Производственият индекс на Китай бележи спад през януари

Измерителя се понижава с около половин процент на месечна база

    


Орешарски инициира национален форум в НДК

Премиерът Пламен Орешарски инициира национален форум "Правителство - Бизнес", които ще се проведе 11 февруари в НДК. На събитието премиерът ще...

Бой Джордж става диджей у нас

Британският поп изпълнител Бой Джордж тази вечер ще влезе в ролята на диджей в столичен клуб у нас тази вечер.
52-годишният изпълнител ще пристигне в България заедно с диджея и продуцент Marc Vedo. Тази вечер той ще се представи със сета на вокалистът на събралата се отново ню уейв група Culture Club, попаднал под номер 90 в класацията на сп. Британският поп изпълнител Бой Джордж тази вечер ще влезе в ролята на диджей в столичен клуб у нас тази вечер. 52-годишният изпълнител ще пристигне в България заедно с диджея и продуцент Marc Vedo. Тази вечер той ще се представи със сета на вокалистът на събралата се отново ню уейв група Culture Club, попаднал под номер 90 в класацията на сп.

БСП-Стара Загора застана твърдо зад Станишев

Стара Загора /КРОСС/ "Чрез настоящата позиция Областен съвет на БСП Стара Загора изразява своето разочарование от решението на Ивайло Калфин да бъде водач на листата на Национална гражданска инициатива „Алтернатива за българско възраждане", рестартирана от Георги Първанов и се обявява категорично и недвусмислено против това решение", пишат в позицията си относно относно "АБВ" старозагорските социалисти, приета на база приети позиции от конференциите на общинските съвети на БСП в Старозагорска област. Членовете на Областния съвет на БСП Стара Загора считат, че подобно решение предизвиква недоумение и объркване сред стотици хиляди социалисти, които през годините работеха честно, неуморимо и всеотдайно за кампаниите на Ивайло Калфин и Георги Първанов. Това решение поражда много и различни въпроси, които към настоящия момент остават без отговор. "Изказванията на Ивайло Калфин и Георги Първанов са необективни и неубедителни. От думите им ясно прозира основната цел - отнемане първото място на БСП на предстоящите избори за Европейски парламент и работят за връщането на ПП ГЕРБ на власт. Издигането на втора „лява" листа създава условия за непродуктивна работа на заседанието на 48 Конгрес на БСП с изместване на главната задача - от това как Партията да преодолее десните, в посока как Партията да преодолее себе си

Папазов: Влагаме близо 1 млрд. евро в жп транспорт

"Почти 1 милиард евро ще се вложат в жп транспорта през следващия програмен период". Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в предаването „Панорама" по БНТ. „В следващия програмен период в Европейски фондове се гледа много по-внимателно за развитието на екологичния транспорт, както и ние.

Външно министерство предупреди за тежка зимна ситуация в Сърбия

Усложнена е метеорологична обстановка в Сърбия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи, по информация на посолството на Република България в Белград.

Метеорологичната обстановка на територията на Сърбия през последните 12 часа е крайно усложнена, поради силен снеговалеж и силен вятър, причиняващ снегонавявания. В някои участъци пътищата са непроходими, силно затруднено е движението по магистралата Белград – Будапеща, в резултат на което са се образували колони...

Нов трус в Гърция - 4,6 по Рихтер

Трус с магнитуд 4,6 бе усетен днес в Централна Гърция – седмица след силното земетресение на остров Кефалония, което причини значителни щети, предаде БГНЕС. Епицентърът му е локализиран н...

Почина бившият треньор на испанските национали

/КРОСС/ На 75-годишна възраст почина бившият треньор на испанския национален отбор по футбол Луис Арагонес, съобщи Abc. Легендата на световния футбол е издъхнала в 6.15 тази сутрин в клиника "Семтро де Мадрид".В дългата си кариера на футболист и треньор Арагонес постига големи успехи със своя Атлетико Мадрид. Специалистът беше в основата на похода на "фурия роха". Под негово ръководство Испания стана европейски шампион през 2008 г. Единственият отбор, извън Испания, на който Арагонес е бил старши треньор, е последният му клуб Фенербахче.Основната част от кариерата на Арагонес като футболист преминава в "Атлетико" (Мадрид). Там той играе между 1964 и 1974 г., като в 372 мача отбелязва 172 гола.Веднага след това става треньор и шест години води "дюшекчиите". След това още три пъти е начело на отбора от "Висенте Калдерон".Луис Арагонес има четири титли на Испания - три като играч и една като треньор. Четири купи на страната, Суперкупа, Интерконтинентална купа, Суперкупа на Испания, и европейска титла като треньор. Като футболист Арагонес става голмайстор на първенството през сезон 1969-70.

Мутафова посреща рождения си ден на сцената

На сцената ще посрещне 92-рия си рожден ден великата Стоянка Мутафова. Утре тя ще зарадва своята публика за поред път, както го е правила десетилетия. Великата Стоянка ще се представи си в спектакъла "Столетие мое" от Мишел Лоранс.

Лошото време в Европа взе жертви и блокира десетки области

Лошото време в Европа взе жертви и предизвика проблеми с трафика, като цели области останаха блокирани. Двама души загинаха, а най-малко един е пострадал заради силните снеговалежи и лавините в Южна Австрия. Парализирано е движението по железопътните линии във федералната провинция Каринтия, разположена по границата със Словения и Италия. До 120 сантиметра нов сняг беше измерен в някои райони на Каринтия в петък. Властите във федералната провинция Тирол и областта Лиенц препоръчаха на гражданите да си останат у дома. Метеоролозите прогнозират, че в неделя вечерта в Южен Тирол ще натрупа още един метър нов сняг, а в Лиенц- до половин метър. Няколко лавини затвориха редица пътища, като някои райони останаха отрязани от външния свят. В Източен Тирол няколко долини станаха недостъпни заради лавините. В петък сутринта 53-годишен шофьор на машина за почистване на снега беше убит от лавина в селището Инерфилгратен в Източен Тирол. В Турн, окръг Лиенц, е загинал още един човек- местен жител на 39 години. Сняг и силен вятър създадоха истински зимен хаос в Сърбия. Обстановката е крайно усложнена поради силен снеговалеж и силен вятър, причиняващ снегонавявания. В някои участъци пътищата са непроходими, силно затруднено е движението по магистралата Белград – Будапеща, в резултат на което са се образували колони от автомобили. ГКПП Хоргош на сръбско-унгарската граница е затворен. Силен циклон, придружен от проливни валежи и силни ветрове, удари централните и северните райони на Италия.  Най-силна е бурята в областите Лацио и Тоскана. Там частично е нарушен железопътният трафик и пътните връзки, а в някои градове са затворени училищата и държавните сгради.  Освен това, властите в тези области се опасяват от прииждане на вода от поречието на реките Тибър и Арно.  В Рим проливните дъждове, които започнаха в петък вечерта, предизвикаха наводнения по редица важни пътни артерии на града, което доведе до сериозни нарушения в трафика.  Стотици хора бяха принудени да се евакуират от домовете си в италианския град Пиза, тъй като река Арно заплашваше да излезе от коритото си.  Лошото време се стовари и в редица северни райони на страната като Ломбардия, Венето, Емилия-Романя.  В някои алпийски области на Италия властите предупредиха за опасност от лавини.  Очаква се откритото море да причини наводнения по Атлантическото крайбрежие на Франция.  Френският департамент Финистер в западната част на страната е в червена степен на тревога. Метеоролозите предупредиха за големи вълни и големи наводнения. Десет други департамента във Франция също са в готовност заради покачващото се ниво на водата.

Откриха трупа на млада жена в Силистренско

Силистра /КРОСС/ Трупът на 34-годишна местна жена е открит вчера в землището на силистренското село Краново, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.Назначена е аутопсия за изясняване на причините за настъпване на смъртта. По случая е образувано досъдебно производство.

Бербатов: Много съм доволен и развълнуван от трансфера си в Монако

"Много съм доволен и развълнуван, но в същото време малко нервен. Нямам търпение да започна тренировки с новите ми съотборници и да стартирам този нов епизод от кариерата ми", каза Бербатов пред официалния сайт на Монако, цитиран от "Фокус".
Димитър Бербатов премина в Княжеството под наем до края на сезона от Фулъм. "Много съм доволен и развълнуван, но в същото време малко нервен. Нямам търпение да започна тренировки с новите ми съотборници и да стартирам този нов епизод от кариерата ми", каза Бербатов пред официалния сайт на Монако, цитиран от "Фокус". Димитър Бербатов премина в Княжеството под наем до края на сезона от Фулъм.

Създадоха "електронен език" за дегустация на бира

/КРОСС/ Учени от Автономния университет в Барселона създадоха електронен език със сензори. Външно устройството не прилича на човешкия език. Всеки един от 21-е йонни сензора в него реагира на различни вещества, включително амоний, натрий и хлорид. За да научат "езика" да разпознава различните видове бира, изследователите подробно са изучили химичния състав на няколко от тях. Получените данни са програмирани в устройството. "Благодарение на компютърния анализ на данни и автоматичен процес на "обучение" на устройство, успяхме да разграничим едно от друго черно пиво, малц, пилзер , елзаска и безалкохолна бира с точност от 81.9%", каза ръководителят на изследването Мануел де Вале.Специалистите възнамеряват да усъвършенстват устройството, за да може да различава нови видове бира и други течности.

Бербатов: Много съм доволен и развълнуван от трансфера си в Монако

"Много съм доволен и развълнуван, но в същото време малко нервен. Нямам търпение да започна тренировки с новите ми съотборници и да стартирам този нов епизод от кариерата ми", каза Бербатов пред официалния сайт на Монако, цитиран от "Фокус". Димитър Бербатов премина в Княжеството под наем до края на сезона от Фулъм.

В Кайро се подновява делото срещу Мохамед Мурси


В египетската столица днес ще бъде подновено съдебното дело срещу сваления президент Мохамед Мурси за подстрекателство към убийството на протестиращи, предаде ДПА.

Мурси пристигна в Полицейската академия в околностите на Кайро, където се води делото, съобщи държавният в. "Ал Ахрам".

На предишното съдебно заседание по делото - едно от четирите, заведени срещу Мурси - той не беше докаран в съда заради лошото време, казаха представители на силите за сигурност. Мурси е държан...

Мила и Аштън очакват дете?

Аштън Къчър и Мила Кунис чакат бебе?

Обезопасиха отпадъчния трихлоретан в "Полимери"

Операцията по обезопасяване на 2460 тона отпадъчен трихлоретан от корозиралия резервоар в девненския завод "Полимери" приключи успешно, съобщи за ТОП НОВИНИ ВАРНА областният управител Иван Великов. Реализацията на тази част от аварийния план отне 4 месеца заради търкания между синдика на фалиралото предприятие и собственика на "Полимери Инвест" Николай Банев.

Млада жена загина при тежка катастрофа в София

Колата й се заби в уличен стълб край Южния парк

    


Юрген Клоп е доволен след трудната победа на "Борусия" срещу последния


Треньорът на "Борусия" (Дортмунд) Юрген Клоп показа задоволството си от спечелените точки след победата срещу последния "Айнтрахт". Жълто-черните се наложиха трудно с 2:1 при гостуването си в Брауншвайг.

Пиер-Емерик Обамеянг се превърна в герой, като отбеляза двата гола за "Борусия". За "Айнтрахт" се разписа Бенямин Кесел, който вкара в началото на втората част за 1:1.

"Ние сме "Борусия" (Дортмунд) и сме готови да работим за трите точки. Няма значение къде, срещу кого или...

Емилия Занкина, политолог: Сякаш има главозамайване от протестирането, приличаме на юноша, облякъл се предизвикателно


Емилия Занкина е преподавател по политически науки в Американския университет в България. Завършила е докторат по международни отношения в Питсбъргския университет и бакалавър със специалности политически науки и риторика. Занимава се с елитарна теория, популизъм, източна европеистика и др. Работила е като зам.-директор на Центъра за руски и източноевропейски науки към Питсбъргския унивестиет и като асистент редактор на научното списание East European Politics and Societies.

Пред...

Депутатът Йончев сменя БСП с "България без цензура"

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков съвсем скоро може да има депутат в парламента, тъй като народният избраник от групата на Коалиция за България Румен Йончев е на крачка от решение да излезе от червените редици и да стане независим, стана ясно в предаването „Тази събота" по бТВ.

Откриха труп на 34-годишна жена

Причините за настъпване на смъртта не са ясни

Данаил Папазов: За да се овладеят кражбите, трябва да се намери препитание на малцинствата


Трябва да се търси решение на въпроса с малцинствата. Тези хора трябва да се обучават в някаква професия, за да намерят поприще за реализацията. Такова решение на проблема с кражбите на железопътна инфраструктура вижда транспортният министър Данаил Папазов. В предаването "Седмицата" на Дарик радио той коментира, че задържаните за такива кражби са почти изцяло от малцинствата. Полицията не може да охранява 7 хил. километра железопътни трасета, така много малка част от кражбите се разкриват,...

Откриха труп на млада жена в Силистренско

Трупът на 34-годишна местна жена е намерен вчера в землището на село Краново, област Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.
Назначена е аутопсия за изясняване на причините за настъпване на смъртта. По случая е образувано досъдебно Трупът на 34-годишна местна жена е намерен вчера в землището на село Краново, област Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра. Назначена е аутопсия за изясняване на причините за настъпване на смъртта. По случая е образувано досъдебно

Бой Джордж застава зад пулта в Yalta тази вечер


Британският поп изпълнител Бой Джордж ще излезе като диджей на сцената на клуб Yalta тази вечер.

Със сета на вокалистът на събралата се отново ню уейв група Culture Club, попаднал под номер 90 в класацията на сп. "Миксмаг" за топ 100 диджеи, Yalta ще отбележи и 10 години от затварянето на "Спартакус" и мястото, което клуба е заемал в нощния живот на София.

В България 52-годишният изпълнител ще пристигне заедно с диджея и продуцент Marc Vedo, който ще открие събитието с...

Фандъкова не иска премахване на жълти павета, Диков ще прави обсъждания за новия облик на София


Кметът на София Йорданка Фандъкова не е съгласна да бъдат премахвани жълти павета, каквато е идеята в проекта, който спечели конкурса за нов облик на площад "Княз Александър І Батенберг". Пред националното радио тя е заявила, че не може да се лишим от символа на София. 

В проекта е заложено удължаване на Градската градина до сградата на Националната галерия. Там ще има зелени площи и фонтан. Отдолу пък ще бъде направен тунел, откъдето да преминава автомобилния трафик. В крайна сметка...

Moody's понижи кредитния рейтинг на Украйна

Международната рейтингова агенция Moody's (Муудис) понижи с една степен дългосрочния рейтинг на суверенните облигации на Украйна от „Саа-1" на ...

Чавдар Георгиев: В "Странджа" презастрояването няма да се повтори

София /КРОСС/ Парк "Странджа" няма да бъде презастроен и именно общият устройствен план (ОУП) е инструментът, който определя нормите за застрояване. ОУП на Царево, който беше одобрен с решение на Върховния административен съд, посочва, че само около Варвара и Ахтопол се разрешават нови места за строителство, тъй като експертите са преценили, че няма да имат съществено въздействие. Лозенец е посочен като вече застроено крайбрежие и спрямо него има отделни малки петна, но те са навътре в сушата, а не по брега, разясни пред TV7 зам.-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев. Предвидени са територии за производствена зона, голф игрище, курортна територия, вилно ваканционно селище и вилна зона.Той обаче изрази мнение, че този план обаче няма да се изпълнява, а ще се чакат неговото изменение и нова екологична оценка с още по-строги норми на застрояване.Георгиев подчерта, че целта не е да се спре изобщо строителството в Странджа, а то силно да се ограничи и да се разрешава само там където няма да навреди на околната среда. В този смисъл е наложително изграждането на комуникационна и пътна инфраструктура и пречиствателни станции. Това е необходимо строителство и то трябва да се извършва, каза зам.-министърът.Според него проблемът със Странджа е можел да се реши още от правителството на ГЕРБ. ОУП на Царево е бил приет още през август 2008 г., а за него са били направени екологична оценка и оценка за съвместимост

Парчето плат с кръвта на папа Йоан Павел II вече е възстановено

Парчето плат, напоено с кръвта на папа Йоан Павел II, което бе откраднато преди седмица от изолирана църква в планинската област Абруцо, Централна Италия, бе намерено от карабинерите, съобщава итал...

Протестиращите от февруари 2013: Обещанията не са изпълнени, протестът еволюира

Почти година след февруарските протести хората, които по това време станаха известни като лица на тогавашното недоволство, се събраха в студиото на bTV. Те споделиха какво се е случило от тяхна гледна...

Bertelsmann приключва 2013 г. със стабилен скок на печалбата

Германският медиен концерн печели преди всичко от телевизионното си дружество RTL

    


Откриха труп на млада жена в Силистренско

Трупът на 34-годишна местна жена е намерен вчера в землището на село Краново, област Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.
Назначена е аутопсия за изясняване на причините за настъпване на смъртта. По случая е образувано досъдебно Трупът на 34-годишна местна жена е намерен вчера в землището на село Краново, област Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра. Назначена е аутопсия за изясняване на причините за настъпване на смъртта. По случая е образувано досъдебно

Великобритания спря помощите и заемите на 7500 българи и румънци

7500 български и румънски студенти във Великобритания са останали без финансова помощ, при това без предупреждение, съобщи изданието The Guardian.
Още през ноември миналата година британското правителство е спряло без предупреждение помощите и заемите на студентите. Правителството съобщи че тази мярка се налага, 7500 български и румънски студенти във Великобритания са останали без финансова помощ, при това без предупреждение, съобщи изданието The Guardian. Още през ноември миналата година британското правителство е спряло без предупреждение помощите и заемите на студентите. Правителството съобщи че тази мярка се налага,

Румен Петков: Независимо от внушенията, мисля, че няма да се стигне до изключване от БСП

Независимо от внушенията, стигащи на моменти до брутализъм, мисля, че няма да се стигне до изключване. Ще се вземат други мерки – изваждане от ръководните органи на партията, разграничаване. Това каза Румен Петков в предаването „Тази събота” по бТВ, по повод днешния пленум на БСП, на който се очаква партията да реши бъдещето на включилите се в листата на АБВ членове на левицата.

Симеон Костадинов: Магистрати, близки до Бареков, ще опитат да спрат регистрацията ни

София /КРОСС/ Снощи имахме среща с представители на прокуратурата. Предупредиха ни , че се готви чудовищна подмяна на политическите сили и реалности в патриотичния сектор. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на НПБ Симеон Костадинов. На 7 февруари ще подадем документи, за да се регистрираме като партия. Магистрати от градска прокуратура, близки до Бареков, ще направят опит да спрат регистрацията ни, заяви Костадинов. Според него Бареков и неговата нова формация ще се опитат да се настанят в националистическия сектор, лъжейки хората, че са патриоти. Той призовава хората да бъдат бдителни и да не вярват.

В Бургас избраха "Мис секси дупе"

Победителка в конкурса стана Еванджелиста Георгиева

    


Гласувайте за Стария бряст – Евродърво на годината!

Стария бряст представя България за европейско дърво на годината.

7500 българи и румънци във Великобритания останаха без помощи и заеми

7500 български и румънски студенти във Великобритания са останали без финансова помощ, при това без предупреждение, съобщи изданието The Guardian.
Още през ноември миналата година британското правителство е спряло без предупреждение помощите и заемите на студентите. Правителството съобщи че тази мярка се налага, 7500 български и румънски студенти във Великобритания са останали без финансова помощ, при това без предупреждение, съобщи изданието The Guardian. Още през ноември миналата година британското правителство е спряло без предупреждение помощите и заемите на студентите. Правителството съобщи че тази мярка се налага,

Външно зове: Отложете пътуванията до Сърбия

/КРОСС/ По информация на посолството на Република България в Белград, метеорологичната обстановка на територията на Сърбия през последните 12 часа е крайно усложнена поради силен снеговалеж и силен вятър, причиняващ снегонавявания. В някои участъци пътищата са непроходими, силно затруднено е движението по магистралата Белград - Будапеща, в резултат на което са се образували колони от автомобили. ГКПП Хоргош на сръбско-унгарската граница е затворен.МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани по възможност да отложат пътуванията си до и през Сърбия, да се информират за актуалната обстановка, както и да съблюдават съветите и указанията на местните власти.При необходимост българските граждани да се обръщат за съдействие към посолството на Република България в Белград: Посолство на Република БългарияАдрес: ул. „Бирчанинова" № 26, 11000 Белград, СърбияТел.: +381 11 36 13 980; +381 11 36 13 990Дежурни телефони в извънработно време: + 381 11 3613980; + 0381 11 36 13990Работно време на посолството и на КС: По - Пт, 8.30 - 16.30 ч.Приемно време на КС за граждани: По - Пт, 10.00 - 12.00 ч.E-mail: Embassy.Belgrade@mfa.bg;    

"Шменти-капели" с Инспектората, или за нуждата от борд по назначенията


Изборът за главен съдебен инспектор стигна до логичното си фиаско. Резултатът беше нагласен прекалено очевидно. След като неправителствени организации повдигнаха редица въпроси относно процедурата и в мониторинговия си доклад Европейската комисия прозрачно намекна, че задкулисната сделка личи чак в Брюксел, парламентарните сили набързо свалиха от сцена тази зле-скроена постановка с помощта на една позната "пощенска кутия".

Последва обичайното замазване. В парламента - овайкване, че...

Росица Янакиева няма намерение да пусне кокала "БСП"

 „Нямам намерение да напускам БСП. Дали хората, които са се ангажирали с учредяването на "АБВ", ще останат в БСП или не, това ще реши Националният съвет на БСП.

Това коментира в предаването "Събуди се" на Нова телевизия кметът на Перник Росица Янакиева, която участва и в проекта на Георги Първанов - "АБВ".

"Въпреки че ситуацията накара много хора да изчетат устава на БСП, продължавам да твърдя, че там няма точно такъв механизъм,...

Продължава

60 катастрофи са станали във Варна и областта през изминалото денонощие

60 пътни произшествия са станали във Варна и областта през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При всички инциденти са нанесени само материални щети и няма пострадали граждани. Сравнително спокойно е към този час движението по варненските улици.

Как предчувстваме, че ще умре близък човек

Странни и необясними (засега) неща се случват с човек в миговете преди неговата смърт. Английската лекарка д-р Пени Сартори е обобщила дългогодишния си опит с умиращи пациенти в интензивно отделение на болница в книгата “Преживявания близо до смъртта”, която ще бъде издадена във Великобритания на 6 февруари. Вестник “Дейли мейл” публикува откъс. Странни и необясними (засега) неща се случват с човек в миговете преди неговата смърт. Английската лекарка д-р Пени Сартори е обобщила дългогодишния си опит с умиращи пациенти в интензивно отделение на болница в книгата “Преживявания близо до смъртта”, която ще бъде издадена във Великобритания на 6 февруари. Вестник “Дейли мейл” публикува откъс.

Mercedes представи лимузината ван /видео/

/КРОСС/ Mercedes-Benz представи новата V-класа, в която има място за осмина, а функционалността е образцова. Пазаруване „на едро" или пътешествие с цялото семейство, вело-почивка с приятели в Алпите или осигуряване присъствието на известни личности на червения килим - моделът предлага най-голямата мислима гъвкавост при вътрешното пространство и при товаго прави с елегантен финес. С двете си линии на оборудване V-класа и V-класа AVANTGARDE, спортен пакет за екстериора и дизайнерски пакет за интериора, две междуосия, три дължини на автомобила от 4895 до 5370 мм, три вида двигатели и множество допълнителни оборудвания като опция, новата мултифункционална лимузина може да бъде индивидуализирана според вкуса и необходимостта. И освен всичко - чудесно подхожда за луксозен VIP- или хотелски шатъл.„Новата V-класа показва, че е възможен елегантен и динамичен външен вид и в XXL-формат", каза Фолкер Морнхинвег, ръководител направление Mercedes-Benz ванове.Интериорът грабва с висококачествени материали и хармонична концепция на цветовете и с фино изпълнените си детайли. Гостоприемната атмосфера е допълнена от дискретното амбиент осветление в три цветови тона.За пръв път в този клас по желание горната част на кокпита се предлага с имитация на кожа с декоративен шев

Вечер с песните на Тодор Колев

София /КРОСС/ Концерт с песните на Тодор Колев ще се състои днес, 1 февруари, в "Строежа" - клубът, който организира последните изяви с участието на незабравимия български артист.Организаторите на проявата отново искат да напомнят за един от най-обичаните ни актьори, прочул се като творец и изпълнител. По традиция програмата е съставена от основно ядро от инструменталисти и цяла плеяда от вокалисти - твърди участници до момента. В списъка от изпълнители за пореден път влизат Миленита, Ясен Зердев, Сърмата Хари, Иван Гатев и Мирослав Морски ("Джанго Зе"), който пристига специално от Великобритания. В проявата са привлечени 3 нови, но доста популярни имена - Стефан Вълдобрев, Камен Воденичаров и Гери Турийска. Сред несменяемите музиканти отново ще се разчита на Веселин Веселинов-Еко - бас, Росен Ватев - барабани, Ангел Дюлгеров - китара, Милен Кокушаров - пиано, Михаил Йосифов - тромпет, и Вили Стоянов - тромбон.В съботния репертоар се очаква да бъдат включени едни от най-известните и обичани песни, изпълнени през цялостната кариера на Тодор Колев. Сред тях са "Фалшив герой", "Как ще ги стигнем американците?", "Жалба за младост", "Самотният човек", "Виолета", "Нашият сигнал", "Черно море", "Сто кила" и много други.Част от събраната днес сума от вход и спонсорства ще бъде дарена за изграждане на паметник на актьора в родния му Шумен

10-те най-полезни храни

/КРОСС/ Разбира се, няма стандартни критерии за определянето на най-полезните храни. Но тези, които сме подбрали тук, са истински хранителни електроцентрали, пълни с витамини, антиоксиданти и други полезни хранителни вещества. Ако заместим някои от вредните храни, които сме свикнали да ядем ежедневно, с тези полезни продукти, съвсем скоро ще забележим разлика в това колко по-добре се чувстваме, а и изглеждаме. 1. Зехтин Зехтинът съдържа мононенаситени мазнини, които имат няколко отлични здравословни ползи - понижават риска от сърдечни заболявания и рак. Тайната на известната средиземноморска диета е, че хората в тази част на света си набавят предимно мононенаситени полезни мазнини като тези в зехтина и по-малко наситени и транс мазнини, което води до по-ниска заболеваемост от сърдечни заболявания, атеросклероза, диабет, рак на дебелото черво и астма. За да се възползваме от пълните ползи от зехтина, е добре да купуваме екстра върджин - той съдържа най-много полифеноли и е най-малко преработван. 2. Боровинки Боровинките са в почти всички класации за най-полезни храни, защото съдържат мощни антиоксиданти и понижават нивото на „лошия" LDL холестерол. Всъщност, в скорошно изследване на Университета „Тафтс" тези антиоксиданти са били поставени на първо място сред 40 други тествани плодове и зеленчуци

Умни пердета намаляват сметките наполовина

/КРОСС/ Изследователи от Университета на Калифорния, Бъркли, работят върху нов вид интелигентни завеси, които могат да намалят потреблението на енергия наполовина. Изработени от плат с вградени въглеродни нанотръби, завесите реагират на светлина, като автоматично се затварят, когато слънчевите лъчи са най-силни. Умните завеси работят без батерии, без електричество, бе операционна система - факт, който може да спести доста на големите офис сгради от гледна точка на енергийните им разходи.Много енергийноефективни сгради имат инсталирани системи за завеси и сенници, които се активират от светлината и се отварят и затварят в отговор на количеството топлина и светлина през целия ден. Но умните завеси, които се разработват от Университета на Калифорния, са още по-прости, отколкото тези на сега действащите енергоспестяващи системи. Тези интелигентни завеси действат автономно, без да е необходимо инсталирането на сложна система от софуер, сензори и електропреносни съоръжения.Самите завеси са изработени от въглеродни нанотръби, нанесени слой върху слой, които се свързват с пластмасова поликарбонатна мембрана. Когато светлина се абсорбира от нанотръбите и се превръща в топлина, пластмасовата основа се разширява, което кара завесите да се разгръщат, блокирайки топлината, която влиза през прозореца. Умните пердета вече са доказали, че са много чувствителни и реагират дори при нисък интензитет на светлината, което е обещание за прцизност и най-добра енергийна ефективност

Да видим истината за документите на комунистическите служби!

Търси се начин те да останат непрочетени, смята Плевнелиев

    


Реформаторският блок в Бургас почете жертвите на комунизма

Реформаторският блок в Бургас и Съюзът на репресираните отбелязаха заедно 1 февруари – Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.  По традиция на тази дата  в храм „Св. Богородица” всяка година се  чете  заупокойна молитва за стотиците жертви след 9 септември. Днешната панихида, отслужена от отец Радослав, събра десетки бургазлии, които запалиха свещи и преляха вино за душите на починалите. Сред тях бяха и близки на загиналите.

„За нас е много важно да поддържаме паметта на обществото жива. Панихидите за жертвите са не само почит, те имат и по-важна цел  -  да напомнят  на хората истинската история и какво се е случило по време  на комунизма.  Днес все още липсва истината за всички над 20 000 души, загинали от  режима и стотиците хилядиосъдени от Народния съд”, казаха лидерите на Реформаторския блок.

Историята обаче помни, че в Бургас в периода между 1944г. и 1989г.  без съд и присъда са убити около 300 души. Реално престъпленията на комунистически режим започват след 9 септември. До края на декември се извършват най-големите издевателства над интелектуалния елит на България. След това започва да действа Народният съд, който до 1945 година издава 2012 смъртни присъди.

Датата 1 февруари не е избрана случайно.  Тя  е обявен за Ден на почит и признателност към жертвите на комунистическия режим с решение на Министерски съвет от  2011г.Причината е , че именно на 1 февруари през 1945г. комунистическият Народен съд издава смъртните присъди на тримата регенти, застанали начело на държавата в края на Втората световна война. Същата съдба среща много министри, офицери и общественици още на следващия ден.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване