Араби и канадци нахлуха на зимния пазар, Мата е шампион

По традиция зимният трансферен пазар по света мина без лавина “бомби”, характерни за летния. Звездна стана една сделка - “Челси” изтъргува ненужния ас Хуан Мата в “Манчестър Юнайтед”.

Няма раздвижване като цени. През януари преди година последният в Топ 10 струваше 11 млн. евро, сега - 10 млн. Докато миналото лято десетият бе продаден за 35,5 мл По традиция зимният трансферен пазар по света мина без лавина “бомби”, характерни за летния. Звездна стана една сделка - “Челси” изтъргува ненужния ас Хуан Мата в “Манчестър Юнайтед”. Няма раздвижване като цени. През януари преди година последният в Топ 10 струваше 11 млн. евро, сега - 10 млн. Докато миналото лято десетият бе продаден за 35,5 мл

Марковски: Един закон може да е много добър, но когато не се прилага, си остава лист хартия

София /КРОСС/ Хубавото на новия Наказателен кодекс е това, че е по-променен стария. Това заяви пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски. Един закон може да е много добър, но когато някой не го прилага - той си остава лист хартия. По думите му това, че не се прилага законът, е голямата мъка и болка. Когато го коментираме, трябва да кажем кое е добро и кое - лошо. В НК се наказва за подкуп, а знаете ли, че процентно делата за подкуп са символични в България. А сега това се казва, че провокацията към подкуп се наказва до 3 години „лишаване от свобода". Има много зле написани текстове, като тези за клеветене и обида, каза още адвокатът. Той посочи, че по спирките в София майките на наркоманите разлепват номерата на дилърите, а полицията не ги знае. Според него трябва да се добави, че за маловажни случай за цигара с марихуана да се сложи глоба или пробация, а не затвор.

Нидал Алгафари: Сергей Станишев не остави нищо по-читаво около себе си

Сергей не остави нищо по-читаво около себе си, за съжаление. Същата тази конференция, която свали доверието в нас, преди години избра за председател на листата в София човек, който явно работеше срещу партията. Това каза пред Нова телевизия поддръжникът на АБВ Нидал Алгафари. 

„Ясна война има, когато двете страни се бият. Ние не се бием с БСП", Сергей не остави нищо по-читаво около себе си, за съжаление. Същата тази конференция, която свали доверието в нас, преди години избра за председател на листата в София човек, който явно работеше срещу партията. Това каза пред Нова телевизия поддръжникът на АБВ Нидал Алгафари. „Ясна война има, когато двете страни се бият. Ние не се бием с БСП",

Георги Коритаров: Първанов е монарх на лявото пространство в България

Вчерашното решение на НС на БСП да бъде снето политическо доверие от Георги Първанов и Румен Петков има историческа стойност.Тодор Живков и Милко Балев нямаха такъв устав и бяха изключени за интригантство. БСП да възстанови Живко и Балев в БСП. АБВ е илюстрация на тежка идейна криза на визията на БСП и цялата левица.

Скоро в Украйна може да бъде назначено ново правителство

Това заяви и.д. премиер Сергей Арбузов. Външният министър Леонид Кожара заяви, че опозиционният активист Дмитро Булатов бил "в добро здраве" и имал само "една драскотина на бузата"

"Милан" буксува и със Зеедорф

Продължава кошмарният сезон за "Милан". И новият треньор Кларенс Зеедорф не успява засега да измъкне отбора от кризата. В дебютния му мач "росонерите" завършиха 1:1 у дома срещу "Торино".

Показателно за затъването на 18-кратния шампион е класирането. "Милан" е на 9-о място, на три точки зад съперника си "Торино". Чиро Имобиле изведе гос Продължава кошмарният сезон за "Милан". И новият треньор Кларенс Зеедорф не успява засега да измъкне отбора от кризата. В дебютния му мач "росонерите" завършиха 1:1 у дома срещу "Торино". Показателно за затъването на 18-кратния шампион е класирането. "Милан" е на 9-о място, на три точки зад съперника си "Торино". Чиро Имобиле изведе гос

Цацаров на официално посещение в Холандия

На 3 февруари са предвидени срещи с Иво Опстелтен,

Над 20 винопроизводители участваха във втория празник на добруджанското вино във Варна

Над 20 производители на домашно вино участваха във втория празник на добруджанското вино, организиран по повод Трифон Зарезан в Мол Варна. Лозята в района на Шабла са малко и повечето земеделци произвеждат количества за собствени нужди.

Нидал Алгафари: Станишев не остави нищо по-читаво около себе си

Сергей не остави нищо по-читаво около себе си, за съжаление. Същата тази конференция, която свали доверието в нас, преди години избра за председател на листата в София човек, който явно работеше срещу партията. Това каза пред Нова телевизия поддръжникът на АБВ Нидал Алгафари. 

„Ясна война има, когато двете страни се бият. Ние не се бием с БСП Сергей не остави нищо по-читаво около себе си, за съжаление. Същата тази конференция, която свали доверието в нас, преди години избра за председател на листата в София човек, който явно работеше срещу партията. Това каза пред Нова телевизия поддръжникът на АБВ Нидал Алгафари. „Ясна война има, когато двете страни се бият. Ние не се бием с БСП",

Ернанес взема номер 88 в Интер

Бразилският полузащитник и вече бивша звезда на римския "Лацио" Ернанес премина в "Интер". Там той ще играе с  №88, след като в "Лацио" играеше с №8, предаде БГН...

L' Expansion прогнозира около 1,9% икономически растеж на България

Френското авторитетно икономическо списание L' Expansion публикува прогнозите си за развитието и растежа на 180 държави по света за 2014 година. Според тях България е в групата на държавите, където ...

Кубрат Пулев се опасява от своите мениджъри да не осуетят мача с Кличко

В ексклузивно интервю за ТВ "Европа" в предаването „Под лупа” Кубрат Пулев изрази опасенията си, че и неговите мениджъри от „Заурленд” могат да осуетят предстоящият двубой със световния шампион Владимир Кличко. Кубрат Пулев е официален претендент за световната титла, която в момента е притежание на украинеца.

Антитерористите обезвредиха тежковъоръжен автомобил-явка

Открито е голямо количество тежко противотанково оръжие, като онова, използвано за стрелбата срещу американското посолство през 2007, не се отхвърля възможността откритието да има връзка с избягалия терорист Христодулос Ксирос

прочети повече

Калин Врачански се закача с омъжени

Калин Врачански залитна по най-новата мода сред младите и сексапилни мъже – да се увлича по по-възрастни от него и улегнали жени.

Уди Алън обвинен в блудство

/КРОСС/ Една от осиновените дъщери на Уди Алън го обвини, че в детските й години е злоупотребил с нея сексуално, предаде „Франс прес". 28-годишната Дилън Фароу направи публично изявление за първи път, въпреки че слухове за сексуално малтретиране от страна на режисьора изпълват общественото пространство от около 20 години.Близките на Уди Алън не са дали коментар на информацията.През 1992 година съпругата на Уди Алън, Миа Фароу, обвини режисьора, че е блудствал с Дилън.Досега Алън отхвърляше обвиненията и твърдеше, че Миа Фароу манипулира децата си.

Епидемиолози: Грипната вълна намалява в края на предстоящата седмица

Епидемиолозите прогнозират, че в края на седмицата грипната вълна най-вероятно ще започне да намалява.

Първите региони, в които беше обявена епидемия - София-област, Бургас и София-град, вече показват намаление на броя на болните.

Затова се отменят допълнителните мерки. В София пикът на заболяванията е бил в седмицата до 26-и януари, съобщава "Нова" телевизия. В Перник грипната ваканция остава до вторник.

16 станаха жертвите на изригналия вулкан в Суматра

Броят на загиналите в резултат на изригването на вулкана Синабунг на индонезийския остров Суматра достигна 16 души, съобщи радио „Голос России".

В събота спасителите са открили телата на 14 души в едно от селата, разположени западно от вулкана. Те са спасили също трима души, които са хоспитализирани с изгаряния. По-късно един от тях - 24 годишен Броят на загиналите в резултат на изригването на вулкана Синабунг на индонезийския остров Суматра достигна 16 души, съобщи радио „Голос России". В събота спасителите са открили телата на 14 души в едно от селата, разположени западно от вулкана. Те са спасили също трима души, които са хоспитализирани с изгаряния. По-късно един от тях - 24 годишен

Мъж загина при пожар във вилата си в община Карлово

Неправилно ползване на отоплителни уреди е причината

    


Цените на храните на едро паднали с 6% за година

Това сочи анализ на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

Лоши условия за туризъм в планината

Температурите са от минус 8 до плюс 2 градуса

Деница Гаджева:В Европа узаконяват ненормалното

В Европа се появява желание да се узаконяват всякакви ненормални отношения – след гей сватбите, следва инцеста и зоофилията, това означава , че има стремеж ненормалното да стане нормално и обратно. Това каза в студиото на bTV депутатката от „Атака” Деница Гаджева.

Малинов: АБВ е неясна алтернатива

София /КРОСС/ Не съм съгласен, че няма дискусия. Тя тече много бурно. Това заяви Николай Малинов, народен представител от ПГ на КБ и член на НС на БСП, в ефира на Нова телевизия. Той допълни, че още преди 3 години е написал една статия, в която се казва, че АБВ е неясна алтернатива. Според него медиите се опитват да разделят БСП на доволни и самодоволни. „Основната разделителна линия за това как се отнасяш към АБВ, протича от това дали АБВ, както едно Ляво крило е част от БСП, работи за решаването на всички тези проблеми", каза той. Малинов е категоричен, че никой не е бил изключен. Той обясни, че е отговарял за декларацията на градския съвет като председател на комисията. „38 декларации имаше, които трябваше да бъдат обобщени. В крайна сметка решението за снемането на политическото доверие излезе след това и беше гласувано единодушно на градския съвет на БСП, като мярка спрямо отцепниците от АБВ. Това са наши хора, другари, приятели, с които ни е минал животът. Аз съм 26 години в партията. В края на краищата разделителната линия между нас е само една. Всички тези процеси, които текат в партията, дали ще ги контролираш отстрани или ще се опиташ да ги консолидираш, да ги вкараш в едно разумно русло вътре в партията", каза народният представител.„На нас от три години ни се говори как това е платформа за дискусия. Това ще бъде едно място, където ние ще обменяме идеи, мисли и съображение как да се подобрим организационно, програмно и дейно

Йовчев: Подбирам с кого се срещам и говоря

София /КРОСС/ От август миналата година министърът на вътрешните работи няма достъп до информацията кой се подслушва и МВР няма възможности да подслушва. Убеден съм, че ако е имало такова нещо, е напарено съгласно закона. Това заяви пред БНР вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев. Не съм имал достъп до резултати от СРС-та от август миналата година. Такъв достъп няма и премиерът, подчерта той. По думите му, когато се говори за СРС-та, са важни три неща: да се спазва закона; информацията, която е придобита, да се използва единствено за целите си; да се прави всичко възможно, за да няма нерегламентиран достъп до нея. Мисля, че всички тези опити да се създаде скандал и той да се изнесе в Европа са непочтени. Те ще наранят България и обществото. Но няма да постигнат нищо. Но раната за обществото ще остане при всички положения, посочи министърът. Подбирам с кого се срещам и говоря. Не се притеснявам, че някой от тях ще е подслушван, че извършва престъпление, каза още той.  

Цацаров заминава на официално посещение в Холандия

София /КРОСС/ Главният прокурор Сотир Цацаров и заместник-главните прокурори Пенка Богданова и Борислав Сарафов заминават на двудневно официално посещение в Хага, Кралство Нидерландия.На 03.02.2014 г. са предвидени срещи с Иво Опстелтен - министър на правосъдието и сигурността, с председателя на Колегията на генералните прокурори Херман Болхаар, с Мишел Конингс, президент на Евроджъст и със Санг-Хюин Сонг, президент на Международния наказателен съд, както и с прокурора на МНС Фату Бенсуда. През втория ден от официалната визита ще се проведат срещи с Роб Уенрайт, директор на Европол, както и с официални лица от нидерландското министерство на финансите.Ръководството на българската прокуратура ще разговоря с холандския министър на правосъдието и сигурността за резултатите от доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка, за реформата в държавното обвинение и за престъпления, свързани с нелегалната емиграция.Споразумение за двустранно сътрудничество ще бъде подписано между българската и холандската прокуратура по време на срещата на г-н Сотир Цацаров с колегата му г-н Херман Болхаар.Създаването на Европейската прокуратура и представянето на новите членове на Националното бюро на Евроджъст, ще бъдат акцентите в разговора между ръководителите на ПРБ и г-жа Мишел Конингс

Дърева: Активизирането на АБВ е грешка на Първанов

София /КРОСС/ Когато някой напусне БСП, той е герой три дни. Ако го изключат - то героизмът му ще продължи пет дни. Затова хората от АБВ искаха да бъдат изключени, каза пред bTV Велислава Дърева. Тя твърди, че е имало доста колебание какво решение да се вземе. АБВ направи неоценима услуга на европейската десница, защото отслаби позициите на БСП за предстоящите избори.Георги Първанов услужи и на ГЕРБ, но с хода си помогна и на Сергей Станишев, който сега, дори и да изгуби изборите, ще се оправдае с АБВ, посочи социалистката.Според нея отношението в момента у нас към евроизборите е коя глава ще падне - тази на Първанов, или тази на Станишев. Това обаче било крайно неправилно, защото всъщност въпросът бил накъде ще тръгне Европа - на ляво или надясно. Според нея активизирането на АБВ е грешка на Първанов, който ще се провали в стремежа си да играе роля на политическата сцена.

480 млн. лв. дупка в данъците през 2013 г.

София /КРОСС/ Кабинетът е допуснал сериозно неизпълнение на данъчните приходи през 2013 г. Разликата между плана, съставен на базата на актуализирания през лятото бюджет, и реално внесеното в хазната е 480 млн. лв. Това сочат данните на финансовото министерство за изпълнението на бюджета към 31 декември 2013 г.На този фон очакванията на управляващите, че тази година ще съберат близо 1,4 млрд. лв. данъци над плана за 2013 г., т.е. с 1,9 млрд. лв. повече в сравнение със събраното м.г. трудно ще се сбъднат.Вместо 22,85 млрд. лв. от данъци и осигуровки през м.г. в хазната са влезли само 22,37 млрд. лв. Най-голямото неизпълнение е на ДДС - с 290 млн. лв. От данъка върху личните доходи са събрани 150 млн. лв. по-малко от заложеното, а от акцизите - 60 млн. лв. Най-малък е проблемът с корпоративния данък, при който минусът е едва 14 млн. лв.Общо приходите в бюджет 2013 не са изпълнени с рекордните 1,4 млрд. лв. Въпреки това кабинетът е успял да се вмести в заложения дефицит от 2% и дори е успял да го свие до 1,8% от БВП. Това е станало преди всичко чрез нереализирани капиталови разходи, основно по европроекти, за близо 1,3 млрд. лв. и спестени лихви за 190 млн. лв.Текущите разходи са били завишени с близо 600 млн. лв. над одобрените от парламента през лятото, пише "Труд".

Конкурс за най-вкусна домашна баница и най-пивко вино организират във Варна

Младежкото обединение на БСП-Варна организира конкурса „По-вкусно и пивко от домашното няма”. В тази своя инициатива младите хора отправят покана към всички майстори и ценители на домашните питиета и тестени специалитети, готови да премерят сили със свои конкуренти със собственоръчно приготвени вино, ракия, баница, питка или сладкиш.

Жертвите на изригналия вулкан в Суматра станаха 16 (снимки)

Броят на загиналите в резултат на изригването на вулкана Синабунг на индонезийския остров Суматра достигна 16 души, съобщи радио „Голос России Броят на загиналите в резултат на изригването на вулкана Синабунг на индонезийския остров Суматра достигна 16 души, съобщи радио „Голос России". В събота спасителите са открили телата на 14 души в едно от селата, разположени западно от вулкана. Те са спасили също трима души, които са хоспитализирани с изгаряния. По-късно един от тях - 24 годишен

Другото лице на Тайланд се вижда на изборите

Франс прес

От съображения за сигурност тайландският премиер Инглук Шинаватра ограничава публичните си появи в Банкок, но в обширните равнини в североизточната част на страната на нея и семейството й гледат като на герои.

Обругана от протестиращите, които от три месеца окупират квартали на столицата, на парламентарните избори в неделя тя разчита на подкрепата на тези избиратели, спечелени най-вече благодарение на програма от голям мащаб за подпомагане на развитието на техния беден, но с решаваща демографска тежест район.

Исан, на чиято територия живее една трета от населението на страната, е ключът към изборния успех на представителите на клана Шинаватра от вота през 2001 г. насам. Изборите тогава изведоха начело на правителството Таксин Шинаватра, брата милиардер на Инглук. През 2006 г. той беше свален с държавен преврат, но оттогава премиерския пост заемат негови приближени.

Жителите на село Бан Дон Ян в провинция Удон Тхани, в самото сърце на Исан, потвърждават предаността си към Таксин, изтъквайки развитието на района благодарение на неговите усилия: субсидии за оризопроизводителите, всеобщи здравни осигуровки, система за отпускане на микрокредити и осигуряването на стипендии за образованието на най-бедните.

“Преди Таксин тук политик не беше стъпвал”, обяснява 47-годишната Сомсамай Папорн, която държи бакалница в селото и показва гордо сбирката си от червени тениски с лика на Инглук и Таксин. Сомсамай всъщност е привърженик на подкрепящото Таксин движение на “червените ризи”.

“Таксин разбра нашето положение и ни помогна. Сега ние искаме да помогнем на него”, обяснява тя. Милиардерът, живеещ в изгнание, за да избегне изтърпяването на присъда за финансови злоупотреби, която осъжда като политическа, съсредоточава ненавистта на протестиращите.

“Те казват, че хората от Исан са глупави и мързеливи, но ние сме гръбнакът на страната. Ние отглеждаме ориза, който яде Банкок, ние строим красивите сгради, в които живеят там”, казва собственичката на бакалницата със сълзи в очите.

“Толкова ни е болно, че ни мразят. Не се тревожете обаче, сега и ние ги мразим”, добавя тя. Протестиращите - обединение от представители на средната класа, на елита в Банкок и жители на южната част на страната, владение на богатите семейства, близки до опозицията - бързат да охулят изборния здрав разум на “водните биволи”, както те наричат с презрение жителите на Исан.

“Таксиномика”

Сомсамай обяснява как микрокредит от 220 евро, получен през 2006 г. благодарение на програма за подпомагане, въведена от Таксин във всяко село, е променил живота на семейството, давайки й възможност за разработи магазинчето си и да прави икономии.

Всеобщата здравна осигуровка, включваща медицински консултации срещу 30 бата (0,75 евро), са друг ключ към популярността на Таксин, чиито програми за развитие са известни с името “Таксиномика”.

Резултатите от тях са видни в Исан, където се намножиха търговските центрове, новите къщи и автомобилните шоурумове. Между 2001 и 2011 г. брутният вътрешен продукт на човек от населението на района е нараснал повече от два пъти, достигайки 1085 евро годишно. За сравнение за същия период БВП за района на Банкок се е увеличил от 5800 на 950 евро.

Противниците на Таксин обаче виждат в негово лице заплаха за установения ред, основаващ се на неприкосновената социална йерархия, крайъгълен камък в която се явява монархията. Те твърдят също, че политиките на “Таксиномиката” са бреме за икономиката, най-вече значителните субсидии за земеделците оризопроизводители.

Забавените в последно време плащания за този ориз, купуван от държавата на цени, по-високи от тези ...

Централна и Източна Европа се нуждае от нов модел на растеж

Основните му компоненти са износът, производителността и преките чужди инвестиции, посочват икономистите Мартин Бейли и Пал Ерик Сятил

    


"Струмска слава" (Радомир) се изправя в контрола срещу лидера на "Б" група - "Марек" (Дупница)

Футболният отбор на "Струмска слава" (Радомир) ще се изправи в котролен мач срещу лидера в "Б" група - "Марек" (Дупница), предаде репортер на ZaPernik.com.

Мачът е насрочен за 5 февруари (сряда). На тази дата "Марек" трябваше да проведе приятелска среща с "Пирин" (Гоце Делчев), но играта със сигурност отпада.

Проверката със "Струмска слава" ще се играе най - вероятно на стадиона в радомирското село...

Продължава

Доган със заявка за четирима евродепутати

София /КРОСС/ Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е поставил задача на партията да спечели поне четири евродепутати на вота на 25 май. Сега Движението има трима пратеници в Европейския парламент. В петък и събота във Велинград шефовете в Движението се събраха на семинар, за да обсъдят готовността на партията за изборите. „Предстои сериозна изборна битка, ако искаме да имаме бъдеще като партия. Трябва да се представим добре", казал Доган на своите. Пред областните управители от ДПС, депутатите, министри и заместници почетният лидер е казал още, че трябва да има пълна мобилизация, да не се зарязва политическата работа със структурите, а „политическата отговорност за резултатите ще я носят депутатите и областните ръководители". На заседанието всеки от местните водачи е разказал какви са проблемите в региона и каква е безработицата. Областни шефове на ДПС от по-малки райони са изразили и желание да се обърне внимание на техните общини, тъй като преди този кабинет ГЕРБ четири години е толерирал големите градове - главно тези, в които има кметове, и така големите инвестиции са заобиколили по-малките населени места. На 14 февруари вероятно ще е заседанието на Централния съвет на ДПС, на което се очаква да се даде старт на номинациите за евролистата. След това срещите на ръководството с партията ще продължат с отчети на областните председатели, пише "Стандарт".    

L`Expansion: България ще се радва на икономически ръст през 2014

Френското авторитетно икономическо списание L`Expansion публикува прогнозите си за развитието и растежа на 180 държави по света за 2014 година.

Днес е Петльовден

София /КРОСС/ Днес е Петльовден - празник на мъжките рожби. Църковният празник е установен още в ранните векове на християнството. Той е един от четирите празника, посветени на Божията майка. Според българските вярвания празникът е известен като Ихтим, Ихтима, Петльовден, Петеларовден или Петларовден. Последните три названия са свързани с основната обредна практика - жертвоприношение на петел във всяка къща с мъжка челяд. В онези домове, където има момиченца, стопаните колят обикновено ярки петли за тяхно здраве. Краката на птицата се хвърлят на покрива на къщата, а перата й се запазват. С тях бабите кадят болни или урочасани деца. Според местните вярвания св. Евтим е господар на детските болести и предпазва от "детешката" и "вънкашната болест" (детски паралич и епилепсия). На Петльовден не се върши женска работа, не се къпят, не правят сватби, за да не "църнеят", т.е. да не жалят починал. През този ден не се работи, защото децата ще се раждат белязани. Жените не пипат остри предмети, не режат хляб, конци или дърва, за да бъдат здрави децата. Месят се питки и се раздават в две къщи. По това кой първи ще дойде в къщата се гадае какво дете ще се роди първо - мъжко или женско.Днешният празник има и други - неясни по произход наслагвания. По принцип по това време на годината по нашите земи се празнуват Големите Дионисии, които са свързани с ритуали, които по-късно християнската догма определя като разгул и разврат

Алгафари: Станишев не остави читави хора в БСП

София /КРОСС/ Сергей не остави нищо по-читаво около себе си за съжаление. Същата тази конференция, която свали доверието в нас, преди години избра за председател на листата в София човек, който явно работеше срещу партията. Тези хора тогава не казаха нито една дума, както и когато бяха унизени от Станишев да гласуват по този безобразен начин за Делян Пеевски", каза пред Нова телевизия поддръжникът на АБВ Нидал Алгафари. „Ясна война има, когато двете страни се бият. Ние не се бием с БСП", категоричен бе той.На свалената пушка от стената на АБВ, БСП отговори със сваляне на доверието от участниците и поддръжниците на проекта на Георги Първанов. Това се оказа по-лошо от изключване от партията - формално не означава война, но на практика и диалог няма. Румен Петков и Георги Първанов не присъстваха на заседанието на Националния съвет на партията.„На пленума прозвуча призив от страна на члена на Националния съвет Костадин Паскалев да не се предприемат никакви организационни мерки и да не се снема политическото доверие. Ако има хора, които искат да поемат по друг път - да го направят. Ние трябва да се заемем с подготовка за изборите, защото това е най-важната политическа задача през годината. Не бих казала, че започва война в ляво", каза в пряко телефонно включване Светлана Шаренкова.„Още преди три години започна дискусията за АБВ. Медиите се опитват да представят как стоят нещата в партията, а те не са наистина такива

Повечето депутати били гейове - активни или пасивни

Сред депутатите има много активни и пасивни гейове. Това обяви депутатката на „Атака” Деница Гаджева.

Красен Кралев: Мажоритарните избори ще дадат стабилен еднопартиен кабинет

Така, по думите му, ще се намали влиянието на етническото гласуване

Рождениците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция КРОСС честити рождените дни на: Цветан Гунев, подуправител на БНБ, началник на управление „Банков надзор" Григор Стоичков, бивш зам.-председател на МС Евгени Ангелов, съветник по икономическите въпроси на президента Плевнелиев Проф. Елена Владова, доктор на изкуствознанието, театровед. режисьор Йордан Каменов, историк Мика Зайкова, макроикономист, експерт в КТ „Подкрепа" Мила Кудрина, журналистка Доц. Румяна Пеева, член на общото събрание на БАН Стоянка Мутафова, актриса  

Много хомосексуалисти в парламента преброи Гаджева

Има стремеж ненормалното да стане нормално, смята депутатът от "Атака"

    

Много хомосексуалсти в парламента, преброи Гаджева

Има стремеж ненормалното да стане нормално, смята депутатът от "Атака"

    


2 февруари в историята

/КРОСС/ На днешната дата през 962 г. Отон I е коронован в Рим като първи император на Свещената римска империя; в Германия тази дата се приема за ден на основаването на нацията.През 1536 г. испанският конкистадор Педро де Мендоса основава Буенос Айрес.През 1568 г. са открити Соломоновите острови.През 1701 г. Петър I издава указ за основаване на Балтийския флот.През 1709 г. случайно минаващ кораб прибира от остров Мас-о-Тера корабокрушенеца Александър Селкирк - първообраз на героя на Даниел Дефо Робинзон Крузо.През 1811 г. руски заселници основават американския град Форт Рос.През 1846 г. най-богатите квартали на Пловдив са почти унищожени от пожар.През 1863 г. американският писател Самюъл Клемънс започва да публикува под псевдонима си Марк Твен.През 1896 г. престолонаследникът на българския трон княз Борис III Търновски приема православието; негов кръстник става руският император Николай II.През 1940 г. американският поп-певец Франк Синатра прави дебют на сцената.През 1943 г. по време на Втората световна война последните германски военни части капутилурат в битката при Сталинград.През 1945 г. в нощта на 1 срещу 2 февруари са изпълнени смъртните присъди чрез разстрел, издадени от Народния съд на Богдан Филов и княз Кирил Преславски.През 1946 г. Унгария е обявена за република.През 1974 г. е пробният полет на американския многофункционален изтребител F-16.

С действията си Първанов направи подарък на Станишев

Това заяви журналистката Велислава Дърева в студиото на „Тази неделя" по БиТиВи. Тя посочи, че движението на президента в периода 2002-2012 Георги Първанов не е регистрирано юридически в някаква форма.

Днес е Петльовден

Днес е Петльовден (по стар стил, бел. ред.) - празник на мъжките рожби, 2 февруари е още Зимна Богородица, Вълча Богородица и Сретение господне.

Църковният празник е установен още в ранните векове на християнството. Той е един от четирите празника, посветени на Божията майка. Той съвпада с четиридесетия ден от рождението на Иисус Христос, когато Днес е Петльовден (по стар стил, бел. ред.) - празник на мъжките рожби, 2 февруари е още Зимна Богородица, Вълча Богородица и Сретение господне. Църковният празник е установен още в ранните векове на християнството. Той е един от четирите празника, посветени на Божията майка. Той съвпада с четиридесетия ден от рождението на Иисус Христос, когато

Факт: Кораб от ПРО вече е в евроводи

В рамките на изграждането на поетапна адаптирана система за противоракетна отбрана (ПРО) Пентагонът започна да разполага в Европа разрушители, оборудвани със система за ПРО „Иджис”.

Предстоящи събития в страната за днес, 2 февруари

***София /КРОСС/ От 11.30 часа в Зала 1 на ул. "Московска", 33 общинските съветници от Синята коалиция в Столичен общински съвет ще представят пред медиите позицията си за бюджета на Столична община за 2014 г. ***София /КРОСС/ Актрисата Стоянка Мутафова ще играе главна роля в спектакъла „Столетие мое". На 2 февруари Мутафова навършва 92 години. ***София /КРОСС/ От 11.00 часа в пресклуба на БТА Сдружението за европейско качество във висшето образование, Гражданското движение за защита на науката и образованието и Сдружението на младите учени „КОГИТО" ще представят позицията си относно законопроекта за ликвидация на мандатността на всички ръководни длъжности във висшите училища, проблемите на висшето образование, науката и иновациите. Ще бъде потърсен отговор на въпроса „Защо България е общество, основано на НЕзнанието?" ***Долни Чифлик /КРОСС/ От 10,30 в местността Бункера, с. Гроздьово, община Долни Чифлик часа лидерът на БСП Сергей Станишев ще бъде гост на честванията по повод 71-годишнината от сражението на отряд „Народна дума". На събитието лидерът на БСП ще връчи партийни книжки на новоприети членове на партията.    

"Миньор" стана втори, като победи "Марек" с 2 : 0 и "Благоевград" с 2 : 1 на турнира по волейбол "Струма"

Перничани доста се потрудиха срещу домакините, а за победата им помогна и техния треньор, който бе съдия на мача.

Истинска драма сътвориха волейболните отбори на "Благоевград" и "Марек Юнион Ивкони" при момчетата до 15 години. Трудна, но сладка победа с 2:1 гейма измъкнаха домакините.

Момчетата на Васил Тасков и Николай Алексов спечелиха първия гейм, но загубиха втория и се наложи тайбрек да определи победитуля. В него благоевградчани спечелиха с 15:13 и записаха еднистваната си победа в регионалния турнир по волейбол в Спортен комплекс "Пирин"....

Продължава

Сретение Господне

Сретение Господне. Свети Симеон Богоприемец и пророчица Анна След като изминали четиридесет дни от рождеството на нашия Господ Иисус Христос и се изпълнили дните на законното очистване, Пречистата и Преблагословена Дева Майка, заедно със светия обручник Йосиф, дошла от Витлеем в Йерусалим в Божия храм, донасяйки четиридесетдневния Младенец Христос за изпълнение на Моисеевия закон. Според този закон било необходимо, първо, след раждането майката да се очисти чрез принасяне на подобаваща жертва на Бога и иерейска молитва - и, второ, да се постави пред Господа първородният младенец и да се даде установеният откуп за него. Така било заповядано от Господа във Ветхия Завет на Мойсей, в чиито книги за закона за очистването на майката е написано следното: „Жена, кога зачене и роди мъжко, да бъде нечиста седем дена... а на осмия ден да му обрежат крайната плът; и трийсет и три дена тя трябва да седи, за да се очисти от кървите си; тя не бива да се допира до нищо свещено и не трябва да се доближава до светилището, докато не изтекат дните на очистянето й. След като изтекат дните на очистянето й... тя трябва да донесе ...едно шиле за всесъжение и млад гълъб или гургулица за жертва за грях. Ако пък не бъде в състояние да донесе агне, нека вземе две гургулици, или два млади гълъба, един за всесъжение, а друг за жертва за грях, и свещеникът ще я очисти, и тя ще бъде чиста"

Алгафари: АБВ ще вкара 4-ма депутати в ЕП

Това заяви депутатът от БСП Николай Малинов

Нова година, стари перспективи

Неизвестността може да задържи чуждестранните инвеститори далеч от БФБ, смята блогъра Христо Христов

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване