Българин прави приложение за шведски тройки

Българин прави ново мобилно приложение за любителите на нетрадиционни сексуални преживявания, пише в. “Дейли мейл”. Сънародникът ни Димо Трифонов, живеещ в Лондон, разработва апликация за шведски тройки. Приложението 3nder - трийндър, позволява двойка да се регистрира и да търси трети партньор за леглото, както и сам човек да се оглежда за интимни Българин прави ново мобилно приложение за любителите на нетрадиционни сексуални преживявания, пише в. “Дейли мейл”. Сънародникът ни Димо Трифонов, живеещ в Лондон, разработва апликация за шведски тройки. Приложението 3nder - трийндър, позволява двойка да се регистрира и да търси трети партньор за леглото, както и сам човек да се оглежда за интимни

Мъж застреля 2-ма с дете в Чикаго и се гръмна

В северно предградие на Чикаго американец застреля трима души, сред които 5-годишно дете, след което се самоуби.

Св. Лазаров: Проверката срещу Орлин Алексиев не е приключила

Готов съм на среща във вътрешната комисия на Народното събрание, заяви по БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров относно разбития канал за кокаин.

„Оръжието на свободатата” гостува на Военноморския музей

С изложба, представяща лично оръжие на едни от най-изявените дейци на националноосвободителните борби в България и картини, които отразяват епизоди от Руско-турската освободителна война, Националният военноисторически музей гостува на своя филиал Военноморския музей във Варна по повод 3 март, научи Moreto.

Сили за самоотбрана контролират официалните сгради в Крим

Сградите на парламента и местното правителство на Крим в столицата Симферопол са под контрола на представители на силите за самоотбрана на рускоезичното население на Крим.

Българската нация не се топи, успокояват от БАН

Учените са против жълтите интерпретации на демографските проблеми

    


Бинев до ЕП: Нарушава се европейско право спрямо българи в Гърция

/КРОСС/ Сигнал за грубо неспазване на европейското законодателство в Гърция спрямо български граждани подаде Слави Бинев към европейските институции по време на последната сесия в Страсбург. Евродепутатът запозна колегите си с погазването на европейски директиви от страна на гръцката държава срещу български граждани, работили в Република Гърция, които в момента не получават своята законна пенсия. След легална работа в страната на тези граждани по право се полага частична пенсия от гръцката държава, тъй като са правили вноски към тамошната система, но от 1 година получават с огромно закъснение или въобще не получават тази своя пенсия. Информацията за нарушенията е изпратена от пострадали граждани до телевизия СКАТ и НФСБ, а Бинев като представител на Националния фронт в ЕП, от своя страна разпространява сигнала до европейските институции. „След множество сигнали до гръцките компетентни органи, не се променя нищо. Това че българските не предприемат нищо в защита интересите на българските граждани, не ме учудва, това е практика на всички управляващи да се сещат за хората два, три месеца преди изборите. Но че гръцките институции се държат в дълбок разрез с европейските норми, наистина ме учудва „ - заяви Бинев и настоя всички европейски органи да санкционират гръцките институции за нарушаването на европейското право и правата на българските граждани да получават своите законови пенсии

Петко държи ревнивата Яна под ключ

Петко Димитров държи Яна под ключ. Приятелките на танцьорката споделят, че тя е получила ултиматум да спре с нощните излизания.

П. Докладал: Обвиненията, че ЧЕЗ изнася печалби извън България са безпочвени

Всички резултати на дружеството са публични, твърди регионалният мениджър на ЧЕЗ за България

    


Хитцфелд към Дракслер: Не ходи в Байерн

"Конкуренцията при баварците е твърде голяма", аргументира се селекционерът на Швейцария

    


УниКредит Булбанк: Депозитите ще продължат да растат по-бързо от кредитите

Ако лихвите по депозитите паднат още малко, средствата ще започнат да се инвестират в икономиката, смятат от банката

    


УниКредит: Ръстът на депозитите ще продължи да изпреварва този на кредитите

Ако лихвите по депозитите паднат още малко, средствата ще започнат да се инвестират в икономиката, смятат от банката

    


2 хил. души ще правят седми блок на "Козлодуй"

Westinghouse ще разчита на местни подизпълнители

    


Кметът на Несебър отличен с почетна грамота на БЧК

IMG_1585-1

Кметът на Община Несебър Николай Димитров бе единствен сред колегите си от Бургаска област отличен с почетна грамота на БЧК. Тя му бе връчена от председателя на Централния съвет на хуманитарната организация Христо Григоров в началото на Областната отчетна конференция на Българския червен кръст-Бургас.
Отличието на несебърския кмет е за проявено човеколюбие и в знак на признателност за утвърждаване на хуманитарната същност на Червения кръст в интерес на обществото и държавата.

По предложение на Виолета Георгиева-председател на БЧК-Несебър Областната конференция  започна с минута мълчание в памет на починалите изключително популярните долгогодишни деятели на организацията от Несебър Руска Япаджиева и Петър Домошенко.
Конференцията премината под мотото: “Да помагаме на хората да си помагат”. Особен принос за изпълването със съдържание на този девиз на най-хуманната организация в България имат и несебърските червенокръстци, които като доброволци  безвъзмездно се грижат за облекчаване участта на самотни възрастни хора, деца и младежи,хора с увреждания,хронично болни и останали без подслон,изтъкна в отчета си пред делегатите на конференцията председателя на Областния съвет на БЧК д-р Ненов. БЧК-Несебър е общинска организация с традиции и една от най-изявените в областта. Тя помага на нуждаещи се и хората в затруднено положение не само на несебърска територия. Сред населените места, в които се разпростира грижата, хуманността и милосърдието на несебърските червенокръстци са: Широка лъка, Пловдив, Варна, Камено, Русокастро, Тополовград, с. Долни Цибър-Монтана, Тополовград.
Отчитайки безкористната грижа на несебърските червенокръстци, след получаването на почетната си грамота от председателя Националния съвет на БЧК Христо Григоров кметът на община Несебър Николай Димитров заяви:  ”Изненадам съм от наградата. Моята скромна роля е нищо в сравнение с тази на доброволците от Червенокръстката организация в общината”.

                                                     Максим МОМЧИЛОВ

140 к.с. за новата Lada Kalina Sport

АвтоВАЗ пуска две модификации на модела

    


Шест автобуса с привърженици на Лудогорец тръгват от Варна днес

Шест автобуса с привърженици на Лудогорец изпраща фен клубът на отбора във Варна днес за предстоящата среща с Лацио, която ще се разиграе в София. Транспортът ще потегли в 11:00 часа от ул. „Антим I", научи Moreto.net. Първият мач между двата отбора се игра миналия четвъртък.

Влакът Перник-София блъсна човек

Влакът от Перник за София е блъзнал човек, който е изскочил внезапно на релсите, пише ПИК.
В момента медицински екипи са на мястото. Все още не се знае дали е ударен мъж или жена.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 
Заради инцидента влакът беше спрян, а пътниците помолени да слязат. Влакът от Перник за София е блъзнал човек, който е изскочил внезапно на релсите, пише ПИК. В момента медицински екипи са на мястото. Все още не се знае дали е ударен мъж или жена. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS  Заради инцидента влакът беше спрян, а пътниците помолени да слязат.

Светлозар Лазаров: Никой от МВР не е издал присъда на Орлин Алексиев

Проверката срещу Орлин Алексиев не е приключила, каза пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров относно разбития наркоканал за кокаин. "Тепърва ще се проверява отношението на всяко едно лице по конкретния случай. Аз лично не си спомням някой от МВР да е издал присъда или да е повдигнал обвинение на г-н Алексиев. Проверката срещу Орлин Алексиев не е приключила, каза пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров относно разбития наркоканал за кокаин. "Тепърва ще се проверява отношението на всяко едно лице по конкретния случай. Аз лично не си спомням някой от МВР да е издал присъда или да е повдигнал обвинение на г-н Алексиев.

Истина или лъжа: Яна Акимова с ултиматум от Петко Димитров да спре с излизанията

Петко Димитров бил съпруг тиранин за бременната си съпруга Яна Димитрова, писа много жълт сайт вчера. Според медията тя е получила ултиматум от бизнесмена да спре с нощните излизания и да се задържа повече у дома, за да пази бъдещото им дете. В същото време тя била много ревнива и постоянно го следяла.
Ето каква е истината Петко Димитров бил съпруг тиранин за бременната си съпруга Яна Димитрова, писа много жълт сайт вчера. Според медията тя е получила ултиматум от бизнесмена да спре с нощните излизания и да се задържа повече у дома, за да пази бъдещото им дете. В същото време тя била много ревнива и постоянно го следяла. Ето каква е истината

Влакът Перник-София блъсна човек

Влакът от Перник за София е блъснал човек, който е изскочил внезапно на релсите. В момента медицински екипи са на мястото. Все още не се знае дали е ударен мъж или жена.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 

Заради инцидента влакът беше спрян, а пътниците помолени да слязат, съобщава ПИК Влакът от Перник за София е блъснал човек, който е изскочил внезапно на релсите. В момента медицински екипи са на мястото. Все още не се знае дали е ударен мъж или жена. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Заради инцидента влакът беше спрян, а пътниците помолени да слязат, съобщава ПИК

Гърция се готви да подпише първите договори за възможните петролни и газови находища


Гърция очаква големи енергийни компании да се включат в надпреварата за придобиване на концесионни права по експлоатация на предполагаемите петролни и газови находища, за които норвежка компания пусна в Лондон база данни за извършените от нея сондажи, при които е било установено наличието на въглеводороди в Йонийско море и край остров Крит, съобщават гръцките вестници, цитирани от БТА.

На базата на тези проучвания след съвещание вчера премиерът Андонис Самарас обяви, че до 30 години...

Кличко призова Крим да не се отделя от Украйна

Лидерът на партия УДАР Виталий Кличко призова жителите на полуостров Крим да не се отделят от Украйна и да останат единни във времена на изпитание. Кличко, който се кандидатира за президент на страната, даде лични гаранции, че правата на гражданите в Кримската автономна област ще бъдат спазвани.

Професор от БАН: Няма да изчезне българската нация

/КРОСС/ "Твърдението, което се появява напоследък в общественото пространство, за апокалиптичното демографско бъдеще на страната, за унищожаването на българския народ и за заличаването на България - това твърдение е меко казано неточно". Това заяви в предаването „Преди всички" проф. Щелиян Щерионов от Института за населението и човека към БАН. "Не се отричат проблемите, които съществуват при демографското развитие на страната. Общо становище е, че някои от тях са изключително обострени. Бяха набелязани основните задачи, чието решаване би подпомогнало справянето със съществуващата ситуация. Академичната общност и експертите показаха това, което трябва да се направи. Оттук нататък нещата са в ръцете на съответните институции, които да формират и осъществят демографската политика - основна концепция по всеки елемент от тази политика, тези концепции да бъдат регламентирани в прието законодателство и след това да се организира тяхната реализация", каза Щерионов пред БНР. "Няма да изчезне българската нация, няма да бъде унищожена България. Академичната общност и експертите сме имаме готовността и предлагаме решения за демографския проблем", категоричен бе професорът.  

Конференция "Икономиката в ЕС - кризи и възможности" ще се проведе в петък


След няколко години на продължителна стагнация, в края на 2013 г. европейската икономика отчете слаб, но сигурен растеж. На дневен ред вече не са мерките за икономии и справяне с кризата, а визиите за развитие, които да гарантират стабилния ръст на страните членки, като същевременно предотвратяват бъдещи сътресения.

Ето защо, Информационното бюро на Европейския парламент в България организира конференцията ReACT Sofia: "Икономиката в ЕС - кризи и възможности", в рамките на която...

Безродници съсипват България

/КРОСС/ Академик Георги Марков, историк Академик Марков, днес у нас пристига турският външен министър Ахмед Давутоглу, какво очаквате от нашите политици, които ще се срещнат с него, какво трябва да му кажат? - Бих искал външният ни министър Вигенин да се държи не като валия на Дунавския вилает, а като истински български политик. Но знам, че няма да го направи. Давутоглу трябва да знае, че Османската империя, слава Богу, е в историческото небитие. И че тук има една суверенна държава и има народ, за когото Османската империя е една мрачна епоха. Ние не можем да приемем реабилитирането на тази тиранска империя, макар че в Анкара това вече става. И идеологът е именно външният министър на Турция Давутоглу. Трябва да се поиска обяснение за изявлението на премиера Ердоган в Кешан. Гръцкият външен министър постъпи достойно, като извика турския посланик и му връчи протестна нота. И да му се заяви, че това не е европейско поведение. С такова поведение Турция няма място в ЕС. Ние не можем да подкрепяме такова антибългарско поведение. Знам, че Вигенин няма да си отвори устата на тая тема и ще се усмихва мазно пред своя висок гост. Аз съм академик и съм историк, и мога да го кажа. Затова не искам да влизам в политиката. Имам покани от различни места отпреди. Казах: Не! Искам да бъда свободен да си изразявам мнението. Това е предимството да бъдеш учен. - Темата трябва ли да бъде разрешена агитацията на майчин език винаги се появява преди избори

70-годишна бургазлийка даде над 7 бона на ало измамници

Измамата била по схемата "получен колет от чужбина"

    


Светлозар Лазаров: МВР не е издало присъда на Орлин Алексиев

Проверката срещу Орлин Алексиев не е приключила, каза пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров относно разбития наркоканал за кокаин. Проверката срещу Орлин Алексиев не е приключила, каза пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров относно разбития наркоканал за кокаин. "Тепърва ще се проверява отношението на всяко едно лице по конкретния случай. Аз лично не си спомням някой от МВР да е издал присъда или да е повдигнал обвинение на г-н Алексиев.

Гришо отново натупа приятеля си Багдатис, излиза за реванш срещу Гулбис

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния турнир по тенис в Акапулко. Поставеният под номер 4 в схемата Гришо елиминира кипъреца Маркос Багдатис след победа с 6:1, 6:4. Димитров спечели мача за час игра и затвърди успешното си представяне срещу Багдатис. Българинът има пет победи от шест мача ... Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния турнир по тенис в Акапулко. Поставеният под номер 4 в схемата Гришо елиминира кипъреца Маркос Багдатис след победа с 6:1, 6:4. Димитров спечели мача за час игра и затвърди успешното си представяне срещу Багдатис. Българинът има пет победи от шест мача ...

Приеха правила за избора на главен инспектор към ВСС

Депутатите приеха проект на решение за приемане на процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи и изслушване на кандидати за главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет и проект за решение за приемане на процедурни правила за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен Депутатите приеха проект на решение за приемане на процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи и изслушване на кандидати за главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет и проект за решение за приемане на процедурни правила за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен

Сиела търси "Нов български роман" !

Издателство Сиела обявява анонимен конкурс за публикуване на неиздаван български роман. Първа награда Сключване на авторски договор Публикуване в най-голямото българско издателство „Сиела...

И ръчичките са ми чисти, и къщичката си ми е там, където съм се родил

Аз съм заловил толкова кокаин, хероин, амфетамин, колкото тези хора не са гледали филми за подобни операции. 15 години не случайно аз съм носител на всички полицейски ордени, всички големи служби в...

Тъмната кожа при предците ни от Африка се появила заради заплахата от рак

Тъмната кожа се е появила при предците на хората от Африка зарази заплахата от това да получат рак на кожата под въздействието на големите дози ултравиолетови лъчи, се твърди в статия, публикувана в с...

8-ми март с DJ Concat

DJ Concat ще взриви публиката на Black Label Whiskey Bar на 8-ми март, 23ч, по покана на "Ивент Зона". Културата е магията в днешния свят и всеки дръзнал да твори е своеобразен магьосник. Д...

Радуканов клати лиценза на "любимия" ЦСКА

  Милен Радуканов остана безкомпромисен към ЦСКА и отказа да разсрочи дълга на клуба, съобщава "Труд". Треньорът на "Славия" има да получава 45 000 лева за тримесечната с...

Временният президент на Украйна: Руският флот да не се намесва

Временно изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов предупреди днес руския флот с база в Севастопол да не предприема никаква "въоръжена агресия" в момент, когато въ...

Колко Стефании живеят в Стефания Колева

За пеене и танци не знам, но с пеенето под душа –равна нямам – там съм... много капки вода”, така Стефания Колева обобщи своето участие в предаването „Като две ...

Григор Димитров: Знам какво да очаквам срещу Гулбис


Българският тенисист Григор Димитров заяви, че познава добре играта на следващия си съперник Ернестс Гулбис. Хасковлията ще срещне латвиеца, след като стигна четвъртфиналите в Акапулко след победа с 6:1, 6:4 срещу Маркос Багдатис.

"Гулбис определено минава през много силен момент през последните три седмици и половина. Сега е много уверен, което е разбираемо. Играхме преди две седмици и знам какво да очаквам", каза Димитров.

Той загуби с 4:6, 6:7 от Гулбис във втория кръг...

Пак залъгалката с пушенето

Когато депутатите не знаят какво да правят, се захващат с пушенето (виж стр. 2). Да, онзи дебат - дали да се промени Законът за здравето, така че да се пуши на обществени места. Той толкова брадяса, че изглежда като отдавна решен. А и заведенията по правило са без пепелници, но с дим. Защо политиците продължават да се занимават с пушенето? Защото

Петролът, с доставка през април, поевтиня с 36 цента

Лекият суров петрол (West Texas Intermediate - WTI) изчерпа натрупания си през месеца аванс в цената. В същото време цената на петрола сорт Brent се...

Димитров: Извънземната мистерия в Царичина е чудовищна измама

/КРОСС/ Експериментът "Царичина" е най-голямото мошеничество, което съм наблюдавал в съзнателния си живот. Това коментира в "Добро утро, България!" по TV7 директорът на Националния исторически музей (НИМ) проф. Божидар Димитров, който е бил част и от държавната комисия, която е назначена от правителството, за да разследва разкопките. Димитров добави, че техният доклад не е бил огласен, а е останал за ползване във Министерство на отбраната. "Самата операция започва в нарушение на българското законодателство, по-специално на Закона за културно историческото наследство", категоричен е директорът на НИМ. ПО думите му копането започва след докладване от Кекеменов - екстрасенс от Пловдив, който е имал връзки с властта. "Не намират нищо, разбира се. Разкарват Кекеменов, сядат и започват да мислят какво да правят. А жената на един от офицерите - Елена Логинова, изведнъж започнала да получава съобщения от извънземна цивилизация. Въпросната цивилизация съобщила, че вселената се управлява от българи, а самите ние сме едно семе, пръснато на Земята на определена територия и нещо като спяща клетка на тази извънземна българска цивилизация", спомня си Божидар Димитров. Това не е всичко. Директорът на НИМ добави, че според разказа на Логинова, е трябвало да ни събудят, за да се справим в голяма опасност - без да е уточнено каква точно, но ние, българите, сме призвани да спасим планетата

Григор отстреля Багдатис в Акапулко

Григор Димитров разгроми кипъреца Маркос Багдатис и се класира на четвъртифанала на турнира в мексиканския град Акапулко. Българската ракета "стреляше" прецизно и спечели в два сета - 6:1, 6:4. Багдатис вече има комплекс от Григор - пет загуби от шест мача.

На четвъртфиналите в турнира Димитров ще се изправи срещу латвиеца Ернест Гулбис.  С дост Григор Димитров разгроми кипъреца Маркос Багдатис и се класира на четвъртифанала на турнира в мексиканския град Акапулко. Българската ракета "стреляше" прецизно и спечели в два сета - 6:1, 6:4. Багдатис вече има комплекс от Григор - пет загуби от шест мача. На четвъртфиналите в турнира Димитров ще се изправи срещу латвиеца Ернест Гулбис. С дост

Оли Рен ще координира помощта от ЕК за Украйна

Съединените щати планират да предоставят на Украйна кредитни гаранции в размер на един милиард долара и ще обмислят възможността за отпускане на допълнителна пряка финансова помощ

Русофобия

ПРЕКАРАЛ съм 8 години от детството си край Москва, вече 17 се мотая насам-натам из САЩ, а времето по средата съм изживял честно в България. Въпреки този очевиден международен опит не съм си позволявал досега да напиша изречение, започващо със “Средният руснак това” или “Средният американец онова”. И за българите избягвам да обобщавам извън приятел ПРЕКАРАЛ съм 8 години от детството си край Москва, вече 17 се мотая насам-натам из САЩ, а времето по средата съм изживял честно в България. Въпреки този очевиден международен опит не съм си позволявал досега да напиша изречение, започващо със “Средният руснак това” или “Средният американец онова”. И за българите избягвам да обобщавам извън приятел

Серията на Свети Икер спря на 952 минути

Хунтелаар успя да вкара първо попадение на Касияс от края на ноември

    


Без тежко пострадали в катастрофи във Варна

Няма тежко пострадали в катастрофи във Варненска област за последното денонощие, съобщиха за Дарик от полицията. На територията на областта са регистрирани 23 пътни произшествия, нанесени са материални щети.

Св. Танчев: В политическия елит всички са си приятели

В политическия елит в България всички са си горе-долу приятели, в това време на преход и си е едно статукво, без значение кой е бил на власт, заяви по БТВ независимият депутат Светлин Танчев.

Населението на България намалява с 8 души на час

Населението в страната намалява с над 60 000 души на година, което са 172 човека на ден или 8 души на час. Това съобщи в Пазарджик председателят на Центъра за демографска политика Искрен Веселинов, цитиран от Дарик радио. Той отбеляза, че това е само количествената характеристика, а другата - невидимата, е също толкова сериозна и ужасяваща, тъй като повече от половината новородени са от малцинствата, голяма част от тях неинтегрирани и несоциализирани. За 5 години населението в Пазарджик е намаляло с 22 000 души, каза проф. Петър Иванов, заместник-председател на Центъра за демографска политика. Според него България е попаднала в жестока, дълбока бездна на демографската катастрофа.

Част от "Виница" остава без вода

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии без вода днес ще останат абонатите в част от висока зона на кв."Виница" . Водоподаването се очаква да бъде възстановено до 17 часа, уточняват още от дружеството.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване