„Гравитация” и „12 години робство” триумфираха на наградите „Оскар”

Американската киноакадемия назова първите лауреати на наградите „Оскар“. 86-ата церемония по връчването на престижните награди се проведе в театър „Долби“ в Лос Анджелис, САЩ. Сред първите, получили „Оскар“, се оказа Джаред Лето. Той бе награден за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си във филма „Клубът на купувачите от Далас“.

Военен припадна във Варна по време на честването на празника

Капитан Втори ранг припадна по време на церемонията по издигане на националния флаг по случай Националния празник Трети март във Варна, предаде „Фокус". Последва бърза намеса на лекар...

Путин ядоса Обама и Камерън, Китай подкрепи Русия

Владимир Путин ядоса великите сили САЩ и Англия с разполагането на танкове и БТР-и по границата с Крим днес. Американският президент Барак Омаба и британският премиер Дейвид Камерън реагираха незабавн...

Баби оплетоха 2 км мартеница

Баби оплетоха 2-километрова мартеница и зарадваха с нея жителите на Алфатар.

Година от смъртта на Пламен Горанов

София /КРОСС/ Днес се навършва една година от смъртта на Пламен Горанов.36-годишният мъж се самозапали на 20 февруари 2013 г. пред сградата на общината във Варна в знак на протест.Преди да умре, Горанов няколко пъти заяви, че намерението му не е било да се самоубива. Най-близките му приятели смятат, че той умира поради грешка в плана си.Докато мъжът беше в болница, над 300 души се отзоваха на призив за кръводаряване с надеждата да помогнат и да спасят живота му. Въпреки това Горанов почина на 3 март 2013 г. около 20:30 ч. във Военноморската болница във Варна с изгаряния от около 80% по цялото тяло.

Музеите и галериите в София ще работят безплатно

София /КРОСС/ Музеите и галериите, управлявани от Столична община ще работят безплатно днес по случай националния празник. С „вход свободен" ще са и Националният исторически музей и Военноисторическия музей, като първите десет посетители в НИМ ще получат и подарък - книгата „Войните на България за национално обединение 1885, 1912-1913,1915 - 1918 г." на директора на музея Божидар Димитров с негов автограф.Освен това книгите на историческа тематика, които се продават в музея, ще бъдат с 50% намаление.Жителите на София и гостите на града ще могат да посетят и музея под базиликата „Света София", Софийската градска художествена галерия", парк-музей „Врана" и Зоологическата градина.Кметът на София Йорданка Фандъкова призова към инициативата да се присъединят и собствениците на национални и частни музеи и галерии в столицата.

Патриарх Неофит: Поклон пред героизма на участвалите в борбата за освобождението


Поклон пред силата на духа и героизма на всички взели участие с оръжие и перо в тази повсеместна борба за нашето освобождение. Това каза в словото си патриарх Неофит на богослужение в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" по повод националния празник Трети март.

"Нека не забравяме техния пример. Нека помним, че свободата ни е дар от Бога - дар изстрадан и измолен; че всичко става по Негово съизволение, че чрез Него "живеем и се движим, и съществуваме", каза патриарх...

Патриарх Неофит: Свободата ни е дар от Бога - дар изстрадан и измолен

Поклон пред силата на духа и героизма на всички взели участие с оръжие и перо в тази повсеместна борба за нашето освобождение. Това каза в словото си Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Поклон пред силата на духа и героизма на всички взели участие с оръжие и перо в тази повсеместна борба за нашето освобождение. Това каза в словото си Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит, предаде репортер на Агенция “Фокус”. "Нека не забравяме техния пример. Нека помним, че свободата ни е дар от Бога - дар

Как ще разкарате гаджето... още след първата среща

Най-отблъскващите видове женско поведение, според мъжете

    


Google честити националния празник на България

Националният празник на България бе отбелязан и от Google. Световната търсачка честити 3 март на всички българи с лого, наподобяващо шевица в...

Клиентите на ЧЕЗ стават все по-доволни

/КРОСС/ Процесът по управление на сигнали и жалби бе обсъден на седмото заседание на потребителския съвет към ЧЕЗ България, което се проведе на 28 февруари 2014 г. в центъра за обслужване на клиенти на пл. „Позитано" 2А в София. Компанията представи основните принципи на своята система на управление на жалбите и сигналите - широка достъпност, яснота на механизмите за разрешаване на жалбите, способност за своевременно реагиране на всеки сигнал, справедливост при разглеждане на всеки казус, висока резултатност, когато жалбата е основателна, публичност, въвеждане на адекватна автоматизирана клиентска информационна система. „Мнението на клиентите е важно за нас. Ние гледаме на сигналите като на възможност и предизвикателство, а не като на неприятност. Те ни показват как да подобрим услугите, които предлагаме и по-адекватно да отговорим на изискванията на потребителите", каза Тодор Матев, заместник-директор на „Обслужване на клиенти".Социологическите проучвания показват, че през последните 4 години клиентите на ЧЕЗ заявяват все по-висока удовлетвореност от услугите и обслужването на компанията. През 2009 г. 50.4% от запитаните потребители бяха доволни от услугите и обслужването, докато през 2013 г. този процент достигна 75%. В края на 2013 г. в компаниите от групата на ЧЕЗ в България бе извършена организационна промяна с цел оптимизиране на системата за управление на сигнали и жалби

ЧЕЗ внедрява добри практики в управлението на жалби и сигнали

Процесът по управление на сигнали и жалби бе обсъден на седмото заседание на потребителския съвет към ЧЕЗ България, което се проведе на 28 февруари 2014 г. в центъра за обслужване на клиенти на пл. „Позитано“ 2А в София.

Дистрибуторка на бира руга и заплашва конкурент в Смолян

32-годишната дистрибуторка на бира в Смолян е глобена 300 лв. от съда за хулиганство.

"Гравитация" обра Оскарите

Най-чаканите награди в света на киното – тези на Американската филмова академия, бяха раздадени миналата вечер за 86-ти пореден път. Водещ на...

Русия разполага бронирани машини край Крим

/КРОСС/ Русия е започнала разполагането на танкове и бронирани транспортни средства на границата с Крим, съобщават световните агенции, позовававайки се на украинската брегова охрана. Едва няколкокилометров канал дели военните от украинската територия.„От отсрещната страна има военни машини. Не можем да прогнозираме дали те планират да преминат канала с ферибот", съобщи говорител на бреговата охрана пред Reuters. Не е ясно колко са танковете на пристанището от руска страна, ако преминат, те ще навлязат в кримския град Керч.До момента няма и потвърждение от руското военно министерство.Припомняме, че Москва вече разположи хиляди пехотинци в района на Крим. В неделя руски кораби пристигнаха в кримското пристанище Севастопол, където руската флота има база.

Очакват над 300 участници в третомартенска щафетна обиколка на Радио Варна

Повече от половин век младежи и ветерани ще мерят благородно сили в най-масовото спортно състезание във Варна, посветено на Националния празник на Република България – 3 март. Тази година щафетна обиколка на Радио Варна ще се проведе за 51-и път.

Калфин: България трябва да заеме политическа позиция по случващото се в Украйна

Последствията на това, което се случва в Украйна неизбежно има начин да засегнат България, в зависимост от развитието на ситуацията там. Това заяви пред Нова телевизия „Здравей, България" Ивайло Калфин, евродепутат и бивш външен министър на България.



























Последствията на това, което се случва в Украйна неизбежно има начин да засегнат България, в зависимост от развитието на ситуацията там. Това заяви пред Нова телевизия „Здравей, България" Ивайло Калфин, евродепутат и бивш външен министър на България.

Rolls-Royce се забърка в корупционен скандал в Индия

/КРОСС/ Британската компания Rolls-Royce plc, специализирана в производството на самолетни двигатели, се оказа в центъра на разследване за корупция , съобщава The Telegraph. Според изданието Rolls-Royce е заподозряна в подкупване на представители на индийската авиокомпания Hindustan Aeronautics Limited ( HAL ) за получаване на изгодни договори за доставка на двигатели за учебните самолети Hawk .С разследване на нарушенията, поръчано от Министерството на отбраната, ще се заеме Централното бюро за разследване на Индия . По-рано срещу компанията са били проведени разследвания за подкупване на длъжностни лица в Китай, Индонезия и други страни.

Калфин: България трябва да заеме политическа позиция по случващото се в Украйна

Последствията на това, което се случва в Украйна неизбежно има начин да засегнат България, в зависимост от развитието на ситуацията там. Това заяви пред Нова телевизия „Здравей, България Последствията на това, което се случва в Украйна неизбежно има начин да засегнат България, в зависимост от развитието на ситуацията там. Това заяви пред Нова телевизия „Здравей, България" Ивайло Калфин, евродепутат и бивш външен министър на България.

Германци избраха Alfa Romeo 4C за най-добър спортен автомобил

Италианската бегачка победи BMW 4-Series и Mercedes-Benz CLA

    


България има политици, но не и държавници

Първият демократично избран президент на страната д-р Желю Желев призна, че не вярва на българската политическа класа. Имаме политици, но не и държавници, каза президентът Желев.

Центърът на столицата блокиран за 3 март

Въвежда се временна организация на движението при провеждане на мероприятия по повод тържественото честване на Националния празник на България - 3-ти март, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Искат да надвият корупцията?

ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ нищо не се е променило. Изборите, европейските и евентуално парламентарните ще си минат както винаги, неосквернени от кодекса на Мая Манолова. Най-много действащите депутати да се напънат и да прокарат референдума за мажоритарното гласуване, но пак от политическите кампании няма да има никакъв смисъл. Както далновидно отбеляза Бойко ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ нищо не се е променило. Изборите, европейските и евентуално парламентарните ще си минат както винаги, неосквернени от кодекса на Мая Манолова. Най-много действащите депутати да се напънат и да прокарат референдума за мажоритарното гласуване, но пак от политическите кампании няма да има никакъв смисъл. Както далновидно отбеляза Бойко

НСО ще пази по-малко хора от властта

София /КРОСС/ Драстично ще бъдат орязани виповете във властта, които ще имат право да бъдат пазени от НСО. Максимум 15 ще останат хората с държавни гардове, научи „Преса". „Предстоят сериозни реформи в службата", коментира шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Мерджанов. В момента там работят около 1100 души.До края на март НСО ще има титуляр, увери премиерът Пламен Орешарски. Драстично ще бъдат орязани виповете във властта, които ще имат право да бъдат пазени грижливо от НСО. Максимум 15 ще останат хората с държавни гардове, научи „Преса". „Предстоят сериозни реформи в службата. Обмисляме редуцирането на лицата, които в бъдеще ще имат право на охрана", коментира шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Мерджанов. Бивши служители на НСО обясниха, че това означава и намаляване на щата в службата. В момента там работят около 1100 офицери и сержанти и неизвестен брой цивилни служители.Предстои и обстойна проверка какви специалисти са назначавани в службата. Временната комисия в Народното събрание, оглавявана от Таско Ерменков, все още рови за „калинки" в НСО. Сигналите, че там са приютени митничари, съотборници на Бойко Борисов от „Бистришките тигри", чакат потвърждение. Още преди Нова година Димитър Дъбов се закани оглавяваната от него комисия - за контрол на спецслужбите, да ревизира НРС, „Военна информация", Военната полиция, НСО

Зеедорф: Само танк може да спре Юве

"Тевес вкара гол, каквито бележех аз навремето", подхвърли треньорът на Милан

    


Украинци масово бягат в Русия, искат убежище

Около 675 000 граждани на Украйна са пристигнали в Русия за последните два месеца. Това сочат данни на граничната служба на държавата на Владимир Путин, цитирани от "Интерфакс". Източник от ...

Бивш дипломат №1 на Чехия сравни Путин с Хитлер

Бившият дипломат №1 на Чехия Карел Шварценберг сравни президента на Русия Владимир Путин с Адолф Хитлер. "Това, което се случва в Украйна, е повторение на историята, заяви бившият външен министър...

Полицията спира вечното дерби?

Полицията може да откаже да охранява вечното дерби Левски - ЦСКА в неделя. Причината е проблем във видеонаблюдението на националния стадион "Васил Левски". Това е едно от най-важните изисква...

Оскар Писториус отново пред съда в очакване на доживотна присъда

Делото срещу параолимпиеца Оскар Писториус се подновява днес в Претория, Южна Африка, като кабелен канал ще предава на живо развитието в него, предава АП. 27-годишният Писториус е обвинен в убийство на своята приятелка Рийва Стийнкамп. Защитата на Писториус пледира, че случилото се е нещастен инцидент. Според адвокатите на лекоатлета той е сбъркал Делото срещу параолимпиеца Оскар Писториус се подновява днес в Претория, Южна Африка, като кабелен канал ще предава на живо развитието в него, предава АП. 27-годишният Писториус е обвинен в убийство на своята приятелка Рийва Стийнкамп. Защитата на Писториус пледира, че случилото се е нещастен инцидент. Според адвокатите на лекоатлета той е сбъркал

Оскар Писториус застава отново пред съда

Делото срещу параолимпиеца Оскар Писториус се подновява днес в Претория, Южна Африка, като кабелен канал ще предава на живо развитието в него, предава АП. 27-годишният Писториус е обвинен в убийство на своята приятелка Рийва Стийнкамп. Защитата на Писториус пледира, че случилото се е нещастен инцидент. Според адвокатите на лекоатлета той е сбъркал Делото срещу параолимпиеца Оскар Писториус се подновява днес в Претория, Южна Африка, като кабелен канал ще предава на живо развитието в него, предава АП. 27-годишният Писториус е обвинен в убийство на своята приятелка Рийва Стийнкамп. Защитата на Писториус пледира, че случилото се е нещастен инцидент. Според адвокатите на лекоатлета той е сбъркал

Г-7 и ЕС колективно осъдиха Русия и обещаха помощ на Украйна

В специално изявление лидерите на седемте индустриално най-развити държави в света, участващи заедно с Русия в групата известна като Г-8, осъдиха действията на руския президент Владимир Путин в Украйна. 
Текстът на обръщението е публикуван по официалните сайтове на Белия дом, Европейската комисия и националните правителства. В него се казва:

Ние, лидерите на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания и САЩ, както и председателят на Европейския съвет и...

Тагарев: Нито една от страните в украинския конфликт няма интерес от военни действия

/КРОСС/ Нито една от страните в украинския конфликт няма интерес от водене на военни действия и двете страни ще се стремят да избягват такива действия, също така международната общност ще ангажира всички налични възможности, за да се предотврати ескалация на този конфликт. Това каза пред БНР военният министър в служебното правителство на Марин Райков - Тодор Тагарев.Един сблъсък би бил изключително тежък не само за Русия и За Украйна, но и за цяла Европа, включително и за нас, посочи той.Очевидно политиката на Владимир Путин е да укрепва влиянието си в страните от бившия СССР и той го прави с всички налични средства. Факт е, че Крим през годините винаги е бил интерес за изследователите дали там украинската власт може да бъде запазена, етническият мир дали може да бъде гарантиран и както видяхме и сега, Русия се възползва от своето по-голямо влияние в Крим, за да действа агресивно спрямо правителството на Украйна, обясни той.Тагарев посочи, че Русия нарушава стандартните положения в Хартата на ООН, в нормите на организацията за сигурност и сътрудничество на Европа.

Кери ни поздрави за 3 март

София /КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Джон Кери изпрати поздравителен адрес по повод 3 март от името на американския президент Барак Обама. "От името на американския президент Барак Обама и на народа на САЩ се радвам да поздравя българите по случай националния ви празник 3 март", пише Кери. "Тази година отбелязваме 10 г. от членството на България в НАТО.От Либия до Афганистан българският принос в глобалната сигурност направи страните ни по-силни, а народите ни по-спокойни за сигурността си", посочва дипломат №1 на САЩ. "Когато празнувате този специален ден, знайте, че САЩ са партньор и приятел", пише Кери, като отправя най-добрите си пожелания към всички българи.

Младежи от БСП закичиха с мартеници богдановдолчани

Младежкото обединение на БСП Перник и кандидата за кмет на с. Богданов дол зарадваха жителите на селото с мартеници с логото на младежката организация.

Младежите и Николета Максимова поздравиха множество хора по случай Баба Марта, съобщиха за zaPernik.com.

Кандидат кмета Николета Максимова

 

Древно китайско лекарство бори рака

/КРОСС/ Древно китайско лекарство се оказа ефективен лек срещу рака на панкреаса, твърдят американски учени. Те са установили, че екстрат от кората на Phellodendron amurense (Кадифено амурско дърво), известно още от древността с лечебните си свойства, е много добро средство в борбата с онкологичното заболяване. То възпрепятства фиброзата -процес, който се изразява в повишено разрастване на съединителна (фиброзна) тъкан, нарушаваща структурата на тъканите и органите. Заради фиброзата действието на противораковите лекарства се свежда към нула.

20 години без Мелина Меркури

Тя е най-дългогодишният министър на културата и е наричана от западната преса „Последната гръцка богиня”

прочети повече

Де е България

Преди една година на националния празник се питах кому от днешните политици и държавници България ще издигне паметник. Всъщност от управлявалите в България през последния век паметници са издигнати само на комунисти. С изключение може би само на Александър Стамболийски, който беше канонизиран по политически причини в Тодорживкова България и сега най-известният му паметник пред Софийската опера е ням свидетел на това къде са стигнали политическите нрави в нова България.

Антония Петрова: Българката е малка, грозна, черна, с крив нос

Българката е малка, грозна, черна и с крив нос, заяви Антония Петрова. Скандалната носителка на титлата „Мис България" уточни, че твърдението е на нейния съпруг Александър Бередин, но самата тя споделя мнението му.

Започва Великият пост

Първата и последна седмица от поста са особено строги

Родолюбиви българи осиновяват паметници

В Шумен предлагат паметници за осиновяване. Родолюбивата инициатива бързо набира скорост и вече частни лица полагат грижи за девет паметника в града.
Паметниците са собственост на Община Шумен, но тя не успява да полага необходимите грижи за тяхното опазване и стопанисване. Така се ражда и идеята за кампания за осиновяване на монументи. В Шумен предлагат паметници за осиновяване. Родолюбивата инициатива бързо набира скорост и вече частни лица полагат грижи за девет паметника в града. Паметниците са собственост на Община Шумен, но тя не успява да полага необходимите грижи за тяхното опазване и стопанисване. Така се ражда и идеята за кампания за осиновяване на монументи.

"Черно море Елит" провежда днес безплатни уроци по повод Световния ден на тениса

По повод Световния ден на тениса ТК "Черно море Елит" ще проведе днес безплатен урок на кортовете в Морската градина. Уроците, които започват в 12 часа, ще са за деца от всички възрасти, както и за техните родители. ТК "Черно море Елит" се включва активно в инициативата на ITF за отбелязване на 3 март като Световен ден на тениса.

Капитан припадна на честванията на 3 март във Варна. Клисарова и човек на Бареков му помагат

Капитан Втори ранг припадна по време на церемонията по издигане на националния флаг по случай Националния празник Трети март във Варна, предаде „Фокус Капитан Втори ранг припадна по време на церемонията по издигане на националния флаг по случай Националния празник Трети март във Варна, предаде „Фокус". Последва бърза намеса на лекари от Военноморска болница - Варна, които му измериха кръвното налягане. Първа помощ на офицера оказаха и лекарите доц. Христо Бозов, бивш кандидат за кмет ...

Капитан припадна при издигането на българското знаме във Варна. Клисарова и човек на Бареков му помагат

Капитан Втори ранг припадна по време на церемонията по издигане на националния флаг по случай Националния празник Трети март във Варна, предаде „Фокус". 

Последва бърза намеса на лекари от Военноморска болница - Варна, които му измериха кръвното налягане. Първа помощ на офицера оказаха и лекарите доц. Христо Бозов, бивш кандидат за кмет ... Капитан Втори ранг припадна по време на церемонията по издигане на националния флаг по случай Националния празник Трети март във Варна, предаде „Фокус". Последва бърза намеса на лекари от Военноморска болница - Варна, които му измериха кръвното налягане. Първа помощ на офицера оказаха и лекарите доц. Христо Бозов, бивш кандидат за кмет ...

Орешарски: Шансът за великденски бонуси за пенсионерите е 50:50

Шансът за великденски добавки към пенсиите е 50:50. Това заяви премиерът Пламен Орешарски по повод възможността възрастните хора с най-ниски пенсии...

Колко точно пари са нужни на Украйна

Революционните власти в Украйна непрекъснато се объркват, когато говорят за нуждите на страната от финансиране. Страната се нуждае от 20-25 милиарда долара. Ако парите не бъдат преведени, Украйна я очаква криза на платежния баланс и най-вероятно фалит.

Финансирането е необходимо колкото е възможно по-бързо

Населението на Украйна и бизнесът явно са увеличили търсенето на валута, при това притока на чуждестранни средства в икономиката е спрял. Валутните резерви на Националната банка са намалели до 15 милиарда долара – това стига, за да се покрие вноса в течение на два месеца. В резултат гривната загуби през февруари 18% от своята стойност спрямо долара – до 10 гривни за 1 долар.

ЕС, МВФ и САЩ вече заявиха, че са готови да предоставят финансова помощ на страната. Но с оглед на положението в Украйна финансирането трябва да бъде предоставено колкото е възможно по-бързо. Даже малък кредит е в състояние да възстанови доверието в страната и да намали търсенето на долара от страна на инвеститорите. Ако Украйна не получи финансирането, тогава гривната може да се срине още по-силно и да се стигне до неконтролирана девалвация. Правителството ще трябва да усили контрола върху движението на парите.

На Украйна са нужни 20-25 милиарда долара

През тази година украинските банки трябва да погасят дългове за 13 милиарда долара. Въпросът се състои в това, дали европейските банки са готови да запазят своите инвестиции в украинските клонове. За момента няма признаци, че те свиват своите кредитни линии. Но ако рисковете за банките и корпорациите са далеч по-малки, то за държавния сектор са значително по-големи.

До края на годината правителството трябва да плати по своите дългове в чужда валута 6,2 милиарда долара. Това са най-големите плащания по държавния дълг. От тях 2,7 милиарда долара – плащания по дълга към МВФ. Освен това, държавната компания "Нафтогаз" трябва да погаси през септември еврооблигации за 1,6 милиарда долара, а също така да плати 1,6 милиарда на "Газпром". Общо правителството се нуждае от 9,4 милиарда долара за погасяване на дълговете си през тази година.

Но това не е всичко: Украйна трябва да финансира дефицита по текущата си сметка. Ако "Газпром" се откаже от обещанието си да доставя на Украйна газ по по-ниски цени, тогава дефицитът по текущите операции през тази година ще бъде 13-14 милиарда долара. Общо Украйна ще се нуждае от финансова помощ в размер на 20-25 милиарда долара, за да покрие всичките си финансови разходи през тази година.

Ако в страната има стабилно правителство, което обещае да проведе реформи, а също така бъде съгласувана сделката с ЕС и МВФ, тогава нуждите от финансиране ще се окажат по-малки. Но ако положението излезе извън контрол, а банките и компаниите не успеят да получат кредити, Украйна ще се нуждае от още повече пари.

Едно е сигурно: Украйна се нуждае от външно финансиране, то й е необходимо веднага и трябва да е голямо.

Украинците са жертва на геополитическа война, според Калфин

Повод за конфликта давали и новите украински властници

Патриарх Неофит: Нека помним, че свободата ни е дар, изстрадан и измолен

На Трети март – деня на Освобождението на страната ни отдаваме особена почит пред паметта и подвига на всички знайни и незнайни люде – драгоценни жертви за всяка педя българска земя. Техните паметници, братски могили и паметни плочи, белязали победния ход на руската армия и нейните съюзници, днес ще бъдат обсипани с венци и цветя от признателния ни народ.

С тези думи Негово Светейшество патриарх Неофит оглави богослужебното последование в храм-паметника "Св. Александър Невски", предаде репортер на БГНЕС.

На днешния празник подобава да отдадем заслужена почит и на всички мъченици и изповедници за вярата, и на всички българи в чиито сърца не е угаснала вярата в Иисуса Христа, надеждата за избавление и любовта към угнетените чеда на Майка България, каза патриарх Неофит и продължи: Поклон пред силата на духа и героизма на всички взели участие с оръжие и перо в тази повсеместна борба за нашето освобождение.

"Нека не забравяме техния пример! Нека помним, че свободата ни е дар от Бога - дар изстрадан и измолен, че всичко става по Негово съизволение, че чрез Него "живеем и се движим, и съществуваме. Честит празник!", каза българският патриарх Неофит.

След богослужебното последование, под празничното биене на камбаните на Патриаршеската катедрала, в литийно духовенството и миряните, начело с Патриарх Неофит, ще се отправят към паметника на Царя Освободител, където ще поднесат венец и цветя. В 11 ч. Негово Светейшество ще вземе участие във военния ритуал по вдигането на българския трибагреник, а от 18:30 ч. и в зарята-проверка на площад "Народно събрание"

Google поздрави българите за 3 март

София /КРОСС/ Google отново поздрави българирите за националния им празник 3 март. Този път тематичното лого на търсачката наподобява шевица в цветовете на българския трикольор. Днес се навършват 136 години от Освобождението на България. В цялата страна ще бъде отбелязан националният празник.    

Google поздрави българирите за 3 март

София /КРОСС/ Google отново поздрави българирите за националния им празник 3 март. Този път тематичното лого на търсачката наподобява шевица в цветовете на българския трикольор. Днес се навършват 136 години от Освобождението на България. В цялата страна ще бъде отбелязан националният празник.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване