Тони Здравков иска от Левски победа над Локо София

"Не би трябвало да срещнем затруднения", заяви треньорът на "сините"

    


Меркел заяви, че не може да изпълни всички британски желания за ЕС


Германският канцлер Ангела Меркел заяви пред британския парламент, че не е готова да обещае основна реформа на Европейския съюз, каквато Лондон иска, но каза, че блокът се нуждае от известни промени и Великобритания не трябва да го напуска, предаде "Ройтерс".

Меркел е на еднодневно посещение в Лондон в момент, когато несигурността за бъдещето на Великобритания в ЕС се засилва заради обещанието на премиера Дейвид Камерън да предложи на британците референдум за излизане или оставане в...

Учени: Населението в България не намалява с драстични темпове


Населението на България не намалява с драстични темпове и раждаемостта е на средно европейско равнище. Това заявиха учени от Българската академия на науките (БАН) на форум за демографските проблеми, съобщи БНР.

Според професор Илона Томова от Института за изследване на населението и човека вместо да се търсят мерки за повишаване на раждаемостта, по-правилният подход е да се инвестира в образованието на хората.

Учените смятат, че средната продължителност на живота се...

Евертън връща Траоре в Монако?

/КРОСС/ Евертън обмисля дали да се раздели с взетия под наем от френския Монако нападател Ласина Траоре. Това заяви треньорът на британския отбор Роберто Мартинес, цитиран от официалния сайт на клуба. Решението на английския клуб ще бъде повлияно от продължителността на възстановяването на футболиста от Кот д'Ивоар.През януари Траоре дойде в Евертън. В сряда обаче бе съобщено, че 23 -годишният нападател е получил контузия на подколянното сухожилие, която ще го извади от строя за няколко седмици. "Все още е твърде рано да се каже нищо, защото не е известно колко дълго той ще отсъства. Ако той няма да бъде в състояние да играе три или четири седмици, ще го оставим. Ако възстановяването му продължи два-три месеца, до този момент договорът му ще свърши. Много неща зависят и от Монако", каза още треньорът, който не изключи възможността нападателят да бъде опериран.

Оставиха в ареста двамата, подготвяли отвличането на семейството на Райфъла

Пловдивският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража Пловдивският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" на 26-годишния Живко Гайдаров от Гълъбово и 22-годишния Ангел Малинин от Костенец, обвинени за подготовката на отвличане, съобщи „Фокус". Мярката се гледаше при закрити врата заради използването на секретни материали по случая.

Шефът на НСО и заместникът му подадоха оставка (обновена)


Директорът на Националната служба за охрана ген. Тодор Коджейков и заместникът му Калин Иванов са подали оставка в сряда.

"Имам информация, че мотивите са изцяло лични. Ще отнеме малко време, има процедура", каза по-рано днес президентът Росен Плевнелиев, който потвърди за напускането на ген. Коджейков. Допълни, че е оптимист, че добрата работа в НСО ще бъде запазена.

Информацията за оставката на Коджейков се появи, докато президентът Росен Плевнелиев провеждаше...

Шефът на НСО подаде оставка


Директорът на Националната служба за охрана ген. Тодор Коджейков е подал оставка. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев.

"Имам информация, че мотивите са изцяло лични. Ще отнеме малко време, има процедура", каза той. Допълни, че е оптимист, че добрата работа в НСО ще бъде запазена.

Информацията за оставката на Коджейков се появи, докато президентът Росен Плевнелиев провеждаше политически консултации с ГЕРБ. Шефът на НСО се назначава с указ от президента по предложение...

Боксьори се биха за чест пред пловдивска дискотека

Дребна закачка между боксьори пред известна пловдивска дискотека стигна до кървав бой, пише „Марица“.

 Свадата започнала като дребна закачка между боксьорчета от различните компании, но буйната  напрежението бързо ескалирало и всяка от групите решила, че трябва да защитава честта си. Според запознати част от участниците ... Дребна закачка между боксьори пред известна пловдивска дискотека стигна до кървав бой, пише „Марица“. Свадата започнала като дребна закачка между боксьорчета от различните компании, но буйната напрежението бързо ескалирало и всяка от групите решила, че трябва да защитава честта си. Според запознати част от участниците ...

Боксьори се биха за чест пред пловдивска дискотека

Дребна закачка между боксьори пред известна пловдивска дискотека стигна до кървав бой, пише „Марица“.

 Свадата започнала като дребна закачка между боксьорчета от различните компании, но буйната  напрежението бързо ескалирало и всяка от групите решила, че трябва да защитава честта си. Според запознати част от участниците ... Дребна закачка между боксьори пред известна пловдивска дискотека стигна до кървав бой, пише „Марица“. Свадата започнала като дребна закачка между боксьорчета от различните компании, но буйната напрежението бързо ескалирало и всяка от групите решила, че трябва да защитава честта си. Според запознати част от участниците ...

Автентични мартенички от вълна са хит тази година

Вълнените мартеници са хит тази години, споделят търговците на базара.   Това е така, защото клиентите все повече търсели традиционни български мартеници с фолклорни  мотиви и изработени от символични за българския бит и култура материали.

Такива червено-бели връзки са на цена от 1,50 до 2 лв.

Разнообразие от мъниста, синци, прежди са използвали търговци, които собственоръчно са изработили мартеничките си. Други са внос от Китай.

 

Гривни с различни елементи във формата на цветя, сърчица и други фигурки се продават най- много, споделиха продавачите. Те са най- предпочитани, защото клиентите купуват по10 броя мартенички за 1 лв.

 Тази година освен такива с анимационни герои и колички се купуват и такива с мотив във формата на конче, тъй като през  2014-та се чества Годината на коня.

Дни преди 1 март значително се е увеличил броят на купувачите, които бързат да закупят от червено-белите символи. Търговците прогнозират, че през следващите два дни ще има още по-голям наплив по сергиите.

 

 

Анжелина Янева

 

Boeing представи шпионски смартфон

Във сряда самолетната компания Boeing представи смартфон, който изглежда сякаш изваден от филм с Джеймс Бонд. Освен че криптира разговорите, при...

Арсений Яценюк е новият премиер на Украйна

Украинският парламент одобри Арсений Яценюк за премиер на Украйна. За него гласуваха 371 депутати при необходими 226. В гласуването са участвали...

"Бодигардът на Борисов" вече не е шеф на НСО

Директорът на Националната служба за охрана ген. Тодор Коджейков е подал оставка, потвърдиха за Меdiapool източници от службите. Коджейков е известен като "бодигардът на Бойко Борисов", като се грижеше за сигурността му още от времето, когато Борисов бе главен секретар на МВР, и бе назначен за шеф на службата от държавния глава Росен Плевнелиев.   По време на управлението на Коджейков се стигна до един от най-сериозните инциденти, свързани с НСО – нападението срещу Ахмед Доган. Тогава обаче той не пое отговорност за инцидента, а вината бе понесена от служители на по-ниско ниво.   Очаквайте подробности.

Областният управител на Варна върна решението за Фонд „Култура”

Областният управител на Варненска област Иван Великов върна за преразглеждане част от решенията, които взеха съветниците на последната сесия на Общинския съвет. Губернаторът връща учредяването на общинския фонд „Култура”, приемането на неговия правилник и кандидатстването за финансиране за фестивали и творчески проекти.

ЕВН предлага токът да поскъпне от юли средно със 7.9%


Доставчикът на ток в Югоизточна България ЕВН предлага промяна на цените на електроенергия за своите битови и бизнес клиенти средно със 7.9% за периода юли 2014 г. - юни 2015 г., съобщиха от компанията. 

Предложението е мотивирано с необходимостта от средства за електроразпределителната мрежа в региона. 

Ако Държавната комисия за енергийно и водно регулиране приеме предложението, цените за битовите клиенти на компанията ще нараснат средно с 9 на сто. 

Дневната...

Джуката и Жабата с обвинение за наркотици

Двамата получиха обвинения, че са ръководители на организирана престъпна група от общо 19 души, създадена с цел разпространение на наркотици

Джуката и Жабата с обвинение за наркотици

Двамата получиха обвинения, че са ръководители на организирана престъпна група от общо 19 души, създадена с цел разпространение на наркотици

Синдикатът на служителите в затворите в защита на зам.-министър Ангелов

/КРОСС/ УС на Синдиката на служителите в затворите в България застава зад заместник-министъра на правосъдието Илия Ангелов, чиято оставка, според нашите разбирания, е несправедливо искана от ВМРО. Синдикатът на служителите в затворите в България подкрепя наложения стил на работа на настоящия екип на Министерството на правосъдието и диалогичния подход в отношенията, който зам.-министърът на правосъдието се опитва да наложи в духа на добрите управленски практики, и декларира, че постигнатите добри резултати в управлението и работата на ГД „Изпълнение на наказанията" и „Охрана" в последната една година са постигнати с активната намеса на ресорния заместник министър, посочва УС на ССЗБ в декларация, адресирана до премиера и правосъдния министър. Синдикатът на служителите в затворите в България призовава към разумни действия и въздържане от прибързани и погрешни действия. „Изразяваме своята убеденост, че оставането на г-н Илия Ангелов на заемания от него държавен пост е в интерес както на работата, свързана с решаването на тежките проблеми в местата за лишаване от свобода и продължаването на позитивните промени в тази посока, така и на работата с българите извън пределите на Родината", завършва декларацията.

Колко забавен може да бъде нервният срив?

Австралийската сладко-горчива комедия “Откачалки” излиза по българските екрани две години след световната си премиера в Мелбърн. Филмът идва с режисьорското клеймо на Пи Джей Хоган, оставил сериозен отпечатък в жанра с огромния деветдесетарски хит “Сватбата на най-добрия ми приятел” с Джулия Робъртс, Камерън Диас, Дърмът Мълроуни и Рупърт Еверет. Австралийската сладко-горчива комедия “Откачалки” излиза по българските екрани две години след световната си премиера в Мелбърн. Филмът идва с режисьорското клеймо на Пи Джей Хоган, оставил сериозен отпечатък в жанра с огромния деветдесетарски хит “Сватбата на най-добрия ми приятел” с Джулия Робъртс, Камерън Диас, Дърмът Мълроуни и Рупърт Еверет.

Давутоглу: Малко са страните с толкова близки отношения като между Турция и България


България и Турция развиват отлични двустранни отношения на сътрудничество между добри съседи, партньори и съюзници в НАТО. България като страна член на Европейския съюз подпомага процеса на реформи и преговорите на Турция за членство в ЕС, заяви външният министър Кристиан Вигенин на съвместна пресконференция с турския си колега Ахмет Давутоглу, който е на официално посещение в София, съобщиха от Министерство на външните работи.

За нас България е приятелска и съюзническа съседска...

Вини Джоунс пристигна в България. Предупреди, че може да покаже и „лошата“ си страна

Холивудската звезда Вини Джоунс пристигна в България. Той е тук, за да се присъедини към риалити шоуто "Къртицата 2" по TV7.

49-годишната знаменитост пристигна преди броени минути у нас. Вини Джоунс веднага даде специална пресконференция за българските медии.

Лошото момче на британския футбол е за пети път у нас. Преди той е идвал за снимки Холивудската звезда Вини Джоунс пристигна в България. Той е тук, за да се присъедини към риалити шоуто "Къртицата 2" по TV7. 49-годишната знаменитост пристигна преди броени минути у нас. Вини Джоунс веднага даде специална пресконференция за българските медии. Лошото момче на британския футбол е за пети път у нас. Преди той е идвал за снимки

Манолова: Няма как да наложиш вето върху текстове, които ги няма в Изборния кодекс

Намеренията за налагане на вето не звучат сериозно, защото на първо място те визират текстове, които отсъстват от Изборния кодекс. Това коментира пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание и председател на комисията за приемане на новия Изборен кодекс Мая Манолова.

Денят в снимки

Карнавал на тъмните сили и бебе горила

    


Извършен е анализ на материалните активи на "Ремотекс"

Анализ на материалните активи на предприятието за тежка минна техника „Ремотекс“ Раднево е направена от 12 специалисти на фирмата – оценител....

Вместо германски репарации- подкрепа за еврейската общност в Солун

Наскоро Еврейската общност в Солун подаде жалба в Европейския съд за правата на човека в Страсбург с искане Германия да й върне около 45 милиона евро. Германското финансово министерство отхвърля категорично това искане.

прочети повече

Борисов не иска да е президент, докато Плевнелиев желае да е на поста

Няма да ставам президент, докато този президент иска да е такъв. Това заяви на брифинг заедно с държавния глава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов и негови колеги от ГЕРБ бяха при държавния гла...

Ромео и Жулиета за рождения ден на родния балет

Русенската опера посвещава на рождения ден на българския професионален балет своята балетна премиера „Ромео и Жулиета” и „Полет към светлината”.

Милен Радуканов: Няма да търся отмъщение срещу ЦСКА


Старши треньорът на "Славия" Милен Радуканов заяви, че няма да бъде воден от желание за отмъщение в предстоящия мач срещу бившия му клуб ЦСКА. Двата отбора ще се срещнат в събота от 16.15 часа на стадион "Българска армия".

Радуканов започна треньорската си кариера в ЦСКА през 2010 г., а през март 2013 г. се завърна в клуба, за да замени уволнения Миодраг Йешич. След края на сезона договорът му не беше подновен, а още преди изтичането му червените представиха Христо Стоичков за...

Украйна има ново правителство

Арсений Яценюк е избран за премиер

"Шкода" намеква за пускането на луксозно купе


Чешкият производител "Шкода" ще представи на изложението в Женева следващата седмица прототип, от който нищо чудно да се появи вълнуващо луксозно купе, което да конкурира "Фолксваген СС". Автомобилът носи името VisionC.

Моделът е с четири врати, като за разлика от повечето актуални предложения на чехите багажникът не е тип "лифтбек" (отварящ се капак заедно със задното стъкло), а е като при класически седан.

В салона са обособени четири самостоятелни места. За момента няма...

Законови промени ще разрешат проблема с калинките?

София /КРОСС/ Малко повече от половината от държавната администрация е изрината в периода август 2009 г. - март 2013 г., когато управляваше ГЕРБ. Това заяви в парламента депутатът от БСП Таско Ерменков, който оглавява временната парламентарна комисия, занимаваща с „грубото партизирано кадруване" при правителството на Бойко Борисов.По думите на Ерменков партийни назначения винаги е имало и това няма как да се избегне. Проблемът бил в мащаба. Никога не е имало толкова мощно уволняване на чиновници и партийно кадруване, както е било по времето на ГЕРБ, убеден е Ерменков."ГЕРБ не са открили топлата вода с тези назначения", изтъкна той. Позовавайки се на документи, открити от колегата му от „Атака" Гален Монев, Ерменков заяви, че 44 061 са били назначените и уволнените на държавни постове граждани по време на управлението на ГЕРБ, 761 са били върнати със съдебно решение на работа, заради нарушения. Има много документи по думите на Ерменков, които показват, че голяма част от назначенията са били в разрез със Закона за държавния служител.Шефът на комисията за "калинките" си поставя за цел дори законови промени, които да разрешат проблема с политическите назначения."Администрацията е най-важната компонента в развитието на държавата. Ако нямаме администрация, която да работи в полза на държавата, няма да имаме прогрес като държава и общество", изтъкна народният представител Таско Ерменков

Давутоглу: Много малко са страните с толкова близки отношения

На фона на все още нерешените транспортни въпроси и напрежението около нападението срещу джамията в Пловдив, България и Турция заздравяват връзките си с посещението на външния министър Ахмед Давутоглу в София в четвъртък. "Много малко са страните, които имат толкова близки отношения като България и Турция", заяви Давутоглу след среща с българския си колега Кристиан Вигенин. Вигенин от своя страна обяви, че България като страна член подпомага преговорите на Турция за членство в ЕС. Визитата, която по-рано бе отложена и предизвика спекулации за обтегнати отношения между двете страни, минава при очаквана активност на "Атака", обявила и протест пред сградата на Министерския съвет. Давутоглу и Вигенин обявиха редица общи инициативи, като изграждането на общ граничен център, подписването на споразумения за създаване на културни центрове и интерконекторната газова връзка. Според турския дипломат има потенциал в сътрудничеството между двете страни в енергетиката, транспорта, търговията, инвестициите, туризма, земеделието, който може да бъде развит. Давутоглу коментира, че нападението срещу джамията в Пловдив на 14 февруари е предизвикало в Турция "голямо огорчение" и благодари на българските власти за взетите мерки. Той отбеляза, че има и голям напредък по проблема с автомобилните превози, който ще бъде решен. Напрежението относно автомобилните товарни превози през двете страни отново нарасна в края на миналата седмица, след като стана ясно, че Турция ултимативно настоява за увеличаване на издадените сега от българска страна предварителни 15 000 разрешителни за транзитни превози през 2014 г. на 125 000 броя. В края на краищата двете държави обаче се разбраха да се подготви нова спогодба за международните превози на пътници и товари и напрежението спадна. "Имаме много открит, откровен диалог с турската страна и това ще помогне по-лесно да се решават възникващите проблемни моменти в отношенията, преди те да са се превърнали в прекалено големи или "представени за прекалено големи", заяви от своя страна Вигенин. Според него, макар и след някои трудности, в голяма степен е решен въпросът с товарните превози. В рамките на визитата си в България Давутоглу ще се срещне и с президента Росен Плевнелиев и премиера Пламен Орешарски.

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на 19 души за наркоразпространение

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 19 души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици в София, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Обвинения като ръководители на групата са повдигнати на Виктор Боцев (с прякор Джуката) и Габриел Боцев (известен още като Жабата). Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 19 души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици в София, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. Обвинения като ръководители на групата са повдигнати на Виктор Боцев (с прякор Джуката) и Габриел Боцев (известен още като Жабата).

Област Хасково е от първите включили се в „Да изчистим България!“


Област Хасково е на едно първите места в страната по брой на включили се формални групи – училища, ведомства и фирми, в кампанията „Да изчистим България!“ на 20 април 2013 г. Това стана ясно на провелата се днес работна среща в Областна администрация Хасково във връзка с инициативата и предстоящата кампания по почистването на 26 април.

Срещата бе водена от областния управител Кадир Исов, който изрази своята надежда в кампанията за 2014-а година да се включат още повече институции и доброволци.

44 училища, 42 фирми и ведомства и 5 НПО-та от областта са се включили в инициативата миналата година. Броят на доброволците е 6073. Общо 375 000 доброволци са почиствали страната ни, което поставя България на второ място в света, от общо 110 държави, където се провеждат подобни кампании. 18 са почистените маркирани места в област Хасково и 18 – разчистените нерегламентирани сметища.

Като цяло за 2013-та е изключително сериозно  замърсяването в района на пътните артерии, от първокласните до коларските пътища в страната.

В рамките на срещата, на която присъстваха представители на общини, НПО и институции, бе обсъдена детайлно предстоящата кампания, проучването на замърсени зони и незаконни сметища и логистичните дейности.
В началото на срещата Кадир Исов получи грамота за добрата работа на администрацията през миналата година по инициативата „Да изчистим България!“.
„Заслуга за това имат колегите и предишното ръководство, а аз вярвам, че тази година ще надминем резултатите от 2013-а като брой доброволци и включили се организации“, каза Исов. Грамоти получиха и всички общини от областта.

Три доживотни присъди по „Килърите”

Варненският апелативен съд промени присъдите на бандата на „Килърите“. Лидерът на групата Петър Стоянов-Сумиста вече не е с доживотна присъда без право на замяна, а само с доживотна. Георги Вълев също отърва затвора до живот без право на замяна.

Вини Джоунс пристигна в София. Предупреди, че може да покаже и „лошата“ си страна

Холивудската звезда Вини Джоунс пристигна в България. Той е тук, за да се присъедини към риалити шоуто Холивудската звезда Вини Джоунс пристигна в България. Той е тук, за да се присъедини към риалити шоуто "Къртицата 2" по TV7. 49-годишната знаменитост пристигна преди броени минути у нас. Вини Джоунс веднага даде специална пресконференция за българските медии. Лошото момче на британския футбол е за пети път у нас. Преди той е идвал за снимки

Романтична среща на свещи за здраво сърце

Благотворното влияние идва от дима на свещите, тъй като при горенето им се отделят малки частици от натриеви и калиеви соли

Забравеното удоволствие от акордеона


Кога за последно сте слушали концертно изпълнение на акордеон  на живо?

Ако отговорите са "Никога" или "Много отдавна", сега е моментът да си доставите това удоволствие, при това заедно с децата.

Поредните "Концерти на възглавници" са посветени именно на този инструмент, а за тях в София пристига полският акордеонист Клаудиуш Баран - известен изпълнител, лауреат на множество конкурси и преподавател във Варшавската консерватория.

Цена на билетите:...

Министрите на отбраната от НАТО обсъдиха ангажиментите към Афганистан и процесите в Украйна

/КРОСС/ Вторият ден от срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел започна днес, 27 февруари, с дебат по Афганистан във формат „ИСАФ". За участие в разговорите беше поканен министърът на отбраната на Афганистан генерал Висмалах Кхан Мохамади. Министрите на отбраната се обединиха около мнението, че НАТО трябва да изпълни ангажимента си към успешно завършване на прехода по предаване на отговорностите по сигурността на Афганистанските национални сили и към стартирането на новата мисия „Решителна подкрепа" от началото на 2015 г. С министъра на отбраната на Афганистан бяха дискутирани двустранното споразумение по сигурността със САЩ и споразумението за статута на силите на НАТО, тяхното значение за бъдещето на страната, както и рисковете, които произтичат от евентуално забавяне или неподписване на документите. В тази светлина се разглеждат всички опции за приключване на операцията „ИСАФ" и възможностите, свързани със стартирането на новата мисия „Решителна подкрепа", в това число и най-неблагоприятната - пълното изтегляне на войските на САЩ, НАТО и коалиционните партньори. Втората част от сесията беше посветена на разговори в Комисията НАТО - Украйна. Украинската страна беше представена от заместник-министъра на отбраната Олександър Олейник

1 март: Лондон дава старт на Бунт на недоволните!

На 1 март в 13.00 по Гринуич всички, които заклеймяват корупцията сред управляващите в цял свят, са поканени да участват в протестен поход в британската столица. Сборният пункт е "Трафалгар скуеър". Обявата е поместена във Фейсбук.

Електронните услуги на общината не се ползват, варненци предпочитат хартийките

Варненци не се възползват максимално от електронните услуги, които предоставя общината, съобщи в предаването „Зала Пленарна” на Дарик Варна главният секретар на общината Кристиян Богоев. „Макар че има 11 работещи електронни услуги, за 6 месеца има само 50 заявления за ползване на тези услуги, това ме притеснява.

Серия от беседи с децата в малките населени места провежда инспекторът по детска престъпност в РУП – Силистра

Инициативата е в рамките на комплекса от мерки за повишаване на сигурността в отдалечените селища

Спецпрокуратурата обвини Джуката, Жабата, жените им и още 15 за наркоразпространение

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 19 души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици в София, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Обвинения като ръководители на групата са повдигнати на Виктор Боцев (с прякор Джуката) и Габриел Боцев (известен още като Жабата). Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 19 души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици в София, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. Обвинения като ръководители на групата са повдигнати на Виктор Боцев (с прякор Джуката) и Габриел Боцев (известен още като Жабата).

"Видеолукс Холдинг" купи Praktiker

Новият собственик планира да запази типа на бизнеса "направи си сам"

    


Кристиан Вигенин: Добронамереността води до положителни резултати

/КРОСС/ България и Турция развиват отлични двустранни отношения на сътрудничество между добри съседи, партньори и съюзници в НАТО. България като страна-член на Европейския съюз подпомага процеса на реформи и преговорите на Турция за членство в ЕС. Това заяви министър Кристиан Вигенин на съвместна пресконференция с министъра на външните работи на Република Турция Ахмет Давутоглу, който е на официално посещение в София по покана на българския си колега.  За нас България е приятелска и съюзническа съседска страна. Отношенията ни са много разнообразни, имат икономически, социални, политически измерения. Много малко са страните, които имат толкова близки отношения като България и Турция, заяви от своя страна Ахмет Давутоглу, като добави, че в последно време тези отношения се развиват още по-интензивно. Имаме редовен диалог на високо и най-високо политическо равнище и последните месеци само доказват, че добронамереността и партньорските отношения водят до положителни резултати, каза още българският външен министър. Той припомни, че договореностите постигнати при неговото посещение в Анкара през октомври миналата година, са реализирани доста бързо. Турската страна прояви разбиране към проблемите, които бяха поставени

Специалисти по сигурността завършиха курс, спонсориран от Посолството на САЩ

/КРОСС/ 24 професионалисти, работещи в сектора на правоприлагането и сигурността, завършиха днес 9-дневен курс на обучение за предотвратяване на атаки срещу „лесно уязвими цели", спонсориран от Посолството на САЩ. Това са служители, които отговарят за сигурността на търговски и публични обекти, т. нар. „лесно уязвими цели", които са особено податливи на евентуални терористични или криминални атаки, поради тяхната достъпност. Програмата за помощ в борбата с тероризма на Дипломатическата служба за сигурност, подпомагана от Регионалния офис по сигурността към Посолството на САЩ в София, предостави възможност подобно обучение да бъде проведено с българските партньорски агенции в Академията на Министерството на вътрешните работи. Посредством лекции, дискусии и практически упражнения участниците се запознаха с възможните терористични заплахи , със значението, което има обменът на информация, и с мерките за сигурност. Участниците направиха оценка на риска и анализ на уязвимостта на различни търговски обекти и обекти с нестопанска цел. Този курс е част от серия подобни курсове на обучение, които Програмата за помощ в борбата с тероризма на Дипломатическата служба за сигурност предоставя на българските служби с цел да повиши капацитета на България при гарантиране на сигурността на различни обекти в страната. Предишни такива курсове са включвали защита на жизненоважна инфраструктура, управление при критични инциденти и откриване на наблюдение

Виц: Какво направи Путин с отбора по хокей след загубата на Олимпиадата

Хокейният отбор на Русия след отпадането на Олимпийските игри в Сочи е поканен в Кремъл. Путин и Медведев ги питат :
- Е, другари спортисти, какво ще кажете?
- Ние се старахме много, но съперникъ беше по-силен.Обещаваме, че на следващата олимпиада на всяка цена ще победим!

- Добреее ... Димитрий Анатолиевич, кога е следващата олимпиада?
Хокейният отбор на Русия след отпадането на Олимпийските игри в Сочи е поканен в Кремъл. Путин и Медведев ги питат : - Е, другари спортисти, какво ще кажете? - Ние се старахме много, но съперникъ беше по-силен.Обещаваме, че на следващата олимпиада на всяка цена ще победим! - Добреее ... Димитрий Анатолиевич, кога е следващата олимпиада?

Фиксинг на БНБ за четвъртък, 27 февруари

Валутните курсове на БНБ за 27 февруари в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване