"Ранобудните студенти" се разграничиха от окупацията на СУ

Всеки има правото сам да избере позицията си, написаха те

    


Мерцедес се блъсна в линейка с включена сирена

/КРОСС/ Автомобил „Мерцедес" блъсна линейка с включена сирена на улица „Алеко Константинов" в Харманли. Катастрофата е станала малко след 11 часа. Колата на бърза помощ се е движила с включени звуков и светлинен сигнал На кръстовището с булевард „Освободител" се ударила в черен мерцедес с гръцка регистрация, който и отнел предимството при знак стоп. От сблъсъка колата е откъртила железните парапети на тротоара и се е спряла на стълбите на близкото заведение. Екипът на „Спешна помощ" е пътувал към другата катастрофа на 2 км южно от Харманли. Снимка: Булфото, всички права запазени

Бюджетът на Варна влиза за обсъждане в съвета

Проектът за нов бюджет на Варна вече е внесен от кметската администрация за обсъждане от Общинския съвет. Графикът за обсъждането му в комисиите на местния парламент е изготвен. Дебатите по финансовата рамка за 2014 година и разпределението й по дейности започва от следващата седмица, съобщи председателят на съвета Иван Луков.

Прекрасна лейди влезе в Оперетата

Има музикални произведения, които никога не остаряват. В тази компания е и мюзикълът "Моята прекрасна лейди" от Фредерик Лоу по либрето на Алън Джей Лърнър. Само представленията му на Бродуей са 2717! И като по чудо (или може би заради "подходящия" сюжет) той не се е разминал с българската публика дори в годините, когато западни творби трудно... Има музикални произведения, които никога не остаряват. В тази компания е и мюзикълът "Моята прекрасна лейди" от Фредерик Лоу по либрето на Алън Джей Лърнър. Само представленията му на Бродуей са 2717! И като по чудо (или може би заради "подходящия" сюжет) той не се е разминал с българската публика дори в годините, когато западни творби трудно...

Ранобудните: Нямаме нищо общо с окупацията на СУ

Ние, Ранобудните студенти, заявяваме, че не сме инициатори на извършената на 24-ти януари 2014 г. повторна окупация на сградата на Ректората на Софийския университет. Неколкократно сме изразили своята позиция, че в настоящия момент тази форма на протест е изчерпана и продължаваме борбата си под други форми, написаха Ранобудните студенти на страницата си във Фейсбук.

Циците на Златка падат, силиконът ще се пръсне!

Заради проблеми с огромните си, 840-кубикови силиконови гърди, брюнетката е потърсила спешна медицинска помощ при пластичния си хирург д-р Енчев.

Михаил Миков: АЕЦ "Белене" ще се прави, но не утре

АЕЦ АЕЦ "Белене" ще се прави, но не утре - за такива големи проекти е необходимо време, по-малко шум и политизация около тях. Това заяви пред журналисти в Плевен председателят на Народното събрание Михаил Миков, съобщи БТВ. Атомната централа в Белене е проект, който има своите перспективи, след внимателна експертиза ще бъде продължен - никога не е

При успех на евровота управляващите можело сами да поискат предсрочни избори


При успех на евровота управляващите може да поискат предсрочни избори. Това предположение направи евродепутатът от БСП Илияна Йотова пред ТВ7.

Много е важно каква ще бъде България на следващия ден след 25 май, отговори Йотова на въпрос дали остава облогът, че управляващите ще подадат оставка при неуспех на изборите за Европейски парламент. 

Тя съобщи, че БСП е мобилизирана за изборите, особено след заявката на АБВ на Георги Първанов за участие с паралелна листа. 
...

При успех на евровота управляващите можело да поискат предсрочни избори


При успех на евровота управляващите може да поискат предсрочни избори. Това предположение направи евродепутатът от БСП Илияна Йотова пред ТВ7.

Много е важно каква ще бъде България на следващия ден след 25 май, отговори Йотова на въпрос дали остава облогът, че управляващите ще подадат оставка при неуспех на изборите за Европейски парламент. 

Тя съобщи, че БСП е мобилизирана за изборите, особено след заявката на АБВ на Георги Първанов за участие с паралелна листа. 
...

Ferrari извади „мравояда“ F14 T

Вчера McLaren официално представи MP4-29, а днес е ред на най-обичания отбор в кервана. Ferrari нарече своя болид F14 T след онлайн конкурс с феновете. Името идва от настоящата година, а обозначянието...

Зидан се ориентира към мениджърски пост

Зинедин Зидан безспорно е един от най-талантливите и велики играчи за всички времена. Той постигна много както с националния отбор на Франция, така и с екипа на "Реал Мадрид". Именно "к...

С правила, ще живеете като нас, ако крадете - като у вас

Така Антония Първанова изтълкува доклада на ЕК за България

    


Лейбъристката партия обеща да вдигне данъците за богатите, ако спечели изборите

Финансовият министър в сянка Ед Болс се ангажира да елиминира бюджетния дефицит, като върне пределната данъчна ставка за високите доходи на ниво от 50%

    


Янков: Листата на БСП ще бъде определена според желанието на местните организации

/КРОСС/ "Окончателното решение за състава и подреждането на листата за евродепутати на БСП ще бъде взето от Националния съвет на партията". Това каза в радио интервю Красимир Янков, организационен секретар на БСП. „При окончателното определяне състава на листата за евроизборите на БСП, партийното ръководство изцяло ще се съобрази с волята на местните организации и симпатизанти. Над сто кандидати за евродепутати са номинирани от конференциите досега", посочи Красимир Янков. Той допълни, че с повече от 30 номинации са няколко души. Председателят на партията Сергей Станишев и Илияна Йотова имат над 100. Останалите, които се припознават в голяма част от проведените конференции и имат сериозна подкрепа са Георги Пирински, Деница Караджова, Евгени Кирилов, Маруся Любчева и Петър Курумбашев.  

Мълния уби 7 ученици и рани 51 в Бурунди

Седем ученици загинаха, когато по време на силна буря мълния удари общински колеж в южната част на Бурунди. Други 51 бяха ранени.

Откриват музей в Ню Йорк, посветен на жертвите от 11 септември 2001

/КРОСС/ Музей, посветен на паметта на жертвите на терористичните нападения на 11-ти септември 2001, ще отвори врати за посетители в средата на май в Ню Йорк, предаде ИТАР-ТАСС. Музеят ще бъде част от новия комплекс „Световен търговски център", издигнат на мястото на разрушените кули близнаци. Отваряването на музея бе многократно отлагано заради проблеми с финансирането, а в края на 2012 г., строителството дори бе спряно за известно време, след като долната част на Манхатън бе наводнена по време на урагана "Санди". Много от експонатите вече са инсталирани в помещенията на музея, който се намира под земята. Много от артефактите, които ще бъдат представени в музея, са дарени от хора, които са оцелели след трагедията, както и от семействата на жертвите. Посетителите ще могат да видят и снимки на всички жертви и кратки клипове. Цената на билета ще бъде 24 долара. Според новия кмет на Ню Йорк Бил де Блазио цената може да бъде намалена, ако правителството се съгласи да поеме част от разходите на музея.    

Станишев повежда БСП за евровота

Готов съм да се включа в евроизборите, съобщи пред съпартийците си в Бургас лидерът на БСП Сергей Станишев. Той беше номиниран за водач на листата за евроизборите на общинската партийна конференция в Бургас.

Румен Ненков: Евродокладът лъха на безнадеждност и недоверие

"От евродоклада лъха известна умора, безнадеждност, скептицизъм и недоверие." Така конституционният съдия Румен Ненков коментира пред бТВ в събота последните констатации на ЕК по механизма за наблюдение над България. По думите му важен момент в доклада е констатацията, че "не е важно как е написано правилото, а как се прилага". "Няма закон, който да не бъде превратно приложен", смята Ненков.  ЕК оповести доклада си в сряда, като той бе оценен от множество анализатори и дипломати, като изключително критичен и изразяващ сериозно недоверие към България. Едно от основните заключения на евроекспертите беше, че организирането на публични конкурси за назначения по върховете на съдебната власт не означават автоматично прозрачност. Като задълбочаващ се проблем беше посочена широкоразпространената корупция, а  действията на властите в тази посока бяха определени като "слаби и  некоординирани". Брюксел разкритикува и борбата с организираната престъпност.

30 състезатели в Международния турнир по бадминтон

30 участника се включиха в Международния турнир  по бадминтон за жени  и мъже. Той стартира днес в специализираната зала на спортен комплекс „Спартак”.  Утре ще бъдат финалите.

Той е организиран по повод 45 години клуб “Хасково”.

Има участници от Сърбия, Турция, Гърция и България, разказа треньорът Станимир Бойчинов.

 

 

 

От клуба в Хасково от момчетата се състезават  – Иван Панев, Мартин Колев, Мартин Цветков, Даниел Николов, Венцислав Виделов, Янко Хаджиев, Стефан Господинов. От момичетата участие взеха – Михаела Нейчева, Калина Спасова, Богдана Дукова и Таня Петкова.

Турнирът продължава и утре, а  в по – късните часове ще бъдат финалите.

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

Анжелина Янева

 

БЧК-Добрич дари 17 тона храна на община Каварна

Продуктите са дарени целево за Дома за възрастни с умствена

Сърбия потегля към предсрочни избори на 16 март


Доминиращата в управляващата коалиция Сръбска прогресивна партия (SNS) сложи край на спекулациите за възможни предсрочни избори като на конгрес лидерът й заяви, че внесе такъв закон в парламента. 

Александър Вучич, който е и вицепремиер, разчита да се възползва от популярността на партията, за да заздрави контрола си над властта и това да помогне за прокарване на наложителни икономически реформи, коментира "Ройтерс".

"Време е за уреждане на сметката. От нас зависи да...

Срив в системата блокира турската граница

Към 6 часа тази сутрин временно е било преустановено пропускането на пътници и МПС през ГКПП-Капитан Андреево на вход и изход, съобщиха от пресцентъра на МВР. Впоследствие периодично те са пропускани в двете посоки, но като цяло пропускателният режим е затруднен. Причината е свързана с технически затруднения в информационната система на съседната на България територия.

Лебедев вече е в Москва със семейството си

/КРОСС/ Бившият шеф на "МЕНАТЕП" Платон Лебедев, който вчера напусна наказателната колония край град Велск, Архангелска област, е пристигнал в Москва. "В момента Лебедев е в Москва със семейството си", съобщи за ИТАР-ТАСС неговият адвокат Владимир Краснов. Той добави, че не знае дали бившият шеф на "Менатеп" ще остане в Русия или ще напусне страната, като същевременно не изключи възможността да бъде проведена пресконференция, която да разясни всичко около него. Лебедев излежаваше присъда, но в четвъртък Върховният съд на Русия му намали присъдата за измами с акции, по делото, свързано с компанията ЮКОС. Лебедев бе осъден през 2005 г., заедно с Ходорковски, след конфликт с президента Владимир Путин.    

Авария в eлектрическа подстанция, един загина, друг е с 90% изгаряния

В подстанция в Ихтиман е загинал човек. Целият град няма ток, съобщи БГНЕС.

Станала е авария в трафопоста на територията на стария чугунен завод, стопанисван от двама работници на частна фирма, разказаха запознати.

Двамата мъже са били опитни. При аварията единият е починал на място, а другият е с 90% изгаряния.

 изгаряния.

В подстанция в Ихтиман е загинал човек. Целият град няма ток, съобщи БГНЕС. Станала е авария в трафопоста на територията на стария чугунен завод, стопанисван от двама работници на частна фирма, разказаха запознати. Двамата мъже са били опитни. При аварията единият е починал на място, а другият е с 90% изгаряния. изгаряния.

Станишев: Исканията на студентите са нелепи

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи възобновяването на окупацията на Софийския университет като "окупация срещу знанието". Според него мнозинството студенти не подкрепят протестиращите си колеги. Освен това Станишев смята, че исканията на студентите са нелепи и не са свързани с правителството.

Технически проблеми в Турция затрудниха минаването през граничните ни пунктове

Граничния контролно-пропускателен път "Капитан Андреево" е затворен тази сутрин около 6.00 часа по технически причини в Турция, съобщиха от МВР.  Въпреки това пътници и превозни средства минават периодично в двете посоки, но пропускателният режим е силно затруднен. Три часа по-късно за същите проблеми е съобщено и от ГКПП-Лесово - Хамза Бейли, уточняват от силовото министерство.

Временно няма да се пропускат МПС пред ГКПП-Дунав мост

Мярката е с превантивна цел заради влошената метеорологична обстановка в Румъния

Волтова дъга уби на място мъж в бивша леярна

Един човек е загинал, а друг е тежко ранен.

Apple има апетити към бизнеса с онлайн плащанията

Компанията обмисля възможност за плащане на стоки през iPhone и iPad

    


"Манчестър юнайтед" преговаря с Уейн Рууни за нов рекорден договор


"Манчестър юнайтед" е започнал преговори с Уейн Рууни за удължаването на договора му. Ако той бъде подписан и изпълнен, нападателят може да завърши кариерата си на "Олд Трафорд", пише Би Би Си.

28-годишният английски национал е получил предложение, което ще го направи най-добре платеният футболист в историята на клуба. Надеждите на ръководството са, че договорът ще бъде подновен следващата седмица.

Рууни е обвързан с "Манчестър юнайтед" до лятото на 2015 г. Седмичната му...

Мъж загина, друг е с 90% изгаряния при авария в подстанция на ЧЕЗ

В подстанция на ЧЕЗ в Ихтиман е загинал човек. Целият град няма ток, съобщи БГНЕС.

Станала е авария в трафопоста на територията на стария чугунен завод, стопанисван от двама работници на частна фирма, разказаха запознати.

Двамата мъже са били опитни. При аварията единият е починал на място, а другият е с 90% изгаряния.

В подстанция на ЧЕЗ в Ихтиман е загинал човек. Целият град няма ток, съобщи БГНЕС. Станала е авария в трафопоста на територията на стария чугунен завод, стопанисван от двама работници на частна фирма, разказаха запознати. Двамата мъже са били опитни. При аварията единият е починал на място, а другият е с 90% изгаряния.

Как дипломатическият корпус ни направи мраморни площади

B началото на 70-те години на миналия век един окръжен кмет (тогава се казваше председател на Окръжния народен съвет) пристига в София по служебни дела.
Минава край Народния театър и остава силно впечатлен от мраморния площад, направен след реконструкцията на сградата, и пространството около нея. 
B началото на 70-те години на миналия век един окръжен кмет (тогава се казваше председател на Окръжния народен съвет) пристига в София по служебни дела. Минава край Народния театър и остава силно впечатлен от мраморния площад, направен след реконструкцията на сградата, и пространството около нея. "Ето такъв площад ми трябва и на мене!

Цялото академично ръководство на СУ категорично против окупацията

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев заяви, че цялото академично ръководство е категорично против окупацията. Сутринта, само...

Още една жертва в Киев

Роман Сеник, един от опозиционните активисти, прострелян в белите дробове при сблъсъците в Киев, е починал в украинска болница. Това съобщи Франс прес.  Според официалните данните т...

"Ранобудните" заявиха, че се разграничават от новата окупация на СУ

"Ранобудните студенти" се разграничиха от действията на новите окупатори на Софийския университет със следната декларация, публикувана на стената на Facebook групата им: Ние, Ранобудните ст...

Да наръгаш любимата жена след скандал за пари от къща

Любовник наръга изгората си в корема след скандал за профукани пари от продажба на къща.

Свадата се разразила през нощта срещу събота. 43-годишният Мариян Юруков от Чепеларе съжителствал на семейна начала със Соня Наумова в къщата й в смолянското село Виево. Вечерта двамата празнували рождения ден на 45-годишната Соня, но след като се почерпили Любовник наръга изгората си в корема след скандал за профукани пари от продажба на къща. Свадата се разразила през нощта срещу събота. 43-годишният Мариян Юруков от Чепеларе съжителствал на семейна начала със Соня Наумова в къщата й в смолянското село Виево. Вечерта двамата празнували рождения ден на 45-годишната Соня, но след като се почерпили

Станишев: Готов съм да се включа в евролистата, но като израз на отговорност

/КРОСС/ Общинската партийна организация на БСП - Бургас издигна на провелата се днес конференция кандидатурата на председателя на партията Сергей Станишев за водач на листата за предстоящите евроизбори. Лидерът на социалистите, който присъстваше на заседанието, заяви, че е готов за това, но само като израз на носене на политическа отговорност. „Не търся реализация в ЕП или където и да е било, това не са моите планове. Няма да се крия от отговорност. Готов съм да се включа в листата, но като израз на политическа отговорност. Искам да чуя още мнения от конференциите. Моята амбиция е БСП да е силна и няма да пожаля сили за това", категоричен бе Станишев. По думите му на БСП винаги са се падали трудности, но партията се е справяла с тях, защото има кауза и визия за развитието на България. Лидерът на социалистите заяви още, че и този път БСП ще успее с много работа, мъдрост и амбиция. На конференцията бе заявена и позицията на общинската организация по отношение на АБВ, в която се изразява категорично несъгласие с регистрирането на отделна листа с водач Ивайло Калфин. „Намираме, че участието в подобна листа и нейната подкрепа от членове и симпатизанти на БСП е в драстично нарушение с правилата на устава на партията и партийната етика", се казва още в позицията на бургаските социалисти. След конференцията, лидерът на БСП откри нов клуб на партията в кв. Изток в града.  

Срив в системата блокира турската граница

/КРОСС/ Към 6 часа тази сутрин временно е било преустановено пропускането на пътници и МПС през ГКПП-Капитан Андреево на вход и изход, съобщиха от пресцентъра на МВР. Впоследствие периодично те са пропускани в двете посоки, но като цяло пропускателният режим е затруднен. Причината е свързана с технически затруднения в информационната система на съседната на България територия. Около 9 часа за същите затруднения е съобщено и от ГКПП-Лесово - Хамза Бейли. Снимка: Булфото, всички права запазени

Огромни вълни заливат варненския вълнолом (снимки)

Огромни вълни заливат варненския вълнолом, а пристанището е затворено. Оранжев код заради силен вятър е обявен за област Варна, времето е потенциално опасно, като специалистите съветват да се избягват рисковете. В региона духа силен източен вятър със скорост до 25-30 м/сек.

35 години председателят на журито на Сурва Георг Краев се опитва да изучи маскарадните игри

„Не зная дали си давате сметка какво и как правите. Повече от 35 години се опитвам да изуча тази чудесия на България – маскарадните игри, и всеки път се изненадвам от нещо ново. Няма лоша група – нито на изток, нито на запад“, каза при обявяване на класирането след миналогодишния фестивал проф. д-р Георг Краев в качеството му на председател на журито“

В разговорът взе участие и пернишкият етнолог Цветана Манова, чието име е тясно...

Продължава

Къде ни дебне КАТ днес

Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. 
Вижте къде са разположени те днес:
КАМЕРА 3
бул. Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. Вижте къде са разположени те днес: КАМЕРА 3 бул."Ас. Йорданов" с/у зала „Армеец" бул„Проф.Цв. Лазаров"-бензиностанция„Ромперол" бул.„Проф.Цв. Лазаров"-бензиностанция„Еко" Околовръстен път- посока жк. Младост

Къде ни дебне КАТ днес

Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. 
Вижте къде са разположени те днес:
КАМЕРА 3
бул."Ас. Йорданов" с/у зала „Армеец"
бул„Проф.Цв. Лазаров"-бензиностанция„Ромперол"
бул.„Проф.Цв. Лазаров"-бензиностанция„Еко"
Околовръстен път- посока жк. Младост





Мобилни камери на КАТ заснемат всеки ден нарушителите на пътя в столицата. Вижте къде са разположени те днес: КАМЕРА 3 бул."Ас. Йорданов" с/у зала „Армеец" бул„Проф.Цв. Лазаров"-бензиностанция„Ромперол" бул.„Проф.Цв. Лазаров"-бензиностанция„Еко" Околовръстен път- посока жк. Младост

Готов съм за лидер и премиер, искаме два мандата

Готов съм да оглавя "България без цензура" и да кандидатствам за най-високия пост - премиер. Влизам в политиката, за да спечеля властта, да вляза и да изляза през парадния вход. "България без цензура" иска два мандата. Тази заявка даде новият политик Николай Бареков на учредителния конгрес на партията в зала 1 на НДК. Той завърши програмната си реч с прочувствено изпълнение на стихотворението на "Вапцаров" Вяра и развя знамето на партията.

Четирима дипломати от посолството на Египет в Триполи са отвлечени

Похитители отвлякоха египетския културен аташе и още трима служители в посолството в либийската столица, съобщи министерството на външните работи на Либия, цитирано от АФП. "Културния аташе и още трима служители са отвлечени в Триполи", отбеляза говорителят на министерството Саид Ласуед. Ден по-рано бе отвлечен още един египетски дипломат, като засега не е ясно коя групировка стои зад похищенията.

Грузия иска скорошно споразумение за асоцииране с ЕС

Страната се надява това да се случи през август или септември

    


ДАНС вече има действаща дирекция "Разследване"

/КРОСС/ Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) вече има действаща дирекция "Разследване" и работи по близо 40 дела. Това е станало ясно по време на изнесеното заседание на парламентарната комисия за контрол над спецслужбите в агенцията, пише Труд. Пред депутатите зам.-шефката на ДАНС и бивш прокурор Ваня Стефанова е отчела, че дирекцията не само работи, а вече има над 6 дела, изпратени в прокуратурата с мнение за съд, разказаха участници в заседанието. Точно 59 от бившите антимафиоти, които трябваше да бъдат преназначени в ДАНС след тест и изследване с полиграф, са се провалили, станало ясно на срещата. Общият брой на "изпитаните" е 773 души, като за проверката агенцията е използвала и външни експерти. Председателят на ДАНС Владимир Писанчев отчел пред депутатите спад на бежанския поток на границите. По думите му причините не били климатичните условия, а взетите мерки. Работна група в МВР пък пише чисто нов законопроект за националната сигурност. Идеята била до края на годината проектът да е готов заедно с нови проектозакони за НРС и НСО.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване