Царево с призив за помощ от държавата заради прелялата река Велека

Около 3000 снегопочистващи машини осигуряват проходимостта на пътната мрежа в страната.

Остава бедственото положение в общините Дългопол и Руен. В Руен предстои то да бъде отменено до часове, тъй като няма селища без ток, вода и телефон. Няма откъснати села, но денят остава неучебен за училищата в общината. Кризисният щаб ще следи ситуацията Около 3000 снегопочистващи машини осигуряват проходимостта на пътната мрежа в страната. Остава бедственото положение в общините Дългопол и Руен. В Руен предстои то да бъде отменено до часове, тъй като няма селища без ток, вода и телефон. Няма откъснати села, но денят остава неучебен за училищата в общината. Кризисният щаб ще следи ситуацията

Откраднаха 1000 билета на националната лотария и 350 лева от тото пункт

Хиляда билети на националната лотария и 350 лева са откраднати от тото пункт. Кражбата е станала в минното селище Хиляда билети на националната лотария и 350 лева са откраднати от тото пункт. Кражбата е станала в минното селище "Черно море", съобщиха от полицията в Бургас. В помещението е проникнато след изкъртване на катинара на входната врата. Парите и лотарийните билети са били съхранявани в метална касета. Работата по случая продължава

LG представи финансов отчет за 2013 г.

/КРОСС/ LG Electronics Inc. (LG) обяви консолидирани приходи в размер на 222.70 млрд. корейски вона (53.10 млрд. долара и нетна печалба от 203.65 милиона долара за 2013 г., отбелязвайки ръст в сравнение с резултатите за 2012 г. Оперативните приходи на компанията са се увеличили умерено до 1.28 трилиона корейски вона (1. 17 млрд.) през 2013 г. от 1.22 трилиона корейски вона (1. 08 милиарда) за цялата 2012 година. Четвъртото тримесечие на 2013 г. представя консолидирани приходи в размер на 14.92 трилиона корейски вона (14.03 млрд. долара) с оперативна печалба от 238.1 млрд. корейски вона (223.89 милиона долара). Неодитираните консолидирани финансови резултати за четвъртото тримесечие, приключващо на 31 декември 2013 г., показват нетна загуба в размер на 63.5 млрд. вона (60. 21 милиона) - главно заради по-високия неработещ разход в резултат на движенията на валутния пазар. LG Home Entertainment Company обяви 18-процентно увеличение на приходите за предишното тримесечие в сравнение с предходното в размер до 5.93 трилиона вона (5. 58 млрд. долара) и оперативни приходи за цялата година от 404.80 млрд. вона (369.86 милиона долара). Въпреки високото търсене на LCD телевизори в Северна Америка, Азия и в страните от бившия социалистически блок, годишните приходи са намалели с 5% в сравнение с предишната година

Стартира кампанията за събиране на местни данъци и такси по селата

Стартира първия етап на  кампанията за събиране на местни данъци и такси по малките населени места на община Хасково. Платилите данъчните си задължения до 30 април ще ползват отстъпка от 5 процента, информираха от Общинска данъчна дирекция.

Днес кметове и наместници на малките населени места в община Хасково получиха от приходната дирекция списъците с данъчно задължените лица по селата. Така от утре жителите на селата могат да плащат такса битови отпадъци и данък недвижими имоти в местните кметства. След две седмици започва данъчната кампания по събирането на данък МПС, уточниха от общинската данъчна дирекция.

Кметовете и наместниците бяха запознати и с задълженията си за снегопочистването. Ежедневно от 8 до 9 часа те трябва да подават  информация за състоянието на общинската пътна мрежа по населените места на дежурния в общинска администрация, а при аварийни ситуации на Гражданска защита Хасково. Управниците са задължени да сигнализират своевременно при обилен снеговалеж, опасни поледици, срутвания, снегонавявания, представляващи опасност за превозните средства. Всички пътища в общината са обработени и проходими при зимни условия, отчетоха кметовете.

Гледайте в емисията новини на сайта.    

Димитър Димитров

 

 

 

Намушкаха жена и опожариха апартамента й

Сцена, достойна за екшън филм, се е разиграла в „Овча Купел”. Жена на 61 години е била нападната и намушкана в жилището си, а след това апартаментът бил опожарен.

Издадоха първите 10 многоезични акта в Хасково

Нова услуга предлага на своите жители община Хасково. Дирекция „ГРАОН” в администрацията вече издава многоезични извлечения от актове по гражданско състояние.

Първите 10 многоезични акта на граждани вече са издадени, отчетоха от дирекция „ГРАОН”. Документите се предоставят при поискване и не заменят досега издаваните удостоверения и преписи от актовете за брак, раждане или смърт.

До сега документите се издаваха само на български език. За да се представят в чужбина, те се превеждат на съответния език и легализират в Министерството на външните работи. С новата услуга това вече става в кметството.

Таксата за експресната услуга, в рамките на  8 работни часа е 30 лв.  За два дни -  27 лв., а обикновената за  3 работни дни е 25 лв., информират от общинската дирекция “ГРАОН”.

Многоезичните извлечения от актовете за гражданско състояние се приемат без легализация на територията на 23 държави. Новата услуга е възможна, благодарение на влязлата в сила за България от 18 декември, миналата година Конвенция за издаване на многоезични извлечения, подписана във Виена на 8 септември 1976 г.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Хасково Новини

Детският музеен кът на РИМ - Кюстендил се радва на интерес от страна на пернишки деца

13 061 души са посетили музейните зали и експозиции на Регионален исторически музей- Кюстендил през изминалата година, това съобщи за "Дарик" директорът Валентин Дебочички.

"Повишението е символично, но това за нас е един добър знак на стабилизиране. Изнесени са близо 700 беседи в различните експозиции. Близо 1 160 деца са посетили създаденият през миналата година Детският музеен кът. Половината от неговите посетители са деца от София и Перник. Радващи...

Продължава

В 7 арктически области ще бъдат създадени спасителни центрове

/КРОСС/ „За реагиране при извънредни ситуации в региона на Арктика са създадени и вече действат три комплексни аварийно-спасителни центъра. Те имат цялата необходима техника и технологии за работа в северните ширини. Въпреки това, до края на 2015 г. подобни центрове ще бъдате създадени в седем области на арктическата зона" - заяви пред журналисти министърът на извънредните ситуации на Русия Владимир Пучков.В резултат на това, арктическата зона ще бъдат плътно покрита от пожарно-спасителни подразделения и авиационната група.

Първото излизане в открития космос за тази година приключи успешно

Москва. На 27 януари руските космонавти Олег Котов и Сергей Рязански, извършиха излизане в открития космос. Те успешно монтираха на служебния модул на Международната космическа станция фото и видео камери, след което удачно се завърнаха на борда на МКС, съобщиха от центъра за управление на полетите. Камерите денонощно ще транслират изображения на Земята. Транслацията ще може безплатно да се гледа в Интернет. Информацията може да се използва и с научни цели, за наблюдаване на миграцията на животни, състоянието на горите, замърсяването на водни площи и последици от земетресения, съобщи РИА Новости. Експериментът на дистанционно сондиране на Земята, чрез "Напор-МиниРСА", предполага отработване на технологиите на малогабаритния радар със синтезирана апаратура на базата на  активните фазирани антенни решетки, което ще се използва за решаване на природните проблеми, като: контрола на екологията и мониторинга на извънредните ситуации.  

Пиян изпочупи сергия със скъпи сувенирни бъклици с вино на фестивала Сурва

 Здравейте,
За " Сурва 2014" от Община Перник ни се подаде петно № 18 срещу ДСК за продажба на сувенирни бъклици с вино. Като търговска фирма имаме право на участие в изложения.

На 25.01.14 към 17.40 часа върху стабилно направената маса от дъски и греди се блъсна добре почерпен гражданин. Обърна масата и изпочупи наредените скъпоструващи сувинери. След обаждане в полицията, беше задържан с бързата и адекватна работа на полицаите. Пуснахме жалба и обяснение в...

Продължава

Хю Джакман ще плаши Питър Пан

Актьорът смени Хавиер Бардем за ролята на Черната брада

    


Българската солова дипломация

/КРОСС/ След осем месеца управление на кабинета „Орешарски" неговите външнополитически изяви, като изключим Брюксел, все още са ограничени и скромни. За разлика от своя предшественик Борисов, който към края на първата година от управлението си беше обиколил всички големи европейски държави, сегашният премиер може да се похвали едва с три приглушени визити в Азербайджан, Румъния и Китай. Вярно, външният министър Вигенин успя да посети повече европейски държави от своя премиер, но и той трудно може да се сравнява с предшествениците си Калфин и Младенов. Вероятно притеснени от образувалия се външнополитически вакуум депутати от 42-рия български парламент решиха жертвоготовно да поемат инициативата по неговото запълване в свои ръце и преминаха към действия. Между полезното и приятното Изпреварвайки нетърпеливо гласуването на бюджета и зимната парламентарна ваканция още през декември смесена депутатска група от партия „Атака" отлетя на официална визита в Куба. Там, някъде между плажните удоволствия и коктейлите, членовете ѝ успяха да осъществят „важни политически контакти" в кубинския парламент, да се запознаят с детайли от избирателната система на страната както и да видят лично „напредъка в обновяването на икономическия модел на острова"

Четири улици в Димитровград без вода в четвъртък

С нарушено водоподаване ще са жители от източните части на Димитровград, в четвъртък – 30 януари.  Спиране на водоподаването ще се извърши в периода от 9:00 до 17:00 часа за абонатите на улиците „5-ти ноември” и „Васил Левски” – от номера 34 до 63. Същото важи и за обитателите на ул. „Гоце Делчев” №36, съобщават от местното водно дружество.

Без вода по същото време ще са и живущите на ул. „Цанко Церковски”, както и блокове 16 и 17 на квартал „Простор” .  Мярката се налага заради извършвани изкопно-монтажни дейности по полагане не нова водопроводна и канализационна мрежи, информират от общинска администрация.

Хасково Новини

 

Д. Папазов: Добрите транспортни връзки са важни

Българските пристанища се нуждаят от по-добри връзки с другите видове транспорт, за да бъдат увеличени товарите.

Горан Брегович ще зарадва феновете си в София с концерт по Коледа

Горан Брегович заедно с неговия „Оркестър за Сватби и Погребения" идва за нов концерт в София в края на годината. Той ще зарадва своите фенове броени дни преди Коледа - на 19 декември.

След изключителния успех пред препълнената "Арена Армеец" през 2012 г., самият изпълнител е изразил желание и този път концертът му да се състои в тази зала.

Горан Брегович заедно с неговия „Оркестър за Сватби и Погребения" идва за нов концерт в София в края на годината. Той ще зарадва своите фенове броени дни преди Коледа - на 19 декември. След изключителния успех пред препълнената "Арена Армеец" през 2012 г., самият изпълнител е изразил желание и този път концертът му да се състои в тази зала.

Университетът не е място за политика, отсече Борисов

В отворено писмо той зове проф. Илчев да не си показва пристрастията

    


Отворено писмо от български автори, изпълнители и продуценти

/КРОСС/ „Профон" и „Музикаутор" са единствените организации, които представляват нашите права и имат право да говорят от наше име. Те управляват правата на над 95% от българския и световен музикален репертоар, което е не само знак за представителност, но и доверие и сигурност. Всякакви други сдружения, които твърдят, че могат да събират възнаграждения за използването на нашата музика и си присвояват гласа на българските творци, са нарушители на закона, които заблуждават обществото", заявяват в отворено писмо български автори, изпълнители и продуценти в сферата на музиката. Като „най-безцеремонен" пример за това подписалите писмото посочват дружеството ЕАЗИПА, „което има забрана да представлява репертоара ни, но продължава да го прави в разрез с всякакви морални и законови принципи. Това е една организация, която незаконно продава нашата музика и печели от това, без да плаща на музикантите, посочват авторите на писмото и призовават за подкрепа на предложените промени в Закона за авторското и сродните му права, внесени от Комисията по културата и медиите".        

Калфин стана част от група за натиск в ЕП

Евродепутатът ще прави проучвания за бъдещето на човечеството

Санкции за снегопочистващи фирми при установена некачествена работа

Ново изискване към фирмите, ангажирани със снегопочистването, е въвела община Варна – те трябва да предават документите си за извършените дейности до 5 работни дни от подписване на протоколите, с цел по-добра отчетност. Санкции ще бъдат налагани на всяко дружество, за които има констатирана некачествена дейност в документите, изпратени от районните кметове, предупреди кметът Иван Портних.

Джоко Росич е стабилизиран

Лекарите в "Пирогов" още се борят за живота на Джоко Росич. "Засега показателите му са сравнително стабилизирани. Той вече не е на изкуствено дишане и е дори контактен", каза един от лекуващите го доктори.

Бареков прехвърля средствата си на "България без цензура"

Лидерът на "България без цензура" беше обещал да покаже документи за финансовото състояние на партията

Грипът и студът затвориха стотици училища в страната

Само заради грипа 272 школа са с преустановена работа

    


Бареков отложи брифинг за финансирането на партията си

Лидерът на "България без цензура" беше обещал да покаже документи за финансовото състояние на партията

Отварят Бъкингам по-често, събират пари за ремонти?

Членове на британския парламент предложиха Бъкингамският дворец да бъде отварян по-често за посетители, когато кралицата отсъства. Това ще даде възможност за повече постъпления за поддръжката на комплекса, тъй като посещенията са платени.

Лаптопите, смартфоните и таблетите са сред 6-те най-търсени стоки на кредит

Молбите за онлайн покупки на изплащане сa се увеличили четири пъти през миналата година

    


Общият показател на бизнес климата се повишава с 4.6 пункта

През януари 2014 г. общият показател на бизнес климата се повишава с 4.6 пункта в сравнение с предходния месец, в резултат на по-благоприятните мнения на стопанските ръководители от всички наблюдавани отрасли - промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги, съобщиха от НСИ.

Екип от гранични и митнически служители предотврати опит за контрабанда на над 32 кг канабис

Наркотикът, укрит в специално изграден тайник във „Форд Фокус“, е задържан на ГКПП – Кулата

Година след стрелбата: Делото срещу Златко Баретата пак не тръгна

Делото срещу Златомир Иванов-Баретата отново не тръгна на втора инстанция. Година след покушението срещу него подсъдимият отново не дойде в съда, този път страдащ и от вирусно заболяване, съобщи Дарик.

Адвокатът на Баретата - Мариана Тодорова обясни, че клиентът й не може да стои прав в съдебната зала и трябва да ползва патерица или инвалидна Делото срещу Златомир Иванов-Баретата отново не тръгна на втора инстанция. Година след покушението срещу него подсъдимият отново не дойде в съда, този път страдащ и от вирусно заболяване, съобщи Дарик. Адвокатът на Баретата - Мариана Тодорова обясни, че клиентът й не може да стои прав в съдебната зала и трябва да ползва патерица или инвалидна

Чудовищата от улиците на Торонто

Кофи за боклук и улични шахти оживяват през погледа на канадски художник

    


Скачат праговете за заплати на висши чиновници и кметове

Разликите в максимално позволените месечни възнаграждения на членове на политическите кабинети на министрите, шефове на държавни агенции и комисии, областни управители и кметове надхвърлят 1000 лв., пише в. "Сега"

Скок на праговете за заплати на висши чиновници и кметове

Разликите в максимално позволените месечни възнаграждения на членове на политическите кабинети на министрите, шефове на държавни агенции и комисии, областни управители и кметове надхвърлят 1000 лв., пише в. "Сега"

Нуждаещи се варненци могат да останат гладни в събота

750 социално слаби варненци – самотни майки на деца с увреждания, възрастни и болни хора, ще останат идната събота без топъл обяд, ако не се събират средства в рамките на инициативата „30 съботи“. За това алармира Радомира Иванова, представител на сдружение „Работилница за бъдеще България“, както и Мариана Николова, управител на фондация „Вяра, надежда, любов“.

Шойбле би подкрепил отделен парламент на страните от еврозоната


Германският финансов министър Волфганг Шойбле заяви, че е отворен за създаването на отделен Европейски парламент за страните от еврозоната, предаде "Ройтерс".

Коментарът му по време на посещение в Брюксел е предизвикателство за основите на Европейския съюз, където в Европарламанта има депутати от всички 28 държави членки. Разделянето му според критици ще означава да се разруши един от най-големите европейски символи на единство.

По думите на Шойбле обаче един отделен...

Шойбле би подкрепил създаването на парламент за страните от еврозоната


Германският финансов министър Волфганг Шойбле заяви, че е отворен за създаването на отделен Европейски парламент за страните от еврозоната, предаде "Ройтерс".

Коментарът му по време на посещение в Брюксел е предизвикателство за основите на Европейския съюз, където в Европарламанта има депутати от всички 28 държави членки. Разделянето му според критици ще означава да се разруши един от най-големите европейски символи на единство.

По думите на Шойбле обаче един отделен...

Валери Трирвильор: Властта погуби връзката ми с Оланд

Валери Трирвильор вече може да не е първа дама на Франция, но това не означава, че е обречена на мълчание, пише днес френският в. "Фигаро". В продължение на час и половина тя е водила нео...

Португалец от Блекбърн пристигна в ЦСКА

Португалският централен защитник Нуно Ногуейра е пристигнал снощи в лагера на ЦСКА, съобщава официалният сайт на "армейците". Бранителят е на 27 години и е собственост на английският второди...

България изпревари Русия в класация за най-добро бизнес място през 2014

България зае шесто място в класацията „Най-доброто място за бизнес в Източна Европа и Централна Азия  2014 г." на Bloomberg, става ясно от информация на сайта на агенцията. На...

Джуди Денч губи зрението си, но не се отказва да играе роли

Актрисата Джуди Денч почти е изгубила зрението си, не може да разпознава лица, нито да чете сценариите си. Въпреки това тя е решена да продължи да приема филмови роли и не приема, че ще ослепее на...

Тийнейджъри са ограбили къщата на отец Иван в Якимово

Трима тийнейджъри най-вероятно са ограбили дома на отец Иван в село Якимово. Това стана ясно от справка на полицията в Лом, която се занимава със случая. И тримата заподозрени са вече заловени - 18-г...

Валидността на годишните винетки за 2013 г. изтича в петък

На 31 януари, петък, изтича валидността на годишните винетки за 2013 г., напомнят от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Шофьорите, които досега не са се снабдили със стикер за 2014 г., могат да го закупят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-п На 31 януари, петък, изтича валидността на годишните винетки за 2013 г., напомнят от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Шофьорите, които досега не са се снабдили със стикер за 2014 г., могат да го закупят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-п

България шеста в класацията "Най-доброто място за бизнес в Източна Европа и Централна Азия"

/КРОСС/ Според Блумбърг, България е на 6-то място в класацията "Най-доброто място за бизнес в Източна Европа и Централна Азия 2014г." Изпреварват ни Полша, Чехия, Унгария, Кипър и Турция, а зад нас остават Русия, съседна Румъния, Хърватия, Прибалтийските републики Литва, Латвия, Естония, също и Словения, Словакия, Украйна и други.  

Рекордни продажби на смартфони през 2013 г.

Пазарът на "умни" телефони достигна рекордни стойности през 2013 година. Това става ясно от проучване на фирмата за пазарни изследвания IDC. ...

Повечето руснаци биха искали да се поклонят на Пресветото тайнство на влъхвите

Москва. Фондът „Обществено мнение“ проведе проучване, посветено на отношението на руснаците към Даровете на влъхвите, съобщи РИА Новости. Съгласно резултатите от проучването, 63% от тях биха желали да се поклонят на Светата реликва. Респондентите обясняват това, като вяра в Бога на хората,  желание „да се докоснат до реликвата“ или „да се помолят за нещо“. Не малко са и тези, които биха отишли от интерес. Дори сред невярващите,  30%  отговориха, че биха искали да се преклонят пред християнската светиня.  Оказа се, че много малко сред анкетираните, не знаят с какви събития са свързани Даровете на влъхвите. Напомняме, че наскоро, в Москва, близо 600 хиляди души се поклониха на Светата реликва, която беше доставена от Атон. След което, на 17 януари Даровете на влъхвите бяха доставени в Минск, а на 24 януари в Киев, където неканоничната църква се усъмни в автентичността на Даровете на влъхвите.    

НЕ обявяват грипна епидемия в Перник!

Няма да има грипна епидемия към днешна дата, каза пред zaPernik.com д-р Нина Стаменова – началник на РЗИ Перник.

Според нея заболяемостта в областта не е висока.

В част от училищата са достигнали 30% болни ученици. Има професионални гимназии, в които са изкривени броя на отсъстващите ученици, тъй като се включват и ученици от по-горните класове.

Утре шефката на образованието Ваня Коконова и шефката на РЗИ утре отново щели да се чуят и да...

Продължава

Година след стрелбата: Делото срещу Златко Баретата пак не тръгна

Делото срещу Златомир Иванов-Баретата отново не тръгна на втора инстанция. Година след покушението срещу него подсъдимият отново не дойде в съда, този път страдащ и от вирусно заболяване, съобщи Дарик.

Адвокатът на Баретата - Мариана Тодорова обясни, че клиентът й не може да стои прав в съдебната зала и трябва да ползва патерица или инвалидна Делото срещу Златомир Иванов-Баретата отново не тръгна на втора инстанция. Година след покушението срещу него подсъдимият отново не дойде в съда, този път страдащ и от вирусно заболяване, съобщи Дарик. Адвокатът на Баретата - Мариана Тодорова обясни, че клиентът й не може да стои прав в съдебната зала и трябва да ползва патерица или инвалидна

Airbus приветства влизането в употреба на А380 в Индия

/КРОСС/ Airbus приветства новината, че Министерството на гражданската авиация в Индия одобри операциите на Airbus A380 в Индия. "Това е добра новина за индийските летища и въздушния транспорт. Самолетът A380 е с най-нисък разход на гориво от самолетите в експлоатация в света. Ако резервирате рано, оперативните разходи на вашето място имат най-високият генериращ приходи потенциал, който е от полза за авиокомпаниите и пътниците. За индийския въздушен транспорт, A380 предлага най-удобният летателен опит в света," каза д-р Киран Рао, Изпълнителен вицепрезидент, стратегическо развитие и маркетинг на Airbus. Процъфтяващата икономика, увеличаващата се средна класа, миграцията, урбанизацията и туризмът са всички фактори, които превръщат Индия в един от най-бързо развиващите се авиационни пазари в света. Големи самолети като А380 с по-високи коефициенти на натоварване и комбинирани с най-ефективното използване на ограничени летищните слотове, допринасят за повишаващия се брой пътници без допълнителни полети. Както наскоро бе потвърдено от летище Лондон Хийтроу, най-натовареното летище за А380 в Европа, A380 на Airbus позволява на летищата максимална ефективност и потенциал за приходи, като предлага повече пътнически места със същия брой полети. A380 е най-тихата голяма въздухоплавателна машина в света отвътре и отвън, което намалява повече от половината шума около летищата. В знак на признание за това, през 2012 г

Самоубийцата под влака с 5 бона дълг към банка

"Имам да изплащам 5000 лв. кредит, не искам да тежа на семейството си, вие ще се справите." Това написала Магдалена Тодорова от Дупница, преди да скочи под влака.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване