясниха, че целият университет е заключен и този път в него няма да има лекции или административна дейност, докато не бъдат изпълнени исканията им. Хора, които подкрепят инициативата, ще бъдат допускани само в двора на ВУЗ-а. Новите окупатори изтъкнаха като причина за подновените действия продължаващите "издънки" на властта - с мониторинговия доклад на ЕК за България, както и със скандалните планове за застрояване на парк "Странджа". Снимка: Булфото, всички права запазени

СУ отново е окупиран, искат оставката и на ректора

/КРОСС/ Софийският университет "Св. Климент Охридски" е отново под окупация. Малко след 2 часа през нощта те прочетоха декларация и заявиха, че настояват за оставка на правителството, разпускане на парламента и оставка на ректора на СУ проф. Иван Илчев. След като прочетоха декларацията, студентите обявиха, че канят всички участници от предишната окупация, да се присъединят към тях. Засега няма официална позиция на Ранобудните студенти на страницата им във "Фейсбук". Снимка: Булфото, всички права запазени

Бедният няма как да е здрав

Цената на здравеопазването расте в глобален план. То гълта все по-значим дял от БВП на развитите страни. 
Икономически това се дължи на много бързото технологично обновление и най-вече на непрекъснатите научни открития, които създават принципно нови методи на лечение. Онези, които контролират големи лични и обществени ресурси, също искат да живеят Цената на здравеопазването расте в глобален план. То гълта все по-значим дял от БВП на развитите страни. Икономически това се дължи на много бързото технологично обновление и най-вече на непрекъснатите научни открития, които създават принципно нови методи на лечение. Онези, които контролират големи лични и обществени ресурси, също искат да живеят

Прожектират филма "Карамбол" днес във Варна с вход-свободен

През 60-те години на 20 век правят своите значими професионални изяви в българското кино автори като: Бинка Желязкова, Христо Ганев, Рангел Вълчанов, Валери Петров, Христо Писков, Ирина Акташева, Любомир Шарланджиев, Борислав Шаралиев, Людмил Кирков, Методи Андонов.

Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане

/КРОСС/ Оскар Уайлд, ирландски и британски драматург, писател и поет: Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане

Убиха полицай в Киев

27-годишен полицай е бил убит в Киев, съобщи МВР на Украйна. Тялото на мъжа е било открито с огнестрелна рана в главата в квартал „Голосевский”. Не е известно дали извършителят на...

Люба Кулезич: Опитват се да ме пречупят и да ми затворят устата

Люба Кулезич коментира пред Нова телевизия информацията, че си е писала SMS-и с Бойко Борисов. Преди време в медийното пространство се появиха нейни есемеси с Бойко Борисов, Цветан Цветанов и спецпрок...

Задържаха двама, пребили до смърт мъж в Гоце Делчев

Двама са задържани тази нощ за убийството на 57-годишният Димитър А. в Гоце Делчев.

Мъжът бе открит мъртъв в петък пред блок в града. Медицински екип от ЦСМП е констатирал смъртта на мъжа, по тялото на когото имало следи от нанесен побой, съобщи БГНЕС.






























Двама са задържани тази нощ за убийството на 57-годишният Димитър А. в Гоце Делчев. Мъжът бе открит мъртъв в петък пред блок в града. Медицински екип от ЦСМП е констатирал смъртта на мъжа, по тялото на когото имало следи от нанесен побой, съобщи БГНЕС.

Moody’s запази рейтинга на Франция

Кредитната агенция обаче изрази известен скептицизъм относно плановете за икономически реформи на президента Оланд

    


Обработват улиците заради снега в София

Разпръскват се смеси срещу заледяване

    


Теми и гости в ефира

/КРОСС/ Нова ТВ, „На светло с Люба Кулезич" Тема: Ще стане ли парламентът собственост на мюфтийството? Има ли заплаха от политическо ислямизиране? Гост: Разговор с драматурга Христо Бойчев. Тема: Интервю с Николай Бареков ("България без цензура"). Гост: Николай Бареков. Тема: Задава ли се нова компроматна война? Гост: Коментарите на Красимир Райдовски, Огнян Стефанов и Асен Йорданов. Тема: След три срещи лице в лице със смъртта, ясновидката Щерона Ваклушева придобива божествената си дарба. Проницателката помогна на Слави Трифонов и спаси Иван Костов, а той ѝ построи храм. Гост: ясновидката Щерона Ваклушева. Тема: Найл Джерард - един ирландец, призван да лекува в България. Тема: Разследващият журналист Надя Чолакова с нова книга за българската мафия - „Живей бързо! Кръв за кокаин". Гост: журналистката Надя Чолакова   bTV, „120 минути" Тема: Маргарита Попова ще направи публичен отчет на дейностите си като вицепрезидент. Гост: Маргарита Попова Тема: Водещият Светослав Иванов ще срещне зрителите с още един президент - Георги Първанов, който ще коментира атаките спрямо инициативата АБВ. „ Гост: Георги Първанов. Тема: За евродоклада за България и скандалните визити на депутати в Сирия и Тайван. Гост: Външният министър Кристиян Вигенин. Тема: Любопитни истории за политика и политици под сянката на Мулитгруп ще сподели бившият главен секретар на Министерския съвет при проф

Натуралните продукти нямат странични ефекти

Най-голямото предимство на натуралните препарати е, че нямат никакви странични ефекти. Това заяви д-р Антоанета Антонова, педиатър в столичния 22-ри ДКЦ. Тя е и зам.-председател на Националното сдружение на педиатрите - специалисти от извънболничната помощ.
Д-р Антонова подчерта, че натуралните продукти, или т. нар. фитопрепарати имат доказано дей Най-голямото предимство на натуралните препарати е, че нямат никакви странични ефекти. Това заяви д-р Антоанета Антонова, педиатър в столичния 22-ри ДКЦ. Тя е и зам.-председател на Националното сдружение на педиатрите - специалисти от извънболничната помощ. Д-р Антонова подчерта, че натуралните продукти, или т. нар. фитопрепарати имат доказано дей

Глория: Стига вече с тези бестове!

Тази година е юбилейна за Глория. Звездата на "Пайнер" изпълва две десетилетия на фолк сцената, но няма да пуска албум с най-доброто през годините, сподели тя.

Цитат на деня: От евродоклада лъха безнадеждност и недоверие

"От евродоклада лъха известна умора, безнадеждност, скептицизъм и недоверие".

Членът на Конституционния съд Румен Ненков пред Би Ти Ви в коментар на последния доклад за България по механизма за сътрудничество и проверка, който Европейската комисия оповести в средата на тази седмица. 

По думите на юриста друг важен момент в доклада е констатацията, че "не е важно как е написано правилото, а как се прилага. Няма закон, който да не бъде превратно приложен, каза Ненков. ...

Предстоящи събития

/КРОСС/ София.От 12:00 часа в Зала 1 НДК ще бъде учредена партията „България без цензура". Благоевград.От 09:30 часа в зала „Скаптопара" ще бъде открито регионалното първенство по волейбол „Струма" за деца и юноши до 17 години. Бургас.От 10:00 часа в ДТ „Адриана Будевска" ще се проведе общинска конференция на БСП - Бургас. На форумът ще присъства председателят на НС на БСП Сергей Станишев. Гоце Делчев.От 9.00 часа в катедралния храм „Св.Св. Кирил и Методий" ще се отслужи Божествена Света Литургия по повод въдворяването на новия канонично избран Неврокопски митрополит Серафим. Луковит.„Сдружение Азбукари" и български поп изпълнители Веселин Маринов, Теди Кацарова, Искрен Пецов, Мариана Попова, Йорданка Христова ще се срещнат с хора с увреждания в защитено жилище в гр. Луковит. Перник.В Перник се провежда Фестивалът „Сурва". Русе.От 11:30 часа в хотел „Космополитън" жените от ГЕРБ - Русе организират кръгла маса за европейските и национални политики за равнопоставеност между половете. Сливен.От 09:30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция: „Представяне на политическата платформа на ПП „Синьо Единство", резултатите от Първата национална конференция на партията и подготовката й за Евроизбори'2014 г." Стара Загора

Вестниците пишат..

/КРОСС/ Водещи заглавия в печата в. Труд - София 2016: „Царя" влиза под земята, езеро на „Кристал"в. 24 часа - Финансовият министър обещава: Доходите ще растат, но плавнов. Стандарт - Златни павета до Невскив. Новинар - Яростно меле след обиди в нетав. Дума - Адемов очаква 143 хил. нови работни местав. Сега - Държавата увеличава двойно бонусите за качество на вузоветев. Телеграф - Завещания крият антични съкровищав. Монитор - Тунел под жълтите павета отпушва центъра на Софияв. Всеки ден - Лили избяга от дома сив. България днес - Гълъбин измами с 10 000 евро адвоката сив. Преса - България губи 6 млрд. от контрабандав. Банкер - Семеен бизнес под носа на Стойневв. Капитал - Уверено назад Водещи заглавия на вътрешните страници САС пак оправда Ковачки за източените 16 млн. ДДС в. Телеграф - стр. 5Общини пестят по 800 бона за сняг в. Телеграф - стр. 5ПОСРЕЩНАХА МИТРОПОЛИТ СЕРАФИМ С КОКИЧЕТА В СИМИТЛИ - в. Дума - стр. 2ВИГЕНИН: Искаме Украйна да е в европейска орбита - в. Дума - стр. 2ПРОБЛЕМЪТ СЪС СМЕТИЩАТА НЕ Е НОВ, КАЗА ЗЛАТАНОВА - в. Дума - стр. 2Дянков взел заеми за 1,8 млрд. през 2012 г. - в. Дума - стр. 2ПРЕМИЕРЪТ: Реиндустриализацията е задача номер 1 - в. Дума - стр. 3СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ: ПРОМЕНИТЕ СА НАПРАВЕНИ, ИМАШЕ ПРОИЗВОЛ - в. Дума - стр. 3ОРЕШАРСКИ: ЕВРОДОКЛАДЪТ Е ОБЕКТИВНА ОЦЕНКА - в. Дума - стр. 3САЩ разочаровани, че не напредваме по евродокладите - в. Труд - стр. 2Плевнелиев прогнозира популизъм на изборите - в. Труд - стр

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване