Гьотце: Много съм щастлив, че играя за Байерн

"Няма значение на кой пост ще ме пусне треньорът", увери техничарят

    


Мобилно приложение предупреждава за зависимост към смартфона


Ново, безплатно приложение ще позволи на потребителите на смартфони да измерват употребата на мобилния си телефон. Международен екип от програмисти и психолози (сред които двама българи - Райна Сарийска и Борис Трендафилов) от Университета в Бон са разработили приложение за тази цел.

То дава възможност на потребителя да следи колко време прекарва на телефона и кои приложения използва най-често. Част от данните се изпращат анонимно към сървър, за да дадат възможност на учените да...

Зърнопроизводителите ще получат субсидиите си до края на седмицата

Както вече беше обявено до петък, 31 януари, зърнопроизводителите ще получат около 980 млн. лв. субсидии. Малко по-късно ще бъде платен още един транш за площите, при които има припокриване и фермерите ще трябва да доказват с документи, че ги обработват. Това съобщава пред "Труд" изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов.Площта, заявена от повече от един стопанин, е 45 442 хектара, което е 1.2 на сто от общата обработваема площ.Така нареченото коригиращо плащане ще бъде направено през март и така общата сума на подпомагането ще достигне 1.1 млрд. лв. Тя включва както европейските субсидии, така и националното доплащане за зърнопроизводителите. Така за всеки декар обработвана площ ще бъдат платени 30.98 лв.В последните години въпреки протестите на зърнопроизводителите парите бяха изплащани през пролетта. През 2013 г. този казус стана причина тогавашният финансов министър Симеон Дянков да подаде оставка. Той не беше съгласен да се пласира дълг и с набраните средства да се плати на тези фермери. Сега се случва точно това. От началото на януари Министерството на финансите вече пласира 900 млн. лв. дълг, последната част за който беше на аукциона вчера.Николов съобщава още пред изданието, че се оказали верни информациите, че общини, чиито кметове са от ГЕРБ са саботирали усвояването на еврофондовете

Загиналият в катастрофата край Краводер бил управител на хотел

33-годишният мъж, който загина вчера при катастрофа до моста на село Краводер е управител на ресторант, съобщи „Конкурент". Драган Драганов работел в ресторанта към хотел „Житомир" в Монтана.

Инцидентът станал към 22.30 часа. Драган пътувал в лек автомобил „Фиат", шофиран от 20-годишен мъж от Берковица. Возилото се блъсква с „Нисан", управляван 33-годишният мъж, който загина вчера при катастрофа до моста на село Краводер е управител на ресторант, съобщи „Конкурент". Драган Драганов работел в ресторанта към хотел „Житомир" в Монтана. Инцидентът станал към 22.30 часа. Драган пътувал в лек автомобил „Фиат", шофиран от 20-годишен мъж от Берковица. Возилото се блъсква с „Нисан", управляван

Гърция се надява на споразумение с "тройката" през февруари

Гърция се надява да постигне принципно споразумение с тройката международни кредитори (ЕС, ЕЦБ и МВФ) през февруари, за да може следващият транш от заема за страната да бъде одобрен от Еврогрупата през март.

Бан Ки Мун: И двете страни на конфликта в Сирия грубо нарушават правата на децата


И двете страни в конфликта в Сирия грубо нарушават правата на децата, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки Мун в публикуван доклад до Съвета за сигурност на световната организация. Според думите му въоръжени групировки вербуват непълнолетни за войници, а пък правителствените войски ги подлагат на мъчения заради предполагаеми връзки с опозицията.

"Въоръжените групировки на опозицията вербуват деца за изпълнението на военни операции и за тилово осигуряване. Въпреки че няма сведения...

Съдът остави Бисер Миланов-Петното в ареста (видео)


Бисер Миланов, популярен с прякора Петното, остава в ареста, реши днес Софийският градски съд. Съдът счете отправените заплахи към главната свидетелка по делото за основателна причина Миланов да остане в ареста.

На излизане от залата Бисер Миланов-Петното крещеше: "Това е животът в България, какво толкова съм направил? Една дума не съм казал."

Преди съдиите да се оттеглят, за да вземат решение за промяна на мярката, Бисер Миланов обясни, че никога не е използвал репликата...

Съдът остави Бисер Миланов-Петното в ареста


Бисер Миланов, популярен с прякора Петното, остава в ареста, реши днес Софийският градски съд. Съдът счете отправените заплахи към главната свидетелка по делото за основателна причина Миланов да остане в ареста.

На излизане от залата Бисер Миланов-Петното крещеше: "Това е животът в България, какво толкова съм направил? Една дума не съм казал."

Преди съдиите да се оттеглят, за да вземат решение за промяна на мярката, Бисер Миланов обясни, че никога не е използвал репликата...

Съдът остави Бисер Миланов - Петното в ареста


Бисер Миланов, популярен с прякора Петното остава в ареста, реши днес Софийският градски съд. Съдът счете отправените заплахи към главната свидетелка по делото за основателна причина Миланов да остане в ареста.

На излизане от залата, Бисер Миланов - Петното крещеше: "Това е животът в България, какво толкова съм направил? Една дума не съм казал".

Преди съдиите да се оттеглят, за да вземат решение за промяна на мярката, Бисер Миланов обясни, че никога не е използвал...

Петното беснее в съдебната палата, че го оставят в ареста

Петното е имал намерение да изпълни отправената закана

Парма и Киево искат подписа на Манолев

Към българския футболист интерес проявяват от отборите на Киево и Парма, където се е състезавал Христо Стоичков.

Висш китайски дипломат призова за свободна търговия с ЕС


Високопоставен дипломат от Пекин призова Китай и Европейският съюз да обмислят сделка за свободна търговия, предаде "Ройтерс". Агенцията коментира, че това е немислима някога стъпка, която показва голямо подобрение в отношенията между два от най-големите световни пазари.

"Има блестящи перспективи за бизнес сътрудничество между Китай и ЕС", заяви Ян Дзиечи, който е член на китайския Държавен съвет, след среща с върховния представител на ЕС по външната политика Катрин Аштън.
...

Взривената кула на левицата

Президентът Георги Първанов не се затвори на "Дондуков" 2 като във Вавилонската кула.
Думите са на лидера на БСП Сергей Станишев. Изречени са на националния събор на БСП на Бузлуджа през 2006 г., по време на предизборната кампания за президентските избори същата година. С тях Станишев обясни защо левицата подкрепя втория мандат на Първанов Президентът Георги Първанов не се затвори на "Дондуков" 2 като във Вавилонската кула. Думите са на лидера на БСП Сергей Станишев. Изречени са на националния събор на БСП на Бузлуджа през 2006 г., по време на предизборната кампания за президентските избори същата година. С тях Станишев обясни защо левицата подкрепя втория мандат на Първанов

До края на седмицата зърнопроизводителите ще си получат субсидиите


Както вече беше обявено до петък, 31 януари, зърнопроизводителите ще получат около 980 млн. лв. субсидии. Малко по-късно ще бъде платен още един транш за площите, при които има припокриване и фермерите ще трябва да доказват с документи, че ги обработват. Това съобщава пред "Труд" изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов.

Площта, заявена от повече от един стопанин, е 45 442 хектара, което е 1.2 на сто от общата обработваема площ.

Така нареченото...

Горан Брегович ще разтърси София с нов концерт преди Коледа

Горан Брегович заедно с неговия „Оркестър за Сватби и Погребения Горан Брегович заедно с неговия „Оркестър за Сватби и Погребения" идва за нов концерт в София в края на годината. Той ще зарадва своите фенове броени дни преди Коледа - на 19 декември. След изключителния успех пред препълнената "Арена Армеец" през 2012 г., самият изпълнител е изразил желание и този път концертът му да се състои в тази зала.

Спешно трябва да се задоволи гладът за кадри в IT сектора!

Държавата трябва да помогне за осигуряването им, заяви председателят на БАИТ

    

Спешно трябва да се задоволи гладът за кадри в IT сектора!

Държавата трябва да помогне за осигуряването им, заяви председателят на БАИТ

    

Спешно трябва да се задоволи гладът на кадри в IT сектора!

Държавата трябва да помогне за осигуряването им, заяви председателят на БАИТ

    


Димитър Ганев: Ще живеем 4-5 месеца в перманентен скандал

/КРОСС/Да очакваме една силно компроматна кампания. И то на фона на декларации на всички политически партии, че трябва да има позитивна кампания. За това предупреди Димитър Ганев от Института "Иван Хаджийски". Преди дискусията "Политическият януари" той коментира в ефирана БНР, че предстоящите избори са натоварени с изключително силен национален заряд, защото на тях ще се реши въпросът имат ли право тези, които сега са на власт, да управляват и дали ще прелегитимират властта си поне за няколко месеца. За опозицията /ГЕРБ/ е изключително важно да има символична победа на БСП и тогава ще бъде символна победа за господин Борисов, каза още Ганев. Според политолога в предизборната кампания няма да става дума за Европа, за работата на нашите представители в Европа, а ще става дума само за тук в България. Ще живеем 4-5 месеца в перманентен скандал. Брюкселският език не ни влияе, той е мек. Забележете само на какъв език говорим тук. Вижте в парламента. Говорят с крайности, каза още Димитър Ганев.  БСП и ГЕРБ са в паритет като обществена подкрепа. Първанов може да дръпне едни 100 000 гласа, които може да са решаващи дали БСП ще бъде първа сила. Виждаме и синьо АБВ. С водач Надежда Нейнски. Това е "Синьо единство". Техните гласове може да се окажат решаващи дали Реформаторският блок ще има представители в Европейския парламент. Но бурята в ляво е по-силна, коментира анализаторът. 

ДКЕВР погна столичната топлофикация

За начислени сметки и условията на лицензията

Отменено е бедственото положение в община Дългопол

От тази сутрин е отменено бедственото положение в община Дългопол. Това каза за Радио „Фокус”–Варна кметът на общината Маринка Иванова. Всички пътни артерии в региона са разчистени. По думите на кмета, на 85-90% е почистена и уличната мрежа в Дългопол.

Почти 70% от продадените смартфони в края на 2013 г. използват Android


За последното тримесечие на 2013 г. точно 69.5% от всички продадени смартфони в 12-те водещи пазара по света разчитат на Android за своя операционна система. По този показател платформата на Google увеличава преднината си пред втория iOS на Apple, показва анализ на компанията Kantar Wordpanel.

Водещ производител е Samsung, който има най-голям дял в Android сегмента. Компанията обаче има засилваща се конкуренция от по-малките производители. От Kantar дават за пример Китай, където...

Реставрират "Евксиноград" за 7,5 млн. лева

Обществена поръчка за реставрация на стопанство "Евксиноград" е обявил Министерският съвет.

Слънчо АД с 4% понижение на продажбите и с 9% на печалбата през 2013 г.

Новото производство на детски стерилизирани храни е ограничило спада в продажбите, след като е отчело близо 50% ръст

    


Уволниха охраната на СУ заради допускането на втора окупация

Втората окупация на Ректората на Софийски университет, която продължи само три дни и приключи рано тази сутрин, стана причина за уволнението на охраната на сградата. Това съобщи ректорът професор Иван...

Адрияна Михайлова: Събитийният живот в България се раздвижва съществено

Aдрияна Михайлова е специалист с над 8 години опит в сферата на корпоративните комуникации и организацията на специални събития. Има степени по реклама и връзки с обществеността и специализация от Lon...

Делото срещу Златко Баретата отново беше отложено

Софийски апелативен съд (САС) отложи за пореден път делото срещу Златомир Иванов – Баретата и още 20 души, подсъдими за организирана престъпна група за наркотици, предаде БГНЕС. Причината...

Сирийското химическо оръжие ще бъде унищожено безвредно

Унищожаването на сирийските химически оръжия на борда на американския кораб Cape Ray няма да навреди на околната среда, увериха от Пентагона, предаде БГНЕС. Cape Ray вчера тръгна от Портсмът, щат В...

БСП не иска да прави от "предателите" мъченици

Отцепниците от БСП, които решиха да пристанат на партията на Георги Първанов, най-вероятно няма да бъдат изключвани от Партията. Ръководството на Столетницата обаче ще свали политическото доверие от б...

Липсват специалисти за работа с деца-аутисти

Няма сертифицирани специалисти у нас, работещи по програми от целия спектър за деца с аутизъм. Това обясни пред участниците в национална конференция по проблемите на децата с тази диагноза, провеждаща...

Петното: Прокуратурата е престъпна група (видео)

Бисер Миланов-Петното остава окончателно в ареста, реши СГС

Петното: Прокуратурата е организирана престъпна група

Бисер Миланов-Петното остава окончателно в ареста

Бисер Миланов-Петното остава окончателно в ареста

Миланов определи задържането си като политическа репресия, а прокуратурата - като организирана престъпна група

Бойко Великов: Определихме 5 зони за корупция със сериозен финансов риск

- Г-н Великов, как приемате оценката на ЕК за липсата на конкретни резултати от работата на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР)? 
- Тази оценка бе очаквана, като се имат предвид позиции, заемани от различни институции, структури и медии. Тя е справедлива както в политическата, така и в техни - Г-н Великов, как приемате оценката на ЕК за липсата на конкретни резултати от работата на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР)? - Тази оценка бе очаквана, като се имат предвид позиции, заемани от различни институции, структури и медии. Тя е справедлива както в политическата, така и в техни

Премиерът на Украйна подаде оставка

Премиерът на Украйна Николай Азаров е подал оставка. Това съобщи РИА Новости. Съобщение на официалния сайт на украинското правителство потвърждава информацията. „Конфликтната ситуация в страната застрашава икономическото и социално развитие на Украйна и носи заплаха за цялото украинско общество и всеки гражданин", пише в изявлението на Азаров, цитирано от "Фокус".

Реплика от София към папа Франциск: Интернет е дар човешки

България е по-образована от Великобритания, смята Глоувър

Народни средства за лечение на хранителни разстройства

Диарията е неприятна. В повечето случаи става дума за хранително отравяне след като сте яли развалена храна. Диарията може да е сигнал и за по-сериозно заболяване, например стомашна инфекция. 

Какви народни рецепти има за справяне с този проблем и още много новини и полезни съвети чети в сайта на Диарията е неприятна. В повечето случаи става дума за хранително отравяне след като сте яли развалена храна. Диарията може да е сигнал и за по-сериозно заболяване, например стомашна инфекция. Какви народни рецепти има за справяне с този проблем и още много новини и полезни съвети чети в сайта на "Български фермер" тук.

Македонското приключение на T-Mobile


Днешните разговори по телефона може да са евтини, но тарифните планове невинаги са били такива. В тъмните векове, преди смартфонът да сложи интернет в джоба ви, всяка минута мобилен разговор е била внимателно отчитана.

Пътят към безплатен и бърз безжичен трафик не е бил кратък. За повечето страни това е означавало продажба на честоти, изграждане на мрежи и неумолимо напредващо унищожаване на монополите чрез въвеждането на конкуренти. В Македония обаче, която е една от най-бедните...

България е много назад с терапията на деца аутисти

Нямаме нито един специалист по това заболяване

След ухапване от акула новозеландец сам заши раните си и оцеля

Новозеландец оцеля след атака на акула по свой собствен начин – отблъсна я с нож, заши сам раната си на сушата и отиде в най-близкия бар за бира, преди да стигне до болницата.

Джеймс Грант, младши лекар, бил на подводен риболов с приятели в събота, когато бил нападнат от акула.

24-годишният младеж бил на около два метра от мътната вода Новозеландец оцеля след атака на акула по свой собствен начин – отблъсна я с нож, заши сам раната си на сушата и отиде в най-близкия бар за бира, преди да стигне до болницата. Джеймс Грант, младши лекар, бил на подводен риболов с приятели в събота, когато бил нападнат от акула. 24-годишният младеж бил на около два метра от мътната вода

Загиналият край Краводер бил управител на хотел

33-годишният мъж, който загина вчера при катастрофа до моста на село Краводер е управител на ресторант, съобщи „Конкурент 33-годишният мъж, който загина вчера при катастрофа до моста на село Краводер е управител на ресторант, съобщи „Конкурент". Драган Драганов работел в ресторанта към хотел „Житомир" в Монтана. Инцидентът станал към 22.30 часа. Драган пътувал в лек автомобил „Фиат", шофиран от 20-годишен мъж от Берковица. Возилото се блъсква с „Нисан", управляван

Премиерът на Украйна подаде оставка

Министър-председателят на Украйна Микола Азаров е подал оставка. Това съобщава "РИА Новости“, позовавайки се на официалния сайт на украинското...

Златка: Силиконът ми е супер, няма да се оперирам!

Според клюката Злати имала проблеми с огромните си с 840-кубикови силиконови гърди и е потърсила спешна медицинска помощ при пластичния си хирург д-р Енчев. Разпространената „новина“ се оказа лъжа.

Една трета от България е в грипна епидемия

Една трета от България вече е в грипна епидемия, след като мярката бе въведена днес и в Старозагорско, Варненско и Ямболско. Това съобщи за Една трета от България вече е в грипна епидемия, след като мярката бе въведена днес и в Старозагорско, Варненско и Ямболско. Това съобщи за "Труд" д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Повече чети ТУК Една трета от България вече е в грипна епидемия, след като мярката бе въведена днес и в Старозагорско, Варненско и Ямболско. Това

Потребителите на Angry Birds и Google Maps са били обект на следене

Не се интересуваме от информация, която не попада в обхвата на целите ни, заявиха от Националната агенция по сигурността на САЩ

    


Новозеландец оцеля след ухапване от акула, сам заши раните си и отиде на бар

Новозеландец оцеля след атака на акула по свой собствен начин – отблъсна я с нож, заши сам раната си на сушата и отиде в най-близкия бар за бира, преди да стигне до болницата.

Джеймс Грант, младши лекар, бил на подводен риболов с приятели в събота, когато бил нападнат от акула.

24-годишният младеж бил на около два метра от мътната вода Новозеландец оцеля след атака на акула по свой собствен начин – отблъсна я с нож, заши сам раната си на сушата и отиде в най-близкия бар за бира, преди да стигне до болницата. Джеймс Грант, младши лекар, бил на подводен риболов с приятели в събота, когато бил нападнат от акула. 24-годишният младеж бил на около два метра от мътната вода

Косачка и трион са откраднати от вила в пернишкото с. Рударци

Косачка и трион са откраднати от вила в пернишкото с. Рударци.

Сигналът за престъплението е подаден вчера, около 17,25 ч. от собственика на имота, 60-годишният Е.С. от столицата. По данни на потърпевшия са откраднати моторна косачка и моторен трион. Вилата се охранява от частен СОТ. Нанесените щети са в процес на установяване.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

ЧЕЗ: Срокът за сключване на договор за участие в балансираща група е удължен

Срокът за сключване на индивидуални договори за участие в специална балансираща група е удължен с решение на ДКЕВР от 24 януари 2014 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване