Къде избяга рапърът Бобо?

Колегите му, с които той трябваше да си подели наградата, също го търсиха, за да му благодарят, но така и не успяха да го видят.

Борисов към Диков:Ако те пребият, ти пращам SMS

Сашо Диков устрои засада на Бойко Борисов в парламента и го атакува от упор с въпрос за есемесите, които е писал на Люба Кулезич. "Ако те пребият и на теб също ще пиша есемеси", отвърна лидерът на ГЕРБ без да забавя крачка.

Дж. К. Роулинг ще съди в. "Дейли мейл" за лъжливи твърдения


Британската писателка Дж. К. Роулинг ще съди в. "Дейли мейл" за лъжливи твърдения в статия от септември 2013 г. В текста се твърди, че нейното положение на самотна майка и "сълзлива история на живота й" често са натъжавали и афектирали посетителите в църква, в която тя е работила в средата на 90-те.

Историята води началото си от отворено писмо на сайта на основаната от нея организация за взаимопомощ на самотни родители Gingerbread, в което тя твърди, че една от посетителките в...

Няколкостотин души са блокирани в преспи в Сърбия


През последната нощ и в течение на днешния ден сръбската армия, полиция и служба "Пътища" са евакуирали около 1000 пътници от блокирани от снега автомобили, автобуси и влакове, предаде агенция Бета.

Това бе съобщено днес след извънредно заседание на сръбското правителство. Затрупани в преспите остават още неколкостотин души, на които в близките няколко часа ще бъде оказана необходимата помощ.

По-рано днес Министерството на външните работи предупреди за ситуацията в...

На голям успех се радва кампанията за осиновяване на животни от зоопарка във Варна

На голям успех се радва кампанията за осиновяване на животни от зоопарка във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от зоологическата градина в града. Кампанията минава под мотото „Осинови бебетата на зоопарк Варна!”. След като Антон Филипов постави началото с първото осиновено бебе лама - Матилда, свои „родители” намериха лопатарчето, маймунката, както и петте бебета дългоноси мечета.

Опозицията в Украйна отклони помощта на ООН за разговори с управляващите


Украинската опозиция отклони предложение на ООН за посредничество в разговорите с правителството, предаде ДПА.

На среща с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун в кулоарите на 50-ата Мюнхенска конференция за сигурността опозиционният лидер Арсений Яценюк е посочил, че на този етап Украйна се нуждае от решаване на проблемите чрез директен контакт със западните си партньори. Пред руската агенция "Интерфакс" Яценюк поясни, че намесата на ООН би била необходима само в краен случай....

Първо в "24 часа": БСП сне политическо доверие от Първанов, Петков и останалите от АБВ, но не ги изключи

БСП снема политическото си доверие от Георги Първанов, Румен Петков и останалите привърженици на АБВ.

Това реши Националният съвет на партията със 125 гласа „за БСП снема политическото си доверие от Георги Първанов, Румен Петков и останалите привърженици на АБВ. Това реши Националният съвет на партията със 125 гласа „за", трима „против" и двама „въздържали се". С решението пленумът отнема за една година правото на Първанов, Петков и останалите да заемат ръководни постове и да участват в листи.

Македонците избират президент през април

/КРОСС/ На 13 април в Република Македония ще се проведат президентски избори. Датата бе насрочена от председателят на парламента Трайко Веляновски. До края на деня решението му ще бъде предадено на Държавната избирателна комисия и на министерството на външните работи. Вторият тур на изборите, ако няма победител на първия, се очаква да се проведе на 27 април.Все още не е ясно дали настоящият държавен глава Георге Иванов ще се включи в надпреварата за втори мандат. Той бе издигнат от управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ на премиера Никола Груевски.Председателят на Държавната избирателна комисия Никола Рилкоски каза, че те са готови за повеждане на президентски, но и за евентуални предсрочни парламентарни избори.

НАТО и Русия трябва да престанат да се заплашват, обяви Расмунсен


Най-важните отношения за НАТО са тези с Русия, но целият им потенциал си остава неизползван, заяви на Мюнхенската конференция по сигурността днес генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Пред нас стои ясен избор - хладно, формално сътрудничество или стремеж към създаване на конструктивна ангажираност, предложение за стратегическо партньорство, каза той.

Русия поддържа нашата операция в Афганистан, осигурява транзит, заедно обучаваме...

Бус и кола се удариха челно край Дупница, петима ранени

Тежка катастрофа стана на пътя Дупница - село Бистрица, близо до парк Рила край града. Пострадали са петима, сред които една жена, всички са от Бистрица, съобщава struma.bg.

Микробус Тежка катастрофа стана на пътя Дупница - село Бистрица, близо до парк Рила край града. Пострадали са петима, сред които една жена, всички са от Бистрица, съобщава struma.bg. Микробус "Фолксваген" се опитал да изпревари "Форд Фиеста" и се ударил челно в идващ насреща "Сеат". Петимата ранени са закарани с три линейки в Спешен център - Дупница.

Хонконгският милиардер спря да търси жених на дъщеря си лесбийка

/КРОСС/ Хонконгският милиардер Сесил Чао съобщи, че отменя наградата за мъжа, който ще се ожени за дъщеря му-лесбийка. В интервю за CNN бизнесменът уточни, че не се отказва от идеята дъщеря му Джиджи Чао да сключи брак с мъж и продължава да таи надежда, че тя ще промени възгледите си.Чао разкри, че е решил да оттегли наградата, след като в китайската преса се натъкнал на писмо, написано от дъщеря му. В него тя разказва за личния си живот и моли баща си да го приеме такъв, какъвто е. 33 -годишната жена също така изразява надежда, че баща й може да започне да се отнася нормално към любимата й - 46 -годишната Шон Ив. Бизнесменът обаче отбелязва, че към момента не може да разглежда приятелката на дъщеря си като пълноценен член на семейството. За първи път хонконгският милиардер Сесил Чао решава да обяви парична награда за мъжа, който ще вземе щерка му, през 2012 година. Тогава той обеща на бъдещия си зет 65 милиона долара. През същата година, според публикации в пресата, Джиджи се е омъжила за Шон във Франция. Сесил обаче не призна този съюз и доскоро твърдеше, че Джиджи е твърде млада, за да разбере, че се нуждае от семейство и деца. Тогава на офертата на милиардера откликнаха 20 000 кандидат-женихи, но никой от тях не успя да заинтригува момичето. В началото на тази година Чао отново реши да опита да се ожени щерка си, като този път вдигна наградата двойно.    

Пловдив отбелязва Деня за почит към жертвите на комунистическия режим

Пловдив отбелязва Деня на почит към жертвите на комунистическия режим, съобщи Агенция Фокус. Пред  мемориалната плоча на жертвите на комунистическия режим на площад „ Стефан Стамбо...

АБВ не се трогна от решението на Пленума на БСП

Ние отдавна сме свалили доверието си от ръководството на "Позитано" 20, така че изпреварващо сме решили този въпрос и сме дали своя отговор. Това се казва в позиция на АБВ, с която се дава...

Р.Кънев към д-р Б. Борисов: Патерици не търсим и няма да бъдем

С ГЕРБ ще бъдем конкуренция на евроизборите, много остра конкуренция, заяви категорично Радан Кънев на пресконференция във Варна в отговор на журналистически въпрос за евентуални общи действия с ГЕРБ за евроизборите.

Утре времето ще е предимно облачно

През следващото денонощие значителна промяна на времето не се очаква. Ще бъде предимно облачно, на отделни места с превалявания от слаб сняг. Предимно слънчево с висока облачност ще бъде над Югозападна България. Ще продължи да духа вятър от изток-североизток, който ще се усили слабо и в Дунавската равнина и Източна България ще бъде умерен.

Петър Стоянов: Омерзен съм от злобните писания в интернет

Аз съм и ще остана седесар, а старите лидери няма защо да се сърдят на тези, които обещават това, което те не успяха да свършат за 23 години. Това се посочва в изявление на Петър Стоянов, президент на България от 1997 до 2002 година, изпратено до агенция Фокус.

В изявлението на Петър Стоянов се казва:

"Извън България съм, но съм омерзен от Аз съм и ще остана седесар, а старите лидери няма защо да се сърдят на тези, които обещават това, което те не успяха да свършат за 23 години. Това се посочва в изявление на Петър Стоянов, президент на България от 1997 до 2002 година, изпратено до агенция Фокус. В изявлението на Петър Стоянов се казва: "Извън България съм, но съм омерзен от

Асен Агов: Европа трябва да прояви солидарност с Украйна

"Навлизаме във фазата, в която властта в страната се разпада"

    

Асен Агов: Европа трябва да прояви икономическа солидарност с Украйна

"Навлизаме във фазата, в която властта в страната се разпада"

    


Кунева иска референдум за изборите

Референдум в България трябва да има, при това често. Това заяви лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева, по време на пресконференция във Варна. Тя посочи, че това е най-добрият начин гласът на народа да бъде чут и именно затова е необходимо честото провеждане на референдуми.

Германия активизира намесата си в световната политика

Само с помощта на Русия можем да решим иранския проблем

Изпреварване на леда прати шофьор в Спешното

Един шофьор пострада и е откаран в Спешното отделение в болницата в Дупница след челен сблъсък между два автомобила.

11 жертви на вулкан в Индонезия

Днешното му изригване е било най-силното за последните дни

Ученици и студенти от Варна ще учат испанци на право хоро

Учениците от Детския и младежки парламент към ОДК - Варна, и студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“ ще направят презентаци на България в Куенка, Ла Манча, Испания. Те ще представят родината, като разкажат за нашата природа, история и култура.

ЕС и САЩ са на страната на украинския народ, обяви Джон Кери


Съединените щати и Европейския съюз са на страната на украинския народ в битката му за сближаване с Европа, заяви американският държавен секретар Джон Кери в речта си пред участниците в Международната конференция за сигурността в Мюнхен, предаде Франс прес.

Това е най-силната позиция в подкрепа на опозицията в Украйна, изразявана досега от Вашиггтон, отбелязва агенцията. Днес се очаква американският държавен секретар да се срещне с представители на украинската опозиция.
...

Крачка към лечението на рака: киселина превръща кръвни клетки в стволови

Изследователи на стволовите клетки обявиха “голямо научно откритие с потенциал да стартира нова ера в медицината - на персонализираната терапия”. Учени в Япония показаха как стволови клетки вече могат да бъдат създавани бързо, само чрез потапяне на кръвни клетки в киселина, съобщи Би Би Си. 
Стволовите клетки могат да се трансформират във всякакви Изследователи на стволовите клетки обявиха “голямо научно откритие с потенциал да стартира нова ера в медицината - на персонализираната терапия”. Учени в Япония показаха как стволови клетки вече могат да бъдат създавани бързо, само чрез потапяне на кръвни клетки в киселина, съобщи Би Би Си. Стволовите клетки могат да се трансформират във всякакви

UBS залага на развиващите се пазари

Въпреки сегашните разпродажби стратезите са оптимистично настроени за акциите от тези страни

    


Мило мое момче, учи наизуст!

Световноизвестният белетрист, публицист и мислител Умберто Еко публикува в италианското списание L’Espresso писмо до своя внук. В него той дава важни съвети на младите. Публикуваме го с малки съкращения. 

Мили мой внуко,
Не бих искал това писмо да звучи прекалено наставнически и да проповядва любов към нашите близки, към родината, към човечеств Световноизвестният белетрист, публицист и мислител Умберто Еко публикува в италианското списание L’Espresso писмо до своя внук. В него той дава важни съвети на младите. Публикуваме го с малки съкращения. Мили мой внуко, Не бих искал това писмо да звучи прекалено наставнически и да проповядва любов към нашите близки, към родината, към човечеств

Радан Кънев: Ние сме конкуренти на ГЕРБ, патерица няма да бъдем на никого

”Ние сме конкуренти на ГЕРБ. Патерица няма да бъдем на никого", заяви лидерът на ДСБ на пресконференция във Варна. "Доктор Бойко Борисов е десен избирател и като всеки десен избирател той ще получи списъка с всички наши ангажименти. Ако те му харесат, това ще означава, че сме го спечелили като десен избирател и тогава ще имаме мнозинство", каза лидерът на ДСБ, цитиран от dnevnik.bg. "Категорично отхвърляме атаката за чуждо финансиране”,каза още Кънев. Така той отговори на експерта по въпросите на исляма и съветник на бившия премиер Филип Димитров Алекс Алексиев, който заяви пред БНТ, че има съмнения, че Реформаторският блок се финансира от Ердоган и от Турция, чрез партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, които са част от реформаторите  "Всички ние от Реформаторския блок няма да позволим повече да бъдем делени по етнически и религиозен принцип, каза Радан Кънев. "Днес чухме как други гласове повтарят думи, казани преди време от Волен Сидеров - че Реформаторския блок е получил 10 млн. долара от Турция. Моят отговор е следният: Точно затова беше създаден "Реформаторският блок" – за да прекъсне подобни практиките на ченгета от миналото”, каза лидерът на на Народната партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов. Във Варна лидерите от Реформаторския блок представят местния Граждански съвет на формацията. "Нашето мнение за задължителното гласуване, предложено от президента Росен Плевнелиев, не е еднозначно. То би могло да има оздравително значение за обществото, но ние подкрепяме идеята за референдум по този въпрос, за да може българското общество да каже, какво мисли по него" , каза в отговор на въпрос Божидар Лукарски, лидер на СДС. Според него задължителното гласуване вероятно би повлияло контролирания вот и този на малцинствата, които, гласувайки организирано, придават повече тежест на определени партии в парламента. "От друга страна задължителното гласуване вероятно би ограничило доверието на гражданите в политиците", каза още Лукарски.

Падат лавини! Не пътувайте в Австрия и Унгария!

Външно министерство съветва българите да избягват пътувания в Австрия и Унгария.

Гости от чужбина се включиха в честването на Трифон Зарезан

С пожелание за добра реколта и през 2014 г. премина празникът Трифон Зарезан, отбелязан от „Винпром Пещера С пожелание за добра реколта и през 2014 г. премина празникът Трифон Зарезан, отбелязан от „Винпром Пещера" на 1-ви февруари край пловдивското село Найден Герово. По традиция лидерът в производството на вино и високоалкохолни напитки първи избра да зареже лозята за здраве и плодородие по нов стил и според календара на Българската ...

Гости от чужбина се включиха в честването на Трифон Зарезан

С пожелание за добра реколта и през 2014 г. премина празникът Трифон Зарезан, отбелязан от „Винпром Пещера" на 1-ви февруари край пловдивското село Найден Герово. 

По традиция лидерът в производството на вино и високоалкохолни напитки първи избра да зареже лозята за здраве и плодородие по нов стил и според календара на Българската ... С пожелание за добра реколта и през 2014 г. премина празникът Трифон Зарезан, отбелязан от „Винпром Пещера" на 1-ви февруари край пловдивското село Найден Герово. По традиция лидерът в производството на вино и високоалкохолни напитки първи избра да зареже лозята за здраве и плодородие по нов стил и според календара на Българската ...

Бандити пребиха семейство, задигнаха пари за лечение на инвалид

Нагли апаши пребиха и ограбиха възрастно семейство във врачанското с. Малорад вчера през нощта. Трима маскирани нахлули с взлом в къщата на Вена и Васко Лисичкови минути след полунощ и отнели от тях със сила 3 000 лв. Парите били събрани за предстоящата операция на дъщеря им, която е инвалид и е на легло.
Нагли апаши пребиха и ограбиха възрастно семейство във врачанското с. Малорад вчера през нощта. Трима маскирани нахлули с взлом в къщата на Вена и Васко Лисичкови минути след полунощ и отнели от тях със сила 3 000 лв. Парите били събрани за предстоящата операция на дъщеря им, която е инвалид и е на легло.

Дженифър Лопес дълго време преодолявала развод с Марк Антъни

Певицата Дженифър Лопес проговори за развода си със звездата Марк Антъни. Латино дивата била твърдо решена да се вземе в ръце след раздялата с изпълнителя в името на двете им деца, близнаците Макс и ...

АБВ обслужва ГЕРБ, заяви Станишев

Това, което се случи с АБВ, по същество обслужва нашия политически опонент. Няма да постигнат този резултат, който очакват, но пречат на нас. Това каза на пресконференцията след днешния Пленум предс...

Американец беше погребан върху „Харли Дейвидсън”, било предсмъртното му желание

Охайо. Американецът Били Стандли беше погребан върху собствения си мотор „Харл Дейвидсън” според последното си желание, съобщи Dayton Daily News. Семейството на запаления мотоциклетист изпълни последното му желание, въпреки че не било лесно за осъществяване. Тялото на мъжа, който починал в понеделник от рак на белите дробове на 82 години, Охайо. Американецът Били Стандли беше погребан върху собствения си мотор „Харл Дейвидсън” според последното си желание, съобщи Dayton Daily News. Семейството на запаления мотоциклетист изпълни последното му желание, въпреки че не било лесно за осъществяване. Тялото на мъжа, който починал в понеделник от рак на белите дробове на 82 години,

АБВ отговаря: Отдавна сме свалили доверието си от БСП лидерите

Ръководството на левицата предало ангажиментите към избирателите

    


Тийнейджъри рецидивисти ограбиха с ножове таксиджия

Двама младежи на 16 и 17 г. с опит в кражбите и грабежите са били арестувани, след като нападнали с нож таксиметров шофьор в столицата и му задигнали оборота.

Реформаторите показват листата си за евровота в края на февруари

Варна /КРОСС/ Подкрепяме идеята за провеждане на референдум, който да реши дали гласуването на избори да стане задължително. Това заяви във Варна от името на Реформаторския блок лидерът на СДС Божидар Лукарски.Председателят на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева посочи, че като убедени демократи Реформаторите подкрепят идеята за референдуми, защото само така можел да се чуе гласът на хората. По думите й една от целите на РБ е промяна в законодателството, която да улесни процедурата за допитване."Не ГЕРБ, а блокът е алтернативата след оставката на сегашния кабинет", каза лидерът на ДСБ Радан Кънев. "За предстоящите евроизбори ще бъдем силна конкуренция на ГЕРБ", добави той. Според него обединението на партиите ще привлече отново десномислещите към урните.В края на февруари РБ ще представи листата си за предстоящите европейски избори.

Вулкан изригна в Индонезия и взе 11 жертви

Облаци огнена пепел обгърнаха остров Суматра, в Индонезия след най-силното изригванена на вулкана Синабунг за последните дни

Безредици в Банкок преди изборите

Стрелба и експлозии белязаха днешните сблъсъци в Банкок между привърженици на правителството и противници на властта в Тайланд в навечерието на парламентарните избори.

Вайденфелер: Мръсна победа

Трябва да работим върху концентрация, призова вратарят

    


В деня за почит към жертвите на комунизма: "И никакви съображения за хуманност"


Денят за почит към жертвите на комунистическия режим се отбеляза за пръв път на 1 февруари 2011 г. "Дневник" припомня своя публикация от тази дата.

Днешният ден за първи път официално се отбелязва в България като Ден на почит към жертвите на комунистическия режим. Решението за това беше взето от правителството на 19 януари, а    предложението направиха двама президенти – Желю Желев (1992 – 1996) и Петър Стоянов (1997 – 2002).

Защо 1 февруари?

На 1 февруари 1945...

7500 българи и румънци във Великобритания останаха без помощи и заеми

7500 български и румънски студенти във Великобритания са останали без финансова помощ, при това без предупреждение, съобщи изданието The Guardian. Още през ноември миналата година британското правителство е спряло без предупреждение помощите и заемите на студентите.

Тежка зима в Австрия, Унгария и Сърбия

Изключително тежка е зимната обстановка в Австрия, Унгария и Сърбия. Българското външно министерство разпространи апел към сънародниците ни в чужбина за повишено внимание и пътуване само при необходимост.

Тежка катастрофа на пътя Дупница-Бистрица, петима в болница

/КРОСС/ Тежка катастрофа стана на пътя Дупница - село Бистрица, близо до парк Рила край града. Пострадали са петима, сред които една жена, всички са от Бистрица. Микробус Фолксваген се опитал да изпревари Форд "Фиеста" и се ударил челно в идващ насреща "Сеат". Петимата ранени са закарани с три линейки в Спешен център - Дупница. В момента се преглеждат от лекари, на мястото има и полицейски патрулки, които отбиват движението. Вместо по пътното платно автомобиблите минават по близката велоалея.Няма опасност за живота на пострадалите, съобщава struma.bg.

Плеймейтката Кучкова: Предпочитам бизнесмени, футболистите не ме вълнуват!

Падам си по по-големи мъже. Малките не ме интересуват. И откъде го измислиха това за Ники Михайлов? Той ми бил платил титлата! Футболистите не ме вълнуват, предпочитам бизнесмени. Това сподели в предаването COOL’t по bTV плеймейтката Елена Кучкова.

„Сама съм, работя, сама покривам нуждите си. Работя като танцувам в едно шоу. Нямам богат ... Падам си по по-големи мъже. Малките не ме интересуват. И откъде го измислиха това за Ники Михайлов? Той ми бил платил титлата! Футболистите не ме вълнуват, предпочитам бизнесмени. Това сподели в предаването COOL’t по bTV плеймейтката Елена Кучкова. „Сама съм, работя, сама покривам нуждите си. Работя като танцувам в едно шоу. Нямам богат ...

Плеймейтката Кучкова: Ники Михайлов ми бил платил титлата? Предпочитам бизнесмени, а не футболисти!

Падам си по по-големи мъже. Малките не ме интересуват. И откъде го измислиха това за Ники Михайлов? Той ми бил платил титлата! Футболистите не ме вълнуват, предпочитам бизнесмени. Това сподели в предаването COOL’t по bTV плеймейтката Елена Кучкова.

„Сама съм, работя, сама покривам нуждите си. Работя като танцувам в едно шоу. Нямам богат ... Падам си по по-големи мъже. Малките не ме интересуват. И откъде го измислиха това за Ники Михайлов? Той ми бил платил титлата! Футболистите не ме вълнуват, предпочитам бизнесмени. Това сподели в предаването COOL’t по bTV плеймейтката Елена Кучкова. „Сама съм, работя, сама покривам нуждите си. Работя като танцувам в едно шоу. Нямам богат ...

Вулканът Синабунг взе 11 жертви

/КРОСС/ 11 души, сред които и четирима ученици, станаха жертва на изригването на вулкана Синабунг в Индонезия, съобщи „Франс прес". Изиргването на вулкана е най-мощното за последните няколко години. Стълб от пепел се издигна на височина до 2 км. , а горещите се разлетяха в радиус от 4.5 км.В селото в подножието на вулкана са открити мъртви осем души, четирима от които ученици, дошли на екскурзия в района. Заради опасността, властите посъветваха хората да стоят на не по-малко от 5 км от центъра на вулкана.Синабунг е един от 130 активни вулкани, които са част от така наречения "Тихоокеански огнен пръстен". През 2010 г. подобно изригване на вулкана Мерапи причини смъртта на повече от 350 души. video:https://www.youtube.com/watch?v=sRDoJxDL5aQ

7500 българи и румънци във Великобритания са останали без помощи

Правителство на Великобритания е спряло помощите и заемите на около 7 500 български и румънски студенти още през ноември 2013 г., пише „The...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване