"Синя България" поиска да управлява Левски

Председателят на тръста "Синя България" Васил Колев пожела активно участие в управлението на Левски. Пред btv той коментира и "сухия" юбилей на "сините".„100-го...

Лафчис: Батков обещава на всички, но до следващия път

Бившият президент на Левски Томас Лафчис обяви, че е против завръщането на Георги Иванов на "Герена". Гонзо е желан от собственика на "сините" Тодор Батков, който иска бившият напа...

Украйна ще запази домакинството на Евробаскет 2015, обяви FIBA


Украйна ще бъде домакин на европейското първенство по баскетбол през 2015 г. въпреки политическата несигурност на фона на влошаващите се отношение с Русия, обяви европейската баскетболна федерация (ФИБА Европа). 

В сряда директорът на турнира Маркиян Лубкивский обяви, че Украйна ще се откаже от домакинството си. Президентът на украинската баскетболна федерация Александър Волков обаче отрече това и заяви, че страната е твърдо решена да организира надпреварата. 

"ФИБА Европа...

Зам.-главният прокурор: Депозирахме протест срещу акта на Варненския апелативен съд по делото "Килърите"

Вчера в медиите се появиха заглавия, че зам.-главният прокурор Ася Петрова иска връщане на делото "Килърите” за ново разследване. Възникна въпроса какво я е накарало да промени позицията си. "Категорично тази информация не отговаря на истината.

ЦСКА гони първи успех на "Тича", Лудогорец приема Литекс

Черно море посреща ЦСКА от 15:45 ч. по NEWS7, а дербито между Лудогорец и Литекс ще бъде предавано от 19,30 ч. по TV7.

Кой е Сергей Аксьонов, премиерът на Крим?

/КРОСС/ Сергей Валериевич Аксьонов се ражда в гр. Белци (Молдова) на 26 ноември 1972 г. Женен, има дъщеря и син. Аксьонов е президент на Федерацията по класическа борба на Автономна република Крим от 2010 г.През 1993 г. завършва Симферополското висше военно-политическо строително училище.През 1993-1998 г. заема длъжността заместник-директор на фирма „Елада".От октомври 1998 г. до март 2001 г. е заместник-директор на компания „Астерикс".От април 2001 г. до сега е заместник-директор на компания „Фирма Ескада".Политическа кариераОт 2008 г. Аксьонов е член на Руската общност на Крим, член на обществената организация „Граждански актив на Крим".От 2009 г. - член на ръководството на „Граждански актив на Крим", съпредседател на Координационния съвет „За руско единство в Крим!", лидер на Общокримското обществено-политическо движение „Руско единство".От 2010 г. е депутат на Върховната рада на Крим за многомандатен окръг от „Руско единство".На 27 февруари 2014 г. Върховният съвет на Крим назначава Сергей Аксьонов за ръководител на Министерския съвет.Как Сергей Аксьонов става премиер на Крим?На 27 февруари сградата на Върховния съвет на Крим е превзета от отряд неизвестни въоръжени лица в камуфлажни униформи. Над сградата е издигнато знамето на Руската федерация

Френски спътник заснел плаващи предмети край Австралия

Малайзия съобщи, че е получила стъпникови снимки от Франция, на които се виждат плаващи предмети в зона край Австралия, където десетки кораби и самолети издирват изчезналия малайзийски пътнически самолет.

Пребиха млад мъж в подлеза на НДК

Няма задържани по случая, преглеждат камери от околни сгради

    


250 000 излязоха на протест срещу абортите

/КРОСС/ 250 000 души излязоха в събота по улиците на перуанската столица Лима срещу абортите. Шествието премина през един от главните булеварди на града, в посока към историческия център на Лима. Там бе организиран митинг, на който говори архиепископът на Лима Луис Карлос Сиприани. "Трябваше да излезем на улиците и ние сме тук, за да защитим живота. Искаме безусловно уважение на правото на живот от зачеването до смъртта", посочи той. Шествието се проведе преди Деня на роденото дете, който се отбелязва на 25 март и бе установен с решение на местния парламент през 2002 г., за да се защитят правата на неродените деца. Походи за живот се проведоха и в други градове на южноамериканската страна, но бяха значително по-малобройни от този в столицата.

Във Франция избират местна власт

/КРОСС/ Днес във Франция се провежда първият тур на общинските избори. Предварителните прогнози са противоречиви, а очакваната избирателна активност е много ниска.Вотът имат особено значение, тъй като резултатите от гласуването ще покажат реалното разпределяне на популярността на политическите сили в страната, както и нивото, до което е достигнало недоволството на населението от сегашната власт на социалистите. В момента рейтингът на правителството и президента Франсоа Оланд е паднал до рекордно ниско ниво.Изборните секции във Франция отвориха врати за 45-те милиона избиратели, но според проучванията днешният вот може да отбележи рекорд по ниска активност. Най-малко 35% няма да гласуват, според агенция Ifop. Главният печеливш от слабата активност се очертава крайнодесният Национален фронт, който се надява на изборен пробив в редица градове. За да достигнат до втори тур, кандидатите трябва да съберат 10% от гласовете. В Париж, битката за кметското кресло е между две амбициозни кандидатки - социалистката Ан Идалго и Натали Косиюско-Моризе от десния Съюз за народно движение.    

Жители на Бяла защитиха на протест строителството в Карадере


Реализацията на инвестиционен проект в района на местността "Карадере" ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта, съобщи БТА.

Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона". Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според...

Ремонт на Цариградско шосе променя движението

Ремонтът на булевард Цариградско шосе ще доведе до редица промени в движението в столицата. Работата реално започва на 1 април, но редица промени в движението се въвеждат още от идния четвъртък (27 март), съобщиха от Столична община.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Ремонтът на булевард Цариградско шосе ще доведе до редица промени в движението в столицата. Работата реално започва на 1 април, но редица промени в движението се въвеждат още от идния четвъртък (27 март), съобщиха от Столична община. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Наум е новият Русенски митрополит

Светият Синод избра Негово Високопреосвещенство Наум за Русенски митрополит. Гласуването стана като патриарх Неофит и митрополитите от Светия Синод по старшинство влизаха един по един в олтара на параклиса и собственоръчно изписваха името на един от двамата кандидати - Стобийския епископ Наум и Тивериополския епископ Тихон.

От какво се възмущава младата бунтарка Валя от Перник

18-годишната Валентина Георгиева, която днес организира протест в Перник, заплашва да блокира едно от основните кръстовища в Перник. Валентина написа писмо до управляващите, в което изрази възмущението си и гражданската си позиция против мизерния живот в България.

"Искаме промяна. Възмущавам се от това, че в учебниците по история се учи за Бойко Борисов, а не се учи за личности като Христо Ботев и Васил Левски, допринесли много за нашата страна. Възмущавам се...

Продължава

Наум бе избран за нов русенски митрополит

Стобийският епископ Наум и досегашен главен секретар на Светия синод е новият русенски митрополит. Той беше избран от Светия синод с 13 гласа от 13 гласували. Другият претендент - Тивериополски епископ Тихон, не получи нито един глас, съобщи Дневник. До избора на Русенския митрополит се стигна, след като досегашният Неофит беше избран на 24 февруари 2013 г. за патриарх и Софийски митрополит. Стобийският епископ Наум (На­ум Ан­до­нов Ди­мит­ров) е ро­ден на 19 ок­том­в­ри 1968 г. във Вар­на. В края на1990 г. е подс­т­ри­ган за мо­нах от Бра­ниц­кия епис­коп Ге­ра­сим и под ду­хов­но­то стар­чес­т­во на Вар­нен­с­кия и Ве­ли­коп­рес­лав­с­ки мит­ро­по­лит Ки­рил, в ма­нас­ти­ра "Св. ап. Пе­тър и Па­вел" в с. Зла­тар, Шу­мен­с­ка ду­хов­на око­лия. От 1 ап­рил 2004 г. е гла­вен сек­ре­тар на Светия си­нод.

85 души са ранени при социалните протести в Испания

85 души са ранени, включително 50 полицаи, при снощните ожесточени сблъсъци на протестния "Марш на достойнството" в Мадрид, в който участваха повече от 60 000 жители на Испания. Походът започна преди около месец по призив на социалните движения и накрая в испанската столица пристигнаха колони от демонстранти от различни краища на страната. Те преминаха през основните пътни артерии на града и накрая шествието завърши с митинг на площад "Колумб". Протестиращите се отправиха към централата на управляващата Народна партия. Те хвърляха камъни, бомбички и други предмети. В отговор полицията използва палки и сълзотворен газ. Демонстрантите настояват за социална справедливост и човешки права, протестират срещу политиката на правителството на десноцентристката консервативна Народна партия, насочена към намаляване на социалните разходи. "Политиката на правителството на Мариано Рахой носи на хората страдания, бедност и глад, докато печалбите на банките и големите компании продължават да растат. Ето защо ние настояваме за оставката на правителството", заяви представителят на профсъюза на работниците от Андалусия Диего Канямеро.

Миков: НС трудно може да изработи всеобща позиция за Украйна

София /КРОСС/ Трудно може да се изработи една всеобща позиция за Украйна в Народното събрание. Не знам защо парламентът трябва да бъде тикан в невъзможното Това коментира пред БНР председателят на НС Михаил Миков. Той подчерта, че вече има изразена позиция на страната ни от външния министър Кристиан Вигенин и от правителството, и тя е умерена позиция.В България има много хора, които са проруски настроени и това е факт. Няма друга страна в Европа, където паметникът на Цар Освободител да стои пред парламента, а и така се казва централен булевард, каза Михаил Миков. От друга страна европейските партньори осъдиха Русия и наложиха политически санкции. При налагане обаче на икономически санкции, според Миков, България ще пострада.За проекта "Южен поток" Миков заяви, че ще действаме така, както действа Европа. "Южен поток" не е български, а европейски проект, каза още той. Снимка: Булфото, всички права запазени

Наум е новият Русенски митрополит

Стобийският епископ Наум е новият Русенски митрополит, съобщи Фокус.
Той бе избран с 13 гласа от общо 13 гласували. За другия кандидат - епископ Тихон, не е подаден нито един глас.
Епископ Наум досега беше главен секретар на Светия Синод.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Стобийският епископ Наум е новият Русенски митрополит, съобщи Фокус. Той бе избран с 13 гласа от общо 13 гласували. За другия кандидат - епископ Тихон, не е подаден нито един глас. Епископ Наум досега беше главен секретар на Светия Синод. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Моуриньо: Удивен съм от силното ни начало

Португалецът отново отказа да фаворизира отбора си за спечелването на титлата

    


Радиоактивна вода от "Фукушима" достигна Америка

Концентрацията на радиоактивни частици е нищожна и не представлява никаква опасност за природата и хората, успокояват учени

    


Наум е новият Русенски митрополит (обновена)

Стобийският епископ Наум е новият Русенски митрополит, съобщи Фокус.
Той бе избран с 13 гласа от общо 13 гласували. За другия кандидат - епископ Тихон, не е подаден нито един глас.
Епископ Наум досега беше главен секретар на Светия Синод.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Стобийският епископ Наум е новият Русенски митрополит, съобщи Фокус. Той бе избран с 13 гласа от общо 13 гласували. За другия кандидат - епископ Тихон, не е подаден нито един глас. Епископ Наум досега беше главен секретар на Светия Синод. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Антон Касабов: Нарочно си строших кокалчетата на юмрука, за да стане като бухалка

Първоначално продуцентите на "Денсинг старс" поканили Антон Касабов за "ВИП брадър".  Той отказал. Поканата обаче била подновена, когато Нико Тупарев, Радо Тушев и сие започнали да правят поредния сезон на танцувалното предаване. Тони пак отказал, защото не знаел как точно ще може да се отдели за повече време далеч от ангажиментите си в Щатите. Първоначално продуцентите на "Денсинг старс" поканили Антон Касабов за "ВИП брадър". Той отказал. Поканата обаче била подновена, когато Нико Тупарев, Радо Тушев и сие започнали да правят поредния сезон на танцувалното предаване. Тони пак отказал, защото не знаел как точно ще може да се отдели за повече време далеч от ангажиментите си в Щатите.

Изгоря училището в Стоб

Изгоря помощното училище в село Стоб, община Кочериново. Според жителите на селото пожарът е умишлен.

25 000 долара струва най-скъпият десерт в света

Ресторант, намиращ се в Ню Йорк, предлага десерт за скромните 25 000 долара. Невероятно скъпото изкушение е направено от най-финия шоколад, като за декорация са послужили позлатени стърготини в комбинация с луксозни трюфели. От управата на ресторанта уверяват, че стърготините са абсолютно безвредни за ядене.

Венгер се чуди за нов договор след поредното унижение

Бъдещето на мениджъра на Арсенал Арсен Венгер е под сериозно съмнение заради поредната разгромна загуба на "топчиите" от пряк конкурент за титлата в английската Висша лига. Вчера лондончани ...

Наум е новият русенски митрополит


Стобийският епископ Наум и досегашен главен секретар на Светия синод е новият Русенски митрополит. Той беше избран от Светия синод с 13 гласа от 13 гласували. В гласуването не участва единствено митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф. Другият претендент - Тивериополски епископ Тихон, не получи нито един глас.

До избора на Русенския митрополит се стигна, след като досегашният Неофит беше избран на 24 февруари 2013 г. за патриарх и Софийски митрополит. Неофит също е избран на...

Румяна Коларова: Указът на президента за ЦИК в крайна сметка се оказа негативен за ГЕРБ

Моментът на оповестяване на указа на президента Росен Плевнелиев за назначаване на членовете на Централната избирателна комисия (ЦИК) беше негативен за ГЕРБ и това най-ясно показва, че няма координация. Това заяви в неделя, пред БНР секретарят на държавния глава за връзки с гражданското общество Румяна Коларова в отговор на обвиненията на управляващите, че президентът е заел страната на ГЕРБ. Коларова и председателят на правната комисия Четин Казак (ДПС) дадоха да се разбере, че много трудно ще бъде постигнато съгласие и на утрешната среща при държавния глава с лидерите на парламентарните сили за ситуацията в ЦИК преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Казак от своя страна отново повтори настояването на ДПС да получи отнетото му място в ЦИК. Според председателя на парламента Михаил Миков няма проблем ЦИК да работи и в непълен състав от 18 души и обяви, че не подкрепя очевидното желание на ГЕРБ да има блокираща квота в ЦИК - със 7 души тя може да блокира решенията на комисия, за които се изисква две трети мнозинство. Коларова посочи, че възможността за намиране на компромис, за който Плевнелиев призова, е бил пропилян. Надявам се да се постигне взаимно приемливо решение, каза тя и отбеляза, че президентът не е заел страна в този спор. "Фактите не потвърждават това, че той е координирал нещата с ГЕРБ. Най-лесно щеше да е той да издаде указ, след като беше гласуван зам.-председател на ЦИК от ГЕРБ", мотивира се тя. Четин Казак пък й опонира, че президентът не се прояви като обединител, като надпартиен, като безпристрастен арбитър, а е избрал страната на партията, която го номинира за държавен глава, но без да предупреди, без да се консултира с ДПС, без да попита дори коя от двете кандидатури на движението да назначи. Той просто реши да ощети ДПС, отнемайки му едно от полагащите му се две места и подарявайки го на ГЕРБ, грубо нарушавайки Изборния кодекс, с аргументи, че такава била традицията в изборното законодателство, заяви Казак. И обвини президента, че не спазва буквата на сегашния Изборен кодекс, а се позовава на практиката от последните 24 години, че разпределението на местата в ЦИК между политическите сили е ставало на база общия състав на ЦИК. Предлагаме на срещата в понеделник да се търси решение за възстановяване на справедливостта и ДПС да получи отнетото му място, каза още Казак. И добави, че не може президентът да приравнява ДПС с "Атака" и да получат по двама представители в ЦИК. "Няма да отстъпим от принципната си позиция, че бяхме ощетени с едно място в ЦИК. Очаквам президентът да осъзнае, че е сбъркал в изчисленията, които е направил и да коригира своя указ", заяви той. Според Коларова, ако президентът беше интерпретирал закона, както ДПС настоява, щеше да бъде обвинен от другата страна. Напълно съм убедена, че протестни писма са написани и от ГЕРБ, защото твърдят, че Народното събрание нарушава закона, като не избира зам.-председател на ЦИК, каза тя. Както едната, така и другата страна имат своите аргументи, от които не искат да отстъпят, заключи тя. Конфликтът за едно от местата в ЦИК възникна заради неясен текст в Изборния кодекс, който позволява тълкувание на ДПС, че имат право на трима души в комисията, за сметкна на ГЕРБ, които според тях трябва да имат шест. Президентът и опозиционната партия тълкуват по друг начин текста на закона и сметката им показва, че партията на Борисов трябва да има седем изборни специалисти, а ДПС - двама.

Софиянци са платили с 9 лв. по-ниски сметки за ток тази зима

Средно с 16% или 9 лева по-ниски сметки за ток за периода ноември 2013 г. – февруари 2014 г. в сравнение със същия период миналата година са платили...

147 млн. долара гаранция за бившия шеф на „Нафтогаз"

/КРОСС/ Гаранция от 1,5 милиарда гривни или 147,1 милиона долара бе определена от съд за задържания в петък бивш директор на държавната компания „Нафтогаз Украйна" Евхен Бакулин, съобщи агенция УНИАН, цитирана от ИТАР-ТАСС.На 21 март украинските власти съобщиха, че Бакулин е арестуван при разследване за корупция в газовия сектор. В профила си във Facebook вътрешният министър Арсен Аваков, посочи, че се водят три отделни следствия за корупция в газовия сектор, нанесла на държавата щети за около 4 милиарда долара. Аваков отбеляза, че "това съвсем не е пълният списък на съмнителните схеми и операции", привлекли вниманието на украинските следствени служби.Министърът предупреди политиците да не се намесват в разследването и заяви, че ще реагира "твърдо, включително публично" на опитите да се окаже натиск върху следствието. Служители от правоохранителните органи иззеха документи от централния офис на Нафтогаз в Киев.Бакулин бе назначен за главен изпълнителен директор на "Нафтогаз" през 2010 година, след избирането на Виктор Янукович за президент на Украйна. Преди това, през 2007 година, той също е бил назначен на този пост, когато премиер е бил Янукович. Същата година Бакулин е принуден да подаде оставка, след като начело на правителството застава Юлия Тимошенко.

Сметките за ток са с 16% по-ниски

Клиентите на ЧЕЗ са платили средно с 9 лева или 16% по-ниски сметки за електроенергия за периода ноември 2013 г. - февруари 2014 г. в сравнение със същия период година по-рано, съобщиха от енергийната компания.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Понижението се дължи на отчетеното намалено с 4% Клиентите на ЧЕЗ са платили средно с 9 лева или 16% по-ниски сметки за електроенергия за периода ноември 2013 г. - февруари 2014 г. в сравнение със същия период година по-рано, съобщиха от енергийната компания. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Понижението се дължи на отчетеното намалено с 4%

Наум е новият Русенски владика

Приключи изборът на Русенски митрополит. Всички 13 бюлетини се оказаха подадени за епископ Наум. Епископ Наум досега беше главен секретар на Светия Синод

Кола отсече дърво, двама ранени

Двама души пострадаха при катастрофа, информират от ОД на МВР-Шумен. Инцидентът е станал около 05:11 ч. вчера на пътя между Върбица и село Чернооково. Установено е, че 22-годишен мъж от село Чернооково е шофирал автомобила си „БМВ Двама души пострадаха при катастрофа, информират от ОД на МВР-Шумен. Инцидентът е станал около 05:11 ч. вчера на пътя между Върбица и село Чернооково. Установено е, че 22-годишен мъж от село Чернооково е шофирал автомобила си „БМВ", който излязъл в дясно от пътното платно, ударил се в дърво, което отсича и след това се преобръща.

Бриго Аспарухов: Първанов ще пости ли, ако дойде на власт?

Първанов ще пости ли, ако дойде на власт? С този въпрос бившият разузнавач и член на БСП Бриго Аспарухов контрира обвиненията на лидера на АБВ, че ДПС е „преяло с власт” по време на настоящото управление. В студиото на „Тази неделя” генералът оцени действията на президента (2002 г. – 2012 г.) като „некоректно отношение към собствената му партия”.

Сметките за ток за спаднали заради меката зима

Клиентите на ЧЕЗ са платили средно с 9 лева, или 16%, по-ниски сметки за електроенергия за периода ноември 2013 г. – февруари 2014 г. в сравнение със същия период година по-рано, съобщиха от компанията. Понижението се дължи на отчетеното намалено с 4% потребление, по-ниските цени на електроенергията и по-малкия брой отчетени дни – средно 29.7 дни спрямо средно 31 дни през предходната зима. Обобщените данни показват, че средната стойност на фактурите, издадени на битови клиенти на ЧЕЗ през периода ноември 2013 г. - февруари 2014 г., е 46 лева с ДДС при средна консумация 284 киловатчаса. За сравнение - през периода ноември 2012 г. – февруари 2013 г. средната сметка е била 55 лева с ДДС при средна консумация 296 киловатчаса. В сметките за консумацията на електроенергия през зимните месеци са отразени и трите понижения на цената през 2013 г. - със 7.17% от 5 март, с 4.54% от 1 август, както и поевтиняването на дневната тарифа  с 0.9%, а на нощната – с 1.04% от 30 декември 2013 г. "Хубавото време беше добър съюзник на компанията и на клиентите през изминалите месеци. Тази зима беше по-топла и мека от предишната, почти без снеговалежи. Въпреки това искам да напомня, че стойността на фактурите зависи най-вече от индивидуалното потребление", каза Димчо Станев, директор "Обслужване на клиенти" в ЧЕЗ България От компанията припомнят, че през миналата година са удължили двойно срока за безлихвено плащане на сметките за ток от 10 на 20 дни и са въведени схеми на разсрочване.

Имамът на Сърница: България е мащеха за мюсюлманите

/КРОСС/ Имамът на Сърница Саид Мутлу отрече да е бил член на български клон на непозволената у нас саудитска организация "Ал Уакф ал Ислями". Мутлу получи условна присъда по делото срещу 13-те за проповядване на антидемократична идеология."Това обвинение дойде от факта, че подсъдимите сме били на семинар в Истанбул. Той обаче е официален и легален, организиран от Световната ислямска лига, а не от въпросната организация", поясни имамът пред Нова телевизия. По отношение на информацията, че всеки месец са превеждани пари към него от 600 евро, той заяви, че тя е от източници на ДАНС и бе категоричен, че не е получавал подобни средства. На въпрос дали в България се проповядва нетрадиционен ислям, Мутлу заяви, че това е "плашило, с което се плаши българския народ", за да настройва мюсюлмани срещу немюсюлмани. Той сподели още, че чувства България като мащеха за него и мюсюлманите, защото са ги осъдили, без да има никакви доказателства. Имамът се върна в годините на така наречения възродителен процес и каза наистина тежки думи.

Нови жертви на протестите във Венецуела

Протестите срещу президента Николас Мадуро продължават

Културният министър се занимавал само месец с култура, не му оставало време

"Не съм си представял, че с толкова малко култура се занимава министърът на културата." Това призна пред bTV министър Петър Стоянович в неделя, в опит да обясни колко лошо наследство е оставил в министерството предходния негов шеф. Стоянович посочи, че за 10 месеца откакто е на поста, му се събира най-много един месец работа по отношение на самата култура. По думите му работната среда във ведомството била "отровена", имало и зле управлявани европейски проекти. Основното, което заемало времето му, било "преследване на дребни пари, уреждане на междуличностни спорове и защита на престижа на министерството". Той посочи, че разполага със 120 млн. лева бюджет, който не е достатъчен, тъй като "в сферата на културата и изкуството, колкото пари се дадат, толкова можем да заделил и реинвестираме". По повод протеста на Софийските солисти, които опитаха да изнесат концерт с жилетки на чистачки заради ниските си заплати, Стоянович посочи, че в театрите в провинцията също има щатни актьори със заплати от по около 400 лева на месец. "Ако ви кажа колко взима министърът на културата на Австрия, и аз бих искал да имам неговата заплата, но няма как –оправям се с тези пари", каза Стоянович, който уточни, че получава по около 3000 лева на месец. За иманярите и културната полиция Ведомството на Стоянович започна акция "културна полиция", като показа златна огърлица от III век и дамаскин от XIX век. По думите на министъра, тепърва ще бъдат представени още антики, които са били обект на посегателство. Стоянович обясни, че предстои надграждане на звената към полицията, прокуратурата и ДАНС, които се занимават с трафика на ценности. Стоянович направи паралел с Италия, където съответното формирование се приема като еквивалент на карабинерите в сферата на културата. Експертизата ще дойде от неговото ведомство. По отношение на иманярите той беше категоричен, че полицията трябва да ги задържа и министерството няма как да има свои служби, които да пазят могилите. "Лесно е да си представим, че аз обикалям с фуражка и автомат из ямите и задържам някакви хора", духовито посочи Петър Стоянович. За Карадере и „всяка пара е добре дошла“ По отношение на инвестиционното предложение за строителство в местността Карадере, министърът коментира: "Всяка пара е добре дошла за тази държава." Той обясни, че по време на изнесеното заседание на МС във Видин заедно с колегите си е приел "едно намерение на голям чуждестранен инвеститор да вкара едни пари в България". Той повтори позицията и на други представители на властта, че изграждането на курортен комплекс може да започне само след като стане напълно ясно дали проектът отговаря на законовите изисквания. По думите на Стоянович, по въпроси като този трябва да се говори трезво и прагматично и да не се атакуват разпоредбите, ако резултатът не съответства на нечий интерес. Министърът на културата коментира и обществената реакция в подобни случаи: "Там, където намеренията са в рамките на закона, не виждам причина да има протести, които в огромна степен са партийно доминирани, егоистично доминирани и прочее". Стоянович призна, че никога не е бил на Карадере, но бил любител на дивата природа и "визията" му харесала.

Банка остави на улицата майка и двете й деца

София /КРОСС/ Майка и двете й деца всеки момент ще останат на улицата, след като банка отне апартамента им и го продаде на търг. Вноската по кредита за жилището е 400 лева. Заплата на жената е точно толкова. Кредитът е изтеглил мъжът й, който малко след това изчезва. Жената помоли да не показваме лицето й и да прикрием гласа й. "През 2007 г. купихме жилище с бившия ми съпруг с ипотека. След развода през 2010-та се разбрахме всеки да внася половината от вноската. През 2012-та получих запор на заплата си и по това разбрах, че той не спазва уговорката си", разказа жената пред Нова телевизия.Тя е искала да сключи извънсъдебно споразумение с банката, за да може да внася посилната за нея сума от 200 лева. Банката обаче отказа с думите, че с нея не могат да сключат споразумение, защото не е титуляр по договора, а съдлъжник.Жената се обръща към омбудсмана, президента, директора на банката, но отговорът е един и същ - споразумение е невъзможно.    

Рибар изчезна в река Дунав

Мъж на 41 години е изчезнал в река Дунав, съобщиха от врачанската полиция.
Той отишъл с лодка за риба, навел се да оправи мрежата и реката го погълнала.
Вчера към 22:23 часа е получено съобщение за случилото се на телефон 112 от Б.П. от Оряхово. Мъжът е казал, че негов познат е изчезнал в реката.
Според разказа му С.Й. Мъж на 41 години е изчезнал в река Дунав, съобщиха от врачанската полиция. Той отишъл с лодка за риба, навел се да оправи мрежата и реката го погълнала. Вчера към 22:23 часа е получено съобщение за случилото се на телефон 112 от Б.П. от Оряхово. Мъжът е казал, че негов познат е изчезнал в реката. Според разказа му С.Й.

Изневяра подтикнала към самоубийство мъжа, който се канеше да скочи от терасата си във Варна

Побеснял заради изневярата на приятелката си мъж се барикадира в мезонета си във Варна и заплаши да се самоубие. 33-годишният Вальо се заключил в петък вечерта в жилището си на ул. „Цани Гинчев”. Според съседите буйството му започнало още преди около три дни, а миналата нощ лудостта на младия мъж ескалирала.

Дете падна в кладенец в Лясковец

Спасено е, няма информация за състоянието му

    


Първанов е некоректен към старата си партия

Некоректно е отношението на Георги Първанов към собствената си бивша партия БСП. Това заяви ген. Бриго Аспарухов във връзка с предстоящия двубой на изборите между столетницата и новата формация на Първанов.

От 1 април започва ремонтът на "Цариградско шосе"


Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" ще доведе до редица промени в движението в столицата. Работата реално започва на 1-ви април, но редица промени в движението се въвеждат още от идния четвъртък, 27-ми март, съобщи БГНЕС.

Ремонтните дейности включат участъка от надлеза над бул. "Г.М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов", както и прилежащите съоръжения. Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Градска магистрала".

Ще се ремонтират надлезът по бул. "Цариградско шосе" при...

Меката зима понижи сметките ни за ток с 16%

Клиентите на ЧЕЗ са платили средно с 9 лева или 16% по-ниски сметки за електроенергия за периода ноември 2013 г. - февруари 2014 г. в сравнение със същия период година по-рано, съобщиха от енергийната компания.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Понижението се дължи на отчетеното намалено с 4% Клиентите на ЧЕЗ са платили средно с 9 лева или 16% по-ниски сметки за електроенергия за периода ноември 2013 г. - февруари 2014 г. в сравнение със същия период година по-рано, съобщиха от енергийната компания. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Понижението се дължи на отчетеното намалено с 4%

Подслушвали телефона на Домусчиев

София /КРОСС/ Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев разкри, че разполага с данни, че телефонът му и този на брат му са били подслушвани. "Знам, че телефонът на брат ми и моят са били подслушвани. Замесиха ни в това, че даваме пари на фенове за протестите", каза той пред Нова телевизия. България не е сигурна държава. Всеки човек с пари може да бъде отвлечен. От 15 години имам охрана, реални заплахи нямам, но предпочитам да взема мерки предварително, каза още босът на разградчани. Бизнесменът отрече възможността да стане инвеститор в ЦСКА и няма намерение да купува акции от клуба. Името му бе спрягано със сериозни инвестиции при "армейците" преди време, но до покупка на клуба не се стигна. "Няма да купя акции от ЦСКА. Предпочитам да дам пари нещо да се направи, отколкото да инвестирам. Едва ли всеки закупил акции мисли, че може да спечели нещо от тях", заяви Домусчиев.

Министър Стоянович: Не мога да бъда спонсор, заплатата ми е 3 000 лева

Министър Петър Стоянович разказа в „Тази неделя”, че с култура се е занимавал само 1 месец, откакто е оглавил ведомството. По думите му основното, което заемало времето му, било „преследване на дребни пари, уреждане на междуличностни спорове и защита на престижа на министерството”.

YouTube и "Музикаутор" сключиха споразумение за музиката в платформата

Българските творци ще генерират приходи от използването на тяхната музика в сайта за споделяне на видеа

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване