Почитаме Свети мъченик Трифон

Честит имен ден на: Трифон, Трифонка, Лозан, Лозанка, Секул, Маламка и всички лозари! Житие на Свети мъченик Трифон Свети мъченик Трифон се родил около 225 г. в с. Комсада, близо до гр. Апамия, в ма...

Студено време, почти без валежи

През следващото денонощие времето над страната ще остане предимно облачно с по-значителни временни намаления на облачността над Югозападна България. Почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равн...

Ако архитектурата е застинала музика, центърът на София ще бъде застинала чалга…


Текстът се препубликува от вестник "Култура" . Той е по повод архитектурния конкурс за централната част на София, обявен от Столична община. Редакцията на вестника отбелязва, че е готова да публикува и други мнения, свързани с резултатите от конкурса. Същата готовност има и "Дневник"

Центърът на София принадлежи не само на неговите обитатели. Той е витрина на цялата нация и илюстрира нейните материални, духовни и морални ценности.
В. Строител

Видяхме го да започва...

Пътна обстановка във Варненска област - 1 февруари

Заснежени, обработени, проходими при зимни условия са пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област. 21 машини почистват пътните настилки. Затворени за движение на всички моторни превозни средства са път III-2902 м.

САЩ и Германия: най-добри приятели въпреки скандала с NSA?

Берлин изглежда трябваше да се примири с това, че ще продължи да бъде шпиониран от разузнавателните агенции на САЩ

    


Джипове катерят вместо туристи Родопите

Големите ни планински курорти отдавна не предлагат само и единствено ски през зимата и езда през лятото. Но докато всеки знае за летните лагери за спортисти в Рила и Пирин, за състезанията по планинско колоездене и многото забавления в Боровец, малцина подозират, че средният дял на Родопите привлича търсачите на силни усещания през всички сезони. Големите ни планински курорти отдавна не предлагат само и единствено ски през зимата и езда през лятото. Но докато всеки знае за летните лагери за спортисти в Рила и Пирин, за състезанията по планинско колоездене и многото забавления в Боровец, малцина подозират, че средният дял на Родопите привлича търсачите на силни усещания през всички сезони.

Холандски общини искат отглеждането на канабис да не е престъпление

Двулично е да се продава, а да е незаконно да се отглежда, твърдят те

    


БСП решава днес партийната съдба на Първанов и другите от АБВ


Националният съвет на БСП се събира днес следобед на предконгресно заседание, за да реши на закрито заседание партийното бъдеще на предишния президент Георги Първанов и сподвижниците му, които ще участват в евроизборите с алтернативна листа.

Във вторник зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов обяви, че за ръководството всички, които са съпричастни към АБВ, са се поставили извън устава на партията и са се "самоизключили". До късно снощи Изпълнителното бюро на БСП умуваше каква да бъде...

Пътна обстановка в страната - 1 февруари

Републиканските пътища са проходими при зимни условия Пътните настилки са мокри, на места заснежени и заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 100 м има в района на с. Мост. Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението.

Християните почитат днес Свети мъченик Трифон


Православна църква почита днес паметта на Свети мъченик Трифон.

Свети мъченик Трифон е роден около 225 г. в село Комсада, в областта Фригия, Мала Азия, в семейството на праведници, които отрано разпалват у него любов и преданост към Бога. Живее праведно и загива мъченически заради вярата си в Исус Христос. По време на гоненията срещу християните, когато римският императорски престол е зает от Траян Деций /249-251 г./, Трифон е арестуван, подложен на мъчения и обезглавен.
...

Обществото ще е объркано през целия февруари

Причината - ретроградните фази на Меркурий и Юпитер, които внасят дезинформация, манипулации, смяна на мнения, забавяне на реализации

прочети повече

Най-масовата екзекуция на Народния съд на български офицери и политици

Народният съд е извънреден съд, действал в България в периода от декември 1944 до април 1945 г. като фактически орган на левия революционен терор. Създаден е с наредба-закон в разрез с действащата Тър...

Шефът трябва да ни пази от течение, жега, студ и влага

Работодателите са длъжни да контролират температурата, влажността и дори скоростта на течението в работните помещения. Това предвижда нова наредба за микроклимата на работното място, подготвена от социалното министерство.
В офисите температурата не трябва да пада под 20 градуса през зимата и да не надхвърля 28 градуса през лятото, пише в наредбата Работодателите са длъжни да контролират температурата, влажността и дори скоростта на течението в работните помещения. Това предвижда нова наредба за микроклимата на работното място, подготвена от социалното министерство. В офисите температурата не трябва да пада под 20 градуса през зимата и да не надхвърля 28 градуса през лятото, пише в наредбата

Прогноза за времето - 1 февруари

Днес времето над страната ще остане предимно облачно с по-значителни временни намаления на облачността над Югозападна България. Почти без валеж. Ще духа слаб, в Дунавската равнина временно умерен вятър от изток-североизток. Минимални температури в Северна България между минус 14° и минус 9°, в Южна и по Черноморието между минус 6 и минус 1°.

Бербо: Искам да помогна на Монако да спечели титлата

В отбора има много големи имена, заяви българският нападател

    


Почитаме св.Трифон

Свети Трифон се счита за пазач на лозята. Той е бил мъченик, светец лечител

Преглед на варненския печат - 1 февруари

Над 300 млн. лв. трябва да усвои община Варна по европроекти през 2014 г. 15 480 000 лв. пък е размерът на съфинансирането, което трябва да осигури местният бюджет, съобщава днешния брой на варненския вестник „Черно море”. Това стана ясно от заседанието на постоянната комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“, която функционира в рамките на Общинския съвет в града.

Инвалид открадна кола

"Понтиак" производство 2009-та бе откраднат от инвалид без крака направо от автосалона.

Не мобилните камери на КАТ, законите ни са за бракуване

Дойде черен петък за камерите на КАТ. Както съобщиха вчера всички медии, Върховният административен съд (ВАС) обяви тълкувателно решение, според което занапред няма да важат електронни фишове, съставени по снимки от мобилните устройства на “Пътна полиция”. 
Юристи побързаха да уточнят, че тепърва предстои решението да се публикува в “Държавен Дойде черен петък за камерите на КАТ. Както съобщиха вчера всички медии, Върховният административен съд (ВАС) обяви тълкувателно решение, според което занапред няма да важат електронни фишове, съставени по снимки от мобилните устройства на “Пътна полиция”. Юристи побързаха да уточнят, че тепърва предстои решението да се публикува в “Държавен

Ана Пападопулу яде по килограм плодове на ден

Ана Пападопулу винаги е имала силно обоняние, почти кучешко, шегува се чаровната актриса. А сега е още по-изострено, защото бременността  напредва. Тя е в края на седмия месец, а терминът  е през април. “Както казва синът ми, след 10 месеца ще стана батко”, смее се тя. 
Но това не  пречи да практикува любимото си хоби - да готви почти всеки ден. Д Ана Пападопулу винаги е имала силно обоняние, почти кучешко, шегува се чаровната актриса. А сега е още по-изострено, защото бременността напредва. Тя е в края на седмия месец, а терминът е през април. “Както казва синът ми, след 10 месеца ще стана батко”, смее се тя. Но това не пречи да практикува любимото си хоби - да готви почти всеки ден. Д

Властите в Киев видяха опит за преврат

Армията се намира извън политиката, увери министърът на отбраната

    


Не е открита дрога в самолета на Бийбър

Не са открити марихуана и други забранени вещества в самолета, който бе нает от канаския певец Джъстин Бийбър, съобщи американската телевизия Ен Би Си.

Опасения за дефлация обхващат еврозоната

За четвърти пореден месец нивото на инфлация остава под 1%

    


Граждани и фирми оценяват по-високо НАП

През 2013 г. гражданите са дали по-висока оценка на данъчните отколкото през 2012 г. Средната оценка е 4 по шестобалната система в ежегодното проучване за спазване на данъчните и осигурителните задължения през 2013 г. Тази година то е извършено от “Институт за социални изследвания и маркетинг”.
Над 1/3 от анкетираните граждани са дали “добра” оцен През 2013 г. гражданите са дали по-висока оценка на данъчните отколкото през 2012 г. Средната оценка е 4 по шестобалната система в ежегодното проучване за спазване на данъчните и осигурителните задължения през 2013 г. Тази година то е извършено от “Институт за социални изследвания и маркетинг”. Над 1/3 от анкетираните граждани са дали “добра” оцен

Част от "Горна баня" остава без вода днес

Причината е реконструкция на уличен водопровод

    


Къде и кога ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. От тази седмица се посочват и часовите пояси за отделните стоянки. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:
Цял ден:
бул."Ген. Д. Николаев"-срещу бл. 2
...

Джон Кери се среща с Кличко в Мюнхен

Време е Германия да поеме по-голяма роля в световната политика. Трябва да сложим край на политиката на въздържание. Изключвам категорично обаче тази нова роля да се обвързва с милитаристични акции, заяви германският президент Йоахим Гаук при откриването на международната конференция по сигурността в Мюнхен. Време е Германия да поеме по-голяма роля в световната политика. Трябва да сложим край на политиката на въздържание. Изключвам категорично обаче тази нова роля да се обвързва с милитаристични акции, заяви германският президент Йоахим Гаук при откриването на международната конференция по сигурността в Мюнхен.

Търсим съгласие и край на конфронтацията, обяви Калфин

Предложеният референдум е политическа игра, смята той

    


Февруари лют само за 3 дни, после пак става до 20 градуса

До -18 градуса ще е в Дунавската равнина между 4 и 7 февруари, тогава ще е най-лютият студ. В останалите райони минималните температури ще са между -12 и - 7 градуса, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев. През втората половина от месеца обаче на места ще стига и 20 гладуса. Като цяло февруари ще е по-топъл от обичайното. До -18 градуса ще е в Дунавската равнина между 4 и 7 февруари, тогава ще е най-лютият студ. В останалите райони минималните температури ще са между -12 и - 7 градуса, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев. През втората половина от месеца обаче на места ще стига и 20 гладуса. Като цяло февруари ще е по-топъл от обичайното.

Сърбия бедства в снежен ад

Извънредно положение в някои райони, властите ограничиха трафика

Да се лее вино! Днес е Трифон Зарезан

Имен ден празнуват всички с имена Трифон, Трифонка, Лозан и Лозанка

    


Б.Т.Р. тръгват за Монреал

по покана на българо-канадския културен център “Паисий Хилендарски”.  Това е част от американското турне на изпълнителите на суперхитовете “Елмаз и стъкло”, “Цвете от луната” и “Спасение”. Билетите за концерта на 14 март на цени от 30 до 40 долара вече са в продажба.






















по покана на българо-канадския културен център “Паисий Хилендарски”. Това е част от американското турне на изпълнителите на суперхитовете “Елмаз и стъкло”, “Цвете от луната” и “Спасение”. Билетите за концерта на 14 март на цени от 30 до 40 долара вече са в продажба.

Машинистът на влака от Яна: Целят ни с камъни, за да може да крадат

Поставят гуми на релсити, за да спре влакът, признава Симеон Стоев

    


Валери: Като че ли паднах от небостъргач

Бившата приятелка на френския президент Франсоа Оланд заяви, че се почувствала, “сякаш пада от небостъргач”, когато разбрала за изневярата му.
Валери Трирвайлер даде интервю за сп. “Пари мач”, където работеше, преди да стане първа дама. Трирвайлер замина за Индия два дни след раздялата си с Оланд.
Бившата приятелка на френския президент Франсоа Оланд заяви, че се почувствала, “сякаш пада от небостъргач”, когато разбрала за изневярата му. Валери Трирвайлер даде интервю за сп. “Пари мач”, където работеше, преди да стане първа дама. Трирвайлер замина за Индия два дни след раздялата си с Оланд.

10 Недосегаеми на съд след две години

Великотърновската окръжна прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу задържаните при специализираната полицейска операция “Недосегаемите", проведена през февруари 2010 година. 
На подсъдимата скамейка ще седнат 10 обвиняеми, които ще отговарят за източване на 9 млн. лв. от ДДС. Сред тях са шестима данъчни, прочутият Великотърновската окръжна прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу задържаните при специализираната полицейска операция “Недосегаемите", проведена през февруари 2010 година. На подсъдимата скамейка ще седнат 10 обвиняеми, които ще отговарят за източване на 9 млн. лв. от ДДС. Сред тях са шестима данъчни, прочутият

Честит рожден ден на Мила Попова

Днес рожден ден празнува  Мила Попова от отдел “Оживление”.
 Освен че прилича на фотомодел, тя е талантлива и изключително отговорна като журналист.
Желаем  да е жива и здрава и с много късмет.  Честито!


















































Днес рожден ден празнува Мила Попова от отдел “Оживление”. Освен че прилича на фотомодел, тя е талантлива и изключително отговорна като журналист. Желаем да е жива и здрава и с много късмет. Честито!

Ограбиха магазин на "Картие"

Престъпници ограбиха магазин на френската бижутерска компания "Картие" в Ню Йорк, отмъквайки часовници за около 700 000 долара, пише в. "Ню Йорк дейли нюз".

Религиозен календар за 1 февруари

Св. мчк Трифон (Трифоновден)
(Предпразненство на Сретение Господне) 
На този ден се почита паметта на свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради вярата си. По нашите земи се тачи като покровител на лозарите, кръчмарите и градинарите. Наречен е Зарезан, защото се празнува в началото на пролетния сезон, когато започва резитбата на ло Св. мчк Трифон (Трифоновден) (Предпразненство на Сретение Господне) На този ден се почита паметта на свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради вярата си. По нашите земи се тачи като покровител на лозарите, кръчмарите и градинарите. Наречен е Зарезан, защото се празнува в началото на пролетния сезон, когато започва резитбата на ло

На 1 февруари рожден ден имат

Даниела Петрова, 
бивш депутат
Иван Кючуков, 
треньор по футбол
Комисар 
Милчо Енев, зам.-директор на ГД 





































“Национална полиция”
Николай Михайлов, лекар психиатър, бивш депутат
Петър Василев, бивш 
директор на ГД Даниела Петрова, бивш депутат Иван Кючуков, треньор по футбол Комисар Милчо Енев, зам.-директор на ГД “Национална полиция” Николай Михайлов, лекар психиатър, бивш депутат Петър Василев, бивш директор на ГД "Изпълнение на наказанията"

САЩ искат Украйна да открие похитителите на Булатов

Активистът от "Автомайдана" твърди, че е бил отвлечен и

ГЕРБ се жали на ЕС, че подслушват Цветанов

ГЕРБ се оплака на всички висши представители на европейското политическо пространство, че в България се подслушва, и то законно, съобщиха вчера от партията.
Активистите , начело с Борисов, пратили жалбата до шефовете на Европейската комисия и Европейския парламент - Жозе Барозу и Мартин Шулц, до еврокомисарите по правосъдието и вътрешните... ГЕРБ се оплака на всички висши представители на европейското политическо пространство, че в България се подслушва, и то законно, съобщиха вчера от партията. Активистите , начело с Борисов, пратили жалбата до шефовете на Европейската комисия и Европейския парламент - Жозе Барозу и Мартин Шулц, до еврокомисарите по правосъдието и вътрешните...

Нова фаза от патентната война между "Епъл" и "Самсунг"

Концернът "Самсунг" отхвърля претенциите на корпорацията "Епъл" да се забранят продажбите в САЩ на смартфони и таблети, които се оказаха обект на съдебен спор между двете високотехнологични компании.

Валери Божинов ще играе в "Левски" до края на сезона


След поредица неуспешни опити да си осигури трансфер в чуждестранен клуб Валери Божинов се съгласи да играе за "Левски", съобщава "Гонг".  

27-годишният нападател се споразумя с ръководството на сините и в събота ще премине медицински прегледи, след което ще подпише договор до края на сезона. 

През последните седмици той твърдеше, че категорично не иска да играе в България и се надява да даде нов старт на кариерата си в отбор от Западна Европа. 

Бившият играч на...

19 г. затвор за убийството на красавица

19 години затвор при първоначален строг режим получи Танжу Сами от Исперих, който миналия април уби от ревност бившата си приятелка - 19-годишната Надежда Минчева.
Почти максималната присъда произнесе състав на окръжния съд в Разград вчера.
21-годишният Танжу трябва да плати и 200 хил. лв. кръвнина на родителите.
 “Винаги ще ни е малко, никой... 19 години затвор при първоначален строг режим получи Танжу Сами от Исперих, който миналия април уби от ревност бившата си приятелка - 19-годишната Надежда Минчева. Почти максималната присъда произнесе състав на окръжния съд в Разград вчера. 21-годишният Танжу трябва да плати и 200 хил. лв. кръвнина на родителите. “Винаги ще ни е малко, никой...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване