Уличиха в безстопанственост депутатка от БСП

Доклад на Сметната палата за финансовото управление на Селскостопанска академия през 2011 г. уличи Сметната палата в безстопанственост депутатката от БСП Светла Бъчварова. Според одиторите, тя и наследникът й на поста Георги Костов не са упражнявали никакъв контрол над финансите и имотите на Академията.

Синдикати предупреждават за образователна катастрофа

/КРОСС/ Необходими са фундаментални промени за спасяването на българското образование. Това заявяват пред Министерството на образованието от синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" и предупреждават: "Ако те не се случат, липсата на ефективни реформи и национална политика за образованието ще ни гарантират най-голямата образователна катастрофа и ще ни запазят последните места в европейската класация, като нашите ученици и студенти никога няма да получат равен старт в Европа и Света." Синдикатите систематизират предложенията си в 17 точки:1. Държавата да гарантира достигането на 6% от БВП за образование до 2018г.;2. Приемане на закон за образованието прозрачно, след национален дебат и консенсус със социалните партньори;3. Поетапно преминаване на едносменен режим на организация на учебно-възпитателния процес в училищата, с оглед въвеждане на задължителна целодневна организация до 2016 г. ;4. Преминаване на Делегирани бюджети на всички детски учебни заведения със Закона за народната просвета (добавяне в чл.41 б), за да се спре рекета към родителите за събиране на пари и дарения;5. Въвеждане на мандатност на директорите в средното образование;6. Намаляване на броя деца в групи и паралелки с цел добро качество на образование (да отпадане чл.2, ал. 3 и чл.3, ал.4 от Наредба №7);7. Незабавно оптимизиране на хорариума по учебни предмети и съобразяване на учебното съдържание с възрастовите особености и желания на учениците;8

Цената на лекия суров петрол продължава възхода си

Цената на лекия суров петрол продължава възхода си, провокиран от слабия американски долар и продължителният студ в САЩ, след като потреблението на...

Станислава Цалова роди момченце

Малкият Светослав е проплакал в 8.20 часа тази сутрин

    


Ванеса Мей дебютира в Сочи, движи се последна с 27 секунди след Тина Мазе


Световноизвестната цигуларка Ванеса Мей направи своя дебют на зимни олимпийски игри в Сочи. Състезаваща се за Тайланд в алпийските ски, тя се впусна в гигантския слалом.

Мей, която има над 10 милиона продадени албуми, зае последното място след първия манш с изоставане от цели 26,98 секунди зад водачката Тина Мазе.

35-годишната Мей, която се състезава с бащиното си име Ванакорн, си гарантира участие и във втория манш.

"Смятам, че е много вълнуващо, че такива хора...

67-годишен водач пострада в пътен инцидент

67-годишен водач пострада леко в пътен инцидент. Катастрофата е станала вчера в 08 часа на 200 метра преди село Сусам в посока село Минерални бани. Пострадалият водач от Пловдив е шофирал лек автомобил Мерцедес с несъобразена с релефа на пътя скорост, вследствие на което е загубил контрол и се е преобърнал извън пътя. От удара, същият е с фрактура и разкъсно нараняване на 1 фаланга на малък пръст на лява ръка. Прегледан и обработен в ортопедично отделение на МБАЛ Хасково и освободен за домашно лечение.

Хасково Новини

Сергей Давидов вече притежава 7,2% от Ютекс холдинг АД

ДФ Компас Прогрес е увеличил дела си в Би Джи Ай Груп АД от 3,732% на 5,0383%

    


Мъжът на Кобилкина: Не съм под чехъл

Половинката на сексоложката Наталия Кобилкина най-сетне се появи до нея в телевизионния ефир. Младият мъж сподели пред Нова телевизия, че наистина половинката му е била по-активната в началото на тяхната връзка и именно тя го е „свалила”.
„Действително през първите минути на първата ни среща тя ми заяви, че ще бъде с мен. Половинката на сексоложката Наталия Кобилкина най-сетне се появи до нея в телевизионния ефир. Младият мъж сподели пред Нова телевизия, че наистина половинката му е била по-активната в началото на тяхната връзка и именно тя го е „свалила”. „Действително през първите минути на първата ни среща тя ми заяви, че ще бъде с мен.

Разкрита е престъпна дейност на държавен служител

Разкрита е престъпна дейност на държавен служител, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.
Подробности ще бъдат представени на брифинг от 11:00 часа в Конферентната зала на Съдебната палата.
Участие ще вземат заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, градският прокурор на София Христо Динев, председателят на ДАНС Владимир Писанчев и Разкрита е престъпна дейност на държавен служител, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Подробности ще бъдат представени на брифинг от 11:00 часа в Конферентната зала на Съдебната палата. Участие ще вземат заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, градският прокурор на София Христо Динев, председателят на ДАНС Владимир Писанчев и

7 миньори загинаха при инцидент в украинска мина

Седем души са загинали, а девет са ранени при газова експлозия в мина за въглища в източната част на Украйна.

Асоциирането на Украйна с ЕС може да е от полза и за Русия, увери Аштън


Програмата на Европейския съюз "Източно партньорство" няма да навреди на руско-украинските търговски връзки, а руският бизнес може да спечели, ако украинските предприятия получат пряк достъп до вътрешния пазар на ЕС, пише върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Катрин Аштън в статия, публикувана днес в руския вестник "Комерсант", предаде БТА.

"Независимите изследвания потвърждават, че споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС, включващо...

19 980 къса безакцизни цигари иззеха икономическите полицаи

19 980 къса безакцизни цигари иззеха икономическите полицаи от РУП-Свиленград. Вчера те са проверили частен дом на улица „Ал.Кипров” в града, собственост на 35-годишна жена и ползвано от 21-годишната й дъщеря. В таванското помещение на жилището са открити цигарите от различни марки без бандерол. Образувано е досъдебно производство.

 Хасково Новини

Цената на златото започна пада

  Цената на златото спадна от най-високите си нива за последните три месеца заради появилите се очаквани, че Федералния Резерв ще продължи...

Дженифър Конъли: Понякога се чудя дали си избрах точната кариера

Красивата актриса показва своето силно секси излъчване

    


Спасението на Peugeot придобива очертания

Влизането на Dongfeng във френския производител получава зелена светлина

    


Цената на златото започна да пада

Цената на златото спадна от най-високите си нива за последните три месеца заради появилите се очаквани, че Федералния Резерв ще продължи да забавя ...

Камикадзе взривил туристическия автобус в Египет

Нападението над автобуса с туристи в Египет в неделя е дело на терорист-самоубиец. Жертви на терористичния акт станаха 4-има души - трима южнокорейски граждани и шофьорът египтянин.

БСП призна: Нов Изборен кодекс може и да няма

„Има риск да не се приеме Изборният кодекс, защото тези два дни започват да стават критични и ако още ден - два се провалят, тази работа няма да може да бъде завършена". Това предупреди червеният юрист и зам.-шеф на групата на БСП в парламента Янаки Стоилов.

В Украйна влезе в сила законът за амнистията

Законът за амнистията в Украйна влезе в сила от понеделник. Генералната прокуратура на страната констатира, че опозицията е изпълнила всички условия и освободила окупираните държавни сгради. Законът, който беше приет на 29 януари, предвижда да бъдат освободени всички задържани и да бъдат прекратени всички наказателни производства срещу активисти на продължаващите вече почти 3 месеца протести след проваленото споразумение за асоцииране на Украйна с ЕС.

Плевнелиев ще се срещне с представители от ДПС и БСП

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на ДПС. 

Срещата е част от организирания от държавния глава "месец на политическите консултации". 

Миналата седмица Плевнелиев проведе първата подобна среща. Тя беше с партия "Атака". След нея националистите съобщиха, че ще внесат в прокуратурата сигнали срещу президента, а от прессекр Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на ДПС. Срещата е част от организирания от държавния глава "месец на политическите консултации". Миналата седмица Плевнелиев проведе първата подобна среща. Тя беше с партия "Атака". След нея националистите съобщиха, че ще внесат в прокуратурата сигнали срещу президента, а от прессекр

Жена бе арестувана за... невърната видеокасета

Жената е освободена под гаранция от 2000 долара, но скоро отново трябва да се яви в съда

Плевнелиев на среща с представители от ДПС и БСП

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на ДПС. 

Срещата е част от организирания от държавния глава Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на ДПС. Срещата е част от организирания от държавния глава "месец на политическите консултации". Миналата седмица Плевнелиев проведе първата подобна среща. Тя беше с партия "Атака". След нея националистите съобщиха, че ще внесат в прокуратурата сигнали срещу президента, а от прессекр

Сблъсъци между протестиращи и милицията в Киев

Милицията използва шумови гранати и стреля с гумени куршуми

    


Взрив в мина в Украйна уби 7 миньори

Седем миньори загинаха при взрив в мина в Украйна.

Белезници за двама, отмъкнали 460 кг тръби

Мъжете свили железата от свинекомплекс край Павликени

    


Бивши депутати от ГЕРБ: Още ще напуснат

БСП знаят, че не могат да разчитат на нас, каза Георги Марков

Нидал Алгафари: Защо точно при Първанов ми извадиха досието? Не при Желев, Виденов, Костов или Стоянов!

 Защо точно при Георги Първанов ми извадиха досието. Не по времето на Жельо Желев, Жан Виденов, Костов или Петър Стоянов, попита в ефира на TV7 Нидал Алгафари.
Той за пореден път обясни, защо се е разделил с АБВ. "Искаха от мен да съм технически персонал", призна обиденият пиар.
"Изкараха, че съм работил срещу арабските и сирийските служби,  Защо точно при Георги Първанов ми извадиха досието. Не по времето на Жельо Желев, Жан Виденов, Костов или Петър Стоянов, попита в ефира на TV7 Нидал Алгафари. Той за пореден път обясни, защо се е разделил с АБВ. "Искаха от мен да съм технически персонал", призна обиденият пиар. "Изкараха, че съм работил срещу арабските и сирийските служби,

Газова експлозия в Истанбул рани 4 души

Четирима души са пострадали вчера при експлозия в галерия в жилищна сграда в Истанбул близо до площад Таксим. Взривът е причинен от изтичане на газ.

Цените на жилищата в Германия с най-силен ръст от 10 години през 2013 г.

Ръстът в сектора на имотите се движи от ниските разходи за финансиране и недостига на жилища в големите градове

    


Джамбазки и Славчев: Не сме се целували

/КРОСС/ Не сме се целували - категорични са Ангел Славчев от "България без цензура" и Ангел Джамбазки от ВМРО. В сутрешния блок на БНТ те обясниха: Мотивът ни да водим разговори помежду си е политическата ситуация в страната. Управлява ни безпринципна коалиция. Джамбазки обясни, че ВМРО има своята програма, която защитава и разговорите с "България без цензура" са на основата на програмата на ВМРО. Не ни притеснява критиката, а това, че има много партии, които паразитират върху национализма, каза още той.  "България без цензура" и ВМРО са направили работни срещи, в които са се определили две работни групи - едната - структорна и другата - идейно-политическа. Тези групи започват своята работа, но преговорите за изграждане на общото политическо бъдеще на двете партии продължават, посочи Ангел Славчев и уточни, че разговорите са за национална доктрина за България за следващите 20-30 години.  

Орешарски присъства на откриването на паметник на Левски в Сърбия

Министър-председателят Пламен Орешарски ще посети сръбския Димитровград, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
В 12:00 часа премиерът ще бъде посрещнат от кмета Небойша Иванов пред сградата на кметството в града, след което двамата ще проведат среща.
В 12:30 часа в гимназия „Св. Св. Кирил и Методий Министър-председателят Пламен Орешарски ще посети сръбския Димитровград, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. В 12:00 часа премиерът ще бъде посрещнат от кмета Небойша Иванов пред сградата на кметството в града, след което двамата ще проведат среща. В 12:30 часа в гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" министър-председателят ще разговаря с

Днес трудно намираме половинка, защото имаме голям избор

Днес трудно намираме половинката си, защото можем много да избираме, казва популярната френска писателка в интервю за Bnews.bg. Новият й роман ще се казва „Мучачос” ( „Мъже”), разкри тя специално за нашето издание. Небето е отворено за тези, които имат крила, смята Панкол и ни съветва да следваме мечтите си.

Алгафари: Защо точно при Първанов ми извадиха досието? Не при Желев, Виденов, Костов или Стоянов!

 
Защо точно при Георги Първанов ми извадиха досието. Не по времето на Жельо Желев, Жан Виденов, Костов или Петър Стоянов, попита в ефира на TV7 Нидал Алгафари.
Той за пореден път обясни, защо се е разделил с АБВ.   Защо точно при Георги Първанов ми извадиха досието. Не по времето на Жельо Желев, Жан Виденов, Костов или Петър Стоянов, попита в ефира на TV7 Нидал Алгафари. Той за пореден път обясни, защо се е разделил с АБВ. "Искаха от мен да съм технически персонал", призна обиденият пиар. "Изкараха, че съм работил срещу арабските и сирийските служби,

САЩ оборудват боен кораб с лазерно оръдие

Готви се и мощно релсово електромагнитно оръдие

    


БНБ издаде разрешение за вливане на Юнионбанк в ПИБ

Според анализ на централната банка след вливането кредитната институция ще подобри финансовите си показатели

    


АБВ дискутират актуални политически теми в Стара Загора

Стара Загора/КРОСС/Днес президентът Георги Първанов /2002-2012/ и представители на АБВ ще дадат пресконференция от 13.30 ч. в регионалния пресклуб на БТА в град Стара Загора по актуални политически теми.

Цитат на деня: Броенето на депутати сутрин няма да издържи дълго, по-добре избори


"Очевидно никой не може да предвиди поведението на "Атака" и дали ще влязат в залата или не, съответно и дали ще има заседание. Аз не мисля, че българските граждани ни плащат заплатите, за да научават, че сме прекъснали заседанието в 11 часа. Това положение да броим гласовете всяка сутрин, няма да издържи дълго. Или трябва да се седне и да се каже даваме някакъв срок, една година или повече и оставяме правителството да свърши някаква работа, или по-добре наистина да отиваме на нови избори"....

В коя Европа са бедните?

Цяло село се опитва да помогне на мизерстващ клетник, болен и с умствена изостаналост. Институциите обаче нехаят. Социалният патронаж го заобикаля, защото живеел в нехигиенични условия. В социален дом не го вземат, защото нямало места. Нещастието на Минката е, че е и отчайващо беден и самотен. Ако бе малко по-заможен, ако имаше отракани близки

Светия синод се заема с порнографските клипове с игумен

/КРОСС/ Светият синод ще разгледа "дебела папка с преписки" по скандала от Троянския манастир, порнографските клипове с игумена на Бачковския манастрир, които бяха разпространени около кандидатурата му за Варненска епархия, както и съдебното дело срещу епископ Павел, за това че има семейство и син. Други важни въпроси, които ръководството на църквата трябва да реши, са кога ще е изборът за нов Русенски митрополит и как ще бъде отбелязана годишнината от интронизирането на патриарх Неофит, която се пада на 24 февруари.  

Джигит удари кола в насрещното и офейка

Шофьор, движещ се с несъобразена скорост, навлезе в насрещното и удари "Фолксваген" с двама души. Инцидентът станал на пътя между Чирпан и Поповица, а веднага след това провинилият се избягал от местопроизшествието. В момента полицията го издирва.

Служители на БЧК-Варна ще садят и продават домати

Служителите и доброволците от Областния съвет на БЧК Варна ще продават домати, които самите те са засадили, съобщи Петел. Инициативата е част от иновативните методи на организацията във Варна, която ...

Чакането свърши! Шампионска лига се завръща със суперсблъсък

Най-престижният европейски клубен турнир - Шампионската лига, се подновява днес. 1/8-финалните сблъсъци слагат край на двумесечната пауза и ще зарадват зажаднелия фен. Директните елиминации започват у...

Нови паркоместа ще бъдат открити през 2014 в Бургас

Община Бургас ще създаде стотици нови паркоместа през 2014 година, съобщи Агенция Фокус. Община Бургас продължава да изпълнява методично политиката си за модернизация не само на транспортната, но и н...

Внукът на Цар Киро остава в затвора

Предсрочно освобождаване на Ангел Рашков, внука на Цар Киро, няма да има. Това постанови Пловдивският окръжен съд на свое заседание. Мотивът за решението е пробационният доклад на психолозите по дело...

Добрите бащи спират да се интересуват от секс

Мъжете, които прекарват часове в ролята си на добър баща, не могат да се похвалят с редовен сексуален живот. Това установи американско проучване. В качеството си на пълноценни татковци новите бащи пр...

Полицейско куче бе спасено от пенсиониране след 500 успешни акции

Грифин е кокер шпаньол и е било планирано да бъде пенсиониран след 500 залавяния на наркотици. Кучето Грифин е направило повече от успешна кариера и веднага се е намерил някой служител от системата, ...

Отгледаха човешки бял дроб в лаборатория

Американски учени от Университета на Тексас за първи път са били в състояние да развият в лабораторни условия човешки бели дробове, предаде БГНЕС. Според местните медии за експериментите, проведени...

Джейк Гиленхал отнел девствеността на Тейлър Суифт

/КРОСС/ Тейлър Суифт е известна с това, че сменя мъжете доста бързо и им посвещава по някоя и друга песен. И ако си мислите, че тя е много разкрепостена, грешите. Всъщност певицата е била девствена почти до 21-ия си рожден ден, пише Radar Online. Близки до звездата издадоха, че тя се пазела за брака, докато не срещнала актьора Джейк Гиленхал, с когото имаше няколкомесечна връзка. Красавецът успял да оплете в мрежата си невинната Суифт и след три месеца срещи тя най-накрая решила да прави секс с него. „Тя мислеше, че ще се омъжи за Джейк, толкова много беше влюбена в него", сподели източник пред медията. Малко след като Тейлър започнала да води активен сексуален живот с актьора, решила да спретне парти за 21-ия си рожден ден в имението на родителите си в Нашвил. Тя с нетърпение очаквала да се види с любимия си, но той ѝ вързал тенекия и тя прекарала празника си в банята със сълзи на очи. „Ден преди празника, той беше потвърдил, че ще дойде. Но на самия ден той не ѝ се обади изобщо. Тя си мислеше, че ѝ прави някаква изненада, ала той не се появи изобщо", добави източникът. И ето как се появи албумът на звездата RED. „Раздялата ѝ с Джейк вдъхнови всяка една дума от албума ѝ RED", разкри приятелка на Суифт. Тя добави, че Тейлър все още таи някакви чувства към актьора и провалената им връзка я е наранила дълбоко.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване