Бивш румънски министър получи пет години затвор за злоупотреби

Бившият министър на младежта и спорта на Румъния Моника Якоб Ридзи получи присъда от пет години затвор по обвинение в злоупотреба със служебно положение и документни измами във връзка с корупционни дейности, предаде румънската информационна агенция "Аджерпрес", цитирана от БТА. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана. Делото бе водено от Националната прокуратура за борба с корупцията. Обвинението на Ридзи е свързано с организирането на честванията за Деня на младежта през 2009 г. Според прокурорите бившата министърка е възложила незаконно на частни фирми договорите за националното отбелязване на празника, а нанесените щети за бюджета са за близо 650 000 евро. Върховният касационен съд издаде няколко присъди срещу Ридзи по различните точки от обвинителния акт. Присъдите бяха слети и тя следва да изтърпи най-тежката - пет години затвор ефективно. Бившият министър от Демократично-либералната партия получи забрана да заема ръководни позиции в администрацията за три години след изтърпяване на наказанието. По същото дело бяха обвинени още десетина лица, като някои от тях получиха ефективни, а други - условни присъди. Моника Якоб Ридзи бе министър на младежта и спорта в периода декември 2008 - юли 2009 година. Обвиненията срещу нея бяха повдигнати през май 2011 г.

Нова автогара отвори врати в Каварна

Тя ще обслужва около 3000 пътници месечно

    


Под 1% от предприятията бавят дълго заплати

Работодателят да е задължен да изплаща цялата заплата на работниците си в срок, а не само 60%. Това предложение на депутата от „Атака" Магдалена Ташева обсъждат партньорите от Националния съвет за тристранно сътрудничество. Аргументът на Ташева е, че в момента останалата част от заплатите на работниците се бавят дълго време, а дори и при проверка на Инспекцията по труда, няма механизъм за принуждаване на работодателя да изплати цялото задължение към работниците си.

Microsoft купи Gears of War

/КРОСС/ Microsoft купи от студио Epic правата за поредицата Gears of War. Това съобщиха представители на Microsoft и Epic в официалния сайт на Xbox . Компанията е придобила правата за всички излезли части, всички бъдещи игри, както и за издаването на тематични сувенири.Новият разработчик на Gears of War ще бъде канадското студио Black Tusk. За създаването на бъдещите части ще отговаря Род Фъргюсън, който преди това е работил в Epic и е продуцент на поредицата. От съобщението става ясно още, че Black Tusk вече са започнали работа по следващото продължение, но други подробности около играта не са оповестени. Гейм дизайнерът Клиф Блезински, създател на Gears of War, вече обяви, че няма да участва в създаването на новите части. От Epic Studios пък съобщиха, че след като са продали GoW, ще се заемат с нови проекти. Сега компанията разработва няколко игри , които все още не са анонсирани официално.

Microsoft купи Gears на War

/КРОСС/ Microsoft купи от студио Epic правата за поредицата Gears of War. Това съобщиха представители на Microsoft и Epic в официалния сайт на Xbox . Компанията е придобила правата за всички излезли части, всички бъдещи игри, както и за издаването на тематични сувенири.Новият разработчик на Gears of War ще бъде канадското студио Black Tusk. За създаването на бъдещите части ще отговаря Род Фъргюсън, който преди това е работил в Epic и е продуцент на поредицата. От съобщението става ясно още, че Black Tusk вече са започнали работа по следващото продължение, но други подробности около играта не са оповестени. Гейм дизайнерът Клиф Блезински, създател на Gears of War, вече обяви, че няма да участва в създаването на новите части. От Epic Studios пък съобщиха, че след като са продали GoW, ще се заемат с нови проекти. Сега компанията разработва няколко игри , които все още не са анонсирани официално.

КНДР да освободи Кенет Беа, призова американски дипломат

Здравословното му състояние непрекъснато се влошавало

Атака вади „лъжата“ на Кунева за 3 и 4 блок на АЕЦ

Атака внася в деловодството на Народното събрание проекторешение, с което да възложи на правителството да предприеме необходимото за пускане на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“ отново в експлоатация.

"Ангели и демони" танцуват за Деня на влюбените

Ако си мислите, че заради концерта на Пласидо Доминго на 14 февруари столичната зала "България" ще остане празна, лъжете се. Да, Софийската филхармония ще свири на сцената на "Арена Армеец" заедно с прочутия тенор, който ще изпълни романтични арии, но любовната тема ще се настани и в обичайния салон на филхармониците.
Вечерта на Свети Валентин е.. Ако си мислите, че заради концерта на Пласидо Доминго на 14 февруари столичната зала "България" ще остане празна, лъжете се. Да, Софийската филхармония ще свири на сцената на "Арена Армеец" заедно с прочутия тенор, който ще изпълни романтични арии, но любовната тема ще се настани и в обичайния салон на филхармониците. Вечерта на Свети Валентин е..

“Падай, снежецо” – най-новата песен на Деси Добрева

Популярната варненска поп-изпълнителка Десислава Добрева зарадва своите фенове с нова песен. „Падай, снежецо” е част от албума с детски песни „Слънчева дъга”,...

Кметът на Анкара: В Турция ще има атентати преди местните избори

Кметът на Анкара и кандидат на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за пореден нов мандат като градоначалник Мелих Гьокчек излезе със сензационни твърдения. Според него 15 дни ...

След разследване на "Биволъ": Моника Йосифова връща спорни европари

Агенция „Актив груп”, която е собственост на Моника Йосифова – съпруга на лидера на БСП Сергей Станишев, е прекратила изпълнението на спорния проект „Как разбир...

Местан вярва, че окупацията на СУ е прелюдия към прегръдка между ГЕРБ и Реформаторския блок

Окупацията на Софийския университет прояви някои нови политически тенденции, най-важната от които е – ако довчера ГЕРБ или Реформаторският блок се споглеждаха свенливо, то от вчера е ясно,...

Общината се изложи със седалките за стадиона на Ботев

Работата по най-важното начинание в българския футбол не спира дори след падналия сняг. На стадион "Христо Ботев" в Пловдив от два дни вече се работи по северната трибуна. Източната пък запо...

Крави взривиха с газовете си ферма в Германия

/КРОСС/ Необичайна случка е станала в една от млечните ферми в Германия. Краварникът се взривил благодарение на усилията на неговите обитатели. Заради метана, който отделят кравите, постройката едва не излетяла във въздуха.Както съобщи Ройтерс , позовавайки се на местната полиция, от експлозията на метан покривът на фермата е бил повреден, а една от кравите е ранена. Инцидентът е станал в град Расдорф в централната част на Германия. Според правоохранителните органи газът, който се натрупал в сградата в опасно количество, пламнал от статично електричество .

Обама ще призове за увеличаване на минималната работна надница

Ежегодната реч на американския президент "За състоянието на Съюза"

До петък може да се променя видът на осигуряването, напомня НАП

До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от НАП. Саомоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии" на Държавното обществено осигуряване, а по свой избор могат да се осигуряват и във фонд „Общо заболяване и майчинство". Те могат да изберат да внасят осигурителните си вноски на До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от НАП. Саомоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии" на Държавното обществено осигуряване, а по свой избор могат да се осигуряват и във фонд „Общо заболяване и майчинство". Те могат да изберат да внасят осигурителните си вноски на

Откриха най-древното огнище в света

То е на 300 000 години, намира се в Израел

    


От еврофондовете се очакват 300 млн. лв. за проекти в туризма


Туризмът у нас очаква подкрепа през европейските фондове за около 300 млн. лева през следващите няколко години. Предвидените средства за подпомагане на туризма на България с бенефициент
Министерството на икономиката и енергетиката са 52 млн. евро. Към Министерството на регионалното развитие за "Региони в растеж" се заделят други 110 млн. евро, съобщи Бранимир Ботев, заместник-министър на икономиката и енергетиката.

Той представи резултатите от изпълнението на проект за укрепване...

Чарли Шрем е заподозрян в пране на $ 1 милион от наркотици

/КРОСС/ Един от създателите на виртуална валута Bitcoin и BitInstant, както и член на Bitcoin Foundation Чарли Шрем е бил арестуван по подозрение в пране на пари, пише Business Insider. Според прокуратурата на Ню Йорк, чрез BitInstant Шрем е помагал за легализиране на пари, получени от ползвателите на нелегалния онлайн магазин, който продава наркотици - Silk Road. Става дума за 1 милион долара.  

Анелия Клисарова: СУ трябва да има такива правила, че да не допуска окупация

Ректорът на Софийския университет, ръководството и академическият съвет трябва да вземат решение и да разпоредят такива правила, така че окупация да не се случва повече. Това каза пред БНР министърът на образованието проф. Анелия Клисарова във връзка с повторната окупация на Софийския университет.

"Университетът не е място за политика. Можем ли Ректорът на Софийския университет, ръководството и академическият съвет трябва да вземат решение и да разпоредят такива правила, така че окупация да не се случва повече. Това каза пред БНР министърът на образованието проф. Анелия Клисарова във връзка с повторната окупация на Софийския университет. "Университетът не е място за политика. Можем ли

Магазини в „Приморски“ и „Младост“ отнесоха предписания заради непочистен сняг

Проверките за непочистени тротоари пред търговските обекти, които стартираха в районните кметства през вчерашния ден, продължават и днес. В район „Приморски“ вече има дадени предписания на недобросъвестни търговци, защото не са почистили снега и леда пред магазините си, с което създават опасност за преминаващите и клиентите си.

НАП: До 31 януари може да се променя видът на осигуряването

До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от НАП. Саомоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от НАП. Саомоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии" на Държавното обществено осигуряване, а по свой избор могат да се осигуряват и във фонд „Общо заболяване и майчинство". Те могат да изберат да внасят осигурителните си вноски на

Първанов е пред дилемата центристки призиви или по-лява политика от тази на БСП

/КРОСС/ Първанов е изправен пред дилема дали да разчита на центристки призиви или да заложи на акцент по-лява политика от тази на БСП, както и поглед към десните , подчерта проф. Петър-Емил Митев на традиционния брифинг на институт "Иван Хаджийски". Това далеч не е единственият му проблем, смята анализатрът - в очите на много членове и симпатизанти на БСП той действа на принципа: "аз те родих, аз и ще те унищожа". Опитът да се отнесе към Станишев към човек, назначен по чл. 64 няма да има необходимия ефект, смята Митев.  Електоратът на социалистите отчита нагласите на опонентите им. Изчезна определението "Гоце", десните изведнъж привидяха в него европейското ляво - не може да няма съответния отзвук това, смята Петър-Емил Митев. Важно е и решението, което ще вземе по този повод ръководството на БСП, както и отзвукът на членовете на партията към него. Проф. Митев смята, че социологическите аванси, които се дават на АБВ предизборно са пресилени. За него и протестът е в криза и това личи от последната окупация, заключи той.  

Бареков прехвърли средства по сметка на "България без цензура"

Уважаеми приятели и колеги, в духа на прозрачността, за която само Уважаеми приятели и колеги, в духа на прозрачността, за която само "България без цензура" работи, утре, 29 януари 2014 г., ще извърша лично дарение от моята банкова сметка в "Райфайзен Банк" към сметката на Гражданско сдружение "България без цензура" в същата банка. Парите, които дарявам, са абсолютно законни, спечелени с честен труд като висш

Българин шеф на стрелбището по биатлон на олимпиадата

Още един българин ще има висок пост в организацията на олимпийските игри в Сочи. Бившият наставник на националния отбор по биатлон Венци Илиев бе избран от международния съюз за отговорник на стрелбището в руския град. Това означава, че той ще бъде зает с една от най-тежките задачи по време на игрите.
Както е известно, и бившият национал по ски Ва Още един българин ще има висок пост в организацията на олимпийските игри в Сочи. Бившият наставник на националния отбор по биатлон Венци Илиев бе избран от международния съюз за отговорник на стрелбището в руския град. Това означава, че той ще бъде зает с една от най-тежките задачи по време на игрите. Както е известно, и бившият национал по ски Ва

Бареков прехвърля средства по сметка на "България без цензура"

Уважаеми приятели и колеги, в духа на прозрачността, за която само "България без цензура" работи, утре, 29 януари 2014 г., ще извърша лично дарение от моята банкова сметка в "Райфайзен Банк" към сметката на Гражданско сдружение "България без цензура" в същата банка. Парите, които дарявам, са абсолютно законни, спечелени с честен труд като висш Уважаеми приятели и колеги, в духа на прозрачността, за която само "България без цензура" работи, утре, 29 януари 2014 г., ще извърша лично дарение от моята банкова сметка в "Райфайзен Банк" към сметката на Гражданско сдружение "България без цензура" в същата банка. Парите, които дарявам, са абсолютно законни, спечелени с честен труд като висш

Мигранти в Италия зашиха устите си в знак на протест


Тринайсетима марокански мигранти, прекарали над два месеца в център за задържане в Рим, са зашили устите си в знак на протест срещу продължителния срок на престоя им там, съобщава агенция "Ройтерс".

Те са пристигнали на Ботуша през октомври, след което са били отведени в центъра за задържане "Понте галерия". Там "никой не им е обяснил нищо" относно необходимите процедури, казва Габриела Гидо, говорителка на правозащитната организация LasciateCIEntrare, която протестира срещу тежките...

Политолог: Има медиен натиск, че правителството си отива до дни

/КРОСС/ През месец януари наблюдавахме неколкократни случаи на медиен натиск, че ето, видите ли, правителството си отива до дни. Януари бе месец на наситено политическо, а не на социално напрежение. Това заяви политологът Борис Попиванов на традиционния брифинг на институт "Иван Хаджийски". Месецът започна със скандалите на лидера на Атака Волен Сидеров, с амбиция да компенсира намаляващата подкрепа за партията му. Идеята му е да поеме по една антиевропейска писта, която би била печеливша за него. На Сидеров му трябва подкрепа от 10% от населението, а не да се хареса на цялото общество. Друга линия на напрежение е процесът на сближаване между ГЕРБ и Реформаторския блок. Поводът бе създаване на общ блок за сваляне на правителството. Борисов призна, че ГЕРБ ще бъде патерица на РБ, а не обратното, припомни анализаторът. С отхвърлянето на "Синьо единство" вече се върви към една много по-ясна листа за изборите. Целта е да се освободят от Меглена Кунева, за да създадат без нея нещо като СДС-2. Изваждането от фризера на АБВ подчертава тезата им, че те са нещо различно от БСП и ще отпушат лявото пространство. Но нови идеи нямат. Това са хора, които вече сме виждали преди години, по-малко са оттогава и са по-възрастни. Те минават към действие, в което явно има скрити козове

16 години за похитителя на сливенска банка

16 години да лежи зад решетките Стефан Стефанов, който се опита да ограби банка в Сливен и взе 6 заложници, поиска прокуратурата от Бургаския апелативен съд. Това е втората поправка на делото, след като то бе върнато за ново разглеждане от Върховния касационен съд.

Анелия Клисарова: СУ трябва да има такива правила, че да не допуска окупация

Ректорът на Софийския университет, ръководството и академическият съвет трябва да вземат решение и да разпоредят такива правила, така че окупация да не се случва повече. Това каза пред БНР министърът на образованието проф. Анелия Клисарова във връзка с повторната окупация на Софийския университет.

Ректорът на Софийския университет, ръководството и академическият съвет трябва да вземат решение и да разпоредят такива правила, така че окупация да не се случва повече. Това каза пред БНР министърът на образованието проф. Анелия Клисарова във връзка с повторната окупация на Софийския университет. "Университетът не е място за политика. Можем ли

Папараци снимаха Merc А-класа комби

/КРОСС/ Сайтът WolrdCarFans разпространи снимки на нов модел на Mercedes, базиран на платформата на хечбека А-класа. Източената каросерия е доказателство, че германците подготвят версия комби на компактния си модел. По всяка вероятност то също ще се сдобие с най-мощния сериен четирицилиндров мотор (360 к.с.), познат ни от A45 AMG, CLA 45 AMG и GLA 45 AMG. Очаква се комбито да дебютира още тази година през март в Женева или през октомври в Париж. Възможно е да използва името А-класа Shooting Brake. На последното изображение ще видите рендър на CLA Shooting Brake, пише topgear.bg.

Рособоронекспорт преизпълни плана за 2013 година

МОСКВА. Русия през 2013 година е доставила оръжие и техника за 13,2 млрд. доллара. А от 2001 година обемът на ежегодния износ на оръжие и бойна техника се увеличил 4 пъти. Само през 2013 година са подписани 1202 договора със чуждестранни купувачи. Общо оръжие е доставена в 60 държави, съобщи ръководителят на компанията Рособоронекспорт Анатоли Исайкин, в интервю пред вестник Комерсант. Той подчерта, че в бъдеще се планира увеличаване на числото на доставките на оръжие, но отчитайки възможностите на военното промишлено производство в Русия и чуждестранните клиенти, печалбата няма да превиши сумата от 15 млрд. долара. Съгласно резултатите от 2013 година, военно-въздушната техника се наброява на 38,3 % от всичките сключени договори, за разлика от 32,3 % от предишната година. Военно-морската техника днес заема около 17%, сухопътната – 14,2 %, ПВО – 26,2 %, добави още Исайкин. По думите му, военните руски предприятия ще могат да се подсигурят от производството на съвременните разработки на хеликоптерите «Ми» и «Ка», зенитните ракетни системи и комплекси, а също многоцелевите подводници.  Също така, той потвърди, че самолетите Су-30, МиГ-29 и Як-130 и Су-35, също представляват интерес за чуждестранните клиенти.   Напомняме, че Рособоронекспорт е руска държавна компания, която осъществява посредничество в износ на оръжия на Русия.

Екокоалиция: Чавдар Георгиев заблуждава за Царево


Заместник-министърът на екологията Чавдар Георгиев заблуждава, че общият устройствен план на Царево има екологична оценка. Това заявяват от коалиция "За да остане природа в България" в писмо до медиите.

В отговор на твърденията на Георгиев, че екологичната оценка на общия устройствен план на община Царево действително е била оттеглена от екоминистерството през 2010 г., но това не означава, че е отменена, природозащитниците цитират чл. 156 от Административно-процесуалния кодекс, който...

Тайвански министър на историческо посещение в Китай

Тайванският министър за отношенията с Китай обяви, че ще посети страната през февруари за среща с китайския си колега. Това ще е първата визита от този род от шест десетилетия, предаде Франс прес. Председателят на Съвета по континенталните въпроси с ранг на министър Ван Юйчъ ще замине на 11 февруари за среща с началника на китайското Бюро по тайвански въпроси Чжан Чжъцюн. Съветът изготвя китайската политика на Тайван. Срещата им в източния град Нанкин е пример за водените от няколко години двустранни усилия за сближаване на разделените от гражданската война две територии. Тайван и Китай преодоляха важен етап по пътя към размразяването на отношенията с подписването през 2010 г. на рамково споразумение за икономическо сътрудничество. Това споразумение, както и други жестове на отваряне като възобновяването на преките самолетни полети, обаче бяха договорени от полуофициални органи, тъй като Пекин и Тайпе все още не поддържат официални отношения, отбелязва Франс прес. В края на гражданската война от 1949 г. победените от комунистите на Мао войски на Гоминдана избягват от континента и потърсват убежище на остров Тайван. Пекин смята Тайван за своя територия и не се е отказал да го присъедини, при необходимост със сила. Отношенията между двете страни обаче се подобриха след избирането на подкрепящия връзките с Китай Ма Инцзю за президент през 2008 и преизбирането му през 2012 г.

Преговорите между Сърбия и Косово - без споразумение

Без постигане на споразумение завърши в Брюксел поредният, 21-и, кръг на преговорите между Белград и Прищина за нормализиране на отношенията. Страните не са успели да постигнат договореност по ключови въпроси, сред които този за местоположението на съдебните органи и създаване на Асоциация на сръбските общини в Косово.

Ботев праща Домовчийски при сателита?

Домовчийски е родом от Раковски, но не ясно дали ще приеме бъдещото предложение на ръководството на Ботев да рита в родната „Б" група.

Е. Иванов: ОП "Регионално развитие" не изпълни основни цели

Ремонтите на площади и на зони за отдих, извършвани с пари по програмата, не намаляват неравенството между регионите, посочи експертът

    


Колко струва да промениш света?

Зеленикаво-кафяв камък с прословути лечебни свойства за 10 лв. или ... да подкрепим кауза, която би могла да промени нечий живот

Бароковият фонтан "Деметра" в Пловдив загива (видео)


Бароковият фонтан "Деметра", който от 122 години краси Цар Симеоновата градина в Пловдив вече е неспасяем.  В предстоящото обновяване на градината, която е паметник на парковото изкуство, фонтанът ще бъде заменен най- вероятно от реплика, каквато вече е създадена и поставена в парка на Международния панаир, информира БГНЕС.

Фонтанът "Деметра" е първата творба на големия флорентински скулптор Арнолдо Дзоки, автор и на паметника "Цар Освободител" в София, на скулптури в Севлиево и...

Клисарова: Можем ли да заключим българското образование? Отговорът ми е 100% не

/КРОСС/ Университетите са автономни. Те си имат правила и регламенти, които трябва да бъдат абсолютно спазвани. Ректорът на Софийския университет, ръководството и академическият съвет трябва да вземат решение и да разпоредят такива правила, така че окупация да не се случва повече. Това каза в ефира на Националното радио министърът на образованието проф. Анелия Клисарова във връзка с повторната окупация на Софийския университет. Университетът не е място за политика. Можем ли да заключим българското образование? Отговорът ми е 100% не. Никой не може да сложи вериги и окови на българското образование. Ролята на университета е да промени мисленето на тези млади хора, да изразяват становището си, да защитават мнението си, но с начини и средства, които не пречат на обществото и останалите им колеги и преподаватели, коментира министърът. Тя попита за защо след като повече от месец Стратегията за развитие на висшето образование стои на страницата на министерството младите, „Ранобудните студенти" или други студенти не изразят своето становище по нея. Анелия Клисарова каза, че заради висок процент на заболеваемост в момента са затворени 272 училища, а заради влошената пътна обстановка 172 учебни заведения не работят: Обсъжда се в момента дали да се удължи първият учебен срок, защото не се знае докога ще продължи извънредната ваканция

Полицията разкри обира на къщата на отец Иван в село Якимово

Полицията е разкрила обирджиите на къщата на отец Иван в монтанското село Якимово, съобщиха от МВР във вторник. Отец Иван е известният свещеник, който основа приюта край Нови хан и се ползва с голямото уважение на обществото заради безкористната си подкрепа и осигуряването на подслон за хора в беда.   Трима души са задържани от полицията. В периода от края на август до 22 януари тази година те методично са изнасяли храна и покъщнина от къщата, дарена за отец Иван за нуждите на неговите питомци в Якимово. Установено е, че са откраднати домакински електроуреди и голямо количество брашно за нуждите на приюта. Тримата заподозрени са на възраст между 16 и 19 години и живеят в близкото село Черни връх.   Полицията в Монтана е разкрила и нелегален пункт за изкупуване на старо желязо в село Черни връх, в който са били продадени на части откраднатите уреди. Срещу собственика на пункта е образувано дознание за извършване на незаконна търговска дейност.

Тартор на джебчии предаден от жена му за отмъщение - пребивал я редовно

“Станчо Славчев и близките му са от една ромска фамилия, заселена в България, чиито членове са разпратени да крадат из цяла Европа и живеят от плячката.” 
Това са думи от обвинителния акт по съдебно дело, което се води в Германия срещу 28-годишен тартор на международна джебчийска банда. 
Станчо Славчев е родом от Павликени, а в момента е в затвор “Станчо Славчев и близките му са от една ромска фамилия, заселена в България, чиито членове са разпратени да крадат из цяла Европа и живеят от плячката.” Това са думи от обвинителния акт по съдебно дело, което се води в Германия срещу 28-годишен тартор на международна джебчийска банда. Станчо Славчев е родом от Павликени, а в момента е в затвор

Бареков дарява парите си на „България без цензура“

Уважаеми приятели и колеги, в духа на прозрачността, за която само „България без цензура“ работи, утре, 29 януари 2014 г. ще извърша лично дарение от моята сметка в Райфайзен Банк към сметката на Гражданско сдружение „България без цензура“ в същата банка. Това съобщи в личния си блог Николай Бареков. Тази му стъпка е невиждан досега политически акт в историята на България.

Апетитът се определя от натурата

Ако сме импулсивни, може да прекаляваме с хапването

    


В 272 училища в страната е обявена грипна ваканция

/КРОСС/ По предписание на здравните органи, заради висок процент на заболеваемост от грип сред учениците учебният процес е прекратен в 272 училища в страната, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. В 124 училища на територията на област Варна няма да се учи от 28 до 31 януари. Няма да има учебни занятия и в две училища в област Велико Търново, както и в две училища в област Габрово. В област Добрич учебни занятия няма да има в 23 училища - от 28 до 30 януари, а в Плевенска област няма да се учи в 116 училища - от 27 до 31 януари. В София-град са прекратени учебните занятия в пет училища - от 27 до 29 януари, като имената на учебните заведения са публикувани на сайта на МОН. Заради влошената пътна обстановка е преустановен учебният процес и в 172 училища в областите - Бургас, Добрич, Силистра, Разград и Шумен.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване