Бижутера "опира пешкира" за слабия Левски

Тодор Батков е уволнил Христо Йовов и Мариян Христов, а Антони Здравков остава треньор на Левски.

Реиндустриализацията - форсиране на икономиката, а не пари в губещи фабрики

Какво е реиндустриализация - наливане на пари в стари фабрики или модерен механизъм за засилване на икономиката? 
Второто е, казват специалистите и доказват това именно с решението на големите държави в Европа да се върнат към производството, за да се спасят от кризата. 
Думата “реиндустриализация” трайно влезе в речника на премиер и министри и Какво е реиндустриализация - наливане на пари в стари фабрики или модерен механизъм за засилване на икономиката? Второто е, казват специалистите и доказват това именно с решението на големите държави в Европа да се върнат към производството, за да се спасят от кризата. Думата “реиндустриализация” трайно влезе в речника на премиер и министри и

Рублата се срина

/КРОСС/ Руската валута се срина, достигайки рекордно ниски нива. В началото на търговията доларът се разменяше за 37 рубли, а еврото премина нивото от 50,70 рубли. За да укроти пазара, Централната банка беше принудена рязко да вдигне основната лихва с пункт и половина от 5.5 на 7 %. Известно затишие на валутните пазари настъпи едва след масираната намеса на Централната банка, която се опита да задоволи огромното търсене на долари и евро.Украинската криза и заплахите на Москва за военна намеса сринаха тази сутрин и фондовия пазар. Само за няколко часа след началото на търговете, двата основни индекса в Русия отчетоха спад с около 10 процента, като по-късно се стабилизираха на нива от 6- 7 на сто, което също е рекордно падение. Акциите на някои водещи компании поевтиняха с над 9 на сто. Експертите предупреждават, че девалвацията на рублата ще доведе до ръст на цените и правителството няма да може да изпълни обещанията си да държи инфлацията под контрол.

Лидерите на Г-7, ЕК и на Европейския съвет осъдиха Русия за действията й срещу Украйна

Лидерите на държавите от Г-7 (Канада, Франция, Германия,Италия, Япония, Великобритания и САЩ), както и председателите на Европейската комисия и на Европейския съвет разпространиха обща декларация, в която осъждат Руската федерация за нарушаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.   Те отбелязват, че действията на Русия са в противоречие с нейните задължения по Хартата на ООН. Призоваваме Русия да решава всякакви съществуващи въпроси с Украйна от областта на сигурността и човешките права чрез преки преговори и/или чрез международни наблюдатели, или под егидата на ООН, или на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, се посочва в декларацията.   Готови сме да подкрепим тези усилия, допълват лидерите.   Те призовават всички засегнати страни да проявят възможно най-силно въздържание и отговорност, за да бъде постигнат спад на напрежението. Лидерите отбелязват, че действията на Русия противоречат на принципите и ценностите на Г-7 и Г-8.   Затова засега решихме да преустановим участието си в подготовката на насроченото през юни заседание на Г-8 в Сочи, докато обстановката не се промени, така че Г-8 да може да приеме смислени решения, се посочва в текста.   Обединени сме в подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, както и за правото на страната да определя сама собственото си бъдеще. Ще подкрепяме усилията на Украйна да възстанови единството, стабилността, както и политическото и икономическото здраве на държавата. Ще подкрепим Украйна в преговорите с Международния валутен фонд (МВФ) за нова програма и за прилагането на реформи.   Помощта от МВФ ще бъде ключова за осигуряването на допълнителна помощ от Световната банка, други международни финансови институции и ЕС, се посочва в изявлението.

Наплив на гърци и украинци в Пловдив

Пловдив /КРОСС/ Наплив на гръцки и украински туристи в Пловдив отчетоха от Информационния туристически център в града. Особено присъствие на чужди туристи имаше на 3 март. Присъствието на американските туристи в града под тепетата също направи впечатление. Чуждестранните гости на Пловдив са поискали информация за най-известните забележителности. От информационния център изтъкнаха, че екскурзианти са привлечени към града заради музеите и старините. Сериозният интерес на чуждестранните студенти в Пловдив се очаква да се повиши през пролетните и летните месеци. Миналата година от Информационния център пък отбелязаха над 2 пъти ръст на чуждите туристи в Пловдив.

Митрополит Йоан ще отслужва великопостни богослужения във варненски храмове

Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи съборни великопостни богослужения във варненските храмове, съобщиха митрополията за Moreto.net Великият пост тази година започва от днес - 3 март.

Стефанова на европейско по шах с мъжете

Антоанета Стефанова влезе в битка с мъжете на индивидуалното европейско по шахмат в Ереван. Другият ни участник и с по-големи шансове за нещо запомнящо се е Иван Чепаринов. В първите си партии от елиминациите, завършили снощи, двамата срещнаха съответно Русек Валтер (Австрия) и Едуард Кантер (Русия), като нашите бяха фаворити.
Първите 23 шахматист Антоанета Стефанова влезе в битка с мъжете на индивидуалното европейско по шахмат в Ереван. Другият ни участник и с по-големи шансове за нещо запомнящо се е Иван Чепаринов. В първите си партии от елиминациите, завършили снощи, двамата срещнаха съответно Русек Валтер (Австрия) и Едуард Кантер (Русия), като нашите бяха фаворити. Първите 23 шахматист

Градският часовник във Велико Търново отново заработи

Велико Търново /КРОСС/ След близо 30-годишно прекъсване градският часовник върху сградата на Централна поща във Велико Търново отново заработи. Поправката на съоръжението е извършена по инициатива и разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. На Националният празник 3 март, един от съвременните символи на Старата столица беше върнат към живот след близо 30 годишно забвение. Часовникът е напълно ремонтиран и вече работи. Механизмът му е бил свален и поправен, подновено е електрическото захранване, осигурено е и резервно захранване при евентуално аварийно спиране на тока.В момента се проучва техническата възможност да бъде възстановена традицията от часовника в определени часове отново да звучи Химна на Велико Търново-Шишмановата песен.

Toyota затваря завода си в Австралия

/КРОСС/ Към края на 2017 г. компанията Toyota Motor ще прекрати производството на автомобили в Австралия. Закриването на предприятието ще остави Австралия без автомобилно производство.Австралийският филиал на компанията е открит през 1978 г. В това предприятие към момента се осъществява сглобяването на автомобили Camry, които се продават и използват в страни от Близкия Изток. Закриването на завода ще остави на улицата 2500 служители.Сред причините, накарали корпорацията да закрие завода, са високият обменен курс на националната валута, който води към съществено оскъпяване на производството, фрагментарният пазар на продукцията, нарастващата конкуренция от страна на чуждестранните компании, които се оказват във все по-печеливши позиции в резултат на реализацията на съществуващи или нови споразумения за свободна търговия.Към днешна дата сглобяване на автомобили в Австралия извършват три концерна Ford, Holden (австралийски производител на автомобили, първоначално независим, по-късно подразделение на General Motors) и Toyota. По-рано Ford обяви за съкращаване на дейността си в страната от 2016 година, а Holden - от 2017 година. Mitsubishi направи това още през 2008 г. По този начин, след по-малко от четири години Австралия ще прекрати собственото производство на автомобили.

Вицепрезидентът Попова: Абсурд е в Украйна да маршируват натовци и руснаци

Около Украйна трябва да овладеем насилието и лека-полека с преговори, с изграждане на надеждни демократични структури в страната, които да разговарят и с Европейския съюз, и със САЩ, и с Русия, да се намери вярното решение, а не да се питаме ще маршируват ли руски или натовски войски на територията на една суверенна и независима държава. Това за мен е пълен абсурд”, каза по БНР вицепрезидентът Маргарита Попова.

Страх от провокации в Крим, готвят убийства на руски войници тази нощ

  Страх от провокации в Крим, готвят убийства на руски войници тази нощ Огромен страх от провокация, която да "запали чергата" между Украйна и Русия тресе Крим. За това съобщи зам...

Региони на Русия готови да помогнат на Крим

Москва. /КРОСС/ Регионите на Русия са в пълна готовност да откликнат на призивите на Съвета на Федерацията за оказване на помощ на жителите на Крим и Украйна. Въпреки това, сенаторите обсъждайки искането на Путин да изпрати войски в Крим, призоваха регионите да заделят по 0,1% от бюджета. Губернаторите на регионите засега предпочитат да избягват конкретиката, като се надяват на съдействие от страна на населението. Сред регионите, които ще окажат подкрепа са: Новосибирска област с финансова подкрепа на Крим и цяла Украйна. Главата на региона Василий Юрченко заяви, че „разбира се, Новосибирска област е готова и ще окаже подкрепа, в това число и финансова", подчертавайки, че в Украйна живеят много руски граждани, в това число и военнослужещи на Черноморския флот със семействата си в Крим. „Безусловно ние няма да оставим в беда нашите граждани. Всички те, които страдат от националистически настроения, могат да разчитат на нашата подкрепа", добави губернатора.Губернаторът на Астраханска област Александр Жилкин, обяви готовност да настани и трудоустрои на територията на руския регион всички бойци от "Беркут", а също и други обикновени граждани на Украйна, озовали се в тежка ситуация. Освен това, астраханските бизнес-организации са готови да окажат финансова помощ на братята украинци

Политици, адвокати и лекари в схема за фалшиви катастрофи в Италия

Прокуратурата в южния италиански град Салерно приключи разследването на застрахователни измами в особено големи размери, съобщиха местни медии, цитирани от АФП.
Карабинерите са връчили прокурорски известия на 151 души, между които политици, адвокати и лекари, чиито имена засега не се съобщават.
Разследването е започнало през 2009 г. Прокуратурата в южния италиански град Салерно приключи разследването на застрахователни измами в особено големи размери, съобщиха местни медии, цитирани от АФП. Карабинерите са връчили прокурорски известия на 151 души, между които политици, адвокати и лекари, чиито имена засега не се съобщават. Разследването е започнало през 2009 г.

Десетки хиляди левове струва вандализмът срещу паметниците

София /КРОСС/ Десетки хиляди левове струва реставрирането и изчистването на боядисани паметници през последните месеци. Почти всяка седмица от година и половина насам Столичната община и няколко неправителствени организации имат за задача да поправят обругани монументи. Освен финансовата страна, всяко подобно действие нарушава покритието на паметника и нанася непоправими щети.На 28 октомври 2013 г. грифоните на паметника на Васил Левски в столицата изчезнаха. Причината бе тъжно-прозаична - за да бъдат претопени и продадени.Всъщност никога нямаше да научим за причината, ако не беше бизнесменът Васил Василев, който издири крадците и откупи част от грифоните, за да ги върне на мястото им. „Това е посегателство, все едно да ти човъркат в душата. Левски е в най-чистото място в сърцето на всеки българин и тези разчовъркаха точно това място. Човек трябва да се бори срещу злото и трябва да намери начин и да го победи", коментира бизнесменът Васил Василев.Паметникът е открит през 1895 г. на мястото, където се предполага, че е обесен Апостолът. Направен е от немската фирма „Вагнер" - най-уважаваните строители в Европа по това време.Последиците върху него обаче вече са необратими. „Вагнер" строи Желязната църква в Истанбул, това е същата фирма, която прави тук металните елементи и отливките към паметника на Васил Левски

Изкуство или кич? За патриотичната индустрия това няма значение

Представете си малка кръчма в дълбоката провинция на Северна Англия, в която мъж на средна възраст често влиза, облечен в тениска с надпис "Аз обичам България". Не е шега. Човекът е български зет и благодарение на него в родното му място не само знаят що е то България, ами и къде се намира, какво ядат и как живеят българите. Покрай него там... Представете си малка кръчма в дълбоката провинция на Северна Англия, в която мъж на средна възраст често влиза, облечен в тениска с надпис "Аз обичам България". Не е шега. Човекът е български зет и благодарение на него в родното му място не само знаят що е то България, ами и къде се намира, какво ядат и как живеят българите. Покрай него там...

Мениджърът на "Кристъл палас" ще глоби двама футболисти заради симулации


Симулациите във футбола са болест, каза мениджърът на "Кристъл палъс" Антъни Пулис. Уелсецът заяви, че ще глоби играчите си Джеръм Томас и Маруан Шамах заради опити да излъжат съдията Майк Дийн в мача със "Суонзи" (1:1).

"И двамата ще си платят за това. Ще бъдат глобени. Това е болест. Това е нещо, с което почти се бяхме справили. Ако хората са забравили, ние трябва да им припомним, че това не е правилно", каза Пулис.

Томас получи жълт картон за симулацията си в добавеното...

България и Унгария ще настояват за обща политика по миграцията в ЕС

Двете страни споделят и позицията за необходимостта от по-активна подкрепа за разширяването на ЕС

    


"Газпром" плаши с прекъсване на доставките заради Украйна

"Газпром" не изключва прекъсвания на доставките на газ за Европа заради политческата ситуация в Украйна, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщения от газовия холдинг.

Снежни бури по източното крайбрежие на САЩ

Още една масивна буря връхлетя части от източното крайбрежие на САЩ и затвори училищата и федералните служби, усложни движението във въздуха и превърна пътищата в хлъзгави склонове.

Политици, адвокати и лекари в схема за фалшиви катастрофи в Италия

Прокуратурата в южния италиански град Салерно приключи разследването на застрахователни измами в особено големи размери, съобщиха местни медии, цитирани от АФП.
Карабинерите са връчили прокурорски известия на 151 души, между които политици, адвокати и лекари, чиито имена засега не се съобщават.
Разследването е започнало през 2009 г. Прокуратурата в южния италиански град Салерно приключи разследването на застрахователни измами в особено големи размери, съобщиха местни медии, цитирани от АФП. Карабинерите са връчили прокурорски известия на 151 души, между които политици, адвокати и лекари, чиито имена засега не се съобщават. Разследването е започнало през 2009 г.

Лекари скочиха срещу Криско

София /КРОСС/ Българският лекарски съюз да организира спешна кампания, в която да разясни на обществото какво е лекарската професия, какви отговорности носи всеки лекар, както и да припомни възможностите на всеки медик да търси правата си по съдебен ред в случай на обида, клевета или насилие. За това призоваха работещите в столичната Александровска болница, като обявиха, че остро осъждат изявлението на българския изпълнител Криско.Преди ден, на Сирни Заговезни, рапърът сподели в социалната мрежа, че прощава на всички, с изключение на „селските ни лекари," които са объркали рецептите и диагнозите на много хора.Медиците от Александровската болница призоваха подобни изявление като това на Криско да не се превръщат в „новина" от родните медии.„Ние не се олицетворяваме с лекарите, които грешат рецепти, нито пък с тези, които бъркат диагнози," се посочва в съобщение от болницата.Оттам са категорични, че с израза „селските ни лекари", рапърът се опитва да въведе разделение между българските лекари.„Лекарят обаче е лекар, независимо къде работи - в града или на село, тъй като лекарската професия е особено изкуство и никой няма право да обобщава и да дава заключения, още по-малко ако няма медицинско образование", допълват медиците.Според тях опростачването и поругаването на лекарския труд чрез подобни изявления водят към истинската криза в здравеопазването

Москва – Севастопол – Бургас. Пътеписи от бъдещето

След като руският президент Владимир Путин поиска, а парламентът му разреши да използва военна сила в Украйна, повечето хора по света направиха аналогия с 2008-а година. Тогава сепаратистите от Южна Осетия и Абхазия отказаха да се подчиняват на централната грузинска власт в Тбилиси, Русия раздаде паспорти на местното население, то се организира в милиции, обяви, че са му застрашени правата и руснаците дойдоха на помощ.

Орешарски на Шипка за Украйна: Всички страни да се въздържат от провокации

Обстановката в Украйна е доста нагнетена. Бих призовал всички страни да се въздържат от провокации, заяви министър-председателят Пламен Орешарски и допълни, че ситуацията представлява заплаха за сигурността на цяла Европа.Премиерът Орешарски участва в тържественото отбелязване на Националния празник на България – Трети март, на връх Шипка.

Кмет, поп и мюфтия заедно пиха кафе навръх националния празник

Кърджали /КРОСС/ Кмет, поп и мюфтия заедно пиха кафе в Кърджали навръх националния празник. Символичен домакин беше енорийският свещеник отец Петър. Веднага след края на тържеството за 3 март той покани районния мюфтия Бейхан Мехмед и кмета Хасан Азис на превърналия се в традиция обичай. Свещеникът посрещна гостите си с думите - "Добре дошли на турско кафе в българска територия" - и обясни, че нищо не може да раздели християни и мюсюлмани, съобщи БНР.

Мъж възмутен от доматче с кълнове. Пита: Дойде ли времето да ни никнат гърди?

Редови българин изпадна в потрес, когато откри в домат... кълнове. „Съзнавам, че процеса на покълване е природен, естествен процес. Но досега не бях чувал, а и виждал това да става вътре в домата", споделя мъжът в писмо, изпратено до Нова телевизия. 

Ето какво пише потърпевшият потребител:

Добро утро, Здравей България! След по-малко от Редови българин изпадна в потрес, когато откри в домат... кълнове. „Съзнавам, че процеса на покълване е природен, естествен процес. Но досега не бях чувал, а и виждал това да става вътре в домата", споделя мъжът в писмо, изпратено до Нова телевизия. Ето какво пише потърпевшият потребител: Добро утро, Здравей България! След по-малко от

Мъж възмутен от доматче с кълнове: Дойде ли времето да ни никнат гърди?

Редови българин изпадна в потрес, когато откри в домат... кълнове. „Съзнавам, че процеса на покълване е природен, естествен процес. Но досега не бях чувал, а и виждал това да става вътре в домата Редови българин изпадна в потрес, когато откри в домат... кълнове. „Съзнавам, че процеса на покълване е природен, естествен процес. Но досега не бях чувал, а и виждал това да става вътре в домата", споделя мъжът в писмо, изпратено до Нова телевизия. Ето какво пише потърпевшият потребител: Добро утро, Здравей България! След по-малко от

Украйна увеличи вноса на газ заради опасенията, че Газпром ще вдигне цените

Украйна е увеличила вноса на руски газ през последните няколко дни, заяви в понеделник говорител на украинската компания за транзит на синьото гориво. Това става на фона на предупрежденията, че руският държавен концерн Газпром може да отмени намалението на цените, предаде Ройтерс.   Опасенията за доставките на газ нараснаха, след като на 1 март Съветът на Федерацията даде съгласие на руския президент да използва въоръжени сили на територията на Украйна за нормализиране на обстановката в тази страна.   Анализатори, цитирани от Ройтерс посочват, че Киев се опитва да внася колкото е възможно повече газ на по-ниските цени.   "Ние удвоихме вноса на газ от Русия. Внесли сме 45 милиона кубични метра газ на 1 март в сравнение с 20 милиона на 1 март 2013 година", каза Максим Белявски, говорител на Укртрансгаз, цитиран от Ройтерс.   Подаването на петрол по системата на Транснефт към Украйна става в планов режим, информира в понеделник вицепрезидентът на Транснефт Михаил Барков, цитиран от ИТАР-ТАСС.   Барков отбеляза, че в момента няма никакви проблеми с транспортирането на петрол през Украйна.   Германското правителство съобщи в понеделник, че страната е "добре подготвена за евентуални проблеми при снабдяването с руски газ и руски петрол" на фона на действията на Русия в Украйна, които най-силно безпокоят международната общност, предаде Франс прес.   "Запасите от газ са добре попълнени", подчерта говорителка на германското икономическо министерство. "Ние сме добре подготвени за евентуални проблеми с доставките. В момента няма нищо, което да сочи за такива проблеми, допълни говорителката, уточнявайки, че това важи и за газа, и за петрола.   От Русия идват 35 процента от природния газ и 35 от петрола, потребявани от Германия, каза още говорителката на икономическото министерство. От няколко години Германия се опитва да намали енергийната си зависимост от Русия, по процесът е бавен, отбелязва Франс прес.

Бил Гейтс отново е най-богатият в света

/КРОСС/ Основателят на Microsoft Бил Гейтс си върна титлата „най-богат човек в света", измествайки от първото място главния си съперник Карлос Слим, чийто капитал спадна рязко миналата есен, става ясно от списъка на най-богатите хора на планетата на списание Forbes. Неговото богатство бе оценено на 76 милиарда долара. Миналата година най-богатият човек в света според престижното издание бе мексиканският магнат Карлос Слим, но в класацията за 2014 г. той падна до второто място със 72-та си милиарда. Третото място, както и миналата година, е за Собственика на Inditex - испанецът Амансио Ортега, чието състояние се оценява на 64 милиарда долара.

Да не стоим пред Брюксел като пудели, на флага ни има лъв!

Нека престанем да стоим пред вратите на Брюксел като пудели, на флага ни има лъв.

Напрежението между Русия и Украйна срина борсовата търговия

Напрежението между Русия и Украйна повлия и на международната търговия. Световните борси започнаха седмицата със спад на индексите. В началото на...

Путин ритна кошера


За пръв път от десетилетия Западът е като разбунен кошер. Руското нашествие в Украйна постигна това, което никое друго Путиново безобразие не успя – единен фронт на демократичните страни срещу Русия. Мобилизацията на тези страни тепърва се разгръща, но вече е видна с просто око.

- Всички членове на Г-8 без Русия публикуваха остра декларация, че в създадената от Путин обстановка тази организация няма как да работи. И затова няма да има среща в Сочи през юни. Вече отменени са...

Шуменски информатици със златен и сребърен медал

Зимни състезания по информатика се проведоха във Велико Търново

Руски изтребители пресекли въздушната границата на Украйна

/КРОСС/ Украинското министерство на отбраната заяви, че в нощта на 3 март руски изтребители на два пъти са пресекли въздушната границата на Украйна над Черно море, съобщи "Интерфакс Украйна". Срещу нарушителите е изпратен изтребител-прехващач Су-27. От Министерството на отбраната не уточняват точно колко са били руските и какви са били изтребителите.

Костадин Костадинов: Имало е вероятност Варна да остане извън свободното българско княжество през 1878 година

Ако трябва да говорим конкретно за Варна и Варненско, тук Трети март всъщност настъпва доста след Трети март. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна директорът на Исторически музей – Добрич Костадин Костадинов. Той посочи, че за Варна денят на свободата не е в момента, в който е подписан предварителният мирен договор в предградието на Цариград Сан Стефано, а доста по-късно защото въпреки че Русия печели войната, в Североизточна България остават много сериозни турски гарнизони, които контролират една територия, която е основно между Шумен, Варна и Добрич.

Йовов си тръгна от Левски, Мариан Христов го последва

Христо Йовов вече не е част от спортно-техническия щаб на Левски. От утре той ще е обикновен фен на отбора. Това заяви бившият футболист на "сините", който досега беше спортен директор в клу...

Русия разкритикува изявленията на Джон Кери за Украйна

Държавният секретар на САЩ говори за инвазия в Украйна от страна на Русия

    


За Анджелина Джоли, мечтите и "Оскар"-ите

Какво знае актьорът Брус Дърн за България и могат ли мечтите да те отведат до наградата "Оскар" - в интервюто от Холивуд на Ясен Дараков за Vesti.bg

Ясен Дараков за мечтите и "Оскар"-ите

Какво знае актьорът Брус Дърн за България и могат ли мечтите да те отведат до наградата "Оскар" - в интервюто от Холивуд на Ясен Дараков за Vesti.bg

И украинци са лели кръв на Шипка

В Руско-турската война участвали бойни части от Полтавска губерния. В редиците на руската армия, преминала Дунава под командването на генерал Драгомиров и генерал Радецки, в сражението за освобождение на град Свищов загинали 800 души. Само от 53-ти волински полк били убити и неизвестно изчезнали 57 души от командващите офицери и редови войници на Полтавски пехотен полк, 55 души били от Подилски пехотен полк.

Кралят на Белгия разреши детската евтаназия

/КРОСС/ Белгийският крал Филип подписа закона, разрешаващ евтаназията непълнолетни. Законът бе приет през февруари с мнозинство от два гласа от Федералния парламент. Така Белгия ще се превърне в първата държава в света с подобно законодателство. Кралят е изпълнил конституционните си задължения и е последвал волята на законодателя, отбелязват медиите. Той е положил подписа си, въпреки призивите на католически организации да спре промените. Новите законодателни текстове предвиждат евтаназия да бъде прилагана спрямо деца, които разбират „необратимостта на смъртта" и страдат от непоносима и нелечима физическа мъка.

ЕС обмисля различни варианти за кризата в Украйна

По време на разговорите фокусът ще бъде осъждане на Русия

Д-р Желю Желев: Комунизмът е по-страшен от фашизма, инкриминирайте го

- На 3 март влизате в своята 80-годишнина. Как се чувствате, д-р Желев?
- Между земята и небето... Интересно е устроен човекът. Радва се на рождения си ден, а всеки рожден ден всъщност го приближава към смъртта. Аз вярвам, че след години човек може да стане безсмъртен. Медицината напредна толкова много, че вече може да бъде заменени почти всяка - На 3 март влизате в своята 80-годишнина. Как се чувствате, д-р Желев? - Между земята и небето... Интересно е устроен човекът. Радва се на рождения си ден, а всеки рожден ден всъщност го приближава към смъртта. Аз вярвам, че след години човек може да стане безсмъртен. Медицината напредна толкова много, че вече може да бъде заменени почти всяка

Орешарски: Всички страни да се въздържат от провокации

"Обстановката в Украйна е доста нагнетена. Бих призовал всички страни да се въздържат от провокации", заяви премиерът

Италия показа екипа си за световното с мотото "Започнете да вярвате"


Италианският национален отбор по футбол представи новата си екипировка, с която ще играе на световното в Бразилия. Фланелките, произведени от "Пума", са в традиционните цветове синьо и бяло.

Кампанията беше представена под мотото: "Започнете да вярвате". На официалната визия пише: "Една фланелка, една нация, една мечта".

Италианците ще използват новите си екипи за първи път в приятелската среща с Испания в сряда, пише "Ас".

"Скуадра адзура" попадна в...

Симпатизант на "Атака" припадна на митинга на партията

София /КРОСС/ Симпатизант на "Атака" припадна на митинга на партията за 3 март на площад "Св. Александър Невски".Човекът се свлече по време на речта на лидера Волен Сидеров и веднага бе вкаран в линейка. На площада има и засилено полицейско присъствие. Снимка: Булфото, всички права запазени

Хиляди отбелязаха 3 март на връх Шипка

/КРОСС/ Връх Шипка отново се превърна на 3 март в притегателно място за хиляди българи от цялата страна, които с гордост развяваха националния трибагреник и се преклониха пред незабравимия подвиг на героите, извоювали с живота си Свободата на България.Официални гости на тържествата бяха министър-председателят Пламен Орешарски, представители на дипломатически мисии, депутати, областните управители на Стара Загора Живка Аладжова и на Габрово Николай Григоров, евродепутатът Антония Първанова и кметове.Важно е да помним нашето минало и да се гордеем, но още по-важно е да бъдем достойни наследници и в настоящето, защото свободата не се дава веднъж завинаги, за нея трябва да се работи всеки ден. Този силен дух, който и днес усещам на Шипка, ме кара без колебание да повторя, че българин да се наричам, първа радост е за мене, каза в словото си премиерът.Галина Стоянова, кмет на община Казанлък, която е символичен домакин на честванията на 3 март на връх Шипка, призова всички да бъдем достойни българи и да завещаем на идните поколения родолюбие, за да се съхрани националната памет.Този празник трябва да се почита и да се уважава. Напоследък забелязвам, че все повече млади хора идват на връх Шипка, което е много хубаво, каза Емил Минков от Габрово. Всички заставаме зад Националния празник, за да видим как са се е обединила България за освобождението. Трябва да последваме примера на нашите деди, категоричен е Деян Димов от Провадия

"Атака" си направи шествието за Трети март, а Сидеров - политическата реклама

Симпатизанти на партия "Атака" направиха шествие в столицата по случай Трети март. То тръгна от НДК и завърши на пл. "Св. Ал. Невски". И въпреки че инициативата на партията бе посветена на националния празник, лидерът й Волен Сидеров не пропусна случая да отправи политически послания и да призове да се подкрепи "Атака" като "най-автентичната, най-българската и най-народната партия".   Речта му бе пълна с антитурска и анти-ДПС риторика. "Патриотите, които сега се появяват, "Атака” пита, къде бяха през тези години, когато ние викахме: "Долу ДПС”? Къде бяха всички тези новопоявили се патриоти, когато водихме битки по улиците на София, когато ни гониха и мачкаха, защото искахме българското национално достойнство", попита Сидеров.   "Кога най-после ще узрее българският народ да изпрати в сградата на Народното събрание 240 български патриоти, а не дупедавци и българофоби, които изневеряват на българския национален интерес? Сега всички мразят сградата на Народното събрание, защото е пълна с национални предатели. Единственият начин за България е да бъдат избрани политици, които да защитават българския национален интерес”, каза още Волен Сидеров, след което увери слушателите, че без "Атака" няма България и без България няма "Атака".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване