Основателят на руския "Фейсбук" продаде дела си в компанията


Павел Дуров, съосновател на популярната в Русия и бившия СССР социална мрежа "В Контакте", е продал дела си в компанията. Купувачът е Иван Таврин, генерален директор на компанията "Мегафон" и съсобственик на холдинга UTV заедно с милиардера Алишер Усманов, съобщи московският в."Ведомости".

Изданието се позовава на източник от структурите на Усманов и човек, близък до акционерите в социалната мрежа. По думите на един от източниците сделката е станала още през декември 2013г. Не е...

Застраховат и Министерски съвет

Министерски съвет обяви обществена поръчка за избор на фирма, която да застрахова сградата, в която заседава кабинетът на "Дондуков" №1. Покритието на застраховката ще включва стачки, граждански вълнения, бунтове и размирици. През декември подобна поръчка бе обявена и от Народното събрание.

"Ранобудните" се разграничиха от новата окупация, "Протестна мрежа" призова всички да я подкрепят


"Ранобудните студенти" се разграничиха от започналата тази нощ нова окупация на сградата на Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски". 

В декларация, разпространена около 14 часа след като стана ясно за новата блокада в СУ, те заявиха, че не са инициатори на окупацията и продължават да смятат, че в сегашния момент тази форма на протест е изчерпана и продължават борбата си под други форми. 

Малко преди тях "Протестна мрежа" подкрепи новата окупация....

Станишев поведе листата на БСП за евроизборите

Лидерът на БСП Сергей Станишев беше номиниран за водач на листата за евроизборите на общинската партийна конференция в Бургас, съобщи БНТ. 

Пред делегатите, Станишев коментира, че за първи път държавата от много години насам започва годината на чисто с бизнеса и практически цялото ДДС е разплатено. 

Според Станишев, страната се отлепва от Лидерът на БСП Сергей Станишев беше номиниран за водач на листата за евроизборите на общинската партийна конференция в Бургас, съобщи БНТ. Пред делегатите, Станишев коментира, че за първи път държавата от много години насам започва годината на чисто с бизнеса и практически цялото ДДС е разплатено. Според Станишев, страната се отлепва от

Прибраха 12 проститутки от пътищата край Плевен

При последната си акция на първокласен път София - Русе

Снеговалежи и вятър в цялата страна

Всички области на страната са под оранжев и жълт код за събота заради очаквания снеговалеж и силен вятър, съобщава на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология. За 15 области на Северна и Източна България е обявен код за опасно време "оранжево" – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас. В цяла Северна България се очаква снежна покривка от 15-25 сантиметра и силен източен вятър. В Добричка, Варненска и Бургаска области ще духа източен вятър със скорост до 25-30 м/сек. Вълнението на морето ще е 5-6 бала и ще вали дъжд с количества - до 15-20 л/кв.м. В останалата част на страната обявеният предупредителен код е "жълто" за потенциално опасно време. Той е в сила за областите София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян. В тези области ще се образува снежна покривка около 10-15 сантиметра. В областите Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали преди обяд ще вали дъжд, след обяд и привечер ще преминава в сняг, с образуване на снежна покривка, до полунощ около 10 сантиметра. През нощта в Северозападна България, по поречието на Дунав и Предбалкана ще превалява сняг, като до сутринта и по високите полета на Западна, дъждът ще премине в сняг. В останалата част от страната преваляванията ще са от дъжд.

Гари Родригес е на път към "Елче", трансферът на Гаджев се бави


Холандският футболисти на "Левски" Гари Родригес е напуснал лагера на отбора в Созопол. Крилото е на път да премине в "Елче".

"Това е страхотна възможност - испанското и английското първенства са върхът на футбола. Не мога да кажа повече, не знам за колко време ще е договорът. Трябва да мина и прегледи", каза той пред "Гонг".

Очаква се "Левски" да получи около 500 хил. евро от продажбата на Родригес.

Холандецът беше свързван с трансфери първо в "Лудогорец", а...

Миков: "Белене" ще се прави, но не утре

АЕЦ "Белене" ще се прави, но не утре - за такива големи проекти е необходимо време, по-малко шум и политизация около тях. Това заяви пред журналисти в Плевен председателят на Народното събра...

Стажът за пенсия и на изплащане

Разсроченото плащане при откупуването на осигурителен стаж, което ГЕРБ премахнаха през 2011 г., предстои да бъде върнато. Това обсъждат депутати от социалната комисия към парламента. „Ще внесем това предложение за обсъждане в парламентарната комисия.

Китайски оракул: Джон Траволта олицетворява Дървения кон

Животът на известни личности или забележителни събития са добър начин да се проучат определени знаци и годините, които те управляват в китайския хороскоп.
Типичен пример за Дървен кон, под чийто знак е 2014 година, е Джон Траволта - американският актор, прочут с филмите “Брилянтин” и “Треска в събота вечер”. Животът на известни личности или забележителни събития са добър начин да се проучат определени знаци и годините, които те управляват в китайския хороскоп. Типичен пример за Дървен кон, под чийто знак е 2014 година, е Джон Траволта - американският актор, прочут с филмите “Брилянтин” и “Треска в събота вечер”.

Челси и Милан се договориха за Есиен

Остава само халфът да договори личните си условия с "росонерите"

    


Гръцките фермери се включват в изборите за Европарламент

Фермерите в южната ни съседка решиха сами да се борят за правата си в Брюксел, като участват със своя листа на изборите за Европарламент. В...

Гръцките фермери се включват в изборите за Европарламент

Фермерите в южната ни съседка решиха сами да се борят за правата си в Брюксел, като участват със своя листа на изборите за Европарламент. В...

Хванаха мъртвопиян шофьор на бус

46-годишен шофьор с 3,66 промила алкохол

Китайката На Ли спечели титлата в Мелбърн

На Ли влезе в историята като първата китайка спечелила титлата от Откритото първенство по тенис на Австралия.

Депресията тепърва започва

/КРОСС/ "Ситуацията в България представлява разнородна картина. Реформата в съдебните и правоприлагащите структури е важна възможност за България: тя е необходима и дългоочаквана.Тест за напредъка ще бъде постигането на значителни резултати в разследването, съдебното преследване и произнасянето на съда по дела за корупция на високо равнище и организирана престъпност", така завършва докладът на Европейската комисия (ЕК), публикуван през лятото на 2008 г., когато заради мащабните корупционни скандали в кабинета Сергей Станишев бяха замразени някои от европейските фондове. Документът от 2008 г. се смяташе за най-острият в историята на мониторинговия механизъм. Или поне до тази седмица. Повече от пет години по-късно оценката на експертите не се променили, дори напротив

Министърът на икономиката на Сърбия подаде оставка


Министърът на икономиката на Сърбия Саша Радулович подаде оставка в разгара на спор в управляващата коалиция за темпа на крайно необходимите структурни реформи, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници от министерството. 

Десноцентристката Сръбска прогресивна партия, най-голямата партия в коалиционното правителство, ще обяви днес дали ще поиска предсрочни парламентарни избори в Сърбия.

Министърът подаде оставка, заяви служител на финансовото министерство, пожелал...

Стартира волейболният турнир "Струма", в който участва и ВК "Миньор" (Перник)

Зам.-кметът на община Благоевград Валери Смиленов откри втория регионален турнир по волейбол „Струма” днес. Шампионатът, който се провежда в зала "Скаптопара”, събра в областния център на Пиринско едни от най-обещаващите таланти на българския волейбол в юношеска възраст.

Церемонията по откриването, на която присъстваха всички участващи отбори, техните спортно-технически ръководства, спортни журналисти и деятели, започна с поздравителния...

Продължава

Управлява ни огледалният образ на ГЕРБ

Партньорите на "България без цензура" през последните месеци - Гражданско движение СИЛА, пожелаха успех на новата партия, защото и след протестите, страната се управлява от "огледалния образ4 на ГЕРБ. Чака ги същата съдба, каза в приветствието си Борислав Райчев.

Насрочиха битката за шеф на Варненския апелативен съд

На 6 февруари двамата кандидати за поста председател на Варненския апелативен съд ще се явят пред Висшия съдебен съвет, за да защитят концепциите си за развитието на институцията през следващите няколко години. Мястото се оваканти след кончината на съдия Виолета Бояджиева.

Срив в компютърната система затвори турските ГКПП към Европа

Срив в компютърната система на Генералната дирекция по сигурността (ГДС) към 04:00 часа тази сутрин напълно блокира движението през турските ГКПП към Европа, информира телевизионният канал NTV. Поради сериозния проблем се е образувала голяма опашка от чакащи МПС да напуснат Турция на ГКПП Капъкуле край Одрин. 

Срив в компютърната система на Генералната дирекция по сигурността (ГДС) към 04:00 часа тази сутрин напълно блокира движението през турските ГКПП към Европа, информира телевизионният канал NTV. Поради сериозния проблем се е образувала голяма опашка от чакащи МПС да напуснат Турция на ГКПП Капъкуле край Одрин.

Лойд Бланкфейн е оптимист за развиващите се пазари в дългосрочен план

Европейската икономика се справя много по-добре, но все още се движи с половин цикъл след тази на САЩ, смята ръководителят на Goldman Sachs

    


Разследват смъртта на брата на бивш шеф на НОИ

/КРОСС/ Прокуратура и полицията разследват причините за смъртта на 58-годишен мъж, който издъхнал в петък в МБАЛ-Благоевград. „По случая е образувано досъдебно производство по член 123 от НК - за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност", каза говорителят на Окръжна прокуратура Весела Стоилова, цитирана от Стандарт. В петък следобед е починал 58-годишният Костадин Ушев от село Долен, община Сатовча. Брат на починалия мъж е Сотир Ушев, който е бивш шеф на НОИ и Агенцията по заетостта, а в момента е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно - почивно дело". Назначена е съдебно - медицинска експертиза, която да установи точната причина за смъртта на пациента.  

Проф. Илчев: Аргументите на окупаторите подскачат като гумено топче

Ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" Иван Илчев заяви, че се е срещнал с трима от окупаторите и се опитал да говори с тях. Вътре в университета има не повече от 10 души, от които не всички са студенти в Софийския университет, каза пред БНР Илчев.

Червените боровинки неутрализират мазната храна

Всеки мечтае изяденото количество пица, шоколад и нездравословни храни да не налага след себе си един-два размера по-широки дрехи. Това желание се оказва сред тези, които не само се сбъдват, но и са научно обяснени и подкрепени с примери.

Глобиха Стилиян заради болно дете

Бившият капитан на националния ни отбор Стилиян Петров отнесе солидна глоба за неправилно паркиране пред детската болница в Бирмингам.
Той отишъл там, за да посети Джошуа Джексън, който имал химиотерапия. Хлапакът за втори път се бори с левкемията и двамата станаха големи приятели. За Коледа запаленият привърженик на “Ливърпул” получи от Петров чи Бившият капитан на националния ни отбор Стилиян Петров отнесе солидна глоба за неправилно паркиране пред детската болница в Бирмингам. Той отишъл там, за да посети Джошуа Джексън, който имал химиотерапия. Хлапакът за втори път се бори с левкемията и двамата станаха големи приятели. За Коледа запаленият привърженик на “Ливърпул” получи от Петров чи

Срив в компютърната система блокира движението през турските ГКПП към Европа

Срив в компютърната система на Генералната дирекция по сигурността (ГДС) към 04:00 часа тази сутрин напълно блокира движението през турските ГКПП към Европа, информира телевизионният канал NTV. Поради сериозния проблем се е образувала голяма опашка от чакащи МПС да напуснат Турция на ГКПП Капъкуле край Одрин. 

Срив в компютърната система на Генералната дирекция по сигурността (ГДС) към 04:00 часа тази сутрин напълно блокира движението през турските ГКПП към Европа, информира телевизионният канал NTV. Поради сериозния проблем се е образувала голяма опашка от чакащи МПС да напуснат Турция на ГКПП Капъкуле край Одрин.

Преговорите между сирийското правителство и опозицията започнаха в Женева

Започнаха преговорите между представители на сирийското правителство и опозицията, говорител на сирийската Национална коалиция на опозиционните и революционните сили, цитиран от ИТАР-ТАСС. „Първата среща с участието на специалния пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими завърши. Страните се оттеглиха на почивка, първоначално срещата бе планирано да продължи половин час”, отбеляза той. Очаква се представителите на Опозицията и управляващите в Сирия преговарят в рамките на международната конференция „Женева-2” с посредничеството на специалния пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими. По този повод официалният представител на Белия дом Джей Карни заяви, че администрацията на САЩ не вижда алтернатива на преговорния процес за Сирия, но разбира, че той ще бъде труден, предава ИТАР-ТАСС. Карни определи като „важно постижение” напредъка по този въпрос. Освен това представителят на Белия дом приветства планираната среща между сирийската опозиция и правителството. В същото време той подчерта, че американската страна не таи илюзии и не смята, че процесът ще е лесен. Междувременно руският външен министър Сергей Лавров коментира в интервю за телевизия „Россия”, че не е обсъждал темата за руско-сирийските договори в сферата на отбраната по време на срещите си с представители на бунтовниците. „Не сме засягали тези теми. Сега за нас главното е да започне преговорният процес. Нямаше необходимост да се навлиза в детайлите на руско-сирийските отношения”, посочи Лавров.

Според Йотова е възможно БСП да поиска предсрочни парламентарни избори

Емоцията на отрицанието в партията, която е била силна в началото на АБВ, вече е спаднала, и не се наблюдава процес на разцепление. Смятам, че хората просто обърнаха гръб на АБВ и търсят начин да се п...

Неутрализирайте мазната храна с червена боровинка

Червената боровинка притежава свойството да неутрализира мазнините, които вредната храна съдържа, и по този начин не позволява трупането на излишни килограми, установи шведско проучване. Изследовател...

Каузата ни е само една – силна и достойна България!

След 24 години преход изходът е - България или тръгва нагоре или умира. Нацията няма повече време за политически експерименти, заяви Красимир Каракачанов по време на учредяването на партия „България без цензура“ и припомни, че през последните 5 месеца с Николай Бареков и екипа му са имали редица инициативи и акции срещу монополите, операция „Чисти ръце“.

3000 машини в готовност за снега

3000 машини за почистване на сняг и разпръскване на пясък са мобилизирани за борбата с очакваните снегове. Ако снежната покривка от 15-20 см се натрупа за 2-3 дни, от Пътната агенция не очакват проблеми.

45-годишна жена е наръгана с нож след семеен скандал

45-годишна жена от село Виево, Община Смолян е с опасност за живота, след като е била намушкана, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Смолян. Вчера, около 02.30 часа, в село Виево, Община Смолян, след получен сигнал на тел.112, при извършена проверка от полицейски служител от Районно управление „Полиция" 45-годишна жена от село Виево, Община Смолян е с опасност за живота, след като е била намушкана, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Смолян. Вчера, около 02.30 часа, в село Виево, Община Смолян, след получен сигнал на тел.112, при извършена проверка от полицейски служител от Районно управление „Полиция"

Янукович назначи нов кмет на Киев, член на комисията за приятелство с Русия

/КРОСС/ Президентът на Украйна Виктор Янукович уволни ръководителя на Киевската градска държавна администрация Олександър Попов, а на негово място постави депутата Виктор Макеенко, предаде ИТАР-ТАСС. 48-годишният Макеенко е депутат във Върховната рада от управляващата Партия на регионите и член на междупарламентарната комисия по сътрудничеството между Върховната рада и Съвета на федерацията на Русия. Попов беше отстранен от поста си по подозрение, че е разпоредил насилието срещу протестиращи на централния столичен площад в нощта на 29 срещу 30 ноември.  

Арнолд Шварценегер подкрепи протеста в Украйна




Американският актьор и бивш губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер подкрепи борбата на украинците за демокрация.

В кратко видео обръщение той им пожелава "много късмет в мирната борба за демокрация и свобода".

Под публикуваното видео в интернет обаче доминират негативните коментари, че Украйна няма нужда от външна намеса, както и че "изглежда на Арни му е по-лесно да запише кратко послание, отколкото да напише дълго и емоционално протестно писмо до...

500 сирийци се връщат в родината

500 сирийски бежанци от България ще се върнат по домовете си, заяви пред "Стандарт" соцдепутатът Страхил Ангелов, който наскоро се завърна от Дамаск. Както вече стана ясно, заради репортажи по националната телевизия на Сирия Ангелов си навлече гнева на колегите си.

Еврокомисар Фюле обсъди в Киев мерки за възстановяване на доверието


Еврокомисарят за разширяването Щефан Фюле препоръча конкретни стъпки за разрешаване на политическата криза в Украйна в края на двудневното си посещение в Киев, съобщи "Интерфакс Украйна". 

"Преговорите ми  показаха необходимостта от конкретни стъпки, които като начало да възстановят доверието на хората, да спрат спиралата на насилие и заплахи, а на  следващ етап трябва да бъдат допълнени с всеобхватен политически процес на възстановяване на стабилността в страната", се посочва в...

Силният вятър и големите вълни затвориха пристанище "Варна"

Затворени за маневриране са плавателните канали

    


1,3 млн. лева са инвестирани в пътна маркировка, която пази живота ни

През изминалата 2013 година Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е инвестирала над 1,3 млн. лева в полагането на т.нар. "шумна маркировка" – пътна...

Любомир Дяковски от Плевен пее пред 3700 човека в Санкт Петербург

Оперният певец Любомир Дяковски, бащата на Люси Дяковска, се върна от турне в Русия. В 57 от концертите тенорът е бил солист на Големия хор на донските казаци. В Санкт Петербург е пял пред 3700 души. В мащабното турне от ноември до 21 януари той е пял заедно с Константин Янков и Григорий Полишчук, тримата са известни още като славянските тенори. Те Оперният певец Любомир Дяковски, бащата на Люси Дяковска, се върна от турне в Русия. В 57 от концертите тенорът е бил солист на Големия хор на донските казаци. В Санкт Петербург е пял пред 3700 души. В мащабното турне от ноември до 21 януари той е пял заедно с Константин Янков и Григорий Полишчук, тримата са известни още като славянските тенори. Те

Автобус отнесе дядо на зебра

80-годишен дядо е в изключително тежко състояние,

Вижте розовия дебют на Деми Ловато

21-годишната поп изпълнителка в тон с предстоящото й турне.

Купих си сладкиш, бронежилетка - не

/КРОСС/ Депутатът от БСП Страхил Ангелов говори пред в.24 часа. На въпрос какво си е купил от посещението си в Сирия той отговори, че си е взел някакъв сладкиш, но бронежилетка - не, въпреки, че продават. Ето и цялото интервю: - Съжалявате ли, че ходихте в Сирия, г-н Ангелов? - Защо да съжалявам? Няма лошо в ситуацията, която е там, да се посети тая държава. Как да формираме позиция за случващото се в дългосрочен план, което ще има огромно влияние и върху България? Защото екстремизмът и подкрепата за ислямизма спада в цяла Европа и в цял свят всеки заклеймява това явление. Ние сме винаги на опашката, но това е друга тема. В политиката не се горят всички мостове. Винаги трябва да остане някаква пътека. - След като се срещате с председателя на сирийския парламент, това е подкрепа за властта, за Асад. - Политически теми не съм обсъждал, не е моя работа. - Но самата среща легитимира режима. - Сирия си има правителство. Трябва да спрем да се изказваме тенденциозно. В момента тече конференция в Женева. ООН има амбиция да се приключи с войната. - Не помислихте ли, че визитата ви може да създаде проблеми на партията ви и на Сергей Станишев като лидер на БСП и на ПЕС. - Той не е бил информиран. Не го и питайте - той не знае. - Готвите ли се за другарски съд? - Нашият устав не предвижда точно такъв. Във вторник ще има изслушване и аз имам готовност. - Но никой не ви защити. - По отношение на Сирия може би не сме в крак с времето

Човек загина в трафопост в Ихтиман, друг е тежко ранен

Подстанцията не е собственост на ЧЕЗ, както бе съобщено по-рано, а на частна фирма, и се помещава в района на леярен цех

Николай Общи

/КРОСС/ Той е единственият нов играч с претенции и възможности, след като през 2013 г. от политиката си тръгнаха основните играчи на прехода Ахмед Доган, Иван Костов, Георги Първанов. Това обяви политологът Петър-Емил Митев на дискусия на Института "Иван Хаджийски". Кой, кой, кой? Абе как кой, Николай Бареков. След продуктите на прехода, иде ред на субпродуктите. Социолози от школата на Митев му отреждат 1 от 17-те евродепутати, на които има право България. Пак ще напомним сходствата с Волен Сидеров - и двамата са бивши журналисти, и двамата ги роди телевизията. СКАТ "излюпи" Волен Сидеров, TV7 - Бареков. Ако ги питате и двамата, политическото им зачеване е съвършено непорочно. В България изглежда толкова лесно да направиш партия. Достатъчни са пари, лице и социологическа агенция. Най-новата ни история добавя към това и платформата, която дава електронна медия като телевизията. В НДК днес се създава партията "България без цензура" с лидер Николай Бареков, чието учредително събрание беше във Велико Търново. Не защото е "старопрестолен град", първа българска столица, а защото се свързва като крепост на ГЕРБ - и по-скоро на Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ е сред най-атакуваните от Бареков и БСП лица. Очевидно се страхуват да се нахвърлят така върху Бойко Борисов, но все пак в едно интервю пред жълт седмичник Бареков се обяви за създател на Борисов

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване