Осем “забранени филма” в Дома на киното

/КРОСС/ Уникална програма от 8 „забранени филма" на Новата вълна в Чехословакия представя 18-я София Филм Фест от 28 февруари нататък в Дома на киното. Лично Душан Ханак - знаменитият словашки режисьор, ще открие началото на маратона от филми и ще представи своята лента „322", създадена през 1969 година, която е забранена в Чехословакия веднага след заснемането ѝ. Същата вечер Ханак ще получи и Наградата на София на Столичната община. „322" е драма за болестта на отделния индивид и на цялото общество. Йозеф Лауко е готвач на средна възраст, болен от рак в последен стадий. Той живее с капризната си бивша съпруга. Докато мъчително чака прогнозата за болестта си, Лауко преосмисля живота си, пита се дали е живял достатъчно пълноценно и доколко е бил истински във взаимоотношенията с хората около себе си. Един ден получава обаждане от болницата, от където му съобщават, че имат свободно легло. Лауко осъзнава, че краят му е близо, но с това започва все по-ясно да си дава сметка и какво представлява животът на другите. "322″ може да гледате на 28 февруари, от 18 часа. Иржи Менцел, един от най-значимите световни режисьори, принадлежащи към поколeнието на Новата вълна в Чехословакия, ще бъде представен с филма „Чучулиги на конец" (1969). Заради критично отношение към комунистическия режим, той е забранен за разпространение на голям екран до 1990 г. Менцел пък получава забрана да прави кино до 1974 г

Властта пак събира коалиция "Пушене"

Втори опит за събаряне на тоталната забрана за пушене на закрито ще направят парламентаристите преди изборите за евродепутати. Народни представители от левицата вече сондират кой как би гласувал, ако предложението за либерализация на режима отново влезе в дневния ред, научи "Труд". Очаква се този път законовите поправки за отпадане на тоталната Втори опит за събаряне на тоталната забрана за пушене на закрито ще направят парламентаристите преди изборите за евродепутати. Народни представители от левицата вече сондират кой как би гласувал, ако предложението за либерализация на режима отново влезе в дневния ред, научи "Труд". Очаква се този път законовите поправки за отпадане на тоталната

Стефания Колева иска да изиграе Милко Калайджиев в "Като две капки вода"

Актрисата се присъединява към риалити формта с надеждата да се падне да се превъплъти и в образа на Пласидо Доминго. Чрез шоуто тя иска да провери колко точно Стефании живеят в нея. По отношение на вокалните си умения е категорична: Актрисата се присъединява към риалити формта с надеждата да се падне да се превъплъти и в образа на Пласидо Доминго. Чрез шоуто тя иска да провери колко точно Стефании живеят в нея. По отношение на вокалните си умения е категорична: "С пеенето под душа равна нямам, там съм... много капки вода". Предаването ще се завърти в ефира на Нова тв от 10

Орешарски ще се срещне с германския бизнес в България


Енергетиката, дуалното обучение и търговията ще са темите, които днес ще обсъдят премиерът Пламен Орешарски и представителите на германския бизнес в България. 

Дискусионният форум е инициатива на Германо-българската индустриално-търговска камара. В него ще участват министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов.

Форумът ще се проведе при закрити врати. Очаква се камарата да връчи на премиера...

Европейската котва е най-сигурната бариера за "пре-ориент-ирането" на Турция от запад на изток

Турците гледат на Европейския съюз като на "християнски клуб", който проявява двойни стандарти спрямо тях, защото са мюсюлмани и понякога гледат с насмешка на неизкоренимия страх на гърците от тях, защото го приемат за ирационален, казва журналистката Нихал Йозерган в интервю за GRReporter

прочети повече

Улесняват специализацията на лекари

"Имаме идея за пълна либерализация на специализациите по медицина - отпадат конкурсните изпити, категориите специализиращи и вероятно таксите за обучение". Това съобщи зам. здравният министър проф. Чавдар Славов за "24 часа".

Депутатите ще обсъждат правилата за избор на главен съдебен инспектор


Депутатите ще обсъждат правилата за избор на нов главен съдебен инспектор, които правната комисия в парламента прие в края на януари. Те не се различават особено от тези, които важаха за закритата процедура.

Основното различие е по-дългият срок за номиниране, което стана повод за критики при първата процедура. Тогава бяха гласувани едва три работни дни за издигане на кандидатури. Според новите првила номинации ще могат да се предлагат до 2 април. Срокът ще започне да тече от момента...

САЩ за отношенията с Русия

САЩ не търсят конфронтация с Русия след политическите промени в Украйна, заяви американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от ДПА. 

"Надяваме се, че Русия няма да гледа на това като на някакъв вид продължение на Студената война", каза Кери пред телевизия Ен Би Си. 

"Ние не гледаме на нещата по този начин. Това не е "Роки 4",

добави той. 

Холивудският филм, излъчван в пика на напрежението между Източния и Западния блок през 1985 г., разказва за американски боксьор, който излиза на ринга срещу съветски шампион. 

Кери направи тези коментари часове след като Русия обяви внезапна проверка на бойната готовност на войските си по украинската граница в момент на голямо напрежение между етнически руснаци и проукраински настроени жители на автономната украинска република Крим.


Джон Кери: Планираме помощ за Украйна

Помощта от САЩ ще бъде предоставена под формата на гаранции по заеми за 1 млрд. долара

    


Прокуратурата иска постоянен арест за задържани за опит за отвличане

Прокуратурата ще поиска постоянен арест на двамата задържани за опит за отвличане в Пловдив. Те са направили пълни самопризнания - щели да поискат откуп от 750 000 лв. от известния местен бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла, съобщава bTV.
Единият е на 26 години от Гълъбово, а другият - на 21 от Костенец. Осъждани са няколко пъти за кражби. Прокуратурата ще поиска постоянен арест на двамата задържани за опит за отвличане в Пловдив. Те са направили пълни самопризнания - щели да поискат откуп от 750 000 лв. от известния местен бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла, съобщава bTV. Единият е на 26 години от Гълъбово, а другият - на 21 от Костенец. Осъждани са няколко пъти за кражби.

Израел изпробва противоракетна система за граждански полети

Израел изпробва успешно нова система за противоракетна отбрана, предназначена за граждански полети, съобщи израелското министерство на отбраната, цитирано от Франс прес. 

Системата с лазерно насочване, наречена "Небесен щит", може

да засича преносими зенитни ракети (ракети "земя-въздух") и да извежда от строя системата им за управление,

посочи министерството. Ведомството не уточни кога тази система ще започне да се използва. 

Израелският курорт Ейлат, който се намира близо до египетския Синайски полуостров, неколкократно е бил обстрелван от ракети през границата. 

Израелски медии посочиха, че "Небесен щит" е създаден с цел защита на летището в града, както за вътрешни полети с дестинация Ейлат, така и за международни полети.

Преносимите зенитно-ракетни комплекси са

предназначени да се носят на рамо от войник. 

С тях се осигурява защита на военни части от вражески хеликоптери, нисколетящи самолети, шпионски дронове и пр. 

Те обаче могат да са изключително опасни, ако попаднат в ръцете на терористи и бъдат използвани от тях – каквито случаи е имало, именно защото с този тип ракети могат да се свалят и граждански самолети.


Около 150 хил. руски военни участват в мащабни учения

/КРОСС/ По нареждане на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Русия, в Министерството на отбраната на Русия от 26 февруари 2014 г. се провежда внезапна комплексна проверка на бойната готовност на силите от Западния военен окръг, 2 армии на Централния военен окръг и командването на Въздушно-десантните войски, предаде ИТАР-ТАСС.Поделения и военни части, дислоцирани на територията на Западния и Централния военни окръзи, задействани за проверка на бойната готовност, пристъпват към мащабна предислокация в назначените райони, съобщават от пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия. Командирите са получили заповеди за натоварване по железопътните ешелони, военните летища и последващото прехвърляне на подразделенията и воинските части по полигоните на Министерството на отбраната, намиращи се на значително разстояние от точките за постоянна дислокация. Танковите части и подразделения от Западния военен окръг са приключили натоварването на железопътни платформи и се насочват към местоназначението си.Много от поделенията и частите от Западния и Централния военни окръзи ще преминат над 1 хил. километра до крайната точка. В кои региони и какви задачи ще трябва да се изпълняват, това командващите армиите и командирите на поделенията ще разберат след отваряне на съответните пакети с инструкции.В проверката участват около 150 хил. военни от личния състав на различни видове и родове войски на Въоръжените сили и органите на военното управление на Русия

Защо се бави делото за смъртта на децата, пили течност за чистачки?

Прекалено зает експерт бави съдебно-медицинската експертиза по разследването на смъртта на двамата младежи, които преди година почихаха, след като пиха течност за чистачки, мислейки я за ракия.

Джаред Лето: Участвах в "Клубът на купувачите от Далас" заради Матю

Актьорът решил да приеме ролята, защото Макконъхи вече се бил навил да участва

    


Израел с противоракетна система за граждански полети

"Небесен щит" може да засича преносими зенитни ракети и да извежда от строя системата им за управление

Касата дава пари на болниците на сляпо

/КРОСС/ Болниците са изправени пред ситуацията да подпишат договори със здравната каса, без да знаят прогнозните си бюджети за годината. За това алармираха директори на ключови университетски клиники пред "Стандарт". Получихме договор за 2014 г. с приложение, в което има прогнозна стойност само за декември и януари, а останалите 10 месеца са пълни с нули, казаха директорите. От касата обясниха, че всяка година давали по-късно от самите договори прогнозните бюджети на болниците. Директорите обаче отричат да е така. Притеснението им е, че в един момент могат да се окажат с доста редуцирани бюджети, тъй като НЗОК няма пари. Както вече "Стандарт" писа, дори всички останали средства в резерва на касата да отидат за клиниките пак няма да стигнат миналогодишните им разходи. Дефицитът само за лечебниците е 150 млн. лв. През 2016 г. държавата трябва да е сменила клиничните пътеки за плащане на болниците с така наречените диагностично свързани групи. Това изрично е казано в писмо до здравното министерство от ЕК, заявиха високопоставени източници за "Стандарт". Намерението на ГЕРБ беше това реално да стане през 2014 г. Проектът обаче беше спрян, тъй като редица експерти заявиха, че преминаването на ДСГ ще увеличи разходите за болници.  

Хотелиери очакват добър летен сезон

Летният сезон тази година ще е добър, а туристите няма да са по-малко, отколкото през 2013 г.

Пътна обстановка в страната - 27 февруари

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Адвокат сочи две грешки в обвинението срещу Цветанов

Два основни пропуска има прокуратурата в обвинителния акт срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и шефовете в СДОТО Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов по делото за т.нар. кечъри. Това заяви вчера адвокатът на бившия МВР шеф Менко Менков. Миналия петък Софийският градски съд върна обвинителния акт на прокуратурата за поправка... Два основни пропуска има прокуратурата в обвинителния акт срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и шефовете в СДОТО Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов по делото за т.нар. кечъри. Това заяви вчера адвокатът на бившия МВР шеф Менко Менков. Миналия петък Софийският градски съд върна обвинителния акт на прокуратурата за поправка...

Правителство и парламент с разминавания по закона за кредитите

/КРОСС/ Да се изчака с приемането на промените в закона за потребителския кредит, защото в тях се уреждат правилата за жилищните заеми, а новата евродиректива касае всички кредити с ипотека. Тази препоръка отправи от името на Министерството на финансите зам.-министър Людмила Елкова, твърди 24 часа. Тя взе участие в дебата по промените в закона, който се проведе в икономическата комисия в парламента вчера. Елкова припомни, че директивата за ипотечните кредити е приета окончателно от ЕК и предстои да бъде публикувана. Срокът за нейното въвеждане от страните членки е до 2 г., но може да стане по-рано. Понятието за ипотечен кредит според директивата било напълно различно с това в предлагания проект за промени в нашия закон. Затова е по-добре да се изчака, за да не се въвеждат определения, които ще се отменят след година, смята зам.-министърът. Това можело да създаде нестабилност в системата. Димитър Костов, подуправител на БНБ, обясни, че вече се работи по проект на закон за жилищните ипотечни кредити, с който да се въведат европравилата. Той също смята, че е по-разумно да се изчака. Елкова направи и още една забележка - за кредитите под 400 лв., които влизат в обхвата на закона. Това вече било уредено с промени в закона за защита на потребителите. Не е нужно проектозаконът да се разтакава, заяви обаче Румен Гечев, който е сред вносителите на промените. След това депутатите приеха закона на първо четене

И днес времето ще е топло, до 14 градуса

През по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Само в Североизточна България и по Черноморието ниската облачност ще се задържи почти през целия ден. На много места в равнините до обяд ще бъде мъгливо. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, предимно средна и висока. Вятърът ще е съвсем слаб. През по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Само в Североизточна България и по Черноморието ниската облачност ще се задържи почти през целия ден. На много места в равнините до обяд ще бъде мъгливо. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, предимно средна и висока. Вятърът ще е съвсем слаб.

Глухари червени, народът винаги е на първо място

Червената чума не иска и не иска да пусне България. След всички номера, с които успява да се опази на власт – пълно преклонение пред ДПС, угодия за най-влиятелния олигархичен кръг в България...

Лампард: Разочаровани сме, че не победихме

Халфът на Челси Франк Лампард не е доволен от постигнатото 1:1 при гостуването на Галатасарай."Това е резултатът на полувремето. Не мога да кажа, че постигнахме добър резултат. Галатасарай е силе...

Келер: Много сме млади, имаме още да учим

Старши-треньорът на Шалке Йенс Келер изтъкна младостта на играчите си като причина за конфузната загуба от Реал (Мадрид) с 1:6 в Шампионската лига.“"Ние сме млад отбор, който има да учи...

Анчелоти: Идеален мач, всичко премина по наш сценарий

Футболистите на Реал Мадрид показаха прекрасна игра в първия мач с Шалке, заяви треньорът на испанския гранд Карло Анчелоти след изразителната победа с 6:1 в Гелзенкирхен. По два гола отбелязаха негов...

Законът за МВР ще бъде обсъждан на първо четене в НС


Проектът за нов закон за Министерството на вътрешните работи (МВР) ще бъде обсъждан на първо четене в Народното събрание.  Той беше внесен в средата на ноември с намерението да бъде гласуван още преди Нова година. Тогава "Ранобудните студенти" организираха протест срещу проекта, както и дебат.

Още в началото на мандата си вътрешният министър Цветлин Йовчев постави като приоритет приемането на нов закон за работата на полицаите. Основният мотив - че има много проблеми по действащото...

Потенциалните кандидати за президент на Украйна

Виталий Кличко
Шампионът по бокс в тежка категория, превърнал се в политик, е най-разпознаваемият и най-популярният от тримата лидери, превождали протестите. Но много украинци - и в източната, и в западната част, смятат, че 201-сантиметровият лидер на УДАР трябва да се придържа към спорта.
Михайло Добкин
Ръководителят на областната Виталий Кличко Шампионът по бокс в тежка категория, превърнал се в политик, е най-разпознаваемият и най-популярният от тримата лидери, превождали протестите. Но много украинци - и в източната, и в западната част, смятат, че 201-сантиметровият лидер на УДАР трябва да се придържа към спорта. Михайло Добкин Ръководителят на областната

9 храни, полезни за сърцето

Всеки четвърти у нас умира, преди да навърши 65 години. Най-често в резултат на сърдечносъдови проблеми. Тази тревожна статистика е отчетена в годишния доклад за здравето на населението, приет наскоро от парламентарната здравна комисия. Българинът продължава да е на едно от последните места в Европа по здравен статус. Всеки четвърти у нас умира, преди да навърши 65 години. Най-често в резултат на сърдечносъдови проблеми. Тази тревожна статистика е отчетена в годишния доклад за здравето на населението, приет наскоро от парламентарната здравна комисия. Българинът продължава да е на едно от последните места в Европа по здравен статус.

"Лудогорец" е зареден със симпатии за нов успех срещу "Лацио"


До миналата година провинциално чудо, а през есента претендиращ да е национална футболна кауза, днес "Лудогорец" ще разчита на съвсем друг имидж и заряд, за да изпълни следващата си голяма цел в Европа.

Благодарение на добрия си футбол и на умереното си поведение извън терена шампионът ще бъде подкрепян от около 30 хиляди зрители в опит да ​преодолее "Лацио" в реванша от 1/16-финалите на Лига Европа.

Двубоят е от 20 часа на националния стадион "Васил Левски" и от няколко...

Реал М разгроми Шалке, Челси врътна реми

Отборът на Реал Мадрид направи за смях германския Шалке 04 в първия осминафинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига. „Кралския клуб“ прегази с 6:1 своя съперник на „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен. В друга среща Челси завърши наравно 1:1 срещу Галатасарай.

Токсин в пластмасовите опаковки прави от мъжете жени

Опасен токсин в пластмасовите опаковки променя сексуалността.

И днес ще е топло, до 14 градуса

През по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Само в Североизточна България и по Черноморието ниската облачност ще се задържи почти през целия ден. На много места в равнините до обяд ще бъде мъгливо. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, предимно средна и висока. Вятърът ще е съвсем слаб. През по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Само в Североизточна България и по Черноморието ниската облачност ще се задържи почти през целия ден. На много места в равнините до обяд ще бъде мъгливо. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, предимно средна и висока. Вятърът ще е съвсем слаб.

Как неолибералът отказа средната класа от секса

B статията “Как изхвърлихме 10% БВП на боклука”* се опитах да обясня логически как точно плоският данък спуска кепенците на българския бизнес. За социална справедливост изобщо не съм споменавал - на кого в България му пука за бедните? 
Има един анекдот за виден наш олигарх, който цепи с джипа през парка и какво да види - трима културни люде пасат B статията “Как изхвърлихме 10% БВП на боклука”* се опитах да обясня логически как точно плоският данък спуска кепенците на българския бизнес. За социална справедливост изобщо не съм споменавал - на кого в България му пука за бедните? Има един анекдот за виден наш олигарх, който цепи с джипа през парка и какво да види - трима културни люде пасат

Масов интерес към потника на хомосексуалния баскетболист Джейсън Колинс

/КРОСС/ Потникът на Джейсън Колинс - първият открит хомосексуален баскетболист в НБА, се оказа най-търсеният в магазина на лигата само ден, след като изигра първия си мач с "Бруклин нетс". Центърът подписа договор само за 10 дни и в НБА не бяха готови да пуснат негови екипи в продажба. Според Сет Беркман от "Ню Йорк таймс" в "понеделник запитванията за купуване на фланелка на "Нетс" с името на Колинс започнаха да се увеличават значително". Във вторник лигата вече беше готова да отговори на интереса, пише Дневник. Копие на фланелката на Джейсън Колинс в черно за гостуванията и бяло за домакинствата на цена от 69.95 долара вече може да се намери в онлайн магазина на НБА. Старши вицепрезидентът на НБА Вики Пика обяви пред вестник "Таймс", че се е появил "безпрецедентен" интерес от "хора, които искат да си купят нещо с името на Колинс върху него". Според "Уол стрийт джърнъл" този интерес не е бил голословен, а се е превърнал в реални покупки. "След като подписа 10-дневен договор с "Нетс" в неделя и игра при победата над "Лос Анджелис лейкърс" ден по-късно, Колинс установи, че неговата фланелка с №98 е най-продаваната в магазина на НБА и онлайн магазина на лигата", написа Алекс Раскин.  

27 февруари в историята

Събития 1531 г. — Осем немски князе и 11 града сформират Лига в защита на учението на Мартин Лутер. 1551 г. — Иван Грозни открива Стоглавия събор, ограничаващ правата на духовенството. 1599 г. — Джордано Бруно е преместен от Венеция в съда в Рим.

Нова авария във "Фукушима-1" - отказа система за пречистване на радиоактивна вода

В авариралата АЕЦ "Фукушима-1" е отказала една от системите за прочистване на водата от радиоактивни частици.
"Спирането е станало в автоматичен режим и е било съпроводено от сигнализация на системите за предупреждение. Специалисти на компанията изясняват причините за инцидента", се казва още в съобщението, В авариралата АЕЦ "Фукушима-1" е отказала една от системите за прочистване на водата от радиоактивни частици. "Спирането е станало в автоматичен режим и е било съпроводено от сигнализация на системите за предупреждение. Специалисти на компанията изясняват причините за инцидента", се казва още в съобщението,

На изток от Виена окончателни победи няма

На Украйна й предстои да разбере нещо, в което самите ние скоро се убедихме – в страни като нашите, "на изток от Виена", окончателни победи почти няма.

България вече десетилетие е част от НАТО, седма година е член на ЕС, но вместо да обсъждаме Програмата за развитие 2020, ние отново търсим почтени управници, с които да заменим поредната крадлива шайка във властта. С тежката цена на човешки жертви, която на нас ни беше спестена, украйнците от Майдана стигнаха до същия въпрос – с кого...

Д-р Бисер Бончев: В "Софиямед" задържаме младите лекари

- Д-р Бончев, пациенти с какви травми приемате в последните дни във вашето отделение?
- През студените месеци фрактурите в областта на глезенната и тазобедрената става са големият процент от патологията в отделението, което ръководя. Проблемът е, че често става въпрос за възрастни болни с множество придружаващи заболявания като хипертония и захаре - Д-р Бончев, пациенти с какви травми приемате в последните дни във вашето отделение? - През студените месеци фрактурите в областта на глезенната и тазобедрената става са големият процент от патологията в отделението, което ръководя. Проблемът е, че често става въпрос за възрастни болни с множество придружаващи заболявания като хипертония и захаре

Фалшив слух за дядо Добри плъзна в Интернет

/КРОСС/ Вчера в социалните медии плъзна слух, който се оказа пълна лъжа. В "новината" на един никому непознат сайт се "съобщи" за кончината на Дядо Добри, Светецът от Байлово. В отговор на абсолютно невярната информация официалната страница на Дядо Добри във Фейсбук излезе с опровержение: От няколко часа във Фейсбук се разпространява една лъжа. Грозната лъжа за кончината на Дядо Добри - Светецът от Байлово. Длъжни сме да напишем това опровержение по няколко причини. Първо, да се спекулира с името и личността на такъв свят човек е грозно, нечистоплътно и мръсно. То показва нисш дух и скотско поведение. Мислещият и чувстващ човек никога не би написал. Четящият мислещ човек никога не би прочел подобно нещо. Или ако го прочете, най-малкото би се усъмнил. Тъжното е, че елементарна проверка би показала очевидния факт - слава Богу, Дядо Добри е жив и здрав и очаква своя вековен юбилей. Но не го чака със скръстени ръце, а правейки това, за което е орисан - да помага и бди над духа ни. Втората причина, която ни задължава да опровергаем този грозен слух се корени в нашето мислене - склонни сме да повярваме на лошата вест и да се усъмним в хубавата. Затова не се съмняваме, че тази „новина" ще набере скорост, носейки на Дядо Добри ненужна „слава". За щастие той не се интересува и е прекалено далеч от подобни апологетики. Жалкото е, че някои от нас не са. И търсят сензацията на всяка цена; на цена, която не би направила чест никому

Преглед на печата от 27 февруари


Държавно управление

Капитал Daily

Брюксел ще е по-взискателен към следващата ОП "Околна среда"
Възможно е да има финансови корекции на ниво програма, ако тя не постига целите си

Главният прокурор нареди проверка по сигнала на "Протестна мрежа"
Възложени са данъчни ревизии на Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков

Сега

Сметната палата ще проверява кабинета заради фонда за растеж
Ако до септември кметовете не са...

Бразилия повиши основната си лихва до 10,75%

Централните банкери прекъснаха серията от шест поредни повишения на равнището с по 50 базисни пункта

    


Щастието се дава на онзи, който много се труди

/КРОСС/ Леонардо да Винчи, знаменит италиански архитект, изобретател, инженер, скулптор и художник от епохата на Ренесанса: Щастието се дава на онзи, който много се труди

САЩ за отношенията с Русия: Не, това не е "Роки 4"

Не търсим конфронтация с Русия и продължение на Студената война, заяви американският държавен секретар Джон Кери в коментар по украинската криза

За и против вдигането на минималната заплата в САЩ

Доклад на Бюджетната служба към Конгреса за ефекта от повишението бе разтълкуван противоположно от демократи и републиканци

    


Tata пристига в Европа с два нови модела

Хечбекът Bolt и седанът Zest ще трябва да променят имиджа на компанията на производител на евтини коли

    

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Телевизионно утро

/КРОСС/ Нова ТВ, "Здравей, България" Какво трябва да ядеш, за да дариш 103 литра кръв? Историята на един родопчанин. Какво ще излезе от проверката на прокуратурата по сигнала на „Протестна мрежа" за Пеевски, Бареков и Василев? Версията на Осман Октай Кога Асен Генов ще се сдобие с обвинение за хулиганство? На живо - майка гледа трите си деца в мухъл и мизерия. Отказват й общинско жилище. Десетки гробове - поругани в търсене на желязо за скрап. Акция на крадци в хотелите по морето - кадри от охранителни камери! На живо от Турция - масови протести срещу корупцията! След пророчески сън - село събира пари за разрушена църква. Защо в България конкурсите за красота са колкото кандидатките? „Софийските солисти" ще свирят в униформи на боклукчии - защо? БНТ1, "Денят започва" Тема:Закуска с Андре Токев Тема:Юношите на Лудогорец преди вълнуващия мач - Лудогорец-Лацио Тема:За уволнението на училищния директор в Рибново Тема:Ръкописи на Джон Ленън на търг Тема:Подобряването на бизнес средата у нас - репортаж на Зоя Велинова Тема:Кръводарител повече от 40 години - репортаж на Величка Петкова Тема:Може ли щастието да бъде заразно? Репортер Радостина Янкова Тема:Защо на малкия Кирил Стоименов беше отказано лечение в чужбина? В студиото - семейството на Кирчо, както и представител на Обществения съвет към Фонда

Част от данъка върху доходите - за общините

Управляващите са готови да стартират дълго отлаганата финансова децентрализация от следващата година. Това стана ясно вчера от изказване на председателя на националното сдружение на общините (НСОРБ) Тодор Попов след среща с финансовия министър Петър Чобанов.
С бюджет 2015 държавата ще преотстъпи на общините 2 или 3 процентни пункта от данъка върху Управляващите са готови да стартират дълго отлаганата финансова децентрализация от следващата година. Това стана ясно вчера от изказване на председателя на националното сдружение на общините (НСОРБ) Тодор Попов след среща с финансовия министър Петър Чобанов. С бюджет 2015 държавата ще преотстъпи на общините 2 или 3 процентни пункта от данъка върху

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване