Каролев: Предстои напрегнат политически сезон

София /КРОСС/ Човек няма нужда да е в политическа партия, за да прави политика. Основната си политическа дейност от четири години водя през Фейсбук, а вече и чрез Туитър, защото социалните мрежи стават все по-важни. Това заяви пред БНТ икономистът Владимир Каролев. Той прогнозира, че предстои напрегнат политически сезон, но подчерта, че по-важното е какво се случва в икономиката. Каролев допълни, че тези европейски избори ще са важни, доколкото на тях ще стане ясно дали ГЕРБ ще успеят да спечелят повече мандати от управляващите, защото ако това се случи, ще има основание за предсрочни парламентарни избори.По думите му няколко неща трябва да се променят в България. Едното от тях е, че в у нас има прекалено много партии. Законът за партиите трябва да бъде направен така, че когато една политическа организация не може да събере повече от 1000 гласа на избори, на тях да не им бъде позволявано да участват, защото те просто разсейват.Според Владимир Каролев е наложително да се свика Велико народно събрание, тъй като основните проблеми на България идват от съдебната система.Владимир Каролев коментира и изявленията на президента Росен Плевнелиев. Основният проблем на изборите е, че в секциите директно се сменят бюлетини, купуват се комисии и единственият начин да се пребориш с тази система е машинното или електронното гласуване. Абсолютни лъжи са, че в интернет ще има манипулации, подчерта Каролев. Мит е, че това гласуване ще е по-скъпо

Олио и яйца поевтинели с 25% за месец

Цените на хранителните стоки на едро са паднали с 6 % през януари в сравнение със същия период на изминалата година. Това сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Спад на годишна база е регистриран при цените на на основните хранителни стоки.

Мъж склонява момиченца да се разголват в интернет

Служители на Областната дирекция на МВР във Велико Търново задържаха 37-годишен мъж, склонявал деца да се разголват в интернет.

Работата по случая е започнала в края на януари след сигнал на родител. В хода на проведеното разследване е установено, че от есента на 2013 г. до януари тази година Д. Й. от Дебелец се е запознавал във фейсбук с малоле Служители на Областната дирекция на МВР във Велико Търново задържаха 37-годишен мъж, склонявал деца да се разголват в интернет. Работата по случая е започнала в края на януари след сигнал на родител. В хода на проведеното разследване е установено, че от есента на 2013 г. до януари тази година Д. Й. от Дебелец се е запознавал във фейсбук с малоле

Испанецът, катастрофирал при Долна махала, почина

Късно снощи от тежките си травми в Университетска болница в Пловдив е починал испанецът, който пострада тежко на пътя край пловдивското село Долна Махала. 29-годишният мъж, който от години живее в Карлово, е пътувал за Пловдив по работа. Колата му се е движила, въпреки снега и леда, с превишена скорост. Испанецът тръгнал да изпреварва друга ко

Лукът подмладява

/КРОСС/ Учени от Япония и Франция твърдят, че освен да защитава организма, лукът може да го предпази и от застаряване. Веществата, които се съдържат в зеленчука, пречистват нервната тъкан от вредни вещества, което се отразява на целия организъм.Установено е, че активните серни съединения, съдържащи се в лука, навлизайки в кръвния поток, достигат до мозъка и могат да го прочистят. В резултат на това човешката памет се подобрява.В допълнение, френските изследователи са открили, че редовната консумация на лук намалява риска от рак на гърдата.

И на 92, Стоянка Мутафова ще е на сцената

Актрисата ще играе навръх рождения си ден

    


Съюзът на съдиите ще предложи свой кандидат за главен съдебен инспектор


Съюзът на съдиите в България ще предложи свой кандидат за главен съдебен инспектор след консултации в съсловието. Това съобщи Таня Маринова, председател на организацията, в предаването "Неделя 150" на БНР.

Според нея съдийската общност трябва да покаже, че има капацитет да излъчи достоен човек за този ключов пост.

Процедурата по избор на главен съдебен инспектор беше прекратена заради множеството критики към единствения кандидат.

След като няма представляващ,...

Български ТИР се обърна в Сърбия

Българският шофьор нарушил забраната за пътуване

ООН: 3.7 милиона души в Южен Судан спешно се нуждаят от храна


ООН е изчислила, че 3.7 милиона души в Южен Судан спешно се нуждаят от храна в резултат на ескалирали граждански конфликти, съобщи Би Би Си. Тоби Ланзър, хуманитарен координатор на на ООН в африканската държава, заяви, че за справяне с кризата са необходими 1.3 милиарда долара.

Би Би Си припомня, че насилието в Южен Судан започна на 15 декември като конфликт между враждуващи групи в армията. Оттогава загинаха хиляди, а разселените са около 860 000 души.

Освен това Тоби...

„Стани богат” се завръща в ефира

На 10 февруари в ефира на Нова телевизия водещият Ники Кънчев отново ще постави начало на шоуто с две основни мисии – да събере най-добрите и да постави благотворителността на ново ниво, съобщи КРОСС. Този сезон култовата игра “Стани богат” ще мине под мотото „Сезонът на професионалистите”. На стола на богатството ще сяда двойка доказани професионалисти – хора, утвърдили се като най-добрите в своята област.

Артисти, спортисти, лекари, обществени личности и много други ще играят в екип и ще отговарят на въпросите на Ники Кънчев, за да докажат, че двама души винаги могат повече, но и за да допринесат за една благородна кауза.

След предишния благотворителен сезон, събраните средства от който се използват за стипендиантската програма за деца, лишени от родителски грижи с изявен спортен талант – „Стани шампион”, тази година предаването ще направи още по-голяма крачка напред.

Намерението е да се постави началото на социалното предприемачество – идеите, които не само са в полза на нуждаещите се и им помагат да се чувстват полезни, самостоятелни и да развиват своите умения, но едновременно с това са бизнес ефективни и рентабилни.

Още едно лице на телевизията ще седне до Кънчев този сезон, но засега неговото име остава в тайна.

 

 

Структурната безработица в България е факт

Необходим е анализ на задълбочаващата се пропаст между нуждите на икономиката и способностите на работещите в нея

    


Държавата ще търси добре платена работа за българските студенти в чужбина

Агенцията по заетостта (АЗ) стартира програма, целяща да върне в България студените, които учат в чужбина. За целта от агенцията ще изпратят експерт...

Антони Здравков: Доволен съм от новите футболисти


Старши треньорът на "Левски" Антони Здравков изказа задоволство от селекцията на клуба.

От началото на годината сините привлякоха Антон Огнянов, Аймен Белаид, Павел Чмовш, а Пламен Крумов и Валери Божинов трябва да подпишат с отбора в следващите дни.

"Доволен съм от новите попълнения. Очаквам Пламен Крумов да премине прегледи и след това да се присъедини към нас на лагера в Кипър", каза Здравков. С отбора замина и Цветан Генков, който беше спряган за трансфер.
...

Българо-турски семинар се проведе в Бургас

Българо-турски семинар, посветен на сътрудничеството в процеса на демократизация при взимането на решения на местно ниво, се проведе през уикенда в Бургас.

От турска страна във форума, организиран от фондация „Зеленият Бургас” се включиха управителят на окръг Узункопрю Кемал Илдиз, Хаяти Балкан, президент на Асоциацията на старейшините на населените места в Узункопрю, генералният турски консул Ниязи Акйол и още много представители на неправителствения сектор и различни браншове в южната ни съседка.

По време на дискусиите бяха представени политическата система в България и в Република Турция, дейността на Общинския съвет като най-важен орган на местното самоуправление, устройството на община Бургас като орган на изпълнителната власт, ролята на Омбудсмана като лице на гражданския контрол, статута на Областния управител и значението на избирателните комисии в България.

Участниците в семинара се запознаха и с ролята на обществеността и неправителствения сектор, както и със значението и отговорността на медиите за демократизирането на обществото.

Сред най-големите позитиви на провелия се семинар е възможността на представители на различни браншове и съсловия от България и Турция да изградят партньорски отношения и да намерят възможност да работят заедно по полезни за двете страни проекти.

Проектът N: 2007CB16IPO008-2011-005 „Насърчаване на участието в демократизацията на местно ниво” е съфинансиран от Инструмента за предприсъединителна помощ на ЕС по Програмата за Трансгранично сътруничество „България-Турция” от втората обява за участие с договор за субсидия N РД-02-29-371/07.11.2013

 

Мъж загина при пожар в Карлово

Мъж загина при пожар в Карлово, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Таксита окупират спирките на ЖП гара Варна и пречат на градския транспорт

Таксита буквално завземат спирките около ЖП гара Варна и възпрепядстват нормалното функциониране на градския транспорт. Затова алармира читател на Moreto.net, и ни изпраща снимки. "Това е положението всяка сутрин. Автобусът

Екшън с палки, ножове и оръжие в Горна Оряховица

Велико Търново /КРОСС/ Двама мъже са задържани за хулиганство в Горна Оряховица, съобщават от полицията. Вчера по обяд 34-годишен мъж сигнализирал в полицейското управление в железничарския град, че двама мъже пред дома му са нанесли побой над него и жената, с която живеел на семейни начала. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип. В хода на извършената проверка е установено, че двама непознати с палки извършили побой над тъжителя и приятелката му, заплашили го с газов пистолет и произвели три изстрела във въздуха, след което начупили с палки стъклата на автомобила му. За да се защити 34-годишният мъж извадил нож и наранил единия от нападателите си. Тъжителят и приятелката му са прегледани в Спешна помощ. Установено е, че им е причинена лека телесна повреда. Освободени са за домашно лечение. След проведени действия по разследването е установено, че разпрата е възникнала, след като синът на потърпевшия се оплакал, че преминаващото по улицата момче и негов приятел го тормозят в училище, а извършители на хулиганската проява са 24-годишните Н. Г. и Р. Й. и двамата от Г. Оряховица, неизвестни на полицията. Оръжието е иззето. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато бързо производство.

Влиза в сила законът за амнистията върху масовите протести в Киев

Законът, който отменя приетите от Върховната Рада на 16 януари закони, ограничаващи протестите, вече са публикувани в официалното издание „Голос Украины Законът, който отменя приетите от Върховната Рада на 16 януари закони, ограничаващи протестите, вече са публикувани в официалното издание „Голос Украины" и от днес, 2 февруари, влизат в сила. Законът за амнистията за участниците в протестните акции, влиза в сила, при условие, че бъдат освобождени окупираните от демонстрантите административни...

Ледниците на Антарктида изчезват след 200 години

/КРОСС/ Леденият шелф на Антарктика е застрашен от пълното изчезване в близките 200 години. Такива опасения изразиха холандски и британски учени. Според тях решаването на катастрофата може да бъде решен с рязкото намаляване на емисиите парникови газове, разказва специалистите пред Journal of Glaciology.Учени вече са ставали свидетели на случаи на рязко разрушаване на ледения шелф. През 1995 г. и 2002 г. внезапно се разпаднаха два плаващи ледника в северната част на Антарктическия полуостров. Според изследователите в следващите два века същата съдба очаква и останалите ледени шелфове.

Остават броени часове до края на играта "У дома през август"


Ако все още не сте включили в играта, посветена на филма "У дома през август" с Мерил Стрийп и Джулия Робъртс в едни от водещите роли, остават само още няколко часа, в които имате възможност да го направите.

Във второто ниво ви питаме за категориите, в които холивудските звезди бяха номинирани за"Оскар" и "Златен глобус".

Играта приключва точно в 23:59 ч. тази вечер, 2 февруари. Двадесет от отговорилите правилно след регистрация в id.capital.bg ще имат възможността да...

Лошите пътища във Враца изкараха шофьори на протест

Недоволството е срещу недобрата пътна инфраструктура в града

    


Николай Малинов: АБВ е неясна алтернатива от създаването си

Не съм съгласен, че няма дискусия. Тя тече много бурно. Това заяви Николай Малинов, народен представител от ПГ на КБ и член на НС на БСП, в ефира на Нова телевизия. Той допълни, че още преди 3 години е написал една статия, в която се казва, че АБВ е неясна алтернатива.

Валери Божинов тръгна с Левски за Агия Напа

Представителният тим на "Левски" замина днес с група от 26 футболисти за втория си подготвителен лагер в кипърския курорт Агиа Напа. С отбора пътува и нападателят Валери Божинов, който още...

В Тайланд 12 млн. души не можаха да гласуват на предсрочните избори

В Тайланд завърши гласуването на предсрочните избори за Национално събрание (парламент) на страната. И кампанията, а и самите избори бяха съпроводени от неспирни протести на опозиционери и недовол...

БСП и ГЕРБ с почти изравнени сили през януари

Трета партия е "България без цензура", на четвърто място се нарежда Реформаторският блок, а на пето – ДПС, сочи изследване на Института за модерна политика

Бареков може да е новият балансьор в политиката

Коалицията около Николай Бареков може да бъде новият балансьор в политиката,ако сегашната електорална подкрепа за формацията се задържи до провеждането на новите парламентарни избори.Това коментира Иво Инджов от Института за модерна политика.

Измамиха по телефона баба с 2000 лв

79-годишна жена е получила обаждане, че синът й

Водолаз загина по време на дейности при "Коста Конкордия"

Водолаз е загинал по време на подводните дейности в района на корабокрушението на круизния лайнер „Коста Конкордия Водолаз е загинал по време на подводните дейности в района на корабокрушението на круизния лайнер „Коста Конкордия", съобщи радио „Голос России". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - ВЕЧЕ И СЪС СМС Загиналият е испански гражданин. Подробности около инцидента не се съобщават. Започнато е разследване на пр

Валери Божинов: Няма защо да съжалявам, че съм в "Левски"


Няма защо да съжалявам, че съм в "Левски", заяви новият нападател на сините Валери Божинов.

Футболистът, преминал през "Лече", "Фиорентина", "Ювентус", "Манчестър сити", "Парма", "Спортинг", "Верона" и "Виченца", определи софиянци като "много голям отбор".

"Клубът има страхотни фенове и съм доволен, че ще съм част от него в юбилейния му сезон. Казах на ръководството и новите си съотборници, че съм дошъл да спечеля трофей. До вторник-сряда всичко трябва да бъде уредено и да...

Токсични водорасли морят делфините в Перу

/КРОСС/ Близо 500 делфини са намерени мъртви на плажове по северното крайбрежие на Перу само за седмица. Това съобщи РИА „Новости", позовавайки се на местни медии. Заради масовата гибел на морските бозайници Институтът по морето на страната организира специална научна експедиция, която да проучи ситуацията и да се опита да изясни причините за измирането.Перуански рибари често намират делфини, оплетени в мрежите, което води до тяхната гибел. Много от делфините обаче умират в морето без видима външна причина или биват открити умиращи по плажовете.Една от версиите на природозащитниците за гибелта на бозайниците е отравяне с токсични водорасли. Особено тревожно е, че масовата смърт на делфините се случва в период, когато те се приближават до бреговете за размножаване и за да търсят основната си храна - сардините.

Гамизов:Прокурор Сарафов подсказа, че делото "Белене" ще се потули

Прокурор Борислав Сарафов извърши престъпление по служба, като каза публично, че някои свидетели ще се превърнат в обвиняеми по повод на делото за АЕЦ „Белене”. Това е сигурен сигнал, че това дело ще се потули, защото така се оказва натиск върху хората, поставили въпроса за злоупотребите, каза по Нова телевизия експертът Стефан Гамизов.

Видео: Катастрофа край Мъглиж затвори за часове пътя София - Бургас


При пътен инцидент край Мъглиж на първокласния път София - Бургас пострада един човек, а шосето остана затворено за часове, съобщи БГНЕС. Движението се е отклонявало през Мъглиж и село Тулово.

Около 6 ч. сутринта, на десен завой, лекотоварен камион с великотърновска регистрация, превозващ плодове, се завърта на пътното платно, след което е ударен от идващият зад него ТИР. От удара се откача фургона на малкия камион.

Пострадал е само шофьорът на лекотоварния камион,...

Експлозия в черногорски оръжеен завод

Един човек пострада при експлозия в черногорския оръжеен завод "Тара" в град Мойковац.

ПСЖ губи Кавани за месец

/КРОСС/ Нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани ще пропусне от три до четири седмици заради контузия в бедрото, съобщава L'Equipe. Уругваецът получи контузия по време на шампионатната среща срещу Бордо (2:0). Информацията все още не е официално потвърдена от столичния клуб.

Искра Михайлова: Няма да допуснем застрояване на „Странджа“

Трябва да се търси баланс между защитата на природата и интереса на общината да търси потенциал за развитие на туризма, заяви министърът

    


Ядем по-евтино свинско, но по-скъп фасул

  За последните 12 месеца хранителните стоки на едро са поевтинели с около шест процента, показват данните на Държавната комисия по...

Калфин: БСП реагира твърде емоционално

Твърде емоционална е реакцията на БСП. Не знам какво означава „сваляне на политическо доверие", но изключване и отстраняване по този начин от активна политическа дейност надали е най-доброто. Това каза Ивайло Калфин - водач на евролистата на АБВ, пред БНР по повод снетото от членовете на АБВ доверие от пленума на БСП. 

По думите му изключването Твърде емоционална е реакцията на БСП. Не знам какво означава „сваляне на политическо доверие", но изключване и отстраняване по този начин от активна политическа дейност надали е най-доброто. Това каза Ивайло Калфин - водач на евролистата на АБВ, пред БНР по повод снетото от членовете на АБВ доверие от пленума на БСП. По думите му изключването

Димитър Иванов: АБВ е грешка

София /КРОСС/ Ако проблемът с Първанов в БСП вече е решен, то сега трябва да се реши проблемът със Станишев. Защото ако приемем, че Първанов има вина и отговорност - той вчера си получи дължимото на Пленума, но сега следва въпросът: а отговорността на Станишев и на неговия екип. Това каза пред bTV последният началник на Шесто главно на ДС Димитър Иванов.Бившият началник на Шесто главно на ДС се оказа пророк в предишното си участие в предаването, защото е предрекъл, че Първанов ще има много силна лидерска позиция. Той си обяснява точната прогноза с факта, че познава Първанов от 20 години. Не е знаел, че Първанов се готви да възроди АБВ допреди една година, но предвид качествата, които притежава, е предположил, че ще се случи точно това в момента. Той определи АБВ като грешка. Не би бил грешка, ако имаше социалдемократични възгледи, каза още Димитров. Формацията трябва да се заяви като социалдемократическа формация, Ивайло Калфин има достатъчно подкрепа от европейската политическа сцена, иначе е грешка, смята Иванов. Според него, лошото е, че Калфин не е социалист, ако Първанов е с него, значи и той не е, така че мястото му не е в БСП.В момента в България няма общопризнат лидер, Георги Първанов слезе от пиедестала на държавността и се опитва сега да се върне обратно чрез една малка и с неясни позиции формация, смята Димитър Иванов.

Министър Йовчев: До няколко месеца ще има осезателен резултат в противодействието на битовата престъпност и тежките финансови престъпления

Имаме подкрепа на много от вътрешните министри на страните от ЕС по отношение на мерките за овладяване на кризата с бежанците, защото те осъзнават, че ако България не предприеме тези мерки, включително и по затягането на границата, процесите ще бъдат изпуснати от  контрол

Заветът на Бен Бернанке

Истинският тест за всеки цикъл на паричната политика не е как започва той, а как завършва

    


Д-р Цветеслава Гълъбова, "Мисис баба 2014": Имах най-лудите мъже в София

Д-р Цветеслава Гълъбова е живото доказателство за това, какво би станало, ако зъболекарите бяха не импресионисти (по Уди Алън), а психиатри!
Шест семестъра учене за стоматолог. Само шестици. Но без удовлетворение.
Ново кандидатстване и първо място сред приетите медицина.
Защитаване на специалност психиатрия.
Второ висше образование икономика, д Д-р Цветеслава Гълъбова е живото доказателство за това, какво би станало, ако зъболекарите бяха не импресионисти (по Уди Алън), а психиатри! Шест семестъра учене за стоматолог. Само шестици. Но без удовлетворение. Ново кандидатстване и първо място сред приетите медицина. Защитаване на специалност психиатрия. Второ висше образование икономика, д

Иво Андреев намразил грис халвата в казармата - ядял по 3, без да я обича

Как бихте се описали с 3 думи?

Висок, верен, емоционален.

На колко години сте?

На 37.

Къде сте роден?

В София.

Какво харесвате у себе си?

Това, че съм директен.

Чай или кафе?

С компания - и двете.

Любим ден от седмицата?

Колебая се. Петък или събота.

Любим филм?

Как бихте се описали с 3 думи? Висок, верен, емоционален. На колко години сте? На 37. Къде сте роден? В София. Какво харесвате у себе си? Това, че съм директен. Чай или кафе? С компания - и двете. Любим ден от седмицата? Колебая се. Петък или събота. Любим филм? "Професионалистът". Какво четете в момента?

Светът яде по 43,1 кг месо на човек годишно

Картата на света, в която континентите са изобразени посредством кървящи бифтеци, би могла да ни откаже за дълго и дори завинаги от месото.
Именно такава е корицата на “Месният атлас” на света - ежегодна публикация на международната фондация “Хайнрих Бьол” и мрежата екоорганизации “Приятели на Земята”, съобщава Би Би Си. Картата на света, в която континентите са изобразени посредством кървящи бифтеци, би могла да ни откаже за дълго и дори завинаги от месото. Именно такава е корицата на “Месният атлас” на света - ежегодна публикация на международната фондация “Хайнрих Бьол” и мрежата екоорганизации “Приятели на Земята”, съобщава Би Би Си.

Кери проведе разговори с иранския външен министър

/КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Джон Кери проведе разговори с иранския външен министър Джавад Зариф, съобщи „Ройтерс". Това е станало по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен. Преговорите са непланирани и се проведени по искане на иранската страна. Темите, обсъждани от страните, все още са неизвестен.

Цветлин Йовчев: Създаваме гнусна ситуация в страната със СРС-тата

Създаваме сами една гнусна обстановка, една гнусна ситуация в страната, която не помага на никой, тровим собственото си общество по този начин. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в предаването „Неделя 150” по БНР, по повод на така наречените от водещата „съмнителните” СРС-та.

Болест превръща лицето на бебе в маска

Усмивката винаги и от всички народи е смятана за най-спонтанната проява на симпатия и благополучие. Затова и тя е най-нетърпеливо очакваният знак за обич и за правилното развитие на бебето. Но когато не се появява? Може и да не е свързано с чувствата. Едногодишно момченце е диагностицирано с рядко вродено Усмивката винаги и от всички народи е смятана за най-спонтанната проява на симпатия и благополучие. Затова и тя е най-нетърпеливо очакваният знак за обич и за правилното развитие на бебето. Но когато не се появява? Може и да не е свързано с чувствата. Едногодишно момченце е диагностицирано с рядко вродено

Калфин: Посочването на членове на БСП като поддръжници на АБВ е някакъв вид разчистване на сметки

Твърде емоционална е реакцията на БСП. Не знам какво означава „сваляне на политическо доверие Твърде емоционална е реакцията на БСП. Не знам какво означава „сваляне на политическо доверие", но изключване и отстраняване по този начин от активна политическа дейност надали е най-доброто. Това каза Ивайло Калфин - водач на евролистата на АБВ, пред БНР по повод снетото от членовете на АБВ доверие от пленума на БСП. По думите му изключването

Смартфон се запали в джоба на притежателката си

Американска ученичка получи изгаряния от първа и втора степен, след като смартфонът iPhone 5c пламна в джоба й, съобщи изданието Portland Press Herald, предаде БГНЕС. Произшествието станало в средн...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване