Умря Полковник Мяу, дългокосместия

Котаракът Полковник Мяу, вписан в Книгата на рекордите на Гинес за 2014 г. като котката с най-дългата козина в света, е умрял в Лос Анджелис.

Бойко Борисов: Партията на Станишев е убила цвета на българската нация

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с обръщение във Фейсбук във връзка с деня на почит към жертвите на комунистическия режим. Публикуваме пълния текст на изявлението му: "Всеки, който ме познава, знае че когато скърбя за близки хора, се пазя от каквато и да е публичност. В днешния ден, 1 февруари, искам само да споделя, че моят дядо е бил кмет на едно село до София. На 9 септември, когато са дошли гавазите от Държавна сигурност, са го извели от дома му и са го пребили с тояги в царевицата в двора, пред очите на всичките му близки. От там са го завели в Централния затвор, от където след няколко дни са обявили, че е починал от червен вятър. Едва когато станах главен секретар на МВР се добрах до архивите се оказа, че комунистите са били толкова брутални, че дори в смъртния акт на дядо ми са писали, че го е отвял червен вятър, а той дори не е бил болен. Десетки дни е бил в неизвестност за семейството и накрая са го върнали в ковчег. Ето тази партия днес има пленум. Ето тази партия днес се обявява за демократична, без да се е отрекла от историята си. Ето тази партия ни занимава днес с ненужни дебати. В думичките на Станишев, че много са им слаби силичките на протестиращите срещу комунизма, има много истина, защото неговата партия е убила цвета на българската нация. Днес, гледайки как всички медии на този ден се занимават с този пленум, не се стърпях да споделя с моите приятели във фейсбук, колко безморално и нагло е поведението на Станишев и БСП."

Сняг и студ сковаха Европа

Почти цяла Европа е обхваната от лошо време, ниски температури и студове. Зимата отне живота на десетки хора и предизвика проблеми в трафика, предаде АФП. Западната част на Австрия е парализирана от рекордни снеговалежи. Само за едно денонощие на места в района е натрупал един метър сняг.

Мария Силвестър отива в Би Ти Ви, БНТ не знае

Мария Силвестър - едно от разпознаваемите лица на БНТ, вече е част от конкурентна телевизия. Тя ще бъде водещата на новия сезон на Мария Силвестър - едно от разпознаваемите лица на БНТ, вече е част от конкурентна телевизия. Тя ще бъде водещата на новия сезон на "България търси талант", който Би Ти Ви пуска в програмата си тази пролет. В "Неделя х 3" - шоуто, което правеше по държавната телевизия с Андрей Захариев и Боян Бенев, ще я замести водещата на "По света и у нас"

Българи са блокирани от снега на сръбско-унгарската граница

Над 20 българи в 5 автомобила вече денонощие са затрупани край бензиностанция на сръбско-унгарската граница, съобщи БиТиВи.

Те разказват, че от петък вечерта властите опитват да изведат с хеликоптери блокираните в автомобилите им хора, но това се прави за малки деца и болни хора.

Тази нощ ураганни ветрове и сняг блокираха цяла Сърбия. На места се образуваха преспи от 3.5 метра. Външно министерство предупреди всички българи да избягват пътуване до страната.


Българи бедстват под преспите в Сърбия

Около 20 българи в 5 автомобила бедстват под преспите в Сърбия, алармира bТВ. Те са затрупани край бензиностанция недалеч от сръбско-унгарската граница и няма изгледи скоро да се измъкнат от белия кап...

Ад за жените в Абу Даби, закон ги задължава да кърмят 2 години

Майките трябва да кърмят децата си 2 години. По закон! Това се случва в наши дни и не къде да е, а в един от световните мегаполиси - Абу Даби. Съседът на космополита Дубай в ОАЕ разби на пух и прах на...

Оперираха 14 часа прегазената от амвтобус Гергана

14-часова операция е претърпяла прегазената от автобус в Гоце Делчев Гергана Кюмкова от село Гърмен. След сложната интервенция медиците от "Пирогов" са обнадеждени, че шансът да не се стигне до ампутация на единия й крак, каквато бе първоначалната прогноза, е голям. Това е добрата новина, която са съобщили днес от столичната болница на приятели на 14-часова операция е претърпяла прегазената от автобус в Гоце Делчев Гергана Кюмкова от село Гърмен. След сложната интервенция медиците от "Пирогов" са обнадеждени, че шансът да не се стигне до ампутация на единия й крак, каквато бе първоначалната прогноза, е голям. Това е добрата новина, която са съобщили днес от столичната болница на приятели на

Бойко Борисов: Скърбя сам

Ето тази партия днес има пленум

Гоце и Петков аут от АБВ и ГЕРБ с общи опорни точки

БСП заключва вратите на „Позитано” 20 за Георги Първанов и дясната му ръка Румен Петков. Решение за това бе взето вчера на пленума на червените, на който бе приета декларация, че БСП снема политическото доверие и отнема временно правото за заемане на партийни длъжности и членство на ръководни органи на столетницата за 1 г. на хората, които стягат отделна листа за европейските избори с АБВ. Съдбата на Първанов и Петков ще бъде последвана от още 11 завераджии в проекта АБВ.

14-часова операция претърпя прегазената от автобус Гергана

14-часова операция е претърпяла прегазената от автобус в Гоце Делчев Гергана Кюмкова от село Гърмен. След сложната интервенция медиците от 14-часова операция е претърпяла прегазената от автобус в Гоце Делчев Гергана Кюмкова от село Гърмен. След сложната интервенция медиците от "Пирогов" са обнадеждени, че шансът да не се стигне до ампутация на единия й крак, каквато бе първоначалната прогноза, е голям. Това е добрата новина, която са съобщили днес от столичната болница на приятели на

"Монако" взе точка срещу "Лориен", Лоран Блан приветства Бербатов


Новият отбор на Димитър Бербатов "Монако" стигна до 2:2 срещу "Лориен" в среща от 23-ия кръг в Лига 1. Гостите два пъти изоставаха, но успяха да спечелят точка след гола на Лайвин Курзава в 87-ата минута.

"Монако" има 49 точки и изостава с пет от водача ПСЖ. Следващият двубой на отбора е именно срещу шампионите, като се очаква Бербатов да дебютира тогава.

Винсен Абубакар даде преднина на "Лориен" в 12-ата минута. Той вкара с глава след центриране отдясно. В края на първата...

Милицията в Киев пази реда с реактивни огнехвъргачки

МВР на Украйна предложи да бъде разрешено на милицията да използва реактивни огнехвъргачки “Шмел” и “Шмел-М” за опазване на обществения ред, съобщи в. “Зеркало недели”.
Този вид оръжия са предназначени за разрушаване на укрепления, автомобили и лека бронирана техника.















МВР на Украйна предложи да бъде разрешено на милицията да използва реактивни огнехвъргачки “Шмел” и “Шмел-М” за опазване на обществения ред, съобщи в. “Зеркало недели”. Този вид оръжия са предназначени за разрушаване на укрепления, автомобили и лека бронирана техника.

БСП не изключи Първанов, "замрази" го (ОБЗОР)

БСП не изключи бившия президент Георги Първанов и още 12 партийци, заявили, че подкрепят проекта му АБВ и алтернативна лява листа за евроизборите.
Националният съвет на партията реши вчера да им наложи най-тежкото наказание по устав преди прекратяване на членството - снемане на политическото доверие и едногодишна забрана за заемане и кандидатстван БСП не изключи бившия президент Георги Първанов и още 12 партийци, заявили, че подкрепят проекта му АБВ и алтернативна лява листа за евроизборите. Националният съвет на партията реши вчера да им наложи най-тежкото наказание по устав преди прекратяване на членството - снемане на политическото доверие и едногодишна забрана за заемане и кандидатстван

Секс пози за бременни

Как е най-удобно и безопасно?

    


Станишев: Нямам амбиция да ставам еврокомисар

Председателят на БСП Сергей Станишев заяви, че няма амбиция да стане следващ еврокомисар на България. ”Твърди се, че едва ли не единственият мотив това правителство да бъде подкрепяно от БСП, е за да се гарантира на Сергей Станишев да бъде следващ еврокомисар. Много ясно съм заявявал, че не това е моята политическа амбиция. Моята амбиция и моята отговорност е да дадем възможност това правителство да реализира своята програма”, заяви Станишев. Той посочи още, че изявлението на премиера Пламен Орешарски, че ще търси кандидат за еврокомисар извън управляващите, ”опровергава едни спекулации, които се носят”. Станишев каза още, че листата на БСП за европейските избори ще бъде ‘’силна политически, с ясна идентификация на БСП”. ”Наред с това винаги сме били много отворена партия, стремейки се да представляваме лявото в България и да търсим хората, които най-добре могат да отстояват тази платформа, която ще разгледаме”, посочи Станишев. Евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова от своя страна добави, че не е съгласна с високата оценка на Пламен Орешарски за Кристалина Георгиева.

Киев иска преговори с Брюксел... но пред очите на Москва

Киев иска преговори за асоцииране с ЕС, но с наблюдател Русия.

Джон Кери и опозицията в Украйна имат план за изход от кризата

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и лидерите на украинската опозиция са постигнали договорености за конкретни стъпки за излизане от кризисната ситуация в Украйна, предаде Интерфакс.

Страните са се договорили за конкретни реални стъпки, а не само за изказване на солидарност с украинския народ, заяви опозиционният депутат Петро Порошенко пред журналисти след срещата, която се състоя в рамките на Мюнхенската конференция.

По думите на главата на парламентарната група на...

Крисия продължава да пее при Слави, но още не познава г-н Андреев (видео)

Слави Трифонов очакваше, но и той не беше подготвен за наистина големия успех на 9-годишната Крисия Тодорова от Разград. Тя е една от най-харесваните изпълнителки от конкурса за екранна партньорка на Димитър Андреев в Слави Трифонов очакваше, но и той не беше подготвен за наистина големия успех на 9-годишната Крисия Тодорова от Разград. Тя е една от най-харесваните изпълнителки от конкурса за екранна партньорка на Димитър Андреев в "Шоуто на Слави". И продължава напред. Снощи изпя една от най-хубавите песни на Селин Дион - My heart will go on, която е

Нов срам за “Юнайтед”

“Манчестър Юнайтед” загуби отново, макар че в игра се появи най-скъпият играч в клубната история Хуан Мата. В дебюта на привлечения за 45 млн. евро испанец “червените дяволи” паднаха с 1:2 като гост на “Стоук”.

За осмото си поражение във Висшата лига този сезон “Юнайтед” започна с впечатляващото трио в титулярния състав Мата - Уейн Руни - Робин “Манчестър Юнайтед” загуби отново, макар че в игра се появи най-скъпият играч в клубната история Хуан Мата. В дебюта на привлечения за 45 млн. евро испанец “червените дяволи” паднаха с 1:2 като гост на “Стоук”. За осмото си поражение във Висшата лига този сезон “Юнайтед” започна с впечатляващото трио в титулярния състав Мата - Уейн Руни - Робин

Отиде си д-р Божков, командирът на офицерите

Стефан Божков си отиде от света, за да остане в паметта, в сърцата, в историята. Големият футболист издъхна на 90 години на 1 февруари. Напусна ни последен от първия шампионски отбор на ЦСКА от 1948-а. Няма вече жив от началото на мита, който вечно ще е жив.

Стефан Божков бе от малкото футболисти, които няма защо да си гледал, за да им знаеш игр Стефан Божков си отиде от света, за да остане в паметта, в сърцата, в историята. Големият футболист издъхна на 90 години на 1 февруари. Напусна ни последен от първия шампионски отбор на ЦСКА от 1948-а. Няма вече жив от началото на мита, който вечно ще е жив. Стефан Божков бе от малкото футболисти, които няма защо да си гледал, за да им знаеш игр

“Лукойл” взе реванш от “Балкан”

Баскетболистите на “Лукойл Академик” взеха реванш от “Балкан”, като триумфираха като гости с 88:73 (44:37) в дербито на 14-ия кръг от първенството. Отборът от Ботевград нанесе единственото поражение на шампионите досега през декември 2013 г.

“Много съм щастлив от победата - заяви треньорът на “Лукойл” Димитрис Галанис. - Посвещавам успеха на пре Баскетболистите на “Лукойл Академик” взеха реванш от “Балкан”, като триумфираха като гости с 88:73 (44:37) в дербито на 14-ия кръг от първенството. Отборът от Ботевград нанесе единственото поражение на шампионите досега през декември 2013 г. “Много съм щастлив от победата - заяви треньорът на “Лукойл” Димитрис Галанис. - Посвещавам успеха на пре

Губим за купа “Дейвис”

Тенисистите ни отстъпиха в кръстопътния сблъсък на двойки с Финландия във втора група на Евро-африканската зона на турнира за купа “Дейвис” в Хелзинки. Тихомир Грозданов и Димитър Кутровски загубиха срещу Ярко Ниеминен и Хенри Континен с 3:6, 2:6, 6:3, 2:6. Така балансът преди последните две срещи на единично в неделя е 2:1 победи за домакините. Пр Тенисистите ни отстъпиха в кръстопътния сблъсък на двойки с Финландия във втора група на Евро-африканската зона на турнира за купа “Дейвис” в Хелзинки. Тихомир Грозданов и Димитър Кутровски загубиха срещу Ярко Ниеминен и Хенри Континен с 3:6, 2:6, 6:3, 2:6. Така балансът преди последните две срещи на единично в неделя е 2:1 победи за домакините. Пр

Виетнам - един на милион

Да започнем с една интересна статистика от 2011 г., когато Виетнам е бил посетен от 6 милиона чуждестранни туристи, от които българи са били... 6-има души. Тези смели сънародници ще останат завинаги в историята на българо-виетнамския туристообмен, защото фигурират черно на бяло в официалната справка за бизнес отношенията между двете страни, Да започнем с една интересна статистика от 2011 г., когато Виетнам е бил посетен от 6 милиона чуждестранни туристи, от които българи са били... 6-има души. Тези смели сънародници ще останат завинаги в историята на българо-виетнамския туристообмен, защото фигурират черно на бяло в официалната справка за бизнес отношенията между двете страни,

Сирийската армия атакува Алепо с варелни бомби


Сирийски военни хеликоптери са хвърлили днес варелни бомби над райони в Алепо, държани от бунтовниците, убивайки поне 13 души, предаде Асошиейтед прес.

Стотици хора пък са били евакуирани от предградието на Дамаск Ярмук, което е под контрола на бунтовниците, в момент на рядка координация между правителството и бунтовническите сили, информира Ройтерс.

Да се предостави достъп до близо 250 000 души, блокирани в зони на боеве в Сирия, бе сред основните цели на преговорите,...

Над 20 българи затрупани в снежния ад на сръбско-унгарската граница

Над 20 наши сънародници в 5 автомобила вече денонощие са затрупани край бензиностанция на сръбско-унгарската граница и няма шанс скоро да се приберат.

Бедстващите българи разказаха пред bTV: „От вчера вечерта в 19,30 спряхме след разклона за Топола. Нямаше полиция, нищо имаше. Цяла вечер минаваха коли, които бяха със сини лампи, само че ... Над 20 наши сънародници в 5 автомобила вече денонощие са затрупани край бензиностанция на сръбско-унгарската граница и няма шанс скоро да се приберат. Бедстващите българи разказаха пред bTV: „От вчера вечерта в 19,30 спряхме след разклона за Топола. Нямаше полиция, нищо имаше. Цяла вечер минаваха коли, които бяха със сини лампи, само че ...

Русия и Западът в лют спор за Украйна

Никоя от страните не се постара да бъде дипломатична в изказванията си. Държавният секретар на САЩ Джон Кери каза, че случващото се в Украйна е от жизнено значение за бъдещето на Европа. “Никъде днес борбата за демократично европейско бъдеще не е по-важна, отколкото в Украйна”, отсече Кери от трибуната на конференцията. Никоя от страните не се постара да бъде дипломатична в изказванията си. Държавният секретар на САЩ Джон Кери каза, че случващото се в Украйна е от жизнено значение за бъдещето на Европа. “Никъде днес борбата за демократично европейско бъдеще не е по-важна, отколкото в Украйна”, отсече Кери от трибуната на конференцията.

Президентски избори в Македония на 13 април

Предсрочни парламентарни избори са възможни, ако управляващата коалиция не се договори за общ кандидат

Светът скърби за Луис Арагонес

Футболът скърби за големия треньор Луис Арагонес. Бащата на съвременния испански национален отбор издъхна в болница в Мадрид на 75-годишна възраст след кратко боледуване.

Тъжната вест попари целия футболен свят. Мачовете в Испания започват с минута мълчание в памет на играча и треньора, който посвети голяма част от живота си на “Атлетико” (Мадри Футболът скърби за големия треньор Луис Арагонес. Бащата на съвременния испански национален отбор издъхна в болница в Мадрид на 75-годишна възраст след кратко боледуване. Тъжната вест попари целия футболен свят. Мачовете в Испания започват с минута мълчание в памет на играча и треньора, който посвети голяма част от живота си на “Атлетико” (Мадри

Над 20 българи затрупани в снежния ад в Сърбия

Над 20 наши сънародници в 5 автомобила вече денонощие са затрупани край бензиностанция на сръбско-унгарската граница и няма шанс скоро да се приберат.

Бедстващите българи разказаха пред bTV: „От вчера вечерта в 19,30 спряхме след разклона за Топола. Нямаше полиция, нищо имаше. Цяла вечер минаваха коли, които бяха със сини лампи, само че ... Над 20 наши сънародници в 5 автомобила вече денонощие са затрупани край бензиностанция на сръбско-унгарската граница и няма шанс скоро да се приберат. Бедстващите българи разказаха пред bTV: „От вчера вечерта в 19,30 спряхме след разклона за Топола. Нямаше полиция, нищо имаше. Цяла вечер минаваха коли, които бяха със сини лампи, само че ...

Левски тренира, Божинов в "Пирогов"

Валери Божинов не се появи на днешната тренировка на новия си отбор Левски. Нападателят се подложи на изследвания в "Пирогов", а утре се очаква да пътува с отбора за Кипър.

Действията, с които "ще свалите самолета му"

Как жените могат да убият желанието за секс у партньора

    


Борисов за пленума на БСП: Гавазите от ДС са пребили дядо ми, а днес тези ни занимават с дебати

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува гневен коментар на страницата си във фейсбук, в който коментира смъртта на своя дядо и днешния Национален съвет на БСП. Той се възмути, че в деня за отдаване на почит на жертвите на комунизма, партията има пленум и „се обявява за демократична, без да се е отрекла от историята си Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува гневен коментар на страницата си във фейсбук, в който коментира смъртта на своя дядо и днешния Национален съвет на БСП. Той се възмути, че в деня за отдаване на почит на жертвите на комунизма, партията има пленум и „се обявява за демократична, без да се е отрекла от историята си".

Борисов за пленума на БСП: Гавазите от ДС са пребили дядо ми с тояги, а днес тази партия се обявява за демократична

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува гневен коментар на страницата си във фейсбук, в който коментира смъртта на своя дядо и днешния Национален съвет на БСП. Той се възмути, че в деня за отдаване на почит на жертвите на комунизма, партията има пленум и „се обявява за демократична, без да се е отрекла от историята си".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува гневен коментар на страницата си във фейсбук, в който коментира смъртта на своя дядо и днешния Национален съвет на БСП. Той се възмути, че в деня за отдаване на почит на жертвите на комунизма, партията има пленум и „се обявява за демократична, без да се е отрекла от историята си".

Лавров: Европейски политици насърчават насилието

САЩ и Европейския съюз са на страната на украинския народ в битката му за сближаване с Европа, заяви американският държавен секретар Джон Кери в речта си пред конференцията по сигурността в Мюнхен

Наказаният Алгафари: Здрави да са! Желая им победа някога

Един от 13-те наказани "предатели" на БСП Нидал Алгафари реагира остро на решенията, взети на Пленума на партията днес. Социалистите свалиха политическото доверие от пристаналите на проекта ...

Код "червен" е обявен в Австрия заради снеговалежи

В последните часове е усложнена обстановката в Унгария

    


Борисов за пленума на БСП:Ненужни дебати, нагло поведение

В деня за отдаване на почит на жертвите на комунизма Бойко Борисов публикува гневен коментар на страницата си във фейсбук, в който коментира днешния Национален съвет на БСП.

Почина един от основателите на ЦСКА

На 91-годишна възраст почина един от основателите на ЦСКА София Стефан Божков, съобщи официалния сайт на "армейците". Като футболист Божков е изиграл 202 мача, в които е вкарал 65 гола.Той е бил дългогодишен капитан на националния тим и на ЦСКА. Капитан е и на олимпийския отбор на България през 1956 година, когато в Мелбърн е завоюван първият футболен медал - бронзов.

Криско пусна новата си песен, заради която не искаше да обжалва в съда

Bye, Вye - така се казва новото парче на рапъра с Лора Караджова, което излезе вчера. Всъщност заради премиерата  Криско не пожела да обжалва глобата, която съдът в Горна Оряховица му лепна заради погрома му в местен хотел. Във вторник съдийката насрочи 31 януари като дата за евентуално обжалване, а Криско обясни, че в този ден ще пуска нова песен Bye, Вye - така се казва новото парче на рапъра с Лора Караджова, което излезе вчера. Всъщност заради премиерата Криско не пожела да обжалва глобата, която съдът в Горна Оряховица му лепна заради погрома му в местен хотел. Във вторник съдийката насрочи 31 януари като дата за евентуално обжалване, а Криско обясни, че в този ден ще пуска нова песен

Почина най-старото фламинго в света

Персоналът на зоопарка в Аделаида, Австралия, изпадна в траур, след като почина най-старото розово фламинго в света. То живя 83 години. Фламингото (Greater Flamingo) бе приспано заради усложнения, свързани с възрастта. То обитаваше зоопарка от 1933 г.

Едно наум: Бойко Борисов си спомня за своя дядо в деня на почит към жертвите на комунизма


В рубриката "Едно наум" "Дневник" публикува прессъобщения, информации, откъси от материали, които е важно читателите да прочетат заради контекста на случващото се, но не се нуждаят от коментар или от журналистическо разработване.

Днес в рубриката "Дневник" публикува статус във "Фейсбук" на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод денят за почит към жертвите на комунистическия режим, който е днес. Борисов си спомня за дядо си, който е бил убит по време на комунизма. В изказването си той...

България заплашена с глоба за над 1 млн.евро заради сметища

Зам.-министър Георгиев: Предходното правителството е било нехайно

    


"Стоук сити" нанесе осма загуба на "Манчестър юнайтед" след два гола на Чарли Адам


Шампионът "Манчестър юнайтед" допусна осмата си загуба през сезона във Висшата лига. Воденият от Дейвид Мойс състав отстъпи с 1:2 при гостуването си на "Стоук сити".

И двете попадения за "грънчарите" бяха отбелязани от Чарли Адам. За "Манчестър юнайтед" се разписа Робин ван Перси.

След поредната си грешна стъпка шампионите остават на седмото място с 40 точки. Те имат 13 по-малко от водача "Манчестър сити" и 12 по-малко от втория "Арсенал", които още не са изиграли срещите...

Турция започна да строи язовир в Северен Кипър

Вицепремиерът Бешир Аталай и още двама министри от правителството на Турция посетиха признатата само от Анкара Севернокипърска турска република и заедно с представители на нейното правителство участваха в церемонията за първа копка на нов язовир в района на Кирения в окупираните територии, съобши БНР. Предвидените там три нови инсталации са част от изгражданата хидросистема за пренос на питейна вода от Турция до острова и в тях ще бъдат инвестирани около 123 млн. турски лири. Проектът за водоснабдяване на Северен Кипър чрез подводен тръбопровод ще бъде завършен до края на годината, а не през март, както първоначално се очакваше. След изграждането му годишно ще бъдат прехвърляни до 75 млн. куб. метра вода, разделени наполовина за питейни нужди и напояване. Ако кипърската гръцка страна показва отстъпчива позиция и поиска помощ за вода, тогава може да има дискусии как това да се осъществи, заяви преди дни министърът на околната среда на Севернокипърската турска република. В същото време Република Кипър е изправена пред опасността за водна криза и ново засушаване тази година поради малкото паднали досега валежи. Изминалият януари се отчита като един от най-безводните месеци от десетилетие насам - регистрираните валежи са само 36% от нормалната за месеца средна сума. Към 31 януари капацитетът на язовирите в страната е запълнен само до 52%, докато преди една година е стигнал 87%. При необходимост ще се намали подаваната вода за нуждите на селското стопанство от напояване, за да се гарантира достатъчно количество питейна вода, коментираха представители на правителството и парламента. За дългосрочно решаване на водния проблем в Кипър бе обявено разработването на седемгодишен План за действие за рационално управление на водните ресурси. Основната цел е да се осигурят достатъчни количества живителна течност, с добро качество, при максимално използване на преработена вода, съчетано с мерки за икономии.

Академик Сендов: Престъпление на Луканов е, че не позволи Дертлиев да е президент

„Едно от най-големите престъпления на Луканов е, че не позволи Петър Дертлиев да стане министър председател. Бях уговорил да решат въпроса в парламента. Беше ми казано, че въпросът е решен, че Луканов се разбрал с Желев, че той ще бъде президент. Това разкри Благовест Сендов в предаването на Диков по Нова телевизия.

Полицаи ще сменят мобилните камери на пътя

Полицейско присъствие ще компенсира ролята на мобилните камери, които Върховният административен съд обяви за незаконни. Те няма да се крият по храстите, а ще бъдат явни, за да ги виждат хората и да намаляват скоростта.

Хулигани раниха трима на фестивал на гей филми в Сараево

Трима души бяха ранени днес в Сараево от маскирани хулигани, нахлули в кинозала по време на фестивал на гей филми.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване