Ултиматум на Руските Военноморски сили

Според Агенция Интерфакс в новините от последните минути се съобщава за ултиматум отправен към Украинския военноморски флот да се предаде до 05.00 ч във вторник.Новината бе цитирана в ефир от водещият на предаването" Дискусионно студио'' Велизар Енчев , което се излъчва на живо по Телевизия "Скат'.Обстановката остава напрегната , не е изключено започване на военна офанзива от страна на Руския военен флот , въпреки уверенията на Руската страна , че не се търси военно разрешаване на конфликта.

Очакваите подробности.!

Арестували невинни, за да е пълна килията

Невинни граждани са били арестувани за 24 часа само и само за да бъдат пълни „клетките” в столичните районни управления и да се отчитат резултати в борбата с престъпността.

Плевнелиев с план срещу Изборния кодекс

Президентът Росен Плевнелиев последователно се опитва да пречи на влизането в сила на Изборния кодекс. Това обяви зам.-председателят на НС и шеф на парламентарната комисия, която изработи новите изборни правила, Мая Манолова.

МВнР на Русия: Лавров и Аштън ще се срещнат в Мадрид

/КРОСС/ Планирана е среща между министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън, която ще се състои в Мадрид, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация от Министерството на външните работи на Русия.Точна дата от ведомството обаче не се посочва. По-рано Аштън заяви, че разчита да се срещне с Лавров във вторник, 4 март.

МВнР на Русия: В Мадрид ще се състои среща между Лавров и Аштън

/КРОСС/ Планирана е среща между министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън, която ще се състои в Мадрид, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация от Министерството на външните работи на Русия.Точна дата от ведомството обаче не се посочва. По-рано Аштън заяви, че разчита да се срещне с Лавров във вторник, 4 март.

Български банки следят за пари на Янукович

От около седмица български банки следят за пари на сваления украински президент Виктор Янукович. Те са разпространили съобщение до служителите си да не приемат депозити и сметки от него или негови близки, научи “24 часа”.
Янукович бе отстранен от поста си на 22 февруари и избяга в Русия.
Банките разполагат със списък, в който фигурират той, негов От около седмица български банки следят за пари на сваления украински президент Виктор Янукович. Те са разпространили съобщение до служителите си да не приемат депозити и сметки от него или негови близки, научи “24 часа”. Янукович бе отстранен от поста си на 22 февруари и избяга в Русия. Банките разполагат със списък, в който фигурират той, негов

Китайска мартеница вкара дете в болница

Отровна китайска мартеница прати 7-годишно момиченце в бургаска болница. Причината за постъпването на Габи в спешното се оказала червено-бяла гривна, подарена от майка й Галя.

Седем Оскара в робство на "Гравитация"-та (ОБЗОР)

Единствената изненада на 86-ото връчване на наградите “Оскар” е, че нямаше никакви изненади. Ама никакви. “12 години в робство” спечели най-важната статуетка за филм, но големият победител е “Гравитация” с най-много злато - седем броя. Матю Макконъхи (“Клубът на купувачите от Далас”) е най-добър актьор, а Леонардо Ди Каприо (“Вълкът от Уолстрийт”) Единствената изненада на 86-ото връчване на наградите “Оскар” е, че нямаше никакви изненади. Ама никакви. “12 години в робство” спечели най-важната статуетка за филм, но големият победител е “Гравитация” с най-много злато - седем броя. Матю Макконъхи (“Клубът на купувачите от Далас”) е най-добър актьор, а Леонардо Ди Каприо (“Вълкът от Уолстрийт”)

Незаконни таксита набират клиенти през Фейсбук

Масово незаконни таксита в Кюстендилско набират клиентела в социалната мрежа Фейсбук. Практиката е ежедневно пътуващи до столицата да пускат постове на стената си с часа и мястото на тръгване.

Русия е свикала извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН

Русия е свикала извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООНСнимка: АФПГалерияСнимка: АФП Снимка: АФП Киев. Русия е свикала извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Украйна, предаде УНИАН.
Планира се да се проведе открито заседание. То ще започне към 10,30 българско време.
Очаквайте Русия е свикала извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООНСнимка: АФПГалерияСнимка: АФП Снимка: АФП Киев. Русия е свикала извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Украйна, предаде УНИАН. Планира се да се проведе открито заседание. То ще започне към 10,30 българско време. Очаквайте

Риск за връзките на ЕС и Русия

Връзките между ЕС и Русия са изложени на риск ако Москва не успее да деескалира напрежението в Украйна, предупреди Европейският съюз.

"При липса на намаляване на напрежението от страна на Русия, ЕС ще реши последиците за двустранните отношения между ЕС и Русия", предаде АФП.

Изявлението е цитирано във връзка с преговори, които отдавна са в ход с руските власти за облекчаване визовия режим на ЕС за руски граждани, както и ново споразумение за сътрудничество.

В изявлението не се споменава оръжейно ембарго или други наказателни мерки, предложени в първоначалния проект.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че "ако Русия не реши надеждно и бързо проблема с деескалацията, ние ще трябва да вземем решения, които ще се отнасят до отношенията между Русия и ЕС".

Изявлението също осъди "нарушението на суверенитета и териториалната цялост на Украйна".

Френският външен министър Лоран Фабиюс заяви, че при липса на бързи и конкретни мерки "цялата поредица от контакти ще бъде прекъсната".

"Ако няма деескалация до четвъртък, тези мерки ще влязат в сила", каза Фабиюс

Москва не искала война с Украйна

Русия не желае война с Украйна. Съгласието на руския парламент за военна интервенция в Украйна цели най-вече да демонстрира колко са сериозни намеренията на Кремъл.
Това заяви руският зам. външен министър Григорий Карасин. “Убеден съм, че никой в Русия не иска война с Украйна”, каза той пред телевизия “Росия 1”. “Ние сме против използването на Русия не желае война с Украйна. Съгласието на руския парламент за военна интервенция в Украйна цели най-вече да демонстрира колко са сериозни намеренията на Кремъл. Това заяви руският зам. външен министър Григорий Карасин. “Убеден съм, че никой в Русия не иска война с Украйна”, каза той пред телевизия “Росия 1”. “Ние сме против използването на

Камикадзето от летище Сарафово е ливанец

Камикадзето от атентата на летище Сарафово е бил ливанец. Това са разкрили властите в Израел преди четири месеца, съобщава в утрешния си брой вестник "Телеграф".

Изданието се позовава на източници от спецслужбите за сигурност. Разследването е показало, че човекът сложил бомбата в автобуса, е родом от Южен Ливан.

С това разкритие на практика се решава и най-голямата загадка в разнищването на бомбения атентат у нас от 2012 година.

БГНЕС припомня, че на 18 юли 2012 г. автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. При инцидента бяха ранени 35 души.

Между 2 и 3 килограма тротил е точното съдържание на бомбата, взривена от терориста на летище Бургас.

Русия е свикала извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН

Русия е свикала извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН. Планира се да се проведе открито заседание. То ще започне към 10,30 българско време. Междувременно министрите на външните работи на страните от ЕС са взели решение да обсъдят възможностите за въвеждане на санкции срещу Русия, предаде Reuters, Русия е свикала извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН. Планира се да се проведе открито заседание. То ще започне към 10,30 българско време. Междувременно министрите на външните работи на страните от ЕС са взели решение да обсъдят възможностите за въвеждане на санкции срещу Русия, предаде Reuters,

Руснаци спасяват спестяванията си с БГ имоти

Сривът на руската рубла, породен от напрежението между Москва и Киев, ще накара повече руснаци и украинци да потърсят начин да спасят спестяванията си с покупка на имот зад граница и най-вече у нас, смятат наши брокери.

ЕС може да спре диалога с Русия за падане на визите

Външните министри на ЕС искат незабавно изтегляне на военните части от Крим

Руски диригент: Смяната на табелката на държавата не означава смяна на психологията на хората

/КРОСС/ Предлагаме ви интервю за културата и съвременното общество на Валентина Оберемко с ръководителя на Московския държавен камерен хор Владимир Минин, публикувано в руското издание „Аргументи и факти". В. О.: Какво се случва с културата?Вл. М.: Какво е това култура? Това не е само изкуство, но и нравственост, съвест, задължение по отношение на другите, към служебните задължения. Защо още Тургенев бе казал: „Руснака в Париж го познавам по походката, по кройката на дрехите и по разговорите за работата"? Защото руският човек, за съжаление, не се променя.Какво е характерно за нас? В СССР имаше прекрасен, както ни се струваше тогава, парфюм „Белая сирень". Ние събирахме пари, за да подарим такъв парфюм на любимото момиче. Мина време. Качеството на парфюма се развали. Защо? Защото в периода на съветската власт се отучихме да работим системно, настойчиво, упорито. Ние можем прекрасно да свършим нещо едноразово. Например, да подковем бълха. А след това преминаваме в режим на „ако стане, стане". Такава е нашата култура на труда.В. О.: Т.е. ние не можем да променим нашето отношение към работата?Вл. М.: Защо да не можем? Преди 50 години в Америка имаше трамваи за черни, пейки за черни. Мина половин век и днес в Белия дом има черен президент. Какво направи за това държавата? Тя работеше. Постепенно внушаваше на обществото разбирането, че всички хора имат равни права

За демокрацията и родината всяко усилие си струва

За нас свободата - национална, но и лична, има особена стойност, каза президентът Росен Плевнелиев в словото си на тържествената заря-проверка на площад "Народно събрание" в столицата по повод на Националния празник на България - 3 март.

Той припомни думите на Любен Каравелов от 1869 г.: "За човека е потребна най-напред от всичко - свобода". Тя обаче, както е казал един друг знаменит българин - Пенчо Славейков, първо трябва да изгрее в сърцата, продължи държавният глава.

Руско-турската война от 1877-1878 г. разкъса оковите на вече свободните в сърцата, но все още поробени физически наши сънародници; по нейните бойни полета бе изкована нова свободна и модерна България, каза президентът. Днес за 136-и път ние скланяме глави с признателност пред саможертвата на хилядите руснаци, белоруси, украинци, румънци, финландци, арменци, грузинци, поляци, литовци, латвийци, естонци, сърби и черногорци, участвали във войната. С гордост си спомняме и за онези хиляди наши предци от българското опълчение, които с подвига си доказаха на света, че след 500 години чужда власт българинът е заслужил своята национална свобода, отбеляза държавният глава.

В словото си той припомни, че Освобождението ни завеща Санстефанския идеал. Неговите граници обаче бяха начертани за първи път не от генералите и от дипломатите, а от свободните в сърцата си българи, посочи президентът. По думите му в днешния ден е важно да намерим точките на съгласие, които ни обединяват и които ще ни помогнат заедно да работим за модерна и просперираща България.

Бъдещето ни зависи от всички нас. От изборите, които правим като личности и граждани, от решенията, които взимаме, от ценностите, които отстояваме,

посочи той. В словото си за Националния празник Плевнелиев отправи послание към всички млади българи. "Млади сънародници, миналото ни е много повече от фактите, записани в учебниците по история. То е изковано със себеотрицанието и саможертвата на бащите и дедите ни. Подкрепете грижата за историческите паметници във вашия град, село, във вашия квартал, до вашето училище, читалище или парк.

Нека всяко училище "осинови" поне един паметник.

Грижейки се за тези национални светини, вие възстановявате връзката между минало и настояще". Демокрацията и просперитетът не могат да бъдат просто подарени или инсталирани. Те се изработват, за тях се борим всеки ден, отбеляза държавният глава.

Демокрацията е постоянен процес, като всяко усилие си струва. Така и с Родината - всяко усилие си струва,

каза президентът. В началото на тържествената заря-проверка на площад "Народно събрание" бяха посрещнати знамената-светини на българската бойна слава. Държавният глава прие строя на представителните части на Българската армия, които поздрави по случай 3 март.

На церемонията бяха председателят на Народното събрание Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски, патриарх Неофит, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министри, депутати, висши военни, дипломати, граждани. От 19.30 ч. в Централния военен клуб в столицата президентът Росен Плевнелиев ще даде традиционен прием за Националния празник.


Само битът е защитен, ако заради Украйна спре газът

Доставките на природен газ за бита и дребния бизнес са осигурени за месец и половина, ако бъде прекъснато снабдяването с гориво от Украйна. Това съобщиха за “Труд” от министерството на икономиката. Големите индустриални потребители обаче няма на кого да разчитат, ако газът спре напълно, защото липсват алтернативни доставки. Доставките на природен газ за бита и дребния бизнес са осигурени за месец и половина, ако бъде прекъснато снабдяването с гориво от Украйна. Това съобщиха за “Труд” от министерството на икономиката. Големите индустриални потребители обаче няма на кого да разчитат, ако газът спре напълно, защото липсват алтернативни доставки.

Защо Крим е ябълка на раздора

Украинската автономна република Крим се превърна в център на конфликта, който противопостави Путин на Запада в една от най-тежките кризи от десетилетия. Защо полуостровът е толкова важен?
Той е разположен в южната част на Украйна, като навлиза навътре в Черно море. На изток бреговете му почти опират в Русия. Площта му е 27 000 кв. км, Украинската автономна република Крим се превърна в център на конфликта, който противопостави Путин на Запада в една от най-тежките кризи от десетилетия. Защо полуостровът е толкова важен? Той е разположен в южната част на Украйна, като навлиза навътре в Черно море. На изток бреговете му почти опират в Русия. Площта му е 27 000 кв. км,

Младата перничанка Александрина Ризова стана Спортен талант за 2014 година на Еврофутбол

32-ма са новите Спортни таланти на Еврофутбол – имената им станаха известни днес, на официалната церемония, която се проведе от 11 ч. в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски" в София. Младите атлети са от 14 различни дисциплини, а трима са с увреждания.

Всички получиха символични чекове със сумата на тяхното финансиране, след участието си в общонационалния конкурс, провел се от 06.01 до 03.02.2014 г. Лично управителят на...

Продължава

Традициите не са това, което бяха

Традициите не са това, което бяха. Май търговците се възползват от посланието на някои телевизионни реклами с пълна сила, след като дори българската мартеница стана китайска.

"Гардиън": САЩ и Украйна дават на задна!

Истеричната реакция по повод на придвижването на руските войски в Крим няма да помогне. Само Киев може да спре кризата, не давайки й да се превърне в катастрофа, пише журналистът Джонатан Стийл във вестник "Гардиън".Заплахите на Джон Кери да изключи Русия от Г-8 и молбите на украинското правителство за оказването на помощ от НАТО свидетелстват за опасна ескалация на кризата, която може да бъде овладяна, ако вземат връх трезвите глави.

Плевнелиев: Да превърнем в кауза толерантността и гостоприемството си

За запазване на толерантността и на етнорелигиозния мир и за противопоставяне на криворазбрания национализъм, ксенофобията и на езика на омразата, апелира президентът Росен Плевнелиев в словото си на традиционния прием по случай Националния празник 3 март, цитиран от прессекретариата си.
„Българският народ е добър и тази доброта, толерантност и За запазване на толерантността и на етнорелигиозния мир и за противопоставяне на криворазбрания национализъм, ксенофобията и на езика на омразата, апелира президентът Росен Плевнелиев в словото си на традиционния прием по случай Националния празник 3 март, цитиран от прессекретариата си. „Българският народ е добър и тази доброта, толерантност и

Президентът: Да превърнем в кауза толерантността и гостоприемството си

За запазване на толерантността и на етнорелигиозния мир и за противопоставяне на криворазбрания национализъм, ксенофобията и на езика на омразата, апелира президентът Росен Плевнелиев в словото си на традиционния прием по случай Националния празник 3 март, цитиран от прессекретариата си.
„Българският народ е добър и тази доброта, толерантност и За запазване на толерантността и на етнорелигиозния мир и за противопоставяне на криворазбрания национализъм, ксенофобията и на езика на омразата, апелира президентът Росен Плевнелиев в словото си на традиционния прием по случай Националния празник 3 март, цитиран от прессекретариата си. „Българският народ е добър и тази доброта, толерантност и

Наш тотомилионер - с незаконна колиба в Англия

Българин, ударил джакпот от британската лотария цели 2 пъти, имал незаконна барака в задния двор на имота си. Той я давал под наем за 10 000 лири годишно, пише в. “Дейли мейл”.
46-годишният Георги Трайков спечели през март м.г. 160 000 лири от местната лотария. Тях той добавил към единия милион, спечелен през септември 2011 г. Българин, ударил джакпот от британската лотария цели 2 пъти, имал незаконна барака в задния двор на имота си. Той я давал под наем за 10 000 лири годишно, пише в. “Дейли мейл”. 46-годишният Георги Трайков спечели през март м.г. 160 000 лири от местната лотария. Тях той добавил към единия милион, спечелен през септември 2011 г.

Украйна удари по Московската борса и азиатския фондов пазар

Московският борсов индекс MICEX се срина с 8%, Руската централна банка повиши извънредно ОЛП до 7%. Кризата в Украйна засегна и азиатските борси, които реагираха с понижения, но анализаторите се надяват процесите да са краткотрайни.

Глобалните разпродажби заради Украйна обхванаха и борсите в САЩ

Търговците продават активите и отново намериха убежище за своите инвестиции в лицето на златото

    


Ново дело срещу Янукович, нарушавал конституцията

Ново наказателно дело срещу сваления украински президент Виктор Янукович откри главната прокуратура в Киев. То е за призив за сваляне на конституционния ред в страната, заяви вчера и. д. главният прокурор Олег Махницки, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Първото дело срещу Янукович е за масови убийства на мирни граждани и е отпреди седмица. Ново наказателно дело срещу сваления украински президент Виктор Янукович откри главната прокуратура в Киев. То е за призив за сваляне на конституционния ред в страната, заяви вчера и. д. главният прокурор Олег Махницки, цитиран от ИТАР-ТАСС. Първото дело срещу Янукович е за масови убийства на мирни граждани и е отпреди седмица.

Николай Марков: Оставката на ген.Коджейков е предизвестена смърт

Оставката на ген. Коджейков и заместника му е предизвестена смърт. Това е предателство към служителите в тази служба. Има политическо решение НСО да бъде унищожена. Това обяви по bТВ бившият офицер Николай Марков.

Спектакълът "Фурия" по повод 3 март препълни театралната зала в Двореца на културата

Публиката аплодира бурно танцьорите и инструменталистите от АНПТ "Граовска младост" към Двореца на културата. Свежа нотка внесе очарователната Сандра от НМТ "Стефан Македонски" с изпълнение на "All that Jazz".

Концерт-спектакълът "Фурия" препълни зала "Георги Русев" на Двореца на културата в Перник. Шоуто бе избрано от организаторите на националния празник на България 3 март като специален поздрав към перничани и гостите на града, съобщиха за ZaPernik.com от Двореца на културата.

Спектакълът, който бе показан премиерно на "Сурва" пред публика от цял свят, отново предизвика огромен интерес. Залата буквално се пръскаше по шевовете от всички,...

Продължава

Лъжите, които човек сам казва на себе си

Човек трябва да премахне тези ограничения, за да живее живота си пълноценно

    


Люси и тайните на доброто кафе

Люси Дяковска остави пеенето на заден план. Звездата от No Angels стартира бизнес с кафетерии.

Камикадзето от летище Сарафово е ливанец

Камикадзето от атентата на летище Сарафово е бил ливанец. Това са разкрили властите в Израел преди четири месеца, съобщава в утрешния си брой вестник "Телеграф".

Крушата на Димитров всъщност е кратунка

В неделя сутринта снимките на Григор Димитров с купата от турнира по тенис в Акапулко бяха вероятно най-постваното и харесвано нещо в българския фейсбук.
Мнозина обаче си задаваха въпроса защо трофеят, очевидно изработен от злато и сребро, има формата на круша.
Оказа се, че втората купа в кариерата на българския №1 в тениса не само че не е круша, В неделя сутринта снимките на Григор Димитров с купата от турнира по тенис в Акапулко бяха вероятно най-постваното и харесвано нещо в българския фейсбук. Мнозина обаче си задаваха въпроса защо трофеят, очевидно изработен от злато и сребро, има формата на круша. Оказа се, че втората купа в кариерата на българския №1 в тениса не само че не е круша,

Трети март надви предизборните страсти (ОБЗОР)

България празнува без протести и противопоставяне на националния празник - Трети март. Хиляди хора участваха в тържествата. Родителите пренебрегнаха дъжда и заведоха децата си в музеите и пред паметниците на героите.
Дори 40 малчугани от сливенския ромски квартал “Комлука”, водени от бащите си, отидоха на тържествата на пл. “Хаджи Димитър”. България празнува без протести и противопоставяне на националния празник - Трети март. Хиляди хора участваха в тържествата. Родителите пренебрегнаха дъжда и заведоха децата си в музеите и пред паметниците на героите. Дори 40 малчугани от сливенския ромски квартал “Комлука”, водени от бащите си, отидоха на тържествата на пл. “Хаджи Димитър”.

Григор в болница преди финала в Мексико

Всяка победа има своята цена и това най-добре разбра Григор Димитров.
Българската звезда спечели откритото на Мексико в Акапулко и вече е на рекордното за себе си и за мъжкия ни тенис 16-о място в световната ранглиста. Димитров обаче изигра три поредни трисетови мача, а след втория се е наложило да отид е до местна болница. 
На полуфинала Григор Всяка победа има своята цена и това най-добре разбра Григор Димитров. Българската звезда спечели откритото на Мексико в Акапулко и вече е на рекордното за себе си и за мъжкия ни тенис 16-о място в световната ранглиста. Димитров обаче изигра три поредни трисетови мача, а след втория се е наложило да отид е до местна болница. На полуфинала Григор

Обама плаша Русия със санкции, които ще я изолират

"Ще разгледаме редица икономически и дипломатически санкции“

    


Полша придвижва войски до Украйна

Полски войски се придвижват покрай границата с Украйна, съобщи електронното издание на в. “Уолстрийт джърнъл” вчера.
Полски медии съобщиха преди това, че движението на армията е свързано с конфликта между Русия и Украйна.
Военното министерство във Варшава бе принудено да обясни веднага, че това не е свързано с Украйна, Полски войски се придвижват покрай границата с Украйна, съобщи електронното издание на в. “Уолстрийт джърнъл” вчера. Полски медии съобщиха преди това, че движението на армията е свързано с конфликта между Русия и Украйна. Военното министерство във Варшава бе принудено да обясни веднага, че това не е свързано с Украйна,

Вдигат стажа за пенсия на учителките

Стажът за пенсия на учителките трябва да бъде изравнен с този на мъжете учители. Тази препоръка е направила комисията за защита от дискриминация до Министерския съвет. Поводът е жалба на мъж преподавател, който се чувства дискриминиран, че учителките се пенсионират с 5 години по-малък стаж в професията от мъжете учители. Стажът за пенсия на учителките трябва да бъде изравнен с този на мъжете учители. Тази препоръка е направила комисията за защита от дискриминация до Министерския съвет. Поводът е жалба на мъж преподавател, който се чувства дискриминиран, че учителките се пенсионират с 5 години по-малък стаж в професията от мъжете учители.

Свлачище край Кресненското ханче, има леко ударен автобус

Свлачище е паднало на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщи „Фокус Свлачище е паднало на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщи „Фокус". Свлачището е в района на Кресненското ханче. Движението е затруднено. Има леко ударен автобус. Очаквайте подробности.

Свлачище в района на Кресненското ханче, има леко ударен автобус

Свлачище е паднало на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщи „Фокус". Свлачището е в района на Кресненското ханче.
Движението е затруднено. Има леко ударен автобус.
Очаквайте подробности.                                                                                                           Свлачище е паднало на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщи „Фокус". Свлачището е в района на Кресненското ханче. Движението е затруднено. Има леко ударен автобус. Очаквайте подробности.

Пиърс Броснън се майтапи на снимачната площадка - с пистолет, насочен срещу Мила Йовович

"Пиърс Броснън е голям майтап!", пише Мила Йовович на стената си във фейсбук. Звездата публикува снимка на агент 007, който се прицелва на шега в нея, застанал насред руини в края на снимките на поредната батална сцена в новия екшън на "Милениум" - "Сървайвър". Йовович качи в мрежата и още една фотография - на преобърната димяща кола, с коментар: " "Пиърс Броснън е голям майтап!", пише Мила Йовович на стената си във фейсбук. Звездата публикува снимка на агент 007, който се прицелва на шега в нея, застанал насред руини в края на снимките на поредната батална сцена в новия екшън на "Милениум" - "Сървайвър". Йовович качи в мрежата и още една фотография - на преобърната димяща кола, с коментар: "

Украйна поиска помощ от 15 млрд. долара от МВФ

Експерти от фонда са на 10-дневно опознавателно посещение в Киев

    


Путин губи връзка с действителността

Германският канцлер Ангела Меркел заявила в разговор по телефона с американския президент Барак Обама, че руският президент Владимир Путин губи връзка с действителността. Това е станало след разговор по телефона на Ангела Меркел с руския президент Владимир Путин.

ЕС: Русия да се изтегли от Украйна, иначе санкции!

Кремъл трябва да изтегли незабавно войските си от Крим и да започне диалог с Украйна. Това обяви първият дипломат на Европейския съюз Катрин Аштън. По-късно бе съобщено, че е договорена среща между нея и руския външен министър Сергей Лавров в Мадрид. Извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН пък свика Русия тази вечер.

Вигенин заминава за Киев


Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще посети утре Киев, където ще потърси от официалните лица гаранции за безопасността на представителите на българското малцинство в Украйна. Това съобщи кореспондентът на БНТ в Брюксел след срещата на външните министри на ЕС. 

По информация на БТА българският външен министър ще посети и Одеса и ще разговаря с представителя на Украйна за Крим. 

Ще има и други срещи, включително с представители на организации на българите,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване