Декстър направи ремикс за Мария Илиева

Мария Илиева пусна парчето си “Играя стилно” в нов вариант. Декстър направи ремикс, за да се получи съвсем различно клубно звучене.
Песента вече се завъртя в радиоефира. Съвсем скоро тя ще бъде включена в компилация, която ще събере хитовете на тази година. Изпълнения на Криско, Ангел и Моисей, Любо Киров, Лео, Део, Рафи и Играта също ще са част о Мария Илиева пусна парчето си “Играя стилно” в нов вариант. Декстър направи ремикс, за да се получи съвсем различно клубно звучене. Песента вече се завъртя в радиоефира. Съвсем скоро тя ще бъде включена в компилация, която ще събере хитовете на тази година. Изпълнения на Криско, Ангел и Моисей, Любо Киров, Лео, Део, Рафи и Играта също ще са част о

КНСБ откри Музей на синдикалното движение

/КРОСС/ В сградата на КНСБ официално бе открита първата в България постоянна музейна експозиция „История на синдикалното движение в България". Президентът на КНСБ Пламен Димитров поздрави присъстващите на тържеството и изтъкна, че за него е огромно удоволствие да открие първата постоянна музейна експозиция на синдикалното движение в България именно ден преди 24-тата годишнина на КНСБ. „Това е денят, в който независимите професионални съюзи в България на своя извънреден конгрес решиха, че синдикалното движение трябва да поеме по нов демократичен път. Този празник е хубав повод да се обърнем назад и да видим откъде сме тръгнали, как сме започнали - тази година празнуваме и 110-тата годишнина от началото на синдикалното движение в България", каза Пламен Димитров и допълни: „Откриваме музейната експозиция, за да помним и за да разбираме по-добре своята история."Той подчерта, че КНСБ не претендира, че експозицията е вече музей, но ръководството има амбиция да направи и това с помощта на всички свои колеги, приятели и радетели на синдикализма. Целта е за 25-тата годишнина на КНСБ вече да има музей на синдикалното движение в България. Пламен Димитров разясни на гостите, че музеят се опитва да подреди синдикалната история в пет етапа. Първият е от 1884 г. до 1904 г., когато синдикализмът се разраства, макар и хаотично

Русия забранява синтетичното бельо


От 1-ви юли тази година от магазините в Русия, Беларус и Казахстан може да изчезнат дантелените бикини, съобщиха световните медии. Това постановява правило на Митническия съюз, договорено между трите сключили го държави още през 2010 г. Съгласно изискванията за химическа и биологическа безопасност всички текстилни изделия като долно бельо, спално бельо и бански костюми трябва да са с хигроскопичност не по-малко от 6%.

Целта на регулацията е да се защитят потребителите от...

Миков се срещна с българската общност в Хърватия

Председателят на Народното събрание Михаил Миков и български парламентаристи се срещнаха в Загреб с представители на българската общност в Хърватия, съобщиха от пресцентъра на парламента.

На срещата в клуба на българската общност българите запознаха Михаил Миков с издаваното от тях двуезично списание Председателят на Народното събрание Михаил Миков и български парламентаристи се срещнаха в Загреб с представители на българската общност в Хърватия, съобщиха от пресцентъра на парламента. На срещата в клуба на българската общност българите запознаха Михаил Миков с издаваното от тях двуезично списание "Родна реч", което се финансира от хърватскат

Един от "Килърите" с хипертонична криза, в съда дойде Спешна помощ

Подсъдимият по делото "Килърите" Васил Костов получи хипертонична криза на днешното заседание на Варненския апелативен съд. Повикан е лекарски екип от Център за спешна медицинска помощ. След оказаната помощ Костов може да продължи участието си в процеса пред втората съдебна инстанция.
 Съдебното заседание бе прекъснато малко преди 11:30 ч. Подсъдимият по делото "Килърите" Васил Костов получи хипертонична криза на днешното заседание на Варненския апелативен съд. Повикан е лекарски екип от Център за спешна медицинска помощ. След оказаната помощ Костов може да продължи участието си в процеса пред втората съдебна инстанция. Съдебното заседание бе прекъснато малко преди 11:30 ч.

Президент и премиер ведно: Търпимост и толерантност!

Двамата с обща декларация заради ескалиралото напрежение

    


Не пускат наши водолази до кораба "Хера"

Турските власти са отказали на наши водолази да извършат оглед на потъналия кораб “Хера”. Това научи “Труд” от запознати с разследването.
Делото, което трябва да изясни причините за гибелта на 17 моряци през 2004 г., бе възобновено през април миналата година от главния прокурор Сотир Цацаров. Най-важното следствено действие по него бе спускането Турските власти са отказали на наши водолази да извършат оглед на потъналия кораб “Хера”. Това научи “Труд” от запознати с разследването. Делото, което трябва да изясни причините за гибелта на 17 моряци през 2004 г., бе възобновено през април миналата година от главния прокурор Сотир Цацаров. Най-важното следствено действие по него бе спускането

Стартира курс по руски език в читалище „Заря”

Курс по руски език ще стартира от следващия понеделник в читалище „Заря” . Занятията ще се провеждат 2 пъти седмично като ще бъдат с продължителност от 2 учебни часа.


Към момента са се записали 4-ма желаещи да изучават руски език, сподели преподавателят Таня Полихронова, която ще води курса.

 

 Тя е учила от 5-ти до 10 клас в руска гимназия в тогавашния Ленинград, сега Санкт Петербург. По-късно записва в Югозападния университет в Благоевград специалността „Руска филология”. След като се дипломира става учител по руски език.

 

От другата седмица Полихронова ще преподава на желаещите да изучават езика на Пушкин като към момента курсът е само за начално ниво.

 

Ако има други кандидати, които искат да се запишат, е най- добре да го направят докато се провеждат първите уроци, добави преподавателят.

 Занятията ще се провеждат в залата по английски език от 19 часа в сряда и петък.

 Курсът е съвместна идея на читалището „Заря” и Българо- руския културно –информационен и образователен център в Хасково.

Анжелина Янева


 

"Килърът" Васил Костов получи хипертонична криза

Подсъдимият по делото Подсъдимият по делото "Килърите" Васил Костов получи хипертонична криза на днешното заседание на Варненския апелативен съд. Повикан е лекарски екип от Център за спешна медицинска помощ. След оказаната помощ Костов може да продължи участието си в процеса пред втората съдебна инстанция. Съдебното заседание бе прекъснато малко преди 11:30 ч.

Момичета от Пуси райът задържани в Сочи по обвинение в кражба

/КРОСС/ Двете певици от пънк групата Пуси райът Надежда Толоконникова и Мария Альохина бяха задържани в центъра на Сочи по обвинение в кражба, предаде Асошиейтед прес, като цитира руския правозащитник Семьон Семьонов, който е бил заедно с двете певици в момента на ареста. Няколко други правозащитници също са били задържани от полицията. Толоконникова и Альохина прекараха близо две години в затвора заради протестна акция срещу Владимир Путин в московската катедрала Христос Спасител, припомня БТА. Те бяха амнистирани през декември. След това посетиха няколко страни, откъдето обявиха, че продължават борбата срещу Путин. Неотдавна певиците бяха в САЩ за концерт на правозащитната организация Амнести интернешънъл. Толоконникова и Альохина били арестувани в района на пристанището на Сочи, пояснява руското издание на Би Би Си, като цитира съобщение на Толоконникова в Туитър. Альохина пише, също в Туитър, че задържането е станало в храма Архангел Михаил и че тя и Надежда са обвинявани в углавно престъпление. Толоконникова поясни в Туитър, че полицията ги е задържала за кратко и в неделя и понеделник.  

БХК е против езиковите ограничения за предизборната агитация

Българският хелзинкски комитет се обяви във вторник против ограниченията за използване на майчин език по време на предизборните кампании. В края на миналата седмици с подкрепата на ГЕРБ, "Атака" и мнозинството депутати на БСП Народното събрание отново забрани агитацията на друг език, освен българския. Ден по-късно председателят на парламента Михаил Миков допусна, че е възможно агитацията да се води на чужд език при осигурен превод, макар парламентът изрично да отхвърли предложението в този смисъл.   Действието засегна основно ДПС, чийто партийни представители редовно водят кампанията си на турски език.   "БХК заявява своята категорична позиция в полза на правото на малцинствата в България да имат право да получават предизборни послания на майчиния си език и това право да залегне в новия изборен кодекс. Международноправните стандарти гарантират възможността избирателите да имат достъп до политически послания на майчиния си език, както и възможността политиците да участват в предизборния политически процес на майчиния си език", се казва в позицията на неправителствената организация.   БХК припомни, че Венецианската комисия и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) нееднократно са препоръчвали на българските власти да разрешат предизборната агитация на майчин език, за да се гарантира правото на малцинствата да участват пълноценно в политическия живот.   Организацията напомня, че Рамковата конвенция за защита на националните малцинства на ООН, ратифицирана и от България, задължава страните да признаят, че всеки представител на малцинствена група има право да изразява мнение, да получава и разпространява информация и идеи на своя език без намеса на държавните власти.   Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) също има установена практика по сходни казуси. Съдът в Страсбург призна правото на кюрдите в Турция да използват своя майчин език по време на предизборните кампании и осъди държавата заради наложените забрани.   "Дори отвъд международните стандарти, реалността в България налага промяна на изборното законодателство. В страната съществуват общности, които не говорят или трудно разбират български. От друга страна, правото да се използва майчин език е признато, а изучаването му е гарантирано от държавата. Разумно би било поради това малцинствата да имат възможност да получават информация за изборите и на официалния език, и на майчините езици", се казва в позицията на Българския хелзинкски комитет.

Смешната страна на един красив спорт

Вижте снимките на фигуристите, които ще ви накарат да се усмихнете

    


Три коли запалени в Димитровград

Автомобилите били нов внос и не били регистрирани

    


Надцакване в парламента: Всеки с декларация Хафъзов

И от ГЕРБ вкараха декларация за етническия мир. Така в 15.00 се очаква страстите в пленарната зала да се нажежат, тъй като ще се бистрят и ще се гласува за три документа, провокирани от изявата на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов.

Ученик си сви компютър от училището

Дете нахлу след часовете в училището, където учи, и си набави компютърна конфигурация

Сидеров подвел 39 от "Атака" да подпишат гаранции за кредити за 150 000 евро

Комисарят по въпросите на правосъдието в Европейския парламент (ЕП) Вивиан Рединг призова за намеса на българските компетентни органи и пресичане на недопустимата финансова зависимост, в която са поставени народните представители на една от управляващите партии в България – ПП „Атака”, съобщиха от пресцентъра на НФСБ. Комисарят по въпросите на правосъдието в Европейския парламент (ЕП) Вивиан Рединг призова за намеса на българските компетентни органи и пресичане на недопустимата финансова зависимост, в която са поставени народните представители на една от управляващите партии в България – ПП „Атака”, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

Онлайн платформа бележи нова ера в индустрията по подбор на кадри

/КРОСС/ Екипът на компания Амейз (Amaze) представи иновативната за България платформа за подбор на кадри HireHive.bg на тазгодишното изложение HR Industry. Посетителите на изложението бяха първите, които имаха възможността да видят новия софтуер и да присъстват на атрактивна демонстрация на стрелба с лък, която да илюстрира бързината и ефективността на новата платформа HireHive.bg Hirehive.bg е разработен от млад екип предприемачи от компания Амейз (Amaze) и цели да промени начина, по който бизнесът работи с агенции по подбор на персонал. Платформата е безплатна за ползване и не изисква допълнителна инсталация. Тя позволява на работодателите да контролират процеса и таксите, да ангажират няколко одобрени агенции, както и да имат достъп до най-добрите кандидати. Агенциите от своя страна, получават иновативен канал за бизнес развитие, чрез който лесно, бързо и безплатно да откриват нови клиенти и свободни позиции. Резултатът за всички е по-бързо, по-качествено и по-оптимално запълване на свободни позиции. Платформата официално стартира този четвъртък, 13-ти февруари. Екипът на Амейз е провел предварителни разговори със заинтересовани работодатели и агенции, които вече могат да се регистрират и да тестват продукта. Регистрацията е безплатна и е вече отворена за всички играчи на пазара. От Амейз продължават активно да обогатяват софтуера с нови функции и очакват в най-кратки срокове да имат критична маса от потребители, които да се възползват от богатия потенциал на HireHive

Париж настоява Москва да окаже натиск върху сирийския режим

Франция настоява Русия да упражни натиск върху сирийския режим на Башар Асад за намиране на изход от кризата след неуспеха на конференцията "Женева-2", предаде Франс прес. Призоваваме Русия, една могъща държава, да използва цялото си влияние, за да може изтезавана от лидера си и семейството му Сирия да се развива, заяви френският външен министър Лоран Фабиюс пред Радио класик-Ел Се И. След провала миналата седмица на преговорите в Женева между представителите на режима и на опозицията под егидата на ООН Фабиюс отново отбеляза, че пратениците на режима на Асад са саботирали работата. Русия прие идеята, че целта в Женева е преходното правителство. На практика обаче не беше направено нищо, каза той. Американският държавен секретар Джон Кери също обвини вчера Русия, че "съдейства за вдигане на акциите" на сирийския президент. В отговор руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страната му е направила всичко, което е обещала, за решаването на сирийската криза. Фабиюс осъди доставките на оръжие на сирийския режим от страна на Москва и участието в сражения на страната на режима на ливанското шиитско движение Хизбула, съюзник на Техеран. Призоваваме всички, които имат влияния, имам предвид руснаци и иранци, да направят каквото трябва. Башар Асад не би си позволил онова, което върши, без подкрепата на иранците и руснаците, това е кристално ясно, заяви френският министър. Фабиюс определи като огромен проблем изоставането от графика при унищожаването на сирийския химически арсенал, както и арестите на цивилни при евакуацията от град Хомс. Преборихме се Хомс да бъде освободен. Башар позволи жителите на града да бъдат изведени, а веднага щом това стана, той нареди освободените да бъдат арестувани и подложени на мъчения. Този режим е чудовищен, каза той.

Община Варна ще определя срока на забраната за строителство през лятото

Местната власт във Варна сама ще определя времетраенето на забраната за строителство през лятото. Това ще стане възможно до дни, след окончателното приемане на изменението на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), който вече е гласуван на първо четене в Народното събрание.

Сувенирни чаши със свастики възмутиха израелски туристи в Банско

Един от най-посещаваните зимни курорти у нас не е оставил особено добро впечатление у израелските туристи. Оказва се, че из магазини в Банско се продават сувенирни чаши с лика на Хитлер и с нацистки...

Президентът вярва, че избори в България се правят на български език

Моята позиция е, че избори в България трябва да се правят на официалния език в държавата – това е българският език и аз съм готов да отстоявам тази своя позиция, като вярвам в тези свои в...

На Metal All Stars ще чуем най-известните парчета на любимите метъл банди

Вече броим дните до Loud Festival 2014 и най-голямото метъл шоу, което обещава да взриви зала “Арена Армеец” на 23 март - Metal All Stars. Междувременно, част от най-големите муз...

Георги Първанов: Парламентът дава тон за етническо напрежение

Парламентът е първоизточникът на това, което се случва на улицата, заяви в Стара Загора Георги Първанов, президент на Република България (2002-2012). Именно от парламентарната трибуна твърде често се ...

Задържаха две от "Пуси Райът" в Сочи

Две певици от пънк групата Пуси райът - Надежда Толоконникова и Мария Альохина, бяха задържани в центъра на Сочи по обвинение в кражба, предаде Асошиейтед прес, като цитира руския правозащитник Семьон Семьонов.
Той е бил заедно с двете певици, когато са били арестувани. Няколко други правозащитници също са били задържани от полицията. Две певици от пънк групата Пуси райът - Надежда Толоконникова и Мария Альохина, бяха задържани в центъра на Сочи по обвинение в кражба, предаде Асошиейтед прес, като цитира руския правозащитник Семьон Семьонов. Той е бил заедно с двете певици, когато са били арестувани. Няколко други правозащитници също са били задържани от полицията.

Парламентът прие текстовете, регламентиращи медийното отразяване на избор

 
Парламентът прие текстове, свързани с печатни медии и онлайн новинарски услуги по време на предизборна кампания.
Печатните медии и онлайн новинарските услуги ще предоставят едни и същи условия и цени на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати, които се обявяват на интернет страницата им не по-късно от 40 дни преди   Парламентът прие текстове, свързани с печатни медии и онлайн новинарски услуги по време на предизборна кампания. Печатните медии и онлайн новинарските услуги ще предоставят едни и същи условия и цени на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати, които се обявяват на интернет страницата им не по-късно от 40 дни преди

Западните медии умишлено изкривяват фактите за ситуацията в Украйна

Москва. /КРОСС/ Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че западните медии умишлено премълчават информацията за ситуацията в Украйна, съобщи ИТАР-ТАСС.„Вижте само как западните медии показват картини от Украйна. Много благи картини на "мирни" опозиционери, изискващи справедливост и ред, а "бруталните" сили на правителството ги потискат с насилие", каза министърът. Той призовава всички медии, да не се занимават с манипулиране на факти и да не пишат откровени лъжи.„Много ми се иска да напомня, че съществуват руски телевизионни канали, включително и рускоезични, англоезични и арабскоезични, които подробно разказват, с какви сили в момента се сблъскват властите на Украйна и опозицията - открито екстремистки, ансисемитски и този процес се премълчава за съжаление", подчерта Лавров.Източник: РИСИ

Нейнски е в Инициативния комитет за изграждане на паметника на Георги Марков

/КРОСС/ Евродепутатът Надежда Нейнски е в Инициативния комитет от политици и интелектуалци, които имат идеята в столицата да се изгради паметник на именития български писател, публицист и дисидент Георги Марков. "Във времената на троловете, фалша и подмяната е добре да помним хората, които са платили ИСТИНАТА с цената на живота си", написа Нейнски във Фейсбук дневника си.  Монументът ще бъде издигнат на пл. „Журналист" в София - мястото, където Георги Марков е живял и работил до емигрирането си в Лондон през 1969 г. На 7 септември 1978 г. Георги Марков умира, уцелен от т.нар. български чадър със сачма с рицин, най-вероятно от агент на българската Държавна сигурност. Смята се, че причината, поради която БКП го премахва, са острите му критики към комунистическия режим. Председател на Инициативния комитет е писателят дисидент Димитър Бочев. Освен евродепутата и бивш външен министър в правителството на ОДС Надежда Нейнски в Инициативния комитет са още бившият президент д-р Желю Желев, професорите Михаил Неделчев, Георги Фотев и Георги Едрев, писателите Георги Мишев, Марко Ганчев, Михаил Вешим, Никола Радев, скулпторът Георги Чапкънов, кинокритикът Атанас Свиленов, бизнесменът Васил Лучанов и актьорите Руси Чанев и Филип Трифонов. Средствата за изграждане на паметника са осигурени от българския филантроп и политически емигрант от комунистическия режим д-р Георги Лазаров чрез неговата фондация "Сейнт Джордж Фондейшън" Балтимор, САЩ

15 култови игри от 80-те (ГАЛЕРИЯ)

Кой не е играл Contra, кой не е чувал за нея? Едно заглавие, което кара нещо да трепне в душите на закоравелите геймъри, започнали „кариерата си“ в ...

Свендсен спечели титлата в масовия старт във велика финална битка с Фуркад


Емил Хегле Свендсен спечели златния медал в масовия старт в едно от най-драматичните състезание по биатлон в историята на зимните олимпийски игри.

Норвежкият биатлонист, който до този момент разочароваше с представянето си в Сочи, надделя в изключителна битка с големия си съперник Мартен Фуркад, решена след 20-минутен преглед на фотофиниша.

В крайна сметка съдиите присъдиха равно време за двамата водещи биатлонисти в последните години - 42:29.1 минути, но Свендсен беше...

Пътят Криводол-Борован ще се ремонтира за 8.5 млн. лв.

Участъци от второкласния път Монтана – Криводол – Девене – Борован ще бъдат ремонтирани за 8.5 млн. лв. със средства по оперативна програма "Регионално развитие", съобщи агенция "Пътна инфраструктура".   Строителните работи се очаква да започнат следващите седмици с подобряването на метеорологичните условия. Срокът за приключването им е 180 дни.   Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Пътища Северозапад 2012", в което влизат "ПСТ Холдинг" и "Пътища – М" Монтана, зад които стоят собствениците на Първа инвестиционна банка и Васил Божков. Договорът с тях е за 8.49 млн. лв. без ДДС.   Строителният надзор ще бъде осъществен от "Рутекс" за 122 631 лв. без ДДС.   Ще бъдат ремонтирани общо 19 км от второкласния път, който осигурява връзката на област Плевен с международен път Е-79 в посока Видин и Дунав мост ІІ. Той свързва градовете Бяла Слатина и Криводол и селата, намиращите се в близост до второкласния път.   С рехабилитацията на двата участъка, които преминават през Криводол и Борован, ще се подобри директната връзка между отделните населени места и ще се повиши безопасността и удобството при пътуване.   Проектът е част от шестия етап на оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Изверг запали бездомно куче

Бездомно куче с множество изгаряния и в много тежко състояние е постъпило в неделя в бургаската фондация "Приятели на животните". Животното очевидно е било полято със запалителна течност и запалено от човек, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

80% от продаваните в Германия телефони са смартфони

Пазарът обаче показва все по-засилващи се тенденции за засищане

    


Задържаха две момичета от "Пуси Райът" за кражба в Сочи

Двете певици от пънк групата Пуси райът Надежда Толоконникова и Мария Альохина бяха задържани в центъра на Сочи по обвинение в кражба, предаде Асошиейтед прес, като цитира руския правозащитник Семьон Семьонов.
Той е бил заедно с двете певици, когато са били арестувани. Няколко други правозащитници също са били задържани от полицията. Двете певици от пънк групата Пуси райът Надежда Толоконникова и Мария Альохина бяха задържани в центъра на Сочи по обвинение в кражба, предаде Асошиейтед прес, като цитира руския правозащитник Семьон Семьонов. Той е бил заедно с двете певици, когато са били арестувани. Няколко други правозащитници също са били задържани от полицията.

Класика, превърната в комикс

Или как "по детски" да превърнеш музиката в забава

    


Вивиан Рединг иска разследване дали 39 депутати от "Атака" са подписали гаранции за кредити

Комисарят по въпросите на правосъдието в Европейския парламент (ЕП) Вивиан Рединг призова за намеса на българските компетентни органи и пресичане на недопустимата финансова зависимост, в която са поставени народните представители на една от управляващите партии в България – ПП „Атака”, съобщиха от пресцентъра на НФСБ. Комисарят по въпросите на правосъдието в Европейския парламент (ЕП) Вивиан Рединг призова за намеса на българските компетентни органи и пресичане на недопустимата финансова зависимост, в която са поставени народните представители на една от управляващите партии в България – ПП „Атака”, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

Трима убити и 150 ранени в Киев

Москва обвинява Запада за връщането на насилието в Украйна

    


Президентът апелира за толерантност и за добър пример на политическите лидери

/КРОСС/ Наблюдаваме в последните дни етническа ескалация на напрежението. Няма как, като държавен глава, аз да бъда спокоен тогава, когато се извършва посегателство върху религиозни храмове в България. За мен е изключително важно да се гарантира граждански, етнически и религиозен мир в нашата държава. Това каза президентът Росен Плевнелиев след срещата си с лидера на ДПС Лютви Местан в рамките на месеца на политическите консултации. За съжаление, етническата конфронтация в България е една много грозна част и се надявам да не бъде част от нашето ежедневие, а да бъде изключение, заяви държавният глава. За съжаление, тя е следствие на нагнетяването на напрежението, агресия и използването езика на омразата, включително от политически водачи и лидери. Много е важно, да се излезе с аргументи. Моят апел е за толерантност, за добър пример от страна на политическите лидери, а не за партизански подход и използване езика на омразата. Нека политическите лидери да бъдат пример за уважение към различните, а не за противоборство на всяка цена, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Новите в Левски: Тук сме за титлата!

Новите попълнения в Левски идват на Герена за титла.

Агенцията по храните установи нарушения в търговски вериги

Стоки с неясен срок на годност и различни указания за съхранение на български и на езика на страната, от която е внесен продуктът, са част от нарушенията, установени от Българската агенция за безопасност на храните в големите търговски вериги.

Италианска защитничка на хомосексуалистите арестувана и изгонена от Сочи

Защитничката на правата на хомосексуалистите, трансексуалната Владимир Луксурия, която беше депутат в италианския парламент, е била задържана два пъти в Сочи в рамките на 24 часа заради хомосексуална пропаганда на обществено място, съобщава италианският в. "Стампа". След като вчера сутринта Владимир Луксурия се опита да развее знамето на хомосексуалистите с цветовете на дъгата, на което пишеше "Да си хомосексуалист е добре" и беше задържана за кратко, снощи бившата депутатката се прояви отново на стадиона по хокей на лед. Тя била облечена в дрехи с цветовете на дъгата и с подобна перука на главата и скандирала "Да си хомосексуалист е добре", преди да бъде задържана. Владимир Луксурия имала билет и пропуск, за да гледа мача по женски хокей между Канада и Швеция. Заедно с трансексуалната италианка били арестувани и двама журналисти от скандалното италианско предаване "Хиените". Те чакали Луксурия пред стадиона и трябвало да заснемат репортаж за изявите й в Сочи. След като прекарали известно време в полицейския участък, тримата били лишени от пропуска им за Олимпийското село. После били откарани до поле край Сочи и изоставени там. Тримата се прибрали в хотела си пеша. Днес те ще трябва да напуснат Русия като персони нон грата. На летището в Сочи ще бъдат съпроводени от представител на италианското министерство на външните работи. От ведомството поясниха, че над тримата арестанти не е упражнявано насилие в полицията. Самата Луксурия се появи разплакана в репортаж, излъчен по италианската телевизия Италия 1, и каза, че когато я задържали за втори път, била буквално ужасена, защото при първия арест полицаите я предупредили: "Сега ти се размина, но не се опитвай да правиш това втори път!". Луксурия обясни, че е искала да протестира в Сочи срещу законите, ограничаващи правата на хомосексуалистите в Русия. От италианската организация Гей център се възхитиха от проявите на Луксурия и дори отправиха молба до номинирания за премиер Матео Ренци да я назначи за министър на равенството в кабинета си.

Две бивши членки на пънк-рок групата Pussy Riot са арестувани в Сочи


Две момичета от руската пънк-рок група Pussy Riot, Мария Альохина и Надежда Толоконникова, бяха арестувани в Сочи, съобщи в своя Twitter профил Толоконникова.

Агенция "Ройтерс" отбелязва, че не е успяла да се свърже с полицията за коментар.

Толоконникова и Альохина твърдят, че срещу тях е употребена сила и са били хвърлени в полицейски микробус. Според Альохина двете са били задържани по подозрения за извършено престъпление, без обаче да предоставят повече информация....

Две момичета от пънк-рок групата Pussy Riot са арестувани в Сочи


Две момичета от руската пънк-рок група Pussy Riot, Мария Альохина и Надежда Толоконникова, бяха арестувани в Сочи, съобщи в своя Twitter профил Толоконникова.

Агенция "Ройтерс" отбелязва, че не е успяла да се свърже с полицията за коментар.

Толоконникова и Альохина твърдят, че срещу тях е употребена сила и са били хвърлени в полицейски микробус. Според Альохина двете са били задържани по подозрения за извършено престъпление, без обаче да предоставят повече информация....

Левски представи официално новите си попълнения

"Сините" подписаха с Божинов, Крумов, Бастос, Чмовш, Огнянов и Белаид

    


Хондурас – отново №1 по убийства

Миналата година в страната с население от около 8,5 млн. души са били убивани средно по 19 души на ден при 20 през предходната

НПО глътнало милиони уж да обезврежда мини

Гръцката полиция е разкрила престъпна схема за източване на държавни фондове, които се отпускали за сапьорски операции в Босна и Херцеговина, Ирак и Ливан. Мрежата, изградена около международна НПО, е присвоила 9 милиона евро от гръцката хазна.

Алекс Сърчаджиева танцува най-добре пияна

Само една чашка й трябвала на бившата водеща на "Биг Брадър" и бъдеща на "Денсинг старс", за да се качи на масата и да се развихри.

Лихвите по кредитите няма да се вдигнат заради законовите промени

Политическите дискусии объркват потребителите, смятат експерти

    


И адвокатката не иска да брани убиеца на бременната Петя

Софийски градски съд остави в ареста Емил Азов, който е обвинен за убийството на бременната си приятелка Петя на 4 март. м.г. Адвокатката му - Соня Алексиева обясни на родата му, че няма намерение да обжалва определението пред апелативните съдии, защото няма да го пуснат за извършеното най-тежко престъпление.

Мъж издъхна след пневмония и възпаление на мозъка

45-годишният Ю. Димитров от санданското село Лешница издъхна в реанимация на МБАЛ-Благоевград, пише Струма.бг. 

Мъжът е бил поразен от тежък вирус, получил усложнения - пневмония и възпаление на мозъка.

Въпреки опитите на лекарите да спасят живота на мъжа, организмът му не успял да се пребори със тежкото възпаление.
45-годишният Ю. Димитров от санданското село Лешница издъхна в реанимация на МБАЛ-Благоевград, пише Струма.бг. Мъжът е бил поразен от тежък вирус, получил усложнения - пневмония и възпаление на мозъка. Въпреки опитите на лекарите да спасят живота на мъжа, организмът му не успял да се пребори със тежкото възпаление.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване