ДКЕВР: Лицензите на ЕРП-ата не засягат потребителите

"Няма основания те да се притесняват от повишаване на цените или спиране на тока", заяви във Варна членът на държавната регулаторна комисия Еленко Божков

Майката на стрелеца от Лясковец: Петко беше ранен преди да стреля по баретите

И аз не знам защо синът ми уби полицай. Преди това полицаите са идвали много пъти. Изсякоха див орех и вишна около къщата ни. Те не искаха да се предадем. В 5 ч. сутринта разбиха прозорците, викаха много, но не им се разбира какво викаха. Чупеха стъклата. Със сина ми да видим какво става и Петко падна ранен. И аз не знам защо синът ми уби полицай. Преди това полицаите са идвали много пъти. Изсякоха див орех и вишна около къщата ни. Те не искаха да се предадем. В 5 ч. сутринта разбиха прозорците, викаха много, но не им се разбира какво викаха. Чупеха стъклата. Със сина ми да видим какво става и Петко падна ранен.

Калфин: Местан е инициаторът за кафето с Борисов

Има символно значение срещата на Борисов и Местан. Мисля, че срещата е дошла от ДПС, съдейки по любовта на Движението по символиката, коментира Ивайло Калфин във „Всяка неделя”.

С над 100 човека започна протеста в защита на Карадере във Варна

Около 100 души са се събрали към този момента пред община Варна, за да изразят несъгласието си с плановете за застрояване на местността Карадере, видя репортер на Moreto.net. Пред Общината са познати лица, млади хора, които носят плакати.

Политолози: ГЕРБ тръгна нагоре

София /КРОСС/ Политолози от института "Иван Хаджийски" отчетоха увеличаване на подкрепата за ГЕРБ. По техни данни, популярността на управляващите е на „кота нула". По думите на Димитър Ганев данните сочат, че за трети пореден месец левицата върви с тенденция „надолу", а ГЕРБ върви нагоре.Протестите мобилизираха електората на БСП до момента, в който външният натиск се отслаби, виждаме една демобилизация на червения електорат. Вероятността БСП да остане втора на евровота вече изглежда почти сигурна, а това пък ще ни доведе до една много силна война на интерпретация след евроизборите, коментира той.Според политолога Първан Симеонов, март е бил месец на политическата безтегловност, която след евроизборите се очаква да стане още по голяма.Точно, когато изглежда най-спокойно откъм улични протести, правителството, като че ли изглежда най-уязвимо. Протестите на улицата свършиха, те изиграха своята мобилизираща роля за електората на управляващите. Показателите, които говорят за популярност на управлението в страната в момента са в долна точка, която познаваме от лятото, от назначението на Пеевски, сега опасността дебне отвсякъде.От Института не смятат, че с евроизборите ще се проведе и референдум за изборните правила. Според тях това би повишило активността на електората, а управляващите нямат интерес от това.   Снимка: Булфото, всички права запазени

Майката на стрелеца от Лясковец: Петко беше ранен пръв, баретите не са викали „Предай се“

И аз не знам защо синът ми уби полицай. Преди това полицаите са идвали много пъти. Изсякоха див орех и вишна около къщата ни. Те не искаха да се предадем. В 5 ч. сутринта разбиха прозорците, викаха много, но не им се разбира какво викаха. Чупеха стъклата. Със сина ми да видим какво става и Петко падна ранен. И аз не знам защо синът ми уби полицай. Преди това полицаите са идвали много пъти. Изсякоха див орех и вишна около къщата ни. Те не искаха да се предадем. В 5 ч. сутринта разбиха прозорците, викаха много, но не им се разбира какво викаха. Чупеха стъклата. Със сина ми да видим какво става и Петко падна ранен.

Бойко за Калфин: Не, че съм му фен, но много ясно говори

"Слушах господин Калфин, който много по-ясно говори. Не, че съм му фен, но говори много по-ясно". Това заяви Бойко Борисов при гостуването си на Кеворк Кеворкян по Нова телевизия. Той комент...

Местан обеща увеличение с лев на премиите за производителите на тютюн

По-ниската изкупна цена на тютюна ще бъде компенсирана със завишени премии. Това заяви Лютви Местан на възпоменателен митинг в село Барутин. Според лидера на ДПС националните доплащания ще бъдат увели...

"Локерен" спечели Купата на Белгия

"Локерен" победи "Зулте" (Варегем) с 1:0 и спечели за втори път в последните три години Купата на Белгия по футбол. Защитникът Александер Шолц реализира единственото попадение в мача в 57-а минута. Той се разписа с глава след центриране от корнер.

От утре подновяват ремонта на ул."Брегалница", затварят я за движение

Ремонтът на улица „Брегалница”, който бе временно преустановен заради зимните условия, ще започне отново от утре - 24 март - понеделник, съобщиха от общината за Moreto.net. Във връзка с подновяването на строително – монтажните работи в участъка от бул.

6 млн. лв. за депото за отпадъци край Кърджали

Кърджали /КРОСС/ Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова заедно с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис посетиха площадката на регионалното депо за отпадъци край Вишеград. Те бяха придружавани от кмета на община Момчилград Акиф Акиф, зам.-кмета на община Кърджали Иван Велев и началника на отдел „Опазване на околната среда" при общинска администрация Кърджали Веселина Танчева.Екоминистърът заяви, че изграждането на Регионалното депо за отпадъци в Кърджали ще става с поетапно. Вече са осигурени 6 млн. лева от държавния бюджет чрез Програмата за развитие на регионите. С Министерството на финансите предстои да бъде изработен механизма за процедурите за възлагане на поръчката. „Работата за довършването на обекта стартира и с кмета Хасан Азис търсим формулата първият етап да завърши успешно до края на годината", подчерта Михайлова.

Футболният отбор на Радомир "Струмска слава" надигра "Велбъжд" (Кюстендил) с 2 : 0

Футболният клуб "Струмска слава" (Радомир) победи "Велбъжд" (Кюстеднил) с 2 : 0 в мач от 20- тия кръг на Югозападната "В" група, научи ZaPernik.com.

Срещата между двата отбора се проведе на градския стадион в Радомир. 

Следващата неделя (30 март) "Струмска слава" се изправя срещу "Германея" (Сапарева баня).

 

Официално: Гонзо се завръща в Левски през лятото

До края на сезона той ще остане треньор на Черно море

    


Ако ЕРП-тата не върнат парите, народът ще ги плаща, обяви Стойнев


Дали ще има увеличение на тока при създалата се ситуация с електроразпределителните дружества е въпрос от компетенциите на енергийния регулатор. Ако ЕРП-тата не върнат парите, българският народ трябва да плати. Това обяви в ефира на Би Ти Ви енергийният министър Драгомир Стойнев.

Той подчерта, че парите, заради които е спорът, принадлежат на НЕК и той лично не иска народът да плаща, но противниците на статуквото не искат ред в енергетиката.

Това не е война, в тази държава...

Първанов ще пости ли, ако дойде на власт

Той ще пости ли, ако дойде на власт? С тези думи бившият шеф на разузнаването и член на БСП Бриго Аспарухов контрира пред bTV обвиненията на лидера на АБВ Георги Първанов, че ДПС е преяло с власт по време на настоящото управление.

Калфин: Срещата между Борисов и Местан е знак към БСП

Фактът, че Бойко Борисов се срещна с Лютви Местан, говори къде се търси баланс за взимането на решения. Това каза евродепутатът и кандидат за нов мандат от АБВ Ивайло Калфин пред "Нова телевизия" в неделя по повод вчерашната среща в центъра на Кърджали между лидерите на ГЕРБ и ДПС. Срещат се и могат да обсъждат националните проблеми, очевидно е знак към Станишев, защото това са хора, които обичат да боравят със символи, смята евродепутатът. Съдейки по любовта към символиката, може би инициатор на срещата е ДПС, допусна Калфин. Той каза още, че доста неща в България не се случват, именно заради противоречие на политиката на европейската левица. А позицията на България за Украйна е непълна, защото тя е насочена единствено към санкциите срещу Русия. "Това, което се случва в Русия, е геополитическа битка – между Русия и Запада. Това, което най-вероятно ще има като последствие от санкциите, е Русия да излезе от Г-8, а грузинското и украинското правителство да засилят желанието си да поискат да влязат в НАТО. Така че не става въпрос само за санкции и това е грешката в България", коментира още Калфин. Според него в случая не става въпрос за делене на русофили и русофоби.

Стойнев: Важно е да има ред в енергетиката и да се спазва законът

София /КРОСС/ Напрежението е огромно. Трябва да се положат усилия да се стабилизира системата на енергетиката и България да тръгне по пътя на икономическия растеж. Това каза пред bTV министърът на икономиката Драгомир Стойнев. Започнахме стъпка по стъпка да стабилизираме системата. Важно е да има ред в енергетиката и да се спазва законът, категоричен не той. По отношение на стартиралата процедура за отнемане на лиценза за ЕРП-тата Стойнев заяви, че тя все още е в ход. Електроразпределителните дружества първо бяха информирани от ДКЕВР и в същия ден вечерта аз бях също така информиран. Това, че съм коментирал преди ДКЕВР евентуалното отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества, по никакъв начин не означава, че е имало някакъв натиск върху държавната комисия, подчерта Стойнев.Той заяви, че ако ЕРП-тата не върнат парите, българският народ трябва да ги плати чрез вдигане на цената на електроенергията.„Вече не можеш за две години да станеш милионер на гърба на българския народ. Тези пари принадлежат на НЕК", каза още министър Стойнев.

Георги Иванов-Гонзо обяви, че се връща в "Левски" след края на сезона


Старши треньорът на "Черно море" Георги Иванов-Гонзо сложи край на спекулациите около неговото бъдеще. Бившият нападател ще остане начело на варненския отбор до края на сезона, а през лятото ще се завърне в "Левски" като генерален директор. 

Очаквайте подробности!


US разрушителят "Тръкстън" напусна Черно море

Американският ескадрен миноносец "Тръкстън" напусна Черно море, където беше през последните няколко дни, и се отправи към Персийския залив, съобщиха от военноморските сили на САЩ. Според пресслужбата на американските ВВС "Тръкстън" е напуснал водите на Черно море в петък.

Драгомир Стойнев: Това не е война, има закони

Започваме да въвеждаме ред в системата, заяви пред бТВ министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Драгомир Стойнев: Не е имало натиск върху ДКЕВР за ЕРП-тата

Това не е война, но в тази държава трябва да се спазва законът. Все още е в ход процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-тата. Електроразпределителните дружества първо бяха информирани от ДКЕВР и в същия ден вечерта аз бях също така информиран. Това, че аз съм коментирал преди ДКЕВР евентуалното отнемане на лицензите на електроразпределителните Това не е война, но в тази държава трябва да се спазва законът. Все още е в ход процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-тата. Електроразпределителните дружества първо бяха информирани от ДКЕВР и в същия ден вечерта аз бях също така информиран. Това, че аз съм коментирал преди ДКЕВР евентуалното отнемане на лицензите на електроразпределителните

Домовчийски: Точка срещу ЦСКА не е малко

Валери Домовчийски остана доволен от равенството на Черно море срещу ЦСКА (0:0). Бившият нападател на Черно море заяви, че се надява тепърва да навлиза във форма. "Не съм тренирал с отбора, не съ...

Котев: Играем добре срещу силните

В лагера на Черно море са доволни от хикса с ЦСКА. Кирил Котев потвърди това след срещата.„Получи се един здрав, стойностен отбор, изпуснахме трите точки. Всяка спечелена точка срещу такъв о...

Борисов без конкуренция ставал мъж на годината, жена на годината, дете на годината...

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път показа огромното си самочувствие и се похвали пред Кеворк Кеворкян, че без конкуренция ставал три пъти мъж на годината, жена на годината, дете на годината....

Инвеститорът: Кара дере ще е слабо застроено

От фирмата определят като невярна информацията, че проектът предвижда застрояване на повече от 80 на сто от зелените площи

Драгомир Стойнев: Вече не можеш да станеш милионер на гърба на народа

Това не е война, но в тази държава трябва да се спазва законът. Все още е в ход процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-тата. Електроразпределителните дружества първо бяха информирани от ДКЕВР и в същия ден вечерта аз бях също така информиран. Това, че аз съм коментирал преди ДКЕВР евентуалното отнемане на лицензите на електроразпределителните Това не е война, но в тази държава трябва да се спазва законът. Все още е в ход процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-тата. Електроразпределителните дружества първо бяха информирани от ДКЕВР и в същия ден вечерта аз бях също така информиран. Това, че аз съм коментирал преди ДКЕВР евентуалното отнемане на лицензите на електроразпределителните

Петте измами на Реформаторския блок

От лятото на миналата година, когато се появи в гневните вълни на протестната ярост, Реформаторския блок наду ушите на всички с клетвите си, че той представлява нещо съвършено и небесно ново на сивия българския политически хоризонт. Сами знаете как е - когато изпадне в политически нокдаун, естествената поза на всяка десница е да почне да лъже като холивудска прима за възрастта си. Но лъжата е коварно изкуство, защото винаги се идва до момента в който и най-артистичната измама се разпада на пух и прах. При Реформаторския блок този момент беше при обявяването на листата. Дори беглото изчитане на имената в нея ни говорят, ако не за абсолютна нравствена катастрофа, то поне за цяла купчина от изречени лъжи и буйстващи обществени измами.Първо. От доста време насам чувахме как листата им щяла да бъде определена по начин прозрачен като бельото на фотомоделка. Резултат: никой не разбра как бе произведен този списък с имена. Видя се само, че дори симпатизантите на Реформаторския блок реагираха болезнено.Второ. Даже глухите разбраха от непрестанния поток от приказки, че РБ бил уникално явление в морален смисъл. Десните винаги са живеели с фантазията за себе си като за модернизационна сила, въпреки, че всичките им действия върнаха България в Средновековието. Изведнъж се оказа, че ангелите от РБ са добре запознати с тъмните начини за правене на листи на тъмно все едно група от вещици са се събрали на черна седянка в приготовлението на някаква гръмокипяща отвара.Трето

Германците смятат, че присъединяването на Крим трябва да се признае

/КРОСС/ Голяма част от хората в Германия смятат, че присъединяването на Крим към Русия трябва да се признае. Това сочат данните от проучване, проведено от маркетинговата компания TNS по поръчка на Der Spiegel. 54% от германските граждани смятат, че западните страни трябва да признаят анексията на Крим към Русия като свършен факт. В същото време, според проучването, около 60% от германците смятат, че критиките към Русия от страна на Европейския съюз и САЩ, както и санкциите, са преувеличени. Едва 34% от респондентите не са съгласни с това.Както заяви в интервю за Die Welt германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, германското външно министерство "не вижда признаци на слабост" в западната политика към Русия. "Ние реагираме бързо и решително. В същото време и от двете страни на Атлантическия океан се запазва готовността за диалог", каза Щайнмайер .Разсъждавайки върху възможното налагане на икономически санкции срещу Русия, Щайнмайер каза, че подобни действия "винаги са неблагоприятни и за двете страни". По думите му само едни санкции не са пример за разумна външна политика. "Ние трябва да се запазим спокойствие, да мислим за крайния изход от конфликта и да изградим политиката си спрямо Русия ", каза Щайнмайер .

Готов съм да дам на ДПС и шестте места на ГЕРБ в ЦИК!

53-годишен ловджия да натръшка 7 барети, това е провал, оцени Борисов

    


"Черно море" спря серията на ЦСКА, но изпусна победата във Варна


Футболистите на "Черно море" продължиха успешното си представяне срещу ЦСКА и прекъснаха серията на червените от пет поредни победи в А група. 

Двата отбора не успяха да си отбележат гол на стадион "Тича", а домакините могат да съжаляват повече за нулевото равенство, след като пропуснаха дузпа в 74-ата минута. 

ЦСКА загуби първи точки през 2014 г. и за седма поредна година не успя да победи "Черно море" във Варна.

Червените нямат успех срещу "моряците" през...

Ген. Атанас Атанасов: Хора от МВР са охранявали Мето Илиенски

Не познавам Демби и Косьо Самоковеца и тем подобни образи от подземния свят. Тези внушения дойдоха острата ми позиция за Лясковец, заяви във „Всяка неделя” ген. Атанас Атанасов.

Срещата на Борисов с Местан е знак към Станишев, смята Ивайло Калфин


Фактът, че Бойко Борисов се среща с Лютви Местан, говори къде се търси баланс за взимането на решения. Това каза евродепутатът и кандидат за нов мандат от АБВ Ивайло Калфин пред "Нова телевизия".

Срещат се и могат да обсъждат националните проблеми, очевидно е знак към Станишев, защото това са хора, които обичат да боравят със символи, смята евродепутатът. Съдейки по любовта към символиката, може би инициатор на срещата е ДПС, допусна Калфин.

Той каза още, че доста неща в...

Ивайло Калфин: Срещата между Местан и Борисов е знак към Станишев

Този Избирателен кодекс, в който за един следобед бяха приети 250 члена, очевидно, че има маса грешки. Фактът, че Борисов се среща с Местан, говори къде се търси баланс за взимането на решения. Това каза пред Нова тв Ивайло Калфин, евродепутат. Той добави, че срещата между Местан и Борисов очевидно е знак към Станишев, защото това са хора, Този Избирателен кодекс, в който за един следобед бяха приети 250 члена, очевидно, че има маса грешки. Фактът, че Борисов се среща с Местан, говори къде се търси баланс за взимането на решения. Това каза пред Нова тв Ивайло Калфин, евродепутат. Той добави, че срещата между Местан и Борисов очевидно е знак към Станишев, защото това са хора,

Гаджева: Хората отиваха да гласуват със сълзи на очи

София /КРОСС/ Хората отиваха да гласуват със сълзи на очи. Това каза пред TV7 Деница Гаджева, която е била в Крим по време на референдума. Според нея, хората, които провокираха безредиците в Киев, са крайно агресивни, по-лоши са и от фашисти и изцяло са финансирани от Америка. Гаджева обясни, че е обикаляла спокойно из Крим и е станала свидетел на еуфорията на населението.Цялата индустрия в Крим е срината, заплатите са от порядъка на 120 долара на месец, разчита се само на туризма, разказа депутатката от „Атака". Според нея, хората са се страхували от властта в Киев, страхували са се за живота си. Не видях нито един танк или военна машина, потвърди Гаджева. Тя определи българската позиция по случилото се в Крим като действие под диктата на САЩ. Това не е адекватна политика, поясни депутатката.    

Фестивал на меда започва от утре във Варна

Традиционният вече единадесети по ред „Фестивал на меда” ще се проведе през следващата седмица във Варна. Фестивалът, който се организира под патронажа на областния управител на Област Варна, г-н Иван Великов, се открива утре - 24 март и ще продължи до 1 април.

Петко видя, че снимат и каза: Ще бъдем нападнати!

И аз не знам защо, бе отговорът на майката на Петко Петков на въпроса защо синът й уби полицай. В екслузивно интервю за Мартин Карбовски по ТВ7 Стефанка Петкова потвърди, че той е видял снимащите полицаи през деня и й казал, че сигурно ще ги нападнат. Бабата се обърна към майката на убитата барета с думите, че той не е трябвало да умре, но "Който ги е пратил, да отговаря!"

Атанасов: Не познавам никакъв Демби, Косьо Самоковеца и подобни образи от подземния свят

София /КРОСС/ Не познавам никакъв Демби, Косьо Самоковеца и подобни образи от подземния свят. Това заяви пред Нова телевизия ген. Атанас Атанасов по повод скандалното интервю на Демби пред електронен сайт. Някакво лице Демби казва, че съм покровителствал контрабандата и съм имал среща с Косьо Самоковеца. Това е измислена случка за среща с мъртвец, подчерта Атанасов.Представяте ли си какви хора ги вадят от ъндърграунда да защитават професионалното ръководство на МВР. Тези хора трябва да си ходят, категоричен е той. Отвратително е да ти вадят някаква измислена случва за твоя среща с мъртвец, посочи Атанасов. Няма кой да отговори това вярно ли е или не, защото Косьо Самоковеца не е между живите. Въпросното интервю на Демби е два часа след моето участие в телевизията, каза още ген. Атанасов. Два часа по-късно лидерът на „България без цензура" Николай Бареков взе да казва „ген. Атанасов да си ходи", добави той.По думите му на този етап в България се говори трудно особено, когато човек няма имунитет. „Винаги говоря това, което може да кажа. Знам, че публичната позиция си има цена и я плащам толкова години. Просто искам да кажа на тези хора, които са се хванали като удавник за сламка, че освен издънката им в Лясковец има и други обстоятелства, заради които трябва да си ходят. Не става въпрос само за един човек. Има една цяла групичка, която при тази власт много набързо се издигнаха във върховете на МВР.", заяви Атанасов.

Калфин: Срещата между Местан и Борисов е знак към Станишев

Този Избирателен кодекс, в който за един следобед бяха приети 250 члена, очевидно, че има маса грешки. Фактът, че Борисов се среща с Местан, говори къде се търси баланс за взимането на решения. Това каза пред Нова тв Ивайло Калфин, евродепутат. Той добави, че срещата между Местан и Борисов очевидно е знак към Станишев, защото това са хора, Този Избирателен кодекс, в който за един следобед бяха приети 250 члена, очевидно, че има маса грешки. Фактът, че Борисов се среща с Местан, говори къде се търси баланс за взимането на решения. Това каза пред Нова тв Ивайло Калфин, евродепутат. Той добави, че срещата между Местан и Борисов очевидно е знак към Станишев, защото това са хора,

Към 16 часа над 300 гласоподаватели се включиха в изборите за кмет в пернишкото село Богданов дол

Над 300 души са гласували за кмет в пернишкото село Богданов дол. Данните са към 16 часа.

До момента няма подадени жалби и сигнали за нарушения на провеждащия се днес балотаж. Избирателната активност се движи в приблизително същите проценти, както и миналата неделя. До обед са гласували всички 11 инвалиди, които са подали заявления за подвижната секция. Разликата между двамата претенденти от първия тур е само 8 гласа и битката е повече от оспорвана, съобщи радио...

Продължава

Горан Маркович: Ще има и българи във филма за Голи Оток

- В последните четири години идвате тук два пъти - с театралния спектакъл "Фалшификаторите" през 2009 г. и с филма "Фалшификаторът" на тазгодишния "София филм фест". Каква роля заема темата за лъжите на миналото, фалшифицирането на историята и особено в контекста на тоталитарния режим в Югославия, на който сте свидетел?
- Разбира се, това е тема - В последните четири години идвате тук два пъти - с театралния спектакъл "Фалшификаторите" през 2009 г. и с филма "Фалшификаторът" на тазгодишния "София филм фест". Каква роля заема темата за лъжите на миналото, фалшифицирането на историята и особено в контекста на тоталитарния режим в Югославия, на който сте свидетел? - Разбира се, това е тема

Преди 100 години измислят сутиена - да прави от малките гърди големи, а големите високи

Според Бет Мидлър във филма “Плажове” сутиенът е измислен, “за да прави малките гърди големи и да поддържа големите високо”. Жените са прибягвали до различни начини, за да правят гърдите си по-съблазнителни от столетия насам.
Първият прототип на модерния сутиен е патентован през 1859 г. в Ню Йорк от Хенри Лешър. Според Бет Мидлър във филма “Плажове” сутиенът е измислен, “за да прави малките гърди големи и да поддържа големите високо”. Жените са прибягвали до различни начини, за да правят гърдите си по-съблазнителни от столетия насам. Първият прототип на модерния сутиен е патентован през 1859 г. в Ню Йорк от Хенри Лешър.

Певицата Теди Кацарова пристига в Перник, за да представи книгата си "От двете страни на съвършената храна"

Певицата ще представи своята книга с пътеписи и рецепти, ще приготви вкусна храна и ще пее за гостите на Салона на изкуствата в Перник.

Теди Кацарова ще представи своята книга "От двете страни на съвършената храна" на Салона на изкуствата в Перник, съобщиха за ZaPernik.com от Двореца на културата.

Певицата ще разкаже за интересните си пътешествия из екзотични държави, ще приготви на място за гостите вкусни хапки, ще сподели някои от рецептите в книгата и ще попее.

Книгата "От двете страни на съвършената храна" е интригуващ пътепис. Авторката разказва за интересните си...

Продължава

Янчев: Феновете ни не заслужават такова отношение

Агитката на ЦСКА е била провокирана, а по феновете на "червените" са били хвърляни камъни преди мача срещу Черно море във Варна. Това обяви футболистът на ЦСКА Тодор Янчев."Получи се зд...

Бойко: Лидерите на партии трябва едно "Добър ден" да могат да си кажат като се срещнат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчерашната си инцидентна среща на по кафе с лидера на ДПС Лютви Местан в Кърджали. Бившият премиер говори за това пред Кевор Кеворкян по Нова телевизия. Борисов...

Майданът и Мегданът

Разликите между българския летен и украинския зимен протест не бяха много, но бяха съществени и предопределиха историческия път на двата народа. Въпреки удивително еднаквото им начало, свързано със справедлив повод за гняв към деградиралата политическа класа, въпреки трансформирането им впоследствие в културно-развлекателни програми, финалът им беше диаметрално различен. Почеркът на двата протеста обаче беше удивително еднакъв. Типична цветна революция. Началото - отказът на Янукович да подпише предварителното споразумение за членство в ЕС, а у нас - избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Абсолютна справедлива причина за недоволство, която отприщи стаения бунт срещу системата. Но... всяко нещо има своята тъмна и светла страна - то все се оказва черно-бяло, въпреки че понякога обстоятелствата ни принуждават да се фиксираме само в едната страна. Украинските протестиращи отказаха да вникнат в причините за отказа на Янукович. Под тиражирания пласт на събитията беше скрита истината, че подготвяното споразумение беше повече от неизгодно и рестриктивно за Украйна и на практика превръщаше страната в икономическа пустиня, като водеше със себе си финансов фалит и поставяше началото на шоков и тотален геноцид за населението. Да, познатата васална схема, в която ние се пържим 25 години

Армейската агитка налетя на полицаите във Варна

Агитката на ЦСКА скочи на бой на полицията във Варна. Футболните хулигани бяха усмирени с палки.

8 причини да застроим Карадере

Причините да се застрои Карадере са много и това бе едно от най-добрите, правилни и премислени решения на правителството. Необходимо е всички ние като будни и ранобудни граждани да го подкрепим. Особено, ако вземем предвид следните убедителни аргументи.

Ако ЕРП-тата не върнат парите, токът може да поскъпне

Не е имало натиск върху ДКЕВР за ЕРП-тата, заяви Стойнев

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване