И Аксел Роуз на сцената на "Като две капки вода"

Нети ще "напълнее" с 30 килограма за Сюзън Бойл, Къци пък "става" тъмнокож

Самарас: За Гърция започва една нова епоха

За Гърция започва една нова епоха. Това заявява премиерът на страната Андонис Самарас в специално интервю за днешния брой на гръцкия вестник "Вима"....

Първата целувка на Ива Екимова е на 12 години

Как бихте се описали с 3 думи?
Усмихната, успешна, възхитителна.
На колко години сте?
На 38г.
Къде сте родена?
В София.
Какво харесвате у себе си? 
Тъй като наближавам 40, нямам шанс да не харесвам нещо в себе си. Късно е да се променям, за да се харесам, пагубно е да не се харесвам.
Чай или кафе?
Кафе - лате. Не обичам чай.
Любим ден от Как бихте се описали с 3 думи? Усмихната, успешна, възхитителна. На колко години сте? На 38г. Къде сте родена? В София. Какво харесвате у себе си? Тъй като наближавам 40, нямам шанс да не харесвам нещо в себе си. Късно е да се променям, за да се харесам, пагубно е да не се харесвам. Чай или кафе? Кафе - лате. Не обичам чай. Любим ден от

КНДР изстреля 16 ракети към Японско море

Северна Корея изстреля 16 ракети с малък обсег, съобщиха от генералния щаб на южнокорейските въоръжени сили, цитирани от агенция "Йонхап". Изстрелването е осъществено от мобилни пускови установки, разположени в близост до Вонсан в провинция Канвондо.

Това, което стана с Крим, е лошо, оцени Лукашенко

"На Русия обаче й се наложи да вземе такива мерки"

    


Цитат на деня: Първанов ще пости ли, ако дойде на власт


"Той ще пости ли, ако дойде на власт" - така бившият шеф на разузнаването и член на БСП Бриго Аспарухов контрира пред Би Ти Ви обвиненията на Георги Първанов, че ДПС е преяло с власт по време на настоящото управление.

Аспарухов оцени действията на предишния президент Георги Първанов като "некоректно отношение към собствената му бивша партия", защото са станали в навечерието на важно европейско състезание.

По повод друго твърдение на бившия държавен глава, че Сергей...

Черно море върна ЦСКА в реалността, "червените" домакини на "Тича"

ЦСКА приключи с победната си серия след подновяването на "А" група. "Червените" бяха спрени от кошмарите си Черно море и Георги Иванов - Гонзо. Сблъсъкът на "Тича" приклю...

Сагата свърши! Гонзо призна, че се връща в Левски

Георги Иванов се връща в Левски след края на сезона. Дългоочакваното признание дойде от самия Гонзо след срещата с ЦСКА. Той не пожела да разкрие дали ще е спортно-технически директор или треньор на Л...

България взе от Украйна домакинството на Евробаскет за юноши в дивизия II


България ще бъде домакин на двубоите във втора дивизия от европейското първенство по баскетбол за юноши до 18 години, обяви европейската баскетболна федерация (ФИБА Европа). 

Организатор на шампионата, който ще се проведе между 24 юли и 3 август, трябваше да бъде Украйна. Заради несигурната ситуация в страната обаче ФИБА Европа взе решение да премести първенството в България. 

Във втора дивизия на Евробаскет 2014 ще участват 22 отбора. България ще бъде в група А с...

Сблъсъци между полиция и агитката на ЦСКА във Варна

20 минути преди началото на мача между Черно море и ЦСКА, част от феновете на "армейците", които са в сектора за гости на стадион "Тича", се опитаха да преминах буферната зона, вероятно провокирани от привърженици на домакините.

ДКЕВР влезе във война, бутана от политици

На мен ми е малко странно, че регулаторът не предлага решение, а влиза във война, при това, като че ли подтикнат от политически лица. Това заяви Ангел Божилов, енергиен експерт от КТ "Подкрепа".

Сирия обвини Турция в агресия

/КРОСС/ Властите в Дамаск отрекоха информацията, че Турция е свалила военен самолет на сирийската армия на своя територия. По думите на официален представител на министерството на отбраната на Сирия, турската ПВО е свалила самолета, когато той се е готвел да атакува въоръжени опозиционери в сирийската провинция Латакия. По думите му пилотът на сваления самолет е успял да се катапултира. От Дамаск определиха произшествието като „неприкрит акт на агресия". На свой ред турският премиер Реджеп Тайип Ердоган потвърди, че турската ПВО е свалила сирийски самолет на границата със Сирия. „Нашите изтребители го свалиха. Защо? Ако вие нарушавате въздушното пространство, нашият отговор ще бъде жесток", каза турският премиер. По-рано бе съобщено, че по самолета са изстреляни две ракети.

Контрапротест подкрепя строителството в Кара дере

Жители на община Бяла излязоха на протест пред сградата на кметството в подкрепа на проекта за изграждане на курортен комплекс в местността

Търсят изчезналия самолет фантом по нови сателитни снимки

Властите в Малайзия обявиха, че са получили нови сателитни снимки от Франция, на които може би се виждат останки от изчезналия в Индийския океан полет MH370, съобщи Би Би Си. В рамките на седмица, това е третият пакет изображения, но все още не са открити останки от машината, която се издирва заедно с 239-те души на борда. Властите в Малайзия обявиха, че са получили нови сателитни снимки от Франция, на които може би се виждат останки от изчезналия в Индийския океан полет MH370, съобщи Би Би Си. В рамките на седмица, това е третият пакет изображения, но все още не са открити останки от машината, която се издирва заедно с 239-те души на борда.

Търсят изчезналия самолет фантом по нови сателитни снимки

Властите в Малайзия обявиха, че са получили нови сателитни снимки от Франция, на които може би се виждат останки от изчезналия в Индийския океан полет MH370, съобщи Би Би Си. В рамките на седмица, това е третият пакет изображения, но все още не са открити останки от машината, която се издирва заедно с 239-те души на борда. Властите в Малайзия обявиха, че са получили нови сателитни снимки от Франция, на които може би се виждат останки от изчезналия в Индийския океан полет MH370, съобщи Би Би Си. В рамките на седмица, това е третият пакет изображения, но все още не са открити останки от машината, която се издирва заедно с 239-те души на борда.

Политолог: Плевнелиев мина в настъпление

Президентът Росен Плевнелиев мина в настъпление през месец март. Във външнополитически план българският президент бе първият, който остро осъди действията на Русия по отношение на Крим. Обръщението му към Народното събрание, което също отдавна не се бе случвало, начерта поредица от мерки, които трябва да бъдат изпълнени и предупреди политическите Президентът Росен Плевнелиев мина в настъпление през месец март. Във външнополитически план българският президент бе първият, който остро осъди действията на Русия по отношение на Крим. Обръщението му към Народното събрание, което също отдавна не се бе случвало, начерта поредица от мерки, които трябва да бъдат изпълнени и предупреди политическите

Абонатите на парно в София могат да поискат спирането му в отделни сгради


Законовите условия за общото спиране на отоплението в столицата все още не са изпълнени, съобщават от пресцентъра на "Топлофикация София" ЕАД. Клиентите могат да поискат спиране на отоплението в отделна сграда.

Съгласно общите условия за продажба на топлинна енергия официалният край на отоплителния сезон може да бъде обявен само ако има наличие на три последователни дни със средноденонощна температура над плюс 12 градуса и дългосрочна прогноза за трайно затопляне. Данните от НИМХ на...

Украинските кораби в Донузлав се подготвят за щурм

Украинските кораби, които се намират в кримското езеро Донузлав, се готвят за щурм. Това съобщи ръководителят на пресслужбата на министерството на отбраната Владислав Сельозников пред Пети канал. По думите му съдовете на украинския военноморски флот продължават да са блокирани от руски кораби, които провеждат маневри, очевидно в подготовка за атака.

Спирането на парното се отлага

София /КРОСС/ Спирането на парното в София се отлага, тъй като все още няма прогнози за трайно затопляне на времето. Това съобщиха от пресцентъра на столичната "Топлофикация". Съгласно Общите условия за продажба на топлинна енергия, официалният край на отоплителния сезон може да бъде обявен само, ако има наличие на три последователни дни със средноденонощна температура над плюс 12 градуса по Целзий и дългосрочна прогноза за трайно затопляне.Данните, с които разполага компанията от НИМХ на БАН показват, че нито едно от двете метереологичните изисквания не са изпълнени до този момент. Експертите на "Топлофикация"-София ЕАД са в постоянна връзка с метеоролозите и веднага щом са налице двете законови условия, компанията е в готовност да започне общото спиране на отоплението в столицата.Дотогава клиентите не трябва да се притесняват от преразход на топлинна енергия, който ще натовари сметките им, защото абонатните станции разполагат с автоматика, която регулира достъпа на топлоносител в сградата според външната температура и потреблението в жилищата, намалява или изключва напълно отоплението в топлите часове на денонощието. Потребителите може да регулират температурата в жилищата си и чрез термостатните вентили на радиаторите.Въпреки това "Топлофикация"-София ЕАД дава възможност на своите клиенти да поискат спиране на отоплението в отделна сграда.

Чакат се 3 дни с над 12 градуса, за да спрат топлото

Краят на отоплителния сезон може да бъде обявен само ако има три последователни дни със средноденонощна температура над плюс 12 градуса., съобщиха от Топлофикация София.

Първанов нямал проблем да пие кафе със Станишев

"Традиционните играчи трябва да си починат от участието в управлението"

    


И NASA се включва в издирването на изчезналия Боинг

/КРОСС/ Нови сателитни снимки от Франция показват плаващи обекти в основната зона на търсенето на изчезналия малайзийски самолет в Индийския океан, предаде "Франс прес". Снимките, които вече са предадени на Малайзия, включват „потенциали обекти в района на южния коридор" на търсенето, съобщи министерството на транспорта.По-рано днес бе съобщено, че специалисти от NASA ще се опитат да намерят изчезналия Boeing 777-200, след като изучат спътникови снимки от южната част на Индийскя океан. Според CNN, космическата агенция е взела това решение след като китайския спътник за дистанционно сондиране на Земята откри на около 2600 километра югозападно от австралийския град Пърт голям отломък, за който се предполагаше, че може да принадлежи на изчезналия лайнер. Сега идва информацията и за новите снимки от френския сателит.NASA не само ще изучи тези снимки, но и ще фотографира за по-нататъшен анализ предполагаемия район на падането на самолета с помоща на своя спътник за наблюдение на Земята EO-1 и установената на Международната космическ станция камера ISERV.

Ризата с костюм и като рокля

Ризата може да изглежда както доста консервативно и скучно, така и с повече фантазия да бъде част от стилен тоалет.
Обичайната  употреба с костюм за деловите дами придобива по-женствено излъчване, когато към тях се сложат елегантни обувки на умопомрачително високи токове.
А за да избягате от тази класика, експериментирайте. Ризата може да се носи Ризата може да изглежда както доста консервативно и скучно, така и с повече фантазия да бъде част от стилен тоалет. Обичайната употреба с костюм за деловите дами придобива по-женствено излъчване, когато към тях се сложат елегантни обувки на умопомрачително високи токове. А за да избягате от тази класика, експериментирайте. Ризата може да се носи

Лавина в Сочи помете две жени

Снежна лавина е паднала в района на планинския ски комплекс „Роза Хутор” в Сочи, съобщиха пред Интерфакс от планинската служба.
 По предварителни данни под лавината са загинали две жени. В момента спасители организират издирването на пострадалите, броят им се уточнява.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Снежна лавина е паднала в района на планинския ски комплекс „Роза Хутор” в Сочи, съобщиха пред Интерфакс от планинската служба. По предварителни данни под лавината са загинали две жени. В момента спасители организират издирването на пострадалите, броят им се уточнява. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Българите предпочитат бирата в пластмасови бутилки

Все повече българи предпочитат да купуват бира в пластмасови бутилки за сметка на тази в стъклените шишета. Основната причина е по-малката...

Външни инспекции отрекоха Русия да върши нищо незаконно на границата с Украйна

/КРОСС/ Проверките, извършени от чужди държави, опровергаха информацията, че Русия провежда недекларирани военни действия, които могат да застрашат сигурността на други страни. Това съобщи РИА „Новости", позовавайки се на заместник- министъра на отбраната на Русия Анатолий Антонов. По думите му, за последния месец територията на Русия са посетили осем инспекционни групи, в които са влезли наблюдатели от САЩ, Канада, Германия , Франция, Швейцария , Полша, Латвия , Естония и Финландия. Членовете на екипа са проверявали обекти, граничещи с Украйна, каза Антонов."Украински военни инспектираха два пъти нашите обекти и районите на дислоклокация на войските по руско-украинската граница. Освен това, ние приехме на наша територия инспектори от САЩ, Канада, Германия, Франция, Швейцария, Полша, Латвия, Естония, Финландия, каза Антонов. Изглежда по голямо съвпадение повечето от тях се интересуваха от районите, прилежащи към украинската граница. Ние максимално съдействахме на нашите партньори, като им разрешихме да инспектират всички обекти, които ги интересуват. Нямаме какво да крием. Изводите, до които стигнаха нашите чуждестранни партньори са, че въоръжените сили на Русия не водят никаква незаявена военна дейност, която да застрашава сигурността на нашите съседни държави"

Парубий: Руските войски са готови да атакуват Украйна

Това заяви днес секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана и добави, че целта на Путин не е Крим, а цяла Украйна

Лавина в Сочи затрупа две жени

Снежна лавина е паднала в района на планинския ски комплекс „Роза Хутор” в Сочи, съобщиха пред Интерфакс от планинската служба.
 По предварителни данни под лавината са загинали две жени. В момента спасители организират издирването на пострадалите, броят им се уточнява.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Снежна лавина е паднала в района на планинския ски комплекс „Роза Хутор” в Сочи, съобщиха пред Интерфакс от планинската служба. По предварителни данни под лавината са загинали две жени. В момента спасители организират издирването на пострадалите, броят им се уточнява. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Лекари се борят за живота на намушкания мъж в подлеза на НДК

25-годишният мъж, който пострада в района на НДК, е настанен в Централна реанимация на "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата.
Той е намушкан в областта на корема.
Опериран е. Лекарите се борят за живота 25-годишният мъж, който пострада в района на НДК, е настанен в Централна реанимация на "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата. Той е намушкан в областта на корема. Опериран е. Лекарите се борят за живота

Подправките заменят солта в яденето

Готварски уроци, които да покажат на хората как да използват различните билки и подправки, за да могат максимално да намалят количеството сол, което слагат в яденето си, биха били отличен избор за една по-здравословна диета, съветват учените.

"Плевнелиев върховен разединител", скандира протест на "Дондуков" 2

Събралите се издигнаха плакати, заковани на дървени дръжки

Съветският шлагер „Москва не вярва на сълзи” навърши 35 години

/КРОСС/ Снимките на филма започват през пролетта на 1979 г. Тогава никой не смятал, че го очаква такъв успех. А филмът, снет със скромния бюджет от 550 хиляди рубли, изненадващо става лауреат на най-престижната награда в областта на киното - „Оскар", и един от най-касовите в историята на съветското кино. Само през първата година той е изгледан от около 90 милиона зрители. След като филмът е удостоен с наградата „Оскар", руснаците казват „Москва е в сълзи! Не вярва!".Сценарият на мелодрамата е написан от Валентин Черних 19 дни преди конкурс за сценарии за Москва и заема не толкова престижното 3-то място. На режисьора Владимир Меншов сценарият също не му харесва и той внася в него 44 поправки и допълнения с разрешението на сценариста.След като Ирина Купченко, Маргарита Терехова и Анастасия Вертинская се отказват да изпълнят главната женска роля, се налага тя да бъде изиграна от Вера Алентова - съпругата на режисьора. Затова пък Ирина Муравьова веднага се съгласява да участва в ролята на Людмила, но след снимките изпада в ужас: според нея ярката, весела и оптимистично настроена Людмила в нейно изпълнение изглежда вулгарна и груба.С ролята на Александра също не минава гладко. Тя е поверена на 20-годишната красавица Наталия Вавилова. Но точно преди снимките родителите на девойката внезапно й забраняват да участва. Дипломати, сътрудници на Министерството на външните работи, те виждат дъщеря си в бъдеще с дипломатическа кариера

Гуцанов: Държавата може да даде на Варна и над 70 млн. лв.

Парите, които Варна ще получи от държавата до края на годината, могат да надхвърлят 70 млн. лв., заяви местният депутат от БСП Борислав Гуцанов. Морският град вече получи по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ 51 млн.

Протести срещу Плевнелиев в София, пращат го в дълъг отпуск

Няколко десетки граждани се събраха на пореден протест пред сградата на "Дондуков" 2 и издигнаха лозунги срещу президента Плевнелиев. Събралите се издигнаха плакати, заковани на дървени дръж...

Николета вече не четяла аутокюта, а правела интервюта

По професия Николета Лозанова вече била телевизионна водеща, защото не четяла само аутокюта, а правела и интервюта. Това стана ясно от гостуването на бившата плеймейтка в предаването на Мартин Карбовс...

Борят се за живота на намушкания мъж в района на НДК

25-годишният мъж, който пострада в района на НДК, е настанен в Централна реанимация на 25-годишният мъж, който пострада в района на НДК, е настанен в Централна реанимация на "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата. Той е намушкан в областта на корема. Опериран е. Лекарите се борят за живота

ЦСКА и Черно море си врътнаха равенство на "Тича"

Двата отбора си поделиха по точка, след като не успяха да си вкарат - 0:0

    


Турция свали сирийски боен самолет


Турската армия е свалила сирийски боен самолет в неделя, като твърди, че е реагирала на нарушение на въздушното й пространство. Това е станало в граничен район, където армията на Башар ал Асад се сражава с противници на неговия режим в Дамаск.

Премиерът Реджеп Тайип Ердоган потвърди новината на митинг в Северозападна Турция. "Сирийски самолет наруши нашето въздушно пространство. Нашите F-16 се вдигнаха и го свалиха. Защо? Защото ако нарушиш моето въздушно пространство, ще получиш...

Все още не е достатъчно топло, за да спрат парното в столицата

Все още не са налице условия за общото спиране на отоплението в столицата. За това съобщават от пресцентъра на "Топлофикация - София". ...

Едно зарядно ще зарежда всички телефони след 2017 г.

Директива не Европарламента има за цел да ограничи електронните отпадъци

    


Условна присъда за адвокатка, натопила прокурор за подкуп

Новозагорската адвокатка Мариела Стефанова получи условна присъда от Бургаския окръжен съд за измама.
Юристката натопила прокурорка от Сливен, че иска подкуп и свила 2500 лева от свой клиент. Парите уж трябвало да даде на обвинителката, за да се потули делотоq посочва Флагман.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Новозагорската адвокатка Мариела Стефанова получи условна присъда от Бургаския окръжен съд за измама. Юристката натопила прокурорка от Сливен, че иска подкуп и свила 2500 лева от свой клиент. Парите уж трябвало да даде на обвинителката, за да се потули делотоq посочва Флагман. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Зам.-министър: За Карадере ще бъдат спазени всички екозакони

София /КРОСС/ За изпълнението на проекта на Карадере ще бъдат спазени всички екозакони до последната точка. Няма да бъде напарвено нито едно действие в подкрепа на инвеститор и в нарушение на законодателството. Това заяви зам.-министърът на околната среда Атанас Костадинов пред БНР.До момента в министерството не е постъпвал никакъв документ от страна на инвеститора. Само Регионалната екоинспекция в Бургас е дала инструкции на авторите на проекта, след като компанията е одобрила предишния проект, който сега е променен съществено, посочи Костадинов.Идеята ни е след представянето на проекта да следим как се развива стъпка по стъпка заедно с неправителствените организации, допълни Костадинов.По думите на Костадинов управляващите не се притесняват за протестите в защита на Карадере, тъй като „те са сигнал, че въпросът е значим и трябва под лупа да гледаме действията си".Къде по света има възприето понятие за това определени места да се опазят недокоснати от човешки ръце и да останат диви, което отдалечава от устойчивото развитие на обществото като цяло, коментира зам.-министърът.Това, че на вас не ви е известно, не означава, че не е признато за ценност. Ако вашата цел е България да бъде застроена равномерно, кажете си го, каза в отговор Тома Белев от Асоциацията на парковете в България.Всички документи, които имат връзка с този казус, са тайна

Тютюнопроизводители с ултиматум към кабинета

"Ако до 72 часа не се вземат окончателни решения на проблемите ни, ние, над 300 земеделски производители от област Хасково ще блокираме Народното събрание и ще запалим неизкупената продукция пред входа на депутатите". Така се заканиха от клона на Националната асоциация на тютюнопроизводителите. По данни на сдружението,

Кайса Макарайнен спечели драматично Световната купа по биатлон


Кайса Макарайнен спечели Световната купа по биатлон за втори път в кариерата си. 30-годишната финландка триумфира в драматична битка с миналогодишната носителка на трофея Тора Бергер от Норвегия. 

Макарайнен зае седмо място в последното състезание за сезона - масовия старт на 12.5 километра в норвежки зимен център Холменколен. Тя събра 860 точки и изпревари само с четири Бергер, която остана 14-а в днешния старт. 

Преди последния старт Макарайнен водеше с 10 точки пред...

Яценюк отмени участието си в срещата на Г-7

/КРОСС/ Премиерът на Украйна Арсений Яценюк отмени участието си в срещата на Г-7 в Хага, планирана за 24-25 март заради преговорите с мисията на Международния валутен фонд, която ще бъде в Киев до 25 март и в резултат на работата на която трябва да бъде подготвен и подписана програмата за сътрудничество. Това стана ясно от думите му по време на откриването на заседанието на Министерски съвет, предаде УНИАН.

Върховният командващ НАТО предупреди, че Русия се готви да превземе Приднестровието

Върховният командващ силите на НАТО съобщи в неделя, че "много, много голяма и много, много боеспособна" руска армия се е разположила на западните граници на Русия и вероятно се подготвя да премине през Южна Украйна и да окупира молдовският район на Приднестровието. Предупреждението от ген. Филип Брийдлав идва ден, след като руски части с бронирани машини превзеха последните бази на украинската армия в анексирания в петък украински полуостров Крим. Западът обяви нова вълна от санкции - част от тях насочени срещу най-близкото обкръжение на президента Владимир Путин - а САЩ заплашиха с икономически удар по най-важните сектори на руската икономика, ако Москва опита да навлезе в Източна Украйна. На събитие, организирано от "Джърмън Маршъл фънд" в Брюсел ген. Брийдлав каза, че е много загрижен от заплахата за Приднестровието, обявило непризната от никого независимост през 1990 г. Около 30% от близо 500-хилядното население на таз част от Молдова, намираща се по източния бряг на река Днестър, са руснаци. Руски език се говори и от голяма част от жителите, сред които има и етнически българи. До края на март по източната граница на Украйна се провежда мащабно военно учение с реални артилерийски стрелби. "На източната граница на Украйна има абсолютно достатъчно руски сили, способни да превземат Приднестровето, ако се вземе такова решение, и това е много тревожно", каза ген. Брийдлав, цитиран от "Ройтерс". "Русия се държи повече като враждебно настроена сила, отколкото като партньор." Според руски медии ръководителите на Приднестровието вече са отправили формално искане до Москва да се присъединят към Русия по начина, по който това бе разиграно в Крим. Във вторник президентът на Молдова предупреди никой да не се опитват да анексира територията по западната граница на страната. На този фон Русия настоява, че нищо не е нарушила и се придържа към международните норми. Зам.-министърът на отбраната Анатолий Антонов обясни, цитиран от ИТАР-ТАСС, че са спазени ограниченията в международните договори за числеността на войските по границата с Украйна. Представителят на Москва в ЕС Владимир Чижов каза пред Би Би Си, че страната му няма никакви "експанзионистични възгледи". Запитан конкретно дали има намерение руските войски да действат извън анексирания Крим, той каза: "Руската федерация няма намерение да прави нищо такова. Никой не бива да се бои от Русия." Американският сенатор Джон Макейн, който е в ответния списък със санкционирани от Русия, вече открито сравнява действията на Путин в Украйна с тези на нацистка Германия през 30-те години на ХХ век. "Мисля, че Путин пресмята докога ще може да се измъква ненаказан, точно както Адолф Хитлер изчисли през 30-те години докога ще го изтърпят", заяви Макейн. Сенаторът критикува международната реакция на събитията и заяви, че лично той би подкрепил изпращане на военна техника в Украйна, както и че смята, че са застрашени трите балтийски страни и Молдова. САЩ: Русия да започне незабавни преговори с Украйна Междувременно в изявление на Белия дом, цитирано от световните агенции в неделя, се призовава Русия да започне незабавни преговори с Украйна. „Русия трябва незабавно да започне преговори с украинското правителство за гарантиране на безопасността на украинските сили в Кримския район на Украйна“, се казва в документа. „Белият дом се запозна със съобщения, че проруски сили за самоотбрана щурмуват днес военни бази. Руските военни ще бъдат пряко отговорни за всеки евентуален пострадал или причинена от силите им жертва на украинските военнослужещи", заяви Лора Лукас Магнусон, говорителка на Съвета за национална сигурност към Белия дом. Сведенията за продължаващи нападения срещу украински военен персонал и обекти подчертава опасната ситуация, създадена от Русия, и опровергават твърденията на президента Путин, че руската военна интервенция в Крим е донесла сигурност в тази част на Украйна, заяви Магнусон в изявление по Си Ен Ен. Вчера проруски военни навлязоха в украинска военновъздушна база Белбек, близо до Севастопол в Крим, предаде ДПА, позовавайки се на регионални военни представители. Кримският премиер Сергей Аксьонов подчерта, че авиобазата е била освободена от "чуждестранните войски". Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов каза, че проруски милиции са проникнали в базата, обкръжена от руски "специални части". Министерството на отбраната в Москва заяви, че руският флаг се вее над 147 военни обекта, които преди това са били украински. Руският Черноморски флот досега е поел контрола над 54 от 67 украински военни плавателни съдове в кримски пристанища. По-малко от 2000 от общо над 18 000 украински военнослужещи искат да напуснат Крим

Адвокатка, натопила прокурор за подкуп, получи условна присъда

Новозагорската адвокатка Мариела Стефанова получи условна присъда от Бургаския окръжен съд за измама.
Юристката натопила прокурорка от Сливен, че иска подкуп и свила 2500 лева от свой клиент. Парите уж трябвало да даде на обвинителката, за да се потули делотоq посочва Флагман.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Новозагорската адвокатка Мариела Стефанова получи условна присъда от Бургаския окръжен съд за измама. Юристката натопила прокурорка от Сливен, че иска подкуп и свила 2500 лева от свой клиент. Парите уж трябвало да даде на обвинителката, за да се потули делотоq посочва Флагман. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

The Guardian: САЩ създава международна коалиция срещу Русия

/КРОСС/ Президентът на САЩ Барак Обама планира да събере международна подкрепа по позицията си за Украйна. По време на посещението си в Европа и Саудитска Арабия Обама планира да се срещне с лидерите на Китай и Япония, пише InoTV, позовавайки се на The Guardian . Президентът на САЩ е решил да създаде "международна коалиция" и да "изолира" Русия.Съветникът на президента за национална сигурност Сюзън Райс вече обяви, че "неспокойните" дипломатически действия, включително набързо организираната среща на „голямата седмица" и НАТО, са възможност да се докаже, че САЩ си остава "световен лидер" в редица спорни въпроси."Стратегическото значение на това усилие не може да се надценява. От Европа към Азия и Близкия Изток, нашата способност да оглавим силна коалиция е ключът за достигане на успеха", каза Райс по време на брифинг за журналисти. По думите й президентът Обама ще „мобилизира" международната общност.В момента съпругата на президента на САЩ и дъщерите й са в Пекин. Самият Обама планира да се срещне с китайския президент Дзинпин в кулоарите на срещата на върха по ядрената безопасност в Хага. В допълнение президентът на САЩ ще проведе двустранни срещи с лидерите на Холандия, Италия, Белгия и Обединените арабски емирства , както и тристранна среща с лидерите на Южна Корея и Япония.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване