Проверяващи напуснаха Столичната община с папки с документи

Малко след 16.30 часа проверяващите напуснаха Столичната община с няколко папки с документи, съобщи БГНЕС. Те отказаха да коментират какво съдържат папките и не дадоха повече подробности за разследването. Един от тях обаче даде да се разбере, че Малко след 16.30 часа проверяващите напуснаха Столичната община с няколко папки с документи, съобщи БГНЕС. Те отказаха да коментират какво съдържат папките и не дадоха повече подробности за разследването. Един от тях обаче даде да се разбере, че "това са документи свързани с работата на общината". Специализираната операция

АБВ на среща с гражданите на Плевен

/КРОСС/ Президентът (2002-2012) Георги Първанов, Румен Петков и Емил Кало ще посетят Плевен на 28 февруари. В 12 ч. представителите на АБВ ще дадат пресконференция в клуба на БТА. Регионалният офис на АБВ (ул. „Димитър Константинов" 4) ще бъде открит в 12.45 ч. Срещата с граждани на Плевен в зала „Катя Попова" започва в 18 ч.

Сорос: ЕС е безнадеждно разделен на кредитори и длъжници

/КРОСС/ Известният инвеститор, милиардер и филантроп Джордж Сорос се обяви за предвождана от Германия икономическа помощ за Украйна, подобна на американския План „Маршал" за възстановяване на Европа след Втората световна война. „Надявам се, че Европа под германско ръководство ще отговори на предизвикателството. От няколко години твърдя, че Германия трябва да поеме отговорностите и рисковете от доминиращата роля, която играе в Европа. Днес Украйна се нуждае от модерния еквивалент на Плана „Маршал" (...) и Германия трябва да играе ролята, която навремето изиграха САЩ", отбелязва Сорос в статия за Project Syndicatе. Той обаче предупреждава, че планът на САЩ не е бил приет от Съветския блок и така е допринесъл за разделението на Европа по време на Студената война: „Едно повторение на Студената война ще нанесе огромни щети и на Русия, и на Европа, и особено на разположената между тях Украйна". Освен да стимулира преките чуждестранни инвестиции, ЕС може да помогне с обучение на украински мениджъри, разясняване как се изработват бизнес стратегии, дялово участие на ЕБВР в местни компании заедно с чуждестранни и местни инвеститори - така, както е постъпено с Централна Европа след 1989 г

Спецсъдът остави в ареста Рокера от "Килърите 3"

Обвинен за участие в организирана престъпна група, лихварство и сделки с наркотици

Плевнелиев не се отказва от референдума

Решението на парламентарната комисия по правни въпроси откровено обслужва задкулисието в България. Това каза след срещата си с ръководството на ГЕРБ президентът Росен Плевнелиев. „Няма как да съм доволен, когато народни представители считат, че да питаш народа е противокоституционно.

Жандармерия тършува в офис на петролна фирма

Спецакция се проведе на бул. Черни връх в София. Тежковъоръжени екипи на жандармерията и полицията нахлуха в офис на търговско дружество. По информация на bTV бизнесът на фирмата е свързан с петролни продукти.

Борисов: Няма да ставам президент, докато сегашният иска да е такъв (видео)


Няма да ставам президент, докато този президент иска да е такъв. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултации при президента Росен Плевнелиев в рамките на политическите консултации.

Планове нямам, защото само Господ разполага с това, което ще бъде, каза Борисов. Моята кариера е вече 15 г. - само може да ми завиждат, и тя се дължи само на мажоритарен избор от хората, допълни той.

"Когато тези, които се опитват да ми дават оценки, да ми бъдат "бащи", че са ме...

Да бъдеш войник от ГДР? Може, поне за нощ

Бункер край Илменау предлага нощувка в една отминала реалност

    


Затварят още два дома за деца, лишени от родителски грижи

София /КРОСС/ Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане и след решение на Общинския съвет - Пловдив, от март 2014 г. се закрива Домът за деца, лишени от родителска грижа „Рада Киркович" - един от трите с този профил в града. След активни действия от страна на дирекция „Социално подпомагане" - Пловдив, за децата от дома са предприети други мерки за закрила в семейна среда, вследствие на което в специализираната институция няма деца.По-рано през февруари т.г. преустанови своята дейност и домът за деца в град Попово, област Търговище. Община Попово е реализирала проект „Саниране и преустройство на сграден фонд в социалната сфера с цел предоставяне на услуги за деца, лишени от родителска грижа", реализиран по Оперативна програма „Регионално развитие". Изградени са два Центъра за настаняване от семеен тип за децата, където в близка до семейната среда условия и начин на организация за живеене децата ще се обгрижват и подготвят за самостоятелен живот. Заедно с двата центъра беше открит и Център за обществена подкрепа в общината, който ще предоставя подкрепа чрез консултативна дейност за психологическа подкрепа на децата и семействата от региона

Бойко Ноев: В НСО трябват радикални промени

София /КРОСС/ Оставката на шефа на НСО ген. Тодор Коджейков вероятно е една от многото промени, които настъпват в ръководните органи на държавата. Надявам се, че това ще е смяна, която ще доведе до радикални промени в сектора. Това коментира пред bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев. Той бе категоричен, че НСО не трябва да съществува в настоящия си вид. В нормалните държави се охраняват три лица. У нас личният състав на НСО е 1 000 души. Но вместо те да пазят трима души, те охраняват много повече. Бюджетът на НСО е НСО 32 млн. , а на разузнаването - 16-17 млн. Не може привилегиите на властта да струват повече от сигурността на държавата. От какво трябва да пазят депутатите? С какво един депутат трябва да бъде по-пазен от нормалните граждани, попита той. Този начин на организация на охраната е остатък отпреди избухването на демокрацията. Това е нашето предишно УБО. Трябват радикални промени, подчерта той. Според Ноев НСО трябва да премине към полицията.

Филми на Л. фон Триер готови да скандализират София

Заедно с „Нимфоманка” - новия филм на знаменития режисьор, на София Филм Фест може да се види негова пълна ретроспектива

Филми на Л.фонТриер готови да скандализират София

Заедно с „Нимфоманка” - новия филм на знаменития режисьор, на София Филм Фест може да се види негова пълна ретроспектива

Сорос призова Германия да поведе европейски "План Маршал" за Украйна


Известният инвеститор, милиардер и филантроп Джордж Сорос се обяви за предвождана от Германия икономическа помощ за Украйна, подобна на американския "План Маршал", благодарение на който Европа се възстанови от Втората световна война.

В статия за Project Syndicate той казва: "Надявам се, че Европа под германско ръководство ще отговори на предизвикателството. От няколко години твърдя, че Германия трябва да поеме отговорностите и рисковете от доминиращата роля, която играе в Европа....

Осиновени деца искат да открият родителите си

ВЛАДИМИРА ИВАНОВА Да си изоставен от родителите си е присъда с отложено изпълнение. Може да имаш шанс да намериш ново истинско семейство, което да те отгледа и възпита. Един ден обаче твоите родители ти казват, че не си тяхно биологично дете. И светът се преобръща. Много осиновени българи не желаят и да чуят за своите истински родители.

Сорос призва Германия да поведе европейски "План Маршал" за Украйна


Известният инвеститор, милиардер и филантроп Джордж Сорос се обяви за предвождана от Германия икономическа помощ за Украйна, подобна на американския "План Маршал", благодарение на който Европа се възстанови от Втората световна война.

В статия за Project Syndicate той казва: "Надявам се, че Европа под германско ръководство ще отговори на предизвикателството. От няколко години твърдя, че Германия трябва да поеме отговорностите и рисковете от доминиращата роля, която играе в Европа....

Осъдиха мъж от Търговище псувал полицаи във Варна

Районен съд – Варна наложи условно наказание на мъж от Търговище за хулиганство. След постигнато в съдебна зала споразумение, на 43-год. С. Андонов бе наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с 3 год.

Българи ще могат да получават канадските пенсии у нас и българските в Канада

Българите, които живеят и се осигуряват в Канада, но са се осигурявали и в България, ще имат право да получават българските си пенсии там и обратно - канадските пенсии у нас, съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ). Това стана възможно, след като България и Канада подписаха спогодба за преносимост на пенсионните права.   Спогодбата важи за пенсиите за стаж и възраст и за инвалидност поради общо заболяване, както и за наследствените пенсии.   За останалите видове пенсии засега ще продължи да се прилага националното законодателство на съответната държава.   Спогодбата обаче не важи за провинция Квебек. Предвижда се България да подпише отделен документ за това с тамошното правителство.

Давутоглу поиска от Вигенин да се реши въпроса с турските имоти

След като се срещна с президента Росен Плевнелиев, турският външен министър Ахмет Давутоглу бе приет от колегата му Кристиан Вигенин. Давутоглу поиска от него да бъде решен въпросът с турските имоти у нас.

Незрящи деца "разгледаха" музея във Враца

“Това е много красиво, аз самата моделирам и ми се иска да направя подобна каничка”, възкликва малката Елица, докато опипва с ръцете си един от тракийските съдове на Рогозенското съкровище. Третокласничката от врачанското училище “Иванчо Младенов” бе сред десетките незрящи деца, които се докоснаха до историята в една от залите на регионалния музей. “Това е много красиво, аз самата моделирам и ми се иска да направя подобна каничка”, възкликва малката Елица, докато опипва с ръцете си един от тракийските съдове на Рогозенското съкровище. Третокласничката от врачанското училище “Иванчо Младенов” бе сред десетките незрящи деца, които се докоснаха до историята в една от залите на регионалния музей.

Полицай отива на съд за бой над протестиращи пред парламента

София /КРОСС/ Единственият полицай, който бе уличен в полицейско насилие срещу протестиращи граждани в нощта на 23 срещу 24 юли м.г. при обсадата на парламента, отива на съд. Софийската районна прокуратура (СРП) е приключила разследването и е внесла в съда обвинителен акт срещу служителя Веселин Денчев от Дирекция "Специализирани полицейски сили", съобщи за "Правен свят" говорителят на СРП прокурор Петър Белчев.Униформеният ще отговаря пред съда само за нанасяне на лека телесна повреда, за което Наказателният кодекс (НК) предвижда до 3 години затвор. Полицаят най-вероятно ще бъде наказан само с глоба, ако бъде признат за виновен и ще бъде освободен от наказателна отговорност. Според чл.78 а от НК, обвиняемият се освобождава от наказателна отговорност и му се налага глоба от 1000 до 5000 лева, ако за умишленото престъпление, какъвто е случаят, е предвиденото наказание до 3 години затвор и извършителят не е осъждан преди.Разследването срещу Денчев е единственото дело за полицейско насилие, което започна покрай антиправителствените протести м.г.В юлската нощ срещу 24 юли Народното събрание беше обсадено от протестиращи, а напрежението особено ескалира, след като полицията реши да извежда министри и депутати с автобус. Още на следващия ден главният прокурор Сотир Цацаров разкритикува тактиката на полицията и насилието над граждани, упражнено от униформен, без да има причина за агресията срещу тях

Докато Плевнелиев иска да е президент, Борисов не ще

Лидерът на ГЕРБ похвали президента, той заяви, че няма да допусне да не се състои референдум

Европейските инвеститори хвърлят кърпата

Единствено FTSE 100 отчете ръст за първи път от три дни насам, всички останали водещи индекси са на червено

    


САЩ готвят промени в етикетите на храните в опит да се справят със затлъстяването


На пакетираните храни в САЩ калориите ще бъдат отбелязани по-видимо и ще се посочва количеството добавена захар според предложение за значително обновяване на етикетите за хранителната стойност за пръв път от 20 години. Планът е опит за справяне със затлъстяването и свързаните болести, като диабет например, предаде "Ройтерс".

Службата по храните и лекарствата (FDA) заяви в четвъртък, че предложението й освен това ще гарантира, че количеството калории на порция отразява порциите,...

Приеха общ ЗИД на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

/КРОСС/ Парламентарната Комисия по регионална политика и местно самоуправление прие общ законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие въз основа на подкрепените на 7 февруари 2014 г. промени в закона, внесени от Снежина Маджарова и група народни представители и от Димчо Михалевски и група народни представители. Предвижда се да бъдат въведени допълнителни критерии, според които да се определят условията и реда за осъществяване на задължителните дейности на морските плажове, както и по-справедливо изчисляване на размера на наемите и концесионните плащания. За целта се предлага да се отчитат специфичните особености и характеристики на отделните плажове. С измененията ще бъдат въведени еднакви критерии за всички плажове по отношение на процента за преместваеми обекти и съоръжения и допълнителна търговска площ. Общият законопроект предвижда още те да бъдат разделени в три категории в съответствие с разпоредбите на Закона за устройство на територията - такива за търговски, увеселителни и други обслужващи дейности, елементи на градското обзавеждане (спирки на градския транспорт, осветителни тела, пейки и др.) и рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи. На територията на морските плажове ще се поставят само обекти и съоръжения за осъществяване на техните задължителни дейности, но също и такива със спортно-развлекателна дейност и за бързо обслужване

40% повече осъдителните присъди за корупция в Румъния за 2013 г.

Броят на осъдителните присъди, издадени от румънски съдилища по делата за корупция, се е увеличил с над 40% през 2013 година, но натискът върху съдебната система се е засилил. Това заяви днес главният...

Калфин: АЕЦ "Белене" е приоритет и не е препоръчително да се бавим

Българите трябва да гласуват на изборите за Европейски парламент, защото много от проблемите и въпросите на ежедневието в страната се решават именно в Брюксел. Това заяви евродепутатът и водач на лист...

През 2011 г. българският Северозапад е бил с най-нисък БВП на глава от населението в ЕС

През 2011 година българският Северозападен регион и румънският Североизточен регион са били с най-ниските брутни вътрешни продукти на глава от населението, изчислени по стандартите на покупателната сп...

До дни подписваме с Турция за тристранния граничен център

До дни се очаква да бъде подписано споразумение с Турция за изграждане на тристранен граничен център, включващо освен България и Гърция. Когато идеята се реализира граничните служители на трите държави ще могат да обменят информация в реално време.

"Интер" си осигури Видич и се насочва към Бакари Саня


"Интер" вече си е осигурил услугите на сръбския централен защитник Неманя Видич от лятото със свободен трансфер и се насочва към Бакари Саня от "Арсенал", твърди вестник "Гадзета дело спорт".

Според вестника "нерадзурите" са финализирали преговорите с представителите на Видич тази седмица по време на пътуване до Лондон. Там са били уточнени последните подробности по договора, включително и използването на имиджовите му права.

Защитникът ще напусне "Манчестър юнайтед" като...

Шефът на пощата в Силистра подаде оставка, дружеството умишлено вървяло към фалит


Директорът на подразделението на "Български пощи" в Силистра Димчо Кьосев е подал молба за напускане, информира БНР. Мотивът за напускането му е несъгласие с политиката на ръководството, което според него допуска източване на дружеството и целенасочено го води към фалит с цел приватизация на безценица. 

По думите на Димчо Кьосев ръководството на "Български пощи" поддържа кухи регионални структури, които харчат огромни средства от бюджета. "Силистра и още шест областни пощенски...

Шофьор блъсна жена и дете на пешеходна пътека

Враца /КРОСС/ Шофьор блъсна жена и дете на пешеходна пътека във Враца. Инцидентът стана преди обяд на оживен булевард с кръгово движение.64-годишната жена водела внучката си към близката детска градина. Двете били по средата на пешеходната пътека, когато изненадващо върху тях връхлетял автомобил с 61-годишен шофьор зад волана. Гумите на колата минали през крака на жената. 6-годишното момиче се отървало с охлузвания по лицето и силна уплаха, след като, за да го предпази, бабата го бутнала настрани, съобщи bTV.

Mini показа най-голямото Mini

Концептът Clubman е най-големият в историята на марката, има 6 врати

    


Жандармерия и полиция нахлуха в столичен офис на петролна фирма

Спецакция се проведе на бул. „Черни връх“ в София. Тежковъоръжени екипи на жандармерията и полицията нахлуха малко преди обед в офис на търговско дружество. Бизнесът на фирмата е свързан с петролни продукти, съобщава bTV.
От МВР обясниха, че акцията се води от прокуратурата по образувани досъдебни производства на територията на София и полицаите Спецакция се проведе на бул. „Черни връх“ в София. Тежковъоръжени екипи на жандармерията и полицията нахлуха малко преди обед в офис на търговско дружество. Бизнесът на фирмата е свързан с петролни продукти, съобщава bTV. От МВР обясниха, че акцията се води от прокуратурата по образувани досъдебни производства на територията на София и полицаите

Планове нямам, само Господ има, смирен Борисов

Никога не съм искал да ставам някакъв, заявява той

Наско Сираков ще отговаря за първенствата и турнирите в БФС


Бившият футболист и спортен директор на "Левски" Наско Сираков ще бъде отговорник за първенствата и турнирите, организирани от Българския футболен съюз (БФС), реши днес новоизбраният изпълнителен комитет на първото си заседание.

Изпълкомът се събра, за да разпредели задълженията на членовете, които пък бяха посрещнати с викове "мафия", "крадци" и "престъпници" от протестиращи срещу строежа на национална футболна база в резиденция "Бояна".

Сираков, който е неизменна част от...

Съдийският съюз определи поведението на Румен Петков като недопустимо

Абсолютно неприемливо е активни политици да уронват авторитета на съдебната власт, защото са неудовлетворени от изхода на дело или пък заради политическа демагогия, се казва в позиция на Съюза на съдиите в България (ССБ) по повод нападки на Румен Петков, едно от лицата на АБВ, към Софийския районен съд (СРС).   Петков изрази преди ден недоволството от решението на състав на СРС да не образува дело по жалбата му срещу вестник "Галерия". Петков искаше да съди вестника за клевета, защото медията бе написала, че той се е срещал с Бойко Борисов в Банкя.   Съдът обаче отказа, защото дори и "Галерия" да са излъгали, то не са разпространили опозоряваща информация за Румен Петков, което е задължителен атрибут на клеветата. Съдия Мирослав Георгиев прие, че срещата между двама известни политици не би могла да е опозоряваща.   Румен Петков на свой обяви на специална пресконференция, че ще разпрати решението на районния съд до всички в Брюксел. После допълни: "Като казвам, че съдия Мирослав Георгиев гледа на Пеевски като на портмоне, това не е позорящ факт. А дали е така, е въпрос на съдебната система".   "Категорично заявяваме, че квалифицирането на съдията като "недоразумение", внушенията, че е формирал вътрешното си убеждение по съображения извън делото, без да се сочат доказателства за това, са напълно недопустими и не могат да намерят никакво законно и морално оправдание", се казва в позицията на съдийския съюз.   Организацията напомня, че Петков може да обжалва решението, а всичко друго представлява "нерегламентиран и вреден натиск върху съда по неприключило дело".   ССБ използва повода отново да призове Висшия съдебен съвет да заеме активна позиция при поредния случай на публично атакуване на съда.   "Отново се обръщаме към българските политици да не преминават границата между основателната критика и неподправената манипулация. Напомняме, че съдът е длъжен да прилага закона еднакво спрямо всички граждани и не може да осигури справедлив съдебен процес, ако вътрешното му убеждение се формира под влиянието на предварително формирани очаквания и натиск", се казва в позицията.

Жандармерия и полиция нахлуха в столичен офис на петролна фирма

Спецакция се проведе на бул. „Черни връх“ в София. Тежковъоръжени екипи на жандармерията и полицията нахлуха малко преди обед в офис на търговско дружество. Бизнесът на фирмата е свързан с петролни продукти, съобщава bTV.
От МВР обясниха, че акцията се води от прокуратурата по образувани досъдебни производства на територията на София и полицаите Спецакция се проведе на бул. „Черни връх“ в София. Тежковъоръжени екипи на жандармерията и полицията нахлуха малко преди обед в офис на търговско дружество. Бизнесът на фирмата е свързан с петролни продукти, съобщава bTV. От МВР обясниха, че акцията се води от прокуратурата по образувани досъдебни производства на територията на София и полицаите

Буш-младши представя своя изложба в Тексас

Бившият президент на САЩ Джордж Буш-младши ще се изяви като художник. Той ще покаже свои творби в началото на месец април в столицата на Тексас, където ще подреди своята първа изложба на портрети.

Тechnopolis купува Praktiker

Компанията "Ведеолукс Холдинг", която е собственик на веригата магазини Тechnopolis ("Технополис"), е подсписалa предварителен договор за закупуване...

Тechnopolis купува Praktiker

Компанията "Ведеолукс Холдинг", която е собственик на веригата магазини Тechnopolis ("Технополис"), е подсписалa предварителен договор за закупуване...

Валутни курсове на БНБ за 28 февруари 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 28 февруари 2014 година.

Оправдаха бивш президент, съден за корупция

Германски съд призна за невинен бившият президент на Германия Кристиан Вулф, срещу когото се водеше дело по обвинение, че е похарчил близо 700 евро обществени средства на фестивал на бирата.

Без ток във Варна утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 28 февруари - петък, без електрозахранване от 09:30 ч. до 11:00 ч. ще бъде района на ул.”Дрин”, ул.”Ангел Кънчев”, ул.”Алеко Константинов” ул.

Петиция в подкрепа изучаване на историята на комунизма в училище е обявена в интернет

Петиция в подкрепа на изучаването на комунистическия режим в средните училища е пусната в интернет. Инициатор е Евелина Келбечева от Американския университет в България. "Четвърт век след падането на комунизма в България ние продължаваме да живеем в някакви паралелни светове по отношение на знанието ни за историята между 1944 и 1989 година. Продължаваме да сме свидетели на славословието на режима, въпреки че имаме пълна и обективна академична историография и красноречиви журналистически разследвания за него", се казва в мотивите за обявяване на петицията. "Огромната част от хората - и специално младото поколение - няма нито цялата информация, нито разбирането за същността на политическите и социалните процеси от най-близкото ни минало. Те имат право на това", продължават мотивите. "Българският парламент прие закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен през 2000 година, а през 2009 година се присъединихме към Пражката декларация за създаване на обща европейска памет, инициирана от Вацлав Хавел. Колко млади хора в България днес знаят, че Нюрнбергският процес осъди на смърт 12 души от 24 подсъдими, а т. нар. Народен съд в България издаде 2618 смъртни присъди, от които са изпълнени 1046?" "Крайно време е да изпълняваме и собствените си закони, и европейските договорености. Крайно време е - не само в името на жертвите на комунистическия режим, но и в името на бъдещите поколения граждани на България - да прекратим тази историческа аномалия и да покажем истината за режима след Втората световна война". "Предлагаме промяна на учебните планове и въвеждане на изучаване на тоталитарните режими в сравнителен план, както и конкретно на българския комунизъм в средното училище. Българите имат правото да знаят и колко дълго живее старият комунистически режим и как днес неговите мимикрии препъват на всяка стъпка демократичното европейско бъдеще на България", се казва в мотивите към предложението за петиция.

„Атака" протестира срещу посещението на турския външен министър

/КРОСС/ С протест пред Министерски съвет лидерът на „Атака" Волен Сидеров и депутати от политическата партия изразиха недоволството си от посещението на турския външен министър Ахмет Давутоглу в навечерието на националния празник на България - 3 март. Сидеров определи срещата между външния министър Кристиан Вигенин и турския му колега като ненужна, тъй като не са били обсъдени важни за България въпроси. Сидеров изрази разочарование от срещата между българския външен министър и турския му колега, защото на нея не са били поставени важни за страната ни въпроси: „Там не е бил поставен въпросът за обезщетението на тракийските имоти, въпросът за превозвачите, за намесата на турските консули и посланици в нашите вътрешни работи. Изключително съм разочарован, защото това означава, че нашият външен министър не е бил на мястото си. Турският си е на мястото - той води политика на неоосманизъм". Волен Сидеров настоя по време на срещите между президента Росен Плевнелиев и премиера Пламен Орешарски с Ахмет Давутоглу да бъде повдигнат въпроса за дълга от 10 мрлд. Долара на Турция към България. „Коя е тази държава, която има да взема 10 милиарда, и не си ги иска. Не зная дали премиерът ще постави тези въпроси. Ако не ги постави и той, и президентът, тогава защо са на тези постове? Не виждам смисъл", каза още той

Бойко Борисов: Няма да ставам президент, докато този президент иска да е президент

Президентът се справя добре. Абсолютно мога да твърдя, че е еманципиран от ГЕРБ. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с президента Росен Плевнелиев в рамките на месеца на политическите консултации, съобщи Фокус. 

„Няма как да сме против референдум. Трябва да се чуе мнението на суверена", посочи Борисов. Той добави, че не е искал Президентът се справя добре. Абсолютно мога да твърдя, че е еманципиран от ГЕРБ. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с президента Росен Плевнелиев в рамките на месеца на политическите консултации, съобщи Фокус. „Няма как да сме против референдум. Трябва да се чуе мнението на суверена", посочи Борисов. Той добави, че не е искал

Джаред отива с майка си на Оскарите, а не с гадже

Тази снимка в Twitter бе пусната от звездата Джаред Лето - майка му Констанс крещи от щастие в мига, в който научава, че той я кани да ходят заедно и на "Оскарите".

Плевнелиев втвърди тона към управляващите

Явно ядосан, държавният глава бе особено остър и обвини пряко управляващите, че обслужват задкулисието. Той не приема аргумента, че няма достатъчно време за провеждането на национален референдум

Правителството готви нов Закон за инвестициите

Правителството готви нов закон за инвестициите - съвсем опростен, в контекста на целта да да се намали административната тежест пред бизнеса. Това...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване