5000 полицаи уволнени в Турция

Чистката в турската полиция вече е засегнала 5000 полицаи, съобщи сайтът “Хаберлер”. 
Тя бе предприета след полицейската операция на 17 декември, при която бяха задържани близки до правителството лица, включително синовете на трима министри. Премиерът Реджеп Ердоган твърди, че операцията е била опит за съдебен държавен преврат. Чистката в турската полиция вече е засегнала 5000 полицаи, съобщи сайтът “Хаберлер”. Тя бе предприета след полицейската операция на 17 декември, при която бяха задържани близки до правителството лица, включително синовете на трима министри. Премиерът Реджеп Ердоган твърди, че операцията е била опит за съдебен държавен преврат.

Тълпа линчува немски журналисти в Кайро

Двама немски журналисти и шофьорът им бяха бити от разгневена тълпа в Кайро, съобщава Ройтерс.

Десетки изгарят при пожар в старчески дом в Канада

Десетки възрастни хора вероятно са загинали в страшен пожар, който изпепели до основи старчески дом в Л’Ил Верт, Канада, съобщи Ройтерс.
Най-малко 5-има души са загинали, а 30 души се водят изчезнали. Пожарът лумнал половин час след полунощ местно време и продължил до сутринта. Огнеборци веднага дошли на мястото. Десетки възрастни хора вероятно са загинали в страшен пожар, който изпепели до основи старчески дом в Л’Ил Верт, Канада, съобщи Ройтерс. Най-малко 5-има души са загинали, а 30 души се водят изчезнали. Пожарът лумнал половин час след полунощ местно време и продължил до сутринта. Огнеборци веднага дошли на мястото.

Продължават плащанията по спряната програма "Околна среда"

Бенефициентите, изпълняващи проекти по оперативна програма "Околна среда" (ОПОС), получават и ще продължат да получават плащания за тях, обяви вчера ръководителят на програмата Спиридон Александров. Той присъства на първа копка на реконструкцията на ВиК -инфраструктурата в град Бяла, Варненско. 

В средата на ноември м.г. Европейската комисия (ЕК Бенефициентите, изпълняващи проекти по оперативна програма "Околна среда" (ОПОС), получават и ще продължат да получават плащания за тях, обяви вчера ръководителят на програмата Спиридон Александров. Той присъства на първа копка на реконструкцията на ВиК -инфраструктурата в град Бяла, Варненско. В средата на ноември м.г. Европейската комисия (ЕК

Софийският университет отново е окупиран, иска се оставката на кабинета и на ректора


Софийският университет "Св. Климент Охридски" е  окупиран отново. Това се е случило малко преди полунощ в петък. Първите съобщения за това се появиха във "Фейсбук". Информацията беше потвърдена и пред "Дневник".

Студентите, които са организатори на акцията, не са част от Ранобудните студенти, но са участвали по време на окупацията.

Репортер на "Дневник" е на бариерата към двора на Ректората. Оттам не могат да преминават хора, но се очаква по - късно студентите да излязат с...

Софийският университет отново е окупиран


Софийският университет "Св. Климент Охридски" е  окупиран отново. Това се е случило малко преди полунощ в петък. Първите съобщения за това се появиха във "Фейсбук". Информацията беше потвърдена и пред "Дневник".

Студентите, които са организатори на акцията, не са част от Ранобудните студенти, но са участвали по време на окупацията.

Репортер на "Дневник" е на бариерата към двора на Ректората. Оттам не могат да преминават хора, но се очаква по - късно студентите да излязат с...

6 пъти "Не" заръчал К. Георгиев на Цветанов

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев посъветвал вътрешния министър Цветан Цветанов да напише "Не!!!" върху шест искания за подслушване и проследяване на разследван за кражба антимафиот.

Стрелба в американски университет, има ранени

Стрелба в американски университет, има ранени

Чобанов обеща растящи доходи, макар и плавно

Доходите на най-уязвимите българи ще растат, но плавно, обещава финансовият министър Петър Чобанов.

"Манчестър юнайтед" потвърди трансфера на Мата с рекордна сума


"Манчестър юнайтед" постигна договореност с "Челси" за привличането на Хуан Мата срещу рекордна за клуба сума, съобщиха "червените дяволи" на своя сайт.

Новината е потвърдена и от лондончани, а финализирането на трансфера вече е зависимо само от преминаването на медицинските прегледи от страна на атакуващия полузащитник.

Според английските медии, сделката е на стойност 37 млн. паунда. Досегашното най-скъпо ново попълнение в историята на "Юнайтед" беше българинът Димитър...

Орешарски обеща помощ за работниците в "Ремотекс"

Работниците искаха да връчат отворено писмо на премиера, в което настояват държавата да предприеме бързи мерки за разрешаване на проблема с неизплатените им заплати. Над 500 души в частното машиноремонтно предприятие не са вземали възнагражденията си от февруари миналата година. Премиерът първоначално финтира чакащите и влезе през страничен вход, Работниците искаха да връчат отворено писмо на премиера, в което настояват държавата да предприеме бързи мерки за разрешаване на проблема с неизплатените им заплати. Над 500 души в частното машиноремонтно предприятие не са вземали възнагражденията си от февруари миналата година. Премиерът първоначално финтира чакащите и влезе през страничен вход,

Пожар в Айова, 5-има загинали

Най-малко 5-има загинаха в резултат на пожар, избухнал в земеделски район в американския щат Айова, съобщава Ройтерс.

"Арсенал" влезе с лекота в петия кръг за ФА къп


Лукас Подолски вкара два гола при победата на "Арсенал" с 4:0 срещу "Ковънтри" в четвъртия кръг на турнира за ФА къп. 

Германският национал се разписа два пъти преди почивката, а Оливие Жиру и резервата Санти Касорла гарантираха прогреса на "артилеристите" в турнира с късни попадения.

След като в предишния кръг трябваше да се справя с "Тотнъм", днешният двубой се оказа приятно приключение за футболистите на Арсен Венгер.

Подолски откри головата серия още в...

69 депутати в Англия искат пак ограничения за българите

69 депутати от Консервативната партия настояват ограниченията върху българите и румънците, които работят във Великобритания, да бъдат наново въведени, пише в. “Дейли мейл”.
Те искат мерките да останат в сила до 2018 г. Съпартийците на премиера Дейвид Камерън планират да оспорят закона за имиграцията следващата седмица. 69 депутати от Консервативната партия настояват ограниченията върху българите и румънците, които работят във Великобритания, да бъдат наново въведени, пише в. “Дейли мейл”. Те искат мерките да останат в сила до 2018 г. Съпартийците на премиера Дейвид Камерън планират да оспорят закона за имиграцията следващата седмица.

Журналисти оплюха откриването на Сурва 2014, само zaPernik.com го защити

 Журналисти от регионалните медии оплюха откриването на фестивала Сурва в Перник. Това стана в социалната мрежа Фейсбук.

Дългогодишният радиожурналист Снежана Димитрова е безпощадна в оценката си:
„Мъка. Познат сценарий от преди 50 години. Що да се напъват хората да измислят нещо ново. А и може би толкова си могат. Микрофоните прекъсват. Водещият крещи. Словото на войводата е по-дълго от това на кмета. Организаторите туку притичват...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване