Филм на Камен Калев със Самуел Финци за убийството на Франц Фердинанд е в официалната програма на Кан


Българският режисьор Камен Калев ("Източни пиеси", "Островът") е сред имената в международния филмов проект "Мостовете на Сараево", в който участват още имена като Жан Люк Годар, Сергей Лозница, Кристи Пую и Урсула Майер и др., научи "Дневник".

Неговата световна премиера ще бъде направена в официалната програма, извън конкурсната селекция, в частта "Специални прожекции" по време на 67-ото издание на фестивала в Кан между 14 и 25 май тази година. Това бе обявено по време на...

Филм на Камен Калев със Самуел Финци за убийството на Франц Фердинанд е в официалната програма на Кан


Българският режисьор Камен Калев ("Източни пиеси", "Островът") е сред имената в международния филмов проект "Мостовете на Сараево", в който участват още имена като Жан Люк Годар, Сергей Лозница, Кристи Пую, Фатих Акин и Урсула Майер и др., научи "Дневник".

Неговата световна премиера ще бъде направена в официалната програма, извън конкурсната селекция и в частта "Специални прожекции" по време на 67-ото издание на фестивала в Кан между 14 и 25 май тази година. Това бе обявено по време...

Бан Ки Мун призова за добросъвестно изпълнение на договореното в Женева за Украйна


Добросъвестното изпълнение на постигнатите в Женева договорености за Украйна ще съдейства за трайно уреждане на кризата в страната. Това заяви в четвъртък генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, чието изявление разпространи световната организация, предаде ИТАР-ТАСС.

Бан Ки Мун приветства резултатите от женевските преговори - "редица конкретни и спешни стъпки, насочени към деескалация на ситуацията и мирно уреждане на кризата", съгласувани вчера между Русия, Украйна, САЩ и ЕС.

Спартак Варна падна с 4-0 от Банско

"Спартак" (Вн) падна много лошо в Банско - 0:4 и постави под напрежение целта - оставане в "Б" група. Загубата е втора поред и трета за пролетта. В следващия кръг, 26 април варненци са домакини на борещия се да не изпадне Раковски.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Многоженец от Перник, докарал съпругата си до самоубийство, след като я запознал с любовница

Предаването за разглеждане на реални съдебни казуси „Съдебен спор” тази неделя по Нова ще покаже разтърсващата история за агресивния локомотивен машинист от Перник Ивайло Марков. Зрителите ще станат свидетели на емоционален и ожесточен съдебен спор за родителски права между него и доведената му дъщеря.

След репортаж на главния редактор на „Съдебен спор” Жоро Игнатов, тримесечно бебе и неговата майка са настанени в кризисен център. До защитната...

Продължава

Лекарска грешка довела до критичното състояние на Шумахер

Голяма грешка на лекарите, които са оказали първа помощ на Михаел Шумахер веднага след падането му на ски-пистата, е довела до критичното състояние, в което бившият пилот от Формула 1 се намира вече ч...

Турция разшири пълномощията на разузнаването си

Турция увеличи пълномощията на националното си разузнаване. Това се случи след като турските депутати одобриха предизвикал доста противоречия законопроект, съобщава "Фокус". Националната р...

НАП предупреди: Не оставяйте декларациите за последния ден

Приходната агенция очаква 200 хил. документа в последните седем дни


Лавина погуби 9 души под Еверест

Броят на жертвите от лавината, застигнала непалски алпинисти на връх Еверест тази сутрин, нарасна до девет души.

Турчинов ще съди военните, преминали на страната на „антимайдана“

/КРОСС/ Александър Турчинов, и. д. на президент на Украйна заяви, че ще изпрати на съд десантчиците от 25-та бригада на украинските ВВС, преминали на страната на опълченците в Славянск, съобщи ИТАР-ТАСС. Бригадата ще бъде разпусната, каза той на пленарното заседание във Върховната рада: „25-та бригада на ВВС ще бъде разпусната, а военните, които проявиха страх и не изпълниха нареждането, ще отговарят пред съда", заяви Турчинов. Напомняме, че преди дни дислоцираната в Славянск 25-та бригада на ВВС премина на страната на народното опълчение Донбас и отказа да изпълнява нареждането от Киев, съобщи командирът на отряда на самоотбраната на Славянск и и. д. на главата на градската администрация Вячеслав Пономарев.    

Без опашки на границата с Гърция

  Свободно се преминава през българо-гръцката граница. “За времето от 17.30 часа на 17.04.2014 г. до 8.00 на 18.04.2014 г. през...

Варварска сеч върви на Боровец! Режат букове и над Своге!

Има данни, че се сече варварски на Боровец и в Малко Търново. Над Своге и Ботевград са изсечени букове с диаметър 2 метра във вододайната зона, съобщи математикът проф. Михаил Константинов.

Футболистът, спасил перничанче от мелето в Ихтиман, отърва доживотна присъда за убийството на юрист на "Топлофикация"

Футболистът Борислав Балджийски се отърва от лапите на Темида, научи "България Днес". Бившият играч на "Славия" е обвинен за умишлено убийство на юриста от "Топлофикация" Петър Алексов, но вчера разследващите са размислили. След като получил резултатите от назначени експертизи, наблюдаващият прокурор е променил обвинението на Балджийски.
 

Делото вече се води за причинена смърт по непредпазливост в случай на умишлено...

Продължава

Алонсо и Хамилтън бяха най-бързи в първите две тренировки в Китай


Пилотът на "Ферари" Фернандо Алонсо беше най-бърз в първата свободна тренировка преди Гран при на Китай, а Люис Хамилтън с "Мерцедес" зададе темпото във втората тренировъчна сесия на пистата "Шанхай". 

Алонсо направи 20 обиколки на 5.4-километровото трасе в първата тренировка, като завъртя най-бързата за 1:39.783 мин. Испанският пилот единствен след под 1:40 мин., като изпревари лидера в шампионата Нико Розберг с 0.398 сек.

Вторият пилот на "Ред бул" Даниел Рикардо даде...

"24 часа" се роди със смях

В. “24 часа” се роди броени дни след като тогавашният премиер Димитър Попов изръси по телевизията незабравимата фраза: “Не купувайте, братя!” Затова, вместо да излезе на белия свят с рев, както е прието в културните бебешки среди, в. “24 часа” се пръкна с гръмогласно “ха-ха-ха”. 
Това веднага развесели нацията, която си пазарува В. “24 часа” се роди броени дни след като тогавашният премиер Димитър Попов изръси по телевизията незабравимата фраза: “Не купувайте, братя!” Затова, вместо да излезе на белия свят с рев, както е прието в културните бебешки среди, в. “24 часа” се пръкна с гръмогласно “ха-ха-ха”. Това веднага развесели нацията, която си пазарува

Маркес ще бъде кремиран

/КРОСС/ Тялото на Габриел Гарсия Маркес ще бъде кремирано в петък по време на частна церемония, пише El Universal.Семейството му не планира никакви други церемонии до прощаването с писателя, което ще се проведе на 21 април в Двореца на изящните изкуства. Роднините на Маркес не отговарят на въпроса дали прахът му ще бъде преместен в Колумбия. Колумбийският писател Габриел Гарсия Маркес почина в четвъртък в Мексико Сити на 87-годишна възраст.

Скандалът с ЕГН-тата стигна до Брюксел

София /КРОСС/ Скандалът с ЕГН, които могат да се проверят в партийните подписки на сайта на ЦИК, стигна и до Брюксел. Евродепутатът Ивайло Калфин е отправил питане до Европейската комисия дали възможността да се проверяват по ЕГН политическите пристрастия на гражданите не противоречи на европейското законодателство за защита на личните данни. Според него е тревожно, че така могат да бъдат контролирани политическите предпочитания на избирателите, което ограничава свободата им да избират. Калфин пита и дали е допустимо политически партии и организации да разполагат с лични данни на граждани, за да регистрират листи за участие в избори. Отговорът на ЕК трябва да дойде до 8 седмици, тоест след изборите. Посланикът на Великобритания в България Джонатан Алън заяви, че следи отблизо новините за неправомерно използваните ЕГН в списъците на политическите партии. Според неговите наблюдения има и традиции в България обикновено партията, която губи изборите, да обяви, че е имало измами, но обикновено няма доказателства. С това се обезкуражавали българите да гласуват, което е много жалко и носело много отрицателен образ на страната за другите държави. Главният прокурор Сотир Цацаров даде да се разбере, че и в този случай прокуратурата трудно ще стигне до поръчителите и извършителите на злоупотреби с лични данни при регистрацията на партиите

Обама изключи военен вариант за решаване на кризата в Украйна

Президентът на САЩ Барак Обама изключи военно решение на кризата в Украйна. Той заяви, че Русия има сега възможност да покаже различен подход по отношение на деескалирането на ситуацията в източните и южните региони на Украйна. "Бях ясен, че военни опции в Украйна не се обсъждат, защото това не е ситуация, която изисква военно решение.

Свидетел: Илко заклал съквартиранта си Марио Данчев от Перник при самоотбрана

Софийски градски съд продължава със свидетелските разпити по делото за убийството на 19-годишния студент от Перник Марио Данчев.

Припомняме, на 29.02.2012 г. Марио бе прободен смъртоносно от своя съквартирант Илко Радев в блок 23 в Студентски град. До фаталния край се стигнало след пиянско сбиване между починалия, близнакът му Мартин, техният приятел Владимир Борисов и Радев. Трите момчета се прибрали пияни от дискотека, като при разразила се с Радев разпра се...

Продължава

Великден излиза по-евтино в провинцията

Великденската трапеза излиза по-евтино в малките градове. В Смолян миникошницата за четиричленно семейство струва 44 лв., докато в столицата същите...

Пожар в Пловдивско взе две жертви

Двама души са загинали заради пожар в къща в село Граф Игнатиево през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Причината за пламъците се изяснява към момента. Двама души са загинали заради пожар в къща в село Граф Игнатиево през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Причината за пламъците се изяснява към момента.

Икони от Света гора пристигат във Варна

/КРОСС/ Икони от Света гора пристигат във Варна през следващата седмица. Става въпрос за изображенията на Св. Богородица и Св. Георги Победоносец, подарък от Зографския манастир.Тържествено посрещане ще е на 25 април в храма „Св. Прокопий Варненски". Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи литургия, след която ще се проведе общоградски молебен - част от кампанията "Варненският Великден" в подкрепа на изграждането на новия храм.Всеки, който иска да бъде съпричастен с каузата, може да пусне sms с текст DMS HRAM на номер 17 777. Цената е 1,20 лв. за всички мобилни оператори. Дарителската сметка в левове е: ДСК ЕАД- Варна BG 47 STSA 93 0000 130 89 588  

Двама души загинаха при пожар в Пловдивско

Двама души са загинали заради пожар в къща в село Граф Игнатиево през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на Областно управление Двама души са загинали заради пожар в къща в село Граф Игнатиево през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Причината за пламъците се изяснява към момента.

Жертвите от потъналия в Южна Корея ферибот станаха 26

/КРОСС/ 26 човека са загиналите след потъването на ферибота край бреговете на Южна Корея, съобщи Би Би Си. Хората, които все още са в неизвестност, са около 270. Много от тях са ученици.До този момент са спасени 179 души, като 10 от тях са ранени тежко.След двата дни на спасителни опрации и работа на експерти по изясняване на причините около инцидента, властите заявиха, че вероятно корабът е потънал заради удар със скала или несъобрезено тежък товар, който обърнал кораба.В момента водолази работят по издирването на оцелели в останките на плавателния съд.

Делото срещу групата на пернишките килъри влезе в съда

Специализираната прокуратура внесе в съда делото срещу т.нар. група за мокри поръчки "Килърите 3", известна още и като "пернишките килъри". Нейните членове са обвинени в убийства, трафик на наркотици и хора, както и лихварство.

Обвинителният акт е срещу сочените за лидери на група Васил Василев (известен като Бай Васо - баща на пернишкия подземен бос Райко Кръвта) и Милчо Петров. Участниците в групата са още Борислав Николов, Иван Цветков,...

Продължава

Алонсо с най-добро време в първата тренировка в Китай

/КРОСС/ Фернандо Алонсо с "Ферари" даде най-добро време в първата свободна тренировка преди Гран при на Китай във Формула 1.Испанецът направи 20 обиколки на 5,4-километровото трасе на "Шанхай Интернешънъл Съркит" и финишира за 1:39.783 минута под погледа на новия шеф на италианския екип Марко Матиачи. Така той прекъсна доминацията на пилотите на "Мердецес", които спечелиха досегашните три състезания от сезона и бяха най-бързи във всички тренировки и квалификации с изключение на първата тренировъчна сесия преди Гран при на Австралия.Нико Розберг с "Мерцедес" даде второ време с 1:40.181 минута, а трети се нареди Даниел Рикардо (Австралия) с "РедБул" с 1:40.772 минута.Британецът Люис Хамилтън с "Мерцедес", който търси трета поредна победа в кампанията, остана едва осми с 1:41.560 минута, а световният шампион от последните четири години Себастиан Фетел (Германия) с "РедБул" даде девето време от 1:41.629 минута.

Можем да проверим данните си в избирателните списъци и чрез SMS

Всички български граждани могат да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване със SMS, съобщиха от ГРАО. Освен чрез интернет ст...

Йешич: Гонзо има голямо бъдеще като треньор

Треньорът на Литекс Миодраг Йешич похвали колегата си Георги Иванов за работата, която е свършил с Черно море. Двубоят между двата тима е днес от 15,00 часа на "Тича". Мачът ще бъде предаван...

Халкбанк с Казийски срещу Фенербахче на финала в Турция

Турският Халкбанк (Анкара) с Матей Казийски се класира за финала на първенството по волейбол на Турция. Воденият от Радостин Стойчев тим посяга към трофея след 2:0 победи в полуфиналния плейоф. Във вт...

Стилиян коронясва Селтик в Шотландия

Стилиян Петров и бившият му съотборник в Селтик - Джон Хартсън, ще връчат титлата на отбора на 11 май. Сезонът в Шотландия приключва на тази дата. Петров и Хартсън ще бъдат специални гости на "Се...

Румънски туристи окупираха морските ни курорти за празниците

Над половин милион българи ще пътуват някъде за празниците. България обаче е популярна дестинация и за чужденицте по Великден. Много румънци наример решиха да празнуват по курортите ни в далечното ...

Зверска катастрофа край Враца, 15-годишна загина

Осем души са ранени, шофьор без книжка навлиза в насрещното


Интензивен е трафикът на моторни превозни средства по автомагистралите

По информация на Пътна полиция движението на моторни превозни средства по автомагистралите в страната е натоварено; осигурени са полицейски патрули на изходите на София

Проф. Мермерски: Да внимаваме, Великден може да ни вкара в болница

Зелена салата с повече пресен лук и чесън ще ни спаси от тежест в корема, съветва проф. Христо Мермерски, който в ефира на TV7 сподели как да захраним организма след постите и как да си спестим неприятни емоции в празничните дни.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
"Най-точната рецепта е да не Зелена салата с повече пресен лук и чесън ще ни спаси от тежест в корема, съветва проф. Христо Мермерски, който в ефира на TV7 сподели как да захраним организма след постите и как да си спестим неприятни емоции в празничните дни. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Най-точната рецепта е да не

Лекари извадиха 400 грама злато от стомаха на мъж

12 малки плочки злато с обща тежест 400 грама бяха открити в стомаха на индиец

Стилиян Петров ще връчи титлата на "Селтик" в Шотландия


Стилиян Петров ще участва в награждаването на своя бивш клуб "Селтик", който на 11 май ще получи 45-ата си титла на Шотландия. Българинът получи честта да връчи трофея заедно с бившия си съотборник Джон Хартсън. 

"Селтик" отдавна си гарантира трета поредна титла, а пет кръга преди края на сезона има 25 точки преднина пред втория "Абърдийн". В последния кръг "детелините" посрещат "Дънди юнайтед" на стадион "Селтик парк" и след края на двубоя ще получат трофея.

"Селтик" се...

В Украйна започва обсъждане за промени в Конституцията


Украинското правителство е поръчало на министри и ръководители на други централни и местни органи на властта да организират и обезпечат до 1 октомври обсъждане за промяна на конституцията във връзка с децентрализацията на властта, предаде ИТАР-ТАСС.

Пресслужбата на правителството каза, че снощи е било прието разпореждане "За организация на провеждане на обсъждане на положения за изменение на конституцията на Украйна по децентрализацията на държавната власт".

В обсъждането...

Експерт: Да внимаваме по Великден, смесването на храна с алкохол води до болница

Зелена салата с повече пресен лук и чесън ще ни спаси от тежест в корема, съветва проф. Христо Мермерски, който в ефира на TV7 сподели как да захраним организма след постите и как да си спестим неприятни емоции в празничните дни.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Зелена салата с повече пресен лук и чесън ще ни спаси от тежест в корема, съветва проф. Христо Мермерски, който в ефира на TV7 сподели как да захраним организма след постите и как да си спестим неприятни емоции в празничните дни. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Най-точната рецепта е да не

Светът потъна в скръб: 1 000 години самота след Маркес

Писатели и политици изразиха съжаление за смъртта на големия писател.

Избраха Audi A3 за най-добрия автомобил на 2014-а

/КРОСС/ Компактният автомобил Audi A3 се окичи с приза "Най-добрият автомобил в света за 2014 година". Това бе обявено на автомобилното изложение в Ню Йорк след гласуване на 69 журналисти от 22 страни, съобщава Autoevolution .Произведен на същата платформа MQB, както и новият VW Golf, който печели трофея през 2013 г., Audi A3 се предлага в четири разновидности: с 3 врати, 5 врати, седан и кабриолет. Колата се предлага както с бензинов, така и с дизелов двигател. Версията g-tron се предлага с двигател, работещ на природен газ, а версия e-tron е хибрид.

Експерт: Незаконните сметища застрашават здравето

Незаконните сметища, освен изключително грозна и смърдяща гледка, са опасни за здравето на хората. Регионална инспекция ще вземе необходимите мерки да контролира изчистването на незаконното сметище край Етрополе.

Прощалното писмо на Маркес - истина на прощаване

Дълги години в интернет пространството се разпространява текста "Прощалното писмо на Маркес". Сега, когато Маркес вече не е сред нас, повече от необходимо е да стане ясно, че автор не е Габриел Гарсия Маркес, а Джони Уелч.

Путин ще спечели на шах срещу Обама

Ако Владимир Путин и Барак Обама играят шах, кой според вас ще спечели? Този въпрос задава социологическата агенция "Андерсън Робинсън рисърч" в национално представително изследване, проведено в края на март в САЩ по поръчка на тв Фокс нюз. 49% от американците казват, че победител в такава партия ще бъде руският срещу 31% за американския Ако Владимир Путин и Барак Обама играят шах, кой според вас ще спечели? Този въпрос задава социологическата агенция "Андерсън Робинсън рисърч" в национално представително изследване, проведено в края на март в САЩ по поръчка на тв Фокс нюз. 49% от американците казват, че победител в такава партия ще бъде руският срещу 31% за американския

Eurocom представи Electra 2

/КРОСС/ Eurocom представи ноутбука Electra 2, който вече може да бъде закупен в търговската мрежа на ориентировъчната цена от 825 щатски долара.Новият продукт е базиран на хардуерната платформа Intel Haswell. В максималната си конфигурация той е оборудван с четириядрен процесор Core i7-4940MX Extreme Edition с тактова честота 3,1 GHz (повишаема до 4,0 GHz в режим Turbo Boost). Максималният обем на оперативната памет на устройствата е 16 гигабайта. Подсистемата за съхранение на данни може да включва до три твърди диска (при условие, че не е налично оптично устройство) с общ обем до 3,5 терабайта.Дисплеят с диагонал 15,6 инча, базиран на IPS-матрица, има резолюция 1920 х 1080 пиксела (Full HD). За обработката на графиката отговаря дискретен ускорител NVIDIA GTX 850M (Maxwell) с 2 GB памет и поддръжка на технологията Battery Boost. Последната дава възможност за увеличаване на времето за автономна работа на устройството по време на игра благодарение на намаляване на кадровата честота и управление на основните електронни компоненти на преносимия компютър.Списъкът с технически характеристики на ноутбука включва още мрежов контролер Gigabit Ethernet, безжични адаптери Wi-Fi и Bluetooth, стерео говорители, четец на карти "9 в 1", два порта USB 3.0, както и интерфейси D-Sub и HDMI. Размерите на устройството са 374 x 252 x 14-26,8 милиметра, а теглото му е 2,4 килограма

Плодовете и зеленчуците намаляват вредата от мазната храна

/КРОСС/ Полифенолите, на които са богати плодовете и зеленчуците, намаляват вредата от мазната храна, твърдят американски учени.Те са провели експеримент с две групи доброволци, които са консумирали пуйка и мазни месни кюфтета. Една част от участниците е получавала допълнително малка доза полифеноли, разредена с една супена лъжица червено вино.Учените са оценили показателите на обмяната на веществата и са открили ползата от полифенола: дори в малко количество той влияе положително на мастния обмен и намалява вредата, която може да нанесе мазната храна, пише zdrave.bg."Съвсем скоро полифенолите ще могат да се добавят във вредните продукти, възможно е дори да се появят полезни пържени картофи и варени пасти", прогнозират учените, цитирани от ВВС.

Ди Каприо и Иняриту обединяват сили

Двамата ще работят по трилъра "The revenant"

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване